A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A terhesség első jelei – Beszélgetős fórumEz az oldal azért született, hogy a korábbi Terhesség első jelei fórumot pótolja. Használjátok egészséggel 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 193 Comments

Comment navigation

 • Vivien

  Reply Reply 2017. szeptember 16. szombat

  Jó napot! Szeretném tudni, hogyha barátommal kb 2 és fél hete voltunk együtt védekezés nélkül, akkor lehetséges hogy várandós legyek? A melleim nagyon megnőttek,fel vagyok puffadva, székrekedésem is van és gyakori vizelés, és a súlyom is nőtt,viszont a teszt negatív lett,de mensi előtt sosincsenek ilyen tünetek. Elseje körül szokott megjönni,de most az e havi hamarabb volt mert boroztunk,6-7 napig szokott tartani rendes vérzéssel. Szeretném tudni tehát hogy lehet baba vagy valami más betegség esetleg? Köszönöm a választ!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 18. hétfő

   Mivel védekezés nélkül voltak együtt, elsősorban terhességre gyanakodnék. Ha az utolsó vérzés enyhébb volt, mint általában, nem tartott tovább 3 napnál, esetleg már ahhoz képest is késik, vagy csak egyszerűen bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • orsi

  Reply Reply 2017. augusztus 29. kedd

  jelentkezet mestruacim ..akor terheseg nem lehet

 • orsi

  Reply Reply 2017. augusztus 22. kedd

  Jo napot doktorNo nekem ojan tuneteim vanak hogy 2.félnap volt rozsaszin fojasom ..azota nagyon fajogat a hasam es a derekam azota sem jelentkezet rendes mestruacios verzesem…de voltam dokinal es a beta hcg 3.5 volt az mit jelent elore is koszonom valaszat esnagyon varom ..lehetséges terheseg?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. augusztus 28. hétfő

   A terhesség korai szakaszában (első pár nap) lehet ennyi a hcg szint. Esetleg egy otthoni terhességi tesztet is érdemes csinálni, ha az orvosnál nem mondtak semmi egyértelműt.

   • orsi

    Reply Reply 2017. augusztus 29. kedd

    de jelentkezet mestruaciom …terheseg aalat lehet?

 • viki

  Reply Reply 2017. augusztus 17. csütörtök

  jo napot ha hcg 3.5 lehet terheseg??

 • G

  Reply Reply 2017. augusztus 17. csütörtök

  Kedves Doktornő!
  A párommal hónapok óta a Pharmatex hüvelykúpjával védekezünk. A menstruációmnak 4 napja kellett volna megjönnie. A második napon csináltam tesztet, negatív lett. Sokszor érzem azt a bizonyos meg akar jönni érzést, de még semmi. Lehet, hogy terhes vagyok?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. augusztus 21. hétfő

   Mivel bármelyik védekezési módnál van minimális kockázata a terhességnek, így ebben az esetben sem zárható ki biztosan. Ha időközben nem jött meg mégis, néhány nap elteltével érdemes újabb tesztet csinálni.

 • Anett

  Reply Reply 2017. augusztus 15. kedd

  Kedves Doktornő!

  Április óta szeretnénk babát, de nem sikerült eddig! Múlt csütörtökön kellett volna megjönnie, de már előtte vasárnap óta barnázásom volt. Elhatároztam, hogy péntek reggel csinálok tesztet, negatív volt, de addigra meg is jött. 4 napos szokott lenni, de most csak 3 napos volt, de most még azóta is 2 napja barnázásom van. Vérzés előtti napokban, amikor már barnáztam, éreztem több eddig nem tapasztalt dolgot; hasszúrkálás, hasfeszülés, nagyfokú fáradság, szédelgés. Még most is hasszúrkálás, enyhe görcsölés szokott lenni és szédülés, a reggeli hőmérsékletem nem magas 36,5. A kicsit rövidebb vérzés és szédülés miatt reménykedhetek még babában, vagy a vérzés miatt már nem. Peteérés környékén voltunk kétszer is együtt a párommal, és a vérzés előtt is, amikor már barnáztam.
  Köszönöm válaszát!

Comment navigation

Leave A Response

* Denotes Required Field