Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig „bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 223 Comments

Comment navigation

 • Petra

  2021. január 01. péntek

  Kedves Ágnes!

  Össze vagyok zavarodva, ezért próbálkozok minden lehetséges megoldást megtalálni!
  A történetem: utolsó mensi első napja oktober 29.
  Naptár szerinti peteérés november 10.
  Ovulációval mért peteérés csúcsa november 14. (Eddig mértem, tovább nem)
  Együttlétek: november 14,15,20.-a
  Soron következő mensim november 26. Lett volna (28 napos ciklus).
  November 27.-én teszteltem egy nagyon halvány pozitív tesztet. Ezt követően milyen PM alulműködésem van vért levetettem, mert pozitív teszt után azonnal kellett. Ebben volt hcg is. November 30.-án vették le: HCG 118 lett. Erre azt mondta telefonon az orvos,hogy vagy elmegy vagy kèsőbb fogant. Én tudom,hogy késöbb fogant:) ekkor csináltam egy clearblu digitális tesztet, ami 1-2 hetes terhességet jelzett.
  Rá 3. Napra tudtak még egy HCG-t levenni: 330 lett ami reális. Ez tkövetően nem is foglalkoztam ezzel a részével. PM gyógyszert növelték az eredményekhez igazítva.
  December 15: Naptár forma szerint 6+5 hetesen mentem orvoshoz, hüvelyi UH-al látott szabályos petezsákot és szikhólyagot. Ezen a napon a clearblu teszt már 3+ terhességet jelzett
  3 hétre kell mennem, de nem bírtam ki, 8+5re elmentem egy sima sztk-s rendelésre, ahol láttak már 3 mm-es embriot is szívhang nélkül. Ekkora azt mondta ez az orvos, hogy 1 hét múlva kell lennie szívhangnak, menjek vissza. De fennáll az elhalt magzat esélye.. jól rám ijesztett, és azt is mondta jó lenne lenne hányinger, émelygés. Nekem csak a mellem fáj nagyon és puffadok brutálisan. Néha szédülök.
  Kérdésem az lenne, mivel az orvost nem igazán érdekelte hogy én tudom késöbb lett a peteérés is, lehet hogy szimplán csak ő kisebb baba, és tényleg lehet hogy akár még az is előfordul, hogy 20.-án fogant meg? Nem barnázok, nem vérzek, nem görcsölök! Az orvos megijesztett. Csináltatok magán úton egy vérvételt HCG-t. De én tudom, hogy velem van a kisbabám, csak még picike.
  Ja és a legutolsó UH-n ahol már ott volt az embrió is, a szikhólyag is szépen ott volt mellette.
  Nagyon szépen kőszönöm a választ. Pánikolok emiatt elég rendesen..
  Petra

  • Vida Ágnes

   2021. január 09. szombat

   Ilyen korai terhességben sajnos még sok a pontatlan mérési adat, ezért nehéz biztosat mondani arról, hogy mikor fogant a baba. A legpontosabb etekintetben mindig a 12. heti ultrahang. A fogantatás időpontja néha még akkor is pontatlan, amikor pontosan lehet tudni (lombik esetén), mert a beágyazódás még így is lehet 1-2 napos eltérésben. Mivel még pici a baba, ezért nem látszik jól, nehéz mérni és néha a szívhang sem látszik, pedig már van. A terhességi tünetek sem mindig árulkodóak, de nem kell aggódnod. Ott a baba csak még icipici és majd később mutatja meg magát.

   • Noémi

    2021. december 16. csütörtök

    Kedves Doktor nő! Nekem december 17diken lett volna a menzeszem.de elore vettem terheseggi tesztet ami pozitiv lett. El.mentem a nőgyógyászhoz aki csinalt ultrahangot de nem latott babat, csinalt hcg tesztet ami 285 lett es méhenkivuli gyanus vagyok. Ön szerint is az lenneķ?

    • Vida Ágnes

     2021. december 25. szombat

     Ezt ennyiből nem lehet megállapítani, az ultrahang a döntő, de mindenképpen vigyázz magadra és fájdalom vagy vérzés esetén fordulj azonnal orvoshoz!

 • Laura

  2020. június 06. szombat

  Kedves Doktor Nő!
  Olyan kérdésem lenne, hogy ha menzesz után védekezés nélkül voltunk együtt lehetek terhes?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Gabi

   2020. június 07. vasárnap

   Röviden: Igen. Ha már eltelt kb. 12 nap az együttlét óta, vagy ha már a következő menzesz késik, akkor érdemes csinálni terhességi tesztet.

 • Gégény Enci

  2019. június 28. péntek

  Kedves Doktor Nő!

  Hashimoto thyreoditiszem van 2 éve. Napi 50-es Letrox mellett, 1,8 lett a TSH-m.
  Kisbabát tervezés miatt elkezdtem szedni egy magzatvédő multivitamint, azonban a 9. szem bevétele után jöttem rá, hogy az bizony jód tartalmú volt. Miután abbahagytam, rá kb. 1 hónapra elmentem TSH vizsgálatra. ez 2 hete volt, akkor 2,8 lett a TSH-m.

  Ezután azt javasolta az endokrinológusom, hogy 4 napig szedjek 50-est és 3 napig 75-öst.

  Erre 1 hétre pozitív lett a terhességi tesztem.

  A nőgyógyász azt javasolta, hogy emeljem az adagot úgy, hogy 5 napig 75-öset szedjek és 2 napig 50-eset.
  A kérdésem az lenne, hogy elég lesz-e ez a megnövelt dózis, hogy legalább 2.-re lemenjen a TSH-m?
  Mikor menjek vérvételre, amikor már biztosan realizálódik a TSH-m?

  A választ előre is hálásan köszönöm

  • Gabi

   2019. július 07. vasárnap

   Ilyen speciális esetben mindenképp a nőgyógyász és az endokrinológus tanácsait érdemes követni. Ők a szakemberek!

   • Nikoletta Sütônè

    2021. november 29. hétfő

    Jò napòt kívànok olyan jellegü kèrdèsem lenne hogy oktober 26dikàn volt meg.màn 3napja kèsik,ès fàjnak a melleim,reggelente szèdūlni szoktam.èrdemes rèszèt csinàlni?

 • Krahulecz Mária

  2019. június 21. péntek

  Jóreggelt doktornő. 15 napja késik,hasam alja bal oldalt lent,illetve néha az egész bal oldalon fáj. Szokott szurkálni a köldököm körül vagy lent a hasam alja.Csináltam 4-12 napon tesztet de mind a 2 negatív lett. Mi lehet?? Gyomorsavam is fent van

  • Gabi

   2019. július 07. vasárnap

   A negatív tesztek ellenére még nem mondanám biztosan, hogy nem terhességről van szó. Ha bizonytalan, érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz, ott a vizsgálat során egyértelműen kiderül, van-e terhesség.

 • Lucskai Szilvia

  2019. június 05. szerda

  Jo estet kivanok a parommal 2-3 naponta vagyunk egyutt es ilyen kb 3-4 honapja eros rosszul leteim vannak szedules hany inger egyszer mar ossze is estem azota is nagyon sokszor van az hogy epp hogy nem esek osze derekam az nagyon faj hasam alja elegge gorcsol es szurkal de van olyan hogy meg a derekamba is szurkal faradekony vagyok mar alig birok setalni nagyon keveset megyek es mar el faradok sokat is eszem az utobbi idoben a menzeszem mindenhonapban meg van voltam mar nogyogyasznal azt mondtak nekem hogy mehgyulladasom van de hat mar en veszem eszre magamon hogy sokat eszem es hogy elegge gyorsan hizok es a kornyezetemben levo emberek is mar eszre vettek ezt..Varom valaszukat..Koszonom szepen..

  • Gabi

   2019. június 16. vasárnap

   Ha a nőgyógyász is azt mondta, hogy nem terhességről van szó, nagy valószínűséggel tényleg így van. A méhgyulladás tüneteit nem ismerem, de előfordulhat, hogy az okoz ilyen tüneteket. Mindenképp be kellene tartani az orvos utasításait, nem tudom, milyen kezelést írt elő, és ha a panaszok nem szűnnek, mindenképp érdemes lenne egy kontroll vizsgálatra visszamenni.

  • Brigitta

   2019. július 05. péntek

   Jó napot kívánànok azt szeretném kérdezni hogy a parommal jun.18 voltunk együtt védekezés nèlkül mivel babàt szeretnènk.jun.14. Volt menstruációm.3 nap.és az lenne a kèrdésem menyi az esèlye a terhességnek. Tegnap csinaltam tesztet ami negativ lett. Válaszat elöre is köszönöm

   • Gabi

    2019. július 07. vasárnap

    Egyetlen alkalomra után, főleg ennyire a ciklus elején, sajnos nem jelent nagyon nagy esélyt. Ha már késik a következő menzesz, érdemes újabb tesztet csinálni, addig viszont célszerű minél többször próbálkozni.

 • Mónika

  2019. január 24. csütörtök

  Kérdésem az lenne,hogy ha valaki magánkívüli terhes,lehetséges olyan eset is hogy a teszt mégsem lesz pozitiv?
  Másik 25(mai nap)kellene meg betegednem.
  Kb 3 nappal ezelőtt barnás maszatolásom volt,de csak a wc-paíron latszik,volt amikor rózsaszin volt.Másnap semmi ,harmadnap megint barna maszat.
  Nem mondanám hogy duzzadt a mellem de fájdogál,mensi görcsöm ritkán van és gyenge viszont a bal oldalamon a köldökömtől pr cm re hasi szúrkam volt.Annyi változás a mai napra hogy a wc-papir már rozsda barnás vöröses,de ez meg mindig nem a mensim!Ma csináltam délutáni tesztet negativ lett!Mi lehet a baj?

  • Gabi

   2019. február 02. szombat

   Ha barnás enyhe maszatoló vérzés nem tartott 3 napnál tovább, nem váltott normális vérzésbe és azóta sem jelentkezett a megszokott menzesz, mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. A leírt tünetek, bár nem egyértelműen, de utalhatnak terhességre, a méhen kívüli terhességnek nem túl nagy a valószínűsége.

 • Gyongyi

  2018. december 27. csütörtök

  Szia Agnes.
  Szeretnek egy kerdest foltenni , mivel olvastam tobb (hozzaszolasodat) valaszodat terhesseggel kapcsolatos kerdesekben.
  Nos nekem az lenne a kerdesem, hogy a ferjemmel mar 2 honapja probalkozunk es most masodik honapban ugy tunt kimarad a menstruaciom de ami erdekes az az hogy a menstruaciom elott 6 nappal ugyanolyan tunetek jelentkeztek mint a megszokotkor, de vegul megsem jott meg. Aznap mikor meg beteg kellet volna hogy legyek csinaltam reggel egy tesztet ami negativ lett. Voltak kisebb hanyingereim es etvagytalansag , picit faradekonyab is voltam. Aztan 5 nap eltolodassal mar remenykedtem, hogy csak terhes vagyok de vegul ujra megjott a menszeszem. Ez mitol van? Vagy csak en eltem bele magam a dolgokba? Lehetek terhes vagy csak kepzelodtem?
  Koszonom a valaszodat.

  • Gabi

   2018. december 31. hétfő

   A korai terhesség tünetei gyakran hasonlóak, mint a menzeszt megelőző időszakban jelentkezők. Ha egyébként pontosan szokott megjönni, nem jellemző a késés, és a vérzés sem volt a megszokott (enyhébb volt, mint általában, és nem tartott tovább 3 napnál), akkor még így is lehetséges, hogy terhességről van szó. Ha bizonytalan, érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Dodo

  2018. június 26. kedd

  Kedves Admin!
  Igyekszem röviden összefoglalni a problémámat. Tavaly június óta próbálkozunk a párommal, ez idő alatt kiderült, hogy agyalapi mirigy daganatom van, mely prolaktin túltermelést okoz, emiatt teljesen megszűnt a ciklusom. Erre kaptam gyógyszert, melynek köszönhetően 4 hónapja visszatért a menstruációm. Általában 28 napos ciklusaim vannak,ez volt már 24 napos és 27 napos is az elmúlt hónapokban. Az előző vérzésem mennyisége teljesen normális volt, nem túl kevés nem túl sok, 4 napig tartott. Jelenleg a ciklusom 16. napján vagyok és kb még 13 nap van hátra a következő menstruációig.Tegnapelőtt kíváncsiságból csináltam egy LH tesztet,ami erős pozitív lett. Azonban mivel napok óta gyengének érzem magam,tegnap pedig görcsölt az alhasam,derekam, úgy döntöttem csinálok egy terhességi tesztet is,bár tudom még korai. Két különböző teszt is halvány pozitív lett. Kicsit össze vagyok zavarodva, hogy hogy lehet, hogy ilyen hamar látszik.Van okom reménykedni? Teszteljek pár nappal később?
  Segítő válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   2018. június 29. péntek

   A terhességi teszt pozitív eredménye 99%-ban valóban terhességet jelez. Előfordul, hogy valaki nem pontosan középidőben esik teherbe. Ha bizonytalan, néhány nap elteltével érdemes újabb tesztet csinálni. Én bejelentkeznék egy nőgyógyászhoz! Drukkolok!

 • Noemi

  2018. május 27. vasárnap

  Kedves Doktornő!
  Van egy lassan 10 hónapos kisfiam és az elejètől kezdve igény szerint szoptattam és mèg mindig szopizik. Az 5.hónapban jött meg először a menszeszem majd a 6.ban ès azoota nem.. tesztet csinàltam de negatív viszont a napokban èreztem furcsa „mozgoloodàst” a hasam aljàn ès mivel van itthon szívhangfigyelőm így kivàncsisàgbool hallgatózni kezdtem ès hallom is azt amit anno a kisfiamnàl.. kérdésem az lenne hogy hallhatom-e a sajàtom vagy a negatív tesztek ellenère mègis jön a kistesoo?? 🙂 vàlaszàt előre is köszönöm!
  Üdv: Noémi

  • Gabi

   2018. május 29. kedd

   Előfordulhat, hogy egy esetleg egy ütőér lüktetése, viszont a magzati szívhang jelentősen gyorsabb a felnőttekénél, ezt érdemes még megfigyelni. Ha bizonytalan, a negatív tesztek ellenére is érdemes felkeresni egy nőgyógyászt.

Comment navigation