Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

Comment navigation

  • Dori

    2021. január 24. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy első babával próbálkozunk, már egy ideje. 32 éves vagyok, ciklusom átlagban 29 napos, de előfordult 27 és 34 is. Jó pár hónap mögöttünk van, bár nem mindig élesben próbálkoztunk. Most januárban sikerült úgy lenyugodni, hogy igazán együtt tudjunk lenni, viszont a többi hónapokhoz képest most nem éreztem meg az ovulációmat. Feltehetően peteérés volt, mert a megfelelő nyák megvolt, de az a tipikus fájás valahogy elmaradt. Lehetett éjszaka és azért nem éreztem? Mindegy is. Ma vagyok a 32.napomon,2 negatív teszt után. Viszont semmi tünet, sem menstruációra utaló, sem terhességi. Az aplikáció, ahova évek óta vezetem a ciklsusomat, január 14-re tette az ovulációt, 20-ra pedig a menzesz első napját.
    Ön szerint lehet terhesség és még várjak, vagy inkább rohanjak nőgyógyászhoz? Amúgy tervben van egy látogatás, főként ha újra megjön.
    Köszönöm előre is a választ.

    • Vida Ágnes

      2021. január 31. vasárnap

      Várj néhány napot és ha nem jön meg, vegyél terhességi tesztet, aztán meg menj el orvoshoz (eredménytől függetlenül)

  • Cintia

    2019. szeptember 11. szerda

    Üdvözlöm!
    Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz,hogy PCOS-sel diagnosztizáltak.Eljutottunk a párommal arra a szintre,hogy babát szeretnénk.A menstruációm elég rendszertelen.Legutóbb júliusban volt.Szeptember elején bele vágtunk a baba projektbe.Van esély,hogy létre jött a terhesség? És mivel kiszámíthatatlanok a ciklusaim mikor érdemes tesztet csinálnom először?
    A válaszát előre is köszönöm.

    • Vida Ágnes

      2019. szeptember 15. vasárnap

      Ezt nem lehet kiszámítani PCOS esetén. Enélkül is ritka, hogy rögtön az első hónapban sikerüljön a baba. A tesztet ne a ciklushoz képest végezd el, hanem az együttlét idejéhez képest legkorábban 14 napra (de érdemes inkább 18-20 napot várni)

  • Éva

    2019. február 22. péntek

    Vetem egy tesztet mer kesik es c nél piros csik es lefelé a vonaltol vegeg rózsaszín az egész!mit jelent?

    • Gabi

      2019. március 03. vasárnap

      Ezt így most nem egészen értem. A C-nél a piros csík valószínűleg a kontroll csíkot jelenti, ha a teszt pozitív, akkor még egy olyan csíknak kellene megjelennie, esetleg halványabbnak, de hasonlónak az elsőhöz. Ha nincs egyértelmű csík, a teszt negatívnak tekinthető. Ha továbbra is késik a menzesz, és emiatt bizonytalan, érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Fruzsi

      2020. március 24. kedd

      Jo napot kívánok Doktornő! Az lenne a kérdésem én a múlthét Pénteken csináltam két tesztet es mindket teszten 2 csík jelent meg bizonyára terhes vagyok de nem érzek semmi különöset magamon a melleim fájnak azonkìvül semit!
      Biztos terhes vagyok?

      • Gabi

        2020. április 09. csütörtök

        Ha a vérzés kimaradt, pozitív a teszt, akkor szinte biztos, hogy valóban terhes. A tünetek hiánya miatt nem kell aggódni, nem jelentkeznek egyformán mindenkinél. Érdemes inkább élvezni a problémamentes babavárás időszakát.

  • Vanessza

    2018. december 06. csütörtök

    Tisztelt Doktornő,
    Augusztus első hetében történő aktus után 1 héttel jelentkezett a menstruációm (néhány nappal korábban, mint ahogy vártam). Azóta minden hónapban menstruáltam. A héten azonban olyan, mintha nőne a hasam, a köldököm körüli terület kemény. Elvégeztem 2 tesztet, mindkettő negatív lett. A kérdésem, hogy ennyi idő elteltével is ki kellene még mutatnia a tesztnek az esetleges pozitív eredményt? Illetve Ön szerint mennyi esély van terhességre? 4 nap múlva megyek nőgyógyászhoz, de addig nagyon stresszelek. Válaszát előre köszönöm.

    • Gabi

      2018. december 20. csütörtök

      Remélhetőleg azóta kiderült, mi áll a háttérben! Ha a menzesz pontosan jött meg, a vérzés nem volt jelentősen enyhébb, mint a megszokott, színe, állaga nem tért el a szokásostól, és nem múlt el 3 napon belül, akkor nem valószínű, hogy terhességről van szó. Ennyi idő elteltével azért más tünetek is jelentkeznek, amik még ha ne is egyértelműek, gyanúra adnak okot. Ráadásul már kb. 20 hetes terhességi kornál már a magzatmozgások is érzékelhetők.

  • Andrea

    2018. július 25. szerda

    Üdvözlöm egy olyan kérdésem lenne mult honapba 23-án meg jött és 27 én el mult ebe a honapba 10-11-12-13án együt voltam a páromal és nem védekeztünk most ki maradt a menstruáciom derék fájásom hasi fájdalmam van töbet kel pisilnem mint általába és hangulat ingadozásom van csináltam ma egy tesztet 25 e van délutáni vizeletböl és negativ lett de ugyan akor még most se jöt meg lehetséges a terheség ? Ha igen mikor csináljak ujabb tesztet?? Köszönöm a vàlaszát elöre is

    • Gabi

      2018. július 30. hétfő

      Igen, nagy valószínűséggel terhesség áll a háttérben. Mindenképp érdemes lenne újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Akár holnap reggel.

  • Maya

    2018. április 14. szombat

    Olyan kérdésem lenne, hogy még jött a menstruációm de 4nappal előbb és 1 napig tartott azóta el telt egy hét és mell feszülest és émelygés, gyomorsavat tapasztaltam enyhe szédülést viszont két napja hajnalban fáj a derekam csípő tájékon mint a menstruációkor szokott de ugye az még nem jöhet meg, és ezelőtt soha nem volt ilyen derék fájásom utalhat ez terhességre? Csináltam egy tesztet negatív lett de nem reggeli vizeletbol érdemes újra tesztelni? Köszönöm válaszát

    • Gabi

      2018. április 16. hétfő

      Mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Zsófia

    2018. január 12. péntek

    Tisztelt hölgyem!
    Abban szeretném kikérni a véleményét, hogy nem egyforma hosszúságúak a cikkusaim 30-32 naposak általában! Az utolsó menstruációm 2017.szeptember.4.- én volt ( 5 napig )
    Majd próbálkoztunk szeptember 17-18-19.- én és szeptember 29.- én!
    Arra lennék kiváncsi ha Október 6.-án pozitívat teszteltem …mikor foganhatott a baba?
    (Clear Blue teszt ) kimutatná az aktustól számított 8. napon?
    Válaszát előre is, köszönöm!

    • Gabi

      2018. január 15. hétfő

      Ezek alapján nehéz lenne megmondani. Az első ultrahang vizsgálatok során mért adatok alapján lehetne valamennyire pontosítani, de a terhesség számított korát úgyis szeptember 4-étől számítják. A valódi fogantatás általában ez után kb. 2 héttel történik, valamikor a ciklus közepén. 30-32 napos ciklus esetén a 17-18-19-i napok valamelyike lehet leginkább esélyes.

  • Kincső

    2017. augusztus 25. péntek

    Jonapot kedves doktorno.nekem van egy ojan problemam hogy aug 4 en megjott a menzeszem normalisan lejart ahogy szokott es utana 15 en ujra jott valami folyas eloszor veres aztan par nap mulva barnas es keves nem sok.nem tudom hova tenni.a parommal probalkozunk nagyon szeretenk kisbabat de nehezen jon ossze.csinaltam egy tesztet es az elso csik halvany a masodik egy erosebb csik.nem tudom lehetseges h terhes vagyok ? Koszonom valaszat

    • Gabi

      2017. augusztus 28. hétfő

      Ha a teszten mindkét csík megjelent, még ha az egyik halványabb is, az pozitív eredménynek tekinthető. Érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz.

  • Niki

    2017. augusztus 15. kedd

    Jo napot
    Nekem a menzesz előtt 5 nappal este pozitivat jelzet a teszt utánna a 4 ik napon utszintén pozitiv a digitális 25ös.
    Az ugymond előző menzeszem kemény 2 napig tartott ez volt Julius 21-22
    A julius 23 ikai inkább barnás.
    Juniusi menzesz normál 5 napos bő vérrel.
    A mellem 3 hete borzalmassan fáj voltam is dokinál meg se vizsgált csak a mellemet nézte annyit mondva meg se kottyan igaz én szenvedek , mondtam a dokinak hogy előző menzesz alig volt de semmi vizsgálat erre felírt BIONORICA-t. Ez normális?
    Tegnaptol hányinger,hátfájás
    Tegnap előtt fejfájás elég durván.
    Mindig aludnék.
    Most akkor mi is van????

    • Gabi

      2017. augusztus 21. hétfő

      Majdnem biztosra merném állítani, hogy valóban terhes. A tesztek is ezt támasztják alá. A vérzés is jelentősen enyhébb volt a megszokottnál. Nem találom, milyen gyógyszer lehet a Bionorica, és vajon mire írhatta fel az orvos. Én visszamennék az orvoshoz, és csak a pozitív terhességi tesztről tennék említést, illetve a júniusi menzeszről.

  • Tiki

    2017. május 26. péntek

    Kedves Doktorno!

    26 napos ciklusaim vannak, ebben a honapban 25 napra jott meg a menstruációm és 1 napig tartott. Nálam az első 3 nap erős szokott lenni, de nem mondanám ezt az 1 napot túl erősnek. Utana barna cseppjeim voltak, jelentéktelenek 4 napig. Érzésre durva menstruáció váró tünetekkel, amik tegnapra enyhültek csak. 2 első napon gyomorrontás gyanúval egesz nap szenvedtem,
    Majd Szerdán (29. Nap) teszteltem negatívat. Eddig ilyen, menstruációm soha nem volt, soha nem maradt meg ki, nem igazán tudom, hogy erdemes lenne -e később új tesztet csinálnom.?
    Februárban voltam 2 pontos hormonvizsgalaton, inzulinrezisztencia vizsgalaton, rakszuresem, ultrahangon minden eredményem negativ lett, makk egeszseges vagyok.

    Varom válaszát Koszonom!

    • Gabi

      2017. május 30. kedd

      Én a negatív teszt ellenére is elsősorban terhességre gyanakodnék és megismételném a tesztet, mindenképp reggeli első vizeletből.

    • Fruzsi

      2020. március 24. kedd

      Jo napot kívánok Doktornő! Az lenne a kérdésem én a múlthét Pénteken csináltam két tesztet es mindket teszten 2 csík jelent meg bizonyára terhes vagyok de nem érzek semmi különöset magamon a melleim fájnak azonkìvül semit!
      Biztos terhes vagyok?

  • Éva Pető

    2016. május 11. szerda

    Tisztelt doktornő.Kezelt PCOS vagyok,volt egy vetèlèsem 4hónapja.6napja volt pecsètelő barnázásom(a wc papíron maszatolás)amit beágyazódásnak vèltem,ma lenne a menstruációm első napja,reggel első vizeletből teszteltem 25-össel ami negatív lett.Èrdekelne hogy ön szerint hamar teszteltem,èrdemes e újból tesztelni vagy pènzkidobás lenne.

  • Eszmi

    2016. február 21. vasárnap

    Sziasztok.! 6 dikan meg volt a mensim es 5 napig tartot. Elmentem az orvoshoz a no gyogyaszom hozz es akor is meg volt a mensim de csak egy hasi ultrahangot csinalt nem mondot semit ra 2 hetre jot a leletem endrometrium volt benne 7mm is van belle irva ra 2 hetre vetem egy terhesegi tesztet mert szedultem meg fajt a hasam ami meg most is tart es a terhesegi teszt negativ lett.:( de lehetek terhes fontos lenne ez nkm irjatok 🙁

    • Gabi

      2016. február 25. csütörtök

      Az endometrium a méhnyálkahártyát jelenti, a 7 mm valószínűleg ennek a vastagsága lehet. Ha erről van szó, akkor az nem utal terhességre. Ha bizonytalan vagy, egy újabb tesztet azért nem árt csinálni, de mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Réka

    2016. február 14. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!
    6 hetes terhes vagyok, az utolsó menstruációm szerint. Voltak szép egyforma csíkos tesztjeim, majd a mai napon a reggeli első vizelettel, csak egy középerős második csíkot kaptam. Ezután rengeteg vizet megittam, és híg vizeletből ismét erős csíkokat kaptam. Ez mitől lehet? Aggodalomra ad okot?

    • Gabi

      2016. február 16. kedd

      Nem. A teszteknél nincs jelentősége, hogy mennyire erős a második csík. Ha két csík látszik, akkor az 99%, hogy terhességet jelez. Ezek után már több tesztet felesleges csinálni. Érdemes inkább bejelentkezni nőgyógyászhoz. Én nem aggódnék!

  • ildiko

    2015. november 15. vasárnap

    Kedves doktornő! egy honapja és 15 napja nem jött meg csináltam tesztet de azt mutatja nem vagyok terhes. vagy talán tul korán csináltam tesztet? nem észlelek semilyen tünetet max az hogy hiztam kicsit.
    sokat kutatam utána néztem de mindig ellent mondásba ütköztem. válaszait előre köszönöm.

  • ARANKA

    2015. szeptember 23. szerda

    jo napot.
    arra szeretnek valszt kapni, hogy mivel nem betegedtem meg idobe igy elmentem a hazi orvosomhoz, o csinalt egy terhessegi tesztet ami pozitiv lett.
    Ra 2 hetre megbetegedtem es be koltek a korhazba es ott is csinaltak tesztet es negativ lett. azt mondta az orvos h elveteltem, de en nem vettem azt eszre mivel h nem volt darabos a menstruaciom.
    nem nagyon akarom elhinni h elmentem mert anyyukam is 3 4 honbapos koraig meg betegedett. meg persze a kulfoldi orvosok se a leg jobbak valaki ha tud valamit kerem segitsen koszi

    • Gabi

      2015. szeptember 24. csütörtök

      Ha a vérzés sokkal enyhébb volt, mint egy szokványos menzesz, nem is tartott 3 napnál tovább, nem kísérték hasi görcsök, akkor még van esély a terhességre, a negatív teszt ellenére is. Viszont ha erős, elhúzódó volt a vérzés, akkor a vetélés is valóban szóba kerülhet.

      • ARANKA

        2015. szeptember 24. csütörtök

        szia koszi h irtal.
        6. betegedtem meg es 9. este mar nem volt semmi es nem volt olyan eros verzes.
        fajdalmam volt de olyan menstruacio szero es nem is volt darabos a verzesem . hat remelem h csak az orvos nezte el, mert ossze vissza beszelt mindent.
        lenne meg egy kerdesem amikor meg tudtam h terhes vagyok mindig kemeny volt es fajt a hasam mindig fekudtem es most mar 2 hete korul belul nem faj, az jo vagy rossz?

  • Adri

    2015. szeptember 07. hétfő

    Szép napot! Olyan problémával fordulok, ami lehet furcsán hangzik. Már két hete érzek magamon terhességi tüneteket. Terhességi tesztcsíkot csináltam, ami a max jelzés a fólia után lett rózsaszín, nem ott ahol várnám. A tesztcsík helyén semmi nincs. Kipróbáltam délután de akkor nem jelent meg. Valószínűnek tartom hogy még korai mivel van vissza másfél hét a következő menstruációmig. Van remény hogy mégis babóm lesz. Lassan letelik az egy év próbálkozásunk eredménytelenül. Köszönöm

    • Gabi

      2015. szeptember 11. péntek

      Ha továbbra is terhességre utaló jeleket észlel, érdemes lenne újra tesztelni. Lehetséges, hogy az előző teszt hibás volt, ezért nem a megfelelő helyen színeződött el. A tesztet lehetőleg reggeli első vizeletből végezze.

  • Andrea

    2015. június 30. kedd

    Kedves doktornő!
    Kb 2 honapja voltam nőgyogyàsznál rutin vizsgálaton ott megállapították hogy mèhszáj sebem van.Csinált mèhnyakrák tesztet ès szerencsère semmi gond. Kaptam hüvely kup kezelèst ès mondta hogy a kezelès után menjek vissza vizsgálatra.Közbe nyaralni voltunk ahol baba projektoztunk, mikor haza jöttünk a nyaralásból adott időben megjött a menstruáciòm csak kicsit másabb lett az állaga mint amilyen szokott lenni barna ès nagy darab vèr, alhasi fajdalmaim is vannak. Na most az lenne a kèrdèsem hogy lehetek terhes, ha az lennek akkor a seb nem àrtana a magzatnak? Esetleg az utolsò napon amikor kevèsbè vèrzek lehet csinálni terhessègi tesztet? Köszönöm szèpen!! 🙂

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      A méhszájseb általában nem akadályozza a teherbeesést és a magzatra nézve nincs káros hatása. Viszont a terhesség során érdemes rá fokozottan figyelni. Ha a vérzés erős, és nem múlik el 3 napon belül, akkor viszont minimális a terhesség esélye. De ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet.

  • Enikő

    2015. június 09. kedd

    Tisztelt doktornő! Június másodikán kellet volna meg jönni a mensesemnek és most júni 9.e van, csináltam tesztet ami negatív lett. A melleim megnőttek és folytonos éhséggel küszködök ill. hányingerrel. A párommal pont az ovuláció időszakában voltunk együtt. Ön szerint van esélyem a terhességre?

    • Gabi

      2015. június 16. kedd

      Igen, a negatív teszt ellenére lehetséges a terhesség. Ha közben nem jött meg mégis, érdemes újra tesztelni.

  • Alenka

    2015. június 05. péntek

    Udvozlom Gabi. Lenne egy kerdesem 2015.06.03.csinaltam 2-textet es mind ket txten 2-csik volt aza azt mutata,hogy terhes vagyok vannak elojeleim melfajas,a hasam fajogat derek fajas,es ahogy emlitettem a mellem es a melbimbom nagyon faj es erzekeny.A verzesnek most kene jelentkeznie de meg semmi.Valaszat elore is koszonom.

    • Gabi

      2015. június 09. kedd

      Elég egyértelmű a helyzet. A két teszt alapján 99% a terhesség valószínűsége, és a leírt tünetek valamint a vérzés késése is mind erre utal. Érdemes lenne időpontot kérni egy nőgyógyászhoz.

  • Erzsèbet

    2015. április 15. szerda

    Kedves Gabi.
    Olyan problèmám lenne hogy 10.napja kèsik a menzeszem, eddig pontosan volt 4-5.e között a hónapok elejèn.csináltam tesztet az egyiken 2 csikot lattunk a párommal ( igaz az egyik fehèr volt a másik rózsaszin)csinaltam mèg 2dbot azok viszont negativak lettek.Fájdogal a hasam alja,èrzèkenyebbek a melleim, szinte egèsznap èhes vagyok, sűrűn kell pisilnem.gondolhatunk terhessegre a negativ tesztek miatt vagy más lehet a hátterben? Válaszát előre is köszönöm
    Üdv:Erzsèbet

    • Gabi

      2015. április 21. kedd

      Ha továbbra sem jött meg, elsősorban én is terhességre gondolnék. Néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Andrea

    2014. október 21. kedd

    Kedves doktornő! A kérdésem a következő. Az utolsó menstruációm méhnyálkahártya levállásal szeptember 4 jött meg, most október 1-én barnáztam gyenge vérzéssel nem a szokásos ideig tartott a mensesem és nem is annyi volt, ami szokott lenni, de a méhnyálkahártya levállás nem volt. A teszt viszont negatív amit 10.18-án csináltam a párommal probálkozunk. Lehetséges hogy terhes vagyok???

    • Gabi

      2014. október 23. csütörtök

      Igen, a negatív teszt ellenére lehetséges. Érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • Ildikó

    2014. szeptember 19. péntek

    Tisztelt doktor nő!
    Azt szeretném meg tudni hogy lehetek e várandós, ugyan is külföldön élek és nincs lehetőségem el menni orvoshoz!
    az utolsó menstruációm 2014. augusztus 8-án volt meg és 31 naposak a ciklusaim! a párommal együtt voltam a ciklusom 24. napján és 8. nem vártam a menstruációm nem jött meg! hozzá tenném már egy éve folyamatosan napra pontosan meg jött a menszeszem! már most egy hete késik 2 DB tesztet csináltam ami negatív lett! hozzá teszem nagyon szeretnénk már kisbabát már 9 éve próbálkozunk volt lombik programunk is!
    A melleim pár napja fájnak!
    Lehetséges hogy később volt ovulációm és a teszt azért nem mutatja ki az esetleges várandóságot?
    mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:Ildikó!

    • Gabi

      2014. október 02. csütörtök

      Előfordulhat, hogy a teszt tévesen mutat negatív eredményt. Ha időközben nem jelentkezett vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Zsuzsanna

    2014. augusztus 30. szombat

    Kedves doktornő! Olyan problémám lenne,hogy az utolsó menstruációm első napja július 16-án volt, augusztus 14-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak de még most semm jelenkezett. Átlagosan 29 napra szokott jelenkezni +- 2 nap.Csináltam 5 terhességi tesztet és mind negatív! 4 naponta csinálom 🙂 Lehet még szó terhességről vqgy valami más probléma lehet.

    • Gabi

      2014. szeptember 04. csütörtök

      A negatív tesztek ellenére szóba jöhet még a terhesség, de más is okozhatja a kimaradást. Kár lenne így látatlanban találgatni, a legjobb megoldás nőgyógyászhoz fordulni, ahol egyértelműen kiderül, mi okozza a menzesz kimaradását.

  • gyongyi

    2014. július 15. kedd

    Kedves doktorno. azt szeretnem kerdezni, hogy nekem mar 4-5 napja kesik a mensim. julius 10-en kelett volna megjojjon de csak azelott valo nap barnas jott es 10-en reggel egy kis ver de nagyon keves. csinaltam tesztet kb 2 napja de negativ. mi lehet a gond. a melleim megduzzadtak es erzekenyek is kicsit es neha erzem mintha fajna a petefeszkem is de enyhen es keves ideig. mi ennek azoka? koszonom elore is valaszat !

    • Gabi

      2014. július 18. péntek

      Ha a vérzés azóta sem jelentkezett, érdemes lenne a tesztet megismételni. Elsősorban terhességre gondolnék.

  • Brigi

    2014. július 10. csütörtök

    Kedves Ágnes! Azt szeretném megkérdezni, hogy szeretnénk már lassan egy éve kisbabát párommal. Most e hónapban 06.23.-án kellett volna megjöjjön a vérzésem, de 07.05.-én elkezdtem pecsételni, majd 07.06.-ától 09.-ig pecsételtem, a kérdésem a következő lenne. Ha még nem jött meg van értelme tesztelnem most pénteken 11.én? Tüneteim vannak hányinger, émelygés, hányás, fáradékonyság, mellfeszülés. válaszát várom, köszönöm.

    • Gabi

      2014. július 15. kedd

      Én mindenképp tesztelnék.

  • Aliz

    2014. június 19. csütörtök

    Kedves Doktornô!
    28 èves làny vagyok.A következô lenne a problèmàm.Jùnius 2-àn törtènt egy gumiszakadàsos baleset, de a pàrom èszre vette ès ‘idô’ elôtt kivette.7-èn rendesen, idôben, normàlisan menstruàltam.16-àn kezdtem magam rosszul èrezni,3 tesztet csinàltam 3 nap alatt amik negatìvak lettek.Lehetek terhes? Csinàljak tesztet mèg egy hèt mùlva?
    Vàlaszàt köszönöm elôre is!

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Ha a menzesz a megszokott módon zajlott, színe, állaga nem tért el az eddigitől, nem volt enyhébb, mint általában, nem múlt el 3 napon belül, akkor nem valószínű, hogy terhességről lenne szó. Ha bizonytalan, egy tesztet nem árt csinálni.

      • Aliz

        2014. június 23. hétfő

        Köszönöm vàlaszàt! Egy hèt alatt (16-23-ig(ma reggelig) 5 tesztet csinàltam, mind negatìv lett.
        Menszesz, rendesen volt, percre pontosan jött, èvek òta pontosan minden 4-k szombaton reggel èbredes utàn jelentkezik, òràt lehethozzà àllìtani.
        Mègegyszer köszönöm vàlaszàt!

  • Fülöp Mónika

    2014. február 02. vasárnap

    Azt még elfelejtettem, hogy az első pozitív ov. tesztelés napján voltunk együtt 🙂

  • Fülöp Mónika

    2014. február 02. vasárnap

    Kedves Ági/ Gabi!
    A párommal szeretnénk 3. babát, de a kisebbik fiamat még szoptatom, küzdelmek árán már csak naponta 2X. Az első terhességem után is csak akkor jött meg rendesen a menzeszem, amikor teljesen abbahagytam a szoptatást. Most a mikor csökkentettem a szopik számát, pár hét múlva elkezdett fájni a hasam, görcsöltem, gondoltam csinálok egy ovulációs tesztet és pozitív lett 2 nap is, azon a héten végig görcsölgettem, rá pontosan egy hétre véreztem de csak keveset 2 napig, után még pár napig barnáztam majd teljesen elmúlt a dolog. Szerdán kellett volna megjönnie (jan.28.) de azóta sincs semmi, viszont 3 tesztem is negatív lett. Azon a napon és még másnap mikor meg kellett volna jönnie, görcsölgettem, de ez is elmúlt. Reménykedhetek benne hogy mégis várandós vagyok? Válaszotokat előre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Szoptatás során még nem biztos, hogy pontosan fog megjönni a menzesz. Ha már pár hónapon keresztül pontosan jelentkezett, akkor lehet tudni, hogy kb. 28 nap múlva újra várható. De ettől és a negatív tesztektől függetlenül még nem zárható ki biztosan a terhesség sem.

  • Nagy Klaudia

    2014. január 30. csütörtök

    Kedves Gabi!
    18 eves vagyok,kb. 2 hete voltunk egyutt a parommal es megszakitasos modszert hasznaltunk. Az aktus utani napokban,tobbszor volt hanyingerem,emejegtem,es rosszul voltam bizonyos etelek szagatol. Nem reg egy par napja fajt a hasamalja, a derekam es a fejem. Ma reggel megjott a menzeszem de 1 hettel korabban, es eleg gyengen.Maskor erosebben jott,es meg rendszertelenul,de azert mindig ereztem elore ha meg kellett jojjon,es maskor sosem jott meg hamarabb. Van ra esely hogy terhes vagyok?
    Valaszodat varom es elore is koszonom! 🙂

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Sajnos a megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer. Kb. 5% a teherbeesés kockázata. Szóval igen, van rá esély, hogy terhes vagy. Ha a vérzés 3 napon belül elmúlik, és enyhébb, mint általában, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ariel

    2013. november 21. csütörtök

    Kedves doktornő! Szeretném a véleményét kérni. Hétfőn, azaz 4 napja kellett volna megjönnie. Előtte kb 4-5 napig gyakori hányingerem volt, nem túl erős és csak hullámokban jött elő, folyamatos tompa fejfájás és éles derékfájdalmam is volt. A menzesz elmaradásáig nem is gondoltam babára. A szokásos vérzés helyett 4 napig nagyon gyenge, barnás, pecsételés volt csak. Csináltam egy tesztet kedden, negatív lett. Túl korai volt a tehességet tesztelni vagy gyanúsabb, hogy más áll a tünetek hátterében? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2013. december 01. vasárnap

      Ha a leírt tünetek azóta is jelentkeznek, és bizonytalan, érdemes lenne a tesztet megismételni. A terhesség lenne a legkézenfekvőbb.

  • Berry

    2013. november 08. péntek

    Kedves Gabi!

    A kisbabám most 6 hónapos, 5 hónapos korában jött meg újra először szeptember 17-én. 4 hétre rá nem történt semmi ,ezért csináltam kettő terhességi tesztet pár nap különbséggel, de negatívak lettek. Így hát vártam, hogy majd egy kis késéssel újra megjön. (Nagyon rendszertelen a ciklusom)De továbbra sem történt semmi, így a hatodik héten is csináltam egy terhességi tesztet, az pedig már pozitív lett. Kicsit kételkedtem, ezért másnap reggel megismételtem, ami szintén határozott pozitív lett. A kérdésem, hogy az első tesztek miért nem mutatták ki a terhességet? Lehet, hoyg már kismama voltam, csak még nagyon korai volt a teszt? Illetve most körülbelül hány hetes lehetek? 7 hetes, vagy csak 3? Émelygés, hányinger már jelentkezik.

    Köszönöm a segítséget!
    Berry

    • Gabi

      2013. november 12. kedd

      Mivel a szülés után még csak egyszer jött meg, nehéz lenne megállapítani a peteérés pontos idejét. A terhesség korának kiszámításakor valószínűleg az utolsó (és egyben egyetlen) menzesz első napját fogják alapul venni, a magzat pontos korát még egy ultrahang vizsgálat segítségével elég pontosan meg tudják határozni. Ilyen korai időszakban még nagyon egyformán fejlődik a terhesség.

  • szandi

    2013. november 04. hétfő

    Oktober 13än vóltunk eggyűt a párommaĺ a menstruäcíom nem pontos elëg rendszertelen. Aktus után 14 nappal igy is tesztelhetek. Igaz csinäĺtam már 4 tesztet 10,14,18,21 nap után mind negativ. Való szinű akkor mär h nem vagyok terhes?

  • Emilia

    2013. október 19. szombat

    Kedves Gabi!

    2 hónappal ezelőtt hagytam abba a fogamzásgátló szedését,amit 3 hónapig szedtem. Azaz nem sok ideig.
    A párommal e hónap legelején voltunk együtt védekezés nélkül amikor is a legtermékenyebb napom volt. Kb 1 hete furcsán kezdtem érezni magam. Feszül a mellem, a mellbimbóm rettentően fáj, a hasam megpüffedt, és csináltam egy tesztet…halvány lett. Azóta 3 tesztet csináltam de mind ugyanolyan halvány. Talán a mai a legerősebb halvány 🙂
    A kérdésem az lenne, hogy vajon terhes lehetek? A halvány pozitiv tesztek nem csalnak? Mivel csak holnap kellene, hogy megjöjjön, de nagyon rettegek, hogy nem vagyok terhes. 🙁

    • Gabi

      2013. október 24. csütörtök

      A halvány csík is csík! Tehát a tesztek eredménye pozitív. Drukkolok!

  • Bettike

    2013. szeptember 11. szerda

    Kedves nögyogyasz
    A neved bettina

    Neken az a panaszom hogy 2013.9.8 mentem pisilni es meg törultem magam ver volt a papiron es maj csak2013.9.18 kel menzeszemnek jöni mi es fojasom is van van ugy barna es van ugy feher krem szeru
    Mi az oka segicsetek nekem leci

    • Gabi

      2013. szeptember 18. szerda

      Ha hamarabb jelentkezik vérzés, mint ahogy következnie kellene, az több dolog miatt is lehetséges. Ha néhány napon belül elmúlik, és utána a menzesz a megszokott módon és időben jelentkezik, akkor nincs gond. Viszont ha elhúzódik, érdemes nőgyógyászhoz fordulni, ahol egy vizsgálat után az orvos pontosabban meg tudja mondani, mi okozza a problémát.

  • Hel

    2013. augusztus 03. szombat

    Kedves Gabi,
    Segíts nekem!
    2013. július 11-én volt az utolsó menstruációm első napja, ciklusom 28 napos. Július 23-án voltam együtt a párommal védekezés nélkül. Mikor tesztelhetek legkorábban, hogy már „megbízható” eredményt kapjak?

    • Gabi

      2013. augusztus 13. kedd

      Amikor már késik a következő menzesz, akkor mindenképp érdemes tesztelni. Azóta már biztosan többet tudsz.

  • Linda

    2013. május 31. péntek

    Sziasztok!
    A kérdésem a következő lenne ,a napokban csináltam egy tesztet amin meglepődtem.Miután már van két gyerekem és sajnos több vetélésen és nyolc év sikertelen évnyi próbálkozás után már csináltam pár tesztet ilyet még nem tapasztaltam :mind a két csík elszíneződött de kb egy perc után már csak a negatív jel maradt meg .Ilyenkor mi is van ? Nem szeretnék fölöslegesen reménykedni ,megcsináltam másnap reggel is és ugyan az történt a két csíkból a végén egy marat. Gyanítom hogy negatív, de nem hagy nyugodni akkor miért színeződik el a pozitív jel jól kivehetően ? Ha valaki segítene megköszönném!

    • Gabi

      2013. június 06. csütörtök

      Valóban fura. Ha azóta nem bizonyosodtál meg az eredményről, érdemes lenne valami másfajta teszttel próbálkozni.

      • Lili

        2021. május 06. csütörtök

        Szép napot!

        Ciklusom 35.napján negatívak a tesztek. A 12.napon délután enyhe barnás folyást tapasztaltam, azóta semmi. Általában 27-29naposak a ciklusaim. A tesztjeim negatívak eddig. Szeretnénk babázni. Teszteljek még vagy érdemesebb orvoshoz fordulni?

        • Vida Ágnes

          2021. május 09. vasárnap

          Gyakori a téves negatív teszt. Mivel már túllépted a ciklusod megszokott idejét, fordulj orvoshoz!

  • Krisztina

    2013. január 26. szombat

    Kedves doktornő! Az utolsó szexuális aktusom december 9. én volt, december 13. án voltam nőgyógyásznál éves kivizsgáláson, a hüvelyi uh-n az endometrium 3 mm szabályos szerkezetű. Az említett aktus óta kétszer is megjött a menstruációm, és emellett fogamzásgátlót is szedek, azonban mostanában hányingerem van. Tudom hogy gyakorlatilag lehetetlen, hogy terhes legyek, (hétfőn tesztelek is ) de ön szerint a 13.ai vizsgálat már kimutatott volna valamit? Köszönöm!

    • Gabi

      2013. január 31. csütörtök

      Ha esetleg terhes is lenne, 4 nap elteltével még a nőgyógyászati vizsgálat során nem észlelhető semmi számottevő eltérés.

      • vancsyy

        2019. október 20. vasárnap

        Jó napot . Nekem 28 ciklusom van . A múlt hónapban megjött 4-ken ez normálisan meg volt hét napig ahogyan szokót utána megint megjött 20-kán de ez barnás folyás volt ami ilyen folt szerűen jelentkezet 3-4 napig . A párommal szeretnénk kisbabát . Ebben a hónapban még nem jött meg . Csináltam terhességi tesztet de negatív. Külsőmön pedig az látszik hogy kerekedik a hasam és sokat hiztam.

        • Gabi

          2019. október 24. csütörtök

          Esetleg érdemes csinálni újabb tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Viszont a terhesség első hónapjában még nem jellemző a hízás.

Comment navigation