Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 13. csütörtök

    sziasztok.látom mindenki dolgozik hol othon hol melohelyen.én ma itthon vagyok.a dia lennt a reni anyosnál nyaral és mi meg kihaználtuk a helyzetet.most 2naponta együtt voltunk.és én is iszom a teát.remélem mindenkinek hatni fog.most mennem kell mert van egy kis dolgom itthon is kellene dolgoznom nekem is.jaj de jo kinga márcsak 2honap és végre meglesz a picurka.jok legyetek és babacsi remélem nem fáradtok el nagyon estére:)…ritus szerintem se tesztelj még.várj még nehogy megint csalodj.bár olyan jo lenne ha végre sikerülne már!!!!!!puszika

  • UmiRita

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Kriszta gratulálok a babához, jó érzés lehet, bárcsak már én is érezhetném egyszer! Babacsim, tuti 100% hogy jó lánybúcsú lenne, elbírnám csak csajok sok sör …!:) De jó is lenne! Anyósnál grill? 😀 Gondolom nagyon várod a dolgot!
    A sört rakd forró vízbe 1-2 percig akkor jó lesz! Puszillak

  • Kriszta

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Rita
    jó neked itt 30 fok van.Én egyépként babát várok 8 hetes vagyok:-DD

  • babacsi

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Ritus gondolom milyen lightos lánybucsura gondolsz:) benne vagyok a hülyeségben meg a néhapiálásban.. bármikor:) most is innék egy sört de a fagyiban flejtettem és nem tudok inni belöle olyan fagyott. pedig most ültem le.
    sztem baba van nálad, ha nem szokott ennyire fájni a melled. és már 2 napja késik. nagyon drukkolok neked:)
    nekem ma szur a bal oldalam a 13. napon vagyok, reggl voltunk együtt meg tegnap is. de nem figyelek semmi mást, csak azt tudom hogy 28-én lesz a 28. napom:)
    most szabi van és ez a lényeg, mondjuk több sexet is elbirnék, ettöl is gondolom hogy pé-m lehet mert akkor szoktam igy érezni, de sztem ezt igy mindenki megérzi.
    nálunk most szép idö van meg süt is néha anap, most veszünk majd afrikai harcsát ha lehet kapni a tescoban és este grillezünk anyosékkal. nagy öröm:(
    na mindegy, a lakás alakul. a knyhában már kipucoltam a fugákat, nem lett eredeti de egy fokkal jobb, még az elöszöbában, étkezöben (amit most festünk) meg a nappaliban van vissza. nagyon unom már de hát belevágtam..
    lehet holnap mégegyszer át kell kenni az étkezöt, mert 2 réteg dulux se takar, sztem nem jo a festék. mindenhova egy réteg elég volt eddig, tök macera és 5 ajto nyilik abbol a helységböl..
    vagyis meg még egy boltiv..
    na megyek dolgomra jok legyetek. sok puszikamindenkinek!!!!!!

  • UmiRita

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Kriszta nem bírtam nekiállni festeni, mert szakad egyfolytában az eső:) és nem hiszem hogy babás vagyok! Vagy is nem tudom

  • Kriszta

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Sziasztok!
    Rita olvasom hogy kerítést festesz ha esetleg babás vagy nemjó festeni mert belélegzed a szagát és az baj a babynek főleg amíg ilyen pici.

  • UmiRita

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Kingám, nem akarok addig tesztelni, nem akarok megint csalódni és nem is szeretnék most ezen agyalni! Tudjátok előző hónapban hogy beleéltem magamat, mostmár nem szabad így csinálni! Majd kedden veszek tesztet és szerdán tesztelek ha addig nem jön meg! Ki fogom bírni addig! Én is tiramisut csinálok ma!:)
    Most mennem kell harapok valamit utána meg festem a kerítést! És Kinga ti is kibírjátok majd keddig!

  • kinga

    2009. augusztus 13. csütörtök

    sziasztok! jaj Ritus tesztelj holnap!!!!!Hogy bírnád a jövő hétig????én már annyira izgulok érted! Babci szerintem jó hogy szépítitek a lakást, már biztosan nagyon sokat változott az évek alatt, és azért jó program és garantáltan kettesben vagytok! Persze fárasztó de jó móka is:) ÉS a lakás is szépül! Most mi is ezt csináljuk:)))és ahogy elnézem nekünk is jópár éveb bele fog telni! Amúgy meg az jó ha most élvezetből vagytok együtt:)
    MI 1 és 2 között megyünk uh-ra, már annyira várom, addig beraktam egy mosást, meg elkezdtem a rakott krumplit, meg a tiramisu már mindjárt kész!Jön egy barátunk 3-ra, aki a férjem tanúja volt, és marad egy pár napot!
    ja meg ma lemegyek segíteni az ikres anyukának ha még lesz erőm délután!pusssz

  • UmiRita

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Még annyit akaro csak hogy iszonyatosan nagyon fáj a mellem! Ha oldalról picit megnyomom akkor majd össze sza.om magam annyira fáj, meg a bimbijeim is érzékenyek! OK, lánybúcsúba, benne vagyok, de akkor ottalvós lánybúcsú lesz, mert messze lakom:P Csinálunk egy borozós sörözős lightos lánybúcsút!:)))

  • babacsi

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Ritus de jo is lenne:) de akkor inkább egy lánybucsu:) hihi. lagzi nem lesz mostanában, se pénzün rá, s szoba nem került még.. na megyek össze szedem magam, mert takaritok, a párom csiszolt és ül mindenen a por:( brrrrr

  • UmiRita

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Jó reggelt!

    Nyugi Babacsim ma még mindig nincs semmi, de nem akarok erre gondolni! Ma vagyok a 30. napon:) De nem fogook ezen görcsölni megint, mert rossz lesz akkor ha megjön! Vettem a múltkor másik cicka teát ha megjön akkor megint elkezdem inni! És majd csak jövő 7en fogok tesztelni valamelyik nap, ha addig nem jön meg! Gondolom mennyi kedved van szabi alatt is dolgozni! Ti is 5éve vagytok együtt? Mi is! Nektek nem lesz még lagzi? Milyen jó lenne ha lenne lagzitok és mindannyian elmennénk, Zsuzskó, Kinga, Szatyim, Milananyu, Anett!:) Jókat ki tudok találni mi?

  • babacsi

    2009. augusztus 13. csütörtök

    sziasztok
    mi ma reggel is együtt voltunk, de most nem polcoltam fel a lábam meg ilyenek, meg mondtam ebben a honapban CSAK élvezni akarom, nem érdekel a baba.
    Ritus mizu? remélem nem jöt meg még mindig..

    mi ma meszeleünk, nem sok kedvem van, mindig csak dolgozni, ez a 2 hét szabi megint igy megy el. és tegnap volt az eljegyzésünk 3. évforduloja, de ünnepelni se tudtunk, mert probára ment. 25-n leszünk 5 évesek.

  • Szatimy

    2009. augusztus 12. szerda

    Rita, én csak ismételni tudom Kingát. Minden jó jel, ami eddig nem volt szokásos! Nagyon-nagyon drukkolok!
    Milananyu egyébként azt hiszem azt írta, hogy egy hétig a Balcsin lesznek, gondolom azrt nem írt.

  • babacsi

    2009. augusztus 12. szerda

    Sziasztok
    Kinga nagyon jo neked hogy már egy jo nagy babácskát láthatsz az uh-m:) már csak 2 honap és kézben tarthatod…
    Ritus sztem nagyon baba van.. de nem akarom elkiabálni. sztem pénteken tesztelj, de nehogy azt mond hogy nem mersz megint.. megesz a fene olyan kiváncsi vagyok..
    köszike a köszöntést, én is februárban tartom, de jol esett:)
    ma be kellett mennem a melo helyre papirokat kitölteni, nagy akupi itthon de nem nagyon tudok takaritani mert még a csiszolás vissza van és az is porral jár, az étkezö meg pont a lakás közepén van, össze vissza hordjuk a szemetet és meszelni csak holnap tudunk, mert ne száradt meg a glett vagy mi..
    Milananyu hova lett? pihi van?
    Anett sztem azért a 14. napon még este össze bujhattok apucival.) feltéve ha nem fárasztotta le a vizsgálat:)
    én nem iszom a teákat mert teljesen rendben vagyok, és a párom nincs, akkor meg minek? én nem reménykedem ebben a honapban. ma 12. napon vagyok, fáj a hasam, reggel együtt voltunk.. a mult honapban 19. nap körül van pé-m most meg most? már nem is érdekel.. a lakás annál inkább, hogy szép legyen.
    a párom ma megy probára, egyedül leszek délután, de csak a háloszobában tudok takaritani, az össze többi helységben fugákat kell pucolnom. jo lesz ebben a nagy melegben de azt is csak késöbb tudom, ha már ki lesz meszelve az étkezö.. szoval mosogatok, vasalok és hálot takaritok ma ez a terv..
    majd még jövök délután jok legyetek.
    puszz

  • kinga

    2009. augusztus 12. szerda

    szia Rita! ez jó jel, mármint biztosan nem olyan jó mindent kihányni, de én úgy gondolom hogy azok a tünetek jók amik nem voltak korábban mensi előtt. Nagyon bízom benne hogy baba lesz! Mikor tesztelnél?Szerintem pénteken lenne érdemes, máskor is 28 napos a ciklusod? Mennyi volt az átlag hosszúság az előző 3 hónap alapján? Mert én annyi napra tesztelnék, magamnak is így számítottam ki anno, mert mindig volt pár nap ingadozás. Nagyon drukkolok!!!!
    Én holnap megyek uh-ra, már nagyon várom!!!! Annyira kíváncsi vagyok hogy van a babácskánk! Rita a 32. hétben vagyok, hétfőn van a fordulónapom, most hétfőn voltunk 31 hetesek!:) Még mához pont 2 hónap, mert okt 12-re vagyok kiírva!

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 12. szerda

    hali.ritus palástfüteát én egy kis herbária üzletben vettem de azt olvastam van a dm be is.én még a cickát iszom majd jövö7en 18kell elkezdenem a palástfüvet.remélem mindenkinek használni fog.kinga köszi hogy gondoltál rám de igen februárban tartjuk.biztos szép a szoba és már nem kell sokat várni.mikorra is vagy kiirva?babacsi akkor mindent bele.biztos szép lesz a ti lakásotok is de ne hogyyy nagyon elfáradjato és ste meg nem lesz semmi.málnalevélröl én is olvastam de én csak ezt a 2fajtát iszom.ha nem hat tök mindegy mit keverek össze.este megyek melozni.ma pizzát sütöttem.ja és ma is vagyis tegnap éjjel is együtt voltunk mi is.anett remélem nálad sem találnak semmit és minden ok lesz.millio pussz

  • UmiRita

    2009. augusztus 12. szerda

    Szia Kinga! Nem még soha életemben nem hánytam menszi előtt, soha, de ma valahogy semmi nem akar megmaradni bennem! És nem érzem még hogy megakarna jönni, csak annyit hogy a mellem fáj, meg a petefészkem, de nem úgy mintha megakarna jönni! Na ezt most jól megírtam:) Remélem kitudsz rajta igazodni! Kárhogy nemlakunk közel hozzátok a férjem megcsinálta volna nektek ingyen a villanyszerelést! Te meg pihenj sokat! Hány hét van még? Puszillak

  • kinga

    2009. augusztus 12. szerda

    sziasztok csajok! Bocsi hogy már megint eltűntem, de annyi meló volt a lakás körül, hogy géphez sem jutottam. Rita nagyon drukkolok. Miért szoktál hányni mielőtt megjön? Ha nem akkor ez más:) Mikor akarsz tesztelni??? Hátha meghozta a teázás a babácskát!!
    Anett örülök hogy a pároddal nincs semmi gond, veled sem lesz meglátod! Most te is teázol, igaz?
    Babacsi a málnalevél tea nem a tej miatt kell? Mármint hogy legyen tejcsid… lehet hogy hülyeség, de arra is van valamilyen tea, és én erre emlékeztem. én lassan majd valami ilyesmit kezdek el:)
    Zsuzsi te februárban tartod a névnapodat vagy most? Mert ha most akkor boldog névnapot utólag is:) De úgy emlékszem mindketten februárban, nem? Babacsi?
    Diának azóta vérzett az orra? Reni hogy van?
    Milananyu te merre jársz????
    Nálunk kész a villanyszerelés része is a dolgoknak, meg kész a beépített szekrény, fent vannak a karnisok, ki van festve és alakul a babaszoba is:) nagy munka volt, bár én csak a takarítást csinálom, de az is elég sok volt:( ja és tegnap volt az utolsó vérvételem!!!!:) minjárt hívom a dokit és uh-ra is megyek a héten még.
    puszi csajok, már elfáradtam a gép előtt ücsörgésben, cupp

  • UmiRita

    2009. augusztus 12. szerda

    Nagyon szarul vagyok csajok! Ma hánytam 2szer pedig még nem is ettem, lehet azért mert megfog jönni nem? Vagy?

  • anett

    2009. augusztus 12. szerda

    Sziasztok.Rita drukkolok nagyon!!!!!Babacsi ti meg akkor adjatok bele mindent!!Én ma vagyok a 14. napnál.Voltunk Attilával andrológián,szerencsére vele minden rendben.Most én jövök majd jövő hónapban.Vérvétel,UH,majd laparoszkópia.

  • UmiRita

    2009. augusztus 12. szerda

    Jó reggelt csajok!

    Gondoltam szólok, hogy alz első napomon túlvagyok hogy nem jött meg, ma vagyok a 29. napon, a ciklus szerint! Remélem nem is fog megjönni!:) Imádkozzatok értem! amúgy többiek hol vagytok? Babacsim voltatok együtt este! Sok sikert neked! Szorítok nagyon

  • babacsi

    2009. augusztus 11. kedd

    Ritus..:) nem eperlevél:) hanem málna levél tea:) hihi azt én is ittam bár igaz csak egy honapig de szreintem jo ize van, bajom nbem lett töoe az tuti:)
    mi ma remélem együtt leszünk, sztem kezd érni a petécském, mert olyan folyás van meg hányingerem is van..
    amugy semmi különös, vettünk festéket, holnap meszeljük az étkezöt…
    jo éjt bnektek sok puszika Riutus nagyon drukkolok. amugy nem érzel semmit?

  • UmiRita

    2009. augusztus 11. kedd

    Na csajok! Végre találtam olyan helyet ahol lehet rendelni palástfű teát! Mert én ithon sehol nem találtam pedig átkutattam mindent! Ha most megjön( amit nagyon remélek hogy nem fog) akkor kombinálva fogom inni! csak nem tudom milananyu mondta h.eperlevelet is kellene inni? Azt mikor? Nem elég a palástfű meg a cicka keverése?

  • babacsi

    2009. augusztus 11. kedd

    sziasztok
    Ritus nagyon drukkolok neked, várom a fejlemeényeket..
    én ma vagyok a 11. napon, tojcsi is van ,de a hömet nem mérem meg semmi tszt se tea, semmi. eddig csak egyszer voltunk egüt, de a párom tegnap kijelentette hogy 2 babát szeretne, mert játdszott a barátjai gyerekeivel, az összesr ö vigyázott a Balcsiban, és nagyon jol el volt velük, hgy ö ezt tudná csinálni még 3 gyerekkel is és nagyon arnyos volt, most momdtam neki hgy akkor talán neki állhatnánk a gyártási folyamatoknak is:) talán este elkezdjük:)
    ma voltunk festéket venni, meg ilyesmi..
    iutt hüvös van kicasit csepeg az esö, persze ma kellen füvet nyirni..

  • UmiRita

    2009. augusztus 11. kedd

    Hali Csajok!

    Lassan kezdhettek imádkozni értem, ma vagyok a 27.napon és múlt hónapban a 28.napon jött meg! Nálazok mizu? Hogy vagytok?

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 10. hétfő

    sziasztok.szatimy!a reninek edig 2x vérzet az orra.tegnapelöt meg elötte3héttel.ennyi.várok feljegyzem és ha sürü lenne elviszem orvoshoz.csak az volt a durva hogy éjjel arra ébredt.és féltem mi lesz ha nem leszek itthon és a berci is éjszakás vaagy nem ébred fel és leeeecsorog a torkán.ja iiiigen én is iszom a teát cickafüveeeet 13.ig utána palástfü..babacsi örülök hogy jo volt a kirándulás.pihenj azért aaamennyit tudsz.milyen furi elmegy az ember szabira hogy otthon megszakadjon a sok melotol.nem?majd jövök pusszs

  • Szatimy

    2009. augusztus 10. hétfő

    Sziasztok!
    Hát én nagyon elfáradtam a hétvégén, de azért nagyon jól sikerült. :)) Szombaton egész nap egyik nagy áruházból a másikba mentünk. du. 2kor indultunk, és este fél 10r értünk haza. Elköltöttünk egy csomó pénzt, de legalább végre sikerült olyan dolgokat is megvenni/rendelni a lakásba, amit már nagyon régóta nézegettünk, de nem találtunk olyat ami tetszett, olyan árban ami tetszett. (pl. mosdószekrényt, ebédlőasztalt + székeket, dohányzóasztalt, lámpákat) És úgy néz ki, a hálószobaszekrény is megvan, csak azt még nem vettük meg.
    Vasárnap pedig meglátogattuk a barátnőmet és a vőlegényét, akikkel már nagyon régen találkoztam, és együtt kirándultunk, így aznap is eléggé elfáradtam.
    A héten is szinte minden nap megyek majd valahova, de ezúttal babadolgokat nézni. :))) Már alig várom!!!
    Amúgy már egyre nehezebben, vagy inkább lasssabban tudok mozogni, a lépcsőkön pedig egész egyszerűen alig bírok felmenni… Éjszaka az eddigi egy ébredést már egy ideje felváltotta a kettő. És amit még megfigyeltem, hogy fél 4 körül a kis pocaklakó mindig nagyon-nagyon aktív. Olyankor alig írok visszaaludni, mert partizik odabent. :)))
    Kinga, nagyon vigyázz magadra, tényleg!!! Most már nem lehet annyi mindent egy napba belesüríteni. (persze ez a hétvégén nekem sem igazán sikerült…) De persze mondani könnyű.
    Anett, tegnap én is pont azt mondtam a páromnak, hogy én most már azt sem bánnám, ha októberig, amíg szülök ilyen idő lenne. Ez a huszonpár fok igazán kellemes lenne.
    Babacsi, azért próbáljatok meg pihenni is a szabi alatt. Biztosan rátok fér!!!
    Zsuzsi, nekem egész picikoromtól kezdve nagyon sokat vérzett az orrom. Fokoztosan nőttem ki. Reninél ez nem szokott előfordulni? Most te is iszod a teákat?
    Anett, Rita, remélem tényleg beválik nálatok ez a teakúra. Így nyáron azért nem lehet egyszerű teát inni.

  • babacsi

    2009. augusztus 10. hétfő

    sziasztok
    Voltunk Balcsin, szombaton délutűán mentünk Fonyod ligetre fürödtünk, utána grilleztünk, éjjel 2 után aludtaunk, de a párom megint annyira horkolt hogy megint külön szobában aludtunk, szinte kibirhatatlan, itthon is sokszor van ez.. aztán tegnapra rossz idö lett, nem tudtunk strandolni, kirándultunk és délután hazajöttünk, nagyon hiányzott már a kiskutyám, annyura örült neknk..
    most várom a kéménysepröt, de nem valami jol aludtam.. morcos vagyok, inkább ide irok, nem akarok veszekedni, megvárom hogy hasson a kávé amit most iszok, utána rendben leszek:)
    Nekünk mátol indul a 2 hét szabi, hideg van kicsit de nem esik legalább. van egy csomo dolog amit beterveztem erre az idöre lakás ügyileg meg marha nagy a kert is.,.
    festeni is kell meg az össze radiátor.. ajajj..
    ma vagyok a 10. napon, jo lenne ma is együtt lenni, mert megint eltunyulunk..
    Ritus miért veszekedtetek? nem is irtad..
    Kinga sztem ha sok a dolog azért néha fél orákra feküdj le és pihenj nehogy elöbb jöjjön a baboca mint a manok a falra:)

  • UmiRita

    2009. augusztus 10. hétfő

    Hali Csajok!

    Bocsi hogy nem írtam, csak elég fullos volt a 7vége! Pénteken átmentünk este az egyik barátnőmhöz, akinek a barátja a férjem legjobb haverja, utána szombaton elmentünk pecálni azt este megpuszoltuk és sült halat kajáltunk, isteni volt, és tegnap meg egész nap pihi volt! Ma meg megyünk a Lidl-be bevásárolni, mert elég üres a hűtőnk! Képzeljétek el ma olyan roasszil keltem! Ma vagyok a 26. napon, előző hónapban a 28.napra jött meg, de most nem érzem hogy jönni akarna, remélem nem is fog megjönni, bár ha megjön az sem lesz gond teázok tovább, ráadásul elkezdem az elevitet szedni, aztán meglátjuk! 🙂 Ma vacsira fogom megcsinálni a rakott karfiolt, annyira imádom! 🙂
    Legyen szép napotok! Puszilok mindenkit!

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 09. vasárnap

    sziasztok.anett én is remélem hogy jot tesz a tea mindenkinek.jo pihit kivánok.most megyek mert mindjárt indulnom kell puszi mindenkinek

  • anett

    2009. augusztus 09. vasárnap

    Sziasztok.Én most ébredtem,éjszakás voltam,de nagyon fáradtnak érzem magam.Hiába,az éjszakai alvás pótolhatatlan.Igaz,Zsuzsi?Szegényke,ma is mész.Kinga,próbálj meg azért minél többet pihenni!Én mától szabin vagyok,egy hétig.Hurrá.Holnap megyünk Attilával dokihoz,bevizsgálják a gyerkőcöket,onnan megyünk Anyukámékhoz Bólyba.Annyira kikészített a meleg,a múlthéten,hogy azt sem bánom ,ha szabim alatt végig szakad az eső,csak legyen egy kis lehűlés tartósan.Biztos nektek is sok volt,főleg a babásoknak!Rita,biztos kibékültetek már,talán már nincs benned tüske sem.Néha kellenek a csaták,szerintem.Persze mértékkel.Mi is szoktunk veszekedni,de soha nem hagy bennem nyomot.Jaj csajok,akik teáztok,azt akartam mondani,hogy az emésztésem nagyon rendben van ettől a teától.Ti is tapasztaltátok?Remélem ,a petém is érik.Megyek elmosogatok,majd később benézek még.Mindenkinek szép napot.

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 09. vasárnap

    sziasztok.na babacsi milyen volt a baalcsinál?jol éreztétek magatokat?milananyu?milyen volt a lagzi?kinga vigyázz magadra .éjjel megint vérzett a reni orra.arra ébredt fel.én nem voltam iitthon csak a berci.megyek picit pihizni mert hajnalba jöttem haza fél 4kor és eggyütt voltunk a bercivel és majdnem 5 ora volt hogy elaludtam és ma is megyyek és reggel korán fennt voltam.nektek jo pihit.holnap nem kell mennem majd jövök.pussz

  • kinga

    2009. augusztus 09. vasárnap

    sziasztok! Nagyon sűrű ez a hét…:) Tegnap voltunk családi összejövetelen, annyi picibaba volt:) a legkisebb 6 hetes sem volt:))) Babáztam és tanácsokat hallgattam egész nap!Viszont nayon elfáradtam, amikor hazafelé jöttünk többször meg kellett állnunk, mert méhösszehúzódásaim voltak, többet kéne pihenni, de mit csináljon ilyenkor az ember! M meg itt van apukám, és megy a szerelés. Megcsinálják a fiúk a beépített szekrényt, meg felfúrták a falipolcot a gyerekszobába, meg a függönykarnisokat is. Én meg főzöm lassan az ebédet, husi, répa, krumpli, meg egy kis puding utána.
    Veletek mizujs?Milananyu majd írj hogy milyen volt az esküvő meg a Balcsi. Anett neked lesz még szabid? Zsuzsi? Ritus min vesztetek össze? Nem is írtad végül. A lényeg hogy kibékültetek, és minden rendben! Babacsim elmentetek végül a Balcsira ti is? Szerintem nagyon szép idő lett, legalábbis itt:)
    Nálunk a jövő hét is zűrös, szinte mindennap jön valaki vendég hozzánk. Mindenki most ér rá.Meg jön a villanyszerelő. meg hétfőn vérvétel, és a héten valamikor uh is lesz!Azért írok, sok puszi!!!!

  • milananyu

    2009. augusztus 08. szombat

    Sziasztok, de jó Nektek lányok h 9-10ig durmoltatok, minket Milán 6 előtt keltett, h bepisilt.
    Aztán nekem fodrász, haza, s így nem is aludtam most du, esküvőre 5 re kell menjünk, nem tudom hogy fogom bírni.Ja a fejem az fáj, bevettem egy fél gyogyit már.
    Holnap mi is megyünk Balcsira, pénteken jövünk,ha nem jönnék már, akkor jó pihit mindenkinek:)

  • UmiRita

    2009. augusztus 08. szombat

    Szia Babacsim! Jó reggelt neked is! Akkor jót aludtál ugye?:) Én is csak most keltem fel! Tegnap nagyon sokat beszélgettünk a párommal, arról hogy hogy megbántott, és most minden heppy
    Eléggé fáj a hasam! Nemtudom mitől! Jó idő lesz ma a balcsin szerintem, hogy felhős az egy dolog! Pihenjetek, megérdemled a kis kikapcsolódást!

  • babacsi

    2009. augusztus 08. szombat

    sziasztok jo reggelt:) na ma nagyon sokáig aludtam, de 6 kor szolt az ora hogy hömérözzek.. na monom a fenáket, éán alszom.. de aztán arra gondoltam hogy ha már egyszer felébredtem, akkor miért ne.. szoval megmértem, aztán felébresztettem a páromat:)
    ma megyünk a Balcsira de nagyon felhös az ég, lehet nem is megyünk, 2 barátunkkal mennénk, meg ott is aludnánk. nem tudom mégh mi lesz. ti mit csináltpk?

  • babacsi

    2009. augusztus 07. péntek

    sziasztok csajszikák. most estem haza. képzeljétek jo kedvem van kivételesen:)
    mátol szabi 2 hét és pont beleesik a pé idöszaka de ebben a honapban nem hömérözök meg teszt sincs megsemmi, csak a párom igérte meg hogy sokat fogunk együtt lenni, na el is mentem a kozmetikushoz, mert már nagyon gáz voltam ször ügyileg, most az is szép. a párom meg kapta az ujmunkát, a régi helyen meg ma felmondott, ugy hogy ezcis jo, több pénz kicsivel meg normálisan be lesz jelentve és kajajegy meg ilynek.
    szoval most minden ok. jo lenne ma már elkezdeni a babatémát, megprobálom rávenni, bár még csak a 6 nap. an, de nem is fogom ebbe a 2 hétbe számolni, annyi dolgom lesz, étkezöt meszelünk, meg az összes (7 db) radiátort le akarom festeni, minden helységben fugákat kell pucolnom, nem tudtok valamit amitöl hamar olyan lesz mint régen?
    stb stb..
    szoval ez van , most megyek fürödni mert ragadok a gyontátol..
    majd most tüöbb idöm lesz irni, sok puszi nektek mindenkinek.

  • Szatimy

    2009. augusztus 07. péntek

    Kinga, a múlt héten én is úgy éreztem, hogy nagyon lent van a pocim, meg rengeteget keményedett. Mondjuk sokat mászkáltam is. Azt mondta a doki, hogy most már ideje visszavenni a tempóból, és pihenni kell többet. Még szerintem nem fog megszületni, ne aggódj!
    A nővérem mára volt kiírva. Egészen ehét keddig úgy volt, hogy tud természetes úton szülni, de végül nem lehetett, mert az előző babát császárral szülte, és nagyon elvékonyodott a varrat, így most is császár lett.

  • milananyu

    2009. augusztus 07. péntek

    Helló, KInga bent fog maradni azért még ne aggódj.Magne b 6 ot szedsz rendszeresen??
    Nekem végig kell 3szor egyet, a mi dokinknál így szokás mindenkinek ezt mondja, max aki többet keményedik annak emeli az adagot.Az jó nagyon keményedésre meg ilyen fájdogálásra is.
    Az meg h lent vagy fent van a hasi az alkati dolog is, nekem pl végig fent vlt, nem is ment le.
    Bizti fini lett a levesed:)

  • kinga

    2009. augusztus 07. péntek

    Milananyu én hétfőn töltöm a 31. hetet, szóval még korai lenne azért. MÉg minimum a 36. hétig szeretném ha bent maradna! Tegnap elég szarul voltam, minden értelemben, lelkileg is, pedig nem volt különösebb oka. De ma jobb, lehet hogy csak ezt érezte a baba is és ezért fájt a hasam.
    Jó szépülgetést! A karalábéleves mindjárt kész:) puszika

  • milananyu

    2009. augusztus 07. péntek

    Sziasztok, Igen nálunk általában sűrű a program.Barát esküvőre megyünk holnap.
    Hányadik hétben vagy Kinga, én Milánt annyira éreztem h előbb jön, előtt is jött 3 héttel, de épp elég volt annyi akkor a terhességből, akkor a 4 en laktunk, s már akkor nem bírtam egy szúszra felmenni::)
    Voltam védőnőnél, minden oké, csak azt mondta h még mindig keveset iszok, mert nagyon sűrű a pisim, a vesém így szenved úgyhogy nagyon nagyon sokkal többet kell igyak, pedig én sztem 2 l t iszok, s így is állandóan pisilek, de most már figylem s mennyit iszok egy nap.
    Most ennyi, Milánt megyek fektetni, tesóm jön rá vigyázni, míg én szépülök:)

  • kinga

    2009. augusztus 07. péntek

    sziasztok! jó sokat írtatok! Szatimy gratulálok a nővérednek a babájához!Hányadik hétre született? Én már aggódok hogy hamarabb jön a mi picink, mert az utóbbi napokban eléggé lent van a pocim, és tegnap óta fájdogál is kicsit a hasam.Jövő héten megyek uh-ra majd meglátjuk mit mond a doki. Egyébként szerintem tegnap a mienk is befordult, úgy éreztem legalábbis.
    Rita min vesztetek ennyire össze? Remélem hamar megbeszélitek. Biztosan ő is fáradt volt. Ízlett neki a töltött paprika?
    Milananyu tényleg sűrű a program nálatok. Kinek lesz esküvője, rokon, barát?
    Zsuzsi még szabin vagy?
    Babcsi meddig dolgozol még ilyen sok ember helyett? Milyen a tea?
    Anett nálatok is sok a meló akkor. Vannak azóta influenzások?
    na megyek, mert irtó kényelmtlen így írni előredőlve, mg főzöm az ebédet is! Karalábéleves, meg pogácsát sütök. Délután meg megyek egy emelettel lejjebb az ikrekre vigyázni:)))) Fiúk, és 6 hetesek:)
    na puszi, amúgy olvaslak ám benneteket, csak írni vagyok lusta:(

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 07. péntek

    sziasztok.ritus mi volt?min vesztetek össze?mi se voltunk együtt.fáradt voltam.hát milananyu akor nem uncsizzzol.ennyi program.de jo.majd jövök pussz

  • UmiRita

    2009. augusztus 07. péntek

    milananyum nem csináltam rakott karfiolt este mert semmi nem volt ithon! Az én férjem sem szereti! Tegnap nagyon-nagyon csúnyán összevesztünk, eszméletlenül megbántott egész éjjel nem aludtam! Már majdnem úgy voltam hogy az éjszaka kellős közepén hazamegyek Bajára anyáékhoz!:(

  • Szatimy

    2009. augusztus 07. péntek

    Sziasztok lányok!
    Köszönöm szépen a gratuációt a nővérem nevében is! :)) Kislánya született (Dalma), és mindkettenjól vannak. :). Húú, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog majd szólni a kis unokaöcsém (aki még csak 17 hónapos) a kistesójához.

  • milananyu

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Rita azt én is ennék, küldj erre is, szeretem az ilyen rakott dolgokat de Misi nem így nem is főzök csak ha anya csinál hozok át.
    Ma zöldséglevest rendeltem bakonyi szeletet, galuskával nagyon fini volt.
    Nagyon fáradt vagyok, megyek is aludni.
    Hétvégén nekünk lagzi, így holnap megyek körmöt lakkoztatni, meg kozmetikushoz, szombat fodrászhoz szárításra vasárnap meg balatonra megyünk du, pénteken jöbvünk majd haza.
    Jó éjt Nektek.
    Rita elkészült a karfiol??nyammi

  • UmiRita

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Fú csajok nem tudom mi ütött belém, de most hírtelen eszembe jutott hogy annyira megkívántam a rakott karfiolt! Lenne hozzávaló azonnal megcsinálnám! Kibb…tul ennék most, jó tejfölösen! Nálatok mizu? Mit csináltok majd a 7végén?

  • babacsi

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Szamity nagyon gratula a kisbabához, mi lett? mindek ok ?
    Ritus sztem lehet hogy eddig nem volt rendesen pé-d és azért nem is volt tojcsi meg a mellfájdalom, de leeht hogy ez a tea most jo.. soknak jo.. én is ki fogom probálni, de ebben a honapban nem foglalkozom a dologgal, hömérözni se kezdtem el.. ma elmulott a vérzésem, 5. napon vagyok ,kicsi barna van.
    már nemvagyok olyn ideges, holnap még melo, aztán 2 hét szabi.. a párom kaott uj melot, majd leirom ha elkezdte hogy milyen, jo lenne..
    én ma paprikás krumplit fözök. egyálltalán nem szeretem, de a párom igen, neki megcsinálom, holnap megyek a kozmetikushoz, már nagyon szöröske vagyok:) aztán mehet a babgyár:9

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 06. csütörtök

    sziasztok.szatimy gratulálok a tesod babájához:)én iszom a teát csajok de még minndig nem mult el a vvvérzésem vagyis elmult és most hogy kezdtem ini most barnnázok töle.de nem hagyom abba.ritus akkor este akcio?lehet nálunk is ha megtudom várni a bercit.ma gombafasirtot csináltam krumplipürével.most meg kakaos csigát süttttök.most ráérek szabadnapos vagyok.babaacsim tee meg ne idegeskedj.gondolj arra hogy nem sokára szabin leszel és jokat tudtok pihizni.kinga akkor már készül a babaszoba?biztos szép lesz meg a manocskák is amik rá lesznek festve.anett dolgozol?milananyu most nincs olyan meleg.ne dolgozz olyan sokat.mi finomat rendeltél?majd jövök pussz

  • UmiRita

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Szatimy gratlu, akkor boldogok a szüleitek mi?:) Akkor még van esély h. összejöjjön valami! Majd a férjemet ma is ráállítom a dologra!