A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • Bianka

    2010. február 04. csütörtök

    Sziasztok!Az a problémám hogy a párommal egyszer gumi nélkül csináltuk de az is már 3-4 hete volt de most meg görcsölög meg minden de nem akar megjönni mára lettem kiírva.Nincsen éhségzavarom nem nézek semmire undorral agresszív se vagyok de most eleve meg vagyok egy kicsit fázva és ienkor hányingerem szokott lenni de nem az h fú egyböl a wc-re rohanok vagy valami hanem jól érzem magam fitt vagyok nem vagyok fárat se meg nem görcsöl a lábam:).A párom azt is mondta hogy nem jöt ki semmi előfolyadék meg nem is élvezett el mert inkább monta h így ne még,majd annak is meg lesz az ideje hogy mikor…Nekem meg ez a fehér folyadék mindig folyik az mitöl van?meg ugye nem vagyok terhes?!

    Létszives ide kérem a választ: bianka0@freemail.hu Előre is köszönöm!

    Válasz:
    Kb. 5% az esélye, hogy teherbe estél. A menzeszed ha rendben lezajlott, akkor szerintem nem kell aggódni. De ha bizonytalan vagy, csinálj egy tesztet!

  • Erika

    2010. február 03. szerda

    Tisztelt tanácsadó!
    A következő problémával fordulnék Önhöz!
    A párommal január elején voltunk együtt, és a megszakításos közösülést alkalmaztuk. A menzeszemnek január 23.-án kellett volna megjönnie, de elmaradt. Tesztet az elmaradt menzeszem után 2 nappal, majd 3 nap múlva és a legutolsót ezen a héten hétfőn végeztem, melyek eredménye kivétel nélkül negatív volt. Nem érzek mellfeszülést, sőt semmim sem fáj, csak néha előjön ez a meg akar jönni hasi fájdalom. A párom szerint nem kellene aggódnom, mert hamarabb megszakítottuk, mint mielőtt ő élvezett volna. Nemrég aktívan elkezdtem sportolni, ez esetleg beleszólhatott a ciklusomba? Várom válaszát! Köszönettel!

    Válasz: A sport nem valószínű, hogy vérzés kimaradást okoz. Viszont a megszakításos védekezésnél van 5% esélye a teherbeesésnek. És ez nem csak akkor fordulhat elő, ha kicsit későn szakítják meg az együttlétet, hanem az ún. előváladékban is lehet életképes spermium. A tesztek néha tévednek, de hogy 3 egymás után, arra kicsi az esély. Ez a két hét késés viszont már elég sok ahhoz, hogy nőgyógyászhoz forduljon. Ott mindenképp kiderül, miért késik.

  • timpo

    2010. február 02. kedd

    Kedves Tanácsadó!
    Vasárnap együtt voltam a barátommal, de csak vagy 3-4 cm-re hatolt belém, gumi nélkül és csak egyetlen egyszer, utána abba is hagytuk. De mikor kivette közölte, h volt 1 kis előváladéka. nemsoká rá fürödtem.
    Nagyon félek, hogy terhes leszek ettől 🙁 Nem akartuk gumi nélkül, de… elkapott a hév vagy nem is tudom:( Most meg itt idegeskedünk. Van rá esély h terhes leszek ettől?az utóbbi 2 napban gyakori vizelés, és reggeli hányinger lépett fel tünetként.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Egyetlen egy és nem is teljes behatolástól még nem valószínű, hogy teherbe esel! Tünetek viszont ilyen korán nem is jelentkeznek, csak 10 nap elteltével leghamarabb.

  • pagony

    2010. február 02. kedd

    Kedves Tanácsadó!

    2 éve szedem a belara fogamzásgátlót, eddig nem volt vele semmi problémám. A párommal ennek ellenére, magunk megnyugtatására a megszakításos módszert alkalmazzuk. December végén antibiotikumot szedtem 5 napig, és sajnos nem alkalmaztunk más védekezési módszert csak a megszakítást. Rá egy hétre megjött, viszont az azt követő már barnás folyás volt, szinte nem is távozott vér. A teszt negatív lett. Fogamzásgátlóval, megszakítással, de antibiotikummal mennyi az esély a teherbeesésre? Köszönöm!

    Válasz: Kevesebb, mint 5%! Nem szűnik meg teljesen a fogamzásgátló hatás, csak gyengülhet. És ha egyébként is megszakítják az aktust, minimális lehetősége van a terhességnek. És az antibiotikum hatása a következő ciklusra már nincs hatással.

  • ANCS86

    2010. február 02. kedd

    Sziasztok!
    Párommal egy hónapja nem védekezünk. Menstruációm több mint 1hete késik,csináltam tesztet egyet este és egyet másnap reggel,de negatív lett. Hányingerem van,fáradékony vagyok, többször ébredtem arra,hogy görcsöl a lábam.Enyhe fehér folyásom van.Lehetek terhes?Vagy csak bebeszélem magamnak a tüneteket?

    Válasz:
    A negatív tesztek ellenére lehetsz terhes. Ha nem jön meg, pár nap múlva érdemes újra tesztelni, de legjobb a reggeli első vizeletből.

  • Penetra

    2010. február 02. kedd

    Kedves Tanácsadó!

    7 és fél hónapja szültem, azóta szoptatok, igaz már csak naponta kétszer. A menstruációm a szülés óta még nem jelenkezett. Nagyon odafigyelünk és óvszerrel védekezünk. Két hete rendszertelen alhasi fájadalmaim vannak, a melleim érzékenyebbek voltak pár napig. Terhességi tesztet készítettem, ami negatív. Az orvosom mégis arra gyanakszik, hogy terhes vagyok. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy ennyire összejátszanak a véletlenek (pont peteérésem volt és hibás volt az óvszer-megjegyzem, ez utóbbit nem tapasztaltuk)??? Nagyon ideges vagyok, mert még nem tervezzük a kistestvért egy darabig.
    Előre is köszönöm a válaszát!

    Válasz:
    Előfordulhat, hogy szülés után már érzékenyebb lettél, és megérzed a peteérést. Vagy ezelőtt nem voltak menzesz előtt tüneteid, és most amiatt érzed ezeket a dolgokat. Ha minden rendben volt az óvszerrel, minimális esélye van a terhességnek, főleg, hogy még a ciklusod sem állt vissza.

  • Beanails

    2010. február 01. hétfő

    Sziasztok. 8 hónapja próbálkozunk a párommal egyenlőre sajnos sikertelenül.Na most az a problémám hogy 4.-én(nem)kellene megjönnie.Ma nagytakarítást végeztem és nem kíméltem magam.wc-re mentem és pirosas-nyákos maszatolást észleltem.Amúgy semmit nem észlelek hogy meg akarna jönni. Szerintetek ez most mi?Előre is köszi minden választ

    Válasz:
    Sajnos lehetséges, hogy meg fog jönni. De ha 4-éig nem jön meg, akkor még van remény.

  • Timi

    2010. január 30. szombat

    Szia!
    Az lenne a kérdésem, h lehet- e menstruáció utolsó két napjában teherbe esni. Nekem ekkor már csökken a vérzés. És ekkor voltam együtt a párommal.
    Az étvágyammal nem történt változás, viszont sokkal ingerültebb, idegesebb vagyok. Sokkal többet iszok és emiatt a vizelettem is több. Néha annyira fáj a derekam, hogy érzem leszakad a derekam. Most menstruáció előtt vagyok 12 nappal és alhasi fájdalmaim vannak amik ilyenkor még nem szoktak jelentkezni.
    Lehetnek-e ezek a terhesség jelei? Tesztet mikor csináljak? Az együttlét hanyadik hete után?

    Válasz:
    Bár kisebb az esélye, de a ciklus bármelyik szakaszában teherbe lehet esni. A tüneteid önmagukban még nem jelentik biztosan, hogy terhes vagy. De ha gyanakszol, kb. 12 nappal az együttlét után már tesztelhetsz.

  • Sandra

    2010. január 29. péntek

    Szia!Lassan 8 hónapja szedek fogamzásgátlót.És most beteg lettem és a doki felírt antibiotikumot(maripen).hétfőn kezdtem el szedni…és kedden együtt voltam a barátommal (el is ment bennem)..és szerdától kezdtem a 7 napos szünetet.és péntek van és már megkellet volna jönnie..szerintetek terhes vagyok ????Nagyon gyengítheti a hatását az antibiotikum??

    Válasz: Nem. 3 nappal az együttlét után még nem tudhatod, hogy terhes vagy. Valószínűleg csak a betegség miatt nem jött meg időben.

  • Mano

    2010. január 29. péntek

    Szia,

    szeretnem a tanmacsodat kerni, mert elgge el vagyok mar bizonytalanodva.
    januar 14-en volt inszeminaciom, es tegnap kellett volna megjonnie.
    Semmi nem tortent. mar vagy egy tucat tesztet csinaltam a heten tegnap is meg ma is de mind negativ lett. egyszer jelent meg egy halvany masodik csik ami csak egy ora mulva volt lathato.. azonban hallottam a szellem csikokrol, ami nem jelent pozitiv tesztet.
    allandoan pisilnem kell es a test homersekletem 37,4-rol lejjebb ment 37.2-re tegnap ( a varhato ciklus elso napjan)
    mellem nem feszul, es maximum csak ingerult vagyok, es neha van ez a mindjart megjon erzes.
    kerdesem a kovetkezo lenne,
    elofordulhat hogy inszeminacio utan kimarad a ciklus de nincs terhesseg? vagy csak en teszteltem koran?

    segitsegedet elore is koszonom!!

    Válasz: Túl korán teszteltél. Minden jel a terhességre utal, de felesleges volt a mensi előtt teszteket csinálni, mert olyankor nagyon ritkán mutatja ki. A szellemcsík jó jel, szerintem csinálj a hétvégén is egy tesztet reggeli vizeletből és az talán kimutatja majd.

  • Ewy

    2010. január 28. csütörtök

    És ha késik akkor ugyanolyan 10 napos tesztet vegyek, vagy kipróbáljak mást?
    Mert eddig olyat vettem…!

  • Ewy

    2010. január 27. szerda

    És még azt elfelejtettem, hogy védekeztünk óvszerrel, nem szakadt el… kivette mikor elment…! Utána meg mentünk fürdeni is rögtön…!

    Válasz:
    Így nagyon minimális esélye van a terhességnek. Szerintem ne aggódj!

  • Ewy

    2010. január 27. szerda

    sziasztok…
    egy hete történt egy balesetem, agyrászkódásom lett és több helyen zúzodott az arcom jobb fele.
    nagyon megviselt lelkileg kikészültem.
    viszont szilveszterkor lefeküdtem a barátommal.
    és most a baleset után párszor feljött az ennyivaló amit megettem, de nem hánytam rendesen. elvileg ez az agyrászkódás miatt van…
    a baleset elött fogyókúrán voltam de abbahagytam és most felszedtem 2 kilót…!
    csináltam tesztet most hétfőn azaz 25 napra rá h lefeküdtem vele (10 napos tesztet vettem) reggel első vizelettem megcsináltam de előzőnap fürdötem reggel nem mosakodtam meg alul vártam 4-5 percet mert az állt rajta h 5 perc kijött a kontrollcsík de a második vonal nem szóval nem vagyok terhes elvileg…=/ szerintetek?? ugye neeem??:'( kérlek válaszoljatok…! vegyek mégegyet? 8.-án fog megjönni februárban!
    most januárban is megjött elég normálisan de még nem állt be nekem rendesen szóval nem annyira jött most belőlem mint mondjuk máskor..!
    SEGÍTSETEK!!

    Válasz: Minimális esélye van, hogy terhes légy, főleg, ha védekeztetek is. Szerintem várd meg a következő menzeszt, és ha késik, csak akkor tesztelj!

  • anonim

    2010. január 27. szerda

    Hello!

    A barátnőmmel utoljára egy hónapja voltunk együtt. A megszakításos védekezést használtuk. Azóta 15-én megjött neki, és azt mondta hogy átlagos mennyiségű volt neki. Már két napja hányingere van, főleg buszon és utána. Ma reggel még semmi baja nem volt amíg fel nem szált délután a buszra. Azt szeretném kérdezni hogy mennyi az esélye hogy állapotos? Válaszát előre is köszönöm.

    Válasz: A megszakításos módszer miatt kb. 5%. De mivel a menzesze normális módon zajlott, még ennél is kisebb az esély.

  • rebeka

    2010. január 27. szerda

    Kedves Tanacsado!
    Mi a parommal nagyon szeretnenk egy gyereket de sajnos nem jon osze!Volna e valami javaslatod hogy hogyan eshetek teherbe!Halottam valami ojan szamitasrol hogy mikor vagyok a legtermekenyebb de en nem tudom!Tudnal e nekem segiteni!Nagyon szepen koszonom!

    Válasz:
    Talán ha hőgörbét vezetsz, abból ki tudod következtetni, mikor van peteérésed. Itt olvashatsz róla: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

  • Audis1

    2010. január 26. kedd

    Hello.Nekem pontosan 2hete es 1napja kesik.Teszteltem mar 3szor,legutoljara 2nappal ezelott,negativ lett.Hanyingerem van es szurkalo fajdalmat erzek jobb oldalt a hasamban,melleim duzzadtak.MIT TEGYEK???Ketsegbe vagyok esve,mert a teszt negativ lett,megjonni valahogy nem akar-TERHES LEHETEK???vagy valami BAJOM van???

    Válasz: Igen, lehetsz terhes a negatív tesztek ellenére. Próbálhatsz újra tesztelni, de ha az is negatív, érdemes lenne elmenned nőgyógyászhoz. Ha biztosat tudsz, remélhetőleg megnyugszol!

  • Leila

    2010. január 25. hétfő

    Kedves Tanácsadó!
    Szeretném a tanácsodat kérni,mennyi az esély a terhességre…
    BArátommal együtt voltam menstruáció után 2 nappal,óvszerrel védekeztünk de elszakadt,kb pár perc múlva észrevettük..nem élvezett el de az előváladéktól is lehetek terhes:S ezért elmentünk 72 órás tablettát venni (escapelle) amit 12 órára bevettem.
    De még most is bennem van h terhes lehetek szerinted ennek hány százaléka???
    Válaszod előre is köszönöm!!!

    Válasz: A tabletta nélkül is max. 5% esélye lett volna a terhességnek. De ha ilyen hamar az eset után bevetted, akkor nagy eséllyel megszakította a terhességet, amire egyébként se volt túl nagy esély. Próbálj megnyugodni.

  • pocok

    2010. január 25. hétfő

    Folytatolagosan!!A mmensisem 5napig tartott.Elso nap rozsaszines verzesem volt,de a 2.nap mar erosodott,mennyisegre is.A 3.-4.nap mar nem volt annyi,az 5,nap meg mar csak barnas volt.ez vegett bizonytalanok vagyunk,de a rosszulet,es maga az erzes ami a hasamban van jelenthet valamit?

    Válasz: Önmagában ezek nem jelentenek terhességet, sőt még így együtt sem biztosan. Egy tesztet azért érdemes csinálni.

  • pocok

    2010. január 25. hétfő

    Tisztelt tanacsado!4napal ezelott fejfajasom volt,emejegtem es hanytam is.Azota nincsenek ennyire eros tuneteim,elofordul mintha valamit ereznek,de gyors elmulik.A mensisem is aznap mult el,de azota telttseg erzetem van,mintha fellennek fujodva.Ez a hasamon kulso szemmel nem eszlelheto.Neha furaz,es ha tovabb ulok egy hejben mintha nyomna,es beleszur.szokatlan egy erzes.lehetseges hogy bebit hordok a pocakomba?

    Válasz: Mivel most múlt el a menzesz, nagyobb az esélye, hogy simán egy gyomorrontás okozta a hányást, émelygést. A hasfájást is okozhatja más. De ha terhességre gyanakszik, egy tesztet azért érdemes csinálni.

  • Kitti

    2010. január 24. vasárnap

    Kedves Tanácsadó!
    Azt szeretném meg tudni ha én már nem szedem a foganzásgátlót 2 hónapja, és a férfi ondót nem engette belém a partnerem. Akkor nem lehetek terhes ugye?

    Válasz: Ha csak megszakításos módszerrel védekeztetek, akkor max. 5% esélye van, hogy terhes légy. Kizárni csak akkor lehet, ha egyáltalán nem volt intim érintkezés.

  • panka

    2010. január 24. vasárnap

    Kedves tanácsadó!
    6 napja késik a menszeszem, nagyon megvagyok fázva és a derekam is fáj.
    A barátommal megszakításos módszert választottuk de jóval előbb abba hagytuk mint hogy
    belém „élvezett” volna.
    1 hét menszesz kimaradás után megéri tesztet csinálni?

  • Viki

    2010. január 23. szombat

    Tisztelt tanácsadó!
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a 2. szülésem után megállapíották, hogy viszeres a hasfalam belül..
    Most csináltam tesztet kiderült, hogy útban a 3. Ki hordhatom e a babát annélkül, hogy neki vagy nekem bajunk esne?
    Mennyire veszélyes így hasfalon belül a viszér?
    Köszönöm.

  • elenor

    2010. január 22. péntek

    és amit elfelejtettem hozzátenni kb 2 héttel ezelőtt sötét barnás foltjaim voltam menses helyett! 2 napig de csak kevés!

    Válasz: Néhány barna folt nem egyenértékű a menzesszel, tehát érdemes lenne tesztelned!

  • elenor

    2010. január 22. péntek

    szia!
    szeretném megkérdezni, hogy mi van akkor ha folyamatosan rendszertelen a vérzésem amivel voltam már orvosnál és azt mondta, hogy a peteérésem rendszertelen!
    ezzel nincs is gond oké! a párommal a megszakításos módszerrel védekezünk/ ha lehet annak mondani/ és most is késik de e-mellé folyamatos vizelési ingerem van a melleim megnőttek és alhasi fájdalmaim is vannak és képes vagyok hajnali 2-kor felkelni enni :)!
    mi lehet?

    Válasz: A megszakításos módszernél a teherbeesés esélye 5%. De ezek nem egyértelműen terhességi tünetek még, mindenesetre, mivel elmaradt, vegyél egy terhességi tesztet.

  • RoxikaH14

    2010. január 22. péntek

    szia…kérdéseim wannak…ha a mellem nagyobb lett és a menstruáciom helyett sűrű fehér folyás jön az minek a jele…a pasim nem ment belém de előváladék került hüvelybe

    Válasz: Mivel nem jött meg, ezért azt javaslom, vegyél tesztet.

  • Evelyne

    2010. január 21. csütörtök

    Hello.parommal megszakitott kozosulessel vedekezunk.egy hete kesik a menzeszem,csinaltam mar tesztet,de negativ lett,a menstruacio eljovetelenek apro jeleit sem erzem,duzzadtak a melleim,meg a hasam is puffadt.lehet szo terhessegrol,ha teszt nem mutatta?erdemes csinalni ujat kesobb?leheth.meg nem mutatta ki a tesz?ketsegbe vagyok esve,meg a parommal nem szeretnek babat.kerem valaszoljon hamar!:-(

    Válasz:
    Ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne tesztet csinálni, mert attól, hogy negatív a teszt, és nem érzel tüneteket, még lehetséges, hogy terhes vagy. Viszont ha 1-2 héten belül sem jön meg, a teszt eredményétől függetlenül fel kellene keresned egy nőgyógyászt, mert ha nem akarjátok a babát, nem érdemes sokáig halogatni.

  • Viki

    2010. január 21. csütörtök

    Sziasztok.
    A kérdésem arra vonatkozott, hogy bár szoptatok, így gondolom nehezebb észre venni a jeleket, gondolok itt most arra, hogy minek után, sokat iszok, így a vizelési inger, mell duzzadás, kevésbé érzékelhető… dec 26án volt meg utoljára… felfüggesztő szalagok fájdalma utalhat-e a baba jövetelére? köszönöm..

  • ilike

    2010. január 21. csütörtök

    Hello.tomor leszek.:-Dlehet,h.10 nap keses utan,nem mutatja ki a teszt a terhesseget???

    Válasz: Nem, hacsak nem rossz a teszt.

  • kssmagdi

    2010. január 20. szerda

    T.Tanácsadó!
    Nekem olyan jellegű kérdésem van,hogy dec 4.-én volt utoljára meg,szeretnénk babát de nagyon rendszertelen a menstruációm36-44 nap között szokott általában megjönni.Csináltam tesztet de negatív,lehet hogy korán csináltam meg?Tüneteim vannak de ez lehet hormonális gond is.Mikor lenne érdemes csinálni még egy tesztet?Ami valami biztosat mutat.Elöre is köszönöm a válaszát.
    Tisztelettel:Kssmagdi

    Válasz: Ha a 44 napos ciklussal számolunk, akkor már pozitívat kéne mutatnia a tesztnek.

  • Viki

    2010. január 20. szerda

    Sziasztok.

    Az volna a kérdésem, a menszesz előtt jelentkezhetnek-e tünetek. Jelenleg is szoptatok…
    Köszönöm a segítséget.

    Válasz: Igen, jelentkezhetnek tünetek. Kizárólagos és igény szerinti szoptatás mellett is előfordul rendszeres vérzés, tehát a terhességet sem lehet kizárni. (Nem teljesen értem, mire vonatkozik a kérdés

  • Zuzka

    2010. január 20. szerda

    Kedves Tanacsado!Ujbol Onhoz fordulok kerdesemmel:-D.A mult het folyaman kerdeztem lehetnek-e a terhesseg jelei,amiket leirtam,On tanacsolta,h.csinaljak tesztet,ez meg is volt,de negativ lett.Gyakran erzem,h.”most mar megjott”es semmi es hoemelkedesem van majdnem mindig,ha merem (37-37,5).Lehetek-e terhes annak ellenere,h.a teszt negativ lett?Leheth.meg keves a HCG a szervezetemben vagy valami gond van?(9napja kesik).Udvozlettel: Zuzka

  • Konnektor

    2010. január 20. szerda

    Szia!
    Párommal óvszeres védekezés mellett gyakran választjuk a megszakított közösülést. Soha semmi gond nem volt eddig. A legutóbbi együttlétünk előtt pár nappal zajlott a menstuációja, azóta ez volt az első alkalom. Akkor is a „60-nál kiszállok” módszert alkalmaztuk, és nálam, mint mindíg, már javában kint történt meg a dolog. Az aktus folyamán nem voltam túl mélyen (mivel az aznapi hosszú délutános műszak és a kevés alvás miatt nem voltam legfickósabb formámban :P). Erre rá egy nappal azonban megmagyarázhatatlan eredetű alhasi fájdalmai jelentkeztek.. enyhe émelygés is társult hozzá, de mint kiderült, aznap szinte semmit sem evett.. és az émelygés egy kiadós vacsora után elmúlt, szóval picit megnyugodtunk. Tudjuk, hogy a nő terhesség esetén egy-két hétig semmit sem vesz észre magán.. de kicsit mégis félünk.. Menstruációk közötti időszakban ilyen szintű fájdalmakat még nem érzett. Lehetséges, hogy a magzat megfoganása után egy nappal már jelentkeznek a tünetek? Vagy mégiscsak igaza van a biológiának, és más eredetű (esetleg megfázás okozta) a fájdalom. Mert az akkori körülmények alapján elvben elég kicsi a valószínűsége a terhességnek.

    Válasz: Ahogy gondoltátok is, sokkal valószínűbb, hogy amiatt volt rosszul, mert nem evett rendesen. 1 nappal a teherbeesés után szinte kizárt, hogy ilyesmit érezzen.

  • nem volt még ilyen.

    2010. január 19. kedd

    Szia!

    Két hónapja szedek fogamzásgátlót. Most fejeztem be a második levelet tergnap,de nem is ez a lényeg. A párommal az első hónapba nem voltunk együtt,mert biztosra szerettünk volna menni. Minden rendben is volt: hétfőn abba hagytam az első levél tabletta szedését és pénteki napon jött meg. Az első kérdésem az lenne,hogy most is pénteken kell majd megjönnie?..a következő pedig az,hogy ebben a hónapban már minden más védekezési módszer nélkül voltunk együtt a párommal. Rendszeresen szedem a tablettát: nem maradt ki egy sem, nem hánytam és nem volt hasmenésem se. Tegnap viszont valmi különös dolog történt: a bal oldalon ahol az egyik petefészkem van..nagyon fájt a hasam..már sírtam a fájdalomtól..soha nem volt még ilyen és a melleim is nagyon feszültek. Azt mondták,hogy lehet,hogy azért van,mert izgulok és teljeséggel képtelenség,hogy terhes legyek…azt szeretném kérezni,hogy mért lehet ez,hogy így fájt a hasam és csak egy pár percig? lehetek terhes? azt mondták,hogy olyan is lehet,hogy csak bebeszélem magamnak és azokat a tüneteket fogom produkálni,ez igaz? és az idegességem miatt előfordulhat,hogy nem jön meg? válaszodat előre is köszönöm.

    Válasz: Max. fél % esély van arra, hogy terhes légy. Gyógyszerszedésnél általában beáll, hogy mindig ugyanazon a napon jön meg a menzesz, de most, második alkalommal még nem 100%, hogy pénteken fog. A gyógyszermentes 7 nap alatt valamikor kell jelentkeznie. Előfordulhat, hogy az idegeskedéssel te generálsz tüneteket, de az is lehetséges, hogy ez a gyógyszer miatt van. Van, akinek menzesz előtt semmilyen tünete nincs, de mikor elkezd fogamzásgátlót szedni, ez megváltozik, és erős görcsök kísérik a vérzést. Remélhetőleg nálad is csak erről van szó.

  • panka

    2010. január 19. kedd

    Kedves Tanácsadó!
    Az utolsó menszeszem rendesen megjött 5 napig tartott szoval minden rendben volt.
    Múlthéten erős folyásom és fájt is a derekam mostanáig.
    Most pedig késik 3 napot a menszeszem mivel 16án kellett volna megjönnie.
    De vasárnap lefeküdtem a párommal és a megszakításos módszert választottuk, de nem élvezett el bennem ma erős hasi fájdalmas éreztem de most már elmúlt, a folyásom is a régi.
    Lehet valami baj? terhes lehetek vagy csak felfázhattam? Miért késik a menszeszem általában minden hónapba mióta nem vagy szűz?
    Előre is köszönöm a segítségét.

    Válasz: A megszakításos védekezésnél kb. 5% a teherbeesés kockázata. A felfázás miatt is késhet néhány napot, de ha általában késik, akkor az is lehet, hogy csak simán hosszabb a ciklusod, mint az átlagos 28 nap. Ha valóban késik, érdemes lenne egy tesztet csinálnod!

  • Csilla

    2010. január 19. kedd

    Kedves Tanácsadó!
    1 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát és most a 7. tablettamentes napon tartok. Elméletileg még nem kellett volna tablettát bevennem. De reggel közösüléskor a párom elélvezett bennem. Nem tudom hogy forduljak e nőgyógyászhoz esetleg 72 órás fogamzásgátlót használjak. A menstruációm sosem volt rendszeres, a tabletta még inkább összekavarta, így az ovulációm időpontjával sem vagyok tisztában. Valószínűleg teherbe estem? Nagyon köszönöm a válaszod.

    Válasz:
    A tabletta az első hónap után már a gyógyszermentes napokon is véd!

  • Kati

    2010. január 18. hétfő

    Kedves Tanácsadó!

    8 éve szedem a Harmonet tablettát. 12/29-én kimaradt egy tabletta (14.-dik), amit nem pótoltam. A következő 7 tablettát rendesen bevettem. 01/09-én kellett volna megjönnie. több tesztet is csináltam, mind negatív lett. (utolsót ma reggel, első vizeletből) 01/12-én együtt voltunk a párommal, védekezés nélkül. (a betegtájékoztatón az szerepelt, hogy 7 napig kell nem hormonálisan védekezni, a leélen ugye pont 7 db. tabletta volt még). A szünet után rendesen a 8. napom elkezdtem szedni újra a gyógyszert. 01/18-án ismét voltunk együtt és nem védekeztünk, a beszedett tablettában bíztam. Kérdésem az lenne, lehetek e terhes, leghamarabb mikor mutatható ki teszttel? A jelenlegi 21 napos tablettaszedés alatt meg kell e jönnie? Kell e kiegészítő fogamzásgátlást alkalmazni, vagy véd 100%-ban a tabletta?
    A válszt előre is köszönöm

    Válasz: Ha a kimaradt tabletta utáni 7 napban nem voltatok együtt más védekezés nélkül, csak utána, akkor már véd a tabletta. Ha a 7 napos szünetben a vérzés is rendesen jelentkezett, akkor nem valószínű, hogy gond lenne.

  • Quaker

    2010. január 18. hétfő

    Kedves Tanácsadó.
    Azt szeretném megkérdezni hogyha sperma maradt a kezeimen véletlenül és nem veszem észre és mondjuk kézzel kielégítem a barátnőmet akkor van esély a terhességre mert ahogy olvastam a sperma levegőn gyorsan elhal. Szeretném még megkérdezni hogy orgazmus után rendben megtisztítjuk a kezet akkor maradhat rajta sperma vagy esetleg a törölközőn?
    Válaszát előre is nagyon köszönöm.

    Válasz:
    Egyik esetben sem valószínű a terhesség.

  • Enikő

    2010. január 18. hétfő

    Szia a barátomal 2009.Dec.21.én feküdtünk le .. és azota késet 2 szer , a mellem megvan dagadva kék erek vanak rajta a hasamon is van egy kék ér nagyon érzékeny a mellem , semmi hányingerem még nem volt csak mindig wc-re kelmennem mert olyan mintha vallami nyomná a hugyholyagomat …és már 2010.Jan.18-van .. Elképzelhetö, hogy terhes lennék ?

    Válasz: Ha már késik a menzeszed, érdemes lenne egy tesztet. Hányingere nem mindenkinek van egyébként a terhesség során, tehát ez nem jelent semmit.

  • George

    2010. január 17. vasárnap

    Tisztelt Tanácsadó!

    Az én kérdésem talán máshol kellene feltenni, de azért itt is befér.
    Ahhoz hogy a terhesség kialakulhasson, a férfi ondónak már elég ha a hüvelybe kerül?
    Vagy ez ennyire nem egyszerűen megy?

    Köszönöm!

    Válasz: Ha a hüvelybe elég mélyen bejut, akkor már a méhszájig is eljuthat. De ezt nem nagyon lehet tudni, hogy ha bejut, milyen mélyre jut…

  • Zsuzsi

    2010. január 17. vasárnap

    Üdv.

    2 hete a párom óvszer nélkül , kb. 3-4 centire „hatolt belém” és körülbelül 1 percig volt bent.
    Nem élvezett el,viszont előváladék került a hüvelyembe. Az aktus előtt 4-5 órával maszturbált, de wc-n is volt.Azt szeretném kérdezni,hogy mennyi esély van arra,hogy terhes vagyok?
    A menstruációmnak ma kellet volna megjönni,de még várok,hátha holnap…

    Válasz: Kb. 5% az esély. A spermiumok egyébként levegőn hamar elhalnak, így max. az előváladéktól lehetsz terhes.

  • maria

    2010. január 17. vasárnap

    Tisztelt tanacsado!
    A ferjemmel egyutt szeretnek kisbabat igaz csak 1 honapja probalkozunk semmilyen vedekezes nelkul.A menszeszeim rendszeresek minden honapban.Az utolso mensz.dec18-an volt.Azonban egy hosszu utazas utan eros altesti fajdalmat ereztem elmentem a mosdoba es elenkpiros verzes jelentkezett ami jan4-en volt.Ez spontan elmult utanna pedig jan13-an ujra eros altesti fajdalom jelentkezett ami ugyancsak verzessel jart es egesz jan18-ig barnas folyadek jott belolem,vegul is megerkezett a havi ciclusom.A kerdesem az,lehet-e vetelesrol szo jan4-en?mert soha nem voltam meg igy mire utalhat ezaz egesz felborulas?
    Elore is koszonom valaszat!
    Tisztelettel!

    Válasz: Igen, a lökésszerű vérzés és az erős görcsök vetéléskor jellemzőek.

  • maria

    2010. január 17. vasárnap

    Kedves Tanacsado!

    A parommal egyutt szeretnenk kisbabat kb.2 honapja probalkozzunk.Az utolso menszeszem dec18-an volt.de jan4-en volt egy eros elenkpiros verzesem ami altesti fajdalommal jart egy hosszu utazas utan.Ez elmult es a mult heten jan13-an eros verzesem volt ami ugyancsak fajdalommal jart ,arra gondoltam megerkezett a havi ciclusom

    Válasz: Az erős vérzés, főleg ha görcsök kísérik, az utalhat vetélésre. Ha a vérzés nem múlik, orvoshoz kellene menni, nehogy valami szövődménye legyen.

  • Pingvin

    2010. január 17. vasárnap

    Szia!
    Olyan kérdésem lenne, hogy fogamzásgátlót szedek most már 1 éve és rendesen meg is jött a menstruációm..5napig tartott majd 3nappal később ismét vérezni kezdtem ami nagyon erős barna folyással is társul..most már 1hete van mindez és az utobbi 1 2 napban pedig állandóan wc-re járok…ez utalhat akár terhességre?
    Válaszodat elöre is köszönöm

    Válasz: Maga a vérzés nem utal terhességre, de egy erős felfázásnak pl. lehet ilyen tünete.

  • Zsolt

    2010. január 16. szombat

    Szia!

    Menyasszonyommal kb.3 és fél éve vagyunk együtt. Rendszeresen szedi a fogamzásgátlót… 3-4 napja reggel arra ébredt, hogy nagyon görcsöl a hasa, hányingere volt és szédült /azóta is fáj neki/ vakbélgyulladásra gondoltam, mentőt hívtam hozzá és elvitték kórházba, ahol labor, UH vizsgálat után elküldték nőgyógyászhoz. A nőgyógyászhoz szerdán kell visszamennünk eredményekért. Nagyon szeretnénk egy kisbabát…:)

    Elképzelhető, hogy sikerült?

    Köszönöm!

    Válasz:
    Ha minden mást kizártak, a vakbélgyulladást is, akkor lehetséges. De mivel fogamzásglót szed, ami mellett azért ritkán fordul elő terhesség, lehetséges az is, hogy valamilyen nőgyógyászati problémája van.

  • fura érzésem van.

    2010. január 14. csütörtök

    Szia!

    Lassan két hónapja szedek fogamzásgátlót, most járok a második levél végén(négy darab tabletta van még). Az első hónapba nem voltunk együtt a párommal,mert inkább vártunk egy hónapot ahogy elkezdtem szedni a gyógyszert! Rendszeresen szedem,soha nem maradt még ki, mindig úgyanabban az időpontban veszem be. Egyszer fordult elő,hogy egy órával később vettem be, és egyszer,hogy egy órával hamarabb. Ha minden igaz akkor jövőhét pénteken kell megjönnie. Amióta a második levéllel szedem a gyógyszert rendszeresen együtt vagyunk a párommal,már mindenféle más védekeszés nélkül(el is megy bennem), van,hogy egy nap többször is együtt vagyunk. Néha fura érzésem van: volt amikor reggel rosszul voltam,hányingerem volt, illetve fura módon néhány kaját nem kívánok,de például nem kívánok semmilyen más kaját amit nem szoktam enni meg ilyesmi,de van úgy,hogy éhes vagyok és semmit sem kívánok… Két hete voltunk így együtt először,hogy már elment bennem…azt szeretném kérdezni,hogy lehet-e terhes?..mert végülis elég lehetetlennek tünik,úgyanis rendesen szedem a gyógyszert,de így,hogy most van az első hónap,hogy így együtt vagyunk,így eléggé parázok! Előre is köszönöm a válaszod!

    Válasz:
    Sokkal valószínűbb, hogy az idegeskedéssel te magad generálod ezeket a tüneteket. Ha nem szedtél antibiotikumot, vagy hányás, hasmenés miatt nem ürült ki idő előtt a gyógyszer, max fél % esélye van, hogy terhes légy.

  • alexandra

    2010. január 14. csütörtök

    Terhes lehetek?:
    Együtt vtam a barátommal és megtörtént a baj…kiszakadt az óvszer…nem vettük észre csak a végén..még aznap bevettem a 72 órás tabit… megis jött időben,de olvasom h az sem zárja ki h ne legyek terhes…pedig nem vt kevesebb és nem veszek észre semmi változást..azóta több mint 2 hét telt el…

    Válasz: Ha a tabletta után 7 napon belül vérzés jelentkezett, akkor nagyon valószínű, hogy nem maradtál terhes.

  • erika

    2010. január 14. csütörtök

    mestrualciom utolso napjan egyutt voltam a baratommal s problemak akadtak az ovszerel….s most 2 het utan egyik felo faj a haza alja…lehetseges h elso tunetek a terhesegre??

    Válasz:
    Lehetséges, de kicsi rá az esély.

  • Zuzka

    2010. január 14. csütörtök

    Hello.nekem jan12en kellett volna megjonni,meg csak 3napot kesik,de kivancsi vagyok lehet-e ez a terhesseg miatt?!kb.masfel hete hanyingerem van napkozben,este,barmikor,cigaretta fustben ez fokozodik.1nap jobb oldalon fejjebb,mint a petefeszek szurgalo fajast ereztem,van egy kis gyenge folyasom is.

    Válasz: Ha egyébként nem szokott késni, akkor a tüneteket is figyelembe véve van esély a terhességre. Érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Bettike

    2010. január 12. kedd

    Bocsi, azt még elfelejtettem leírni, hogy a barátom nem ment el. Válaszodat előre is köszönöm.

    Válasz:
    Így aztán még kevésbé esélyes a terhesség.

  • Bettike

    2010. január 12. kedd

    Szia!
    December 28-án, közvetlenül a menstuációm után voltam együtt a barátommal, gumival védekeztünk. Másnap fájdalmat éreztem a bal petefészkemben. Azóta van, hogy fájdogál, és a fejem is, hányingerem is szokott lenni. Lehetek terhes?

    Válasz: Ha terhes is lennél, tüneteket csak leghamarabb a teherbeesés után kb. 10 nappal lehet érezni. De ha óvszert használtatok, és nem szakadt el, lyukadt ki, csúszott le, akkor nem valószínű, hogy gond lenne. Vagy nem ekkor estél teherbe. Ha bizonytalan vagy, egy tesztet azért érdemes lenne csinálni.