A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A terhesség első jelei – Beszélgetős fórumEz az oldal azért született, hogy a korábbi Terhesség első jelei fórumot pótolja. Használjátok egészséggel 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 247 Comments

Comment navigation

 • Timea

  Reply Reply 2017. november 22. szerda

  Jó napot!!
  Azt szeretnem mekerdezni h az utolso menszeszem okt.20 volt azutan tobbet nem jott meg a ciklusom, se barna folyasom , sem rozsaszines folyasom nem volt viszont gorcsom, mellfajdalmam az volt!tesztet megcsinaltam pozitiv lett de a masodik csik az halvanyabb rozsaszinu volt! Akkor h vegyem h terhes vagyok?
  Koszonom

 • Anna

  Reply Reply 2017. november 21. kedd

  Jonapot ojanhoz fordulok őnhőz hogy 5- napja kèsik! Viszon mellem nem feszül semmi feher folyásom volt már azis elmult viszont csinaltam tesztet negativ ijenkor mire szamithatok ?

 • Niki

  Reply Reply 2017. november 12. vasárnap

  Jónapot! Azt szeretném kérdezni hogy, a fogamzásgátló abbahagyása után mennyi idő múlva lehet próbálkozni ? szeptember 18-án hagytam abba (mirabella 75mg/20). Előre is köszönöm.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 13. hétfő

   Erre többféle tanács is létezik. Vannak orvosok, akik 3 hónapot javasolnak, amíg más módon javasolt védekezni, van, aki csak egy hónapot, de már az sem ritka, ha egyáltalán nem ragaszkodnak a várakozáshoz.

 • Szandi

  Reply Reply 2017. november 06. hétfő

  Jó napot Dr. Nő!A várt menstruációmnak november 5-én kellett volna megjönnie, de november 2-től egyhe barnás pecsételésem volt 2,5-3 napig. Csináltam tesztet, de negatív lett. Ma pedig észrevettem, hogy fehéres-vies folyásom van,ami nem sok. Lehet ez még terhesség? 25-ös volt a teszt, lehet érzékenyebbet kellene vennem? Válaszát előre is köszönöm.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 13. hétfő

   Ha a vérzés ennél erőteljesebb szokott lenni, és általában hosszabb ideig is tart, akkor érdemes lenne újabb tesztet csinálni, mindenképp reggeli első vizeletből.

 • Zsu

  Reply Reply 2017. november 06. hétfő

  Tisztelt Doktornő!

  Egy vetélésen már átestem és most nagyon várom, hogy újból teherebe essek. Ovuláció utáni 9-10. napon volt pár csepp rózsaszínes folyás a papíron, a menstruáció előtti 5-6. napon. Jelenthet ez terhességet?

  Köszönettel,
  Zsuzsa

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 13. hétfő

   Ez még önmagában nem utal terhességre. Ha azonban a vérzés késik, vagy megjön, de sokkal enyhébben, mint a megszokott, akkor lehet terhességre gyanakodni.

 • Szilvia

  Reply Reply 2017. november 03. péntek

  Kedves dr.nő azt szeretném kérdezni hogy vajon mitől lehet hogy okt 20-23 között meg kellet volna jönnie de ehelyet csak pecsételtem elsönek halványabb majd erösebb két napig ma meg megint csak halvány de csak a vc papiron teszteltem ami halvány csik volt de erös görcseim vannak vajon attól még lehetek terhes?

  • Szilvia

   Reply Reply 2017. november 03. péntek

   Ja amugy már 25,-ota pesételek ezért nem tudom hogy mi lehet orvosnál még nem voltam elöre is köszönöm a válaszát….

   • Gabi

    Reply Reply 2017. november 06. hétfő

    Terhesség során több dolog is okozhat vérzést, de vizsgálat nélkül nem lehet semmi biztosat mondani.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 06. hétfő

   Ha a terhességi teszten mindkét csík ott van, még ha a második halvány is, az pozitív eredményt jelent. Én bejelentkeznék nőgyógyászhoz.

 • B.Gaborné

  Reply Reply 2017. november 01. szerda

  Jó napot doktornő
  Azt elfelejtettem oda beírni hogy október 23.án volt pereérésem és előtte is voltunk együtt azért is kérdeztem.
  Előre is köszönöm a válaszát.

 • Zita tòth

  Reply Reply 2017. október 30. hétfő

  Jò napot azt szeretnèm kèrdezni mt hònapban kèset a mensim 5 napot de aztàn megjött normàlisan ..most ebben a hònapban nem jòtt meg lehet terhesèg??nem vèdekeztünk

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 31. kedd

   Igen, mindenképp lehet! Ha továbbra is késik, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

   • Zita tòth

    Reply Reply 2017. november 02. csütörtök

    Tovàbbra sem jött meg de a teszt negatìv lett 🙁 .

 • B.Gaborné

  Reply Reply 2017. október 27. péntek

  jó napot doktornő!
  olyan kérdésem lenne hogy ma volt aktusom a párommal és rózsaszínes folyásom volt és a mensim meg 10 nap múlva jönne meg.Ez lehet akár beágyazódás is?Előre is köszönöm a választ.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 31. kedd

   Közvetlenül az aktus után jelentkező rózsaszínes folyás inkább egy kisebb hüvelyen belüli sérülés miatt jelentkezhet. Beágyazódás jelének még korai.

 • BG

  Reply Reply 2017. október 23. hétfő

  Kedves Doktornő!
  Augusztusban voltam először együtt a barátommal,pont a peteérésem napján. Nem történt ejakuláció,viszont tisztában vagyok azzal,hogy ettől függetlenül lehetséges a terhesség.
  Ezután megjött 4 nappal hamarabb,mint vártam. A következő 28nappal később ismét megjött rendszerint. Viszont mostmár 10 napja késik,érzékenyek a melleim, alhasi fájdalmaim vannak,de a vesémnél is sokszor érzek szúró fájdalmat. Terhesség állhat a háttérben? Vagy talán csak beképzelem és stressz? Köszönöm válaszát.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 31. kedd

   A megszakításos védekezés valóban nem a legbiztonságosabb módszer. Kb. 5% a teherbeesés kockázata. Viszont ha az együttlét után már kétszer is pontosan megjött, minimális a terhesség esélye. Hacsak azóta nem történt újabb együttlét, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztek. Bár a tünetek nem egyértelműek, ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Bettina

  Reply Reply 2017. október 22. vasárnap

  Jo napot! Meg szeretnem kerdezni hogy a paromal egyutt voltunk 17 diken belem engete többször is de 20 dikan meg jött ami elso nap sok jött sötéteb piros masnap meg barnas rozsaszines ez mit jelent etöl meg lehetek terhes? Ja mi elötmeg jött volna csinaltam egy tesztet ami egy erös pirosat és egy nagyon halvany csik de láthato

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 23. hétfő

   Mivel védekezés nélkül voltak együtt, a vérzés ellenére nem lehet kizárni a terhességet. Ha mindkét csík látszódik, akkor az pozitív eredményt jelent. De érdemes alaposan újra átolvasni a teszt használati leírását.

  • Zita tòth

   Reply Reply 2017. október 30. hétfő

   ???

 • Mónika

  Reply Reply 2017. október 20. péntek

  Kedves Doktor Nő!

  A héten szerdán 18 án történt hogy aktusom volt ami megszakításos aktus volt viszon az biztos hogy ondó nem került a hüvelybe de az aktus után másnap meg harmadnap is alhasi fájdalmaim vannak és van hogy mindkét vesémre is átterjed. 1 hét múlva kell hogy megjöjjön olyan 30 környékén és ennek mennyi a valószinűsége hogy esetleg terhes leszek vagy lehetek?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 23. hétfő

   Mivel a megszakításos védekezés egyáltalán nem biztonságos módszer, kb. 5% a teherbeesés kockázata. Viszont ha teherbe is esett, annak tüneteit leghamarabb kb. 10 nap elteltével érezheti. Az alhasi fájdalmakat valamilyen fertőzés is okozhatja.

 • Dorottya Kovás

  Reply Reply 2017. október 19. csütörtök

  Tisztelt doktorno! Baratnomnek 9 napja kesik a menstruacioja . Csinalt tesztet ami negativ lett volt orvosnal o nem mondott semmit apapirjaba megnagyobbodott meh vol irva.. ma pedi barnazott . Lehet szo terhessegrol?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 23. hétfő

   A megnagyobbodott méh utalhat terhességre. Pár nap múlva esetleg érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha visszahívták kontroll vizsgálatra, ott mindenképp kérdezzen! Vannak olyan orvosok, akik nem magyaráznak el maguktól semmit.

 • Szabóné Hrabóczki Nóra

  Reply Reply 2017. október 17. kedd

  Jónapot kívánok.Lenne egy kérdésem.Október 9.én kellett volna megjönnie,ehelyett 14.én jött meg a vérzés.A menstruációm álltalában 5-6 napig szokott tartani.Ma van a menstruációm negyedik napja de viszont már nem vérzésem van hanem barnázásom ami inkább a wc papíron látható.Ez mitől lehet?Válaszat előre is köszönöm.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 23. hétfő

   Ha a vérzés nem pontosan jelentkezik, enyhébb, mint a megszokott, nem tart tovább 3 napnál, akkor előfordulhat, hogy terhesség áll a háttérben. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Heléna

  Reply Reply 2017. október 16. hétfő

  Jónapot DR.Nő,azt szeretném kérdezni,hogy a menstrúációm tartott 2 napig,a 3 nap reggel semmit nem véreztem de viszont estére pedig igen és ez maga szerint mit jelent?Előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 23. hétfő

   Ha csak volt egy kis kihagyás, de összességében normál ideig tartott a menzesz, akkor nincs ok az aggodalomra. Terhességre az utalhat, ha a vérzés 3 napnál tovább nem tart, és enyhébb is, mint általában. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Barbi

  Reply Reply 2017. október 16. hétfő

  Multheten voltam nogyogyasznal es ultrahangon is,es negativ lett minden. :/ azt mondtak hogy ha nem jovok meg akkor menjek vissza egy honap mulva,es azota meg semmi nincs,de viszont a reggeli rosszutlèt az meg van.Meg mostmar nappkozbe is kicsit hanyingetem van.Mitol lehet ez??

 • Barbi

  Reply Reply 2017. október 12. csütörtök

  Jonapot! Nekem olyan problémám van hogy aug.23anvolt az utolsó menszeszem,es azóta nem jöttem meg,de az elmúlt napokba kb masfel hete csinaltam tesztett es negatív lett,es a mai nap is csináltam egyet es az is negatív lett es nem tudom hogy mit csináljak, reggelente hanyingerem szokott lenni es par nappal ezelőtt barna folyasom volt ami utana at alakult normál verzesre es utana el is múlt,mi lehet a gond? Mi csináljak??
  Vélemény,

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 16. hétfő

   A negatív tesztek ellenére nem zárnám ki a terhességet. Ha az erre utaló tünetek azóta is jelentkeznek, mindenképp érdemes lenne bejelentkezni nőgyógyászhoz. Remélhetőleg ultrahangot is csinálnak, ahol egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

 • Veronika

  Reply Reply 2017. október 12. csütörtök

  Szia..nekem van egy 9 honapos kisfiam es most jött meg a menzim elsönek de csak 2 napig és nagyon kevés szinte semi..de viszont nagyon faj a hasamaja és sok ételtöl hányingerem van es a szénsavasat is kivánom..a kérdésem az lenne hogy lehetséges hogy terhes lennék?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 16. hétfő

   Ha az elmúlt időszakban nem védekeztek, akkor a terhesség sem zárható ki. Szülés után előfordul, hogy rendszertelen az első időszakban a ciklus, előfordul, hogy enyhébb vérzés jelentkezik. Viszont akár a legelső (még kiszámíthatatlan) ovulációkor sikerül is a terhesség. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet!

 • Erika

  Reply Reply 2017. október 11. szerda

  Jo napot kívánok!
  Olyan kérdésem lenne, hogy babát tervezünk..21 jött meg 26-án múlt el..október 1-en es 3an együtt voltunk..jövő héten kell meg jönnie..a hasam szúr baloldalt alul..fáj fáj jobb cicim kicsit..valadek nagyon sok folyik..esélyes hogy kismama vagyok ? Pénteken lesz 12napja..venni szeretnék majd ét tesztet.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 16. hétfő

   12 nap elteltével már esetleg érdemes teszttel próbálkozni, lehetőleg reggeli első vizeletből. A tünetek nem egyértelműek, de utalhatnak terhességre. Ha már késik is a menzesz, akkor mindenképp itt a tesztelés ideje.

 • Barbi

  Reply Reply 2017. október 09. hétfő

  Sziasztok!Tobb mint 19napja kesik a menszeszem,es a múltkor barna folyasom volt de utána meg voltam kb 1oraig,az mit jelent?! Köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 16. hétfő

   Ha csak ennyi vérzés volt, akkor mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Vérzés kimaradáskor elsősorban erre lehet gondolni, és a pár órás vérezgetés sem zárja ki a terhesség lehetőségét.

 • Barbara

  Reply Reply 2017. október 09. hétfő

  Jonapot! Nekem olyan problemam van, hogy 19napja kesik a menszeszem,csinaltam egy tesztett es az negativ lett,de viszont a hasam alja az faj.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 09. hétfő

   Ha továbbra is késik, mindenképp érdemes néhány nap elteltével újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Zsofi

  Reply Reply 2017. október 08. vasárnap

  Jo napot!! Nekem multhonap-ba jott meg életembe elöször.Szeltember 5.én jot meg és szept.9-ig tartot most oktober 6-ig kellet volna megjojon és nem jott meg meg 2napot kesik! Mit tegyek hogy meg jöjön??

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 09. hétfő

   Az első időszakban, akár pár évig is, gyakran előfordul, hogy nem lesz rögtön pontos a ciklus. Ezzel nincs is semmi gond. Ha nincs semmi egészségügyi probléma, magától rendeződni fog.

 • Barbara

  Reply Reply 2017. október 06. péntek

  Sziasztok! Kedves Dr.Nő!
  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy nekem szept.23 án kellett volna meg jönnöm,és még mindig nem jöttem meg.De a mai nap barna folyásom illetve,egy két órára meg jöttem,de elmúltam,és a barna folyásom alatt az oldalam el kezdett nagyon fájni.Elöre is köszönöm a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 09. hétfő

   Ha ez a barnás folyás nem váltott közben át normál vérzésbe, akkor előfordulhat, hogy terhességről van szó. Mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Ábrahám Roxána

  Reply Reply 2017. október 02. hétfő

  Udv doktorno. Olyan kerdesem lenne hogy en 2 evig fogamzas gatlot szedtem de abba hagytam. Azota most 1 hetet keset de megjott. Viszont nagyo eros a verzesem. Semmi jele hogy babas lennek. A verzes szine szaga olyan mint a tobbi. Lehet a gyogyazer abbahagyasa miatt? Koszonom elore is

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 09. hétfő

   A tabletta abbahagyása után gyakran előfordul, hogy az első néhány hónapban nem pontosan jelentkezik a menzesz. Ha a vérzés erős, nem múlik el 3 napon belül, színe, állaga sem más, mint általában, akkor minimális a terhesség esélye. Viszont ha bizonytalan, még így is érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

 • Dóri

  Reply Reply 2017. szeptember 28. csütörtök

  Tisztelt Doktornő!
  Késett a menzeszem három napot, de előtte leszakadtak a melleim, émelyegtem és olyan alhasi mindjárt megjön görcseim voltak mellékelve fehér krémes folyással. Megjött végül, de aztán csak két napot tartott, ma a második napon barnázok. Émelygek reggelente, a melleim még mindig leszakadnak. Tesztet csináltam de negatív. Ön szerint ez lehet terhesség?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 02. hétfő

   Ha a vérzés azóta elmúlt, a tünetek viszont maradtak, mindenképp érdemes újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Én is terhességre gyanakodnék.

 • zsu

  Reply Reply 2017. szeptember 25. hétfő

  tisztelt dr nő
  olyan kérdésem lenne 16 napot késett a menszesz eddig soha nem volt ilyen ma vagyok a 17 napon tegnap óta görcsöl a hasam pisiléskor vérzés teszt negatív volt még a 10napos késésnél mitől lehetséges? köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 02. hétfő

   Mindenképp érdemes lenne újabb tesztet csinálni, reggeli első vizeletből. Ha még azóta sem jött meg, érdemes nőgyógyászhoz is bejelentkezni, a teszt eredményétől függetlenül is.

 • Kattus

  Reply Reply 2017. szeptember 23. szombat

  Üdvözlöm Doktornő
  Egy olyan kérdéssel szeretnék önhöz fordulni hogy egy héttel ezelött volt barnás folyásom és az 3 napig tartott szeptember 21 én kelet volna megjönnie a menzeszemnek és már a mai napot beleszámitva 3 napja késik a melleim nagyon megvannak duzzadva és fájnak és vannak néhol alhasi szurkálásaim utalhatnak ezek a tünetek terhességre ? Válaszát köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 25. hétfő

   Előfordulhat. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Vivien

  Reply Reply 2017. szeptember 16. szombat

  Jó napot! Szeretném tudni, hogyha barátommal kb 2 és fél hete voltunk együtt védekezés nélkül, akkor lehetséges hogy várandós legyek? A melleim nagyon megnőttek,fel vagyok puffadva, székrekedésem is van és gyakori vizelés, és a súlyom is nőtt,viszont a teszt negatív lett,de mensi előtt sosincsenek ilyen tünetek. Elseje körül szokott megjönni,de most az e havi hamarabb volt mert boroztunk,6-7 napig szokott tartani rendes vérzéssel. Szeretném tudni tehát hogy lehet baba vagy valami más betegség esetleg? Köszönöm a választ!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 18. hétfő

   Mivel védekezés nélkül voltak együtt, elsősorban terhességre gyanakodnék. Ha az utolsó vérzés enyhébb volt, mint általában, nem tartott tovább 3 napnál, esetleg már ahhoz képest is késik, vagy csak egyszerűen bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • orsi

  Reply Reply 2017. augusztus 29. kedd

  jelentkezet mestruacim ..akor terheseg nem lehet

 • orsi

  Reply Reply 2017. augusztus 22. kedd

  Jo napot doktorNo nekem ojan tuneteim vanak hogy 2.félnap volt rozsaszin fojasom ..azota nagyon fajogat a hasam es a derekam azota sem jelentkezet rendes mestruacios verzesem…de voltam dokinal es a beta hcg 3.5 volt az mit jelent elore is koszonom valaszat esnagyon varom ..lehetséges terheseg?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. augusztus 28. hétfő

   A terhesség korai szakaszában (első pár nap) lehet ennyi a hcg szint. Esetleg egy otthoni terhességi tesztet is érdemes csinálni, ha az orvosnál nem mondtak semmi egyértelműt.

   • orsi

    Reply Reply 2017. augusztus 29. kedd

    de jelentkezet mestruaciom …terheseg aalat lehet?

 • viki

  Reply Reply 2017. augusztus 17. csütörtök

  jo napot ha hcg 3.5 lehet terheseg??

 • G

  Reply Reply 2017. augusztus 17. csütörtök

  Kedves Doktornő!
  A párommal hónapok óta a Pharmatex hüvelykúpjával védekezünk. A menstruációmnak 4 napja kellett volna megjönnie. A második napon csináltam tesztet, negatív lett. Sokszor érzem azt a bizonyos meg akar jönni érzést, de még semmi. Lehet, hogy terhes vagyok?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. augusztus 21. hétfő

   Mivel bármelyik védekezési módnál van minimális kockázata a terhességnek, így ebben az esetben sem zárható ki biztosan. Ha időközben nem jött meg mégis, néhány nap elteltével érdemes újabb tesztet csinálni.

 • Anett

  Reply Reply 2017. augusztus 15. kedd

  Kedves Doktornő!

  Április óta szeretnénk babát, de nem sikerült eddig! Múlt csütörtökön kellett volna megjönnie, de már előtte vasárnap óta barnázásom volt. Elhatároztam, hogy péntek reggel csinálok tesztet, negatív volt, de addigra meg is jött. 4 napos szokott lenni, de most csak 3 napos volt, de most még azóta is 2 napja barnázásom van. Vérzés előtti napokban, amikor már barnáztam, éreztem több eddig nem tapasztalt dolgot; hasszúrkálás, hasfeszülés, nagyfokú fáradság, szédelgés. Még most is hasszúrkálás, enyhe görcsölés szokott lenni és szédülés, a reggeli hőmérsékletem nem magas 36,5. A kicsit rövidebb vérzés és szédülés miatt reménykedhetek még babában, vagy a vérzés miatt már nem. Peteérés környékén voltunk kétszer is együtt a párommal, és a vérzés előtt is, amikor már barnáztam.
  Köszönöm válaszát!

Comment navigation

Leave A Response

* Denotes Required Field