Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • kinga

    2009. március 20. péntek

    Sziasztok! Kár hogy megint eltűnt Zorka, én is kíváncsi vagyok mi van vele, lassan esküvő, április közepén, nem? Na meg a baba… Babacsim kitartás! Ha nem vagy jól, akkor ma inkább ne kezdj neki, de majd meglátod hogy ő is milyen állapotban lesz holnap este, aztán mindent bele, nem féltelek, el tudod bűvölni;))))
    Ritus én nem éreztem a beágyazódást, de van aki érzi, olyan 4-5 nap azt hiszem. Én először a mensi előtt 3 nappal éreztem, azzal hogy megváltozott a mellem, először csak láttam hogy olyan fura a mellbimbóm, aztán meg elkezdett fájni is, egyre jobban, nem bírtam ráfeküdni, ha a víz is hozzáért, az is olyan fura volt, de 1-2 nap alatt annyira fájt, hogy a férjem már 100% biztos volt benne hogy baba. Én ezért is gondoltam hogy te is babás vagy, mert mindig olyan tüneteid voltak mint nekem. Ez aztán elmúlt, vagyis még mindig olyan a mellem, de már nem fájt, csak nem tudok hason feküdni, de úgy normál helyzetben nem fáj. Én azért még mindig csinálnék egy tesztet, így hogy most is alig volt vérzésed, de már nem akarlak rábeszélni, mert te érzed, és ez számít! Remélem hamarosan jön nektek is az a pocaklakó!!!!!!!!!:) Biztosan nagyon szép lett a hajad! Tényleg Babacsi te vörös vagy még, még mindig nincs kép rólad:) Ritus de jó, hogy most már ilyen messzire is vezetsz, hihetetlen mennyire élvezed, de ez nagyon jó! engem is furikázhatnál:)))
    Lányok olyan jó lenne találkozni egyszer, annyit gondolok rátok! na megyek aludni lassan, holnap jövök, sok sok puszi és jó éjt! Babacsi azért érezd jól magad este! Szegény Zsuzsi lehet hogy még dolgozik!

  • UmiRita

    2009. március 20. péntek

    Hali Csajok!

    Lenne egy kérdésem, szerintetek az akció után kb. hány nappal lehet a beágyazódás? 3-4? Vagy? Kinga te akkor éreztél valamit? Vagy mikor érezted először hogy van valaki a pocakban?
    Babacsim, annyira szeretnék neked segíteni! De nem tdom hogy! Nálunk ha akarunk valamit a másiktól akkor mindig jelezzük! És tök jól működik nálunk! Ő is tudja hogy kell a tudtomra adnia ha akar valamit meg én is! Beszélgessetek, az mindig jót tesz! Nálunk legalább is! És azért nem értem hogy miért nem adta a tudtodra valahogy hogy akar valamit!?
    Kinga amúgy világosabb lett a hajam! És olyan szép amikor rásüt a nap! Nálatok is ilyen hülye idő volt? Én most értem haza a melóból és nekiálltam apukámnak tortát sütni, mert holnap reggel megyek melóba és utána meg apáékhoz megyünk! És tök izgi lesz most fogok először olyan messzeire vezetni!:)
    Nagyon várom már!
    Zorkával mi lehet? Ezer éve nem beszéltünk! Zsuzskó hogy vagytok?
    Most megyek sütni! Puszillak titeket

  • babacsi

    2009. március 20. péntek

    sziasztok köszi a biztatást és Ritus ne aggodj nem aért irtam:) nagyon jo hogy ti ilyen jol megvagytok….megprobáok én is mindent. ma nem tul jol vagyok. tudjátok fogyozok és nem eszem kenyeret meg ilyenek, nehezen birom. viszont mindig fl vagyok puffadva most fáj a hasam nagyon, legszivesebb lefeküdnék aludni de eligérkeztünk este .. oyan fáradt vagyok, a párom meg holnap is megy maszekolni, nem lesz itthon, nem tudom mikor kezdjem a csábitást…
    amugy semmi extra még betg vagyok, eléggé vérzek, nem is értem., már 4. napja…
    Kinga egyél sok gyümölcsöt.. és meglátod hamarosan költözhettek:)
    Zsuzsi Ritus sok puszi! hajrá bele a babára:))))))

  • kinga

    2009. március 20. péntek

    sziasztok! Babacsim sajnálom, hogy ilyen rossz a helyzet! De nem is értem, miért nem szól, vagy jelzi másképpen ha szeretne valamit! Nálunk ez olyan jól működik,inkább a férjem a kezdeményező, és mindig rávezet arra ha szeretne valamit!:) Meg fura hogy így utólag meg mondja, akkor inkább ne is mondja később se, meg miért nem jó neki este, ha reggel úgyis akarta! Hát remélem azért összejön a mai estétek valahogy! És nem is akárhogy! Szeretném ha már megoldódna köztetek ez a dolog, mert szükséged van nagyon arra hogy legalább vele szép és jó legyen minden, ha a munkahelyen nem is, mint Rituséknál! Ritus biztosan nagyon jól áll az új hajszín, de akkor most neked sötétebb vagy világosabb lett a hajad, mert amúgy is olyan sötétebb barna, igaz? Na majd tegyél fel képet! Én is be akartam festeni, de majd baba után, meg le is akarom vágatni, persze mindig növeszteném, de hamar megunom:) Örülök nagyon hogy ilyen boldogok vagytok a férjeddel! a vakondtúrástorta jól hangzik, én még csak egyszer ettem, de nagyon fini!!!! Boldog névnapot neki, az van nem? Mert a múltkor volt a szülinapja, vagy már keverem? jaj… Egyébként ln tegnap ebédre vettem szőlőt, nem volt olcsó, de nagyon fini volt, és olyan jól esett, most rákattantam a gyümölcsökre, most vettünk a tescoban narancsot, le volt értékelve!:) Igyekszem én, meg holnap paradicsomlevest főz anyósom! Zsuzsi azért sikerült tegnap pihenned kicsit? Gondoltam rád! az ariston nagyon jó márka, nekünk olyan hűtőnk van, de még nem bontottuk ki, már bent van a lakásban:) de ma néztünk máshol is mosógépet és nem láttam eddig sehol aristont,pedig tenap a media marktban nagyon sokféle volt!

    képzeljétek, voltunk a brendonban! Csak azért hogy szétnézzünk, meg tudjuk hogy iszonyú drága, de nagy, és legalább láttuk hogy mik kellenek! ÉS kaptunk ingyen katalógust is, ami vagy 500 oldal, azt fogom nézegetni! amúgy nagyon kedvesek voltak, néztünk babakocsit is, és elmondták milyet érdemes venni, mondjuk azt mi használtba akarjuk megvenni, de a tanácsok jól jöttek!:)

    ja meg a lakás is halad, bent van a kád meg a csap, kész a fürdőszoba is:) A WC még nincs csak félig lecsempézve, ezen kívül még a radiátorok hiányoznak, de ennyi!
    A teraszt is lecsempézték, igaz hogy nem azzal a csempével amit mondtunk, de már nem is tudnak felbosszantani:)
    na puszi, nézegetem a katalógust, meg ledőlök picit!:)

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 20. péntek

    hali.mindjárt megyek dolgozni de elötte felnézek.örülök ritus hogy jol vagytok.babacsi ne idegeskedj miért nem jelezte hogy akar vmit?te honnan tudd?biztos jo lett ritus haja.kinga igaza van ritusnak legalább gyümölcsöt egyél ha van az is valami.pussz majd jövök

  • UmiRita

    2009. március 20. péntek

    Hali!

    Bocsi Babacsi hogy ilyent írtam, nem akartam hogy szomorú legyél! Sőt azt szeretném ha te is boldog lennél, mint én! Nálunk is szar a ahelyzet a melóhelyen, de amikor hazaérek akkor minden gondom bajom elsáll!:)
    Ma apukámnak csinálok este vakondtúrás tortát, mert az a kedvence és holnap megyünk hozzá köszönteni! Képzeljétek befestettem a hajamat és a férjem tök el volt ájulva!:)
    Most mennem kell dolgozni majd este jövök!
    Babacsim, tudod hogy szeretlek titeket! Kingám te meg egyél! Legalább sok gyümölcsöt, az egészséges is meg laktató is! Puszi

  • babacsi

    2009. március 20. péntek

    jo reggelt sziasztok! dolgozom,tök sz..r itt a helyzet, olyan bunko mindenki, probálok rá nem figyelni.. otthon is gáz van.. reggel odabujtam hogy ma ugye összebujunk? azt volt a váasz hogy neki reggel lett volna kedve.
    de nem szol,.honnan tudjam? már kérdezni se merek..
    mi csináléjak? nem tudom ,. elegem van.

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 19. csütörtök

    hali.nekünk elöltöltös mosogépünk van keskeny de széles és van benne energiatakarékos mosás meg minden és nagyon jo a márkája ariston.igen picit pihentem.örülök hogy ritusék jol megvannak.szegény kingám alig eszel.babacsim mi is régen voltunk eggyütt.talán ma de nincs hozzá kedvem mert fáradt vagyok.majd holnap jövök jo éjt puszi

  • babacsi

    2009. március 19. csütörtök

    sziasztok én vacakul vagyok. elolvastam mi tirt Ritus és könnyes lett a szemem. szerelmes meg együtt voltak… mi már 3 hete mult hogy nem.. nem is tudom mit érzek. mindig civakodunk, szerintem a sex hiány meg az ö dilemmái a bajárol.. néha már bánom hogy egyáltalán gyereket akartam.. ha nem derül ki hogy baj van akkor jol meglennénk.. de én már unom nagyon, de szoba hozni se tudom mert az lenne rá a válasz hogy iszen most mensi van nem? majd ha elmulik együtt leszünk.. a f–sz kivan.
    de nem akarok megint panaszkodni…amugy semmi estra. megyek fözni gombocos káposztát, bár kedvem nincs hozzá.. de gondoltam meglepem vele, én ugy sem eszem ilyeneket. nagyon szeretnék lefogyni. jio a szüzkapsziula napi 3 x vagyok wc-n végre, és nem eszem kenyeret meg tésztáét. meddig birom nem tudom.
    Kinga sztem felültöltösset vegyél, nehezebben romlanak el.

  • kinga

    2009. március 19. csütörtök

    Ritus ma inkább felültöltőseket néztünk, eddig meg elöltöltőset! A fürdőbe akarjuk, kicsi a hely, de már kezdek kibékülni a felült.vel, csak nekünk otthon elölt. volt, és az albiban utáltam a felült., de nem is volt jó gép, lehet hogy inkább azért! De ma tök jókat láttunk! És milyen márkájú van nektek? Az jó hogy elmúlt a vérzés és voltatok együtt!! Na meg itt a tavasz, szerelem:))))) Én is imádom a férjemet, de mostanában ebben a hányingeres korszakban nem nagyon vagyok bújós:( Nem esik jól:( Na de majd remélem hamarosan változik a helyzet! Amúgy most kicsit fel van puffadva a hasam, és ki is vagyok akadva, mert alig ettem az elmúlt időben, mert nem bírtam semmit, (ma is egy szőlőt ebédeltem) és olyan nagy a pocakom mintha az 5. hónapban lennék, de amúgy nem nő még, csak a méhem kicsit duzzadtabb! Holnap már kéne vennem egy nagyobb melltartót is! De semmi különös! Nem bírok lépcsőzni, de ma is a 3.on volt órám, és nem láttam liftet, de aztán mire felértem nagy nehezen megláttam, vak is vagyok!:( Mire felértem egy fél óra alatt levegőt se kaptam, pedig egy csomószor megálltam, mi lesz később…..
    Babacsi hogy vagy? Zsuzsi pihentél ma sokat? Berci is otthon van? Tudtok egy kicsit kettesben lenni? Babacsi nálatok mi a helyzet a pároddal? lelkileg meg egyáltalán?
    Ritus jó hallani hogy boldog vagy!sok sok puszi

  • UmiRita

    2009. március 19. csütörtök

    Na hali Csajok!

    Nyugi élek még! Már egyáltalán nincs meg nekem! Már tegnap sem volt és kedden is csak picit! Ez is most egy ilyen 2 napos dolog volt! De nem vagyok terhes az tutkó! Képzeljétek el ma befetettem a hajamat! Annyira szép lett! Csokibarnára! Lassan kellene mennem főzni mert mindjárt jön az én életem egyetlen szerelme! Képzeljétek ma úgy ébredtem hogy tökre szerelmes vagyok a férjembe!:) Tegnap végre együtt is voltunk olyan jó volt!:)
    Kingám ti hogy vagytok? Nől már a pocak?
    A kérdésedre a válasz, nekem fellültöltős a mosógépem és semmi pénzért nem cserélném le! Bár attól függ hogy hova akarod! Mert ha a konyhába és kicsit amerikás lesz a konyhád akkor előltöltőset! Ha a fürdőbe, akkor döntsd el te!
    Zsuzskó hogy vagy? Babacsim?
    Puszi késöbb jövök

  • kinga

    2009. március 19. csütörtök

    hát Zsuzsi lehet hogy ő is olyan lett mint a te volt férjed! Nem csodálkoznék!

  • kinga

    2009. március 19. csütörtök

    sziasztok! Babacsim nem is tudtam hogy ez mindig kijön?!HÚ, és 17 műtét, szegényke! Nem csoda hogy nem akarsz menni többet! nem elég hogy megjön, még ez is hozzá! és akkor már múlóban? Dehát ügyes vagy nagyon, hogy ki tudtad műteni magadnak! Zsuzsi én lassan hozzátok költözöm olyan finomakat főzöl, hogy mindig összefut a nyál a számban! A lányoknak és Bercinek nagyon jó dolga van!!!!!!:) pedig ez sem két perc lehetett! Na majd ha végre beköltöztünk, írhatod a recepteket is!:) Ritus? Hogy vagy? Írj nekünk!!!!! Nagyon szeretünk!!!!! A vérzésed erős? vagy már el is múlt? vezetsz sokat? na a hét kérdése: elöltöltős vagy felültöltős mosógépet vegyünk? Kinek mi vált be? A hely miatt jobb lenne a felült, de én jobban szeretm az elölt-t, ha felült lenne akkor meg nem tudnánk felé polcot rakni, de ha elölt akkor nem tudnék rendesen hozzáférni a bepakoláshoz! Na ez a dilemma, most megyünk és szétnézünk a media marktban!aztán meg suli, majd este jövök! Szép napot!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 19. csütörtök

    most hivott anyukám hogy a volt férjem öccsének megszületett a kisfia de nem az ö nevén van hanem az anyja nevén.nem tudom miért.nem beszéltem velük miota eljöttünk otthonrol és nem is érdekelnek csak azt hittem jol megvannak erre látom nem .

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 19. csütörtök

    sziasztok.ma végre nem dolgozom ki is tettem magamér megföztem az egész csirkét meg az aprolékot levesnek aztán a pipit megsütöm és sütöttem dios muffint.meg krumpli püre lesz meg cékla.jol hangzik remélem megeszik.ritus én is azt mondom nem foglalkozom vele.ha összejön minden csodaszer nélkül jo ha nem nem.ezellen nem tehetünk olyan sokat.most vagyis tegnap mondta az egyik munkatársam ö is szeretne babát de neki van egy14éves lánya és a mostani párjával szeretne és már őis elmulott35 és remélem sikreül neki és összejön .csak szegény fönökömet sajnálom mert most elmentek 2en meg a mostani meg ha egyszer nekem összejönne meg szerintem még lesz egy pár.mit fog szolni?pedig olyan rendes a fönökünk.szegény..pussz

  • babacsi

    2009. március 19. csütörtök

    sziasztok a bibim mégmegvan de már alig fáj.. ez van mindig. amikor megjön, mindig kinöl rajtam valahol.. állt ott ahol már volt elötte is. begyullad és gennyes lesz de ahogy mulik a vérzésem, az is elmulik, aztán megint megjön, ésakkor meg megint kinöl.. ez valami hormonos dologk, már voltam börgyogyásznál is meg hormon vérvételen, az jö volt, de nagyon kellemetlen.. mondjuk nekem már 17 ilyen mütétem volt, de nem csak ott alul hanem az arcomon meg mindenhol pl hátamon… de szépek lettek a hegek nem is látszanak.
    na amugy semmi extra, itt esik a ho éppen..
    sok a melo, késöbb jövök. Ritus hol vagy? Kinga Zsuzsi nektek is sok puszika

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 18. szerda

    sziasztok megprobálok pihizni.de elötte benéztem.babacsi hogy van a bibid?szegény mindig van valami .velem nem történt semmi.jo éjt pussz

  • kinga

    2009. március 18. szerda

    sziasztok! én is nemrég értem haza, végigbeszélgettem a napot a barátnőmmel:) Na meg reggel korán suli volt:( De holnap többet leszek! Szegény Zsuzsi, aludd ki magad, és holnap írj! Olyan finiket főzöl:))) Babacsim és már kevésbé fáj? Hát nem irigyellek, de legalább nem kell a dokinak műtenie! Remélem hamar elmúlik, és nagyon sajnálom hogy megjött! Akkor most 33 napos lett a ciklusod, ha ez vigasztal nekem 32 napos 🙂
    Sok puszi, én is fáradt vagyok, majd akkor holnap! Ritus veled mi van? Vérzésed hogy áll?

  • babacsi

    2009. március 18. szerda

    szisztok! jol elfáradt mam, amugy semmi ujság, a hasm görcsöl, most meg megyünk itthonrol szülinapot köszönteni.. hát sok kedvem nincs de lesz cighánypecsenye:) anniy a fogyokuráémnak. hol vagytok? hiányzotok..

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 18. szerda

    na vegeytem a fozessel.krumplis proszat csinaltam meg kolbaszt sutottem hozza.atvaltott ez a hulye gep es alig birok irni.pussz majd jovok.

  • babacsi

    2009. március 18. szerda

    sziasztok! Szegény Zsuzsi, mindig mennyit dolgozol meg fözöl.. pihenj azért ha tudsz..
    éln tegnap este kiböktem a dio-mat, most már tudok menni és nem is fáj annyira.. bár még ott van. de remélem mulik.. meg meg is jött ugy rendersen….

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 18. szerda

    hali itt vagyok csak szinte aludni járok haza holnap itthon leszek és irok de most gyorsan föznöm kell és indulok dolgozni.pussz

  • babacsi

    2009. március 17. kedd

    sziasztok nem vagyok tul jol, kinött az alfelemen egy nagy gyulladás, már mütöttek a nögyogyászaton iolyennek kétszer. tályog vagy mi.. most az egyiknek a helyén nött ki. ugy fáj, menni is alig birok, meg ha hozzáér a bugyi az is éget, és akkora mint egy dio.. képzeljétek ma ujraélesztettünk és én meg ott sántikáltam, még sirtam is hogy nem tudok lépni se.. alig vánszorogtam haza, lázas is voltam, az már lejjebb ment. aztán hazaértem, hogy kistükör, steril tü, és megböktem, azt hittem elájulok, ugy fájt au, de folyt a genny, és azota könnyebb, csak apadjon le a gyulladás, nem akarok mütétet. most kicsit könnyebb, ülni már tudok, de csak a bal oldalon..
    vérzek is, nem tom mennyire mer bedugtam.. de akkor ma van az elsö napom..
    na velem ennyi. holnap melo, megyek hajat mostni…
    Kinga azt tudom hogy a terhes nők nagyon érzékenyek, d ez nem baj..:)
    Ritus Zsuzsi hol vagytok? sok puszika

  • kinga

    2009. március 17. kedd

    sziasztok, én most értem haza a suliból! Hulla vagyok, mert éjjel alig aludtam, nagyon rosszul alszok pár napja, minden neszre felébredek, és nem bírok visszaaludni órákig! Szóval Babacsi szerintem a 32. nap, az a pár csepp barna nem számít, de azért tényleg menj dokihoz, ha nem jön meg, vagy pocaklakó esetleg? Nekem volt 2 nap barna amikor baba lett:) Ritus neked erős a vérzésed? Most rendesen megjött? Ha úgy érzed akkor ne csinálj persze, csak ha most is gyenge a vérzés, akkor lehet hogy érdemes, mert veszíteni való nincs sok, de te tudod, azt is milyen most a vérzés, na túlragoztam ezt is! Azt a filmet mi is meg akarjuk nézni! Legalább meglátom a kutyusodat is:)Zsuzsi ma olyan sokáig leszel? Puszilok mindenkit!:) Én azt hiszen átléptem az érzelgős korszakomba! Tegnap kaptam egy levelet, amiben elutasítottak egy pályázatomat, tudjátok a szokásos szöveg, hogy sajnálattal értesítjük és blablabla, de olyan rosszul esett hogy majdnem bőgtem. Pedig csak egy szokásos ösztöndíj, amire be se akartam adni, csak mondták hogy hátha, és akkor lett volna 50 ezer ft, na de ilyet, hogy ennyire elérzékenyedjek, annyira nem reméltem semmit….és mondtam is Páromnak hogy nem az a baj, hogy elutasítottak, hanem az hogy hogyan…pedig a sablon szöveg, na begolyóztam:)puszi, majd még jövök, csak én is ledőlök!

  • babacsi

    2009. március 17. kedd

    sziasztok hogy ma milyen érzelgös nap van:) én is irtam a páromnak hogy nagyon szeretem sms-ben:)
    nekem még mindig semmi. nem irtátok meg hogy akkor most 32. napon vagyok-e vagy a 2. napon? tegnap volt barnám és ma meg eddig semmi. nem tudom hogy számoljak? a neten is hol ezt olvasom hol azt..
    most én még melozom.. 3 kor megyek haza.
    pussz otthonrolirok majd még.

  • UmiRita

    2009. március 17. kedd

    Hali Csajok!

    Most értem haza a melóból, reggel 4 óta talpon vagyok, úgyhogy mindjárt alszok őár órácskát!:) Nem fogok tesztelni, mert nem vagyok terhes, női megérzés! Úgy érzem hogy nem vagyok az! És nekem jók szoktak lenni a megérzéseim!
    Ma elment a férjem Tiszalökre szegény, lesz vagy este 10 mire hazaér, úgyhogy megcsinálom a férjemnek az egyik kedvenc kajcsiját, a tarhonyás húst csemiubival! Szegény szerintem hulla fáradt lesz mire hazaér!
    tehát most csak magammal meg a férjemmel fogok foglalkozni és kész! Képzeljéltek tegnap megnéztük azt a filmet ami a moziban van most a Merly meg én! És annyira jó! Ajánlom nektek! Én elsírtam magamat a végén! Pont olyan kutyát kaptam tavaly szülinapomra a férjemtől!:)
    Na megyek aludni, késöbb jövök! Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 17. kedd

    hali.csak beköszönök mert mindjárt megyek dolgozni.rita szerintem is csinálj tesztet és babacsi veled mi van?kinga sok puszi majd este vagy holnap reggel jövök

  • babacsi

    2009. március 17. kedd

    sziasztok Kinga ne érzékenyülj el, ez a sztori már régen volt.. én már kihevertem, a dokim meg azt mondta hogy annak az abortusdznak semi köze ahhoz , hogy most nem vagyok terhes, mert nem maradt vissza semmi összenövés vagy ilyesmi. most dolgozom, és igen rosszul vagyok, nagyon fáj ott alul, olyan minta ki akarna szakadni az alfelem meg a combjaimba sugárzik.. mikor beteg vagyok akkor néha érzek ilyet. most meg nincs egy csepp vér se, barna se.. tegnap mikor irtam hogy megjött, hát csak 5 csepp (pontosan:) ) barna volt, de azota semmi..
    nem tudom mi van, terhes sztem nem vagyok, ha nem lesz válltozás holnapig, megprobálok elmenni a dokihoz,mert ez gáz hogy kitolodik a ciklusom.. akkor most a 32. napon vagyok, vag mivel tegnap barnáztam, igy ma vagyok a 2. napon? már nem tudom hogy számoljak. segitsetek..
    amugy olyan furá vagyok.. de ez lehet a fogyokurátol is.. ugy elegem van. ti hogy vagytok? sok pusszka mindenkienk.

  • babacsi

    2009. március 17. kedd

    sziasztok most mentek el a vendégek nincs se barna se vérzés.. nem tom mi van, csak fáj kicsit a hasam, reggel irok sok puszi

  • kinga

    2009. március 16. hétfő

    Babacsi és akkor nincs vérzés? én is sütit ettem vacsira:) Nem baj, lehet azt is enni néha, még ha fogyókúra is van:)

  • kinga

    2009. március 16. hétfő

    sziasztok! Babacsi megint bőgtem, pedig én kértem hogy meséld el! Sajnálom ami történt a barátoddal! az viszont jó ha ebben a hónapban már nem szed Párod gyógyszert a clostyt pedig igen, na meg ő is ráállt a dologra, szóval mindent bele! Annyira szorítok nektek!
    Zsuzsi lehet jobb hogy nem adsz ki ennyi pénzt tényleg, mert az is lehet hogy nem is veled van baj, persze lehet hogy egyikőtökkel sem. HA párod is akarja a babát, lehet hogy megérne inkább egy vizsgálatot! A méhpempőt még nem kérdeztem meg, mert aludtam, és most keltem fel, de megkérdezem! Bele se gondoltam hogy te állsz mindig a mekiben, iszonyú fárasztó lehet!De ha jól tudom vannak krémek is, amik segítenek hogy ne legyen visszeres a lábad! Ritus lehet tényleg megér egy tesztet, annyira sok a babás tünet, és legalább lezárod magadban, ha tényleg negatív lesz! Nem hiszem a cigi lenne a probléma egyébként! Tornázni meg tornázz, meg menjetek sokat pecálni, ez a jó idő ugyis alkalmas erre!:)
    sok puszi

  • babacsi

    2009. március 16. hétfő

    Ritus málnabokornak igaza lehet, és köszi hogy biztatod Ritust…
    nekem elmulott minden barna, nem tom mi van.
    ja itt vannak barátaink hoztak nekem dios meg mákos gubát, hogy én ilyen finomat még nem ettem, hát hogy lesz igy fogyoura? bár csak 2 villányit ettem de tök lelkiismeret furdalásom van..
    fáj a hasm és álmos vagok, hova lettetek?

  • málnabokor26

    2009. március 16. hétfő

    Sziasztok!

    A másik fórumra szoktam írni néha, de titeket is olvaslak. Sajna most nem bírom szó nélkül.

    Rita, csinálj tesztet. Azt mondtad nem erős a vérzés, sőt….Csinálj, de komolyan. A múlt hónapban is 1 napos volt nem? A melled nem kezd csak úgy magától nőni…..Mi lesz ha most újra cigizni kezdesz? És egyszer csak azt veszed észre hogy mozog a baba a hasadba? Nem vesztesz semmit. És ha mégis terhes vagy, ez kezdődő vetélés is lehet.
    Mindenképp csináld meg.

  • babacsi

    2009. március 16. hétfő

    sziasztok csak beugriottam köszönni. most jönnek vendégek, az elöbb nem jöttek Ritus csak más csengetett.. de nem baj ha jönnek de olyan fáradt vagyok meg éhes meg ilyenek, most fözünk rizst meg pörit holnapra mad kevés rizst eszek.. vagy nem tom. hus t lehet ugy tudom..
    de lehet nem is viszek rizst.. de ma este tutira csak két kanállal de muszály ennem belöe. azt mondtaa a párom hogy ö is megdagadt(nem igaz) meg én is de viccesen mondta és hogy fogyjunk együtt.. hát jobban fogok tetszeni neki ugy.. de ezt nem veszek kivételesen bántásnak, az öszinteség a fontos, meg leglább van ösztönzö eröm.. csak a vendégek ne hozzanak nyamikát. mert akkor nem tudo ellenállni, tudjátok mennyi csoki van spájzban? sose szerettem csak kapom mindig de most ugy meg tudnám nni. az baj ha egy bonbont megeszek?
    bele vagyok örülve.. mérem magm, itthon nincs mérleg csak a korházban. hétfön ma 80 kg pontosan, nagyon gáz mi? de mondjuk 32 éves vagyok és 178 cm.. szeretnék 70 kg lenni..
    adjatok tanácsot..
    sok puszika

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 16. hétfő

    igazad van babacsi.nem dobom ki a pénzt.kell másra.majd ha sikerül sikerül ha nem nem .de rád kiváncsi vagyok megjön -e,nekem még egy nagyon picit van.de holnapra elmulik.pussz

  • UmiRita

    2009. március 16. hétfő

    Hali Csajok!

    Engem szabályosan elkapott tegnap a sírógörcs amikor megjött, teljesen kiborultam, és akkor eldöntöttem hogy minden állldott nap tornázni fogok, meg korizni járok, és sokat foglalkozok magammal, és a baba meg majd jön ha jönni akar! Azzal most nem foglalkozok! csak magammal, meg a férjemmel, akit mindennél és mindenkinél jobban szeretek! Babacsim, bocsi hogy nem válaszoltam msn-en, de átkellett vinnem a férjemet Császártöltésre! Te is cigizel ugye? A férjed is? Annyira felba…. agyilag anyósom azt mondja azért nem jkön össze a baba, mert cigizünk! és akkor a cig…nak miért jön össze amikor cigiznek me isznak? Ezt mondja meg nekem valaki! Talán azért mert náluk nincs annyi gond mint a normális emberekneél! Nem?
    Na viszatérve, most innentől kezdve azzal fogok foglalkozni, hogy nekem és a férjemnek nagyon jó legyen, talán ha nem görcsölök annyit a babatémán akkor össze is jön! Zsuzskó nálad miujság? Én már nem nagyon hiszek az ilyen bogyókban! Bár van akinek ez bejön!
    Most megyek csinálok vacsit késöbb jövök!
    Imádlak titeket, csók

  • babacsi

    2009. március 16. hétfő

    ja azt nem irtam a ztoriban hoigy egyszer csináltam egy tesztet anno rég amit mesélet m és neg lett de arra már nem emlékszem hogy melyik idöben vagy hányadik héten, ezért nem is gondotam hogy terhes lennék.
    nekem most csak barnám van még egyenlöre.

  • babacsi

    2009. március 16. hétfő

    Kinga ne bőgj, miattunk meg föként ne. élvezd a szép idöt meg a babát a pocidban vagy gondolatban rendezd be a gyerekszobát… mi szurkolunk neked hogy minden simán menjen a terhességgel… végül pár hét vagy honap de költöztök, nem? vagy legalábbis még a baba elött az tuti, lesz idöd mindenre meglátod. és mivel itt a nyár, a kömüvesek se mondhatják hogy hideg van és azért en mdolgoznak.
    zsuzsi!
    én nm tudom hogy érdemes e megvenni a drága dolgokat ha még nem is voltatok kivizsgáláson.. a párom mikor szedte a Maca Vibet 3 honapig, az kicsit segitett neki, legalábbis kicsivel jobban kivánta a sexet, meg nem is volt olyan fáradékony, de a sperma száma kevesebb lett, de az inkább attol lett kevesebb hogy az antibiotikumot is szedte.. mi erre gondoltun, de a férfiasságának jot tett. most meg a Clostyt szedi, még 4 hétig, már 8 hete szedi, már nem olyan iongerült de sexbe nem kezdeményez már több mint két hete nem is voltunk együtt.. kiváncsi vagyok, lesz e hatása a spermáira.
    az én babám 97-ben fogant ugy hogy kiléptem egy 5 éves kapcsolabol ahol fog. gátlot szedtem végig és akkor abba haygtam februárban, össze jöttem egy fiuval, nem védekeztünk ( én bolond) havi 1x vagy 2x voltunk csak együtt, terhes lettem sztem aug-ban, mert nem is tudtam hogy az vagyok, véreztem kicsit mindig e nem volt bajom semmi, csak az tünt fel a kolleganöimnek hogy mindig tojást ettem meggybeföttel, ezért elvittek egy nödokihoz, aki nem is vizsgált mmeg csak uh és mondta hogy ez 12 hetes baba. de végig éhgyomorra cigiztem, buliztam stb.. mire eldöntöttem hogy megtartom vag nem a sors közbeszolt mert a fiu meghalt egy autobalesetben, és 13 héten elvetettem, a dokival hazudtunk a papiron mert csak 12 hétig veszik el, nem volt jo élmény, azota is sajnálom, de ha megtartom egyedül lennék egy gyerekkel és teljesen máshogy alakult volna az életem, igy nem bánom, akkor volam 20 éves. most meg 32.
    ez a rövid sztori.
    Ritus hogy van a vérzésed? párod is szomoru gondolom.. az enyémnek mondtam ma hogy megjött és igaza van hogy jobb is ha igy aakult mert szedte még ebben a honapban az antibiotikumot, de köv honapot ugy kezdjük hogy semmi gyogyo csak a closty.. kiváncsi leszek.
    most neki álltam fogyozni is. nem tom meddig birom.. olyan éhes vagyok. most mennem kell, ha valamire nem válaszoltam, bocsi.
    ja Zsuzsi sztem nem érdemes addig drága dolgokat venni, mig nem tudjátok hogy van e baj mert ha van és nem használ semmit a drágha gyogyo akkor pénz kidobás, sztem beszéld rá a párodat hopgy vizsgáltassa meg a permáját az egész 5 perc alatt meg van, lehet vinni otthonrol is, legalább megnyugszol.. szoritok nagyon mindenkinek.

  • kinga

    2009. március 16. hétfő

    Zsuzsi ez elég drága, azt hittem olcsóbb, mondjuk a nagy kiszerelés. nekem anyának a barátja méhész és megkérdezem ma anyától, hogy ő mennyiért adja a méhpempőt, de az nem olyan nagy kiszerelés azt tudom. Meg nem tudom hogy milyen adagolással kéne neked szedni! Babacsi vérzel már? Pocid hogy van? Úgy sajnálom! De Párod tényleg aranyos hogy mondta hogy többet próbálkoztok, végül is rajta áll a dolog, mikor kell mennie dokihoz? Most még szedi a clostyt, igaz? Még azt akartam kérdezni, hogy már többször utaltál rá, hogy régen volt egy baba, aki elment, meg hogy nem is tudtál róla. Ez hogy volt pontosan? Persze ha nem akarsz róla beszélni, megértem! Ritus, nagyon vérzel, nem lehet hogy ez is olyan egynapos gyengébb dolog? Annyira elkeseredtem:( Azért ha nem olyan igazi vérzésed lesz most sem, szerintem menj el dokihoz, mert még akár baba is lehet a dologban. Kitartás Lányok! Nagyon szeretlek Titeket! ÉS nagyon szomorú vagyok, ma egész nap bőgős hangulatom is van!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 16. hétfő

    hali.voltam a természetgyogyász boltba és nekem amaca vibe-t ajánlották utána néztem a neten és hol jot hol rosszat irnak rola.meg drága is hát nem tudom mit csináljak.méhpempö nem volt ugy kell megrendelni és 4.5 ezer ft körül van .nem tudom mit csináljak.pussz.szreintetek??

  • babacsi

    2009. március 16. hétfő

    sziasztok! Ritus nagyon sajnálom, a mikroszkopot én is használtam, de nekem mutatta is hogy mikor van pé-m meg éreztem is de nálunk nem nekem van bajom sajnos. egész éjjel fájt a hasam, most meg barnázok, meg is jön érzem, ez volt a 31. napom. öregségemre kitolodott a mensim.. most akkor miota számoljak?
    megigérte a párom hogy jövö honapban ráálunk a dologra..
    most nemtudok többet irni mert dolgozom.. de nagyon sajnálom komolyan. és szeretlek titeket nagyon Fric tesztelj..

  • UmiRita

    2009. március 16. hétfő

    Hali Csajok!

    én már nem hiszek semmiben! Kipróbáltuk ezt a multi macát is meg mindent! Majd jön ha jönni akar a baba, többet nem foglalkozok vele! Na meg a pé-m körül használom majd a mikroszkópomat aztán ennyi! 🙂
    Na pihizek puszi csajok

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 16. hétfő

    sziasztok az egyik terhes munkatársam azt mondta kölcsön adja a miktoszkopját hát azt még kiprobálom meg a méhpempöt de utána már nem teszek semmit érte,neki 5honap probálkozás után sikerült.hát legyen kiprobálom.hátha.éjszakás voltam most mentek a lányok suliba még lefexem egy picit aztán takaritok meg brassoit fözök.ma nem megyek.ritus sajnálom hogy megjött.babacsi veled mi van?kinga téged is puszillak majd jövök pussz

  • FriC

    2009. március 15. vasárnap

    Rita nagyon sajnálom,hogy megjött neked…. :((( Pedig igy hogy nem is szoktunk beszélgetni,izgultam én is érted,reménykedtem benne,hogy összejön nektek a várva várt babóka.
    Am. az én ismeröseim között voltak olyanok,egyik a nagynéném volt,hogy megjött nekik rendesen,nem is gondolták,hogy terhesek,és mégis…. És egészséges gyermeknek adtak mindannyian életet…
    Nekem amugy még mindig semmi,holnap reggel fogok tesztelni,ma 4. napja hogy késik…. 🙂

  • kinga

    2009. március 15. vasárnap

    Ritus, ezt találtam:

    Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

    “Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

    * a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
    * a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
    * hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

    A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

    Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

  • kinga

    2009. március 15. vasárnap

    annyira sajnálom!!!!!!!!!!!!!! most úgy megölelgetnélek! pedig annyira sok tünet volt, és én teljesen azt hittem! Ne haragudj, hogy bebeszéltem neked, de annyira bíztam is benne! n is imádlak benneteket!millió puszi Ritus, Babacsi és Zsuzsi!

  • UmiRita

    2009. március 15. vasárnap

    Hali Csajok!

    Kinga nem vagyok terhes, nem vérzek nagyon, sőt, de a női megérzéseim azt súgják hogy nem vagyok terhes! és ez szerintem így is van! Most szerintem visza fogok szokni a cigire, mert nem bírom, most kissé kibuktam! Annyira bizakodtam benne! Most már lesza….om nagy ívben, jön a baba ha jönni akar és nem fogok vele foglalkozni, az tuti! De azért sokat fogok ezután is jönni hozzátok, mert imádlak titeket!
    De most megyek vacsizni és utána alszok!
    Puszi

  • kinga

    2009. március 15. vasárnap

    Ritus lehet hogy ez megint olyan egynapos izé! Ne kenődj el, nagyon vérzel?????

  • UmiRita

    2009. március 15. vasárnap

    Hali Csajok!

    Nekem megjött, elvagyok kenődve, úgyhogy most pihenek, késöbb jövök!

  • babacsi

    2009. március 15. vasárnap

    csajszik ti ittatok már szüztát? sok helyen utána olvastam hogy fogyni leht vele diéta mellett meg hogy hasmenést okoz de én megittam ma az elsöt reggel és még nem is voltam wc-n. a hasam viszont elkezdett fájni az elöbb most nem tudom hogy attol e vagy hogy megjön?:( ugy elegem van…. azért remélem nektek jobban telik a napotok. holnap meg melo.. francos francccccc