Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • milananyu

    2009. augusztus 19. szerda

    basszus mialanyu voltam előbb, csak ez volt a régi felhasználónevem kb egy évvel ezelőtt::::::))))))))))))jajjjjjjjjjjjjjjjjjj

  • reményke

    2009. augusztus 19. szerda

    Sziasztok, Kinga, Szatimy kitartás, tudom nem könnyű időszak, de nagyon jó lesz ha babóka meglesz már::)
    Kórházi csomag…képzeljétek én addig addig halogattam(mert halálfélelmem volt a szüléstől)h már rendedesn fájásaim voltak, amikor a férjem mondta h na mondjam s ő kezdi a pakolást..::)De persze megvettem mindent, csak szanaszét volt otthon.
    Szatimy, te melyik kórházban szült Bp-en?
    Én ma reggel kezdtem vérvétellel, végül 3 kémcsővel vettek le, nem fájt, gyors volt, ebből két eredmény megy a védőnőhöz, s egyért hétfőn kórházba kell menni(fasza azt miért nem tudják elküldeni)Nagyon várom az eredményt, h mehessek vissza dokihoz, de kb két hét…
    Milán oviba nem abba a csoportba írták ahová szerettem volna(ahová én is jártam)úgyhogy telefonálgatással telt a délelőttöm, mert vezetőváltás volt, s ő nem tudta kit hová írjon stb…hétfőn megyek be hozzá, csüt ön meg ovis szülői::)Bizti furi lesz, s az is bizti h meg leszek hatva(amúgy is minden baromságon könnyezek), nemhogy majd az első szülőimen, persze moderálom magam majd, mert hülyének néznek:::))
    Többiek merre vagytok??Utazik el vki 4 nap alatt?

  • Szatimy

    2009. augusztus 19. szerda

    Sziasztok!
    Kinga, teljesen átérzem a helyzeted… Én is nagyon nyűgös vagyok. A melegtől már teljesen kivagyok, alig várom, hogy jöjjön egy kis lehűlés. Éjjelente nagyon rosszul alszom. kb kétóránként felébredek, aztán meg nem tudok visszaaludni, vagy egy órán keresztül. Biztosan azért van, hogy hozzászokjak, milyen lesz, amikor már megérkezett a baba. Ma éjjel ráadásul a derekam is úgy megfájdult, nem tudom mitől. Persze nem akarok panaszkodni, csak tényleg nyűgös vagyok ezek miatt.
    Azért a majdnem minden megvantól még nagyon messze vagyunk. :)) De ma úgy néz ki megrendeljük a szekrényt a babaszobába, meg a matracot a kiságyba. Aztán ruhák, pl. még alig vannak. Lassan pedig már a kórházi csomagot is el kell kezdeni pakolni, mert minden cucc beszerzése állítólag sokáig tart.
    Az ágyneműre a nővérem is azt mondta, hogy felesleges. (Persze ő is megvette, aztán csak porosodott a szekrényben) Ő is inkább a hálózsák-puha pokróc kombinációt javasolta.
    Babacsi, nem szabad előre azt mondani, hogy úgysem sikerült. Tudom, hogy nem akarod magad semmibe sem beleélni, de akkor is sose lehet tudni. :))

  • milananyu

    2009. augusztus 18. kedd

    Sziasztok, nyami meki, Zsuzsi::)))Elhiszem h annyi forgalmatok van az mindig tele van nálunk is.
    Kinga, é az ágyneműt konkrétan pénzkidobásnak találom, egyedül a rácsvédőnek van haszna….MIlánál persze megvettem a szettet baldachinnal együtt, de csak porfogónak volt jó, a takarója akkora, h most használjuk.
    Szóval én a hálózsákra szavazok, MIlánt is abba altattam első perctől fogva(pólyában nem volt) s nem bántam meg, mert úgy megszokta, h két éves koráig abban aludt, nem tudta magáról levenni, éjszaka nem izgultam h kint van a dereka stb…
    vegyél neki sztem egy frottiros, meg egy vatelinnel bélelt hálózsákot, s sztem nagyobbat, én 74est vettem mikor újszülött volt, sokáig használtuk.
    feje alá meg egy textil pelus elég, úgyis sokat kell majd csrélni büfike miatt…
    Én ma barinőmmel vacsiztam me cukiban is vltunk, tele vagyok, holnap gyümi reggelire, aztán vérvétel….jajjjjjj.
    De várom h legyen hamar eredménye akkor mehetek is vissza babó-nézőba.
    Babacsi hátha összejött, sose tudni.
    Ritával mizu?Szatimy, te hogy érzed magad?
    Tényleg KInga az összehúzódásokra magne b 6 ot szeded még, szedted folyamatosan??

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 18. kedd

    sziasztok.milananyu én mekibe dolgozom és hiába van vvválság it minennap 1-1.8millio a bevétel gondolhatod mennyien vannak.most mennem kell fözni paprikáskrumplit és nem tudom mikor jövök mert mint irtam ez a hét huzos lesz de olvaslak benneteket.puszika.ja az egyik munkatársam terhes a 2.babával de öneki nem fájt semmilye nem volt tünete csak kkésett neki.puszika

  • babacsi

    2009. augusztus 18. kedd

    sziasztok
    most értünk haza az anyukáméktol, nagyon jo volt 2 nap, a tesomék is ott voltak, strandoltunk és anyukáémnak sokat segitettem a kempingben, tegnap este meg annyit nevettünk mint évek ota nem:) persze legurult egy kis sör meg bor is:)
    a pároma azt hiszi ebben a honapban összejött a bab de én nem gondolom, és nem reménykedem… ez még csak a 17. nap de szinte minden nap együtt voltunk.. ebböl gondolja.
    Kinga nem baj ha kicsit nyühösebb vagy, ebben a höségben vendéggel meg hartalmas pocival én is az lennék, de azért amikor tudsz, pihenj, mert késöbb nem lesz idöd..:)
    Ritus szavazok majd a babára..
    Én abban reménykedem, hogy mindannyiunkat együtt fog sikerülni.. de jo is lenne.. a párom már ugy beleélte magát.. most egyfolytában erröl beszél, évekig meg nem beszélt rola. a clostyt még szedi, ugy hogy 10 nap bogyo, egy hét szünet stb.. még 4 x 10 szem van neki, kb 2 honap és megy vissza a dokinöhöz. hát nagyon kiváncsi vagyok mi lesz.
    most megyek fürödni, mert a balaton vize még csöpög a hajambol:)
    puszi mindenkienk..

  • kinga

    2009. augusztus 18. kedd

    sziasztok! olvaslak ám benneteket, csak elég nyűgös vagyok mostanság! Sok vendég, meg itt van most nálunk egy rokona a férjemnek, egy 16 éves srác, aki nagyon aranyos, de én már elfáradok hamar, és le se tudok dőlni:( Így ingerültebb is vagyok vele is, sajnos:( Most elmentek a férjemmel strandolni, kicsit tudok pihenni. Iszonyú ez a fülledt meleg is, mg elég sok méhösszehúzódásom is van!Szóval tele vagyok panasszal, bocsi! DE éjszaka sem tudok aludni, és ezért is lehetek ennyire nyűgös:(((
    Szatimy olvastam hogy már megvan a babakocsi, nagyon örülök neki, miket vettek még? Mert írtad hogy már majdnem minden megvan. Ágyneműt érdemes venni, vagy hálózsákba kell tenni a babát? MOst ez a nagy dilemmám, és ha kell mekkorát? mert más a szabvány ahogy láttam a különböző cégeknél! A kérdés Milananyuhoz is szól, neked is őszi Milánod!
    Most nincs is több erőm írni, de nagyon puszilok mindenkit!

  • milananyu

    2009. augusztus 17. hétfő

    Végre van net…:)Barimömék kimentek egy évere az usa ba s rossz volt h nem tudunk dumcsizni::))Így már van skype újra.
    Zsuzsi Te hol dolgozol, még nem is kérdeztem?
    Jajj Babacsi, igen nagyon szupi lenne ha összejönne a baba, nagyon drukkolok mindenkinek.
    Holnap én tárkonyos ragulevest főzök, meg palacsintát sütök, de regge 9 re kész kellene lennem, mert vzsem MIlánt járszótérre, fél 10 re, talizunk ott anyuk páran….nem tudom hogy fog sokerülni, regel haar kelek, hentes, s főzés…:)Ha meg elalszunk, akkor majd lesz vmi….

  • UmiRita

    2009. augusztus 17. hétfő

    Csajok! Van egy oldal, szavazzatok ha lehet, de előtte regisztráljatok! Picibaba.hu és pályázat! A legszebb kisbaba! A név: Németh Olivér a kódja: PB 006901
    Szeretném ha az Oli nyerne! Amúgy a 2. eddig! És sok jó dolog van az oldalon! Puszi jó éjt

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 17. hétfő

    sziasztok.hát én 20-án dolgozom.holnap is megyek.ezen a héten lez itt 4napos karnevál.gondolhatjátok mi ember lesz.ne haragudjatok ha nem irok majd de akkor 10-12orázunk és erőm se lesz semmihez.most holnapra sütöm a husit mert reggl megyek melozni puszika.

  • UmiRita

    2009. augusztus 17. hétfő

    Hali!

    Babacsim annyira imádkozok hogy végre legyen babátok, megérdemlitek már! Én nem görcsölök már ezen a témán, engem nem érdekel! Ha akar úgy is jön! Hát én szombaton is sikeresen besöröztem:) Akkor volt a városavatónk egy éves fordulója és hát megint besikerült egy adag! De nem is baj, néha ilyent is kell, csak kár hogy egész 7végén nem lehettünk együtt mert megvolt pedig úgy kívántam a férjemet! Mi még nem tudjuk mit csinálunk 20.-án! Szerintem karaoki verseny lesz!

  • milananyu

    2009. augusztus 17. hétfő

    Sziasztok, otthon elment anetünk, anyáléktól írok pár sort.Kinga, nekem MIlánnal kicsit több hányingerem volt, de hányás akkor se.
    Igen kisruhák vannak zömével, de pl mellszívót(amit gallyra vágtam, meg légzésfigyelőt, amiből újabba fajtát kell vennünk)szóval ezek kellenek.Tényleg lányok azt vegyetek, de angelcaret, mert nagyon jó, iszonyat megnyugtató dolog.Az nekem a legelső s alap, nézem is a teszveszen, visszamegyek dokihoz, utána veszek is.
    Ja meg sok babaruhát kapunk még, tavaly barinőm kisfiát télen szülte, ilyen bundazsák ilyesmi kell még, azokat is teszveszen nézegetek.
    Babacsi, 56 kisrucik Milánra nagyon voltak, pedig 3300grmal született, de felhajtottam az ujját, kisebbet nem érdemes venni, ezt is két hét alatt nőtte ki, meg a 62eseket is…mondjuk ő alapjában nagyon nagy fiú most is már, meg nagyon gyorsan fejlődött, de mi se vagyunk Misivel alacsonyak, meg ősök se…:)
    Jajj szerdán vérvétel…4 kémcső…mindig úgy izgizek előtte.
    Tényleg 20án ki hová megy??
    Mi itthon leszünk, max egy nap Eger-Szilvásvárad, de szombaton.Amúgy hozzánk fognak jönni minden nap, sütünk-főzünk.
    Szerdán du megyünk babalátogatóba, Misi unokatesója 3 hete szült::)
    pussz

  • babacsi

    2009. augusztus 17. hétfő

    sziasztok
    csak beugrottam. nemsokára indulunk haza végre. holnap estig nem jövök, de lehet van az öcsémnek internet akkor este irok:)
    mi ma reggel is együtt voltunk. már nem isfáj a hasam. folyás sincs, semmi, ez még csak a 17. nap. most már nem kell semmit tenni csak várni. megint.
    ma este borozok, házibor.. a sört ilyenkor elfeljetem, de a papi borbol néha muszály iszogatni:)
    jok legyetek.
    mekkora számu kis baba ruhákat vesztek? nem növi ki hamar a kicsiket? abbol hány darab kell?

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 16. vasárnap

    sziasztok.hát akkor nem vagyok egyedül a borral.ma elöbb hazaengedtek alig voltak.hazahozta anyosom a Renikémet.ott volt 6napot.már nagyon hiányzott.holnap megyünk a sulira vásárolni ruhákat jövöhéten meg sulicuccot akkorra már lemegy az ára remélem.a tankönyvek meg 30000ft lesz a lányoknak jo mi?puszi mindenkinek.jo éjt

  • Szatimy

    2009. augusztus 16. vasárnap

    Sziasztok!
    Babacsi, nekem akkor volt tojcsis, amikor a peteérés volt. Tahát nem napokkal később. Reméljük, mástól fáj a hasad. :)) Vigyázz azért a napozással, nem jó, ha leég az ember.
    Kinga, igen, a 35. hétig nekem most semmilyen vizsgálat nem lesz. A legutóbbi uh valóban 4Ds volt, de azt mondta a doki, hogy ha ilyenre megyek, akkor nem kell normál uh-ra ia menni egy másik rendelőbe, mert rendes uh is volt ott, ahol voltam, szóval 2 az 1 ben vizsgálat volt. :))
    Épp ma nézegettem, hogy azért már egész sok mindenünk megvan a babának. Babaruha az még nemigen van, de igyekszünk folyamatosan mindig picit gyarapítani a készleteinket. :)) Nektek már minden megvan?
    Egyébként én is inkább boros vagyok. A sört én sem szeretem. :)))

  • babacsi

    2009. augusztus 16. vasárnap

    sziasztok lányok. nem rég értünk haza a Balcsirol, jol lemégtem, de lesz legaláább egy kis szinem. a holnapot várom mert reggel megyünk Nágocsra a növéremékhez, utána Szántodra ahol anyukám dolgozik egy kempingbe , addig fürcsi, mig nem végez, aztán haza végre Köröshegyre, ott lakunk ugyanis, mármint a szüleim meg azöcsém, este sütögetés sör bor:) oott is alszunk a tesomék is 2 lánya van 12 meg 14 évesek az öcsém meg 20 éves.

    na más.. nekem ma nagyon szur a bal oldalm meg fel vagyok puffadva remélem nem ma van tüszörepedésem, mert a párom k.o. és elment aludni, talán reggel lerszünk együtt, tegnap reggel ota nem is voltunk, ugy aggodom, hogy nem tudtam rávenni egy kis sexre.. sztem megint elhalasztjuk a jo alkalmat, elegem van már ebböl, föleg hogy a hömet is össze vissza mérem, nem is foglalkoznék a dologgal de nagyon fáj a hasam.
    a tüszörepedés akkor mikor tojcsi folyás van? vagy utánna pár nappal? mert az nekem már 3 napja volt..
    most megyek, megrt tepsiket kell kimosnom tegnbap beleégett a prosza mindenkinek sok puszi, bocsi hogy nem irok külön külön mindenkinek most. holnap reggel vagy kedd este irok.. puszika

  • kinga

    2009. augusztus 16. vasárnap

    sziasztok, most csak röviden! Ritus sajnálom én is, de legalább a tea nem ,megy kárba:)
    Babacsim szép napot a Balcsin, bár már lehet hogy haza is értetek. Én tegnap reggel óta nem is voltam netközelben, függönyt varrtam, meg pihiztem, na meg a főzés:)
    Zsuzsi szept 1 még messze van, de gondolunk majd rád, meg addig is! Anett eddig szabin voltál? És miket csináltatok? Vagy párod dolgozott? Tényleg ő mivel foglalkozik?
    Milananyu közi hogy leírtad, bocsi hogy mindig kérdezem, dehát mindig elfelejtem hogy hányadik hétben is jársz:) Nektek akkor legalább nem kell babacuccokat venni, pláne ha fiú lesz! Tényleg nem túl hasznos ajándék az olajkiöntő:) Jó neked hogy hányás nélkül megúsztad, meg hogy hányingered sem volt különösebben. Milánnal is így volt?
    Szatimy neked most a 35. hétig nem lesz semmi vizsgálat? Jól emlékszem hogy ezt írtad? És uh mikor lesz legközelebb? Mert legutoljára a 4D-s volt, igaz? Vettetek valami babaholmit? HOgy vagy? Szép nagy a pocid:)))Majd én is küldök képet!
    ja és az italozáshoz, én is boros vagyok, a sört nem szeretem. Szóval sörös-boros leánybúcsú lesz:)))) Már várom!:)))) puszi csajok!!!!

  • milananyu

    2009. augusztus 16. vasárnap

    Sziasztok, most kelem fel ebéd után lefeküdtünk mindannyian, Misi hajnal 2 re ért haza, MIlán addig óránként kelt s kereste az apját…kicsit apás a kisdrágám::)
    Délelőtt voltunk dédiknél, meg Obiba fenti fürdőbe vettünk még pár dolgot, én most mosok, meg ha fiúk is felkelnek porszi s felmosi::(Meg kinti lámpák felszerelése végre végre….
    Megyek is, majd később benézek még.

  • anett

    2009. augusztus 16. vasárnap

    Sziasztok csajok!Rita,sajnálom,de örülök,hogy nem vagy elkeseredve.A témához csatlakozva a sört is szeretem,és hát a bort is!Borból a száraz fajtát,sörből a Kozelt.Voltunk Harkányba,nagyon jó volt,ott is aludtunk.Ettünk-ittunk….stb.Most takarítok,de nem nagy kedvel.Holnapra is azt tervezem,aztán kedden megyek dolgozni,lejárt a szabim.Na megyek kajálni valamit,még benézek később.Mindenkinek szép napot.

  • babacsi

    2009. augusztus 16. vasárnap

    Zsuzsi nem baj ha nem szeretes a sört, télen én is boros vagyok:)
    Kinga te mit ittál, mikr még lehetett? jo téma igy korán reggel..
    ma reggel nem voltunk geyütt, sietni kell, 9re jönnk a soginöék és megyünk a Balcsira. de olyan álmosvagyok…talán este együtt leszünk.. remélem..

  • milananyu

    2009. augusztus 15. szombat

    Sziasztok, én már itthon vagyok sógor szülijéről, Misit ott hagytam még hadd bulizzon kicsit, sütügetés iszogatás van…Én jöttem Milánt fektetni, meg én is elfáradtam mgyek is.
    Ja mit nyertem egy Zepteres olajkiöntőt…nagy ajándék, majd vkinek továbbadjuk::)
    babacsi, lehet ma reped meg tüssző, így ha nem fáj már akkor kell nagyon rakta lenni, nekem így mondta dokim, utána a 24 óra a legesélyesebb a teherbeesésre…
    Többiek, jól vagytok??
    Jó éjt Nektek

    Ja s alap állapotban én is boros vagyok, sört nem szeretem:::)))

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 15. szombat

    sziasztok.nekem szept 1én nem kell meggjönie.ritus szomoru vagyok hogy megjött neked de akkotr miért fájt a cicid?babacsim remélem jokor voltatok jo helyen:)milananyu jol esett egy pici kényezetetés gondolom hogy hagytak aludni de nem iirtad le mit nyertél.én nem szeretem a sört csak a boros kolát.nem bajjjj???puszika és jo éjt.megyek mert most sütöm holnapra a hst mert megint megyek 10re.miota kinyitottunk nem volt egy szabad hétvégém se.de asszem nem is lesz.

  • babacsi

    2009. augusztus 15. szombat

    sziasztok.
    hogy én milyen vacakul vagyok… hányingerem van meg szédülök, ver a viz.. most ez vagy front vagy a tegnapi sörök.. ajajjj
    de! holnap reggel megyünk soginőmékkel a balcsira egész napra.. most sütöm a krumplis proszát:)
    egész nap takaritottam már majdnem végeztünk. meg a soginőéknél pakoltuk a garázst.. jo volt az is.
    most voltunk tesco stb, télkábol 3 filmet hoztam, a párom ma este nyamvadt:) de reggel azért még elkapom. már 4 napja minden reggel együtt voltunk. nekem ma nagyon szur az oldalam, élehet hogy mg is ma van pé?-m

  • milananyu

    2009. augusztus 15. szombat

    ja Rita természetesen sajnálom, h megjött, de tudod új hónap új remény….na mentem

  • milananyu

    2009. augusztus 15. szombat

    Sziasztok, csak gyorsan, mert indulunk sógor bulijába….
    Kinga, 15+3-4 napos vagyok, szerdán megyek afp s vérvételre, az nálunk 4 kémcső összesen…:)
    Aztán ha annak lesz eredménye, akkor megyek 18-20 hetes genetikára vissza dokimhoz.
    Amúgy szuperül vagyok, csak fáradság, de semmi hányás(az nem is volt)hányinger sincs hetek óta…tuti kisfiú sztem::)MIlán is mondja már h Zsomboj::)
    Most ennyi, mennem kell, este még jövök sztem.

  • babacsi

    2009. augusztus 15. szombat

    sziasztok:)
    Ritus sajnálom, hogy megjött..
    annyit beszélünk a piálásrol, hogy lassan már megkérdezik tölünk, hogy miért nem az anonim alkoholisták oldalák látogatjuk??????:)
    na egy kicsikét én is söröztem, ma nem fogok, fáj a fejem..
    ma még semmit nem csináltam, csak reggeliztünk, meg együtt voltunk..
    most mosok, még az előszobát meg a fürdöt kell kitakaritani.. jaj azért még van munka. és nem is föztem. ma végre tudtam jol aludni..

  • UmiRita

    2009. augusztus 15. szombat

    babacsim egyszer összehozunk egy közös sörpartyt benne vagy? Megfűzöm a férjemet hogy menjünk el hozzátok egyszer! OK? És megbeszéljük a babatémát! Milyen sört szoktál inni?

  • UmiRita

    2009. augusztus 15. szombat

    Hali Csajok!

    Megjött! De nyugi nem bánom, tudjátok hogy nem bíztam úgy el magamat hogy babás vagyok, mint eddig! Most újra iszom a teát, és megint van egy hónap sok nappal amikor próbálkozhatunk! Basszus tegnap úgy berúgtam, elmentünk a haverokkal a pincéjükbe karaokizni, és fél 4kor értünk haza! Kurva jó volt! i mi jót csináltatok?
    Millió puszi

  • kinga

    2009. augusztus 15. szombat

    sziasztok! Milananyu üdv újra itthon:) egyébként hogy vagy? Hányinger, hányás van, vagy „csak” a fáradság? Nem lehet könnyű másik gyerek mellett! JÓ volt az időtök a Balcsin? örülök hogy jók az eredményeid, mikor kell menned legközelebb valamilyen vizsgálatra? Hányadik hétben is jársz már?
    Rita helyzetjelentést kérünk!!!!
    Babacsim milyen buli volt? Sikerült elvégezni a tegnapra szánt sok munkát! Remélem jól is időzítettek és jönnek a pozitív tesztek! MOst majd Zsuzsiért is nagyon szurkolhatunk!!!!! MIkor is nem kell…?
    Én tegnap nagyon elfáradtam, itt voltak a férjem barátai, és hihetetlen hogy 3 férfi hogy meg tud bolondulni ilyenkor! Én meg sütöttem szilvás sütit meg tojásos rizses lecsót főztem nekik! MA meg az egyik rokon fiú van nálunk, 20.áig marad is, szóval sütés-főzés! Kicsit már elfáradtam azért más kettőnkre főzni, mint még vendégekre is! MA függönyt varrok a gyerekszobába meg a nappaliba, meg kivasalom a babaruhákat! A fiúk meg addig strandolnak. A manók még nincsenek fent a falon, a barátnőm csak 20.a után jön, de már alig várom!!!
    puszi, még írok ma:)

  • babacsi

    2009. augusztus 15. szombat

    Elfogyott a söröm.. bakker. pedig tök jo buli van.. na nem tom mi lesz.. sör nélküli álom 🙂 hihi. milananyu, hogy hogy milyen folyás, tojcsi volt 2 napig, de műár nincs.. most fáj a bal hasm.. reggel voltunk együtt. remélem idöben,.,

  • milananyu

    2009. augusztus 14. péntek

    Babacsi, mikor volt a folyás??
    Ha ma meg tegnap akkor most kell rákapcsolni::)Teát inni stb., s főleg együtt lenni:)
    Ügyik legyetek::)
    Na megyek zuhizok, s alszok egy jót.
    balcsin nagyon szupi volt, ott volt nagymamám, s minden reggel min 8 ig aludhattam mert lefoglalta Milánt…bezzeg itthon, kelhetek, de nem baj.
    Holnap mi du megyünk sütügetni, sógorom szülinapja lesz, MIlánra anyáék fognak vigyázni.
    Pussz Nektek, jó éjt

  • babacsi

    2009. augusztus 14. péntek

    sziasztok
    de örülök hogy végre milanayu is itt van.. az jo ha jok az eredmények, meg Kingának is.. nemsokára tényleg szülsz.. de jo.. milyenek a manok a falon? és a babaholmikat össze raktad már?
    én holnap leszek a 14. napon, most kezdtem érezni hogy szurkál a hasam a bal oldalon, de a rojcsis folyás 2 napig volt de elmulott mára. akkor most lesz tüszörepedésem? nem tudom… ne hömérözök, de remélem holnap reggel is eegyütt leszünk.. estére mindig befárad a párom.
    most itt van egy barátja sörözünk, végre hajat mostam, honap fözelék lesz és megyünk a sogornümékhez padlást pakolni, az anyosék elmennek badacsonyba de este jönnek haza.. remélem végre miénk lesz az egész ház..:) Ritus nagyon szurkolok.
    és nagyon szeretem a sört:) hihi.. te meg én tuti jol el sörözgetnénk, és azon elmélkednénk hogy hol a babokánk:)
    Anett te hgy állsz? te is szereted a sört? melyik na ? hol tartasz? nagyon drukkolok mindenkinek.. én valahol azt érzem hogy most sem sikerült.. nem tudom miért.. nem is nagyon érdekel..

  • milananyu

    2009. augusztus 14. péntek

    Szia, Kriszta, most látom h Te új vagy itt::)Én se vagyok túl régi, én második babám várom, 15hetes vagyok, MIlánunk 3 éves lesz oktben.Gratu a babátokhoz.
    Iwiwen vagy, bejlölhetünk??vagy töbiek megtették már?

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 14. péntek

    sziasztok.milananyu mi most mindent bepotlunk a bercivel és beleadunk mindent amig lehet.ciklus szerint most van pém.ma dolgoztm 6ig.kinga tegnap én is rakott krumplit csináltam ma nem föztem nem volt idöm de maradt ebédre.babacsi örülök hogy jol éreztétek magatokat.ritus drukkolok ezerrel.kriszti üdv a csapatban.grat a babához.most megyek holnap jövök.pussz mindenkinek

  • milananyu

    2009. augusztus 14. péntek

    jajj olvastam h Rita nem jött még meg::))))))na nagy nagy drukk…s Babacsi, Anett, Zsuzsi, Ti hol jártok a ciklusban??
    ja amúgy, mi is 5,5 éve vagyunk együtt, ha már a héten erről volt szó:::))))
    Pussz

  • milananyu

    2009. augusztus 14. péntek

    Sziasztok, újra itt::)
    na Ritus, mizujs??S Babacsi, többiek??lett vki két csíkos??Szatimy Kinga, hogy vagytok??
    Mi jól vagyunk, jajj annyira sokára értünk haza, szakadt az eső, nem lehetett haladni.
    Milán jól bírta::)
    Megjött a véreredményem, ami jó lett.
    Most meg várom a Zeptereseket, regionális sorsolűson engem húztak ki, s nyertem vmit, de nem tudom mit, nem is kérdeztem, ma hozzák ide az ajándékomat, kíváncsi vagyok.Egyenlőre ennyi, nemsokára visszaolvasok:)

  • Szatimy

    2009. augusztus 14. péntek

    Kinga, már pont akartam kérdezni, hogy mi volt az uh-n, de megelőztél. :)) Babacsi, biztos szép lesz a lakásotok! És jó, hogy most csak élvezitek egymás társaságát. Drukkolok, hogy meglegyen az eredménye. :)))

  • kinga

    2009. augusztus 14. péntek

    jaj de illetlen voltam…:( Kriszta üdv a csapatban:) Nagyon gratulálok a babátokhoz! Hányingerrel hogy állsz? Nekem eléggé nehéz volt az az időszak amiben most vagy!hová valósi vagy? jelölj be iwiwen, ha gondolod: Kovácsné Dezső Kinga, Debrecen.puszi, aztán írj majd mindig hogy mi van veled, a másik oldalon Barica pont veled egyidős terhes:) Én a 32. hétben járok.

  • kinga

    2009. augusztus 14. péntek

    sziasztok, micsoda forgalom volt itt:))) Örülök neki! Itt is esik, de legalább ma nem mozdulok k, ilyen is kell! Rita igaza van, akkor kedden veszed a tesztet, addig is megy a drukk! Ti mi jót csináltok ma? Babacsim nagyon szép lesz az a lakás, hány négyzetméter, mert írtad hogy 5 ajtó nyílik a nappaliból, jó nagy lehet! Én a hétvégén függönyt varrok, most megy az anyagért a férjem.
    Anett jó nyaralást Harkányban, remélem jobb időtök lesz! Hány napra mentek? Már jó régóta együtt vagytok akkor!:) ÉS eljegyzés volt már?
    Zsuzsi akkor jól kihasználtátok Bercivel az időt, amíg a lányok kicsit távol vannak:) Most kicsit lazább a meló?MI finomat főzöl ma?
    Én tegnap eléggé elfáradtam a rakott krumpliban meg a tiramisuban. Utána rohantunk a dokihoz, ahol 3 órát vártunk, mert már megint mindenki akkor szült, de volt uh utána:) 1800 gramm már a piciként, és befordult végre! Nagyon cuki:) Már csak a 38. héten lesz egy uh, addig meg a 36. héttől NST minden héten. Hamarosan szülök!!!!!
    na de ledőlök, mert a doki is mondta hogy vigyázzak, mert több a méhösszehúzósáom mint kellene:( Túl sok a pörgés, de állandóan vendégek vannak, mg a házimunka, mást meg nem csinálok!puszi csajok!

  • UmiRita

    2009. augusztus 14. péntek

    Végre Babacsim! 🙂 Azt hittem nem élted túl a grillpartyt anyóssal!Igen még semmi, de nem akarom beleélni magamat! Most picit fáj a hasam, de nem vészes! Remélem nem jön meg, bár ha megjönne az sem lenne baj, legalább nem menne kárba a tea amit vettem megint! Akkor ma is melóztok? Én mást tervezek mára!

  • UmiRita

    2009. augusztus 14. péntek

    Végre Babacsim! 🙂 Azt hittem nem élted túl a grillpartyt anyóssal:)) Igen még semmi, de nem akarom beleélni magamat! Most picit fáj a hasam, de nem vészes! Remélem nem jön meg, bár ha megjönne az sem lenne baj, legalább nem menne kárba a tea amit vettem megint! 🙂 Akkor ma is melóztok? Én mást tervezek mára!

  • babacsi

    2009. augusztus 14. péntek

    sziasztok Kriszta szia:)
    Ritus nagaoyn jo hogy még nem jöt meg, nagyon drukkolok..
    mi ma reggel is együtt voltunk, ma van a 14. napom..
    nagyon nem jol aludtam, egész éjjel zuhogott az esö..
    festéket vettünk, még egyszer át kell kenni az étkezöt, aztán takaritás.
    nem volt rossz a grillezés, szerencsére átjöttem a sogornömét, igy jobb volt.
    szeretem az anyosomat, de nm volt jo kedve tegnap..

  • UmiRita

    2009. augusztus 14. péntek

    Jaja Anettom, nem kell annyira görcsösen akarni azt a babót, úgy is jön amikor érzi hogy itt az ideje! Én már rég letettem erről a görcsös akarásról, most vagyok a 31. napon, majd ha keddig nem jön meg akkor veszek tesztet, de nem rágódok ezen, ha megjön megjön ha nem akkor nem, aztán ennyi! De hidd el itt mindenkinek hamarosan lesz babója! Tereld el a gondolataidat ne rágódj rajta és hidd el jönni fog előbb mint gondolod, látod Babacsinknak sem jön olyan könnyen, de ős sem szomorodik el, élvezik az együttlétet és ez számít! Puszillak

  • anett

    2009. augusztus 14. péntek

    Kedves vagy ,Szatimy.

  • Szatimy

    2009. augusztus 14. péntek

    Anett, ne aggódj! Te is biztosan hamarosan megtudod milyen érzés! Nagyon szorítok nektek (is)! :))

  • Szatimy

    2009. augusztus 14. péntek

    Kriszta, én is nagyon gratulálok a babátokhoz! Hogy érzed magad? Nem vagy rosszul, hányinger, vagy ilyesmi? Fáradtság?

  • anett

    2009. augusztus 14. péntek

    Sziasztok.Kriszta,gratulálok nektek,milyen jó érzés lehet!Vigyázz magadra nagyon.Spontán jött össze a baba?Mi Pécsen lakunk,és Ti?Szerintem valahol a közelben,mert tőlünk is 25 km Harkány.Rita,nagyon drukkolok!!!!

  • UmiRita

    2009. augusztus 14. péntek

    Hali Csajok!

    Csak gondoltam szólok hogy ez a 31.napom, és úgy néz ki hogy még nemmagyon akar megjönni:) Nagyon szorítsatok nekem csajok! Nálatok mizujs? És Kriszta nektek hogy jött össze 4év után a baba, szedtetek valamit? Vagy csak magától jött a kicsi?

  • Kriszta

    2009. augusztus 13. csütörtök

    anett!
    4 éve próbálkoztunk mire most sikerült.Hol laksz ha szabad kérdezni?Mert,hogy Harkányba mész.Harkány tőlünk 25km re van szóval elég közel:-)))

  • anett

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Sziasztok.Rita,ezek nagyon biztató dolgok,amiket írtál.Hát nagyon drukkolok neked!Kriszti,de jó neked,hogy babás vagy!Hamar összejött?Babacsi,már biztos javában megy a grill parti mamával,talán már túl is vagy rajta.Nem kedveled anyósodat?Ez a leánybúcsú nagyon jó ötlet,csak hát nehezen kivitelezhető .Mi sem vagyunk házasok,de már ezer éve együtt jóban-rosszban.Pontosan 97 óta.Képzeljétek,ma vettem egy felsőt,Attila szerint kismamaruha.Komolyan nem tudatosan,és nem is gondoltam,hogy az lenne.Azt láttam,hogy lezser,de picit meg vagyok hízva,gondoltam ápol és eltakar.Aztán,hogy Attila mondta,én is annak látom.Biztos a tudatalattim jelzett..Holnap megyünk Harkányba ,annyira várom.