Pozitív lett a terhességi teszt?

Jópár tévhit terjeng azügyben, hogy mikor érdemes megcsinálni a terhességi tesztet és, hogy honnan tudhatod, hogy tényleg pozitív lett. Ezeket szeretném most eloszlatni.

Pozitív lett a terhességi teszt?Először is: tesztelni legkorábban a -várhatóan elmaradó- menstruáció előtt maximum 2 nappal érdemes. Hiába gondolod úgy, hogy tudod, mikor fogant a baba, hiába érzed úgy, hogy te már biztosan terhes vagy, a HCG hormon csak a beágyazódás után kezd el olyan mértékben termelődni, hogy a teszt ki tudja mutatni.

Ha nem lett pozitív a teszt elsőre, akkor sincsen semmi gond. Ha nem jön meg a menstruációd 2-3 nap múlva próbálkozz megint.

Tesztelni mindig a reggeli első vizeletből érdemes, ilyenkor a legnagyobb a HCG koncentráció a vizeletben. Ha napközben teszteltél és negatív lett, attól még másnap reggel lehet, hogy pozitív lesz a teszted.

Ha nem jelenik meg azonnal a két csík a teszten csak néhány perc múlva (akár 10-15 perc is eltelhet!) vagy csak nagyon halovány, attól még terhes vagy. Tévesen pozitív eredmény nincs.

Így néz ki egy pozitív teszt, ha két csíkkal jelzi az eredményt:

És így néz ki a Clearblue teszt, amikor pozitív lesz:

Ha a teszt pozitívat jelzett, de 1-2 nap után barnás folyás jelentkezik vagy vérzés, akkor is terhes voltál, csak vetélés történt. Ez a korai terhességek 20% százalékára jellemző. Ha sorozatosan ilyesmit tapasztalsz, mindenképpen fordulj orvoshoz, és ne magatok próbálkozzatok, ezzel megelőzheted az évekig tartó fájdalmas és fölösleges próbálkozásokat.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!

865 Comments

  • era

    2010. szeptember 21. kedd

    JONAPOT.A CISZTANAK VANNAK ÉRZÉKELHETÖ TÜNETEI?AMIBÖL AZT LEHET GONDOLNI HOGY VAN?

    Válasz: Rendszertelen vérzés, gyakrabbi vérzés, elhúzódó vérzés szokott lenni a tünete.

  • Nyuszika

    2010. szeptember 20. hétfő

    Kedves tanacsado nem reg fekudtunk le a baratommal es nem hasznaltunk gumit.Mar augusztus 30 korul meg kelett volna jojjonn a mensim de nem jott vettem egy tesztet es halvany 2 vonal jott ki de nem szeretnek babat hogy lehet elvetetni..?es sok ba kerul meg csak 20 vagyok!!

    Válasz: Első lépésként mindenképp menj el nőgyógyászhoz, minél előbb, mert csak 12. hétig végeznek kérésre abortuszt. Az orvos el fogja mondani a további lépéseket. Beszélned kell majd előtte védőnővel is. Pontos árat nem tudok mondani. Bár már nagykorú vagy, a szüleiddel érdemes lenne megbeszélned a helyzetet, remélhetőleg segítenek. Ha ez nehézségekbe ütközik, keresd meg a http://valsagterhesseg.hu/ oldalt, ahol valós segítségre számíthatsz.

  • meli

    2010. szeptember 20. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Tudom még korai aggódnom… Sok éve (11)vagyunk együt a férjemmel. Az utobbi hat évben megszakításos módzserrel védekeztünk. Tudtuk, hogy kockázatos, de úgy gondoltuk, ha a baba így is jönniszeretne, hát elfogadjuk. Nem jött…Ezekszerint sikeresen udtunk önkontrolt tanusítani?! Ebben a hónapban úgy döntöttünk, nem szakítjuk meg az együttlétünket. Ma- holnap kellene megjönni, de nyomát sem látom. Az ovulációs időszakomat is kihasználtuk. Biztosan nyilván csak a hét végén lehetek a dologban, de nem is ez miatt agódom. Egy hete erős felfázási tüneteket produkáltam (sűrű vizelési inger,alhasi szurkálódás) ami akár, mint az itt olvasottak között kiderült a terhesség jele is lehet, de mi van ha mindkettő. Okozhat ez problémát a magzatnál? Illetve ettől még fontosabb számomra az a kérdés, hogy a multhét elején segítettem egy kolegámnak asztalt cipeln. Sajnos nem figyeltem oda Ő meglökött, és jól a hasam aljának ütközött az asztal széle… Ha baba van akkor -e tájt lehetett volna a beágyazódás… egy fél órát éreztem a fájdalmat, de ekkor érezetem a felfázási tüneteket is. Utána elmult és semilyen vérzést nem tapasztaltam. Vagyis a kérdésem. Ez a baleset okozhat -e problémát a magzatnál,kb.: egy közepes ütéserőség lehetett. Mert ha igen akkor nyílván nem tarthatnám meg… Pedig nagyon szeretném…Kicsit azzal is nyugtataom magam, hogy most próbálkoztunk először elsőre csak nam jött össze…Nics probléma, nincs esetleges abortusz, jővőhonapban újra probálkozhatuk…De mi van ha mégis??? Kérem segítsen a válaszával. Köszönette: Meli

    Válasz: A cipekedés, esetleges ütés ilyen korai időszakban még nem okoz fejlődési rendellenességet. Ha nagyon erős a külső behatás, ilyenkor még inkább az fordul elő, hogy meg sem történik a beágyazódás, vagy korai vetélés indul be. Gyakran erről nem is tud az anyuka, csak a szokásos menzesznek véli. A felfázás sem okozhat gondot még, viszont azt mindenképp kezeltetni kell, de célszerű közölni az orvossal, hogy lehetséges a terhesség, és akkor olyan szert ír fel, ami nem árthat. Tehát ha már késik a menzesz, érdemes tesztelni. Ha pozitív, akkor pedig lehet örülni, ez a cipekedés, és az ütés sem okozott kárt a babának. Ha pedig netán negatív, és meg is jött már közben, akkor sem szabad elkeseredni, kb. 20% az esélye, hogy rögtön első hónapban megfoganjon a baba.

  • Hajnal

    2010. szeptember 20. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Én és a párom közös babát szeretnénk.Augusztus 23.-án volt a menszeszem első napja.Többször is figyelemmel kísértem különböző ovulációs naptárakat.Még nem jött meg néha napközben émelygést pici fejfájást és éhségérzetet érzek.Többször kell „pisilni” mennem.A mellbimbóm néha érzékeny néha nem.

    A kérdésem az lenne ha követve az ovulációs naptárban lévő dátumokat együtt voltam a férjemmel mekkora eséyl van a tüneteket leírtak alapján hogy terhes vagyok.Illetve már a terhességi tesz kimutatja-e a fennálló terhességet.

    Válaszát előre is köszönöm!!!

    Válasz:
    Ha mindketten teljesen egészségesek, és pont a megfelelő időben voltak együtt, akkor a teherbeesés esélye kb. 20%. Ha már késik a menzesze, érdemes egy tesztet csinálni, ilyenkor már viszonylag megbízható eredményt adnak.

  • Kinga

    2010. szeptember 20. hétfő

    Szia!

    Nincs hányingerem, reggelente nem vagyok rosszul, és a terhesség jelei közül nem érzékeltem egyet sem, csak néha szédülök. A menstruációm meg 4 napot késik… És nem tudom, mit gondoljak… Holnap megcsinálom a tesztet, de félek nagyon. Ha mégis AZ vagyok, és nem szeretnék anyuka lenni, akkor az abortusz elvégzése hány héten belül lehetséges?

    Válasz: Mindenképp tesztelj! Minden tünet nélkül is lehetséges a terhesség. Ha pozitív lenne a teszt, érdemes minél előbb elmenni nőgyógyászhoz, aki elmondja a továbbiakat. Kérésre 12. hétig végeznek abortuszt, ennél később csak egészségügyi okból, vagy különleges esetekben. Ha egészen biztos, hogy nem akarod, nem érdemes sokáig várni.

  • Andrea

    2010. szeptember 20. hétfő

    Sziasztok,
    6 napja késik a mensturációm,már tervezük a babát, 5 évig szedtem a meliane tablettát,több mint 3 hónapja abbahagytam,azóta rendszeresen 28,24,26napra megjött a menstruációm.De most semmi jele nincs hogy terhes lenék,csináltam 3 nap késés után tesztet de negatív lett.Mi tetgyek,menjek nőgyógyászhoz vagy várjak?

    Válasz:
    Ha azóta sem jött meg, esetleg meg lehetne ismételni a tesztet, de az orvosnál konkrét eredményt kapnál, hogy mi a késés oka.

  • Timi

    2010. szeptember 17. péntek

    2hete kesik a menzeszem es mar csinaltam egy tesztet ami negativ lett ugy vettem eszre h kicsit hiztam de nincs hanyingerem a hasam sem faj semi jelet nm latom h terhes lennek.Nem mindig vedekeztunk a parommal de amikor ugy erezte ak kivette ugymond.nagyon agodom es nm tom h mi legyen azt mondjak h ez az idegeseg is okozhatja a kesest.Meg eleg fiatal vagyok ahoz h bevalaljak egy terheseget.

    Válasz: Ha egyébként pontos a ciklusod, nem szokott ennyit késni, akkor azért az aggodalmad nem alaptalan. Megszakításos védekezés során kb. 5% a teherbeesés kockázata, de ha egy éven keresztül mindig csak így védekeztek, akkor ez a szám 35%-ra emelkedik. Ha továbbra sem jön meg, én megismételném a tesztet! Ha mégsem vagy terhes, akkor is azt ajánlanám, hogy valami hatékonyabb védekezési módot alkalmazzatok, legyen az óvszer, tabletta, vagy mondjuk krém.

  • Krisztina

    2010. szeptember 17. péntek

    Kedves Tanácsadó!
    Most volt augusztus 14én abortuszom először..érdeklődnék hogy mikor fogok kb. megbetegedni ujra ?…
    És még egy kérdés,ma azaz 09.17.én együtt voltam a barátommal guminélkül megszakitásos modszerrel… nem emnt elbennem…. lehet ebből gond?

    Válasz: 6 héten belül kellene jelentkeznie a következő menzesznek. Ettől függetlenül egy újabb terhességre kb. 5% a kockázat, ha csak megszakítással védekeztek.

  • era

    2010. szeptember 17. péntek

    kedves doktornö.azt szeretném kérdezni hogy a cisztanak van valami érzékelhetö jele.ojankor faj valami?vagy stb? vannak tünetei? valaszat elöre is köszönöm.

  • maria

    2010. szeptember 14. kedd

    Kosszonom a gyors valaszt!
    Hat a mensim kb (5-6napot tart es altalaba sok van)! most pedig csak 3 napot es nem volt sok utoja fele pedig mar barnas volt,a bal petefeszkemfolott olyan erdekesen erzek valamit mindha ott kemenyeb lenne fogalmam sincs,hogy mi okoza!de bizsereg a mellem!
    Csak egy hetmulva fogad a doki ugyhogy hat nagyon remenykedek hogy hatha baba!
    Elore is koszonom valaszt !

    Válasz:Ha úgy gondolod, terhes vagy csinálj tesztet, de a tüneteid nem utalnak erre.

  • maria

    2010. szeptember 12. vasárnap

    Tisztelt doktorno
    Parommal mar harom eve szeretnenk babat van mar egy hateves fiam.Most ket napot keset a mensim es csinaltam egy tesztet ami halvanyan kijot a masodik csik es masnap megjot a mensim!!lehetek terhess??vagy veteles tortent ???most nagyon faj a fejem es a derekam nem tudom mi az oka!

    Válasz: Ha pozitív lett a teszt, 99%, hogy terhességről van szó. Viszont terhesség során ha vérzés jelentkezik, az vetélésre utalhat. Ha a vérzés sokkal enyhébb volt, mint általában, elmúlt 3 napon belül, és nem volt élénk piros, csak inkább barnás, akkor még fennállhat a terhesség. Ha viszont a megszokottnál erősebb a vérzés, érdemes mielőbb felkeresni a nőgyógyászt.

  • Alexa

    2010. szeptember 11. szombat

    Kedves doktornő!!

    Ma csináltam egy tesztet,ami pozitív lett.Attól tartok,hogy mivel éppen beteg vagyok(megfáztam)esetleg valami baja lehet a babának.Sajnos dohányzom is és talán ez is árthat neki…..Nagyon aggódom!!!Mit tehetnék azért,hogy a babám biztosan egészséges legyen????Előre is köszönöm!!

    Válasz:
    A megfázás nem okozhat gondot, de ha orvoshoz megy emiatt, mindenképp kérje az orvost, hogy terhesség alatt is alkalmazható gyógyszert írjon fel. A legjobb amit tehet, hogy azonnal felhagy a dohányzással.

  • kismanó

    2010. szeptember 11. szombat

    Tisztelt Doktornő!
    Ma már szeptember 11. e van és nekem már augusztus 23.-án meg kellett volna jönnie!
    Lehetek terhes?Még csak kisebb fajta émelygéseim voltak, olyan mintha megakarna jönni, fáj a derekam és a hasam alja.De semmi mellfeszülés meg ilyenek nincsenek mint amit a többiek mondanak!Ma veszek egy tesztet és holnap el is végzem reggel!
    Köszönöm és várom mielőbbi válaszát!

    Válasz: A felsorolt tünetek nem jelentkeznek mindenkinél egyformán, sőt, van aki egyáltalán semmit nem érez, egyszerűen csak a menzesze marad ki. Mindenképp érdemes tesztelni!

  • Mey

    2010. szeptember 10. péntek

    Kedves Doktornő!

    Én egy 15 éves lány vagyok, és az elmúlt hetekben (az 1. után) fáj a hasan és sokszor szédülök. A párommal nagyon aggódunk hogy mi lehet ennek az oka. Nem használtunk semmit amivel védekezhettünk volna. Mielött a párommal szeretkezni keztünk volna, már 1x elélvezett. Kérem mondja meg,mennyi lehet az esélye hogy esetleg babát várok. Előre is köszönjük.

    Válasz:
    Ha nem védekeztetek, csak megszakítottátok az együttlétet, akkor kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha a menzeszed is késik, mindenképp érdemes tesztet csinálni.

  • era

    2010. szeptember 10. péntek

    jonapot.mar 2 alkalommal ugy jartam hogy azt hittem hogy terhes vagyok.ahogy késett egy napot masnap csinaltam tesztet.2 csik volt rajta.de ra 4 napra beteg lettem.de ez mar kétszer fordult elö velem.mitöl lehet ez?gyenge lenne a méhem és kidobodna?vagy nemtudom.valaszat elöre is köszönöm.

    Válasz: Igen, ez korai vetélés lehet, ez gyakori jelenség, a terhességek 20%-ban fordul elő, csak éppen nem veszik észre, mert csak azt tapasztalod, hogy néhány nappal később jön meg, esetleg nagyon erős a menses. Ha sorozatban előfordul, akkor menj el orvosho, vizsgáltasd ki magad, hormonzavar, ciszta, fertőzések okozhatják.

  • Vicky

    2010. szeptember 08. szerda

    Kedves Doktornő!
    Tegnap csináltam egy tesztet, és két csík volt rajta, a kontrollcsík nagyon élénk színű volt, a tesztcsík viszont nagyon-nagyon halvány… Csak ha nagyon megnéztem, akkor látszott. Ön szerint van rá esély? Én persze arra gondoltam, hogy pénteken csinálok még egyet, hátha akkor jobban kimutatja… Szóval, most kételyeim vannak. Nem merek még előre örülni, mert mi van ha még sem jött össze… : /

    Válasz: Ha valóban látszódik a csík, akkor 99%, hogy terhességről van szó. Azért érdemes megismételni, legalább saját megnyugtatására. Drukkolok!

  • Gerda

    2010. szeptember 05. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    Nem tudtam hogy terhes vagyok és tüdőszűrésen voltam. Ettől lehet baja a babámnak? Előre is köszönöm válaszát! Köszönettel: Gerda

    Válasz: Nem. A terhesség első 6 hetében nem ártanak az ilyen külső behatások még a babának.

  • Szandi

    2010. szeptember 02. csütörtök

    Kedves doktornő,nagyon aggodm h terhes lennk, de még igencsk 18 alatt vagyok , késik a menzeszem, védekeztünk a párommal, (óvszer)de nem vagyok biztos benne h…használt, az a menstruáció jele ha a mellem fáj?

    Válasz: Ha a megfelelő módon használtátok az óvszert, tehát időben, még az aktus elején felkerült, ha közben nem csúszott le, nem szakadt szét, nem lyukadt ki, nem folyt ki belőle semmi, akkor 99%, hogy nem vagy terhes. A mellfájdalom lehet a menzesz előjele. Addig ne aggódj, amíg nem késik a menzeszed. Ha viszont már 1-2 napnál többet késett, és ilyen nem szokott előfordulni, akkor egy tesztet érdemes csinálni.

  • Lilla

    2010. szeptember 01. szerda

    Kedves Doktornő!
    Mennyi az esélye, hogy a menstruáció előtt 5-6 nappal teherbe eshetek? És ha van esély rá, akkor már rögtön az a menstruáció is ki fog maradni?

    Válasz: Teherbe lehet esni ilyenkor is, erre az esély kb. 10 %. Ilyenkor lehet hogy kimarad a menzesz, de az is lehetséges, hogy csak enyhébb, mint általában, 3 napon belül elmúlik, és nem is élénk piros, mint általában, hanem inkább csak barnás.

  • Mona

    2010. augusztus 30. hétfő

    Kedves Doktornö!
    Együtt voltunk a parommal es nemtudom eldönteni terhes vagyok-e.3 an kellene megjönnie ma csinaltam egy tesztet ami negativ,azert csinaltam mert azt mondtak negy-öt nappal elötte mar kimutatja.Volt mar terhessegem van egy csodas lanyom de mar nem emlekszem mikor teszteltem.Mindig rendesen szokott megjönni soha semmi gond azonban 28 an reggel es napközben is ugy ereztem megfog jönni estere kicsi verzes nagyon minimalis volt azota is elöfordul pici rozsaszines folt a beteten de csak pici es nem folyamatosan.Hasam olyan mintha fellene fulyodva,3 napja hanyingerem van,faradt.Mi a velemenye tul korai volt tesztelnem?Többször voltunk együt tehat ha terhes vagyok nemtudhatom melyik alkalomtol.Lehet a pici verzes beagyazodas jele?Valaszat elöre is nagyon köszönöm

    Válasz: Előfordulhat enyhe vérezgetés beágyazódáskor. Ha azóta nem jelentkezett rendes menzesz, érdemes a tesztet megismételni, lehet, hogy csak korai volt.

  • Marianna

    2010. augusztus 27. péntek

    Tisztelt Doktornő!

    az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e terhes? előző menstruációm elmúlása után 1 nappal voltam együtt barátommal és elszakadt az óvszer, az orvosom azt mondta nem szükséges esemény utáni tabletta, mert elég kicsi ilyenkor az esély a terhességre. kb. 4-5 nappal később fájt alul a hasam és fehéres folyásom volt, mint peteéréskor szokott lenni. azóta 24-én kellett volna megjönnie, ehelyett tegnap óta barna folyásom van, a melleim feszülnek, derekam és hasam is fáj, mint amikor megjön rendesen. nagyon stresszes voltam emiatt egész hónapban, lehetséges hogy csak emiatt zavarodott össze a ciklusom vagy terhes lennék?
    köszönöm a választ!

    Válasz: Lehetsz terhes, mert a menses utáni napok az ún. bizonytalan napok, ilyenkor nagyobb az esély a terhességre, mint a peteérés után, mert ilyenkor nagy a spontán peteérés esélye. Csinálj egy tesztet és akkor egyértelműen kiderül.

  • klaudia

    2010. augusztus 27. péntek

    Sziasztok! nekem elég furán alakult az egész,mert júl.20-án vol az utolsó mensim de e hó 14-én volt egy görcsös min mennyiségü vérzésem.ugy 2 tisztaságira való.És 18. án ism de csak barnás pecsét.Az ultrahangon az nap /18.án/3mm-es volt a nyálkahártyám A doki azt mondta hogy mensi lesz belöle de nem lett .A hasam ugy fájogat a medencecsontom is. Gyakran pisilek,a melleim fájnak és émejgek A tesztemen alig láthatóan van csak a második csík amit tegnap csináltam szerintetek ez terhesség vagy mi?

    Válasz: A halvány csík is pozitív tesztet jelent, tehát 99%, hogy terhesség. Ha azóta sem jött meg, esetleg meg lehetne ismételni a tesztet, hátha már erősebb csík jönne ki.

  • Ani824

    2010. augusztus 26. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Mi a párommal egy éve próbálkozunk és még mindig semmi!Az orvosom azt mondta,hogy várjak még 1-2hónapot a vizsgálatig!
    Most már 2napja késik ezért ma reggel csináltam egy tesztet,de negatív lett!Lehetek attól még terhes?Ha mégse vagyok az akkor lehet hogy van valami bajom?
    Előre is köszönöm!
    Szép napot!

    Válasz: Ha egyébként nem szokott késni, és továbbra sem jön meg, néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, mert lehetett ez téves negatív eredmény is. Ha mégsem terhesség, akkor viszont okozhatja ugyan az a probléma, ami miatt a teherbeesés nem sikerül. Erre viszont a hamarosan esedékes kivizsgáláson úgyis fény derül. Addig azért drukkolok, hogy a következő teszt mégis pozitív legyen!

  • MONCSI

    2010. augusztus 24. kedd

    KEDVES DOKTORNŐ!
    Attól félek, hogy terhes lettem. reggelente rosszul vagyok, (de eddig még nem hánytam)szinte minden reggel meg este görcsöl a hasam. a barátom észre vette, hogy mostanában elég ingerült vagyok, szinte mindenen kiborulok… már 3hete nem jött meg, de teszem hozzá hogy eddig sosem jött meg pontosan, mindig 1-2hetet késett. Jaj és még az is, hogy ha ülök és nem húzom ki magam, akkor fáj a hasam, mintha nyomnám… Önnek erről mi a véleménye?
    Előre is köszönöm a válaszát 🙂
    Moncsi

    Válasz: Bár a tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de a menzesz kimaradása miatt mégis érdemes azt számításba venni. Én csinálnék egy terhességi tesztet.

  • Karitoo

    2010. augusztus 24. kedd

    Sziasztok!

    Most menstruálok… de annyira kevés… a 2. és a 3. napban kibirtam simán egy tamponnal az estét… Ez nem is olyan mintha menstruálnál… kicsit barnás és félek, hogy teherbe estem. Bár a párommal alig voltam együtt de mégis úgy érzem, hogy van valami baj. Fogamzásgátlót szedek már 4 éve, eddig mindig rendszeresen megjött, ahogy most is fájt a hasam… de alig vérzek…
    Teszteljek?

    Válasz: Érdemes lenne tesztelni. De lehet normális ez a vérzés is. Ha viszont a 4 év alatt nem tartottál gyógyszerszünetet, érdemes lenne beiktatni.

  • Lilla

    2010. augusztus 21. szombat

    Sziasztok, tegnap éjszaka a barátommal együtt voltunk. Többször is, 3, vagy 4 óvszergumit hozott, mind kiszakadt. Amikor az utolsónál jártunk, azt mondta, hogy elment. Akkor abbahagytuk. Később észrevettük, hogy az a gumi is kiszakadt. Utólag megnéztük a gumikat, nem nagyon volt bennük semmi, egybe talán volt, de szerintem az csak előváladék. A barátom alig beszél. Hiába faggatom, hogy akkor ő most elment, avagy sem, nem nagyon válaszol. Most utólag azt mondta, hogy nem. Nem tudom, hogy mit csináljak, még csak 16 vagyok, nem akarok teherbe esni. Anyukámék nem tudják, hogy szexuális életet élek a barátommal. A 72 órás gyógyszert így nem tudom bevenni tudtommal. És pénzem sincsen rá. Bár szerintem meg tudnám oldani. Van valami olyan lehetőség, hogy ne kelljen a szüleimnek megtudnia, mi történt? Nem akarom, hogy csalódjanak bennem. Lehetek ettől egyáltalán terhes? Avagy felesleges aggódnom? Remélem az utóbbi. Nagyon gyors választ szeretnék, hiszen fogy az időm… Nagyon szépen köszönöm!

    Válasz: Elnézést, hogy csak most tudok válaszolni. Ha kiszakadt az óvszer, akkor van esély rá, hogy teherbe ess. Nem tudom, van-e még időd a 72 órás tabletta bevételére, de azt is orvostól kell kérni, nem valószínű, hogy csak úgy adnak a gyógyszertárban. Tudom, hogy nem egyszerű, de jó lenne, ha tudnál beszélni a szüleiddel. Szedd össze a bátorságod! Ha tudják, hogy van barátod, valószínűleg sejtik, hogy nem csak beszélgettek egész éjjel. Hidd el, nagyobb csalódás lenne nekik, ha eltitkolnál előlük egy esetleges terhességet, mint hogy megtudják, hogy már nem vagy szűz. Nem egyszerű, de próbálj beszélni anyukáddal diszkréten.

  • Kati

    2010. augusztus 18. szerda

    Kedves Doktornő!
    Eddig minden hónapban szinte napra pontosan jött a menstruációm. Eddig gumi óvszerrel védekeztünk, viszont most szerettem volna kipróbálni a hüvelygyűrűt. A menstruáció első napján előírás szerint felhelyeztem, (este). Viszont a vérzésemből másnap reggelre szinte semmi nem maradt és nap végére teljesen megszűnt. Megijedtem, így eltávolítottam még reggel a hüvelygyűrűt. Rá 4 napra azaz ma megint elkezdtem vérezni, alhasi fájdalmaim is voltak, de estére megint elmúlt a vérzés.
    Lehet, hogy ez a gyűrű miatt van? Hiszen az kb. csak 12 órát volt bennt.
    Ha nem ez a probléma, akkor mi lehet? Ilyenkor már érdemes terhességi tesztet végezni?
    Köszönöm szépen a választ!

    Válasz: Elég valószínű, hogy a hüvelygyűrű miatt múlt el a megszokottnál hamarabb a vérzés, és jelentkezhetett újra a levétele után. De ha mégis terhességre gyanakszol, már most is tesztelhetsz.

  • imola

    2010. augusztus 16. hétfő

    utolso menszeszem juniu kozepen volt,juliusban 2 napig barna folyadek es most sem jott meg.nehany tunet:hanyinger,mellfajdalom,alhasi fajdalmak…keszulok tesztet vegezni:(

    Válasz: Én is a tesztet javasolnám.

  • Liri

    2010. augusztus 16. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Fura gondban vagyok: miután orvosi javallatra fél évre abbahagytam az antibébi tabletta szedését, most újra elkezdtem mivel lejárt a fél év és az orvosom is ezt javasolta. De: pont az első gyógyszer bevételét megelőző napon együtt voltunk a párommal, és az óvszer nem biztos, hogy időben felkerült. Ezek után a menzeszem sem rendesen jött meg, csak olyan ímmel-ámmal, talán csak pár csepp naponta. Ez vajon mitől lehet? Terhes lehetek? Érdemes tesztet csinálnom? És ha igen, akkor mikor?
    Köszönöm a segítséget! 🙂

    Válasz: Nem túl nagy az esély, hogy a ciklus elején és végülis óvszer mellett összejött a terhesség, kb. 3-4%. De ha mégis erre gondol, kb. 12 nappal az eset után érdemes tesztelni, akkor már viszonylag pontos az eredmény.

  • Franciska

    2010. augusztus 11. szerda

    És még az előző levélből kifelejtettem hogy a menstruációm is késik.

    Válasz: Leginkább emiatt lehet terhességre gyanakodni. Így mindenképp ajánlott egy tesztet elvégezni!

  • Franciska

    2010. augusztus 11. szerda

    Tisztelt doktornő.
    Párommal mindig óvszerrel védekezünk és most kicsit aggódok mert a terhesség jeleit észlelem. Fáradékonyság túlzott érzékenység és a melleim is feszülnek. Mennyi rá az esély hogy terhes lehetek?

    Válasz: Ha mindig minden rendben volt az óvszerrel, időben felkerült, nem lyukad ki, nem szakadt el, és időközben nem csúszott le, akkor max. 1 % a terhesség kockázata. Ha már késik a menzesze, érdemes egy terhességi tesztet csinálni, de a tünetek ellenére még pontosan megjöhet!

  • Ági

    2010. augusztus 09. hétfő

    Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék, hogy valószínű terhes vagyok! Egy pár hetes lehetek! A jövőhéten nyaralni megyünk a balatonra és szeretném tudni hogy bemeheteke e még a vízbe vagy inkább nem!És legfőképpen mire vigyázzak!? Sajnos a nőgyógyászomat már nem tudom felkeresni addig, ezért kérem a segítségét!
    Köszönöm!

    Válasz: Szerintem bemehetsz a vízbe. Viszont a szokásosnál jobban figyelj arra, hogy strandolás után tusolj le, hogy ne maradj a nedves fürdőruhában. Egészséges terhesség esetén elég a megfelelő higiéniára figyelni.

  • PINTYI SZABINA

    2010. augusztus 09. hétfő

    szia sztok én szabina vagyok és nem tudom el gönteni h terhes -e vagyok vagy nem valaki segisten nekm meg oldani köszike mindenkitöl

    Válasz: Terhességi tesztet csináltál már? Én ezzel kezdeném.

  • Cintia

    2010. augusztus 09. hétfő

    Szia!!!

    Érdeklődnék,hogy terhes vagyok…és most készülök elmenni elvetettni miwel…életembe nem fér bele egy baba…és ha még nem wetetttem el és elmegy bennem a barátom,olyankor miwan?
    válaszod előre köszönöm

    Válasz: Ha már terhes vagy, akkor igazából nincs semmi. Viszont az abortusz után mindenképp szigorúan tartsátok be az orvos utasításait, és utána nagyon figyeljetek a védekezésre!

  • Lili

    2010. augusztus 08. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    31 éves vagyok. A párommal megszakításos módszerrel „védekezünk” már 6 éve. Június 10-én normális menstruációm (6 nap)volt. Majd következőhöz képest (július 8.) három hétre (július 30.) barna pecsételő „vérzésem” volt (3 napig). Ilyet még nem tapasztaltam. Csináltam terhességi tesztet (x-epil, 2db-os), ami negatív lett. Különösebb tüneteim nincsenek, olykor feszülő érzés a hasamban, derék fájás, gyomorégés, hangulat ingadozás. Elképzelhető, hogy terhes vagyok? Kicsit aggódom, hogy valami más bajom lehet.
    Előre is köszönöm válaszát. Lili

    Válasz: A tünetek még így együtt sem utalnak egyértelműen terhességre. Ha a rendes időben nem jelentkezik a megszokott vérzés, érdemes a tesztet megismételni. Esetleg másik fajtával. Ha normális vérzés is lesz a várt időben és ez a barnás váladék nem jelentkezik újra, nem valószínű, hogy bármi gond lenne, de ha újra előfordul, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Ancsika

    2010. augusztus 06. péntek

    Tisztelt Doktornő!
    Csináltam egy tesztet mivel már 2 hete késett és az eredmény pozitiv lett.Ma pedig barnás folyásom és enyhe vérzésem is van. Kérdésem most akkor terhes vagyok vagy nem?Mielöbbi válaszát várom Köszönöm

    Válasz: Igen, ha pozitív a teszt, akkor terhes vagy.

  • Nóri

    2010. augusztus 04. szerda

    Tisztelt Doktornő!

    Tanácsolta,hogy csináljak terhességi tesztet,ha a menstruációm ellenére is úgy gondolom,hogy terhes vagyok.Így is tettem,és negatív lett az eredmény.A mellem viszont továbbra is nő és a menzesz előtti napokban duzzadt és eres,most már hasszúrkát is érzek.Ezek ugye lehetnek peteérés jelei is?

    Köszönöm válaszát.
    Szép napot:)
    Nóri

    Válasz: Igen, ez a peteérés jele is lehet.

  • Ágnes

    2010. augusztus 02. hétfő

    Kedves Doktornő!

    23 éves vagyok! Kb. 2 éve hogy kiderült PCO-s vagyok! Azóta szinte folyamatosan szedem a Lindynette 30-at! Mikor kiderült hogy cisztám van előtte sokat elmaradt a menzesz vagy késett! A gyógyszer ideje alatt rendszeresen megjött! Egy hónapja több mint egy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését mert szeretnénk majd babát a párommal! A nőgyógyászom azt mondta nem fog egyszerűen menni a ciszta miatt, de két hete késik! Két tesztet csináltam 2 nap eltéréssel és mind a kettőn halványan jelent meg a 2. csík! A mellem fáj már több mint egy hete, rosszullétem egy reggel volt (az egy lagzi után volt…)! Kérdésem az lenne hogy lehetek-e ilyen hamar terhes a gyógyszer abbahagyása után és a cisztám miatt?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Ágnes

    Válasz:
    Előfordulhat. Mivel nem lehetetlen teherbe esni, csak lehetséges, hogy nehezebben fog menni. Ha pozitív a teszt, érdemes újra felkeresni az orvost, hogy kiderüljön, valóban terhességről van-e szó.

  • Evelyn

    2010. augusztus 02. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Nőgyógyászhoz készülök(első alkalom)fog.gátló felírása miatt és azt szeretném kérdezni hogy, hallotam a Cypromix nevű gyógyszerről ami jó a pattanásokra és fog.gátló is egyben.Nos nekem elég problémás a bőröm,visszatérő helyeken jön ki pattanás és elég fájdalmasak.Ha mondanám ezt a nőgyógyásznak,felírná nekem?
    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    Válasz:
    Inkább csak annyit mondj, hogy úgy tudod, van olyan gyógyszer, ami amellett, hogy fogamzásgátló, a pattanásos bőr ellen is hatékony. Fog ajánlani megfelelő gyógyszert, és akkor se aggódj, ha ez nem a Cypromix lesz.

  • Viktória

    2010. július 31. szombat

    Kedves Doktornő!
    A menstruációm, mindig pontos, még sohasem késett. Most viszont már egy hete csúszik.Más terhességre utaló tünetem nincs. Maximum, néha gyengének érzem magam. Csináltam egy tesztet, ami negatív lett. ettől függetlenül lehetek terhes?

    Válasz:
    Igen, a negatív teszt ellenére is előfordulhat terhesség. Ha továbbra sem jön meg, pár nap múlva érdemes a tesztet megismételni, vagy elmenni nőgyógyászhoz, ahol egyértelműen kiderülne, mi a helyzet.

  • Renimano111

    2010. július 30. péntek

    Kedves Doktornő!
    Én néhány napja (még nincs egy hónapja) szedek cypromix-et a nem kívánt szőrszálak és pattanások miatt. Azt mondta az orvosom, hogy ez a gyógyszer fogamzásgátló hatású is. Még nem szeretnék babát. Egy hete volt egy szexuális kapcsolatom, amikor másképp nem védekeztünk, csak a cypromix-el…lehetséges, hogy mégis teherbe estem? Mennyi idő után nyújt biztos védelmet a cypromix? A következő menstruációm ideje aug. 14. addig nem is érdemes tesztet csinálni? Vagy a teszt mennyi idő eltelte után mutatja ki az eredményt? Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Ahogy a tabletta betegtájékoztatójában is szerepel, max. az első 7 napban kell egyéb módon is védekezni, pl. óvszerrel. Ezután, rendszeres szedés mellett már kialakul a fogamzásgátló hatás.

  • Anonim

    2010. július 30. péntek

    Kedves Doktornő!

    Július 1-jén jött meg utoljára a menstruációm. Az utóbbi 6 hónapban 24-26 naponta jelentkezett. Most viszont már a 29. nap van és még mindig semmi. Az utolsó menstruációm óta többször is együtt voltam a barátommal, de minden alkalommal használtunk óvszert és egyszer sem észleltük, hogy kiszakadt volna. Most viszont egyre jobban aggódom, mikor érdemes tesztet csinálnom, érdemes várnom a 35. napig?

    Válasz: Ha nem szokott késni (és még azóta sem jött meg), érdemes lenne egy tesztet csinálni. Az óvszer mellett is ritkán előfordulhat terhesség. Lehetséges, hogy pl. későn került fel, és már termelődött némi előváladék, ami tartalmazhat spermiumokat is.

  • Lizi

    2010. július 29. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Az előző kérdésemhez annyit fűznék még hozzá, hogy nem észlelem magamon a terhesség jeleit, se hányinger, se mellfeszülés, semmi különöset nem tapasztalok, de még a rám jellemző havibaj tüneteim sincsenek (kisebb-nagyobb görcsök, tompa feszülés a mellemben, erőtlen végtagok). Gondolom csak a testemnek kell hozzászoknia az új gyógyszerhez, mégis kicsit ideges vagyok, és amúgyis ezek az információkat nem árt ha tudja az ember. Olyan előfordulhat, hogy a terhességnek semmilyen tapasztalható jele nincs az első pár napban/hétben csak a menzesz kimaradása?
    Köszönöm a segítségét!
    Üdvözlettel, Lizi

    Válasz: A terhességi tünetek hiánya nem jelenti azt, hogy nincs terhesség. Előfordul, hogy valaki egyáltalán semmit nem érez, egyetlen tünete a vérzés kimaradása.

  • Lizi

    2010. július 29. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Egy hónapja váltottam egyik fogamzásgátlóról a másikra. Ilyenkor normális az, hogy az első havi adag befejeztével jelentkező vérzés késik ahhoz képest ahogy az előző fajta tablettánál volt beállva? Esetleg egyáltalán nincs is észlelhető vérzés? Mennyi az esélye, hogy terhes lettem és mikor érdemes elvégeznem egy tesztet ha esetleg egyáltalán nem jön meg? Ha jól tudom ilyen váltáskor az új tabletta az első hónapban még nem olyan hatékony és érdemes jobban vigyázni, ezzel kapcsolatban azt a tanácsot kaptam, hogy ne várjak 7 napot az új tabletta kezdésével, hanem 5 nap után kezdjem el szedni és akkor nem szűnik meg a védő hatás. Kicsit nyugtalanít, hogy nem a megszokott ritmus szerint kezdődött a vérzésem, sőt, még nem is indult be.
    Előre is köszönöm válaszát!
    Üdvözlettel, Lizi

    Válasz:
    Ha a hét napos gyógyszerszünet idején nem jelentkezik vérzés, érdemes egy tesztet csinálni, és akkor elkezdeni csak a következő levél gyógyszert, ha negatív az eredmény. Elvileg az egyik tablettáról a másikra való áttérésnek nem kellene csökkenteni a fogamzásgátló hatást, esetleg az új tabletta szedésének első hetében más módon is érdemes (lett volna) védekezni.

  • sziszi

    2010. július 28. szerda

    Kedves doktornö! szeretnem megkerdezni hogy ha 30 napos a menzeszem és nem vigyaztunk de faj a mellbimbom egy kicsit szur a hasam lehetek -e terhes utolso menzeszem jun.30-an volt mikor teszteljek közben megfaztam befolyasolja ez a terhesseget ha terhes vagyok nem lesz baja a babanak. valaszat varom es köszönöm!

    Válasz: Igen, lehetsz terhes, csinálj tesztet. A megfázástól nem lesz baja a babának.

  • pandafalva

    2010. július 28. szerda

    Tisztelt Doktornő!

    Február végén hagytam abba a fogamzásgátló szedését. Azóta mindig nagyon pontosan megjött a menstruációm. Most késik, már 6 napja. A teszt negatív lett. Apró szúrásokat és feszülést érzek az alhasamnál, fáradékonyabb vagyok a szokásosnál. Arra nem utal semmilyen megszokott tünet, hogy megjönne. Mi a véleménye? Köszönöm!

    Válasz: Ha továbbra sem jön meg, pár nap múlva érdemes a tesztet megismételni.

  • Erzsébet

    2010. július 27. kedd

    Csak 14 éves vagyok még most próbáltam ki a szex-et és nem védekeztünk de nagyon vigyáztunk. A hasam egy hete nagyon fáj de nem jelentkeztek rosszúl létek de fel vagyok puffadva.Lehetek terhes?

    Válasz: Sajnos a „nagyon vigyáztunk”, nem mindig elég. Ha megszakítással védekeztek, kb. 5% a teherbeesés kockázata. Míg ha óvszert használtok, csak 1%.

  • Szilvi

    2010. július 27. kedd

    Tisztelt Doktornő! Párommal már egy éve probálkozunk a babával de még nem sikerült. Előfordult már olyan is hogy 35 napot késett. A teszt mégis negatív lett. Barátnőm azt mondta nagyon rágörcsöltünk a „dologra”. Van ebben igazság? Válaszát előre is köszönöm

    Válasz: Lehet benne igazság, de ezt nem igazán lehet irányítani. Ha 1 éven keresztül nem sikerült a baba, és még nem estek át rajta, érdemes lenne a párjával együtt egy kivizsgálásra elindulni, hogy mi lehet az oka, hogy nem sikerül. Első lépésként egy nőgyógyászt kellene felkeresni.

  • sziszi

    2010. július 26. hétfő

    Kedves doktornő szeretnem megkerdezni,hogy jun 30-an volt menzeszem es erzekeny a mellbimbom mikor csinaljak tesztet. Valaszat köszönöm.

    Válasz: Tesztet akkor érdemes csinálni, ha már késik a menzesz.

  • anonim

    2010. július 26. hétfő

    lenne pár kérdésem