Jonas módszer: a sikeres fogamzás titka?

Dr. Jónás Jenő szlovákiai magyar orvos módszerével 85 százalékos sikerrel foganhat meg egyes időszakokban a baba, miközben pl. a lombikprogramban csak 20-25 százalékos a fogantatás sikere!

Jonas módszer: a sikeres fogamzás titka?A 19. században élt orvos módszerének alapja, hogy a Hold és a női ciklus között összefüggés van. A nő termelékenységét az határozza meg, hogy születésekor milyen volt a Hold állása. A fogantatást akkorra kell időzíteni a Hold-cikluson belül, amikor a Hold ugyanolyan pozícióban van, mint a nő születésekor, így nagy rá az esély, hogy megfogan a baba.
A holdfázisok nem feltétlenül esnek teljesen egybe a női ciklussal, így előfordulhat az is, hogy a termékeny időszak éppen a menstruáció idejére esik, vagy éppen a peteérés előtt vagy után lenne az alkalmas időpont, ez azonban egyáltalán nem gond, és magyarázatot ad arra is, hogyan fordulhat elő, hogy a ciklus nem megfelelő időpontjaiban is teherbe lehet esni.

Hogyan számolhatom ki a Jonas napjaimat? Egy évben összesen 12-13 Jonas napja van egy nőnek, azaz 12-13 olyan alkalom, amikor biztosan teherbe eshet. Ezen az oldalon találsz egy angol nyelvű leírást, a kalkulátorral pedig kiszámolhatod Jonas napjaidat

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

12 Comments

 • hjolgi

  2016. július 25. hétfő

  Létezik, hogy még egy évet kell várnom a fogantatásig?
  A naptár szerint minden hónapban a menzesz előtti 2,3 napra teszi az alkalmas időpontot. Nekem 31-32 naposak a ciklusaim, és pont úgy jön ki, hogy kb egy év múlva lehet olyan időpont, amikor ha sikerül a baba, lesz is ideje beágyazódni.
  Már több, mint 2 éve próbálkozunk a második babánkkal, és ez egy kicsit elkeserítő.A kislányom iskolás lesz, mire talán lesz egy kistestvére. Ráadásul 3 gyereket szerettünk volna 🙁

  • Vera

   2021. június 21. hétfő

   Szia!

   Összejött végül? Mi is ugyanebben a cipőben járunk, a kislányunk rögtön összejött, a tesóval meg nagyon régóta próbálkozunk. Bevált a Jónás naptár? Remélem igen:)

 • Szolnokiné Perlaki Izabel

  2015. augusztus 19. szerda

  Szia!

  Nekem egyszerűen nem sikerül kiszámolni a Jónás naptáramat. Hiába követem a leírásokat, hová kell kattintani, mit kell kiválasztani, beírni, de állandóan elbukik valahol a dolog, nem találok olyat amit választanom kellene… Már annyira dühös vagyok 🙁 Angolul sajnos nem tudok. Segítséget kérhetnék? Ennyire hülye nem lehetek!

  Köszönöm!

  • Vida Ágnes

   2015. augusztus 31. hétfő

   felül megadod a születési adataidat (Birth Date=Születési dátum, Birth Time=hány órakor születtél, Birth Time Zone= melyik időzónában születtél, utána a jelenlegi időzónát, ahol élsz, majd a dátumot, ahonnan a naptárt számolja, ezután a jobb alsó sarokban a „Calculate” feliratú gombra rányomsz és kijön a naptár benne az ajánlott időpontotokkal és azzal, mikor milyen nemű lesz a baba)

 • rezmuves zsanett

  2011. december 30. péntek

  szia!!nagyon fontos lenne a segitseged!!!nagyon nagyon szeretnek a paromal kislany babat mar van egy kisfiunk ,renszertelenul jar a menszeszem alltalaban 28.an de van amikor hamarabb,1988 11 02.an szulettem miskolcon 11 35 perckor este pontosan.nemtudom kiszamolni a jonas modszert kerlek segits!!valaszodat elore is koszonom!szia

 • melinda

  2011. szeptember 27. kedd

  Nagyon jo az oldal, most szamitottam ki en is 🙂 koszi szepen, nagyon hasznos volt !!!

 • Zsetke

  2011. augusztus 23. kedd

  Ha nem peteérésre esik a jónás nap akkor hogyan lehet teherbe esni?

  • Vida Agi

   2011. augusztus 26. péntek

   Lehetnek extra peteérések is, amiket orgazmus válthat ki. Többe között ilyen módon lehetséges, hogy megfogannak a kétpetéjű ikrek.

 • Niko

  2009. június 17. szerda

  Szia Noémi!

  Nézd meg ezt az oldalt, én ma számoltam ki.
  http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1152522358.61.ppt
  Niko

 • Noémi

  2009. június 15. hétfő

  Nem tudnátok ebben segíteni, hogy kell kiszámolni? Mert az általad megadott linken már nem elérhető, fizetős:((

 • Vica

  2008. június 04. szerda

  A kisfiamnál bejött a Jónás módszer. Persze csak utólag.:)
  Előtte majd’ 2 évig küzdöttünk, hőmérőztünk, doki, stb, még a Jónást is figyelembe vettem, Aztán elmentünk gyalogtúrára és ott megfogant a kisfiam. Utólag visszanéztem és tényleg aznap volt Jónás-napom! Előtte sosem egyezett a mensivel, de akkor bejött! Az mellékes hogy lányt igért…:D

  Vica