Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • babacsi

    2009. január 30. péntek

    sziasztok Zorka én nagyon örülök nem bántasz vele, én mindenkinek ugy drukkolok:)
    ma vettem a turiban eg fürdöszoba szönyeget meg voltam késeket éleztetni.. ilyesmi.. jo volt kicsit a barátaimmal lenni, nem rég jöttem haz, most mondja a párom hogy menjünk el valahová a többiekkel, lenne kedvem inni uccse leht gyogyszerek miatt de azért lenne kedvem, csak olyan mufurc.. nem tom mi baja de gész nap nincs egy jo szava, kedvem is elegy. vettem gumit a rossmanban, hülyén néztek rám.. 32 évesen gumi.. na de nm hiszem hogy használni fogjuk ha ilyen marad, de ha nem javul meg a kedve én nem megyek sehova. egész nap jo kedvem volt meg jol el is fáradtam délelött itthon, akkor mi baj? talán nem kéne ennyire körbe ugrálnom , vagy én is legyek bunko?
    na mindegy.
    Ritus mizu? Nick? Zsuzsi én holnap megcsinálom a banános rceptet. ja neked nincs semmi? ugy értem mikor kell megbetegednetek? hogy legalább értetek izguljak.
    Zorka az hogy 2-t lát sztem se éld bele magad.. van ugy hogy az egyik elmegy mielött tudtak volna rola hogy van sajna sokszor van ilyen. de örülnétek az ikreknek is? pussz

  • Zorka

    2009. január 30. péntek

    Köszi Vizi Zsu aranyos vagy 😀
    A hatodikban vagyok 🙂

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 30. péntek

    ja zorka hányadik hétbe vagy?elfelejtettem megkérdezni bocsi

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 30. péntek

    hali.zorka nagyon nagyon örülök a hirnek.szerintem nem bántassz meg vele senkit,lehet hogy 2en vannak,ja ne éld bele magad majd 26 án kiderül igaz addig még van egy kis idő.párod mit szol?babacsi örülök hogy jobban vagy turiztál valamit?ritus hol vagy.kinga az a avokádo is jo lehet ez nem volt citromos.reni még most is azt eszi.izlik neki.a receptek remélem izleni fognak.millio pusssz

  • Zorka

    2009. január 30. péntek

    Sziasztok!

    Voltam tgnap dokinál 🙂
    Megvizsgált, csinált uh-ot, láttam a picikémet, dobog a kis szíve, ja és a poén, Pagi figyelj!!! Két szikhólyagot lát, de a másik embriót nem látta, azt mondta lehet pont takarásban vannak, majd a következő uh-on kiderül! 😀
    Azt mondta ne éljem bele magam a kettőbe, nehogy csalódjak, de minden előfordulhat!
    Úgyhogy most méterrel a föld felett lebegek, annyira boldog vagyok!Csak dolgozni ne kéne 🙁
    Február 26-án kell mennem megint uh-ra!Kíváncsi vagyok már most nagyon!!!!!
    Addig azt mondta pihizzek sokat, egyek rendesen, ne idegeskedjek, aludjak sokat, meg ilyenek!Hát ha a munkahelyen ezt kivitelezni lehetne, az jó volna, de én mindent megteszek, hogy minden rendben legyen!!! 😀
    Azt mondta bármikor táppénzre vesz ha akarom!
    Picit lelkiismeret furdalásom, van, hogy így örömködök és esetleg nektek rosszul esik..?
    Úgye nem bántok meg senkit?Csajok, szóljatok rám nyugodtan!!
    Puszilok Mindenkit: Babacsi, Umi Ritus, ViziZsu, Kinga 🙂

  • babacsi

    2009. január 30. péntek

    sziasztok nekem is msn, ha valaki valamikor beszélgetni szeretne, de a páromal közös, otthonrol használom:

    wolf-encore@windowslive.com

  • babacsi

    2009. január 30. péntek

    sziasztok jó reggelt:) Kinga milyen vizsgáid voltak? bocs ha megkérdezem de kicsit el voltam veszve az elmult idöben..
    remélem nem jön meg neked sem, nekem 7-n kell majd vagy 8-n nem tudom, mert hol 27 hol meg 28 napos a ciklusom.
    bár ha apé-töl számolni kell 14 napot akkor 9-re várom.én ebben a honapban éreztem mikor van és a hömérö sem hazudott, de aznap nem voltunk együtt meg azota se, csak elötte szinte mindennap.
    de nekem mos nem kéne hogy legyen.. mjd ha meggyogyulunk..

    én ma itthon vagyok, kivettem egy napot, nem volt egyszerü.. mot itt ülök pizsiben csippásan kávéval cigivel és kutyussl a gép elött mint hajnadán mikor még müszakban jártam és volt egy egy szabadnapom most mg mindennap menni kell, igy most enyém a ház:)
    ja takaritani kell csomot meg mosni meg fözök töltött paprikát meg ilyenek , és délután ha nem esik elmegyek a egyik barátnömmel kicsit turizni.
    már honapok ota tervezem.. olyan régen sétáltam..
    na majd még jövök sok puszi indenkienk.

  • kinga

    2009. január 29. csütörtök

    sziasztok Lánykák! Hosszú volt ez a nap, de lassan végre vége. Befejeztem a vizsgáimat, végre, de mostanában meglehetősen nyugodt vagyok! Zsuzsi, le is mentettem a recepteket, hamarosan ki is próbálom. Az az avokádókrém kicsit citromos volt, amit én ettem, és mi uborkával ettük:) Én is csinálok, bár én a házi receptet még nem kaptam meg, de ha meglesz azt én is kiírom nektek:)Ritus, remélem hamarosan meglesz a bogyók eredménye!!!!:) Babacsi, akkor legalább köztetek nincsen semmi gond, és ez számít!:) Ennek örülök, és annak is hogy már nem vagy annyira elkeseredve, mit szólt a kutyus a testvérhez? Kezdi elfogadni a tényt???:) Nem is kell 3 hónapot várni! Örülök az infónak is, hogy az első 5 hétben nem lehet baja a picinek, kicsit megkönnyebbültem. Várom a jövő hetet, és remélem hogy nem jön meg, egy hét múlva kéne, 5.én vagy 6.án, pontosabban akkor nem kéne:) Elvileg minden esély megvan, mi is voltunk együtt amikor elvileg a pé-m van:)
    puszi, holnap jövök

  • babacsi

    2009. január 29. csütörtök

    sziasztok csajszikák:) nagyon szeretlek én is titeket. ma mondtam is a páromnak hogy olyan jo lenne vele lenni meg ini egy sört,de hát semmi se szabad:) azt mondta birjunk ki 7 napot. az erös antibiotikum miatt, aztán meglátjuk:9 ja, pont addigra jön majd meg..e nem baj igazábol azért nem lehetünk együtt mert a gyogyszer amit most szedünk attol begombásodnak a nők, kaptam is mellé klion kuppot. ha meg megjön adigra pont elfogy és legalább a mensivel a lehetséges gombák is kiürülnek.. na szoval nem várunk 3 honapot.. vagy nem tudom mi lesz most ezt beszéltük, mert mindenki azt mondja a környezetemben hogy tulparázzuk a dolgokat és amugy is a z ö dokija nem mondta hogy várni kell. na mindegy.
    zsuzsi leirtam a sütireceptedet, ki fogom probálni.
    Zorka irj ha megjössz hogy mit mondodtt a doki, nagyon kiváncsi vagyok..
    Ritus, hol vagy?
    Kinga nagyon köszi hogy mindig ennyit irsz nekem és igy biztatsz, azt hiszem tényleg lesz Pihének tesoja,, talán nem sokára, végül is szedi a hormonokat a párom.. meg ha azt mondják hogy vigyázzunk meg ne éljem bele magam. akkor ugyis összejön:) nekem ma van a 17. napom ma olyan erös folyásom van hogy nem is volt ilyen ebben a honapban. most akkor mikor van pé-m? nagyon fáj a hasam alja ugy szurkál, meg olyan émelygek.. betudom az antibiotikumnak, de még azt is csak tegnap ota szedem..
    és annak is utána néztem hogy nem vehetik el tölem a babát ha van, mert kb 5 hetes koráig nem ártanak neki gyogyszerek, mert akkor még nincs szive..
    és a megtapadásik ( kb 10 nap) addig meg föként nem lehet baja a gyereknek ha valaki iszik vagy gyogyszert vesz be mert akkor még nem épült be és nincs közös érhálozata az anyával..
    na ezeket tudtam meg. mot mennem kell van egy csomo dolgom, de irjatok mert még ma jövök.sok puszika mindinekinek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 29. csütörtök

    megint én.hát kész lett a süti.elég jo csak megbarnult a banán a sütibe.erről jut eszembe ha megpucolod az avokádot meg kell locsolni citromlével hogy ne barnuljon meg.pussz

  • Zorka

    2009. január 29. csütörtök

    Vizi Zsu: húúú, Te aztán nem vagy semmi… 😀
    Minden nap írsz valami fincsiséget, nekem meg csorog a nyálam egyfolytában, ha olvasom megkívánom 😀
    Este 7re megyek dokihoz, nemtom meddig tart, csúszik e az időpont és hogy a vizsgálat mennyi időt vesz igénybe, de ha későn érek, este már nem írok jó??Ne harizzatok, minden nap 9kor kidőlök 🙁
    De reggel amint beértem dolgozni azonnal jelentkezem!!!!!
    Puszi Nektek!!!

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 29. csütörtök

    ja 2 db avokádo volt

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 29. csütörtök

    hali.másfél órával elöbb elengedtek igy volt időm boltba menni és fözni.képzeljétek volt a boltba avokádo.vettem és a neten megnéztem hogy kell csinálni vattem hozzá tortillachipset és kész.hát nagyon finom.megpucoltam az avokádot kockára vágtam törtem bele 2gerezd fokhagymát fél fej vöröshagymát sot borsot összekevertem és megkostoltam:)nagyon ott van.ja meg most sütök banános sütit azt meg a tvpaprikán láttam leirom 10 perc alatt kész.20dkg vajat elkeverek 25 dkg cukorral de én nem méértem hanem szemre.25dkg lisztet 3 tojással kikevertem adtam hozzá 3evökanál tejfölt 3banánt összetörtem villával mindent összekevertem ja és sütőpor is kell és most sül.leirom milyen ha elkészül.zorka mindenképp irj.remélem ritus most mindden ok lesz:)babacsim remélem kicsit jobban vagy.szeretünk.pussz

  • UmiRita

    2009. január 29. csütörtök

    Hali Csajok!

    Bocsi hogy tegnap nem írtam, de nem is nagyon értem rá! Igen megkaptuk a csodabogyót, ma reggelinél szedtük az elsőt! 🙂 És ma szeretnék együtt is lenni a párommal mert elvileg ma van pé.-m! Ma bizti együtt is leszünk! De nem mondom meg hogy miért akarok vele ma együtt lenni! :)))) Női taktika!
    Babacsi, ne legyél elkeserede, hiszen a mi mindenben melletted vagyunk és nagyon szeretünk, nekünk mindent elmondhatsz! 🙂
    Zorka mi volt a dokinál! ????
    Zsuzsim nálad mizujs?
    Most mennem kell melóba, este jövök!
    Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 28. szerda

    hali.okés kinga küld majd el az avokádokrém receptet.nagyon várom.ritus hol van???????????jo éjszakát mindenkinek.pussz

  • kinga

    2009. január 28. szerda

    Drága Babacsi! Eddig csak azért nem írtam, mrt egész nap elég vacakul volta, a méhem is görcsölt, és állandóan elaludtam, biztos azért mert már napok óta nem tudok rendesen aludni éjjel… Annyira sajnálom! Majdnem sírtam, amikor elolvastam, hogy mi volt a nődokinál:( Tudom hogy milyen szörnyű hogy most három hónap megint kiesett, na meg hogy nem is tudják hogy honnan vannak ezek a bacik állndóan! De igaza van a dokinak, hogy zek csak baik, és bízni kell abban hogy most végérvényesen ki is halnak belőpled, és akkor jöhet a baba! Aztán a végén még úgy jársz, mint Pagi, és azt sem tudod hogy csinálj helyet 3 babának:)))) Nagyon remélem, hogy hamarosan sikerül, és akkor mennyire boldogok lesztek! A pároddal meg mindent meg kell beszélni, neki is tudnia kell hogy min mész keresztül, tudod: jóban-rosszban:) Azt meg hogy már ilyen jól alakultak a dolgok köztetek nem szabad hogy elrontsa hogy gyógyszer van és máshogy lesz a szex. meg azért ez nem is olyan hosszú idő, én 5 hónapig Berlinben voltam, ebből kicsit több mint 2 hónapig nem is láttuk egymást párommal, már majdnem megőrültünk! És mond el mindig ami bánt, és ami történik veled, hidd el mi annyira szeretnénk segíteni, és ha már azzal tudunk egy kicsit hogy meghallgatunk, az is jó:) Fel a fejjel, és a kutyunak mondogasd hogy szokja meg a gondolatot, mert LESZ „KISTESTVÉRE”!!!!:)
    Ritus, megkaptátok a csodabogyókat????
    Zsuzsi, köszönjük a receptet, ki fogom próbálni, nagyon jól hangzik. Én meg elkérem az avokádóreceptet, és ha megszereztem küldöm:)
    Zorka, persze megértem hogy a másik oldalra írsz inkább, én csak azt akartam mondani, ha van időd írj nekünk is, de igyekszem ott is olvasni mi van veled! Biztosan gyönyörű esküvőtök lesz:) Aztán írj hogy mi vol a dokinál, lesz képed is??:)
    na sok lesz ez:) puszik

  • babacsi

    2009. január 28. szerda

    barátnők:) tudtam én.. csak nem mertem leirni, képzeljétk sokkal többet beszélek veletek mint a környezetemben lévő barátnőkkel:)

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 28. szerda

    babacsi.ne légy buta.hisz mi is ezt tettük volna.jo kibeszélni a gondokat.mi meg segitünk.hisz mire jok a barátok ?mindenki ezt tette volna oda-vissza.NYUGI!!!!!!!!!!!!!!!pusssz

  • babacsi

    2009. január 28. szerda

    szia mindenki:) most csináltam vacsit,ettem, a párom probán van én meg a kiskutyusommal játszom, most ő a gyerekem, igy is hivom:) nagyon szeretem már 2 éves. mondtam ma neki hogy nem sokára tlán lesz kistestvére, erre megsértődött.
    na ugy hogy már jobban vagyok legalábbis most.. hogy vagytok? Ritus, nem irtál.. meg snki, hova tüntetek? untok már? (ez vicc volt) nagyon hiányoztok. olyan egyedül vagyok. remáélem jo lvagytok, tényleg tökre szégyenlem magm hogy csak magammal voltam napokig elfoglalva..

  • babacsi

    2009. január 28. szerda

    sziasztok hazaértem, megprobálok nem csak a sátdolgommal foglalkozni, mert olyan aranyosak vagytok hogy .. én meg csak a saját dolgommal vagyok elfoglalva. Zorka nagyon kiváncsi vgyok hogy mit mond adoki, most már képet is kapsz? nagy aboldogság gondolom. zsuzsi flirtama receptet, egyszer megcsinálo. én ma csak husit krumplival csinálok, semmi extra.
    most gyujtott be apárom megy probára, én meg egyedü leszek itthon van egy csomo dolog sajna..
    Ritus merre vagy? nagyo hiányzilol ám te is. lányok tényleg ne haragudjatok..
    ja, azt mondta aprom hogy ő nem fog 3 honapig gumizni, neki nem mondta a dokinő, csak amig a supplint szedjök amihez nekem gombaölö kupot kell haszlnom (kb 1 hét) addig nem leszünk együtt, az augmentinkura alatt meg igen. ennyi. most jobb hangulatban vagyok de nem z miatt hanem mert igenis egyszer nekem is fog képet adni a dokim:)
    nem adom fel, csakmár nem bujom egész nap a netet spermaszámokrol meg meddöségröl..
    mjd még jövök sok puszi nektek:)
    Kata Fric Kinga neked is:)

  • Zorka

    2009. január 28. szerda

    Ok ViziZsu, mindenképp írok!!
    És köszi a másik receptet, ezt is ki fogom próbálni (Zsuzsi- puffancs) tök jó 😀
    Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 28. szerda

    ZORKA. mindenképp irj mi kor megjöttél a dokitól holnap.már nagyon várom.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 28. szerda

    hali.tudok még egy olcso és nagyon hamar kész kaját.leirom:5szem krumplit kockára vágok sós vizbe megfőzöm leszűröm teszek bele borsot kockára vágott sonkát reszelt sajtot nem sokat.2egész tojást is teszek bele meg annyi lisztet hogy sűrű masszát kapjak.bő forro olajba belekanalazom .ha szeretitek a hagymát szelsz karikára és belisztezed ezt is kisütöd.tálaláskor ráteszed a krumlira és tejfölt is adsz hozzá.szerintem nagyon finom.én zsuzsi puffancsnak hivom.igy ismerik itthon:)ma ez lesz vacsira itthon.ja és nem volt semmi köztünk mert elaludtunk és délbe keltünk fel.aztán készülődött a berci.a dia meg hazajött mert hazaküldték nem érezte jol magát.holnap viszem dokihoz.babacsim nagyon szomorú vagyok a hir miatt amit olvastam.nagyon sajnálom.majd ,még jövök.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 28. szerda

    zorka elküldtem iwiwen a receptet.pussz

  • babacsi

    2009. január 28. szerda

    sziasztok megjöttem a nödokitol, semmi jo hir, már egész éjjel csak sirtam meg most is, szép lenne ha valaki benyitna az irodába hozzám..
    szoval.. jol összevesztünk a párommal telefonon, már nem is tudom min. tökre ki vagyok akadva hogy én eddig vigasztaltam, meg minden, most meg ugy érzem hogy nem érdekli a bajaom. azt mondta a doki hogy szedjem én is a Supplint meg Augmentint meg Kliont és majd ha 3 honap mulva meglesz az ujabb sperma bakt vizsgálat akkor menjek vissza hozzá. ha idöközben terhes lettem azt el kell vetetni, és mostantol amig nem lesz egy steril spermája (ami 3 honap mulva derül ki) addig ne sexeljünk vagy gumival na ettöl is kiakadt a párom, meert ezt neki nem mondta az andrologus,. érdekes, én inkább a nődokimnak hiszek, nemi s látott engem az androloghus. nem értem a párom mi okbol kérdöjelezi meg a nődoki véleményíét.
    szoval nekem mostanában semmi esélyem nem lesz a babára..
    és azt is mondta hogy ha jo lesz a sperma eredméyn kkor engem megmütenek mert a multkor is lemondtam ezt a laparoszkopos átfuvásos műtétet.
    lámnyok leirni nem tudom hogy mennyire elegem van és el vagyok keseredve. meg azon is hogy épp hiogy helyrejöttüönk, már megint semmi nem lesuzotthon és ezt most tényleg nem a baba miatt akarom csak jol meglegyünk.
    most legalább nem lesz nehéz lefogynom. és azt is mondta a doki hogy ne menjek betegek közelébe a bacik miatt hogy ne kapjak el többet, mert ha nem gyogyulok ki még meddő lehetek ( én is) hogy tegyem meg egy sürgösségi osztályon? vagy mit csináljak? már igy is részlegvezető lettem nem nagyon vagyok köztük sajnos.
    és ez meg hogy a babaát ha van bennem ki kell venni.. nagyon elegem van.. én annyira érzem hogy nem lesz is sosem..
    nagyon aranyosak vagytok mindenki hogy vigasztaltok.. de higyjétek el én ilyen szomoru még az életben nem voltam. azt mondta a dokiim ( nagyon rendes meg jo fej egébkénT ) mhogy ne kesweredjek el mert ezek csak bacik, ki lehet irtani öket de én már ugy elegem van, nem áll másbol az életem több mint 2 éve..
    most nem tudok többet irni..
    este 6 vagy 7 körül leszek msn.
    sok puszi mindenkinek, remlélem ti jol vagytok.

  • Zorka

    2009. január 28. szerda

    Sziasztok!

    Babacsim: nem tudom mivel dobhatnálak, fel, vagy legalább egy mosolyt, hogy csalhatnék az arcodra…. ne add fel kérlek!!!!!!Annyira rossz, hogy megint rossz híreket kaptál, és főleg, hogy nem nagyon tudják mitől van ez a probléma!!Tarts ki kérlek!!
    Az erős antibiotikumról, annyit, hogy én mikor decemberben beteg voltam nekem is írtak fel, de valamiért úgy éreztem, nem szabad beszednem őket, és szerencsémre nem is szedtem!Ha látsz rá esélyt, hogy babát vársz akkor ezt mérlegelve dönts szeded e, vagy sem!!!Küldök egy nagy ölelést!!!!Ha van kedved msn-en beszélgetni, csak dobj egy üzit és megyek!!Pusszantalak!
    Kinga: Én Benneteket is naon szeretlek, csak tudod én a másik oldalon kezdtem először beszélgetni a lányokkal, akiket szintén nagyon szeretek, ezért próbálok mindkét helyen helytállni 😀 Azért tudok ritkán jönni, mert a főnök asszony ellát munkával rendesen nehogy unatkozzak, így van mikor csak elolvaslak benneteket magamban válaszolok és már mennem is kell sajnos 🙁
    De ígérem, ha tudok mindig benézek, jó?!
    Tegnap este elég rosszul voltam, nem hányinger inkább nagyon elfáradtam, picit görcsölt is a hasam, úgy látszik nem bírom én már ezt a hajtást 🙂 na nem is kímélnek az tuti!
    Holnap nagyon várom a doki nénit, hogy megnézze a picikémet! Majd referálok, hogy mi volt, jó??! 😉
    Umi Ritus: Multi Maca megérkezett??? 😀
    Vizi Zsu: a krumpli kérmleves érdekelne nagyon, nyami 😀
    ha lesz időd elküldöd nekem a receptet a freemail-re??Megköszönném!! 🙂
    Puszika

  • kinga

    2009. január 27. kedd

    Drága Babacsi! Ismét rossz hírek! Annyira sajnálom, de én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás, és annyiaknak így is sikerül, miért épp nektek ne sikerülne! Én biztosan rosszabbul viselném, mint te, mert én nagyon hisztis és türelmetlen vagyok, de te egy hős vagy!!!! És jó embereknek (megelőlegzem, hogy az is hasonlóan csodálatos ember akit egy ilyen tüneményes lány párjának választ!) szóval hogy ilyen szülőknek kell hogy legyen babájuk! Sajnos én sem tudok semmit mondani a bacikról, de menjetek el a te orvosodhoz is, több tanácsot is meg kell hallgatni. A gyógyszerről meg, senkit nem akarok elkeseríteni, de pont tegnap mesélte egy barátnőm, hogy az ő szomszédjuk még nem tudta hogy terhes és bevette egy erős fejfájáscsillapítót, és a baba akit megszült egész életére mozgáskorlátozott marad, mert valószínűleg a gyógyszer elérte a magzatot és lebénította. De nem rémhírnek szántam, csak azt akarom mondani, hogy mindenképpen kérdezzétek meg, hogy így lehet e babával próbálkozni, és hogy az is felmerülhet hogy már terhes vagy. Szerintem megéri rákérdezni!
    Ritus, igen szerintem is megér minden pénzt, és igyekszünk mi is spórolni a bogyókra, de mi az esküvőn szerzett összes pénzt is fel kellett hogy használjuk a lakásra, így is nagy bajban vagyunk, mert elutasították aszocpol-kérelmünket egy hüle ügyintéző miatt… na ez hosszú. Meg mi még várunk a bogyókkal, egy kicsit még próbálkozunk így, aztán szerintem 1-2 hónap múlva ha még mindig semmi, akkor lesz esedékes!
    Zsuzsi, örülök, hogy végre van egy kis időtök egymásra. A férfiakt tényleg zavarja, ha megmondjuk hogy pé, kényszernek érzik a szexet, és akkor meg már régen rossz… De nem is kell mondani!:)
    Fric, én nem tudom, nekem még szerencsére nem volt ilyen, de a hugomnak volt, és neki attól volt hogy rossz fogamzásgátlót szedett. Reméljük nálad sincs semmi komolyabb baj, majd írj ha elmentél a dokihoz. Egyébként írj nekünk gyakrabban!Gondolunk rád is!
    Zorka, olvaslak ám a másik oldaon, de ott annyian vannak, hogy én inkább az ittenieknek írok, őket ismerem, és szerettem meg!:) De azért örülnék ha nekünk is írnál:) Kíváncsi vagyok az esküvőszervezés minden részlketére, na meg a holnapi nődokis dolgokra is!:)
    puszi mindenkinek és jó éjt!

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 27. kedd

    hali.babacsim nagyon sajnálom.arra gondoltam nem e az a baj hogy mondod neki mior van péd és azt hiszi csak azért akarsz vmit,nálam igy volt azota nem szolok erről és nem tudja.ma is és holnap is lesz idönk :)ezért már megföztem holnapra brassoit meg krumplikrém levest.nagyon finom lett igy holnap ha elmennek a lányok miénk az egész délelőtt.fric nekem is volt már hogy egy honapon kersztül megvolt mikor pár napra abba maradt elmentem dokihoz azt mondta olyankor menjek mikor megvan de én tök cikinek éreztm és nem mentem késöbb aztán elmentem még abba a honapba mikor megvolt és cisztám volt amit ugy szivattak le.nem azt mondom neked az van de ha sokáig lesz menj el akkor is ha megvan.babacsim remélem azért elöbb utobb minden rendben lesz és meggyogyultok.ha szeded a gyogyot és közbe terhes lennél nem baj azt hiszem az első 5héten nem lesz baj.én is szedek a mags colesternemre gyogyot az van ráirva ha terhes halaféktalanul abba kell hagyni.és én is kb 4-5 hetesen tudnám meg.remélem nem lesz baj.millio pussz

  • FriC

    2009. január 27. kedd

    Sziasztok!
    Ilyet még…. Nem hiszem el… .Irány a doki ha elmulik.. (Ebben a hónapban már másodjára van meg.. 🙁 14 napos volt a ciklusom most) 🙁 😕
    Nem tudjátok mit fog csinálni a nődoki ilyenkor majd ha elmegyek hozzá?

  • UmiRita

    2009. január 27. kedd

    Hali Csajok!

    Most értem haza melóból és olvasgatlak titeket! Babacsim sajnálom ami a pároddal történt megint! Ez ilyen tök elgondolkodtató! De biztos jórafordul minden!
    Kinga nekünk sincs sok pénzünk mi is a házunkat újítjuk egyfolytában, de szerencsére van vésztartalék, még amit a lagzin összetáncoltunk! 🙂 Holnap jön a vitamin úgyhogy szerencsére csütörtöktől elkezdhetjük szedni, és elvileg pont akkor van pé-m is :)))
    De azért ma is szeretnék valamit 🙂
    Ma anniyra elfáradtam! Ketten voltunk csak a boltban és hulla vagyok! Ide oda rohangáltunk a csemegepultból a pénztárba!
    Zorka mizujs van???????? Hol vagy???
    Zsuzskó nálatok?
    Puszi

  • babacsi

    2009. január 27. kedd

    sziasztok semmi jo… röviden:
    -elmulott a prosztatagyulkl
    ujabb 5 baci van benne
    – amiböl 3-at lehet tölem kapott
    clostilbegitet kell szednie 3 honapig hogy javuljon a tesztoszteron meg a spermaszám
    augmentint kell szednie
    supplint kell szedni nekem is meg neki is, mert hátha bennem is van
    holnap mehet a dokimhoz ha ráér, hogy ilyenkor mi van
    amugy a 6 milliora azt mondta a nő, hogy ciklikus, és 3 honap mulva kontroll
    és mi van ha terhes lettem közbe? szedjem a supplint azért? ( jo erös antibiotikum)

    nem lettem nyugodtabb, és nem is értem hogy most teljesen más bacik vannak benn mit elötte voltak .
    azt se tudom mit fog csinálni az én nődokim velem.
    arik vagytok hogy vigasztaltok, de én már nem reménykedek.
    nem tudom megtaláni a neten ezeket a bacikat nem irnak semmit, az egyikröl azt olvastam hogy ráknál van a másiknál meg hogy meddöséget okoz.
    ennyi.. megyek bőgni… ( romantikus este mi?:(

  • kinga

    2009. január 27. kedd

    sziasztok! Drága Babacsim, annyira sajnálom a rossz híreket. Írj azonnal ha megérkeztetek a dokitól! Szerintem is a gyorsaság számít, már így józan ésszel is, hiszen úgysem több milliónak, hanem csak egynek kell odaérni:) Annyira szeretném hogy összejöjjön nektek a baba, meg persze a többieknek is!!!! Aztán próbáld csak romatikázva becsalogatni este a párod, vigasztalásképpen is jól jön egy kis szeretgetés:)
    Zsuzsi, szegényke, jó sokáig dolgoztok mindig mind a ketten, ma lesz egy kis időtök egymásra? Ritus, megérkeztek a bogyók? majd még benézek, Bbacsim, nagyon várom, hogy mi lesz, mi együtt szurkolunk veled!! puszik

  • babacsi

    2009. január 27. kedd

    sziasztok most indul a dokihoz a párom, tök para vagyok.. ráadásul kicsit beszéltünk elötte, megtudta hogy megint an baci, tök ki van akadva.. és mondtam neki hogy nem is tegnap volt a pé-m hanem lehet hogy ma van ,és erre anny tmondott hogy tegnap is ezt mondtam.. na jo miÍ? sztem ez a sok rossz hir meg a dokihoz járkálás felörli az idegeit de nekem is..
    mégis szeretném ha ma együtt lennénk. ugy görcsöl méhem és van váladékom, most is a höm még 36,5.
    ez nálam alacsony. utána olvastam hogy ha a szám kevés is az a lények hogy alakilag meg mozgékonyság jo legyen, az nálunk egyik 60 a másik 80 % az nem rossz. nem? majd irok hogy mit mondott neki. ne haragudjatzok ha most nem irok mindenkinek külön, de nagyon be vagyok tojva még jo hogy ti itt vagytok nekem, sok puszi még jövök

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 27. kedd

    hali.drága babacsim én is szerettem volna veled este beszélgetni.mind1.olvastam a rossz hirt,nem is tudom mit irjak annyira sajnálom:((((kinga nem ünnepeltem mert BERCI ESTE10IG DOLGOZOTT ÉN MEG MA HAJNALBA KELTEM IGY ELMARADT.ritus remélem segitenek a csodabogyok.majd még benézek.nálatok is hülye idő van?itt esik a ho és fuj a szél.mindeninek pussz

  • babacsi

    2009. január 27. kedd

    sziasztok! Kinga köszi hogy vigasztalsz:) most derólt ki hogy van megint baci egy csomo fajta a páromnak a spermájában.. telefonon mondta az ANTSZ. nagyon elegem van.meg sem merem mondani neki, majd a dokinőnél ott lesz az eredmény már mire megy délután.
    annyira el vagyok keseredve, de nem mutathatom még a melohelyn sem, nemg otthon sem sajna.
    vitaminokra én is gondoltam de nagyon nagyon drágák. mi sem vagyunk még készen a lakással, a gyerekszoba kész, már 2 éve.. ki van festve meg minden gyereknek valo.. de már holnpa telepakolom számitogépes cuccokkal, meg a párom gitározik és ott fog ezután,.
    ma délután megy a dokihoz, tuti ir majd neki megint egy csomo fajta antibiotikumot…. már ugy elegem van, de nem irom le elöre magarómban, majd irok hogy mi mondott.
    most mennem kell mert nagyon sok a dolog.. sok puszika mindenkinek.

  • kinga

    2009. január 27. kedd

    sziasztok! Babacsim, írj amint tudsz, hogy mit mondott a doki párodnak!Ez nagyon jó, hogy bocsánatot kért, amióta volt az anagy beszélgetés, minden jól megy veletek, majd jön az a baba is, 6 millió is elég sok ahhoz hogy 1 célba érjen, nem igaz? Nem szabad elkeseredni! Ritus, nekünk most sajos nincs pénzünk a csodabogyókra, a építkezés miatt annyira spórolnunk kell, csak végre költöznénk már. Egyre kényelmetlenebb a helyzet, és egyre nehezebben bírom, hogy nem is lehet tudni hogy mikor költözünk!:( Pedig állandóan megyünk, ők meg össze-vissza ígérhgtnek mindent, persze soha nem jön be:((( Na de ezt hagyjuk is… Zsuzsi azokról a csodabogyókról van szó, amiket Zorka is szedett:) Hogy telt a tegnap napod, azért egy picit még tudtatok ünnepelni pároddal? Babacsi, nem is tudtam hogy menyasszony vagy!!!!Zorka, ha bármikor kérdésed van és tudok segíteni az esküvővel kapcsolatban csak szólj, még friss élmény 🙂 Nekünk augusztus 30.án volt, és nagyon jól sikerült!:) És mesélj, hogy vagy? Vannak rosszulléteid, vagy nem is tudom ebben az időszakban mik szoktak lenni..:( És Zorka, te mit dolgozol pontosan, mert olvastam, hogy ovisoknak volt szülőitek?
    puszi mindenkinek, majd még jövök

  • babacsi

    2009. január 27. kedd

    sziasztok tegnap eléggé el voltam kenödve hogy nem voltunk együtt, mert azt hitttem hogy lemaradok valamiröl, de ezt most már nem tudom, mert m asokkal több a váladék és tegnap este esett le ahöm 36,2 volt ( hüvelyben mérem de csak este mindig) elötte napokig 37 volt.
    ma szurkált kicsit a hasam, lehet hogy mégsem maradrtam le? lehet hogy ma van pém?
    ma vagyok a 16. napon. nem is értem. most melo van neikem is de sok puszi mindenkinek.
    ja és a párom bocsánataopt kért a tegan peste miatt amugy meg ma megy a dokinőhöz.. ugy izgulok..

  • UmiRita

    2009. január 27. kedd

    Hali Csajok!

    Ti aztán írkáltatok még tegnap este! Pedig azt hidtem én voltam az utcsó aki írt! Nekem a ciklus szerint február 12.-én kellene szurkolni és most 29.-én van a pé.-m! Akkor tuti együtt leszünk én ezt már most tudom! 😀
    Elvileg ma vagy holnap már meg is jön a táplálék kiegészítő vitamin amit a Zorka ajánlott! 😀
    MOst mennem kell melóba de késöbb 3után jövök, a melóhelyről!
    Puszi

  • babacsi

    2009. január 26. hétfő

    az elöbb is leirtam egy csomoszor hogy itt vagaok, de nem tudtam elküldeni, pedig olyan jo lett volna beszélgetni:(

  • babacsi

    2009. január 26. hétfő

    itt vagyok

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 26. hétfő

    babacsi itt vagy?

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 26. hétfő

    hali.ritus megkaptam az üzit.köszi.zorka gratulálok.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pusza mindenkinek

  • babacsi

    2009. január 26. hétfő

    ja az elsö sorbol lemaradt hogy több mint 2 éve (eljegyzés)

  • babacsi

    2009. január 26. hétfő

    sziasztok! Zorka gratulálok elöre is:) nagy boldogság.. engem már éve eljegyeztek, és jo igy, bár többször eszünkbe jzut a lagzi (kicsi) de pénz hijján csak beszélünkrola.
    csajszik nekem ma van a pé-m de nem leszünk egütt. most értünk haza a sogornömékhez, ahol már többször segiteni voltunk, ahhoz sincs kedve hpgy hajat mossak, nem is érdekel, maj dholnap. nincs kedve velem lenni, nagyon fáradt, persze megértem, de elmondtam nki hogy ma lenne alegesélyesebb nap, de igy se, meg hgy ne haragudjak rá, meg hgy szeret, én már attol féle hogy iagazábol nem is akarja. de nem veszekedtünk csak megöleltem és prsze nem haragszom meg hogy én is téged, most lefeküdt aludni. megmondom öszintén most én se vagyok nagy formában, valoszinüleg csak kicsi sex lenne, de az is valami de nem tudok mit tenni. tegnap nagyon jo volt meg elötte, is, de kicsit csalodott vagyok, félek hogy elment az esély ebben a honapban is, de lehet hogy elég volt ha elötte vagauk egütt, nem tudom, de ezel aejtszámmal mindennap kéne. de ezt persze nem mondom, örülök hogy igy is vagyunk jobban. szerintetek azért van esélyem? én abban reménykedem, hogy ha kevés is a szám, a mozgéonyságuk nem olyn rossz, lehet hogy megvárták ma a petémet? tudo hülyéket kérdezek, de nagyon mérges és csalodott lennék meg ilyesmi ha ez miatt nem jönne össze. de eröszakos se akarok lenni, meg olyan se hogy most muszály.. értitek? csak gyötrö magam rajta.
    sorban mindenki terhes lesz körülöttem én meg sehoyg se.
    holnap megy a dokihoz, kiváncsi vagyok nagyon.
    a Maca Vibet azért irta neki a dokinö, hogy a tesztoszteronja emelkedjen, persze nem hormon, de ezálltal nöhez a sejtszám is ( nem nöt, söt lecsökkent az 1/3-ra..) a tesztoszteron se ettöl nött szerintem haname azért van kedve hozzá, mert megbeszéltük hogy ki mit szeret és ettöl jött meg a kedve..
    szoval én nem tudom hogy hatáésos e annyi biztos hogy nem káros.
    na most megyek aludni, megprobálok nem hülyeségeken agyalni.. csak olyan rossz. csak egy pár ml kellene a mai estémhez:) tudom sex nélkül nehéz.. de nagyon félek hogy elsuszott ez a honap is..
    reggel irok sok puszika jok legyetek. ű
    Ritus azért biztos tuudod mikor nem kéne megjönnie.. ird majd meg legalább miattatok had izguljak:) zsuzsi te is..
    Zrka sok psuzi neked is.
    sziasztok.

  • UmiRita

    2009. január 26. hétfő

    Jaj Zorka!

    Atya Úr Isten! GRATULÁLOK! De jó férjhez mész? Annyira izgi! Én úgy örültem amikor a férjem megkérte a kezemet! Nekem is a szülinapomon kérte meg a kezemet 2 éve, áprilisban, utána júliusban volt az eljegyzés és rá egy évre júniusban volt az esküvőnk! Az ember számára a legszebb, na jó az egyik legszebb nap! Olyan izgi! De jó neked! Milyen esküvőt szeretnél! Gondolom olyant mint én akkoriban! Picit, szűk családit és nagyon szépet! 😀
    Olyan jó neked! Lennék most a helyedben! Akkor tavaly ilyenkor már jártuk a ruhaszalonokat, próbáltuk a ruhákat, szerveszkedtünk! Tök izgi volt, bár a 2család (Após, anya) mindig összekaptak valamin! :))) De ez így van rendjén! Örülök hogy boldog vagy! Akkor nálatok nagy az öröm! Én meg veled örülök! 😀
    Holnap jön a Multi Maca! 😀
    Most megyek pihizni! Késöbb lehet jövök!
    Puszi

  • Zorka

    2009. január 26. hétfő

    Kinga: köszönöm, aranyos vagy, De látod Nektek is írtam!!!!! 😀

  • UmiRita

    2009. január 26. hétfő

    Boldog Szülinapot Zsuzskóm!

    Én nem fogok tesztelni ha késik, majd csak ha már tutira biztos leszek benne! Holnap megjön a Zorka álltal ajánlott vitamin, azt kezdjük el szedni és hát majd kiderül! De most nem foglalkozok már annyira a babatémával! Nem tudom, most letettem az aggódásról! Én igazából nem is tudom mikor kellene megjönnie, meg mikor van pé-m! DE tegnap is együtt voltunk, meg egész 7végén, és szerintem ma is! :)))
    DE most megyek vacsit csinálni, meg fürcsizni!
    MIllió puszi, és Zsuzskóm ünnepeljél! Szeretlek, és mindenkit! 🙂

  • Zorka

    2009. január 26. hétfő

    Sziasztok!
    Nem tűntem el, csak nagyon sok a munkám, és mikor hazaérek már hulla vagyok, alig várom, hogy aludhassak 😀
    De ha tudok mindig benézek és elolvaslak gyorsan benneteket, hogy tudjam kivel mi történt, csak írni nincs sok időm, de mos szakítottam kicsit!!
    Csütörtökön megyek végre orvoshoz!
    Lányok!
    Képzeljétek, én még “csak” menyasszony vagyok, és a párom azt mondta hétvégén, hogy a babánknak családba kéne már születnie, ezért mivel ápr. 25-én jegyzett el tavaly a szülinapomon, így idén ápr. 25-én feleségül vesz a szülinapomon!!
    Úristen, el sem hiszem!! 🙂
    Annyit kell szervezkednem addig….

    Annyit írtatok a kajákról, hogy most éhes lettem 😀
    Hogy vagytok Csajszikák 🙂
    Kinga: az avokádókrém recept érdekelne, ha tudod, imádom!!!
    UmiRitus: Mizujs, örülök, hogy jobb a kedved mostanság!!
    Vizi Zsu: Itt is Boldog Szülinapot kívánok iwiw-en is kívántam!!
    Babacsim: Hogy vagyok?Mizujs a munkahelyen?
    Most mennem kell mert szülőit tartunk, két ovis csoportunknak, ne tudjátok meg…. 🙂
    ezt a ricsajt, mert persze a kismanók is itt vannak 😀
    Holnap jövök remélem több időm lesz!!

    Pusszantok MINDENKIT

  • kinga

    2009. január 26. hétfő

    Zorka! Ide írok, remélem olvasol azért minket is! Láttam a másik oldalon, hogy írtad hogy férjhez mész!GRATULÁLOK!!!!!!!Annyira szép, hogy épp a szülinapodon jegeztek el, és hog akkor lesz az esküvőtök is!:))))) Ez csodálatos, a babának már gyönyörű családja lesz! puszi, és írj nekünk is!

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 26. hétfő

    hali.köszi csajok hogy gondoltok rám.majd jövök.pussz