Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • babacsi

    2009. március 15. vasárnap

    sziasztok
    Ritus ne dühöng, meglátod nem fog megjönni.. tesztelj holnap mindenképpen, én mondtam már nektek hogy 97ben mikor terhes lettem, véreztem minden honapban ezért nem tudtam hogy terhes vagyok söt egyszer mikor testet csináltam az is negativ lett, és mikor meg dokihoz mentem akkor voltam 12 hetes…
    na nálam most még mindig semmi…nem is fáj a hasam, csak állandoan tojást ennék…bár az lehet azért van mert fogyozok, és nem ehetek kenyeret meg ilyesmi de tojást lehet, zöldséggel eszem.. annyira ennék kenyeret is.. de most betartom.. (csak a csücskét rágom:) hihi.
    szegény Zsuzsi.. hány napja vérzel?
    hozzánk este jönnek a növéremék, de csak ugranak köszönteni. neki is volt névnap meg nekem még febr-ban és ritkán találkozunk voltunk a vásárban, vettünk nekm egy olcso cipöt meg a páromnak széldzsekit végre.
    na most jol legatyásodtunk, de legalább van.
    föznöm is kéne valamit de nem tudom mit, csupa hizlalo van itthon.
    kelbimbot meg répát pároltam azt ettem ebédre.. nagyon hamar megfogom unni az tuti.
    csajok ha nem jön meg nekem, és terhes se vagyok akkor mi lehet a bajom? vagy arra gondoltam még hogy öregszem és ahogy telnek azévek, kitolodik a ciklusom? de akkor Zsuzsinak meg összement? nem értem én.. vagy várjak a 34. napig, a multkr is akkor jött meg.

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 15. vasárnap

    hali.nem kinga ma se pihizek megyek éjszakára és a vérzésem még mindig tart.babacsi az nem lehet hogy korán tesztelzél?ritus nagyon szoritok hogy összejöjjön.milliopussz

  • kinga

    2009. március 15. vasárnap

    Babacsi sajnálom hogy negatív lett, de ha még nem jött meg, akkor semmi sincs veszve, persze megértem hogy el vagy kenődve:(( De ne gondolj most erre, menjetek el sétálni Pároddal, olyan gyönyörű idő van!!!! Ritus nem hiszem hogy megjön, nekem is olyan érzésem volt előtte, és mégsem:) Annyira szorítok nektek! Holnap tesztelj mindenképpen, és írj nekünk hamar, már nagyon várom! Ha meg egy napos lenne most is, van olyan is, mert a szervezet még van akinél pár hónapig jelzi, ezt mondta a dokim, és ezek a nők sokszor nem is sejtik hogy terhesek, és mondta hogy van hogy 4 hónapos terhesen beállítanak hozzá, hogy valami baj van a mensivel, mert most nem jött meg neki!:) AZtán meg ledöbbennek hogy igen, mert 4 hónapos terhes!:) Na szóval a lényeg hogy most azért biztos ami biztos akkor is tesztelj h ilyen egy napos dolog lenne, de nem lesz! Babacsi neked is drukkolok, van valami mellfájás nálad? Zsuzsi ilyen fini kajáktól én hetente híznék néhány kilót:) DE persze tudom hogy van akinek ez se meg könnyen! Jól vagytok egyébként? Neked már elmúlt a vérzés? És ma akkor pihensz, ugye?
    sok puszi, nagyon szeretlek benneteket!

  • UmiRita

    2009. március 15. vasárnap

    Hali Csajok!

    Van egy olyan női megérzésem hogy megfog jönni! Lehethogy hülyeség, meg beképzelem, de fáj a hasam! Úgyhogy lehethogy nemkell holnap tesztelnem! De az is lehet hogy megint csak 1 napos lesz! Nem? Vagy én már nem tudom! Ha nem vagyok terhes, akkor lefogom szarni a picsbe, visszaszokok a cigire és majd jön a gyerek ha akar!
    Horgász tó van az utca végétől nem messze! Imádok oda menni!
    Ti csajok mit ebédeltek?
    Millió puszi

  • babacsi

    2009. március 15. vasárnap

    sziasztok a 30. napom, negativ a tesztem,
    ez van..
    nem is mondtam itthon. de nagyon várom Ritust hogy mi lesz. nkem még mindig semmi…
    most megyünk a vásárba, de már ahhoz sincs kedvem.. sok puszi még jövök

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 14. szombat

    hali.nemrég jöttem haza.nagyon sokan vvoltak.de olyan hamar elment az idö.én meg hizni szertnék de nem megy.jajj mindjárt hétfö.rögtön irj ám ritus!!!ja jo lenne talizni én föznék szivesen.de hát sajna nagy a távolság.ha nem haragusztok most befejezem mert nagyon fáradt vagyok.millio pussz jo éjt.

  • kinga

    2009. március 14. szombat

    Ritus, igen meg tudom érteni, milyen jó lehet kettesben lenni, beszélgetni! Milyen tó van nektek az utca végében? De jó helyen laktok!:) Szép időtök volt?

  • kinga

    2009. március 14. szombat

    Örülök, hogy írtál még Ritus! én már beletörődtem a hétfőbe, de a keddbe nem tudok!!!:))) Én köszi jól vagyok, még van hányinger meg émelygés, de egyre kevesebb!:) Lassan én is ehetek, mert eddig nem bírtam sokat, és mégis olyan kis hurkás a hasam, mert nem mozgok semmit!:( ja meg a mellbimbóim tegnap óta megint fájnak, a póló ér hozzá, stb. na de itt anyósom miatt mégse pucérkodhatok.:) De nekem is vennem kell jövő héten nagyobb melltartót!na lassan én is megyek pihizni, megjött férjem és benyomtam 5 olvadós rágót:) puszi, én is imádlak titeket!!!!!!!!!!!!!!:))))

  • UmiRita

    2009. március 14. szombat

    Na Csajok!

    Nem bírtam ki és alvás előtt írok még egyet! Imádlak titeket ugye tudjátok? Semmit nem érzek, azon kívül hogy néha elkap a hányinger, de nagyon néha, meg olyan fura kajákat eszek! Most éppen kolbit ettem, meg savanyított karfilot meg sajtot, meg virslit! Most még egy kicsi gumicukrot, mert az nélkül nem aludhatok!
    Csajok nyugodjatok bele, hogy csak hétfőn fogok tesztelni, de ha megy a hiszti akkor csak kedden vagy szerdán ! Na jó ez csak vicc volt! Ne vegyétek komolyan!
    Tényleg nem láttunk barna hajjal Babacsim! Kinga te hogy érzed magadat?
    A peca elég jó volt, söröztünk, beszélgettünk, de ami a legjobb volt hogy kettesben voltunk! Itt voltunk az utcánk végétől nem messze van egy horgásztó oda járunk már 4-5 éve!
    Még fáznak a halacskák, de legalább kettesben voltunk a férjemmel és nyugodtan tudtunk beszélgetni, az az egyik legjobb dolog az egész pecában!
    Na most megyek aludni!
    Millió puszi, reggel jövök!

  • kinga

    2009. március 14. szombat

    de Babacsi, olyan csini vagy a képeken, amiket én láttam, tényleg vörös képet azóta se raktál fel, na majd most a piros papuccsal:) Szerintem nem baj, hogy piros, bár gondolom fehér a szokás, de akkor adjanak ha nem jó nekik, igazad van! Biztosan le tudsz fogyni, ha szeretnél, és szerintem is nem nagyon kell mást enned, csak ne egyél 6 után, meg napközben is kevesebbet, és inkább többet. Na akkor eredményes volt a vásárlás, az én férjem pont ilyen a vásárlásban mint a te párod, ő is alig vesz magának valamit, és azt a végtelenségig bírja hordani, kivéve a cipő, azt minden évben elnyúz egyet, bármilyet veszünk. Próbáltunk már drágábbat, olcsóbbat, ugyanúgy kilyukasztja a talpát, bármilyen vastag is legyen, én nem tudom hogy csinálja!A hasad csak fel van puffadva, vagy a mensitől vagy a babától:)))) azért drukkolok nagyon neked is! Ritus csak hétfőn tesztel, mert akkor lesz egyedül, és nyugi körülötte, én már beletörődtem, látod?:)))alig várom, egyébként, de már nincs sok addig!
    én nagyon rákattantam az olvadós rágóra, szörnyű ma már több zacskóval megettem:( És most hívott a férjem hogy mit kérek a boltból esetleg, mert jön haza, és vett olvadós rágót!!!!!na puszi, csinálom a pudingot, na ez se fogyókúrás…

  • kinga

    2009. március 14. szombat

    hm szinte egyszerre, de hosszú, na olvasom már 🙂

  • babacsi

    2009. március 14. szombat

    Ritus biztois szép ajándék lesz, meglátod van ott baba:) milyen kajákat eszel.. én meg fogyozok, ez nem igazság:(((((((

  • kinga

    2009. március 14. szombat

    Drága Rita, persze hogy szorítunk, szerintem meglesz az az ajándék apukádnak!!!! Nem is kicsit! De azért jó kis mulatság lehet pecálni, hol voltatok? Hát a víz még hideg lehet, még biztosan alusszák a halak a téli álmukat:) Szép álmokat, na meg jó étvágyat, én most nyomtam be 4 szelet kenyeret zöldfűszeres vajkrémmel, meg 2 paradicsommal, és mindjárt csinálok még csokis pudingot is:) Várom hogy hazaérjen férjem a fociból! zenekaron nem voltam, mert ebédeltünk, teregettem, elment az idő, mert 3tól van, és nem akartam késve menni, de majd jövő héten tutira megyek már! Zsuzsi hazaértél már? Babacsi hogy telt a nap, sikerül vásárolni ezt-azt?

  • babacsi

    2009. március 14. szombat

    sziasztok! Ritus milyen volt pecázni? az jo a friss levegön. mondtad a férjednek hogy késik? vagy nem.. hétföig kell még 2-t aludni… hogy vagy amugy? olyan jo lenne ha valakinek megint sikerülne.
    én sztem nem vagyok terhes, semmi bajom, de mondjuk még nem jött meg,. lehet hogy át áll a szervezetem a 33 napra? kérdeztem egy doki ismeröst, hogy most hogy számoljak? de nem adott rá normális választ, ha eddig 27 nap volt állandoan, most a multkor meg 34, akkor most hogy számoljak? én ugy tudom hogy a pé-töl a 14. nap jön meg, az megbizhatobb mint a mensi elsö npjátol a 28 nap. ha ezt a variáciot nézem, akkor is tegnap volt a napja. tö9k ideges vagyok, mert mi van akkor ha nem vagyok terhes akkor most ennyire kitolodik a ciklusom?
    a buli nem volt nagy, csa k barátok jöttek át, voltunk 6-an, spontán házibuli lett, ittunk, beszélgettünk, nevetgéltünk, zenét hLLHATTUNK STB.. 3KOR MENEK EL ÉJJEL..
    MÁR NEM VAGYOK MÁSNAPOS. MOST FOGYOZOK KÉPZELJÉTEK EL, MÁR MEGINT. NEM TUDOM MEDDIG BIROM, AZ ELÖBB TOJÁST ETTEM EZZEL A HUNGAROCELLEL, NEM IS OLYAN ROSSZ, PERSZE A kenyér az hiányzik.. ebédre se ettem krumplit csak zöldséget a hus mellé.
    olyan jo lenne kicsit lefogyni..
    voltunk vásárolni, vettünk a páromnak egy cipőt hát 12 ezer volt, de ő sose vesz magának semmit, szoval 3 évente valamit, és ez a cipö majd jo sokáig meg lessz legalább.
    meg vettünk neki egy inget 700 ft meg egy nadrágot neki 1400 ft. azt mondta hogy nem is tudta hogy én tudom hogy mi hol a legolcsobb..
    ja és végre vettem egy papucsot a korházba dolgozni, mert minden évben veszek de sajnálom rá a pénzt és mindig 1000 ft-st veszek ami szétesik, most vettem ghyogypapucsot, de sajnáltam rá megint a 10 000 ft.t igy akciosat vettem az 5000 ft volt, bio, de piros sajnos. hát remélem nem szolnak miatta hogy piros, amugy meg adjanak papucsot ha nem testzik nekik a szine.
    nem?
    na most megyek, kicsit tv-ni. teregettem meg ilyenek, mosogatoban halomban minden. reggel megyünk a vásárba, veszünk még egy széldzsekit a páromnak, de aztán tuti hogy most megint 5 éveg még egy zoknit se fog venni, ő ilyen. sporolos., én meg nagyon ritkán szoktam venni bármit mindig olcson, és jol rá is fázok.. lányok akkora a hasam… nem férek bele a nadrágokba.. sztem meg fog jönni azért ekkora.
    vettem ma szüzteát, 600 ft volt, de csak 15 filter van benne, holnaptol iszom azt is, ugye le fogok fogyni?
    sok puszi nektek, majf talán még irok, vagy reggel, ha nekem nem jön meg hétfön tesztelek, addig nem, nem akarom elpazarolni a tesztemet, de Ritus sztem te holnap reggel csináld meg.

  • UmiRita

    2009. március 14. szombat

    Na hello!

    Megjöttünk a pecából, hát nem fogtunk semmit, fáznak még a halak! De majd 1hónap múlva:) Lesz nemulass! Pont az jutott az eszembe, hogy apukámnak( aki a legfontosabb férfi az életemben a férjem mellett ) 18. lesz a szülinapja és szombaton megyünk köszönteni, hogy akkor ha most összejön a baba, aminek olyan nagyon örülnék, milyen szülinapi ajándék lenne édesapámnak! Tök jó lenne, kérlek imádkozzatok! MOst megyek vacsizni, most tudjátok mit ennék? Parasztkaját, azt kívánom( Kolbi, karfiol savanyúság, medve sajt, karaván sajt) és lehet azt is eszek! Nah megyek holnap jövök, addig is szép álmokat! Puszillak titeket és szorítsatok

  • kinga

    2009. március 14. szombat

    sziasztok! És milyen buli volt Babacsi, nem is írtad hogy lesz? De akkor jól érezted magad, nem? Látom most Pároddal is jól megvagytok, remélem találsz valami cipőt, ha igen szólj hogy hol, nekem is kéne, én is csízmában járok még! Hová mentek pecázni? Ott a közelben? Én végre hajat mostam, most berakom a mosását, és főzök valamit, aztán megyek zenekarra végre!!!!! Most mondom el nekik a baba-hírt! Nagyon fognak örülni! Babacsi de jó hogy még nem is érzel semmit, de jó lenne ha sikerülne, már olyan régóta szeretném!!!!! Hát még ti! Ritus nálad meg már ott tanyázik az a pocaklakó vagy 2 hónapja, és szomorú hogy anyukája nem is tud róla:) alig várom hogy tesztelj! Babacsi te meddig vársz?
    Zsuzsi szegényke, sajnálom hogy be kellett menni, de fini a túrógombóc de régen ettem. Na én ki is találtam, hogy Zsuzsiéknál kéne találkozni, mert ő mindig olyan finomakat főz! na de most át is térek Babacsi főztjére, mert az is jól hangzik ám! na megyek megnézem mi van itthon, és összedobok valami gyorsat!:) puszi, és nálatok is olyan szépen süt a nap? Úgy szeretnék a sajt lakáskánkban takarítani, meg pakolászni, de még várni kell! Már rájuk parancsoltunk, és mintha nem is hallották volna, ezek szerint!:(

  • UmiRita

    2009. március 14. szombat

    Hali Csajok!

    Végre kész vagyok a nagytakarítással a hálószobában! Annyira jó illat van bent! Öröm bejönni! Vettem új mosóport( Tomi új illattal) meg új öbíltőt kék Lenor( eddig a sárgát használtam az volt a mindenem) de ennek így olyan jó az illata! Most meg alszok, mert tökre elfáradtam, bédeltünk, a férjem kint dolgozik az udvaron, mert nemsokára újra füvesítünk, meg csináltatunk kiülőt, de éln alszok, utána meg megyünk pecálni! Imádok pecálni, és már régen voltunk! De hulla vagyok! Én is szeretném ha lenne nálam valaki! Olyan boldog lennék!
    Na most megyek, Babacsi örülök hogy még nálad sincs semmi!
    Millió puszi addig is késöbb jövök

  • babacsi

    2009. március 14. szombat

    sziasztok Ritus de jo hogy semmi még nálad:) én bizom benne hogy lakik ott bent valaki már:)
    Szegény Zsuzsi dolgozik most is? én is dolgoztam minden hétvégén 15 éven át, most nem, de igy sincs sok idöm, annyi elmaradt dolgom van itthon..
    én most oldalast sütök krumplipürével meg párolok hozzá répát brokkolival, nem tom milyen lesz, a krumplibol nem eszek, nagyon elszántan probálok lefogyni.. lehet veszek szüz teát.. van akinek bejön..
    a párom olyan édes.. megyünk délután vásárolni, kell neki cipöt meg tavaszi kabátot venni, elövesszük a félre tett pénzünket.. lehet én is nézek valami olcso ( 1 vagy 2 ezer ) ft os cipöt, még mindig csizmában járok, ez már gáz nem?
    Kinga nem lehet rájuk parancsolni hogy csempézzenek már? csak nem kell az anyodnál szülnöd. ez is gáz..
    én meg olyan másnapos vagyok.. nem is gondoltam hogy igy elkészülök, na de mostanában nem iszom semmit.
    (az is ritkán van) régebben több volt a buli, de miota babát akarok, lejjebb adtam a dolgot, igy hamarabb megárt.. ez van én csesztem el.
    ja még nem jött meg… nem is fáj a hasam lehet csakkésik..
    még irok majd most megyek zöldéget kevergetni..

  • kinga

    2009. március 14. szombat

    sziasztok! Babacsi, Ritus örülök hogy még semmi, egyikőtöknél se!!!!!:) Ritus akkor még alszunk 2-t, bár én addig többet is alszok:)! Babacsi szerintem is jó lenne találkozni egyszer! Zsuzsi kár hogy a pihenésre nem jutott idő, vasárnap is dolgozol? Mi ma voltunk kint a laksánál, de semmi változás, nem hozták ki a csempét, pedig be kellett volna fejezniük a csempézést a héten, mert a jövő hétre le volt beszélve a vízszerelővel, hogy berakja a kádat meg a csapot….sose költözünk így.:( pedig az áprilist már ott akartuk kezdeni, de még cuccolni se tudtunk elkezdeni igazán:( Pedig én már nehezen bírom itt anyósomnál:( Na kipanaszkodtam magam, megyek mosni, meg hajat mosni, mert elmaradtak tegnap! pusz

  • UmiRita

    2009. március 14. szombat

    Igen Babacsi én örülök, most tartok a 33.napon, ha ddig nem jön meg hétfőn tesztelek! Addig bírjátok ki! Én most fejeztem be a takarítást, kajálunk( krumplipaprikást csináltam) és utána megyünk pecálni! Már rég vltunk és imádok pecálni!:)
    Addig is puszi késöbb jövök

  • babacsi

    2009. március 14. szombat

    sziasztok! Ritus ez jö:) akkor már csak kettöt kell aludni és testelsz? nekem ma van a 29. nap, de a hömet nem mértem, el is felejtettem meg a multkor emlékszem ugy volt hogy mértem, fent is volt, aztán megjött és másnap reggelre leesett.
    kicsit másnapos vagyok.. a párom mosogat. de nekem meg föznöm kell valamit..majd még jövök sok puszi Zsuzsi Kinga nektek is.

  • UmiRita

    2009. március 14. szombat

    Na hali Csajok!

    Csak beugrottam szólni hogy megnyugodjatok, ma még semmi, nem jött meg még, a hőm is állandó 36.9, annyi már napok óta! Most mennem kell takarítani!
    Puszi késöbb jövök

  • babacsi

    2009. március 13. péntek

    sziasztok csak jelentkezem, jo a buli, peeig hánytam az este meg fájt a hasam, még semmi, majd még irok sok puszi mindenkienk szeretlek titeket. inni se kivánok, de jo hogy itt vannak a barátok.. brcsak ti is itt voonátok.. gondoltatok már arra hogy egyszer találkozhatnánk személyesen?
    puszika

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 13. péntek

    hali.de igen ma szabadnapos voltam és ugy volt hogy holnap is de holnap kell bemennem.ma turos tésztát csinéltam meg holnapra rántott csirkecombot rizzsel.mert 12-20ba dolgozom.sajna pedig de jo lett volna itthon lenni.ma meg takaritottam meg mostam meg hütöt olvasztottam ugy hogy holnap tudnék pihizni de nem mindegy.babacsi szoritok érted meg ritus érted is annyira izgulok.jo éjt pussz.

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    Rita bocsi, csak irtó türelmetlen vagyok! De nem akartalak megbántani, meg persze megértem, én is azért csináltam vasárnap mert nem akartam hogy anyósom ott legyen, és mivel együtt élünk vele egy kis lakásban, így meg kellett várnom míg valami programja lesz, és ez a templom volt vasárnap, én nem is mentem, de a férjem is ment, az meg rossz volt, mert megcsináltam a tesztet, és utána még másfél óra múlva jöttek meg, én meg már addigra túl voltam a síráson is, örömkönnyek:)))) De jó lett volna ha ott van amikor megtudom! Na mindegy, anyósom legalább nem volt jelen, nehéz volt összehozni! Tehát hétfőn, de addig még „beszélünk”!jó éjt mindenkinek!puszi

  • UmiRita

    2009. március 13. péntek

    Na Hali Csajok!

    Nyugi én is itt vagyok, csak itt voltak anyós pajtiék a Férjemet köszönteni, meg a férjemmel beszélgettem meg muffint csinálatm, csokisat!
    Én nem akarok tesztelni, majd csak hétfőn, amikor nyugodtan egyedül leszek és nem zavar be a férjem! És persze ha addig nem jön meg! Nagyon imádkozzatok értem csajok!
    De majd holnap reggel is jövök és megírom hogy mizujs a ….
    Babacsi egyszer nekem is azt mondta a doki, az még nem ez a magándoki volt, hanem még a kórházban lévő, mert, régen sokáig össze visza volt meg! Volt amikor 1 hónapban 2X volt meg, volt amikor 3 hónapig semmi! Akkor elkezdtem fogamzásgátlót szedni, és amikor megismertem a férjemet, rögtön már 1éjjel nem szedtem a gyógyszert és volt egy érzésem hogy ő lesz a férjem!
    Már csak egy apró kis maszatot szeretnék neki
    De most megyek nézünk egy filmet és alszok!
    Puszikállak titeket! babacsim jó bulizást! Nálad sincs még semmi? Imádkozok érted!
    Millió pusz, szép álmokat, reggel jövök

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    sehol senki? a mosást holnapra halasztottam:) én lustizok tovább, olvasni kéne, de ahhoz sincs kedvem, megyek inkább eszek vacsit, mert be kell venni a gyógyszert

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    mi megettük a kissé későre sikerült ebédet, fini lett, csak még előtte el is kellett mosogatni, na meg még ma mosni is kell, meg nekem hajat is mosni! Holnap lehet hogy megyek zenekarra! Már annyira hiányzik!

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    én sem hiszek az ilyen dolgokban Babacsi!Még hogy a vízér vagy micsoda miatt nem jön meg! Na én szurkolok neked továbbra is, mikor voltatok együtt, úgy 14 nappal visszamenőleg?:) Ritus Krisztiánnak, a férjednek boldog névnapot!Annyira várom a hétfőt, de még jobb lenne ha vasárnap tesztelnél, akkor otthon vagy, nyugodtabb minden, és utána van időtök megünnepelni is az eredményt, nem rohansz dolgozni! Na, meggyőztelek már? Én is vasárnap teszteltem, és pénteken kellett volna megjönnie a ciklus.hu szerint:) Na mit mondjak még? Tényleg így volt, és vasárnap még délután is csináltam egyet, és az is kétcsíkos lett, és már reggel is erős volt! Bár ez változó mindenkinél, de nálad aki 2 hónapja terhes….na jó befejeztem :)))))
    Babacsi nagyon érdekesek amiket bemásolsz cikkek, mindig elmesélem páromnak is, őt is érdekli!
    Zsuzsi mit főztél ma? ma szabadnapos vagy végül? nem azt írtad hogy be kell menni, mert lebetegedtek?

  • babacsi

    2009. március 13. péntek

    Meddig életképes a spermium?

    Élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.
    Milyen sokáig tart amíg a spermák elérik a női petesejtet?

    Ejakuláció után, a női hüvelyben a spermiumok körülbelül fél-egy óra alatt érik el a petesejtet (a vagina körülbelül 7-12 cm hosszú). Néha ez akár 1-2 percig is eltarthat, mert hüvely izom összehúzódása-elernyedése miatt a spermákat visszaveti.
    Tények és számok
    Ejakulátum mennyisége 2-6 ml, ami függ az életkortól, testalakttól, előzetes szexuális aktivitástól.
    A spermiumok száma Mililiterenként 20-120 millió, ejakulátumonkén 40-600 millió.
    Naponta termelődő mennyiség a herében Maximum 100 millió (100-200 másodpercenként).
    Ejakulátum összetétele Mintegy 10% szilárd s ezek közt 6% szerves és 4% szervetlen alkotórészt tartalmaz. Szerves alkotórészei közt fehérjéket,nukleint, lecitint, cholesterint és zsirokat találtak, szervetlen alkotórészeit foszforsavas mész jelenléte jellemzi.
    Ejakulátum kalóriatartalma 5 kcal (mint egy maréknyi burgonya szirom).
    Sebesség Az ejakulációnak 17km/h, ezt követően 3-4 mm percenként.
    Nagyság Kb. 0,05mm hosszú, 0,03 széles a fejénél, a farok körülbelül a hosszúságának a 90-95%-át teszi ki.
    Mozgásfajta Az ondósejt a farki része ide-oda csapkodása révén halad előre. (Kb. 800 ütés centiméterenként.)
    Élettartam Vaginában: néhány óra. A méhnyakban 7 nap. A levegőn (függ a melegtől, szárazságtól stb.) 4-24 óra. A férfi testben 1 hónap.
    Termékenység 10-20 millió spermium milliliterenként, ebből 50-60% mozgó.
    PH-érték 5,5-8,5

  • babacsi

    2009. március 13. péntek

    ja most már kicdit itt hagylak titeket mert mosnom is kell meg hajajjj.. na este jövök még sok poussz

  • babacsi

    2009. március 13. péntek

    azt mondta a doki, hogy VÍZÉR.. valami feng suis dolog asszem, nem tudom, tény hogy nem nagyon tudok aludni abban a szobában, máshol meg ingen, de én ezekben nem nagyon hiszek. majd jo hogy nem fogadok valami varázslot aki eljön jo sok ezerért, és megmondja hogy hova tegyem az ágyam.. hülyeség.. már mondtama a páromnak hogy rendezzük át a hálot, mert nem tudok ott aludni.. akkor majd nem lez a fenekem alatt vizér…:) hehe

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 13. péntek

    fric lehet hogy hülye kérdés de hogyan tudom megnézni gmailen a méhpempöt?hova kell belépni vagy mit kell csinálni?kössz pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 13. péntek

    nem értem babacsi mi van az ágyatok alatt?

  • babacsi

    2009. március 13. péntek

    sziasztok! Krisztiánnak boldog névnapot (hehe most már tudom hogy hivják a férjed Ritus:)
    én most értem haza, kv-zok meg cigi, aztán ki kell pakolnom amit vásároltam, este meg jönnek hozzánk(már megint)
    most megint egyedül vagyok, a párom elment a gitár szerelőhöz..
    most nem is fáj a hasam, de egyáltalán nem reménykedek, tampont is vettem, ma van a napja de semmi. kérdeztem egy nögyogyászt itt a neten, akivel már régota beszélgetek hogy mikorra várjam mert hogy a multkor 34 napos volt egyszer, amugy meg 27 és azt irta hogy nyugodjak meg, meg hogy ne aggodjak ennyit és hogy van e az ágyunk alatt vizér, mert az is befolyásol.. na fasza.. most akkor ez földszakértö vagy nödoki?
    na majd még jövök sok pussz nektek.

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    na jó hétfő, de ez a legutolsó szavad! Később nem! 🙂 Már úgy várom, mert szerintem ez a baba már 2 hónapos lesz:) jaj bárcsak igaz lenne ez a megérzésem, mert én már így gondolom 1 hónapja!!!! Babacsim szegényke sok a meló, és mi veletek otthon? Párod? Az nem jó ha ennyire fáj a hasad:( De azért szurkolok neked is, hátha… nekem is voltak előtte olyan tüneteim mintha megjönne, még volt hogy azt éreztem hogy na tuti vérzek és mentem wcre de nem, na meg a barnázás, de ezt tudjátok! na megyek végre kaját csinálni, csak döglök itt az ágyon és lesem a plafont, nagyon elkényelmesedtem:)

  • UmiRita

    2009. március 13. péntek

    Csajok!

    Most tök utálni fogtok, de elírtam! Nem a szülinapja van ma hanem a névnapja:)
    Nem tudom mi van velem, nem bírtam sajna aludni, mert nálunk dörög az ég és olyan félelmetes! Ma még nem tesztelek az tuti, mert a ciklus.hu szerint holnap van a menszi napja és majd lehet csak hétfőn fogok tesztelni! Ha addig nem jön meg! Kinga te is 3napot vártál kb. nem?
    Most csinálok muffint, meg valamit, talán spagettit, azt kívánom!
    Puszi késöbb jövök! És csajok hétfőig bírjátok ki, ha ddig nem jön meg akkor tesztelek! Megígérem!
    Ja és imádlak titeket főleg hogy ennyire aggódtok!:)
    Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 13. péntek

    babacsim a méhpempőt a neten találtam növeli a teljesitöképességet a termékenységet fáradság ellen is jo.hát megprobálom de még nem mert szedem az elevitet és még 14szem van belőle mejd utána .aztán majd kiderül.

  • babacsi

    2009. március 13. péntek

    sziasztok! most még melo van gyorsan irok.. Zsuzsi, a méhpempő az mire jo? én arrol még nem hallottam, csak azt hogy hajnak jo.
    Ritus hogy te milyen türelmesvagy.. meg kellene csinálnod a tesztet, mert már kimutatja ha van valami, és lehetne szülinapi ajándék, vagy csak nekünkhuzod az agyunkat:)????
    Kinga az jo ha jön kis pénz a házhoz… örülök hogy végül is rendbe jött a babád:)
    nekem ma van a 28. napom, még nem jött meg, de fáj a hasam néha tegnap ota. anmnyira hogy be kellett vennem tegnap no-spát pedig sose használtam… de még semmi. én nem tesztelek, ugyse voltunk nagyon együtt.. bár ha azt nézem hogy az utolso együttléáttöl lehet tesztelni 14 napra akkor éppen tesztelhetnék is.. olyan rég nem voltunk együtt.. majd este mégirok, sok puszi

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    Zsuzsi, helyes legalább pihentél végre egy kicsit! A lakás nem tudom hogy áll, úgy volt hogy ma megy ki a férjem, de havazik, így tuti nem dolgoznak ma sem, hiszen hideg van a házban:( Majd jövő héten kiderül, de szerdán volt és nem haladt semmit a múltkor óta, mert nem hozták ki a csempét, ami pedig megérkezett, addig meg mással nem tudnak haladni, pedig olyan jó lenne már költözni, és április is itt van 2 hét múlva, és ha akkor se…

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 13. péntek

    sziasztok.velem semmi különös nincsen.délbe keltem fel olyan jot aludtam még mindig vérzek bár nem nagyon csak 3napigtart és ma kellene megjönnie erre már alig van.ritus nekem is gyanus vagy.remélem összejött.babacsi veled mi van.gondolom milyen fáradt vagy.kinga hogy halad a lakás?majd jövök pussz

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    azért is csinálj tesztet minél hamarabb hogy még szülinapi ajándék lehessen! Hihetetlen türelmed van egyébként, mindig megdöbbenek! Hogy a múlt hónapban sem csináltál még egyet, mert az amikor csináltál még korai volt! Na befejeztem!:)

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    Ritus nem a múlt hónapban volt a férjed szülinapja, én azt hittem, mert volt valami buli, nem? vagy rosszul emlékszem, annyi minden volt, akkor volt apukádnak, meg volt valentin-nap…

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    szia Ritus, na ennyi, én már biztos vagyok benne hogy babás vagy! Ez a melltartó, meg a kajálás, hogy olyanokat amiket nem is szerettél, meg az alvás:)))))Annyira jó lenne! Szerintem tesztelj vasárnap, mert én már tűkön ülök, na meg ha akkor már 2 hónapos vagy, akkor úgyis kimutatja, és hamarosan orvoshoz is kéne menned, mert ilyenkor már KELL! Babacsi, Zsuzsi veletek mizujs? Én alukálok, pihizek ma egész nap, főzni kéne valamit, de hányingerem van, pedig sült krumplit és halrudakat terveztem, na nem nagy kaja, de ennyi telik max az erőmből most!puszi, lassan el kéne kezdeni a kaját…

  • UmiRita

    2009. március 13. péntek

    Na Hali Csajok!

    MOst értem haza a melóból és hulla fáradt vagyok! Megnyugodhattok, nekem még nem jött meg, de a ciklus.hu a holnapot írja! Úgyhogy imádkozzatok! Alig vártam hogy hazaérjek elég furán érzem magamat! Le is kell feküdnöm picikét! Nagyobb melltartót kellett vannem 1 számmal! Gyerekek a tegnap délutáni melót végig kajáltam, beértem 11-re melózni, a munkatársamnak szülinapja volt, sütivel kezdtem, utána, megettem 2nagy szendót sonkával meg gyöngyhagymával( hozzáteszem hogy eddig utáltam) meg sajttal, utána megettem egy Danone joghurtot egy kinder delice-t egy Twix nagyon, meg egy hagymás tejfölös chiot és amikor hazaértem a Férjem csinált lasagnát és abból ettem, azt hittem nem leszek éhes mikor felkelek, és kajával kezdtem reggel 4kor a melót!
    Nagyon imádkozok hogy összejöjjön nekünk is végre a babóca! Annyira jó lenne!
    Kinga nálatok mizujs? Igen akkor lehet hogy ha most nem jön meg akkor 2hónapos vagyok! Remélem nem is fog! Imádkozzatok kérlek! Zsuzskó, mivan ha tényleg babás vag?
    Na Babacsi, nálad mizu?
    Millió puszi, most alszok! Ma van a férjem szülinapja! Ja ha nem jön meg vasárnap, vagy lehet csak hétfőn fogok tesztelni!
    Na puszi

  • kinga

    2009. március 13. péntek

    sziasztok! Péntek 13:) remélem Babacsi és Ritus hogy egyikőtöknek sem jött meg! Zsuzsi, hogy van a pocakod?pusszantás

  • kinga

    2009. március 12. csütörtök

    Sziasztok! Zsuzsi lehet hogy felfújódott, nekem is nagyobb szokott lenni ha megjön!:) De tényleg jó lenne ha terhes lennél, már úgy szeretném! Lányok én annyira szeretném, ha sikerülne nektek is!!!!!!egyébként, Zsuzsi mit szólnának a lányaid ha terhes lennél, örülnének még egy tesónak? Ritus te meg lehet hogy 2 hónapos vagy már, úgyhogy ne szomorkodj! DE annyira jól esett amit írtál! Én is imádlak Titeket!!!! És akkor szombatig vársz, és ha semmi akkor mikor tesztelsz? Már várom! Olyan jó lenne ha kiderülne hogy terhes vagy, és lehet hogy már 2 hónapja, akkor csak másfél hét lenne köztünk:) És nagyobb melltartót vettél, vagy csak más fazont? Én is akarok venni, de olyan drágák, pedig még február elején leértékelve vettem 1000 ft-ért, de már kicsi. Babacsi gondolom ma is sokat dolgoztál, most is van tanfolyam? Pároddal hogy vagytok? Annyit gondolok rátok, szeretném ha minden megoldódna? Meddig szedi a clostyt?
    Ritus 31. nap, és még várni kell szombatig, érdekes, az akkor már 33, na de akkor már a teszt is mutat csíkokat, úgyhogy addig nem lesz semmi, akkor tesztelj! Zsuzsi, és most tudták mindketten hogy terhesek? De jó!
    na én is fekszem lassan, fürdés és alvás! puszi és jó éjt nektek!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 12. csütörtök

    hali.ma nem föztem maradt tegnaprol krumplifözelék.észrevettem milyen nagy a hasam adia mondta is mintha terhes lennék.el is viccelödtünk hogy elmennék dokihoz ö meg mondaná 3honapos terhes vagyok.de jo lenne.de nem csak olyan nagy.nem tudom mitöl olyan feltünö.szerintem attol hogy megjött.pussz

  • UmiRita

    2009. március 12. csütörtök

    Na Hali Csajok!

    Végre van kicsike időm írni nektek, már vártam hogy hazaérjek! Hogy vagytok? Kinga örülök hogy nálatok minden rendben van, ilyenkor picit fáj a szívem, hogy én nem élek át ilyeneket, de emellett boldog is vagyok, hogy az egyik hozzám nagyon közelálló embernek akit imádok összejött! Vigyázz nagyon magatokra! Zsuzskó szerintem szedj másmilyen vitamint, mert én is szedtem az elvitet, de semmi nem történt, és addig még csak te szeded a vitaminokat és a párod nem addig meg tök mindegy! Legalább Bérest szedjen! Szerintem! Én ma vagyok a 31. napon, de azt írja a ciklus.hu hogy szombaton van menszi nap, pedig az átlag 30. nap! De már ezt a pár napot kibírom! Addig már csak kettőt kell aludni! Mi jót főztetek ma? Babacsival mizujs van?
    Nálatok is ilyen szép idő van mint nálunk?
    Gyalog mentem le dolgozni 11kor és úgy élveztem a napsütést, tavaszikabát, napszemüveg, és kiöltözve! Vettem új melltartót tegnap, hát ez már sokkal kényelmesebb a cickóimnak!
    Most értem haza melóból az volt az első hogy beugrottam mizu van veletek, most megyek, vacsit csinálni, spagettit és utána fürdök és alszok!
    Puszillak titeket, szép álmokat!

  • UmiRita

    2009. március 12. csütörtök

    Na Hali Csajok!

    Végre van kicsike időm írni nektek, már vártam hogy hazaérjek! Hogy vagytok? Kinga örülök hogy nálatok minden rendben van, ilyenkor picit fáj a szívem, hogy én nem élek át ilyeneket, de emellett boldog is vagyok, hogy az egyik hozzám nagyon közelálló embernek akit imádok összejött! 🙂 Vigyázz nagyon magatokra! 🙂 Zsuzskó szerintem szedj másmilyen vitamint, mert én is szedtem az elevitet, de semmi nem történt, és addig még csak te szeded a vitaminokat és a párod nem addig meg tök mindegy! Legalább Bérest szedjen! Szerintem! Én ma vagyok a 31. napon, de azt írja a cilkus.hu hogy szombaton van menszi nap, pedig az átlag 30. nap! De már ezt a pár napot kibírom! Addig már csak kettőt kell aludni! 🙂 Mi jót főztetek ma? Babacsival mizujs van?
    Nálatok is ilyen szép idő van mint nálunk?
    Gyalog mentem le dolgozni 11kor és úgy élveztem a napsütést, tavaszikabát, napszemüveg, és kiöltözve! Vettem új melltartót tegnap, hát ez már sokkal kényelmesebb a cickóimnak!:))))
    MOst értem haza melóból az volt az első hogy beugrottam mizu van veletek, most megyek, vacsit csinálni, spagettit és utána fürdök és alszok!
    Puszillak titeket, szép álmokat!