A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A fórum 2021-től bezárt. Köszönjük az eddigi aktivitást és a sok kérdést, mindenkinek sikeres babázást kívánok!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 572 Comments

Comment navigation

  • Celik Annamaria

    2020. június 16. kedd

    Doktornö.
    Nekem az lenne a kérdésem mivel május 11 kén voltam ugy utoljára ami normál 5 napig tarto, és most juni 16 van és még semmi volt hanyingerem mell feszülés és alhasi fájdalom mintha meg akarna jönni.de ép az 5 nap barnás foltot észleltem a tisztasági betéten,van szükség tesztre vagy sem?
    Köszönöm elöre is a válaszát

    • Gabi

      2020. június 27. szombat

      Ha a vérzés a megszokott módon megjött, színe, állaga, erőssége nem tért el az eddigiektől, nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye. Viszont ha enyhe volt, rövid ideig tartott, a terhességre utaló tünetek is jelentkeznek továbbra is, akkor mindenképp érdemes tesztet csinálni.

  • Panna

    2020. június 11. csütörtök

    Kedves doktornő!
    2 napja késik a menstruációm azonban semmi más terhességre utaló jelem nincs. Minden együttlétnél védekezünk és még soha nem volt semmi probléma, nincs hányingerem,nem szédülök magyarul semmi problémám nincs. Azonban összeszedtem 2-3 hete egy húgyúti fertőzést, szeretném kérdezni hogy az befolyásolhatja-e a késést vagy a terhesség sem kizáró ok?
    Előre is köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2020. június 27. szombat

      Ha egyébként mindig pontosan jelentkezik a menzesze, akkor a késés miatt elsősorban én is terhességre gyanakodnék. Védekezés mellett is van minimális esély a teherbeesésre. Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet. A ciklust nem valószínű, hogy összezavarja egy fertőzés, vagy az arra szedett gyógyszer, viszont ha fogamzásgátló tablettát szed, annak a hatékonyságát esetleg befolyásolhatja az antibiotikum.

  • Erika

    2020. június 09. kedd

    Kedves Doktornő! Neharagudjon hogy zavarom igazából olyan panaszom lenne hogy 5 éve sterilizáltak utánna is rendszeres mestruációm volt nem volt gond vele.De most 5 év eltetével ellég zavaros mert nem jönn meg a mestruáciom csináltam biztonság kedvérz terheségi tesztet ami pozitiv volt mind 3 utana még 2 az negativ aztán meg kaptam idővel valami gyulladást ami napal nem viszked éjjel meg igen és fehér darázs darabok is vannak .oka lehet hogy ezért nem jönn meg a mestruáciom vagy kelkenne agodnom hogy terhes vagyok .nagyon szépen köszönöm ellőre is válaszát.Legyen szép napja

    • Vida Ágnes

      2020. június 14. vasárnap

      Ezeket a tüneteket a gyulladás is okozhatja, de a legbiztosabb, hogy ha nincs vérzésed vagy megváltozik a ciklusod, elmész nőgyógyászhoz.

      • Károlyi Amanda

        2020. december 20. vasárnap

        Jónapot! Arrol lenne szó hogy 5 napja késik a menstruáciom abban az időpontban mikor megkelett volna jönnie 1 hétig barnás vízes folyásom volt. Amikor 2. Napja késett csináltam egy tesztet negatív lett.Lehetséges hogy terhes vagyok ? Vagy más áll a dologban.

        • Vida Ágnes

          2021. január 09. szombat

          Ha barnás folyásod volt, akkor volt menzeszed, csak hormonális vagy más egészségügyi okokból más tünetekkel, mint a szokásos.

    • Erika

      2020. június 19. péntek

      Jo napot kb a 14 napon volt egy enyhe folyasom halvany piros nemi barnazassal mitol lehet jovohet hetvegen kellene megjonnie
      Symicia fogamzasgatlot szedek

  • Anikó

    2020. június 01. hétfő

    Kedves Doktórnő. Olyan kérdésem lenne 3 napja barna nyálkas folyásom van menszesz letajlott. Tehress nem lehetek mivel elvagyok kötve es egetve. 5 hónapja császárral szültem. De mitől lehet ez a barna nyálkas folyás ?

    • Gabi

      2020. június 07. vasárnap

      Ennyiből nehéz lenne megmondani, mi okozza a barnás folyást. Okozhatja valamilyen fertőzés vagy gyulladás is, de orvosi vizsgálat nélkül nem lehet megmondani.

  • vivien

    2020. május 25. hétfő

    jonapot olyan kerdesem lenne hogy 3honapja kesik a menzeszem mindig csak 1 napot volt meg ,faj bal oldalt lent a hasam aja ,es a nemi egyutlet is neha faj eszre vettem mostanaban nagyon sokat jarok pisilni is ez mitol lehet?

    • Gabi

      2020. június 07. vasárnap

      Ha ezt megelőzően pontosan jött meg, jelentősen erősebb volt a menzesze, a leírtakból elsősorban terhességre gyanakodnék. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. De mivel már több hónapja nem volt a megszokott vérzés, akár teszt nélkül is be kellene jelentkezni egy nőgyógyászati vizsgálatra.

  • Kiss Georgina

    2020. május 24. vasárnap

    Jonapot doktornö nekem volta roszul rêttem és hànyingerem és fejfàjàs aztàn megéreztem ilyen kis szagot akor erösebb let a hânyinger felkeltem hajnalinégykor akor is hanyingerjöt ram reggel is tegnap valami barna pecsetelöm lett aztan belement egy kis hallvany rozsaszines piros

    • Gabi

      2020. június 07. vasárnap

      A leírtak alapján nem lehet 100 %-ra kijelenteni, hogy terhességről van szó. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

Comment navigation