Jonas módszer: a sikeres fogamzás titka?

Dr. Jónás Jenő szlovákiai magyar orvos módszerével 85 százalékos sikerrel foganhat meg egyes időszakokban a baba, miközben pl. a lombikprogramban csak 20-25 százalékos a fogantatás sikere!

Jonas módszer: a sikeres fogamzás titka?A 19. században élt orvos módszerének alapja, hogy a Hold és a női ciklus között összefüggés van. A nő termelékenységét az határozza meg, hogy születésekor milyen volt a Hold állása. A fogantatást akkorra kell időzíteni a Hold-cikluson belül, amikor a Hold ugyanolyan pozícióban van, mint a nő születésekor, így nagy rá az esély, hogy megfogan a baba.
A holdfázisok nem feltétlenül esnek teljesen egybe a női ciklussal, így előfordulhat az is, hogy a termékeny időszak éppen a menstruáció idejére esik, vagy éppen a peteérés előtt vagy után lenne az alkalmas időpont, ez azonban egyáltalán nem gond, és magyarázatot ad arra is, hogyan fordulhat elő, hogy a ciklus nem megfelelő időpontjaiban is teherbe lehet esni.

Hogyan számolhatom ki a Jonas napjaimat? Egy évben összesen 12-13 Jonas napja van egy nőnek, azaz 12-13 olyan alkalom, amikor biztosan teherbe eshet. Ezen az oldalon találsz egy angol nyelvű leírást, a kalkulátorral pedig kiszámolhatod Jonas napjaidat

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

11 Comments

 • hjolgi

  Reply Reply 2016. július 25. hétfő

  Létezik, hogy még egy évet kell várnom a fogantatásig?
  A naptár szerint minden hónapban a menzesz előtti 2,3 napra teszi az alkalmas időpontot. Nekem 31-32 naposak a ciklusaim, és pont úgy jön ki, hogy kb egy év múlva lehet olyan időpont, amikor ha sikerül a baba, lesz is ideje beágyazódni.
  Már több, mint 2 éve próbálkozunk a második babánkkal, és ez egy kicsit elkeserítő.A kislányom iskolás lesz, mire talán lesz egy kistestvére. Ráadásul 3 gyereket szerettünk volna 🙁

 • Szolnokiné Perlaki Izabel

  Reply Reply 2015. augusztus 19. szerda

  Szia!

  Nekem egyszerűen nem sikerül kiszámolni a Jónás naptáramat. Hiába követem a leírásokat, hová kell kattintani, mit kell kiválasztani, beírni, de állandóan elbukik valahol a dolog, nem találok olyat amit választanom kellene… Már annyira dühös vagyok 🙁 Angolul sajnos nem tudok. Segítséget kérhetnék? Ennyire hülye nem lehetek!

  Köszönöm!

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2015. augusztus 31. hétfő

   felül megadod a születési adataidat (Birth Date=Születési dátum, Birth Time=hány órakor születtél, Birth Time Zone= melyik időzónában születtél, utána a jelenlegi időzónát, ahol élsz, majd a dátumot, ahonnan a naptárt számolja, ezután a jobb alsó sarokban a “Calculate” feliratú gombra rányomsz és kijön a naptár benne az ajánlott időpontotokkal és azzal, mikor milyen nemű lesz a baba)

 • rezmuves zsanett

  Reply Reply 2011. december 30. péntek

  szia!!nagyon fontos lenne a segitseged!!!nagyon nagyon szeretnek a paromal kislany babat mar van egy kisfiunk ,renszertelenul jar a menszeszem alltalaban 28.an de van amikor hamarabb,1988 11 02.an szulettem miskolcon 11 35 perckor este pontosan.nemtudom kiszamolni a jonas modszert kerlek segits!!valaszodat elore is koszonom!szia

 • melinda

  Reply Reply 2011. szeptember 27. kedd

  Nagyon jo az oldal, most szamitottam ki en is 🙂 koszi szepen, nagyon hasznos volt !!!

 • Zsetke

  Reply Reply 2011. augusztus 23. kedd

  Ha nem peteérésre esik a jónás nap akkor hogyan lehet teherbe esni?

  • Vida Agi

   Reply Reply 2011. augusztus 26. péntek

   Lehetnek extra peteérések is, amiket orgazmus válthat ki. Többe között ilyen módon lehetséges, hogy megfogannak a kétpetéjű ikrek.

 • Niko

  Reply Reply 2009. június 17. szerda

  Szia Noémi!

  Nézd meg ezt az oldalt, én ma számoltam ki.
  http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1152522358.61.ppt
  Niko

 • Noémi

  Reply Reply 2009. június 15. hétfő

  Nem tudnátok ebben segíteni, hogy kell kiszámolni? Mert az általad megadott linken már nem elérhető, fizetős:((

 • Vica

  Reply Reply 2008. június 04. szerda

  A kisfiamnál bejött a Jónás módszer. Persze csak utólag.:)
  Előtte majd’ 2 évig küzdöttünk, hőmérőztünk, doki, stb, még a Jónást is figyelembe vettem, Aztán elmentünk gyalogtúrára és ott megfogant a kisfiam. Utólag visszanéztem és tényleg aznap volt Jónás-napom! Előtte sosem egyezett a mensivel, de akkor bejött! Az mellékes hogy lányt igért…:D

  Vica

Leave A Response

* Denotes Required Field