A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • Erika

    2010. január 11. hétfő

    Szia!
    Szerintem én már bebeszélem magamnak.
    Nekem soha nem rendszeres a vérzésem.2éve szedtem fogamzásgátlót 3 hónapig de anyagiak miatt abba hagytam.Azután megint rendszertelen lett és azóta is.Mindig 2-3-4 hetet kimarad.
    Csakhogy eddig nem volt kapcsolatom.Most van.Most is 3 hete meg kellett volna jönnie,de görcsölök.
    Mielőtt elmenne jóval előtte abbahagyjuk és én segítek neki.
    Nem védekezünk.Igazából az előváladéktól félek.
    Köszönöm hogy meghallgattál.
    Erika

    Válasz: Valóban nem a legbiztosabb megoldás a megszakításos védekezés, és hát nem is a legkellemesebb a legjobb résznél leállni… A fogamzásgátló tablettán kívül azért még vannak módszerek! Ha a ciklusod rendszertelen, az csökkenti a teherbeesés esélyét, de természetesen így is összejöhet a terhesség.

  • Vanda

    2010. január 11. hétfő

    Kedves Tanácsadó!
    Olyan izgatott vagyok! Mi a párommal megszakítással védekezünk. Az utóbbi kb. másfél hétben kezdtem magamon észrevenni a jeleket: hányinger, izzadás, fáradság, éhség, több hüvelyfolyás. Ami a legérdekesebb, hogy kávéfüggő vagyok, de most nem kívánom, állandóan ásványvizet iszom(mert egyfolytában szomjas vagyok), eddig utáltam a paradicsomot, de most minden nap kívánom. állandóan émelygek, és 3 napja úgy görcsölök, mint amikor meg szokott jönni. Holnap kellene megjönnie a nem vártnak!
    Szerinted mennyi az esélye, hogy állapotos vagyok? Mikor csináljak tesztet?

    Válasz: Szerintem már lehet tesztelni! (Ha azóta sem jött meg.) Viszont a megszakításos védekezés is védekezés, attól, hogy nem a legbiztosabb. De a tüneteid elég jellegzetesek.

  • NoName

    2010. január 10. vasárnap

    helló. Mi barátnőmmel kicsit felizgattuk egymást, ő szűz volt és én is…Szűzhártyája már nincs neki nem szextől tünt el. 1 nappa azelőtt maszturbáltam mielőtt megtörtént az aktus de a 2 napon kb 10x voltam pisilni. akkor az előnedvben még található spermium? mert körülbelül 1-2 percig lehettem bent 5 centire és óvszer nélkül csináltuk

    Válasz: Az előnedvben nem azért van spermium, mert „ottmaradt”, hanem mert az izgatás hatására már termelődhetnek. Minimális az esélye, hogy bármi gond legyen, de legközelebb azért használjatok óvszert!

  • félek

    2010. január 07. csütörtök

    Szia a segítséged szeretném kérni!

    Több mint egy hónapja szedek fogamzásgátló tablettát! (Samba nevű fogamzásgátló tabletta) A menstruációm első napjától szedem természetesen! Az első hónapban nem voltunk együtt a barátommal. Elkedztem szedni a második levéllel a gyógyszert, amikor a negyedik szemet vettem be akkor feküdtünk le mindenféle más védekezés nélkül úgy,hogy el is ment bennem a barátom…ennek már egy hete..azóta is voltunk együtt így négyszer..de persze szedem a gyógyszert rendesen..mindig ugyanabban az időben..azt szeretném megkérdezni,hogy lehetek-e terhes? igen parázok mivel ez így az első hónapom amikor úgy vagyunk együtt,hogy nem védekeztünk másképpen csak a tablettára hagyatkoztunk! Illetve azt szeretném még megkérdezni,hogy ha szedem a tablettát és ugye 10-15ig napokban van peteérés körübelül,hogy hogyha ekkor vagyunk együtt úgy,hogy el is megy bennem akkor lehetek terhes vagy nem? Előre is köszönöm!

    Válasz: 1 hónap elteltével már mindenképpen kifejti a hatását a gyógyszer! Ha továbbra is betartod ezt a rendszerességet, nem marad ki tabletta, nem lesz gond! A másik! A fogamzásgátlónak pont az a lényege, hogy a szedése során nincs peteérés! A gyógyszerszünet alatt jelentkező vérzés sem rendes menstruáció, hanem megvonásos vérzés.

  • Lola18

    2010. január 07. csütörtök

    Szia!!

    Nekem lenne egy olyan problémám hogy a párommal töbször is csináltuk már gumi nélkül és nem szedek fogamzás gátlót!!És eddig nem is vettem úgy észre semmi különös jelet. De tegnap reggel mikor felkeltem ,olyan volt mintha jmegjött volna de aztán rákelet jönnöm hogy mégsem!!Aztán a mai nap folyamán egy kicsi vérzésem volt,de a menstruáció még most sem jött meg(am 15.ére várom)!!Az lenne a kérdésem hogy lehet hogy köze van a terhességhez??Kérlek válaszolj!!

    Válasz: Ha semmilyen módon (még megszakítással) sem védekeztek, akkor van esélyed a terhességre. Ha korábban jelentkezik vérzés, mint az várható, az még nem utal terhességre.

  • Norbii

    2010. január 06. szerda

    Kedves Tanácsadó.
    A barátnőmmel kényeztettük egymást majd felkerült a gumi , de elsőnek rozsul próbáltam meg feltelni ,majd megfordítottam a helyes irányba és sikerült. A kérdésem az volna hogy ettől teherbe eshet?? NAGYON köszönöm a válaszod előre is mert nagyon félek.

    elnézést de az kimaradt hogy kényeztetett ezért lehet hogy volt olyan folyadék (nem a sperma hanem ami az előtt van nem tudom hogy hívják) de szerintem maximum 1 olyan pici csepp és ezután húztam fel rosszul az óvszert
    még egyszer elnézést hogy 2 házoszolás de mindent leírok mert aggódom

    Válaszodat nagyon köszönöm előre is

    Válasz: Ez az előváladék valóban tartalmazhat spermiumot. Ezért van az, hogy a megszakításos védekezésnél 5% esélye van a teherbeesésnek. Viszont levegőn a spermiumok nem élnek sokáig.

  • Norbi

    2010. január 06. szerda

    Kedves Tanácsadó.
    A barátnőmmel kényeztettük egymást majd felkerült a gumi , de elsőnek rozsul próbáltam meg feltelni ,majd megfordítottam a helyes irányba és sikerült. A kérdésem az volna hogy ettől teherbe eshet?? NAGYON köszönöm a válaszod előre is mert nagyon félek.

    Válasz: Erre max. 1-2% esély van! Szerintem nem lesz gond!

  • XY

    2010. január 04. hétfő

    Sziasztok!
    Voltak már itt fogamzásgátlós kérdések..nekem is a kimaradt tablettával lenne problémám, annyi a különbség az előző példákhoz képest, hogy én biztosan tudom, hogy a kimaradt tabletta előtt 1-2 nappal illetve után nem volt szexuális kapcsolatom..Ilyenkor is van esély a terhességre??Máskor is előfordult már ilyen hogy elfelejtettem bevenni pl 1-2 szemet és pótoltam másnap, (azt nem tudom h 12 órán belül volt-e), de megjött a menstruációm..most a decemberi mikulás elmaradt…
    Közre játszik, hogy volt enyhe felfázásom is, illetve náthás is voltam, ez befolyásolhatja??
    Kérlek válaszolj!!
    Előre is köszönöm..

    Válasz: Az sem mindegy, hogy a tabletta mikor maradt ki. A betegtájékoztatón mindig részletesen le van írva, hogy mi van akkor, ha az első héten, ha a másodikon, ha a harmadikon marad ki gyógyszer. Van olyan eset, mikor csökken a hatékonyság, és más módon is védekezni kell 1 (vagy 2) héten keresztül. Olvasd át alaposan a betegtájékoztatót! A felfázás és a nátha igazából nem zavarja meg a ciklust, de ha ezekre antibiotikumot szedsz, az szintén gyengítheti a fogamzásgátló hatékonyságát.

  • Timi

    2010. január 04. hétfő

    Kedves Tanácsadó!

    Szeretném a tanácsát kérni. November végén együtt voltam a párommal, védekeztünk, de most szilveszterkor enyhén barnás, sűrű folyásom és hasfájásom volt. Néha 5 percre hányingerem is volt, de aztán elmúlt. Most lennék az 5. héten és csináltam tesztet, ami negatív lett. Terhes vagyok? Előre is köszönöm a választ.

    Válasz: A negatív teszt ellenére lehet terhes. Ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne megismételni a tesztet.

  • Zsófi

    2010. január 03. vasárnap

    Sziasztok!
    Edinc: örülök, hogy ti is babát szeretnétek! Én is szerettem volna már, aztán elkezdtem szedni az Elevit terhesvitamint, s ezt követően a gyakori próbálkozások mellett 2-3 hónap múlva összejött a baba! Jelenleg a 36. hetet töltöttem be előző héten csütörtökön, minden rendben van a babával, január 31-re vagyok kiírva.
    Lany: nekem egyszer előfordult,, de lehet, hogy többször is, hogy nem vettem be a fogamzásgátló tablettát, de nem volt gond belőle.Egymás után többször nem volt ilyen, de ha 1x kimarad, akkor még véd a nem kívánt terhesség ellen.
    Sziasztok!BUÉK!

  • Barbi

    2010. január 03. vasárnap

    Fogamzásgátló tablettát fel lehet íratni közgyógy igazolványra? sürgős lenne,kedden megyek orvoshoz! 🙂

  • Kiss Zsuzsa

    2010. január 03. vasárnap

    Szia!!

    Hasonlók a kérdéseim nekem is..
    Fogamzásgátlót szedek, már majdnem egy éve, de az decemberi menszeszem kimaradt..Volt olyan, hogy az esti adag gyógyszert, másnap délben vettem be,érdeklődnék, hogy egy ilyen „rendszertelenség” oka lehet-e a terhességnek??
    Semmilyen panaszom nincs..terhességi tünetek sem jelentkeznek, kivéve, hogy kimaradt…
    Kérlek válaszolj..köszönöm

    Válasz: Elvileg ha kevesebb, mint 12 óra volt a gyógyszer bevételnél a késés, akkor még nem lehet gond. Viszont lehetséges, hogy a kimaradt gyógyszer miatt teherbeestél. Attól, hogy nincsenek tünetek, még egy tesztet érdemes lenne csinálni.

  • Anita

    2010. január 03. vasárnap

    Szia!

    Pénteken(január 1-én) lefeküdtem a barátommal , megszakítással „védekeztünk”
    utoljára dec. 14-én jött meg , menyi esély van rá h terhes vagyok ?????

    Válaszod köszönöm….

    Válasz: Megszakítás esetén a terhesség esélye mindig 5%.

  • lany

    2009. december 31. csütörtök

    szia!
    lehet, hogy furcsa kérdéssel fordulok hozzád, de azért leírom. Nemrég kezdtem el szedni fogamzásgátlót, a menzeszem első napjától. A betegtájékoztatón az állt, hogy 1 heti folyamatos szedés után már véd a gyógyszer. Így addig védekeztünk is, utána viszont nem, de azért megszakítottuk, biztos ami biztos…olyan 16-17 nappal a gyógyszer elkezdése után élvezett csak belém a barátom. Ugye védett voltam már?? Nemrég lett vége az első levélnek, mostanában kell megjönnie…
    köszönöm előre is a válaszod!
    nóra

    Válasz: Igen, védett! Ha rendszeresen szedted a tablettát, nem szedtél közben antibiotikumot, nem volt hasmenésed, nem hánytál, akkor biztos nem lesz gond!

  • Renáta

    2009. december 31. csütörtök

    Szia!A menstruáciom előtt egy héttel együtt voltam a párommal,és gumival védekeztünk,de amikor kivette félig levolt csúszva rajta és olyannak éreztük kívülről.Többször is átvizsgátuk nem találtunk rajta lyukat.Nem tudjuk hogy lett olyan lehet amikor kihúzta kifolyt, de a menstruációmnak tegnap kellett volna megjönnie,és mindig időben szokott nem késik ,és nem is érzek görcsölést sem,pedig szoktam.Terhes lehettem a menstruáció előtt egy héttel?És ha nem görcsölök előtte pedig szoktam?Mennyit késhet ha amúgy mindig időben megjön?És a menstruácó várható napja előtt ovestin krémet használtam 4 napig,ami hormon tartalmú,lehet emiatt nem jön meg?Köszönöm

    Válasz:
    Ha az óvszer lecsúszott, akkor van némi esély a terhességre. A ciklus középső időszakában van erre legnagyobb esély, de gyakorlatilag bármikor teherbe lehet esni. Az, hogy most nem görcsöltél menzesz előtt még nem ok arra, hogy terhességre gyanakodj. Az, hogy késik, már inkább gyanús. A hormon tartalmú készítmények befolyásolhatják a ciklust, de ettől még nem lehet kizárni a terhességet. Érdemes lenne egy tesztet csinálni!

  • Barbi

    2009. december 29. kedd

    Jajj rosszul írtam: az utolsó menstruációm november 19.én volt

    Válasz: Így azért már más! Tesztet akkor is érdemes csinálni!

  • Barbi

    2009. december 29. kedd

    Szia!

    Nagyon félek,hogy terhes vagyok!:( A menstruációm rendszertelen eléggé. Az utolsó menstruációm szeptember 19.-én volt,most pedig december 23-án kellett volna megjönnie,de még mindig semmi.A barátommal az utóbbi időben megszakítással szeretkezünk.Érzem,hogy fáj a hasam,mintha meg akarna jönni de semmi jel arra,hogy így is lenne! Nincs rosszul létem,semmi más panasz azon kívül,hogy már 1 hete késik! Mit tegyek?Nagyon félek!!:( Mekkora az esélye,hogy terhes vagyok?

    Válasz: Ha szeptember 19 óta nem volt vérzésed, akkor az azért nem 1 hét késés! A megszakításos módszer nem igazán megbízható, 5% a teherbeesés esélye, de ha 1 éven keresztül is csak így védekeztek, akkor ez a szám 35%-ra növekszik! Most elsőként azt ajánlanám, csinálj terhességi tesztet!

  • ???

    2009. december 28. hétfő

    Szia! Nagyon kétségbe vagyok esve, mert okt.28-án lefeküdtem a barátommal és kilyukadt az óvszer, én nem szedek fogamzásgátlót!Az aktus után 8 órával bevettem az esemény utáni tablettát, 12 óra múlva ismét. December 10-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak, de 1 héttel hamarabb jött! Ez azt jelenti, hogy kiürült a szervezetem? Aztán majd most 1-én kell megjönnie!
    Mennyi az esélye, hogy terhes vagyok?Nem tapasztalok semmilyen jelet, de eléggé félek!
    Köszönöm válaszodat!

    Válasz: Ha a 72 órás tabletta bevétele után 7 napon belül jelentkezett vérzés, és azóta is rendesen menstuálsz, nem volt egyéb kétes együttlétetek, akkor nem valószínű, hogy terhes vagy. Viszont ez a tabletta (akár több hónapra is) rendszertelenné teheti a ciklusodat. Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne csinálnod egy tesztet!

  • atika991

    2009. december 25. péntek

    szia tanacsado.
    van egy baratnom es hatulrol benne voltam egy picit de nem mentem el!aktus utan elmentem megmostam a farkam es utanna megint a fenekebe raktam,de nem mentem el,se eloszor se masodszor!azt szeretnem kerdezni ha ilyenkor teherbe eshet a baratnom?ja azert kerdem mert megjott neki es el is ment:(lecci segits

    Válasz:
    Ilyen pózban nem lehet teherbe esni! Csak akkor, ha a hüvelybe jutnak spermiumok.

  • Ágota

    2009. december 23. szerda

    Szia!
    Megcsináltam a tesztet,negatívat mutatott.Egy-pár óra múltán ránéztem és akkor pozitívra váltott.Az terhességre utal vagy ilyent csinálhatnak a tesztek?
    Válaszod köszönöm!
    Ágota

    Válasz: A tesztek csak akkor mutatnak pozitív eredményt, ha a szervezetben jelen van a hcg (terhességi) hormon. Szerintem érdemes lenne megismételni!

  • Melcsi89

    2009. december 16. szerda

    kedves tanácsadó!elkövettem egy hatalmas hibát!4 évig szedtem fogamzásgátlót!ahogy szakítottunk a párommal,abba hagytam!ennek 4 hónapja!most két hete együtt voltam egy sráccal,és elfelejtettem h nem szedem a gyógyszert már!úgy csináltuk hogy mielőtt elment,szólt hogy szájjal elégítsem ki!ez meg is történt!de mikor oda hajultam már jött…elképzelhető hogy ment belém előtte??nagyon félek h terhes vagyok!a héten meg kellene jönni!egyszer-kétszer már rámjött hogy megkívánok valamit!

    Válasz: Megszakításos védekezésnél ennek kb. 5% esélye van. Mármint ahogy kiveszem a szavaidból, megszakítottátok. Egyelőre várd meg, hogy megjön-e a várt időben, és ha netán nem, csinálj egy tesztet.

  • ?

    2009. december 10. csütörtök

    Hello!
    Ha történt megtermékenyítés, akkor az 1 hónappal utánna is kimutatható a teszttel?

    Válasz: Igen.

  • klaudia93

    2009. december 07. hétfő

    szia.Az előző kérdésemben elfelejtettem odaírni,hogy gumival csináltuk mindig,és úgy is kivette mielőtt elmegy,úgy mennyi az esély rá,hogy terhes vagyok,és már 11napja késik?

  • Zsófi

    2009. december 06. vasárnap

    Kedves Tanácsadó!
    A Párommal kb 4éve vagyunk együtt. Eddig mindig gumival védekeztünk,viszont most egy hete az aktus elején(előjáték után)kb 5-10másodpercig gumi nélkül volt bennem. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges e a teherbeesés? Igazából semmi jele nincs,nem vagyok fáradtabb a szokásosnál, nem kell wc-re járnom állandóan,nincs szagundorom. De kicsit félek. Kérlek válaszolj,Köszönöm

    Válasz: Nem sok az esély ilyen esetben a teherbeesésre. De ha bizonytalan, egy tesztet lehet csinálni. Bár semmi jel nem utal terhességre.

  • klaudia93

    2009. december 05. szombat

    Szia.A barátommal 1.5 éve vagyunk együtt,védekezünk mindig,és ki is veszi mikor elmegy,de mégis majdnem minden hónapban késett,de mégis megjött.Most viszont már 9napja nem jött meg,de érzem a menstruáció jeleket.Terhes lehetek???Köszi
    várom a választ minél előbb!!

    Válasz: Megszakításos védekezésnél, ha már egy éven át csak így védekeztek, 35% körüli az esélye, hogy előbb-utóbb terhes légy. Tehát mindenképpen érdemes lenne egy tesztet csinálnod.

  • idegesség

    2009. november 26. csütörtök

    Szia!
    A segítséged szeretném kérni. Ma voltam együtt a párommal és 29-e körül kellene megjönnie. És miután elélvezett észrevettük beljebb van a gumi. Párom úgy emlékszik,hogy a fitymán volt még. Megnéztük a tartalma a gumiban volt, nem nagyon láttam a szélén semmit se,de azért gyorsan kimostam magam. Ha jól számoltam kb 24-ért véget a peteérésem. Szerinted terhes lehetek? És ha közben megjön lehetek terhes, mert hallottam ilyesmit?
    Kérlek válaszolj! Köszi!

    Válasz: Ilyen bizonytalan esetben kb. annyi az esély, mint a megszakításos védekezésnél, tehát olyan 5%. De ha úgy tűnt, nem folyt ki semmi, akkor nem valószínű, hogy terhes légy.

  • edinc

    2009. november 25. szerda

    szia a párommal babát szeretnék 1 hete probálkoztunk elöször lehetséges hogy megfogant a baba

    Válasz: Ha mindketten teljesen egészségesek vagytok, és pont középidőben próbálkoztatok, akkor kb. 20% erre az esély.

  • Violetta

    2009. november 24. kedd

    Szia!
    3 hónapja voltam együtt a barátommal! és nem védekeztünk sehogy már egy-két hete reggelenként hányingerem amit szédülés kísér de a menstruációm ugyan úgy megjött de most kevesebb és nem olyan piros amilyen szokót lenni most félek attól hogy mi van ha terhes vagyok!
    És itt már olvasgattam az üzenteket és 5%-os esély van arra hogy ilyenkor terhes legyek! Előre is köszönöm a válaszod!

    Válasz: Ha sehogy nem védekeztek, akkor ez az esély nagyobb, mint 5%! Szerintem egy tesztet érdemes lenne csinálni.

  • Tina

    2009. november 23. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Ma 23-a van, pont egy hete lefeküdtem egy férfival, óvszerrel védekeztünk, de lecsúszott róla és bennem maradt, szóval egy ideig az adott pózban egy darabig gumi nélkül szeretkeztünk. Mikor pózt akartunk váltani akkor vettük észre nincs rajta és bennem maradt. Mikor kihorgásztuk belőlem semmi különös nem látszódott rajta, bár vannak kétségeim. Rögtön új gumit húztunk fel és folytattuk az aktust, majd elment. Merev állapotban volt, úgy húzta fel a második gumit. A menstruációmnak majd most csütörtökön kellene megjönnie, de lehet csak feleslegesen aggódok. Érdemes elvégeztetnem egy terhességi tesztet, hogy megtudjam van-e esély arra, hogy terhes lettem? Ha igen, szeretném megkérdezni, milyen módjai vannak a terhességmegszakításnak és ezek árban hogyan változnak?
    Köszönöm mihamarabbi válaszát!

    Válasz: Remélhetőleg, azóta már rendesen megjött a menzeszed. Ha netán mégsem, csinálj tesztet, és ha pozitív, jobb, ha nőgyógyásszal beszéled meg a további részleteket. Ennyi idő elteltével a terhességmegszakításnak egyetlen módja az abortusz.

  • pimpike

    2009. november 22. vasárnap

    Üdv! Most én is félek. 29-én, volt egy aktusom az „exemmel”, és 30-a után azt hittem, h megjött, de csak 2 napig aprócska vérzésem volt, el is múlt. Most még ott tartok, h azóta sem jött meg. TErhességi tesztet még nem mertem csinálni. Nem tudom azt sem, h lehet oka az elmaradásnak hüvelyi gyulladás, mert fáj a petefészkem, és sűrű fehér a folyásom, vagy alkohol fogyasztottam a menstruációm kezdete előtti napon…talán lehet annak az oka?

    Válasz: Az alkohol és a gyulladás nem befolyásolja a menzesz lezajlását. 2 napos enyhe vérezgetésnél van esélye a terhességnek, de előfordulhat, hogy valamilyen hormon probléma, esetleg egy ciszta befolyásolja a vérzést. Első sorban azt ajánlanám, csinálj egy tesztet, utána viszont mindenképpen keresd meg a nőgyógyászod.

  • Melinda.

    2009. november 20. péntek

    Szia!

    Nekem október 9.-én jött meg utoljára és rendes 4-5 napos menstruációm volt!Október 30-31.-e óta nem védekezünk a párommal!November 6.-án kellett volna megjönnie újból,de ez elmaradt!Csináltam tesztet és pozitív lett!Voltam orvosnál,de nem vizsgált meg csak elküldött ultrahang vizsgálatra ami csak jövőhéten lesz!Eddig még nem volt hányingerem,émelygésem és semmi más csak kissé megnőttek a melleim és feszülnek!
    Kérdésem az lenne,hogy kb.hány hetes terhes lehetek és még az,hogy az október 9.-i menszeszem előtt teherbe eshettem e,van e erre esély???
    Válaszodat előre is köszönöm!

    Válasz: Mivel az utolsó vérzésed a megszokott módon zajlott, nagyobb az esély, hogy az után lettél állapotos. A terhességet október 9-től fogják számolni, tehát ha igaziból még csak 3 hete vagy kismama, a baba akkor is 6 hetesnek számít.

  • Mono

    2009. november 07. szombat

    Szia! Tegnap megcsinaltam a tesztet ami teljesen pozitiv lett, olyan erosen latszik a csik, hogy semmi ketseg nem fer hozza! Mar csak arra varok hogy eljussak egy orvoshoz, es megtudjam hanyadik hetnel jarunk! Az idegeskedest pedig melozom mostmar!! Koszonom!!

  • Jázmin

    2009. november 06. péntek

    Szia!

    11.02-én elmentem a nődokihoz (ekkor már tudtam, hogy terhes vagyok), és megállapította, hogy 2 babánk is lesz. Érdemes volt ilyen sokáig várni…!

  • Mono

    2009. november 06. péntek

    Szia! Az en helyzetem a kovetkezo:
    Mi (a parom es en) angliaban elunk, es tudatosan tervezzuk a gyermeket, annak ellenere hogy meg csak 21 eves vagyok!Augusztus 20-ota ugy vagyunk egyutt hogy teljes a dolog, belem megy el! 2 hete kb emelygek, undorodom olyan etelektol amiket ezelott imadtam, megkivanok dolgokat, de masnap mar nem kell, sot megesik hogy mikor elkezdem enni izlik, de par kanal utan hanyingerem van tole, es otthagyom! A nap folyaman sokszor elofordul ez az allapot! Kb masfel hete fajt es nagyon feszult a mellem, a bimbom, de az mara elmult! 11.04-en kellett volna megjonnie, de meg semmi! Sajnos a hangulatom csapnivalo, faradekony es hasznalhatatlan vagyok, folyasom van, de szexkor szaraz vagyok nagyon, es a hasam aljan erzem a meg kar jonni erzest es sokszor nylalo fajdalamt is , de ezt csak rovid ideig! Tesztet mar sokszor vettem, az utolsot szeptember kozepen, ami 2 csikot mutatott, de a lenyeges csik borzalmasan halvany volt! Nem tudtam mi van ezert vettem egy masikat ami viszont csak egyet mutatott,ezek utan pedig meg is jott! A verzes mas volt mint szokott, de ugyanugy 6-7 napig tartott! Most november 5-e van, ketsegek kozt vagyok, mert ha tenyleg babank lesz akkor nem szabad tovabb ingerultnek lennem, es attol is felek hogy nem e artottam mar neki azzal hogy ilyen ideges voltam eddig is! Szoval, tudom teszt megint, de az a kerdesem hogy %-ban mennyi az esely es artottam e babanak? Ugyanis 3 napja veszekedtem a parommal, benyilalt ott alul es 1 ici-pici vercsepp volt!Azota semmi!Elore is Koszonom Szepen ha Tudsz Segiteni!

    Válasz:
    Az idegeskedést nehéz tudatosan kiiktatni, de érdemes megpróbálni, és nem csak terhesség idejére. Sokan végigidegeskedik az egész terhességet. Egy veszekedés miatt nem valószínű, hogy bármi kár érje a babát. Ha valóban várandós vagy, és mostantól odafigyelsz, hogy kerüld a stresszes helyzeteket, akkor ezzel biztosan nem ártasz!

  • Klau

    2009. november 05. csütörtök

    Szia!
    Nekem késik egy hete a menszeszem és félek hogy terhes vagyok mert a barátommal közvetlen a menstruációm utolsó napján védekezés nélkül szeretkeztünk de eddig is volt már ilyen és nem késett a menszeszem!De két napja görcsöl egy picit a hasam és nem tudom hogy ez most annak a jele hogy meg fog jönni vagy annak hogy nem???Köszönöm a választ Klau16

    Válasz: A ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, csak középidőben a legnagyobb az esélye. Most annyit tudsz tenni, hogy csinálsz egy terhességi tesztet, ezután viszont minden alkalommal védekezzetek.

  • Krisztina

    2009. november 05. csütörtök

    Szia !!

    Nagyon kétségbe vagyok esve…. A barátommal pontosan október 26-án megszakitásos közösüléssel szeretkezünk…. és így egy hét elteltével hányingerem van, fáj a hasam, állandóan wc-re kell mennem ….
    17 éves vagyok és elég rendszertelen a menzeszem… utoljára szept. 30-án jött meg….
    Szerinted mennyi esélye van annak, hogy teherbe estem…. ??

    Nagyon félek, mert nem szeretnék még gyereket, túl fiatal vagyok az anyasághoz….
    Remélem minél elöbb válaszolsz…. előre is KÖSZÖNÖM….

    Válasz: A megszakításos védekezés sajnos nem éppen biztos módszer. Ebben az esetben 5% esélye van a teherbeesésnek. Nem tudom, a rendszertelen menzesz mit jelent, de október 26-án már a ciklusod 27. napján jártál, tehát eléggé a vége felé, amikor már kisebb a teherbeesés kockázata. Viszont ha nagyon hosszú a ciklusod, akkor ezt már nem lehet mondani. Amit most tehetsz, az az, hogy csinálj egy terhességi tesztet. Könnyen lehet, hogy a tüneteidet az aggodalmad gerjeszti, vagy esetleg felfáztál.

  • Gögh Bence

    2009. november 05. csütörtök

    sziasztok!!! picit ideges vagyok a barátnöm végett,2hete barátnümmel együtt voltunk gumi nélkül, szed fogamzásgátlod,de csak néhány napja mondta meg h egy tablletát akkor elfelejtett bevenni. több mint egy hete,majdnem minden reggel rosszul van ,fáj a hasa,lázasnak érzi magát,és ugy érzi mint ha megvolna fázva,szoval mindig pisilnie kellene.lehet terhes???? hány százalék rá az esély??? lécci válaszolj. köszönöm szépen!!!

    Válasz: Ha kimarad egy tabletta, akkor kb. egy hétig érdemes más módon is védekezni, mivel ilyenkor csökken a tabletta hatékonysága. Tehát van néhány százaléknyi esély a terhességre. De a tünetek, amiket leírtál, nem egyértelműen terhességi tünetek, lehet egy megfázás, felfázás miatt is. Ha bizonytalanok vagytok, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • Enke

    2009. november 04. szerda

    Szia!
    A barátommal lefekudtunk 12 napja. Ez volt nekem a legelső, de nem védekeztünk… amiért féltünk mind a ketten attól, hogy teherbe eshetek 3 alkalommal volt bennem, de mind a 3x kb 5mp-ig és előtte nem volt előjáték, ezért aznap sehogy nem ment el, se előjáték közben se mikor lefekudtunk mégis nagyon félek attól, hogy teherbe estem.
    Most lesz 3.hete, hogy ez megtörtént, de egyik előjelet sem észleltem kivétel a reggeli émelygést ami azelőtt is jellemző volt mielőtt lefeküdtem vele.
    Kérlek minél hamarabb válaszolj , hogy szerinted hány % esély van arra, hogy terhes vagyok!
    Köszi.

    Válasz: Minimális az esély, max. 1-2%, de legközelebb inkább használjatok óvszert! Azzal az idegeskedést is kikerülhetitek.

  • imi

    2009. november 03. kedd

    Szia !
    vasárnap feküdtünk le barátnőmmel először gumi nélkül és a megszakításos módszerrel védekeztünk. Majd egy hét múlva megint lefeküdtünk és szinte teljesen száraz volt a barátnőm. Majd egy kis idő múlva csúszott de nem volt az igazi . És most egy kicsit aggódok hogy sikerült neki teherbe esni pedig nem élveztem bele. Lehet hogy terhes?

    Válasz: A megszakításos védekezés nem igazán biztos módszer! A teherbeesés kockázata 5%, viszont ha egy éven keresztül csak így védekeztek, ez az esély 35%-ra nő! Ha még nem szeretnétek babát, érdemes megbeszélnetek (és majd alkalmaznotok) valami más, hatékonyabb fogamzásgátló eszközt. Viszont ha csak annyit vettetek észre, hogy „száraz”, az önmagában nem ok arra, hogy terhességre gyanakodjatok.

  • anna

    2009. november 03. kedd

    Szia! A barátommal körülbelül 2 hete feküdtünk le, és nem védekeztünk.
    De nem élvezett belém. Nem érzek hányingert sem mell feszülést .
    Csak a ahsam fájdogál néha néha körülbelül 5-10 percig.
    A mensesemnek 2-3 nap mulva kellene megjönnie.
    Lehetek terhes?
    Hány százalék esélye van ?
    Ha nem jön meg a mensesem kihez fordulhatnék segítségül?

    Köszönöm előre is a válaszod.
    Anna

    Válasz: Ha megszakításos módszerrel védekeztetek, akkor kb. 5% esélye van, hogy teherbe ess. Ha időben megjön a menzeszed, akkor kár aggódni. Ha késik, akkor először majd csinálj egy tesztet, de utána nőgyógyászhoz kell menni. De egyelőre még semmi sem biztos! Írj újra, ha netán pozitív a teszt!

  • Barbi

    2009. november 02. hétfő

    Sziasztok! Nagyon félek, mert tegnap előtt „együtt” voltam a barátommal,és lecsúszott az óvszer. Ő nem „ment el”, én pedig nem vettem be gyógyszert (eseményutánit), mert sajnos 4 héttel ezelőtt ugyanígy jártam, de akkor be kellett venni a gyógyszert. 4 napon belül meg kell jönnie a menzeszemnek, remélem nem maradtam terhes. Vagy hány % az esélye annak, hogy a barátom nem ment el, de az óvszer belémcsúszott, hogy babám lesz? A választ előre is köszi.

    Válasz:
    Ha az óvszerben nem volt semmi, akkor elég minimális az esélye, hogy teherbe ess.

  • Nicole

    2009. október 30. péntek

    Szia! Azzal a kérdéssel fordulok hozzád,hogy 12 napja késik a mensesem,bár most védekeztünk,viszont múlt hónapban nem. Akkor rendesen meg is jött a vérzésem,de csak 2 naig volt „rendes”, utána csak barnás pecsételés. Enyhén görcsölgetek most is, mintha megakarna jönni,viszont a melleim is megvannak nagyobbodva,feszülnek is. Elképzelhető hogy terhes vagyok? talán méhenkívüli? viszont ha terhes lennék akkor már 8-9 hetes lennék,de hízni még nem híztam,a hasam sem nagyobb! Válaszodat köszönöm előre is!

    Válasz: Először is ha terhességre gyanakszol, csinálj egy terhességi tesztet! Ha pozitív, keresd meg a nőgyógyászod, ő majd tud pontosabbat mondani, milyen idős terhesség, megfelelő helyen van-e. Az, hogy nem híztál, nem jelent semmit, első terhességnél lehetséges, hogy csak 3 hónaposan kezd nőni a has. Sőt, van aki a terhesség elején még fogy is. Szóval most először csinálj tesztet!

  • Jázmin

    2009. október 29. csütörtök

    Szia!

    Reméltem, hogy valaki válaszolni fog a kérdéseimre, és biztat. De nem így történt. Mivel a mensesem 4 napja késik, nagyon fáj a mellbimbóm és a testhőmérsékletem 6. napja nagyon magas, a hasam alja nagyon szurkál, csináltam tesztet. Egy határozott pozitív lett…. Erre várok 10 hónapja:-))))

  • Mia

    2009. október 29. csütörtök

    Kedves Tanácsadó!
    A barátommal tegnap este lefeküdtem,használtunk óvszert nem szakadt el és időben ki is vette. De másnap mikor felkelltem nagyon fáradt voltam mert nagyon sokáig birtuk,olyan furcsa érzésem lett, szédültem és néha fájt a hasam és mikor elmentem wc-re ilyen átlásztó folyás jelentkezett. Most aggodom hogy terhes vagyok e vagy sem,kérlek irj!Köszönöm

    Válasz: Még ha terhes is lennél, fél nappal később ennek még semmilyen jele nincs! Az átlátszó folyás inkább arra utal, hogy most van peteérésed. De ha az óvszer időben felkerült, nem lyukadt ki, nem csúszott le, és utána sem folytattátok óvszer nélkül, akkor nem valószínű, hogy terhes légy!

  • KLAUDIA

    2009. október 27. kedd

    SZIA!
    SZERETNÉK TANÁCSOT KÉRNI 2,5 HETE LE FEKÜDTEM A BARÁTOMMAL ÉS NEM VÉDEKEZTÜNK.PÁR NAPPAL KÉSŐBB CSAK 3 NAPIG MENSTRUÁLTAM.EGY HÉTTEL KÉSŐBB JÖTTEK A TÜNETEK.MINT PÉLDÁUL HÁNYINGER,ÉMEJGÉS,SZÉDÜLÉS.TESZTET MÉG NEM CSINÁLTAM.SZERINTED TERHES VAGYOK ?ÍRJ MINÉL ELŐBB.KÖSZÖNÖM.

    Válasz:
    Ha a vérzés enyhébb volt mint a megszokott, és nem is volt olyan piros, inkább csak barnás, akkor lehet gyanakodni terhességre. Viszont a tünetek, amiket leírtál eléggé jellemzőek. De az is lehet, hogy az aggodalmaddal te magad generálod a tüneteket. A helyedben mindenképpen csinálnék egy tesztet, anélkül nehéz lenne biztosat mondani.

  • Ildikó

    2009. október 26. hétfő

    Sziasztok,az elmúlt 1 évben 2 babámat vesztettem el.Az elsőt spontán vetéléssel a másodikat 20 hetesen vettél e tőlem mert kiderült hogy nagyon beteg.Most úgy néz ki lehet hogy megint babát várok.Mikor lesz már egészséges babám?????Elő fordulhat ez még????Lehet egyáltalán nekem babám ami egészséges???
    Előre is köszi egy aggódó nő aki már nagyon szeretne babázni

  • Dee

    2009. október 22. csütörtök

    Tisztelt tanácsadó!
    2 napja a párommal a zuhany alatt elégítettük ki egymást(nem közösültünk), ő a kezembe ment el, és én a hüvelyemhez nyúltam mielőtt megmostam volna a kezem. Lehetek ettől terhes?
    Várom szíves válaszát!
    Köszönettel!
    Dee

    Válasz: 99%, hogy nem.

  • Atesz

    2009. október 22. csütörtök

    Hello!
    Igazából kicsit furcsa hogy pont én teszem fel ezt a kérdést, de egy kicsit aggódok miatta..
    Barátnőm már 2. hónapja szed fogamzásgátlót, és egy hete volt hogy először óvszer nélkül lefeküdtünk egymással. Bár nem én nem mentem el közben, de most egy hét elteltével elkezdett egy kicsit fájogatni a hasa és aggódok egy kicsit. Tudom hogy a gyógyszer miatt ez különben is elég valószínűtlen, de akkor is aggódok. Lehet ez terhesség? Vagy egyáltalán jelentkezhet hasfájás a terhesség ilyen korai szakaszában?

    A választ előre is köszönöm

    Válasz:
    Terhességi tüneteket leghamarabb 10 nap elteltével lehet érezni. Viszont ha a gyógyszert rendesen szedi, tehát nem maradt ki egy szem sem, nem volt olyan, hogy a tabletta bevétele után közvetlenül hasmenése volt, vagy netán hányt, tehát nem szívódott volna fel a szer, vagy nem szedett antibiotikumot, akkor a terhességnek igen kevés az esélye! Max. 1-2%, de ha még meg is szakítottátok, akkor szinte biztos, hogy más miatt fáj a hasa!

  • Ágiii

    2009. október 22. csütörtök

    Szija!!! Kérlek válaszolj nekem!

    15 éves vagyok. 2009.10.10.-én lefeküdtem a barátommal, nem védekeztünk azt mondta hogy nem ment el de én nagyon félek hogy terhes vagyok! 2009.10.04.-én mult el a mensesem! szerinted lehetek terhes??:(!! most meg kicsit fáj a hasam meg hányingerem van de csak kicsit!

    Remélem nem vagyok az:(
    -Ha mégis, akkor job lenne elmenni orvoshoz és elvetetni?
    -Szülői belleegyezés is kell ahoz, hogy elvetessék?

    Válasz:
    Kb. 5% esélye van annak, hogy terhes légy. Ha tényleg „nem ment el”, akkor azért kisebb az esély. A tüneteket lehet, hogy csak az idegeskedés miatt produkálod. De ha bizonytalan vagy, először egy tesztet lenne érdemes csinálnod. Ha tényleg pozitív, akkor viszont beszélned kell a szüleiddel, vagy csak anyukáddal, mert a műtétet nem csinálják meg a beleegyezése nélkül. Ha nem tudod, hogy beszélj a szüleiddel, ezen az oldalon talán tudnak segíteni: http://www.valsagterhesseg.hu/
    KÉRLEK ÍRJ VISSZA MINÉL HAMARABB!!!!
    Előre is köszönöm!
    Egy ilyet lány!

  • félős

    2009. október 20. kedd

    Ja, azt elfelejtettem írni, h tegnap óta fájnak a melleim és a gyógyszer bevétele óta a hasam is nagyon érzékeny.
    A nőgyógyászom nem hallgatta meg az esetet, csak mondta, hogy menjek be. Én gyógyszer nélkül is nagyon kétlem, hogy lehetne valami, de a tablettával ugye szinte lehetetlen?
    Mondta a patikus, hogy ha a ciklus 2. felében veszem be, nem feltétlenül jelentkezik vérzés.
    Kérem és köszönöm mielőbbi válaszát!