A terhesség első jelei

Honnan tudhatom, hogy terhes vagyok: megérzés 🙂 Na jó, azért vannak kismamák akik már a fogantatás időpontját is pontosan meg tudják mondani. A terhesség első jelei, tünetek és válaszok a kérdéseidre.

A terhesség első jeleiA többség számára ez egy bizonytalan időszak. Ha már jó ideje próbálkozik az ember és túlvan néhány csalódáson, akkor pedig aztán tényleg el tud bizonytalanodni. A könyvek által leírt émelygés, szagundor és hasonló tünetek csak a 6.-7. héten jelentkeznek, vannak azonban olyan jelek, amik az aktuális menses előtt már tapasztalhatóak, már akkor is, amikor a teszt még semmit sem mutat. Sokan beszámolnak róla, hogy olyan „mindjárt meg fog jönni” jellegű érzésük van (erre a tudományos magyarázat az, hogy a hormonműködés még a régi, azaz a szervezet úgy csinál, mintha tényleg leválna a méhnyálkahártya).

Az is előfordulhat, hogy tényleg „megjön” a menstruáció a terhesség alatt, ennek ellenére van baba a pocakban. Ilyenkor az történik, hogy az embrió beágyazódott, ennek ellenére egy kis darab méhnyálkahártya mégis levált vagy egyszerűen csak a hormonok szórakoznak velünk 😉 A vérzés mennyisége általában kevesebb a szokásosnál, vagy más a színe – ez gyanúra adhat okot. Az is előfordulhat, hogy a vérzés egyéb okból adódik, például méhen kívüli terhesség miatt, ezért, ha gyanítjuk, hogy teherbe estünk, esetleg a teszt is pozitív lett és vérzést észlelünk, akkor mindenképpen menjünk el azonnal orvoshoz! A vérzés eredhet hormonális okokból is, és végül akár vetéléshez is vezethet, de hormontartalmú tablettákkal sok esetben megmenthető a baba!

Visszakanyarodva a tünetekhez.

A sikeres megtermékenyülést követő napokban még biztosan nem fogunk semmit érezni, az első tünetek, szurkálás hastájékon vagy a petefészeknél, és az a bizonyos „mindjárt meg fog jönni” érzés csak az elmaradt menstruáció körüli napokban jelentkezhet. Szintén viszonylag hamar észlelhető a mellfeszülés, a mellek megnövekedése és a testhőmérséklet növekedés, sokan még lázról is beszámolnak, sőt olyan anyukával is beszéltem már, aki mindkét gyerekről azt hitte, hogy influenzája van, mert izomfájdalmat érzett és belázasodott. Hőhullámok is már a 4.-5. hét környékén előfordulhatnak. A hőmérsékletnövekedés csalóka tud lenni. A peteérés utáni napokban ugyanis a legtöbb nőnél felmegy a testhőmérséklet, a menses előtti napokban, vagy a menses napján pedig általában lecsökken, van azonban olyan is, hogy valakinél csak akkor csökken le, amikor már megjött a menstruáció, így önmagában a hőmérsékletnövekedés alapján nem állítható biztosan, hogy teherbeestünk.

Az émelygést, hányást az elsőszámú tünetek között említik a könyvek, de ezek csak később jelentkeznek, amikor a petezsák is elkezd kialakulni, úgy a 6. hét környékén, azaz az elmaradt menstruáció után 1-2 héttel. Az émelygés és a hányás (ami egyébként nemcsak reggel fordulhat elő, hanem akár egész nap tarthat ) akár a 15-16. hétig kísérőtársaink lehetnek, de a többségnél a 12.-13. hét táján elmúlik. Vannak olyan peches kismamák is, akik az egész terhességet végighányják. Az émelygéses tüneteket tovább tudja még rontani a szagundor, és az egyéb étvággyal kapcsolatos jelenségek (én például úgy éreztem, minden ételt utálok, csak és kizárólag a szilvásgombócot tudnám megenni, aminek a maradékától másnap már rosszul voltam), bizonyos ételek megutálása és kívánása. A 6. hét után a szervezet észleli a „betolakodót” és úgy reagál rá, mint valamilyen mérgezés esetén. Ilyenkor kvázi mérgezéses tünetek lépnek fel, amik a hetek múltával egyre erősödnek, aztán lanyhulnak.

Gyakran előfordul szédülés, sőt akár ájulás is, ettől nem kell megijedni, de azért az orvosnak feltétlenül jelezni kell.

Néhány tipp a kellemetlen tünetek ellen

Az első igazán biztos tünet az aktuális menstruáció kimaradása, ilyenkor már érdemes venni egy tesztet. A tesztek többsége az elmaradt menses első napján már általában pozitívat jeleznek, de az is előfordulhat, hogy csak pár nappal később jelenik meg a várva várt két csík.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!

A korábbi beszélgetős fórum technikai hiba miatt átköltözött ide >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

25 189 Comments

  • névtelen

    2011. július 19. kedd

    Hannah ez a legjobb megoldás lehet csak egy kis gyógyszeres rásegítés kell clostyval probálkoztatok már???bariném 1. ciklusban amiben probálkozott teherbe is esett…

    Nekem nem niagara de mintha megindulna menszi hála:))))

    Innentől kezdve nincs védekezés nélküli szex nem leszek gyenge sokat vagyok egyedül a 2 gyerekkel 3. egyenlőre semmiképpen a pici is a héten tölti a 1,5 et….

    • Hannah

      2011. július 19. kedd

      Nem próbáltam még a clostyt.Nem mentem ma dokihoz….közbe jött valami na meg kedvem se volt:)

      Örülök ha lakul a mensid,így meg érthető is hogy nem akarsz egyenlőre egy harmadik gyereket.Mondjuk legalább nem egyedül vagy:)Légy erős ne engedd a párodnak hogy…:)

      Majd még a héten ráveszem magam a dokira:)csak mondjuk nem tudom meddig tart mire felírja a gyógyszert mennyi mindent vizsgáltat ki….legszivesebben mondanám neki hogy írd fel és kész most mit vizsgálódik:)

      • névtelen

        2011. július 20. szerda

        Szia…a végére niagara lett:)))

        Bariném a dokinknak elmondta ,hogy fél éve probálkoznak és egyből felirta azt mondta ne várjanak:)Ha Pesti vagy szivesen megadom a dokink számát de júliusra már tuti nincs hely szabin van augra is necces de felhivod aszisztensét aki nagyon rendes és meg tudtok egy időpontot beszélni:)

        • Hannah

          2011. július 20. szerda

          Szolnok mellett lakom úgyhogy nekem pest messze van de majd én is azt mondom a dokinak.:)Majd csak attól függ megműt e előtte vagy nem….na meg kiderült hogy cisztám is van valami kissebb, nem veszélyes.

  • Anita

    2011. július 18. hétfő

    Sziasztok!
    Sajna még mindig egybe vagyok.Holnap töltöm be a 40.hetet.Úgyh.azért jöttem,h.elköszönjek,mert reggel be kell feküdnöm kórházba. 🙁 Majd ha már itthon leszünk és lesz időm,jelentkezek és mindent elmesélek.Csak lennék már túl rajta!Remélem nem kell sokat várnom már a picurra,mert bekattanok ott a kórházba hetekig! :S Szorítsatok,h.gyorsan túl legyek rajta! 🙂
    Bridget neked még kitartás erre a pár hétre,már neked sincs sok!
    Fric,te pedig vigyázz a pocaklakóra nagyon és jó babavárást!
    Az újaknak sok sikert a babaáldáshoz és kitartás,egyszer biztos sikerülni fog!Nekünk is másfél év próbálkozás után sikerült csak.
    Sok puszi mindenkinek!Laurának és Sára babának is! 🙂

    • FriC

      2011. július 18. hétfő

      Hm…Anita! Jó babázást neked igy előre is. Remélem minden rendben fog zajlani,és kívánok neked könnyű szülést.
      Hidd el akármennyire is fog fájni akkor a szülőágyon,utána minden fájdalmad el fog mulni ha a kezdben tartod majd.És ennél szeb dolog nincs is a világon mint amikor anya válik belőled.
      Sok-sok puszi és KITARTÁS

      • Anita

        2011. július 19. kedd

        Köszönöm szépen Fric!
        Majd jelentkezek,ha már itthon leszünk.
        Sok puszi mindenkinek!

    • Bridget

      2011. július 19. kedd

      Én is kitartást és könnyű szülést kívánok Neked Anita!!! Minden rendben lesz!
      Alig várom, hogy beszámolj az élményekről, hisz már jó ideje arra az élményre várunk, amit Fric is mondd, hogy anyák legyünk!:)
      Még én is kitartok erre a párhétre,holnap már 33. hét!:)

      Puszi Mindenkinek!! Szorítok és sokat gondolok rád Anita!!:)

    • Gwen

      2011. július 19. kedd

      Nagyon sok egészséget mindkettőtöknek:)Ne aggódj,rendben lesz minden,ügyes leszel:)

  • FriC

    2011. július 17. vasárnap

    Anita? hogy vagy?
    Mikor kell befeküdnöd,ha be kell?
    Megy a lépcsőzés? 😆

  • Tímea

    2011. július 17. vasárnap

    Sziasztok 5 hetes terhes vagyok és nagyon örülök neki!4 éve vagyok párommal és ugy döntöttünk ha jött a pocaklakö akkor már maradjon:)24 évet töltöm augusztusba 🙂

    • Hannah

      2011. július 17. vasárnap

      Gratulálok jó neked:)csak ilyenkor sírni támad kedvem egyeseknek mekkora mákja van.
      én meg 25 vagyok:) nem az számít hány éves vagy csak jól meg legyetek….abból a szempontból rossz a túl korán szülés(17-20évesek)hogy meg sem ismerik a világot alig nőnek fel és már gyerekük van.
      Jó egészséget nektek:)

      • Heni

        2011. július 17. vasárnap

        Szia én meg elszámoltam magam mert ha 34 napra jönne meg mint múlt honapban akkor holnap kell megjönnie…Te teszteltél mamegjött már?

        • Hannah

          2011. július 17. vasárnap

          Jah akkor kicsit elszámoltad magad tényleg akkor izgulsz még a negatívért.Nekem nem jött meg de nem is vártam ma nem teszteltem tegnap negatív lett, majd holnqp csinálok még egyet ha az is negatív akkor ennyi.Kedden úgy is megyek nődokihoz….kell kenetet vetettnem mert valami nem stimm a méhszájamnál nem nagy cucc de lehet kell egy kis palsztika.

          • Heni

            2011. július 17. vasárnap

            Én kivárom a jövö hét pénteket de most is azt érzem mintha meg akarna jönni most vagy az van,hogy erőlkődik és niagara lesz vagy kapok egy hatalmas pozitiv tesztet mivel terheségnél is lehet ezt érezni,hogy mindjártm meg fog jönni:(

            • Hannah

              2011. július 17. vasárnap

              Inkább niagara mint pozitív szerintem:)te jobban járnál.Én holnap tesztelek megint de nem hiszem hogy lesz valami.Ha nem lesz semmi akkor majd kedden konzultálok a dokival hogy mi legyen.

              • névtelen

                2011. július 18. hétfő

                teszteltél???????

                • Hannah

                  2011. július 18. hétfő

                  Jah negatív lett.Holnap megyak dokihoz.Majd írok hogy mit mondott.

      • Tímea

        2011. július 17. vasárnap

        Köszönjük szépen!!!

        • FriC

          2011. július 17. vasárnap

          Timi,gratulálok…
          Heni,nekem sem volt semmi más tünetem se az elsőnél se most a 2.nál,csak hogy mindjárt meg fog jönni.és ezt éreztem kb. a 8. hétig.

          Nekem Laura pont 2 év után jött össze gyogyszeres kezelés hatására sikerült teherbe esnem. Ő most lesz 29.-én 8 hónapos.
          A 2. trónörököst még nem terveztük volna egyenlőre,de összejött.(ha ugy nézem akkor elsőre,megszakitással) vele most vagyok a 14.hétben…

          Noncsim,hogy vagytok? Sára baba?
          Kismamik?
          Gabryelle?

          • Hannah

            2011. július 18. hétfő

            Szia!Gyógyszeres kezelés után mennyi idővel estél teherbe?

            • FriC

              2011. július 18. hétfő

              A clostilbegy-tet irták fel,ami peteérést elősegitő gyogyszer,és 3 hónap mulva már terhes lettem tölle.(vagyis onnan nézve,hogy elkezdtem,2 ciklusom volt,a 3.meg már nem jött meg.)
              Na de elötte kivizsgálások,nekem laparoszkopia mütét,férjemnek is vizsgálatok stb… Azért telt bele az egész 2 évbe.
              És tényleg nem szabad gondolni a babára,mert akkor tuti hogy nem fog sikerülni…Elég nehéz tudom,ha az ember már csalodik egy párszor.
              De sokaknak ezért nem sikerül csak. (közéjük tartoztam én is,meg itt még egy jó páran)

          • Tímea

            2011. július 18. hétfő

            Köszönöm szépen :))))…

          • Gabryelle22

            2011. július 18. hétfő

            Szia Fric. Sajna, vagy hál istennek de megjött. Sajna mert nem lett baba, hál istennek hogy most talán normálisan jött meg, talán most kezd majd beállni rendesen. aztán talán majd ezután sikerül a kistesót összehozni. Szóval végre újra 29napra jött meg. Elhatároztam nem számolom a napokat, direkt fel sem irtam hogy mikor jött meg, hogy ne azt számolgassam hogy mikor lehet p.é. Szóval igyekszem elterelni a gondolataimat. Végülis igaza van a páromnak, egy bébink már van, akkor hova türelmetlenkedek? Majd jön a másik is ha akar! 😀 Úgyhogy kicsit megpróbálok lazulni, amúgyis sok votl a baj mostanság. Hihetetlen már a 14. héten jársz!! Milyen gyorsan eltelik majd az idő! Mennyi idős lesz a gyerkőc mikor megszületik a kistesó? Szerintem nem lesz gond, még lehet könnyebben fogod végigcsinálni így, hogy nem rázódtál ki a babázásból!!! 😀

      • Gabryelle22

        2011. július 18. hétfő

        Szia. Én is 25 vagyok, igaz van már egy gyönyörű 2 éves kislányom. Szülés után elkezdtem fogigátlót szedni, és most hasonló cipőben járok mint te. Március óta nem szedem a tabit, azóta összevissza jön meg. Most kezd talán beállni, és most kezdek el reménykedni, hátha ezután jön majd aminek jönnie kell. Vagyis akinek! Szerintem mindenféleképp menj el dokihoz. De szerintem csalj egy kicsit. mond hogy már több mint 1 éve dolgoztok az ügyön. legalábbis felénk csak 1 év hiába próbálkozás után kezdik a kivizsgálásokat!!! én is tervezem hogy elmegyek dokihoz, ha még 2-3-4 hónap mulva sem lesz bébi, és bizony azt fogom mondani hogy már tavaly óta akarjuk. mert addig itt nem csinálnak semmit. Csak azt mondják fiatal vagyok, ráérek még!!!! 🙁 Ők biztos ráérnek!! Kitartást neked is meg mindenkinek aki hasonló cipőben jár!

        • Hannah

          2011. július 21. csütörtök

          Majd addigh beszélek én a doktornak míg nem ad nekem gyógyszert.Útálom ha nem ugy van valami ahogy én akarom.Nehogy ő mondja már meg mikor akarok gyereket:)Remélem neked sikerül majd:)és remélem nekem is 🙂
          De azért így nem olyan reménytelen a helyzetem hogy látom más is ugyan abban a cipőben van.

          • névtelen

            2011. július 21. csütörtök

            Hannah valószinű ezért éled meg olyan drasztikusan a dolgokat mert te mindent egyik napról a másikra szeretnél….Mindennek meg van a maga ideje…

  • név-telen

    2011. július 15. péntek

    Sziasztok!!!!

    Van külömség mikor az embernek meg fog jönni és azért fáj a pocakja és a terhességnél „a mindjárt meg fog jönni” érzés között?

    • Gabi

      2011. július 18. hétfő

      Gyakran nagyon hasonló tünetek jelentkeznek a menzeszt megelőzően és a terhesség korai szakaszában.

  • Heni

    2011. július 15. péntek

    Hannah és bizakodom hátha hétvégére vagy jövöhét elejére kapsz egy pozitiv tesztet!!!

    • Hannah

      2011. július 15. péntek

      Ma is negatív:( nem lesz soha pozítív én már látom előrre

      • Heni

        2011. július 15. péntek

        🙁 Ha hiszel benne lesz!!!Légy egy kicsit pozítívabb:)Mert hiszed nem hiszed ha görcsölsz rajta még jobban nem jön össze…van egy bariném 38 éves van egy 5 éves kislánya aki beültetéssel született mivel megkapta a amit már évek óta szeretett volna egy bébit lenyugodott megint teherbe esett spontán segítség nélkül kisfia lassan 2 éves….tudom nehéz nem erre gondolni:(de probálj ne görcsölni….okosabbat nem tudok mondani…

      • Heni

        2011. július 15. péntek

        Meg kellett volna már jönnie mikor?

        • Hannah

          2011. július 15. péntek

          Ma vagy tegnap valamelyik a kettő közül, de nem jött meg mondjuk ez várható volt:)De gyerkőc sincs :(((

  • Heni

    2011. július 15. péntek

    Hannah mikor kellett volna megjönnie?Nekem reggeli tesztem negatív hála:))Bizakodom hogy vasárnapig meg is jön:)

  • Hannah

    2011. július 14. csütörtök

    Na ráveszem magam ha nem lesz semmi és elmegyek egy dokihoz jövőhéten.Aztán meglátjuk mit mond:)

    • Hannah

      2011. július 15. péntek

      Elvileg tegnap…vagy ma de nem is jött meg mondjuk ezt gondoltam hogy lenne már egymásután kétszer mensimXDMár nem bizakodok

      • Hannah

        2011. július 15. péntek

        Elvileg tegnap…vagy ma de nem is jött meg mondjuk ezt gondoltam hogy lenne már egymásután kétszer mensimXDMár nem bizakodok

        • Heni

          2011. július 15. péntek

          Ja mert hogy nem rendszeres a menszid nekem ugy jön meg hogy mindig az előzőhőz képes plusz 2-3 napra ami azt jelenti hogy szombat vagy vasárnap igy a negativ teszt az szerintem (legaláb is remélem) negativ is marad….

          • Hannah

            2011. július 15. péntek

            Bízzunk benne de ha neked pozítív lesz nekem meg negatív majd átteleportáljuk a babát az én pocimba:)

            • Heni

              2011. július 15. péntek

              Én abban bizom,hogy neked lesz pozitiv:))))Én nem tesztelek már csak ha nem jön meg vasárnap rákövetkező héten szombaton vagy vasárnap vagy azutáni hét hétfőn…

  • pirike

    2011. július 14. csütörtök

    juniusban megjott 2 napig aztan egy nap szunet volt utana megint 2 napig meg volt juliusban keset egy napot egy napig sem tartott es utana meg ilyen rozsaszines cseppek jottek es eszaka hohullamok voltak rajtam es ketszer le feheretem es elajultam
    ez mitt jelent ??? szerintetek terhes vagyok ??

  • Anita

    2011. július 13. szerda

    Hi!

    Egy gyors kérdésem lenne, alhasi fájdalmaim vannak napjában többször, már 5 hetes terhes vagyok. Ez rendben van? Vagy esetleg aggódnom kellene?

    Előre köszönöm a választ!

    • névtelen

      2011. július 14. csütörtök

      Szia nekem folyamatosan fájt a hasam a terhesség elején és barnáztam is nagyon meg voltam rémülve én anno felhítam dokimat….szerintem tedd te is ezt…ha nincs semmi gáz meg fog nyugtatni…pihizz sokat…nekem az is sokat segített!!!

      • Anita

        2011. július 14. csütörtök

        köszi szépen a választ….fel fogom hivni mihamarabb.

  • MELINDA

    2011. július 13. szerda

    es a fogamzasgatloval sem jon meg? probaltad mar inni a gogyteakat? alitolag jok,habar en nem hasznaltam!! mi mar kicsivel tobb mint egy eve probalkozzunk,de eddig meg semmi!!b jovohet csutortokre nem varom,aztan majd meglassuk!! en fogamzasgatlot kellet szednem hogy megjojjon mert az utolso elotti ciklusom 43 napra jott meg,meg nekem voltak cisztaim is eleg nagyok, a bal petefeszkemben volt egy 4,5 cm-es ciszta de elmult a fogamzasgatlotol,es most meg leg utoljara 25 napra jott meg,ugy hogy remelem helyre hozdta!!

    • Hannah

      2011. július 13. szerda

      Én nem szedhetek fogamzásgátlót már mert trombózisom volt miatta.Pedig mikor szedtem akkor meg volt rendesen.De úgy meg gyereket nem lehet csinálni:)Ez van majd meglátjuk rá kéne vennem magam hogy eljussak a dokihoz, de annyira útálok orvoshoz járni, mért nem mehet minden egyszerűen.Másra meg elég ha csak ránéznek és már terhes is.

      • noémi

        2011. július 13. szerda

        ja.. mi is több mint 2évig probálkoztunk és a 3inszeminációval sikerült Sára szerelmem!

        • Hannah

          2011. július 13. szerda

          Jó lenne ha egy kis gyógyszerrel meg lehetne oldani és sikerülne.

          • timi

            2011. július 14. csütörtök

            Szia Hannah!
            Nekem anno a fogamzásgátló után ugyanígy nem volt peteérésem. Kb. 3-4 havonta volt kis barnázás kb 2 napig, de a hőmérőzés alapján kiderült, hogy peteérés nem volt akkor sem. Egy évig a dokik csak azt mondták, majd megjön. Találtam egy nőgyógyászt, aki egyben természetgyógyász is, és lúgosítókúrákat (mindenféle tea) meg Aviva tornát javasolt. A lúgosító kúrák között volt egy ún. Neurosankúra is, (s nálam szerintem főleg ez hozott eredményt) Az első hónap után ugyanis megjött rendesen. Majd egy hónapot ki kellett hagyni, viszont az azt követő hónapban, mikor megint csináltam ezt a kúrát, figyeltem magam, s a peteérésem éreztem negyon egyértelműen, egyből megfogant a baba, aki azóta már majdnem 2 éves, és most várjuk a második babát. Remélem ad ez egy kis reményt, segítséget! Drukkolok, hogy mielőbb sikerrel járj!

            • Hannah

              2011. július 14. csütörtök

              Hát nem tudom ha nem sikerül akkor mindenképpen elősször doki aztán majd meglátjuk.Nem bízom az orvosokban.Majd megint csak hablatyol valamit….:@

              • FriC

                2011. július 14. csütörtök

                Szia Hanna!
                Nekem sem volt peteérésem,attól függetlenül,hogy minden hónapban megjött. Most meg már a 2. babót várjuk.Egyik barátnőm is természetgyógyászhoz járt ilyen problémával és orvost is váltott…
                Neki is meghozta az eredményt. Szerintem egy próbát megérne,hogy felkeresel egy „jobb” orvost,és egy természetgyógyászt is..

  • MELINDA

    2011. július 13. szerda

    szia HANNA!! ti miota probalkoztok?

    • Hannah

      2011. július 13. szerda

      Szia Melinda!
      2 évig gyógyszert szedtem akkor meg volt rendesen de januárban abbahagytam egészségügyi okoból.Ezelőtt nem volt normális mensim gyógszer híján meg most sincs meg rendesen és így van hogy csak egy évben kétszer van peteérésem.A múlt hónapban spontán megjött.Na mondom hátha …de nem sok reményt fűzök hozzá.Ma teszteltem de semmi…ahogy gondoltam majd még a hét végefelé csinálok egyet vagy a jövőhét elején….megjönni igy se ugy se fog..majd csak esetleg 3-4 hónap múlva.A nőgyógyászok meg semmit se érnek már 10 éve kutatom mért nincs meg de nem találnak rá okot…a válasz mindíg csak a hogy le kellene dobni pár kilót:)

      • noémi

        2011. július 13. szerda

        na ez durva.. ilyet még nem hallottam! szegénykém! nem semmi! nagyon drukkolok!

        • Hannah

          2011. július 13. szerda

          Hát ez van nem tudok mit csinálni pedig nagyon vágyom arra a gyerekre.De hiába!Ha egyszer sikerül én leszek a legboldogabb a világon.

  • Anita

    2011. július 13. szerda

    Aranyosak vagytok,h.gondoltok rám!De sajna még mindig semmi. 🙁 Nagyon kivárja az idejét.Még 5napom van hátra.Tegnap voltam ctg-n,de semmi nem volt.Megvizsgált az orvos,azt mondta,h.a méhszáj már szinte teljesen nyitott,de ennyi.Pár napja vannak reggeli rosszulléteim/hányinger,mellfeszülés,görcsölés/,de el is múlik,ha pihenek.Tegnap reggel nagyon begörcsöltem,szinte fél órán keresztül folyamatosan,de lefeküdtem és elmúlt.Ezek nem tudom miért lehetnek.Már tényleg vége lehetne!!Meg ez a kánikula ráadásul,nehezen viselem!Ha jövő hét keddig nem érkezik meg a baba,akkor be kell feküdnöm kórházba. 🙁
    Gwen irigyellek,h.már túl vagy rajta és babázhatsz!
    Szép napot mindenkinek!Az újaknak sok sikert a babaáldáshoz!Melinda neked meg főleg,már te is megérdemelnéd!

  • Hannah

    2011. július 12. kedd

    Én új vagyok itt de szurkoljatok értem is hogy sikrüljön.

    • noémi

      2011. július 13. szerda

      megy a drukk:9 anita neked is.)

      • Hannah

        2011. július 13. szerda

        Kösz de kevés úgy tünik a Jóisten ne drukkolt nekem.

  • MELINDA

    2011. július 12. kedd

    ANITA hajra!!! 🙂

  • MELINDA

    2011. július 12. kedd

    Sziasztok!! hat mar regen nem jartam itt valatok!! gratulalok a kismamaknak!!! hat velem semmi kulonoks,a cisztaktol megszabadultam mert kellet szednem fogamzasgatlot,es elmult!! azota mar voltam dokinal es azt mondta hogy mindent bele,mert meg ovu tesztet is hasznaltam es pozitiv volt! 21-en nem varom,aztan majd meglassuk hogy sikerult e nekunk is mar vegre valahara!! BRIDGET neked szivbol drukkolok hogy minden rendben legyen!! puszilok mindenkit!

    • noémi

      2011. július 12. kedd

      megy a drukk és a gólya:)

  • Bridget

    2011. július 12. kedd

    Velünk amúgy minden oké. Holnap töltöm a 32. hetet. Háát, már szokott fájdogálni a hasam alja, kicsit keményedik is, aztán elmúlik.
    Sokszor úgy érzem, hogy hamarabb ki fog bújni, de lehet pont ezért végig viszem. Ezt már csak Hanna tudja! 🙂
    Már majdcsak mindent megvettünk, és elrendeztem a dolgait, már csak az én csomagomat kell lassan összepakolni. Nagyon elszalad ez a 9 hónap.
    Na,de Anita!!! Vajon mi a helyzet??

  • noémi

    2011. július 12. kedd

    nekem hálistennek megjött:) anita megy a drukk:) mi van veled?:D Fric? Gwen? Bridget?

  • Bridget

    2011. július 12. kedd

    Anita!!
    Mi a helyzet?? Csak nem kibújt a kicsi Bianka?? 🙂

  • Hannah

    2011. július 11. hétfő

    Mindenkinek gratulálok aki babázik és babázni fog…annyira jó lenne ha nekem is sikerülni, de kicsi az esély rá!Irigyellek titeket!Jó egészséget nektek….az éppen pocaklakósoknak meg hűvösebbet:)

  • Gabryelle22

    2011. július 11. hétfő

    Sziasztok. Képzeljétek, mióta abbahagytam a fogigátlót (4-5 hónapja) azóta mindigúgy jön meg, hogy 25. napon barnázás, ez tart 2-3 napig, 4. 5. nap megjön rendesen, 6. 7. nap elmúlik. Ez azért furi nekem mert mindig halálpontos 29 napos ciklusaim voltak, és 3 nap alatt el is múlt. Most is úgy számoltam hogy 25.napon jön a barnázás. De nem jött. Ma a 26. napom van és eddig még semmi. Szurkál a hasam meg fáj a cicim de nem akarom beképzelni magamnak. Lehetek terhes?? Annyira jó lenne! Szóval most nagyon izgulok, drukkoljatok légyszi! Minden új kismaminak és anyucinak nagyon nagyon gratulálok! A többieknek kitartást! Jah Misell 2 éves nagylány és szobatiszta!!! 😀

    • Gwen

      2011. július 11. hétfő

      Én drukkolok neked:)kislányodnak pedig boldog szülinapot:)

      • Gabryelle22

        2011. július 12. kedd

        Köszönöm édi vagy, és gratulálok a kisbébihez. Nem semmi szülésed volt. Nem kapkodtál hogy kórházba érj! 😀

    • FriC

      2011. július 11. hétfő

      Gabryelle,hogy el repült az idő… Isten éltesse Misellt. Ügyesek vagytok,hogy már szobatiszta,gratula. Emlékszem még,amikor bejelentetted,hogy terhes vagy Misellel…Rohan az idő nagyon…

      Gwen,megértünk téged,pihenj annyit amennyit csak tudsz.Én is mindig pihentem,amikor Loli aludt…

      Ma voltunk babamozin,olyan jó volt látni. 😀 Kis pindurka. 😀 A neme… jó kérdés még,pénteken megyek potya Uh-ra,hátha meg tudják fejteni ezt a rejtélyt 😀
      De szerintem fiú… 😆

      • Gabryelle22

        2011. július 12. kedd

        Köszi Fric! Bizony ám hogy hogy telik az idő. Te is hipp-hopp azt fogod észrevenni hogy visszabeszélnek a kislurkók!! 😀 Imádnivaló kis bébirépák!

  • Gwen

    2011. július 11. hétfő

    Huh,amugy nem sok szabadidőm van ,akkor is gyorsan alszok egyet.A napok gyorsan telnek,ezt a meleget megszenvedjük mindhárman.Benci sürün kéri magát cicire,egy egy éjjeli tápszeradag beugrik cumisüvegből.Vessetek rám követ.Amúgy nagyon jó baba,nem fáj a hasa,nem hisztizik.Csak akkor sír amikor valami bibi van,kaki,puki,büfi…istenem,sose gondoltam volna,hogy ezek lesznek a legfontosabbak minden nap:))Holnap leszek először egyedül,párom már megy dolgozni.Talán anyukám át tud jönni.Indul a nagybetűs élet a számomra:)
    Drukk a többieknek,sokat gondolok rátok,kitartást ehhez a forrósághoz!

  • Heni

    2011. július 11. hétfő

    Sziasztok…

    Érdeklődnék menszi előtt 3 nappal normális ha negatív a teszt(gondolom elég korán csináltam),de ettől függetlenül jelentkezhetnek a terhesség első korai jelei mint pl. sürün kell pisilnem,derékfájás alhasi fájdalom(mintha meg akarna jönni…reggelente émelygek szinte addig amig nem eszem meg a reggelimet…igaz a kávé illata sem zavar még…és az étvágyam is elég jó lett…

    A kérdésem arra irányul,hogy a terhesség első jelei már a pozitiv teszt előtt is jelentkezhetnek és ha igen menszesz előtt mennyivel?

    Köszönöm válaszotokat…szép napot…

    • Hannah

      2011. július 11. hétfő

      Szia!Én elég sokat olvasgattam ebben a témában mostanság és én úgy tudom hogy mensi után kezdenek jelentkezni a tünetek, tehát ha terhes vagy akkor utána 1-2 héttel.Egy cipőben járunk eddig nekem is negatív lett a tesztem.De bízok benne hogy szerdán már örülhetek, ha nem akkor nagyon szomorú leszek.

      • névtelen

        2011. július 12. kedd

        Én 2 gyerköc mellé mostnemnagyon szeretnék egy 3.kat szombat reggel tesztelek…

      • névtelen

        2011. július 12. kedd

        Minden eshetőséget átgondoltam elviekben nem lehetek babás mégi napok óta hányingerrel émelygéssel kellek….vasárnap max hétfőn mmeg kell jönnie….

        • Hannah

          2011. július 12. kedd

          Én kivételesen örülnék az émelygésnek én holnap tesztelek de félek a negatívtól:(

          • Heni

            2011. július 13. szerda

            Nyugi minden rendben lesz,ha negatív lesz sem dől össze a világ(persze tudom összefog)de a következő hónapban vagy az azutániban biztosan összejön akkor amikor biztosan nem várjátok maj….sok sikert ma nem émelyegtem :)Ez kicsit jobb hír…

          • Heni

            2011. július 13. szerda

            Ja és a névtelen is és Heni is én vagyok:)Nekem émelygésem tuti az idegességtől van…

            • Hannah

              2011. július 13. szerda

              Rájöttem:) hogy te vagy:)na összedőlt a világ…de hátha majd még a következő teszt mutat valamit.Még kicsit bizakodok.

              • névtelen

                2011. július 14. csütörtök

                Szia nekem is negatív lett ma kéne megjönnie reggel a 2. vizeletből csináltam a tesztet szurkolok magamnak,hogyha szombatig nem jön meg a szombat reggeli is negatív legyen:)))

              • névtelen

                2011. július 14. csütörtök

                Milyen furcsák vagyunk mi emberek van aki nagyon szeretne babát és van aki nem esetebne nem azért mert nem szeretem a gyerekeket csak nekem van 2 1 lány és egy kisfiú egyenlőre ennyi elég:)

                Ráadául mindketten gyönyörűek ,okosak,és imádni valóak:)
                Örülök ,hogy vannak nekem:)
                Mindkettő nagyon hamar összejött láynkám nemvárt baba,szinte napra pontosan tudom mikor fogant mert az akkori párommal ritkán voltunk együtt,a kisfiam tervezett márc végén a bogyó közepénél abba hagytam a bógyót áprilisban megvolt mivel a bogyót abbahgytam,májusban már meg sem volt:)

                Szurkolok neked a pozítiv tesztért:)))

                • Hannah

                  2011. július 14. csütörtök

                  Ma teszteltem de megint negatív lett.Még hétvégéig bizakodok….de nem tudom nem érzek semmit semmilyen tünetem sincs ugy gondolom hogy ez azt jelenti nem lakik senki odabent.
                  Jó hogy neked van gyereked…lassan már el jutok oda hogy se tv-t se újságot nem olvasok mert tele van állapotos nőkkel meg gyerekekkel:(

                  • Heni

                    2011. július 15. péntek

                    Nekem a ma reggeli is negatív én ennek most nagyon örülök..Benned bizakodom hátha a hétvégére kapsz egy pozitiv tesztet..mikor kellett volna megjönnie?

  • Anita

    2011. július 09. szombat

    Úgy látszik nálam nagyon jól érzi magát benn Bianka.Még 10napom van.De hiába könyörgök neki minden nap,meg elmondom neki,h.itt kinn jobb dolga lesz,még várat magára. 🙁
    A hasam már nagyon lenn van,szinte lóg.Néha azt hiszem,h.vannak jósló fájásaim,de nem vagyok benne biztos,mert nem tudom 100%-ig,h.milyen is az,csak gondolom.A melleim egy pár napja már nagyon fájnak,jobban,mint a terhesség legelején,nem tudom miért!Már vége lehetne!De igazából félek is a szüléstől,remélem nem fogok órákon keresztül szenvedni,remélem nekem is gyorsan meglesz!Csak lennék már túl rajta!!!!
    Bridget te hogy birod ezt a hőséget?
    Szép napot nektek!

    • Bridget

      2011. július 10. vasárnap

      Lehet Bianka kihúzza a végéig! Már csak azért is!:) Még ha anyukája nem is örül annyira!
      Hát,állítlag ha úgy fáj a hasad,mint menstruáció előtt, akkor az jósló fájás vagy persze már a rendes. De ezt a már tapasztalt anyukák jobban tudják!:)
      A meleget én se igazán bírom:(, egész nap bent vagyok, vagy ma voltunk főzőcskézni a barátokkal egy erdős részen, na ott jó idő volt. Valahogy ki kell bírni!
      Amúgy azt mondják nincs nagy pocakom ahhoz képest, hogy mennyi idős vagyok. Mondjuk nem bánom, ha nem lesz nagy baba. Majd idekint nőhet eleget!:D
      Apropó, szülés…hát elhiszem, hogy félsz egy kicsit Anita, én is félek,hogy minden rendben legyen, és lehetőleg ne szenvedjünk sokat!De, hát ezt úgyse mi döntjük el.
      Ha bármi fejlemény van, légyszi írjál!!! Már nagyon a véghajrában vagy!:)KITARTÁS!!:)Az tuti, hogy hamarabb túl leszel rajta, mint én!:D

      • FriC

        2011. július 11. hétfő

        Az igazi fájásokat megfogod különböztetni a sima fájásoktol az biztos… Menszeszhez hasonló fájdalmak mind a kettő,de a rendes fájásoknál már én össze is görnyedtem,és pontosan időre jött.(ahogy beinditották nálam a szülést oxitocinnal,egyből 2-3 perces fájások lettek..) Szóval meg fogod tudni különböztetni a kettőt. A lényeg,hogy ha jön egy fájás mérd az időt,hogy mennyi telik el a két fájás között,és simán ráéertek bemenni a kórházba 4-5 perces fájásoknál.

        • Gwen

          2011. július 11. hétfő

          Igen nekem is ugy volt,hogy rendesen összegörnyedtem a fájásokra.Mondjuk nem tudtam,hogy ezek már szülési jelek,jóslónak gondoltam.Valahogy fájdalmasabbra számítottam,abszolút nem volt kibírhatatlan.Vagy csak magas a fájdalomküszöböm:)A kórházba menet már 5 percesek voltak,indulhattunk volna hamarabb is mert így épphogy elő tudott készülni a szülőszoba ránk:)

    • Heni

      2011. július 13. szerda

      Ne aggódj nekem mintkét gyermekem kivárta a kiirt időpontot:)))Én nem bántam:)Ügyesek voltak:)De te miért akarsz hamarabb szülni nem értem,nem bántásként de amikor az ember lánya eldőnti,hogy gyermeket szeretne válalja minden velejáróját 10 nap már nem sok kitartás 10 nap és meglesz a babád és akkor nem fogsz a nyügökre emlékezni…sok sikert!!!És jó babázást!!!

  • FriC

    2011. július 09. szombat

    Sziasztok!
    Hétfőn babamozira megyünk majd,már várom,remélem ki tudják deriteni a nemét 😀
    Gwen,hogy telnek a napok Benivel?
    Kismamik? Senki se szül még? 😆
    Szolni majd…

    • Heni

      2011. július 13. szerda

      Mi is voltunk anno kisfiammal 4d uh és képzeljétek semmit nem láttunk:))Vicc, de még új időpontot sem kaptunk pedig állitólag szoktak adni ha nem tul jól sikerült a dolog és képzeljétek a doki rendesen püfölte a hasam….nem volt egy túl jó élmény a fogadott dokimnál készült 2d es megvannak azok nekem nagyobb élmény nyujtanak mint a 4d….

  • Anita

    2011. július 07. csütörtök

    Gratulálok Gwen!Jó neked már túl vagy rajta és nem is volt olyan szörnyű.Irigyellek! :)Nekem még elméletileg 12nap.Kicsit félek tőle,h.én hogy fogom átélni.Remélem nekem is gyorsan meglesz!
    Mégegyszer gratula és vigyázzatok magatokra! 🙂

    • noémi

      2011. július 07. csütörtök

      nekem Sára 10nappal előbb született:)

      • FriC

        2011. július 09. szombat

        Nekem Loli 14 nappal elöbb jött 😀

  • Gwen

    2011. július 06. szerda

    Sziasztok:)

    Már alig vártam,hogy írhassak…:)Először is jelentem,megszületett kisfiunk,Bence György,szombat hajnalban,6 óra 40 perckor.50 cm és 2850 g tömör tünemény:)Nem nőtt valami hatalmas nagyra,a feje azért elérte a 34 cm-t csak hogy fájjon…hihi:)
    Másodszor köszönöm az izgulást,érdeklődést irántunk nektek:)
    Tegnap érkeztünk haza a kórházból,a tejem beindult hétfőre szépen,szopni mondjuk bimbóvédővel szopik de nem bánom.Túl vagyunk az első éjszakán hármasban,apukája nagyon izgult,hogy mi lesz:)Kelünk 2 és fél ,3 óránként mert picit be is sárgult,fogyott is,ugyhogy megébresztem még egy hamira.Fekve igazán kényelmes etetni,a reggel 6órási szopi után ott hagytam köztünk elpilledni.Istenem…csodás érzés,hogy kinyitom a szemem és ott fekszik a babánk,mögötte meg a Szerelmem..:))
    Jaj,a lényeget majdnem el is felejtettem:)A szülés.Fél 12kor még pizzázni voltunk barátokkal,1 óra körül kerültünk ágyba.Fél kettőkor éreztem az első fájást.Mivel nem volt még jóslóm se eddig nem igazán estem hasra tőle,aztán a 11.után már ébresztettem páromat,hogy sajnos az esti mozira lefoglalt jegyekért nem megyünk..:)Ekkor 10 perc körüliek voltak,de még mindig vaklármának gondoltam.Kb 1 percig kitartottak,összegörnyedtem,jajongtam aztán elmult..Ezalatt lazán szemöldököt szedtem,körmöt reszeltem..csupa csajos fontos dolgot:D Aztán fél 5 körül beültem egy kád meleg vízbe,hogy ha jósló akkor ez most elmúlik.Nem múlt.Páromat riasztva(mert persze ő az igazak álmát aludta újból)5 órakkor,gyorsan összeszedte magát,fél 6 körül értünk be a kórházba.Azonnal megvizsgáltak,már nem volt méhszájam se.Egyből szülőszoba,bent volt pont a dokim,még én röhögcséltem minden szaron addig a többiek kapkodtak körülöttem,oxitocinos infúziót kaptam,elcsípték a magzatburkot.Annyira nem is voltam rosszul,hogy felfogjam mi van.A tolófájások se voltak borzasztóak addig amig a feje beállt a lábaim közé…uh,azt kihagytam volna.Párom végig velünk volt,fal fehéren ugyan de kitartóan tartotta a fejem és nem ájult el:D Büszke vagyok rá!És így lett meg 1 órás kórházi munka után a mi Bence babánk:))
    Mindenkinek ilyen szülést kivánok:)

    • FriC

      2011. július 06. szerda

      Gwen tiszta szivemből gratulálok nektek..
      Most már legalább te is átélheted életed legszebb részét,mert még csak most kezdődött el igazán…
      Tényleg könnyű szülésed volt akkor.
      Sok puszi neked is meg Beninek is 😆

    • Bridget

      2011. július 06. szerda

      Hát, Gwen!:) Én is csak gratulálni tudok!!!:) Nagyon örülök, hogy jól vagytok és, hogy ilyen „könnyű” szülésed volt!:)
      Mostmár csak rengeteg energiát, sok boldogságot és sok-sok tejet kívánok Nektek!:)
      Majd ha van időd, írj mi a helyzet a kis Bencével!:)

    • noémi

      2011. július 06. szerda

      GRATULÁLOK!!!!:) nagyon örülöK:)))

  • Bridget

    2011. július 06. szerda

    Szerintem csajok, Gwen megszült!:) Ha téves riasztás lett volna, tuti ír. Így meg gondolom még a kórházban vannak!
    Jaj, de jó már neki(k)!:) Túl van rajta…én ma töltöttem a 31. hetet!:) Hanna még így is elég izgága, hogy már nem igazán fér!:)
    Anita!!! És nálad helyzetjelentés??:)

  • Hannah

    2011. július 04. hétfő

    Sziasztok!

    Választ szeretnék találni a tüneteimre mert egyértelműen sehol nem olvastam ilyesmit.Gyermeket szeretnék a párommal, június 17-22 -ig volt meg a menstruációm.Ezután hevesen belevágtunk a babacsinálásba.30. án és 1én nagyon kegyetlenül fájt a derekam, minden alsó részem gondolom ekkor volt peteérésem kalkulátor is igy számolta.Na ez szép és jó de azóta is fáj a derekam és elől és hátul a bőröm, is már érintésre is (olyan érzés mintha meg lenne égve, nadrágot is alig birok venni),valamint néha szúr egyik meg a másik petefészkem.Lehet ez a terhesség jele?

    Köszönöm a választ!!!!!!!!

    • Gabi

      2011. július 10. vasárnap

      Ezek a tünetek nem tipikus terhességi tünetek. A derékfájás még utalhatna erre, de hogy a bőröd ég és fáj, az nem természetes. Emiatt mindenképp érdemes lenne orvoshoz fordulni.

  • Anita

    2011. július 03. vasárnap

    Helló!

    Terhes vagyok? Biztosnak kellene lennem benne, de nem vagyok. Két tesztet csináltam, pozitiv lett, fájnak a melleim, állandón éhes vagyok, többet eszek, alhasi fájdalmaim vannak, olyan enyhe hasitó érzés. Voltam dokinál is, azt mondta 4 hetes vagyok, csinált ultrahangot de még nem látszott csak egy fekete folt, és valami ilyesmit mondott,h 10 mm-es a méhem, de még csak 1 hét mulva fog látszani az embrió. Van ott valaki? És megtörténhet az,h mire visszamegyek nem lesz ott senki?

    • Gabi

      2011. július 04. hétfő

      Valószínűleg 10 mm-es petezsákot látott, ez volt az a kis fekete folt. 4 hetesen ez normális. És el kell telni egy kis időnek, hogy a petezsákon belül a szikhólyag, vagyis az embrió kezdeménye is látszódjon. Ne aggódj! Minden arra mutat, hogy babát vársz, és rendben is van minden!

      • Anita

        2011. július 07. csütörtök

        Helló!

        Egy gyors kérdésem lenne, alhasi fájdalmaim vannak napjában többször, már 5 hetes terhes vagyok. Ez rendben van? Vagy esetleg aggódnom kellene?

        Előre is köszönöm a választ!

  • FriC

    2011. július 03. vasárnap

    GWEN!
    VALAMI FEJLEMÉNY?

    • noémi

      2011. július 03. vasárnap

      Tényleg GWEN!!!!! helyzet jelentést4!!!:)

  • Zsubaba

    2011. július 03. vasárnap

    Hát én is szeretnék babát, már jó ideje probálkozunk,de most kimaradt a mensim kedden csinálok testet de félek h megint csak csalódás

  • Evica

    2011. július 03. vasárnap

    FRIC: szegény csoppség,nojjenek ki a fogacskái gyorsan,ne kelljen sokaig szenvednie.biztos edeske azokkal b pici fogacskakkal!puszilom!
    En majd par nap mulva megtudom,miert faj,tarsul hozza feher kremes fele folyas,hat ki tudja mi van.Mar en nem tudom hogy vegyem a dolgokat,1 eve csak varok,meg varok . . . Neha mar nagyon nehez . . .

    • noémi

      2011. július 03. vasárnap

      nekem a mellem nem fájt, meg semmim sem, viszont mensi előtt a folyásom olyan lett mint a testápoló. sűrű fehér..
      sok sikert! szoritok!!!
      Fric! már 11hét:) uristen:D
      nemsokára szülsz ismét:D olyan izgiiiiiiiiD:D:D
      Gwen: hajráááá:) szoriiitok:)

      • FriC

        2011. július 03. vasárnap

        Szia Noncsi!
        Igen… Már 12. hétbe léptem.. 🙂 Repül az idő 😀

    • FriC

      2011. július 03. vasárnap

      Evica,azért drukkolok nagyon…

  • Evica

    2011. július 02. szombat

    Sziasztok! Hogy vagytok? Olyan regen voltam mar itt:-(. Meg nalam mindig semmi,mar 1 eve, de remelem veletek minden rendben!!!:-D Nekem kb.5 napja ugy fajnak a melleim,h.meg aludni sem tudok,ejszaka is felkelek,meg olyan mint a terkep,annyira latszodnak az ereim,nem lehet hozzajuk erni,na a mellbimboimhoz vegkepp. Nem tudom mi zajlik velem,s bennem. Mensiig meg 4nap. Szerintetek?
    Puszilok mindenkit.

    • FriC

      2011. július 02. szombat

      Szia Evica.
      Köszi mi jol vagyunk,Lolinak már 6 foga van 7 hósan… Most egyszerre 3 jön,szenved is egy kicsit miatta..
      Lehet,hogy meg fog jönni és amiatt lehet érzékeny,de az is lehet hogy terhesség. Ez is egy tünet szokott lenni,nekem Lolival volt igy. Viszont a mostani terhességemnél meg semmi… Amugy is tiszta platty lett,a szoptatás miatt,ahogy megnyult a sok tejtől… 😆 Szoval most nem feszül.

  • Anita

    2011. július 02. szombat

    Most akkor Gwen szülni fog? :O 🙂
    Irigylem,már én is ott tartanék! 🙂

    • FriC

      2011. július 02. szombat

      igen….
      Most már bármikor meglehet nekik a kicsi.
      Anita,nyugi már nem sok van neked sem,…

  • Gwen

    2011. július 02. szombat

    Jaj nem bajorok,vajudok…hülye ipod.

    • FriC

      2011. július 02. szombat

      Gwen,Jaj de jóóóó….
      Igaz neked most nagyon fáj,de csak nem tart majd sokáig…
      Megy a drukk,remélem nem szenvedsz majd sokat… Mér az időt…

  • Gwen

    2011. július 02. szombat

    Azt hiszem bajorok…:) aau

  • FriC

    2011. július 01. péntek

    Sziasztok!
    😆 Noncsi,ismerős a helyzet 😀
    Én 11. hétben,jövöhéten Uh,és tanácsadás 🙂
    Gyorsan repül az idő,észre sem venni igy,hogy meg van Laura is .
    Étvágyam nincs…

  • noémi

    2011. július 01. péntek

    zsolti tegnap bekattant.. szexeltünk és bennem ment el.. ez hüle.. ha most terhes lennék ugyanakkor születne a gyerek mint sárám:) de nem akarom:)) ha már lesz akkro ugy szeretném hgy téli baba legyen, mert akarok a pocakkal villogni a városba:D:D:D
    no mindegy:) ilyen ugy sem lesz:) majd egyszer most még nem!:)
    Fric, nálatok helyzet???

  • noémi

    2011. június 29. szerda

    Sárám:))

    http://www.youtube.com/watch?v=G90XBypbWBM

    Sok sikert lányok:) nemsoká babázhattok:)

    • Gwen

      2011. június 29. szerda

      Jaj de édes,meg kell zabálni:))És milyen nagy haja van,nem semmi:)Igazán ügyesen fordul már!Ügyes vagy Sára baba!

      • noémi

        2011. június 29. szerda

        :)) köszike:))

    • Bridget

      2011. június 29. szerda

      Nagyon cukiii!!!:) Tényleg nagyon szép haja van!:) Ma töltöttem a 30. hetet!:)
      Gwen,Anita sokat jártok a fejembe!:) Kitartás!!:)

    • Anita

      2011. június 30. csütörtök

      Nagyon drága Noémi!Szép kis csajszi! :)És milyen ügyes!
      Köszi Bridget!Aranyos vagy!Borzalmasan türelmetlen vagyok már!Tegnap voltunk ultrahangon,az utolsón.Minden rendben van,csak picit nagynak látják az orvosok.Ezért lenne jó,ha már a napokban megszületne,mert félek,h.nehéz lesz megszülni.De hát még nem akar….még 19nap elméletileg.Remélem kevesebb! 🙂
      Ti Bridget hogy vagytok?
      Fric?Hogy viseled a 2.terhességedet?

  • kercso erzsebet

    2011. június 28. kedd

    kedves Ági

    30 hetes terhes vagyok és az lenne a kérdésem, hogy lehet normális a teljes kemény has mindenféle fájás nélkül? ez kb.2 hete van de csak mikor állok, ülve és fekve nem, okozhatja ezt a baba fekvése, pl-ul harántfekvés? a baba amúgy sokat mozog.

    • Vida Agi

      2011. július 05. kedd

      Igen, ilyen keményedés fájás nélkül előfordulhat bizonyos testhelyzetekben, általában ülve szokott lenni, de van, akinél állva vagy fekve jön elő, a stressz vagy az időjárási frontok ronthatnak rajta, a harántfekvéshez ennek nincs köze.

  • Gwen

    2011. június 28. kedd

    Voltunk CTGn reggel.Aludt az én drága fiam,felkelteni se tudtuk.Se egy mozgás,se egy ficánka..bevágta a szunyát rendesen.Úgyhogy kissé értékelhetetlen lett a mai vizsgálat…mehetünk újra pénteken.Remélem ha kibújik is ilyen hétalvó lesz és mellette ágyút durrogtathatunk:)

  • aggodo.

    2011. június 28. kedd

    fogamzásgátlással kapcsolatban szeretnék kérdezni. az elözö hónapban az utolso kettőt rosszulszettem be.. nemvolt nálam a gyócer és aznap amikor az utolsot szedtem egy orváal később mint az ideje 2őt vettem be. egyszer már volt iylen h nem vettem be akkoris másnap vettem be a kettőt mert igy tanácsolták.. elözö hónapban miny másnap hétfőn megjött pedig csak csütörtökön kellett volna. de elözö szombaton a barátom elment bennem majd következőhétvégén is de nemvolt kiegészitő védekezés. msot szünetem van az ehavit pontosan szedtem be.. ma nemjtöt meg várok csütörtökig de egyre idegesebb vagyok h elrontottam.. vki? (görcsöltem azota de nemtudom h jelent e vmit..)

    • aggodo.

      2011. június 28. kedd

      ui : a symicia gyócert szedem

    • Gabi

      2011. július 04. hétfő

      Ha gyógyszerből egy szem kimarad, tehát két tabletta bevétele között több mint 36 óra telik el, akkor csökken a fogamzásgátló hatás. Ha az ezt követő 7 napban egyéb védekezés nélkül vagytok együtt, előfordulhat, hogy teherbe esel. Ha bizonytalan vagy, mindenképp csinálj egy terhességi tesztet.

      • aggodo.

        2011. július 04. hétfő

        szerdán és csütörtökön pecsételős vérzésem volt majd pénteken erős vérzésem.szombaton kicsi pecsételős. akkor msot minden rendben?

  • Tímea

    2011. június 27. hétfő

    Sziaztok csajok 1 olyan kérdésem lenne h az előjátéktol is teherbe lehet esni????? Pont peteérésem volt akkor,és 4 napon késik a mestruációm
    Válaszotokat előre is köszönöm Timi 🙂

    • Gabi

      2011. július 04. hétfő

      Ha konkrét behatolás nem történt, akkor nem.

      • Tímea

        2011. július 06. szerda

        Szia!Május 27 én volt utolsó mestruációm azota 2 tesztett készítettem és mind a kettő pozitív lett!Akkor ez hgy lehet,nem is vok terhes??? 🙁

  • Anita

    2011. június 27. hétfő

    Csajok kérdezhetek valamit?
    Azt mondták nekem,ha leereszkedik a pocak akkor már nincs sok hátra szülésig,állítólag onnantól számítva max 10nap.Ez igaz?Nekem múlt hét péntek óta lentebb van a pocakom,és mindenki látja meg megjegyzi.Tisztára izgulok!Remélem pár napom van így már csak hátra! 🙂

    • Gwen

      2011. június 27. hétfő

      Igen én is ugy tudom.Befordul a szülőcsatornába.Az én hasam is lent van,vagy lentebb.Egyenesen ülni nem is tudok mert mintha nyomná valami a medencémet.Remélem a buksija:)Holnap megyek CTGre és remélem lesz vizsgálat is.Szeretnék már tágulni,szép lassan…:)
      Anita gondolok rád:)Remélem kórházba indulás előtt azért írsz pár szót:)

      • Anita

        2011. június 28. kedd

        Én holnap megyek az utolsó ultrahangra.
        Nem tudom,h.írok-e,lesz-e rá időm,de majd meglátjuk.Sok sikert neked a szüléshez,most már a visszaszámlálás megkezdődött. 🙂
        Szép napot!

  • Anita

    2011. június 23. csütörtök

    Sziasztok!
    Gwen én pont ugyanígy vagyok vele.Nekem 26napom van hátra.Még nem éreztem jósló fájást.A hasam alja szokott fájni most már szinte állandó jelleggel,de az a súly miatt van meg helyezkedik már a szülőcsatornába.De ennyi.
    Észrevettétek,h.szinte mindenkinek itt kislánya születik? :)Noémi,Fric,Bridget,én.
    Noémi,Fric nagyon ügyes kis csajszitok van! :)Hipp-hopp és már futkározhattok is utánuk. 🙂
    Bridget az én babám súlya kb.2800g körül van és kb.olyan 48cm.Múlt héten mondták ultrahangon.Orvosom azt mondta,h.szép nagy baba.Kikerekedtek a szemeim,nem gondoltam volna,de majd meglátjuk 🙂
    És megfordult a lelkem,már nem faros.Ezért is örülnék,ha már jövő héttől beindulna a szülés,mert ha nagy,akkor elég lesz kitólni.Meg olvastam,h.37.hét után már készen áll az életre,az utolsó 3hétben már csak erősödik.Hát nekem inkább kinn erősödjön. :)Nem tudom ez a hétvégi front hogy fog hatni rá.Sógornőm ilyen idős terhesen szült és front miatt szerintem.Majd sokat mozgok,attól állítólag beindulhat.Anyum is mondja,h.tesómnál a kiírt idő előtt 2nappal nagytakarítást végzett,és éjszaka mehettek a kórházba szülni.Majd meglátjuk nálam hogy lesz.De beszélgetek vele erről sokat,h.mostmár ne maradjon olyan sokáig benn. 🙂
    Fric te hogy viseled?Hányinger,émelygés,stb?

  • Bridget

    2011. június 22. szerda

    Szia Gwen!
    Hát, fogalmam sincs,hogy azt jelenti-e, ha semmi különöset nem érzel…de szerintem nem függ össze! Húú, már nagyon a finish-ben vagy!:) Én ma töltöttem a 29. hetet. Nekem is nagyon mozgékony, de nekem ha sokat állok fáj a derekam, és ebben a melegben a lábam is dagad!:S Ma voltam dokinál ,és azt mondta, hogy 1.-től már nem dolgozhatok, amúgy is csak 7.-ig dolgoztam volna. Szóval kezdődik a „szabadság” és mehetek vásárolni, ami még hiányzik.
    Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem sokszor eszembe van a szülés gondolata…amitől őszintén szólva félek! Lehet a végén már nem fog érdekelni, csak legyek már túl rajta…de most még tartok tőle. Na, mindegy..az tuti, hogy nem úszom meg!:D
    Na, vigyázzatok magatokra és ahogy Fric is írta, ha valaki megszült, SZÓLJON!!!:)

  • betty

    2011. június 22. szerda

    sziasztok! 2 honapos terhesvagyok és szokott fájni a hasam! ez nagy baj!???

    • Vida Agi

      2011. június 26. vasárnap

      Nem, kisebb alhasi fájdalmak előfordulhatnak, erős fájdalom esetén fordulj orvoshoz.

  • Gwen

    2011. június 22. szerda

    Sziasztok.
    Kerek 20 napom van még hátra a nagy napig:)Ahhoz képest elég nyugodt vagyok:)Viszont nem tudom nálatok hogy volt/van de nálam egy csepp jóslófájás sincs…Minden nyugodt,a baba mocorog szépen,a méh nyugodt.Semmi görcs,semmi nyilalás.Néha fáj a derekam.Ez most akkor azt jelenti,hogy lassan fogok vajudni?
    Ezt a meleget nem birom ami napok óta kisért..Többiek?Anita,Bridget?

  • noémi

    2011. június 21. kedd

    Sárám ma a hasáról a hátára fordult:) kis három hónapos tündérem:) probálnám lekamerázni de persze mikor ilyenen töröm a fejem nem csinál semmit.)

    • FriC

      2011. június 22. szerda

      Na az nagyon jó… 😆
      Kis ügyesek.Laura meg már mindenáron állna,az ülés megy neki,már kúszik is hátra felé.. 😀 Mint egy kis hernyó 😆