Pozitív lett a terhességi teszt?

Jópár tévhit terjeng azügyben, hogy mikor érdemes megcsinálni a terhességi tesztet és, hogy honnan tudhatod, hogy tényleg pozitív lett. Ezeket szeretném most eloszlatni.

Pozitív lett a terhességi teszt?Először is: tesztelni legkorábban a -várhatóan elmaradó- menstruáció előtt maximum 2 nappal érdemes. Hiába gondolod úgy, hogy tudod, mikor fogant a baba, hiába érzed úgy, hogy te már biztosan terhes vagy, a HCG hormon csak a beágyazódás után kezd el olyan mértékben termelődni, hogy a teszt ki tudja mutatni.

Ha nem lett pozitív a teszt elsőre, akkor sincsen semmi gond. Ha nem jön meg a menstruációd 2-3 nap múlva próbálkozz megint.

Tesztelni mindig a reggeli első vizeletből érdemes, ilyenkor a legnagyobb a HCG koncentráció a vizeletben. Ha napközben teszteltél és negatív lett, attól még másnap reggel lehet, hogy pozitív lesz a teszted.

Ha nem jelenik meg azonnal a két csík a teszten csak néhány perc múlva (akár 10-15 perc is eltelhet!) vagy csak nagyon halovány, attól még terhes vagy. Tévesen pozitív eredmény nincs.

Így néz ki egy pozitív teszt, ha két csíkkal jelzi az eredményt:

És így néz ki a Clearblue teszt, amikor pozitív lesz:

Ha a teszt pozitívat jelzett, de 1-2 nap után barnás folyás jelentkezik vagy vérzés, akkor is terhes voltál, csak vetélés történt. Ez a korai terhességek 20% százalékára jellemző. Ha sorozatosan ilyesmit tapasztalsz, mindenképpen fordulj orvoshoz, és ne magatok próbálkozzatok, ezzel megelőzheted az évekig tartó fájdalmas és fölösleges próbálkozásokat.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!

865 Comments

  • Neri

    2010. november 16. kedd

    kedves Doktornö!
    Vasärnapra vartam a mensesem, nem jott meg,meg aznap csinaltam egy tesztet, ami halvanyan pozitivat jelzet. Masnap reggel, hetfon vittem a laborba vizeletet, es negativ lett. azota volt egy meghalvanyabb tesztem, keddre pedig egy negativ. Lehetseges, hogy volt baba, csak nem tapadt meg? Vasarnap eros tuneteim voltak, azota mar nagyon lecsokkentek. köszönöm a valaszat.

    • Gabi

      2010. november 18. csütörtök

      Mivel halványan pozitív volt 2 teszt is, elég valószínű, hogy terhességről van szó. Ha azóta nem jelentkezett vérzés, még kár lenne lemondani róla!

  • Andreass

    2010. november 10. szerda

    Jó Napot!

    Nekem nov. 2. kellet volna megjönni-e. Azota sem jött meg. A késés nem jellemző (max 1-2 napo kéet idáig, egyetlen egyszer volt 4 nap késés.)Csináltam egy tesztett 8.-án, az negatívlett. Nem első vízeletből csináltam. Ettől még lehetek terhes, vagy csak késik? Néha fáj picit a hasam, illetve a mellbimbom nagyon érzékeny (2 napja).

    Kőszönöm a tanácsot.

    • Gabi

      2010. november 11. csütörtök

      Ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből, olyankor van legkoncentráltabban jelen a hcg a vizeletben. A leírt tünetek utalhatnak terhességre, de jelezhetik a közeledő menstruációt is.

      • Abi17

        2010. november 13. szombat

        Egy kérdésem lenne.
        A barátommal tegnaphoz egy héte (pénteken) szeretkeztünk,de nem védekeztünk.
        Rá 5 napra megjött.
        Akkor már nem kell félnem igaz?

        • Gabi

          2010. november 15. hétfő

          Ha a menzesz pontosan megjött, állaga, színe, ideje is megszokott volt, minimális a terhesség esélye.

  • Georgina

    2010. november 10. szerda

    Kedves Doktorno.
    Baratommal ma kozosultunk, eloszor hasznaltunk ovszert de a masodik “alkalommal” mar nem. (a ket alkalom kozott kb 1 ora telt el)
    Menstruaciom tegnapelott mult el, de nem szeretnem megvarni a kovedkezot, hogy megtudjam terhes vagyok e.
    Mennyi az eselye a terhessegnek?
    Es mutathat e biztosat a teszt ilyen telyban(menstruacio utan 3 nappal)
    elore is koszonom.

    • Gabi

      2010. november 11. csütörtök

      Ha második alkalommal nem szakították meg az együttlétet és ondó jutott a hüvelybe, akkor van esély a terhességre, kb. 10-15%. A tesztek általában 12 napos terhességet képesek kimutatni. Vannak érzékenyebb változatok, de ilyen korán még gyakran nem adnak megbízható eredményt.

  • Mariann

    2010. november 09. kedd

    Köszönöm a választ!Teszteltem babák vannak a dologban,ráadásul kettő!Remélem semmi bajuk nem lesz a gyógyszerekről,megyünk vizsgálatokra és ha minden oké akkor jöhetnek!

  • marika

    2010. november 08. hétfő

    Marika vagyok, már csináltam 2 tesztet, ami pozítiv lett, de az orvosomnál viszont negatív de az orvos is megállapította, hogy babát várok. De nagyon remélem, hogy ez nem igaz, mert még csak 17 éves vagyok. Kérem segítsen!

    • Gabi

      2010. november 11. csütörtök

      Ha az orvos is megállapította, és két pozitív tesztje is van, akkor sajnos elég valószínű, hogy tényleg babát vár. Az orvosnak tájékoztatnia kellett volna a továbbiakról. Egy másik weboldalt ajánlanék, ahol a hasonlóan nehéz helyzetű vagy fiatal nőknek nyújtanak segítséget: http://valsagterhesseg.hu/

  • Zloi

    2010. november 08. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Az iránt érdeklődnék, hogy mennyi az esélye, hogy a párom terhes lesz, ha a menstruáció utolsó napján vagy az után egy-két nappal történt egy kis baleset, hogy elszakadt a gumi. Mindenképp kell várnom pár hetet, hogy a teszt jó eredményt mutasson vagy lehet előbb is tudni?
    Köszönöm: Zloi

    • Gabi

      2010. november 11. csütörtök

      Az eset után 10-12 nappal már lehet próbálkozni teszttel. Kb. 5-10% az esély.

  • Csilla

    2010. november 08. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Pontosan 14 nappal ezelött volt peteérésem amit az ovulációs teszt mutatott ki.Együtt is voltunk a férjemmel mert már nagyon szeretnénk a fiamnak egy kistestvért.A problémám az hogy 4.-én kellet volna menstruálnom de 4 napja késik, a tesztek nagatívak.Lehetek még terhes?Hányinger, szédülés, és mellérzékenység már van ezért gyanakszok,de elkeserítő a teszt eredménye.Ön szerint kellene még tesztet csinálni?,és ha igen mikor?

    • Gabi

      2010. november 11. csütörtök

      Ha továbbra sem jött meg, a tesztet érdemes néhány nap elteltével megismételni.

  • Cloe(kétségbeesett tini)

    2010. november 08. hétfő

    Jónapot doktornő!
    Sürgös választ várnék bár tudom siet nagyon…
    A legjobb barátnőm életébe előszőr feküdt le a barátjával az nap este 5-ször voltak együtt és nem védekeztek, de a srác el is ment benne…Még nem tudjuk késik-e neki mert csak pár napja történt a dolog de nagyon megvan rémülve én pedig szeretném tudni a véleményét hogy lehetséges-e hogy babája legyen?
    A menstruácioja az nap mutl el de mégse tudja hogy mi lehet…rosszul van azota sokat kérem segitsen!
    Válaszát várom nagyon hamar..

    • Gabi

      2010. november 11. csütörtök

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, akkor az aggodalma nem alaptalan. Viszont ha terhes is, a rosszul lét még nem lehet amiatt. Ha már eltelt 10-12 nap az együttlét óta, érdemes egy terhességi tesztet csinálni, és legközelebb mindenképp használjanak legalább óvszert!

  • Tündérke001

    2010. november 06. szombat

    Tisztelt Doktornő!!

    A menstruációmnak október 30-án kellett volna megjönnie. Mindig 28 napos a ciklusom, szinte sosem késik. az elmúlt 1 évben kétszer késett, de akkor is csak 2 napot és előtte influenzás voltam.
    Most viszont már 8 napja késik…
    Csütörtökön reggel csináltam egy tesztet, negatív lett. Jah és azt meg kell említenem, hogy 20.a előtt valamivel történt egy megszakításos közösülés..
    lehetséges, hogy akkor volt épp peteérésem??
    és hogy terhes vagyok, csak még a teszt nem tudta kimutatni??
    mit gondol? mit javasol?
    Tervezem, hogy hétfőn veszek még egy tesztet.

    Előre is köszönöm válaszát!

    Válasz: Kb. 5% az esélye, hogy megszakításos védekezés mellett terhesség jöjjön létre. Ha továbbra sem jön meg, valóban érdemes a tesztet megismételni.

  • Gaby

    2010. november 06. szombat

    T. Doktornő!
    Mi a párommal már több,mint 7 hónapja próbálkozunk, de sajnos eddig nem jött össze,valószinü velem vannak gondok!A menzeszem nagyon rendszertelen, és nem is rendes vér , van hogy meg se jött 2 hónapig! Voltam nőgyógyásznál, kiderült, valószinü hormonális probléméim vannak! Kaptam norcolutot, amitől megjött, majd a menstruációm 5. napjátol kellette szednem clostillbegytet. Az első hónap után ugyanugy nem jött meg, ezért orvosi utalásra ujra szedtem a gyógyszereket. MOst okt.19.én jött meg, és együtt is voltam a kellő időpontban a párommal.Nagyon bízom benne,h most sikerült! Tudom,h most még tul korai lenne tesztelni, de az utobbi 2-3 napban furcsán érzem magam, és folyamatosan fáj a hasam,föleg reggel, a melleim is kicsit érzékenyek,és a hasam is puffadtabb kicsit.Ezek lehetnek annak jelei,h tényleg sikerült, vagy mástól fáj a hasam? Tudom,h akkor kellene tesztelnem,ha késik, de nekem sose jön meg idöben, nem tudom,mi számít késésnek majd! Ön szerint mikor teszteljek majd? Hányadika körül?Előre is köszönöm válaszát!

    Válasz:
    Mivel most szedte a gyógyszereket, érdemes a normál ciklus alapján számolni, tehát ha 28 nap után sem jön meg, akkor érdemes tesztelni. Tehát kb. november 16. körül.

  • Angel

    2010. november 06. szombat

    Sziasztok!

    Nekem szeptember 28-án volt az utolsó menstruációm.
    17.18.napon : peteérésem( ovulációs teszt alapján) és akkor voltunk is együtt a párommal.
    Ma november 6. van, már kb. 5 tesztet csináltam az elmúlt 10 napban, de mind negatív. Nem értem:(
    Várjak még vagy jelentkezzek be egy ultrahangos vizsgálatra? Olvastam már olyan hozzászólásokat is, hogy csak 43. napon mutatta ki a teszt, vagy egyáltalán nem és az ultrahang igen.
    ( egyébként 25-26 napos ciklusaim vannak és szeretnénk babát, nagyon:)

    Válasz: Ha azóta sem jelentkezett a menzeszed, és egyébként nem szokott késni, lehet, hogy tényleg csak tévesen negatív a teszt. Az orvosnál egyértelműen kiderülne, van-e baba!

  • Csilla

    2010. november 04. csütörtök

    Kedves doktornő!
    39 éves vagyok, 3 gyermekem van már. Néhány éve tudtam meg, h “bipoláris zavar” betegségem van, amire serliftet, és frontint szedek. Sok stressz ért, és néhány hónapja rászoktam a cigire is. Most van egy kedves párom, akinek nincs gyereke, de megszakítással védekezünk. Most egy hét óta hányingere van, hánytam, émelygek, a melleim is feszülnek… Úgy érzem, h terhes vagyok. Ma kellett volna megjönnie, de még semmi. Kíváncsi voltam, csináltam reggel tesztet, de negatív lett. Érdekelne, h ha terhes lennék, szeretném megtartani, a cigileszokás nem okoz gondot, de a gyógyszerekről való leszokás, rám nézve, a magzatra nézve hogyan hat? illetve h gyógyszert szedek, mennyire befolyásolja az első szemesztert a magzatra illetve rám nézve?

    Válasz: Az első 6 hétben a gyógyszerártalom, cigaretta stb. nem árt az embriónak. Ha úgy gondolod, terhes lehetsz, akkor mihamarabb keresd fel az orvosodat és egyeztess vele. Többféle lehetőség van a gyógyszerrel kapcsolatban. Lehet, hogy abbahagyod és a terhesség alatt nem jönnek elő a tünetek, van erre is példa. Azt is lehet, hogy más gyógyszerekkel helyettesítik őket a terhesség és a szoptatás idejére, és azt is lehet, hogy ugyanezeket szedheted tovább – ezt azonban orvossal kell egyeztetni.

  • Mucusss

    2010. november 04. csütörtök

    Tisztelt Doktornő
    tegnap szeretkeztem a párommal és egy kicsit belém ment lezuhanyoztam utánna de félek.2hete mult el a menzeszem kb.hány százalék hogy terhes lehetek?

    Válasz: A tusolás már nem sokat változtat, ha megtörtént a baleset. Ha kb. középidőben történt az eset, max. 20% a teherbeesés esélye.

  • Mariann

    2010. november 01. hétfő

    Sziasztok!Két hete késik a mensesem Frontint és Betalocot szedek,a melleim duzzadtak,de semmi mást nem érzek.Két gyerekem van ,naptáras módszerrel és óvszerrel védekezünk.Ugye nem vagyok terhes?

    Válasz: Ha egyébként nem szokott késni, lehetséges a terhesség. A naptár módszer nem mindig biztos. Én azért csinálnék egy tesztet, jobb, ha minél előbb kiderül, mert ezek a gyógyszerek károsan befolyásolhatják a baba fejlődését.

  • lara

    2010. október 29. péntek

    jonapot. A CLION-D- 100.KUP a gyuladast is megszünteti?vagy csak a gombas fertözéseket.?

    Válasz: Elsősorban gomba által okozott fertőzésre alkalmazzák.

  • Timi

    2010. október 28. csütörtök

    Köszönöm gyors válaszát!! Reggel tesztelek!! 🙂

    Üdv.:Timi

  • Adrienn

    2010. október 28. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Problémám a következő:
    Samba nevű fogamzásgátló tablettát szedtem kb.háromnegyed évig, majd az egyik nőgyógyász tájékoztatott, hogy már Magyarországon nem kapható, ezért egy másik gyógyszert, Symiciát írt föl. Az utolsó szem Samba után tartottam az egy hetes szünetet, majd elkezdtem szedni a Symiciát. Az első levél beszedése után nem jelentkezett megvonásos vérzés, és megijedtem, mivel depresszióm és bulimiám miatt pszichiáter Rexetin és Rivotril nevű tablettákat írt föl. Ő ugyan azt állította, hogy ez nem befolyásolja a Symicia hatását, de a vérzés kimaradása után elbizonytalanodtam. A Rexetin 20mg-os, reggel egy szemet veszek be belőle, a Rivotril 0,5mg-os, és napi háromszor egy szemet veszek be belőle. Rexetint már korábban is szedtem, viszont a Rivotrilt epilepsziásoknak is fölírják. Hatóanyaga: klonazepám. A Rexetin hatóanyaga paroxetin. Olvastam, hogy egyes epilepsziás gyógyszerek gyengíthetik a fogamzásgátló hatását- bár én nem vagyok epilepsziás- csak meg vagyok ijedve, hogy ha gyermeket várnék, ezek a gyógyszerek károsíthatják a kisbabát. Emellett még multivitamint szedek.
    Terhességi tesztet végeztem (napközben), de az negatív lett. Lehet, hogy a helytelen táplálkozás, a betegségem miatt van így? Mostanában kevesebbet is eszem, és sokat tornázok.
    A Samba és a Symicia előtt Diane35-öt, Mercilont szedtem terápiás jelleggel 17éves korom óta, mivel nagyon rendszertelen volt a havi vérzésem (2-7hónapos kimaradások). Orvosom kivizsgált, és a gyógyszeres terápiát javasolta. Férjemmel így védekezünk.
    Lehetséges, hogy csak a gyógyszerváltás okozza a kimaradást? Már elkezdtem szedni a következő levél Symiciát, nem hagytam ki az előző levélnél egy szemet sem, mindig pontosan vettem be, hányás, hasmenés akkor nem jelentkezett.
    Elnézést a hosszú levélért, csak minden információt szerettem volna közölni.
    És még egy kérdés: Melyik a legjobb, legpontosabb terhességi teszt?

    Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel:Adrienn

    • Vida Agi

      2010. november 14. vasárnap

      Igen, a gyógyszerváltás okozhat kimaradást, változást a ciklusban. A legjobb teszt a Clearblue.

  • Timi

    2010. október 26. kedd

    Üdvözlöm!
    Megint én!! Ma teljesen fura rózsaszínű “mensim” van, vagy ez lehet nem is az!?? 🙁 Kétségbe vagyok esve 🙁 Jó lenne babásnak lenni de már semmit nem értek! 🙁

    Üdv.: Timi 🙁

    Válasz: Ha azóta nem erősödött a vérzés, én csinálnék egy tesztet (lehetőleg reggeli első vizeletből).

  • Timi

    2010. október 25. hétfő

    Kedves Doktornő!
    21.-én kellett volna megjönnie, de még ma sincs semmi jele mint máskor! Ez azért furcsa számomra mert nálam nem hogy napra pontos a 28 napos ciklus hanem órára! Reggel a tesztem negatív volt 🙁 de attól még lehetek terhes?? Csináljak 2-3 nap múlva még egy tesztet, vagy forduljak orvoshoz? Köszönöm válaszát!

    Válasz: Ha azóta sem jött meg, érdemes a tesztet megismételni. A negatív teszt előfordul, hogy téves. Vagy esetleg csak túl korai.

  • mirka

    2010. október 25. hétfő

    Kedves doktor nő!
    Kérem, tudom, hogy itt a fogamzásról van szó, és azokról akik szeretnének, de csak itt látok válasz levelekre.
    ezért kérem, h válaszoljon nekem is
    én nem szeretnék gyereket, fiatal vagyok 19 iskolába járok még…
    de fogamzás gátló gyógyszer kellet váltanom, amiről nem tudtam semmit, és orvosom sem világsitott fel. lindynettet. de elötte másfél évig szedtem másik gyógyszert.
    nem tudtam, h 10 nap után lehet csak közösülni,úgy..
    igy elöbb megtörtént és most nagyon félek…
    nagy rá az esélye h terhes vagyok?

    Válasz: Nem kell aggódnod, ha szedtél gyógyszer és váltottál, és közben csak néhány nap maradt ki, amikor nem szedted, akkor minimális az esélye a teherbeesésnek.

  • erika

    2010. október 25. hétfő

    Tisztelt doktornő! Szeretném meg tudni hogy lehetek e terhes ha vérezgetek de csak pecsét szinten. A tesztet meg csináltam és két csík van rajta egyik erősebb a másik halványabb, így is lehetek terhes vagy az vagyok nagyon örülnék neki.

    Válasz:
    Ha pozitív a teszt, akkor 99%, hogy terhes. Viszont a vérzést nem érdemes figyelmen kívül hagyni, mert vetélésre is utalhat.

  • Ágnes

    2010. október 24. vasárnap

    Kedves Doktornő!!
    Október 21.én kellett volna a menstruációmnak megjönnie,de nem jött ,aminek örülök,mert babát szeretnénk,viszont szinte láthatatlanul pozitív a terhességi tesztem,így 3 nap kimaradás után is.Hányingerem nincs,a hasam alja olyan teli érzést csinál és néha szurkál,de a derekam is néha,illetve a mellem több mint egy hete fájdogál.Lehet ez terhesség,lehet hogy ennyi ideig halvány a teszt?
    köszönöm a válaszát!
    Üdvözlettel:Ágnes

    Válasz: Mindegy, milyen sötét a csík, ha megjelenik, az terhességet jelent.

  • era

    2010. október 23. szombat

    és még elfelejtettem odairni hogy 2napra ra is csinaltam egy tesztet regel kijött a 2 csik de elis halvanyult kb 7perc mulva .ez miért van most mar nemértem.

  • era

    2010. október 22. péntek

    jonapot.kedves doktornö elmult a menstruaciom kb 4napja.de nagyon megszédültem délben.ezért délutan csinaltam egy tesztet ami negativ.de csinaltam egyet reggel is az elsö vizeletböl amin 2 cssik voltde az eggyik halvanyabb volt.ez mit jelent?lehetek terhes? valaszat elöre is köszönöm.

    Válasz: Ha két csík jelent meg, akkor az terhességet jelent.

  • Vera

    2010. október 20. szerda

    Kedves Doktornő!
    Augusztus 24-én volt az utolsó havi vérzésem. Október 4-én készítettem egy terhességi tesztet, ami pozitív lett, viszont rögtön utána elkezdtem egy kicsit vérezgetni. A kisördög nem hagyott nyugodni és másnap illetve harmadnap is elvégeztem egy-egy tesztet, ami mind pozitív eredményt mutattak. Egy napra rá elmentem nőgyógyászhoz, ahol szintén tesztet végeztem, ami szintén pozitív lett, majd ultrahanggal is megállapította az orvosom, hogy kb 5 hetes terhes vagyok. Jeleztem neki a kisebb vérzést, amire azt mondta, hogy nem gond, néha előfordul. Az orvosi vizsgálat után még 3-4 napig vérezgettem. Azt hittem minden rendben van, viszont pár nappal ezelőtt csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Annyira félek, hogy elvesztettem a babámat, ön mit gondol? A legközelebbi időpontom október 29, ekkor megyek vissza az orvosomhoz. A vérezgetésem, pedig teljesen elmúlt, jelenleg csak az a problémám, hogy az arcom tele lett pattanásokkal, mintha újra serdülőkorban lennél.
    Válaszát előre is hálásan köszönöm!

    Válasz:
    Az utolsó, a negatív teszt tévedhetett is. Ha az ultrahangon minden rendben volt, semmi nem utalt vetélésre, nagy az esély, hogy a következő vizsgálaton is mindent rendben fognak találni. Drukkolok.

  • S.Nóri

    2010. október 18. hétfő

    Kedves Ági!

    Okt. 12.-én lett volna az első napja a menstruációmnak. Azóta sem jött meg. Több tesztem is, ha halványan is, de pozitív. A 2. csík nem erősödött, talán csak minimálisan. (mindegyik teszt 10-es érzékenységű volt) 12.-én barnázgattam (csak papíron látszódott) és rá 2-3 napra volt egy élénk piros-nyálkás váladék, de az is csak egy törlés erejéig, a papíron. Orvosom nem ajánlotta fel a gyógyszeres kezelést, hogy megmaradhasson a baba. Időpontom jövőhétre van hozzá. Tesztem azóta is pozitív. (ugyan olyan halván, de jól látható)
    Ön szerint lehestéges, hogy megmaradt a Kisbabám (az első terhességem elején is barnázgattam kb. 4-5 napig) vagy csak a tesztek csapnak be?
    Köszönöm válaszát: Nóri

    Válasz: A pozitív teszt nem téved, a barnázásnak hormonális okai vannak, ez el fog múlni.

  • enikő

    2010. október 18. hétfő

    tisztelt tanácsadó menzeszem tőbb2 hete késik ateszt pozitiv let és spirálomvan lehet hogy nemlesz egéséges a baba nagyon gyors választ várok

    Válasz: Ezt így nehéz megmondani, azt javaslom, amilyen hamar csak lehet, forduljon nőgyógyászhoz!

  • Szisza

    2010. október 18. hétfő

    ja és elfelejtettem írni, hogy cukorbeteg vagyok, emiatt azelőtt is rendszertelen volt, míg el nem kezdtem ezt használni, igaz ennyit sose késett…

    Válasz: Akkor az is lehet, hogy a két dolog most erősíti a ciklus bezavarodását. Egy orvosi vizsgálat azért nem árthat.

  • Szisza

    2010. október 18. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Júniusban abbahagytam a Nuvaring használatát(amit egyébként 4 éve használok), mivel a párom külföldre költözött és feleslegesnek véltem használni. Júliusban pontosan megjött, augusztusban 1 hetet késett, és azóta sincs semmi(aug. 24. óta).
    Ön szerint forduljak nőgyógyászhoz, vagy ez a Nuvaring abbahagyása miatt lehet?
    Köszönöm válaszát!

    Válasz: Érdemes lenne kivizsgáltatni, de lehetséges, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után átmenetileg zavarodott össze a ciklus.

  • Kinga

    2010. október 18. hétfő

    Kedves Doktornő.

    kb egy hónapja hogy együtt voltam a barátommal, és gumi nélkül akarta…az elején gumi nélkül volt és elment de már akkor kivette mert elég sok a hasamra ment.és azt mondta nem ment belém.. vettem egy esemény utánit. azt bevettem. de késett egy hetet a menszeszem. és félek hogy terhes vagyok..

    Válasz: Ha az esemény utáni tablettát időben bevette, ha esetleg terhes is volt, 99%, hogy a tabletta megszakította. Ezeknek a tablettáknak van egy olyan “mellékhatása”, hogy az alkalmazásuk után akár több hónapra is összezavarodhat az addig szabályos ciklus. Ha mégis bizonytalan, egy terhességi tesztet érdemes csinálni.

  • Petra

    2010. október 17. vasárnap

    jó napot!
    Azt szeretném megkérdezni, h már több mint 2 hete késik a menszeszem, de vettem tesztet, és azt mutatta 2x is, h negatív..Nagyon félek!! Egyébként nagyon rendszertelen a menszeszem….vamikor korábban, vamikor pedig későn jön meg!! Mi a teendő??Lehet esetleg a stressz???

    Válasz: A mindennapi stressz miatt nem valószínű, hogy ennyit késik a menzesz. Érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön, miért is késik, és hogy általában véve miért rendszertelen a menzesze.

  • Panna

    2010. október 12. kedd

    Kedves Ági!
    Már 1.5 hete késik, 4 napos késésnél csináltam tesztet.Mellem kicsit megnőtt, has szúrkálás van, néha hányinger.Pár nap múlva megyek orvoshoz.
    Negatív teszt ellenére még lehetek terhes igaz? Mikor az orvoshoz megyek, kb 2 hét késés lesz, ekkor már az ultrahangon is látszódna, ha terhes vagyok?
    Köszönöm!

    Válasz: Igen, a negatív teszt mellett is lehetsz terhes. Általában 2 hét késés után már látszódik a terhesség az ultrahangon.

  • Fazekas Alexandra

    2010. október 07. csütörtök

    Tisztelet Doktornő!

    Szeretnénk a párommal még egy kisbabát.Nézegettem a neten az ovulációs naptárat.Nekem augusztus 30.-án volt meg utoljára.A múlt héten hétfőn kellett volna megjönnie.Nem jött meg.Pont félidőben voltunk együtt a párommal.Nem érezném hogy terhes lennék,nem fáj semmim,csak egy kicsit a hasam,nincs hányingerem,álmos vagyok mindig,és sokszor éhes.Tesztre gondoltam,hogy csinálok,mostmár biztos eredményt fog mutatni, ugye??Semmi tünettel is lehetek terhes??A fiammal nagyon rosszul voltam.

    Válasz:
    Ennyi idő elteltével már ki kell, hogy mutassa a teszt! De téves negatív eredmény még így is lehet.

  • Alice

    2010. október 06. szerda

    Kedves Doktornő!

    Fél éve abba hagytam a fogamzásgátló szedését, és azóta a párommal “megszakításos” módszerrel vagyunk együtt. Jövő évben szeretnénk majd csak gyermeket vállalni. Viszont tegnap “baleset” történt. Ami miatt nagyon aggódom, mivel 1 hete voltam röntgen vizsgálaton.és úgy tudom hogy nem tesz jót a sugárzás.sajnos több műtétem is volt idén tavasszal, nyáron. ( kisebb rutin műtétek) Az immunrendszerem nagyon gyenge. (rengeteg antibiotikumot szedtem az elmúlt fél évben) Jelenleg pedig influenzás vagyok. Sajnos dohányzom is. A kérdésem pedig az lenne hogy mivel ennyi káros dolog ért engem az elmúlt időszakban, ha most megfogant tegnap a baba akkor mindez nagyon súlyosan károsíthatja? Félek mindez súlyos okok arra, hogy nem lenne egészséges a baba. Ha mindez nem okoz problémát akkor szívesen megtartanánk a babát , természetes a dohányzásról lemondanék.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Az előzőleg elvégzett röntgen vizsgálat biztosan nem árt a babának. A dohányzás árthat, így azt érdemes mielőbb letenni, még akkor is, ha most nem esett teherbe, a jövő évi babavárásra is sokat tisztulna a szervezete. Ha most mégis sikerült teherbe esni, az előzmények miatt nem fog károsodni a baba. Viszont érdemes lenne az immunrendszert feljavítani, akár valamilyen vitamin készítménnyel.

  • Ildikó

    2010. október 05. kedd

    Kedves Doktornő!!

    A menstruációm már 2hónapja késik.Tervezünk babát és nagyon szeretnénk is.A két hónap alatt többször csináltam terhességi tesztet,de sajnos mindegyik negatív lett.Mi lehet ennek az oka?Ha nem vagyok terhes miért késik a menstruációm?

    Válaszát előre is köszönöm!!

    Válasz: Ennyiből nehéz lenne megmondani, érdemes lenne nőgyógyászhoz menni, hogy kiderüljön, mi lehet a késés oka. Jobb kideríteni, mert ha nem terhességről van szó, akkor az is lehet, hogy ez a dolog akadályozza a teherbeesést.

  • Flóra

    2010. október 05. kedd

    Kedves Doktornő!

    22.-én(harmadik héten) kihagytam egy tablettát egy drospirenon és etilinösztradiol tartalmú fogamzásgátlóból, rákövetkező nap beszedtem az aznapival együtt. Utólag olvastam, hogy vagy nem szabadott volna bevennem, hanem onnantól számítva 7 napos szünetet kellett volna tartanom, vagy bevennem és tovább szedni a következő hónapi adagot szünet nélkül. 29.-én és 2.-án voltunk együtt a barátommal. Teherbe eshettem?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Ha a kimaradt tabletta utáni 7 napban nem voltak együtt egyéb védekezés nélkül, akkor a teherbeesés esélye minimális, max. 1-2%.

  • evelin

    2010. október 03. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    Elmúlt a menszeszem szeptember 28-án,de a gyógyszert elfelejtettem bevenni és voltam a párommal szeptember 29.-30. és okt 2-án is.legaláb azon a héten 3 szor amikor is tablettát nem vettem be. Nem tudom jól tettem-e de egyszerre 2 tablettát is bevettem szept.30-án és okt 2-án is.,gondolva hogy nem eshetek teherbe.Kérem segítsen választ adni hogy most teherbe eshettem-e?vagy mit tehetnék ennek elkerülése érdekében.
    Előre is köszönöm.

    Válasz: Ha kimarad egy tabletta, akkor utána 7 napig érdemes más módon is védekezni, mert csökkenhet a fogamzásgátló hatás. Ha utólag egyszerre 2 tablettát veszel be, az csak még jobban összezavarja a hormonjaidat. Ha esetleg már úgy alakult, hogy teherbe estél, ennyi idő után már nem tudsz mit tenni, csak várni.

  • Nóra

    2010. október 02. szombat

    Tisztelt Doktornő!

    4 éve Nuvaring gyűrűt használtam, ebben a hónapban hagytam abba ( szeptember 4-én kellett volna az új gyürüt felhelyeznem).
    Szeptember 8-án együtt voltunk a párommal ( óvszerrel védekeztünk). Szeptember 28-án kellett volna megjönni. Nem hiszem hogy terhes lennék (mivel védekeztünk), de azért csináltam egy tesztet, ami negavit lett.
    Ön szerint meddig érdemes várnom, s mikor keressem fel az orvosomat, ha a továbbiakban is késik a menzeszem?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz Valószínűleg a gyűrű abbahagyása miatt nem jött meg. Ha 2 héten belül nem jön meg a mensesed, menj orvoshoz.

  • Edinita

    2010. szeptember 30. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Tegnap végeztem egy tesztet (Illa)elnézést, ha ez reklámnak minősül, és a leírtak szerint végeztem, megjelent a kontroll csík, és a fő fülecskében is megjelent a piros vonal, bár nem a leírtak szerint. Vagyis nem a kontroll csíkkal párhuzamos vonal jelent meg. Kérdésem, hogy ettől függetlenül (a csík elhelyezkedésétől) is érvényes a teszt? Kissé zavaró, mert nem a leírás szerint jelent meg. Várom válaszát.
    Hálás köszönettel, Edinita

    Válasz: Én megismételném a tesztet, lehet, hogy hibás volt az a teszt.

  • Fanni

    2010. szeptember 28. kedd

    Kedves doktornő.A hugicámék 1 éve probálkoznak de semmi csinált 3db tesztet és mind a 3 nagyon halovány pozitiv csíkot mutatott. Őn szerint terhes?? Megy ultrahangra , de hátha maga hamarabb tudna nekem válaszolni. Előre is köszönöm .

    Válasz: Elég valószínű, hogy terhes! A második csík csak akkor színeződik el, ha valóban jelen van a szervezetében a HCG (terhességi) hormon. Ez pedig csak terhesség során termelődik.

  • babybaba

    2010. szeptember 28. kedd

    Tisztelt doktorno!
    nagyon felek,ugyanis szeptember 7-en kellett volna jonnie de nem jott meg,17-ig vartam es csinaltam egy tesztet is es negativ lett.Tovabbra sem jott meg es 24-en ujra csinaltam egy tesztet es az is negativ lett.Miert nem akar megjonni lehet hogy terhes vagyok mekkora annak az eselye hogy az lehetek?
    Elore is koszonom!

    Válasz:
    Sajnos a negatív tesztek ellenére is lehetsz terhes. Érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz, kiderüljön, miért is nem jött meg.

  • Ferenczy Ildikó

    2010. szeptember 28. kedd

    Üdvözlöm!

    Szeptember 4-én volt a első nap a vérzésemnek!16-án voltunk együtt a párommal,28-án csináltam egy tesztet ami negatív lett!Később is csináljak tesztet,vagy várjam meg míg kimarad a vérzésem?Előre is köszönöm a válaszát!ILDIKÓ

    Válasz: Én várnék addig, amikor már késik.

  • Lidi

    2010. szeptember 27. hétfő

    Tisztelt Tanácsadó!

    Kiegészítés : Van hamis pozitív teszt eredmény és ezt általában a nőgyógyászok ki is szokták fejteni. Bizonyos hormonok hasonló eredményt képesek produkálni. A legbiztosabb a vérvizsgálat!

    Válasz: Igen, bizonyos pajzsmirigy betegségeknél valóban létezik hamis pozitív teszt, ezt mi is szoktuk írni.

  • Hugi

    2010. szeptember 27. hétfő

    Kedves Ági!
    Köszönöm a szuper gyors kielégítő választ! Ezek szerint a kis pocaklakó 6 hetes lehet. Vagyis a ciklus közepe tájékán foganhatott, mert gondolom ha késöbb akkor nem láttak volna ennyi muindent. És ha 5hét 2nap a vérzéskimaradás, akkor nem csak 5 hetes a terhesség?
    Mégegyszer köszönöm.

    Válasz: De ha 5+2 a vérzéskimaradás, akkor 5 hetesnek mondják a terhességet, mert mindig a betöltött hét számít.

  • Hugi

    2010. szeptember 27. hétfő

    Kedves Ágnes!
    Szeretném, ha “elmondaná”, mi van a leletemen, ugyanis először voltam uh-on, azt se tudtam mire kédezzek rá. A dokihoz meg csak egy hét múlva megyek.
    Vérzéskimaradás: 5hét(2nap)
    Az uterusban egy szabályos petezsák látható.
    Átlagos átmérője:13mm
    Grav.s:6(+/-1hét)
    Ys.ábr.az uterus rfv-ben.
    Vaginális uh vizsgálat volt.
    Én nem láttam csak egy nagy fekete kört, benne a kurzorral mutatott valamire, de olyan messziről nem vettem ki semmit a képből.
    Kb félidőben eshettem teherbe? Mert gondolom ha hónap végén akkor a petezsák nem lenne ilyen nagy. Vagy az mikor látszik először az ultrahangon?
    Válaszát előre is köszönöm.

    Válasz: Az 5 hét, 2 nap valószínűleg az utolsó menzesz 1. napjától eltelt idő, ez alapján számítják a terhesség korát is. Vagyis a Grav.s:6 azt jelenti, hogy 6 hetes terhesség (+/- 1 hét)
    A 13 mm-es petezsák ennek a kornak megfelelő, és az is jó, hogy az uterusban, vagyis méhen belül van.

  • Anita

    2010. szeptember 25. szombat

    Kedves Dr.nő!
    Anyit szeretnék kérdezni h ha menstruálok és elmegy bennem a barátom és nem védekeztünk akkor terhes lehetek??

    Válasz: Kicsi rá az esély (1-2% közötti), de nincs kizárva teljesen.

  • Andrea

    2010. szeptember 23. csütörtök

    Kedves tanacsado!

    35 eves vagyok.es azt szeretnem kerdezni hogy tul keso mar gyereket vallalni kockazatos a szules.Ilyen korban melyik bisztosabb es kockazatmentes a csaszar vagy a rendes szules….???Kerem hamar valaszoljon elore is koszonom!

    Válasz: Egyáltalán nem késő még a szülésre ebben a korban, de bizonyos fejlődési rendellenességek kockázata valóban nagyobb lehet, mint amilyen pl. a Down kór, ezért ezeket 35 éves kor felett fokozottan szűrik. A természetes szülés minden életkorban kevesebb kockázattal jár, mint a császár.

  • meli

    2010. szeptember 22. szerda

    Tisztelt Doktornő!

    Az augusztus 20. -án kelt levelemre nagyon gyorsan válaszolt amit ezúton szerettem volna megköszönni.
    Hát, … elvégeztem a tesztet. Úgy tűnik a bűvös 20% -ba tartozunk. 🙂 Mostmár bízom abban, ha vigyázok mindkettőnkre nagybaj nem lehet.
    Mégegyszer, nagyon köszönm, jó egészséget kívánok Önnek és Szeretteink.

    Üdvözlettel: meli

  • Kati

    2010. szeptember 22. szerda

    kedves doktornő!
    18án volt egy hónapja h abbahagytam a fogamzásgátlót.aug 23 megjött két hétig tartott szept 5én mult el.peteéréskor mindennap együtt voltunk a párommal.mult hét csütörtök ota mindjárt megjön érzésem van.hétfőn csináltam egy halvány pozitiv tesztet.tegnap és ma egy negativat.tegnap hőmérőzés közben kicsit barnás volt a hőmérő mikor kivettem.Lehetek még terhes vagy vetéltem?hétvégére nem várom.:(

    Válasz: Terhes vagy, ugyanis a pozitív teszt sohasem téved, a negatív teszt azonban néha téved. A vetélésnek erőteljes vérzés a jele.

  • Babette

    2010. szeptember 21. kedd

    Kedves tanacsado!
    Meg szuz vagyokes mar szegyen mert 23vagyok esnem tudok mit csinalni mindig amikor elkezdenenk valamiert elmarad es mar szeretnenk a baratommal gyerket!
    Fajdalmas a szules es az elozmenyi dolgok?

    Válasz:
    Nem teljesen értem, mi az, ami mindig elmarad. A teherbeeséshez azért elkerülhetetlen lenne a nemi együttlét. Igen, fájdalmas a szülés, de vannak remek módszerek a fájdalom csillapítására. Egyébként egész jól ki lehet bírni.