Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig „bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 223 Comments

  • Alíz1

    2009. augusztus 08. szombat

    Szia!

    Megint jöttem és megint egy hülye kérdéssel jövök (legalábbis neked lehet hogy annak fog hangozni előre is bocsi érte?! 🙂 )
    Péntek délutánra-szombatra számítottam a mensim első napját.Péntek este elkezdtek halvány barna foltok megjelenni a fehérneműmön szinte alig valami,ma reggel (reggeli 1. vizelet) csináltam egy tesztet ami negatív lett.Azóta „megjött” de azért írom idézőjelben mert a szokásos vörös niagara helyett alig valami barnácska foltok vannak a betéten és ha nedves wc papírral megtörölközöm akkor se vörös csak barna szóval én ezt nem értem….ha nem vagyok terhes miért nem jön meg rendesen ahogy szokott?!Vagy hibás a tesztem és terhes vagyok mégis?!(Zárójelben megjegyzem utána számoltam és mivel a lehetséges fogantatás napja múlt Hétfő még nem telt el 10-12 nap lehet korán teszteltem?!Viszont nem tudok hétfőnél tovább várni mert kedden el kéne kezdenem szedni a következő levél tablettát és nem tudom mit csináljak….)
    Tényleg ne haragudj a hülye kérdésért de nem tudom hová tenni ezt a dolgot és az idő sürget a következő tabletta sorozat miatt…
    Válaszodat előre is köszönöm
    Alíz

    Válasz: Ez a furcsa, gyengébb mensi lehet a meleg miatt is, meg hát a kihagyott tabletta is összezavarhatja ám a szervezetet. Terhesség biztos nem (de a 10-12 napi teszt még nem igazán szokott biztos lenni, mert akkor még kevés a HCG a vizeletben, de napokig tartó barnázás terhesség esetén nem lehet)

  • lelkiismeret

    2009. augusztus 07. péntek

    Elnézést kérek a türelmetlenkedésemért!Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszát!

  • lelkiismeret

    2009. augusztus 07. péntek

    Én nem kapok választ? 🙁

    Válasz: Mert nem ülök egész nap a gép előtt. Lehetne egy kicsit türelmesebben…

  • Manocska

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Feltétlenül kell hányásnak, hányingernek jelentkeznie a terhesség első tüneteinél? Mert nekem csak az állan dó émelygés, fáradékonyság…alhasi fájdalom jelentkezett, bár nem tudom, hogy terhes vagyok-e??!!köszi előre is

    Válasz: Nem, nem kell hányingernek jelentkeznie, van akinek nem is jelentkezik.

  • Alíz1

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Na hát ez az hogy nem 1 szem volt amit később vettem be….hanem talán volt az 2-3 is….volt olyan is amit az este 8 órás időpont helyett éjfélkor sikerült bevenni,volt amit hajnali 1-2 óra felé mikor épp eszembe jutott szóval nem egy ilyen csúszás volt ebben a hónapban….de akkor eszerint azért nem nagy az esélyem hogy teherbe estem ugye?Kár lenne mert már épp kezdtem hozzászokni a gondolathoz 🙂 igazából nem akarunk még gyereket de mivel már éppenséggel benne lennénk a korban (én 23 ,párom 26) végülis ha jönne az se lenne katasztrófa….
    A tesztet ma este beszerzem és holnap reggel kipróbálom köszönöm a tanácsot!

  • lelkiismeret

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Kedves Ági!
    Az én gondom elég egyedi!Nagyon szenvedek, bár magamnak köszönhetem!2008. június óta nem szedek gyógyszert!Párommal babát szerettünk volna.Vérzésem volt rendesen, így soha nem jegyeztem pontos dátumot (sajnos).Hónap végére esett mindig hogy megjött és lassan csúszott feljebb-feljebb.Decemberre már kb 10.-e környékén jöhetett meg plusz mínusz 1-2 nap.Az együttlétjeink változóak voltak.Volt hogy mensi után 14 nappal, vagy mensi előtt 1-2 nappal.Nem sikerült a baba.Aztán december 18 vagy 20 tájékán próbálkoztunk újra.S a lényeg:Január 3-án én óvszer és esemény utáni tabletta(azonnal bevettem) használatával félreléptem. Óvszer tudtommal nem sérült bár elég nedves voltam aktus után.Nem élveztem pedig ha ez számíthat.Aztán nem jött meg.Teszt erős pozitív lett január végén. Onkológusom szerint páromé a baba ezért abortuszon nem gondolkodtam.Febr 2-án uh-on GS:22mm 6hét 5nap.Ez ha visszaszámolok dec 20-ra jön ki.Ebben bizakodom!Márc 16-án CRL:63mm BPD:21mm 12 hét 3 nap átlaga.A szonográfus hölgy azt mondta ezek a baba tényleges méretei.Minden eddigi eredményem decemberre sorolható.Nagy hiba hogy izgalmamban dec 20-at diktáltam utolsó mensinek, nem tudom miért!De nem akkor volt tuti!Ha dec 10-től számolok 10 nap eltérés van a baba mérete és a mensi között.De mindenhol azt olvasom hogy az egyezik az orvosok szerint papíron.Nekem így nem.Dehát akkor most mit higyjek?Párom boldog hogy babánk lezs, pici lányunk!Én meg belehalok ebbe az egyszeri botlásba!8 hónapja minden nap rettegés, sírás!Én csináltam, de bánom RETTENETESEN!!!!!!!!!!!!!!!Ön szerint megvédett a tabletta és óvszer?Barátnőm nyugtat, dehát az kevés.Ön mint szakember, mint nő, mit tudna mondani?Köszönöm szépen válaszát!

    Válasz: Ennyi eltérés tényleg lehet a menses és a méretek között, akár 2-3 hét is előfordulhat, emiatt nem kell aggódni. A tabletta és az óvszer egyszerre biztos védelmet nyújt.

  • Alíz1

    2009. augusztus 05. szerda

    Ó és még egy kérdés ami lemaradt de nagyon aggaszt:

    A tabletta okozhat károsodást a babámban ha tényleg várandós vagyok?!

    Válasz: A terhesség kezdetén a mindent vagy semmit elv érvényesül, tehát a baba ha megmarad, akkor nem lesz baja.

  • Alíz1

    2009. augusztus 05. szerda

    Szia!

    Kéne egy kis segítség….2007 óta szedek fogamzásgátló tablettát azonban az elmúlt hónapban sajnos elég rendszertelenül, össze-vissza sikerült beszednem (értsd:volt olyan tabletta amit az este 8 órás időpont helyett csak másnap délután 4-5 óra felé sikeredett bevenni) azóta sokszor együtt voltunk a párommal (együtt élünk) és most augusztus 7-e (péntek)-8.-a (szombat)-ra lenne esedékes a következő mensi első napja.De egy hete kb furán érzem magam,sőt előző héten egyik este rosszullét jött rám nem tudom mitől mert egész nap jól éreztem magam aznap este azonban 2x is hánytam pedig semmi olyat nem ettem ami indokoltá tette volna bár nem tudom ez lehet-e terhesség jele mert azóta nem jelentkezett a dolog, görcsöket érzek alhasi tájékon pedig korai még ,mert a mensi elötti fájdalom közvetlenül elötte szokott nálam jelentkezni nem egy héttel elötte.Emellett furcsán erős szagúnak érzem a vizeletemet,ingerült vagyok és napok óta fáj a fejem.Nézelödtem utána mert gyanús a dolog de kiváncsi lennék hogy valóban jogos-e a gyanakvásom?!
    Előre is köszönöm a gyors választ!
    Alíz

    Válasz: A tabletta hatékonyságát befolyásolhatja, ha 1 szemet 12 órával később veszel be, mint kellene. A hasfájás, az erős szagú vizelet lehet egy felfázás tünete is, de akár terhességre is utalhat. A hányás is lehet terhességi tünet, de lehet egy gyomorrontás miatt is. A helyedben csinálnék egy tesztet, csak hogy biztosabbat tudj.

  • anne

    2009. augusztus 05. szerda

    Szia! Megtudnád nekem mondani, hogy vajon mennyi az esélye annak, hogy terhes vagyok, ha a partnerem az első aktust követően nem „mosakodott meg”, hanem csak simán felhúzta a következő gumit, de a második alkalommal már nem ment el – legalábbis ő ezt állítja-. Sajnos én többet ittam, mint amit kellett volna, így nem igazán rémlik a dolog. Elvileg most vasárnap kellene megjönnie. 9.-éhez lesz egy hete, hogy együtt voltunk. Jól gondolom, hogy csak 13.-a körül mutathat ki csak valamit a teszt?
    Előre is köszönöm a válaszodat!

    Válasz: Bár nem nagy, de van esély, hogy terhes légy. A legtöbb teszt csak a legalább 12 napos terhességet képes kimutatni, de addigra már úgyis sejteni fogod, ha késik. De ha vasárnap rendesen megjön, akkor nem is kell tesztelni.

  • Jane

    2009. augusztus 04. kedd

    Sziasztok!
    Fogamzásgátlót szedek másfél éve. Korábban is szedtem kisebb nagyobb szünetekkel. Ebben a hónapban már többször volt közti vérzésem, valamikor nyálkás valamikor csak néhány csepp folyós vér. Minden darabot rendesen bevettem 1-2órás eltéréssel mindig ugyanakkor. Jövő pénteken kéne megjönnie, de már most olyan mintha meg akarna jönni és a melleim is fájnak. Elképzelhető, hogy azért vérzek összevissza, mert terhes vagyok? Vagy csak abba kéne hagynom a tablettát? köszi a választ

    Válasz: Inkább valószínű, hogy nem jó neked ez a tabletta. Talán másik fajtát kellene felíratnod, az orvos vizsgálat után biztos tud ajánlani másikat.

  • Kriszta

    2009. augusztus 04. kedd

    Sziasztok!27.-én csináltam tesztet ami pozitív lett csináltam pár nap múlva mengint az is pozitív lett:-)))érzékeny a mellem fáj is.De hányingerem nem mindíg van és akkor is alig.Baj-e ez????Orvoshoz Augusztus 12.-ére kaptam időpontot.Nemtudjuk mennyi idős lehetek mert a Júniusi ciklusom nagyon gyenge volt.Lehet hogy idősebb vagyok mint 6 hetes?a július 20.i-ai ciklusom maradt ki.Májusban 24.-én volt meg és nagyon kevés volt.

    Köszönöm:Kriszta

    Válasz: Ha nincs hányingered, az nem baj, nem mindenkinél vannak terhességi tünetek. Ha a májusi ciklushoz számolunk, akkor már 9 hetes is lehetsz, ha a júniusihoz, akkor 5 hetes. De az orvos majd megmondja jövő héten, hogy mérete alapján melyik a valószínű.

  • Encsi

    2009. augusztus 03. hétfő

    Kedves Ági!

    A következő lenne a kérdésem. A menszeszem általában 6-7 hét napig tart (utolsó 2-3 nap már nagyon gyenge), az 5ik napon voltunk együtt párommal és nem történt védekezés. Kérdésem hogy mekkora az esély ilyenkor a teherbe esésre? A szakirodalom szerint nem sok, interneten mégis több ilyen tapasztalatról is olvastam és elbizonytalanodtam.

    Válasz: Bár tényleg ez az időszak a legkevésbé esélyes, de a ciklus bármelyik szakaszában teherbe lehet esni.

  • lin

    2009. augusztus 03. hétfő

    szia kerlek segits nem tudom h terhes vagyok e vagy nem mert az utolso menstruaciom mas volt mint a tobbi kesett harom napot es amikor megjott 2 napig gyenge barna szinu volt es utanna elkezdett fajni a hasam es megjott rendesen de azert nagyon bizonytalan vagyok. terhes vagyok e?

    Válasz: Nem valószínű, hogy terhes vagy. Ha más nem utal erre, szerintem ne aggódj!

  • Tina

    2009. augusztus 03. hétfő

    Köszönöm a választ!Ma egyébként az 57. napon vagyok,még nem jött meg,de tegnap elkezdett fájni a mellem,álltalában ez biztos jel,mielőtt megjön.Lehet,hogy egy menzi kimaradt?

    Válasz: Igen, lehetséges.

  • Lilla

    2009. július 31. péntek

    Szia!

    Azt a buta kérdést szeretném feltenni, hogy lehetek-e attól terhes, hogy a menstruációm utolsó napján a párommal pettingeltünk, ő kielégült, a lepedőre is cseppent a spermájából, amibe belenyúlt, de utána megtörölte a kezét. Viszont utána megsimogatta a csiklóm és a szeméremajkak környékét, de nem nyúlt a hüvelyembe, mert szűz vagyok. Nagyon rendszertelen a ciklusom, néha 30 napos, de ez a menstruációm előtt például 62 napra jött meg, szóval nemtudom peteérésem van-e egyáltalán. Nagyon aggodalmaskodó természetű vagyok, és most is eléggé zavar ez az eset.

    Köszönöm a segítséget,
    Lilla

    Válasz: Ha ennyi történt, nem valószínű, hogy teherbe estél.

  • Pocy

    2009. július 29. szerda

    megszakitással szeretkezünk igy is terhes lehetek?

    Válasz: Igen , ennek 5% az esélye.

  • Lili

    2009. július 29. szerda

    Nagyon szépen köszönöm! Amióta ez történt nagyon ideges vagyok,sokat sírok emiatt,mert van,aki azt mondja,hogy még van egy kicsi esély arra,hogy teherbe esek! Szerinted később vegyek terhességi tesztet?

    Válasz: Ha nem jön meg, akkor igen.

  • Lili

    2009. július 29. szerda

    Együtt voltunk a barátommal és elszakadt az óvszer! Másnap elmentünk orvoshoz és felírt nekem esemény utáni tablettát, be is vettem,de mégis rettegek attól,hogy teherbe esek! 🙁 Ti mit gondoltok,van okom az aggódásra? Előre is köszönöm!

    Válasz: Ha a tablettát időben bevetted, akkor nem maradsz terhes! 1 héten belül vérzésnek kell jelentkeznie, ez jelenti azt, hogy megszakadt a terhesség. Viszont innentől pár hónapra lehet, hogy felborul a ciklusod.

  • Gabi

    2009. július 29. szerda

    szia!

    Elméletileg már választ kaptam arra, hogy nagy valószínűséggel terhes vagyok, de még nem tudtam elmenni orvoshoz. Barátaimmal elmentünk egy kicsit iszogatni, és másnap megjött. Egy ilyen… rög volt, és erős vérzés, de aztán több nem volt. Ez most azt jelenti, hogy elvetéltem?

    Válasz: Ha elvetéltél volna, akkor több napon át tartó erős vérzésednek kéne lenni. Ha ez nem volt, akkor nem vetéltél el és mielőbb menj el orvoshoz.

  • Pocy

    2009. július 29. szerda

    már 3 honapos a kisbabám és még nem jött meg a mensesem,kb 1 hónapja nem szopizik.terhes lehetek?

    Válasz:
    Lehetsz terhes, ha nem védekeztetek, mert a szoptatás alatt is teherbe lehet esni. De az is lehet, hogy csak még nem jött meg, hogy még szülés óta nem volt peteérésed. Egy tesztet lehet érdemes lenne csinálni.

  • Tina

    2009. július 28. kedd

    Sziasztok!
    Sajnos olvasom,sokaknak hasonló a helyzete az enyémhez.Április óta próbálkozunk a babával.Az első tesztelésnél volt egy halvány pozitívom,2 nap után mégegy,kis vér jött,olyan rózsaszínes,aztán minden teszt negatív lett.Késve,de megjött.Később tovább próbálkoztunk.Sikertelenül.A ciklusom olyan 33 napos szokott lenni,melfájdalmakkal,hasgörcsel…Ma az 51. napon vagyok.Se mellfájdalom,se hasgörcs,és mindenfélével teszteltem,mind negatív.Észrevettem,hogy ilyenkor,mivel nem ez az első késésem,jobb oldalon,lent,egészen belül 1 ponton fáj ilyenkor.Ez a tünet másodszor jelent meg a 4 hónap alatt,tehát a minden másodig hónapban.Azt olvastam valahol,hogy ha megtermékenyül a petesejt,van olyan,hogy cisztává alakul,vagy valami hasonló.Ha nekem mondjuk minden hónapban a másik petefészkemben van a menzi,akkor valami lehet a jobb petefészkemben,mert minden második hónapban késik,és akkor fáj azon a bizonyos ponton.Nem görcs,csak fájdalom,mintha valami ott lenne.Szabin van a dokim,sajnos arra várnom kell.Valaki tudna valamiben segíteni,hogy van e alapja,amit itt elgondoltam?Fontos lenne!

    Válasz: Ezt így sajnos nem lehet megmondani, orvosnak kell látnia.

  • anett

    2009. július 28. kedd

    Sziasztok.Én ma tartok a 38. napnál,2 napja min. mennyiségű pecsételés van.Utolsó tesztelésem 3 napja volt,negatív eredménnyel.Picit aggódom már,mert ha terhes lennék,azt már rég ki kellene mutassa a teszt,ugye?Viszont miért nem jön meg rendesen?Ha valakivel történt már hasonló,légyszi írja meg,köszönöm.

  • Ni

    2009. július 27. hétfő

    Sziasztok! Én 2 éve szedek fogamzásgátlót de mostanában nagyon megnőtt az étvágyam, nyilalásokat érzek a hasam alján és 1 hete nagyon nagyon érzékeny lett a mellem.
    Van aggódni valóm vagy semmi terhesség gyanús?

    Válasz:
    Mivel a fogamzásgátló tabletta sem véd 100%-osan, így van némi esélye, hogy terhes légy. Egy tesztet érdemes lenne csinálni, az nem árthat.

  • apronda

    2009. július 27. hétfő

    Sziasztok!
    25-én voltunk együtt védekezés nélkül a párommal,elméletileg az volta peteérés utáni első nap,amit még a „termékeny napokba” sorolt a kalkulátor.Mekkora a valószínűsége,hogy „megtermékenyülök”?Mikor érdemes tesztet csinálni?Elméletileg aug.5-6 kezdődne a köv. mensim.Addig várjak,hogy megjön-e?A válaszokat előre is köszönöm!Mindenkinek szép napot!

    Válasz: Ha a pár mindkét tagja teljesen egészséges és pontosan a megfelelő időben vannak együtt, a megtermékenyülés esélye akkor is csak 20%. Nem ijesztgetni akarlak, csak azért írom, hogy ha nem sikerül az első hónapokban, még nincs ok az aggodalomra. Kb. 12 napos terhességet tudnak a tesztek kimutatni, szóval kb. akkor érdemes tesztelni, mikor a menzesz ideje jönne.

  • Gabi

    2009. július 26. vasárnap

    Szia!
    kb két hete voltam együtt a párommal.
    Megvagyok ijedve, mert már 3-4 napja késik…
    Vettem egy tesztet, és pozitív lett, ugyanebből a fajtából még1-et és az is, viszont vettem 3 különböző másik tesztet, és mindhárom negatív lett. Ilyenkor kell aggódnom, hogy terhes vagyok e?
    előre is köszi

    Válasz: Sajnos nem tudlak megnyugtatni. Ha egy teszt pozitív, az nagyon ritkán téved. A negatívaknál előfordul, hogy téves. Szóval nagyon valószínű, hogy tényleg terhes vagy.

  • anett

    2009. július 24. péntek

    Szia.Tanácsodat szeretném kérni.Több,mint két éve próbálkozunk,eddig sajnos sikertelenül.A ciklusom 29-32 nap között szokott lenni.Minden mensit megérzek,derékfájás,mellfeszülés,pattanás tüneteivel.Ma vagyok 34 napnál,rengeteg negatív teszten túl,viszont nem érzek semmit.A mensi körüi időben volt egy kis mellfeszülés,derékszurkálás,de elmúlt.Viszont ha terhes lennék,azt már ki kéne mutatnia a tesztnek,ugye?Köszönöm,hogy válaszolsz.

  • Nika

    2009. július 22. szerda

    Szia!
    Teljesen kétségbe vagyok esve:(
    10.-én kellett volna megjönnie de még mindig késik lassan 2 hete.
    Ma reggel csináltam egy tesztet ami negatív lett:(
    Nem tudom miért késik nem szokott.
    Annyira szeretnénk már a babát.
    Nem tudom mi a baj.
    Kérlek segíts!
    Köszönöm!

  • Gabella

    2009. július 22. szerda

    Kiki! Nekem a lassan 4 éve készült terhességi teszten még most is látszik a 2 csík! 🙂

  • Nina

    2009. július 22. szerda

    Szia Ági!
    Közel egy évtizede „megszakításos módszerrel” védekezem, eddig szerencsésnek vallottam magam, hogy ezidő alatt soha nem estem teherbe. Előző párommal is hosszú ideig voltunk együtt, mostani párommal több mint egy éve. Azért ez elég hosszú időnek – „gyakorlatnak” mondható, azok alapján amiket olvastam ennek a módszernek a megbízhatatlanságáról.
    Egyre inkább foglalkoztat a teherbe esés gondolata, és aggódom amiatt, hogy esetleg kiderülhet: az eddigi szerencsém tulajdonképpen a szerencsétlenségem, és talán egyáltalán nem tudok teherbe esni. Mennyi az esélye annak, hogy pusztán ezért működik esetemben a módszer ilyen hosszú időn keresztül 100%-osan? Persze, tudom, millió és egy oka lehet lehet, nyilván ezeket nem tudod így leírni, lehet, hogy valóban szerencsés voltam, és nincs semmi probléma. Talán csak önmagam megnyugtatása céljából…
    Köszönöm a válaszod,
    Nina

    Válasz: Az a bizonyos 35% esély nem azt jelenti, hogy mondjuk 3 éven belül terhes lesz mindenki, aki így védekezik! Ha egy pár jól megtanulja, hogy mikor kell megszakítani, akkor náluk valószínűleg kisebb az esély a „balesetre”. És különben is! Az egy éven túl is csak megszakítással védekező nők 35%-a lesz terhes, viszont a maradék 65% nem! Az jó, hogy nem szedtél hormonális fogamzásgátlót, nem zavarodott össze a hormonháztartásod, úgyhogy lehet, hogy az első „éles” próbálkozás sikerrel fog járni. De még pár hónap sikertelenség után sem szabad elkeseredni. Szóval röviden: egyelőre ne fesd az ördögöt a falra!

  • Kiki

    2009. július 22. szerda

    Szia!
    Mi december óta próbálkozunk a párommal, sajnos eddig nem nagy sikerrel.
    Tavaly októberben hagytam abba a gyógyszer szedését, s azóta a menzeszem meglehetősen változó időpontokban jött meg (14 naptól 50 egynéhányig sokféle variáció volt már). Duphaston tablettával sikerült normál keretek közé szorítani a menstruációt, de miután abbahagytam, megint „megzavarodott”. Jelenleg az 53. napnál tartok, még mindig nem jött meg. Múlt héten voltam orvosnál, de ő nem talált nálam semmi problémát, megint szednem kell egy tabit, ami talán végre beállítja a mensimet. Tegnap csináltam egy tesztet reggel, ami negatív lett, de este, amikor csalódottan rápillantottam, megláttam egy halvány csíkot. Mennyi ideig látszik a teszten az eredmény? Lehet, hogy 10-15 percnél később mutatta csak, s mégis babát várok? Azért kérdezem csak, mielőtt újra tesztelnék, mert már annyiszor csalódtam, s ha esetleg ez normális dolog a teszteknél, akkor nem is görcsölök egy újabb próbával…
    Köszönöm

    Válasz: A második csík csak akkor jelenik meg, ha jelen van a szervezetben a hcg (terhességi) hormon, szóval valószínűleg tényleg pozitív, szerintem próbáld meg újra!

  • carrie

    2009. július 20. hétfő

    Köszönöm a választ,és ha nem jön meg pár napon belül,mindenképp csinálok tesztet!
    Még egyszer köszönöm a választ!
    Minden jót!

  • carrie

    2009. július 20. hétfő

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni.8hónapja hagytam abba a tabletta szedését,azóta változó időközönként jött meg a menstruációm,volt hogy 30 napra,de volt hogy 52 napra(Legutóbb pl.)
    Most 43 napra jött meg,de nem vérzés formájában,hanem barna folyásom volt,ami kevés mennyiségű,és hol volt,hol nem volt!Általában pisilés után,volt olyan a wc papir,pár pötty csak,de engem nagyon aggaszt!Most a 49 napon vagyok és nem jött meg rendesen,azt gondoltam,a barnázás után megjön rendesen,de még nem,megjöhet még?Megszakítással védekezünk,a tablettát abbahagytam,mert sok panaszom volt tőle!Mitől lehet ez?Baba,vagy hormonzavar?Köszönöm előre is!

    Válasz:
    Lehet még a gyógyszer utóhatása, de terhesség is lehet, mert a megszakításos védekezésnél van erre 5% esély. Ha egy éven túl is csak ilyen módon védekezik egy pár, ez a szám 35%-ra növekszik. Ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne egy tesztet csinálni!

  • Jessica

    2009. július 19. vasárnap

    Sziasztok! Tanácstalan vagyok és azt hiszem, hogy bepánikoltam. Együtt voltam egy sráccal…kielégítettük egymást de a srác ÚGY nem járt bennem.viszont miután ő elment azután odabújt hozzám és hozzámért a nemiszervével ott….és nem tudom,hogy most lehetek -e terhes vagy nem?
    Kérlek segítsetek..ez már 3 hete történt velem..és azóta már réges régen meg kellett volna jönnie a menstruációmnak is…

    Válasz: Nem tudom, mit jelent a réges rég, de amit leírtál, attól nem lehetsz terhes.

  • Rena

    2009. július 17. péntek

    Szia Ági,

    Szeretném a segítségedet kérni. Kisbabát szeretnénk, ezért most próbálkoztunk. A ciklusaim 31-32 naposok. Utolsó menstruáció 06.17-én volt. ( Egy méregtelenítő kúra miatt akkor 21 napra jött meg.) 07.17.-én csináltam egy tesztet ( Gabriel) de nem mutatott terhességét. ( Igaz, az volt ráírva, hogy az elmaradt menstruáció után kell végezni.) 07.06-07.10-ig folyamatosan fájt a hasam középen majd 2 napig minden átmenet nélkül majd le szakadt a derekam. Ezen a héten nem igazán kívántam a kávét. Sokat van hányingerem és gyakran vagyok fáradt.) Van rá esély, hogy mégis babát várok? Korai volt a teszt?

    Válasz: A tesztek általában 12 napos terhességet képesek kimutatni. Ez általában a menzesz (nem) várt idején van. De előfordul, hogy nem pont középidőben fogan a baba, és akkor még fiatalabb 12 napnál. És előfordul csak simán téves negatív eredmény is. A tüneteidet is okozhatja a terhesség, de akár egy gyomorrontás is. A derékfájás viszont nem jellemző. Ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne újabb tesztet csinálni.

  • Kriszta

    2009. július 16. csütörtök

    Sziasztok, Szia Ági!

    Pozitívat teszteltem, de már volt egy vetélésem korábban (7-8 hetesen). A küret óta sokkal érzékenyebb a méhem, a mensesek is máshogyan fájtak, szúrkáltak… Most épphogy 5. hetes vagyok, de néha úgy szurkál alul a hasam, mintha meg akarna jönni (vérzésem nincs csak gyenge sárga folyásom). Ez ugye ilyenkor normális? Ha nyugalmi állapotba kerülök, enyhül az alhasi fájdalom. Lehet, hogy csak a küret miatt vagyok érzékenyebb? Egyébként a beágyazódástól kezdve már „tudtam”, h teherbe estem, ezt is és a pé-eket is mindig megéreztem.

    Másik kérdésem az lenne, hogy bejelentkeztem UH-ra és nagyon koránra, már az 5. hétre behívtak. Nem túl korai ez, vagy vetélés után korábbra hívják be a kismamákat? Az előző terhességnél 2 héttel később látott először az orvos. (ahol már nem volt szívhang)

    Előre is köszönöm a válaszod!

    Válasz: Igen, terhesség alatt a folyás normális, de csak ha színtelen, szagtalan, és nem jár csípő, kellemetlen érzéssel. Ha már volt egy vetélésed, akkor valószínű, hogy gyakrabban fognak vizsgálni, figyelni fogják a fenyegető jeleket, és ha ilyen van, akkor még nagyobb az esély, hogy időben közbelépnek. Az orvosodat is tájékoztasd majd ezekről a fájdalmakról, mert lehet, hogy nincs jelentősége, de az is lehet, hogy valamit jelez.

  • gabó

    2009. július 16. csütörtök

    szia!azt szeretném megtudni,hogy terheslehetek-e ha 2 hónapja volt egy vetetésem.utána 2 hétig megvolt és rá egy hétre megint megjöt 5 hétre.most vasárnap megint megjöt és szombaton együtvoltunk.elötte is éreztem hogy fáj a hasam meg hányingerem van és csináltam tesztet is de negativ let.lehet hogy késöbb is kellene egy tesztet csinálnom?

    Válasz: Ha továbbra is bizonytalan vagy, érdemes később is tesztelni. Ha terhes is vagy, lehet, hogy a teszteléskor még nem volt annyi idős, hogy kimutassa a teszt. De az is lehet, hogy valami mástól van a hasfájás és hányinger.

  • Ibolya

    2009. július 10. péntek

    Szia!
    Van egy 1 eves es 2 honapos fiam. Meg szoptatok. Egesz szoptatas ideje alatt nem jart a menszeszem ezert mi nem is vedekezunk. Nekem az elso terheseggel sem volt semmifele tunetem, se hanyinger, se szagerzekenyseg, semmi. Honnan tudhatnam, hogy esetleg aggodnom kene, lehetek-e terhes, es gond-e, hogy nekem igy mar mindjart 2 eve nem jar a menszeszem?
    Koszonom szepen

    Válasz: Nem kell aggódnod, ez teljesen normális dolog. Viszont a szoptatás alatt csak addig vagy teljesen védve a terhességtől, amíg a baba 6 hónapnál fiatalabb, ezért mindenképpen védekezzetek, mert akkor is teherbe eshetsz, ha még nincs mensesed és szoptatsz. Védekezni a Cerazette nevű szoptatás mellett szedhető tablettával vagy Pharmatex hüvelykúppal tudtok.

  • heli

    2009. július 08. szerda

    szia barbi!türelmes vagyok,csak tudod amikor az ember babát szeretne valahogy nem tud turelmes maradni…..de ilyenkor mindig arra gondolok,h más 10éveket vár a babára,akkor én miért vagyok ennyire izgatott,meg turelmetlen….és meg van már a pici,vagy még pocakban van?koszonom a hozzászólásodat

  • barbi

    2009. július 08. szerda

    Heli, nekem késett a menstruációm, de a tesztek negatívat jeleztek, aztán vettem egy másik fajta terhességi tesztet, és az pozitív lett. Szóval türelem!

  • heli

    2009. július 08. szerda

    Nagyon szépen köszönöm,hogy ilyen gyorsab válaszoltál nekem,nagyon örülök,hogy megtaláltam ezt az oldalt,szóval ma megcsináltam első pisiből ergy tesztet,és ott van a második csík is egy kicsit halványan,de ott van,aztán kiváncsiságból megcsináltam mégegyet,de az már negatív nem voolt ott a második még halványan sem…Ez azerrt van,mert a pisi ami összegyűlik éjszaka töményebben tartalmazza a hcg hormont?most már nem tesztelek,hanem kivárom,hogy megjön e.Ez miert lehet????köszönöm előre is a válaszodat…..

  • Kata

    2009. július 08. szerda

    Nagyon köszönöm a gyors választ, kicsit nyugodtabb lesz a hét hátrelévő fele 🙂

  • Kata

    2009. július 08. szerda

    Kedves Ági!

    Hétfőn derült ki, hogy babát várok, két hetes menszesz-késés és két pozitív teszt után. Ahogy számolom, már túl vagyok a hatodik héten is, de nem érzek különösebb tüneteket. Tiszta hülyeség, de hát mindenki aggódik valamiért, én nekem az a furcsa, hogy nem émelygek, nincs hányingerem. A mellem kicsit érzékeny, de egyébként semmi más jelét nem érzem a babának. Csak hétfőre kaptam időpontot az orvoshoz, de most már egyre jobban aggódok, hogy ettől még rendben van-e minden.
    Van ilyen, hogy valakinek egészséges babával nem nagyon vannak ilyenkor még terhességi tünetei?

    Előre is köszönöm a válaszod! És ha bárki más tud hozzászolni, annak is köszönöm 🙂

    Válasz:
    Ne aggódj! Van aki egyáltalán semmit nem érez, egészen addig, amíg nem kezd a baba rugdalózni. Nincs két egyforma terhesség! Élvezd, hogy nálatok minden nyugalomban zajlik!

  • heli

    2009. július 08. szerda

    Sziaztok,nekünk már van egy picúrunk,aki nagy örömünkre akkor meg is fogant amikor mi azt szerettük volna,és most is szeretnénk egy picúrkát,szerintem össze is jött megint elsőre,vagyis legalábbis ugy érzem.jún.24-én volt peteérésem,aznap szeretkeztünk is,és rá egy olyan 4napra el kezdett nőlni a mellem,de nem fáj,hányingerem is van sokszor,és muszáj egyet hunynom délután egy kicsit,mert nagyon fáradt vagyok,jun.9.-én jött meg azóta még,pedig már eltelt 12 nap sőt már 14,ma csináltam tesztet reggel,és negatív,nagyon remélem ,h baba van a dologban mert már nagyon beleéltem magam,és én kimerem jelenteni,h érzem,h terhes vagyok…előre is köszönöm a válaszodat….puszi nektek

    Válasz: Előfordulhat, hogy tévesen negatív a teszt eredménye. Ha a menzeszed is késik, az is téged erősít meg. Esetleg csinálj másik fajta tesztet, hátha az pozitív lesz.

  • Laas89

    2009. július 06. hétfő

    Jó napot kívánok! Egy kérdéssel fordulnék Önhöz.A barátnőmmel a tegnapi nap folyamán voltunk együtt, a múltkori menstruációja óta szed fogamzásgátló tablettát(az orvos azt mondta, hogy 2 hét után már biztosan véd),a levél beszedése után, abbahagyta a szedését,meg is jött neki a menstruációja, ám az aktus elején nem használtunk óvszer.Mekkora esély van így teherbeesésre? Vagy a tabletta véd ilyenkor is?Előre is köszönöm a válaszát!

    Válasz: A tabletta a gyógyszermentes napokra is védelmet nyújt, viszont a 7 napos gyógyszerszünet után el kell kezdeni a következő levéllel, mert a fogamzásgátlóknál a rendszeresség az egyik legfontosabb.

  • Nika

    2009. július 04. szombat

    Szia!
    Azt szeretném kérdezni hogy 06.26.-án volt peteérésem.
    07.01.-én kevés rózsaszínes váladékom volt.
    Ez lehet a beágyazódástól?
    Köszönöm a válaszod!

    Válasz: Igen, lehet.

  • Becky

    2009. július 02. csütörtök

    kerdezni szeretnek…nagyon felek h terhes vagyok..tobbszor voltak mar ilyen problemaaim.de most komolyabbnak erzem a dolgot..nem vedekeztunk..es mielott betette volna nagyon nedves volt a baratom nemi szerve. az utolso menszes az akcio elott volt nehany nappal…de meg csak 2 napja h tortent..nagyon felek..mennyi az esely arra h terhes vagyok?:(

    Válasz:
    Ha nem védekeztek, akkor tényleg van esély a teherbeesésre. Érdemes lenne megbeszélnetek, hogy milyen védekezési mód lenne jó mindkettőtöknek, mert úgy vettem ki, fiatalok vagytok még.

  • Sylvia75

    2009. július 02. csütörtök

    Sziasztok,

    Én már annyira szeretnék kisbabát a párommal, de egyszerűen nem akar jönni…:)
    Mit csináljunk???

  • Enci

    2009. július 02. csütörtök

    Szia!

    Köszi a választ,voltam orvosnál,ő azt mondta h szerinte terhes vagyok,de a kórházi teszt negatív lett.Hihetek ennek a kórházi teszt eredményének?

  • Enci

    2009. június 30. kedd

    Szia!

    A kérdésem az lenne,hogy kb. 3 hete voltam a barátommal együtt,és már 2 hetet késik.Óvszerrel védekeztünk,nem szakadt ki,jeleket nem észlelek magamon.Lehetek terhes???

    Válasz: Igen, lehetsz, mert az óvszer se nyújt 100%-os védelmet, igaz, az esélye elég kicsi. Érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • szidi

    2009. június 30. kedd

    kedves agi
    azt szeretnem kerdezni hogy mennyi az eselye hogy terhes legyek:majus 1 -en volt egy egyejszakas kalandom a menzeszem lejarta utan 6 nappal.majus 24-en megjott de viszont kesett 5 napot de eleg normalis mennyisegben jott 6 napig s korulbelul a 3. nap alig jott valami:( miutan lejart a menzeszem ra 5 napra a teszt negativ lett:)most juniusban sokat felfaztam es huvely gombam is volt s meg most is enyhen fel vagyok fazva es rengeteget idekeskedtem emiatt.15-16-17 en volt enyhe barna folyasom de ez az ido alatt volt a huvej gombam es ekkor voltam felfazva.22-en kellett volna megjonnie de nem jott es 26-an a teszt negativ lett:) nem erzek semmit enyhen faj a mellem de ez lehet a mensim jele is .ugye?
    semmi mas tunet nem jelentkezik
    mennyi az eselye hogy terhes vagyok???
    es a nogyogyasz meg tudja uh-nelkul nezni hogy terhes vagyok-e?????
    es hanyadik honapig lehet vegzeni terhessegmegszakitast???
    kerlek valszolj
    koszike

    Válasz: Ha rendesen megjött (még ha késett is), és két negatív teszted is volt, elég kicsi esélye van a terhességnek. De előfordulhat. Az orvos kézi vizsgálattal a méh megnagyobbodásából is meg tudja mondani, hogy terhes vagy-e. A tüneteid lehetnek a menzesz előjelei, de a terhesség tünetei is. Abortuszt pedig az első 3 hónapban csinálnak.