Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig „bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 223 Comments

  • klara

    2009. október 21. szerda

    Nem tudom mi van, már teljessen összezavarodtam a sok infótol… Az egyik helyen azt irják, hogy a terhesség kezdeténél normális a barnás folyás, a másik bejegyzésnél meg azt, hogy sürgősen menj orvoshoz, mert az a vetélés első jelei is lehetnek.
    Akkor most mi van? KB 3 hetes terhességnél mit tegyek a barna folyásos tünetek ellen?

  • NiColetta

    2009. október 21. szerda

    köszönöm a segitséget.ez az „eset” szeptember 3.-án történt,most várom hogy újra megbetegedjek,de semmi jele nincs a terhességnek!Remélem hogy azért tényleg nem kell izgulnom!

  • :S:S

    2009. október 20. kedd

    Szija
    Ha lefeküdtem a párommal és védekeztünk és nem volt semmi gond és megjött rendesen rá két hétre mikorra vártam és semmi tünete nincs de vhogy furcsán érzem magam hogy mivan ha mégis akkor teszteljek?ez szeptember 26. fele volt…
    és a tesztet nem befojásolja az ha cigizek…:S:S??
    válaszodat előre is köszönöm

    Válasz: Szerintem nem vagy terhes, de tesztelhetsz nyugodtan, nem befolyásolja a cigi.

  • Szofy

    2009. október 19. hétfő

    Szia!
    Már egyszer írtam neked,hogy együtt voltunk a párommal menstruáció előtt,de megjött és azt mondtad vagy is írtad hogy nem estem teherbe mert már meg volt a peteérés,és hogy máskor probálgassunk.Miután elmúlt a havi szeptember végétől úgy mostanáig sokszor voltunk együtt és nem védekeztünk,de nem lettem terhes sőt egy héttel előbb jött ,meg a menstruációm és a megszokotnál sokkal erősebben?hmm…..most akkor melyik idő a legalkalmasabb a baba vállalásra?:(
    vagy vmi így egészségügyileg nem, lehet jó………..nem tudom
    előre is köszi a válaszod
    MI:)

  • Rebeka

    2009. október 19. hétfő

    Szia Renáta!

    Akkor neked még nem ürült ki teljesen a HCG. Nekem két hét után már 0 volt. De valószinűleg nekem kisebb is volt a terhesség és azért ürült ki előbb. Halli, én már nem is tudom,hogy mikor volt pé-m. Most először életemben hőmérőzök. Elvileg ha visszaállt volna a mensim akkor múlt hét hétfőn kellett volna, hogy legyen. A görbém szerint viszont csak talán tegnap. Viszont egész héten ovufájdalmaim voltak. Úgyhogy nem tudom mi van. Minden nap együtt vagyunk, remélem sikerül, eddig a teherbeesés nem volt gond. Remélem most se lesz. Ha nem jön meg akkor is csak úgy 30-ka körül fogok tesztelni, ha esetleg késői pé-m lett volna.
    Te pedig nyugodj meg, egy kis pihi aztán újra nekifoghattok! Szoritok neked!

  • NiColetta

    2009. október 19. hétfő

    Hello!

    Az lenne a kérdésem hogy ilyen esetben lehetek-e terhes,ha 6 szem tablettát vettem be és együtt voltunk megszakitásos módszerrel,nem ment el bennem,azóta időre pontosan megjött,úgyan annyi napra mint szokott (5 nap),csináltam 3 tesztett az aktus után 6, 11,15 nap,mindegyik negativ lett.Ugye kizárt a terhesség?Voltam dokinál is de nem mondott semmit.kérlek segitsetek!

    Válasz: Ha a 6 szem tabletta azt jelenti, hogy 6 napja kezdted el szedni, akkor már valamilyen szinten védett, és végülis a megszakításos védekezésnél is csak 5% a teherbeesés esélye. Ha közben rendesen megjött, a tesztek is negatívak, és az orvos sem mondta, hogy terhes lennél, akkor azért szinte biztos, hogy tényleg nem vagy az.

  • Vágner Ferencné Adrienn

    2009. október 19. hétfő

    Szia!

    Már előzőleg leírtam a storímat,feljebb és köszönöm szépen, h válaszoltál rá.
    Hát a 2 hét lejárt és azóta sem jött meg.Reggelente vannak émelygések, és olyan érdekeset érzek, mintha menstruáviós görcs lenne de nagyon enyhe és nekem elötte mindig bekeményedik a hasam de ez most nincs.A hétvén megkért a férjem h készitsek neki hagymás tojást.Szereti ha be van fűszerezve.Na nem is volt gondom mig meg nem fűszereztem(zöld fűszerek)a hagymát.Ahogy az elkezdett pirulni nekem felfordult a gyomrom.Pedig nem jellemző h nem birom a fűszer szagot.
    Tesztet csináltam, azt hiszem szerdán….Negativat mutat, de mégis reménykedem….Azért is erősödött a remény bennem, mert a napokban stresszeltem rendesen és ilyenkor hajlamos vagyok rá h az idegesség miatt megjön.De nem történt semmi.
    Tehát előfordulhat h ilyan hamar a gyogyszer elhagyásután babám legyen?A negativ teszt eredmény ellenére van még rá esély,h korai terhességet látott az orvos és azért rendelt vissza(ha nem jön meg)?

    Válasz:
    Igen, a negatív teszt ellenére is van esély a terhességre.

  • Kétéségbe esett lány.:S

    2009. október 18. vasárnap

    szia
    újra én vagyok.
    nem vagyok egy vékonyka lány
    és nézegetem a hasam deh szerintem nem nagyobbodott nem tudok megnyugodni h nem vok terhes mert megjött időbe rendesen és védekeztünk is balesetmentesen
    nézegetem a hasam nyomogatom de nem fáj de mintha keményebb lenne
    van esély arra hogy terhes vagyok a fentiek alapján meg amiket azelőtt irtam? teszteljek?? ha terhes vagyok akkor már szept 26.a óta mit tegyek segíts :'(

  • Kismami?

    2009. október 17. szombat

    Egy tünetet elfelejtettem leírni: 2 hete gyakori vizelés, éjjel 4-5-ször felkelek emiatt. De nem fáj, ég vagy viszket. Semmi tünet nem társul hozzá.

    Válasz: Igen, ez is tipikus terhességi tünet.

  • Kismami?

    2009. október 17. szombat

    Az lenne a kérésem, mekkora az esélyem, hogy babát várok. Október 2-án (15 napja) volt az első lombikunk beültetésének napja. 2 babát kaptunk vissza. A zárójelentésre az van írva: 3 hét múlva ultrahang kontroll. De már nem tudok várni, tanácstalan vagyok. Kb. a beültetés után 1 héttel kezdődtek a tünetek. Azóta folyamatosan jelentkeztek a következők: nagy étvágy, jobb petefészek körüli enyhe szúrkálás, hányinger reggelente egy pár napja, néha mellfeszülés, kb. 5-6 napja hőemelkedés napközben (mindig 37,1-37,3). Ma vagyok a ciklus 30. napjánál, elvileg most hétvégén kellene megjönnie, ha nem sikerül. Ma hajnalban teszteltem: negatív. Vérzésnek még semmi jele, most délutántól kicsit görcsölök, enyhe folyás (nem igazán barna, inkább barnás-vajszínű). Mekkora esélyem lehet, hogy nem fog megjönni és a beágyazódás megtörtént. Köszönöm a választ, izgatottan várom.

    Válasz: A tünetek valóban terhességre utalnak. A teszt lehetett tévesen negatív, remélhetőleg, azóta sem jött meg! Drukkolok!

  • beee

    2009. október 16. péntek

    Szia…
    szedtem már 3 hónapja a fogamzásgátlót, de elfogyott és igy nem tudtam folyamatosan szedni…igy kimaradt körülbelül fél hónap a következő hónap tabletta szedéséig..de amikor kiváltottuk anyukámmal, simán elkezdtem szedni… nem vártam meg a ciklusomnak megfelelő kezdési napot, mintha először szednék fogamzásgátlót..végigszedtem azt a hónapnyi tablettát és megjött..majd hamarabb kezdtem el szedni a rákövetkezendő havi tablettákat hogy beállitsam a megfelelő napot a menstruációm kezdetére..már 5 napja szedtem a tablettát amikor lefeküdtem a barátommal..minden tablettát bevettem..és nem maradt ki egy sem..de félek hogy nem használt a tabletta a fentiek miatt..anyukám azt mondta mielőtt lefeküdtünk hogy ne aggódjak..de én félek..mivel azóta sokszor voltunk együtt és esténként hányingerem van..van esély hogy teherbe estem.?! kérlek válaszolj..

    Válasz: Ha abban a fél hónapban, amíg nem szedtél tablettát, védekeztetek más módon, és ha most is az első levél tabletta szedése alatt még védekeztetek, majd miután az elfogyott, nem maradt ki 7 napnál több szünet, akkor nagyon minimális esélye van, hogy terhes légy. De kizárni nem lehet sajnos.

  • Kétéségbe esett lány.:S

    2009. október 16. péntek

    de ha mondjuk lefekszek a barátommal és rá 14-15 napra várom a menzeszem és megjön pontosan akkor nem kell aggódnom nem? mert ha terhes lennék akkor késne vagy meg sem jönne vagy barnás lenne nem vörös amilyen általában? ebben igazam van?? válaszolj légyszi

    Válasz: Igen.

  • Szandra

    2009. október 14. szerda

    Szia! Az lenne a kérdésem, h lehetek-e terhes, ha kimaradt ugyan az e havi vérzésem (okt. első hetében kellett volna megjönnie) viszont mindig védekeztünk és nem szakadt ki az óvszer és nem is kerültünk olyan helyzetbe, h felmerüljön az h esetleg teherbe estem… Viszont ilyen sokat nem szokott késni, bár sosem volt teljesen pontos a ciklusom. Esetleg egy 3 héttel ezelőtti megfázás miatt felborulhatott?
    Előre is köszönöm a választ.

    Válasz:
    A megfázás nem befolyásolja a ciklust. Viszont az óvszer sem nyújt 100 %-os védelmet, így a terhességet nem lehet kizárni! És nem csak akkor alakulhat ki terhesség, ha lecsúszik vagy kilyukad az óvszer, hanem akkor is, ha már egy kis spermiumot tartalmazó előnedv bejutott, és csak utána húztátok fel az óvszert. De ettől függetlenül, más miatt is késhet a menzesz. Első sorban csinálnék egy tesztet a helyedben, de az eredménytől függetlenül érdemes lenne felkeresned egy nőgyógyászt.

  • Kétéségbe esett lány.:S

    2009. október 13. kedd

    Még ma is volt de csak pisilésnél és törlésnál látható de már elmúló ilyen barnásrózsaszínes de amikor nagyon megvolt akkor renesen őgy ahogy eddig akkor mit tegyek? aggódjak? teszteljek? nyugodjak meg? válaszolj lécci

    Válasz: Nyugodj meg.

  • RENÁTA(Reni)

    2009. október 12. hétfő

    Rebeka az eredményem BHCG 89.7* a doki mondta, hogy 2 hónap múlva menjek vissza és akkor megismétlik ezt megint.Azért 2 hónap mert akkor jövünk csak haza!Holnap megyek vizsgálatra és megbeszélünk mindent!Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mkor lehet megint próbálkozni!Rebeka hajrá nagyon szurkolok nektek 🙂

  • Vágner Ferencné

    2009. október 12. hétfő

    aug vége ota nem szedem a fogamzás gátlot.28án mekellett volna jönnie de azóta sem.Orvosnál 1hete hétfőn voltam.Ő azt mondta:minden ok.Lehet h a hormonok miatt késik,mivel letettem a gyogyszert.Terhességet nem lát de valami készülödik és nagyon bombázva van a terület.És ha 2 hét mulva sem jön meg menjek vissza ultrahangra.
    Szerinted?Most akkor mivan?Szerintem ha a hormonok attol nme marad ki ilyen sokáig…
    Kérlek mond el mire gondolsz!
    Köszi

    Válasz: A gyógyszerszedés abbahagyása után az is előfordul, hogy akár egy évig is rendszertelen lesz a menzesz. Akár 40-50 napos ciklusok is előfordulnak, de ez extrém eset. Csak azért írom, hogy ilyen is van. Nem tudom, azzal mit akart mondani, hogy bombázva van a terület, de lehet, hogy valami terhesség előtti állapotra gondolt? Én a helyedben csinálnék egy terhességi tesztet, hátha megtudsz valamit, mielőtt vissza kell menned. Már ha tényleg nem jön meg adidg.

  • Kétéségbe esett lány.:S

    2009. október 12. hétfő

    jah én még annyi h még ma is úgyahogy pecsételt a múlás jele szerintem és a mensum nem barnás volt hanem rendes vörös ahogy mindig akkor kéne tesztet csinálnoom? vagy van miért aggódnom?

    Válasz: Végülis ez már 4 nap, és még lehet, hogy ma is tart. Szerintem nincs miért aggódni.

  • Kétéségbe esett lány.:S

    2009. október 12. hétfő

    Sziasztok! Lefeküdtem a párommal szept. 26án kétszer is és védekeztünk!
    semmi rosszul lét nem volt és sok kajálás… de érzékenyebb voltam egy ideig ami viszont szerintem a családom miatt van mert sok a gond..:S
    most okt. nyolcadikán este megjött ahogy kellett is lennie 9,10,11>nagyon megvolt most ma 12én szinte semmi sem… vszínű ugye múlik el.
    annyit szeretnék kérdezni hogy ez nem kevés mert nekem vol már 6-5-4 napig is már..
    nem vagyok terhes ugye? csináljak tesztet?
    segítsetek :S

    Válasz: Ha 3 napig rendesen megvolt, ahogy szokott, akkor szerintem nem kell aggódni. Ha viszont már akkor is jelentősen kevesebb volt, és esetleg csak barnás, nem a megszokott piros, akkor van esély a terhességre, akkor érdemes tesztelni.

  • Kriszta

    2009. október 12. hétfő

    Én nemtudom ki,hogy van vele lányok de én nemtudnék máris a helyetekben másik babát csinálni.Hagyjatok időt magtoknak.Még akkor is ha nemvolt kaparás.Ezt fel kell dolgozniazon a pár hónapon nem múlik kaparás nélkül is megsínyli a méh a terhességet.Vitaminozzatok és 3-4 hónap és hajrá.Szerintem

  • Rebeka

    2009. október 12. hétfő

    Nagyon sajnálom! Nekem is csináltak azt a HCG tesztet. Az az, hogy ki-e ürült a véredből a terheshormon. Ne keseredj el! Újra lehet próbálkozni. Nekem legalábbis azt mondta a dokim, hogy ilyen esetben nem kell várni, mivel nem volt műtét. Nekem kb. ma van pé-m, úgyhogy nekifogunk este. Remélem most már sikerül. Sok sikert kivánok!
    Ha esetleg fent vagy a ciklus.hu-n, ott megtalálsz. Ott is irogatunk a csajokkal, hogy ki, hogy áll, biztatjuk egymást.
    Szióka

  • RENÁTA(Reni)

    2009. október 11. vasárnap

    Szia Rebeka!

    Igen terhes voltam.Haza jöttem vonattal.Hétfőn a 23:40-es vonattal indultam haza és anyukámék jöttek fel pestre.Elmentünk a dokimhoz hétfőn este felhívtam, hogy most mit csináljak és ő mondta, hogy menjek el uh-ra azonnal vagy menjek haza,.Én inkább haza jöttem.A doki megállapította, hogy komplett vetélésem volt és hogy nagyon sajnálja.olyan 6 vagy 7 hetes lehettem.Hálistennek nem kellett kaparni. mert teljesen kiürűlt a méhem.Mondta, hogy nem is nagyon akarta volna, mert a következő terhességre nézve nem jó.De ennek nagyon örültem, hogy nem kellett.Hétfőn leis zajlott a vetélés 🙁 Most a dokihoz mászkálok.Pénteken vért vettek valami hcg-t néznek a véremeb.Holnap lesz kész az eredméyn.Nagyon kíváncsi vagyok rá.

  • Rebeka

    2009. október 10. szombat

    Szia Renáta!

    Most olvasom, hogy mi történt veled. Nagyon sajnálom, hogy megjött. Szerintem babás voltál, csak elment. De ha már igy kellett, hogy történjen akkor jobb most mint később. Tudom sovány vigasz, de tapasztalatból mondom. Nekem már volt pár vesztésem, sőt. A legutóbbi 10 nap késés után, ezt azt hiszem irtam is. De azt azért könnyebb volt feldolgozni, mint mikor már látod a pici szivét dobogni. Következő hónapban majd sikerül! Orvoshoz mindenképp menj, hogy ki-e tisztultál rendesen ha terhes voltál!
    Irj majd, hogy mi volt!

  • Anikó

    2009. október 09. péntek

    Szia! Lenne egy-két kérdésem… Bár kissé hihetetlennek tartom, de sosem lehet tudni! Október elsején félretettünk mindenféle védekezést, már régóta nem szedem a fogamzásgátlót sem. Létezik, hogy az első egy-két próbálkozásunk után teherbe estem? Létezik, hogy már az első héten érezhetem? Vasárnap reggel óta nem tudok egy reggelit sem befejezni, minden egyes alkalommal hányingerem van. Napok óta fájdogál a hasam és néha szúrkál is. Vagy ha nem vagyok terhes mitől lehetnek ezek a tünetek? Nem tudom hova tenni! Előre is köszi!

    Válasz: A terhességi tüneteket általában csak 10 nap elteltével lehet érezni, de tudat alatt elő is idézhetünk magunknak ilyeneket. De ettől függetlenül lehetséges, hogy azonnal sikerült is teherbeesned, de ha mégsem, akkor se keseredj el, mert elég ritka, hogy rögtön az első hónapban összejöjjön!

  • savanya

    2009. október 09. péntek

    Szia!
    CSináltam tesztet szerdán, de sajna negatív!
    Mérem a hőmet, igaz nem rég óta, (csak kíváncsi voltam mennyi), s az hétfő óta 36.9-37 mutat! Régebben amikor mértem 36,5 körül volt!
    Mitől lehet, hogy ilyen magas? Még mindig nem jött meg! Tegnap este, s ma picit szúrt a bal oldalamon! Szerintem már nincs rá esély, hogy baba legyen, 2 teszt csaknem téved!
    köszi a választ előre is!
    Szia

  • GÁRBER MELINDA

    2009. október 08. csütörtök

    Szia lenne egy számomra nagyon fontos kérdésem!
    sZEPTEMBER 18.ÁN VOLT A MENSESEM ELSŐ NAPJA,AMI NEKEM CSAK 3NAPIG TART,EZ NEM RENDKÍVÜLI, NEKEM KB 3ÉVE MAX 3NAPIG TART A MENSESEM.AZ LENNE A KÉRDÉSEM,AKKOR MIKOR LEHET A PETEÉRÉSEM,EZ FÜGG A 28NAPTÓL ?IGAZÁBÓL ANNYIRA NEM VAGYOK TISZTÁBA EZZEL,HOGY LEHET EZT KISZÁMOLNI,!A PÁROMMAL 26.ÁN VOLTUNK EGYÜTT ÉS NEM VÉDEKEZTÜNK!LEHETSÉGES HOGY TERHES LETTEM??MIKOR CSINÁLHATNÉK LEGKORÁBBAN TESZTET!!KÉRLEK VÁLASZOLJ KÉRDÉSEMRE,!VÁLASZODAT NAGYON VÁROM,ÜDVÖZLETTEL:MELINDA

    Válasz: Ha a ciklusod 28 napos, akkor a peteérés a menzesz első napjától számított 13-15. napon kell, hogy legyen. Tesztelni akkor érdemes, ha már késik a vérzés. Ilyenkor már általában eltelt a teherbeeséstől az a 12 nap, amikor már a tesztek elég nagy biztonsággal mutatják ki az eredményt.

  • Betti

    2009. október 08. csütörtök

    Szia Ági!Nagyon köszönöm a választ!A helyzet nem változott.Ma van 8-a,és a melleim hatalmasak,és be vannak gyulladva.Talán annyi változott,hogy néha fáj a hasam teljesen alul,elég belül,és húzódik az 2 oldalam.Csináltam megint tesztet,de semmit nem mutatott,később se,de ugyan az a teszt volt,Qupido,amit reggel végeztem el.Szomorú vagyok,és tudom,orvoshoz kéne mennem,de nagyon félek a dokitól,mert egyszer voltam,és nagyon sokáig nem tudtam túltenni magam rajta.Tudom,ez elég hülyén hangzik :(,de nem tud valaki egy női nődokit ajánlani pest környékén akihez én is mehetnék?Hátha könnyebb lenne!Meg ha hormonzavarom van,milyen vizsgálatra számíthatok?
    Köszi!

    Válasz: Elsősorban vérvételre számíthatsz.

  • Betti

    2009. október 05. hétfő

    Ne haragudjatok,nagyon nem vagyok ott a szeren,megint helyesbítenék! :S
    Szóval szep.12-én voltunk együtt,másnap megjött,mondjuk 8 napig tartott intenzíven,és 27-én éreztem a mellfájdalmat először,ami a ciklus 15. napja elvileg.Ma van október 5.Remélem nem kavartam nagyon meg senkit,ne haragudjatok!

  • Betti

    2009. október 05. hétfő

    Helyesbíteni szeretnék!!!!Szeptember 21-én kezdett fájni a mellem,de szeptemberben amúgy sincs 31.-e 🙂 Bocsánat!

  • Betti

    2009. október 05. hétfő

    Sziasztok!
    Elég nagy dilemmában vagyok!Segítsetek!
    Szeptember 12-én voltunk együtt párommal védekezés nélkül.Másnap megjött a menzim,de majdnem 9 egész apig tartott,a 3.4.5. napon nagyon erős volt.Szeptember 31-én elkezdett fájni a mellem,mint mikor megjön,úgy,de lehetettlenség,hogy ilyen hamar megjönne,mert volt,hogy késett,de 28 év alatt előbb sose jött meg,általában 35 nap feletti a ciklusom.Most van októbet 5.,és annyira fájnak a melleim,hogy aludni sem tudok.Egész nap fáj a fejem,de ami még furább,ég a homlokom,és az arcom,mintha leégett volna.37 fölötti a testhőmérsékletem,ami szintén szokatlan,és fel vagyok fújódva még akkor is,ha nem eszek sokat.Csináltam tesztet tegnap.Negatív volt,de pár órával később látszódott a második csík,bár tudom,ez nem számít már.Most a hasam is kicsit fáj,csak néha veszem észre.
    Annak ellenére,hogy volt menstruációm,lehetek terhes,vagy valami hormonproblémám van?
    Ha nem lehetek terhes,mert menzim volt,az 100%,vagy mégis van 1-2%esély rá,hogy teherbe lehet esni?Kérlek,válaszolj,nagyon ideges vagyok,szeretnék babát,és már régóta próbálkozunk!Nagyon köszönöm előre is!!!!

    Válasz: A vérzés ellenére is lehetsz terhes, de az is lehet, hogy más miatt vannak a tüneteid (pl. hormonzavar). Egyébként, ha a teszten megjelenik a csík, csak később, az is jelenthet terhességet! Elvégre a második csík csak akkor jelenik meg, ha a hcg (terhességi) hormon jelen van a szervezetedben. De lehet, hogy én tudom rosszul. A helyedben azért csinálnék még egy tesztet, hátha pozitív lesz, de ha mégse, akkor várd meg az időt, amikor meg kellene (nem kellene) jönnie.

  • savanya

    2009. október 05. hétfő

    Szia!
    Köszi a választ, tesztelek egy hét múlva szerintem (ha kibirom), s jelentkezem!

  • RENÁTA(Reni)

    2009. október 05. hétfő

    Kedves Ági megint én!

    Most voltam pisilni és egy kb. 3- 4 cm-es vér darab kijött belőlem.Sose volt nekem ilyen nagy csak kicsik.De a lényeg, hogy megnéztem, mert nagyon kíváncsi voltam és nem csak vérdarab volt, hanem olyan fura kinézete volt.Megpróbáltam széjjel nyomni, de nem tudtam!Akkor most tényleg terhes voltam?Na most meg ömlök:( Elnézést kérek tőled, ha így leírtam neked!Bocsánat

  • RENÁTA(Reni)

    2009. október 05. hétfő

    Szia Ági!

    Lenne egy kérdésem!A vőlegénnyemmel együtt voltunk, amikor peteérésem volt állandóan!már nagyon szeretnénk babát!szept.19-re nem vártam és nem is jött meg.a hőmet még most kezdtem el mérni aug.30-tól szept 30-ig.Még 19.-e után mértem és minden reggel 36,9 és 37 , 37,1 között volt a hőm.szept 28-án tezsteltem és 3 ; 5 perc elteltével kijött a második csík.Vasárnap hajnalba vagyis tegnap megint teszteltem, hogy biztos e?De nem mutatott semmit majd csak 15 perc után jött ki a második csík, de nagyon haloványan.Az első tesztem korai terhességi teszt volt. ez rendes amivel másodjára csináltam.Nem elég, hogy a teszt nem nagyon mutatott semmit még tegnap elkezdtem pecsételni hol barnás hol véres folyásom volt, de nem mindig a betéten nemis volt semmi.Ma reggelre sajnos megjött 🙁 Nekem sose késett!Ezért nem értem, hogy most mi a baj?Orvoshoz okt.13-án megyek!Ja és a szex is ez idő alatt nagyon fájdalmas volt.nagyon égtem belűl, de nem mindig!Lehetséges, hogy nemis voltam terhes?vagy igen?Kérlek segíts nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre!Előre is köszönöm a válaszodat!

  • savanya

    2009. október 04. vasárnap

    Szia!
    A párommal babát szeretnénk! Januárban volt korai vetélésem. Utána próbálkoztunk júniusig, de sajna nem jött össze a baba, szeptembertől ismét próbálkozunk! Utolsó mensim aug. 28-án kezdődött, pé-m kb. 16-17-én lehetett(szerintem). Utána többször voltunk együtt! Kb. két hete émelygést érzek, de ált. délután és este. , felpuffad többször a hasam, megjövös érzésem is van gyakran. Most eléggé fáj a derekam, de lehet az más miatt! Melleim nem fájnak!Kb. 33 napra szokott megjönni, 34. -en csináltam tesztet, de negatív. Ma a 37. napon tartok, s még nem jött meg! Van rá esély, hogy baba legyen a dologban a negatív teszt ellenére? Gravidát szedek az okozhat esetleg ilyen mellékhatásokat, émelygés, szédülés stb.?
    Köszi előre is a válaszokat!

    Válasz: A negatív teszt ellenére még lehetsz terhes! A helyedben megismételném a tesztet!A tüneteidet nem valószínű, hogy a vitamin okozza. De ettől még lehet, hogy csak simán késik. Drukkolok, hogy inkább baba legyen!

  • Anett

    2009. október 03. szombat

    Sziasztok! Nekem szep.10-én volt meg utoljára. Azóta állandóan fáj a fejem ,hányingerem egész nap, és szédülésem van.Voltam minden féle kivizsgáláson .Ideg klinika hasi ultrahang,hüvely ultrahang és negatív.Ezek a tünetek olyan erősek voltak ,hogy az első3,5hétben állandóan pihentem zavart minde.Majd eltünt ez az érzés és csak szakaszos fejfájás és szédülés és inkább émelygés van.És előjött 1hete a mellem fájása.Oldalt érzékeny és elöl a bimbónál.Van amikór meleg és nagyon duzatt. Édességeket kívánok amit én nem ettem,és sokat eszek, észre vettem magamon. Csütörtökön kellene meg jöni-e.Szerintetek lehetek terhes? Hamar nézettem meg magam?Mi amúgy 8.éve probálkozunk.Voltunk kivizsgáláson és pici probléma van a férjemmel,de lezs ami lesz.

    Válasz: Lehetséges, hogy korai volt a vizsgálat. Ha nem jön meg csütörtökön, tesztelj mindenképpen!

  • RENÁTA(Reni)

    2009. október 03. szombat

    Sziasztok!

    Timi nagyon drukkolok és írj!
    Rebeka énis így gondolom, hogy most jöjjön a baba 🙂 Ma 2 hete, hogy késik 🙂 Ma lenne peteérésem és most már biztos vagyok abban, hogy jön a babóca, mert nekem már ilyenkor nagyon fájt a hasam baloldalon és most semmi 🙂 Én kint vagyok most Münchenbe a vőlegénnyemmel.Ő itt dolgozik én meg még itthon, addig is háziasszonykodom, ami elég jól megy 🙂 Rebeka hajrá nagyon drukkolok 🙂 Gratulálok a gyerekekhez, biztos aranyosak lehetnek 🙂 Dokinál még nem voltam, de jövő hét pénteken indulunk haza.Okt. 13-án megyek dokihoz és ő már megerősíti, hogy baba van 🙂 Majd csak akkor fogok tervezgetni, ha ő is megerősíti!de eddig mindig pontosan jött meg, akkor tuti!Jó hétvégét puszi

  • Gina

    2009. október 03. szombat

    Sziasztok!
    Szeretném a segítségeteket kérni!Tegnap a barátommal védekezés nélkül szeretkeztünk ezzel nem is lenne baj csak az egyik jó ismerősünk születésnapi bulijába voltunk és ittunk azt szeretném megtudni hogyha véletlenül terhes lennék akkor nem e lesz emiatt valami baja a babának?Válaszotokat előre köszönöm!

    Válasz: Nem valószínű, hogy emiatt bármi gond lenne. Ha már létrejött a terhesség, akkor viszont már okozhat problémákat a fejlődésben a túlzott alkohol fogyasztás.

  • Rebeka

    2009. október 02. péntek

    Szia Renáta!
    Nem baj az ha fiatal vagy. Hidd el nem fogod megbánni. Nekem 9 és 6 évesek a lányaim, én 31 vagyok. Imádom őket. Ők az élet értelmei, minden más csak utánuk jöhet. Én soha nem bántam meg, hogy korán lettek a gyerekek. Nem is értem, hogy azok a nők akik 30 fölött szülnek, hogy birják ki addig. Hogy nem tör rájuk a baba utáni vágy. De mindegy ők tudják! Én mindig elolvadok ha babát látok. Voltál már dokinál?
    Timi neked megy a drukk, ird meg, hogy mi lett!
    10 nap múlva újabb pé, bevessük mi is magunkat! 🙂

  • Timi

    2009. október 02. péntek

    Sziasztok!

    Sok hasznos dolgot olvastam a cikkben, amik alapján (ismerve a testem és az eddigi nőgyógyászati herce-hurcáimat) 99 %-os valószínűséggel állíthatom, hogy terhes vagyok 🙂 Már nagyon szeretnénk a párommal és a világon mi lennénk a legboldogabbak, ha végre összejönne! A jeleim megvannak, a tesztnek annyira már nem hiszek, és voltam már hüvelyi ultrahangon is előző alkalommal, de az hosszú történet, most azt hiszem érdemes lesz tesztet is csinálni meg orvoshoz is menni. Most biztosra megyek!

    Szurkoljatok nekem! Köszi előre is 🙂

    Válasz:
    Szurkolunk! 🙂

  • RENÁTA(Reni)

    2009. október 01. csütörtök

    Szia Rebeka!

    Nagyon sajnálom!De hátha legközelebb összejön!Nagyon drukolok!Gratulálok a lányaidhoz!Mennyi idősek?
    Nekem még ez lesz az első babám 🙂 Hát kicsit fiatal is vagyok, de már nagyon szeretnénk a babát mind a ketten.Most leszek 21!

  • Rebeka

    2009. október 01. csütörtök

    Szióka!

    Sajna megjött, még azután, hogy irtam. 🙁 Valószinűleg úgy van ahogy gondoltam, még nem volt rendben a ciklusom a vetélés miatt. Ugyanis nekem nem szokott gond lenni a teherbeeséssel. Van már két lányom és most jó lenne egy fiúcska. Remélem most összejön. Veled mi újság? Neked van már babód?

  • RENÁTA(Reni)

    2009. szeptember 30. szerda

    Szia Rebeka!
    Na miújság?remélem, hogy nem jött meg és a teszt is kimutatta már:)!Majd írj!nagyon szurkolok!

  • RENÁTA(Reni)

    2009. szeptember 29. kedd

    Köszönöm szépen, aranyos vagy 🙂 Rebeka előfordul ilyenkor egy kis barnázás, de ha nem tart tovább 3 napig az jó!Ilyenkor azt szokták mondani, hogy egy kis méhnyálka leválik, de ettől még van baba:)Remélem, hogy jól írtam le.Nagyon drukkolok neked!!!Az jó, hogy még nem jött meg!:)Majd írj, hogy mi let az eredmény!puszi

  • Rebeka

    2009. szeptember 29. kedd

    Szióka!
    Gratulálok!!! 🙂
    Hát nekem nem tudom mi lesz. Tegnap azt hittem, hogy ma megfog jönni, mivel volt egy halvány, pici barnám. Ma úgy szint. Nekem pedig ha egyik nap barna van, másnap reggel mensi. És mégis semmi. Remélem bébi van a dologban. Bár nem hiszem. Reggel tesztelek, majd megirom, hogy mi lett.

  • melinda

    2009. szeptember 28. hétfő

    Szia, lenne egy kérdésem: babát várok, 7.hétben vagyok. az utolso 4 napban a pulzusom elég magas, majd ki esik a szívem. Ez normális terhesség alatt, vagy vlmi más okbol kifolyolag van ez? Mennyire árt a babának? Kezd már kicsit foglalkoztatni ez a kérdés, mert nyugalmi állapotban egyfolytában magas a pulzusom, vlmint ahogy reggelenként kinyitom a szemem, már magas pulzussal kelek… kicsit kezd aggasztani ez a dolog. Valamint kezd rámjonni az „egész nap aludnék” korszak…

    Válasz: Ez teljesen normális, ne aggódj, a hormonok okozzák.

  • RENÁTA(Reni)

    2009. szeptember 28. hétfő

    Szia Rebeka!

    Ne add fel hátha sikerülne!Nagyon drukkolok!Én ma teszteltem és pozitív lett.3, 4 perc után jött ki a második csík.Igaz nem olyan erős mint a másik, de ott van 🙂 Remélem, hogy neked is sikerűl!Én ma a 38. napon vagyok.Majd írjál, hogy miújság!puszi

  • Rebeka

    2009. szeptember 28. hétfő

    Szia Renáta!
    Én ma a 37. napon vagyok, de valószinű mensi lesz, mivel ma egy nagyon kevés barnám van, és nekem igy szok jönni a mensi. 🙁 Te hogy állsz? Teszteltél azóta?
    Rebeka

  • Monika

    2009. szeptember 27. vasárnap

    Csak annyit szeretnék kérdezni,hogy a párommal csütörtökön voltunk együtt,és jövöhéten kéne valamikor megjönni a menzesznek. Mekkora az esély,hogy sikerült teherbe esni? Ja 3 évig szettem a gyogyszert de kb 3 honapja nem szedem.

    Válasz: Ha mindkettőtöknél minden teljesen rendben van, akkor kb. 20 % esély van a terhességre.

  • Szimy

    2009. szeptember 26. szombat

    sziasztok!!
    szeretném a segítségeteket kérni!!a párommal megszakitásos közösüléssel szeretkezünk, és most a ciklusom 36 napján tartok és még nem jött meg.szerintetek van rá esély hogy teherbe estem???eddig mindig 28-34 nap között jött meg a vérzésem!!viszont a 35 napon mikor együtt voltunk elélvezett bennem.szerintetek??
    előre is köszönöm a választ!!!

    Válasz:
    Van rá esély, hogy terhes légy. Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne tesztelni egyet. De ha eleve ilyen változó hosszúságú a ciklusod, lehet, hogy inkább amiatt késik most is. Ezt érdemes lenne kivizsgáltatni.

  • RENÁTA(Reni)

    2009. szeptember 26. szombat

    Szia Rebeka!
    Amiket leírtál ezek mind a terhesség tünetei!Az jó jel, hogy még nem jött meg.Egy cipőben járunk, mert nekem is ma 1 hete, hogy késik.Teszteltem kedden és nem mutatott semmit.igaz 20-25 perc után jött ki a második csík haloványan.De én akkor hiszem el, ha tényleg egyből kijön.Létezik olyan akinek, csak a 42. nap mutatja ki a teszt a második csíkot!Én a 32. napon teszteltem és semmi.Szerintem várjál hétfőig, ha addig sem jön meg, akkor tesztelj.Hányadik napnál tartasz?32 vagy túlabb?Reni

  • Rebeka

    2009. szeptember 26. szombat

    Bocsi azt kifelejtettem, hogy együtt utoljára 10-én voltunk, tehát a beágyazódásnak már ugye meg kellett történnie. Ha akkor fogan esetleg meg, akkor már ki kellene a tesztnek mutatni? Rebeka