A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • Szandi15

    2011. május 08. vasárnap

    Hello doktor! az lenne a kérdésem hogy:

    A nővérem eddig szerette a a csokit most meg undorodik tőle..2hét alatt meg hizott nagyon, és amikor mentem mosdoba és véletlen rányitottam akkor épp hányt. -.-”
    Kérdeztem mivan erre csak kirohant…
    De a mosdoba felejtettea tesztett amit csinált és láttam h pozitiv. Kérdeztem h volt-e valakivel és nem válaszolt. Ma kérdeztem barátját hogy voltatok-e együtt védekezés nélkül? erre azt mondta h kijukd a gumi és a végén vette észre…
    Én: 15 vagyok Nővérem : 20
    barátja: 23

    Nem akarnak gyereket … aza kérdésem ha elvetetti akkor lehet gyereke? vagy nem? mert sok olyat hallottam ha már elvetette már nem lehetett gyermeke előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      2011. május 09. hétfő

      Alapvetően az abortusz nem zárja ki a későbbi gyermekvállalás lehetőségét. Természetesen lehetnek olyan komplikációk, amik megnehezítik a későbbi teherbeesést, de ez egyáltalán nem általános. De mindenképp érdemes minél előbb orvoshoz mennie, ne halogassa sokáig, hacsak nem szeretnék mégis megtartani a babát.

  • Polla

    2011. május 07. szombat

    Kedves Doktornő!
    Arról szeretnék érdeklődni, hogy a káros szenvedélyek, a dohányzás, a szerhasználat a terhesség első 6-8 hetében hogy hat a babára? Amennyiben egy leendő anya még nem tud a terhességről és nem változtat egyébként valamelyest felelőtlen életmódján van-e esélye arra, amennyiben a terhesség észrevétele után változtat, és vigyáz magára és a babára, hogy egészséges gyermeknek ad életet.
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2011. május 09. hétfő

      Ha azonnal felhagy a káros szenvedélyekkel, amint tudomására jut a terhesség ténye, a baba esélyei ugrásszerűen megnőnek! Természetesen akkor a legbiztosabb, ha egyáltalán nem él ilyen szerekkel, de minél előbb abbahagyja, annál jobb!

  • bibike

    2011. május 06. péntek

    Kedves doktornő!
    Nekem olyan kérdésem lenne,hogy a párommal nagyon szeretnénk babát,és mikor szeretkezünk,akkor mindig utánna kifolyik.ez természetes?Vagy nem?Ezért nem jön össze a baba?előre is köszönöm.

    • Gabi

      2011. május 09. hétfő

      Ez természetes, hogy kifolyik. Egészen biztos, hogy nem emiatt nem sikerül teherbe esni.

  • Bella

    2011. május 05. csütörtök

    Hello, megszeretném kérdezni, hogy olyan tüneteim vannak hogy alhasi fájdalom meg hányinger de nem folytonosan. gyakori vizelet. Ez utalhat terhességre? vagy lehet valamiféle betegség is? Örülnék a hamari válasznak, köszönöm.

    • Gabi

      2011. május 09. hétfő

      Ezek a tünetek önmagukban nem utalnak egyértelműen terhességre. Ha ezek mellett a vérzésed is késik, akkor utalhatnak terhességre. Ha már késik, mindenképp csinálj terhességi tesztet.

  • Katrina

    2011. május 05. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Hosszú idő kihagyás után ismét elkezdtem fogamzásgátló tablettát szedni, igaz egy elég alacsony hormontartalmú készítményt. Valószínűleg túl hamar kezdtem el a szedését, pár csepp barnás folyást már a menstruáció kezdeteként értékeltem, és az útmutató szerinti első napon bevettem az első tablettát is. Ez pont egy hónapja volt, és közben a párommal nem használtunk egyéb védekezési módot abban a hitben, hogy a tabletta védettséget adott. Ehhez képest folyamatosan barnás folyásom van, és a tablettaszedés kezdésekor igazán meg sem jött, csak valami hasonlót észleltem, de nem a szokásos vérzésemet.
    A mellkasomon furcsa foltok jöttek elő, ingerlpékeny vagyok és hamar fáradok, plusz vizesedik a bokám…Ezek a tünetek is utalhatnak terhességre, tablettaszedés mellett is? Valamint ha terhes vagyok, és mellette szedtem a tablettát, milyen hatása lehet? Válaszát előre is köszöni egy gyanakvó huszonéves

    • Gabi

      2011. május 09. hétfő

      Előfordulhat, hogy ezek a fogamzásgátló okozta mellékhatások. A folyamatos barnás folyás, a bőrelváltozások, a vizesedés nem is tipikus terhességi tünetek. Érdemes lenne nőgyógyászhoz menni, ott az is kiderülne, ha esetleg mégis terhes, de lehet, hogy csak más tablettát fog javasolni.

  • Helen

    2011. május 04. szerda

    Kedves Doktornő.
    Egy 17 éves lány vagyok. A Kedvesemmel 1 hónapja vagyok együtt 1 alkalom kivételével használtunk óvszert mindig.Ez az alkalom 6 napja volt és azóta nem szeretkeztünk. Nincs semmi tünetem viszont híztam. Ez lehet a terhességtől vagy csak a rendszertelen étkezéstől ? A mezeszemnek a hónap közepén kell megjönnie tehát még nem tudom, hogy késni fog-e.

    • Gabi

      2011. május 06. péntek

      6 nap elteltével még nem okozhat hízást a terhesség! Ilyenkor még csak milliméterekben mérhető változások történhetnek odabent! Viszont ha egyetlen alkalommal is védekezés nélkül voltatok együtt, megvan az esélye, hogy teherbe ess! Ha nem szeretnétek még babát, minden alkalommal figyeljetek a védekezésre! Az óvszer talán a legegyszerűbb megoldás.

  • noemi

    2011. május 04. szerda

    Kedves Doktorno!!!

    Azt szeretnem éntél megkerdezni, hogy aprilis 16-an menstrualtam utoljara azota nem vedekezunk a parommal mert szeretnenk babat, par napja erzekeny a mellem a kavetol hanyingerem lesz de semmi mas tunetem nincs!!!Azt szeretnem tudni, hogy erdemes e mar most csinalni tesztet?ma van maj 5.-e vagy nagyon korai lenne de mar annyira kivancsi vagyok!!!Valaszat elore is koszonom

    • Gabi

      2011. május 06. péntek

      Általában érdemes megvárni, mikor már késik a menzesz. Ettől függetlenül meg lehet próbálni tesztelni, csak ha netán negatív, nem szabad elkeseredni! Inkább próbálkozni tovább!

  • Ivett

    2011. május 04. szerda

    Azzal a jellegű gonddal fordulnék önhöz, hogy a párommal tegnap lefeküdtünk gumit használtunk elment a gumiba rá kb 20 perce gumi nélkül csináltuk kb 10percig fenn á a veszély forássa?

    • Gabi

      2011. május 06. péntek

      Ha a második alkalommal csak megszakítással védekeztek, akkor van kb. 5% esély a terhességre.

      • Ivett

        2011. május 06. péntek

        Nagyon Köszönöm Szépen a Választ

  • Edi

    2011. május 02. hétfő

    Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni,h már pár napja pecsételő vérzésem van és a menstruációm helyett jött meg!! Volt már rá 1x ilyen példa,de utána a másik hónapban normálisan megjött!!Szoktam tornázni,de sajna rendszertelenül étkezem!!Lehetséges,h befolyásolná??1 hónapja a barátommal úgy csináltuk, h nem volt rajta gumi ez kb. 3percig lehetett,de viszont utána már felkerült!!Lehetek az elő nedvtől terhes????Mellfeszülés nincs,émelygés nincs, szédülés nincs…
    Voltam orvosnál, megvizsgált és azt mondta, h kizárt a terhesség viszont elküldött vérvételre, h biztosan pontosra menjen!!!Nagyon félek!!! Válaszát előre is köszönöm!!!!

    • Gabi

      2011. május 03. kedd

      A terhesség esélye kb. 5%. A rendszertelen étkezés és a torna (ha nem terheli meg a szervezetet), nem befolyásolhatja a ciklust. Érdemes megvárni a vérvétel eredményét, remélhetőleg nincs is miért aggódni.

      • Edi

        2011. május 03. kedd

        Nagyon szépem köszönöm a válaszát!!:-)Megnyugtatott!:-)
        …ha lesz még kérdésem, örömmel fordulok Önhöz!!!:-):-)

  • Szasza11

    2011. május 02. hétfő

    Kedves Doktornő!!!!Avval a problémával fordulok önhöz,mert félek terhes vagyok…április 7.-én jött meg utoljára,és a barátommal 16.-án feküdtem le és nem védekeztünk.azóta 3-4 napja hányinger jön rám többször,ha eszek akkor is néha pedig éhes vagyok,émelygek néha,és kb. 5-6 napja érzékeny a mellbimbóm meg a mellem is,alhasi fájdalmam nagyon enyhe van mostanában,viszont barnás folyásom nincs…utalhat ez terhességre???előre is köszönöm a válaszát!!!

    • Gabi

      2011. május 02. hétfő

      Igen, lehetséges a terhesség. Ha a menzesz sem jön meg időben, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • gulybán klaudia

    2011. április 30. szombat

    csokolom doktornö!! szeretném megtudnia párommmal már 3 honapja ugy csináljuk hogy nem védekezzünk és belém élvez!! de minden honapban megjönn a bajom!! volttak jeleim is fáradékomyság, melleim fájnak,gerincem,sokat ettem,megkivánok ételeket+!! és szokott véres lennia bugyim de csak egy pötty!! azért kérdem hogy lehetek e terhes mert a testvéremnek is megvoltt végig a baja mig gyereket várt!! + ráádásula sogornömnek is!! várom válaszát elöre is köszönöm!!

    • Gabi

      2011. május 02. hétfő

      Előfordulhat vérzés a terhesség során, de általában ez sokkal enyhébb, mint a megszokott, rövidebb ideig is tart, színe, állaga is eltérhet a normális menzesztől. Ha terhességre gyanakszik, érdemes lenne tesztet csinálni. Ugyanakkor 3 hónap sikertelen próbálkozás is teljesen természetes lehet!

  • zsuzsi

    2011. április 28. csütörtök

    JÓ estét Doktornő!

    Nekem olyan kérdésem lenne önhöz, én amonerhia hyperandrogenizmus primer lgt hyper-ben szenvedek. Ezt 6-7 évvel ezelőtt derült ki azóta semmi változás nem történt gyógyszert sem szedek de nincs is menstruációm, de azt mondták hogy ettől még lehet gyerekem. Most azt hiszem hogy terhes vagyok bár a terhességi tesztek negatívok, a mellbimbóm nagyon fáj a hasam alja kerekebb mint a normál hasam, párnapja azt vettem észre hogy ha idegessebb vagyok fáj görcsölget ha fel húzom a térdem szűnik minden. lehetséges hogy télleg babát várok?

    • Gabi

      2011. április 30. szombat

      Ennyiiből nehéz lenne megmondani, de ha erre gyanakszol, érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz.

  • iwyke

    2011. április 28. csütörtök

    kedves doktorno! 19eves vagyok & a parammal minden masik nap csinaljuk! es nagyon szeretnek mar egy babat! o is szeretne mert mar van egy kis fia de o mindig azt mondja meg van idonk de en nagyon szeretnek mar teherbe esni!! segitseget szeretnem kerni h hogyan lehetseges ez” mert nem hasznalunk ovszert & meg tablettat sem szedek” de idaig minden rendben van nem erzek semmit! & meg mindig nem vagyok terhes! de mar babat szeretnek! segitsen h hogy lehetne ezt elerni!! elore is koszonom!!

    • Gabi

      2011. április 30. szombat

      Ha minden rendben, rendszeres a menzeszed, egyelőre nem kell mást tenni, mint próbálkozni, természetesen mindenféle védekezés nélkül. És nem szabad elkeseredni, ha nem sikerül azonnal, eltelhet pár hónap, mire sikerül. Ha késik a menzeszed, csak akkor érdemes tesztelni.

  • TIMCSIKE

    2011. április 27. szerda

    TISZTELT D.RNÖ!AZT SZERTNÉM KÉRDEZNI HOGY PÁROMMAL EGYÜTT VOLTUNK EGYMÁS UTÁN 2SZER ÉS MIND A KÉTSZER BELÉM MENT ,ÉS NEM FOLYT KI.25ÉN TÖRTÉNT MEG ÉS 27ÉN VETTEM TERHESÉGI TESZTET ÉS NEGATIVOTT MUTATOTT AKKOR NEM VAGYOK TERHES?KÉRNÉM A SEGITSÉGÉT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!!!!!

    • Gabi

      2011. április 28. csütörtök

      2 nap elteltével még a legérzékenyebb tesztek sem mutatják ki biztosra a terhességet. Érdemes a teszteléssel addig várni, amikor már késik a menzesz.

    • TIMCSIKE

      2011. április 29. péntek

      köszönöm dr.nö a válaszát!még annyi hogy már van egy gyermekem aki 11eves és mi a párommal majdnem hogy megszakitással csináltuk.és azert is hittem hogy már terhes v.ok.4nap után is megprobáltam a tesztett de negativ.azt szeretném még kérdezni hogy megcsináltattam a méhszáj sebet körülbelül 4-5honapja az ugye nem folyásolhatja be a terheséget?már alig várom hogy legyen egy kis babánk.jaj még egy kérdés miután a párommal együtt voltunk azota van egy kis folyásom az lehetséges hogy felfázhattam?köszönöm elöre is a kedvességét:

  • Flore

    2011. április 21. csütörtök

    Kedves doktornő!
    Ha valaki másfél év alatt nem esett teherbe védekezés nélkül,akkor orvosi segítség nélkül nem is fog?Vagy nem valószínű?

    • Gabi

      2011. április 24. vasárnap

      Legalábbis kicsi az esélye. Mindenképpen érdemes lenne kivizsgáltatni, lehetséges, hogy egyszerűen tud segíteni az orvos. Ennyi idő után már nem érdemes halogatni.

  • Nagy Emese

    2011. április 19. kedd

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretném megkérdezni, hogy a terhesség első tünetei (mellfeszülés, fáradékonyság, alhasi fájdalom) mikor jelentkezhet legkorábban? Egy hete voltunk együtt, de már a 2. napon alhasi fájdalmat éreztem. Azóta folyamatos a mellfeszülés. Lehet terhességről szó? Az óvszerre került előváladéktól mennyi a teherbe esés kockázata? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Emese

    • Gabi

      2011. április 23. szombat

      Kb. 5% a kockázat. Terhességi tüneteket viszont leghamarabb 10-12 nap elteltével lehet érezni.

  • Manó

    2011. április 19. kedd

    Kedves Doktornő!
    27-én volt peteérésem (naptár szerint), és 29-én együtt voltunk párommal és be is ment.Azóta sok tünetem volt: hányinger,állandó pisilhetnék,fokozott fáradságérzés, menstruációs görcs szerű alhasi panaszok, szomjúság, mellek érzékenysége és megnövekedése, menstruáció elmaradása( ma van 6. napja, hogy elmarad). Csináltam tesztet de negatív lett. Talán túl korán csináltam a tesztet? Esetleg bebeszélem magamnak a jeleket?
    ui.:a tünetek nagy része a napokban jelentkezett, a tesztet még ezek előtt csináltam.
    Előre is köszönöm

    • Gabi

      2011. április 23. szombat

      Ha időközben nem jelentkezett vérzés, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Hani

    2011. április 16. szombat

    Kedves Doktornő!

    Nekünk ez az első hónapunk, amikor próbálkozunk. Ma reggel kellett volna nem megjönnie és nem is jött. Viszont már kedd óta barnás pecsételő vérzésem van (sajnos nem egy két csepp, de nem is olyan nagy mennyiség, mint a menzesz)és ez nem akar elmúlni. Általában időben meg szokott jönni a mensim. Két nappal a nemvárt előtt és ma reggel is csináltam 10-es érzékenységű tesztet, de mindkettő negatív lett.
    A melleim megduzzadtak, egy picit nőttek is és a mellbimbóim nagyon érzékenyek (ilyen még soha nem volt) Ezen kívül olyan érzésem van a hasamban, hogy mindjárt megjön, és hol a jobb, hol a bal oldalon szurkál. A derekam is nagyon fáj, van, hogy a lábamba is átsugároz a fájdalom. Fáradékony vagyok és néha szédelgek.
    Ön szerint lehetek terhes a negatív teszt ellenére? Ha igen miért nem mutatja ki. A barnás vérzés mitől lehet?
    Tudom, hogy nagyon sok kérdésem van, de hálás lennék, ha tudna nekem segíteni. Ha nem változik semmi orvoshoz is elmegyek.

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. április 23. szombat

      Ha időközben elmúlt ez a barnázás és nem váltott át vérzésbe, még lehet szó terhességről. Viszont ha elhúzódik, tényleg a legjobb ötlet, ha orvoshoz fordul.

  • kata

    2011. április 16. szombat

    Kedves Doktorno!

    Utolso menstruaciom marcius 14 en volt, majd 24.en egyutt voltam a baratommal. Vedekztunk ovszerrel (Durex extra safe) de en felek, h mi van ha kihasadt es nem vettem eszre? Sajnos nem kertem meg ra, hogy ellenorizze le az aktus utan.
    Most meg nagyon felek, hogy terhes vagyok. A napokba kell megjonnie, az online naptar szerint hetfon. De en mar most aggodok, hogy terhes vagyok.
    Ha elvegzem a tesztet, akkor mar kimutatna, hogy ha az vagyok?

    Valaszat elore is kosoznom!

  • Éva

    2011. április 15. péntek

    Kedves Doktornő!Az lenne a kérdésem,hogy az elmúlt 2 hónapban nem szedtem a fogamzásgátlót…Előtte fél évig szedtem…Együtt voltunk a barátommal védekezés nélkül,de időben kiszállt…3. napra rá megjött a menstruációm és ismét elkezdtem szedni a fogamzásgátlót.majdnem 8 napig véreztem…az utolso 2 nap már barnás pecsételő volt..2 hét telt el az együttlét óta és sokszor levert vagyok,étvágyam is van rendesen (sőőőt) a szokottnál sokkal többet eszek!néha belenyilal az alhasamba egy fájdalom..most hőemelkedésem van bár köhögök is picit…De tavaly volt abortuszom és ugyanez volt:S Ön szerint van komolyabb esély a babára??Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. április 22. péntek

      Mivel a menzesze nem maradt ki, kicsi a terhesség esélye, de ha bizonytalan, érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Katalin

    2011. április 12. kedd

    Kedves Doktornő!
    A párommal januárban voltunk együtt, mert külföldön dolgozik. Egy hetet voltunk együtt, megszakítással szeretkeztünk többször. Utalhatnak-e a következő tünetek terhességre: súlygyarapodás, mellek megnövekedése, mellek érzékenysége és viszketése, fáradékonyság, egyensúlyzavar, fokozott hüvelyváladék, pattanásosabb és zsírosabb bőr. Émelygést a múlt hétig nem tapasztaltam, akkor hánytam először. Illetve a menstruációm is megvan, viszont eddig 4-5 napig tartott, január óta csak 1,5-2,5 napig és inkább barnás színe van.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. április 19. kedd

      A tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de lehetséges, hogy terhesség okozza őket. Főleg a vérzés jellegének változása miatt gondolnék terhességre. Érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • Baba

    2011. április 09. szombat

    Kedves doktorno!

    21 eves vagyok, a menstruaciom meg nem allt be, de lassan egy hete meg kellene mar jonnie. parommal megszakitasos modszerrel vedekezunk, de most valahogy furan erzem magam. Kicsit szedulok, a derekam is faj mikor lefekszem az agyra, mostanaban tul jo az etvagyam. Nem tudom minek velni. Lehet hogy csak az uj munkahely es az utazas miatt van(nemzetkozi arufuvarozas)? Gerincproblemaim mar kicsi korom ota vannak, nagyfoku hypotenziom van, melyre Talliton 6.25-ot szedek nehanap orovosi rendelvenyre. A mehem hatrahajlo, tehat ennek tudom be a bal oldali alhasi fajdalmat. Kicsit felek, hogy teherbe estem. Levert vagyok, egyfolytaban alszok, ha tehetem, kicsit ingerultebben viselkedek es nyugos is szoktam lenni. Kerem segitsen valaszaval mihamarabb.
    Elore is koszonom.

    • Gabi

      2011. április 14. csütörtök

      Megszakításos védekezésnél kb. 5% a teherbeesés esélye, ráadásul ha egy pár egy éven túl is csak ezzel a módszerrel védekezik, a kockázat 35%-ra emelkedik. A tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de előfordulhat, hogy mégis ez okozza őket. Ha erre gyanakszik, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

      • Baba

        2011. április 15. péntek

        Koszonom a segitseget 🙂 ma megjott! 🙂 szoval megnyugodva szenvedek! 😀 de nagyon koszonom a valaszat!!! 🙂 ha esetleg valamilyen hasonlo problemam lenne, irok majd Onnek 🙂 Tovabbi jo munkat! 🙂

  • Amina

    2011. április 09. szombat

    Én kb…3honapja járok a barátomal nekki attam a szuzeségem és 4 alkalomal fekutem le vele. Az első 3 alkalomal védekesztunk kb egy hete a 4-dik alkalomal kiszakat a gumi és sajnálatos modon már késö volt mire észre vettuk. Nincs semmien fajta tuneteim. Csak a mellbimboim zsibadnak de nem feszulnek se nem fájnak. Mire figyeljek? Retegek hogy terhes lettem.

  • Amina

    2011. április 09. szombat

    Én a barátomal kb egy hete ugyan igy voltam sajnos kiszakat a gumi és megtörtént a baleset. Retegek hogy terhes letem. Semmi jelét igaz még nem látom és ez az első eset. Mire figyeljek?

    • Gabi

      2011. április 14. csütörtök

      Ha már késik a menzeszed, akkor mindenképp csinálj terhességi tesztet. Viszont ha még nincs itt a menzesz ideje, sok mindent nem tudsz tenni. A terhesség korai szakaszára jellemző tünetek jelentkezhetnek esetleg, mint hányinger, émelygés, gyakori vizelési inger, mellérzékenység, enyhe hasi fájdalom, viszont ezek a tünetek gyakran nagyon hasonlítanak a menzeszt megelőző tünetekre.

  • Szasza

    2011. április 08. péntek

    Tisztelt.drnő!

    Március 11.-én voltam együt barátommal és megszakításos modszerrel védekeztünk. március 28.-án kellet volna megjöni-e de nem jött meg. 11. napja késik,csináltam tesztet,de negatív lett a teszt.Fájnak a mell bimboim és csak fehér folyásom van meg enyhe alhasi fájdalmaim néha(bár a mell fájdalom akkor is van mielöt megjön a bajom.Most terers vagyok?Mennyire lehet hini a tetsznek?

    Előre is köszönöm válaszát,Szandra.

    • Gabi

      2011. április 14. csütörtök

      Ha időközben nem jön meg mégis, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Ha egyébként pontosan szokott jelentkezni a menzesze, a teszt eredményétől függetlenül érdemes nőgyógyászhoz menni, ott azonnal kiderül, hogy miről van szó.

  • flóra

    2011. április 05. kedd

    Kedves Dr. nő!
    Érdeklődnnék egy olyan helyzetről hogy a párommal szinte 2 naponta vagyunk együtt védekezés nélkül.
    Nekem eddig mindig pontos volt a menstruáciom viszont az utóbbi időben 5 nappal korbban jött meg (Febr.22) ami még normális állagú fájdalom mentes volt.azátán
    a következő hónapban 21-én ami nagyon fájdalmasan kezdődött sokkal több vér jött belőlem szinte 30 percenként kellet tisztálkodnom és az állaga nyúlós nyálkás
    néha olyan barnás..a második nap már csökkent a vérzésem harmadik nap már csak barna színű..
    Én megcsináltam a menszeszem elötti nap egy tesztet ami negatív lett mert furcsán éreztem magam keztem azt hinni terhes vagyok de másnap megjött (ez volt a fájdalmas)lehet hogy az voltam esetleg csak elvetéltem????

    • Gabi

      2011. április 09. szombat

      Sajnos ez elképzelhető.

    • any

      2011. április 12. kedd

      én azt szeretném megkérdezni hogy menszesz elött2 nappal voltam a férjemmel azaz márc 14 én eggyütt és nem védekezünk mert babát szeretnénk.most kellett volna megjönnie ápr 10 én de már 3 napot késik de nekem mindig pontos.csináltam tesztet is de negativ lett!csináljak még egy tesztet?köszönöm előre is.

      • Gabi

        2011. április 19. kedd

        Ha közben nem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Valaki

    2011. április 05. kedd

    Tisztelt doktornő! Én együtt voltam a barátommal de nem védekeztünk. Nem ment el bennem!! Lehetséges h terhes vagyok 20-án kell majd megjönnie. Köszönöm

    • Gabi

      2011. április 09. szombat

      Mint ebben az esetben is, a megszakításos védekezésnél kb. 5% a teherbeesés esélye.

  • nessy23

    2011. április 01. péntek

    Kedves Doktor Nő!

    Azt szeretném meg kérdezni, hogy nekem a menstruációm a márciusi hónapban ki maradt, és február 25-én volt utoljára és amikor elmúlt rá két hétre barnás pecsételésem volt majd nem egy hétig, voltam orvosnál is és azt mondta rá hogy ez már vérzés. És félek hogy terhes vagyok. És azt szeretném meg kérdezni, hogy mikor csináljak tesztet? És hány százalék esélye van annak hogy terhes vagyok?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Tisztelettel Nessy23

    • Gabi

      2011. április 07. csütörtök

      Ha a barnás folyást menzesznek tekinti, akkor ahhoz képest 28 nappal várható a következő vérzés. Ha már onnantól számítva is késik a menzesz, akkor mindenképp érdemes tesztelni, de ha bizonytalan, korábban is tesztelhet.

  • Papapa

    2011. április 01. péntek

    Kedves Dr. Nő

    Nekem Február 28.-án jött meg és március 4-5. én mult el… aztán rá 1-2 hétre együtt voltam a baráttommal …(jahm és a mensim mindig hamarabb jött meg eddig 4-7 nappal)
    Szóval kiszámoltam és március 28.-án kellet vna megjönnie de semmi félek h terhes vagyok?
    vagy ez lehet csak a stressz miatt hogy késik?
    Kérem irjon minél hamarabb!!!!
    Köszönöm!

    • Gabi

      2011. április 07. csütörtök

      Ha nem védekeztetek, akkor elég nagy esély van a terhességre. Ha még nem csináltál terhességi tesztet, és azóta sem jött meg, mindenképp érdemes tesztelni.

  • Ancy

    2011. március 31. csütörtök

    Tiszteletem doktornő!

    Párommal 4,6 éve vagyunk együtt,minden rendben működik köztünk.
    Tegnap este (márc.29-én) együtt voltunk és tudatosan szerettünk volna gyermeket áldani,de nagyon rá izgult(,mert a háttér még nem a legbiztosabb de már mind a ketten nagyon szeretnénk…) és éreztük,hogy ejakulál,vagyis annak az érzete meg volt,de nem jött sperma és nem is folyt ki a hüvelyemből(elnézést,de megszagoltam)…Viszont folytattuk tovább,így már nem bennem ment el de mikor már rendesen ejakulált,nagyon fájt neki. Ez mitől lehet? Lehet nem készült még fel eléggé és rágörcsölt?
    Köszönöm előre is ! Üdvözlöm!

    • Vida Agi

      2011. április 08. péntek

      Igen, ez lehetett az izgalomtól, ha máskor is előfordul, forduljon orvoshoz.

  • gabcsika

    2011. március 30. szerda

    Kedves Doktor nő!
    A fogamzásgátlót december 26 hagytam abba,meg is jött majdnem idöben a menstuáciom.. utoljára február 5. volt meg 9 ig tartott, majd 16-22 csináltam ovi tesztet és 22 elég erös két csik mutatkozott! Majdnem minden nap együtt is voltunk a párommal…azota nem jött meg,tesztet is csinltam kb másfél héttel ezelött és negativ volt..viszont viszket a hasam vagyis a bör:) és pattanások az államon,és ha eszem akkor folyamatosan azt érzem h éhes vagyok,a hasam is fel van picit puffadva…de akkor miért negativ a tesz? vagy lehetséges hogy nekem majd csak késöbb mutatja ,vagy pedig a gyogyszer abba hagyása miatt van ez az egész? azt olvastam hogy nem kell azonnal orvoshoz menni hisz az a legjobb ha a gyogyszer abba hagyása után magátol rendszerezödik a hormon!! azért bizom benne h kismama lehetek vagy vagyok:)
    köszönöm a választ !!

  • Mónika

    2011. március 30. szerda

    Kedves Doktornő,
    Az útolsó messeszem útán együtt voltunk kb kétszer háromszor a párommal, kikapásos modszerrel „védekezünk”, de jóval azelőtt kivette mielőtt elment volna. A tegnap kellett volna megjöjjön, a múlt héten meg végig erős barna folyásom volt, és mostmár az sem sűrű, most épp virusos légcső betegségem van és lázam is volt. Az is befolyásolhatja a késést vagy azt az erős barna folyást? Meglehet, hogy tehes vagyok? gondoltam még várok 2-3 napot a tesztig….

    • Gabi

      2011. április 05. kedd

      Megszakításos módszernél kb. 5% a terhesség esélye, és ez minden alkalommal nagyobb. Ha bizonytalan, érdemes tesztet csinálni. A betegség (vagy az arra szedett gyógyszer) minimálisan befolyásolhatja a menstruációs ciklust, de ez még nem zárja ki a terhességet sem.

  • István

    2011. március 28. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    A barátnőm miatt aggódom, mert másfél hete volt egy kisebb vérzése, három napig tartott, minimális pár csepp vérrel. Megcsináltunk egy tesztet múlthéten, de az negatív lett, ennek ellenére most már 4napja késik, viszont más tünet nincs, talán fáradékony, de nem eszik sokat (ellenkezőleg), nem pisil sűrűn, nincs változás a mellein stb…tény, hogy volt alkalom, amikor bekerült a péniszem óvszer nélkül, de az nagyjából egy perc lehetett. Tehát ez lehet valami betegség, vagy csak menstruációs zavar, vagy esetleg mégis terhesség?

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. március 29. kedd

      Ha ilyen késés nem szokott előfordulni, és időközben nem jelentkezik vérzés, esetleg pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Viszont valamilyen hormonális vagy nőgyógyászati probléma miatt is késhet/kimaradhat a vérzés.

  • Detty

    2011. március 28. hétfő

    Tisztelt Doktornö!
    A legutobbi mensesem utolso napján vagy talán 1-2 nappal utána történt egy kis baleset a párommal együttlétkor. Egyenlöre nem késik a mensesem mert csak ápr 10 körül kell hogy megjöjjön de látványosan megnöttek a melleim és eléggé érzékenyek és feszülnek is, ezért nagyon megijedtem és tegnap csináltam is tesztet de negativ lett…de gondolom ilyen korán nem mutat ki semmit, ha véletlen terhes lennék akkor az még kb csak 2 hetes lehet nem? Mert az utolso mensesem megvolt…de 2 hetes terhességtöl meg még nem fájhat a mellem vagy igen? Semmi más tünetem nincs, ill a derekam fáj kicsit de álló munkát végzek, gondolom attól lehet.
    Elöre is köszönöm válaszát!!!
    Üdv

    • Gabi

      2011. március 29. kedd

      Az első terhességi tünetek kb. 12 nap elteltével már jelentkezhetnek, így ez utalhat terhességre, bár nem egyértelműen terhességi tünet. Ha késik a menzesz, akkor érdemes a tesztet megismételni.

    • gabriella

      2011. március 30. szerda

      tisztelt doktornö.nekem február 25.-én volt meg utoljára mensesem 28 napos a cikluspm.azt szeretném tudni hogy terhes lennék?kérem mielöbb válaszát.folyásom is van nem sok de kevés egyéb tüneteim nincsennek.fáradékonyabb vagyok.tisztelettel:komáromi miklósné
      telek gabriella

      • Gabi

        2011. április 05. kedd

        Ha eddig pontos volt a ciklusa, és az utolsó menzesz óta volt védekezés nélküli együttlét, akkor szóba jöhet a terhesség. Ha időközben nem jelentkezett a menzesz, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet!

  • nitus07

    2011. március 28. hétfő

    Tisztelt.drnő!
    Menszesz utolsó napján voltunk együtt a párommal mikor elélvezett bennem. Addig mindig kiszállásos módszerrel voltunk együtt.
    Ez február 24-én volt. A ciklusaim 38-40 naposak.
    Egy hete fáj a mellem , de nem vészesen .És a mellbimbóm is nagyon érzékeny. Két hete nagyon sok krémes folyásom van , ilyen nem volt még. Komolyan olyan érzésem van ,mintha pisilnék közbe.Néha furcsán fáj a hasam és iszonyatosan puffadok.
    Lehet ez terhesség? Ha igen mikor teszteljek?Április 7 -én kellene elvileg megjönnie,de ha akkor sikerült akkor már 6 hetesnek kellene lennem.
    Köszönöm válaszát

    • Gabi

      2011. március 29. kedd

      Ennyi idő elteltével már jó eséllyel kimutatná a teszt a terhességet, érdemes lenne már most tesztelni.

      • nitus

        2011. április 03. vasárnap

        Köszönöm a válaszát. Teszteltem azóta kétszer , mind a kettő pozitív és erősödik a csík 🙂 Szerdán doki ,remélem lát valamit.

  • Norah

    2011. március 27. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    Az utolsó menstruációm első napja márc. 4-én volt, 5-6 napig tart és a ciklusom 31-32 napos. Nos, az lenne a kérdésem, hogy ha a párommal márc. 15, 16, és 19-én voltunk együtt, védekezés nélkül, elképzelhető, hogy terhes vagyok? Különösebben nem érzek semmi változást.
    Várom válaszát!

    Köszönettel és üdvözlettel!

    • Gabi

      2011. március 29. kedd

      Igen, lehetséges. Viszont biztosra még akkor sem lehetne mondani, ha pontosan tudná a peteérés időpontját.

      • Norah

        2011. április 09. szombat

        Kedves Gabi!

        Boldogan tudatom, hogy 2 tesztet is csináltam és mind a 2 pozitív lett! 🙂 Úgy örülök neki. Kérdésem az lenne, mikor érdemes elmenni orvoshoz? Illetve annyi „gondom” van, hogy fájdogál a hasam és a derekam sokat úgy 3-4 napja. Ez normális? Ezen kívül semmi „rosszat” nem tapasztaltam!

        Üdvözlettel

  • Szabolcs

    2011. március 26. szombat

    Jó napot doktornő
    a barátnőmmel együtt voltunk és kiszakadt az óvszer, de sajnos későn vettük észra. Elmentünk 6 nap múlva a nőgyógyászhoz aki azt mondta, hogy nem érez semmi olyan dolgot ami gyerekre utalna, de mondta a barátnőmnek,hogy várja meg a menstruációt. Meg is jött idejébe szerencsére, de most 4 héttel később a barátnőm sokkal többet eszik, mint szokott fájnak a mellei és megduzzadtak, a mellkhasa is fáj. Ezek a tünetek jelenthetik azt hogy terhes?
    előre is köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2011. március 27. vasárnap

      Ezek a tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre. de ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • egy srác

        2011. március 27. vasárnap

        tisztelt doktórnö.a barátnőmmel együtt voltunk és óvszer nélkül csináltuk,de nem élveztem el,semmi sem volt,visszatudtam tartani ……de kérném a segitségét és a sürgös válaszát hogy mi sülhet ki ebböl :(…..a válaszát elöre is köszönöm…

        • Gabi

          2011. március 29. kedd

          Mivel csak megszakításos módszerrel védekeztek, van kb. 5% esély a terhességre, ami nem túl sok, ha esetleg késne a menzesze, érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Andi

    2011. március 24. csütörtök

    Kedve Doktornő.

    Lehet hogy terhes vagyok de én inkább betegségre gyanakszom.
    28 napos ciklus,félidőben együttlétek viszont 1 hete erős alhasi fájdalom és derékfájás kínoz.Bizseregnek a melleim is.2. terhességről lenne szó aminek nagyon örülnék de az 1. babánál semmi ilyet nem éreztem.Ez normális??
    Köszönöm

    • Gabi

      2011. március 27. vasárnap

      Egy nő két terhessége lehet merőben különböző. Ez normális. Az erős hasi fájdalom viszont nem biztos. Ha ez nem enyhül, minél előbb érdemes orvoshoz fordulni, hogy a méhen kívüli terhességet kizárja.

  • kicsilány

    2011. március 23. szerda

    Együtt voltam a barátommal, 2-3 hét mulva meg kellett volna hogy jöjjön és két napja nem jött meg és folyamatosan éhes vagyok meg állandoan pisilnem kell és folyamatosan hizok!! Lehet hogy terhes vagyok??

    Köszönöm a válaszát!!

    • Gabi

      2011. március 27. vasárnap

      Ha védekezés nélkül voltatok együtt és a menzeszed is késik, akkor van esélye rá, hogy terhes vagy. Érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ildó

    2011. március 21. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Arról szeretnék tájékozódni hogy abban az esetben lehetséges-e a terhesség ha a menstruációm kb 2 hetet késett. Korábban ilyen jellegű problémám nem volt, viszont a nőgyógyászom szerint hormon háztartási zavarom van.Rendszeresek a hőhullámok, a mell fájdalmak.Tesztet érdemes csinálnom?
    Várom válaszát.
    Előre is köszönöm.Üdv

    • Gabi

      2011. március 24. csütörtök

      Ha a vérzés tovább tartott, mint 3 nap, mennyisége, állaga, színe nem tért el a megszokottól, akkor minimális esély van a terhességre. Ha nem a megszokott volt, vagy valami miatt, esetleg terhességre utaló jelek miatt, mégis bizonytalan, akkor érdemes tesztelni.

  • Ani

    2011. március 14. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Nekem olyan problémám van,hogy lassan 4 hónapja késik a menzeszem.az esetek 97% védekezünk a párommal.általában mindig késik 2hónapot.a terhesség jeleit nem észlelem semmilyen formában a tesztek (amiket 2 hetente csinálok) negatívak.szerdára van időpontom a nődokihoz.Kérem írjon h mitől lehet ez.Előre is nagyon szépen köszönöm.

    • Gabi

      2011. március 16. szerda

      Ez a rendszertelen menzesz több dolog miatt is lehet, remélhetőleg az orvosnál pontosabban kiderül, mi az oka.

  • Egy lány

    2011. március 14. hétfő

    A párommal együtt voltunk és sajnos kiszakadt a gumi, de akkor “nem ment el bennem”. 2 óra elteltével bevettem az esemény utáni tablettát. Utána 5 napra megjött, de nem tartott addig ameddig szokott. Lehetséges, hogy terhes vagyok? Válaszod előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. március 16. szerda

      Minimális esélye van, hogy így terhes légy. Az a vérzés csak a bevett tabletta miatt jelentkezett, azért nem volt olyan, mint a normál menzesz.

  • eszter

    2011. március 13. vasárnap

    voltunk együtt a párommal…de a gumit véletlenül rosszul helyezte fel…:S
    miután elélvezett kivette…
    nem tudom h kiszakadt e vagy sem…de a fordítva felhelyezett óvszer véd annyira mint ha rendesen haszbáljuk?

    • Gabi

      2011. március 14. hétfő

      Ha így fordítva is fel tudta rendesen húzni, akkor természetesen ugyanúgy véd. Mindegy melyik oldalról, de fizikailag akadályozza meg a spermiumok célba érését.

  • Perdy

    2011. március 13. vasárnap

    Az esetem után szerencsére megjött a havi vérzésem, nagy fájdalmakkal, de szokatlan módon az első két napon erős vérzésem volt, de csak 3 napig tartott, a 4dik napon már semmi sem volt, mi lehet ennek az oka? Még mindig az esemény utáni tablettának a hatása lenne? Vagy még mindig van okom az aggodalomra? Válaszát előre is köszönöm ! 🙂

  • panni

    2011. március 12. szombat

    Kedves Doktornő!

    Azzal a jellegű gonddal fordulnék önhöz, hogy a párommal megszakításos „módszert” használtuk. Mielőtt megtörtént volna a dolog jóval előtte abba hagytuk. Már lassan 1 hete késik a menstruációm, csináltam tesztet negatív lett az aktus kb. 3 hete történhetett, de még mindig nem jött meg. Émelyek de más bajom nincs ami lehet attól is mondjuk, hogy félek. Mit tehetnék még, még 1 teszt vagy várjak még?

    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2011. március 14. hétfő

      Ha egyébként pontos a ciklusa, és azóta sem jelentkezett a menzesz, érdemes lenne a tesztet megismételni, vagy esetleg nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön, miért nem jön meg.

      • panni

        2011. március 20. vasárnap

        Csináltam egy második tesztet a héten.
        Szintén negatív lett.
        De még mindig nem jött meg a havi vérzésem.
        Esetlegesen ki hagyhat 1 hónapot?
        A derekam nagyon fáj felfázás is lehet a baj, forduljak nőgyógyászhoz?

  • kati

    2011. március 11. péntek

    harom es fel hete terheseg megszakitasom volt,a ket hetet betartottam,utana a parom a hasammon fejezte be az aktus veget.Ra egy par napra megjött a ciklusom ami a doki szerint tul hamar jott meg 2 hetre a beavatkozas utan.A ciklus vege fele a baratomal analisan közösültünk vedekezes nelkül utana termeszetesen megvolt a szokasok vegbel kiüresites es zuhanyzas,de 2-3 napja olyan fura a vizeletem szagja mint amikor terhes maradtam.Lehetseges hogy terhes maradjak?

    • Gabi

      2011. március 14. hétfő

      Kicsi az esélye, de előfordulhat. Ha bizonytalan, érdemes lenne tesztet csinálni.

  • Ferenc

    2011. március 07. hétfő

    A barátnömel néha néha előfordult h guminélkül csináltuk… mielött eléggé belejöttem volna…kivettem… és aggodok h mi lehet: azt tudom h mindig megjön neki normálisan ugy ahogy szokot. de azt mondta h kemény a hasa (pici felesleg van rajta). és nemtudom h mi lehet… lehet h csak a kaják miatt felfujodott?.

    • Gabi

      2011. március 08. kedd

      Megszakításos védekezésnél van kb. 5% esély a terhességre. Ha a menzesze pontosan megjött, kicsi a valószínűsége, hogy terhes. Lehetséges, hogy csak valamilyen étel okozta a leírt tüneteket. De ha bizonytalan, érdemes lenne csinálnia egy tesztet.

  • bella

    2011. március 04. péntek

    az hogy lehet hogy volt ugy hogy késett egy hónapott de már megint mert nem jött meg a multhonaba és csinéltam tesztet és negativ lett de hányingerem van meg fájnak a melleim is meg nől a hasam is

    • Gabi

      2011. március 08. kedd

      Ha a tünetek ellenére a teszt mégis negatív, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Ott egyértelműen kiderülne, mi is a helyzet.

  • Anett

    2011. március 01. kedd

    Kedves Doktorno!

    Egy olyan kerdessel fordulok onhoz,hogy 5 evig szedtem egyhuzamban a fogamzasgatlomat es most januar 26an abban hagytam,azota voltunk egyutt a parommal de megszakitassal vedekeztunk,viszont ez pont a legtermekenyebb napjaimra esett,most szerdan kellett volna megjonnie,de szomabtig varatatott magara majd megjott,de nem a szokasos modon,hiszen altalaban nagyon intenziv es 7 napig tart a menstruaciom,most viszont alig jott meg es nagyon nehezen es inkabb barnas pecsetelesnek mondanam,mint sem verzesnek ami 2 napig tartott..csinaltam tesztet,de negativ lett,viszont estenkent hanyingerrel kuzdok..nem tudom hogy csak a hormon haztartasom rendetlenkedik ot ev gyogyszerszedes utan vagy esetleg teherbe estem?? On szerint lehet a gyogyszer abbahagyasanak ilyen kovetkezmenye?Elore is koszonom valaszat..

    • Gabi

      2011. március 03. csütörtök

      Lehet a gyógyszer abbahagyása miatt is, hogy más jellegű volt a vérzés, de terhesség is szóba jöhet. Ha bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni.

  • Perdy

    2011. február 27. vasárnap

    A párommal együtt voltunk és sajnos kiszakadt a gumi, de akkor „nem ment el bennem” aztán rá 2 napra sajnos megint megtörtént ez a baleset, csak akkor már ténylegesen is megtörtént minden. Másnap bevettem a 72 órás tablettát és 3 napra rá tompa alhasi fájásaim vannak. Ez a gyógyszer mellékhatása lehet, vagy még az első balesetből származó következmény ( terhesség ). Örülnék a mihamarabbi válasznak! Köszönöm !

    • Gabi

      2011. március 03. csütörtök

      Az első alkalomnál kicsi az esély, hogy terhes lettél, de az a pár % mégis ottvan. A második alkalomnál már nagyobb okod lehet az aggodalomra. Mivel időben alkalmaztad az esemény utáni tablettát, jó eséllyel nem maradtál terhes. A tabletta bevétele után 7 napon belül vérzés jelentkezik. Talán emiatt érzed az alhasi fájdalmat.