A terhesség első jelei

Honnan tudhatom, hogy terhes vagyok: megérzés 🙂 Na jó, azért vannak kismamák akik már a fogantatás időpontját is pontosan meg tudják mondani. A terhesség első jelei, tünetek és válaszok a kérdéseidre.

A terhesség első jeleiA többség számára ez egy bizonytalan időszak. Ha már jó ideje próbálkozik az ember és túlvan néhány csalódáson, akkor pedig aztán tényleg el tud bizonytalanodni. A könyvek által leírt émelygés, szagundor és hasonló tünetek csak a 6.-7. héten jelentkeznek, vannak azonban olyan jelek, amik az aktuális menses előtt már tapasztalhatóak, már akkor is, amikor a teszt még semmit sem mutat. Sokan beszámolnak róla, hogy olyan „mindjárt meg fog jönni” jellegű érzésük van (erre a tudományos magyarázat az, hogy a hormonműködés még a régi, azaz a szervezet úgy csinál, mintha tényleg leválna a méhnyálkahártya).

Az is előfordulhat, hogy tényleg „megjön” a menstruáció a terhesség alatt, ennek ellenére van baba a pocakban. Ilyenkor az történik, hogy az embrió beágyazódott, ennek ellenére egy kis darab méhnyálkahártya mégis levált vagy egyszerűen csak a hormonok szórakoznak velünk 😉 A vérzés mennyisége általában kevesebb a szokásosnál, vagy más a színe – ez gyanúra adhat okot. Az is előfordulhat, hogy a vérzés egyéb okból adódik, például méhen kívüli terhesség miatt, ezért, ha gyanítjuk, hogy teherbe estünk, esetleg a teszt is pozitív lett és vérzést észlelünk, akkor mindenképpen menjünk el azonnal orvoshoz! A vérzés eredhet hormonális okokból is, és végül akár vetéléshez is vezethet, de hormontartalmú tablettákkal sok esetben megmenthető a baba!

Visszakanyarodva a tünetekhez.

A sikeres megtermékenyülést követő napokban még biztosan nem fogunk semmit érezni, az első tünetek, szurkálás hastájékon vagy a petefészeknél, és az a bizonyos „mindjárt meg fog jönni” érzés csak az elmaradt menstruáció körüli napokban jelentkezhet. Szintén viszonylag hamar észlelhető a mellfeszülés, a mellek megnövekedése és a testhőmérséklet növekedés, sokan még lázról is beszámolnak, sőt olyan anyukával is beszéltem már, aki mindkét gyerekről azt hitte, hogy influenzája van, mert izomfájdalmat érzett és belázasodott. Hőhullámok is már a 4.-5. hét környékén előfordulhatnak. A hőmérsékletnövekedés csalóka tud lenni. A peteérés utáni napokban ugyanis a legtöbb nőnél felmegy a testhőmérséklet, a menses előtti napokban, vagy a menses napján pedig általában lecsökken, van azonban olyan is, hogy valakinél csak akkor csökken le, amikor már megjött a menstruáció, így önmagában a hőmérsékletnövekedés alapján nem állítható biztosan, hogy teherbeestünk.

Az émelygést, hányást az elsőszámú tünetek között említik a könyvek, de ezek csak később jelentkeznek, amikor a petezsák is elkezd kialakulni, úgy a 6. hét környékén, azaz az elmaradt menstruáció után 1-2 héttel. Az émelygés és a hányás (ami egyébként nemcsak reggel fordulhat elő, hanem akár egész nap tarthat ) akár a 15-16. hétig kísérőtársaink lehetnek, de a többségnél a 12.-13. hét táján elmúlik. Vannak olyan peches kismamák is, akik az egész terhességet végighányják. Az émelygéses tüneteket tovább tudja még rontani a szagundor, és az egyéb étvággyal kapcsolatos jelenségek (én például úgy éreztem, minden ételt utálok, csak és kizárólag a szilvásgombócot tudnám megenni, aminek a maradékától másnap már rosszul voltam), bizonyos ételek megutálása és kívánása. A 6. hét után a szervezet észleli a „betolakodót” és úgy reagál rá, mint valamilyen mérgezés esetén. Ilyenkor kvázi mérgezéses tünetek lépnek fel, amik a hetek múltával egyre erősödnek, aztán lanyhulnak.

Gyakran előfordul szédülés, sőt akár ájulás is, ettől nem kell megijedni, de azért az orvosnak feltétlenül jelezni kell.

Néhány tipp a kellemetlen tünetek ellen

Az első igazán biztos tünet az aktuális menstruáció kimaradása, ilyenkor már érdemes venni egy tesztet. A tesztek többsége az elmaradt menses első napján már általában pozitívat jeleznek, de az is előfordulhat, hogy csak pár nappal később jelenik meg a várva várt két csík.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!

A korábbi beszélgetős fórum technikai hiba miatt átköltözött ide >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

25 189 Comments

  • Bridget

    2011. június 20. hétfő

    Sziasztok!
    Én szerdán töltöm a 29. hetet. Nagyon repül az idő!:) Hát, Anita ezek már tényleg az utolsó hetek!!:) Megértelek, és átérzem veled ezt az őrült meleget, mert engem is kínoz!:( Estére már olyan nyűgös vagyok, hogy alig lehet hozzám szólni…nekem is elkezdett dagadni a lábam, meg általában a gyomromat meg a bordáimat rugdossa Hanna!:) De nem panaszkodom, mert amúgy nagyon élvezem és szeretem mikor mozog. Most már az apukája is állandóan puszilgatja meg élvezi, ahogy hullámzik a hasam!:)
    Nekünk is meg van már a kiságy, ami pelenkázó résszel együtt van, meg a babakocsi is. Meg van egy pár body-ja, amit most mostam ki és tettem rendbe. Olyan furi, hogy nemrég még lestük a hónapokat, hogy mikor nem kellene megjönnie, most meg már rendezem a cuccait!:)
    Anita, neked most mekkora súlyban, ha úgy gondolod nem lesz túl nagy?
    Meg Csajok!! Annyit hallom másoktól, hogy a terhesvitamin szedése közben tartsak szünetet, mert csak felfújja a Picit…stb. Megkérdeztem, persze a dokimat és ő azt mondta, hogy szedjem csak rendszeresen, hülyeség, hogy attól lenne majd a baba súlya nagy. Szerintetek?
    Amúgy szerintem Hanna se lesz nagy baba. De, hát még most kezd csak igazán hízni!:)
    Na, jó hosszúra sikeredett:)
    Vigyázzatok a babókra és a kismamáknak meg kitartás ebben a melegben!

    • noémi

      2011. június 20. hétfő

      én speciel nem szedtem csak folsavat az elején, magneb6ot végig de azt tonnaszám, meg kb havonta 1-2 elevitet mikor eszembe jutott:) és 2900al született Sárám.

      • FriC

        2011. június 21. kedd

        Szia Bridget!
        Ez tényleg hülyeség,hogy attól „puffad” majd meg Hanna..
        Én a 12.hét végéig szedtem a gravidát,utána folsavat,vasat,magneb6-ot,és 3400-al született. Igaz amig a hasamban volt mindig azt mondták,hogy 4 kg körül lesz,vagy a felett,de tévedtek,mert ő inkább hosszú volt,54 cm.(féltem is,hogy nem fogom birni megszülni…) 😆

        Mi jól vagyunk,én ma megyek tanácsadásra.
        Laura már egy hete magától ül,élvezi az egészet,a fürdésröl nem is beszélve.Pancsi közben játszik az állatkákkal amiket belerakosgatok neki,és amikor már kezd hülni a vize,kiveszem és rendesen el kezd hisztizni mert ő még maradna 😆
        Csütörtökön megyünk Németbe,majd megpróbálok onnan is felnézni majd hozzátok…

        És kismamák!!!
        FELTÉTLENÜL SZÓLNI,HA VALAKI MEGY SZÜLNI… Annyi időtök ugy is lesz még…
        Jó?? 😆

        • Bridget

          2011. június 22. szerda

          Köszi Csajok a válaszokat. Akkor nem töröm magam ezen…most amúgy is annyi gyümölcs van, és ha nem szedem rendszeresen, na bumm!
          Tök jó, hogy már így ülnek és forognak a kis csajok!:)
          Vigyázzatok rájuk, bár tudom mondani se kell!:)
          Majd jövök!
          Sziasztok!

  • noémi

    2011. június 16. csütörtök

    ma voltunk a 3hós oltáson. jól türte nagyon ügyes volt. nem sirt, kicsit hüppögött és ennyi. ügyes lány. remélem nem lázasodik be! megmérték 4920gr. és 57cm:)

    • FriC

      2011. június 17. péntek

      jó sokat nőtt Sára is 😀
      Loli sem szokott sirni… Észre sem veszi 😆 (addig jó 😀 )

      • noémi

        2011. június 20. hétfő

        ügyesek:)

  • Anita

    2011. június 15. szerda

    Sziasztok!
    Már tök rég akarok írni,csak nem lehetett eddig.Miért nem?
    Amy szívből gratulálok!Nagyon vigyázz akkor mostantól magadra,mert nem vagy egyedül!!! 🙂
    Én most töltöm a 35.hetet.Egyre nehezebb!Ezt a meleget borzalmasan viselem!Nem tudom ti kismamák hogy vagytok vele?!Így úgy érzem nem fogom végig húzni,de majd kiderül… Ma megyünk este ultrahangra.Kíváncsi vagyok befordult-e már,de én úgy érzem igen.Férjem sógornőjénél ez volt az utolsó ultrahang.3hét különbség volt köztünk,múlt héten kedden 37.hétre megszületett a kisfia császárral.2750g és 48cm.Olyan kis manó :)Hozzá se mernék nyúlni,mondjuk pocakomból ítélve lehet enyém se lesz olyan hatalmas. :)Írigylem,h.neki már megvan.Remélem nekem is kicsit előbb jön,mert már várom is,h.kezembe tarthassam meg szenvedek is ettől az időtől.A lábam is picit dagad.
    Amúgy már megvettünk neki mindent,amit úgy éreztem,h.fontos.Ki is takarítottam a cuccait,bepakoltam a babaágyba,kimosva a cuccai,sterilizálás is megvolt tegnap,úgyh.mostmár lassan jöhetne.36.hét után állítólag már nem koraszülött.
    Bridget,Gwen és Fric :),kismamák veletek mi újság?

    • FriC

      2011. június 15. szerda

      Szia Anita!
      Én is igy voltam vele,hogy irni akartam,csak nem tudtam. 🙂
      Nem sok van hátra,de muszáj még ezt a kis időt kibirni,már lassan tul leszel rajta.
      Mi jól vagyunk,Loli tegnap kapott egy szurit,(agyhártya gyulladás ellenit),meg se érezte,hogy fenékbe szurták. Jövöhéten kell hivnom a dokinőt beutaló miatt az ideggyógyászatra…. hogy miért? állitolag nem jól szivodik fel a d vitamin amit kap,és egy kicsit másabb a fejformája mint kellene lennie. Sztem am. nem igaz de mindegy.Inkább legyen egy negativ leletünk.
      Én a 9. hétben vagyok,megy az idő,igaz az elején mindig olyan lassan 😀
      Jövöhéten csütörtökön megyünk Németországba,kiváncsi vagyok,hogy hogy fogja birni Laura. A héten kész lesz az utlevele is,meg készülöben van a személyije is, 😆 3 évig lesz jó. 🙂

    • Gwen

      2011. június 15. szerda

      Jaj de jó.Pont tegnap akartam írni mert annyira punnyadt a forum,de csak akkor figyeltem fel rá,hogy nem lehet.
      Nálunk minden rendben,ma megyünk párommal az első NSTre,kiváncsi vagyok mit jelez a gép.Két napja egyhuzamban fáj a medence csontom,azok a nagy lapátok,szörnyű.Már ugy közlekedek mint egy nagymama,jajongok,totyogok..:)A hasam szerintem nem lett nekem sem eget rengetően nagy,mondjuk megváltás lesz látnom végre mit is borotválgatok mostanában vakon…hehe.A meleget nehezen viselem én is,ha nem tudom feltenni pihentetni a lábam akkor nekem is vizesedik.Nem vészesen de azért érzem,látom.Híznom szerencsére még csak 1 kg-t sikerült.Tűkön ülök és várom a görcsöket,jeleket..idáig egyszer volt jóslóm ahol számoltam a perceket,azóta semmi.Ma kezdem a 37. hetet.
      Amy,gratulálok!!Hihetetlen,hogy elsőre sikerült…:)Nagy öröm ez egy családban és még nagyobb egy nő életében.Csodaszép időszak következik.Élvezd ki minden percét:)
      Anita,Bridget…nekünk meg kitartást még,már tényleg nincs sok hátra:)Az idei nyaralásunkat azt hiszem mindhárman otthon töltjük,oltalmazó kezünk közt egy igazán apró kis angyallal…kell ennél több?:)Kell,jövöre irány a Balcsi…:D Immáron családként.Legalábbis nálunk ez lesz.

      • noémi

        2011. június 15. szerda

        ezek a leg izgalmasabb napok.) én úgy élveztem.)

    • noémi

      2011. június 15. szerda

      🙂 kitartás:))

    • agneske84

      2011. június 15. szerda

      Sziasztok!

      Mi már 2-éve próbálkozunk és nem akar jönni a pocaklakó orvosnál is voltunk minden rendben van! már nagyon szeretnénk valami jó tippet ha tud várom nagyon szivesen!! 🙂

      • FriC

        2011. június 20. hétfő

        Szia Ági!
        Egy jó tippet? Igazából tippet nem tudok,mi nekünk is 2 év után jött össze az első,egyszerűen már nem törödtünk az egész terhességgel,babadologgal,és tessék már 7 hónapos kis-nagylány. 😆
        Ne gondoljatok mindig a babára,mert akkor ugy sem fog sikerülni,egyszerüen csak élvezzétek egymást. Menjetek el kirándulni,vagy kikapcsolodni valahova,hogy elterelje a figyelmeteket róla.
        Nekünk legalábbis igy sikerült. És most a második már uton van,nem terveztük volna még. 🙂

    • Edina

      2011. június 15. szerda

      Kedves Anita!
      Elhiszem, hogy várod, hogy kibújjon a picikéd. De hidd el, amint kibújik, abban a pillanatban rádöbbensz, hogy vége!!!! Nem lesz aki bent dörömbölne a pocidban többet! Nekem 6 hónapos a kisfiam, és már annyira szeretnék újabb kisbabát. Akkor, az utolsó hetekben már minden bajom volt, de most meg annyira hiányzik a terhesség. Szerintem sok anyuka ezért IS vállal még 2-3 babát is. Nagy öröm a baba érkezése, pláne ha komplikációmentes a szuülés és az első hetek is nyugodtak, de attól szebb érzés nincs, mikor várandós az ember. És én csak a szülés után döbbentem rá, milyen szép is volt a 9 hónap. 🙂 Imádom a kisfiamat, csudajó baba, még nem hallottam igazából sírni, szóval egy mintagyerek, de alig várom, hogy ismét kismama legyek. De ép ésszel gondolkodva még másfél évet várni kellene. Szép napot és Boldog Babavárást neked!!! 🙂

      • FriC

        2011. június 15. szerda

        Szia Edina!
        Igazad van az a 9 hónap tényleg gyönyörű volt.(és gyors 🙂 )
        Nekem 6,5 hós kiscsajom van,és uton van a kistesója. 9. hétben vagyok,igaz nem terveztük be,de ha már igy alakult 😆

    • Minike

      2011. június 18. szombat

      Sziasztok!
      Én most töltöttem a 35. hetet. Nagyon várjuk, már a kislányunkat:) Első terhességem, így ahogy közeleg a szülés ideje, egyre feszültebb vagyok. Várom, de félek is… A kánikulát egyre nehezebben viselem, többször megdagad a lábam és a kézfejem. A mozgás is egyre nehezebb. A szülésznő szerint a babák nem várják meg a 40. hetet, így lehet, hogy már nekem is kb. 3 hét van hátra? Akinek már van babája, légy szives írja meg, hogy mennyi időre érkezett? Egyértelműen megállapítható, hogy közeledik, beindul a szülés?
      Várom válaszaitokat! Írjatok az utolsó néhány hétről tapasztalatokat! Köszönöm

      • FriC

        2011. június 19. vasárnap

        Szia Minike!
        Először is gratulálok,és kitartást az utolsó hetekre.
        Nekem picilányom 38 hétre érkezett,semmi előjel nem volt,igaz néha görcsöltem mint menszeszkor,de semmi elötte. Aztán szivárgott a magzatviz (elég rendesen,mint amikor pisilsz… ) . vasárnap este 6-kor bementünk,és hétfőn 11:34-re lett meg császárral..

  • Amy

    2011. június 14. kedd

    Kedves Gabi, lányok!!!

    Nemrég írtam, hogy babát tervezünk, vajon mennyi esélye van, hogy elsőre sikerül….
    Hááát… Május 25-én voltunk együtt,júni 7-én már pozitív volt a teszt 🙂 El sem hiszem…
    Ma voltam UH-n, 9mm-es a petezsák, embrió még nem látszódik.. Tudom, hogy még nagyon pici és kétesélyes, de nagyon örülök 🙂

    • FriC

      2011. június 15. szerda

      Gratulálok Amy neked.
      Nekem az első 2 év után sikerült a második meg elsőre 😀

    • noémi

      2011. június 15. szerda

      én is gratulálok.) nekem is Sára több mint 2év után sikerült.) a második még nincs útban hálistennek:D

  • Bridget

    2011. június 03. péntek

    Sziasztok!

    Nem győzöm
    olvasni a sok infót!:-) Nálunk Hála Istennek minden rendben,kivéve,hogy ha sokat állok fáj a derekam!:-( Voltunk cukor vizsgálaton,az is rendben és kedden voltam dokinal, és azt mondta nagyon ügyesen fejlődik,úgyhogy megnyugodtam! Egyébként nagyon eleven,rengeteget mozog!:-) Anita,nagyon elrepült az idő! Az a 7 hét már hamar elszalad! Már mindent megvettetek? Noémi,neked is nő a kiscsaj,mint a kender!:-) Hát, Fricről nem is beszélve!:-) Hihetetlen!
    Na,puszi csajok,majd jövök!

  • Zsófi81

    2011. június 02. csütörtök

    Sziasztok!

    Gratulálok az összes pocakosnak:-) a legjobb dolog a világon.Örömmel olvasom,hogy párotoknak milyen gyorsan összejött a kis tesó.Nekem 5éves illetve 10hónapos gyerekeim vannak.Szeretnénk kis korkülönbséggel egy újabb picit,de sajnos eddig nem jött össze.8hónapig szoptattam a dokim szerint minimális esély volt a teherbe esésre az ultrahangos vizsgálat alapján.Valószínű a prolaktinom is magas volt.2hónapja nem szoptatok,de úgy néz ki azóta sincs változás:(( normál ciklusom van szülés utáni 6.hét óta:( volt valaki hasonló helyzetben?mennyi idő telt el az elválasztás és az újabb kis tesó között?köszi

  • noémi

    2011. június 01. szerda

    Sziasztok.
    ki hogy van?
    anita? bridget? Fric? régiek? többiek? ritus? virágom? pagi? zsumama? meg mindenki más?:))) hogyvagytok? babácskák? pocaklakók?
    mi elvagyunk, Sárám már 4300 gr, és 56cm.) növöget:) sok haja kihullott de még igy is van neki rengeteg:)zsoltival ugy döntöttünk hogy jövőre ugy év vége felé álunk neki kistesónak:) addig meg meglátjuk mi lesz:) megszakitásos védekezzéssel szexelünk, de nem nagyon tartom valoszinünek hogy becsusszanna..na vmi majd lesz:) pusz

    • FriC

      2011. június 02. csütörtök

      Szia Noncsi!
      Köszi mi jol vagyunk,Loli 72 cm 7600 gramm volt 2 hete. 😆
      Ezt tetszik,hogy ugy nem jönne össze,nekünk igy csuszant be most a kisteso. 😀 😆

    • Gwen

      2011. június 03. péntek

      Sziasztok!
      De rég írtam már.35.hetet töltjük már,teljes izgalomban:)Az apróságok kivételével már mindenünk elő van készítve Bence érkezésére,kivasalva,eltéve minden ruhácska, a kórházi csomag összepakolva.Jövö héten Uh és vizsgálat,elvileg már lesz CTG is.Én fizikailag jól vagyok,fájdogál a derekam,a farcsontom,bízom benne hogy a lassu tágulásom majd megkönnyíti a tényleges vajudást.Már nincs sok hátra:)
      Fric,gratulálok a tesóhoz,elkerekedett a szemem mikor olvastam:)
      Az időközben megházasodottaknak is gratulálok,sok boldogságot:)Talán jövőre a mi időnk is elérkezik..:)
      Sziasztok:)

      • FriC

        2011. június 03. péntek

        Gwen,örülök,hogy jol vagytok,a derékfájás nekem is volt a végefelé,mert már egyre nagyobb teher nehezedik a hátadra.
        Remélem még szülésig jelentkezel majd. 🙂
        Ja és köszi a gratuláciot.

  • Diky27

    2011. május 31. kedd

    Sziasztok!
    Már lassan egy éve nem szedem a fogamzásgátlót és azóta megszakítással védekezünk.Május 13-án(péntek:-) )elkéstünk a megszakítással.Nekem általában 35 napra szokott megjönni,(csak a fogamzásgátlótól jött 28napra),de most már a 41.napnál járok,de semmi.A mellem a szokásosnál jobban feszül,de más tünetem nincs.Tesztet még nem csináltam,hátha csak késik.Nagyon örülnék egy pocaklakónak,szerintetek meg van rá az esély?

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Igen, van esély. Én mindenképp tesztelnék!

      • Diky27

        2011. június 03. péntek

        Kedves Doktornő!

        Teszteltem,az eredményem pozitív:)
        Kérdésem az lenne,hogy Lactase rágótablettát szedek a tejcukor érzékenységemre,és szedhetem-e továbbra is,vagy küzdjek meg a tejtermékek utáni kellemetlenségekkel?
        Árthat a babának?
        Válaszát előre is köszönöm!

  • FriC

    2011. május 30. hétfő

    Sziasztok!
    Vagyok.
    Ma voltunk uh-on,7 hetes terhes vagyok.A pinduri mellett van még valami,vagy az ikertesója volt,vagy belső vérzés,de az felszivódik majd…
    Hm… Ennyi… 😆
    Anita,most már secc perc alatt elmegy az az idő… faros lenne még mindig?

    • noémi

      2011. május 31. kedd

      a lényeg hogy jól vagytok!
      nekem is most írta egyik ismerősöm hogy ismét babát vár, már 3hónapos várandós és a kisfia még nincs 1 éves:) nemsemmi:)

      • Gabryelle22

        2011. június 01. szerda

        Gratula Fric! Nekem az egyik ismerősömnek kb 1,5 éves a fia, és most 3-as ikreket vár, 12 hetes terhes!!! Tök dúúúrva!! Milyen sok a 3-as iker mostanában!!! :DDD

        • FriC

          2011. június 03. péntek

          Köszönöm Gabryelle,
          azt birnám még,ha ugy lenne mint Pagiéknál anno,hogy először csak 1 aztán 2,majd 3-mat látott az orvos 😆

  • teri

    2011. május 30. hétfő

    Ha van mestruaciom akkor is ki tudja mutatni a teszt h terhes vagyoke vagy nem? Mert vannak tuneteim de mar ketszer is volt mestruaciom es a tesz is negativ lett(mind a ketto) csak nem tudom h jo idopontba csinaltame!

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Elvileg a teszt a vérzés ellenére is kimutatja a terhességet. Mivel a tesztek negatívak, és már többször is menstruáltál, kicsi a terhesség esélye. Viszont ha valami miatt mégis bizonytalan vagy, érdemes elmenni nőgyógyászhoz.

  • Anonym

    2011. május 30. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy a párommal idestova 9 éve vagyunk együtt, és el jutottunk arra a pontra hogy babát szeretnénk! Most 2011 május 30-a van. Május 5-én jött meg a havi vérzésem, és 10-én múlt el. Mi együtt voltunk 19-én, és első két hét valami iszonyatos fájdalmakkal telt el. Na most május 29-én vagyis tegnap erös vérzésre ébredtem, és a mai napig tart, vagyis akkor ezt mire vélhetem? Ez rendes menstruáció, vagy esetleg olyan dolog ami nem normális ilyen esetben? Sajnos nem tudok mire gondolni, de nagyon nagyon görcsölök, és én igy általában nem szoktam. Ez nekem nagyon furcsa. Kérem segitsen nekem, elöre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Ha a vérzés szokatlanul erős és szokatlan görcsökkel jár, akkor előfordulhat az is, hogy a vérzést vetélés okozza. Ha pár nap elteltével sem enyhül, mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni!

  • Anita

    2011. május 28. szombat

    Sziasztok!
    Fric még mindig nem hiszek a szememnek! :)Örülök nektek!
    Bridget,hát igen már nekem nincs sok hátra.Érzem is,egyre nehezebb.A mozgása sem kellemes már minden esetben.És még 7hetem hátra van,a neheze.Már nagyon várom a végét,visszaszámolok.3hét múlva ultrahang,kíváncsi vagyok,h.befordult-e már.Remélem!Te Bridget ezt a meleget hogy viseled?Én nagyon rosszul!1-2hete minden reggelem olyan rosszul indul,mint régen.Émelygek,fáj a fejem.De szerencsére délutánra mindig elmúlik.Amúgy más panaszom semmi,végülis eddig szerencsés vagyok.10kg-nál tartok,annyit szedtem fel,vizesedni se vizesedek,csak ezt a meleget nem bírom!És képzeljétek a cicim kezd el nagyon csíkosodni 🙁 Csúnya!!!Pedig kenem minden nap testápolóval.Eléggé bánt,mert ezek már nem fognak eltűnni soha! 🙁 A pocakom eddig még nem,remélem nem is fog!
    Sok puszi nektek és szép hétvégét!A picuroknak boldog gyereknapot! 🙂

  • FriC

    2011. május 27. péntek

    Amy,üdv a csapatban,még ha elég ritkán is irunk ide már.
    Melyik társaságot képviseled? A babásokét,a kismamákét vagy a babát akarókét. igaz ezt most elég hülyén fogalmaztam meg,de remélem,hogy érted 🙂
    Én ezt is,azt is.
    Van egy 6 hónapos kislányom,Laura és meglepetésünkre úton van a kistesó is,vele 6 hetes terhes vagyok..
    Mesélj magadról…

    • noémi

      2011. május 27. péntek

      6 hónapos kislány 6 hetes manóka:) éééééééééééééééééééééééédeeeessssss:))))) olyan izgi:) majd mesélj ám:)

    • kinga

      2011. június 03. péntek

      Tudom ezer éve nem írtam (tán nem is emlékeztek már rám), és véletlenül újra erre jártam és mit látok….!!!!Azta Fric, gratulálok! Nem hiába, sokat vártatok az elsőre, a másodikra már nem is kellett:)))))Mi is a 2.-at várjuk (24 hetes vagyok), az én lányom már 19 hónapos!:)puszi!

      • FriC

        2011. június 03. péntek

        Szia Kinga!
        Gratulálok én is neked/nektek.
        Mesélj! Hogy vagytok? Mesélj Emmáról….
        Kistesó fiú vagy lány lesz?

  • niki

    2011. május 27. péntek

    Kedves Doktornő!

    Május 9-én jött meg a menzeszem, 12-én kezdem el a következő levél fogamzásgátló szedését, 15-én voltam együtt a barátommal, viszont 16-án elutaztunk én meg itthon hagytam a gyógyszeremet. Kérdésem, hogy lehet-e terhes?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Ha az elutazás után nem voltak együtt egyéb védekezés nélkül, akkor nem lehet terhes. A 15-i együttlétnél még védett az előzőekben beszedett fogamzásgátló.

  • Magdi

    2011. május 26. csütörtök

    Sziasztok!
    Én elég régen szedek fogamzásgátlót, de kb. két hónapja szüneteltettem, mert gyógyszert váltottam. Az első hónapban rendesen megjött, de a múlt hónapban igazából csak mintaként néhány csepp de az is csak 2 napig. Most meg megszagolom az ételeket és hányingerem van és egy kicsit fáj a mellem. szerintetek ez a terhesség jele, vagy csak a szervezetem szórakozik vele?
    Köszönöm a segítséget

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Az új tabletta is okozhatja a tüneteidet. Ha a szüneteltetés során és az új gyógyszer szedésénél a betegtájékoztatóban feltüntetett ideig más módon is (pl. óvszerrel) védekeztetek, akkor minimális a terhesség esélye. Viszont ha erre gyanakszol, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet!

  • ÁGI

    2011. május 25. szerda

    Sziasztok!
    20.-án kellett volna mejgönni a menszeszemnek de nem jött meg! Csináltam egy tesztet de nagyon halvány voltak a csíkok!
    szerintetek terhes vagyok?

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      A halvány csík is érvényes, ha a teszten két csík látható, az pozitív eredménynek tekinthető, 99%, hogy terhességet jelez.

  • noémi

    2011. május 25. szerda

    Amy akkor üdv a klubban:)

  • Amy

    2011. május 24. kedd

    félre irtam! most én is nagyon irigylem a kismamákat!!!!

  • Amy

    2011. május 24. kedd

    Noémi!
    most nagyon irigyellek 🙂 😉 🙂

  • noémi

    2011. május 24. kedd

    tök jó volt pocakosnak lenni:) én úgy élveztem:) most úgy irigylek minden kismamát:) persze azért még nem egyből szeretnénk tesókát:)

  • Amy

    2011. május 24. kedd

    Sziasztok!
    Mi most kezdtünk probálkozni a párommal,nagyon szeretnénk babát!!!! május 20-án voltunk együtt,peteérés környékén:) 🙂 most izgulok.szerintetek mennyi az esélye,hogy elsőre sikerül??? várom a hozzászolásokat, tapasztalatokat!!!!!!!

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Annak az esélye, hogy egy teljesen egészséges párnak, egyetlen együttlét után sikerüljön a terhesség, még ha pontosan peteéréskor vannak is együtt, az esély kb. 20%. Tehát nem érdemes egyetlen alkalomra alapozni, inkább próbálkozni tovább, amikor csak jól esik. És ha az első hónap netán sikertelen, nem szabad elkeseredni!

  • Petra23

    2011. május 24. kedd

    Tisztelt Doktornő!

    Körülbelül két hete,(most 2011.05.24)megszakítással védekeztünk, úgy gondoltuk nem történt „baleset”, talán 1 hetet késett a vérzésem, ma jött meg, de nem vöröses színű, hanem közép barna.Megijedtem, hogy mitől lehet? Terhességi tesztet is gondolom csak a menstruációm után végezhetek,igaz?
    Tüneteim nincsenek, nem görcsölök, pedig első nap szinte a földön fetrengek..
    19 éves vagyok, mindig is rendszertelenül menstruáltam, utóbbi 3-4 hónapban tartotta be, hogy hónap végén jött meg, 10.-15.-ére mindig elmúlt.
    Mennyi az esélye a terhességnek?
    Mihez kezdjek, hogy még időben legyen?
    Köszönöm mielőbbi válaszát.
    Tisztelettel: M. Petra Krisztina

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Vérzés közben is lehet terhességi tesztet csinálni. Ha ez a barnás vérzés 2-3 nap alatt el is múlt, akkor van ok terhességre gyanakodni. Ebben az esetben mindenképp érdemes tesztelni.

  • Bridget

    2011. május 24. kedd

    Sziasztok!
    Hát, Fric alig hittem a szememnek, ahogy olvastam:), gratulálok!!:) Ez aztán a gyors kistesó!:D
    Örülök, hogy kezdenek a régiek kicsit feléledni!
    Sajnálom Evica ezt a pcos dolgot, de én is úgy tudom, ha nehezebben is, de teherbe lehet esni!
    Köszi Melinda a gratulációt, és remélem te is jó vagy!!:)
    Anita veletek mi újság?:) Már nincs olyan sok hátra…:)
    Mi mához 1 hétre megyünk dokihoz, de még előtte el kell mennem ilyen cukorterhelésre vagy mi…remélem minden oké lesz. Amúgy olyan eleven a Drágánk, hogy sokszor majd kirúgja az oldalam!:D De nagyon élvezem, és megnyugtat, mert tudom, hogy jól el van!:)

    Na, szép napot Nektek!! Végre már itt van a jó idő!!:))

  • noémi

    2011. május 24. kedd

    kukk
    ki hogy van???

  • Mary

    2011. május 23. hétfő

    Kedves doktornő!Azt szertném kérdezni hogy ha babán próbálkozunk a párommal akkor az befolyásolhatja hogy kifolyik a sperma?Akkor nem tudok teherbe esni?köszönöm elöre is.

    • Gabi

      2011. június 06. hétfő

      Nem, ez nem befolyásolja. A „felesleg” előbb-utóbb mindenkinél kifolyik.

  • pp

    2011. május 22. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    9 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, és azóta napra pontosan 28. napra menstruáltam. 3 napja késik a menstruációm, és 3 tesztet csináltam, mindhárom negatív lett (ebből az utolsót ma reggel). Szurkáló érzést éreztem (feltehetően a beágyazódáskor) és érzek is alhasi részen, azonban a mellfeszülést nem érzem olyan intenzíven, mint ahogyan azt tünetként a legtöbb helyen említik. Elképzelhető, hogy nem elég magas a HCG szint, és emiatt nem mutatta ki a terhességet, vagy lehet bármilyen más oka? Mikor lenne érdemes legközelebb tesztet csinálnom?
    Segítségét előre is köszönettel!
    PP

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Néhány nap elteltével, ha közben nem jelentkezik vérzés, érdemes a tesztet megismételni.

  • SZalagyiné Varga Erzsébet

    2011. május 22. vasárnap

    én nekem április 23.-án jött meg utoljára kevés vérzésel azota nem jött meg nem tudom hogy ez befolyásolja a stresz v hormon zavar?igaz hogy azota aljhasba nyilalást éreztem mintha megakart volna jönni de nem jött meg azota vannak roszul létteim pl…. émelygés,szédülés fáradékonyság stb mellem is nőtt sokat meg feszzül meg kicsit fáj kivános vagyok pl..sütemény cola,erős dolgok mintpl… ecetes almapaprika zöld paprika stb kérem tanácsot öntől előre is köszönöm válaszát tisztelettel….ERZSÉBET

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Ezeket a tüneteket valóban okozhatja a terhesség, ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Szilvus

    2011. május 18. szerda

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni,bárki lehet az a doktornőn kívül!
    Hétfő délután csináltam egy tesztet és nagyon de nagyon halvány második csikot véltem felfedezni,anyumnak is megmutattam,de ő azt mondta,hogy nem tudja lát e ott valamit (anyum amúgy rosszul lát,még szemüvegben is). Ez számithat pozitivnak?? Nem merek már tesztet csinálni,meg eddig mindig kudarc ért..

    Köszi a választ

    • noémi

      2011. május 18. szerda

      két csík az halványan is két csík!láttad vna az én első tesztem,még én sem láttam csak a szomszéd:)

  • Evica

    2011. május 18. szerda

    csajok,ha magas a prolaktin az most pcos vagy nem pcos?mar en mindenfelet osszeolvastam,mar teljes a zavar a fejemben 😀 legyszike vlki vilagitson mar fel 😛

  • Bogi

    2011. május 17. kedd

    Kedves Ági!

    3 hónapos a kislányom 3-4 óránként szopizik és még nem volt menzeszem.Lehetséges ha elkezdeném szedni a gyógyszert lenne.Meg szakítással védekezünk,ha véletlenül terhes lennék hogy venném észre??

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Szoptatás mellett is lehet fogamzásgátlót szedni, viszont ezeket folyamatosan kell szedni, nincs 7 napos gyógyszerszünet. Ezek pontos szedése mellett vérzés sem jelentkezik. Ha szülés óta még nem volt menzeszed, akár az első peteéréskor is teherbe lehet esni, így nem tudod, hogy csak még nem állt be a ciklusod, vagy esetleg babát vársz újra. Ilyenkor max. a tünetek alapján gyanakodhatsz terhességre.

  • FriC

    2011. május 17. kedd

    Anita,Noncsi köszike…
    Tudom nem lesz könnyű,de ha már igy sikerült akkor hát legyen…
    Azt tudod hogy nekünk is nehezen jött össze,most meg elsőre sikerült. Igaz megszakitással de akkor is hihetetlen,hogy rögtön.
    Na mindegy… Már csak azon nevetnék,hogy most ikrek lennének,mert hajlamos vagyok rá..
    Akkor tényleg….bele sem gondolok inkább. 😆

    • noémi

      2011. május 17. kedd

      várjuk a fejleményeket:)))

    • Gabryelle22

      2011. május 22. vasárnap

      Szia Fric! Gratulálok a kistesóhoz. Sajna nekünk még nem jött össze a tesó! Csütörtökön kellene hogy megjöjjön, de sajna meg is fog szerintem. A párom kapott egy idegosszeomlást, és most nyugtatókat szed. Gondolom addig nem is kéne próbálkozni, mig a gyógyszereket szednie kell, mert biztos hogy ártana a babának ha apuka nyugtatókat szed. Szóval egy fél évig tuti megint nem próbálkozunk. nagyon el vagyok keseredve, mert már úgy beleéltem magam. mert én is úgy álltam hozzá, hogy „óóó hát a második egyből sikerül” és most csalódott vagyok, hogy még csak az esélyt sem adtuk még meg a kistesónak. de gondolom szerintetek sem szabad most próbálkozni, hogy a párom gyógszert szed?! aki tud valamit erről légyszi iírjon. De fric azért nagyon irigyellek még akkor is ha az egyik pici másik kicsi lesz!! 😀 imádnivaló kis lurkócskák!

      • FriC

        2011. május 27. péntek

        Szia Gabryelle!
        Sajnálom,hogy ez történt nálatok… Orvosok mit mondtak?,hogy várni kell ?
        Nekem még mindig hihetetlen,elvileg holnap lesz 6 hetes pindúrka bent,Loli meg vasárnap 6 hónapos 😀 …
        Hétfőn reggel megyek az orvoshoz,nagyon kiváncsi vagyok hogy minden oké lesz-e. Nekem am. Laura nehezen jött össze,most is ugy voltunk vele,hogy nem fog elsőre sikerülni,és tessék… !! 😆

        • Gabryelle22

          2011. május 30. hétfő

          Sziasztok!
          Fric tényleg hihetetlen jó lehet most neked. Hát a dokik szerint lehet próbálkozni, mert a spermákra állítólag nem hat a gyógyszer, de nagyon félek tőle, nehogy baj legyen. Most nagy fába vágtam a fejszémet. Most tanítom Misellt a szobatisztaságra. Bugyizunk, igaz még sokszor becsurog. de ma már wc-be kakilt. És igen, WC-be. Nem hajlandó bilire ülni csak a wc-re!!!! 23 hónapos lesz a jövő héten. Várok tapasztalatokat és tanácsokat, ki hogy kezdte a szobatisztaságra szoktatást! és mennyi időt vett igénybe? Sajna a blogon nem találtam ilyen bejegyzést.

  • noémi

    2011. május 16. hétfő

    ja én mióta szültem nem is menstruáltam, igaz szexelni is most 7végén szexeltünk először megszakitással:) szóval kicsi az esély.)

  • noémi

    2011. május 16. hétfő

    sziasztok! hát Fric:) gratula:D:D: ez tökjó:) én is ettől tartok:) bár sztem engem ez a veszély nem fenyeget, sára is nehezen jött a második se lenne könnyebb:9 mindenesetre az tuti ha besikerülne nem vetetném el, hanem megszülném de utána valami bazihatásos fogamzásgátlót csináltatnék az tuti.. spirálra akar anyám rábeszélni de én nem akarom!!! hüvelygürüt irattam…
    hát Fric.) szóhoz sem jutok:) nagyon örülök:) csak nehogy kövesselek 3hó mulva mint az előbb:D
    aztán meg megint Anita jönne:D:D:Dhúú de nevetnék:D na pusz

  • Anita

    2011. május 15. vasárnap

    Fric szívből gratulálok nektek!Ez ám a meglepetés!Gondolom nektek is az volt?! :)Nem terveztétek a 2-at ilyen hamar.Ahhoz képest,h. Laura nem sikerült olyan könnyen,a második csöppség gyorsan összejött! :)Mégegyszer gratulálok!
    Evica az mit jelent,h.PCOS?De attól még szülhetsz gyereket?

  • Egy csaj

    2011. május 15. vasárnap

    TERHES VAGYOK!!! nagyon öröülök neki! bár 13 éve vagyok de meg fog születni a baba eddig nem írtam de már az 5. hónapban vgayok kislányom lezs az lesz a neve hogy Nikola! Pécsen lakom meglehet keresni a Melinda utcában!!!!

    • Gabryelle22

      2011. május 22. vasárnap

      Szia. Hát gratulálok, ha te ennyire örülsz neki hogy kisbabád lesz. Bár szerintem egy icikepicikét elsietted a dolgot. 13 évesen még tanulni kellene, nem babázni. Na jó nem akarlak kioktatni, természetesen gratulálok és sok boldogságot a kis Nikolához!

  • evica

    2011. május 13. péntek

    FRIC hat ez csodalatos!Juj,nagyon orulok nektek!Ez am volt meglepetes a szamotokra!Nagyon szuper!
    BRIDGET en is gratulalok a kishercegnohoz 😉
    CSAJOK igen vervetelbol derult ki,kaptam ra gyogyszert Medocriptine meg duphastont.Olyan hulye erzes,sose gondoltam volna,h.pont ez a gond,es ha belegondolok,h.ha nem ment volna el a baba szeptemberben,akkor mar mostanaban babaznek,hat nem tudom,h.fogom birni ;( meg jo,h.a baratom tamogat,erot ad,mert en meghulyules kuszoben vagyok ;(

  • FriC

    2011. május 13. péntek

    Sziasztok!
    Bridget,gratulálok nektek is a lagzihoz,és a kiscsajhoz…Csillag,nektek meg a kisfiúhoz.
    Evica,ne keseregj el,sok ismerősömről tudom,hogy PCOS-s,és van babájuk. Igaz kicsit nehezebb igy teherbeesni de sikerülhet igy is.

    Mi is jól vagyunk… Növögetünk szépen. Laura 5,5 hónapos,71 cm és 7300 gramm. már most próbál megmagyarázni mindent. Ha mondom,hogy NEM,akkor ő rávágja,hogy DE. 🙂 Kis huncutka amugy nagyon. Már egyedül próbálgat ülni is,20-30 mp-ig sikerül is.Hasról-hátra,hátról-hasra már szépen fordulgat.
    Jönnek a felső fogak is,hál istennek nem szenved miatta.

    A másik… hm… hol is kezdjem… 😆
    Tegnap előtt kellett volna megjönnie,és nem jött még meg… De már nem is fog,mert ma csináltam reggel egy tesztet,és + lett. Igaz egy kicsit halvány,de jól ki lehet venni… Ki gondolta volna…Mert mi sem… Az eddig bevált megszakitásos modszerrel….
    Szóval úton van a 2. trónörökös…

  • MELINDA

    2011. május 12. csütörtök

    sziasztok!!!Bridget szivbol gratulalok a kis hercegnodhoz!!! EVICA nagyon sajnalom,es mit mondtak az orvosok?kaptal ra valami kezelest?tudtommal azert meg teherbe eshetsz nem?a vervetelbol derult ki?

  • evica

    2011. május 12. csütörtök

    sziasztok!meg van a vizsgalat eredmenye!PCOS 🙁 ugy el vagyok keseredve . . .

  • Szasza

    2011. május 11. szerda

    Kedves Doktornő.
    Én azt szeretném kérdezni lehetek e terhes úgy hogy az 1. menstruáció rendesen megjött de a 2. -nál kevés volt és feketés.Most pedig már 20 napja késik .lassan 1 hónapja, de vettünk tesztet és negativ lett…
    1. aktus előtt voltam barátommal..Nem szeretnék idő előtt teherbe esni.

    • Gabi

      2011. május 15. vasárnap

      Ha továbbra is késik, érdemes a tesztet megismételni. Ha védekezés nélkül voltak együtt, nem kizárt a terhesség.

  • Helena

    2011. május 10. kedd

    Mult honapban volt meg 1 napot, de az elott szedtem fel evig fogamzasgatlot de mult honapban abba hagytam. Azota hasi fajdalmaim vannak es a gyorommal sincs vslimi igazan rendben, surun jarok pisilni es rosszulleteim is vanak. Lehet ez terhesseg jele?

  • Bridget

    2011. május 10. kedd

    Sziasztok!

    Húú, már elég régen írtam!:)
    Nekünk is meg volt az esküvőnk és nagyon szép volt!!!:) Én is jól bírtam, hisz reggel 6kor lett vége!:) A legfontosabb nap volt az életemben…a következő meg szeptemberben lesz!:)
    Holnap leszek 23 hetes, úgyhogy csak úgy repül az idő!:) Mocorgunk,rúgdosunk…nagyon élvezem!!:) Jah, és meg tudtuk, hogy kis hercegnőnk lesz!!:) A fiúnak is örültem volna, de ez hab volt a tortán!!:) Valószínűleg Hanna lesz a neve.
    Remélem mindenki jól van a régiek közül!!:)

    • csillag

      2011. május 10. kedd

      Szia Bridget!
      Gratulálok az esküvőtökhöz:(Tudod, mi járunk ugyanabban a hétben, csak én vasárnap töltöttem a 23. hetet:)Nekünk kisfiúnk lesz, nagyon örülünk mi is, de a nevét még nem tudjuk:)Mi is rúgkapálunk szépeket, ki vagyok virulva teljesen, tele energiával:)puszi Neked és a Picurnak is:)

      • Bridget

        2011. május 11. szerda

        Örülök Csillag, hogy ti is jól vagytok!:) Szép ez a kismamaság!:D

        Szép Napot Mindenkinek!!

  • deni

    2011. május 10. kedd

    sziasztok …kb ket hete voltam a baratommal gumi nelkul,,utana nagy gorcseim voltak az alhasnal,,,ez elmult ,,most fajnak a melleim..szoktak fajni de most kisse erosebben faj :/
    ugy veszem eszre mintha a hasam kisse feszult volna…lehetseges h terhes vagyok ?

    • Gabi

      2011. május 15. vasárnap

      Ha védekezés nélkül voltatok együtt, akkor igen, lehetséges, hogy terhes vagy. A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, ha viszont késik a menzeszed, mindenképp csinálj egy terhességi tesztet.

  • Edi

    2011. május 10. kedd

    Kedves Doktor Nő! Most jött meg a vérvétel eredményem,h kismama vagyok e v. sem! 5-ös HCG-t mutat ki, de a nőgyógyászom azt mondta,h negatív és nem vagyok terhes!!!:-) Úgy van a papíromra írva, h Eredmény Egység: 11,2 U/L
    Referencia tartomány: 5,0
    Tényleg nem vagyok terhes???? Kaptam egy Norcolut nevű gyógyszert,ami meghozza a menszit!!Válaszát előre is köszönöm!!:-)

  • Júlcsi

    2011. május 10. kedd

    Sziasztok!

    Nekem május 1-én kellett volna meg jönnie! Ma csináltam egy tesztet, ami negatív lett!
    Szeretnénk babát, de nem tudom hogy pontosan mennyi idő elteltével kell új tesztet csinálni, és ha az is negatív, akkor miért nem jön meg, és mikor kell vele orvoshoz menni? A lánykámmal az első teszt rögtön pozitív lett. A válaszokat előre is köszi!

  • bibike

    2011. május 09. hétfő

    Kedves doktornő.azt szeretném kérdezni hogy mikor szeretkezünk a barátommal akkor mindig kifolyik,és mivel babát akarunk félek attól hogy ezért nem jön össze.elöre is köszönöm.

  • Júlcsi

    2011. május 09. hétfő

    Kedves Ági!

    Szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig normális hogy szurkál az alhas, és mikor kell esetleg orvosnak tudni róla! Nekem nem szokott görcsölni a hasam mielőtt megjön, de most már majdnem 2 hete késik, és szurkál a hasam! Anyum azt mondta, lehet hogy ez az a bizonyos mindjárt megjön érzés, amiről itt olvastam!
    Nem sokára csinálok egy tesztet, és akkor mindenképp megyek orvoshoz ha pozitív, mert nagyon örülnénk neki, ezért is félek hogy ezek az apró, nem túl erős szurkálások nem normálisak! Na meg azért is, mert a lánykámnál semmi ilyen jele nem volt a terhességnek!
    A választ előre is köszönöm!

  • kriszti

    2011. május 08. vasárnap

    segítségre szorulok én egy 16 éves lány vagyok és a barátommal nem védekeztünk, félek hogy terhes vagyok, több mint két hete voltam óvszer nélkül együtt a barátommal és a menszeszem is késik, nagyon félek hogy terhes vagyok, mert fáj a hasam olyan érzésem van mintha meg akarna jönni, sokszor van hányingerem is.
    Kérem segítsen hogy mit tegyek!!!!!!

    • Gabi

      2011. május 09. hétfő

      Először is mindenképp csinálj egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. A tesztet bármelyik gyógyszertárban vagy drogériában meg tudjátok venni. (Ahogy az óvszert is.) Ha pozitív az eredmény, muszáj lesz orvoshoz menned, lehetőleg minél előbb, ehhez viszont mindenképp beszélned kell a dologról a szüleiddel, legalább anyukáddal.

  • Gyufa

    2011. május 07. szombat

    Sziasztok!
    Nekem egy kérdésem lenne.
    14 nappal ezelőtt voltam együtt a barátnőmmel és babát szeretnénk, kétszer is szeretkeztünk óvszer nélkül!
    A tegnapi napon reggel megjött neki, de a várt időnél előbb!
    Lehet-e terhes attól függetlenül hogy megjött neki?

    • Gabi

      2011. május 09. hétfő

      Ha a vérzés színe, állaga, mennyisége nem tér el a megszokottól és nem múlik el 3 napon belül, kicsi az esély a terhességre. Ha sokkal enyhébb, és rövidebb ideig tart, mint általában, akkor nem zárható ki a terhesség.

  • FriC

    2011. május 07. szombat

    Sziasztok!
    Hogy vagytok?
    Anita, láttam a képeket az iwiwen,csak le is dobott ahogy irni akartam volna,nagyon gyönyörűek voltatok…

    Csajok milyen volt az esküvő?
    Noncsi hogy vagy?
    Gabryelle??? Kistesó?

    • Anita

      2011. május 09. hétfő

      Köszi szépen Fric!Nagyon jól sikerült és elég jól bírtam.Életem legszebb napja volt!!A második meg majd júliusban lesz 🙂
      Szép napot mindenkinek!Puszika!