Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

Comment navigation

 • Kriszta

  Reply Reply 2023. december 09. szombat

  Jó napot kívánok! Nekem egy inszeminációval kapcsolatos kérdésem lenne. Hétfőn este kellett beadnom a hcg-t, és kedd reggelre az ultrahangon friss ovuláció jele volt látható. Azonban maga az inszemináció csak szerda délután volt 3 óra körül. Mindenhol azt olvasom, hogy egy petesejt 12-24 órán át megtermékenyíthető. Vajon egyáltalán van esély így a babára? Elvileg előző héten még két dominans tüszőt láttak, de ezen a héten már csak az egyik ovulációját írták le. Folyamatosan hibáztatom magam, hogy nem kérdeztem rá a másikra, illetve, hogy nem mertem megkérdezni a doktornőt, hogy miért nem kedden csinálják, illetve, hogy van-e esély még a szerdai inszemivel? Ön szerint lehet esély még? Lélekben már a következő beavatkozásra készülök. Most épp a korai terhességi teszteket nézegetem, csak a beadott hcg miatt lehet félrevezetne az eredménye.

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2023. december 10. vasárnap

   Elvileg van esély még 24 órán belül, de a teszt teljesen felesleges, ha HCG-t kaptál, ilyenkor csak az orvos tudja megmondani, terhes vagy-e.

 • Törökné Gergely Viktória

  Reply Reply 2023. március 31. péntek

  Jó napot. Lombik programban veszünk részt a férjemmel. 27.én volt kettő hete hogy beültettek két babát. Átlag 30 34 naposak a ciklusaim és beültetés után 14.napon voltam vérvételen de már a 10. Naptól teszteltem és mind pozitív volt de a laborom negatív lett. Ön szerint lehet hogy korai volt a labor hiszen a labort megelőző napon kellett volna megjönnie akkor volt is két csepp vér a laboron 2.36 volt a hcg szint azt mondták nem is érdemes ismetelni negatív haggyam abba a progeszteron kúpot és telefonáljak ha megjött a vérzésem de már 4 napja nem használom és a vérzésem sehol és sokat szédülök illetve elég sűrűn van hányingerem. Lehetséges hogy nem mutatott valós eredményt a labor ?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2023. április 02. vasárnap

   A labor nem téved, de korai terhességnél még sok minden bizonytalan. Ha továbbra sem jelentkezik a vérzésed és pozitív a teszt, menj el újra orvoshoz.

   • Törökné Gergely Viktória

    Reply Reply 2023. május 22. hétfő

    Azóta már túl avgxunk egy fagyasztott beültetésen pont ma voltam 14. Napi laborba 5.02 volt a hcgm így megint sikertelen pedig most nem volt folyásom sem vérzésem sem a kúp használat alatt. És ami még furcsább hogy annyira feszülő érzéa van a hasamba mintha szét akarna robbanni. De sajnos úgy néz ki nem maradtak velem.

 • Nagy Mónika

  Reply Reply 2023. január 31. kedd

  Üdvözlöm! Tudom hogy az izgatottságom miatt teszem fel ezt a kérdést. De nagyon rossz ez a kétely.Illetve jó meghallgatni egy második szakorvosi véleményt. 11 napja késik a menszeszem. (Sose késett,mindig pontos volt) a tesztek negatívak. Jártam nőgyógyásznál aki szerint van egy gyulladásom,felfázásos. Viszont látja hogy peteérésem normálisan volt,tüssző repedés meg történt. Nem zárná ki a terhességet. 1 hét múlva kell vissza mennem, addig szedni az antibiotikumot. Ön mit gondol?

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2023. február 11. szombat

   Ennyiből ezt sajnos nem lehet megmondani. Korai terhességnél bármi lehet. Mivel már 11 napja késik a menzeszed, érdemes lenne csinálni egy tesztet.

 • Adrienn

  Reply Reply 2020. március 13. péntek

  Kedves doktornő.a februári ciklusom 3.napjan clostilbegyt et kelett szednem es 12.napon volt egy dominans tuszőm. A 20.napon voltam progeszteronvérvételen. Az eredményem 31.82 lett. Holnap kellene megjonnie a ciklusomnak. Remenykedhetek?

  • Gabi

   Reply Reply 2020. március 16. hétfő

   Ha nem jött meg pontosan, akkor már lehet reménykedni, terhességi tesztet csinálni. Drukkolok!

 • Szimonetta

  Reply Reply 2020. február 23. vasárnap

  Üdvözlöm !
  Először is szeretném megköszönni előző válaszát kérdésemre !
  Ma már annyira gorcsoltem egesznap h párom bevitt az ügyeletre ..még a mai napig nem jött meg a menstruáciom ami már ugye most már 2 ,5 hete késik , melleim egyre érzékenyebbek ..
  igaz az ügyeleten nem vizsgáltak meg, csak vizeletet vettek az is negatív lett és abból Is az derult ki h nem vagyok terhes,-nővér ajánlotta h a szombati időpontom ami a nőgyógyászhoz van kérjek több kivizsgálást.
  Nem értem h mi lehet a gond? Olyan nagyra nőtt már a hasam mint aki több hónapos terhes .. ön mit ajánlana h vizsgáljanak ki?
  Hisz előző tesztek minden jó volt.. így nem is értem h mi lehet a baj ..
  gondoltam erre a pms- re ( pre menstruácios szindróma )
  Lehet h az van ? De olvastam erről már és ott mensi előtt szokott lenni kis haspuffadas majd mensi érkezésekor vissza áll minden ..
  de nálam ez már az előző mensi h megjött van ..
  ön mire gondol mi lehet a baj? Vagy mi lenne célszerű vizsgálat ?
  Volt már decemberben egy lapraszkópikus műtétem is ott sem találtak semmit! Majd a mensim helyre állt és most január óta semmi
  Valaszat előre is köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2020. február 27. csütörtök

   Sajnos nem tudok konkrét tippeket adni, ilyen bonyolult helyzetekben a legjobb tanács, amit adhatok, hogy mindent alaposan beszéljen meg az orvossal. A nőgyógyász rendelkezik a megfelelő és széles körű tudással és tapasztalattal, ami segíthet a probléma megoldásában. Viszont ha a helyzet nem javul, netán rosszabbodik, nem érdemes az időpontra várni, a nőgyógyászati szakrendelőt lenne érdemes felkeresni. Drukkolok, hogy mielőbb rendbe jöjjön!

   • Fanni

    Reply Reply 2020. április 08. szerda

    Sziasztok
    Kérdésem lenne
    Párommal több mint 2eve próbálkozunk de nem sikerül össze hoznunk a babát pedig mindketten nagyon szeretnénk már és én voltam vizsgálaton kiderult hogy cisztám van majd 2honap múlva kell mennem uh rá hogy megnézzék nőtt e a ciszta vagy sem
    Lehet e babánk így e mellett vagy miért nem sikerül?

    • Gabi

     Reply Reply 2020. április 09. csütörtök

     A ciszta nem minden esetben nehezíti a teherbeesést, de minden ember és minden probléma egyedi, így nehéz lenne megmondani. Érdemes a kontroll vizsgálaton rákérdezni az esélyekre!

     • Aniko

      Reply Reply 2023. május 02. kedd

      Jó napot.aniko vagyok 4 napja volt a beültetésem 2 nap nagyon gorcsolt fel se tudtam állni egy 5 percet azóta csak szurkál mind két oldalt és közepén még fáj a mellem.ugye nem veszítettem el őket.kettot ültettek be.koszonom a válaszát.

      • Vida Ágnes

       Reply Reply 2023. május 10. szerda

       A beágyazódás is okozhat szurkálást, tehát emiatt nem kell aggódnod.

 • Szimonetta Botos

  Reply Reply 2020. február 18. kedd

  Üdvözlöm !
  Párommal a 2.baba projectbe kezdtünk tavaly novemberben.. azóta semmi jel.- rendszeresen minden hónapban 28 napra megjött a mensim januárig ! Most februárban 7- én kellett volna meg jönni de ezidáig semmi- szóval ma már a 11- dik napja h késik ! A melleim kb 3-4 napja kezdett el nagyon érzékeny lenni, faj és duzzadt , az alhasi gorcsok is egy héttel ezelőtt kezdődött kb azon a heten amikor meg kellett volna jönnie ! Kicsit meg betegnek is éreztem magam és elég fáradt voltam vagyok.. az alhasi görcs és a mindjárt megjön a bajom érzés szinte már minden nap észlelhető és az aljas közép táján is elég duzzadt …Amit párom is észlelt már tapintasaval…
  De ami igazán érdekes h minden teszt negatív ( kb 2-3 naponta tesztelek )
  Baba projekt előtt minden orvosi teszt tökéletes volt, hormon vérvétel minden minden lehetséges tesz ! -szóval ilyen fajta betegség miatt kizárt a mensi késése főleg h ezidáig pontosan 28 napra megjött mindig!
  Maga szerint lehetek terhes? Vagy ez már tényleg csak mentális dolog mert h annyira szeretnénk ? Válaszát előre is köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2020. február 21. péntek

   Teljesen biztosra nehéz lenne megmondani, de ha idáig pontosan jött meg, most pedig késik, és terhességre utaló tünetek is jelentkeznek, a negatív tesztek ellenére is elsősorban terhességre gyanakodnék. Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

   • Szimonetta Botos

    Reply Reply 2020. február 22. szombat

    Üdvözlöm !
    Ma is a kimaradt 15. Nap után teszteltem és az is mint eddig negatív lett.- bár igaz nem a reggeli vizeketbol csináltam mint ahogyan azt ön ajánlotta ! És igaz h bár olvasom itt is és más oldalon is h van akinél mindig negatív a teszt mégis az orvos megállapította h terhes vagy épp h még pár nap múlva meg kell ismételni …
    szerintem már ha az lennék biztos h ki mutatná hisz elvileg már 6 hetes terhes lennék … az első terhességemnél is este csináltam Ami nem az első vizéből történt tesztet ami pozitív lett !
    Szóval nem tudom higgyek e még ön szerint abban h tényleg terhes vok és ahogy itt is és más oldalon is írják csináljak még tesztet ??
    Igaz jovohet szombaton mennem kell a dokihoz ..
    ön mit ajánl ? Ön szerint
    Válaszát előre is köszönöm

 • N.Alexandra

  Reply Reply 2020. február 02. vasárnap

  Jó napot
  Nekem olyan problémám lenne hogy 2019.dec.10dikén volt meg utoljára a mensim
  2020.januárba semmise volt most február 6dikán kellene megjönnie
  De viszont 2019.okt. be voltam rák szűrésen s minden rendbe volt
  Vettem már sok terheségi tesztet de negatív
  De érzem hogy a hasam feszül és valamikor a mellem is
  Lehetséges hogy kistesó van a témába? 🥰
  Persze ha most se jön meg akkor megyek dokihoz csak tanácstalan vagyok
  Előre is köszönöm a választ!

  • Gabi

   Reply Reply 2020. február 16. vasárnap

   A tünetek nem egyértelműek. Ha már késik a menzesz, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggel első vizeletből.

 • Ail

  Reply Reply 2020. január 08. szerda

  Kedves Doktornő!

  Kémiai terhességem volt, a 6. hétre gyakorlatilag felszívódott. Aznap, amikor elkezdtem vérezni,az ultrahangon egy nagyon pici folyadékot láttak, a hcg már negatív volt. A vérzés egy erősebb menstruációnak megfelelő erősségű és hosszúságú volt.
  Ilyen esetben a „vetélés” kezdete tekinthető a ciklus első napjának?
  Válaszát köszönöm.

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2020. január 12. vasárnap

   Nem, hanem meg kell várni a következő ciklust (vérzést) és annak az első napja lesz a ciklus első napja.

 • Hajni

  Reply Reply 2019. május 10. péntek

  Jónapot Hajnalka vagyok
  Tudna tanácsot adni kérem szépen nekem.
  Már nagyon nagy a hasam a tesztek azt mutatják nem vagyok terhes a vizsgálaton meg a hasi vastag zsír szövet miatt nem lát bak semmit és hűvelyi alapon meg nem vagyok terhes mégis növekszik a hasam mi tévő legyek nagyon ideges vagyok nem tudom hogyan tovább egy nagyon aggódó szeretne tanácsot kérni öntől köszönöm Hajnalka

  • Gabi

   Reply Reply 2019. május 12. vasárnap

   Ha valóban terhességről lenne szó, azt már mindenképp kimutatták volna, akár hasi, akár hüvelyi ultrahang vizsgálattal. Ha a vizelet teszt negatív, vérből is kimutatható a terhességi hormon. Ha a nőgyógyász egyértelműen kimondta, hogy nincs terhesség, érdemes más irányban elindulni. Célszerű a háziorvossal egyeztetni, milyen szakrendelés felkeresését javasolja.

   • Fekete Barbara

    Reply Reply 2019. július 29. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Tanácstalan vagyok. Pcos/Ir-em van ami kezelve lett. Aminek a hatására április hónapban 1jetol 17ig pecsételés tapasztaltam, majd májusi 27. Én érkezett a normális mensi. Majd június 25-én.julius 6-7-8an pozitív volt az Lh tesztem. KB 2 hete derekfajas gyötör.Ami azért szokatlan mert eddig soha életemben nem fájt a derekam. Megvannak duzzanva a melleim(teljesen más mint mensi előtt volt). Étvágytalanság vagyok, ha eszem akkor pedig emelygek hányingerem van agyon ingerlékenység vagyok. Néha szurkalo érzést érzek a méhem területén. A menses azóta nem jelentkezett. Ez már a 34. Nap. A tesztek negatívak bár nem az első vizeletbol csináltam őket. Várjak még esetleg pár napot, mert lehet még nem állt be, vagy reménykedhetem?

    • Gabi

     Reply Reply 2019. augusztus 05. hétfő

     A negatív tesztek ellenére elsősorban én mégis terhességre gyanakodnék. Ha még mindig bizonytalan, mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Ilona Katona

   Reply Reply 2022. február 25. péntek

   Kedves Dóktórnő. Kérem segítsen nekem. Február 5 jöt meg a menstruációm de kevés volt a vérzése 3 napig tartót és nem görcsöltem hanem a hasam alja szúrkált és ez meny még mindig és fáj a medecém nagyon és feszül a mellem hányingerem van. Azóta csináltam ma terhesség teszt de negatív pedig szúrkál a hasam alja és fáj a medecém és feszül a mellem. Kérem segítsen nekem. Köszönöm szépen

   • Vida Ágnes

    Reply Reply 2022. február 27. vasárnap

    Ezek premenstruációs és mentruációs tünetek is lehetnek, de ha nem jön meg a következő ciklusban, akkor tesztelj megint.

 • Ildikó

  Reply Reply 2019. április 08. hétfő

  Kedves Doktornő, Lehet korán kérdezem, tudom reményt nem adhat, csak szeretnék kérdezni hogy mi történhet velem. Próbálkozunk párommal, úgy gondolom pont az ovulációkor voltunk együtt, hajnalban aznap mikor éreztem az ovu fájdalmakat és az ovutesztem is pozitív volt, volt még az a nyúlós nyák is, a hőmet is mérem, az ovu fájdalom után emelkedett a hőm is (alaphőm 36,4 körül van, és a peteérés után felment 36,9. majd 2 napig 37 volt). Most a peteérés utáni 12.napon délután csináltam egy x epil terhességi tesztet, amin kb fél óra után lett egy halvány teszt csík, ami ma reggel is látszik, ezmellett reggel csináltam aznap egy LH jóstesztet is amin látszik 2. csík is. Ma a peteérés 13 napjának reggelén csináltam 2 tesztet, az LH 2 csík, az xepilen pedig nagyon halvány rózsaszin vmi, ami lámpafénynél jobban látszik, de kb 20 perc után láttam azt a homályos sávot. A menzeszem ma (2019.04.08) lenne vagy holnap esedékes a ciklus 30. napján járok. Az is furcsa hogy most még nincs semmi, csak derékfájás mint a menzeszkor, és néha napközben világos barna rózsaszínes folyás. Eddig mindig 27-28 napos ciklusaim voltak. Csak attól tartok hogy a teaivásokkal vmit elrontottam, mert február hóban ittam a ciklus első felében cickafark teát, de utána ezt már nem, ekkor a mensim 31. napon jött meg. Most ebben a hóban, márciusban úgy érzem kitolódott a peteérésem 16-17 napra (ekkor voltunk együtt), majd az ovu hetében elkezdtem inni este egy bögre palástfű teát, de ezt már a 11. peteéréstől számított napon már nem ittam. Lehet hogy a menzesz késik ez a tea miatt? Tudom hogy várjak még, de most nem tudom ezeket mire vélni.
  Köszönöm válaszát

  • Gabi

   Reply Reply 2019. május 04. szombat

   Ha a teszteken csak halványan is, de látszik a második csík, az 99%, hogy terhességet jelez. Nem valószínű, hogy a tea változtatja meg a ciklust.

 • Dorottya

  Reply Reply 2019. január 20. vasárnap

  Tisztelt Doktornő!

  Kb. egy hete késik a menzeszem, a melleim feszülnek, érzékenyek, de 4 teszt is negatívat mutatott, igaz, egyiket sem a reggeli első vizelettel csináltam, kettőt délelőtt, kettőt délután (X-Epil). Nem szokott soha ennyit késni, sem kimaradni. Szeretnénk babát, augusztus óta próbálkozunk. Várjak még pár napot újabb tesztre, ill. a menstruációra, vagy keressem fel az orvosomat, hogy esetleg valamilyen nőgyógyászati probléma áll a háttérben?

  Köszönöm válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2019. január 21. hétfő

   Esetleg érdemes lenne egy újabb tesztet csinálni reggeli első vizeletből is. Ha időközben nem jön meg mégis, pár nap múlva lehetne próbálkozni. Elsősorban én is terhességre gyanakodnék, a negatív tesztek ellenére is, de érdemes így is bejelentkezni nőgyógyászhoz, egy ultrahang vizsgálat során egyértelműen kiderülne, valóban terhességről van-e szó.

 • Bettina

  Reply Reply 2019. január 11. péntek

  Tisztelt Doktornő,

  Elég érdekes szituációban vagyok.
  Utoljára novemberben volt meg a menstruációm. Decemberben semmi már januárt írunk. Ha úgy nézzük a decemberi menstruációm 16 napja késik ami nem szokványos nálam mert max 3-4 napot szokott. A menstruáció elmaradásának 10. napjánál csináltam egy digitális tesztet ami pozitív lett. Annyira örültem hogy alig hittem el, viszont másnap reggel megint digitálisat csináltam ami negatív lett azután csináltam még két reggelen ami szintén negatív lett, de még mindig nem jött meg. Orvoshoz csak egy hét múltára kaptam időpontot. Nem tudom hogy most fals pozitív voltam vagy megszakadt spontán a dolog, vagy esetleg van valami. Ön szerint??

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2019. január 13. vasárnap

   Fals pozitív teszt nem létezik, viszont fals negatív igen. Megszakadás esetén még napokig pozitívat mutat a teszt, mert a hormonok ott vannak a szervezetben. Nem is baj, ha csak későbbre van az orvoshoz időpontod, mert a nagyon korai terhességet még ő sem tudja biztosan kimutatni, 1 hét múlva már inkább lesz eredmény.

   • Bettina

    Reply Reply 2019. január 28. hétfő

    Tisztelt Doktornő.

    Már 2 hónapja kimaradt a menstruációm. Voltam 3 hete orvosnál gyorsan csinált egy hasi uh-ot és azt mondta nem lát terhességet. Most szóltam neki hogy még mibdig nem jött meg de elküldött azzal hogy várjak még 1-2 hónapot. Elmendtem másik dokihoz. A másik doki látta a rendszerben hogy nemrég voltam a kollégájánál és elküldött vizsgálat nélkül mondván a kolléga tudja mit csinál. Mit tanácsol mit tegyek?

   • Sziszi

    Reply Reply 2022. július 26. kedd

    Kedves doktornő olyan kérdésem van hogy 12 napja késik a menszeszem érdemes e tesztetcsinálnom vagy várjak vele?

    • Vida Ágnes

     Reply Reply 2022. július 28. csütörtök

     Ha 12 napot késik és egyébként pontos szokott lenni, akkor igen.

 • Adriana

  Reply Reply 2018. december 27. csütörtök

  Üdvözlöm.
  Múlt hónap 25.én volt utóljára mensim. Már 2 napja késik. Reggel negativ volt a teszt.
  Ezelőtt egy hete kb. véres volt a wc papír pisilés után.
  Köszönöm válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2018. december 31. hétfő

   Ha egyébként pontosan szokott megjönni, elsősorban így is terhességre gyanakodnék, még a negatív teszt ellenére is. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes lenne csinálni egy újabb tesztet!

  • Kitti

   Reply Reply 2023. augusztus 29. kedd

   Jó napot
   Aug 14 volt a beultim aug 28 kan voltam vervetelen 10 lett a hcg
   De aug 29 csináltam egy 25 is érzékenységű tesztet ami mutatta digitális volt
   És azt jelezte 2-3 hetes terhes vagyok
   Létezik hogy 10 hcg ből is lesz csoda?

 • vivien

  Reply Reply 2018. december 19. szerda

  Üdvözlöm! Azlenne a kerdesem hogy ugye nekem most dec.11.en volt ovulaciom es 16.an ereztem a beagyazodast. Na szoval 10 es erzekenysegu tesztel mennyi az eselye annak ha holnap reggel a nemvart elott 5 nappal megcsinalom hogy az esedekes terhesseget pozitivan kimutassa?

  • Gabi

   Reply Reply 2018. december 20. csütörtök

   Nehéz lenne előre megmondani. Ha esetleg mégis negatív, érdemes néhány nap múlva újabb teszttel próbálkozni. Ha már késik a menzesz, akkor mindenképp! Drukkolok!

 • Mária

  Reply Reply 2018. december 02. vasárnap

  Üdv ! Csináltam több tesztet mind negatív volt de csináltam egy digitális tesztet az pozítív volt és 1-2 hetest irt !! Most is csináltam 2 tesztet az negatív lett ! Most akkor ????

  • Gabi

   Reply Reply 2018. december 04. kedd

   Ha csak egy teszt pozitívat mutat, az nagy valószínűséggel valóban terhességre utal. Ha azóta nem jelentkezett vérzés, mégis bizonytalan, célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni, ahol egy UH vizsgálat során kiderül, terhességről van-e szó.

 • Bettina

  Reply Reply 2018. október 27. szombat

  Üdvözlöm! 22 éves vagyok. És olyan problémám van hogy a ciklusom 29. Napján együtt voltam a párommal és történt egy kis baleset. Máig nem volt semmi vérzésem. Viszont délután meg kezdődött valami. Az aktus után 12 nappal vagyok. És most így nem tudom mi van. A melleim érzékenyek émelyegni szoktam a hasam enyhén fájdogál. Segítséget szeretnék kérni hogy ez mi lehet?

  • Gabi

   Reply Reply 2018. november 04. vasárnap

   A leírtak alapján sem egyértelmű, de mindenképp van esély a terhességre. Ha késik a menzesz, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

   • Gerda

    Reply Reply 2023. február 25. szombat

    Üdvözlöm! Férjemmel szeretnénk gyermeket vállalni, menstruáció előtti nap volt az első probálkozás majd a menstruáció utáni első nap. Ön szerint mennyi esélye van,hogy állapotos legyek? Illetve tudna ajánlani extra érzékeny tesztet, mikor lenne érdemes tesztelni, hány nap múlva?

    • Vida Ágnes

     Reply Reply 2023. február 26. vasárnap

     Legkorábban 10 nap múlva lehet tesztelni. A Clearblue az egyik legérzékenyebb teszt jelenleg.

 • Ibolya

  Reply Reply 2018. október 24. szerda

  Jó napot!Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a mai terhességi tesztek mennyire megbízhatóak? mennyi az esély arra hogy negatívat mutat és még is terhesség van.
  Annyi mindent olvasni hogy nem lehet eligazodni. Én most tartok a 17.nap hogy nem jött meg. Szeptember 12-en volt az utolsó mensesem OCT 1-en egy 7napos barnázas volt ami pont aznap múlt el teljesen amikor megkellett volna jönnie.3 alkalommal hánytam vissza a kávét és időközönként hányingerem van de nem túlzottan. Egyre több fehér folyás van ami szagtalan. A mellem nem fáj.csinaltam tesztet mind negatív. Orvoshoz 2 hét múlva kaptam időpontot. Tanácstalan vagyok úgy érzem sok ez a kimaradás!?

  • Gabi

   Reply Reply 2018. november 04. vasárnap

   Valóban hosszú a kimaradás, de az is lehetséges, hogy a 7 napos barnázás egy enyhe menzesz volt. Sajnos nehéz lenne ennyiből biztosat mondani. A negatív teszt viszont még nem jelenti egyértelműen, hogy nincs terhesség. Érdemes esetleg másik fajtával is próbálkozni, de mindenképp célszerű reggeli első vizeletből csinálni a tesztet, mert ilyenkor van jelen legnagyobb koncentrációban a hcg (terhességi hormon). Így ha valóban terhesség áll a háttérben, legnagyobb valószínűséggel ilyenkor fog pozitív eredményt mutatni a teszt.

 • Alexandra

  Reply Reply 2018. október 13. szombat

  Üdvözlöm! A tanácsát szeretném kérni mivel a párommal már egy hónapja próbálkozunk múlt hét vasárnap kellett volna megjönnie okt. 7.-én, négy nap késés után csináltam 2 tesztett és nagyon halvány pozitív csík látszott rajta. Arra gonoltam,hogy megpróbálom pár nap múlva hátha kevés a HCG a szervezetembe. 2 nap múlva újra próbálkoztam a teszteléssel és ugyan olyan halvány csík volt mint előtte! Ez mit jelenthet? Válaszát várom! 🙂

 • Alexandra

  Reply Reply 2018. október 13. szombat

  Üdvözlöm!A tanácsát szeretném kérni mivel a párommal már egy hónapja próbálkozunk múlt hét vasárnap kellett volna megjönnie okt. 7.-én négy nap késés után csináltam 2 tesztett és nagyon halvány pozitív csík látszott rajta! Örültem de tudtam, hogy valószínű még olyan korán csináltam a tesztet, hogy kevés a HCG a szervezetembe ezért ma reggel 6 nap menstruációs késés után csináltam még egyett ami ugyan olyan halvány pozitív lett! Nagyon izgulok mert nem tudom, hogy ez most jót jelenthet! Hasi görcsöket tapasztalatok valami olyat mintha még jönne! Válaszát várom! 🙂

  • Gabi

   Reply Reply 2018. október 17. szerda

   A halvány második csík is pozitív eredménynek tekinthető! Így 99%, hogy valóban terhességről van szó. Ha enyhék a görcsök, inkább csak szurkálás, az természetes kísérő tünet. Ha nem jelentkezik mégis vérzés, akkor valószínűleg minden rendben. Hamarosan célszerű bejelentkezni nőgyógyászhoz.

 • Gyöngyi

  Reply Reply 2018. augusztus 15. szerda

  Üdvözlöm!
  Nekem nincs szabályos ciklusom,(Ir,PCOS), mikor hány napra jön meg. Eredetileg 24 napos lenne, de mostanában volt már 52 napos is. Ilyenkor mikor érdemes tesztet csinálni? Most 26. napnál járok, és lett 2 csíkos tesztem-igaz csak halvány a 2. csík(hasfájás es mellfeszules/duzzadas miatt csináltam) Mutathat így a teszt fals eredményt(hallottam hasonlóról azért kérdezem)? Érdemes újra tesztelnem pár nap múlva?(orvoshoz sokára jutok el)

  • Gabi

   Reply Reply 2018. augusztus 20. hétfő

   A halvány második csík is pozitív eredménynek tekinthető, és a pozitív teszt ritkán téves. Ha a terhességre utaló tünetek továbbra is megvannak, vérzés pedig nem jelentkezik, néhány nap elteltével esetleg érdemes újabb tesztet csinálni.

   • Nikolett

    Reply Reply 2020. január 20. hétfő

    Üdvözlöm Lenne egy kérdésem. Kismama vagyok és hatodik hónap ba vagyok 26 hétbe, Egy kicsit aggódok nem olyan nagy hasam mitől van?? Remélem babával minden rendben. Tanácsot szeretnék kérni.

  • Nikolett {

   Reply Reply 2020. január 20. hétfő

   Üdvözlöm Lenne egy kérdésem. Kismama vagyok és hatodik hónap ba vagyok 26 hétbe, Egy kicsit aggódok nem olyan nagy hasam mitől van?? Remélem babával minden rendben. Tanácsot szeretnék kérni.

   • Gabi

    Reply Reply 2020. január 21. kedd

    Sok dologtól függ, kinek mekkora a hasa. A méh, a baba elhelyezkedése sem teljesen egyforma, alkati eltérések is lehetnek, a terhesség előtti időszakban is hatalmas különbség lehet két nő között. Ha a az ultrahang vizsgálatokon a baba mért adatai megfelelőek, akkor nincs gond. Ha ilyen előfordul, mindenképp tájékoztatják. De önmagában a kicsi has nem jelent gondot.

 • Heni

  Reply Reply 2018. július 02. hétfő

  szia!mikor érdemes csinálni teszt terhességi.én már május 29 én 6 napig utoljára.majdnem 1 hónapja de nem volt meneszem se. irj válaszolj!

  • Gabi

   Reply Reply 2018. július 02. hétfő

   Ha már késik a menzesz, és ez nem szokott előfordulni, akkor mindenképp érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • melinda

  Reply Reply 2018. június 01. péntek

  Jó napot kívánok . 42 éves vagyok 30 napos ciklusaim vannak . Április 17 én volt utoljára menszeszem azóta nem jött meg ..fáj a mellém feszül és érzékeny a vaginam körül és szeméremakmjkaim lilák lettek hasszurkalas van két hete . Megszakított közösüléssel voltunknegyutt a férjemmel .. lehetséges hogy terhes vagyok ..De a tesztem negatív .. A mai nappal 13 napja késik ..

  • Gabi

   Reply Reply 2018. június 04. hétfő

   Mivel a megszakításos védekezés mellett kb. 5% a teherbeesés kockázata, a negatív teszt ellenére sem zárnám ki a terhesség lehetőségét. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha eddig pontos és rendszeres volt a menzesz, elsősorban terhességre gyanakodnék.

Comment navigation

Leave A Response

* Denotes Required Field