Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • kinga

    2009. január 19. hétfő

    Ritus én is nagyon mosolyogtam azon amit írtál, én sem tudom hogy ne érdekeljen!:) Én ma a 14. napon vagyok, ma leszünk együtt, ez tuti!!!:) akkor még 4 napot kéne végigszeretkeznünk, sajna ez most sem fog menni, mert párom nagymamája temetésére megy szerdán, és csak csütörtökön ér haza:(

  • babacsi

    2009. január 19. hétfő

    sziasztok! csak gyorsan beugrottam. nálunk minden rendben, a nagy beindulásnak otthon az a vége hogy minden másnap kb együtt vagyuink, mondjuk nálunk a mindennapos is kevés lenne a párom eredménye miatt. várom a 27-t hogy mit mond neki a dokinö.. eléfggé nyomasztt a dolog. Ritus:) méghogy nem érdekel.. én is ezt mondom, és azért mertt mindent elpakoltam ezzel kapcsolatban magam mellöl, még olvasgatok utána, meg sokat mászok a páromra:) persze amugy is, de a tudat azért bennem van.. hogy hátha..
    Kinga sajnéálom a lakás dolgot, és nem is igértek semmit hogy mikor lehet költözni? éls ne mondj le abgabárol, nem mindenkinek a szervezete ilyen .. lehet nektek elsöre összejön:)
    Zsuzsi hogy vagy?
    sok puszi nektek még este irok.
    ja 7 napig véreztem, ma reggel mulott el, fasza:(

  • FriC

    2009. január 19. hétfő

    😆 Na most jót mosolyogtam.. 🙂
    Rita,elöször is jó vezetést kívánok neked…. 🙂
    Másodszor,én is igy vagyok ezzel a baba üggyel,hogy NEM ÉRDEKEL,de…valahol mégis ott van a szivem mélyén hogy igen is érdekel… Akár csak neked.Mert láttam,hogy irtad hogy nem,és mégis probálkoztok mindennel… Ezt amugy én is kifogom probálni,amit irtál a vitaminról,meg a szeretkezéstől.Hátha.De ha nem az sem baj,legalább többet leszünk együtt. 😆
    Na megyek majd még jövök.
    Sziasztok!

  • UmiRita

    2009. január 19. hétfő

    Csajok!

    Képzeljétek el olvasgattam itt a neten a babaprojektről és találtam egy tökre jó oldalt! Az egyik nődoki arra esküszik, hogy szedjünk vitamint pl.(elevitet) és pé. előtt 1hétig ne legyünk együtt, hanem amikor pé-van, akkor egy hétig minden nap! Hát ezt kipróbáljuk! És azt is írták hogy a 12.- 18.-dek napig minden napot végig kell szeretkezni!
    Hát én kipróbálom elkezdem szedni az elevitet a héten nem szeretkezünk majd csak péntektől 30.-ig!
    Puszi

  • UmiRita

    2009. január 19. hétfő

    HAli Csajok!

    Ma nem melózok, szabad hétfős vagyok, de délután megyek vezetni! Igen már jobban van a férjem! Kinga engem mér nem érdekel a babatéma! Én már feladtam! Ezentúl nem fogok úgy szeretkezni hogy időre, meg ilyenek! Majd jön a baba ha akar és a többi meg nem érdekel! 🙂 Mostmár nekünk sem lesz annyi időnk összebújni, mert a férjemnek is elkezdődött a meló! De majd lesz valami!
    Most megyek mert be kell gyúlytani, mert kegyetlen hideg van! Puszi

  • kinga

    2009. január 18. vasárnap

    Hol vagytok??? Azt hittem már egy csomó kis írás fogad ha este benézek,de nem:( Mi még mindig a lakás miatt szomorkodunk, pláne hogy a hugom ma mondta hogy az ő barátja a héten vett egy lakást és a jövő héten költöznek!!! EZ nem igazság, mi már lassan egy éve beszálltunk ebbe és rémálmunkban sem gondoltuk hogy nem lesz kész! Most 2 hete már be se tudtunk menni, mert a lépcsőházat csempézik és azt mondták hogy a jövő héten se menjünk! A mi lakásunkban meg azóta se mozdítottak semmit arrébb!!!!:( Nagyon elszomorító! Na mindegy! Amúgy velünk semmi, a babatémát eléggé kilátástalannak tartom, amióta Rituséknak nem sikerült. Mi ennyit nem teszünk érte, persze rajta vagyunk az ügyön, de általában hetente egyszer vagy kétszer tudunk összebújni. De ha akar majd jön. A héten lesz a pé-m, de nem tudom mikor, nem is számít.Babacsi, meggyógyultál már, és Ritus a férjed jobban van már? Na és a vérzések is lassan abbamaradtak, gondolom ezért nem találtam ma senkit itt!:)))) Azért írjatok!sok sok puszi,hiányoztok!

  • kinga

    2009. január 18. vasárnap

    Ritus anyósod Németországban dolgozik, vagy hogyhogy ilyen sűrűn van kint? És ott pontosan hol? DE jó neki!!!!

  • UmiRita

    2009. január 18. vasárnap

    Hali Csajok!

    Anyósom kijár németbe! 4hetet kint van 4-et itthon! Én is kimennék ha tudnák németül! Képzeljétek el ma olyan szarul vagyok! Úgy keltem hogy tök éhes vagyok, de egy falat nem megy le a torkomon és szédülök! Lehet elkaptam valami nyavalyát! Megyünk étterembe kajálni, tartjuk anyós meg sói szülinapját, úgyhogy megyek készülni!
    Késöbb jövök! Puszi

  • kinga

    2009. január 18. vasárnap

    sziasztok, ma nem nagyon volt net, de most van, most meg a férjem akarja a gépet, úgyhogy csak beköszöntem:) majd holnap, puszi mindenkinek:) A mosolygás a tegnapi éjszakának köszönhető:) remélem hamarosan lesz ismétlés

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 17. szombat

    ritus mit csinál anyosod hogy nincs itthon?babacsim voltatok sétálni?mindjárt megyek dolgozni.pussz

  • UmiRita

    2009. január 17. szombat

    Sziasztok!

    Anyósom 4hétig marad ithon! 🙂 Örülök neki, szeretem ha ithon van! 🙂 Nálunk lasagne volt a kajcsi!
    De most menni kell anyóshoz megint, majd késöbb jövök!

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 17. szombat

    hali.babacsi én is hurkát meg kollbászt sütöttem.nem vagyok szükszavu alul egy csomo mindent irtam erről arrol lehet hogy nem olvastad és azért irtad.ma megyek éjszakára.holnap meg anyoshoz.most megyek majd jövök pussz

  • babacsi

    2009. január 17. szombat

    sziasztok! Ritus hogy van a párod? meddig marad az anyosod? Zsuzsi néha irhátnál többet hogy mi van otthon… nagyon szük szavu vagy:) vagy nm érsz rá?:)) 🙂
    nekünk jo volt a buli, olyan barátokkal beszélgetös.
    nekem tetszik a hajam szine, a páromnak is, meg nagyjábol az összes ismerösnek.. még nem volt lehetöségem kiprobálni élesben. ha tudjátok mire gondolok, beteg voltam, ma már talán nem leszek, hu végre. most meg a párom van bepunnyadva de nem hagyom, csak mos kicsit alszik.. de nem hgyok ki egyetlen napot sem, megfogadtam, most ugy vagyoik hogy nekem egy orvos se irja le, mert 6 millio, és ha már nem is annyi, ha csk tényleg periodikusan változikm it ahogy a Pest iandrologus mondta? lehet hogy több és igenis nekünk is lesz babánk. nagyon várom a 27-t hogy mit mond neki a dokinö. eltelt 3 vagy 4 nap hogy enm volt itthon semmi, félek hogy megint be fogunjk punnyadni.

    a mult hét nagyon fáraszto volt, nem bánom hogy ma meg holnap nem kell menni, most meg amosogépem romlott el, nem tudok mosni, talán délután hoznak bele egy kapcsolot. ha nem, kkor mosok kézzel, és holnap meg vehetünk egy mosogépet, már 12 éves, eddig nem volt bja pedig nagyon jo márka de a növérem is sokat használta már, töle kaptam kb 5 éve. szoal ha nem sikerül megcsinálni, vennem kell egyet, pont mire lenne kis pénz félretéve, mindig el kellkölteni valamire. szörnyen dühitö:(
    én most hurkát sütök még csinálok majd hozzá kis krumplit, ez lesz ma a kaja, nincs is kedvem fözni se,..
    uigy sétálnék vagy vaami, mindig csak a munkahelyen vagyok meg itthon, ha nagy ritkán beülünk valahová akkor is bent vagyunk, vagy valakinek a lakásában.. levegöre vágyom.
    mondta nek ihogy menjünk el sétálni.. kiakadt hogy már megint mehetnékem van mikor hajnali 5kor értünk haza. de nekem ne bulizni van kedvem csak sétálni. na nindigy , nem fogok magyarázkoidni.
    na most megyek a dologomra, majd még jövök, irjatok sok puszi.

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 16. péntek

    hali.örülök hogy mindenki jol van.most mennem kell.de tudjátok benneteket nem hagylak ki.igy most már hogy elolvastam mi van veletek megnyugodtam .jo bulizást mindenkinek jo éjt.millio pussz

  • UmiRita

    2009. január 16. péntek

    Hali Csajok!

    Örülök hogy hazaértem! Anyósom is hazaért éppségben minden oks! Kingám én nem azt mondtam hogy feladom a baba témát, csak azt hogy ,ár nem érdeke! Nem hőmérőrök és nem nézem a ciklus. hut- t a baba majd jön amikor akar! Nagyon elknődtem a fél év alatt, de nem adom fel! Babacsi jó bulizást, én kikúrálom a férjemet! :)))
    Most megyek pihizni!
    Puszi

  • kinga

    2009. január 16. péntek

    ja, és jó pótszilveszterezést, Babacsi. És ha van már kép a hajadról, majd tegyél fel egyet az iwiwre, nagyon kíváncsi vagyok!! Párod mit szólt? Volt meglepődés????:)

  • kinga

    2009. január 16. péntek

    sziasztok! Nekem 2 napja nagyon fáj a fejem, azért nem is írtam, mert a számítógép látványa is fájt:) De már jobb, nagyon sokat aludtam. Zsuzsi, akkor örülök, ha minden rendben a lányokkal, és veletek is pároddal?Ritus, jobbulást párodnak. De azért nem kell feladni, majd jön az a baba, talán nem is olyan sokára:)Még megérkezhet a férjed szülinapja előtt:) Babacsi,nagyon örülök, hogy ennyire jól megvagytok a pároddal.Szerintem ez sokkal többet jelent mintha besikerült volna a baba, de ti nem lennétek olyan jóba, annak nem lett volna jó vége, De így…:) Etesd e vitaminnal, amit Fric javasolt, aztán majd lesz valahogy. A vérzés meg hamarosan elmúlik és újra együtt:) Mi remélem ma leszünk végre együtt, már napok óta tervezzük, de vizsgám volt, páromnak is ezer dolga, tegnap meg elaludtam nagyon hamar. Na megyek még tanulok, Rizus mikor lesz a forgalmi vizsgád?

  • babacsi

    2009. január 16. péntek

    sziasztok miota irtam semmi nem történt, most egyedül vagyok, párom elment probára, nekemmeg hajat is kell mosni ,este megyünk potszilveszterre, nincs sok kedvem, inkább itthon lennék vele:) erre azt mondta, alig várja hogy együtt legyünk mert már 3 nap kimaradt:) pedig beteg vagyok:)
    na még egy gyors kávé.. sok puszi majd még jövök.
    ti mit csináltok?

  • UmiRita

    2009. január 16. péntek

    Hali Csajok!

    Gyors írok mielőtt megyünk anyós pajtihoz! :))) Babacsi én is nagyon szeretlek titeket!
    Én már elhatároztam hogy nem foglalkozok azzal hogy mikor kellene megjönnie, meg mikor nem és mikor kell akciózni! Engem már nem érdekel! FELADTAM! Akkor és úgy szeretkezünk ahogy akarunk nem időfüggő, a baba meg jön amikor akar! Én már lemondtam róla!
    Hát ennyi, de most mennem kell mert itthon van anyós pajti! VÉGRE:)))))

  • babacsi

    2009. január 16. péntek

    sziasztok! nem tüntem el, csak nem jol vagyok, szörnyen megvisel ez a vérzés. ilyen erös még sose volt meg nsagy alvadt darabok, már enyhül, de három napig ez volt. arra nem akarok gondolni, hogy baba volt, pedig elötte minden tünetem ezt mutatta. kezdek jobban lenni, dolgozom. (csak a párom unja már hogy 3 napjha nincs sexÍ) na mit szoltok? jol megvagyunk, olyan jo hogy helyrejött, csak auz eredményei miatt aggodom.. ma este megyünk potszilveszterezni.. br. hátam közepére se kivánom most
    Fric örülök hogy te is itt vagy, én néha irok oda is, de itt vannak a fontosabbak( remélem ezzel nem bántok meg senkit.. a tuloldalt is mindenkinek nagyon drukkolok, de Zsuzsi meg Ritus meg Zorka meg Kata meg Kriszta.. meg meg ..szoval szeretem öket..
    most sok a melo, délután még jövök.
    Ritus párod jobban van? kuráld ki:)
    zsuzsi, adddig jo mig nincs rossz hir a lányokrol..
    sok puszika nektek

  • FriC

    2009. január 15. csütörtök

    E vitamin

    Vagy másnéven tokoferol, egy zsíroldékony vegyület, amely a májban a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a herékben, a méhben, a vérben valamint a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamin hatása nyolcféle tokoferol-izomérnek tulajdonítható, amelyeket alfa-, béta-, gamma-, delta-, epszilon-, zéta-, éta- és théta-tokoferolnak neveznek. A leghatásosabb az alfa-tokoferol, a többi ennek csak bizonyos százalékát teszi ki. A tremészetes élelmiszerek a különböző tokoferol-izoméreket változó arányban tartalmazzák, ez magyarázza az eltérő E-vitaimin-aktivitásukat. Az E-vitamint korábba a tömege (súlya) alapján mérték, de a fentiek miatt a biológiai aktivitást jobban kifejező nemzetközi egység (NE) használatára tértek át. 1 mg szintetikusan előállított dl-alfa-tokoferol 1,1 NE E-vitaminnak, 1 mg a természetben előforduló d-alfa-tokoferol 1,49 NE E-vitaminnak felel meg. Az E-vitamin egy erélyes antioxidáns, amely a sejt öregedését lassítja le, és rendszeres szedésével fiatalosak maradgatunk. Meggátolja a telítetlen zsírok, továbbá az A-vitamin, a szelén, a kát kéntartalmú aminosav, valamint a C-vitamin ocidációját a szervezetben. Fokozza az A-vitamin hatását. Csökkenti a vérnyomást és megelőzi az érrendszeri betegségek kialakulását. Az E-vitamin több oxigént juttat a szervezetbe, növeli az állóképességet és gyorsítja a regenerálódást. Rendszeres szedésével elkerülhetjük az izomgyulladást, sérülést és az érzékenységet. Az E-vitamin szedése fiatalos, egészséges külsőt biztosít. A javasolt napi felvétel felnőttek számára 8-10 NE. A szervezetbe naponta bekerülő E-vitamin 60-70%-a kiürül a széklettel. Ellentétben a többi zsíroldákony vitaminnal, az E-vitamin akárcsak a B- és C-vitaminok, aránylag rövid ideig marad meg a szervezetben. Fontos az értágító és alvadásgátló hatása. Az E-vitamin szedésekor minden 200 NE E-vitamin mellé 25 µg szelént javasolt adagolni.
    Miben segít?
    -Aki E-vitamint szed, hosszabb ideig megőrzi fiatalságát, mert késlelteti az oxidáció miatt bekövetkező öregedést.
    -Oxigénnel látja el a szervezetet,és ezáltal fokozza az állóképességet.
    -Az A-vitaminnal együtt védi a tüdőt a levegőszennyeződés károsító hatásai ellen.
    -Megakadályozza a véralvadékok keletkezését, illetve elősegíti azok oldódását.
    -Mérsékli a fáradtságot.
    -Megakadályozza a durva hegesedéseket külsőleg és belsőleg egyaránt. Helyileg alkalmazva jól felszívódhat a bőrön át.
    -Meggyorsítja az égési sebek gyógyulását.
    -Vizelethejtó hatása van, így csökkentheti a vérnyomást.
    -Elősegíti a vetélések megelőzését.
    -Enyhítheti a lábikra- és lábizomcsgörcsöket.

    Természetes forrásai

    Búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, dúsított liszt, korpás búza, teljes gabonamagvak, tojás.
    Készítmények

    Kapható olajos gélkapszulák vagy vízben diszpergálható száraz tabletták alakjában. Általában 100 és 1000 NE-t tartalmazó kiszereléseben. A száraz formuláció azoknak ajánlható, akik az olajat nem tűrik, vagy bőrük állapotát az olaj súlyosbítaná (negyvenéveseknél idősebbeknek jobb a száraz formát adni).

    Ellenségei

    Hő, oxigén, fagypont köröli hőmérséklet, ételkészítési eljárások, vas, klór, ásványi olaj.
    Tanácsok

    -Ha sok töbszörösen telítetlen olajat tartalmazó diétát tart, esetleg E-vitamin kiegészítésre szorulhat.
    -Ha vas-szulfát tartalmú gyógyszereket szed, az E-vitamint 8 órával előtte vagy utánna vegye be, mert a vas-szulfát tönkreteszi az E-vitamint. A többi vaskészítmény (glukonát, peptonát, citrát vagy fumarát) nem.
    -Ha rendszeresen klórozott ivóvizet fogyaszt, több E-vitaminra van szüksége.
    -A terhes és szoptató nők, valamint azok, akik fogamzásgátló tablettát szednek vagy hormonkezelésben részesülnek, több E-vitamint igényelnek.
    -A menopauzában lévő nőknek ajánlott növelni az E-vitamin.felvételüket

  • FriC

    2009. január 15. csütörtök

    Sziasztok! Itt vagyok.
    Na az E vitamint megtaláljátok a magvakban,Pl. műzli/azt ajánlom amit tejjel szoktatok enni, 🙂 biztos tudjátok mire gondolok 🙂 / akkor,dió,mogyoró,makuka,meg mindenféle magvak… Most hirtelen nem jut eszembe több,de mindjárt utánna nézek a neten. 🙂
    Zsuzsi,igen elirtad a neveket,de nem baj,hisz tudtam,hogy kire gondolsz 🙂
    Tényleg babacsival mi lehet,már pár napja nem hallottam felöle.. Biztos romantikáznak a párjával. 😛

  • UmiRita

    2009. január 15. csütörtök

    HAli Csajok!

    Hazaértem melóból, azt hittem soha nem lesz vége ennek a napnak! Szegény férjem tiszta beteg, csinálok neki forraltbort és kikúrálom! :)))))
    Úgy sajnálom szegényt! 🙁
    Végre már csak holnap megyek a melóhelyre és kedd reggelig sehova! 🙂 Anyósom is jön haza végre úgyhogy tiszta heppy vagyok, leszámítva hogy beteg a férjem 🙁
    MOst megyek fürdeni és forraltbort csinálni!
    Babacsim hol vagy, hiányzol!
    Zsuzskó én is szeretlek! Puszi

  • UmiRita

    2009. január 15. csütörtök

    Hali Skacok!

    Van pici időm a melóhelyen és írok nektek! És Fric miben van E vitamin? Lehet nálunk is ez a baj, nem?
    Kipróbáljuk! 🙂
    Ma már vigyáztam, gyalog jötem melóba! De már mennék haza, még 2óra! 🙁
    Puszi este jövök még

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 15. csütörtök

    hali.kinga az nem baj hogy nemi irok a lányokrol tudod addig nincs baj.de most irok.a dia elég jol tanul matek töri 4es lesz kettö 3asa lesz technika meg fizikaa.de remélem kijavitja évvégére.reni is jol van jol tanul.FRIC lehet hogy az elöbb össszekevetem a neveket nem beet akartam irni a 3as ikrekhet hanem pagit láccik nem azon az oldalon vagyok sokan vagytok és keverem a neveket.BABACSIM MI VAN VELED??????,merre vagy .kérlek irj már hiányzol.ritus ha hazaértél irjál te is .szeretlek titeket.majd jövök de most ti következtek az irásban:)VÁROM .millio pusszancs mindenkinek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 15. csütörtök

    sziasztok.FRIC nem baj hogy ide is irogatsz.én örülök neki.én is néha megnézem a másik oldalt ahol a többiek vannak.szoktam izgulni értetek pl.timike születése örültem bee terhességének és most hogy 3as ikreket vár tök izgi.még tudnám sorolni.csak irni nem akartam mert nagyon idöm sincs és itt voltam előbb itt ismertem meg ritusomat és babacsimat.kingát krisztit itt is jo csapat van és örülök hogy itt vannak nekem meg ők is örülnek nekem .és nagyon jo lleirni a bajunkat örörmünket,majd jövök pussz

  • FriC

    2009. január 15. csütörtök

    Rita vigyázz magadra nagyon,mert országszerte tiszta jég már minden… 🙁 sajnos… itt is esik még most is az ónos eső,de érdekes erre a részre nem is mondta az időjárás és mégis…
    És még1x vigyázzon mindenki magára…
    Ja és ugye nem baj,hogy ide is irkálok nektek ? Régebben még én is tagja voltam ennek az oldalnak,csak akkor még ti nem voltatok itt. 🙂 De az már lassan egy éve volt. 😆
    Puszika nektek…

  • FriC

    2009. január 15. csütörtök

    Sziasztok!
    Zsuzsi,én Miskolcon lakok. 🙂 Írtam V.Áginak is erről a vitaminról, és ezt válaszolta rá nekem… :

    Igen, az E-vitamin hiány okozhat meddőséget. A férfiaknál az E-vitamin erősíti a spermiumok sejtmembránját. Volt egy kísérlet, amiben meddő pároknak E-vitamint adtak és 30%-uknak pár hónapon belül összejött a baba.

    Szóval lehet,hogy babacsiéknál is segitene.. Hisz tényleg megér egy probát.
    Sziaasztok.. Pusz

  • UmiRita

    2009. január 15. csütörtök

    Hali Csajok!

    MOst megyek dolgozni, este jövök és akkor leírok mindent, de most nem érek rá!
    Amúgy minden ok! Gyalog kell mennem melóba mert tiszta jég minden! Tegnap elnyaltam! Biciklivel! :((((
    Pusz

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 15. csütörtök

    RITUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MERRE VAGY?????????????????????

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 15. csütörtök

    hali.FRIC és MÁLNABOKOR köszönöm az infót:)hát elgondolkodtam nem -e ez a baj nálunk is mert a volt férjemtől egyből terhes lettem mind a 2x.pedig nem voltunk rajta a babaprojekten.most meg több mint 1éve semmi.hol laktok?babacsim mi ujság van?hogy teccet a párodnak a hajad?én ma sem dolgozom:)most mosok meg chilis babao csinálok.közbe be-be nézek.takaritanom is kell.majd még jövök.pussz

  • malnabokor26

    2009. január 15. csütörtök

    Sziasztok!

    Az immunológiai összeférhetetlenséghez!

    A hírtv gyógyhír c. műsorában volt erről egy riport, a kezeléséről, párokat mutattak be, meg ilyenek. Nagyon érdekes volt. Ez már pár hónapja volt, de lehet, hogy a videótárban meg lehet még nézni az adást.
    Egyenlőre nagyon drága a kezelés és a tb még nem támogatja, de szeretnék elérni, mert azt mondták, hogy a meddő párok jelentős részének ez a problémája. Nem tud megtapadni az embrió, mert az anya szervezete kilöki magából, mint egy transzplantált szervet. A vérből kinyerik valamelyik anyagot (nem tudom pontosan, hogy mit) és ezt kapja vissza az anya infúzió formájában. A riportban elmondottak alapján, nagyon sikeres a kezelés.

  • FriC

    2009. január 14. szerda

    Na ezt szószerint igy irtuk le a füzetbe… 😆 Csak gondoltam leírom,hátha segít,hisz egy probát megér nem? Magvak…Pl.:műzli…
    És azt hallottátok,hogy ha ikreket szeretnétek,akkor igyatok sok tejet/tehén tejet/ ezt meg viszont az interneten találtam rá… Hogy mik vannak… Ezt sem tudtam… Meg a magvakról sem… Én végülis ugy vagyok vele,hogy próba szerencse….Hisz amennyit már probálkoztunk már,akkor ez is megér egy próbát…
    Jó éjszakát nektek is…

  • FriC

    2009. január 14. szerda

    Sziasztok csajok!
    Na mit is mondhatnék… Látom mindenkiből csak ömlik…. Akkor nem csak én vagyok ezzel igy.. 😀 🙁
    Képzeljétek ma hallottam biosz órán,hogy ahhoz hogy peeérésed lehessen meg a spermium számát megtud növelni,egy bizonyos vitaminban benne van…. Ez a vitamin,ha hiányzik bármelyik szervezetből/ezt ugy értem hogy férfi vagy nő szervezetből/ akkor meddőséget okozhat és sok nőnek nem sikerül teherbe esnie… Ez pedig az „E VITAMIN”.E vitamin,amit magvakban nagy számban megtalálhatóak…

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 14. szerda

    szia babacsim.köszi hogy utána néztél.szerintem is van ilyen összeférhetelenség.hát nem tudom.majd még jövök.pussz.ja és nálatok babacsim mi ujság.van valami tabi amitöl sok lesz a spermium?

  • babacsi

    2009. január 14. szerda

    ezt találétam magamnak (is)

    Normál értékei
    Szín: tejfehér szürkés sárga zavarossággal
    Szag: gesztenyefa virágának illata
    Mennyisége: 2-6 ml
    Spermiumok száma: 20-60 millió/ml
    Mozgás: 50 %, ebből jól mozog 30 %

    no ebböl nekünk a szám 6 millio, de a multkori a prosztatagyull-kor 18 millio volt, a többi érték ilyen vagy ennél jobb. akkor van még remény..

  • babacsi

    2009. január 14. szerda

    zsuzsi ezt találtam de még a megoldst nem:

    „Az újabb vizsgálatok során az is kiderült, hogy a párok meglepően nagy számát érinti az ún. immunológiai meddőség, amikor a női szervezet kilöki a spermiumot, ugyanazzal a mechanizmussal, mint pl. vírusok esetén.”

  • babacsi

    2009. január 14. szerda

    sziasztok lányok ! ( Fric ari vagy hogy itt is vigasztalsz:)
    na vele annyivan, hogy belölem is ömlik csak épp nekem 4 nap késéssel.. fura ez a természet.. már nem rágjuk itthon magunkat azeredmény miatt, ugyis megy a dokinöhöz, majd lesz valami, ha meg semmi, akkor elmegyünk az én nögyogyászomhoz is ketten.. párom most ment el probára, nekem meg van egy csomo dolgom. takaritani meg fözni kell meg mosogatni meg mosni kicsit kézzel,mert persze amosogép is elromlott, talán holnap jo lesz, ha nem,akkor sajnos vennünk kell egyet, pedig ugy sporolunk, hogy tavasszal szép fürdöszbánk legyen, de mindig el kell venni a pénzböl.. már alig van..
    a mai napom elég zürös volt..a derekam meg majd leszakad.. egyedül vagyok most este 10 ig kb .de nem tudok pihenni nagyon sok a dolgom:9 ja és tegnap mi is voltunk jo volt:)
    puszi nektek. az összeférhetetlenségröl én sem hallottammég… lehet hogy van ilyen, nem tudom.
    puszi mindenkinek.

  • kinga

    2009. január 14. szerda

    sziasztok! Nekem pénteken lett vége, így egy héttel megelőztelek titeket:) A lényeg hogy vasárnap voltunk együtt és nagyon jó volt. A december nagyon rosszul alakult, mert 2 hétig kellet ezt a kúpot „szedni”, utána meg ünnepek, aztán megjött, így alig voltunk együtt, de majd most. Aztán nem számolgatunk meg semmi, én úgysem érzed a pé-m, meg változó a ciklusom is, de majd csak lesz egyszer valami! Ritus, Babacsi, remélem kicsit megnyugodtatok azóta, vagyis úgy tűnt, persze nagyon megértem hogy mit érezhettek. Zsuzsi én nem hiszek ebben az összeférhetetlenség dologban, és nem vagy öreg, butuska! A lányaiddal mi újság egyébként, rég írtad! Babacsi, nagyon kíváncsi vagyok a hajadra, a párod mit szólt????? Ritus még lehet a férjed szülinapi ajándéka a baba, itt van az új hónap:) most megyek zenekarra, puszillak titeket!:)

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 14. szerda

    megint én.remélem nem unjátok.csak olvasgattam és elkezdtem gondolkodni mi van ha nálam is olyan van mint jennifer aniston meg brad pittnél(nem röhög ki ugye)ők jutottak eszebe na szoval mikor ők házasok voltak nem lett gyerekük pedig akartak azt olvastam nem lehet amikor elváltak minekettőnel sikerült.nem lehet hogy van valami összeférhetetlenség vagy valami??????????????????mert azelőtt egyből terhes lettem most meg 1.5éve semmi.vagy örexem?nem tudom.de elgondolkodtam rajta….szerintetek van ilyen?

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 14. szerda

    megint én.tegnap éjszakáztam ma aludtam volna csak az egyik szomszéd felébresztett:(igy felkeltem csináltam lasagnát kitakaritottam most probálok majd aludni amig nem jönnek haza a lányok meg a berci.FRICnekem is szombaton kellett volna megjönnie én nem tudom miért szorakozik velünk.meg is lepődtem hogy ilyen hamar.babacsim sajnálom a párod.hogy tetszett neki a hajad?remélem örült neki.majd még benézek.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 14. szerda

    hali.hát nekem nem alig volt.tegnap felkeltem és folyt végig a lábamon meg a szönyegre meg a wc előke is csupa vér volt.tiszta horror volt.megértem takaritani meg lemosakodni.de ilyen se volt hogy egyszerre legyen meg hármunknak.most 2 npig nem dolgozom tök jo.én sem stresszelek rajta majd jön ha akar ha nem nem baj van 2 lányom és kész.hogy vagytok?majd még benézek.tök jo hogy már egyre többen vagyunk.mindenkit puszilok.irjatok

  • FriC

    2009. január 13. kedd

    Sziasztok!
    Látom itt is megjött mindenkinek… Nekem is. Mi is pontosan 7 hónapja probálkozunk, és nekem meg most szombaton kellett volna megjönnie,erre 6 nappal korábban tegnap megjött. Babacsi,kitartást kívánok nektek,és igaza van mindenkinek a másik oldalon,hogy ez is elég ahhoz hogy babátok legyen. És tényleg ne stresszeljetek az „ügyön” mert akkor ugy sem lesz belöle semmi. Én már kezdek hozzá szokni, nem stresszeljük magunkat rajta,és ha jönni akar akkor ugy is fog jönni. / na de kérdés hogy mikor ❓ 😆 /
    Ja és a párotok se stresszelje magát ezen,mert akkor meg azért nem sikerül. Tudom könnyű ezt mondani,mert én is igy voltam nagyon sokáig,…. de élvezétek a sexet is meg az összebújást is és ne járjon az eszetek mindig csak azon.
    Legyetek jók,nektek is sok puxit.

  • UmiRita

    2009. január 13. kedd

    Szia Babacsi!

    Én is úgy vagyok mint te! Már én sem fogok semmit csinálni! Elraktam az ágyból a hőmérőt meg a mikroszkópot és kész! Nem érdekel innentől kezdve! Majd jön ha akar! És nyugi Falat nektek is összejön a baba és nekünk is! Csak egy picit húzzák a dolgot a pocaklakók, de annál jobban fogjuk szeretni! Ha ilyen egyidőben jött meg akkor a pé-nek is kb. egyszerre kell lennie! És Babacsi Kinga Zsuzskó jó hogy vagytok nekem akivel mindent meg lehet beszélni! Szeretlek titeket!
    Szép álmokat, és arról kell álmodni hogy itt van egy újabb hónap a sok szeretkezésre!
    Puszillak benneteket

  • babacsi

    2009. január 13. kedd

    sziasztok! Kinga mi is nagyon megszerettünk téged.. neked mikor kell megjönnie? mert ugy látom mi a régiek hárman egy ciklusban vagyunk. amugy én is megfogadtam hogy se hömérö, se tesztek se mikroszkop, se napok .. semi csak azt tudom hogy mikor kell megjönnie és ennyi. én ugy el vagyok keseredve a páom eredméyne miatt.. nehezen teszem tul magam rajta, de abban bizok, hogy volt már igy más is akinek összejött.csak attol félek ha most 18rol 6 milliora lecsökkent az mitöl van. lrehet antibiotikumtol amit sokáig szedtt vagy mi? azt irta egy andrologus hogy a férfiaknál is ciklusosan váltakozik a mennyiség.. ez érdekes. de majd utána nézek 27-n megy ugy is megy a dokinöhöz. nekem tegnap este jött meg de csak egy tisztasági betétbe, éjjel semmi, reggel tampon, azt elfelejtettem cserélni, az elöbb kivettem, alig jött ki, olyan száraz, csak 2 csepp vér vagy mi. akkor ez most mi? megjön már vagy nem?elvileg szombaton kelklett volna. kár hogy tegnap nem vettem teszte, reggel megnézném.. bár nem bizok benne de akkor mitöl van? puszi lányok.. az is lehet hogy mindenkinek összejön februárban de most az egyszer azt mondom hogy ne mindent bele.. ja és ma vörös lett a hajam. olyan durva. itthon tetszik, nem tom még mi lesz a munkahelyen:)

  • UmiRita

    2009. január 13. kedd

    Hali Csajok!

    Akkor mindenkinek egyszerre jött meg ( Kingát kivéve)! Én totálisan ki vagyok még ma is! Igaz hogy csak 7hónapja próbálkozunk, de akkor is! Ma a vezetés is elég szarul ment! De nem is ott járt az eszem! Februárban meglesz a jogsim elvileg, legalább azt tudom adni a férjemnek szülinapjára, hogy ő ihat, én meg vezetek! Ha már baba nem lesz :((((
    Olyan szomorú vagyok csajok! Ti hogy vagytok vele? Én nem tudom mit rejt majd a februári hónap, de már nem nagyon tud érdekelni a téma! Majd összejön a baba ha akar! Addig is kihasználom a fiatal házasoknak szóló témát! És igazatok volt hogy ősanyáink soha nem hőmérőztek meg …. stb. még is eldöntötték hogy innentől kezdve jöhet a baba és jött is!
    Majd csak így lesz nálunk is csajok!
    Babacsi Zsuzskó nálatok mizu? Milyen volt a napotok?
    Meséljetek! Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 13. kedd

    hali.na akkor már 3an vagyunk mert nekem is megjött.deén nem is reménykedtem bennem csak bennetek.majd még jövök.pussz

  • babacsi

    2009. január 13. kedd

    sziasztok csajszik, nekem is megjött. nem vagyok tul boldog:( tegnap az egész napot itthon átbeszélgettük, beletörödtem hogy nem lehet gyerekem, nagyon fáj.. 27-n megy vissza a párom ya dokihoz, azért remélem kitalál valamit.
    sok a dolgom most mennem kell siok puszi mindenkinek.

  • kinga

    2009. január 12. hétfő

    Lányok, még én is írok lefekvés előtt nektek! Nem tudom mit mondjak, nagyon szomorú voltam egész este miattatok, de tudom, hogy sikerülni fog!!!!!!! Csak annyit tudok még hozzátenni, hogy én imádkozom értetek, és nagyon szorítok majd nektek, hogy sikerüljön a baba, és életetek legszebb ajándéka legyen! Én is nagyon megszerettelek Benneteket!!!
    Jó éjt, puszi!

  • UmiRita

    2009. január 12. hétfő

    Szia Babacsi!

    Na még egy kis levélke alvás előtt! Én is ugyan abban a szituban voltam ma melóhelyen mint te! A munkatársaim is megpróbálták elterelni a témát, édesek voltak, de hát nekem csak ott járt a fejem hogy baba …:(((
    A vezetésem is egy nagy nulla volt, de mindegy, ma már minden mindegy! Remélem 7végéig elmúlik és akkor újra mehet a projekt, bár innentől kedve nem fogok vele foglalkozni! Tudom hogy előbb utóbb nekünk is összejön!
    Holnap jövök álmodj szépeket!
    Ja és tudod hogy én szeretlek :)))