Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • Umi Rita

    2008. október 20. hétfő

    Ugyan már Csajok, tudjátok hogy mennyire Imádlak titeket! :)))) Jó hogy vagytok nekem, és nem szeretném hogy harag legyen kettőtök között! Hiszen mind a ketten nagyon jó arcok vagytok! Igen Zsuzskó, hozzátok képest messze van Kalocsa, de hozzánk képest meg nagyon közel! Mostmár Hajós is város lett, hatalmas buli volt a városavató, szét buliztam az agyamat, (már amire emlékszem) :)))))
    És tényleg tök jó hogy vagytok nekem, nagyon megkedveltelek titeket, és ha 1nap minimum 2X nem tudok ránézni az oldalra h.mi van veletek már tiszta depi vagyok! 🙂
    De most tényleg megyek szadizni:)))
    Jó éjt csajok szép álmokat és holnap reggel mielőtt megyek dolgozóba jövök hozzátok!
    Millió pusz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 20. hétfő

    én se ugy gondoltam.ne hari.csak olyan jo veletek.tudom merre van kalocsa.jo messze.ritus jo dögönyözést.pussz

  • Zorka

    2008. október 20. hétfő

    Köszi Umi Ritus 😀

  • Umi Rita

    2008. október 20. hétfő

    Zsuzskó! Kalocsát, vagy Baját tudod hol van? Az közelében! :)))
    És Tényleg hogy a Zorkánk más hova is írkál az nem azt jelenti hogy átpártol! Hidd el nekem minket sokkal jobban szeret :)))))))
    Nekem sem kell más itt nekem 3-an pont elegek vagytok hogy megbeszéljünk mindent! :)))
    De most elmegyek fürdeni utánna csinálok vacsit és utánna agyon dögönyözöm apát! 🙂
    Pusszancs

  • Zorka

    2008. október 20. hétfő

    ViziZsuzsi: azért mert máshol is szoktam beszélgetni, az nem azt jelenti, hogy el foglak titeket felejteni!!!!!!!!! Ne légy már annyira negatív!! 🙂 Tudod több téma is van itt ami engem érdekel és nem biztos, hogy itt választ kapok rá, viszont máshol lehet, hogy tudnak nekem segíteni!Szted ez baj?? Egyébként nincsenek annyira nagyon sokan, hogy nem tudd követni, ha figyelemmel kíséred!!!Egyébként én először nem ide írtam, hanem a másik oldalra, csak emléxem hogy UmiRitus kérdezett anno valamit, amire tudtam a választ és ezért írtam neki, és közben össze barátkoztunk ugyan úgy, mint Veled 😀
    A másik cikk egyébként : „A terhesség első jelei” ha esetleg mégis érdekli valamelyikőtöket!!!!!!!!!!!! 😉

  • vizi zsuzsi

    2008. október 20. hétfő

    hali.én nem akarok átnézni a másik fórumra mert akkor ott is irjak és szép lassan már annyian lennénk hogy elfelejtenénk egymást.ott is ugyan ez van ritus.ott is irnak lányok egymásnak.tökre ugyan ez.én nem megyek nem is ismerek senkit.nekem nem kell más ismerős.jo hogy vagytok és mások nem kellenek.ja és ritus merrefelé laksz.olvastam iwiwen de merre van?pussz.

  • Umi Rita

    2008. október 20. hétfő

    Szia Zorka!

    Jó hogy itt vagy, már hiányoztál:))))
    Hogy telt a napom? Szarul, de talán már jobb lesz, mert mindjárt jön a férjem haza! Ő az egyetlen jó dolog a mai napomban! :)))))
    Amúgy meg hulla fáradt vagyok és nagyon éhes, és olyan semmilyen vagyok! És tényleg lassan telt az én napom is! Kibb….t sokan voltak és semmire nem volt időm! Melyik az a másik fórum?

  • Zorka

    2008. október 20. hétfő

    Sziasztok Csajszik!

    Nem tűntem el!!! 🙂
    Van ezen a lapon egy másik fórum és ott is van sok kedves ismerősöm, velük is szoktam beszélgetni!!Ha van kedvetek nézzetek ide is be!!Sok érdekes dolgot lehet olvasni és tapasztalatot cserélni!!!!
    Egyébként igen, ma reggelre megjött, és akkor még enyhén fejeztem ki magam!!!!
    Nagyon durva dolgok jönnek ki!Tudom, hogy ez gusztustalan de ne tudjátok meg!
    Egyrészt örülök mert így tudom, hogy a menzim rendeződött és hogy VAN peteérésem, másrészt picit szomorú vagyok…. 🙁 de hát ez van nem igaz!
    De talán ez a hónap a miénk lesz! 🙂
    Babacsi: örülök, hogy jól telt a hétvégéd, jó, hogy végre vidám vagy!! 🙂
    Vizizsuzsi és UmiRita olyan jó, hogy vagytok, és gondoltok Rám…. Én is sokat gondolok itt mindenkire, hogy tök jó, hogy megbeszélhetjük a gondjainkat, elmondhatjuk a bánatunkat vagy épp örömünket egymásnak!!! Na de nem érzelgek tovább!! 🙂
    Veletek mizu??Hogy telt a napotok?
    Nekem naon lassan telik, és még hol van a 6óra!!!
    Majd még benézek 🙂 pusszantok mindenkit!!!!!!

  • Umi Rita

    2008. október 20. hétfő

    Szegény zorka akkor most biztosan el van keseredve, nagyon bízott a babában! Meg én is! Pedig elmondhatta volna, mert mi segítünk neki picit feldolgozni! Bár szerintem szegénykémnek először magában kell helyretennie a dolgokat! Én már annyira szeretném hogy összejöjjön a babóca! Minden gondolatom körülötte forog!
    De remélem karácsonyra már 3–ban ünnepelhetünk és a babócának is jut azokból a fincsi kajákból amik akkor szoktak lenni!
    NA most elmegyek cigizni!
    Pusz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 20. hétfő

    zorkával „találkoztam”.véletlenül el nyomtam valamit és ott irt valakiknek.azt irta megjött neki is.nem tudom miért nem irta meg nekünk is hiszen hiányoljuk meg minden.HALLO ZORKA HALLO.ITT A FÖLD VÉTEL JELENTKEZZ.÷) 🙂

  • vizi zsuzsi

    2008. október 20. hétfő

    sziasztok.igen jo lenne ha eggyüt lennénk terhesek.képzeljétek megint azt álmodtam hogy szültem.egy szőkehaju kisfiut aki már tudott járni meg beszélni.igazi supermant:)meg annyi tejem volt és szoptattam és minden csupa tej volt.erre felébredtem.de jo volt.mi nem tudom tudunk e eggyütt lenni mert pont váltjuk egymást bercivel.mikor ő lesz itthon én dolgozom és forditva.de remélem azért lesz időnk.hát ritus sok sikert.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mi most oktoberbe van egy éve hogy probálkozunk.azt olvastam 1év alatt 85%az esély a terhességre.hát nem tudom…én orvoshoz nem megyek.még egy ideig probálkozunk aztán vagy vagy.35 évesen már nem akarok szülni.igaz látok most is idősebb kismamákat de én nem akarok.majd találkozunk.vigyázzatok magatokra.Babacsi.hogy vagy?rendbe jöttél kicsit?remélem most is boldog vagy.millio pussz

  • Umi Rita

    2008. október 20. hétfő

    hali Babacsi!

    Na a lényeg lényege, eldöntöttem, hogy mi hogyan lesz! Ugye bár ez a 7 a próbálkozás hete, most mindent beleadunk, apait anyait :)))) és 5.-én nem kellene elvileg megjönnie, ha minden jól megy, de ha mégis megjön, akkor elmegyek a dokihoz! De ha nem jön meg, aminek nagyon örülnék, akkor is elmegyek dokihoz! Tehát ez a nagy terv!
    Zorkánál nem tudom mi a helyzet nem jelentkezett!
    Tök izgi lenne ha Zsuzskóval egyszerre lennénk terhesek! :)))))
    Na én most alszok picit, mert hulla fáradt vagyok!
    Utána jövök! Legyen szép napotok, puszi

  • babacsi

    2008. október 20. hétfő

    sziasztok!
    most ébredtem, semmi különös nincs velem. nagyon álmos vagyok, nemtudom magam kipihenni… és ráadásul dolgozom éjjel, ma is meg holnap is..
    Nem tdom hol lehet Zorka. remélem jol van.. ti tudtok valamit rola?
    Zsuzsi! nagyon köszi a bátorító szavakat… egy fokkal jobban érzem magam.. de szintén csak a várakozás van, azért még nem gyogyult meg teljesen, de azt hiszem ha ezt az idöd kivártam, nem lesz nehéz a többi se, és biztos vagyok benne hoy jövöre nekünk is lesz babánk..
    és Rita Zsuzsi, (Zorka, ha még nem..), tuti hogy nektek is hamar összejön, ha ilyen szorgalmasak vagytok:)
    de Rita ha mégsem, ugye elmentek a dokihoz? az én példámbol okulva,, én nem várnék ilyen sokáig ha ezt tudom elöre.
    na puszi csajok, most megyek a dolgomra, de majd még benézek.
    sziasztok

  • Umi Rita

    2008. október 19. vasárnap

    Na hallo csajok!

    Elmentek anyáék, minden faszán sikerült, nagyon jó volt a zúza pöri, meg az is hogy így együtt volt a család, nagyon hiányoztak már anyáék! Jó volt minden, de az a legjobb az egészben hogy végre kettesben lehetünk a férjemmel! :))))
    Babacsi, be is jelöltél iwiw-en? Akkor majd mindjárt megnézem!
    Zsuzskóm, igen használom a mikro kütyümet, és működik, bár eddig azt mutatta hogy nincs pé-m aminek tényleg nem kell még lennie, csak jövő 7en! :)))
    MOst megyek fürcsibe, meg megszeretgetem a férjemet!
    Jó éjt, szép álmokat, holnap jövök!
    Millió puszi

  • vizi zsuzsi

    2008. október 19. vasárnap

    zorka.hol vagy mi van veled?nem találkoztunk 2 napja pussz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 19. vasárnap

    szia ritus.remélem jol telt a napod.az én szüleim is messze laknak balatonon és utoljára nyáron találkoztam velük.anyu majd csak decemberbe jön,de telefonon elég sokat beszélünk.ő is örülne a babának de nem kérdezi mi van mert tudja ha van valami akkor úgyis megmondom neki.mi tegnap nem voltunk eggyütt elaludtam mert eddig korán keltem.tudod néha éjszakázás után megyek vissza du2re.reggel meg a lányaimhoz fel kell kelnem mikor indulnak suliba.meg ebédet is kell főznöm és fáradt vagyok néha.na milyen a mikroszkóp?remélem segiteni fog neked.majd még jövök valamikor sok pussz.

  • vizi zsuzsi

    2008. október 19. vasárnap

    szia Babacsi.nagyon nagyon örülök hogy ilyen jol telt az estétek.rád fért már ennyi boldogság.és az a jo hogy nem volt előkészitve semmi minden magátol jött.lehet hogy pont jo volt hogy szőrös volt a lábad meg hogy elfogyott a hajlakk.mert igy tök véletlenül történt minden.tiszta szivből kivánok még ilyen véletlen estéket.pussz

  • babacsi

    2008. október 19. vasárnap

    Rita!
    megtaláltalak az iwiw-n:)
    nagyon szép menyaszony voltál.. sok puszi mindenkinek.
    jelölj vissza.Zsu.

  • babacsi

    2008. október 19. vasárnap

    Sziasztok!
    Ruta biztos jo lesz a családdal lenni kicsit… én most egyedül vagyok itthon, a párom maszekol, én meg majd holnap megyek.
    na csajok képzeljétek, tegnap voltunk egy szülinapi buliban ,nagyon jol éreztük magunkat,a párom kicsit jobban mint szokta ( eddig nem lehetett sörike az antibiotikum miatt) most van kis szünet és hát 1-2-3-… sör lecsuszott. na képzelitek, gondoltam ma sem alszom semmit a hrorkolás miatt.. erre odabujt hozzám, mikor lefeküdtünk.. és hát lefeküdtünk.. na én vltam a legjobban meglepve, mégis csak közel 6 hét telt el.. de nagyon jo volt, hogy azt mondat , most már reggelenként érzi hogy áll, néha meg többször eszébe jut, jot is beszélgettünk, remélem az a bizonyos 5-6 honap amit gyogyulásnak neveznek, nálunk elöbb jön el. de nem fogom hajtani.. hagyjam hogy kezdeményezzen. ez van. most akkor nem tudom mit gondoljak.. persze örülök, hogy javul!:)
    csak ezt akartam veletek megosztani, mert teganp ugyindult a napom hogy hajaj… mivel nincs itt senki, leirom ..addig sem unatkozom:)
    nem tul sokat aludtam tegnap, mert összevesztem egy nagyon jo barátommal, aki ok nélkül haragudott rám, ettöl teljesen kibuktam, sokat sirtam, meg repkedtek a bánto sms-k, és vannak munkahelyi problémák is meg az asex mentes élet és teljesen ki voltam bukva, ugyhogy reggelire egy páleszt lenyomtam( tegnap), igy indult a napom, pedig ilyet még sose csináltam. aztán elkellett mennem a barátnak ajándékot venni akihez mentünk. ilyen állapotban elég vicces volt, szaladt a ház, rndet raktam, fözetm mostam mosogatta,. meg ilyenek, közben hajcsavaro, se körömlatt a lában olyan mint a Jetié.. szoval gondoltam szép leszek estére. csak magammal foglalkozom délután, hátha lesz valami este.. de!! átjött barátnöm (méásik) a 2 éves kislányával, aki egy tündér, de ugye e tündérek is 10 perc alatt szétburitanak egy nagy házat, igy jártam,nem volt idöm magamra.
    megjkött a párom, induljunk mondta, vacsorára várnak mindket. az én hajam a hajcsavarotol szögegyenbes lett, a lábam szörös maradt, a körmöm berepedve a lakás felfordulva, nem ettem egész nap, a ruhám nincs kivasalbva, szoval tök bulihangulatban volt..:))
    az utolso csepp, hogy még a hajlakk is elfogyott, kész voltam, nem is vot kedvem menni sehová.. utolag már jo sokat nebettünk ezen, hogy nekem sose sikerül ilyesmi..hogy kicsit magamal fogalalkozzam, mondtam is ott éjjel a páromnak, hogy szerettem volna szép lenni neki, és azt mondta hogy kocosan a szörös lábammal még jobban szeret:) na ari nem?:) nagyon szeretem. és akkor még ez az esti kezdeményezés….
    szoval azt hiszem alakulnak a dolgok.

    nem rég ébredtem, persze a tegnapi gyerektámadás ota megint fut a lakás.. rendet kell tenni meg fözni. majd igy megy el a nap ez is..
    várom az estét higy hazajöjjön.. de nemtudom milesz..
    én majd holnap éjszakáéramegyek dolgozni, de be kell mennem 11-13 ig valami tanfolyamra..
    nincs nagy kedvem.

    nálunk az osztályon most nincs olyan aki babát akar, aki akart az már mind terhes, én se nagyon tudom kivel ott bent megbeszélni..
    de tegnap este rájötte, hogy nem is érdekel ez olyan nagyom, csak elöbb mi legyünk megint jol itthon…

    na ennyi. majd még jövök, irjatok ilyen a napotik.
    Rita,zsuzsi,Kata,Zorka sok sok puszika, és vigyázzatok magatokra.

  • Umi Rita

    2008. október 19. vasárnap

    Na hali csajok!

    Jó hideg van ám nálunk, nálatok is! Hozzánk ma jönnek anyámék, kajára a férjem zúzát csinál, az a kedvencem :)))) meg én csináltam tiramisut! Már nagyon várom hogy jöjjenek mert keveset találkozunk! Ők kicsit messzebb laknak! Jó lesz picit dumcsizni! A családban senki nem tudja hogy babát akarunk, csak a nővérem, ő mindenbe be van avatva! :)))
    Amit Zsuzskó neket írtam azt tiszta szívemből és őszintén megírtam! Mi tegnap is próbálkoztunk, ki tudja lehethogy most jött össze a baba, de azért még a jövő hetet is végig tornázzuk!
    Jó 7végét csajok! Millió pusz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 18. szombat

    szia ritus.annyira jolesett amit irtál,hogy 4szer olvastam el.köszi szépen.igen jövő7en mindent bele.aztán majd kiderül.sok-sok puszi

  • Umi Rita

    2008. október 18. szombat

    Szia Vizi Zsuzsim!

    Mondtam már hogy mennyire bírlak! Annyira aranyos vagy! Fel tudod vidítani az embert, és tényleg jó, hogy ti itt vagytok nekem, hogy tudtok tanácsot adni meg sokat segítetek! Akkor te tényleg egy fokkal előrébb vagy a munkahelyet illetően!
    Akkor a jövő 7lesz a mi hetünk?:)))))
    Kíváncsi leszek hogy kinek mit hoz! MOst megyek fürcsizni! Jó 7végét! És köszi Zsuzskóm!:)))))
    PUsz

  • Kata

    2008. október 18. szombat

    Sziasztok!Kedves Babacsi!
    Most a 6. hét végén járok.Köszönöm a gratulációt! /főleg hogy ez már a negyedik lesz/

  • vizi zsuzsi

    2008. október 18. szombat

    🙁 😀 :=)

  • vizi zsuzsi

    2008. október 18. szombat

    😉 🙂 csak jáccom.és várok hogy valaki itt legyen.

  • vizi zsuzsi

    2008. október 18. szombat

    rita.nekem abba könnyebb hogy az én munkahelyemen van olyan aki szintén babát akar és vele tudok erről beszélni.biztos rossz hogy nincs senki akivel megoszthatod de mi itt vagyunk és ez olyan jo.pussz.irj

  • vizi zsuzsi

    2008. október 18. szombat

    hello lányok.mi van veletek?már 1 napja nem találkoztunk és hiányoztok.nem történt semmi velem.ma szabadnapos vagyok.boltba voltam a bercivel:ő a párom.meg főztem.aztán pihiztem.irjatok.pussz

  • Umi Rita

    2008. október 17. péntek

    Halli csajok! Megjöttem a vezetésből, nem nyírtam ki senkit :))))
    A munkahelyemen vannak gondok, és nem kicsik! Nagyon bunkók a munkatársaim! Tudjátok sokat gondolok a babatémára, és amikor nem jön össze akkor össze vagyok picit zuhanva és semmihez nincs kedvem! És a munkatársaim meg olyan bunkók! Folyton azt mondják, hogy ne rágódjak ezen a babatémán, h. majd jön ha jönnie kell és ne a munkahelyemen hozzam elő azt hogy szomorú vagyok, mert nem ide tartozik! Ők könnyen vannak mert mindannyian fiatalabbak mint én nincs komoly kapcsolatuk, de nekem már férjem van! És szeretnék egy családot! Tudjátok szerintem ez a sok stressz miatt ami bent van a boltban, lehethogy azmiatt nem jön össze a baba! De ha végre összejön, akkor már 2hónaposan felmondok és otthagyom! Én nem teszem tönkre magamat! Mondjuk gondoltam h.ahol 7nő van összezárva ott jó dolog nem sülhet ki!
    De örülök h. ti legalább itt vagytok nekem és van akivel elbeszégethetek ezen a témán!
    Pusz

  • vizi zsuzsi

    2008. október 17. péntek

    hello lányok.én is most jöttem meg.ritus én is cigizek és mi is tegnap eggyütt voltunk:)zorka mindjárt visszajelöllek.remélem minden okés nálad.babacsí.remélem már jobban vagy,jo mulatást a hétvégére.majd még jövök.oussz.

  • babacsi

    2008. október 17. péntek

    sziasztok!

    Rita!
    miért vagy elkettyenve: remélem nem vagy beteg vagy ilyesmi.. irj mindneképp, azt meg jol teszed hogy ha elmész a dokihoz, kiváncsi vagyok mit mond.
    Zorka!

    majd este megnélek az iwi-n itt a munkahelyen nincs sajna ilyen, sok mindn le van tiltva.
    Zsuzsi veled mi van?
    irjatok.
    Kata szia, még nem leveleztünk de gratula a kisbabához. most mennyi idös?
    irjatok
    puszi.

  • Zorka

    2008. október 17. péntek

    Babacsi, hát nem volt egyszerűűűűűűűűűűűű de megtaláltalak!!! 😀

  • Umi Rita

    2008. október 17. péntek

    Na hello csajok! Elmentem vezetni és ha hazajöttem mesélek, mert kissé el vagyok kettyenve! (de nyugi nem baba téma) Remélem nem ütök el senkit :)))
    Legyetek jók, puszi

  • Zorka

    2008. október 17. péntek

    Kata!

    Örülök, hogy ezt mondta a dokid!!!!! 🙂 Akkor remélem mostmár minden rendben lesz, csak próbálj sokat pihizni!!!!

  • Kata

    2008. október 17. péntek

    Szia Zorka!
    megjöttem a dokitól.Érdekes ő látott szívmozgást.Azt mondta hogy ez nagyon is élő terhesség,5 mm az embrio és a petezsák formája is szabályos.Tök rendes volt.

  • Umi Rita

    2008. október 17. péntek

    Hali csajok!

    Most értem haza melóból, fél3kor megyek vezetni, és az között kell aludnom picit, mert elég fáradt vagyok pedig nem dolgoztam sokat! Nem tudom mi van velem! És a tesztre meg nagyon fel kell készülnöm, mert azt hiszem félek a negatív teszttől! Bár tegnap igaz nem most kell hogy pé-m legyen de tegnap is együtt voltunk a férjemmel, utánna én is gyertyáztam meg kipárnáztam magamat, nem tudom, én azt hiszem eldöntöttem mit csinálok! Ezt a hónapot még megvárom, amit persze végig próbálunk a párommal, és ha megjön Nov. 6-án akkor megyek dokihoz! De a derekam is annyira fáj! És ha már ott tartunk hogy cigi éhes gyomorra! Én is alig kívánom a kaját, csak ilyen hülyeségeket és erre cigizek! Tegnap meg tegnap előtt is 37 volt a hőm!
    De szerintem még várok a teszttel!
    Hát pusz csajok

  • babacsi

    2008. október 17. péntek

    sziasztok!
    Zorka nagyon vártam hogy irj hogy mi van veled, hát ugy látom semmi konkrét, de sztem baba lesz:) irj ha megtudsz valami konkrétat..
    az iwiw-n Kovács Zsuzsanna Kaposvár, ápolónő vagyok
    majd még jövök, most sok a munka
    puszika mindenkinek

  • Zorka

    2008. október 17. péntek

    ViziZsuzsi!
    Jelöltelek iwiwen, akartam írni üzit is, de valamiért nem műkszik ez a szolgáltatás 🙁
    De akkor üzenek itt 🙂 nagyon édesek a lányaid!!
    Babacsi: téged nemtom, hogy keresselek 🙁

  • Zorka

    2008. október 17. péntek

    Sziasztok Csajok!!

    Bocsika,hogy csak most írok, de a tegnap estém kicsit elhúzódott ma meg fodrásznál kezdtem a napot, az is elhúzódott 😀 persze most meg esik az eső, és annyi az új hajamnak 🙁 No mindegy én mindig így járok 🙂

    Tehát voltam a dokinál, kérdezte mit érzek, elmondtam: mell növekedés, feszülés, hő 37, mormota alvás(horkolással!!! 😀 és NO mensi
    Erre ő, hát akkor lehet, hogy van valami / valaki
    Aztán csinált egy hüvely UH de nem látott semmit 🙁 azt mondta ne parázzak, mivel még csak szombaton telik le a 28nap hétvégén, vagy hétfőn teszteljek, aztán ha – írt megint egy gyógyszert amitől megjön!
    Bár azt mondta nem nagyon fordult elő az hogy a duphastontól nem jött meg valakinek, kivéve ha már babát várt közben…. Hát már nem tudom mi a helyzet….
    Azt mondta hogy a méhnyálkahártya kicsit meg van vastagodva, de ennyi!
    Most majd várom, hogy hátha nem jön meg a hétvégén, aztán megint teszt!
    Lányok, hát nem lettem okosabb, csak megnyugodtam, hogy nincs cisztám vagy valamilyen elváltozásom!!
    A párom azt mondja ő úgy érzi kisbabánk lesz 🙂 hát nem tudom, remélem jók a megérzései!!!!!! 😉

    Umi Ritus: nem tudom mit tanácsoljak, nem akarok rossz tanácsot adni…
    Én mondjuk tutira nem bírnám ki hogy ne teszteljek!! De hát ez én vagyok 😀
    Sztem várj még pár napot, aztán lelkileg készülj rá, hogy nem baj ha – akkor van egy újabb próbálkozással és reménnyel teli hónapotok 🙂
    ViziZsuzsi: Nem is tudom mit írjak, nem lehetett könnyű Neked, de most már remélem minden rendben lesz és „együtt” fogunk babázni 🙂
    Babacsi:húúúúú, nem tudok mit mondani a Te történetedre…. egyszerűen, fúúúú….
    Egy nagy ölelést küldök mindenkinek!! 😀
    MÉg jövök ma!!

    Puszi

  • babacsi

    2008. október 17. péntek

    szisztok jó reggelt!
    hogy vagytok? én ma nem jol kelltem, nagyon fáj a hátam.. de muszály rendbe jönnöm, holnap kerti partiba megyek (ebben a jo idöben)
    pussz

  • babacsi

    2008. október 16. csütörtök

    sziasztok én sem tudok semit Zorkárol, pedig rohantam haza, hogy megnézzem… remélem nem rossz hir és azért nem ir… Zorka! akármi van, irj, tudom, hogy nézel minket:))
    Rita!
    egy teszt semmibe nem kerül, csináld meg és igaza van aZsuzsinak, akármi lesz menj el dokihoz.
    én 97-ben voltam terhes, de nem is tudtam, mert éhgyomorra cigiztem (amit most nem tudok), ette a sok cseresznyebeföttet rántottával mindennap, és ez tünt fel a kolégáimnak, orvoshoz vittek és akkor voltam 12 hetes terhes ugy hogy mindig megjött csak nem annyi. bár gyogyszert nem szedtem hogy védekezzek kicsit felelötlen voltam, aztán nem tudtam mit tegyek, tök megrémültem, nekem csak az tünt fel, hogy belefér a köldökömbe 2 ujjam 🙂 nem hiztam, nem hánytam (ahogy emlékszem) és cigiztem meg buliztam meg vizsgáztam meg költöztem,, minden ami fogyaszt..aztán az lett a vége, hogy a doki mondta 4 napom van hogy eldöntsem mi lesz, utána már nem leht elvenni. erre másnap a barátom meghalt autobalesetben.. az élet eldöntötte helyettem…
    nem bánom, mert mihez lett volna a zéletm 201 évs voltam, se apja se lakás, se pénz.
    de néha arra gondolk, lenne most egy 10 éves gyerekem. d akkor meh a mostani páromat nem ismerném.. na mindenbe van jo is rossz is.
    szoval szerintem csinálj tesztet, ja anyukám is igy volt hogy vérzett velem meg a növéremmel de a z öcsémmel is az elsö 4 honapban kicsit.
    irjatok majd mi van, nagyon kiváncsi vagyok Zorkára akármi van..
    zsuzsi ti most hogy álltok?
    (olyan jo hozzátok is hazajönni csajok:)
    ppuszi
    holnap jövök. irjatok

  • vizi zsuzsi

    2008. október 16. csütörtök

    rita.én a helyedbe csinálnék egy reggeli tesztet azután elmennék dokihoz és elmondanám neki mi van akár mi az eredmény.na jo éjt.reggel énis korán kelek.zorka nem irt még.mi van?pussz mindenkinek.

  • Umi Rita

    2008. október 16. csütörtök

    Zorkám írjál már, halálra izgulom magamat miattad!Mi volt a dokinál?Mesélj!!!!Te mernél tesztelni a helyemben? Vagy mit csinálnátok?Várjak a következő mensiig, vagy menjek dokihoz! De ne azt tanácsoljátok hogy dolgozzunk az ügyön, mert azon rajta vagyunk, de doki vagy várjak?
    Na jóéjt, zorkám írj!
    Pusz

  • babacsi

    2008. október 16. csütörtök

    sziasztok!
    Melinda!
    örülök hogy itt vagy köztünk, olvastam ami irtál.. én egy éven keresztül nem aggodtam ,mert talán keveset voltunk együtt vagy nem jokor.. ezekre gondoltam, aztán eltelt az egy év meg még 4 honap, és elmentem rákszürésre, ott kérdeztem a dokimat, de olyat kaptam, hogy sirva mentem haza, azota másik dokim van, eddig ez normális, voltam pr vizsgálaton, de vérvételen még nem ,csak hüvelyi uh-n. a páromnak is megszerveztem a sperma dolgot (itt dolgozom a korházban) azota az andrologushoz jár.. szedi a sok gyogyszert, egyenlöre nem lehet babánk, kevés a sprma, gyulladás van, nem is érzet semmit, na ezt csak azért iratm, mert Melinda ti se vérjatok tovább a z orvoshos menéssel, rejtett bajok lehetnek, ne csak reménykedjetek, menjetek el dokihoz, az csak egy vizsgálat.
    én bánom, hogy nem mentem el fél év után..
    Zsuzsi, Rita olvastam az életetekröl.. szörnyü hogy mik vannak, én most ebbe bele sem kezdek, de 31 éves vagyok, volt már több komoly hosszu kapcsolatom, nem lett jo vége egynek sem. (volt verés meg anyagi kihasználás) de ezzel a csoda emberrel ,aki a völegényem és már 4 éve mult hogy együtt vagyunk (lakunk) . szoval imádom..
    az arcára én is kivácsi leszek, legszivesebben lefényképezném a pillanatot.
    ZORKA ! merre vagy? ma sok volt a munka, de nagyon sokat gondolam rád. akármi van ,ird meg nekünk. most mennem kell. sok sok puszika
    zsu. (mindenkinek

  • Umi Rita

    2008. október 16. csütörtök

    Hallihó Csajok!

    Anyának mind a 9hónapig megvolt! Amikor a nőveéremmel meg velem volt terhes, és ő csak akkor vette már észre h.terhes amikor nőtt a hasa:)))) De én azért is gondolom h. nem lehetek terhes, mert ugye meg is jött, meg akkor a tesztem is negatív volt előtte!
    Hát nem tudom! Sajnállak zsuzsi, de igaz én még csak 25 éves vagyok, de én is sokat szenvedtem!
    Életem első barátja akivel még gyerekfejjel kezdtem el járni, és azt terveztük 15 évesen hogy hány gyerekünk lesz és hogy hol fogunk lakni, Ő meghalt autóbalesetben és az én apukám szedte ki halottan a kocsiból ( apa tűzoltó) Nagyon szerettem ezt a srácot, ez egy igazi trauma volt! Utánna a másik pasi 17 évesen ő Monori srác volt és azt hidtem Ő az igazi! Csak nem ugy volt, egyszer meg akartam lepni h. előbb érkezem hozzá, és aztán én lepődtem, meg, együtt volt egy másik kur…. val, akitől van egy gyereke most!
    És utánna egy darabig nem volt senkim! 20 évesen kezdtem el ismerkedni a Férjemmel, először csak udvarolt nekem, 3 hónap után végre beadtam a derekamat randiztunk és most Nagyon boldog vagyok vele! Ő a leges legjobb dolog az életemben! Nagyon nagyon szeretem! És reggel amikor felkelek és bekapcsolom a telcsim és megjelenik az első szöveg (szeretlek kis feleségem) akkor aznap még sokkal jobban szeretem! És amikor este átölel és ugy nézünk egy filmet és hozzá bújhatok akkor nagyon boldog vagyok! :)))
    És én annyira szeretném már azt látni hogy milyen fejet vág ha közlöm vele hogy kisbabánk lesz! Szerintem azt a pillanatot soha nem fogom elfelejteni, mert elfogja sírni magát! Mint amikor az esküvőnk napján a lánykérőnél először meglátott a menyasszonyiruhában! Azt mondta ezt a pillanatot soha nem felejti el! NA szerintem ilyen lesz majd az örömhír!
    Más téma:)

    Szerintetek ti a helyemben mernétek tesztet csinálni? Vagy ti mit tennétek? Elmennétek dokihoz, vagy megvárnátok a következő mensi napját, vagy?
    Zorka írj h .i volt dokinál!
    Pusz, ma még 1X jövök alvás előtt

  • vizi zsuzsi

    2008. október 16. csütörtök

    sziasztok.Zorka drukkolok neked.én is hallottam olyat hogy vki terhes de megjön neki még 1-2 honapig.a munka társam is igy járt.a másik meg azt mondta neki a doki hogy meddö és most terhes jo mi?nekem sincsenek barátnőim csak pár lány a mekiből akivel lehet beszélni de baréátnőm nincs.tudjátok én balatonlellén laktam 30 éven keresztül.elváltam mert a férjem ivott és azt hittem majd a gyerekektől megváltozik.13évet voltam vele.nem vittük semmire.egy nyárikonyhába laktunk 4en aludtunk egy ágyba.de töle egyből terhes maradtam.nem bánom mert a lányokat imádom.aztán megismertem jelenlegi párom.az anyukájával ide költöztek szombathelyre mondták jöjjünk mi is.de 2 gyerekkel nem nagyon mertem.aztán megnéztem az iskolát ovit beirattam őket és ugy jöttünk el hogy volt albérletünk meg ovi iskola.a volt férjem nem tudott rola.amikor megtudta hogy van valakim megvárt éjjel mikor mentem haza.volt hogy megis vert.na de mindegy.most 4éve lakunk itt.már van saját lakásunk.és a párom nagyon szeret én is őt.de a baba nem akar összejönni.pedig ugy szeretnék szülni neki.vele minden más lenne.és ugye már33éves vagyok.lehet vele van vmi.a volt férjem mikor szültem elözö este már vajudtam azt mondza ne nyávogjak be volt rugva.anyuval mentem be a korházba de nem tudott végig velemlenni mert siofokon szültem és vonat se volt mivel haza menjen.egyedül voltam.másnap másnaposan jött be hozzám mertakkor a lányát ünnepelte.szoval most ezért szeretnék babát.a lányok nyáron találkoznak az apjukkal de nem változott semmit.iszik és nincs senkije semmije.jo volt ezt leirni.babacsi remélem jobban vagy.pussz mindenkinek.este még benézek mi van zorkával.

  • Melinda

    2008. október 16. csütörtök

    Sziasztok
    Most leszünk 20-.án1 éves házasok a férjemmel,de a baba nem akar összejönni.Én már ugy belefáradtam.Jártam dokihoz is de már azt is befejeztem.Van hogy késik 3 napot aztán még is megjön.A reménykedés minden hónapban,arról nem is beszélve hogy a férjem is azt mondja nem tud gyereket cs.ni.Más fél hónapja elkeztem szedni az elevitet hátha segít,lehet hogy az is rásegített hogy késsen 3 napot????Vagy megtapadt de kilökődött????Nem éreztem semmit ami szokott lenni menszes előtt álltalában(mellfeszülés stb..)Én már nem tudok semmit.
    Minden jót nektek!! Sziasztok

  • Zorka

    2008. október 16. csütörtök

    Sziasztok!

    Előbb hívtam a dokimat, aki azt mondta, hogy ma soron kívül mehetek 6ra!Aztán majd meglátjuk!Sztem megint hüvely uh-ot csinál, abból meg majd kiderül lát e valamit??!
    Én szívem szerint szombaton teszteltem volna először, hiszen akkor telik le a 28 nap az egynapos menzimtől! Bár mostmár nem tudom számít e valamit a napok száma….
    Na mindegy tehát 6-kor kiderül végre mi a helyzet odabent!! 🙂 Azért én bízom benne, vagyis úgy érzem….. de este majd többet tudok! 🙂
    Lányok annyira jó, hogy megoszthatom Veletek az érzéseimet!Tudjátok én nem régóta élek szegeden és nincs túl sok barátnőm itt! Az igaz barátok otthon maradtak, és a főiskolán 🙁 Itt szinte egy sincs …. akivel ilyenekről beszélhetnék!De jó hogy Ti vagytok! 😀

  • Zorka

    2008. október 16. csütörtök

    Rita!

    Sztem nem kizáró ok az hogy megjött neked, ha csak 2 napra is, az még lehet baba!!!A dokim mondta!!!!!!!Ugyhogy sztem ne keseredj el emiatt!!! 🙂 Tudod fő az optimizmus!!
    Ha nem akarsz tesztelni, akkor még várj picit, és majd ha úgy érzed fel vagy készülve a hírre akkor csinálj tesztet, vagy menj el dokihoz!

    Puszi

  • Umi Rita

    2008. október 16. csütörtök

    HAli csajok!

    Kíváncsi vagyok Zorka mit mond a dokid! Valamit meg kell hogy osszak veletek! MA képzeljétek egész nap olyan hányingerem van és olyan kegyetlenül fáj a fejem, és a kaját sem kívánom, a kávétól meg annyira undorodom! Pedig terhes szerintem nem lehetek mert megjött, bár rövidebb volt mint szokott, de mostanában elég kiszámíthatatlan! És Zorka az én melleimről ne is beszéljünk, a férjem megjegyezte tegnap hogy mennyivel nagyobb a mellem! Meg hát a hasam is olyan furán néz ki! De terhes szerintem nem vagyok! Tesztet meg nem akarok megint feleslegesen el….ni! És még szerintem ezt a hónapot megvárom és ha megint megjön elmegyek a dokihoz!Szerintetek? Pusz

  • Zorka

    2008. október 16. csütörtök

    Sziasztok Csajok!

    Először is köszi MINDENKINEK, hogy aggódtok értem, és hogy bíztatttok!! 🙂
    Szóval teszt eredménye negatív, melleim görög dinnyék (aminek a párom nem kicsit örül!!! 😀 , hőm 37, alszom mint egy mormota és feszít a hasam, menzinek semmi nyoma! 🙂
    Nem vagyok elkeseredve, mert totál úgy érzem, hogy ez még lehet kismanó 😀
    Délután hívom a dokim, hogy ő mit mond erre majd kiderül! Hivatalosan a 28 nap szombaton telik le, ugyhogy sztem még belefér a negatív teszt, de majd leírom mit mond a dokim!!! Addig pedig tudjátok a Remény hal meg utoljára!!!
    Szóval délután írok!!
    Babacsi örülök, hogy kibillentettünk a gödörből!!! 🙂
    Umi Ritusom Én is naon, naon megszerettelek Benneteket!! 😉

    Pusszantok Mindenkit