Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • babacsi

    2009. január 26. hétfő

    sziasztok most estemhaza..agyon dög napom volt.. most meg megyünk a sogornömékhez.
    nekem a naptár szerint tegnap volt a pé-m de ma van olyan váadék és a hasam is fl van puffadva lehet hogy ma van, tegnap este meg szombaton is együtt voltunk, remélem ma is, de nem tdom, nagyon fáradtak vagyunk, pedig ezt most jo lene ha nem hagynánk ki.
    kinek mikor kell megjönnie? nekm febr 7. majd még este jövök sok puszi
    Boldog Szülinapot Zsuzsi:) sok pussz

  • kinga

    2009. január 26. hétfő

    sziasztok! Zsuzsinak nagyon boldog szülinapot, hiszen ma van a napja!:)))) Egyszerűen nem tudok nem foglalkozni a baatémával, én nem érzem meg a pé-m, de minden oldalt elolvastam tegnpe ste, és több oldal szerint is 22.én volt. Na mi akkor voltunk is együtt, de egyáltalán nem érzem hogy terhes lennék, jó tudom még korai, de tényleg még belemagyarázni se tudok semmit. És ma sűrű folyásom volt, akkor lehetz hogy csak mst van az ovulációm, de az elég kései. Vagy ilyen akkor is leht amikor a beágyazódás van, mert elvileg az ma lenne, ha sikerült volna…. Nem tudom, de nagyon szeretném, de közben meg annyira nem hiszem, hogy így lenne:((( február 5 vagy 6 a következő mensim kezdete, és elhatároztam hogy most türelmes leszek és 9.éig semmi esetre sem tesztelek, de már nem bírom kivárni…:( ezek az anyai ösztönök…Mizujs veletek? Zorka ne tűnj el!pusszantás

  • kinga

    2009. január 25. vasárnap

    sziasztok, ma sem tudtam délelőtt írni, a nettel van valami gond, na mindegy. Köszönöm, Ritus, megkaptam, nézegettem is:) Na majd írj a bogyókról, kíváncsi vagyok, és persze nagyon szurkolok!!!!! Babacsi a párod a spermaszámra szedi? Holnap vagy kedden mentek az orvoshoz? Zsuzsi, de jó hogy együtt voltatok, és mikortájt van a pé-d, csak úgy kb? Én is nagyon boldog szülinapot kívánok neked! És nagyon kívánom, hogy a következő szülinapodat még egy picike is köszönthesse!!!!! Zorka megint eltűnt! A héten megy a nődokihoz, remélem jól van és minden rendben!
    pusszantás, és szép estét mindenkinek!

  • UmiRita

    2009. január 25. vasárnap

    Hali Csajok!

    Zsuzskóm azt a csodabogyót fogjuk szedni amit a Zorkáék is szedtek! Táplálékkiegészítő, meg nagyon jókat írnak róla! Holnap postázzák a miénket! Remélem ez segíteni fog! De nagyon jókat írnak róla! Én is most elmegyek zuhanyozni, előkészítem a cuccaimat holnapra, mert holnap meló, meg délután vezetés, utána eszünk és TV! Mi ma délután is együtt voltunk, tök jó volt! :)))
    Most megyek, legyetek jók! Pusszantalak Drágáim!

  • babacsi

    2009. január 25. vasárnap

    sziasztok csak jöttem. punnyadunk. rend van, jol vagyok lakva, nézük a tv-t, pihi. kicsit bemelegszik a lakás, és ülünk a kádba:) juhé, majd még jövök.
    ja a Macárol én is olvastam, a párom a maca Vibet szedi

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 25. vasárnap

    hali.köszi RITUS!lemaradtam vmiről?milyen csodabogyókról irtok?olvaslak benneteket minden alkalommal de itt elvesztettem a fonalat.remélem azért beválik ritus:)

  • UmiRita

    2009. január 25. vasárnap

    Hali Csajok!

    Zsuzskó Boldog születésnapot kívánok neked, és kívánok még legalább 100 évet Boldogságban és egészségben!
    Én is ennék már jó kis avokádókrémet! Imádom! :)))))
    Kinga iwiw-en küldtem el a dolgokat! Megrendeltem csajok a Multi Macát! Először csak azzal próbálkozunk, mert a 60. szemes kettőnkre így is 15.000FT! És majd sorban a többit is!
    Puszi csajok

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 25. vasárnap

    hali.BABACSIM köszi szépen a szülinapi jokivánságot aranyos vagy.tegnap hajnalba mi is eggyütt voltunk megint:)most fáradt is vagyok mert hajnali fél6kor aludtam el meg 10kor keltem ebéd után pihiztem és mindjárt megyek dolgozni.pussz

  • UmiRita

    2009. január 25. vasárnap

    Hali Csajok!

    Kinga elküldöm mailben azt a kis 1oldalas szöveget, amiben bennevan hogy melyik napokon kell együtt lenni és melyikeken nem! OK? Úgy jó neked?
    Amúgy kis hülyeségeken vesztünk össze, de persze nem nekem volt igazam! Tudod irígy voltam hogy 45.000Ft-ért vett két hülye hagfalat, és én meg nem tudtam mostanában venni semmit magamnak, csak így aztán leesett hogy a jogsim is 140.000Ft. :))))
    Na de azóta rég kibékültünk este és egy hatalmasat szeretkeztünk :))))
    Ma nálunk a férjem mamája főz!86 éves és még mindig tök fitt! :))))
    Most megyek mert hajat kell mosnom! 🙂
    Meg hulla is vagyok! Na puszillak és akkor kinga átküldöm a szöveget!

  • babacsi

    2009. január 25. vasárnap

    sziasztok! Marcsi köszi, irtam az emiledre. kiváncsi vgyok, mit tudnál javsoni.. köszönöm
    Zsuzsi holnapra nagyon boldog szülinapot, irok most mert holnap bolond nap lesz, ha nem maradna idöm irni, ezért mst küldök egy nagy ölelést:)
    mi tegnap este voltunk együtt. elvileg ma vana pé-m de nem érzek semmit, és igy meg hogy voltunk együtt, nem is tudom figyelni a váladékot.
    na azért remélem ma is leszünk együtt..
    Ritus neke is elmondhatnád hogy mit olvastál mikor kell együtt lenni..
    és igen, mi is szoktunk veszekedbni, de az az érdekes, hogy nem nagy dolgokon veszünk össze sose csak aproságokon, én eléggé dünnyögös vagyok (RÁK), a párom meg elég makacs (BIKA), igy csak puffogunk néha, de elég ritkán. álltalában ha a munka miatt nagyon fáradtak vagyunk, akor elöfordul hoigy belekötünk a másikba, de amugy mindent meg tudunk beszélnui szerencsére.. most jol vagyunk, remélem szép lesz ez a napunk, szoritsatok.
    jaj tegnap este itt volt az egyik barátunk akit már rég láttunk, és illett meghivni, de lehet most bunkonak tartotok, már alig vártam hogy elmenjen, teljesen depi mostanában, nem is hagyja hogy segitsünk neki totál berugott, és én meg már majdnem elaludtam, ugyhogy mikor végre elment, nem tudtunk ugy együtt lenni ahogy azt egész nap terveztük.. csak gyorsan együtt voltunk félálomban, na ma aztán sehova nem megyünk, nem is szeretném ha valaki idejönne:)
    amugy van egy csomo barátunk, tiszta átjáro ház van nálunk mindig, szinte nincs olyan nap hogy valaki ne jönne.. a mai nap viszont még a telefonomat se kapcsolom be:)
    majd irok hogy mi van, sok puszi mindenkinek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 25. vasárnap

    hali.na megkaptam a szülinapi ajándékot.berci rendelt nekem gesztenyetortát kaptam tőle 2arckrémet.kérdeztem is tőle hogy ez célzás akar lenni a koronhoz:)azt mondta nem.szombaton kaptm délután.anyos hozta hogy ne tudjak rola.anyostol meg 2üvegtálat.én is ugy ennék avokádokrémet csak a boltba nem volt.láttam ahogya vacsoracsatába készitik és tök fini lehet de még nem kostoltam.igen mi is szoktunk veszekedni elég sürün de elég hamar kibékülünk.most jöttem meg a melobol.már álmos vagyok.megyek aludni.már hajnali negyed4van.millio pussz

  • Marcsi

    2009. január 24. szombat

    Az e-mail cím lemaradt az előbb.
    append@freemail.hu

  • Marcsi

    2009. január 24. szombat

    Szia Babacsi!

    Keress meg e-mailben!
    Javasolnék valamit a párodnak.

  • kinga

    2009. január 24. szombat

    sziasztok! mi most értünk haza, mert a nagypapám tesójának volt meglepi szülinapi bulija, (85 éves), és összegyűlt a nagycsalád, a nálunk 60 fő. nagyon jó volt, voltak picibabák, meg az egyik uncsim most 3 hónapos terhes, vele nagyon sokat beszélgettem. Milyen finomságokról van itt szó:) Zsuzsi, Babacsi, biztosan mindkettőtök nagyon finomat főzött, nagyon jól hangzott, ma én se főztem, mert ez az összejövetel egész napos volt, hoztunk haza egy isteni avokádókrémből:))Ritus, mi ritkán veszünk össze nagyon, de azért már sajnos volt rá példa:( Egyébként meg tudnád nekem írni, hogy melyik oldalon olvastad hogy mely napokon kell együtt lenni, csak kíváncsi vagyok, így utólag, hisz nekem már vége a pé-mnek erre a hónapra, de magunkhoz képest sokat voltunk együtt, na nem is a bab miatt, meg szerintem nem is akkor, de nagyon jó volt. Mostanában mi is nagyon egymásra hangolódtunk:) Zsuzsi, biztos jó lehetett a farsang, én is élveztem gyerekkoromban, én voltam mókus, pillangó, stb, anya tök jó jelmezeket csinált mindig:) Babacsi, ti jövő héten mentek az orvoshoz, igaz? Nagyon szorítok, hátha mondana valami érdemlegest az orvos!!!! Zsuzsi, neked merg holnap lesz a szülinapi meglepi, de jó neked:) Ritus, béküljetek ki! Az én férjem nem túl erős a bocsánatkérésben, és akár nekem, akár neki van igaza, én sose bírom sokáig ezt az állapotot, és csak azért kérek bocsánatot, mert beleőrülök, hogy ilyen rosszban legyünk!na pusszantalak titeket!Zorka írj nekünk!

  • UmiRita

    2009. január 24. szombat

    Amúgy azt elfelejtettem mondani, hogy picit szomorú is vagyok ma, összevesztünk a férjemmel elég csúnyán és picit magamalatt vagyok! Ti is szoktatok veszekedni?

  • UmiRita

    2009. január 24. szombat

    Hali Csajszik!

    Végre idejutottam hogy írjak nektek! Szóval ilyen finomakat főztetek? Én nem főztem ma mert 2kor értünk haza Orosházáról! Nem voltam a DM-ben hogy megnézzem vannak e olyan dolgok amiket a Zorka mondott, mert inkább megrendelem a neten! Találtam egy oldalt ahol a legolcsóbbak a dolgok! De majd talán csak következő hónapban rendelem meg! Én picit lemondtam már a gyerektémáról és nem nagyon akarok erőlködni meg arra gondolni! Most picit másfele invitálódok! :))))
    Nálatok mizu amúgy! Volt egy tök jó oldal ahol le volt írva hogy melyik napokon célszerű együtt lenni, pont ezt mondtam Zorkának msn-en! :))))
    Majd kipróbálom, de nem vetem magam túlságosan bele a babatémára! Nem azért vagyok együtt a férjemmel mert baba dolog van, hanem azért mert OLTÁRI JÓ!!!!
    Na most megyek késöbb jövök!
    Puszi és hatalmas ölelés mindenkinek

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 24. szombat

    hali.én is csináltam már valamikor töltött rántott palacsintát.hu de finom az.én ma egészbe megfőztem a csirkét levesnek kivettem bepácoltam és megsütöttem krumplival.a renikének nagyon izlett.nemsokára megyek dolgozni:(nincs nagy kedvem .na pussz mindenkinek jo hétvégét.

  • babacsi

    2009. január 24. szombat

    sziasztok! csak bekukkntottam, megyünk a sogornömékhez mindjárt, de ég egy kávé ebéd után, olyat föztem mint még soha.. töltött rántott palacsintát. nagy sikere van itthon. na majd még este jövök miztu veletek?
    irjatok sok pussz, ja eddig nálunk semmi:(

  • babacsi

    2009. január 24. szombat

    sziasztok! Zsuzsi tényleg nem:) néha én is irok sokat mikor ráérek vagy unatkozom. a velencei karneválos dolog jo ötlet. én voltam igazibol ott, ha már kicsit hasonlitottak arra akkor már jo:) én voltam Gorbacsov is meg lila tehén.. asszem.. jo régen vot.
    Kinga meglátod ugy el fog talni ez a pár hét, hogy majd azon fogz gondolkodn, mikor kezd el összecsomagolni…. az uj lakásban sokkal szabadabban lesztek.. baba is lesz tutira hamar.
    Zorka köszi a vitaminokat..kinyomtattam, megvrom mit mond a doki 27-n páromnak és ha semmi érdekeset, akkor megveszem zeket, és még megrendelem a netröl a páromnak a FER 14 gyogyszert ami 10 00 havonta de ez az egy ami tutira növeli a spermaszámot.
    mi tegnap nem voltunk együtt sjna, megjött a ho és vele a prom migrénje. de ma itthon vagyuk délelött meg holnap is egész nap:)
    majd csak lesz valami. nekem elvileg vasárnapra irta a pé-t, de lehet hogy nem is akkor van.. most meg nincs olyan nyálkám, csak a méhszájam csuszott le. ugy tudom mikor pé van akkor a méhszáj felhuzoidik és kitagul 1 vagy 2 napra.
    Ritus voltatok a DM ben? megnézted a vitaminokat? remélem neked is jol telik a hétvége..
    Kata, Kinga Fric hol vagtok? irjatok ok puszika

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 23. péntek

    hali.a reniék velencei karneválősoknak öltöztek be mindenki maga csinálta az állarcot krepp papirbol volt gallérjuk.aranyosak voltak nyertek egy tortát.jo volt.nem tudom de tök izgi valamivel készüla berci a szülinapomra meg az anyukája.de egyenlöre titkolozik én meg nem kérdem majd vasárnap kiderül akkorra mondta.nem tudom mikor kell értem izgulni mert nem nézem már multkor se néztem.csak bejelöltem a cikluson hogy eggyütt voltunk de valamikor febr elejét irt pé nek de nem hiszek benne mert amikor a ciklus szerint volt pém nem lettem terhes igy nem érdekel mit ir csak ugy spontán voltunk eggyüt.szegény berci éjszakázott és megvárta amig elmennek a lányok suliba.végeztünk és aludt is.ma sült husit csináltam este meg rizsfelfujtat életembe először de fincsi lett azt mondták.kinga ne légy szomoru majd csak eljön azazidő mikor költözhettek.legalább nem ilyen hidegbe kell költözni.tudom nem vigasztal csak valami pozitivat irtam.ritus ird majd meg sikerült e beszerezned a csodaszereket.remélem hatni fognak.babacsim örülök hogy nálatok is minden renben van na most nem mondhatjátok hogy szűkszavú voltam :)millio pussz

  • UmiRita

    2009. január 23. péntek

    Hali Csajok!

    Zsuzskó örülök hogy nálatok minden rendben van Kinga nektek is örülök! Mikor tudtok költözni? Márciusban már ott laktok?
    Nálam nincs semmi kül! Igazából nem tudom mikor kellene megjönnie, nem nézem a ciklus. hu-t, holnap megyünk Orosházára, és a DM-be megnézem a vitaminokat amiket a Zorka mondott! Ha nincs megrendelem a neten! Bár elég húzós! De nekem minden pénzt megér!
    Most megyünk vacsizni, késöbb jövök még! Puszillak titeket!

  • babacsi

    2009. január 23. péntek

    sziasztok! Zsuzsi ez jo hir.. lehet belöle valami? már nem is tudom kinek mikor kell szurkolni? én ma vagyok a 12.napon, nekem 27 napos állt.
    Ritus meg többiek, irjátok ti ia le hogy mikor kell nagyíon drukkolni.
    majd ird meg Zsuzsi hogy mi lesz a farsang.. én is elgondolkodtam, annyi minden voltam vagy voltunk az osztállyal.. viszagondolva elég nevetséges voltam nyulként a fejembe huzott harisnyával ( lábak voltak a fülek), vagy teknösbékaként ott meg lavor volt a hátamon( mindkétszer nyertem,:)
    többiek? mizu? én most értemhaza, tegnap este mi is együtt voltunk, el is aludtam utána rögtön, ugyhogy megvolt az elöirt fél ora fekvés:):)
    ma nagyon fáradt a párom, nem tudom mi lesz, az még jo ogy mostanában van pé-m és itt a hétvége elöttünk:) drukkoljatok ngaon.
    majd még jövök este 6 körül sok puszi mindenkinek.

  • kinga

    2009. január 23. péntek

    Zsuzsi, örülök nektek, akkor most jól alakulnak a dolgok nálatok is. A lányokkal is minden rendben ezek szerint. Mi is voltunk együtt, tegnap éjszaka:) És hát h minden igaz, akkor volt a pé-m, bár nem tudom biztosan. Mostanában elég sokat vagyunk együtt, ennek nagyon örülök!:) És hátha még egy baba is lenne ajándékba, de a már csak a plusz öröm lenne. Majd február 6 körül kéne szurkolni…de még az odébb van. Amúgy ma megint voltunk a lakásnál, lecsempézték a lépcsőházat, 3 hetükbe telt…:( Ami lakásunkban még nem fejezték be a csempézést, de már ott vannak az ajtók, hátha azért rakták oda, hogy azt is beszerelik már. De még mindig annyi minden van hátra, ha így haladnak, márciusban sem költözünk. Pedig titkon azt reméltem, hogy a párom szülinapját már ott ünnepeljük, és február 19. Na de nem is panaszkodom a lakásról, csak amikor eszembe jut….nagyon dühítő. Próbálok nem is gondolni rá! Puszillak Titeket, aztán írjatok, hol vagytok?

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 23. péntek

    hali.na ma eggyütt voltunk:)most meg készülök a renivel farsanglesz a suliba.eggyütt öltözik be az osztály.de nem tudom mik lesznek de még a reni se tudja.a dia megkapta a félévit egész jo lett .örültem neki.majd este bejövök addig is pusszi

  • kinga

    2009. január 23. péntek

    Zorka, köszönöm az emailt, meg a segítséget! Mi szerintem még egy picit próbálkozunk, aztán majd talán márciusban, ha addig nem jönne össze, akkor kipróbáljuk ezt!:) Babacsi, mikor mentek a pároddal a dokihoz? Annyira szorítok nektek, hogy sikerüljön egy babó!Ritus, te a következő hónaptól elevitet vagy a Zorka csodaszereit próbálod ki? Zsuzsi, lehet hogy nektek is segítenének a vitaminok?!Nem? Olyan szótlan vagy mostanában, még mindig nagyon rossz kedved van? Tudunk segíteni valamiben? Sokat gondolok mindannyiótokra! Babacsim, elhiszem, hogy nagyon tehetetlennek érzed magad, én is ölellek, és nekünk nyugodtan „kisírhatod” magad! Azért a pároddal a kapcsolatotok ugyanolyan jól alakul, igaz? Mikor teszel már vörös képet iwiwre? pusszantok mindenkit, és szép éjszakát:)

  • UmiRita

    2009. január 22. csütörtök

    Zorka köszi a segítsget! Sokat segítettél! :))
    Csajok mizu? Sehol senki? Mi van veletek?
    Puszi

  • UmiRita

    2009. január 22. csütörtök

    Szia Zorka!

    Köszi a mailt! Utánnanéztem neten a dolgoknak és állítólag ezeket meglehet venni a Dm-ben is! Szerinted is? Vagy ti hol vettétek?
    Puszi csajok

  • babacsi

    2009. január 22. csütörtök

    sziasztok csak bekukkantottam.. semmi nem történt tegnap este sajnos, de majd ma talán:) szoritsatok nekem is. sok puszi mindenkinek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 21. szerda

    hali.hát akkor biztos jok ezek a csodaszerek.kivánom zorka minden simán menjen és sok szerencsét kivánok.nálam semmi ujság nincs.örülök hogy mindenki jol van mindenkinek nagyölelés és millio pusz

  • UmiRita

    2009. január 21. szerda

    Ja és Babacsi!

    Senki nem unja a dolgaidat! Nagyon szeretünk és szeretjük tudni mi van veled! Hatalmas puszi mindenkinek

  • UmiRita

    2009. január 21. szerda

    Hali Csajok!

    Zorka annyira jó hogy itt vagy megint! Babacsi szerintem mindenkinek össze fog jönni hamarosan csak így kell hozzáállni! Zorka elküldi a titkos receptet :))))
    Nálatok amúgy mizu? Hogy vagytok?
    Puszi

  • Zorka

    2009. január 21. szerda

    Sziasztok Lányok!

    Holnap mindenkinek elküldöm a pontos nevét minden vitaminnak, addigra megnézem OKs??!
    Babacsim ne légy szontyi, fel a fejjel, tudom nehéz, de állj hozzá pozitívan miért ne sikerülne??!Én is így álltam hozzá!!!Küldök egy nagy ölelést 🙂
    Most megyek mert lejárt a munkaidőm végreeeeeeee 🙂
    Holnap jövök Pusszantok mindenkit!!

  • babacsi

    2009. január 21. szerda

    sziasztok! Zorka tudom hogy te is rágota vártál erre a boldogságra én már 25. honapja… nagyon rossz. ha tudnám hogy rajtam is segitnek a csodabogyok, beszedném.. de az a baj hogy nálunk a páromnak kellen valami segitség…. sperma növelö. tudom unjátol már, hogy mindig erröl irok, de nagyon bánt hogy tehetetlen vagyok, ha én lennék beteg, már mindent beszedtem volna vagy ilyesmi, de amig a dokinö nem mond valamit. hát szoval nehéz.
    ja, lehet hogy mostanában lesz pé-m mert nagyon sexes vagyok:) és olyan váladék is van. nem is értem, még csak a 10. napon vagyok.
    na mindegy… most ment el a párom probéára, remélem nem leszünk fáradtak mire hazajön, bár én már most is tudnék aludni.. meg nem is szeretek egyedül lenni. nem vagyok tul jol… ez a fejfájás.. ugy unom már, bár zuhogna az esö, mert ezt a felmelegedést nem birom. én nem gondoltam volna soha hogy frontos leszek.. ugyí látszik tényleg öregszem.
    sok puszi mindenkinek. irjatok nekem.. olyan nyamvadtul vagyok. hiányoztok.

  • kinga

    2009. január 21. szerda

    Zorka, köszönöm, az email címemet megtalálod az iwiwen, vegyél fel egyébként, Kovácsné Dezső Kinga vagyok:) Aztán mesélj el minden apró kis lépést, ami veletek történik, annyira csodálatos lehet, hogy kismama vagy!!!Akkor most nagy az öröm:)Várom a leveled! Bár mst hogy mindenki ennyire rákattant az elevitre, lehet én is megpróbálom azt is….na majd meglátjuk, még ezzel azért várok! puszi

  • UmiRita

    2009. január 21. szerda

    Zorka kérlek nekem is küld el ezeket a vitamin neveket a mail címemre! Hátha ez nekünk is segít! Kérlek! És nagyon boldog vagyok hogy összejöt a baba! Biztos helyes pocaklakó lesz!
    Most melózom késöbb benézek! Pusszantalak drágáim

  • Zorka

    2009. január 21. szerda

    Szia Kinga!

    Pont egyszerre írtunk 🙂
    Ha gondolod megírom a pontos termékneveket az e-mailcímedre, ha szeretnéd!!
    A párom először, nem hitt a szemének, ebből kifolyólag én sem, ezért csináltunk három tesztet 😀
    Aztán a harmadik után tudatta, hogy szerinte már biztos, hogy apuka lesz ne csináljak több tesztet 😀 Örül nagyon, már várta ezt a pillanatot, de látom még nincs felkészülve rá teljesen, hát lesz még 8hónapja, hogy felkészüljön és nekem is 😀
    Sokkal figyelmesebb velem, mondja hogy vigyázzak magamra nagyon!Meg tudnám zabálni olyan édes 🙂 Nehezen mutatja ki az érzelmeit, amit én már megszoktam, viszont én ismerem és látom rajta mit érez… 🙂
    jövőhét csüt.re kaptam időpontot a dokihoz, este hétre, mert én hatig dolgozom sajnos 🙁

  • Zorka

    2009. január 21. szerda

    Sziasztok!

    Babacsim, köszönöm, aranyos vagy hogy velem örülsz!!Eddig azért nem mertem írni, mert nem hittem el 🙂 De most már kezdem!!
    A vitamin szedése nagyon jó ötlet és nagyon fontos!!!Én először folsavat szedtem, aztán jött az E, A, C vitamin, aloe vera berry nectar és az ásványi anyagok!!Természetesen a párom is szedte, velem párhuzamosan!!És egy aloe vera terméket, ami a nemi vágyat és az ivarsejteket serkenti!Nem tudom hogy annak a hatása lett a picurka, de ha igen örökre hálás vagyok anyukámnak, hogy rábeszélt!Mindegyik természetes alapu összetevőkből áll!!
    Babacsim ne keseredj el, én majdnem egy évet vártam erre az érzésre és már én is többször majdnem feladtam!!Fel a fejjel, tudom könnyű mondani, de nézz meg engem, nekem is mennyi csalódást kellett átélnem mire végre sikerült!!!Én nagyon szoritok neked és mindannyiótoknak!!
    Majd még benézek, addig legyetek jók!!
    puszika Nektek

  • kinga

    2009. január 21. szerda

    sziasztok Lányok! Babacsi, nekem is mindegy hogy mi lesz, és hába nem tudok nem gondolni a babára, Zorka neked hogy ment? Egyébként a Zorka csak a harmadik név, az első kettő már régen megvan, de titok:) Persze csak a lányneveket tudom, de majd ha aktuális lesz a téma akkor gondolkodunk még úgyis lesz 9 hónap:) MI hétfőn voltunk együtt, a volt a 14. napom, meg remélem holnap is leszünk, de nekem kb 30-31 naposak a ciklusaim. Nem tudom mikor van a pé-m, de majd meglátjuk mi lesz. Ezt az Elevitet Ritus te is kipróbálod a következő hónaptól? Zorka, neked milyen vitamincsomagot állítottak össze? Vagy hogy volt ez pontosan:) Annyira csodálatos, hogy babátok lesz!!!! A férjed már tudja???? Mesélj, mikor mész a dokinőhöz? Zsuzsi a lényeg hogy jól megvagytok!!!:) puszi mindenkinek!

  • babacsi

    2009. január 21. szerda

    sziasztok!
    Zorka nagyon gratulálok.. hogy nem mondtad eddig?:) nagyon jo hogy sikerült, hidd el minden rendben lesz. ezt a meglepit.. bejövök ide reggel és ez van, tök jo, nagyon szoritzok neked, de most már ne tünj el, és irj hogy hogy vagy meg mit mond a doki.

    nálunk semmi extra, én nagyon meg vagyok ilyedve hogy sose lesz gyerekem. nagyon várom már hogy mit mond a dokinő a páromnak, mindenhol azt olvasaom, hogy ezzel a spermaszámmal nem lehet normális uton megfoganni. npéha persze vannak csodák.. de miért nálunk lennének?
    nem voltunk tegnap se együtt, nagyon migrénes vagyok, a párom meg jol elfáradt. szeretnék ma, de mire délután hazaérek, addigra nem lesz otthon, probára megy, majd csak este 10 körül jön haza. remélem nem fogok bealudni. ma vagyok a 9. napon, tudom hogy az elsö 14 napban nagyon kell, de ha nem találkozunk.. Zsuzsi megértelek.
    Kinga sok puszi.. az meg hogy ha lesz mi lesz, már nem is érdekl.. tegnap kitaláltam ha lányom lesz ,Maja lesz, ha meg fiam Hunor. de ez nálam havonta változik.
    Ritus sok puszi neked is, még ma jövök.
    el sem hiszem.. Zorka.. fu, nagy a boldogság.. én a következö mensikor elkezdem szedni az Elevitet.. ezt javasolták, még ha nem is velem van a baj.. hátha segit..
    már sokkal kevesebbet bagozok, ( tudom hogy le kéne tenni, de a meloheyl elég stresszes, és már a bulik se arrol szolnak hogy ki tud többet inni:) szoval megprobálok mindent.. pihi meg szeretgetem a pártomat, aztán csak lesz valami.
    ha nem mond semmi értelmeset neki a dokinő, akkor elmegyek az én nödokimhoz, és még megrendelem neki azt a szert amit egy andrologus ajánlott ( csak hát drága) azért várok vele addig mig nem megy a dokihoz mert lehet nem is kell.
    most mennem kell dolgotzni, már nagyon néznek.
    sok sok puszika
    Zorka ne tünj el, irj, hogy érezted hogy terhes vagy? és mennyit késett mire teszteltél? irj le mindent pontosan:)

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 20. kedd

    hali.ZORKA örülök hogy ismét itt vagy velünk.csajok jol vagyok csak reggel dolgozom este 7 mire hazaérek utána föztem most kicsit ráérek igy irok.de tegnap is elolvastalak benneteket.mi jo ideje nem voltunk eggyüt de mikor lehetne pl 7végén akkor itthon vannak a lányok este meg dolgoztam..most meg reggel dolgozom berci éjszakáss ő megjön én utána nem sokkal megyek.jövöhéten26 lesz a szülinapom(34) de azt se tudjuk megünnepelni mer dolgozunk felváltva.én7-15ig őmeg 14-22be.jo mi?igy legyen valaki terhes.de azért jol megvagyunk.lányaim pénteken kapják meg a félévit.szerintem jo lesz.majd jövök.millio pussz.

  • Zorka

    2009. január 20. kedd

    szia Ritus!

    tudom, hogy hiányoztam Babacsi mondta és néha benéztem ide, de kellet idő míg jobban lettem és nem gondoltam egyfolytában erre!!És láss csodát tényleg bejött 😀
    Egyébként tényleg tettem érte, vitamin csomag lett összeállítva nekem az aloe vera-s termékekből kimondottan gyermekvállalás előtt-höz!Anyukám mondta, hogy próbáljuk meg, hátha segít, mert az ő ismerősei közül 7baba fogant meg, na nem mondom, hogy tutira ettől, de most már kezdem elhinni 😀
    Kitartás Ritus!!Hidd el, megéri!!!!
    ViziZsu, Babacsi hol vagytok??És hogy vagytok???
    Pusszantalak Benneteket

  • UmiRita

    2009. január 20. kedd

    ZORKA!

    Hát hol voltál eddig? Tudod hogy hiányoztál? Boldog vagyok hogy neked összejött! Én már nem reménykedem benne! Te mit csináltál hogy sikerült? Én már kissé kivagyok! De majdcsak lesz valahogy!
    Jó hogy itt vagy!
    Babacsi, Vizi Zsuzsi, mizu?
    Puszillak titeket!

  • Zorka

    2009. január 20. kedd

    Szia Kinga!

    Aranyos Vagy köszönöm a gratulációt 🙂
    Remélem, hogy biztosra vehetem a három tesztet és a többi kis jelet ami van és jövőhéten az orvos is megnyugtat, hogy minden OK!
    A „nevem” nekem is tetszik de ez csak a nick nevem és én is a kislányomnak szeretném, ha az lesz?? 😀

  • kinga

    2009. január 20. kedd

    sziasztok, szia Zorka! a lányok már annyiszor kerestek téged!:) GRATULÁLOK!!!!!!!:) Szerintem a három pozitívat már biztosra veheted:) De a nőgyógyász mondja meg a tutit:) Másik: Nagyon tetezsik a neved, már próbálom a férjemet rábeszélni, hogy ha lányunk lesz akkor hívhassuk így:) Bár ő szerinte úgyis fiunk lesz:) puszik

  • Zorka

    2009. január 20. kedd

    Halihó Lányok!

    Hogy vagytok?? 😀
    Remélem mindenki jól!!!!?
    Én tegnap teszteltem harmadszor pozitívat, de még mindig kételkedem….
    De azért nagyon boldog vagyok!!! 🙂

  • babacsi

    2009. január 20. kedd

    sziasztok! Kinga, amig én is akkor bujtam amig baba esélyem volt, a párom nem vette jo néven, de nem kényszerbujás volt, csak hát én is annyira akartam.. észrevettem rajta.. már nem csinálom. most megbeszéltük, hogy hanyagoljuk a témát amig a dokinőnél nem volt,, ettöl jobb lett itthon minden. tegnap elmaradt a dolog, iszonyu migrénem volt én nem is tudtam hogy ez ilyen rossz. ma is fáj a fejem, de ki nem hagyom az alkalmat:) most jöttem haz, megyünk boltba, kell még föznöm meg mosni meg az egész lakás tele van kiskutyánk lábnyomaival.. ajaj.. remélem nem fáradok ki estére:) olyan jo lenne a karjaiban elaludni.. de már most is tudnék aludni.. én ma vagyok a 8. napon, még nem esélyes a bab, de ugye sose lehet tudni.. olyan jo lenne ha történne valami csoda, és ezzel az eredménnyel is sikerülne… ugy aggodom hogy sose fog.. akkor a már elökészitett gyerekszobát berendezzük neki zeneszobának, megmondtam..
    Ritus örülök hogy jobban vagy.. a vezetésnek egyszer vége lesz:) én nem megyek vezetni azt hiszem nics hozzá érzékem, meg annyira nem is érdekel.
    Zsuzsi hogy vagyx?
    ja Fric, amultkor nem irtam, de örülök hogy ide is be be nézel..:)
    vörös képet a hétvégén teszek az iwiwre. nagyon tetszik, nem bántam meg, csak azt mondják furcsa, de sokkal jobban vagyok benn még..:) most mennem kell, még jövök ha lehet irjatok
    sokj puszi mindenkinek

  • kinga

    2009. január 19. hétfő

    Drága Babacsi! Remélhetőleg nálunk minden rendben, legalábbis mi még nem tudunk semmi bajról, meg még csak ez a 3 hónap hogy próbálkozunk, és ugye az előző hónapban nem is voltunk együtt szinte:( De mi nem is szoktunk mindennnap, a férjem ki is akadt hogy mondtam neki hogy mi lenne ha ma is meg holnap is (rájött hogy a baba miatt) Pedig ez hülyeség! Nem is akarom annyira azt a babát, vagyis igen, de a lényeg hogy mi jól érezzük magunkat! Na ma viszont nem maradhat el az összebújás, később meg majd meglátjuk mi lesz!:) Ritus, örülök hogy jól megy a vezetés:) Mikor lesz a forgalmi vizsgád? Zsuzsi veled mi újság?puszika

  • UmiRita

    2009. január 19. hétfő

    Hali Csajok!

    Mondtam már hogy jó hogy vagytok nekem? csak 2és fél órát voltam vezetni, de annyit írtatok :)))))
    Tök jól ment ma a vezetés! büszke voltam magamra! 🙂
    Igen én is vegyeseket olvastam az elevitről és a nagyobb %ban azért jókat írtak róla! Én most ezt is kipróbálom! Szeretném ha ez végre összejönne! 🙂 Ha nem akkor már végre tényleg nem foglalkozok vele!
    De remélem hogy ez így most egész jó lesz!
    Babacsim mindent bele! zsuzskó Kinga nálatok mizu?
    Puszi!

  • babacsi

    2009. január 19. hétfő

    sziasztok! Kinga, ha minden rendben nálatok akkor nagy esélyetek van ebbena honapban, csak ugye az ember lánya sose tudhtja hogy mi van vagy baj van e?de remélem nálatok nincs semmi, majd gondolok ráto. elvileg mi is együtt leszünk ma, és remélem hogy minden másnap is, a párom azt hiszi hogy nem gondolok a témára dehogy nem.. de aha nem jön össze akkor is olyan jo vele:) és ha már igy összehangollodtunk akkor nem szabad abbahagyni, mert megint leülünk nagyon..
    félek mi lesz 27-n….

  • kinga

    2009. január 19. hétfő

    egyébként az elevitről sokat hallottam és elég vegyeseket, azért vigyázni kell vele! Ikerterhességet okozhat és sok hormont tartalmaz, van akinek szuper volt, vitamin meg minden, van aki nagyon panaszkodott, hogy rosszul lett tőle, ez kb olyan mint a fogamzásgátlók hatásai. De azért lhet hogy a következő hónapban már én is azzal próbálkozom, ha most sem lesz baba…