A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • Lujzika

    2012. október 01. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Szeptember 19-én megjött a menstruáció, ami 24-ig tartott. 25-én együtt voltunk a párommal és nem védekeztünk sehogy sem. Majd 30-án délután kezdődött, hogy émelyegni kezdtem, szeretkezés közben meg kifejezetten hányingerem lett. Mennyi lehet az esélye annak, hogy terhes vagyok? Vagy mi lehet az oka az émelygésnek, hányingernek? Semmi más terhességre utaló tünetem nincs.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      5 nap elteltével a terhességi tünetek még nem jelentkeznek. Ha a hányingert mégis terhesség okozza, akkor valószínűleg egy korábbi alkalommal sikerült a teherbeesés, mivel ezek a tünetek leghamarabb 10 nap elteltével jelentkezhetnek. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. De előfordulhat az is, hogy az émelygést, hányingert egy gyomorrontás vagy valamilyen fertőzés okozza.

  • Natalia

    2012. szeptember 28. péntek

    jo napot kivanok dokorno,fontos kerdesem lenne,mert eleg bonyolult hejzetbe estem,2 honapja menstruacio kozben voltam baratommal,utana levo honapba megjodt normalisan,csinaltam tesztet s az negativ ledt,de kovetkezo honapban baleset tortent ezert escapelle tabletat kelet bevenem,a tableta bevetelere ra 1 hetre elkeztem verezni,a verzesem tartot 3 hetig kozben volt 2 nap ami eroseben verzet mintha menstrualtam volna,miutan elmult ez a 3 het verzesem,megkelet volna jonie a menstruaciomnak,de 3 hete kesik,mar csinaltam 4 tesztet is mind negativot mutataot,kerem segitsen,mert tanacstalan vagyok,!!!!elore is koszonom valaszat!!!!!

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      Esemény utáni tabletta bevétele után 1 héten belül vérzés jelentkezik, ez természetes. Ha 3 hétig elhúzódott, az nem feltétlen jelent jót, de szerencsére azóta elmúlt. Viszont ez után a soron kívüli vérzés után nagy valószínűséggel felborul az előzőleg rendszeres ciklus. Ha a tabletta bevétele óta nem volt olyan együttlét, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztek minimális a terhesség esélye. Viszont ha már ahhoz a vérzéshez képest is késik a menzesz, akkor mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

      • Natalia

        2012. október 01. hétfő

        nagyon szepen koszonom valaszat!!!

  • Erzsi

    2012. szeptember 25. kedd

    Kedves Doktornő ! A barátommal nagyon sokszor csináltuk, amikor volt vérzésem , és még máskor is, de azután még megjött a havi vérzésem.Mindig óvszer nélkül csináltuk, de amikor megjött volna, mindig kivette.Nem érzek terhességre utaló jelet, de vajon tényleg nem vagyok terhes? Kérem Doktornő, segítsen !

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      A megszakításos védekezés alkalmazása során kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha a menzesz pontosan jelentkezett, nem volt enyhébb, mint általában, a színe, állaga, mennyisége sem tért el, és nem múlt el 2-3 nap alatt, akkor nem túl nagy a terhesség esélye. Ha valami miatt mégis erre gyanakszik, egy tesztet nem árt csinálni.

  • Kati

    2012. szeptember 23. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    A barátommal sokszor csináltuk, szinte minden hétvégén óvszer nélkül ( junius óta ) , és nagyon félünk, hogy teherbe estem , viszont soha nem élvezett belém és mindig volt mensim. Sáppadás, és volt egy alkalommal , hogy fájt a hasam, mindha megjönne, és volt amikor kevés volt a mensim. Kérem, Doktornő, segitsen elhitetni, hogy nem vagyok terhes.

    • Gabi

      2012. szeptember 23. vasárnap

      Sajnos a megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer. Kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ráadásul ha egy éven át csak ezzel a módszerrel védekezik egy pár, ez a szám 35%-ra növekszik. Ha ennyire tartanak a terhességtől, érdemes lenne megegyezni egy hatékonyabb védekezési módszer alkalmazásában. Pl. óvszer, fogamzásgátló tabletta.

  • Serena Wan der Woodsen

    2012. szeptember 21. péntek

    Kedves Doktor úr!
    Azt szeretném megkérdezni, ha csak pár másodpercig volt tartót az aktus a barátommal úgy hogy nem védekeztünk de utána már igen .Lehetek-e terhes??

    • Gabi

      2012. szeptember 23. vasárnap

      Minimális az esélye, bár 100%-osan nem lehet kizárni, mivel az előváladék is tartalmazhat spermiumokat, ami már az aktus elején is termelődhet.

  • Anett

    2012. szeptember 20. csütörtök

    azt elfelejtettem megirni, hogy a tesztet az egyuttlettol szamitott 21. napon vegeztem el.

  • Anett

    2012. szeptember 20. csütörtök

    Kedves Dokorno,

    6 honapig fogamzasgtlo gyurut hasznaltam, utana egy honapot ki kellett hagynom, majd a szokasos modon folytattam a gyuru hasznalatat. A gyuru levetelenek napjan egyutt voltam a parommal, meg nem vettem le a gyurut, es megszakitassal is vedekeztunk. az ezt kovetoe 4. napra megjott, nem emlekszem pontosan, hogy hany napig tartott. ezutan nem helyeztem fel ujabb gyurut es nem is volt egyuttletem azota sem. viszont mindig van barnas folyasom a menszesz elott,most nincs. a napokban kellene megjonnie,feher folyasom van, nem erzek hnyingert, nincs kulonosebb fejfajasom, picit faradekony vagyok. elvegeztem 2 nappal ezelott egy tesztet ami negativ lett. on szerint van eselye a terhssegnek?
    valaszat elore is koszonom

    • Gabi

      2012. szeptember 23. vasárnap

      Ha az előző gyűrű levételét követően nem volt szexuális kapcsolata, a terhesség esélye kevesebb, mint 1%. A menzesz lefolyását befolyásolhatja némiképp a fogamzásgátló gyűrű alkalmazása, a barnás folyás elmaradását ez is okozhatja. De ha bizonytalan, esetleg érdemes a tesztet megismételni.

  • Kitti

    2012. szeptember 17. hétfő

    Kedves Doktornő,
    Augusztus 28.-án jött meg és 24.-én kéne megjönnie ismét.Tegnap a barátommal óvszer nélkül csináltunk,nem sokáig(max. 5 perc) nem élvezett belém,majd húzott óvszert.Amit tudnia kell, az az,hogy 4.napja .fogamzásgátlót szedek.Mennyi az esélye,hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      Az esély kevesebb, mint 5%. Mivel az aktus elején képződő előváladék is tartalmazhat spermiumot, ettől teherbe eshet, a fogamzásgátló pedig minimum 7 nap elteltével (egyes esetekben, bizonyos fajtáknál) csak egy teljes hónap elteltével nyújt megfelelő védelmet a nem kívánt terhesség ellen.

      • Kitti

        2012. szeptember 18. kedd

        Értem, és az lehetséges,hogy beképzelem magamnak a tüneteket? Rá következő napra már éreztem hányingert..Van olyan terhességi teszt ami 3-4 napra rá kimutatja?
        Előre is köszönöm!

  • panda.

    2012. szeptember 17. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Ezen a héten kell megjönnie a mensturációmnak azaz szeptember 19-20.-a körül. Szombaton ( szeptember 15.-én ) lefeküdtem a barátommal. Óvszert használtunk, ami nagy valószínüséggel kiszakadt. Egy bizonyos mennyiség rám is került igy nem tudom hogy pontosan mennyi kerülhetett belém. A menstruációm előtti napokban érzékenyebb szokott lenni a mellem, igy ez a jel vasárnap már jelentkezett is. Az eseményi utáni tablettát még nem vettem be, mivel körülbelül 3 hónapja már beszedtem egyet, és félek hogy nagy hatást fog gyakorolni a szervezetemre. Mennyi az esélye hogy teherbe estem? Főleg igy hogy már nincs peteérésem és közvetlenül a menstruáció előtt vagyok. Válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      Bár a ciklus utolsó napjaiban jelentősen kisebb a teherbeesés kockázata, mint a középső időszakban, de sajnos teljesen nem lehet kizárni. A 72 órás tabletta elég nagy eséllyel felborítja az előzőekben rendszeres ciklust. Egyértelmű tanácsot nem tudok adni az esemény utáni tablettával kapcsolatban, de a véleményem az, hogy minimális a terhesség esélye.

  • Lilla

    2012. szeptember 15. szombat

    Kedves Doktornő egy olyan kérdésem lenne hogy lehetséges e a teherbe esés ha megjött augusztus 24 én a menstruáciom rendesen 5 napig de elötte egy héttel nem védekeztünk a barátommal és elment bennem. most nött a mellem feszül és fáj és a hasam és szokott görcsölni baloldalt a petefészeknél és mint ha a hasam is nött volna. hányinger és egyéb nincs . azóta 1 x voltunk együtt a barátommal de védekeztünk .. lehetek e igy terhes. mire utalhatnak ezek a tünetek?

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      Igen, lehetséges a terhesség, bár kisebb az esélye, mint akkor, ha középidőben történt volna a védekezés nélküli együttlét, vagy kimaradt volna a menzesz, de még így is van minimális esélye. Viszont a leírt tüneteket más is okozhatja, nem utalnak egyértelműen terhességre. Ha bizonytalan, a legjobb egy terhességi tesztet elvégezni.

  • Kis Virág

    2012. szeptember 11. kedd

    Ja és még annyi, hogy a fogamzásgátló szedése előtt nem volt pontos a ciklusom.

  • Kis Virág

    2012. szeptember 11. kedd

    Kedves Doktornő!
    Én egy évig szedtem fogamzásgátlót, nyár elején hagytam abba, és sajnos utána 72órás tablettát kellett beszednem.
    Júliusban vesemedence-gyulladásom volt, amire szedtem antibiotikumot.
    A legutolsó menstruációm Augusztus 7-én volt, utána együtt voltam megszakítva a barátommal egészen pontosan 16-án, majd 24-én.
    Elvileg 4-én kellett volna megjönnie, de nem jött meg, viszont a hasam azóta is fáj, mintha meg akarna jönni. Tegnap vettem tesztet, ami egy héttel utána volt ugye, mint amikor meg kellett volna jönnie, negatív lett.
    De ma is ugyanúgy fájdogál a hasam, és nem értem miért nem jön meg.
    Ez a hasfájás terhességet is jelenthet? Túl korán teszteltem volna?
    Előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      A nemrégiben abbahagyott fogamzásgátló tabletta is okozhat hosszabb ideig is rendszertelen ciklust. Az esemény utáni tabletta bevétele után szintén felborulhat a megszokott rend. Viszont mivel csak megszakítással védekeztek, a terhességre így is van kb. 5% esély. Előfordulhat, hogy csak azért negatív a teszt, mert korai időszakban végezte el, tehát ha a leírt tünetek azóta is jelentkeznek de a menzesz továbbra sem, akkor érdemes a tesztet megismételni.

  • Zita

    2012. szeptember 09. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    1 hónapja a párommal védekezés nélkül voltunk együtt, a sperma elvileg nem ment belém.. de augusztus hónapban nem jött meg a menstruációm..hónapközepén kellett volna. viszont júliusban is csak barnázás volt és ezelőtt mindig védekeztünk. igaz nekem már volt olyan 2szer is hosszabb időt késett, kimaradt.. lehetséges hogy terhes vagyok? tünetek nincsnek..

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. szeptember 10. hétfő

      Mivel a menzesz kimaradt, lehetséges a terhesség. Viszont ha egyébként is rendszertelen a ciklusa, lehetséges, hogy most is erről van szó. De egy tesztet nem ártana csinálni, hogy kiderüljön, terhességről van-e szó.

  • Lara

    2012. szeptember 08. szombat

    Kedves doktornő!

    Az utolsó menstruációm Augusztus 15-én jött meg, 23-án kb. fél percig óvszer nélkül csináltuk a barátommal, máskor mindig óvszerrel védekeztünk. A következő menstruációmnak elvileg Szeptember 12-én kéne megjönnie. Nem rendszeres, általában 1-2 nappal később szokott jönni.
    Nagyon félek, hogy teherbe estem, pedig elég lehetetlennek tartom, és lehet, hogy csak beképzelem magamnak a tüneteket, de mintha a mellbimbóm egy nagyon picit sötétebb lenne, és tegnap ESTE hirtelen émelygés és hányinger fogott el, meg el is álmosodtam. Aztán 15-20 perc után ez elmúlt. A melleim a menstruációm előtt egy héttel általában feszülni szoktak és fájni, ez most nincs jelen, bár tudom, hogy az utalhat terhességre is.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Lara

      2012. szeptember 08. szombat

      elfelejtettem leírni, hogy a petefészkem a bal oldalon valamiért szúr, pár napja még nagyon fájt, most már kevésbé, megfázásra gyanakodtam, mert volt, hogy leültem a hidegben. És a mellbimbóm mikor besötétül, lilás színt ölt, de valamikor meg ugyanolyan rózsaszín, mint volt.

      • Lara

        2012. szeptember 08. szombat

        ó, és mielőtt óvszer nélkül csináltuk volna, letöröltük az előváladékot. bocsánat, hogy ennyit írok még folyton, de nagyon ideges vagyok.

      • Gabi

        2012. szeptember 10. hétfő

        Ha a fájdalom nem múlik, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni. A felfázást is érdemes kezeltetni.

    • Gabi

      2012. szeptember 10. hétfő

      Ha csak kb. fél percig tartott az óvszer nélküli együttlét, nem túl nagy a terhesség valószínűsége, max. 5%. A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ezek alapján kizárni sem lehet biztosan. Ha esetleg az 1-2 napnál is többet késik a következő menzesz, érdemes terhességi tesztet csinálni.

  • Julia

    2012. szeptember 05. szerda

    Kedves Doktor No!

    Az utolso menstruaciom augusztus 5en volt. Viszonylag rendszerezett mar evek ota 27-28 napra szokott megjonni. Vartam is mar augusztus elsejere, masodikara. Voltak alhasi fajdalmaim, de a menszesz elmaradt, azaz mar 3 napja kesik. Ketto terhessegi tesztet is elvegeztem (3.an, 4.en) mindketto egy vonal, azaz negativ lett.
    Parommal augusztus 25 volt, hogy nem vedekeztunk ovszerrel azaz csak „kikapta”(tudomasom szerint ha ez a datum a bunos akkor a teszt mar ki kellett volna mutassa), a masik datum amikor szinten nem vedekeztunk semmilyen modszerrel augusztus 31 (ekkor mar ereztem az alhasi fajdalmakat es kellett megjojjon a menszesz, ezert mertunk nem vedekezni) mivel nem jott meg ra 1-2 napra sem, igy utolagos ijedsegbol szeptember 2an, bevettem a 72 oras fogamzasgatlot tudomasom szerint ha nem vagyok terhes, ez verzest kellett volna elodidezzen-3 napja vettem be)

    Varom tisztelettel valaszat.

    • Gabi

      2012. szeptember 06. csütörtök

      Ha a tabletta bevétele után 7 napon belül sem jelentkezik vérzés, akkor mindenképp érdemes a tesztet megismételni. De a késés miatt pár nap elteltével nem árt a teszttel újra próbálkozni.

  • Cinti

    2012. szeptember 01. szombat

    A barátom már 4szer nem védekeztünk.és a sperma belém ment! párnapja nagyon fáj a mellem..és 3nap mulva kellene megjönnie! hány százalék a terhesség ?? köszönöm!

    • Gabi

      2012. szeptember 03. hétfő

      Ha többször is védekezés nélkül voltatok együtt, akkor viszonylag nagy a terhesség esélye. Ha éppen peteéréskor vagytok együtt, már egyetlen alkalom után is kb. 20 % az esély, de minél többször „próbálkoztok” annál valószínűbb a terhesség. Bár a leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha már késik a menzeszed, mindenképp csinálj egy tesztet!

  • noémi

    2012. augusztus 31. péntek

    Kedves doktornő!
    Barátommal július 29-én feküdtünk le, nem védekeztünk, de nem élvezett el. Utánna nem volt semmilyen közösülés. Augusztus 6-án megjött a menzeszem, ami megnyugtatott. De a napokban augusztus 28-án reggel barnás folyasom volt, délelőtt picit darabos, utánna 3-4napig gyengébb vérzesem. A kérdésem, hogy ha megjött akkor lehetek e terhes, faradekonyabb vagyok de csak ennyi.
    Köszönöm előlre is!

    • Gabi

      2012. szeptember 03. hétfő

      Ha a menzesz a megszokott módon zajlott, nem volt enyhébb, mint általában, nem múlt el 3 napon belül, színe és állaga is a szokásos volt, akkor minimális a terhesség esélye. De ha bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt elvégezni.

  • Hajnalka

    2012. augusztus 27. hétfő

    Kedves Doktornő,
    Szeretném kikérni a véleményét a hő görbémről. Még van egy hetem mensesig de érzek jeleket.

    http://ciklus.hu/images/diagramok/cc242b3d638d636012653bca5ab23334_120809_120827_1346025600_.png

    Mély tisztelettel, egy két Gyernekes Anyuka

    • Gabi

      2012. augusztus 29. szerda

      Néhány hetes hőmérőzés eredményéből még nem igazán lehet következtetést levonni. Ha előzőleg is mérted a testhőmérsékleted, és egy egész ciklus adatai megvannak, azzal összehasonlítva már lehetne jutni valamire. Ebben a cikkben erről is olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/mikor-sikerulhet-a-baba

  • andi

    2012. augusztus 27. hétfő

    Kérdésem volna! Július 31.én jött meg utoljára. kb 2hete észre vettem magamon tűneteket h lehet e terhes. émelygés, fáradtság, hizás stb. augusztus 28.ára várom h megjönnön de semmi elője nincs. Lehetek terhes????

    • Gabi

      2012. augusztus 29. szerda

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de természetesen lehetséges. Ha viszont a várt időben nem jelentkezik a menzesz, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Black8

    2012. augusztus 25. szombat

    Kedves Doktornő!
    Aggódom, hogy terhes vagyok, fogamzásgátlót szedek, de aug.13-tól a gyógyszermentes napjaim következtek és együtt voltam a párommal, mivel születésnapom volt több alkoholt is ittam, mint szoktam. Sok tünetem van: fáradtság, szédelgés, ájulás, gyomorégés, ételek kívánása, szagundor, fejfájás mellfeszülés, alhasi enyhe görcsök stb. Két napja végeztem terhességi tesztet ami „negatív” eredményt mutatott, de nem bízom a végeredményben. Ön szerint terhes vagyok?

    • Gabi

      2012. augusztus 29. szerda

      Ha a fogamzásgátlót már több mint egy hónapja szedi, és nem maradt ki egy szem sem, akkor elvileg a fogamzásgátló hatás a gyógyszermentes napokra is kiterjed. A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha továbbra is jelentkeznek (főleg az ájulás, szédelgés) érdemes lenne orvoshoz menni, egyelőre háziorvoshoz.

  • Ági

    2012. augusztus 25. szombat

    kedves doktornö
    voltam hüvely u.h.1 héttel ezelöt csüt.és a jobb.old.22.23mm
    bal.old.22.24 mm
    a petefészek kórós képlet nincs.
    ezen a héten csüt.21mm ciszta a bal petefészken látható.
    mivel juli25-aug 15ig meg volt a mensim most kellett volna megjönni de azota semmi.márc.kaptam utoljára a depovera inj.
    kérdezem önt mit tegyek? lehetek terhes a ciszta mellett?
    meddig kell várnom hogy terhes legyek?

    • Tinaa

      2012. augusztus 27. hétfő

      Sziaa! szeretném kérdezni h. május óta késik a menstruációm! mit lehet az oka?? Segítes!!

      • Gabi

        2012. augusztus 29. szerda

        Ha egyébként pontos a ciklusod, első sorban terhességre lehet gyanakodni. Mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Kati

    2012. augusztus 24. péntek

    kedves Doktor Nő!
    olyan kérdésem lenne, hogy: a párommal múlthónapban feküdtem le először, a menstruációm akkor pontosan megjött. Most legutoljára mikor együtt voltunk megszakításosan védekeztünk egyszer. Ő nem élvezett belém. Viszont a menstruációmnak holnap azaz 25-én kéne megjönni, viszont 21-22-ig volt két napos vérzésem. Ez a vérzés olyan volt mint a menstruáció, , nem volt olyan erős hanem egy kicsit gyengébb. Mostanában egy kicsit feszült, ideges vagyok. Mi lehet ennek az oka? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2012. augusztus 27. hétfő

      Ha ezután nem jelentkezett a megszokott vérzés, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Sajnos a megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer, kb. 5% a teherbeesés kockázata.

      • julia

        2012. augusztus 27. hétfő

        Tisztelt doktorno. Julius 24 en voltam beteg. Kb aug.4-tol lehettem termekeny idoszakban. Viszont nem volt kozosules, hiszen a parom csak aug.11-en jott haza. 3 napja kesik a menstruaciom, viszont alhasi fajdalmaim vannak es faj a derekam is. Gyanakodhatok terhessegre akkor is ha nem voltunk egyutt abban a bizonyos idoszakban? Valaszat elore is koszonom

        • Gabi

          2012. augusztus 29. szerda

          A teherbeesés nem csak a ciklus középső időszakában lehetséges, bár ilyenkor van a legnagyobb esélye. Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Gabi

    2012. augusztus 22. szerda

    aszt szeretnem kerdezni ha veletlenul az ujaval belevit akor marathatok man tob mit 1 honapja hanyngerem van es szedelgek de ebe a honapban volt havim aug 10-15ig

    • Gabi

      2012. augusztus 22. szerda

      Nem túl nagy a terhesség esélye, de ha erre gyanakszol, egy terhességi tesztet nem ártana csinálni.

  • zsófi

    2012. augusztus 20. hétfő

    Kedves Gabi!
    Augusztus 6.-án megjött a menszeszem,ekkor kezdtem el szedni a fogamzásgátlót.kb a 3.naptol együtt voltunk a párommal,de eközben rendesen megvolt a menszeszem.7 napig tartott.utánna is együtt voltunk.van még 8 szem a gyógyszerböl.A probléma az hogy feszül a mellem nagyon,az lenne a kérdésem hogy lehetek e terhes?a teszt negativ lett de lehet hamar csináltam.A gyógyszert rendesen szedtem nem maradt ki egy sem.lehet a menszesz közelsége miatt is a mellfeszülés?Válaszát elöre is köszönöm.Tisztelettel:Zsófi

    • Gabi

      2012. augusztus 22. szerda

      Általában azt szokták javasolni fogamzásgátló tabletta szedés elkezdésekor, hogy az első egy hétben még más módon is védekezzenek. Mivel már a harmadik naptól együtt voltak, így a terhességet 100%-osan nem lehet kizárni. A leírtakat okozhatja esetleg maga a tabletta is, érdemes alaposan átolvasni a betegtájékoztatót, hogy ilyen mellékhatások előfordulhatnak-e.

  • Erzsi

    2012. augusztus 13. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    A kérdésem az lenne,hogy a mensesemnek 7.31-8.4 között kellett volna megjönnie.8-á voltam nőgyógyásznál,előtte tesztet nem csináltam (éves vizsgálat miatt),amikor is ultrahang vizsgálat során a ciszták és egyéb látható rendellenesség kizárása után(a terhesség kivételével,és még a citológia eredmény hiányzik) injekciót adott,aminek 10 napon belül meg kellene hoznia a mensest,amiből ez a 6.napom.Közben csináltam tesztet,ami negativ lett.A kérdésem az,hogy ez az injekció befolyásolhatja-e a teszt eredményét?Nem bánnám,ha terhes lennék,csak tudjak már valamit biztosra.Még soha nem késett,mindig maximum a 32.napon megjött.
    Válaszát köszönöm.

    • Gabi

      2012. augusztus 14. kedd

      Az ultrahangon mindenképp látnia kellett volna az orvosnak, ha terhességről van szó. Ha magát a petezsákot nem is látja, a megnagyobbodott méh, a megvastagodott méhnyálkahártya mindenképp erre utalt volna. Ebben az esetben szerintem nem adott volna be semmi ilyen injekciót.

  • Gabi

    2012. augusztus 10. péntek

    Kedves Doktornő!
    Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de lenne pár fontos kérdésem!
    Július 4-8-ig volt meg az utolsó menstruációm.A következőt, augusztus 4-re vártam. de elmaradt(nagyon örültem).Vártam pár napot, és tényleg jött az a mindjárt meg fog jönni érzés!5 percenként rohantam a mosdóba, de semmi….(közben kb 2 hete nagyon égett a gyomrom, előtte soha életemben, és többször megszédültem, fáradékonyabb voltam)Hányinger, hányás nem jelentkezett még.
    7-én reggel csináltam egy tesztet, rögtön kettő sötét csík jelent meg, el sem hittem!Másnap reggel ismét.Közben egész enyhe menstruációs görcsöket éreztem.Ugy voltam vele, hogy csak pár hét múlva megyek orvoshoz, de végül 10-én elmentem.Az orvos kézzel és hasi ultrahanggal is meg vizsgált és a következőket mondta:
    Szép gömbölyű a méhem, nagyobb mint normál helyzetben, (az endometrium meg van nagyobbodva) és a méh fala is vastagabb.Hasi ultrahanggal még nem tudta kimutatni a terhességet, azt javasolta, hogy 2 hét mulva menjek vissza.
    Eddig nem volt, most van fehéres folyásom, de nem bakteriális eredetű.Másik tünet, hogy a héten annyira lecsökkent az étvágyam, hogy kedd óta 3 kilót fogytam, pedig az étvágyam mindig is jó volt.Néha lázasnak is érzem magam.Az első teszt óta szedek folsavat és halolajat, az orvos javasolt még vitamint de azt egyenlőre nem vettem.
    Egyébként a ciklusaim általában 31 naposak szoktak lenni és júliusban ugy 18-a körül lehetett peteérésem, de minden nap együtt voltunk, ugy hogy ettől szűkebben nem tudom meghatározni.
    A kérdésem tehát az lenne, hogy akkor annak ellenére, hogy az ultrahang nem mutatott semmit, nyugodt lehetek azzal kapcsolatban, hogy állapotos vagyok?Mert kicsit ideges vagyok, és még nem merem beleélni magam!A másik kérdésem pedig az, hogy akkor most mennyi idős terhes lehetek?Azt tudom, hogy az előző menstruációtól számolják, de gyakorlatilag ez ugye nem igy van.Az utolsó kérdésem pedig az, hogy ezek az enyhébb menstruáció szerű görcsök, amik egy nap többször jelentkeznek, de csak pár másodpercig tartanak, ugye nem jelentenek bajt?
    Elnézést a regényért, de így éreztem teljesnek!A válaszát nagyon várom és nagyon köszönöm így előre is!
    Jó éjszakát!
    Gabi

    • Gabi

      2012. augusztus 14. kedd

      A terhesség korát valóban az utolsó menzesz első napjától számolják, tehát hivatalosan július 4 óta, így augusztus 15-én már betöltött 6 hetes. Ettől a terhesség valós kora kb. két héttel kevesebb (plusz, mínusz néhány nap). Lehetséges, hogy még a konkrét petezsákot nem látta az ultrahangos orvos, ez attól is függ, hogy mennyire jó az ultrahang készülék felbontása. Viszont a méh méretéből már kézi vizsgálattal is elég jól meg tudják határozni, hogy terhességről van-e szó. Az enyhe görcsökre magnéziumot szoktak ajánlani, de ha néhány másodperc után elmúlnak, nem valószínű, hogy gond lenne. Ha netán erősebb görcs vagy vérzés jelentkezik, akkor kell azonnal orvoshoz fordulni, mert az már vetélésre utal, de ebben az esetben még biztosan nem erről van szó. A következő vizsgálaton már biztosan szépen fog látszódni a petezsák, sőt 8. héten már szívhangot is tudnak mutatni.

  • Ági

    2012. augusztus 10. péntek

    köszönöm válaszát.
    voltam dokinál de azt mondta nem lát terhességet menjek 1 hónap múlva de elötte csináljak tesztet.
    3 napja van vérzésem délelött
    este meg semmi.
    mondja meg mit csináljak.
    még 1teszt vagy 1hónap.mi imádjuk a gyerekeket van 6
    17-évestöl 4-évesig.
    1 kereset és még szeretnénk átélni az anyai apai érzést.üdv ági
    válaszoljon kérem.

  • Gréta

    2012. augusztus 09. csütörtök

    Azt szeretném kérdezni,hogy júniusban megujjaztak,és utána 10 nappal rendesen megjött.Júliusban csak nagyon gyengén jött meg.Most meg fáj a hasam mintha meg akarna jönni.De félidőben vagyok,anya szerint attól fáj.
    de félek,hogy mi van ha ‘Olyan’volt a keze amikor megujjazott

    • Gabi

      2012. augusztus 14. kedd

      Ha valóban csak a fiú ujja került a hüvelyedbe, akkor minimális a terhesség esélye. Még ha „olyan” is volt a keze, a spermiumok levegőn nagyon gyorsan életképtelenné válnak, és kézzel nem is tudná egészen a méhszájig bejuttatni.

  • jenni

    2012. augusztus 08. szerda

    kedves gabi!
    nem voltam még terhes!
    de a párommal elterveztük hogy szeretnénk egy babát.és 3 nap telt el az „aktus” ota mindent szeretnék tudni hogy mikor végezem el a terheségi tesztet és h mikor várhatom az elsö terheség jeleit persze ha terhes vagyok. Elöre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. augusztus 14. kedd

      Egyetlen alkalomra nem érdemes alapozni. Próbálkozzatok tovább, és akkor érdemes tesztelni, ha már késik a menzeszed. Akkor se ijedj meg, ha az első 1-2 hónapban nem sikerül, ez még teljesen természetes. Terhességi tünetek leghamarabb a teherbeesést követő 10 nap elteltével jelentkezhetnek, tesztet pedig leghamarabb 12 nap elteltével érdemes csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből, ugyanis a HCG (terhességi hormon) koncentrációja ilyenkor (vagyis ébredés után) a legmagasabb.

  • Kinga

    2012. augusztus 06. hétfő

    Julius 13-an volt egy kaparasom szovettani elemzesre.A menstruaciom juli 16-an megjott.Most pedig aug.4-en barnas pecsetelo foltok jelentek meg.Mivel magyarazhato?

    • Gabi

      2012. augusztus 14. kedd

      A kaparás és a barnás pecsételés között nem biztos, hogy van összefüggés. Lehetséges, hogy ez csak a normál menzesz előjele.

  • Kamilla

    2012. augusztus 01. szerda

    Kedves Gabi! Júli 23-26.ig menstruáltam majd 27,28,29 -én együtt voltunk a páromal. Azóta a méh környekéről szúró érzésem van felválta jobb~ball és a hasam aljába.Nem elviselhetetlen de érzem. Van hogy úgy érzerm muszáj ennem mert rosszul leszek és‘‘ este‘‘ éjfélkor is muszáj ennem. A havi ciklusom 20napos /pontosan 20. napra mindig megjön/ de a menszeszem még odébb van és ha tudna segíteni hogy ön szerint lehetek~e terhes azt nagyon megköszöném! A páromnak még nem akarom a panaszaim addig mondani amég kábéra én sem tufom mi okozza! Válaszát előre is nagyon szépenn köszönöm! Üdvözlöm :Kamilla

    • Gabi

      2012. augusztus 06. hétfő

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, akkor nem kizárt a terhesség, bár a leírt tünetek még nagyon koraiak lennének. Kb. 10 nap elteltével lehet érezni az első terhességi tüneteket, és 12 nap elteltével érdemes legkorábban tesztet csinálni.

      • Kamilla

        2012. augusztus 07. kedd

        Válaszát nagyon szépen köszönöm! Azóta ritkábban szúr mind ha el múlana.De ma reggel óta mintha enyhén görcsölnék. Várok a mensesemig.De egy tesztet minden kép elvégzek. Válaszát még egyszer köszönöm! Szép napot.

  • Timi

    2012. augusztus 01. szerda

    Kedves doktorno!
    A menszeszem vegre honapok ota rendesen jon, azelott mindig par napot kesett vagy sietett.Most azonban mar 11 napja elmult es valami barna folyast tapasztaltam, ami megijesztett.Van olyan erzesem mintha fellennek fazva es egy kicsit a derekam is faj,bar ezt sportnak is tudnam tulajdonitani.Pontosan mi lehet ennek a tunetnek az oka? Parommal mondhatni rendszeres szexualis eletet elunk.Lehet valami fertozes? A terhesseg tunete is lehet akar?Valaszat elore is koszonom!

    • Gabi

      2012. augusztus 06. hétfő

      A ciklus középső időszakában jelentkező barnás folyást több dolog is okozhatja. Fertőzés, felfázás is, és ha a terhesség is tervben van, tehát nem szoktak védekezni, akkor arról is lehet szó, hogy a beágyazódás tünete a barnás folyás.

  • Ági

    2012. július 29. vasárnap

    2hónapja nem mentem az injekcióért.juni 25-30-ig meg volt a menseszem,
    csináltam tesztet de 1csík volt.
    a mellem nagyobb lett.
    ön szerint terhes vagyok? a 7 baba lenne 35 éves vagyok.
    kérem válaszojon.

    • Gabi

      2012. július 29. vasárnap

      Ha az elmúlt 2 hónapban más módon nem védekeztek, akkor a negatív teszt ellenére sem lehet kizárni a terhességet. Ha továbbra is késik a menzesz, néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni.

  • Bogyesz

    2012. július 24. kedd

    Tisztelt Gabi!
    Pàr napja késik a menseszem,égő viszkető érzésem van és bűzös a folyàsom!Gyulladásra gondolok!Azt kérdezném hogy ez miatt késhet-ea mensesem!Orvoshoz mindenképpen elmegyek csak szeretnék megnyugodni,hogy nincs ùtban a baba!Vàlaszàt elöre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. július 29. vasárnap

      A fertőzés, gyulladás jelentősen nem befolyásolja a ciklus lezajlását.

  • Dorka

    2012. július 24. kedd

    Kedves DOktornő

    Olyan panaszaim lennének hogy nagyon fájnak a melleim ( felváltva szúrnak )valamint a hasfalam is gyakran szúr eléggé élesen. Mostanában egész nap csak aludnék, függetlenül attól hogy most keltem fel. Az előző havi menstruációm késett vagy 1 hetet, viszont megjött. Az e havi még kicsit odébb van. Mi bajom lehet? Terhes tutira nem lehetek, mert jó ideje nem feküdtem le senkivel. ( 15 hónapja )

    • Gabi

      2012. július 24. kedd

      Így én sem gondolnám, hogy terhességről lenne szó. Viszont ha a rendszertelen a ciklusod és a melleid is fájnak, mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz menni, ahol egyértelműen kiderülne, hogy mi lehet a gond.

  • bogyóó

    2012. július 22. vasárnap

    nekem kb.2hete nem jött meg a bajom! Terhességre gyanakszom! Hányíngerem van reggelente meg elég sokszor, hánytam is egyszer, a melleim meg vannak duzzadva,elég másképp! Szerinted??

    • Gabi

      2012. július 24. kedd

      Ha már ennyi ideje késik a menzeszed, akkor célszerű egy terhességi tesztet csinálni.

      • bogyóó

        2012. július 25. szerda

        Köszönöm válaszod! Hólnap megyek orvoshoz,megirom majd mi az eredmény! Azóta is a tünetek arra utalnak hogy babát várok! Egyre többet eszek,fáradékony vagyok,hányingerem van,émelygek,undorom van ételektöl azt2n kivánom is! a melleim ugyanugy fájnak! Ez lehet terhesség?

  • Virág

    2012. július 21. szombat

    Tisztelt Doktornő! Több mint egy hete jelentkeznek a menstruációs tüneteim, fejfájás, hasgörcsölés, bőrhibák, mintha épp meg lenne de semmi.. 6 napja kellett volna megjönnie. A párommal megszakítással védekezünk, de 2 hete körülbelül, nem sikerült időben kivennie, egy nagyon kicsi belém ment. Fehér folyásom is van van es ingerültebb vagyok mint máskor..azóta a bőrhibák elmúltak, mintha már túl lennék a menstruáción.. ezek a tünetek utalhatnak babára ?

    • Virág

      2012. július 21. szombat

      Erős mellfájdalom is van !

    • Gabi

      2012. július 24. kedd

      Igen, lehetséges, hogy terhességről van szó. Ha időközben nem jött meg, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

      • zsebike 1991

        2012. augusztus 23. csütörtök

        sziasztok nekem is ezek a panaszaim mint aVirágnak nekem már több mint egy honapja nem jött meg a menszeszem és a mellem több mint egy honapja fáj ,feszül és elötej is jön belöle dokinál a legutolso menszeszem, után 2 hétre voltam de ö nem tudta még akkor megállapitani hogy terhes vagyok e vagy nem ,de szeptember 11 én ujra mennem kell vissza addig érdemes szerintetek tesztet csinálni (mi se védekezünk nagyon szeretnénk már egy kisbabát )

  • Panka

    2012. július 21. szombat

    Tisztelt dr. nő !

    A töténetem a következő! Idén februárban terhes lettem, de sajnos a babánk elhalt 7 hetesen, amit viszonylag későn (1hónap hordás után) észleltek. A műtétem ezáltal májusban történt meg. 2 napja teszteltem, mert nem jött meg. Halványan, de mindkét alkalommal a 2 csík rajzolódott ki. Aminek nagyon örültem, azonban mégsem felhőtlen az érzés, mert nem érzek semmilyen terhességi jelet, mint előtte, és szorongok, hogy esetleg ő sem jön össze… vajon sikerülhetet ennyi idő után újra???

    • Gabi

      2012. július 24. kedd

      A teszt ritkán mutat tévesen pozitív eredményt. Lehetséges, hogy a műtét utáni hónapban rögtön sikerül a terhesség. Viszont a műtét után előfordulhat, hogy nem áll be azonnal a ciklus. Viszont a pozitív teszt miatt szerintem nem erről van szó. A megnyugtatás kedvéért én elmennék nőgyógyászhoz, ahol egyértelműen kiderül, miről van szó.

  • Anita

    2012. július 17. kedd

    Kedves Gabi
    Szeretném a segítségét kérni abban hogy tisztábban lássak. A menstruációmnak még 12 nap múlva kell hogy megjöjjön de vannak jelek amik arra utalhatnak hogy talán kisbabát várok( hányás volt párszor,hányinger szinte folyamatosan,a kávé szagától egyből rosszul vagyok,alhasi fájdalom mintha meg akarna jönni,derekamba is átsugárzik,pár órája a mellbimbóm is picit érzékenyebb)Mivel pontosan tudom hogy ha baba van,mikor történhetett a fogantatás,de ez még csak 10napja volt.A kérdésem az hogy létezhet hogy ennyire hamar jelentkeznek a tünetek ha terhes vagyok?Vagy csak mivel nagyon szeretnénk babát ez kihat rám és fizikailag előjönnek ezek a tünetek holott nem vagyok várandós?
    Előre is köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2012. július 20. péntek

      Ha valaki nagyon vágyik babára, az valóban generálhat pszichésen valódi tüneteket. Viszont az is lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Ha már eltelt 12 nap a bizonyos együttlét óta, már teszttel is próbálkozhatsz. Drukkolok!

  • Veronika

    2012. július 14. szombat

    Kedves Doktornő!
    Lassan egy hete késik a menstruációm, és komolyan kezdek aggódni. A barátommal többször is voltunk együtt és megszakítással védekeztünk. De az utóbbi időben sokszor voltam ideges és stresszes, de akár az is közbe játszhat, hogy egy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, erre az orvosom azt mondta, hogy nem gond, ha abba hagytam és újra szeretném folytatni. Viszont kezdek aggódni, hogy terhes vagyok. Lehetek az? Vagy zavarhatja a dolgokat az, hogy abbahagytam egy hónapra a fogamzásgátlót? Bár az is igaz, hogy sose volt valami rendszeres a mezeszem, de már jó pár napja fájdogál a hasam, pont mintha meg akarna jönni. De az is lehet, hogy csak bemagyarázom magamnak, mert elég ideges vagyok.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. július 20. péntek

      A fogamzásgátló abbahagyása okozhatja, hogy most késik a menzesz. Ha időközben megjön, akkor el lehet újra kezdeni a fogamzásgátlót a betegtájékoztatóban leírtak szerint. Ha viszont továbbra is késik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, mert a terhességet sem lehet kizárni, főleg, ha csak megszakítással védekeztek. Ez nem a legbiztonságosabb módszer, kb. 5% a teherbe esés kockázata.

  • ,miledy

    2012. július 14. szombat

    Udv! Szerinted ezek terheseggre utalnak? Mindenkeppen nogyogyasz lesz belolle? Ezek alapjan hany szazalek lenne higy terhes lettem? A lenyeg az az hogy alhasi szuros fajdalmat erezek , van hogy csajk jobb vagy csak bal oldalt erzem de neha mindket helyen , gyakoti vizelesi inger , es eleg sokszor viszketo szuros erzes kap el , a derekam is faj 2 napja de erre rafoghatom hogy foldon aludtam , neha emelygest is erzek ha felkelek de ez is elofordult mar nem egyszer maskor is. Gumival vedekeztunk mindig , nem vettuk eszre hogy kiszakadt volna megis ideges vagyok , ugyanis eleg fiatal koromat taposom meg ,eleinte felfazasnak hittem de az enyhulni szokott a kamillazastol most viszont nem mulik.

    • Gabi

      2012. július 20. péntek

      Lehetséges, hogy ez most egy súlyosabb felfázás. Elsősorban, mivel bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha pozitív, akkor mindenképp nőgyógyászhoz kell menned előbb vagy utóbb, de ha mégsem terhességről van szó, a háziorvosodat kellene felkeresni, hogy a felfázást kezelje, vagy kiderüljön, ha más okozza a tüneteket.

  • Kamilla

    2012. július 14. szombat

    Tisztelt Doktornő!
    A menstruációm utolsó napja július 5.-én volt és azt azt követő napokon voltam együtt a párommal, viszont nagyon fájdalmas volt a közösülés (nem tudom mennyire játszhat közre az, hogy 7 hónapja nem volt szexuális aktusom). Óvszerrel védekeztünk, ám július 12.-től kezdve barna darabkás váladék van a hüvelyemben és véres foltok a fehérneműmön, tehát már 3 napja. A menstruációm viszont még odébb van, és az utolsó nem is a megszokott időben jött meg, ezért nem vagyok biztos a számításokban sem. Nem tudom mire gondoljak: lehet ez akár beágyazódás? Vagy más ok mi lehet? Vagy talán lehet köze a cisztámhoz? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. július 20. péntek

      Ha megfelelően védekeztek, idejében felkerült az óvszer, nem lyukadt ki, nem szakadt el, nem csúszott le, akkor minimális a terhesség esélye. A fájdalmat okozhatta, hogy az utolsó alkalom óta sok idő telt el, de a vérzést nem valószínű, hogy a fájdalmas közösülés okozza. Nagyobb a valószínűsége, hogy a ciszta miatt jelentkezett a vérzés.

  • Réka

    2012. július 13. péntek

    Kedves Doktornő!
    Az utolsó menstruációm június 1-jén jött meg, azóta 43 nap telt el. A barátommal mindig védekezünk óvszerrel és tudtommal nem történt baleset,azonban június 16-án amikor együtt voltunk kb 5 percig szexeltünk gumi nélkül de nem élvezett belém.A menstruációm eléggé rendszertelen de ennyit még sosem késett.Terhességi tüneteket nem érzek,csak a mellem feszül egy kicsit de ez a menstruáció előjele is lehet.Ma reggel csináltam egy tesztet ami negatív lett. Ön szerint mégis lehetek terhes?

    • Gabi

      2012. július 20. péntek

      Nem túl nagy a valószínűsége, de lehetséges a terhesség. Ha időközben nem jelentkezik mégis vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Viszont ha ennyire rendszertelen a ciklus, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Vica

    2012. július 12. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    2 hete késik a menszeszem már, nagyon kitisztult az arcom, alhasi fájdalmat érzek! Csináltam egy tesztet és negatív lett! Vajon lehetek terhes?

    • Gabi

      2012. július 20. péntek

      A negatív teszt ellenére nem lehet 100%-osan kizárni a terhességet. Ha időközben nem jelentkezik vérzés, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Kriszti

    2012. július 09. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Már évek óta együtt vagyok a párommal,de valahogy a kisbaba nem akar összejönni! Van úgy hogy egy héten többször is megtörténik a dolog,de még véletlenül sem lettem terhes. Mi lehet a baj? Az közrejátszhat,hogy nincs mindig orgazmus? Vagy esetleg más baj van? A menstruációm általában 25-26-27-28-29-30-31 és 32 naponta felváltva jelentkezik,de 2-3 napig tart (maximum 4).
    Étvágytalanság/étvágy és állandó szagundor nálam amúgy is van,a hasam is fáj,sőt bal oldalamon az utolsó bordám alatt is szúr valami és olyankor már a menstruáció is jelentkezik,de hasmenés/székrekedés is társul hozzá. Ezek a dolgok befolyásolhatják azt,hogy ezidáig nem lettem terhes? Mit tehetnék? Válaszát nagyon szépen köszönöm Önnek!

    • Gabi

      2012. július 12. csütörtök

      Ha már több, mint egy éve nem sikerül a terhesség, érdemes lenne elindulni egy kivizsgálásra. Elsőként nőgyógyászt kellene felkeresni. Lehetséges, hogy a viszonylag rendszertelen ciklus miatt nem sikerül a terhesség. Az elvileg nem gond, ha nincs minden alkalommal orgazmusa. Esetleg ezt a cikket még érdemes lenne előtte átolvasni, hátha valamelyik segít: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/mikor-sikerulhet-a-baba

  • greta

    2012. július 09. hétfő

    Kedves Doktorno!
    Azt szeretnem kerdezni,hogy gondolhatok-e terhessegre,ha 8 napja kesik a menzeszem?Altalaban mindig kesik legalabb egy hetet,gondolom meg nem allt be.Most viszont elegge meg vagyok ilyedve,mert semmi jele a menzeszemnek,de terhessegnek sincs semmi jele.Lehet ez normalis keses,esetleg azert mert par napja feszult voltam kicsit,vagy gondolhatok terhessegre?Elozo menzeszem utan egy hettel szeretkeztem a baratommal,ha terhes lennek,lehetne mar jele?
    Elore is koszonom!

    • Gabi

      2012. július 12. csütörtök

      A terhességnek lehetnek kb. 10 nap elteltével tünetei, de előfordul, hogy valaki nem vesz ebből észre semmit, csak a menzesz kimaradása utal terhességre. Ha már többet késik, mint szokott, érdemes terhességi tesztet csinálni.

  • Dorka

    2012. július 08. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    A párommal jún. 15-én feküdtünk le egymással és rá körülbelül 8 órára jött meg a menstruációm. Óvszerrel védekeztünk, többször is megnéztük közben, hogy van-e valami probléma, aztán az utolsó 2 percben már kiszakadt, de nem történt meg az ejakuláció. Azóta lassan egy hónap telt el, nem érzek semmit, de mégis aggódom. Tesztet még nem szeretnék venni, maximum 2 hét múlva. Ön szerint lehetek terhes, vagy csak pszichésen magyarázok be magamnak dolgokat?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. július 12. csütörtök

      Ha azóta nem történt újabb bizonytalan együttlét, minimális a terhesség esélye. Tesztet csak akkor érdemes csinálni, ha a következő menzesz nem jelentkezik idejében.

  • Zsozsó

    2012. július 07. szombat

    Tisztelt Doktor nő!

    Már 6 napja késik a menstruációm,07.02-án kellett volna megjönnie de mára sem történt semmi.Ma csináltam tesztet de negatív lett.Alhasi fájdalmat és olyan mindjárt megjön érzést már kb. 8-10 napja érzek.A fogamzásgátlót március április környékén hagytam abba,azóta remdesen megjött.A párommal csak megszakításos módszerrel védekeztünk.Ön szerint lehetek terhes?Én bárminek örülnék.Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2012. július 12. csütörtök

      Előfordulhat a terhesség a negatív teszt ellenére is. Ha időközben nem jön meg mégis, érdemes néhány nap múlva a tesztet megismételni.

  • josee

    2012. július 06. péntek

    Tisztelt Doktornő!
    Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a lány terhes, ha akkor csúszott le az óvszer amikor kivettem és már az óvszer is kint volt akkor lehet baj (de rajtamaradt a lány nemiszervén, nem kellett érte benyúlnom h kivegyem)
    köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2012. július 12. csütörtök

      Elvileg így nem juthatott spermium a hüvelybe, szóval a terhesség esélye max. 1 %.

  • Heni

    2012. július 05. csütörtök

    Kedves Doktor Nő!!
    Június 5. én volt az utolsó menstruációm a párommal aktívan együtt voltunk. A hónap vége felé alhasi fájdalmaim voltak és a csak a mellbimbóm fájt iszonyúan. Nos, azóta nem jött meg! Kérdésem az lenne hogy lehetek e esetleg terhes Ön szerint, mert ha igen akkor meg csinálom a tesztet. Nagyon várjuk már a pocaklakót
    Előre is köszönöm további szép estét!

    • Gabi

      2012. július 12. csütörtök

      Ha késik a menzesz, mindenképp érdemes tesztelni!