Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig “bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet


2,020 hozzászólás

 1. Adrienn szerint:

  Kedves Doktornő!
  2 hónapja szedem a Jangee 3mg/0,02 mg filmtablettát, a második levél 3. hetében szeretkeztem a párommal elsőnek. Viszont a gyógyszermentes héten nem jött meg. (Bár még van 2 napom még letelik, de jobb félni mint megijedni) Mennyi lehet az esélye hogy teherbe estem? Bár közrejátszik, hogy a tablettamentes hét első napján beteg lettem, így ez miatt is késhet. És ha a maradék 2-3 napon belül se jön meg a megvonásos vérzésem, akkor folytassam ugyan úgy a tabletta szedését?
  Amúgy nagyon lelkiismeretes vagyok, iszonyat pontosan szedtem, egy szemet se hagytam ki. És az első tabletta végén már a 4. napon megjött.
  Köszönöm előre is a választ!

  • Gabi szerint:

   Ha pontosan, kihagyás nélkül szedte a tablettát, és a szedés során nem volt, ami gyengítheti a hatékonyságát (pl. hányás, hasmenés, antibiotikum kúra), akkor a teherbeesés esélye minimális, kb. max. 1%. Viszont ha a 7 nap alatt nem jelentkezik vérzés, érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

 2. Piri szerint:

  Tisztelt Doktornő!
  Január elsején egyutt voltam a párommal, hajnalban történt a “baj”. A párom egy kicsit ment el bennem :/ sajnos nem használtunk gumit :(, elotte 2-3 nappal múlt el a menstruáciom! Elsején délután fel 3kor vettem be az Escapelle tablettát, rá 4 napra vereztem 4-5 napig, nőgyógyásznal is voltam ,a doktor úrnak Elmeséltem mi történt o mondta is hogy nem lehetek terhes ne ijedjek meg! Rá 2 hetre vettem tesztet- negatív volt! Most február 28.a korul megint vereztem , normál verzesem volt 5napig, tünetek nincsenek! Mégis félek :(
  Lehetek terhes?

  Válaszát előre is koszonom!

 3. Lali szerint:

  jo napot. baratnom mar 2 eve szedi a fogamzasgatlot(DIANA35 nevut) abbahagyta es 3.hete nem jon meg, utoljara kb 3.5 hete voltunk eggyutt, a teszt negativ. lehet terhes vagy csak a gyogyszer abbahagyasa miatt kesik vagy nem jon meg? koszonom

  • Gabi szerint:

   Mindkét verzió lehetséges, de ha a tabletta abbahagyása óta voltak együtt védekezés nélkül, elsősorban terhességre gondolnék. Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, mindenképp érdemes a tesztet megismételni.

 4. Dóra szerint:

  Kedves Doktornő..

  Februàr 4.én volt az utolsó menszeszem,azota töbször együtt voltunk a pàrommal,26 napos ciklusaim vannak, 23ota reggel hànyingerem van a kv-tól és a cigitől..Ma 03.02.àn teszteltem delutan negativ lett..lehetek terhes???2013ban volt petefeszek cisztam,az alakult ki ujra??elore is koszonom a valaszat!!

  • Gabi szerint:

   Nehéz lenne megmondani, hogy a ciszta jött-e vissza. Viszont az egyetlen (ráadásul) délután végzett negatív teszt még nem jelenti, hogy nem terhes. Én megismételném a tesztet, és mindenképp reggeli első vizeletből.

   • Dóra szerint:

    Kedves Doktornő..

    Nem teszteltem reggel,vàrni szerettem volna 1-2 napot,ma estére barnàs folyàsom lett,szurkàl is a hasam,de nem úgy ahogy menszesz előtt szokot,reggeli hànyinger,ugyan úgy meg van/ volt… Mitől van ez??kicsit aggodom!! :(

 5. monoka szerint:

  Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy a mesruáció elött 8-9. Napra szeretkeztünk a párommal ! Lehetek terhes?segítsetek köszönöm !!:)

  • Gabi szerint:

   Igen. Ha késik a menzesz, érdemes tesztelni. Viszont még ha pontosan a megfelelő időben, tehát peteéréskor voltatok is együtt, akkor sem biztos a terhesség!

 6. szandra67 szerint:

  Udvozlom! :)
  Egy olyan kerdesem lenne, hogy keset a mestruacion kb. Egy hetet… teszret vegeztem begativ lett. Majd egy napig tartott a verzesem s azota barnas vmi jon belolem.ez mit jelrnthet? Van ra esely,hogy terhes vagyok?:) segitsen kerem…

  • Gabi szerint:

   A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha bizonytalan, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

 7. nina szerint:

  Kedves doktor nő!
  Késik a menzeszem feb. 22-én kellett volna megjönnie. A ciklusom 28-34 nap között mozog. Csináltam tesztet de eddig negatív volt. Rossz volt a gyomrom 3 napig nem hánytam, fel voltam puffadva meg úgy érzem nem férek bele a nadrágomba. Lehetek-e terhes? 22-én fát pakoltam nem volt nehéz 3-4 kilósok. Aznap volt pár csepp vér a vizeletben.folyamatosan éreztem h meg akar jönni? Lehet vetélés volt? Kérem adjon tanácsot :/

 8. egy 18 eves lany szerint:

  Jo Napot !

  Szilveszterkor voltam egyutt egy fiuval,nem vedekeztunk,de nem ment el bennem.
  Utánna a várt időben megjött pontosan, de rá 14 nappal újból megjött. Majd amikor vártam volna elvileg akkor is megjött,kicsivel kevesebb,mint szokott,de gondolom ez lehet az miatt is,hogy 14 nappal elotte is megvolt.
  faj a mellem es nott is. ugy tudom,hogy 22 eves koraig fejlodika szervezet es nolhet a mell.
  csinaltam 3 terhességi tesztet, es mind a 3 negativ.
  lehetek terhes?

  • Gabi szerint:

   Mivel a megszakításos védekezésnél viszonylag nagy a terhesség kockázata és az eset után elég rendszertelenül jelentkezett vérzés, biztosra nem tudnám mondani, hogy nem vagy terhes. Ha bizonytalan vagy, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

 9. Fruzsi szerint:

  Tisztelt Doktornő! 3napja késik a menstruációm fájnak a melleim de reggel a hőmérsékletem alacsony majd később lesz 37fok.lehetek terhes? Csináltam tesztet de az negatív lett!vagy még korai volt?Válaszát előre is köszönöm!

 10. timcsi szerint:

  Üdv!
  Mensimnek vége lett 26-an azóta többször együtt voltunk a párommal. Lassan már egy hete érzek olyan érzést mintha meg akarna jönni. Ovu tesztet is csináltam de sosem volt pozitív. Lehetek terhes? lehet rosszkor teszteltem azért nem lett pozitív?

  • Gabi szerint:

   Igen, lehetséges a terhesség. Ha továbbra is jelentkeznek a tünetek, esetleg lehet terhességi tesztet csinálni, de ha már majd késik a menzesz, akkor mindenképp.

 11. Móni szerint:

  Üdv!
  A menstruációm kicsit később jött meg mint szokott (2 nap), rövidebb is volt az átlagosnál (4 nap a 5-6 helyett), de a mennyiség az ugyanaz volt, a színe sem volt barnás. A menstruáció utána lévő 2-3 napban a együtt voltam a párommal, nem védekeztünk, mert szeretnénk babát. A legutóbbi aktus után 1 órával később egy kis vérzésem volt, de ahogy jött elmúlt. Ez minek lehet a jele? Volt még bent “valami” ami kiürült, vagy lehet terhes vagyok? Már előtte is próbálkoztunk.
  Köszönöm előre is a választ!

  • Gabi szerint:

   A leírtak önmagukban nem utalnak terhességre. Ha valami más miatt is erre gyanakszol mégis, pl. hasfájás, émelygés, bármi, akkor viszont mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 12. Klaudia szerint:

  Üdvözlöm!
  Egy 18 éves lány vagyok,2 év 8 hónapos kapcsolatban élek.15 évesen jött meg a menstruációm idén lesz már 4 éve. A nemi életem óta (2012 május óta) 7-8 napokat volt meg egészen 2013 októberéig ezután 5-6 napokat ,ez után
  2014 november 13.-n kellett volna megjönnie késett 15 napot így nov. 28.-n jött meg elmúlt dec. 3.-n és azóta nem jött meg december 31.-re számoltam 28 napot szoktam rá számolni és már 1 hónap 10 napja nem jött meg a mellem megduzzadt fáj is de akkor jobban fájt mint most a hasi fájdalmam van az együtt lét közben,nagyon ingerült és feszült vagyok egy ideje még terhességi tesztet nem csináltattam ilyen 300 forintos tesztem van az vajon jó? És ilyen sárgás fehéres folyásom van ami nyúlik amikor pisilek ( régóta van ).Nagyon rossz!
  Nőgyógyásznál még soha nem voltam nem merek elmenni mert nem tudom hogy kihez menjek a tesómnak nincs állandó orvosa ő oda megy ahol fogadják…Ebben tanácstalan vagyok!
  Kérném a segítségét mi bajom lehet?Terhesség? Ciszta?
  Köszönöm!!!

  • Gabi szerint:

   Ha az eddig pontos menzesz hirtelen késni kezd, majd kimarad, mindenképp elsőként terhességre lehet gyanakodni. Ha még eddig nem teszteltél, mindenképp itt lenne az ideje. Nőgyógyászhoz is érdemes lenne minél előbb elmenni. Akár a körzeti rendelésre is mehetsz, érdemes odatelefonálni, hogy kell-e időpontot kérni. Ott egy vizsgálat során kiderül, hogy terhességről van-e szó. Valószínűleg ultrahangot is csinálnak, vagy ha nem egy helyen van, akkor elküldenek ultrahangra is. Fájni egyik vizsgálat sem fog, emiatt ne aggódj!

 13. Katlyn szerint:

  Hali!
  Január 3an vartam a menzeszemet egy kis pecsételő vérzésem volt a menstruációm nem jött meg viszon fájt a a hasam és a mellem oldalt majd 5 napra rá megjött és 3 napig véreztem enyhén ez mire utal? Néha szokott hányingerem és szédölésem lenni 2 hete veoltam vérvételen ezekre akkor b6ot kezdtem el szedni. Az orvos azt mondta pajzsmirígyem majd márciusban őjra meg kell nézni (ha jül látom alulmőködik) A párommal január 3a előtt többet is egyött voltunk. illetve azelőtt 3 héttel csináltam egy tesztet ami negatív lett.

Szólj hozzá!

Kérdeznél? Kérdéseidet a Facebook oldalon vagy kéthetente az online fogadóórán tudod feltenni, a blogban, a hozzászólások között nem.
Teherbeeséssel kapcsolatos kérdésekre Gabi kolléganõm hetente válaszol, ehhez klikk ide.