Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

  • Szimba

    Reply Reply 2010. augusztus 26. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    62 napja nem menstruálok. A terhességi tesztem kb. 3 héttel ezelött kétszer és ma is negatív lett. Tegnap voltam nőgyógyásznál, aki ultrahangra küldött, ahol csak 2 hét múlva fogadnak. kb. 5 hete a következőt vettem észre magamon: gyakori vizelés, derék fájdalom, émelygés, fáradékonyság, gyomortáji fájdalmak. Létezik, hogy a teszt 3x nem mutatta ki a terhességem (Gabriel tesztet használtam)? Tudom, hogy az ultrahang fogja adni a 100% biztos jelet, de egyszerűen „becsavarodok” már ettől a bizonytalanságtól. Lehet, hogy csak beképzelem magamnak a gyanú jeleket?

    Válasz: Ha egyébként rendszeres és pontos a menzesze, akkor egyértelmű, hogy terhességre kell először gyanakodni. A tünetek nem utalnak erre egyértelműen. 2 hét várakozás az ultrahangra elég hosszú idő, én kipróbálnék másik fajta tesztet is, hátha az pozitív lesz.

  • Nikoletta

    Reply Reply 2010. augusztus 25. szerda

    Tisztelt Doktor Nő!

    Nekem olyan problémám lenne,hogy már 3dik hhónapja,hogy késik viszont most augusztusba még eddig semmi,múlthónapban 1hetet késett és most ha az egy hetess késési dátumot nézem,hogy 19én jött meg és most 25én még semmi….nemi életet élek,de megszakításosat…igen tudom ez nem a legjobb módszer….vettem tesztet is az negatív lett….mikor meg jön a menstruációm elég erős görcseim vannak,de most csak nagyokat nyilalt a hasam alja és semmi!Voltam már terhes kitudom tapintani,ha kemény a hasam alja viszont most nem az….mi lehet az oka,hogy nem jön meg normálisan?Az lehetséges lenne ,hogy a kemény fizikai munka a napi szinten idegeskedés stressz különböző térhatások? Válaszát előre is köszönöm!
    Üdv Nikoletta

    Válasz: A késést okozhatja a stressz, a kemény fizikai munka, de ettől függetlenül szóba jöhet a terhesség is. Korai időszakban ezt nem biztos, hogy ki lehet tapintani, és a teszt is tévedhet. Egyelőre annyit javasolnék, hogy ha továbbra is késik a menzesz, ismételje meg a tesztet. Viszont ha meg is jön, egy nőgyógyászati kivizsgálás mindenképp hasznos lenne.

  • Varga Sz.

    Reply Reply 2010. augusztus 20. péntek

    Tisztelt Doktornő!

    Az utolsó menstruációm,június 25.én jött meg,amikor abbamaradt nem kezdtem el szedni a gyógyszert,a párommal védekezés nélkül voltunk együtt,és már 2 hónapja nem jött meg.Tesztet vettem,negatív,,és voltam orvosnál is 2 hete,nem mondott semmit,de 3 hét múlva vissza kell mennem.Jeleit nem érzem a terhességnek..Válaszát előre is köszönöm.

    Válasz: Lehetséges, hogy a tabletta abbahagyása óta még nem rendeződött a ciklus. Ha az orvos nem mond semmit, kérdezni kell! Nem teheti, hogy nem válaszol! Nagyon rossz egy vizsgálat után kétségek között maradni! Valamilyen leletet azért valószínűleg adott. Azon mi szerepel?

  • Lencsés Piroska

    Reply Reply 2010. augusztus 16. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Juliús7-én volt utoljára menszeszem.Aug2-án kellet volna megjönnie de már 14napja nem jött meg.Csináltam 3tesztet,de negatívak lettek.
    Haspuffadás,émelygést enyhe alhasi fájdalmakat derékfájást érzek.33éves elmúltam,már 4éve szeretnénk babát,de még nem estem teherbe.Létezik hogy terhes vagyok vagy változó korba léptem?
    Előre is köszönöm válaszát!

    Válasz: 33 évesen még elég kicsi az esélye, hogy a változó kor tünetei jelentkezzenek. A tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, bár valóban tipikus korai terhességre jellemző tünetek. Ha a tesztek negatívak, érdemes inkább nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön, mi a késés oka.

  • Adri

    Reply Reply 2010. augusztus 16. hétfő

    Kedves Doktor Nő,

    Köszönöm gyors válaszát!
    Mielőbb felkeresem nőgyógyászomat, és végleges megerősítést szerzek a terhességemről. 🙂

    Üdv.,
    A.

  • Arkangyal

    Reply Reply 2010. augusztus 16. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Utolsó menstruációm július 7-én volt. Már több mint egy hete késik, mostanában fáradékonynak éreztem magam, hányingerem is volt napközben, eddig a tejet nagyon ritkán ittam, mostanában gyakrabban mint szoktam. A hasamnál nyomást érzek, néha görcsölök is napközben, de az elmúlik. Szoktam szédülni is, néha nagyon elkap a fáradtságérzés… Csináltam két Gravi tesztet de mindkettő negatív volt, érdemes tesztelnem, lehetek terhes a tüneteket illetően? Amit viszont tényleg nem értek, hogy eddig mikor hőmérőztem magam a max. is csak 36,5 volt, és nekem mostanában (mióta késik) napközben van hogy 36,9, vagy 37 fokos a testhőmérsékletem.

    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: A tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, még az enyhe hőemelkedés sem. Viszont ha továbbra is késik, érdemes lenne újra tesztelni, esetleg másik fajta teszttel, mert lehet, hogy még korai volt az előző, vagy lehetett egyszerűen téves eredmény is.

  • Adri

    Reply Reply 2010. augusztus 16. hétfő

    Kedves Doktor Nő!

    6 éve élek boldog házasságban, és időszerűvé vált, hogy kisbabánk legyen. Már az évek során többször észleltem jelét a terhességnek, de végül nem voltam az.
    Július 8-án volt utoljára menzeszem, azóta nem jött meg. Figyelem a peteérési ciklusomat is, és ha minden igaz, akkor sikerült a férjemmel pont a peteérésem idején (is) szeretkeznünk. A kérdésem csupán annyi, hogy vajon most sikerülhetett a teherbeesésem?
    Ugyan is, amióta kimaradt a menzesz duzzadtak, feszülnek a melleim, fáj a derekam, olykor szúró érzések vannak a hasamban és petefészkeim környékén. Reggelente enyhe hányingerem is van és erősen izzadni kezdtem.
    Talán gondolhatja, hogy ennyi „jel” után, már magam is kitalálhatnám a választ. De ugyanakkor a teszt(ek), amit megcsináltam -Gabriel negatív lett, míg a Medi-lab halványan, de pozitív.
    Az orvosomhoz még nem akarok menni, mert félek, hogy megint csalódás ér és nem valós a terhességem.
    Kérem, ha sikerült a sok Önnek írt levél után az én regényemet is elolvasnia, válaszát megköszönöm! 🙂

    Válasz: Minden jel arra utal, hogy valóban terhességről van szó. Főleg, hogy van egy pozitív tesztje is. Még ha halvány is, egy pozitív teszt igen ritkán téved! Tehát 99%, hogy terhességet jelez!

  • K.

    Reply Reply 2010. augusztus 15. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    A párommal nemrégiben pettingeltünk, körülményeink miatt nem szeretnénk még babát. Szűz vagyok még, 22 éves, és a párommal is régen együtt. A párom az ejakuláció pillanatában a csiklómnál járt, időben megszakította, de nyugtalan vagyok egy kicsit. A menszeszem 2 hét múlva fog „megjönni”, 4 hetente szokott.
    Ilyenkor mekkora az esély a terhességre? A szűzhártya védhet vagy be tud lövellni? Ha a következő menszesz rendben lezajlik, kell e tovább aggódnom?Nincs esélyem a terhességre?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: A szűzhártya nem egy áthatolhatatlan hártya, azon bejuthatnak a spermiumok (ahogy a menstruációs vér is kijut). Ha konkrét behatolás nem történt, elég kicsi a terhesség esélye. Ha rendesen megjön a következő menzesz, ebben az esetben nincs miért aggódni.

  • egy lány

    Reply Reply 2010. augusztus 13. péntek

    Tisztelt Doktornő!

    A párommal védekezés nélkül voltunk együtt a menstruációm alatt. Tudom, nagyon nagy hiba volt, de már megtörtént. Még nem szeretnénk babát ( a jelenlegi munkánk nem engedi). Kb. 4 hónapja hagytam abba a tabletta szedését. Mekkora az esélye annak, hogy terhes vagyok? És mikor mutatja ki megbízhatóan a teszt?
    Válaszát előre is nagyon köszönöm.

    Válasz: A terhesség esélye így nem olyan nagy, mintha a ciklus középső időszakában történt volna az eset, de nem kizárt a terhesség. 12 nap elteltével már jó eséllyel kimutatja a teszt, de ha netán késik a következő menzesz, érdemes a tesztet megismételni.

  • Virág

    Reply Reply 2010. augusztus 12. csütörtök

    Köszönöm a válaszát!

  • Virág

    Reply Reply 2010. augusztus 12. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Múlt héten 4 tesztet csináltam (persze nem egyszerre), mind a 4 pozitív lett. 🙂 Ennek az előzménye, hogy amikor esedékes volt a havim, akkor meg is jött azon a napon, de csak pecsételősen, majd másnap nem volt semmi, és ezt majdnem két hétig így ment, hogy hol volt (az is csak pecsételő) hol meg semmi (múlt hónapban se jött meg rendesen egy nap volt amire azt mondtam hogy na van vmi ). Ezután csináltam teszteket, majd hétfőn (08.09.) elmentem nőgyógyászhoz, aki megvizsgált és azt mondta, hogy még nem lát semmit, lehet hogy még nem történt meg a beágyazódás, abban maradtunk hogy most pénteken visszamegyek. Viszont tegnap este (szerda) észrevettem hogy vérzek, elmentünk az ügyeletre,ott elmondtam mindent, majd az orvos minden vizsgálat nélkül azt mondta, hogy álterhességem van, és most jött meg rendesen, majd minden szó nélkül elment. Haza mentünk, cseréltem tampont, amin ma reggel semmi nem látszott! Most délelött amikor cseréltem barnás volt! Mi lehet ez, tényleg 4 teszt hazudik, és nem is vagyok terhes, vagy mi van velem? Egyébként elég gyakran járok mostanában pisilni, és a mellem is érzékenyebb.

    Kérem válaszoljon, nagyon kétségbe vagyok esve!

    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Az ügyeletes orvosok sajnos gyakran ilyen felületesek. Mivel a vérzés nem volt intenzív, még van ok reménykedni! Pihenjen sokat, és pénteken menjen vissza az orvosához! Remélhetőleg már látható lesz a terhesség.

  • KL

    Reply Reply 2010. augusztus 09. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    9 napja, a menstruációm második napján lecsúszott az óvszer, amit sajnos későn vettünk észre, de ejakuláció nem történt. Az óvszer spermicid anyaggal volt síkosítva. Az együttlét után hüvelyöblítést is végeztem bő, meleg vízzel. Ma végeztem egy 20-as érzékenységű tesztelést, szerencsére negatív lett. Pár nap múlva meg fogom ismételni a második tesztcsíkkal is. Kérdésem az lenne, hogy most már azért megnyugodhatok, hogy nem történt „baleset”? Köszönöm a válaszát!

    Válasz: Ha egyébként nem is volt semmi az óvszerben, a teszt is negatív, és még a ciklus elején volt, kicsi az esélye a terhességnek, én nem idegeskednék.

  • Dina

    Reply Reply 2010. augusztus 08. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    A lányom 15hónapos és még szokott néha szopizni, de van hogy kimarad 2-3 nap. SZerintem már nincs tejem csak nosztalgiából csinálja. A mensesem még nem jött meg. Terhesség előtt is rendszertelen volt, de most míg rendszeresen szoptattam 1 év alatt 2x volt meg csak. Most szedek cerazette fogamzásgátlót, de volt hogy nem vettem be(véletlenül), voltunk együtt a férjemmel és most nem tudom hogy terhes lehetek e, vagy nem kellene már menstruálnom, forduljak-e orvoshoz. Válaszát köszönöm.

    Válasz: Cerazette fogamzásgátló mellett előfordul, hogy egyáltalán nem jelentkezik vérzés. Ha már csak ennyire ritka a szoptatás, érdemes lenne megbeszélni a nőgyógyásszal, hogy célszerű-e más tablettát felírni.

  • Zsike

    Reply Reply 2010. augusztus 04. szerda

    Kedves Doktornő!!Az én problémám hogy jul 27 én (jőtt meg)a menstruáciom.ami barna valami volt és rendesen addig tartott mintha menstruáltam volna.(aug1)és nagyon kevés volt.csináltam terheségi tesztet x-epilt 2is(1-jén,2.-án)mindkettő negativ lett.ha tudom hogy jul.20.án eshettem teherbe azt kimutatta volna ateszt már akkor??Kedden voltam nőgyogyásznál csinált egy UH-t nem látott terhességet,és semmi korosat sem.de nem zárta ki a terhességet,másra nem tudott gondolni.rendszeresen járok vizsgálatokra,nincs semmi panaszom,csak néha kicsit feszül az alhasam mostanában.válaszát kőszőnőm.Zsike

    Válasz: Mivel a vérzés 5 napig tartott, nem valószínű, hogy terhességről van szó. A terhességi tesztek 12 nap elteltével már viszonylag megbízható eredményt mutatnak, de még ilyenkor is előfordulhat téves negatív eredmény.

  • Rita

    Reply Reply 2010. július 30. péntek

    Tisztelt Doktornő !

    Sajnos a múltkori levél óta voltam orvosnál, és kiderült, hogy nem vagyok terhes.Kaptam gyógyszert amitól megjött a mensesem, 4 napig tartott , de ahhoz képest, hogy előtte 2 hónapig nem volt nem volt erős.Azóta eltelt 38 nap és megint késik a menstruációm. A teszt szerint megint nem vagyok terhes. Szeptemberben kell visszamennünk a nőgyógyászhoz vizsgálati eredményekkel. Őn szerint várjak, hátha megjön, vagy megint kérjek gyógyszert.

    Köszönettel:
    Rita

    Válasz: ha a következő vizsgálatig nem jön meg, akkor konzultálj az orvossal.

  • Zsani

    Reply Reply 2010. július 29. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    5 nappal a menstruációm utolsó napjától 2-3 napi pecsételő, barnás folyásom volt. Alhasi fájdalmak alkalomszerűen. Emelett érezhetően és láthatóan nőtt a mellem és fájnak is. Hangulatváltozásaim vannak, és most már kissé feszült is, mert úgy gondolom, hogy ezek a „tünetek” koraiak a következő menstruációmhoz képest.
    Jelenleg a 10. napon vagyok az utolsó mensis naphoz képest. Egy esetleges terhesség elképzelhető?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: A tünetek még így együtt sem utalnak egyértelműen terhességre, de kizárni sem lehet. A terhesség esélye minimális, ha az előző menzesz pontosan megjött, és a megszokott módon zajlott, nem volt enyhébb, mint egyébként. Ha terhességre gyanakszik, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • Klári

    Reply Reply 2010. július 29. csütörtök

    Együtt voltam a párommal a menstruáció utolsó napjaiban és a párom csak később húzott óvszert tehát „csak” előváladék okozhat nálunk problémát.Ez múlt héten csütörtök este volt tehát egy hete és arra gondoltam hogy holnap reggel csinálok egy 3 napos terhességi tesztet amely a beágyazódástól számítva 3 napos.Gabriel terhességi teszt. Olvastam az interneten hogy ez azt jelenti hogy az aktustól számítva minimum egy hét.
    Szeretném Öntől megkérdezni, hogy van értelme Ön szerint holnap elvégezni a tesztet és korrekt eredményt fogok kapni vagy még várjak?

    A másik dolog hogy a pecsételő vérzésem hol elmúlik hol visszatér ez nagyon minimális szinte alig észrevehető, de lehetséges lenne hogy ennyire nehezen áll helyre a hormonrendszerem még kb 4-5 hónapja abba hagyott Diané 35 fogamzásgátlótól?

    És még egy kérdésem van, kb 2 éve szedtem Jasminell fogamzásgátlót de csak pár napig mert nagyon rosszul voltam tőle, hányingerem volt stb.Így abbahagytam azért ajánlotta azt az orvosom mert migrénes fejfájásom van és talán még a pattanásokra is jó mert ha nem szedem a gyógyszert akkor nagyon csúnya lesz a bőröm. Tehát azt abba hagytam pár nap után vártam egyy hónapot és elkezdtem a Dianét, viszont ha szünetet tartok akkor tejszerű váladék jön a mellemből amely most is van. Kivizsgálták volt vérvétel prolaktin szintre ha jól emlékszem de nem találtak semmit.
    Önnek nincs esetleg valami tanácsa hogy lehetne ezt helyre hozni?

    Kedves Doktornő ne haragudjon hogy ilyen sokat kérdeztem!
    Köszönöm a türelmét és a válaszait is előre!

    Üdvözlettel és tisztelettel: Klári

    Válasz: Ha semmi nem utal terhességre, akkor nem feltétlen kell tesztelni, inkább akkor van értelme, ha már késik a menzesz. A pecsételő vérzés lehet a fogamzásgátló utóhatása, de más is okozhatja, pl. egy méhszájseb is. Érdemes lenne kivizsgáltatni. A tej szivárgásra is csak ezt tudom mondani, nőgyógyásszal kellene megbeszélni, hogy lehet-e (kell-e) valamit tenni.

  • Daniella

    Reply Reply 2010. július 29. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    Utoljára Május végén volt „rendes” menstruációm.Júniusban pecsételő volt 2-3 napig majd Júliusban szintén.Mivel már van 3 gyermekem 80%-ig biztos voltam benne,hogy terhes vagyok…/reggel hányás,mellfeszülés,derékfájás stb.-e tünetek máig megmaradtak,de sajnos a teszt negatív lett.
    Ön szerint mitől állandósúltak a tünetek ha egyszer nem is vagyok állapotos.
    Várom mielőbbi válaszát!
    Üdvözlettel:Sz.D.

    Válasz: A negatív tesztek ellenére még lehetséges a terhesség. Ha még nem járt emiatt orvosnál, érdemes lenne felkeresni egy nőgyógyászt.

  • cica

    Reply Reply 2010. július 29. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    23 éves vagyok, eddig rendre megjött a mensesem +-5nap de ez nekem mindig is így zajlott(11 éves koromtól).Legutóbb június 6-án jött meg. Azóta volt ugyan olyan érzésem mintha meg akarna jönni de nem tette.Csináltam terhességi tesztet facellét kettőt, július 17-én és 20án negatív lett. Július 27-n egy lily tesztet az is negatív lett. Minden esetben a reggeli első vizeletből. Még mindig nem jött meg. lassan 2 hónapja. A nagy meleget nehezen viselem és nyaralás miatt nem akartam hogy megjöjjön.
    Lehet hogy terhes vagyok?

    Válasz:
    Néhány nap késés előfordulhat a nagy meleg miatt, de ilyen sok semmiképp. Érdemes lenne nőgyógyászhoz menni, hogy kiderüljön, mi a vérzés kimaradásának oka.

  • hajni

    Reply Reply 2010. július 26. hétfő

    kedves dr.no.
    Olyan kérdésel szeretnék önhöz fordulni, hogy Juniusban, meg juliusban késett a mestruáciom de megjott, most ami legutobb volt meg, az nem olyan volt mint az átlagos normális.
    Mi lehet ennek az oka??
    A másik hogy már négy napja hányingerem van, meg rossz a közérzetem? Mitol lehet ez??
    Mégegy kérdésem lenne hogy a párom azt modja szex után rossz érzése van, lehet akkor valamire számítani?
    Köszönöm elöre is a válaszát.
    Szép napot továbbra is.

    Válasz: A nagy melegtől másként jöhet meg, ez az oka. A hányinger lehet nyári vírus is, de ha terhesnek érzed magad és nem védekeztek, akkor csinálj egy tesztet.

  • Moncsi

    Reply Reply 2010. július 25. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    2 hete fájnak a melleim, néha szédülés és hányinger jön rám és görcsölök! Elvileg 1 hét múlva kell megjönnie! Csináltam már 2 tesztet is (igaz nem reggel) és mind a kettő negatív lett! Maga szerint lehetséges hogy a két negatív teszt ellenére terhes vagyok?Nagyon örülnénk egy babának! Válaszát előre is köszönöm! Móni

    Válasz: Igen, lehetséges. A tünetek viszont nem utalnak egyértelműen terhességre. Akkor érdemes újra tesztelni, ha már késik a menzesz.

  • edina

    Reply Reply 2010. július 24. szombat

    Kedves doktornő!
    6 napja késik a mensesem, de a mellbimbóm fáj, mint szokott mielőtt megjönne. Kiszámoltam hogy 6 hetes és 1 napos terhes lennék ma, 2 napja csináltam egy tesztet ( facelle tesztcsík) , negatív lett. Az lenne a kérdésem, hogy ez a teszt megbízhatóan kimutatja e a terhességet 6 hetes magzati korban? és h lehetek e terhes?
    válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: A legtöbb teszt kb. 12 nappal a teherbe esés után már viszonylag pontos eredményt ad. Viszont előfordulhat téves negatív eredmény is. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap múlva érdemes megismételni a tesztet, főleg, ha ilyen késés egyébként eddig nem volt jellemző.

    Ha 6 napja késik, és az utolsó menzesz rendben zajlott, akkor valószínűleg az után, kb. 3 hete eshetett teherbe. A terhesség korát pedig az utolsó menzesz első napjától kell számolni.

  • Marcsi

    Reply Reply 2010. július 22. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Már lassan egy éve próbálkozunk babával. Fél éve mentem el Én is és a férjem is orvoshoz!
    Kiderült nekem peteérésem nincs, neki meg kevés és lassú a spermája. Az Én bajom előbb kiderült, tehát 2 hónapig stimuláltak, de mikor a férjemnél kiderült a baj abbahagyták a stimulálást. Végig hőmérőztem, 2. hónapja nem stimulálnak, előző hónapban a mért hőm nem emelkedett, de most igen már a 33. napon vagyok és 36,7 stabilan. a férjemet 3. hónapja kezelik tesztoszteronnal. Mellem feszül. Lehetek terhes? A tesztek negatívak!

    Válasz:Igen, lehetsz, talán túl korán teszteltél, főként ,ha egyébként is hosszabb az átlagosnál a ciklusod.

  • Barbara

    Reply Reply 2010. július 20. kedd

    Kedves Doktornő!

    Az utóbbi két menstruációs ciklusom 26 napos volt, előtte pedig hónapokig 28 napos. Ha az utóbbi két hónapot tartom szem előtt, akkor egy napja késik a menstruációm. Pár napja enyhe menstruációs görcsöm van, de talán a görcs szó még túlzás is. A lényeg, hogy ennek ellenére nem jön meg, és az ilyenkor már tapasztalható barnás folyásomnak sincs nyoma sem. Már kétszer teszteltem, egyszer tegnap este, és egyszer ma reggel, mert hallottam, hogy a reggeli teszt megbízhatóbb. Mindkettő tesztemen (pedig más márkájúak voltak) egy nagyon-nagyon halvány második csík látható. Az egyik annyira halvány, hogy alig látszik. De mindkettő eredményt pár percen belül olvastuk le, tehát elvileg nem lehet elszíneződés, ahogy egyes fórumokban olvastam, mert az kb 30 perc után történik. Ön szerint ez pozitív eredményt jelent? Vagy ismételjem meg később is a tesztet, és csak azután hívjam az orvosomat?
    Nagyon Köszönöm a válaszát.

    Válasz: A halvány csík is pozitív eredménynek tekinthető. Ha azóta sem jelentkezett vérzés, ez még inkább megerősíti, hogy terhességről van szó. Ha semmilyen panasz nem jelentkezik, nem feltétlen fontos azonnal orvoshoz menni.

  • Timi

    Reply Reply 2010. július 17. szombat

    Kedves Doktornő!
    Elég tanácstalan vagyok. Jún.14-én menstruáltam utoljára tehát már 5 napja késik. 4 napja csináltam 2 tesztet, délután és reggel, de mindkettő negatív lett. 3 napja orvosnál is voltam aki az ultrahangon nem látott semmit, azt mondta menjek vissza egy hét múlva ha pozitív tesztem lesz.A méhnyálkahártya 9.9 mm. Tegnap egész délután úgy éreztem mintha meg akarna jönni, de nem jött meg. A melleim néha feszülnek, de az a baj hogy nem merek már hinni semmilyen jelnek, mert annyira szeretnénk babát, hogy már azt hiszem hogy csak bebeszélem a jeleket. A nyálkahártyának nem kellene vastagabbnak lennie ha terhes vagyok? Miért nem látta az orvos az ultrahangon ha terhes vagyok?
    Előre is köszönöm a válaszát.
    Timi

    Válasz: Természetes, hogy reménykedsz, és érzékenyebben reagálsz mindenre, amit tünetnek vélsz. Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne ismét tesztelned, és ha nem jönne meg, a teszt eredményétől függetlenül visszamenni az orvoshoz. Drukkolok!

  • jucus

    Reply Reply 2010. július 09. péntek

    Kedves Doktornő!

    32 éves vagyok, a férjemmel már 2 éve szeretnénk babát. Eddig nem sikerült
    Kb. 10 éve szedtem fogamzásgátlót 5-6 évig. Mióta abbahagytam eléggé miteszeres, pattanásos a bőröm. És a ciklusom is általában 25-26 napos, menstruáció előtti barnázással.Az orvosom azt tanácsolta, hogy csináljak egy fogamzásgátló kúrát a ciklusom és a bőröm rendbetételére, hátha így könnyebben teherbe esek. 3 hónapig szedtem Volinát. Májusban fogyott el. (A kúra alatt sem lett jobb a ciklusom.)június 7-én volt az utolsó menstruációm. Elvileg már meg kellett volna jönnie júli 4-5-én, de még nem jött meg. 2 tesztet csináltam eddig (mindegyik Gabriel), mindegyik negatív. Ön szerint
    várjak még, vagy egy másik títusút vegyek és próbáljam újra a tesztet? Melyiket ajánlaná?
    Köszönöm válaszát!

    Válasz: Valószínűleg a fogamzásgátló abbahagyása miatt nem jött még meg. ha akarsz, csinálhatsz egy Clearblue tesztet, de jó eséllyel a tabletta a bűnös. A hormonoknak 3 hónap kell, mire kiürülnek a szervezetből.

  • Judit

    Reply Reply 2010. július 07. szerda

    Kedves Doktornő:
    2 hete rosszul lettem,csináltam tesztet és negatív lett,semmi okát nem találták annak,hogy mi is lehet a roszzullétemnem az oka.A héten elmentem a nőgyógyászomhoz és megálapította,hogy 6 hetes kismama vagyok,de terhességi tesztek nem mutatják ki.Egy pár éve megállapították nállam,hogy PCOS van,és félek attól,hogy nem vagyok kismama hanem nagyobb a baj.
    A tesztek miért nem mutatják ki,ha tényleg babát várok?
    Pedig minden jele megvan,rosszullét,émelygés ,aluszékonyság és az utolsó menszeszem elég gyenge volt .
    Válaszát előre köszönöm.

    Válasz: Ha az orvos az ultrahangon 6 hetes terhességet látott, akkor nem valószínű, hogy gond lenne, hogy a teszt nem mutatja ki. Téves negatív eredmény gyakran előfordul.

  • D.

    Reply Reply 2010. július 05. hétfő

    Kedves Doktor Nő!

    Olvastam, hogy a terhességi teszt annál megbízhatóbb, minél érzékenyebb. Ezt honnan tudom megállapítani, hogy milyen érzékenységű? A rajta lévő számokról?(pl.10,20,50)? És a 10-es a legérzékenyebb, tehát a leghatékonyabban ez fogja kimutatni az eredményt?
    Válaszát előre is köszönöm: D.

    Válasz:
    Nem feltétlen a leghatékonyabb, mert ezek a tesztek is tévedhetnek, de minél kisebb hcg szintet képes kimutatni, annál korábban lehet tesztelni velük.

  • Zsuska

    Reply Reply 2010. július 03. szombat

    Jó napot!
    Olyan kérdésem lenne,hogy eddig sosem késett, az utolsó menstruáció után volt egy pár napig tartó pecsételős vérzésem,orvosnál jártam,semmit problémát nem talált,viszont most nem jött meg az e havim. 5 napja késik,terhességi teszt (Gabriel) negatív lett. Napközben előfordult hányinger és némi alhasi húzódás. Lehetek terhes?
    Előre is köszönöm!

    Válasz: Az után is létre jöhetett terhesség, hogy az orvosnál járt. A negatív teszt ellenére is lehetséges. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap múlva érdemes lenne megismételni a tesztet.

  • Klára

    Reply Reply 2010. június 28. hétfő

    Jó napot!

    A kérdésem az lenne,hogy a legutóbbi menstruációm 4nappal hamarabb megjött,de eddig mindig 28napra volt meg,sosem szedtem tablettát.A párommal megszakításos módszerrel voltam a havi vérzés után 3nappal,most viszont nem jön meg,3napot késik,csak a hasam fáj.Ha előzőleg, 4nappal hamarabb megvolt,akkor lehetséges,hogy most ezért késik?Befolyásolhatja?
    köszönöm a választ

    Válasz: Megszakításos védekezésnél kb. 5% a teherbeesés kockázata, de ha 1 éven keresztül is csak így védekezik egy pár, ez a szám 35%-ra növekszik. A korábban jelentkező vérzés miatt most nem lenne szabad késnie. De lehet, hogy nem az utolsó menzeszhez, hanem ahhoz az időponthoz kellene most számolni, mikor az előzőnek meg kellett volna jönnie. Ha már ahhoz képest is késik, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • Barbi

    Reply Reply 2010. június 22. kedd

    Tisztelt Doktornő!

    5 évig szedtem a Lindynette 30 fogamzásgátlót és 1 hónapja hagytam abba a szedését, mert babát szeretnénk a párommal. Az a helyzet hogy eddig mindig pontosan jött meg a menstruációm és most 2 napja késik. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges hogy már teherbe is estem, vagy csak a gyógyszer abbahagyása miatt van? Csináljak terhességi tesztet?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Mindkét eset szóba jöhet, ha van miért terhességre gyanakodni, érdemes tesztelni.

  • melinda

    Reply Reply 2010. június 11. péntek

    kedves dr no.nagyon el vagyok keseredve mert a parommal mar 2honapja hogy probalkozunk,de meg semmi,a menstruaciom e honap 6-an kellet volna hogy megjojjon,de nem jott meg,eleinte orultem mert abban biztam na hogy mar biztosan sikerult,de az utan sorjaban csinaltam a teszteket agyba fobe de mind sajnos nagativ lett,voltam uh-an de ott se volt semmi,meg a petezsak sem az orvos azt mondta hogy ha terhes volnek mar legalabb a petezsakot kene hogy lassa de semmi.elmendtem ver vizsgalatra (beta hcg)de ott az eredmeny is 0,5mU/ml lett azaz negativ,nem vagypk terhes,mindez a tegnap volt ,meg ma sem jott meg a menstruaciom,es most mar meg oda jutottam hogy mar azert aggodom hogy miert nem jon meg,eddig is altalaban mindig rendszertelen volt a mensim de max 2 nap volt a keses,de mar ez az 5-dik nap hogy nem jott meg,az volna a kerdesem hogy ha nem jon meg tovabra sem a mensim atool meg lehetseges volna hogy ebben a honapban legyen peteeresem???? nagyon szepen kerem hogy valaszoljon minnel hamarabb.elore is koszonom.egy nagyon elkeseredett no!

    Válasz: Ha mindig rendszertelen volt a mensesed, akkor ez is lehet ettől. Ha nem jön meg, akkor vizsgáltasd ki magad, lehet hogy hormonális problémáról van szó.

  • melinda

    Reply Reply 2010. június 09. szerda

    kedves dr no. a tegnap voltam uh es az orvos meg a petezsakot sem latta,a teszten nagyon halvagyan larszodik a csik,de az is csak akkor hogy ha feny ele tartom.a menstruaciom mar 4napja hogy kesik es a mellem meg soha nem fajt meg ennyire.on szerint mit tegyek?ma megint meg csinaltam egy tesztet de az is csak eros fenynel latszik de nincs elszinezodve.nem kene mar erosodjon?kerem segitsen

    Válasz: Ha csak erős fénynél látszódik, akkor az nem biztos, hogy csík, hanem csak a teszt átázik és azt látod a fény alatt. Ha mégsem jön meg, akkor pár nap múlva tesztelj megint.

  • Bria

    Reply Reply 2010. június 09. szerda

    Kedves Doktornő!
    Az a problémám, hogy körülbelül 8 hetet késik a mestruációm. Rengeteg tesztet végeztem már, eddig mindegyik negatív lett. Különböző tesztekkel végeztem ezeket a vizsgálatokat. olyan 9 hónapja nem szedek fogamzásgátlót (Milligestet szedtem 3 évig).Amióta nem szedem nagyon rendeszertelenül jött meg, 6-7 hétre is. Nem érzek fáradságot, hányingert ilyesmit. De feszül a hasam, meg mintha kemény is lenne olyan mintha lüktetne vagy valami ilyesmi. Azért gondolom, hogy nem vagyok terhes, mert annyi teszt már kimutatta volna. De ez miatt a furcsa lükteté, feszülés miatt lehet, hogy mégis?Gyomorsav túltengésem van, magas vérnyomásom. Egy ideje feltünően hízom.
    íválaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel: Bria

    Válasz: Még ha nem is terhességről van szó, érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön mi a helyzet.

  • Enikő

    Reply Reply 2010. június 08. kedd

    Május 25.-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak. Nem szokott késni maximum 1-2 napot. Utoljára 21.-én voltunk együtt a párommal. Június elsején (az utolsó együtt létünktől számolt 11.nap amikor már ki kellene mutatnia a terhességi hormont simán azt olvastam) délelőtt az első vizeletből csináltunk egy tesztet ami szerencsére negatív lett (se még egy halvány csík az egy mellett, másnapra sem változott,semmi). De sajnos azóta sem jött meg. Idén érettségizek nem tudom hogy az a teher ami rajtam van befolyásolja-e,esetleg ez a változékony egyszer hideg, egyszer meleg időjárás. Kérem segítsen hogy mi van ilyenkor! Előre is köszönöm a válaszát!

    Válasz: Ez lehet a stressztől és a melegtől is. A biztonság kedvéért csinálhatsz még egy tesztet, de ha csak 1-2 éve van mensesed, akkor még előfordulhat, hogy nem mindig pontos a ciklusod.

  • melinda

    Reply Reply 2010. június 07. hétfő

    kedves dr no.mar 2 napja kesik a mensesem,altalaban 30 napos,de az a maximum.agyba fobe csinalom a teszteket de negativ minden teszt,on szerint meg korai volt a tesztet megcsinalnom?szamitasaim szerint 4 hetes es 3 napos volnek ha terhes lennek,ezt azert tudom biztosan mert e honap 21-23 voltunk egyutt a parommal es pont ekkor volt peteeresem.on szerint ha el mennek a nogyogyaszomhoz mar latna valamit annak elenere hogy a teszteim negativak,amugy tuneteim nem igazan vannak azon kivul hogy fajdogal a felyem es mindig aludnek. kerem lasson el egy jo tanacsal.elore is koszonom

    Válasz: Ilyen idős terhességnél az orvos már látja a petezsákot az ultrahangon.

  • Ágika

    Reply Reply 2010. június 07. hétfő

    Szia!

    Olyan kérdésem lenne hogy hat napja késik!Nem védekezünk a párommal mert ha jön a baba hagy jöjjön.viszont a teszt eddig negatív volt!szombaton csináltam az utolsót és az is negatív volt! kicsit rossz a szám íze néha hányingerem van, görcseim néha kicsit vannak a derekam fáj mellem annyira nem fáj inkább a bimbóm nagyon érzékeny!remélhetek vagy nagyobb baj van?!én szeretnék babót!

    Válasz: Lehet, hogy terhes vagy. Várj egy pár napot és ha nem jön meg, tesztelj megint, mert ha a ciklus végefelé estél teherbe, akkor talán túl korán csináltál még tesztet.

  • Sisy

    Reply Reply 2010. június 06. vasárnap

    Tisztelt, doktornő!

    1,5 éve vagyunk együtt a párommal, de igazán még nem terveztünk kisbabát. Már 5éve szedek fogamzásgátlót…
    Az előző hónapban egy napra jött meg a menstruációm, a mostani hónapba, pedig már 12 napja nem jött meg. Kicsit fura a fogamzásgátló és köztem lévő kapcsolat, mivel nem abban a kimaradt egy hétben jön meg, hanem mikor el kezdem szedni a következő hónapit, annak a 3.napján. De 5 év alatt még soha nem volt vele problémám.SOHA!!! De mostanában feltünően sok folyásom van,normális,szagtalan, néha émelygek, és fáradékony vagyok.( Bár lehet ezeket már csak én képzelem bele.)

    2 nappal ezelőtt csináltam egy Lilly nevű terhességi tesztet, amely pozitív lett. Utánna gyorsan csináltam egy x-epil nevűt is, amely viszont negatív lett.

    Akkor melyik tesztnek higgyek? Nagyon aggódom…Lehet, hogy tényleg terhes lennék?

    Mielőbbi válaszát előre is köszönöm.

    Válasz: Egy teszt nagyobb eséllyel ad tévesen negatív eredményt, mint tévesen pozitívat. Azt javasolnám, hogy keress fel egy nőgyógyászt!

  • Rita

    Reply Reply 2010. május 30. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    December óta próbálkozunk a párommal, de ezidáig semmi.Április 18.-án volt az utolsó mensesem, most vagyok a 44.napon.A 39.napon teszteltem , negatív lett.Eddig minden hónapban megjött, igaz 3-4 napos volt csak a mensesem. Barnás folyásra kaptam Gynoflort.Lehet, hogy a gyógyszer miatt nem jött meg, vagy a teszt tévedett? Esettleg más lehet az ok?

    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel:
    Rita

    Válasz: A Gynoflor miatt nem kellett volna kimaradni a menzesznek. Ha továbbra sem jön meg, én megismételném a tesztet. Lehet, hogy csak az tévedett. Viszont ha az is negatív, mégsem jön meg, érdemes lenne megkeresni egy nőgyógyászt, hogy kiderüljön, mi a késés oka. Drukkolok!

  • Eryka

    Reply Reply 2010. május 22. szombat

    Kedves Doktornő!

    Párommal 3 éve vagyunk együtt, az első hónapban szedtem fogamzásgátlót aztán leálltam vele azóta semmit nem szedek, de nem is védekezünk, 2007.novemberében megszületett a kisfiam, minden rendben zajlott a rákszűréseim mindig jók voltak, viszont 3 éve mióta a kedvesemmel vagyunk és végre elterveztük, hogy a baba is most már jöhetne, nem is tettünk ellene semmit, hogy ne így legyen, még sem maradok terhes, peddig nagyon szeretnénk már a kisfiam mellé egy kistestvért és nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mik lehetnek ennek okai, sajnos külfüldün élek, így haza járni az orvosomhoz nem tudok sűrűn tudna tanácsolni valamit, milyen úton kezdjek nekiállni érdeklődni esetleg a párom is menjen nézesse meg magát? Kösönöm előre is a kedves válaszát tiszletettel Angliából Erika

    Válasz: El kéne mennetek genetikai kivizsgálásra mindkettőtöknek, számos oka lehet, ami miatt nem sikerül a baba, de mindkettőtöket meg kéne nézetni.

  • Mónika

    Reply Reply 2010. május 19. szerda

    Kedves Doktornő!
    4 éve vagyunk együtt a párommal és idén február 14-én hagytam abba a gyógyszerszedést. 3 hónapig óvszerrel védekeztünk, hogy a gyógyszer hatásai elmúljanak. Minden hónapban 26-án jött meg. Számításaim szerint május 8-11. között volt a peteérésem. Mivel tervezzük a babát így az utolsó menstruáció elmúltával minden másnap, harmadnap együtt voltunk. Két napja gyenge pecsételő vérzésem, barnás folyásom van. Alhasi fájdalmam szinte gyenge, de valamilyen formában van, illetve előtte két nap éreztem erős szúrkálódást. Undorodásom semmi iránt nincs, ritkán előfordul hogy esténként felfordul a gyomrom és émelygek. Mikor csináljak először tesztet?

    Válasz: A tünetek önmagukban nem utalnak egyértelműen terhességre. 20-23. között már esetleg lehet tesztelni. De ha már késik a menzesz, akkor mindenképp.

  • Diána

    Reply Reply 2010. május 18. kedd

    Kedves Doktornő!

    Két hónapja pozitív teszt után megjött a vérzésem a ciklusom 40. napján. Ezt követően a következő ciklusomban szintén a 40. napra jött meg, negatív volt a tesztem, de nem idegeskedtem, gondoltam az előző hónapi lehetséges korai terhességmegszakadás bezavart. Most viszont ismét a 35. napon tartok, és negatív a tesztem. Legutóbb is, és most is erős menstruációs görcseim vannak már a ciklus 28. napja óta. Tanácstalan vagyok, hogy mi lehet. Korábban percre pontosan a 30. napra jött meg a vérzés. 🙁 Köszönöm válaszát

    Válasz: Ki kéne vizsgáltatnod magad, mi lehet a hosszú ciklus oka. Lehetséges, hogy hormonális ok van a háttérben.

  • Ági

    Reply Reply 2010. május 11. kedd

    Tisztelt Doktornő!
    A problémám a következő: eddig általában nagyjából 28napra jött meg a menstruációm mindig,márciusban is még rendesen aztán ápr-ban meglepett a 19.napon. Ettől számítva most május 5-én kellett volna újra,de még nem jött meg, most 6napja késik. Igaz volt egy szakításom márciusban,de az nem rázott meg inkább felszabadított, keveset pihentem az elmúlt 1,5hónapban meg készültem vizsgákra is,de sose voltam az az izgulós típus és nem is zavart bele a ciklusomba eddig soha semmi ilyesmi,ezért gondolom,hogy más lehet az oka a dolognak. Szexuális kapcsolatom pont 3hete volt utoljára, rá 2 napra voltam nőgyógyásznál, értelemszerűen akkor ő még nem láthatta,ha esetleg teherbe estem. Ma reggel csináltam egy tesztet és negatív lett. Fogamzásgátlót nem szedek,sose szedtem. Lehet,hogy most megőrültek a hormonjaim?:) Mit javasol? Mindenképpen menjek újra a nőgyógyászomhoz(ha jól tudom 3hetes terhesség még nem is látszana UH-on ? vérvétel kell ilyenkor gondolom,azt pedig a háziorvosnál is lehet intézni,nem? ) vagy endokrinológust keressek fel? Egyébként is szeretnék hormonvizsgálatot,mert romlott az arcom állapota(pattanások). Nagyon szépen köszönöm a segítségét előre is!
    Üdvözlettel : Ági

    Válasz: Ha az ultrahang elég jó felbontású, már ilyen korai időszakban is látható a terhesség. Viszont egy tapasztalt orvos egy sima vizsgálat alapján is meg tudja állapítani a terhességet abból, hogy kitapintja a megnagyobbodott méhet. Ha a teszt negatív, érdemes kivizsgáltatni, mitől is nem jött meg. Laborvizsgálatra a háziorvos is elküldhet, lehet, hogy ez lenne a legegyszerűbb.

  • Mariposa

    Reply Reply 2010. május 10. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Május 6-án kellett volna megjönnie, de nem jött, másnap reggel csináltam egy tesztet, ami sajnos negatív lett. Ami viszont furcsa, hogy a mellem feszül, érzékeny, az alhasam enyhén szúrogat, rettentően rossz közérzetem van, nem lehet velem társalogni, ezenfelül állandóan aludnék. Kérdésem, hogy lehetek e terhes, vagy inkább máshol keressem az okát?
    Előre is köszönöm

    Válasz: Ha a menzesz késik, elsősorban terhességre szoktak gyanakodni. Ha a teszt negatív lett, annak nem csak az lehet az oka, hogy nincs terhesség. Lehet téves negatív eredmény, vagy az is előfordul, hogy túl hamar végezte el a tesztet. Ha továbbra sem jön meg, érdemes a tesztet megismételni.

  • Lizi

    Reply Reply 2010. május 09. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    Hétfőn éjszaka arra ébredtem hogy rosszul vagyok, végül hánytam másnap délutánig. Konkrétan nem volt fájdalmam, csak kavarogott a gyomrom és szédültem.Enyhe lázam is volt.Azóta nem hánytam de néha émelygek, szédelgek és mostanság a alhasamba, petefészkembe szúró fájdalmat érzek, meg mintha meg akarna jönni. Teszteltem de negatív lett. Attól lehetek még terhes? Ha ilyen tüneteim vannak a tesztnek is már ki kellett volna mutatnia, igaz?
    Köszönöm a válaszát

    Válasz: A teszt is tévedhet. Ha már késik a menzesz, érdemes megismételni. De a tüneteket egy gyomorrontás is okozhatta, és lehet, hogy tényleg meg is fog jönni.

  • zizi-07

    Reply Reply 2010. május 09. vasárnap

    Ma 17. napja hogy késik a menstruációm nagyon pontos egyébként a menstruációm.
    Nem vagyok ideges sem túl megterhelt amivel magyarázni lehetne a késést. Csináltam egy tesztet 4 napja negatív lett (igaz nem bírtam ki reggelig és nem reggeli vizeletből csináltam)Ma reggel még egyet csináltam egy jobb minőségűvel coralene a neve ez is negatív lett. Kérdésem az mit tegyek? olvastam olyat hogy nem mindenkinek található meg a HCG a vizeletében van akinek csak a vérében nem tudom mennyire pontos ez az információ, vagy hogy előfordulhat hogy egy menstruáció kimarad de nekem mindig pontos volt.Köszönöm válaszát

    Válasz: Ha eddig mindig pontos volt a menzeszed, és a tesztek negatívak, azt javaslom, hogy keress fel egy nőgyógyászt.

  • karda

    Reply Reply 2010. május 05. szerda

    Kedves Doktorno,

    nekem az utolso menstruaciom,majdnem 2 hetet kesett es amiota az eszem tudom,soha nem jott meg pontosan.Szoval 2 hetes keses utan,azaz mar.31 en beteg lettem.Aprilis kozepe fele majdnem 3 napig napkozben es este is,oan erdekes alhasi fajdalmam volt,oan sugarban,szinte mar nem is fajt,de megis jelen volt egy erdekes fajdalom.Ma maj.5 meg nem lettem beteg.

    Kerdesem.
    -nekem soha nem volt rendszeres a menstruaciom.Viszont elso honap ,amelyben a ferjemmel eldontottuk,h szeretnenk.Amugy aprilis 10 etol majdnem minden 3 napon probalkoztunk.
    -hogy miert nem csinalom meg a tesztete??-mert nem akarok csalodni…felek ,hogy elsietem a tesztelest es ha az vagyok,csak hat rendszertelen,akkor meg nem fogja kimutatni.

    On szerint??

    Válasz: Ha már mindenképpen meg kellett volna jönnie (tehát ennyit még sosem késett), akkor érdemes tesztelni. A tünetek egyébként önmagukban nem utalnak egyértelműen terhességre.

  • bubu11

    Reply Reply 2010. május 03. hétfő

    Jó napot!

    Mikor mutatja ki legkorábban a teszt a terhességet? Ezek a tünetek terhességre utalnak?
    Mellfeszülés, alhasi fájdalom, megjön érzés 1 hete, és egy héttel a szeretkezés(ápr.20.) után pecsételésem volt pár napig(barnás, enyhén vöröses-rózsaszínes). Valószínű került belém előváladék, és peteérés előtt 2-3 nappal volt az együttlét óvszerrel! Ha terhes vagyok, akkor kalkulátor szerint 3 hetes 2 napos!

    Válasz: Utalhatnak terhességre ezek, de egyik sem biztos jel. Tesztelni legkorábban az együttlét utáni 10. napon lehet, de biztosabb megvárni a 14. napot.

  • Kicsi.Emmie

    Reply Reply 2010. április 29. csütörtök

    Köszönöm, még mindíg nem jött meg, holnap tesztelek újból és ha lessz időm beújítok még egy tesztet, nem Gravi-hcg-t, bár az előző adagból is volt más márkájú.
    Az lehet a kimaradás oka, hogy az elmúlt 8 hét pont a lehetséges gyerek miatt nagyon stresszes volt, és a párommal nem tudnánk hova tenni a kis lényt? meg minden egyes tesztnél olyan érzésem volt, hogy „jaj mindjárt kijön a másik csík is”, aztán mikor sorra negatívak lettek, én még mindíg nem hittem el.
    Lehet hogy én csak bebeszéltem, hogy terhes vagyok és azért nem jön meg?

    Elnézést a kérdésekért, főleg ha hülyeségeket kérdezek, de a nőgyógyász szabdságon van, így ez az egyetlen lehetőséem egyenlőre.
    Köszönöm a választ!

    Válasz: Pszichésen sok testi tünetet elő tudunk idézni! Erre is lehet esély.

  • Kicsi.Emmie

    Reply Reply 2010. április 27. kedd

    Jó napot kívánok!

    A barátommal 2 hónapja voltam együtt, megszakításos módszerrel. Az előző havim rendesen megjött, görcsöltem (mint általában), szóval minden rendben volt, bár egy kicsit nehezebben indult be, de olyan volt, mint máskor.Ennek ellenére vettem tesztet, kapásból 4et. Egyen még a c-csík sem jött ki, a másik 3 negatív lett, ennek ellenére még mindíg nagyon féltem. Most 5 napja késik, csináltam még1 tesztet, szintén negatív lett. A késésen kívül annyi bajom van, hogy a mellbimbóm ki van száradva és nem segít a testápoló sem. Tegnap már hánytam is, de a hasam is ment mellé, szóval én inkább valami vírusra gyanakszom, nem a terhességre, de mennyi esély van rá ennyi negatív teszttel meg a késő/kimaradt havimmal arra, hogy terhes legyek? (elvileg 8 hetes lennék, amit a teszteknek már biztosan ki kéne mutatni, nem?)
    Előre is köszönöm a válaszát!

    Válasz:
    Igen, a tesztnek ki kellene mutatnia. Megszakításos védekezésnél a terhesség kockázata kb. 5%. Gyanús, hogy inkább valami vírus okozza a tüneteket, de amiatt a menzesz nem maradna ki. Ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne újra tesztelni, esetleg egy másik típust kipróbálni.

Leave A Response

* Denotes Required Field