Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • Umi Rita

    2008. október 07. kedd

    Szia Zorka!

    Nagyon szorítok neked és remélem összejött a kicsi pocaklakó! Én is kicsit reménykedem hogy nálunk is lesz valami! Nagyon nagyon vágyom már rá! Én is iszok ilyen teát! De én citromfű teát iszok, és az is nagyon jó és nyugtató! Tényleg ellazít! Egy bolond melós nap után nagyon jól esik! 🙂 És igen én azért több mint 50%-ot adok arra hogy eddig azért nem jött össze a baba, mert nagyon stresszes a melóm! De majd előbb utóbb remélem összejön! Ha van valami nálatok írj, na meg amugy is!
    Millió pusza

  • Nyunyu =)

    2008. október 07. kedd

    Sziasztok! én még csak 16-éves vok… és a pasim már 18.. tegnap mondta nekem hogy gyereket szeretne..viszont én még nem vok rá felkészűlve..de már nagyon szeretnék babááát =) és fogalmam sincsen mit csináljak! kérlek mondjátok meg nekem hogy mit csinájjak szerintetek..persze ugyis én döntöm el meg minden de azért szeretném ha azé megmondadnátok hogy mi lenne 16 évessen a „helyes”! mert 1-héttel ezelött a kicsimmel lefeküdtünk és má rég megkellet volna jönnie de nem jött meg…… vettem terhességi tesztet és pozitív lett..elmentem orvoshoz is és az orvosok azt mondták hogy semmi nem látnak semmit :S szerintetek akkor most lehetek terhes vagy nem????? Köszíí a választ ! Puszi

    Válasz: Túl korán mentél el orvoshoz. A baba csak a 6. héttől látszik, de mivel te a ciklus végefelé estél teherbe, ezért nálad még később fogják csak látni a baba szívverését (ennek alapján állapítják meg a terhességet). Szóval várjál még 7-10 napot és utána menjél el megint orvoshoz, addigra már látni fogják a babát rendesen.

  • Móni

    2008. október 07. kedd

    Szia Kriszta!!!

    Mi zujs veled ???
    Én jövö7-en megyek ultrahangra remélem minden rendben van.
    Te mikor mész????
    Amugy semit se érzek és nem is vagyok kívános meg ilyesmi, a mellem már nem is fáj egy pár napja . Remélem te jol vagy !
    Irj hogy mi ujság veld mert kiváncsi vagyok !!!

    Puszika : Móni

  • Zorka

    2008. október 07. kedd

    Szia Umi Rita 🙂

    Velem egyenlőre semmi újság…. Tegnap elfogyott a gyógyszer amit a dokim felírt, úgyhogy most várok!Azt mondta, hogy ettől majd meg fog jönni, kivéve, ha addig beköltözött a pocaklakóm 😀 hát mi rajta voltunk az ügyön, hogy ez megtörténjen, a többi már csak „szerencse” kérdése…. De én bízom benne!!!
    Egyébként nekem is szurkál a hasam alja, de már nem tudom eldönteni mitől…, nem akarom megint beképzelni, hogy talán… ezért inkább várok, aztán ha nem jön meg, jöhet a teszt, és ha nem + akkor meg vissza a dokimhoz!
    Képzeld vettem anti-stressz teát, mindenféle gyógynövény van benne, ráadásul finom is, és úgy érzem segít nyugton maradni!:D Tudod a munkahelyi stressz nem tesz jót se nekem se a babavárásnak… de sajnos dolgozni muszáj!!
    Úgyhogy Neked is kitartás a „dolgozóba”!!:)
    Akkor pénteken tesztelsz???Ha van valami írj ám!!!Kíváncsi vagyok!!!Addig meg szorítok Neked!!!
    Jó munkát, és szép napot!!

    Puszika: Zorka

  • Umi Rita

    2008. október 07. kedd

    Hello Zorka!
    Mizujs van nálad? Érzed már hogy 10.-e körül van és meg fog jönni? Én semmit nem érzek azon kívül hogy szurkál néha a bal hasam, és mindig éhes vagyok, de azt nem érzem hogy meg fog jönni! Már 1hete rendszeresen minden nap hőmérőzök és ma is 37. fokos voltam, és tegnap is! Remélem ez így is marad és nem fog megjönni! Bár azt sem tudom tesztelni mikor tudok megint, mert a szeptembert szinte végigtornáztuk a férjemmel! 🙂 De 10.-ig még tudok várni és akkor majd tesztelek ha nem jön meg! Dokihoz meg csak jövő 7en tudok menni, mert az anyósomnak vissza kellett mennie németbe és csak pénteken jön, és tudod ő a legjobb barátnőm és azt mondta hogy el akar jönni velem! Te voltál dokinál? Mi a helyzet nálatok? Mesélj? Na nekem mennem kell melóba! Annyira nincs kedvem :((((
    Millió pusza

  • babacsi

    2008. október 06. hétfő

    szia Lili! igaza lehet a dokinak.. majd irj hogy mi van. de ha 5 na mulva se jön meg tesztelj megint. amugy az utolso együttlét után 10-02 nappal érdemes tesztelni, anni a beágyazodási idö, utána vannak hormonok..
    irj majd mi van én szoritok. amugy szeretnél babát? Zsu.

  • Lili

    2008. október 06. hétfő

    Sziasztok,

    Most már a 36. napon tartok. Még mindig nem jött meg és semmi, a 3.tesztem is negatív. Lilly, Gabrial, Medi+Lab.
    Most jövök a dokitól, Nem lettem okosabb. Ő sem tud mondani semmit. Nem lát sem cisztát, sem pedig terhességet, sem nyálkahártyamegvastagodást. Minden Ok odabent..
    Viszont még mindig nem jött meg.. Legutoljára Szept 1-én.. És nekem 26 naposak a ciklusaim.
    Most mit csináljak??
    Azt mondta lehet hó végi terhesség (amit még nem lát) vagy pszichés eredetű is…

  • Rezedacska

    2008. október 06. hétfő

    Szia.
    Ma reggel csinaltam tesztet, a masodik csik alig lathato, halvany vonalka. Az is annyit jelent, hogy terhes vagyok?
    Szertetnenk babat, de meg nem. Nagyon felek a megszakitastol.De attol, ha veletlenul most csak raadom magam, aztan meg lehet gyerekem, ugy-e?
    Koszi a valaszt
    Es koszi hogy vagytok!

    Válasz: Igen, ha két csík van, akkor terhes vagy. Gondolkodj el alaposan a megszakításon, mert bizony előfordulhat, hogy később nem vagy csak nagyon nehezen lesz miatta másik babád. Erre nincs garancia. Érdemes lenne elbeszélgetned a valsagterhesseg.org szakértőivel is, ők szívesen segítenek mindenben, lelki segítséget és gyakorlatit is nyújtanak telefonon.

  • babacsi

    2008. október 04. szombat

    szia Vizi zsuzsi!
    szerintem azért, mert a 14. napig bármikor megtörténhet a peteérés, a tüszörepedés, ha nem a 14. napon, lehet elöbb, pl a 10-n vagy van olyan a mensi alatt lesz terhes, a barátnőmnek, 5 napig volt meg, rá 2 napra együtt voltak terhes lett, tehát a 7. napon volt a peteérése. ezért irják, hoy a mensi utáni napok a legtermékenyebbek, mert 14. nap után ritka hogy addig nem érik meg a petesejt., 8hormon hatások..) remélem igy érted már a nem, még beszéletünk rola.
    irjaok, mi van veletek..
    zsu.

  • Vikunya

    2008. október 04. szombat

    sziasztok!

    en meg uj vagyok itt, es szeretnek tanacsokat kapni Toletek!
    A ciklusaim 30-38 naposak szoktak lenni ( a 38 csak egyszeri alkalom volt ), ma vagyok a 43. napomon, eddig csak negativ tesztjeim voltak:-(
    A hasam fajdogal, kicsi emelygesem, szedulgetesem van, de semmi egyeb….remelem, hogy ezt sem csak bekepzelem!
    Mar nem akarok több negativ tesztet latni!!!
    Viszont meg mindig nem jött meg.
    Most akkor lehet meg remenykedni?
    Menjek mar esetleg orvoshoz?

    Válasz: Szerintem menj el orvoshoz és akkor kiderül, miért nem jön meg.
    Köszönom

  • vizi zsuzsi

    2008. október 03. péntek

    sziasztok.végre itthon.értem amit BABACSI irtál.csak azt nem értettem hogy miért az van irva ezen az oldalon lejjebb 2 válaszra is hogy a menstruáció utáni időszak kifejezetten termékeny.ezt nem értettem hogy miért?jo éjt mindenkinek.

  • vizi zsuzsi

    2008. október 03. péntek

    BABACSI!!!!!!!!!köszi szépen a segitséget.ok tartsunk össze.majd még irok de sajna mennem kell dolgozni.köszi szia,

  • Zorka

    2008. október 03. péntek

    Sziasztok!

    Umi Rita: Nálunk, egyenlőre semmi, de rajta vagyunk az ügyön!!:D
    Elvileg a gyógyszer, amit kaptam az is ezt segíti elő, mármint a peteérést, beágyazódást, és véd a vetélés kockázatától is…hm.. egész jól hangzik így leírva, hát ahogy szokták mondani majd meglátjuk 🙂 Én bízom benne!
    Ha voltál dokinál mindenképp számolj be mi volt és mit mondott!!??
    Addig is légy jó, és vigyázz magadra!!!

    Pusz: Zorka

  • Umi Rita

    2008. október 03. péntek

    Szia Zorka!
    Én csak jövő 7en megyek dokihoz, mert a teszt múltkor sem mutatott pozitívat, viszon a hasam fel van puffadva mint az ál..t, és annyira szúr a bal petefészkem, mintha meg akarna jönni! A hőm az már 1hete ugyan annyi 36.6, 36.5, és ez körül! Nem akarok többet tesztelni mert nem akarok csalódni! Majd a doki megmondja mivan! Jövő7en kiderül! Nálatok mizu?
    Pusz

  • babacsi

    2008. október 02. csütörtök

    szia vizi zsuzsi!
    a peteérés van akinél már a mensi alatt elkezdödik. egy petesejt kb 4-6 nap altt érik meg ugy tudom, és ez egy tüszöben van ami kb 2 cm-s re növe reped meg, az van kb a 12-14. napon, de van kinél elöbb. a 14. napot a megjött mensi elsö napjátol számolják, azért eddig a legtermékenyevbb, mert vagy az nap reped meg a tüszö vagy elötte pár nappal, ha a petesejt kiszabadul, utána csak 24 orát él, addig lehet megtermékenyiteni, utána felszivodik. de ez is változo, mert én mikor voltam hüvelyi ultrahangon, akkor a 21. napon voltam, és a doki azt mondtahogy akkor lát nálam egy 2 cm-s tüszöt hogy másnap fog megrepedni.. tehát nálam sem mindig a 14. napon van, pedig figyelem magm, már mi is 2 éve szertnénk babát, de még semmi sajnoa.
    a sperma ha bejut az várja a petesejtet akár 2-4 napon kersztül, utána meghal, ezért jo a peteérés elött minden másnap együtt lenni, meg hogy ne follyon ki az anyg, gyertyaállás, meg ilyenek, gravitácio..
    a tüszörepedést te is megérezheted hogy milyen, olvass utána a neten, tünetek, nyálka váladék, azt nagyon meg lehet látni.
    remélem tudtam segitzeni,
    ti is irjatok az én kérdésemre választ, ha valaki tud, és zsuzsi.. Zsuzsi vagyok én is.. tartsunk össze..
    pussz
    irjatok

  • Zorka

    2008. október 02. csütörtök

    Sziaszok!

    Umi Rita: én azóta voltam dokinál mert sajnos a teszt nem lett+ de nem is jött meg:(
    kiderült, hogy nem volt peteérésem ezért gyógyszert írt fel rá (duphaston), amit most szedek 10napig, aztán meg kell jönnie, kivéve, ha beköltözik a pocaklakóm… 😀
    Majd meglátjuk ez a hónap milyen meglepetéseket rejt…. 🙂 Remélem csak jókat!:D
    Veled mi a helyzet?Voltál dokinál?-vagy csináltál tesztet??
    Majd írj,hogy mizu?

    Puszi: Zorka

  • Lili

    2008. október 02. csütörtök

    Sziasztok,
    Nekem mindig 26 napra szokott megjönni, de most már a 32.napon járok. És ilyen nálam még sosem volt. Csináltam terhességi tesztet 2-őt is, de negatív. Viszont itt van az a „Mindjárt megjön” érzés és hasfájás.. Ez lehet terhesség?
    Bár 35 éves vagyok még mindig nem érzem magam készen egy gyerekvállalásra..

    Válasz: Lehet. Várj még néhány napot és csinálj még egy tesztet. Ha megint negatív, akkor menj el orvoshoz, nézze meg, miért nem jött meg (ciszta vagy polip, vagy más ok miatt)

  • vizi zsuzsi

    2008. október 02. csütörtök

    Rita!!szia.fájdogál még a pocid?kiváncsi lennék a kérdésemre láttam téged is érdekel de nem válaszolnak.sok sikert ha addig nem 10-15én itt találkozunk.pussz.

  • vizi zsuzsi

    2008. október 02. csütörtök

    sziasztok.vártam a kérdésemre a választ de csak nem jön.mindenhol utána néztem (cikus google stb)és sehol nem olvastam arrol hogy a mensi utáni időszak termékeny lenne.azt irják peteérés előtt és után 3-3nap a termékeny nap.mensi után nem mivel nincs érett petesejt.valaki válaszolna erre meg az ezelőtti kérdésemre???kösz.

  • babacsi

    2008. október 01. szerda

    sziasztok!
    kérdezném, hogy a párom antibiotikumot szed prosztatagyulladásra, ha esetleg tarhes lennék, lenne e igy baja a babának. már 2 éve probálkozunk, én rendben vagyopk, nála ez most derült ki és a tesztoszteronja ez miatt alacsony, kedve se nagyon van, szörnyü igy élni. de reménykedünk, hamar rehdezödünk:9
    kérem valaki irjon az elsö kérdésemre.
    köszönöm.

  • Umi Rita

    2008. szeptember 30. kedd

    Sziasztok! Van még egy valami! Már napok óta annyira szúr a hasam, bal aljánál, mintha meg akarna jönni, de 10 körül kellene csak, és a mellem is annyira fáj! De nem merek már tesztet csinálni, mert még szerintem ki sem mutatná ha lenne valami! De szerintetek bízhatok picit a babába?

  • Umi Rita

    2008. szeptember 30. kedd

    Szia Vizi Zsuzsi! Ez jó kérdés volt erre a válaszra én is kíváncsi vagyok! Nekem is 10.-én nem kellene megjönnie! Addig én is izgiben vagyok! De már nem nagyon merem magamat beleélni! De szeretném ha karácsonyra azért egy pocaklakóval többen lennénk! Annyira szeretnék már babát! Mi is sokat próbálkoztunk ebben a hónapban! De majd kiderül jövő 7en! Amúgy semmi kül nincs nálunk, dolgozunk ezerrel éljük a házas életet és boldok vagyunk, de még boldogabb lennék ha lenne baba a pociban! Millió pusz

  • vizi zsuzsi

    2008. szeptember 30. kedd

    szia ÁGI.az lenne a kérdésem magyarázd el kérlek miért számit a mensi utáni napok termékeny időszaknak?nem értem mert rá 12 nappal van elvileg peteérés.akkor ez hogy van?mi is a mensi utáni nap meg azutáni nap voltunk eggyütt.légyszi irj mert ezt nem értem.köszi szépen.

  • vizi zsuzsi

    2008. szeptember 30. kedd

    szia Rita!mi is dolgozunk rajta.olvasom az oldalt és azt olvastam a mensi után ha vki próbálkozik az jo.mi is ezt tettük.hátha…okt 10 e körül dől majd el.addig még sok idő van.veled különben mi van?majd irj.puszi.

  • Umi Rita

    2008. szeptember 29. hétfő

    Szia Vizi Zsuzsi! Mizujs van nálatok? Hogy álltok a projektel? Van már valami? Nálunk nem tudom még mizujs, majd kialakul! Rajtavagyunk a dologon ezerrel! Mesélj! Pusz

  • Regiih bébíí

    2008. szeptember 28. vasárnap

    Sziasztok! az lenne a kérdésem hogyha a mensim után 1-nappal feküdtem le a férjemmel lehetek terhes ?? :O
    Előre is köszönöm a választ!!!! 🙂

    Válasz: Igen, a mensi utáni időszak egészen a peteérésig meglehetősen termékeny időszak.

  • pinky

    2008. szeptember 26. péntek

    Sziasztok!segítség kellene…1hónapja lefeküdtem barátommal de nem használtunk óvszert sajnos..mensim után 2nappal volt az eset.szerintetek lehetek terhes?semmilyen jel nem jelentkezik a mensim megvolt,7napos de 1héttel korábban jött meg.de viszont előtte nem sokkal szülinapoztunk és sokat boroztunk ami okozhatja h hamarabb jött meg.segítsetek..:(

    Válasz: Ha megjött és 7 napig megvolt, akkor nem eshettél teherbe. 2 nappal a mensi után egyébként teherbe lehet esni, sőt ez kifejezetten termékeny időszaknak számít.

  • Umi Rita

    2008. szeptember 23. kedd

    Szia Dene!

    Teljesen igazad van! Én is próbálom bebeszélni magamat hogy akkor nem gondolok annyira görcsöcsen a dologra, de nem megy! Mindíg azon rágódok h. most akkor remélem nem fog megjönni és összejött végre a pici! Szeretném megajádékozni a férjemet egy babával, és mindíg amikor megjön elkeseredek! Én hihetetlen sokat gondolok rá, hogy mennyire szeretnék babát, attól függetlenül h.mind a ketten makk egészségesek vagyunk és még nem jött össze!

  • Dene

    2008. szeptember 23. kedd

    Sziasztok!
    Elolvastam a hozzászólásokat és szeretnék néhány dolgot leírni nektek.
    Én is babát szeretnék tehát hasonló cipőben járok. Nekem ne mondja senki, hogy „görcsösen akarod, és azért nem jön össze”. Titeket nem bánt ez a mondat? Hát engem nagyon. Senki nem tudja, hogy a másik fél mennyire „görcsöl” a gyerektémán, hiszen vagy nincs benne, vagy már gyereke van. Annak meg könnyű mondani. Úgysem tudsz másra gondolni (én 7 éve élek a férjemmel 5 éve vagyok a felesége) és ha valaki azt mondja, hát gondolj másra, akkor fogalma sincs arról mit érzel. Engem nagyon dühít, hogy valaki ezt mondja, bár tudom csak a jószándék szól a szájából, de akkor is nekem is rossz, hogy nem jön össze, nem kell még ezt cifrázni.
    Bocsi hogy így kifakadtam, de már több helyen olvastam, hogy mindenki ezzel jön: Ne görcsölj. BRRRR

  • anna

    2008. szeptember 21. vasárnap

    Sziasztok!

    Szerintetek a vesemedence-gyulladásra szedett antibiotikum és a vastabletta befolyásolhatja,hogy mensesem már 4 napja késik. Vettünk terhességi tesztet, ami negatív lett. Nincs olyan érzésem,hogy mindjárt megjönne,de terhességre utaló jelek sincsenek. Hány napos késés után érdemes a nőgyógyászt felkeresni? Szerintetek lehetek terhes?

    Segítségetek előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, az antibiotikum befolyásolhatja. Ha abbahagyod a szedését és akkor sem jön meg 1-2 héten belül, akkor menj el orvoshoz.

  • Umi Rita

    2008. szeptember 20. szombat

    Szia Zorka! Én úgy döntöttem nem tesztelek addig még 100%ig biztos nem vagyok benne, mert 2X már csalódtam, most megpróbálom elterelni a gondolataimat, nem gondolni a dologra és pesrsze mellette sokat próbálozunk a férjemmel! Majd előbb utóbb össze fog jönni! Kíváncsi vagyok nálad mi a helyzet! Ha van valami írj! Pusz

  • Zorka

    2008. szeptember 19. péntek

    Szia Umi Rita!

    Azért írok Neked, mert én is ebben a cipőben járok… 3napja késik, de azon kívül, hogy sokat járok pisilni, kicsit szurkál a hasam alja, de se mell feszülés, se a „mindjárt meg fog jönni” érzés sincs.
    Én persze nem bírtam ki és ma reggel teszteltem, nem fűztem hozzá sok reményt és jobb is így mert persze nem lett két csík.. 🙁
    Ha nem jön meg hétvégén akkor hétfőn tesztelek legközelebb.Te mikor tervezed a tesztelést??
    Csak annyit tudok mondani, hogy kitartás!

    Szia: Zorka

  • Umi Rita

    2008. szeptember 19. péntek

    Szia Zsuzsi! Nem tesztelek úgy döntöttem, mert szerintem lenne valami megérzésem, ha mégis terhes lennék, de nem érzek semmit! Úgyhogy még várok, legalább a csalódást is megúszom! Még próbálkozunk és majd jön a pici amikor jönnie kell! Remélem azért karácsonykor már hármasban ünnepelünk a kis pocaklakómmal! A munkatársaim azt mondják hogy szerintük az a baj nálam, hogy túl görcsösen akarom a picit, és minden gondolatom ezkörül forog! Adtak tippet, hogy olvassak könyvet, nézzek szerelmes filmet gyertyaényben….., nyugtassam meg magamat és tereljem el a gondolataimat! :))
    Most éppen ezen dolgozom! :))
    Legyen szép napod! Pusz

  • vizi zsuzsi

    2008. szeptember 18. csütörtök

    szia Umi Rita!elhiszem hogy ideges vagy.átérzem hidd el.mert mi van ha negativ!megint csalodni fogsz és az olyan rossz érzés.félsz megcsinálni a tesztet ugye?izgulok érted és szoritok.mi is dolgozunk az ügyön aztán megint mint nálatok jön az idegeskedés ha 1 2 napot késik.már én js belefáradtam.irj majd mi van .pusz.

  • Umi Rita

    2008. szeptember 18. csütörtök

    Szia Vizi Zsuzsi! Nem mertem még tesztelni, nagyon félek a csalódástól! Nem tudom mi legyen! Lehet megint bebeszélek…:) És nálatok mizujs?

  • vizi zsuzsi

    2008. szeptember 18. csütörtök

    szia umi rita!izgulok érted mi is van veled.ha tudsz valamit légyszi irj.

  • Umi Rita

    2008. szeptember 17. szerda

    Sziasztok! Kellene egy kis segítség nekem! Nem igazán értem hogy mi is lehet nálam a helyzet! Mint ahogyan írtam késéssel megjött 6.-án szombaton, de alig volt meg 2napot 8.-án szombaton már nem volt meg, és utána megint megjött 12.- én pénteken és 14.- én már megint nem volt meg! Nem tudom mitől lete ez, gondolom ha megjött nem lehetek terhes, de annyira hányingerem szokott lenni reggelenként és van amikor napközben is és úgy fáj a hasam mintha megint megakarna jönni! Nem tudom mire gondoljak! Azóta próbálkoztunk is a párommal megint, és lehethogy a beágyazódást éreztem (bár azt sem tudom h. lehet e érezni) azt szeretném megtudni h. volt e valakinél még ilyen, vagy csak hogy mi lehet! Előre is köszi a választ! Puszi

    Válasz: Lehet, hogy mégis terhes vagy, szerintem csinálj egy tesztet és akkor kiderül.

  • Móni

    2008. szeptember 16. kedd

    Szia Kriszta !

    Nagyon örülök neked , és gratulálok!!!
    Mit dolgozol?
    Ha teheted szerintem menjél tp-re.

    Puszika : Móni!

  • vizi zsuzsi

    2008. szeptember 16. kedd

    szia beby!köszi a segitséget.

  • gutai andrea

    2008. szeptember 16. kedd

    sziasztok!mensi elött 4 nappal vagyok.fáj amellem ,feszül.sürün járok wc-re.teszteltem és nagyon halvány pozitiv volt.szerintetek baba van?

    Válasz: Igen! gratulálok 🙂

  • Kriszta

    2008. szeptember 16. kedd

    Kedves Móni!

    7 hetes a picike és minden rendben van. Néha szokott görcsölgetni + szurkálódni a pocim. Azt mondta a doki, hogy arra figyeljek mert lehet spontán vetélésem. Úgyhogy lehet, hogy én is tp-re megyek hamarosan.
    Amúgy minden ok.
    Én jól vagyok csak a melleim fájnak egyébként semmi extra.
    Írj majd, hogy mizu!

    Puszika

  • Móni

    2008. szeptember 15. hétfő

    Szia Kriszta !

    Alig várom már hogy mit mond neked a doki .
    Igen felvetek már tp-re.
    A párom örül nagyon!
    És te amugy hogy érzed magad??
    Én jól vagyok csak nem szabad egyszerre sokat enem ,de amugy nem vagyok kívános meg nincsen hányingerem se .

    Puszi neked és várom hogy holnap irjál!!! Móni

  • Beby

    2008. szeptember 15. hétfő

    Sziasztok !

    Szia Vizi Zsuzsi ! Én sem tudtam, hogy nincs peteérésem, hiszen rendesen megvolt a menstruációm. Az orvos mondta amikor hüvelyultrahangot csinált nálam és látta, hogy nem lesz. Kaptam rá gyógyszert (clostilbegyt) és már a következő hónapban amikor mentem, jobb volt a helyzet. Lehet, hogy nálad is ilyen gond lehet. Betty

  • Kriszta

    2008. szeptember 15. hétfő

    Szia Móni!

    Bocsi, hogy csak most írok, de elég zűrős napjaim voltak. Ma megyek du-án dokihoz. Remélem csupa jó dolgot fog mondani! Már várom, de azért parázok egy picit…
    Holnap leírom mi volt, még ha rosszat is mond!
    Na, felvettek tp-re? Párod mit szól?
    Jó egészséget és sok pihit kívánok nektek! :-)))

    Puszi: Kriszta

  • emő

    2008. szeptember 13. szombat

    hát tesztet még nem csináltam deidőben jött meg és ugyanannyi volt a mennyisége is

  • emő

    2008. szeptember 13. szombat

    sziasztok az lenne a kérdésem h lehetek terhes?mert a barátommal már több mint 1honapja lefeküdtünk és néha hányingerem van és hányok..de havim megjött rendesen mint szokott.és védekeztünk is és nemszakatt ki a gumi.nos?ha vlki tud segiteni kérem segitsen.előre is köszönöm szépen sziasztok!!

    Válasz: Más miatt hánysz valszeg, ha időben megjött, nem volt kevesebb a mennyisége, rendes vérzés volt és nincs pozitív teszted.

  • Dorka

    2008. szeptember 12. péntek

    Köszönöm a 9-i választ. Azóta sem jött meg (már 8 napja késik), a melleim akkorák, mint két lufi, állandóan dührohamaim vannak, húzódik a hasam és fel vagyok fújódva….Ezek a tünetek.
    Már a múltkori ciklusom is ilyen volt, akkor 28 nap késéssel jött meg, és óriási görcsökkel érkezett….Nem vagyok nyávogós, de akkor fetrengtem kínomban…..Érdemes újabb tesztet csinálnom? Vagy szerintetek felesleges? Szeretnék babát, de nem értem, mi a bajom….Köszi a segítséget.

  • Umi Rita

    2008. szeptember 12. péntek

    Szia Vizi Zsuzsi! Hát igazad van, tényleg nem tudok nem arra gondolni hogy szeretném a babát! Én 25 éves vagyok és 6éve van párkapcsolatom, ami idén júniusban komolyodott ki teljesen, és összeházasodtunk! Én egy élelmiszerboltban vagyok boltvezető! nem tudom már mit kellene kitalálni h. összejöjjön végre a baba! Nem értem! 🙁 De nagyon bízok benne hogy ebben a hónapban majd csak talán jön a pocaklakó! Nektek is sok sikert kívánok! Puszi: Rita

  • vizi zsuzsanna

    2008. szeptember 11. csütörtök

    sziasztok.BEBY!honnan lehet tudni hogy nincs peteérése valakinek?köszi a segitséget.

  • Beby

    2008. szeptember 11. csütörtök

    Sziasztok !

    Az a helyzet, hogy szerintem, nem lehet nem rágondolni a dologra, amikor az ember annyira szerete kisbabát. Akaratlanul is ez jár a fejében és elkeseredik minden egyes alkalommal amikor nem jött össze. Én elmentem orvoshoz és kiderült, hogy nincs peteérésem. Kaptam rá gyógyszert és így jött össze a dolog. Ne agyjátok fel ! Szerintem minden esetben az a legjobb, ha először megnézetitek magatokat orvossal. Én sem gondoltam, hogy nálam ilyen „gond” van(volt).

    Beby