Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • kinga

    2009. március 28. szombat

    sziasztok! na épp írni akartam nektek, örülök hogy most mindenkinek összejöttek a dolgok!:)))reméljük 3 babahírt is hallunka köv hónapban:) vagyis 2 hét múlva:) Mi ma mennénk az uncsim esküvőjére. De már tiszta ideg vagyok. Pacon lesz tőlünk nem messze, a hugomék jönnek kocsival és hozzák a könyvespocunk maradék részét, kiszámoltuk mikor kéne idnulni hogy minden jó legyen, ők erre fél órával később már el is indulta. NA és most már 40 perce jönnek, és hív hogy otthon hagyták apa öltönyét. Apával beszélek ő ordít, közben már csak fél 5re érnek ide, de addigra bezárják a házat meg sötétedik és nem tudjuk bevinni a lakásba a pocot, nálunk meg már egy gombostű se fér el, de mindegy mert nem is tudnánk, mert 5től van a szertartás és fél óra még innen, tehát már elkésünk…:( ÁÁÁÁÁ és mindig ez van ha a csalási programban benne van a hugom is, na meg apa állandóan üvölt, aztán csodálkoznak hogy nem jönnek ki egymással, és én vagyok a közvetítő, én meg hót ideges vagyok, és már fáj is a pocim:(((( Elegem van, pedig én vettem az ajándékot, becsomagoltam, mi elkészültünk rendesen, már most útra készen,de az mindegy. ja és taxival kell kimennünk, mert mivel a polc a kocsiban van ezért már csak 1 ember fér be, de apa debrecen másik végében van valami vendégségben, érte már nem mennek el, meg akkor közülünk is egy ember tud menni, ami értelmes, mert így 2 taxit kell fieztnünk, de taxival nem tudunk menni, mert már a hónapban a tel számlát se tudtuk kifizetni, és semmi pénzünk nincs, és csak pénteken jön a fizetés…….na bocsi lányok, de kidühöngtem magam!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 28. szombat

    hali.itt vagyok csak éjszakáztam ma meg megyek16-24be.fáradt vagyok.na tegnap sikerült végre!!!!!!!!!!tudjátok mi??megkaptam az egész elmaradt anyagot:)babacsi örülök hogy minden jo nálatok is.kinga merre vagy??ritus jobban vagy?itt nagyon fuj a szél.ma nem föztem semmit mert reggel7kor keltem ma volt suli a lányoknak és elmentünk a bercivel vássárolni és 10kor feküdtem le de délbe keltem mert jöttek a lányok.ma ilyen röviditett oráik voltak.pusszi mindenkit.majd jövök.

  • babacsi

    2009. március 28. szombat

    sziasztok! Ritus nekem spitz kutyusom van de sztem van kép rola az iwiw-n.
    most ébredezek, karaokezni voltunk tegnap végül is ez lett a sétábol, egy kicsit be is söröztünk…hihi most probálok meg kávét inni, nem nagyon csuszik le:) votu nk együtt éjjel mikor megjöttünk, meg ma reggel is:) nem kiabálok el semmit, de csak remélni tudom hogy ez igy is marad:)
    Ritus hogy sikerült a tegnap estéd? és mi az a tészta ami föztél?
    Többiek? Kinga Zsuzsi hol vagytok? hiányoztok

  • UmiRita

    2009. március 27. péntek

    Szia Babacsim!

    Nyugi- én már itt is vagyok! Azt hiszem nálam is ma van pé! És ahogy jól emlékszem nekünk egyidőben szokott is megjönni! Nem? Én ma tuti akicóba vetem magamat! 🙂 Milyen kutyátok van? Te láttad már az enyémet? Ha kíváncsi vagy rá teszek fel képet iwi-re nézd meg! OK?
    Nagyon szurkolok nektek is hogy összejöjjön a dolog ma este! Vegyetek egy üveg bort, borozzatok, és beszélgessetek sokat!:)
    Mi is pezsizünk, meg csinálok vacsira tittkó tésztasalat ( nyami)
    Késöbb jövök!
    Puszi

  • babacsi

    2009. március 27. péntek
  • babacsi

    2009. március 27. péntek

    sziasztok még mindig sehol senki:( mi most megyöünk sétálni, veszünk a kiskutyámnak nyakörvet egy ujat kullancs ellen meg ilyesmi, talán kicsit tudunk beszélgetni. itt szép idö van.
    ja és tutira peteérésem van mert görcsölget a hasm meg fel van puffadva és váladék rengeteg. remélem lesz valami este.. irjatok már. és szoritsatok..

  • babacsi

    2009. március 27. péntek

    sziasztok az elöbb sms-tünk a párommal, mondtam neki hogy szeretnék este vele lenni, azt irta hogy ö is de nagyon szarul van lelkileg lehet nem fog menni, én meg türelmes vagyok meg kedves de meg kell mondanon azért belül eldurrant az agyam.. na nem tudom milyen hétvégénk lesz, pedig holnapra szabit vettem ki mert amugy munkanap, hogy együtt lehessünk.. kár volt ugy érzem… és sztem nek mmost van a pé-m bár csak a 11 napon vagyok, de olyan a váladékom is meg a sex éhségés görcsöl a méhem… akkor most van nem? az mondjuk nem baj mert ha most van akkor megint lehet vissza áll a ciklusom a 27 napra.
    hol vagytok? mi van veletek? hiányoztok.

  • babacsi

    2009. március 27. péntek

    sziasztok hol vagytok? dolgozikmindenki, én is sajna nem tul jo napom van, bár reggel a párom átölelt és azt mondta hogy örül neki hogy egész hétvégén itthon leszünk együt:) ez mondjuk jo is, mert nem is mondtam neki hogy hétvége a legesélyesebb. nem mondom, nehogy flusztrálva érezze magát.

  • babacsi

    2009. március 26. csütörtök

    sziasztoik! Zsuzsi igen igy is van esély,. de ha őis akar babát akkor nem értem miért van.. van akinek azért nem sikerül mert van valami zavaro tényező… esetleg sietni kell mert jön haza a gyerek vagy ilyesmi. nálunk ezzel nem volt god, csak mostz az a gond hogy nincs semmi.. már bevettem Frontint, agyon megvisel ez a front és ideges is vagyok. olyan mint mensi elött, de az nem lehet még csak3 napja mulott el, és olyan folyíásom van mint pé-kor és a sexet is ugy kivánom.
    de pé-m se lehet még, mert ma vagyok a 10. napon . nem tom mi van de én már 32 naposnak számolom a ciklusomat mert az utobbi 2 honapban ez volt.
    Ritus irj majd ha megtudsz valami konkrétat a melohellyel.. ugy sajnálom hogy mostz még ez is idegesit. nin cs elég bajod…
    Kinga hogy vagy?
    puszika délután még irok.
    ja amugy amiröl még nem beszéltünk.. ti hogy vagytok az önkielégitéssel? maj elmodom miért kérdezem…

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 26. csütörtök

    hali.irtam áginak és mondta hogy 35%esély van igy is.de zavar és a bercit is zavarja mert nem tudja mitöl van.elöfolyadéka sok van de más nem.ma is ugyan az volt a helyzet.most mindennap probálkozunk.hátha sikerül vmi.ritus meddig dolgozol még?annyira sajnálom.majd jövök.pussz.ma paprikás krumplit csináltam de tettem bele fött tojást meg tejfölt.finom lett.

  • babacsi

    2009. március 26. csütörtök

    sziasztok! Ritus ez most akkor mitöl van? a munkádra én ugy tudom szükség van, akkor most felszámolják a cégeteket vagy létszámleépités van? ki mondta hogy nem kellesz ott? nem is biztos… remélem nem… ugy olvasom Kingának is elég befordulos napja van, ezzel akkor most mind igy vagyunk. én már nagyon nehezen viselem, hogy nem vagyunk együtt ez a 4. hét… elég ingerült vagyokés hisztis, a melohelyen ez jo, mert legalább meg meremmondani a véleményemet és merek a dolgozoimmal bátor lenni, talán hallgatnak rám. néha olyan csürhe van hogy el se hinnétek.. na mindegy. reggel meg szegény anyosomnak szolnak be de tök lelkiismeretfurdalásom volt, fel is hivtam hogy ne haragudjon, de nem haragszik, én megmondtam neki ghogy nem neki céloztam csakl már miatt vagyok ingerült. de jo fej és nagyon megértette azt mondja szerinte pihennem kéne.
    ma reggel mikor öltözködtünkhogy jövünk meloba, a párom ott állt elöttem egy szál alsogatyába és én csak átöleltemés simogattam a hátát, de olyan nehéz volt… inkább gyorsan elmentem onnan. azt hiszemészrevette rajtam mert nagyon elszégyelte magát, nem is zoltunk egymáshoz. nem tudom mit tegyek…
    Zsuzsi én nem értzem a férjedet.. ha jo neki miért nem tud elélvezni? lehet hogy van valmi gátlása? amiota gyereket akartok, lehet hogy a lelke mélyén nem akar és ez hátráltatja?

  • UmiRita

    2009. március 26. csütörtök

    Hali Csajok!

    Hát ilyen az élet! Amúgy is szemét cég az áfész, van a nagyfőnöknek egy kedvence, az én műszakom meg vagy felmond vagy kirugják a picsába! Igen kevesen vagyunk, de szar az egész ország is! És nem vagyok már elkeseredve, amúgy is érdekes dolgok voltak már itt a boltnál! Nem véletlenül nem jött össze a baba! 200kg-s cukrokat nekünk kellett emelgetni, meg a liszteket, meg az ideg, meg minden!Meg reggel 4kor kelni meg ingyen túlórázni!
    Na de nem akarlak ezzel titeket untatni, nyugodjatok meg én már túltettem magamat rajta! Férjem is tök kedves volt!
    na megyek hajat mosni és megyek a lassan volt munkahelyemre dolgozni!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 26. csütörtök

    drága ritus ez biztos?miért?te mindig odaado voltál és most is betegn dolgozol miért????

  • kinga

    2009. március 25. szerda

    Ritus mi történt???????????? Hogyhogy de te olyan lelkiismeretesen dolgozol, még betegen is! És pont te! de azt mondtad hogy kevesen is vagytok, akkor meg miért? Ha még beteg se lehetsz, nem értem!!!!!!!!!!!!!!!

  • UmiRita

    2009. március 25. szerda

    Hali Csajok!

    Képzeljétek el nem fogjátok elhinni mi történt velem! El fogom veszíteni a munkahelyemet! Teljesen kivagyok bukva, nemelég hogy beteg vagyok meg 41 fokos lázzal dolgozok, meg a baba sem jön össze elegem van! Nekem semmi sem sikerül! Élni sincs kedvem! Úgy érzem nem érek semmit!
    Most megyek csajok mert totál kivagyok bukva késöbb lehet jövök!

  • kinga

    2009. március 25. szerda

    sziasztok hazaértem a suliból! Ritus szegényke, pihenj amennyit tudsz!!!!! Zsuzsi én sem értem, hogy ha idő is volt, meg jó is volt, és beszéltetek már erről? Hogy ő mit érez vagy hogy mit gondol erről? A 12. hétben járok már:) de most vagyok a legrosszabbul, ma se voltam jól, de legalább eddig bent maradt minden. Na nem bírok sokat enni, de mégis!
    Nálatok is ilyen összevissza idő van? Itt esett a hó éjjel, és meg is maradt, de rendesen, és most meg hétágra süt a nap! na majd este még benézek, most örülök hogy itthon vagyok mert kicsit befelé-fordulós napom van, és már vártam hogy egyedül legyek!
    ZSuzsi, nyami-nyami:)))

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 25. szerda

    megint én.ma bakonyi sertésszeletet csináltam nokedlivel:)irjatok!!!!!!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 25. szerda

    hali.hol vagytok????,hát ma megint eggyüt voltunk mint tegnap elött és ma se ment el pedig lett volna ideje.már fél orája csináltuk de semmi.jo volt neki mert láttam meg minden de nem ment el.elöfolyadéka volt mert csupa olyan lettem de más nem.pedig most 2naponta eggyütt voltunk esély meg szerintem semmi.ez van..nem tudom mit csináljak.ja és mindig ö kezdeményez.de akkor mitöl van???pussz.remélem jol vagytok.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 24. kedd

    hali.mennyit irtatok??!!jo lenne talizni igen.visszamentönk a bercivel az üzletbe és nekem is vett olyan mellényt meg egy farmergatyát.kicsit furin érzem magam benne mert csipügatya de azt mondta jol áll.ritus szegényem még mindig nem vagyjol.kinga remélem a hányásos idöszaknak nemsokára végelesz.mennyi idös terhes is vagy?már nem emléxem.átirták a beomat mert vki beteg lett és igy holnap kell mennem de nem bánom mert éjszaka kell mennem és csütörtükün nem kell mennem reggel6ra-pedig attol féltem mert reggel 6ra nem nagyon mentem és igy jobb.hát jo éjt pussz

  • UmiRita

    2009. március 24. kedd

    Halihó!

    Végre hazaértem a melóból! Elég szarul indult a nap! 10kor megindultam hogy lemegyek dokihoz, erre a boltban kiderült hogy nincsen nálam a pénztárcám! Na akkor felhívtam a sógoromat hogy menjen át hozzánk érte és hozza be nekem a boltba! Akkor nagynehezen lejutottam a dokihoz, az meg tiszta bunkó volt! Kiabált velem hogy olyan nincs hogy nem tudok táppénzre menni és hogy 40 fokos lázzal nem lehet dolgozni! Erre elmagyaráztam neki hogy akkor meg nem kell addig boltba jönniük még mindenki táppénzen van! Akkor kiírt 3gyógyszert, fizettem érte 4.000Ft-t, bementem dolgozni, két falatot nem bírtam egésznap enni mert minden kijött belőlem! De végre ithon vagyok és holnap reggel 4-ig fel sem kelek!
    Az jutott az eszembe csajok, hogy nyáron megbeszélhetnénk egy időpontot egy napot és akkor összejöhetnénk! Bár nekem a férjemet is hozni kell, mert egyedöl még nem merek olyan messzire vezetni
    Nekem a ciklus.hu szerint 1-én van pé-m, de jövő 7en már minden nap fogom használni a mikro kütyümet!
    Kinga annyira jó, nemsokára költöztök!
    Babacsim, szerintem, ez a beszélgetéses borozásos fürdő jó kezdet! Beszéljétek ki magatokból ami bánt!
    Zsuzskó, annyira imádlak titeket Olyan jó lenne ha végre mindenkinek összejönne a baba! Kinga te meg vigyázz magatokra!
    Most megyek fürcsizni és nézem a széfet még el nem alszok!
    Puszit nem adok nehogy ti is elkapjátok a nyavalyát, de ölelést küldök mindenkinek hatalmasat!

  • UmiRita

    2009. március 24. kedd

    Halihó!

    Végre hazaértem a melóból! Elég szarul indult a nap! 10kor megindultam hogy lemegyek dokihoz, erre a boltban kiderült hogy nincsen nálam a pénztárcám! Na akkor felhívtam a sógoromat hogy menjen át hozzánk érte és hozza be nekem a boltba! Akkor nagynehezen lejutottam a dokihoz, az meg tiszta bunkó volt! Kiabált velem hogy olyan nincs hogy nem tudok táppénzre menni és hogy 40 fokos lázzal nem lehet dolgozni! Erre elmagyaráztam neki hogy akkor meg nem kell addig boltba jönniük még mindenki táppénzen van! Akkor kiírt 3gyógyszert, fizettem érte 4.000Ft-t, bementem dolgozni, két falatot nem bírtam egésznap enni mert minden kijött belőlem! De végre ithon vagyok és holnap reggel 4-ig fel sem kelek!
    Az jutott az eszembe csajok, hogy nyáron megbeszélhetnénk egy időpontot egy napot és akkor összejöhetnénk! Bár nekem a férjemet is hozni kell, mert egyedöl még nem merek olyan messzire vezetni 🙂
    Nekem a ciklus.hu szerint 1-én van pé-m, de jövő 7en már minden nap fogom használni a mikro kütyümet!
    Kinga annyira jó, nemsokára költöztök!
    Babacsim, szerintem, ez a beszélgetéses borozásos fürdő jó kezdet! Beszéljétek ki magatokból ami bánt!
    Zsuzskó, annyira imádlak titeket 🙂 Olyan jó lenne ha végre mindenkinek összejönne a baba! Kinga te meg vigyázz magatokra!
    Most megyek fürcsizni és nézem a széfet még el nem alszok!
    Puszit nem adok nehogy ti is elkapjátok a nyavalyát, de ölelést küldök mindenkinek hatalmasat!

  • kinga

    2009. március 24. kedd

    sziasztok!
    Babacsi lehet hogy cisztája van, vagy az nem fáj? na nem értek hozzá annyira, de menjen el dokihoz ha nem múlik! Remélem összejön végre az este, legalább egy jó kis beszélgetés, az is rátok férne, lehet hogy azzal kéne kezdeni! Gondolok rátok sokat, annyira szeretném ha minden megoldódna! Én is én is én is!!!én is szeretnék találkozni veletek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) Mi Debrecenben lakunk, de a legjobb barátnőm Kaposváron tanul, és ígértem neki hogy megyek, na már mentem is volna februárban, csak akkor meg baba bajok voltak, de majd megyek, meg lehet hogy nyáron megyünk a Balcsira mert ott van üdülője az egyetemnek, és páromnak ott így olcsó a szállás, még be kell pótolni a nászutat és külföldre most nem is telne, akkor majd Zsuzsival is össze lehetne futni. Ritus te merre laksz? Mármint Hajós azt hiszem, de az merre van?
    Zsuzsi így érthető. Mármint hogy több időre van szüksége meg hogy a lányok miatt siettek is, meg úgy nem is lehet annyira koncentrálni, meg nem olyan meghitt, ismerős, egy időben nekünk is ez volt, mert korábban is laktunk már anyósomnál 1,5 évet és mindig az volt hogy siettünk nehogy hazaérjen, így is volt hogy totál félbemaradt a dolgot mert hazaért:( ÁÁÁ, de nem jó így! Nagyon fini már megint a kaja, bár ott lennék nálatok, én nem bírok főzni, ma is hánytam a suliban:( így hiába mentem be, mert amint beértem rohantam a wcre és lemaradtam az órámról:( Aztán aludtam, de megint nem vagyok jól:(
    Ritus van valami járvány, de azért nagyon magas a lázad, így jobb ha nem dolgozol, majd mennek az emberek pár napig más boltba, meg így elkapja az a lány is, és akkor meg senki sem lesz! Nálunk a múltkor a gyógyszertár volt bezárva betegség miatt, pedig 4en is szoktak ott lenni, de ezt meg lehet érteni! Na pihengessél, és hamar gyógyulj meg!
    Képzeljétek írtam Zorkának iwiwen, és válaszolt! Nagyon sokat kell dolgoznia, mert ugye tudják hogy el fog menni, és most mindent rásóznak, aztán meg alszik mikor hazaér. Az esküvőt szervezik, de azt írta már szeretne túllenni rajta annyi feszültséggel jár! És a pocakja már szépen növekszik, mert a hasi részen tapadt meg a baba, meg írta hogy allergiás, és emiatt nagyon lefogyott (4 kg-t), így most csak a babapocak látszik, de az már szép nagy! Majd tesz fel nekünk képeket az esküvőről! És mindenkit nagyon nagyon puszil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    én is puszillak benneteket, most megyek, vukk:(

  • babacsi

    2009. március 24. kedd

    Sziasztok csak egy kérdés. van egy kolleganöm akinek már pár napja fáj a jobb melle de csak az, és mensi is most mulik,. mitöl fájhat neki?

  • babacsi

    2009. március 24. kedd

    Zsuzsi ez jo ötlet,nagyon szivesen találkoznék amugy is veletek. kár hogy Ritus Kinga olyan messzebb lakik, bár már nem is emlékszemhogy hol.:)
    nekem még egy ora a melobol… utána irány haza, bár nem tudom mi lesz, nagyon szeretnék már összebujni a párommal de lehet hogy csak egy borozgatos kádba beszélgetös este lesz…
    szurkoljatokhogy legalább beszéljünmk rola.

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 24. kedd

    hali.ma voltunk vásárolni vettünk a diának egy mellényt 6000ről volt leárazva3000re.meg a reninek egy polot hogy ö is kapjon vmit mert neki van mellénye.figyu babacsim azt gondoltam ki mi lenne ha nyáron megyünk anyuékhot és eljönnétek hozzánk lelére egy napra onnan nincs messze és tudnánk dumálni meg mindeb és este el is tudnátok menni mert asszem50km re van kaposvár és telefonn megbeszélnénk hogy melyik nap meg mikor?kinga már nincs sok hátra és végre nem kell kerülgetni anyost.aposoddal is igy vagytok?azt még nem is irtad.ritus hallottam hogy vmi járvány van.biztos azt kaptad el.nagyon sajnállak.gyogyulj meg.nekem meg azt mesélte anyukám hogy mielött születtem terhes volt de elvette mert azelött pár honappal szülte meg a növéremet és nem tudta vállalni.most nem lennék itt ha akkor másképp dönt.és velem meg sokára lett terhes ugyanis a növéremék 1960 meg1966ba születtek én meg 1975 be.majdnem 10év.hát ennyi.majd jövök pussz.ja ma meg holnap nem dolgozom.és csirkeszárnyat sütöttem meg krumplit kecsappal.pussz

  • babacsi

    2009. március 24. kedd

    sziasztok csak beugrottam. nálunksemmi javulás. most sms-zünk, és abban irta le hogy nagyon elege van mert ettöül a gyogyszertöl még a farka se áll fel, és kész van idegileg, de én hiányzom neki és szeret nagyon, mondtam neki hogy türelemmel vagyok, meg én is nagyon szeretem, denéha már ugy érzem hogy belefáradok. de még 4 hétig kell szednie a gyogyszert, nemtudom utána milesz. most aztmondja menjünk egy pár nap szabira jövö honapban,. attol féel kez már késön lesz.
    most mennem kell Ritus gyogyulj meg..puszika zsuzsi akkor nálatok sem egyszerü a helyzte..

  • UmiRita

    2009. március 24. kedd

    Hali Csajok!

    Ma még szarabbul vagyok mint tegnap voltam, 39.4 a lázam, fázok és közben ver a hideg, és nem birok egy falatot sem enni, már fáj a mellkasom a sok köhögéstöl, meg az orrfújástól! Megyek ma dokihoz, utána meg melóznom kell, nem mehetek táppénzre, mert délután akkor a Frida csak egyedül lenne, azt meg nem engedhetem meg! Kinga igen nagyon édes a családom! Én is majd olyan szép nagy és boldog családot szeretnék! Képzeld anya mondta hogy nekik is 2év után jött össze a nővérem mert lehet kevés kg. volt, 56.kg volt amikor tesómmal teherbe esett! Én meg még csak most kezdem összeszedni magam, most vagyok 54. meg lehet örökletes, hogy anyáéknak is késöbb jött össze, és mi is még csak 9hónapja próbálkozunk! Tehát majd jön a babóca ha akar! Ugye? Babacsim hogy vagytok? Kezd helyreállni a dolog nálatok?
    Kinga tök jó ti nemsokára költöztök annyira örülök! Mi is jövő héten füvesítünk meg csináltatunk egy kiülőt! Tök jó lesz! Meg akarok majd egy sziklakertet csinálni!
    Na majd este jövök, el kell mennem dokihoz, meg a melóba! Puszi nektek

  • Kata

    2009. március 24. kedd

    Sziasztok csajok!!Sajnos ritkán tudok jönni a géphez,de azért olvasgatlak benneteket.Fric!Én is így csinálom a pizzát,most legutóbb képzeld raktam bele natur joghurtot a tésztába tej helyett.Hát ne tudd meg,isteni finom lett a pizzatészta!!Egészen más,ááá nagyon ízlett a családnak.Na mi lesz már mikor szül itt valaki? 🙂 .Magamrol annyit hogy azt írtam hogy voltam kórházban,most meg nekem kellene szedni betalocot vagy mit,mert magas a pulzusszámom meg össze-vissza ver a szívem.Majd le kellene mennem a háziorvoshoz,mert a nőgyógyász nem írhatja fel.Ja és sokat gondolok ám rátok akkor is ha nem vagyok a gépnél,remélem ti sem felejtettetek el engem. 🙁 .

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 24. kedd

    hali.de élvezi mert érzem meg látom csak ö sokáig szereti és kevés idönk volt meg van hogy már én nem birom és ilyenkor ugy marad.ritus még nem kaptam meg az ovu tesztet a mnkatársam mondta hogy elhozza de szegény állandoan hány amiota terhes és mondtam neki pihenjen ha ennyit vártam még tudok várni.de ezt a berci nem tudja mert ö ellenzi mert azt mondja hogy ugy olyan mintha kötelességböl vagymi csinálná és az ugy nem olyan igy nem tudja és igy jo.pussz

  • kinga

    2009. március 23. hétfő

    sziasztok, na én most keltem fel a szunyókálásból! Ritus szegénykém, pihizz, és igyál sok teát, egyél mézet is! Remélem nem romlik tovább ha még dolgozni is mész. Jobb lenne otthon, de ha nem vehetsz ki szabit:( Most néztem a családodról a képeket, meg megint az esküvősöket is, olyan szép vagy, olyan gyönyörű volt az esküvőtök!!!!:) ÉS milyen helyes kis családod van, és a nővéredre hittem hogy a hugod és a hugodra hogy a nővéred:) HM pizza, mi is azt ettünk ma, mert torkos hétfő van a pizza viában, és 40% ingyen, az egy 900 ftos pizzánál már elég jó ár. De nem bírtam megenni, ma egész nap nagyon hányingerem volt, de ha Babacsi neked is lehet most ez front meg az időjárás, lassan pedig múlnia kéne, mert már a 12. hétben vagyok. Annyira sokat gondolok rátok Babacsi, hogy jól alakuljon a kapcsolatotok, mert az a legfontosabb! Akkor ma se tudtok összebújni? Zsuzsi ezt én sem értem pontosan:( De legalább voltatok együtt, ti meg annyit dolgoztok, hogy alig látjátok egymást, nemhogy még úgy időzíteni hogy a lányok se legyenek otthon, nem lehet könnyű így!:(
    na megyek sorozatot nézni:) sokszor puszillak benneteket! Ritus jobbulást!

  • UmiRita

    2009. március 23. hétfő

    Hali Csajok!

    Fric köszi szépen! babacsim, nem tudok táppénzre menni, mert nálunk már 3-an betegek, akkor ki dolgozik a boltban? Be nem zárhatunk! De már eljutottam oda hogy nem érzem a kaját, ki van száradva a szám, és egyfolytéban innom kell 🙁
    zsuzskó nem próbáltad még azt az ovu tesztet? Nekem a ciklus 1-re írja a pé-t, de már én sem hiszek benne!
    Megyek csinálok egy adag teát! Késöbb jövök nézem a joshit!

  • FriC

    2009. március 23. hétfő

    Rita: Leirom neked ahogy én szoktam a pizza tésztát csinálni… 🙂 És nagyon finom… :))

    -40-45 dkg finomliszt
    -1 tojás
    -1 dl olaj
    -1 kocka élesztő
    -3 dl tej
    -pici só, 1 kiskanál cukor.

    Az élesztőt felfuttatod a tejjel és a cukorral,majd belerakod a többihez a tálba,kelt tésztát készitesz,majd hagyod egy fél órát állni…
    Tényleg nagyon finom pizza tészta. : )

    Kinga:elfelejtettem irni,hogy tök jó hogy „külön” fogtok lakni…De ott debrecenben nem?

  • babacsi

    2009. március 23. hétfő

    Zsuzsi nem értem, nem megy el azt jelnti nem élvez beléd? vagy mi a baj? nem élvezui a dolgot? vagy van valmi problémája? ezt még nem is irtad.

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 23. hétfő

    hali.ritus a pizzatésztát élesztövel csinálom.most voltunk eggyütt még nem voltak itthon a lányok de nem ment el a berci én meg szomoru voltam mert mi van ha most lett volna pém.ugyanis én nem mindig tudom mert össze vissza jön meg és a cikluson sem jot jelez.soxor van hogy nem megyel és lehet ez is a baj hogy nem jött még össsze.nem?na mindegy.ritus pihenj és izzaddj ki az jot tesz.igyál forro teát és ülj bele nem forro vizbe.pussz

  • babacsi

    2009. március 23. hétfő

    sziasztok! Ritus ha beteg vagy ne menj dgzi, nem éri meg, inkább pihenj otthon, meg fogják érteni, jobb igy minrha össze szedsz egy tüdögyulladást. ebbena válltozékony idöben könnyen megeshet.
    én is fözni fogok valamit, talán hust sütök nem tudom. a fogyokurámnak annyi.. tegnap jol beajáltam brassoibol ma meg aranygaluskát ettem ebédr.
    de azért megprobálok kevesebbet enni.
    a hétvége nem volt rossz, vendékegmindig,, nagyon aranyosak de már kicsit ugy érzem besokalltam.. ma is jönek meg egész héten. de aranyxos a srác ez aki Amerikábol van itt a Párom barátja . pénteken elutazik, olyan régen volt már itthon, hár had jöjjön.
    nekem hétvége felé lewz pé-m, remélem tudunk kicsit együtt lenni.
    nekem meg olyan hányingerem van egész nap, nem tudom mitöl, lehet ezt a frontot nem birom.
    ma van 3 é fél hete hogy nem voltunk együtt. remélem ezen a téren is javul a helyzet. szoritsatok.
    Kinga nagyon jo y assan tudtok költözni:) ezek olyan jo dolgok uj lakás, végre külön, olyannak rendezed be amilyennek te akarod, és jöhet a babaszoba.. ugy irigyellek:)
    Zsuzsi a paradicsomlevest én is szeretem, de ma egész nap tojást levest ettem volna, lehet csinálok is,..
    most mennem kell ,még jövöi sok puszika

  • UmiRita

    2009. március 23. hétfő

    Hali Csajok!

    Kibbasz..t szarul vagyok! Már minimum 200 pzs-t elhasználtam és a lázam is egyre csdak emelkedik! És holnap még melózni is kell 🙁
    Kinga örülök hogy nemsokára költöztök! Tök izgi! Zsuzskó, te hogy csinálod a pizza tésztát?
    Most megyek aludni mert kész vagyok! Késöbb lehet írok!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 23. hétfő

    hali.itt tök jo idö van.ma pizzát csináltam.most eszi a dia meg a barátnője akivel táncra jár.már a 3szeletet eszik.nagyon izlik nekik.éjszakára megyek.majd holnap jövök.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 23. hétfő

    hali.ritus megfáztál vagy mi?jobbulást.pihizz sokat.kinga örülök hogy nem sokára költöztök.remélem tényleg igy lesz és jo idötök lesz.babacsi mi ujság?hogy telt a 7vége,pussz

  • kinga

    2009. március 23. hétfő

    sziasztok! Ritus ez a változékony idő ilyen,vigyázz magadra! meg pihizz sokat! Mi voltunk a lakásnál, megígérték hogy a héten befejezik a csempézést, mert még a wc fele hiányzik, meg a kád oldala, elkezdték szerelni a gázórákat a lépcsőházban, és a lámpákat is felrakják a villanyszerelők, az jó mert már itt kerülgetjük őket! jövő héten még felteszik a radiátorokat, meg a belső párkányokat, és még egyszer lefestik, és kész!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Na a lényeg hogy 2 hét múlva elkezdhetjük a költözést!!!!!NEm is hiszem el, mondjuk az is hetek lesznek, mire minden bekerül a helyére, aztán még hónapok mire szépen berendezkedünk, és akkor meg jöhet a gyerekszoba is, na de sebaj:))))) Már annyira várom, hogy onnan írjak! Majd teszek fel iwiwre képeket a lakásról, csak rossz a fényképezőnk, új aksi kéne, de sehol se lehet olyat kapni, már egy csomó helyen voltunk!
    És veletek mizujs? Zsuzsi, Babacsi? Ritus ha aludtál utána majd írj, remélem már jobban leszel utána! Én is pihizek, puszika

  • UmiRita

    2009. március 23. hétfő

    Hali Csajok!

    Na én olyan beteg letem mint az állat! Tiszta szarul vagyok! Trgnap egész nap dögrováson voltam! Nálatok mizujs? Meséljetek valami jót! Én most melózok, délben megyek haza, csinálok egy adag forraltbort és alszok! Othonról majd írok! Puszi

  • kinga

    2009. március 22. vasárnap

    sziasztok!én tegnap voltam zenekaron, ki is fáradtam rendesen, meg este megnéztük azt a filmet amit a múltkor írt Ritus! annyira bőgtem:( a Párom meg rajtam röhögött, a szívtelen! Zsuzsi már megint irtó finit csinálsz:)))) Nálunk ma paradicsomleves lesz, most anyósom főz, meg fasírt krumplival, de azt nem kívánom:( Ritus gondoltam hogy nagy sikert arat majd a tortád:) Anyukámnak is van citromfája, és mindig vannak rajta citromok is, olyan büszke rá:) Babacsi ha 2 naponta együtt lesztek, nem tudtok lecsúszni a pé-ről:) Kajálni voltatok este? Milyen volt? Na akkor ma mindent bele, vörösre festetted a hajad? olyan kíváncsi vagyok, szőkén meg barnán láttalak, tegyél fel képet!
    Igen mi is turiban akarunk venni, meg a tescoban is vannak jók jó áron, de azért ott is vannak drágák! a turiban meg van ahol kilósan lehet venni, és nagyon jók! Anya is turizik egerben. Itt meg nem messze tőlünk van egy olyan turi ami csak babás, és játékokat, meg babakocsit meg mindenféle cuccot lehet kapni, mi szerintem ott fogunk venni, vagy neten is nézünk használtakat!mi is kaptunk egy csomó fiúcuccot nagynénémtől egyébként, szét is vannak válogatva méret szerint, szóval megoldjuk. Nincs is rá egy vagyonunk, a brendonban iszonyú drága minden, de azért jó volt szétnézni, meg uncsimnak vettünk nászajándékba egy babjátékot, amúgy pénzt adunk, ez csak a jelképes, szombaton lesz az esküvő, de jó lesz!!! na megyek, mert már megint (még mindig) hányingerem van!:(

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 22. vasárnap

    hali.na nem kell mennem hála.ma husis rakott palacsintát csinálok.babacsi lehet hogy most hülyeséget irok de valahol azt olvastam hogy tök mindegy mennyi a soerma szám ugyanis csak egyetlen egy kell a megtermékenyitéshez.hiába van vkinek sok vkinek kevés elég egy a terhességhez,nem tudom.ezt olvastam.megyek fözni.majd jövök.pussz

  • UmiRita

    2009. március 22. vasárnap

    Hali Csajok!

    Nagyon jól sikerült a tegnapi nap! Annyira jó volt látni apákat!:9 Jól sikerült a tortám is! Annyit kajáltam! Mi tegnap este is együtt voltunk amikor hazaértünk meg ma délután is együtt leszünk, mert én így akarom! Hulla álmos vagyok! És holnap mér megint hétfő! Ti hogy vagytok csajok? Hogy sikerült a hétévge? Képzeljétek el apától kaptam egy citromfát ajándékba! Tök örülök neki!

  • babacsi

    2009. március 22. vasárnap

    sziasztok
    tegnap nem voltunk együtt mert még beteg voltam, de ez mára mulik, majd este:) tudom hogy most ne vagyok fogamzoképes, de mindent el akarok követni azért hogy baba legyen.. és mvel eöfordulhat hogyí nem pont félidöben lespé-m ( a multkori késések miatt) igy 2 naponta együtt leszünk. legalábbis én igy tervezem.
    a másik oldalon mondta valaki hogy ugyanolyan sperma erdménnyel lett terhes mint amilyen a páronak vot. akkor inkább az lehet a hiba nálunk hogy keveset vagyunk együtt.
    Ritus hogy sikerült a tortás meglepi? én fogyozok, és gondolhatod mennyire megennék egy szelettel:) nyami….
    ha terhes lesze, én sem vsek vadi uj cuccokat a babának, mert borzaszto drágák, és annyi édes holmit lehet találni jo állapotban a turikban, kinaiban vagy a tescoban vagy a barátnők padlásán…
    a sogonömhöz megyünk nem oskára egy utcával lakik arrébb, és elhozzuk töle a maradék zyákokat.. abban gyerek ruhák vanak, bár neki fia van az is már 14 éves de vannak jo állapotu ruhái. kevés babának valot is találtam ezek inkább ovisra valok meg nagyobbra, eltettem mi jo, hátha fiam lesz. ha meg nem akkor valaki majd örül neki. és rengeteget adtam már az anyaotthonnal Nágocsra.
    amugy ha belegondoltok mi sem vadi uj cuccokban nöttünk fel, mégse lett semmi bajunk:) én pl a nővérm ruháit is hordtam.. akkoriban még enny pénz se vot az ilyen dolgokra.
    amugy nálunk a gyerekszoba már ki van festve, és van kiságyam a padlásom ( kaptam:)
    na majd még jövök sok pusika nektek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 21. szombat

    hali örülök hogy mindenki jol van.én is azt hallottam hogy a brendon nagyon drága.szerintem máshol is lehet venni cuccot vagyis én máshol venném.tuti.babacsi remélem teccccettél a párodnak!!!!jo lenne szabira menni nekemis de talán juliusba.ritus jol sikerült a torta?biztos nagyon finom.megyek18.02 be dolgozni.remélem holnap nem mert szabad lettem volna de megint beteg lett valaki.pussz

  • babacsi

    2009. március 21. szombat

    sziasztok
    köszi Kinga a kedves szavakat… délelött még morogtam picit igy egymagamban,, de elfoglaltam magam, megnéztema a Házibuli mindkét részét:) közbe mostam meg takaritottam.. a lábam se szörös már:) nem sokára hazaér még egy ora, és felhivtem mondtam neki hogy nem föztem menjünk el valahova enni, ugyse voltunk már évek ota, remélem tudunk kicsit beszélgetni.. nem tudom mi lesz belöle.. majd megirom..
    a pénz kérdés nálunk is rossz a helyzet.. mindig probálunk félretenni, de nem mindig sikerül igy azt hiszem az idén se fogjuk felujitani a fürdöszobát pedig már csdak az lenne vissza nagyon otvarul néz ki..
    megyek kávézn. sok puszi nektek.

  • kinga

    2009. március 21. szombat

    Ó Babacsim, pedig milyen jó ötlet hogy szabira menjetek, rátok férne, és jót tenne a babaprojektnek! Egyébként tuti mondanám neki, hogy a múltkor azt mondta hogy kezdeményező lesz, és ebben a hónapban ráálltok, ez az utolsó lehetőség,és csak jobb lenne így! Ha tényleg akarja mindent meg kell tennie, és most úgy beszélünk erről mintha nagyon rossz lenne neki, meg megerőltetés, dehát jó dologról van szó! Nem is értem! Meg 3 hét az nagyon sok, jó mi már 2 hónapja nem voltunk együtt, de az más, de nekünk nem is nagyon lehet még 1, 5 hétig! Na nem baj, ez jó terv, hogy szépítkezel, és aztán mehet a csábítás!:))) ennek be kell válnia! nekünk nőknek az a legnagyobb fegyverünk,nem igaz?;) Na gondolok rátok! Nem baj hogy így alakult a tegnap este, legalább pihentél és aludtál egy jót!
    Olyan szépen süt itt a nap, nálatok is? na már megint nem jövünk ki a hónapban hiába kaptam egy csomó pénzt, mert az apeh küldött levelet, hogy 2 héten belül ki kell fizetni a lakás után az illetéket, így épp nem jövünk ki, a telefonszámlát már csak a jövő hónapban tudom kifizetni…. na ennyit a pénzről. Mert tudtuk hogy ki kell fizetni, csak nem tudtuk hogy most, meg hogy ilyen rövid időnk van és hónap közepén szólni.:(
    na megyek hajatmosni, főzni, és ma tényleg megyek zenekarra végre!
    Ritus veletek mi újság? Zsuzsi veletek? Dolgozol ma? sok puszi nektek!

  • babacsi

    2009. március 21. szombat

    néha azt kivánom hogy az összes család meg barátok tünjenek el, és a gitárok is, megminden, ne legyen smmi ami elveszi a figyelmét.
    a barátja majd csk jövö hét szomaton utazik vissza amerikába nekem jövö hétvége felé lesz pe-m azt hiszem.. már ezt semmondom neki..
    na jo, témát válltok.. nincs már kedvem hogy mindig csak panaszkodok.
    tegnap votam fodrásznál, szépen belett festve a hajam, meg voltam a kozmetikába gyantázni, meg ilyesmi szempilla szemöldök stb..
    ma szépen pedikürözk és lábat szörözök, estére zép akarok lennei. eldöntöttem hogy nem fogok morogni, szép akarok lenni, hátha ugy majd megkiván. ezért is álltam neki fogyozni…
    mártöbb mint egy hete fogyozok még egy kg se ment le, de biztos csak neheen indul meg.
    majd irok még és ne haragudjatok hogy a szombatreggelt igy inditottam, majd helyre jövök… sok pussz

  • babacsi

    2009. március 21. szombat

    Kinga jo hogy leirtad ezeket, sztem nem árt nekünk kiokosodni… Ritus mindent bele:)
    Zsuzsi hol vagy? annyit dolgozik szegény.. én tegnap este nem mentem sehová….annyira fájt a hasam, meg vártam a fiukat hogy elinduljunk, mert a barátnőm a szinházban a dolgozik és oda kellett volna mennünk, van benne egy pub, és az ö barátja jött haza amerikábol és igy .. na ezt most jol összebonyolitottam, de a lényeg lett volna hogy amig ö az esti fellépésnél segit ( fö öltöztetös nő) addig mi megvárjuk a szinházi ivoban:) de én csak vártam hogy elinduljunk, de este 10 let , akkor indultak én meg bealudtama a kanapén.. nem mentem sehova.
    egyedül aludtam. most kelltünk fel, a párom megy maszekolni Tabra, egyedül leszek megint.. de legalább kitakaritok.. este azt hiszem nem meg sehova jo lenne kicsit együt lenni.
    odabujtam reggel hozá, kérdeztem hgy van e kedve, mármint probáltam rávezetni:) és nem volt.. erre azt mondta hogy jo lenne az az egy hét szabi nekünk, ait én kértem töle hogy vegyünk ki és maradjunk ithon csak ketten, mert hogy ez az utolso honap hogy szedi a gyogyszert és sztem ez az utolso honap hogy összejöhet nekünk a baba segitség (lombik) nélkül..
    én ondam hogy jo, vegfyünk ki sabit, nálam a munkahelyen megértené a fönököm, még adna 2 hetet is ( mert a fönövér nálunk fiu:9 és nagyon aranyos, jo barátok vagyunk már ezer éve és mindent tud rolam, és segitene ebben:)
    erre azt mondta hogy csak áprilisban tud kivenni szabit.. erre én nem szoltam semmit, már nagyon elegem van, és inkább felkelltem.. most kávézom, ő meg eszeget.. nem baj ha nem beszélünk. ugy el vagyok keseredve.
    biztios fáradt is.. este ha megjön, leültetetem beszélni.. elegem van. most akkor meg fogom kérdezni hogy tényleg akar e gyereket vagy nem? mert én megértem hogy a gyogyszertöl nincs sok kedve, csak hogy azért még csinálhatna magával valamit….

  • kinga

    2009. március 20. péntek

    nem piszkálásból, csak érdekességképpen!ezt találtam!

    Az első hónapokban előfordul, hogy a menstruáció szokásos ideje tájékán vérzés jelentkezik. Ilyenkor aztán megeshet, hogy hosszabb ideig nem derül fény a várandósságra, hiszen a szokott időben megjött a menzesz.
    A várandósság kezdeti jellegzetes tünetei (hányás, hányinger, aluszékonyság, mellfeszülés) megegyezhetnek a menstruációs panaszokkal. A vérzés azonban sokkal gyengébb, hamarabb abbamarad – ez árulkodó jel lehet. A második hónapban is jelentkezhet a vérzés a szokott időben, ám még gyengébben. Átlagosan minden kétszáz várandós közül egynél fordul elő ez a jelenség. Az orvosok többféleképpen is magyarázzák. Némelyek szerint a megtermékenyített pete beágyazódásakor sérül a méh nyálkahártyája, mert a csíra mély gyökeret ereszt a vérrel telt szövetekbe. Ennek során tapasztalunk vérzést. A megtermékenyítéstől kezdve napokig vándorol a petesejt, amíg beágyazódik a méhbe, s ennek a napja valóban körülbelül egybeeshet a menstruáció szokott idejével. Ha valóban így lenne, mi magyarázná a második havi „menzeszt”? Erre már nehezebb magyarázatot találni, ha ebből az elméletből indulunk ki. Mások ezért inkább a szervezet „emlékezőtehetségének” tulajdonítják a vérzést. Eszerint testünk olyan pontosan „emlékszik” a rendre, ritmusra, hogy azt követi a megváltozott hormonszint ellenére is még egy ideig.