Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • milananyu

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Rita, nekem is amellem fájt a nemvártig, de nekem ugyanúgy, mint mensi előtt, nagyon nagyon fájt.
    Szatimy, gratulálok, de jó, h nem lesz sok korkülönbség uncsitesók között::)

  • Szatimy

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Képzeljétek, két órája megszült a nővérem!!! :)))

  • Szatimy

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Rita, „csak” a mellem fájt a nem vártig. A hasam a peteéréskor, meg utánna egy héttel a beágyazódáskor pár napig, de olyan módon, mint még előtte soha.

  • UmiRita

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Nahát Szatimy remélem tényleg így lesz ahogy mondod! Akkor ma hajrázunk egyet apával! És a nemvártig fájt a hasad? Hát naon remélem! Köszi imádlak

  • Szatimy

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Rita, nekem is ugyanígy volt! :)) A peteérés napjától már annyira fájt a mellem, hogy nem bírtam hozzányúlni se! És aztán ez ment egészen a nem várt (és nem is jött) kezdő napig. Utánna meg szintén fájt, de már máshogy. Remélem veled is így lesz!

  • UmiRita

    2009. augusztus 06. csütörtök

    De azt sem értem mitől fáj ennyire a mellem, ha hozzáérek már akkor fáj! És az a menszi előtt szokott fájni csak pár nappal! 🙁 Nem tudom!!

  • Szatimy

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Rita, ha tényleg ma van peteérésed, akkor jövő héten, ha tényleg nem jön meg, akkor a teszt valóban nem fog még semmit kimutatni. Nekem a peteérés után a 12. napon lett a teszten egy nagyon-nagyon halvány második csík. (Viszont egy héttel a peteérés után éretem a beágyazódást, ill. volt egy egyszeri nagyon halvány barnázás, így már biztosan éreztem, hogy sikerült.) Mi sem voltunk együtt a peteérés előtti napon, csak az azelőttin, meg aznap. Nagyon drukkolok az estéteknek!!!

  • milananyu

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Sziasztok,Rita, ha nem voltatok együtt nem akkor baj, jó lesz ma is, de jó lett volna, mert pé után ill tüsszőrepedés utáni 24 óra a legesélyesebb.
    Ha pé d ill tüsszőrep tegnap volt akkor innen számítva ahogy Szatimy is írta 14 nap múlva várható, ill nem várható mensi, ez fix időpont, mensi általában mindenkinél pé utána 14 nap körüllehet, tehát az 100% h neked nem fog megjönni pénteken.Leghamarabb aug 19-20 felé nem várhatod s tesztelhetsz.nekem ápr 23 án jött meg utóljára, máj 12-13 felé volt csak pé, 19-20 nap, s csak jún eljeséj, 39 nap teszteltem.Akkor lett pozi.hamarabb nem akartam mert ugye így nekem máj végén nem kellett megjönnie.
    Jó sz.r idő lett, Milán meg menne a gumicsizmájában kifelé, de még esik….
    Ja amúgy ma 5 kor kelt:)S mi 1 kor feküdtünk le, mert voltak barinők…marha kipihent vagyok, de legalább 9 re kivasaltam a 2 hete nem vasalt kupacomat, elmosogattam felporsziztam, kimostam…nem főzök, rendeltem egyik étteremből menüt 670ft ért, abból jóllakunk ketten.

  • UmiRita

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Sziasztok csajok!

    Tudjátok mi aggaaszt, vagy min gondolkodom? Ha csak most van a pé-m, ami most a 21.nap? És akkor ha összejön netalántán a baba, akkor nem fog jövő7-en pénteken megjönni? Amikor nem kellene? De ha nem jön meg akkor még a teszt sem fogja kimutatni, nem? Vagy ez hogy van? Milananyu nálad hogy volt? Tegnap nem bírtunk sajna együtt lenni, de ma tutira hogy együtt leszünk, de az nem késő, hogy pont tegnap nem voltunk együtt? Jó sok hülye kérdésem van mi? De erre mindre válaszolni ám!:) Puszi

  • Szatimy

    2009. augusztus 06. csütörtök

    Rita, én is csak az előttem szólókat tudom ismételgetni. Lehetséges, hogy csak most van a peteérésed, úgyhogy akkor most hajrá!!! És valóban most innen kell számolni a 14 napot a (nem várt megjövetelig). Nekem sem a 14. napon volt anno, hanem a 17-en. Én is a tojcsiból tudtam, meg a hasam is fájt. (addig nekem is ismeretlen volt ez az érzés…)
    Én nagyon nehezen bírom ezt a meleget. A lakás nem akar lehűlni, pedig tárva nyitva van az ablak, és kint egész kellemes a levegő. :((

  • milananyu

    2009. augusztus 05. szerda

    Rita, igen lehet…ez a tea a cickafark a hormonháztartásra nagyon jó, én meg úgy hallotam hogy a folyás az egyértelmű jel…szóval tényleg hajrá.S lehet ennyivel később van, nekem 19 nap volt mikor babás lettem most.MIlánnal meg 22nap kb….
    Most kell belehúzni, s aztán lelkesen szedni vitamint, meg magne b6 ot.
    Örülök, h jó lett a kajcid.
    Én munk helyemen voltam, holnap sehová, aztán védőnő.
    KInga hogy bírod ezt az időt??Én mindig izzadok szinte.
    Babacsi, kitartás, nemsokára szabi.
    Jó éjt nektek

  • babacsi

    2009. augusztus 05. szerda

    Ritus attol még lehetett pé-d mert nem volt tojcsis folyás, van akinek nincs is ilyen tojcsija vagy krémes van, de a tojcsi nagyon jko jel m,eg a megjön érzés is sztem most van pé-d , most hajrá bele mindent ma meg holnap,, ezek a legesélyesebb honapok és akkor ha most van pé-d akkor mostantol számold a 14 napot hogy mikorra ne várd..
    én ugy csinálom ezt a kaját hogy ráéntás, parilé egy liter kis viz, füszerek, a töltelék ugyxanazt de nem rakom paprikába a párom nem szereti, csak bele a gombocokat, cukor, megföl ennyi, és fött krumpli hozz.
    ma lecsot fözök tojásosat krumplival.
    nálam semmi, euz a z 5. napon, ma elmulik már a vérzés,, végre egy normális ciklus..
    nagyon fáradt vagyok, 4 ember munkáját csinálom a héten, nagyon gáz egy ambulanciát meg egy osztályt egbe tartani ebbe a hiányosságokban. a bet g meg rengeteg, sok a baleset is..
    mindig ideges vagyok meg morcos..
    jövö héttöl 2 hét szabi, remélem jobb idö lesz, élvezem hogy lehült a levegö, itt most is csepereg, de ebbe a hideg frontba össz vissza van a szivem, ez nem jo érzés..
    a páom valoszinü kap másik munkahelyet, jobb lenne akörülmény meg a pénz is de ez miatt lehet nem jöhet velem együtt szabira.. na puff én meg honapokig könyörögtem hogy együtt lehessünk itthon. ez az idö szak jo lenne baba miatt.. nem tom mi lesz, de persze jo lenne az uj munka.. majd holnap még irok, de mostanában alig van idöm. sok puszi, leég a lecsom.. ajajj

  • UmiRita

    2009. augusztus 05. szerda

    Hali Csajok!

    Köszi mindenkinek a segítséget elég jó lett ahoz képest hogy elsőre csináltam, bár anyukámat sokszor kellett hívnom segítségért!
    Van valami amin gondolkodom és kíváncsi vagyok a tanácsotokra! Tudjátok iszom a teát, és ma amikor voltam a wc-n akkor láttam tojásfehérje szerű folyást! Előtte ilyen nem nagyon volt! Lehet hogy eddig azért nem jött össze a baba, mert nem volt pé-m? és lehet az hogy ilyen későn van peteérésem és azért fáj picit a méhem? Ez a tea szerintem tényleg segíthetett ezen, nem? Vagy mit gondoltok? Létezik hogy ennyivel késöbb van pé-m? Ti mit gondoltok?

  • kinga

    2009. augusztus 05. szerda

    jaj bocsi,de közbejött hogy itt vannak sógoromék és elmentünk a corába, meg anyósomnál ettünk, most értünk haza, szóval én 1liter paradicsomlével szoktam csinálni, és a legolcsóbbat vettem, mert mindegy milyen, azt hiszem pont siót szoktam! de már biztosan megcsináltad! milyen lett? amúgy anyósom is sűrített paradicsommal csinálja, de anya meg paradicsomlével:) na?

  • milananyu

    2009. augusztus 05. szerda

    úgy ahogy Kinga úgy szoktam csak sűrített paradicsomlevet teszek rá, meg rántás persze s kis cukor ízlés szerint.H olyan jó szószos legyen de sztem a KIngáé is olyan.
    Elkészítetted??

  • UmiRita

    2009. augusztus 05. szerda

    Milananyu de akkor te hogy szoktad te is írd már le kérlek!:)

  • milananyu

    2009. augusztus 05. szerda

    Anett én imádom a spenótot s Milán is, jó fokhagymásan elkészíve::)

  • anett

    2009. augusztus 05. szerda

    Sziasztok!Nálunk is lehűlt az idő,végre!!!!!Végigolvastalak Titeket,Rita remélem már jobban érzed magad,de Teljesen megértelek.Apukám is hasonló helyzetben van,szegénykém,ráadásul neki már nagy esélye nincs is ,hogy talál munkát:a kora miatt,meg az egészsége sincs rendben.Ettől depressziós,hasztalannak érzi magát,nagyon sajnálom.De te még fiatal és egészséges vagy,biztos fogsz találni magadnak munkát.Na közben megebédeltem,spenótot főztem+virslit hozzá.Nekem a spenót a kedvenc kajám.Ti szeretitek?Szegényke nem nagy népszerűségnek örvend általában.Biztos a színe taszító.Elkezdtem én is teázni,szerintem nem olyan gáz az íze,olyan fűízű.Most picit pihenek,holnap megint megyek,de jövő héten egy hét szabi.Hétfőn megyünk Attilával andrológiára.Jók legyetek,később még benézek.

  • milananyu

    2009. augusztus 05. szerda

    Szia, Rita sűrített paradicsom lével szoktam én 🙂
    Sziasztok amúgy:)Én ma brokkolikrém levest s spagettit csináltam.
    3 ra megyek körzeti dokihoz.Itt is esik, olyan jót aludtam, persze a szokásos pisiléseket leszámítva:)
    Rita, én már nem írok semmit, de az jó, ha feszül pocak.
    Többiekkel mizujs, doliznak?

  • UmiRita

    2009. augusztus 05. szerda

    Kinga és te milyen paradicsomlével szoktad csinálni? Jó az a siós is?

  • kinga

    2009. augusztus 05. szerda

    sziasztok! Hát nekem nem volt jó az estém:( nagyon megizzadtam, pedig tényleg hűlt a levegő, de mostanában többször is volt ilyen éjszakám:( a babaszobáról csak pár hét múlva küldök képet. amikor a barátnőm kifesti manókkal:))) szóval én szoktam csinálni töltött paprikát, leírom, de iszonyú nagy adagot szoktam 2 napra elég, úgy hogy még az egyik nap vendégek is beleférnek:) szóval felezd meg az adagot szerintem.

    Fél kg darált húsból és 12-14 paprikából szoktam csinálni. A húshoz nyersen 1 tojást és a félig főzött rizst kell hozzákeverni + fél kiskanál só, 1 kiskanál delikat + 1 fej hagymát összevágni,párolni. (A rizs: 2 2dl-es bögre rizshez 2 bögre víz és só, nagy lángon főzöm, amíg be nem szívja a vizet, de nem kell teljesen megfőzni, nem olyan mint a rendes rizsköretnek.) Szóval ezeket összekeverted és beletömködöd a paprikákba, egy kicsi ki is marad, azt meg gombócnak. (A paprikák kicsik legyenek és nem kell túl szépnek lenniük, úgy is ha kitömöd jó nagyok lesznek:) Aztán vizet forralsz, annyit hogy majd ellepje a paprikákat,kiskanál só a vízbe és ha forr akkor kell belerakni a paprikákat, 25 percig kell főzni kb. Közben rántást csinálsz (3-4 evőkanál lisztet olajban megpirítasz és hideg paradicsomlevet öntesz rá, kevered. 1 liter paradicsomlé kell összesen, de elég ha pár decit öntesz ebbe. Ezt úgyis beleöntöd a vízeb ahol a paprikák vannak, meg a maradék paradicsomlevet is. Ekkor megvárod míg újra felforr az egész és kész is van! Ja azt kihagytam hogy amikor belerakod a paradicsomlevet akkor 2 evőkanál cukrot is rakok bele.

    bocsi ha kicsit összevissza lett, remélem kiigazodsz rajta, szólja ha van kérdés:) jó főzést!!!!

    puszi csajok!

  • UmiRita

    2009. augusztus 05. szerda

    Csajok! Kéne egy kis segítség! Ti szoktatok töltött paprikát csinálni? Odaadja valaki a receptet? Mert a férjem kitalálta h.azt akar vacsira, de még életemben nem csináltam!

  • UmiRita

    2009. augusztus 05. szerda

    Szép jó reggelt a kis barátnőimnek!:) Hogy aludtatok? Végre nálunk picit lehült az idő, mert egész éjjel esett az eső! Képzeljétek el annyira fáj a hasam! Tök úgy érzem mintha megakarna jönni, pedig majd csak jövő7 péntekre nem várom! Kinga küldjél majd képet a babaszobáról! Puszi késöbb jövök!

  • anett

    2009. augusztus 04. kedd

    Sziasztok Csajok.Csak pár szó,mert már napok óta nem írtam,és hiányzik.Rengeteg a meló,iszonyat ez az időszak nálunk,alig vagyunk,mert szabadságolás,felmondtak…stb+még ez az afrikai hőség.Mindenkit puszilok,holnap pihi,jövök.

  • UmiRita

    2009. augusztus 04. kedd

    Hát igen Zsuzskó elég szörnyű az íze a teáknak, de napi 2X ki lehet bírni ugye?:) Én már lassan kezdek hozzászokni! Már annyira nem vagyok szomorú, csak picit! Elkezdtem ma tornázni is, a neten rendeltem magamnak csukló és bokasúlyzót, és jövő nyárra, ha nem jön addig a Lili akkor bomba alakká csinálom magamat!:) Én most csináltam kis mexikói salit, mert azt kívántam meg:) Mennem kell kicsit punnyadni késöbb jövök! Puszi

  • babacsi

    2009. augusztus 04. kedd

    sziasztok bocsi hogy nem irtam de nagyon sokat dolgozom, most 4 helyett egyedül vagyok a vezetöségben, nagyon nehéz igy de alakul, csak nagyon elfáradok, egy ekkora osztályt vezetni..
    én már 4 napja beteg vagyok, de elmulik hamar remélem és akkor ugrunk neki a babának.. azt mondta a párom, jövö hléttöl 2 hét szabin leszünk, nem utazunk sehova, itthon meszelünk meg lakás rendezgetés , kicsit Balaton, de ennyi..
    Ritus ne légy szomnoru… a mult héten még olyan boldog voltál, olyan jo hogy jo a kapcsolatotok a pároddal. most mi is jol vagyubnk.
    sajnos nem tudok most többet irni mert nagyon szalad a lakás de honap jövök. olvastam mindenkit és sok puszi nektek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 04. kedd

    kingám ettem borsofözeléket és közbe rád gondoltam.remélem nem lesz jövö7en ennyi melode itt mindig sokan vannak.milananyu ügyi voltál.ritusom saajnállak hogy ennyire magad alatt vagy.babacsim merre vagy,?anett,jol vagytok?pusz

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 04. kedd

    sziasztok.na vettem cickafarkteát meg palástfüteát.elsö14napba cickateát utána palástot kell inni.de az ize borzaszto.keserü de azt irják nem szabad édesitövel alkalmazni és a mensi utáni nap kell elkezdeni.hát nekiálltam kiváncsi vagyok mi lesz.barátcserjét nem vettem mert drága ez a 2tea meg nem került500ft-ba.na megyek fözni.még holnap dolgozom.aztán 2nap pihi.puszika mindenkinek.nálatok is hüvi van?itt szakadt az esö.

  • milananyu

    2009. augusztus 04. kedd

    Sziasztok.Milananyu semmit se főzött::)Elmentünk Misi nagyszüleihez, Milán imád ott lenni, ja nem is írtam h vasárnap is ott voltunk, s MIlánt 6 darázs csípte meg bement vmi melléképületbe a dédnagyapjával s ott…..hívtam dokinőt mi legyen de csak calciumot adtam neki ügyeletre nem mentünk.Szóval ma is ott voltunk, MILán tojást gyűjtött stb, s későn értünk haza, pizzára futotta:)Meg bevásároltam a húsleveshez holnapra, vagyis holnap időm megint nem lesz főzni de.megyek munkahelyemre, h megbeszéljem hosszabbítják e a tesó alatt is szerződésemet vagy sem.Ja amúgy képzeljétek „kóbor”átutalás jött tőlük tegnap 120e ft::))))Én meg persze kis becsületes, hívtam őjket h ez ki pénze, de köszi ha ajándék de nem hinném h az enyém, vki más fizuja.
    Most ha felkel MIlán megyünk útlevelet csináltatni, ill személyit(már van olyan kicsiknek s EU-s országokba lehet menni vele s ingyenes)
    Most ennyi, pussz nektek

  • kinga

    2009. augusztus 04. kedd

    Milananyu szerintem jobb hogy maradtál otthon Milánnal, és tényleg megfizethetnék jobban! Így meg pláne jobb hogy jön a másik baba és neked nem kell a munkahelyre járni, mégiscsak könnyebb így és Milánnak is jobb!
    Rita lelkizz nyugodtan, mindannyian ezt csináljuk szerintem:) DE itt tényleg meghallgatjuk egymás minden baját, jó kis csapat, nem?:)))
    A férjem összerakta ma a babaágyat is:) Olyan ügyes!Már csak a szekrény hiányzik, alakul a szobácska! MOst jönnek sógoromék na 10 hónapos babával, meg megyünk leszabatni a bútorlapokat, remélem kész lesz hétvégére!kitakarítottam ismét, volt mit a portól, meg beraktam egy mosást, ma ebédet nem főzök, mert anyósomhoz megy az egész család.Milananyu mit főzöl?
    puszi mindenkinek!

  • milananyu

    2009. augusztus 03. hétfő

    Sziasztok, Ritus egyáltalán nem baj h lelkizel, hiszemn itt meghallgatunk bármikor::)S tényleg ne aggódj ezen nagyon rendes a párod is,de miért is ne lenne az:)
    Igazából én azért írtam a gyest, h azért mehettem volna vissza dolizni MIlán 2 éves korában, s most van egy rakat hitelünk, s tényleg Misi sokat dolizik, a munkahelyén, főiskolán is tanít, meg magánmelója is van sok itthon.Szóval ő ő hajt…na mindegy értitek.Persze az én „munkám „se semmi::)Jobban megfizethetnék az embert:)
    Holnap nekem is főzni kell vmi finit, ma még volt amit anyóséktól hoztunk tegnapról.
    Szerdán megyek körzetihez ekg ra, vinni kell papírt majd védőnőhöz pénteken.Ez a hét is elég zsúfolt.
    Jó éjt nektek, többiek akik ma nem írtak bizti dolgozóban vannak.

  • kinga

    2009. augusztus 03. hétfő

    sziasztok, bocsi hogy csak most, de alig van időm leülni a géphez! tegnap a festő után még anyósomhoz mentünk, utána meg takarítottam ezerrel, jó nagy kosszal járt! De nagyon szép lett a lakás:)))) a babaszobáról majd akkor küldök képet ha készen lesz, még augusztus végén jön a barátnőm aki a manókat festi! Ez a hét nagyon sűrű lesz, holnap szabatjuk le a bútorlapokat, mert hétvégén apukám szereli nekünk a beépített szekrényt! Meg elméletileg még a villanyszerelő is jön a héten! Ja és tegnap összeraktuk a pelenkázót, ma meg a kiságyat fogjuk, bár én már hulla vagyok! Ma is piacon kezdtünk reggel aztán ebédfőzés, aztán terhesgondozás…. ja sok a glükóz a pisimben, de ma minden kismamának az volt, a sok gyümölcs:) na meg ebédre a kakaós palacsinta:))) És kiszáradási tüneteim is vannak, de azóta is iszok, szörnyű ez a meleg! nekem is kell vérvételre menni a héten vagy a jövő héten.
    Milananyu ügyi voltál ma a vérvételen:) És de jó hogy tudsz lekvárt főzni, én is akarok!!!!! bár idén nincs rá időm, de majd jövőre, majd mond el hogy kell!
    Ritus hát megértelek, hogy zavar a dolog, nálunk is a férjem keres inkább, bár mostnában nem panaszkodhatom, mert elég jó ösztöndíjakat kaptam! De azért tényleg rossz lehet, pláne hogy így a babáén is többet jár az ember esze, de jön Lili is hamarosan! a tea biztosan jót tesz, na meg a torna is! Cigizel még?
    Zsuzsi szegénykém mennyi meló, de jövő héttől már nem lesz ennyire sok, igaz? Hihetetlen mennyi erőd van, még a lányoknak is főzöl minidg! Nagyon megkívántam a borsófőzeléket, bárcsak küldenél:)
    Anett? Biztosan neked is sok a meló…:(
    Babacsim hogy vagy?
    puszi csajok, hú jó sokat írtam ám nektek:) na megyek főzök egy kis kukoricát…

  • UmiRita

    2009. augusztus 03. hétfő

    Nem arról van szó Milananyum hogy aggódok! Csak közötted meg közöttem az a külömbség hogy te neveled a gyereket azért nem dolgozol én meg ithon ülök a 4fal között! Nekem nincs kisbabám hogy eltereljem a gondolataimat a babáról! És igen a férjem is azt mondta hogy ezen ne aggódjak, lehet mlg fordítva is a helyzet, de ez nekem olyan rossz! Világ életemben mióta ismerem a férjemet( pedig én suliba jártam még) de a helyi sörözőben dolgoztam hogy a cigimre meg a buszbérletemre legyen pénz( pedig már akkor is segített volna) csak én nem fogadtam el! Most meg itt vagyok munka nélkül 2kis ku..a miatt amit a többiek tudnak! Pedig szerettem ott melózni! Bárcsak jönne a kis LILIM megoldana mindent!:) Nem lennék olyan egyedül nap közben!O bocsi milananyu tényleg nem szoktam ennyire lelkizős lenni, nem tudom mi van velem most! A teát meg iszom ezerrel, majdcsak segít! Késöbb jövök, puszillak

  • milananyu

    2009. augusztus 03. hétfő

    hali.Rita tényleg nyugi ne aggódj, nekem is Misi a pénzkereső ugye én gyest kapok 25 e ft……bár néha engem is zavar de ez van.
    Uh ra sztem aug 17én fogok menni a vérvétel miatt, h pontosan küldjön el.ma meg volt a 13 hetes vérvétel, kibírtam::)Mos pacsizik Milán a medencében megyek nézem.ma kifőztem életem első sárgabarack lekvárját, sztem jó lett, még őszibarit is fogok::)

  • UmiRita

    2009. augusztus 03. hétfő

    Itt vagyok Milananyu! Nyugi már túl vagyok a tegnapi dolgon! Tudod az volt a baj hogy picit kivagyok bukva hogy nincs munkahelyem a páromnak kell dolgoznia a baba sem akar jönni…! De már minden ok! A férjem megnyugtatot beszélgettünk sokat és most minden tök heppy! Iszom a teát, az picit mindig megnyugtat! Ma reggeltől minden reggel tornázok és ez így jó! Most mennem kell, pizzát sütök! Mikor mész UH-ra? Pusz

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 03. hétfő

    sziasztok itt
    vagyok csak dolgoztam.nem történt semmi különös.holnap reggel is magyek dolgozni és holnapután is az lesz a 8.nap.utána 2nap szabi.alig várom.most a berci délutános és nem igen taalálkozunk.majd szerdán mert nem birok fennmaradni este10ig.csütörtökön megyünk venni ha lez barátcserje kapszulát.remélem hatni fog.megyek fözni.pörkötet meg a reni kérte hogy csináljak hozzá cukorborso fözeléket.pusssz

  • milananyu

    2009. augusztus 03. hétfő

    Hol van mindenki???????????????

  • milananyu

    2009. augusztus 02. vasárnap

    Mond Rita, itt vagyok, bár bizti neked ez késő már::)
    Nekem is napokat szúrt a petefészkem peteéréskor.S dokim a következőt mondta:az érett tüssző napokig feszíti a petefészket mire kiszabadul, s ha nem fáj már egyáltalán, akkor kell hajrázni, akkor van ott a pete::)Úgyhogy lehet neked most szabadul ki, vagy révbe értek kiskatonák::)De folyásból egyértelműen megállapítható h melyik nap repedt meg…akkor van a nyálkás átlátszó, s akkor kívánós az ember::))))))
    Babacsi, csak apósék szomszédjának lesz, de leég puccos buli lesz itt a legjobb szálló-étteremben a városban.Milánt nem visszük anyáékkal marad.
    Zsombor nálunk Milánná is szóba jött már, tetszett, h Dankó Zsombor, különleges sztem.Meglátjuk 3 hét múlva meglesz e a kuki még::)De ma mondtam apóséknak s iszonyat boldogok voltak::)Persze az én szüleim is.
    Kinga majd tényleg a gyerekszobáról vhogy küldj fotót, kíváncsi vagyok én is.
    Mi esküvő után szem vasárnap megyünk a Balcsira,a meg sztem még 20 a körül.
    Holnap vérvétel::(Jajjj.
    Többiek hol voltak ma??
    Jó éjt

  • UmiRita

    2009. augusztus 02. vasárnap

    Hol vagytok Csajok??? Olyan szükségem lenne valakire akinek elmondhatnám a mai nap dolgai!Kezdek elbizonytalanodni!! Vagy nem tudom csak annyira fáj a petefészekm amikor együtt voltunk az is picit fájt!Hol vagytok???????

  • babacsi

    2009. augusztus 02. vasárnap

    sziasztok hu mennyit irtatok..
    ugy örülökchogy mindenki jol van.. Milananyu kinek lesz a lagzija? valami nem jol olvastma biztos..
    Zsuzsi, akkor már Dia is nagy lány 14 évesen, hogy alakul mostnaában Bercivel a kapcsolata?
    Anett nem mész szabira még? biztos most is dolgozol..
    Ritus ez tök jo hogy igy vagytok,, nekünk is volt ilyen periodusunk, de lmulott sajnos , de remélem vissza lehet csinálni még.. nem hiszem hogy rajtam mulik..
    Kinga majd ha kész lesz a baba szoba festése küldj rola képet mert én is szeretném majd egyszer olyanra a szobát, ha lesz kinek..
    A Csongor meg a Zsombor nekem is tetszik, de nálunk sem megy az Ácshoz:(
    Ha egyszer lányom lesz vagy Karina lesz vagy Maja..
    mos a párom föz, nekem ugy fáj a hasam. alig élek. délután leutazunk a Balcsira , de fürödni asszem nem tudok.. nagyon vérzek..
    Még az is lehet hogy az aposom lejön velünk.. fasza lesz, direkt nem hivtünk senkit egy barátot se, hogy végre több honap utáőn 2-n menjüönk valahova de ugy látszik ezt se leeht..

  • UmiRita

    2009. augusztus 02. vasárnap

    Hali Csajok!
    Őszintén én sem tudom mi volt velünk tegnap, de egyfolytában megkívántuk egymást!:) Ilyen még nem volt! De ma reggel is együtt voltunk! Mit csinálunk még nyáron? Sokat járunk fürdeni, meg bulizni, meg a háznál a kiülőnkben van sok baráti találka! Kinga a férjem most nem éjszakázik, de így is sokat dolgozik! Lassan elfogy a teám, kell vennem megint! Most mennem kell mert bogrrácsozunk!
    Puszika

  • kinga

    2009. augusztus 02. vasárnap

    sziasztok!:) Milananyu tényleg sűrű a program! A vérévtel nálunk úgy van hogy először levesznek 7 üveggel, aztán az afp-n már csak 1 van. DE akkor nálatok máshogy. A Zsombor nekem is nagyon tetszik, csak nekünk a Kovácshoz nem passzol, mert nehéz lenne kimondani, a Csongorral is ez volt a baj. Nem is tudom mi lett volna ha fiú lett volna. Anett te aztán tényleg jól bírod. Annyira édes vagy, hogy hulla fáradtan is készíted az ebédet!:) Remélem fini lett és utána tudtál pihenni!
    ZSuzsi én is örülök hogy jól sikerült a szülinap! Jöttek Dia barátai is vagy csak családi körben tartottátok most? Szerintem jó ötlet ez a dolog amit írtál, meg ha jót is írtak róla, és nem is drága. Remélem használ!!!
    Babacsi sajnálom hogy megjött. De párod tényleg nagyon kedves az utóbbi időben! ÉS hátha tényleg máshogy áll a dolgokhoz! Meg jön a szabi is végre!!!! Ne keseredj el, jönni fog a baba és micsoda boldogság lesz!:)
    Ritus tényleg sok energiátok van:) Helyes!:) Egyébként mit csináltok még a nyáron? Mentek valahová? Férjed már nem éjszakázik olyan sokat igaz?
    nálunk: A festő tegnap a wct a hálót a gyerekszobát és az erkély plafonját festette. A háló világosbarna let, a többi meg fehér! Azért kellett mert a munkások szörnyű munkát végeztek, a wc-t meg erkélyt le se festették már, az erkély le se volt glettelve, szóval nagyon csúőnya volt, de már szép! 3 hét múlva meg jön a képzőművész barátnőm és ő festi majd a gyerekszobát, manókat mg ilyesmiket fest majd! Már várom!
    Na de megyek mert már itt a festő, még ma befejezi az erkélyt meg a gázcsöveket is lekeni, meg kisebb javításokat csinál!éssss délután összeszereljük a bababútort végre!!!!!:)

  • milananyu

    2009. augusztus 01. szombat

    Hajrá Ritus::)
    Jó neked hogy van ennyi energiád::)
    Én most eléggé elfáradtam sütügetés, mosogatás, pakolás, jöv 7 en meg esküvő.
    Örülök, h jól sikerült a buli Zsuzsi, s másik gyerkőcöd mennyi idős??
    Most megyek, zuhi, pihi, jó éjt

  • UmiRita

    2009. augusztus 01. szombat

    Hali Csajok!

    Mi újság veletek! Milyen volt a szülinapozás Zsuzskó? Babacsim annyira sajnálom hogy neked is megjött! Pedig anniyra imádkoztam érted! Igyál teát! A ciklus szerint( meg a méhem szerint is) ma van pé-m! De tök jó tegnap voltunk nosztalgia buliban a barátainkkal nagyon jó volt, 4kor értünk haza akkor szeretkeztünk, és reggel is amikor felkelltünk meg az előbb is! Picit szúr a petefészkem, lehet hogy pont a pé-m miatt! Most ezerrel teázok, aztán majd kiderül!
    Most pihenünk késöbb jövök! Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 01. szombat

    csajok.egész idáig olvasgattam és én a helyetekbe a taán kivül a barátcserjé szedném.olvassatok utána a googleban.szerintem jobb és hatásosabb mint a tea.lehet még ezt kiprobálom.2600ft-ba kerül és 60szem van benne és 3honapig kell szedni utána már csa 15napig.rábeszélem a bercit rendeljük meg aztán ha ez sem segit akkor tényleg nem tudoom.na csak ezt akartam leirni.puszika mindenkinek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. augusztus 01. szombat

    szziasztok.milananyu j sütögetést.én saajna dolgozom.még5nap visszav
    an a 8bol.alig birok irni.tök szar a billentyü.babcsim sajnálom hogy neked is megjött.akkor jol emlékeztem hogy mi eggyütt szoktunk.örült a dia a tortának.szép.már felee elfogyott.14éves lett jul28-án.hát öregszem.na megyk picit pihizni mert nem soká mennem kell .pussz

  • milananyu

    2009. augusztus 01. szombat

    Sziasztok, Anett hogy íbrod még fent??Ennyi ideig…
    Zsuzsi jó bulit.
    Babacsi sajnálom én is de kitartás s lesz eredménye.
    Kinga ez most a kombinált teszt, két kémcső(egy a tesztre, egy meg a vércsoportra.
    Aztán jön az afp, 16 hetesen akkor 5 kémcső…vagy már 7??Vagy lehet neked együtt csinálták azért 7…passz.
    Rita hol van??
    Mi is este sütögetünk szomzédokkal kint, halat, meg hamburgert.
    Most ennyi,további kellemes hétvégét Nektek.

  • anett

    2009. augusztus 01. szombat

    Babacsi,nagyon sajnálom…de párod kedvességének nagyon örülök.Ne szomorkodj,össze fog jönni mindannyiunknak.Képzeletben megölellek,jó?Még nem megyek pihenni,ez a pipi nagyon lassan akar sülni.

  • babacsi

    2009. augusztus 01. szombat

    sziasztok olyan aranyosak vagytok hogy igy aggodtok értem is. nem teszteltem, mert ma reggelre megjött, véres és darabos, ez már nem mondhato barnának ugyhogy nem vagyok terhes.. sirtam kicsit és kivételesen a párom megvigasztalt, nagyon aranyos volt, meg szomor, de azt mondta ha most majd összejön akkor akkor fog szletni mikor ö, májusban.. nem hagyom hogy elrontsa a hétvégémet ez a hir.. amugy is sejtettem hogy ez lesz.
    Kinga mit festenek még nálatok? gyerekszobát? Anett ne lesd a gépet inkább pihenj, sajnos igy jártam én is.
    Milananyu sztem fiu lesz,mert különben a doki nem mondta volna hogy lát ott valamit..
    Zsombor nagyon szép név..

    Zsuzsi nagyon remélem hogy Diának meglepi lesz a torta.. hány éves is most?Ritus hol vagy? nagyon hiányzol te is. cdsajok azért most jol esne egy nagy összeborulás a vállamon:(

  • anett

    2009. augusztus 01. szombat

    Sziasztok.Éjszakás voltam,szerencsére csendes volt,tudtam picit pihenni.Most főzök,mire Attila felébred(ő is éjszakás volt) legyen fincsi kaja.Milánanyu,örülök,hogy minden rendben,akkor nagy valószínűséggel férfiuralom lesz nálatok.Tényleg,Milán várja a kis tesót?Talán lesz egy kis féltékenység,de biztos ügyesen meg fogjátok oldani.Zsuzsi,jó bulizást nektek,milyen öröm lehet ez Diának!Kinga,biztos szuper lesz a lakás.Babacsi,tesztelj légyszi.Annyira kíváncsi vagyok!!Gép közelben maradok,lesem ,mikor írsz.