Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • Umi Rita

    2008. október 16. csütörtök

    És csajok ha már ilyen érzelgősek vagyunk!
    Én is SZERETLEK TITEKET :)))))))

  • Umi Rita

    2008. október 16. csütörtök

    Zorkám!!!!! Mi van a teszttel? Siettem haza melóból, mert már annyira izgulok érted!:))))
    Babacsi, tényleg muris lenne ha egyszerre lennénk a Zsuzsival terhesek!
    Gondoltam rá hogy jövő 7en el kellene mennem nődokihoz h.vizsgáljon meg és mondjon v.mit miért nem jött eddig össze a pocaklakó, de jövő7en kellene elvileg lennie a pé.–mnek és az a 7úgy is laza meg zűrmentes, sok pihivel és úgy döntöttem hogy megvárom a következő mensit, és ha megjön utána akkor elmegyek dokihoz! Vagy ti mit csinálnátok a helyemben? Hm?
    Mennétek inkább jövő 7en dokihoz?
    Amúgy én is ennek a fórumnak a függője lettem! Ha egy nap 1X nem nézhetek rá, akkor tiszta lelki beteg vagyok! Sok barátot szereztem itt és jó érzés hogy ennyien aggódnak a másikért és törődnek vele! A férjemmel is meg tudom beszélni a dolgokat, csak azért olyan nők akik hasonló helyzetben vannak mint én olyanokkal könnyebb beszélgetni erről!
    Na most elszok picit mert hulla vagyok 4kor keltem és remélem mire jövök utánna addigra megtudjuk mi van Zorkánk oszlopos tagjával :))))
    Puszi

  • babacsi

    2008. október 16. csütörtök

    ZORKA!!!!
    TESZT TESZT TESZT!!!!!!!!

  • babacsi

    2008. október 16. csütörtök

    Sziasztok!
    Csucsu! nagyon gratulálok a babáidhoz… nagyon nagy boldogság lehet ennyi gyerköc… reméllem jol vagy, nagyon vigyázz magatokra, és köszi mindenkinek hogy szorit értem…. ZORKA!!! mi van ateszttel?? ma reggel is gondoltam rád, hogy mi van már , de nem vagy sehol. irj légyszi…
    Zsuzsi igazad van.. lehet látatlanban is szeretni ismeretleneket, én nem voltam eddigforum függö, de mivel már otthon is van net.. a párom nem is érti, hogy miket olvasok… 🙂 nagyon muris…de nem tudja, mert akkor rájönne hogy én vagyok babacsi, biztos nem teteszene neki hogy leirom a baját… de amugy egy tündér,. és nagyon szeretem…kifogom várni amig lép, és addig támogatom.. de most na nem is tudom ki irta, hogy .. meg azt sem tudom hogy már mikor de valaki egyszer azt irta, hogy azért mert ő nem kivánja ( attol még tud, szervi probléma nincs:9 azért engem még kényeztethetne.. nem is rossz ötlet, csak én annyira érzelmes vagyok, hogy ugy furcsa lenne, hogy ö nem akrja csak engem tegyen boldoggá,, ez nem ugyanolyan, nem szeretek almizsnát kapni, inkább kivárom, hogy bepörögjön:) ugye értitek.. sajnos keveset beszélünk rola, álltalában ő hozza elö decsak modjuk 2 hetetente..
    december elején megy vissza dokinőhöz. utána még vizsgálatok.. ha jok lesznek azok az eredmények. akkor ugyis lelkilegis jobban lesz, mert amugy nagyon jo és válltozatos a sexes életünk..
    na ennyi , most dolgozom, nem nagyon van több idöm, de irjatok.
    és Zsuzsi és Rita!
    az jo muris lenne ha egyszerre lennétek terhesek..
    irjatok, ma még jövök többször.
    sok puszi
    éa lányok!! én is szeretlek titeket..
    zsu.

  • vizi zsuzsi

    2008. október 15. szerda

    sziasztok csajok.azt se tudom kinek irjak.BABACSI!csak csatlakozni tudnék ritáékhoz.biztos nagyon nehéz de gondolj bele nemsoká vége és akkor milyen jo lesz.ne adjátok fel pár hét miatt.és tiszta szivből kivánom minél elöbb eljöjjön az a nap.nagyon sajnálom hogy beteg vagy.gyogyulj meg hamar.ZORKA.izgulok érted mi lesz holnap.remélem csak jo hireket kapsz.RITA.mi meg teljes gözzel vágjunk bele.azthiszem függő lettem.minden nap nézem az oldalt mert kiváncsi vagyok mi van veletek.aggodom és izgulok értetek.még igy látatlanba is de szeretlek benneteket.jo éjszakát.holnap”talizunk”sok pussz.

  • csucsu

    2008. október 15. szerda

    Babacsi: nem szabad eltávolodnotok egymástól a pároddal, most Neked kell tartani benne a lelket, amíg tart a kezelés. Próbáljátok megbeszélni a problémát, a csigaházba burkolózás nem megoldás.
    Én már kismama vagyok, 27 hetes. Ő lesz a harmadik nekünk. Szorítok Nektek, hogy mihamarabb rendbejöjjenek a dolgok és minél hamarabb átélhessétek az anyaság boldog élményét!

  • Umi Rita

    2008. október 15. szerda

    Babacsi, pont egyszerre írtunk:))))
    Én most értem haza a melóból! Mi mindig itt leszünk neked! Ez jó kis oldal és szeretek ide minden nap benézni mi van a „barátaimmal” :))) Beszégessetek sokat-sokat! :)))
    Annyira szurkolok a Zorkámnak! Jó lenne ha összejönne a baba! :)))
    De magamnak is szeretném, ugyhogy imádkozzatok csajok értem!
    Pusza

  • Umi Rita

    2008. október 15. szerda

    Jaj Zorkám!

    MOst értem haza a melóból és olvastam a dolgokat és hát annyira kívánom hogy összejöjjön a kis pocaklakó! Lehethogy nekem is el kellene mennem a dokihoz megnézetni magamat hátha ő tud valami okosat! 🙂
    Én annyira szeretném ha karácsonykor már lenne egy picike kis pocaklakóm! 🙂 Az lenne a legszebb kari ajándék!
    Babacsi sok sikert neked és tényleg beszélgessetek a pároddal! Zorka reggel írsz hogy mi volt a teszted eredménye?
    Addig is gondolok rád és szorítok neked!
    Sok puszi

  • babacsi

    2008. október 15. szerda

    sziasztok csajszik!! EZT MOST MINDENKINEK SZÓL:)
    nagyon köszönöm, hogy batoritotok, tudom jol ,hogy mennek ezek a dolgok, dehát szeretem, és szörnyü hogy nem nagyon tehetek semmit. azt kérte tölem, hogy amig ő nem lé irányomban addig hagyjm, mert neki is nagyon rosz, hogy férfi létére msot igy van. tudom hogy nem csal meg, csak ez most a betegségtöl van..ha elöbb odafigyeltünk volna euekre az eltávolodásos tünetekre.. már rég gyogyult len és én sem paráznék azon, hogy lehet -e egyáltalán gyerekünk majd, vagy hogy ujra olyn fickos lesz e mint az elején. de a gyergyafény meg a beszélgetés megvan..
    én is csak azt tudom irni, hogy szurkolok nektek, és hogy nagyon köszönöm, hogy irtok nekem, már sokforumon voltam, de ott olyan személytelen meg 2 hét után már nem is válaszolt senki.
    Zorka!
    ha már tegnap elött megkellett volna jönnie.. akkor lehet, hogy lehet:) mindenképp ird meg hogy mi lett a teszten, ha pozitiv lesz, majd babázunk együtt és ugyanugy fogok neki örülni,, ha esetleg negativ, akkor is van kivel megbeszélned,
    én akartam irni, hogy az elsö naptol számolj ami a mult honapban volt, de nem voltam itt délután.. a munkahelyemen voltam, a sürgösségin dolozom, bemntem, mert .. na mindegy szoval mellhártyagyulladásom van. volt már tavaly is, nagyon fájdalmas, de holnap akkor is dolgozni fogo, nem nagyon szeretm elhagyni magam..
    Rita, Zsuzsi legyetek ám rajt a babo témán.. fejleményeket várok.. és ha jo sokáig megmaradtok itt nekem, remélem még én is tudok egyszer olyan pozitiv dolgot irni.
    most lepihenek, nagyon fáj a hátam..
    holnap jövök, sok puszi mindenkinek.
    Csucsu! téged még nem nagyon smerlek, nem régota vagyok itt, irj nekem magadrol, te most hogy vagy?
    zsu.

  • Zorka

    2008. október 15. szerda

    Csucsu!

    Köszönöm szépen!!! 🙂 Csak egy kis bátorítás kellett, már annyira magam alatt voltam!!!
    Képzeld már annyira pánikoltam, hogy az előbb felhívtam az orvosom ő azt mondta, hogy legkésőbb tegnapig kellett volna megjönnie a gyógyszertől!Azt tanácsolta holnap reggel csináljak tesztet, azután bármilyen eredménye is lesz hívjam és megbeszéljük mi legyen tovább!Most egy picit megnyugodtam, huhh 🙂
    Bár most meg már izgulok, hogy mi van ha negatív lesz??!
    De majd holnap kiderül! Addig próbálok nyugton maradni!!
    Mégegyszer köszi, hogy írtál Nekem!! 😀

    Puszi

  • csucsu

    2008. október 15. szerda

    Szia Zorka!
    Ne keseredj el, minden megoldódik, csak legyél türelmes! A tüneteid alapján akár babás is lehetsz, tehát ha már ciklusidőben vagy, csinálhatnál egy tesztet. Én is szedtem egykoron a Duphastont, és bár nem azonnal, de terhes lettem nemsoká, miután abbahagytam. A ciklusodat a múlt havi első napjától számold, elvileg az a mérvadó, még akkor is, ha egy napig tartott a vérzésed.

  • Zorka

    2008. október 15. szerda

    Babacsi!

    Igaza van Ritának, én is voltam már ilyen helyzetben!
    Próbáld megoldani, beszélgetés, vacsi, közös program, ilyesmi!Véleményem szerint az ilyen problémákat valahogy mindig a nőnek kell megoldania!Ez engem régebben nagyon bántott, tudod az a bizonyos „De mindig én..” kezdetű mondat, de rájöttem, hogy nem az a lényeg, hogy ki kezdeményezi a megoldást, hanem hogy van megoldás, csak meg kell találni a lényeg, hogy közösen!!!Fel a fejjel!!Ne légy szomorú, próbálj meg pozitív és vidám lenni és segíts a párodnak, hidd el neki is nehéz, ráadásul ő férfi, teljesen máshogy éli ezt meg mint mi, tudom nem könnyű, de hidd el megéri!!!!!
    Drukkolok Neked, hogy megoldódjon!Majd írj, hogy alakul a dolog!!!
    Küldök egy nagy ölelést 🙂

    Puszi: Zorka

  • Zorka

    2008. október 15. szerda

    Sziasztok Csajok(Umi Rita, Vizi Zsuzsi, babacsi)!

    Nem tűntem el, minden nap olvaslak Benneteket, csak nem mindig van időm írni, mostanság elég sok munkám van 🙁
    Egy picit elveszettnek érzem magam…. tegnap is kérdeztem igaz nem itt, hanem ezen az oldalon de másik témában, de senki sem válaszolt… 🙁 nagyon szontyi lettem emiatt, mert elkélt volna a jó tanács…. De hát ez van!
    Örülök, hogy Nektek azért hiányoztam 🙂
    Nem tudom mi van velem…
    Képzeljétek, nagyon meg vannak duzzadva a melleim (szemmel látható!!!) fájnak is, magas a hőm 37, vagy a körüli és szurkál a petefészkem is!Most nem tudom, hogy a gyógyszertől van e, amit kaptam, bár már abbahagytam a szedését egy hete, vagy esetleg…. de ebbe bele se merek gondolni! Nem tudom, hogy menjek megint dokihoz, vagy várjak, hátha megjön, vagy mi legyen!
    Az a baj, hogy mivel nem jött meg múlt hónapban csak 1 napra így nem tudom mikorra várjam az e havit??!A gyógyszertől amit kaptam tán meg kéne jönnie, no de mikor???A dokim azt mondta akkor nem jön meg, ha közben beköltözik a pocaklakóm!
    Tanácstalan vagyok….

  • Umi Rita

    2008. október 15. szerda

    Szia Babacsi!

    Tudod hogy őszinte legyek nálunk is volt egy ilyen időszak, hogy keveset foglalkozott velem és ez engem bántott! Le kellett ülni és meg kellett beszélni! Elmondtam neki hogy engem nagyon bánt hogy keveset foglalkozik velem, és hogy nekem szükségem van a törődésre és a gyengédségre, ő azt mondta hogy picit fáradt igaz 12 órákat dolgozik minden nap, kemény fizikai munkát, de azt mondta változtat ezen és hogy igazam van! Én mondtam neki hogy nem arról van szó hogy minden nap szeretkezzünk, csak alvás előtt mondjk ( amikor általában látjuk egymást a napból) akkor simogasson picit öleljen át! És azóta tök jó minden! Minden alvás előtt átölel simogat és sokat beszélgetünk! MOndjuk azóta mióta elvett feleségül sokkal de sokkal jobb a kapcsolatunk! 4év után vett el idén! 🙂
    És egy picit próbáld őt is megérteni! MOndjuk űljetek le egy pohár bor vagy sör mellett és beszéljetek ki magatokból mindent! Mondjuk nekem a férjem a legjobb barátom és mi mindent megbeszélünk, a legapróbb dolgokig! Vagy főzz neki egy gyertyafényes vacsorát, mond el neki hogy mennyire szereted és hogy mindig mellette leszel! Tudom hogy hiányzik a testi kapcsolat, de nem minden azon múlik! Beszéljetek róla! És attól még hogy nem lehettek együtt, mert…., ő attól tud téged kényeztetni! Nálunk ez így szokott lenni! Amikor nekem megvan és rá pont akkor jön rá, akkor egyértelmű hogy önzetlenül és szeretetből könnyítek rajta!

    A másik dolog, hogy én is ennek az oldalnak a függője lettem! MInden nap ránézek, nagyon jó barátokat szereztem itt, téged, a zorkát és a zsuzsit! Imádok veletek dumcsizni! :))))
    És ti legalább erőt adtok, h.eddig nem jött össze a baba és segítetek pozitívan felfogni hogy akkor majd ebben a hónapban!:))
    Köszi h.vagytok nekem!
    Most mennem kell melóba!
    Puszi

  • babacsi

    2008. október 15. szerda

    Sziasztok!
    Zorka nagyon eltüntél… hogy vagy mi van veled? irj kicsit.
    zsuzsi Rita!
    akkor nektek majdnem egyidöben kell probálkozni..(csak ne gondoljatok közben egymásra:) hehe
    nekem egy hét mulva fog megjönni álltalában pontos.
    Ma nem jol vagyok, szabadnapos vagyok, de be kell mennem a munkahelyemre (sürgösségi) délelött, valami baj van velem, nem aludtam semit, azt hiszem mellhártyagyulladásom van vagy valami bordaközi izom. utána néztem ezeknek, nagyon nagy fájdalommal jár. az tuti hogy igy már évek ota nem szenvedtem semmitöl…
    amugy is nagyon rossz kevem van, ugy érzem, kezdünk eltávolodni itthon egymástol, nem tudom mit tegyek. látszolag minden rendben, de mivel nem vagyunk együtt, nincs meg az az intim helyzet, nincs már az se hogy átöleljük egymást… de veszekedés sincs csak vagyunk.. én varrogatok, tv-zek, ő meg gitározik, és kb ennyi amit beszélgetünk.(hehe) szerintem depis lett, de be nem vallaná.. kinek van ötlete?
    ugy érzem én már nem tudok mit tenni, pedig probálkozom. odabuni se merek, mert kezdeményezésnek veszi… és most nem tud.. és ez bántja.. kicsit bewzéltünk erröl.. na de!!! tegnap félig leestem a kanapéról, mert nem nagyon tudok orditás nélkül megmozdulni se, levegöt se kapok.. erre nem is segitett, csak mosolygott, és azt kérdezte, hogy kicsim, te most tesztelsz engem?
    nagyon elvagyok keseredve, mert ő alapbol nem ilyen, mindig segitökész, meg nagyon szeret, ezt tudom, de már nem értem, hogy mi történik vele, kicsit most ki vagyok.. ne hagyjatok magamra, irjatok..
    és arrol is hogy veletek mi van..
    ugy érzem, látatlanban is jo barátnőket szereztem itt.
    sok puszi nektek
    Zsu.

  • Umi Rita

    2008. október 14. kedd

    Helló Babacsi!

    Nekem 23.- án lesz elvileg peteérésem, de majd az ovus mikroszkóp segít! Vagy is majd jövő hónapban kiderül!:))) De annyira nagyon jó lenne ha most végre összejönne a kis pocaklakóm:) Majd lesz v.mi! Nálatok is előbb itóbb beköltözik! 🙂
    Zorkám mizujs van veled?
    MOst megyek fürcsizni és pihizek! Puszi

  • vizi zsuzsi

    2008. október 14. kedd

    szia Babacsi.nekem 26 án lesz pé-m.ma szabad napos vok.de itthon tettem a dolgom.főztem takaritottam.jol el is fáradtam.ma talán elmúlik a mensim is.na megjött a nagy lányom adok neki enni pussz.

  • babacsi

    2008. október 14. kedd

    Sziasztok !
    Rita remélm használni fog a mikokütyü… és komolyan irigyellek, hogy ti probálkozhattok… ha ilyen lendülettel, tuti eggyel többen lesztek karácsonyra. ha meg mégsem, hát majd jövöre.
    én ezt most már igy fogom fel.. 23 honap keserve (mensikor) kicsit felörölt, de most hogy tudjuk mi a baj… nem mondom hogy jobban vagyok, de legalább gyogyulunk…
    ma van 5 hete hogy nem voltunk együtt .. sex nélkül nehéz az élet.. elterelem a gondolatokat.. varrogatok, dolgozom, kutyázom, és eszem.. sajnos.. de bizom december elején kell visszamenni az orvoshoz..
    zsuzsi! sajnos nem ismerem a növéredet, de látásbol lehet..

    kinek mikor lesz pé-se? csak hogy legalább miattatok tudjak drukkolni…
    puszi

  • Umi Rita

    2008. október 14. kedd

    Sziasztok!
    Képzeljétek tegnap már meg is jött az ovu. mikroszkópom! Ki is próbáltam és tök tutkó! Vagy is majd kiderül! 🙂 Már elkezdtünk gyakorlatozni is a férjemmel, most mindent bedobunk! Annyira szeretném hogy karácsonyra legyen már egy pocaklakóm! Bár nem tudom vezetni hogy fogok akkor! Most járok vezetni tanulni idén már a rutinon is túl leszek! 🙂 De majdcsak mire látszik a pocim a városi felén is túl vagyok! Nagyon szeretném hogy a jézuska hozzon nekem egy pocaklakót! :))) Azt szeretném ajándéknak!:) Hát legyen szép napotok csajok, most megyek melóba! Este jövök! Pusz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 14. kedd

    BABACSI szia.vadasné erzsike a nővérem neve.én is azt hallottam a munkatársamtol hogy egy idő után tönkremegy a teszt.a gyogyszertárba is lehet kapni 2-3000ft ért.remélem ritának beválik.meddig kell még nélkülözni a szexet?remélem hamar meggyogyul a párod.szép napot mindenkinek.pussz

  • babacsi

    2008. október 13. hétfő

    Sziasztok!
    rita! nekem is van olyan mikroszkopom, már kb 1 éve vettem, én azt nemmonnám,hogy nem válik be, sztem kimutatja a pé-t, csak nálam hiába mutatta, a párom miatt…amugy megcazt irják, hogy mindennap ajánlott használni, én is igy csináltam, de most valami baja let, mert nem mutat már semmit, olyan mintha meglenne benne törve az a kis műanyag ablak.
    de a pénzt megéri .. és sok olyan ismerösömnek segitett már.
    bár többen inkább a hömérö és mellé kombinálva a DM-ben kaphato peteérés vizeletes tesztel,, erre esküsznek.
    Zsuzsi! lehet hogy ismerem a növéredet, vagy lehet hogy csak látásbol, de a keresztnevét nem tudom még,
    lányok van ötletetek, hogy mivel foglaljam le magam a sex mentes idöszakban? :)) én alapbol jol birom, de ma van 5 hete.. hihi
    irjatok pussz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 13. hétfő

    szia BABACSI!én az itteni mekibe dolgozom.képzeld a növéremék K aposváron laknak TOLDI LAKÓTELEPEN ÉS ő is a kórházba dolgozik ő a szemészeti ambulancián.ma is megyek dolgozni délután 2re.majd még irok.pusz.RITA!!nem tudom mi ez ami veled történik hogy 2 napot volt meg.de multkor is csak pár napig volt nem?szorakoznak a hormonjaid veled.remélem beválik a mikroszkóp.tudom melyík mert az eggyik munkatársamnak is van,de sajna neki nem vált be eddig.mindenkinek jo munkát.pussz.

  • Umi Rita

    2008. október 13. hétfő

    Hali csajok!

    Hát én már teljesen megvagyok zavarodva! Tudjátok írtam hogy csütörtökön megjött, de képzeljétek el szombaton már nem volt meg! Azt akárhogy is számolom csak 2nap! Pedig mindig 5napot szokott meglenni! De nem baj, mert tegnap elkezdhettük legalább ebben a hónapban nyújtotta lehetőségeket a férjemmel! Képzeljétek rendeltem a neten ilyen evolúciós mikroszkópot, tökre jókat írnak róla! Hát majd kiderül! Valamelyik nap jön meg! Legyen szép napotok! Pusz

  • babacsi

    2008. október 12. vasárnap

    szia Zsuzsi!
    én korházban dolgozom.. és te?
    nekem ez a honap már nem hoz semmit, tegnap vagy elötte nap volt a peteérésem, nem voltunk együtt akkor, meg most nem is lehetünk védekezés nélkül .. amig a párom antibiotikumot szed, mert erös gyogyszerek. de nektek mindenkinek nagyon szoritok, és azért irajatok, mi van veletek.
    zs.

  • vizi zsuzsi

    2008. október 12. vasárnap

    sziaBabacsi.én is megyek éjszaka dolgozni.te hol dolgozol?ja majd talán ez a honap…hoz valamit.remélem.pussz

  • babacsi

    2008. október 12. vasárnap

    sziasztok!
    Rita, zsuzsi sajnálom ezt a honapunkat, nem sikeeült egyikünknek sem…. de igazatok van, legalább lehet probálkozni, reménykedni….
    szép vasárnapot nektek, én meg megyek éjjelre melozni.
    puszi
    zsu.

  • Umi Rita

    2008. október 11. szombat

    Szia Zsuzsi!

    Hát sajnálom, de itt van ez a hónap, amit ismét végigpróbálgathattok! Majd most összejön! Remélem! Jó 7végét csajszi!

  • vizi zsuzsi

    2008. október 10. péntek

    sziasztok!hát nekem is eljöt a következő hónap kinálta lehetőség:(ugyanis ma megjött.rita nekünk majdnem ugyanazon a napon van a mensi a pé is.na jó hétvégét.pussz.

  • Umi Rita

    2008. október 10. péntek

    Hát csajok nekem a 23.-át írja ovunka, de addig is próbálkozunk( hiszen kellemes időtöltés) :)))) és majd 23.-a előtt meg akkor keményen dolgozunk rajta! Hát majd kiderül csajok!
    Nektek is jó hétvégét, és ha van valami, írjatok! Sok puszi

  • Zorka

    2008. október 10. péntek

    Nem tudom, az egyik fórumos csajszinak bejött, előző hónapban akkor volt együtt a párjával, amikor a peé. jelezte neki és most pedig babócát vár 😀
    Szerintem azért lehet benne valami, ezek után, nem????
    Én azért figyelem, és akkor aktivizáljuk magunkat 😀 aztán majd kiderül….

    Legyetek jók, és mindenkinek szép hétvégét kívánok!!

    Puszi Nektek

  • Zorka

    2008. október 10. péntek

    Sziasztok Csajok!

    Umi Rita sajnálom, de fogd fel úgy hogy így eljött a következő hónap kínálta lehetőség!!!!Én mindig ezt mondom magamnak!Tegnap megnéztem egy filmet, ami arról szólt,hogy a pozítív gondolkodás segít elérni a célokat, álmokat, vágyakat, ha minden nap elmondom magamban, hogy mit szeretnék, akarok akkor a vonzás törvénye végett el fogom érni, az kérdés, hogy mennyi idő alatt de biztosan elérem!!Ha nem arra gondolok, hogy mit nem szeretnék, hanem arra amit szeretnék akkor előbb utóbb beteljesül, csak hálásnak kell lennem azért, amim van!
    Hát nem tudom Nektek mi a véleményetek, de én kipróbálom….. 😀
    Próba cseresznye, veszteni valóm nincs!!!Nem igaz!!!
    Egyébként nagyon érdekes film volt!!

    Ez a ciklus.hu én sem tudom mennyire valós, de ezt is egy lehetőségnek kell felfogni, aztán vagy bejön VAGY BEJÖN

  • vizi zsuzsi

    2008. október 09. csütörtök

    sziasztok.én már jo pár honapja vagyok a ciklus.hu-n.igen jelzi mikor kell megjönnie meg mikor van peteérés de mint látjátok nem vált be eddig nálam.azt is onnan tudom hogy elvileg holnap lenne esedékes.maj csinálok tesztet ha késik pár napot de addig nem.meg semmilyen tünetem nincs az se hogy megjön az se hogy nem.várok.puszi mindenkinek.

  • Umi Rita

    2008. október 09. csütörtök

    Regisztráltam magamat erre a ciklus.hura, de nem igazán tudom mennyire lehet megbízható és mennyire nem! Én sokat gondolok arra is hogy lehet a melóm miatt nem jön össze! Kicsit zűrös, egy élelmiszer boltban vagyok főnök, de sok nehezet kell emelni, meg sok a stressz! Bár mostanában elkezdtem inni a citromfű teát nyugtató, de tényleg:))))
    Amúgy csajok jó hogy itt vagytok és megtudom olyan emberekkel beszélni a gondomat aki hasonló helyzetben van mint én!:))
    Szép álmokat jóéjt!

  • Umi Rita

    2008. október 09. csütörtök

    helló csajok!

    Nyugi nálam minden oks, ne aggódjatok! Elterelem a gondolataimat a melóval! Meg amúgy is majd kiderül ebben a hónapban mi lesz! Ezt a ciklus.hu.-t meg kipróbálom! Köszcsi! Valami van írjatok! Pusz

  • babacsi

    2008. október 09. csütörtök

    sziasztok!
    Zorka! én is regisztráltam oda, nekem is tök jol megvan akkor mikor jelzi, kiszámolja, nekem ma van apé-m érzem is meg tudom, de sajnos nem lehet együtt lennünk.. már leirtam.
    Rita! nagyon sajnálom, hogy ez van, de tudom mit érzel, én már 2 éve minden honapban igy vagyok vele. kár hogy nem mentünk el leöbb dokihoz. ha ezt tudom, nem egy évet várok Í(mert ugye azt mondják) elmegyek fél év után vizsgálatokra meg apárom is, mert most meg kell még min 3-4 honap hogy meggyogyuljon, de ki tudja mi lesz.
    zsuzsi! neked mikor jön meg? remélem nem jön meg, de irj erröl, és szolj ha csináltál tesztet.
    sziazstok Zsu.

  • Zorka

    2008. október 09. csütörtök

    Szia Umi Rita!!

    Ne légy szomorú!Figyelj csak én regisztráltam a ciklus.hu-n és ott ha vezeted a menzid akkor kiszámolja mikor lehet kb. peteérésed!!Próbáld ki!!Hátha bejön?!ÉN most ezt próbálom, hátha bejön 😉
    Addig meg vessetek be mindent ezerrel 😀

    Puszi: Zorka

  • vizi zsuzsi

    2008. október 09. csütörtök

    szia rita.őszintén sajnálom:(.én sem bizok benne de még nekem nem jött meg,és állandoan azt álmodom terhes vok meg szülök meg dokihoz járok.várok még és majd meglátom.fel a fejjel.talán majd most össze jön.millio pussz.

  • Umi Rita

    2008. október 09. csütörtök

    Ja és még valami csajok:))) Akkor nálam jó kezdés volt, mert mi tegnap együtt voltunk a párommal, utánna kipárnéztam magamat, tehát ha a menszi alatt van a pé.-m akkor összejöhet :)) De nekem csak 3napig szokott max meglenni, akkor utánna is belevetjük magunkat erősen a pocaklakóra :)))) Szép napot csajok

  • Umi Rita

    2008. október 09. csütörtök

    Helló csajok!

    Gondoltam írok nektek és megírom, h.nekem megint nem jött össze! Ma reggelre megjött, a nemvárt 🙁 Mostmár azt sem tudom mit gondoljak! Most amit a babics írt, mi pont fordítva csináltuk a párommal és lehet azért nem jött össze! Én mindig azt gondoltam hogy a 14.nap után lehet a pé, és mi menszi után nem is nagyon próbálkoztunk! De ebben a hónapban akkor megpróbáljuk így! HA nem lesz már meg, akkor a 14.napig minden második nap próbálkozunk és majd kiderül November 5.-én 🙂 NAgyon remélem hogy karácsonyra már 1pocaklakóval többen leszünk! Zorka te voltál már dokinál? Zsuzsi nálatok mi a helyzet? Pusz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 09. csütörtök

    szia rita.igazad van amit irtál.tök jo hogy meglehet osztani az örömünket bánatunkat.szoritok neked.most megyek aludni éjszakás voltam jo éjt mindenkinek.pussz.

  • Umi Rita

    2008. október 08. szerda

    Helló Zorka és Vizi Zsuzsi!

    Örülök h.megtaláltatok iwiw-en! Azért jó barátságok szövődnek ezen az oldalon, nem? Millió puszi:
    Rita

  • babacsi

    2008. október 08. szerda

    sziasztok!
    Lili hát örülök, ha te is örülsz..
    nagyon várom, hogy a többiekkel mi van.. olyan jolenne már egy pozitiv tesztes ügyet olvasni. én már 2 éve várok rá, de egyenlöre ugy nz ki nem lehet,, ( alul leirtsam hogy miért) de addig is amig nem lehet, nem hagylak itt titeket, várom, kivel mi van. irjatok.
    Zsu.

  • Lili

    2008. október 08. szerda

    sziasztok,
    Na meg jött végre 🙂 de a 38. napon!
    Mondjuk nekem ez jó hír, mert nem szeretnék babát.
    De nektek szurkolok!!!

  • Zorka

    2008. október 08. szerda

    Szia Umi Rita!

    Örülök, hogy jól vagy és a jelekből ítélve…. 🙂
    No de ne kiabáljuk el, nem igaz!!!!Azért nagyon szoritok Neked!!!!!Pénteken, ha megcsináltad a tesztet azonnal írj ám!!!! 😀 Várom!!!
    Nálunk egyenlőre semmi, csak az a mindjárt meg fog jönni érzés… majd meglátjuk… 🙂 én bízom!!!!!!Nagyon!! 😉
    Felveszlek iwiwen!!
    Légy jó és vigyázz magadra!!

    Puszika

  • vizi zsuzsi

    2008. október 08. szerda

    megint én.rita téged nem tudtalak felvenni mert azt irta nincs találat.légyszi vegyél fel.kösz pussz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 08. szerda

    sziasztok.megnézem az iwiwet és felveszlek benneteket.amugy énis vékony vagyok.43kg 157cm.pussz.

  • babacsi

    2008. október 08. szerda

    Sziasztok Rita és Zsuzsi és többiek!
    Én nem tudnék a helyedben 10-ig várni ha már ennyi tünetvan.. de mindegy.
    légyszives irdf majd meg hogy mi van.. én szoritok mindenkinek. nálunk a babagyártás:) elvan most hagyva legalább janubrban tudunk csak probálkozni, a párombeteg, meg kell hogy gyogyuljon, eddig nem javult, de még csak 2-3 hete kezelik.
    majd irok, és olvsaom mindennap hogy kivel mi van. eröt ad.
    sok puszi mindenkinek. én is vagyok az iwiw-en Kovács Zsuzsanna kaposvárrol 31 éves.

  • Umi Rita

    2008. október 08. szerda

    Szia Zorka és Vizi Zsuzsi!

    Képzeljétek el, most keltem fel, az volt az első hogy hőmérőztem és még mindig 36.9 fokos vagyok és nem tudtam felkelni az ágyból annyira szédültem! Tegnap este csináltam fincsi vacsit, és úgy be kajáltam belőle és 11.kor fel kellett kelnem mert megint éhes voltam! És annyira duzzadt a hasam! Olyan fura! Én tudjátok amúgy nagyon vékony vagyok! Ha van iwiw-etek nézzetek meg( Umenhofferné Mohai Rita néven vagyok) fel is vehettek, na mindegy én vékony vagyok és eléggé duzzadt a hasam és így látszanak a hasam oldalán az ereim! :)( Ma veszek azért a biztonság kedvéért tesztet, de azért várok 10.-ig h.mi lesz! Remélem összejött a pocaklakó! Na most megyek vezetni tanulni utánna meg dolgozni! Millió puszi csajok!

  • vizi zsuzsi

    2008. október 07. kedd

    sziasztok csajok.rita zorka és babacsi.olvasom mi van veletek.eddig én is ugy állok mint ti.tiszta bizonytalanságba.remélem ez a hónap mindenkinek jo lessz.rita nemsokára 10.van…mindenkinek a legjobbat kivánom.jo éjt pussz.

  • Vikunya

    2008. október 07. kedd

    haaat, nalam meg mindig semmi jele a mensinek, viszont orvoshoz csak ket het mulva tudok elmenni – kulfoldon vagyok.

    eleg tanacstalan vagyok iiiiigy :-/