Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

  • Anita

    Reply Reply 2010. április 27. kedd

    Kedves Doktornő!
    Azt szeretném kérdezni, hogy ha a ciklusom 10. napján együtt voltam a párommal, és védekeztünk, de az aktust követő 5-8 percben még behelyezte a nemi szervét,de elvben már nem jött semmi,akkor kerülhettek e be élő sejtek, illetve ha igen, akkor ebben az időszakban mennyi az esélye a teherbe esésnek?
    Előre is köszönöm a válaszát!

    Válasz: Mivel a spermiumok levegőn hamar életképtelenné válnak, ennek az esélye minimális! Max. 1%

  • Nitta

    Reply Reply 2010. április 19. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Januárban hagytam abba a fogamzásgátlót. Először 6,5 hétre jött meg a menstruációm (márc. 8-án), az óta (42 napja) semmi. Márc 20-án megszakítással védekeztünk a párommal, úgy gondolom, épp peteérésem lehetett (alhasi fájdalom, egyszeri, pecsételő vérzés, ezért 2,5 hét múlva csináltam egy tesztet és elmentem a nőgyógyászhoz. A teszt és a hüvelyi ultrahang is negatív eredményt mutatott. Elképzelhető-e, hogy ennek ellenére babát várok? Köszönöm a választ.

    Üdv.: Nitta

    Válasz:
    Hacsak azóta nem esett teherbe, nem valószínű. Sajnos fogamzásgátló abbahagyása után gyakran előfordul, hogy hónapok kellenek a ciklus rendeződéséhez.

  • anonymus

    Reply Reply 2010. április 19. hétfő

    Kedves Doktornő!

    3 évig szedtem a Yasminelle nevű fogamzásgátló tablettát. Úgy döntöttem, hogy körülbelül 3 hónapig tartok egy gyógyszermentes időszakot, mert olvastam, hogy ennyi idő után már ajánlott (igaz,különböző véleményeket találtam ezzel kapcsolatban). A ciklusom 29. napján együtt voltam a párommal, óvszerrel védekeztünk, azonban nem vettük észre, hogy az lecsúszott; csupán körülbelül 3 perc után. Az aktus azalatt sem volt folyamatos, majd miután észleltük nem folytattuk tovább a dolgot, a párom nem élvezett el bennem. A gyógyszer szedése előtt sem volt a ciklusom egyforma -körülbelül 30-33 napos volt. Most vagyok a ciklus 37. napján, eddig még tesztet nem csináltam, mert úgy tudom, hogy nem pontos még ekkor. A jobb petefészkem kb 5 napja néha belenyilal és a melleim is kissé feszülnek, de mást nem tapasztaltam. Ugyanez szokott menses előtt is lejátszódni. Ön szerint előfordulhat, hogy a terhesség miatt késik?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz:
    A terhesség esélye minimális, inkább lehetséges, hogy a gyógyszerszedés után még nem állt helyre a ciklus.

  • Zsanka

    Reply Reply 2010. április 19. hétfő

    Kedves Doktornő!

    A párommal a peteérésem előtt két nappal és előtte való nap is együtt voltunk.Majd 11 nap múlva maszatoltam, (barnás-rózsaszínes folyás.) Vasárnap kellett volna a nemvártnak megjönnie és még nem jött meg. Kérdésem lehetek-e terhes? A hasam van amikor nagyon fáj, de van mikor csak szúrkál. A mellem az oldalánál érzékeny, de az akkor is így van, ha megjön. Ön szerint van esély? Tesztet még nem akarok venni. Szeretnénk már babát! Egy 26 éves nő.

    Válasz:
    Igen, van esély. Ha egyébként nem szokott ennyit késni, érdemes tesztelni.

  • babarczi viktória

    Reply Reply 2010. április 18. vasárnap

    jonapot kivánok.arra lennék kiváncsi hogy már 5-én volt utoljára mensim.7-én csináltam tesztet pozitiv lett.köv héten elmentem az orvoshoz uh ra nem látottsemmit.csináltak tesztet negativ.hazajöttem itthon csináltam meg másnap is egy tesztet pozitiv lett.minden jel megvolt:mell feszülés szédülés stb.hétvégén vérezni kezdtem.bementem az ügyeletre megvizsgált kézzel is uh-gal is de nem látott semmit.ez mitől lehet hogy ennyi pozitiv tesz után sincs baba.azt mondta hogy a hcg hormontol is lehet pozitiv teszt.a vérzés olyan mint szokot lenni a hasam sem fáj jobban mint szokot.erre van valami magyarázat?válaszát előre is köszönöm.

    Válasz:Két dolog lehet: 1. túl korán mentél el orvoshoz, ezért nem látott még semmit, a terhességet csak akkor mutatják ki, ha észlelik a szívhangot, ami kb. a 6. héten van.
    2. terhes voltál, de amikor véreztél, elvetéltél, ezért volt még pozitív a teszt.

  • Niki

    Reply Reply 2010. április 16. péntek

    Kedves Ágnes!

    A következő lenne az én problémám.Van egy 9 hónapos kisfiam,akit már 4 hónapja nem szoptatok.Januárba volt egy kevés vérzésem,semmi jelentős.Februárba semmi,majd március 9-én rendesen megjött,5 napig tartott.A párommal elég sokat voltunk együtt a hónapba és nem védekeztünk.Most áprilisba viszont megint semmi.3 hete érdekes fehéres folyásom van,ami nem jelentős mennyiségű.2 hete egyetlen egy nap erős szúrkálódást éreztem a bal petefészkemben.Ez csak egy napon volt.A melleim nem fájnak abszolút de 2 napja érdekesen szúrkál.Akkor éreztem ilyet utoljára mikor szoptattam.Csináltam egy tesztet mikor harmadik napja késett,de negatív lett.Elképzelhető hogy hormonálisan még nem álltam helyre?Forduljak orvoshoz?Teljesen tanácstalan vagyok.Válaszát előre is köszönöm.

    Válasz: Lehetséges, hogy még a szoptatás után nem állt be a ciklusod, de ettől függetlenül, ha nem védekeztetek, teherbe is eshettél. Ilyenkor ez elég bizonytalan helyzet. Ha továbbra sem jön meg, és a tesztek is negatívak, érdemes elmenni orvoshoz, hogy kiderüljön, mi a helyzet.

  • babu81

    Reply Reply 2010. április 16. péntek

    Kedves Doktornő!

    A férjemmel babát szeretnénk, kb. 1,5 éve probálkozunk, már volt két terhességem ,de mindkét alkalommal a 9. hét magasságában elvetéltem. A két vetélés egy éven belül történt. Úgy döntöttünk, hogy kivizsgáltatjuk a dolgokat. A férjemet nem vizsgálták, velem kezdték. Néztek hormonszinteket, negatív lett, immunológiát is néztek, az is negatív lett. Ezután volt egy méhtükrözésem is , és ott is minden rendben volt. Azt mondta az orvosom, hogy most megprobáljuk a stimulálást. A ciklusom 5. napján elkezdtem szedni a clostilbegyt tbl-t egészen a 9. napig. Ezután volt egy UH ahol találtak pár nagyobb tüszőt ( 13, 11, 9 mm-ek ). Ez volt egy keddi napon. Azt mondta az orvosom, hogy szombatra ezek megfelelő nagyságúak lesznek és akkor kapjak 2 amp. Choragon inj-ot, és ezután vasárnap és hétfőn ( ez pont húsvétra esett ) jöhet a szex.
    Nos mindent így tettünk, és most várunk, hogy vajon mi lesz. Jelenleg a ciklusom 26. napjánál tartok, csak az ezzel a gondom, hogy az én ciklusom 30-35 napos is szokott lenni.
    Kérdéseim:
    1. Mikor nézhetek először tesztet?
    2. Ha ilyen hosszú a ciklusom akkor az ovulációm ideje is változik? Vagyis nem a 14. napon lesz?
    Márpedig ha az ovuláció ideje is kitolódik akkor lehet, hogy sikertelen volt a kúra, ui. a 15. napon kaptam meg a tüszőrepesztő szurit.
    Egyszóval totál zavar van a fejemben, kérem segítsen.
    Utószóként még megkérdezném, hogy ha sikerül most teherbe esnem akkor ajánlatos elmenni azonnal táppénzre ( tekintettel a kórelőzményemre ) vagy dolgozhatok ameddig jólesik?
    Nagyon várom a válaszát és köszönöm szépen.

    Válasz:
    Ha az ultrahangon látszódtak a tüszők, akkor ott már az orvos elég pontosan be tudta határolni az ovulációt, valószínűleg jó időpont volt a húsvét. Onnantól számítva 12 nap elteltével már érdemes tesztelni. Ha pozitív a teszt, gondolom, úgyis vissza kell menni a dokihoz, és vele érdemes megbeszélni, hogy akkor most hogyan tovább. Lehet-e menni dolgozni, vagy szigorú pihenést javasol, nehogy most is gond legyen. De lehet, hogy enged dolgozni, csak folyamatosan figyelemmel kíséri a kezdeti időszakot.

  • ádám

    Reply Reply 2010. április 15. csütörtök

    Kedves doktornő!!!

    17éves vagyok a barátnőm 15éves és 13napja nem jön meg neki és a mai nap alhasi fájdalma van és egy kicsit megszédült!
    4 alkalomból nem volt bent 2percnél és nem mentem el mert előtte kihuztam !! De most nagyon aggodok!
    Multhonapba is megszakitással közösültünk és csak 3napot késett!!

    Válasz: A megszakításos módszernél sajnos viszonylag a teherbeesés kockázata, kb. 5%. Ha terhességre gyanakszotok, elsőként egy tesztet érdemes csinálni. Bármelyik drogériában is beszerezhető, ahogy az óvszer is.

  • Ágika

    Reply Reply 2010. április 15. csütörtök

    Szép napot!
    Nekem olyan kérdésem lenne hogy márc.végén történt a párommal a megszakításos módszerrel védekeztünk csak minimális kerülhetett belém mikor kia akarta venni!másfél hete nagyon fáj a hasam görcsölök! a melleim is fájnak már!tesztet csináltam egyiken hálvanyan kijött a két csík kettő pedig negatív lett!jövőhéten kéne megjönnie!Terhes vagyok vagy nem?

    Válasz: A negatív teszt tévedhet, a pozitív nagyon ritkán. Ha valóban ott a halvány csík, akkor valószínű, hogy terhes vagy. Ha késik a menzeszed, ismételd meg a tesztet, akkor már egyértelműen ki kell hogy mutassa.

  • bebike

    Reply Reply 2010. április 13. kedd

    Jó napot kívánok!nagyon félek és a tanácsára lenne szükségem. 4. hete késik, utrahang nem mutatott semmit, a vérvételből kiderült hogy a Hcg szintem 0,1 Lehetek állapotos? kérem válaszoljon! előre is köszönöm!

    Válasz:Nem lehetsz terhes ezzel a HCG értékkel.

  • Melina

    Reply Reply 2010. április 13. kedd

    Kedves Doktornő !

    március 18-án voltam együtt a barátommal, megszakítésos módszerrel védekeztünk. április 7-én kellett volna megjönnie. Április 2-án, 10-én, 11-én és ma reggel is csináltam tesztet 3 különböző teszttel, 3 alkalommal reggel, 1-szer napközben mind a 4 alkalommal negatív lett. 34 éves vagyok. 31 és 35 nap között szokott lenni a ciklusom. Ennek ellenére elképzelhető , hogy terhes vagyok, vagy inkább hormon problémára gyanakodjak ?

    Köszönettel:
    Kovács Márta

    Válasz:
    Ha még azóta sem jött meg, érdemes lenne nőgyógyászhoz menni. Ennyi negatív teszt után is elképzelhető a terhesség, de nem túl nagy az esélye. Az orvos meg fogja tudni mondani, mi lehet a késés oka.

  • nocyKa

    Reply Reply 2010. április 11. vasárnap

    tisztelt doktorno,mar kabe olyan tobb mint egy hete meg kellett volna jojjon es meg nem jott meg! csinaltal terhessegi tesztet mind a ketto kulombozo teszt, is es negativ lett igaz h ettem es ittam elotte…..vajon mi lehet a gond???

    Válasz: Terhességi tesztet érdemes reggel, ébredés után rögtön, első vizeletből elvégezni. Még egy próbát megérne. De a menzesz hormonális problémák esetén is késhet, kimaradhat, de ez csak akkor derül ki, ha nőgyógyász kivizsgál.

  • Kriszta

    Reply Reply 2010. április 09. péntek

    Kedves Doktornő!

    2010.04.06.-án kellett volna megjönni a menstruációmnak. Előtte rendre megjött pici eltéréssel (01.06, 02.07., 03.07, kb. 6 napig szokott tartani). Viszont a mai napig nem történt semmi (aminek nagyon örülünk :-D). Tegnap előtt csináltam egy tesztet, de még negatív volt. A mai reggel kicsit émelygtem és a melleim is fájnak.
    Létezik, hogy 4 napot csúszik a ciklusom? Vagy kezdhetünk örülni?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Van olyan, hogy pár napot csúszik a ciklus, de a tüneteid reménykeltőek. Csinálj még egy tesztet, lehetőleg reggel.

  • bambi

    Reply Reply 2010. április 08. csütörtök

    Inszeminációs beavatkozásom volt márc.23án,a mai napig nem jött meg és a teszt is negatív.Az lenne a kérdésem, mi lehet az oka hogy még nem jött meg, és a teszt is negatív?

    Válasz: Lehetséges, hogy a teszt téved, nem tudom, mennyit teszteltél, de érdemes megismételni. Vagy ha továbbra sem jön meg, a negatív tesztek ellenére is, felkeresném a nőgyógyászt. Drukkolok!

  • NikusS

    Reply Reply 2010. április 05. hétfő

    Kedves Doktor Nő!

    Megjött a mestruációm fájos görcsökkel elöszőr ami nem szokott nagyon fájni csak most :S megjött a bajom és pár órára is elismúlt és nem olyan sokat szoktam véreznih amennyit szóktam! Ez mitől lehet? Hormonális probléma is lehet? Vagy esetleg terhesség első jelei?

    Válasz:
    Ha valóban sokkal enyhébb volt, mint a megszokott és 3 napon belül el is múlt, akkor még szóba jöhet a terhesség.

  • lila

    Reply Reply 2010. március 30. kedd

    Kedves Doktornő!
    Érdeklődnék, hogy ha késik a menstruációm, viszont a tesztek negatívat mutatnak, mennyi idő után érdemes orvoshoz fordulni?
    Köszönöm előre is a válaszát!

    Válasz: A következő ciklus végéig (tehát 28 napig) lehet várni, ha ennyi ideig kimarad és a teszt negatív, akkor az már kivizsgálást igényel.

  • Miraa

    Reply Reply 2010. március 30. kedd

    Sziasztok!
    Decemberben hagytam abba a fogamzásgótló szedését 8 év után, mivel babát szeretnénk. Azóta 2-szer jött meg, először 41 napra, másodjára 30 napra, azóta nem jött meg. Most vagyok a 41. napon, teszteltem, de negatív lett. Várjak még és csináljak új tesztet, vagy már most keressem fel az orvosomat, hogy nincs-e valami gond?

    Válasz: Ez a rendszertelen vérzés még mindig lehet a fogamzásgátló utóhatása. Érdemes elmenni nőgyógyászhoz, remélhetőleg megnyugtat, hogy semmi komoly probléma nincs.

  • Cica

    Reply Reply 2010. március 27. szombat

    Jó Napot, Sziasztok!

    Elnézést kérek ezért a kicsit buta kérdésért.De azt szeretném megtudni , hogy mivel nem tudom megcsinálni itthon a terhességi tesztet és a teszt is a páromnál van ! Az nagy probléma ha itthon elvégzem a dolgom egy kis üvegbe és elviszem a páromhoz és ott csinálom meg ? Az probléma ?
    Azért gondolok arra hogy probléma lenne mert , hogy nem -e gond hogy a vizelet hőmérséklete megváltozik.
    Még egyszer elnézést !

    Válasz: A hőmérséklet nem hiszem, hogy gond lenne. De nem egyszerűbb, ha ő viszi el neked a tesztet? Vagy ha elmégy hozzá, és ott pisilsz?

  • a.a 18

    Reply Reply 2010. március 21. vasárnap

    Hello!
    18 éves vagyok, ciklusaim kb 30-31 naposak,de februarban a 36.napra jött meg,és 5napig tartott, ahogy általában szokott is,de márciusban még nem jött meg.akkor februárban 8-ától 12-éig volt meg.21-én vagy 28-án (erre sajnos pontosan nem emlékszünk)mikor együtt voltunk a baratommal kis hiba csúszott a dologba, ezért pettingeléssel fejeztük be,szóval nem ment el bennem (bocsánat, hogy igy irom,de nem tudom hogy irhatnam mashogy szebben) ezért nem is vettem be esemény utánit. Ha február 8-ától számolom a következő 30napos ciklust,akkor már 2hete kesik. Tegnap este csináltam tesztet,tudom, hogy biztosabb a reggeli vizeletböl, de 2hét késés már hosszú idő, ezért gondoltam,hogy ha van mit kimutatni, akkor az látszani fog. Azt olvastam, hogy azért jobb a reggeli,mert az sürübb,mert alvas közben nem juttatunk a szervezetbe semmilyen folyadékot vagy ételt. Nem tudom, hogy ez ténylegesen igy van e,én csak olvastam róla…Ebédeltem,utána ittam, de aztan egész delutan nem fogyasztottam semmit,és wc-én sem voltam, a tesztet pedig este háromnegyed 9-kor csináltam, ami negativ lett. A melleim feszülnek, ezt észrevettem már menstruáció elött is, de nem érzem, hogy meg akarna jönni. Nem görcsölök, de sem menstruáció elött, sem közben nem jellemző. A petefészkeim nem fájnak, de idönként érzem hogy valami nem olyan, mint szokott lenni, ezért aggódok. Fogalmam sincs, hogy miért lehet, és aggódok. Nincs hányingerem,nem szédülök,nincs gyakori vizelési ingerem…vagyis az emlitett 2dolgot kivéve minden hétköznapi. Holnap veszek még 1tesztet,amit reggeli vizelettel fogok elvégezni. Remélem negativ lesz ismét! De mindenképpen orvoshoz kell fordulnom. Köszönöm elöre is a választ!

    Válasz:
    Igen, a tesztet ismételd meg, mindenképp reggeli első vizeletből. Az, hogy nincsenek tüneteid, nem zárja ki a terhességet.

  • aggódó

    Reply Reply 2010. március 20. szombat

    Kedves Doktor Nő!

    Barátommal szeretkeztünk és csak egy jó idő után vettük észre, amikor vége lett az aktusnak (amikor kivette), hogy az óvszer nincs már a nemi szervén, vagyis bennem volt, de könnyedén ki tudtunk húzni/venni. Megvizsgáltuk az óvszert, nem szakadt át, barátom nem élvezett el. Lehetséges, hogy Így is terhes lehetek? Félek és nem nagyon szeretnék 72órás tablettát bevenni.
    Később tesztelni fogok (amikor már kimutatható lesz). Ilyenkor van más teendő, mint várni a tesztelés megfelelő időpontjára…?
    Előre is köszönettel, egy aggodó lány

    Válasz:
    A teherbeesés kockázata ebben az esetben max. 5%, mint a megszakításos védekezésnél. Nem tudsz mást tenni, mint várni, és megpróbálni megnyugodni.

  • moncsi

    Reply Reply 2010. március 18. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Március 5.-kén kellett volna megjönnie, de késett pont 1 hetet. A párommal a menzi előtt voltam együtt 1 nappal védekezés nélkül,mivel babát szeretnénk. Tudom nem a legjobb időpont, de nekem kiszámíthatatlan a peteérésem. Rosszul vagyok összerakva. 🙂 Az a lényeg hogy a menzeszem csak 1.5 napig volt meg rendesen és utána napközben barnás maszatolás volt, és esténként szinte semmi. Reménykedhetünk hogy terhes vagyok?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz:
    Ha egyébként nem ilyen rövid ideig tart a menzesz, és sokkal erősebb is szokott lenni, most pedig ilyen enyhe volt, és hamar el is múlt, akkor lehetséges. Érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • milli87

    Reply Reply 2010. március 18. csütörtök

    Kedves Doktornő! Ma végeztem el egy Gabriel terhességi tesztet és az eredmény még 10-15 perc után is negatív volt, de aztán elmentem itthonról és mire hazaértem, kb. 2-3 óra múlva akkor megjelent egy második halvány csík is. Ez ugye nem pozitív eredmény?
    Köszönöm válaszát előre is!

    Válasz: Nem, csak addigra átázott a teszt.

  • évy

    Reply Reply 2010. március 17. szerda

    köszönöm a válaszát !
    még azt szeretném kérdezni hogy a felfázás miatt késhet e a menszesz mert régebben sokat voltam felfázva de a menszeszem mindig rendben volt (napra pontos)de lehet e ez a melékhatása?

    Válasz:Nem jellemző, hogy a felfázás miatt késik a menzesz.

  • Bella

    Reply Reply 2010. március 16. kedd

    Kedves Doktornő!Először is köszönöm a választ:-)Ma vagyok a 41.napon és még minig semmi.:-(Negatív teszt(igaz,hogy eddig csak 1 fajtával teszteltem(X-epil)Érdemesebb lenne kipróbálni más fajtát is?

    Válasz: Szerintem várj 1-2 napot és utána tesztelj egy másik fajtával.

  • évy

    Reply Reply 2010. március 16. kedd

    tisztelt dr!
    7 napja késik a menszeszem ma csináltam 1 med-labos tesztet der az eredmény sajnós negativ lett.Enyhe alhasi görcseim szoktak lenni hasonló mint menszeszkor csk enyhébb feszül a mellem és nagyon ég a gyomrom lehetséges az hogy mégis csak kisbabát várok ,vagy valami más probléma lehet mert régen korházba voltam felfázásasal lehet hogy emiatt késik a menszeszem mert soha nemszokott.

    Válasz: Lehet, ha nem jön meg, várj pár napot és tesztelj megint.

  • évy

    Reply Reply 2010. március 16. kedd

    tiszteletem!
    7napja késik a menszeszem ma csináltam 1 tesztet de sajnos negativ lett és vannak enyhe alhasi görcseim néha olyan mint menszesz elött és feszül a mellem is ehet hogy atól mégis csak kisbabámlesz?vagy valami más bajvan?

    Válasz:
    Előfordul, hogy téves negatív eredményt mutat a teszt. Ha továbbra sem jön meg, pár nap múlva érdemes megismételni.

  • kiss netta

    Reply Reply 2010. március 13. szombat

    tisztelt Doktornő,

    Férjemmel már két éve próbálkozunk a család alapítással, de eddig hiába. A helyzetet bonyolítja, hogy hipofizis adenomám van ami prolaktin túlteremlést okoz, erre 1 éve bromocryptint szedek. 4 hónapja clostyrbegytet is szedek.
    Általában 24 naposa ciklusom és ma a 28 nál járok, de szerencsére eddig nem jött meg. Csináltam 3 tesztet, mind a három HALVÁNY csíkot mutatott (közte a clearblue is) egy plusz egy negatí eredmény lett a Gabrielé. Akkor is érvényes az eredmény, ha a az értékelési időn túl egy kicsit erősödött a jel? Vajon a hormongyógyszerek adhatnak fals eredményt?(+mutat, de még sem vagyok terhes)
    Válaszát elöre is köszönöm.
    Netta

    Válasz: Nem, a gyógyszerek nem adhatnak fals eredményt, mert nincs bennük HCG hormon. Ha pozitív a teszted, akkor biztosan terhes vagy.

  • Lia

    Reply Reply 2010. március 09. kedd

    Üdvözletem!

    A tegnapi nap folyamán vettem két tesztet, és mindkettő pozitív lett, úgyhogy
    ha minden jól megy, útban van a baba. 🙂

  • Lia

    Reply Reply 2010. március 08. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Az utolsó menstruációm január 27-én kezdődött, mely 6 napig tartott.
    Azt olvastam, hogyha a folyás szilárdabb peteérés után, (nem úgy, mint peteérésnél, amikor ugye nyúlós állagú,) olyankor a szervezet a baktériumok bejutásától védi a nőt azzal, hogy ilyen állagú. Kizárható e a terhesség abban az esetben, ha emellett a kis mennyiségű, sűrűbb folyás mellett február 20-a környékén voltunk együtt párommal? Egyébként, ahogy vége lett a menstruációmnak február elsején, azóta nem volt újabb menstruációm, tehát februárban egyáltalán, bár 28 napos hónapról beszélünk. Ma már március 8-át írunk, menstruáció sehol, tünetek nagyon nincsenek, talán a mellem kicsit feszül, (bár az menstruáció előtt is előfordul) illetve a 2 napig tartó cigarettaundor is fellépett, mikoris másnak éreztem az ízét. Érdemes-e tesztet csináltatnom most, mert ugye el kell telnie egy bizonyos időnek, hogy még a legérzékenyebb teszt is kimutassa a HCG-t? Illetőleg ha valaki dohányzik, és nincs tudomása terhességről, ami mégis jelen van, az a kicsire mennyi idő után hat közvetlenül? Mert ha jól emlékszem, azt mondták, hogy a terhesség kezdetén sem bizonyos gyógyszerek, sem a dohányzás nincs káros hatással még a babára. Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz:
    Nincs erre egyértelmű adat, hogy a dohányzás meddig és milyen mértékben nem okoz gondot. Okozhat, ezért ha a terhesség gyanúja felmerül, érdemes azonnal leállni. Még jobb a tervezett terhesség előtt abbahagyni. Már ilyen hosszú késésnél egyébként érdemes tesztet csinálni, ez elég tünet arra, hogy terhességre gyanakodj!

  • Bella

    Reply Reply 2010. március 08. hétfő

    Kedves Ági!
    A történetem a következő:32-33.naposak a ciklusaim.Férjemmel megszakítással védekezünk ált.2-3 naponta.Ma vagyok a ciklusom 33.napján és menzesznek nyoma sincs.Ma reggel X-epil teszttel negatívat teszteltem.Esetleg még reménykedhetek egy pozitív tesztbe?A választ előre is köszönöm!

    Válasz:Igen, lehet, hogy túl korán teszteltél, hiszen ez még csak a normál ciklusod utolsó napja.

  • Lujza

    Reply Reply 2010. március 01. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Méhszájsebem volt,lefagyasztották,rá 2-3 hétre együtt voltunk a párommal.Visszamentem az orvoshoz,aki megnézte,és azt mondta h renben van,felírt még hüvelykúpot.1-2 nap múlva megjött a mensesem időben ahogy kellett.Nem volt olyan erős a vérzés,mint szokott.Ez jelenthet e gondot?Védekeztünk a párommal.Lehetek e terhes?Kicsit puffadtnak érzem a hasam.

    Válasz: Ha csak kicsit volt kevesebb a vérzés, de 3 napnál azért tovább tartott és a jellege, színe is a szokásos volt, akkor nem valószínű a terhesség. Persze 100%-os védekezés nincs, tehát 1-2% kockázat mindig van, megszakításos módszernél pedig 5% is.

  • baby

    Reply Reply 2010. február 28. vasárnap

    Tisztelt Dr!!

    Köszönöm gyors válaszát és kérdésére válaszom igen volt kivizsgálás minden rendben van!!
    Igazából én sem értem 1 gyermekem már van,de nagyon szeretnék már másodikat!
    Lehet,hogy most csak a teszt tévedett vagy túl korán csináltam?!

    Válasz: Ha a menses kimaradása után csináltad a tesztet, akkor nem lehetett túl korán. Lehetséges, hogy az időközben kapott gyógyszer okozza a kimaradást.

  • baby

    Reply Reply 2010. február 28. vasárnap

    Tisztelt dr!!!

    Babát szeretnénk a párommal már 2 éve próbálkozunk de eddig még semmi!!
    Most a hejzet a következő!!Januári hónapban 2 szer jött meg az első rendesen volt 5 napig a második ami 13 napon belül történt az pedig csak 3 napig tartott és alig volt valami!!
    Idő közben volt valami gond az alhasi tájékon nagyon görcsöltem 2 napig voltam dokinál kaptam gyógyszert abba is maradt!De most 2.ik mensitől számítva már a 32.ik napon vagyok azaz 8 napja késik jele sincs semminek csináltam tesztet negatív lett!
    Mit tanácsol mit tegyek?Több negatív tesztet már nem bírnék ki!!:(

    Válasz:
    Ha továbbra sem jön meg, mégis a tesztet ajánlanám. Vagy a nőgyógyászt. Nem tudom, volt-e már alapos kivizsgálás, hogy miért nem sikerül teherbe esni? Ennyi idő után már célszerű lenne.

  • Fló1

    Reply Reply 2010. február 26. péntek

    Sziasztok!

    A kérdésem a következő:
    2 hete nem jött meg, de semmi jelét nem érzem a terhességnek. Csináltam tesztet (igaz este felé) és csak egy csík bukkant fel.
    Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok?

    Válasz: Két hét után már ki kéne mutatnia a tesztnek, valami más lehet a gond. Menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki magad.

  • eperke

    Reply Reply 2010. február 22. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Nekem január 15.-én volt meg utoljára a menstruációm, kb február 15.-én kellett volna megjönnie. Csináltam érzékeny terhességi tesztet többet is(walentin), de negatívak. A ciklusaim világ életemben rendezettek voltak. Pár hónapja számolom is, 29-30 naposak. Mi okozhatja ezt? Bár szeretném, nem látom esélyét annak hogy 3 teszt hibás lett volna. Vagy gondolja hogy ennek ellenére van remény? Tüneteim nincsenek, csak nem vérzek. Talán mellérzékenység, de ezt be is képzelhetem.

    válaszát előre is köszönöm

    Válasz: Esetleg másik fajta tesztet is érdemes lenne kipróbálni. Könnyen előfordulhat, hogy3 teszt is téved! De ha mégis negatív lesz az is, érdemes elmenni nőgyógyászhoz, aki egy ultrahang vizsgálattal egyértelműen meg tudja állapítani, hogy van-e terhesség vagy nincs. Más miatt is kimaradhat a vérzés, de erre is a nőgyógyász tudna pontos választ adni.

  • KÖkény Beáta

    Reply Reply 2010. február 22. hétfő

    nekem az problémám hogy február 21-én kellett volna megjönni 22-én csináltam eggy tesztet ami persze negati MINDEN JEL a terhességre utal mit javasol várjak még és csináljak eggy ujj teszteT? KÖSZÖNÖM

    Válasz:
    Igen, ha nem jelentkezik vérzés, néhány nap múlva érdemes újra tesztelni.

  • Horváthné Udvardi Karolin

    Reply Reply 2010. február 18. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    A férjemmel a január 19.-ei mestruáció után elterveztük, hogy most már ideje, hogy kisbabánk legyen. A ciklusom közepén enyhe barbázáson volt pár napig, majd a nem várt mesi előtt abbamaradt. Sajnos a mestruációm percre pontosan megjött, viszont csak 1 napig tartott és nem görcsöltem, pedig az első napokban mindig szoktam igen erősen. 29 éves vagyok a ciklusommal sosem volt probléma, gyógyszert nem szedtem soha, stressz nem ért mostanában, nem fogyózom. A mellem egy számmal nagyobbak lettek, érzékeny az alhasam is és eléggé fel van puffadva. Az 1 napos mesi után csináltam tesztet, de negatív lett. Talán később teszteljek? Lehetek terhes?

    Válasz: Érdemes később tesztelni, mert ez a minimális vérzés még nem zárja ki a terhességet.

  • Emese

    Reply Reply 2010. február 18. csütörtök

    Jó napot kívánok,sziasztok!

    Én 25 éves vagyok és szeretnénk babát a párommal.
    Február 5-én kellett volna megbetegednem.Február 17-én este csináltam két tesztet(az egyik Gabriel volt,a másik egy névtelen).
    A Gábriel pozitív lett,a másik értékelhetetlen.Erre én elküldtem a párom még kettő tesztért(mind2 Gábriel).Az egyiket még az nap este,a másikat pedig reggel első vizeletből csináltam és pozitív volt mindkettő,bár hozzáteszem,h halványan ,de ott volt a 2csík,mind a 3 teszten.
    Ilyenkor már lehet örülni,mert mi azt tennénk,de még nem nagyon merjük elhinni?!
    Ismerőseim azt tanácsolták,h az orvoshoz menetellel még várjak egy-két hetet..na de ki bír addig bizonytalanságban lenni?

    Kérem,legyen kedves mondani nekem valamit arra,h mennyire lehetek biztos az eredményben és,h tényleg várjak-e még az orvossal?!

    Előre is köszönöm!!!..és minden lánynak szorítok,h megoldódjon a problémája!

    Válasz:
    3 pozitív teszt az 99,9%, hogy terhességet jelent! Szerintem már lehet örülni. Orvoshoz még azért nem érdemes menni, mert lehet, hogy vizsgálatot sem csinálna, ultrahangon is csak kb. 8. héten (az utolsó menzesztől számítva) lehet a szívhangot hallani, tehát addig, ha nincsen semmi panasz, felesleges orvoshoz menni. Viszont ha netán vérzés vagy görcs jelentkezne, akkor menni kell mindenképp!

  • mikmok

    Reply Reply 2010. február 16. kedd

    Kedves doktornő!
    Január 5-én jött meg az utolsó menstruációm, a ciklusaim általában 35 naposak. Mivel azóta nem jött meg, február 14-én és 15-én is teszteltem – pozitív eredménnyel. (2 különböző márkájú teszttel)
    Ma, február 16-án két újabb tesztet próbáltam ki, ezek azonban negatív eredményt adtak.
    Ön mit gondol erről?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Két pozitív teszt nem téved! A negatív már inkább. Tehát ha semmi probléma nem merült fel, nem volt erős görcs vagy vérzés, akkor 99%, hogy babát vár.

  • abreka

    Reply Reply 2010. február 16. kedd

    Tisztelt Doktor Nő!

    Ez a hónapunk a férjemmel elég „termékenyre” sikerült, alapvetően óvszerrel védekezünk, de volt hogy a nagy hév miatt később húztuk csak fel és volt bennem anélkül is többször. a menstruációm 2 napja késik. A „mindjártmegjön” tüneteim folyamatosan vannak már 5 napja, a mellem feszül, és a hátam fáj felváltva, alhasi fájdalom, és talán émelygés is. Szeretem a lazacos pasztellát, de ma annyira büdösnek és undorítónak találtam. A napomat mindig kávéval kezdtem, de egyáltalán nem kívánom egy hete, helyette teázom vagy tejet iszok.

    Nem szeretnék bemesélni magamnak semmit, a ciklusom eddig pontos volt mindig 27-28.napra megjött, 5 napos általában.

    Olvastam, hogy a -vélhetően kimaradt- menstruáció előtt 2 nappal a teszt kimutatja a terhességet. Vettem tesztet 4 napja és negatív lett. Teszteltem tegnap és ma is reggeli vizeletből, mindkettő negatív. Valamiért mégis úgy érzem nem stimmel valami. (és olvastam a tesztekről később fórumokon, a Lilly-t mindenki szídja, és én azt vettem egy egy darabosat, és egy két darabosat, sajnos nem figyeltem, hogy különbözőek legyenek)

    Mit tanácsol: várjak még hátha megjön, vagy pár nap múlva teszteljek?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Néhány nap múlva, ha még mindig nem jön meg, ismét tesztelnék, de a tünetek önmagukban nem jelentenek terhességet.

  • Karola

    Reply Reply 2010. február 10. szerda

    Sziasztok!

    20 éves vagyok, kb. 2 éve szedek fogamzásgátlót, 9 hónapja yasminelle-t, a legutóbbi gyógyszerszünet után jan. 23.-án vettem be az első drazsét az új csomagból. Jan. 25.-én voltam együtt párommal, és jan. 27.-én elfelejtettem bevenni a gyógyszert, és csak kb. 24 óra elteltével vettem ezt észre, amikor már a következő drazsé bevétele vált esedékessé. Ügyeleti orvos tanácsára csak 1 drazsét vettem be, nem pótoltam a másikat. Azóta rendben szedem, és egy hétig nem voltam együtt a párommal csak óvszerrel.
    Lehetek terhes, és ennek mennyi az esélye?
    Ha terhes lennék, akkor az abortuszon kívül van még valamilyen más terhesség megszakítási mód, lévén, hogy ha ez fenn áll, akkor kb. két hete lehetek állapotos?
    A választ előre is köszönöm!

    Válasz:
    Ha már eltelt két hét, érdemes egy tesztet csinálni, de minimális esélye van a terhességnek, mivel az elfelejtett tabletta után más módon is védekeztetek. Az egy hét elteltével pedig a fogamzásgátló hatékonysága újra visszaállt. A terhességmegszakításnak egyetlen módja az abortusz.

  • Anita

    Reply Reply 2010. február 08. hétfő

    Kedves Doktornő! Február 13-án kellene megjönnie a menstruációmnak. A párommal nagyon szeretnénk babát, meg is teszünk érte mindent. 🙂 Ma reggel csináltam egy tesztet, mert már nem bírtam cérnával. Sajnos negatív lett. Tudom, hogy valószínűleg azért, mert túl korán csináltam. Olvastam, hogy a Clearblue teszt már a „nem várt” menses előtt 2 nappal kimutatja a terhességet. Érdemes tehát a menses előtt ilyen tesztes csinálni? A válaszát előre is köszönöm.

    Válasz: Erre nincs egyértelmű szabály, hogy mikor érdemes. A tesztek általában leghamarabb 12 napos terhességet képesek kimutatni.

  • kukuriku

    Reply Reply 2010. február 03. szerda

    Sziasztok,

    mar egy eve lealltam a tablettaval, mert babat szeretnenk. A ciklusom altalaban 31 es 35 nap kozott van. Egyszer mar volt 41 napos akkor egy teszt 10 perc utan (megnezve a mar kidobott tesztet) egy halvany csikot mutatott. Nogyogyaszom nem latott semmit, a vervetel utan azt mondta, hogy nagyon picit pozitiv az eredmeny, ujat kell, hogy csinaljak egy het mulva. Sajnos ekkor megjott. Maig sem ertem, mi tortenhetett. Mindez szeptemberben volt, es utana visszaallt a ciklus 35 napra. Ma viszont mar a 41. napon tartok, csinaltam tesztet, tobbet is, mind negativ. Viszont a mellem mar ket hete faj. Az etvagyam iszonyatos, kepes vagyok a nap minden pillanataban enni, elkepeszto. Ez attol lehet, hogy meg fog jonni? Szerintetek mit csinaljak? Menjek el nonogyaszhoz, vagy inkabb varjak?
    koszi elore is a segitsegeteket

    Válasz: Én elmennék orvoshoz. Lehet, hogy a negatív tesztek ellenére is terhes vagy, de más miatt is lehetnek ilyen tüneteid, hormonális gondok miatt is például. Ha mégsincs baba, akkor pedig lassan egy alapos kivizsgálásnak is itt lenne az ideje, ha már 1 éve nem sikerül a teherbeesés.

  • Szauer Zsoltné Évi

    Reply Reply 2010. február 02. kedd

    Köszönöm a választ.
    Azt szeretném még kérdezni, hogy mikor érdemes legközelebb tesztet csinálnom? Ha minden igaz most kezdem az 5. hetet.

    Válasz: Ha már van + teszted, nem kell megint tesztelned. A héten menj el orvoshoz, ha minden igaz, már lesz szívhang.

  • Szauer Zsoltné Évi

    Reply Reply 2010. február 02. kedd

    Kedves Doktornő!

    2 gyermekem van, Triregolt szedek, de az első gyermekemmel is amellett lettem állapotos. Kb. egy hete a terhességi tüneteket kezdtem észrevenni magamon, (mell érzékenység, émelygés, aluszékonyság, fáradtság, alhasi apró szurkálások, szédülés, szag-undor) 30-án szombaton csináltam egy medi lab tesztet, halványan pozitív lett, annak ellnére, hogy pozitív lett, nagyon boldog mindenki, és most épp annyira aggódom. tegnap újra csináltam délután egy gabrielt, de abban a controll csík alatt a tesztcsík helyén csak kis csík lett nem teljes szélességében színeződött el, és most délben csináltam egy corax-os tesztet is az pedig negatív lett. Most akkor terhes vagyok? természetesen a fogamzásgátlót abba is hagytam és majd genetikai vizsgálatot is csináltatok, ha a csoda tényleg itt van a méhemben! Lehet, hogy mégsem vagyok terhes? Orvoshoz még nem mennék, mert nagyon hajlamos vagyok vizsgálat után bevérezni. Mikor csináljak tesztet, ha egyáltalán érdemes?

    Válasz:
    Sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy a negatív teszt téved, mint hogy a két (még ha csak halványan is) pozitív. Én azt mondom, 99%, hogy babát vársz!

  • Szilvi

    Reply Reply 2010. január 27. szerda

    Szia!

    Nem szedem a fogamzásgátló tablettát december óta. Január elején terhességre kezdtünk gyanakodni, mert sokat ettem, hányingerem volt, fájtak a melleim. Hétfői napon csináltam egy Medi-Lab tesztet, amin megjelent a második csík, de csak halványan. Csütörtökön megismételtem, az negatív lett. Azon a héten vasárnap megjött a menstruációm, görcsöltem, hányingerem volt, de már hétfőn alig véreztem, csütörtökre pedig teljesen elmúlt. Most olyan problémám van, hogy egy hét alatt 3 fogam letörött, folyamatosan úgy érzem, hogy puffadt a hasam,és az étvágyam is elég jó. A párom javasolta, hogy csináljak még egy tesztet, amit ma megcsináltam, és megint kijött a második csík halványan. Mi lehet velem? Terhes vagyok?
    Válaszodat előre is köszönöm!

    Szilvi

    Válasz:
    A halvány csík is csík, tehát terhes vagy! A vérzés kicsit aggasztó, de ha vetélés lett volna, akkor nem valószínű, hogy ilyen hamar elmúlik. Ha újra vérzés jelentkezne, akkor mindenképp keress meg egy nőgyógyászt, de pár héten belül egyébként is érdemes lesz bejelentkezned. Fogászatra is jó, ha elmégy, nehogy még jobban tönkremenjenek a fogaid! Terhesség alatt is megcsinálják a szükséges beavatkozásokat, csak a röntgennel kell vigyázni.

  • Névtelen

    Reply Reply 2010. január 25. hétfő

    Én nem jelölöm sose, hogy mikor jön meg, így csak emlékezetből tudom azt, hogy nagyjából Novemberben tájékán volt meg utoljára, de azóta nem. Két tesztet csináltam, egyet December közepe tájékán, egyet most január második hetében, és mindkettő negatív lett. Szúró érzés nekem is szokott lenni alhasi tájékon, nagyon sokat eszek, és elég sokat alszom, de ez talán másnak is betudható, hiszen mindíg is szerettem aludni, és enni:) és a mesim is többnyire rendszertelenül jött meg. Jha, azt még talán fontos lenne elmondanom, hogy az elmúlt 2 hónapban többször is voltam együtt a barátommal, védekezés nélkül, de ő azt állítja, nem ment el bennem! Jah, és nem akarunk gyereket, de kezdek félni, hogy mi van ha két teszt is hamis jelet mutatott?
    ui.: orvoshoz nem szívesen fordulok, nem szeretem a nőgyógyászati vizsgálatokat….

    Mond, ugye nem lehet, hogy terhes vagyok?…

    Válasz: Ha nem védekeztetek, akkor lehetsz terhes. Még akkor is van rá kb. 5% esély, ha megszakítással védekeztetek. A menzeszed idejét nem ártana megjegyezned, mert ha elmégy nőgyógyászhoz, ez lesz az első kérdése. Hidd el, senki sincs oda nőgyógyászati vizsgálatért, de neked most mégis azt ajánlom, keresd fel az orvost, hogy kiderüljön, terhes vagy-e, mert ha nem szeretnétek babát, annál rosszabb, minél később szánod rá magad. Egy korai szakaszban lévő terhességet még meg lehet szakítani, de ha már nagy a baba, ki kell hordanod! Nem ijesztgetni akarlak, de ehhez képest egy vizsgálat igazán semmiség!

  • Kata

    Reply Reply 2010. január 24. vasárnap

    Sziasztok!
    Babát szeretnénk a férjemmel.
    Mindig szabályos, 29 napos ciklusaim vannak, sosem késik a mesim.
    17-én kellett volna megjönnie, tehát 1 hete késik. 5 napos késésnél, péntek reggel csnáltam egy Corax Be sure tesztet, ami negatív lett, de lehet, hogy rosszul értelmeztem a zavaros leírást, ugyanis én 5 perc után kidobtam – a kontroll csík már rég erős volt. Írta valaki, hogy neki 5 és 10 perc között jött ki a 2. csík.
    Volt egy petefészek gyulladásom a lehetséges beágyazódás utáni napokban, kezelték, 1 hete azt mondta a doki, rendben vagyok – nem szóltam neki a baba-dologról.
    Szeritnetek baba van, vagy csak a betegség miatt késne…?
    Ha nem jön meg, a napokban megyek orvoshoz.
    Tüneteim vannak, 4-5 napja, fáradtság, hányinger, ingerlékenység nem is kicsit, cicm fájdogál, mintha „öblösödne”, és nem bírom a férjem cigijét, még messziről sem.
    Nos…? 🙂

    Válasz: Érdemes megismételned a tesztet, és most ne dobd ki olyan hamar! Viszont akármi az eredmény, az orvosodnak mondd el, hogy mire gyanakszol, hátha megerősíti a dolgot!

  • xaran

    Reply Reply 2010. január 24. vasárnap

    Helló! Nekem 20 és 21-e környékén kellett volna megjönni, de azóta se semmi.
    Csináltam tesztet (Gabriel), negatív lett. Fáj a derekam, kajálás után émelygős vagyok és estére a mellbimbóim bedurrannak. Holnap, holnapután próba még egy teszt, és ha az is negatív akkor nem tudom mi van. A fogamzásgátlót 5 hónapja ráhagytam, eddig nem volt gond a menszimmel. Remélem pozitív lesz a teszt és nem csak képzelődöm!

    Válasz: Előfordul téves negatív eredmény. Ha továbbra is késik, érdemes újra tesztelni.

  • Stella34

    Reply Reply 2010. január 21. csütörtök

    Sziasztok.
    December 31.-én volt a legutolsó mensim. Január 9.-10-e körül volt peteérésem, amikor is együtt voltunk a párommal. A mensim eléggé rendszertelen, 22-27-29 naposak, tehát átlagban 24 napra szokott megjönni. Elviekben akkor most 24.-e körül kellene. Mikortól tesztelhetek, hogy biztos eredményt kapjak? Nagyon örülnék egy pozitív tesztnek.
    Köszönöm a választ előre is.

    Válasz: 24-25-én

Leave A Response

* Denotes Required Field