Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig “bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: https://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: https://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: https://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 215 Comments

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 03. szerda

  Kedves Kérdések! Fogamzásgátló tabletta mellett nekem is volt, hogy kevesebb volt a menzeszem és barnás színe volt. De megfigyeltem, hogy ez két havonta volt így. Szóval az egyik oldali petefészkemből normális vérzés jött, a másikból nem….Ez nem tudom mitől lehet…..
  Gyomorégés nem mindig a terhesség jele…Lehet a sok gyógyszer miatt is…..Sőt a vérzésed is lehet attól más….
  A terhességi tesztek sem mindig megbízhatóak, mert nekem pl az első teszt, amit megcsináltam negatív lett…… 2 tesztre pedig azért az ember sajnálja kiadni a pénzét, de vettem másodikat is, az már pozitív volt.
  Ha viszont elmész dokihoz, akkor a vizeletedet leadathatja ő is és az még pénzbe sem kerül, és gondolom biztosabb eredményt is kapnál……

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 03. szerda

  Sziasztok lányok mi a helyzet?

 • Kérdések

  Reply Reply 2010. március 03. szerda

  Sziasztok! találtam 1-2 egyezést a tünetekkel kapcsolatban. Én fogamzás gátlót szedek. De elég beteges vagyok és sokszor kell más gyógyszerekkel együtt bevennem!
  Na meg volt már nem egyszer példa hogy elfelejtettem vagy nem tudtam bevenni. Élettársi kapcsolatban életem ezért nem tulajdonítottam túl nagy gondot neki…..
  Viszont az utóbbi mensim aggasztott egy kicsit. Barnás színű volt és igen igen kevéske. Azért is tűnt fel mert nekem elég sok szokott lenni, még így a tablettákkal is!
  Febr 10 én voltam utoljára a párommal. Sajnos kapcsolatunk véget ért, ezért tudom ennyire pontosan. Azóta volt már egy két napos émelygésem. napközben. mellem duzzad és kék vastag erek vannak rajta.Az evés kényszer? IGEN van!! Épp ezért írtam mert nem tudok, nem merek olyan erős gyomor égésem van hogy semmit nem tudok lenyelni annyira fáj már a torkom. egy pohár víz is kikészít teljesen…. A gyomor égést nem találtam a cikkben ezért bátorkodtam írni! Ha minden igaz akkor az utlsó együt létünktől számolva hamarosan 4 hét-ben lennék. De ezt sem lehet pontosan tudni mi majdnem minden nap szeretkeztünk. Kérlek segítsetek! A gyomor égés hozzá tartozhat az előjelekhez??

  Válasz:
  A gyomorégés is lehet terhességi tünet. De a tünetek (még így együtt) sem jelentenek biztosan terhességet. Ha bizonytalan vagy, azt ajánlom, minél előbb csinálj tesztet!

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Én elmentem aludni mindenkinek jó éjszakát kívánok és álmodjatok szépeket, sziasztok csajok

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Az enyém is jól telt.

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Erika! Köszönöm jól….És a Tiéd?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Detti!
  Hogy telt a mai napod?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Lehet de nem akarom nagy dobra verni.

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Erika! Csak nem???:)

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Detti!

  Ma reggel volt egy kicsi hányingerem de amúgy jól vagyok.

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Erika! Köszönöm jól, néha görcsölve, de jól. És Te?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Detti!
  hogy vagy?

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Erika! Ha több csajszival szeretnél levelezni, nézz be ide: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/tesztek-es-teszteles/comment-page-69?wpc=dlc#comment-32477

  Itt vannak kismamák és olyanok, akik szeretnének kismamává válni. Itt sincs ugyan mindig fent mindenki, de többen írnak…..mint ide…..Többek közt Kriszta is szokott oda írni

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Erika! Én most jöttem erre az oldalra. Mit írjak? Mit szeretnél? 🙂

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Van ezen az oldalon valaki?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Ha van itt valaki kérem írjon.

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Miért nem ír senki?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Kedves Anchy!

  Köszönöm szépen a biztatást.

 • Anchy

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Köszi 😀

  Én sajna csak ritkán tudok ide benézni.
  Én mérem a hőmet, ma lement 36,5-re, ami nekem a legalja :), kétnaponta vagyunk együtt párommal, páfrányokat nézegetem, teázgatok ( na és folyton úton vagyok.külföld. :(( ami nem éppen jó.. )

  Kitartás!! 😀

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 02. kedd

  Sziasztok csajok mi a helyzet?

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Erika! Igen, láttam Krisztát 🙂 Semmi helyzet nincs….Jóslófájásaimon kívül… Én sokszor szoktam felnézni ide, de sokszor nem ír senki semmit, és akkor én sem.

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Úgy látszik nincs értelme fent maradnom, jó éjszakát kívánok mindenkinek!

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Van fent egyáltalán valaki?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Anchy!

  Mi a helyzet?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Detti!

  Mi a helyzet?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Detti!

  Van egy jó hírem Kriszta(Sné) újra itt van most beszéltem vele Msn-en.

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Van itt valaki?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Anchy!

  Hogy telt a napod, ha tudsz írj.

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Detti!

  Igen ezt a mondást már nagyon rég óta ismerem de azért köszi.

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Erika! Akkor nincs semmi baj 🙂 Türelem, rózsát terem! Van ez a mondás 🙂

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Detti!

  Igen a páromat is megnézték és nála sem találtak semmit ami miatt nem lehet gyereke, Egészséges mint a makk.

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Anchy!

  Köszönöm szépen a biztatást nagyon jól esett.

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Erika! Nem tudom mi van Krisztával….A másik helyen sem jelentkezik, ahol szokott írni….Jó régóta próbálkoztok akkor a pároddal…. Előre bocsi a kérdésért, ha nem akarsz, ne válaszolj….de a párodat is megnézettétek? Lehet gyereke?
  Ha igen, akkor tényleg próbáljatok meg ne görcsösen hozzáállni a dolgokhoz, mert annál nehezebb lesz.

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kérek szépen mindenkit aki most fenn van hogy írjon!

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Ki mit tud Kriszta (Sné)-ről? Kérlek írjatok!

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Hahó miért nem ír senki?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Detti!

  Mi a párommal már 3 és fél éve próbálkozunk.

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Erika! A férjed is fiatal…. Én 24 éves vagyok, a párom 27 lesz 2 hónap múlva.
  Rögtön nekünk sem jött össze a baba, sokat sem vártunk rá….Viszont akkor sikerült, amikor megbeszéltük, hogy még egy fél évet várjunk a babával. Szerdán töltöm a 37. hetet.
  Viszont van, hogy most kezdem érezni, hogy lehet várni kellett volna még…. Ne érts félre, szeretném a babát, de egyre jobban félek a felelősségválalástól. Most ha újra kezdhetném még várnék 2 évet 🙂 Igaz, ha meglesz a baba, biztos nem így fogok gondolkodni…Most csak van bennem valamiféle lázadás….21 évesen én is szerettem volna babát….sőt amióta érett vagyok rá, azóta…. Most viszont félek.
  Hidd el, akkor fog összejönni, amikor nem számítasz rá.
  Mióta próbálkoztok?

 • Anchy

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  21 éves? húúúúú, de jó neked :DDDD

  ne keseredj el Drága, hidd el

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Detti!

  Köszönöm amit írtál lehet hogy igazad van még ráérek babázni. Csak félek hogy soha nem lehet gyerekem. a párom viszont jövőhét pénteken tölti be a 30-at. És én tőle szeretnék gyereket nem mástól. Zsófi én is sajnálom ami veletek történt.

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves claire 28!

  Ezek az orvosok itt Magyarországon nem sokat érnek. A terhességi tünetek nem mindenkinél szokott lenni. amúgy nincs mit megköszönni ja és üdvözlöm a lányodat is.

 • claire28

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  erika én el vagyok köszönöm szépen ha holnap sem jön meg a mensim akkor veszek egy tesztet ha nincs még baba nem baj mert már van egy 6 éves kislányom ….
  és ha ugy van akkor egyszer sikerül egy másik is csak az a problémam hogy nem emlékszek még egy cseppet sem arra hogy milyen tünetei lehetnek egy terhességnek
  most a mult héten hétfön voltam labor vizsgálaton vér és vizelet minden vizsgálatot kértem csak terhességi tezstet nem mert addig nem akartam még nem késik a mensim és a labor eredményemmel semmi gond
  viszont az orvosom azt mondta hogy a meleimbe tejmirigyek érzékenyek ennyi választ kaptam a házi orvostólna most az az igazság hogy mikor szültem a kislányomat még elég felelötlen és kis tudatlan kislány voltam 23 évesen és nem igazán figyeltem tüneteket sőt a mai napig nem tudom hogy egy nem terhes nönek vannak e tej mirigyei és azok féjhat nak e:)))) azért kérdezösködök itt pedig már 29 vagyok de amit nem tud az ember azt nem szégyen meg kérdezni …
  mert sajnos nállunk elég érdekes orvosok vannalk
  egy régebbi kommentembe irtam hogy méh gyulladasom volt és a nögyógy orvos irt gyogyszert amit be vettem és hetfön kellet vissza mennem kontrolra es egy masik orvos volt aki azt mondta nekem hogy fáj valamilye mondom a mellem azt válaszolta igen? akkor menjen a sebeszetre…
  ooo mondom okee
  és nem vizsgal meg??? azt mondta nem szoval adtam ki 7000 forintot 2 szem gyogyszerert es azt sem tudjatom meg hogy rendbe e jöttem vagy sem bár nem fáj már de ez van inkább itt tudakolozok de holnap veszek azert egy tesztet ha nem jön meg köszi az érdeklödésedet:))))

 • cirmagi

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Hahó!

  Mit gondoltok, lehet, hogy terhes vagyok?

  Február 13-án és 14-én voltunk együtt a párommal, ekkor a menstruációm utáni 12-13. nap volt, tehát épp a peteérés időszaka. Elsején vagy másodikán kellene megjönnie, de most 3 napja, azaz 26-án vérezni kezdtem kora délután. A szokott alhasi fájdalom is jelentkezett, de valahogy mégis más volt…és a tampon még félig sem volt “tele”, aztán tegnap, az “elvileg” második napon semmi vér, és a hasam sem fájt. Ma, a harmadik napon megint csak egy kevés, de az is csak akkor, amikor pisilni mentem, és a hasam egész nap fájt, megint úgy, mintha épp megjönne… Emellett folyamatos vizelési ingerem van, és olyan kis fájdalmam, mintha fel lennék fázva. Émelygést már több ideje észlelek, nagyon szeles vagyok, és késő este nagyon éhes leszek, fáradt és kimerült meg már nagyon-de nagyon régóta vagyok… 🙂
  Mit gondoltok? Lehetett ez beágyazódási vérzés? Vagy az, amit sokan tapasztalnak, hogy az első, együttlét utáni menstruáció idejében jöhet kisebb vérzés? Tesztet még nem csináltam, de a napokban szeretnék…

  Kérlek, írjatok! Köszönöm, üdv, és jó éjt!

  Válasz: Ha a vérzés ennyivel el is múlik, akkor érdemes tesztelni, akkor ez nem zárja ki a terhességet. Viszont a tüneteket akár egy valós felfázás is okozhatja, a fáradtság is lehet szimpla fáradtság, ezek nem feltétlen utalnak terhességre.

 • Detti

  Reply Reply 2010. március 01. hétfő

  Kedves Erika! Akkor nem vagy öreg Te sem 🙂 Akkor van még idő a babázásra 🙂 Ne légy elkeseredve….
  Zsófi! Sajnálom, amiket írtál. Nem túl jó dolog, ha az ember nem számíthat a párjára.
  De hogy-hogy ilyen a párod? Ő nem akarta a kislányotokat? Vagy miért nem segít kicsit Neked?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. február 28. vasárnap

  Kedves Detti!

  Én jövő hét szerdán töltöm a 21 életévemet.

 • Zsófi

  Reply Reply 2010. február 28. vasárnap

  Sziasztok!
  Én most egy kicsit ki vagyok készülve. Ha tudtam volna, hogy a gyermekágy ilyen húzós, lehet, hogy várok vele…Anna kb. 2 órája csak rajtam lóg, ha lerakom ordít, és csak a cicimen nyugszik meg.Igaz az apjával összezörrentünk biztos ezt érzi szegényke.De mit tegyek, ha egyszer az apjával nem lehet most beszélni és kiborultam miatta?Nagyon sírtam, fáj a szemem is tőle, szerintem érzi is a kislányom ezt is…még vacsorázni sem volt időm, nemhogy fürdeni…remélem megnyugszik és vacsorázhatok, fürödhetek, fejhetek végre, ha már az apjára nem lehet számítani…kicsit elegem van belőle mára meg úgy egyáltalán.Remélem, hogy ez változni fog.Bocs ez egy kicsit panaszkodós lett.Jó éjszakát!

 • Detti

  Reply Reply 2010. február 28. vasárnap

  Kedves Erika! Akkor tedd azt amit a doki is javasol. Elöbb-utóbb sikerülni fog! Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?
  Krisztáért én is aggódom….Ahol szoktunk levelezni egymásnak ott én sem láttam pár napja már….Remélem nincs semmi gond velük…..Korai lenne még szülni is…..

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. február 28. vasárnap

  Kedves idelátogatók!

  Miért nem ír most senki?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. február 28. vasárnap

  Hahó van itt valaki?

 • Borbély Erika Tünde

  Reply Reply 2010. február 28. vasárnap

  Kedves claire 28!

  Hát hogy hogy vagy!

Leave A Response

* Denotes Required Field