Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • Gabryelle

    2009. január 12. hétfő

    Babacsi! ilyen zsepivel felnyúlósdit én is csináltam már 🙂 nekem általában mindig megjött olyankor amikor így vizsgáltam magam csak pár nappal később. de nekem nem rózsaszín volt olyankor hanem barna. de mégis megjött pár napra rá. nálam legalábbis az vált be hogy ilyenkor vettem egy tesztet. megcsináltam azzal a jelszóval hogy ha negatív akkor „megnyugodhatok” hogy megjön. ha meg pozitiv akkor meg tök jó. lehet hogy sokszor lelomboztam magam de jobb volt megtudni mint kételkedni. és neked legalább eggyel több okod van rá… 2 napja késik. igaz? de te tudod neked mi a jobb!!! kitartást nektek!!!

  • babacsi

    2009. január 12. hétfő

    sziasztok! Kinga nagyo n köszönöm az együttérzést, én pont igy gondolom ahogy te. egész nap szomorkodtam hogy nekünk már sose lesz babánk, meg nem tudtam hogy hogy fog regálni a párom mert szörnyen dühös ha dokihoz kell menni, de persze elmegy, meg ilyenek, de azt hittük hogy most már jobb lesz az eredméyn, tényleg mindent megtett érte, nem hogy rosszabb.. na jol kikiabáltuk magunkbol, most le vagyunk nyugodva, már a dokinöt is felhivta 27-n megy hozzá az eredméynekkel és majd meglátjuk. remélem valami okosat is tud mondani vagy javasolni vag kezelni vagy valami… abban hogy szeretgessük egymást, nics hiba de gyanittom ma a sex elmarad, nem vagyunk nagyon ráhangolodva.. öt is megértem, mégis csak a férfiasságárol van szo.. engem meg meglehet érteni, mégis csak 32 leszek.. na de nem beszélünk már erröl többet ma, megegyeztünk… ja az elöbb a mosogép döglött be most épp azt probálja megszerelni, tök jo lenne most még arra is költeni:( Ritus, ahogy te gondolod az nagyon jo.. én ma ugy voltam vele, hogy sokan probáltak meg felviditani meg különbözö történeteket meséltek hogy a valakijüknek a valakije is igy meg ugy lett terhes.. nem érdekel, én én vagyok és kész, ugy ahogy te te vagy. nekünk is sikerülni fog.. csak ugy látszik nem vagyunk a könnyü eset kategoria..

    mensi.. hát nem tudom. ma egész nap fájt a hasam olyan kicsit görcsösen, gondoltam veszek tesztet és holnap reggel megcsinálom, de ne vettem, mert lelombozott a párom eredménye. most voltam wc-n még semmi. a melleim akkor fájnak ha oldalrol megnyomom öket (jo, tudom ne nyomkodjam akkor majd nem fáj:), de amugy semmi. most egy kicsit feszült is vagyok a történtek miatt.
    de remélem jo lesz a mosogépem, és remélem hogy nem jön meg, vagy ha igen, gyorsan tul leszek rajta a mult honapba is 8 napig volt, pedig csak 4-5 szokott. de ma még csak a 2. nap,, ja, bocs hoy igy leirom, de ma egy papirzsepivel felnyultam, hogy van -e már valami, és csak enyhe rozsaszin volt egy csepp, azota semmi. akkor ez mostz mi? elöjel?
    na megint sokat irtam. puszilok mindenkit. Szeretlek rItus nagyon téged is, fel a fejjel..

  • UmiRita

    2009. január 12. hétfő

    Hali Csajok!

    Hazaértem vezetésből és hát elég sza.ul ment! Minden máshol járt az eszem! Kinga én nem azt mondtam hogy feladom a dolgot, hanem azt hogy már nem foglalkozok vele! Majd jön a baba ha akar, de én már nem fektetek bele ekkora erőt és energiát! Én már teljesen elkeseredtem és most csak a férjemnek akarok élni!
    De megyek vacsit csinálni és alszok!
    Puszi

  • kinga

    2009. január 12. hétfő

    sziasztok! Annyira sajnálom, Lányok!!!! 🙁 Ritus, nem gondoltam hogy megjön, pedig mindent megtettetek. Ez annyira szomorú, de nem szabad akkor se elkeseredned, és ez Babacsira is vonatkozik!!!! Mert a lényeg hogy szeretitek egymást, és ha ehhez még egy baba is sikerül egyszer akkor az csodálatos lesz, ha nem akkor meg boldogan éldegéltek kettesben!Nem szabad annyira görcsösen ragaszkodni a gyerekhez, sőt ki kell élvezni a kettőtök kapcsolatát amíg lehet, mert utána 20 évig legalább minden csak a gyerekről szól majd. Aztán egyszer amikor nem is gondoltok rá, majd hirtelen eszedbe jut, hogy ebben a hónapban nem is jött meg, és ott a baba. Nekem eddig minden ismerősömmel, rokonommal, sőt anyukámmal is így történt. Nem is foglalkoztak vele, cak elhatározták hogy mostmár bármikor jöhet, és csak éldegéltek kettesben, nem számoltak pé-t meg nem mérték a hőjüket, és hamarosan mégis volt pocaklakó. Tehát nem szabd elkeseredni, jön az,a múgy meg még fiatal házasok vagytok, van még időtök is bőven, meg egymással kll most foglalkozni, nem igaz, Ritus?
    Babacsim, nagyon sajnálom az eredményt! Csupa rossz hírek ezen a napon! ne szomorkodj, majd csak lesz valahogy. Beszélj esetleg az orvossal, hogy mi legyen, aztán majd egyszer pároddal is arról hogy egyáltalán ő hogy áll a babatémához, mit szeretne tenni élrte. De most nem szabad szomorúnak tűnnöd, és ezzel foglalkoznod, inkább fel kéne vidítanod, és egy szép estét együtt tölteni, nehogy megint visszaessen a kesergésbe, és ugyanott álljatok mint néhány héttel ezelőtt. Most nem a babáról van szó, hanem rólatok, Ha ez megoldódik, és végre beáll erz a harmonikus kapcsolat, és boldogok vagytok és minden jól megy, akkor el lehet kezdeni töprengni hogy mi legyen a babatémával! Gondolok rátok, hogy ma este még ne jöjjön meg, és hogy jól érezzétek magatokat a történtek ellenére is!
    Most mást nem is tudok írni, annyira elszomorodtam, meg meg is döbbentett egy kicsit, hogy Ritusék mindent megtettek és így sem…de fel a fejjel, Lányok!
    Sokszor puszillak Benneteket!

  • babacsi

    2009. január 12. hétfő

    sziasztok! Ritus nagyon sajnálom, komolyan, ugy reménykedtrem:( asszem nekem is megfog jönni egész nap fáj a hasam, és ma kicsi barna is volt:( a párom meg vár haza hogy sexeljünk, teljesen be van indulvaén meg szomorkodom ezen is meg azon, hogy 6 millios spermával nem lesz babánk sehogy se, de ezt nem mondom el neki mert megint visszazuhan a depibe.. több doki azt mondta ezzel csak lombik . de enm érdekel, már ez a gyerektéma, most aztán tényleg letettem rola, igy szeretem és ha nem lesz, akkor maradunk magaunkban meg a kiskutyánkkal mindjárt jön értem én meg bögök, hát hogy romantikázzak igy est? mindegy, eröt kell vennem magamon:( történtek már az én környezetemben is csodák, és egy picit abban reménykedek, hogy ha most mindennap vagy 2 naponta együtt leszünk majd, akkor összejön talán. van valakinek ilyen borzalmas tapasztalataÍ?
    ne haragudjatok de most nagyon padlon vagyok, mint Ritus. sok puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. január 12. hétfő

    hali.ritus nagyon sajnnálom.nem tudom mi volt ez nálam de csak 1xvolt pisi után azota se.most rohannom kell.majd jövök.pusszz

  • UmiRita

    2009. január 12. hétfő

    Hali Csajok!

    Gondolom ki tudjátok találni mi történt ma reggel velem! Nem kell holnap tesztelnem:(
    Megjött! Totál ki vagyok bukva! Niincs kedvem semmihez! De ezek után le fogom sz.rni nagy ívben hogy mi van! Nem érdekel már az egész!
    És amúgy nálatok mizujs csajok? Én most megyek, mert 2kor megyek vezetni!Puszi

  • babacsi

    2009. január 12. hétfő

    sziasztok! Ritus ez jo hogy még semmi, nálam sem. nekem szombaton kellett volna az volt a 27. nap, nekem ez az átlag. tehát még csak két nap, nem tesztelek. de neekm is fáj a hasam már 5. napja néha kicsit görcsöl de ennyi. (de mondjuk soka a kádfürdö meg a sex:)
    én nem gondolom hogy babás vagyok, de ha csütörtökig semmi, akkor tezstelek, de lehet hogy nincs is semmi. én nagyon várom a holnapot hogy mi lesz a teszteden:9 zsuzsi, neked 16-n jönne meg nem? irj majd mi van.
    Kinga ti most hogy vagytok baba témán? mikor kell megjönnie?
    mi a hétvégén nagyon sokat voltunk együtt, tök idilli minden, és ezért is nem bánom, ha megjön, mert tutira lehet most már menni. ma mondjuk a párom teljesen kibukott, bnagyon rossz kedve van, fel se merem hivni, kicsit már sirtam is, mert elkészült az eredménye és nagyon kevés a spermaszáma 6 millio/ml, az alap 20-250millio/ml. a multkori is csak 20 volt neki, most nem is tudfjuk hogy mitöl ment le. a gyulladása elmulott és szervi baja nincs, ezzel vigasztalom, meg hogy nagyon várom az estét, de most nem tudok szot érteni vele, elege van mindenböl, ö már nem akar kezelést.. stb..stb..
    mit tegyek? remélem ez a csoda nálunk nem csak 3 napig tartott.
    irjatok. pussz

  • UmiRita

    2009. január 11. vasárnap

    Hali Csajok!

    Igen Kinga ha nem jön meg kedden tesztelek! Bár most egy picit fáj a hasam, mintha meg akarna jönni, de remélem nem fog! Szeretkeztünk délután és utána picit barnáztam, de már semmi! Nem tudom mi lehetett!
    De most alszok, a melóhelyről írok majd!
    Pusz

  • kinga

    2009. január 11. vasárnap

    sziasztok, nagyon örülök Ritus hogy még mindig semmi, na meg a mellbimbók, ez is babatünet 🙂 Babacsi, ha nem jönne meg, mikor tesztelsz? Nagyon jó, hogy ennyire egymásra hangolódtatok, még a mai este is ott van:) Zsuzsi, én nem értek ehhez a barnázáshoz, de h beágyazódás lenne az szuper 🙂 Lehetséges hogy az legyen? De nem hiszem hogy bármi probléma lenne, nekem is szokott ingadozni a ciklusom, bár mostanában nem, de volt hogy 10 nappal később jött meg. Még vacsira kisütöm a palacsintát, aztán meg…majd meglátjuk milyen lesz este:) puszi Lányok! Holnap után Ritus már tesztelsz is, jaj de várom!Lehet hogy Babacsi is tesztel:)

  • UmiRita

    2009. január 11. vasárnap

    HAli Csajok!

    Most keltem ki az ágyból, és gondoltam leírom nektek hogy még mindig semmi hála Istennek! De nem is érzek semmit, azon kívül hogy fáj a mellbimbóm, amúgy semmi extra!
    Zsuzsi nem tudom mi lehet ez nálad, foggalmam sincs! Lehet tényleg amit a Zsuzsi mond hogy beágyazódás vagy nem tudom!
    Babacsim amúgy neked ma kellett volna megjönnie? Nem tesztelsz? Puszi

  • babacsi

    2009. január 11. vasárnap

    sziasztok! Zsuzsi ez lehet beágyazódás, vagy egy ujabb peteérés, vagy csk löbb jön meg. nekem álltalában 28 napos volt évekig rendszeres, de most volt hogy 22 nap volt, volt hogy 31 de ez csak ritka szerencsére. most tartok a 28. napo, tehát nekem egy napot késik. de a hasam fáéj, nem tudom hogy most a mindennapos sextöl vagy mert megjön.
    Ritus, ha az akciotol jönne meg akkor nem is vagy babás, a sexnek szerintem nem sok köze van hozzá. ha meg akar jönni, legfeljebb a méhösszehuzodástol elöbb jön, amit az orgazmus okoz, vagy a méhnek a döffködése ( ezt nem tudtam mádhogy leirni bocsi) amugy én is ugy vagyok, hogy vagy azért fáj, mert meg lett döfködve vagy mert késik és elöre görcsöl. tul-képp mindegy, már nem gondolom hogy terhes lennék, inkább azon szomorkodnék hogy ezt az idillt ami itthon van most megszakitja egy pár napos vérzés:(
    azért örülök hogy nálad még semmi, és az jo lenne ha Zsuzsi most ágyazodna be:) (tudod Ritsu, nem mindenki barnázik:) pussz majd még jövök.
    ja most szálltunk ki az ágybol, de már alig várjuk hogy este legyen jo mi?
    aztán holnap meg hétfö sajna:(

  • vizi zsuzsi

    2009. január 11. vasárnap

    ritus örülök hogy nálad minden ok.majd jövök.pussz

  • vizi zsuzsi

    2009. január 11. vasárnap

    hali.nem tudom mi van velem de ma barnéztam most nem tudom megjön vagy nem .holnapig kiderül de ma csak 24 nap telt el és mindig31-33nap szokott lenni és 16án kellene megjönnie.szerintetek mi ez?segiccsetek.pussz

  • kinga

    2009. január 11. vasárnap

    sziasztok!
    nagyon örülök, Rita hogy még mindig semmi:) Ez egyre inkább jót jelent! még 2 nap a tesztig, nagyon izgulok! Olyan jó lenne ha sikerülne. Babacsi, neked is örülök, akkor neked is szoríthatunk! Te mikor tesztelnél? Hm ez az alvás lehet jel:) De tényleg ne magyarázzunk bele semmit, nekem egyszer 9 napot késett, máér teljesen azt hittem hogy terhes vagyok, pedig nem is voltunk együtt akkortájt aikor kellett volna, mg akkor még védekeztünk is. Na de a lényeg hogy nagyon szeretném ha az elkövetkező napokban többeknek is kiderülne hogy babájuk lesz:)) Babacsi, köszönöm a bíztatást a lakással kapcsolatban, emélem én is, hogy addigra már esetleg baba is, de nem tudom, hog addig egyáltalán ráállunk-e a témára, ez kicsit letörte a páromat, aki eddig nagyon ragaszkodott ahhoz hogy csak költözés után vágjunk bele ebbe a projektbe, én akartam inkább előbb, és már éppen sikerült meggyőznöm, és most még 2 hónap vagy több… Egyébként Babacsi mi lett a párod eredménye, azt nem is mondtad?Zsuzsi, jobban érzed magad? Ez az idő sem járul hozzá a jobb hangulathoz!:( Esett már nálatok a hó?
    puszi

  • UmiRita

    2009. január 11. vasárnap

    Babacsim!

    Hála Istennek még mindig semmi! 🙂 Úgyhogy remélem a reggeli akció nem fog közrejátszani!
    Majd még írok késöbb! Puszi

  • UmiRita

    2009. január 11. vasárnap

    Szia Babacsi!

    Én is most kelltem nemrég! Muszálj kajolnom mert nagyon éhes vagyok! Jó volt az ébredés ….:)
    Csak parázok nehogy attól jöjjön meg megint! 🙁 Remélem nem fug, úgy mint előzőleg!
    Na kajolok és kitalálom mi lesz az ebéd
    Pusz

  • babacsi

    2009. január 11. vasárnap

    sziasztok! ma vagyok a 28. npon, bár én ezt már egy nap késésnek veszem.:)
    tegnap este bealudtam sajnos, de majd ma este fittebb leszek, nagypon fáradt vagyok mindig, itt volzak barátok, de én már nem is iszom ..nem esik jol. palacsinta party volt. elmentek korán, és meg már 8 után bealudtam a kanapén, és ott ébredtem fel az elöbb melegitöben… végigaludtam 12 orát kb.a párom most ébredezik a hálóban ugy halom:) megyek lassan, csak akávémat megiszom. megfürdük ( mert az este elmaradt:) és végigcirogatom egész nap:)
    Ritus, keddig már csak kettöt kell aludni..)
    semmi barnázás, meg has fájás? akor jo.. egyszer nekem 4 napot késett, és már éreztem a tüneteket, de megfogadtam a nagy csalódástol hogy soha tbbet nem nem képzelek be semmit:) most se.. csak álmos vagyok mindig, a mllem se fáj már ugy és a hasam már 5. napja néha görcsöl ennyi, etöl még megjöhet nekem. remélem neked nem fog:) olyan jo lnne ha már valakinek sikerülne:)
    Zsuzsi, lehet hogy pont tegnap a spontán estén történt valami:) nem lehet?

    nagyon álmos vagyok. még mindig.. pedig ma is van egy csomo dolgom, demajd párocskám segit nekem:) még jövök irjatok puszi

  • UmiRita

    2009. január 10. szombat

    Hali Csajok!

    Hazaértünk a bevásárlásból, huéllára vásároltuk magunkat, de még mindig semmi :))))
    Igen azt gondoljátok, ha keddig semmi akkor nagy esélyem van rá hogy talán baba van a dologban? Hát én lennék a világog a legboldogabb!
    Igen nagyjából tudja a párom a dolgokat, de nem 100%-ig! Most megyek készülök és megyünk sörözni! Addig még lehet :)))
    Puszi csajok

  • vizi zsuzsi

    2009. január 10. szombat

    hali!ritus nagyon örülök hogy eddig még semmi.ja köszi gondoltok rám.ma már jobban vagyok.tegnap este a bercit finom vacsival vártam pezsgő.utána eggyütt voltunk:)ma mi is voltunk a lidlibe este pizzát sütünk.most kel a tészta.a berci csinálta a tésztát mert ő tök jol megtudja csinálni.ritus nagyon örülök hogy még mindig semmi.meg neked is babacsi jo hogy ilyen jol megvagytok .kinga köszi hogy gondoltál rám.jo volt olvasni amit irtál kicsit mag nyugtatott.köszi.kriszta örülök hogy minden jol megy a babával kapcsolatban.majd még jövök.millio pussz

  • kinga

    2009. január 10. szombat

    Juj Babacsi, de örülök, gondoltam Rátok tegnap este, hogy nehogy megjöjjön és elrontsa ezt a betervezett estét:) Ritus nagyon örülök hogy még mindig semmi, és semmi jelét sem érzed a betegségnek? Igazad van hogy reggel 5 kor nem akarod, akkor legyen kedd, de én alig bírom kivárni!!! Ha keddig nem jön szerintem 100% hogy baba van a dolgokban. Annyira örülök! Párod tudja hogy nem jött meg????? Én nem bírnám ki még több mint 1 hónapig hogy ne mondjam el, egy napig se bírnám!:) Zsuzsi, te mg ne szomorkodj, bár pont én mondom, aki szintén szoktam ilyen lenni, és akkor semmi nem tud kizökkentenmi a világvége hangulatból, de akkor is ne tedd, mi itt vagyunk veled. Kicsit messze, de gondolunk rád!:)
    puszika

  • UmiRita

    2009. január 10. szombat

    Sziasztok Csajok!

    Hazaértem melóból, most megyünk a Lidl-be vásárolni, és még mindig semmi, Hála Istennek!
    Késöbb jövök és akkor többet tudok írni!
    Kb.1-2-3 óra!
    Puszillak Drágáim!

  • babacsi

    2009. január 10. szombat

    sziasztok! Kata sztem ne aggodj haa doki szerint jo az eredmény… a felsö határ is határon belül van:) Kinga sajnálom hogy nem tudtok köotözni, detalán tényleg kész leszmárciusra.. én nagyon szoritok… és addigra összejöhet a baba is… az már az uj lakásba születne:)
    zsuzsi nagyon sajnálom a rosz kedvedet, nekem isvannak ilyen idöszakaim..de szerencsére egyre ritkábban:)
    Ritus, kedden is jo lesz az eredméyn:) tényleg szivböl kivánom hogy összejöjjön:)
    képzeljétek olyan dolog történt…. a párom teljesen oda van értem..mindent megtesz amit kérek és mindig sexelni akar. azt hiszem érdemes volt várni ennyi idöt. csak el ne kiabáljam:)nekem ma kellene megjönnie, még semmi:) és a tegnap este igy végr sikerült:) irjatok sok puszika

  • UmiRita

    2009. január 10. szombat

    Hali Csajok!

    Most a melóból írok és csak azt akarom hogy megnyugodjatok, ma még mindig semmi! Hála Istennek, nagyon imádkoztamn hogy ne jöjjön meg! Ma még egy párszor jövök! Ma nincs főnök, így tudok írni! Keddig várok inkább csajok, mert hétfőn is melózok és reggel 5kor nem akarok tesztelni!
    Puszillak drágáim!

  • vizi zsuzsi

    2009. január 10. szombat

    a villogó vonal csak azt mutatja hol a kurzor
    nem bolondult meg és ti nem láthatjátok
    csak Zsuzska tiszta számítógép zseni
    ezt berci irta nektek:)pussz

  • vizi zsuzsi

    2009. január 10. szombat

    van vonal?

  • vizi zsuzsi

    2009. január 09. péntek

    na most megint itt a vonal mikor rálépek a hozzászolok gombra és megnézem fenn amit irtam akkor villog.vagy meghülyültem?????????????nem szerintem villog.na pussz

  • vizi zsuzsi

    2009. január 09. péntek

    már én sem látom a vonalat.köszi kinga hogy érdeklödsz nem tudom mi ez miért van rossz kedvem nem a baba miatt nem tudom csak olyan rossz hangulatban vagyok.tudod¨kicsit szomorkás a hangulatom máma¨de majd elmúlik.jo éjt.pussz

  • kinga

    2009. január 09. péntek

    én nem látok semmi vonalat, Zsuzsi! Igen az érződik hogy nincs ó kedved, történ valami? Tudok segíteni? Sokszor puszilak, s fel a fejjel, ugye nem a baba miatt vagy szomorú, e add fel, majd jön az is csak lazíts!

  • vizi zsuzsi

    2009. január 09. péntek

    megint én azt néztem hogy a nevem előtt villog valami vonal és lehet hogy azt mutatja itt vagyok?majd nézétek meg és lehet hogy azt is jelzi ha ti is itt vagytok és lehet látni ki mikor van itt fenn.ez jo nem?

  • vizi zsuzsi

    2009. január 09. péntek

    hali.ritus nagyon örülök hogy eddig minden ok.nekem 16án kell megjönnie de én most nem hiszem hogy akármi is lenne.nem negyon voltunk eggyütt.most pár napja ilyen rossz hangulatom van.nem tudom mitől.majd még jövök.pussz.jo éjt

  • kinga

    2009. január 09. péntek

    sziasztok! Itt vagyok, végre! Ritus szerintem is próbálkozhatsz újra a teszttel már hétfőn!Engem megöl a kíváncsiság! Arra gondoltam, hogy így még nagyobb esélye van a babának, mert azt mondta hogy az elvileg kiszámolt pé-n nem voltatok együtt de utána meg állandóan, tehát akkor szerintem tuti!:))) Legalábbis nagyon remélem. Csajszik sokat gondolok rátok!Kata hányadik hétben vagy pontosan? Én nem tudom mi az vizsgálat amin voltál, de szerintem ha a doki szerint normális a eredmény, akkor hidd el neki és nyugodj meg:) Babacsi, drukkolok hogy ne jöjjön meg még ma és jó szórakozást nektek ma estére!:) Nekem ma van az utolsó napja a mensinek, és terveim szerint a hétvégén valamikor együtt is leszünk! Zsuzsi, olyan szótlan vagy mostanában, ugye azért rendben mennek a dolgok nálatok???? Amúgy, Lányok visszaérve a lakás-témára épp az a baj, hogy nem lehet tudni hogy mikor lehet költözni, ha tudnám hogy március eleje, az nagyon jó lenne, de minden hónapban azt mondják, hogy 1-2 hóna, és most márciusban lesz 1 éve hogy beszálltunk.:((( Nagohn elkeserítő a helyzet,m ma is voltunk kint, de be sem fejezték a csempézést,a mit az ünnepek előtt kezdtek el. M voltunk a Kikában csaptelepet nézni, és a gyerekosztályon olyan cuki babaruhát láttam. Az volt az érdekes hogy fiúruha volt, és én eddig mindig csak a lánycuccokat nézegettem, párom persze fiút akar… Annyira fájt a szívem, mert a párom megint azt mondta hogy várjuk meg míg a lakás elkészül, de már olyn régóta várunk erre…:(
    sok puszi, írjatok!

  • Kata

    2009. január 09. péntek

    Sziasztok csajok!Megvan az afp eredményem.A MOM index 0.7-1.3 a ref.tartomány nekem 1.3 lett.Fel is hívtam gyors a dokimat de azt mondta hogy az tökéletes.Hát remélem is,majd hétfőn megyek ultrahangra.Aki már volt afp-n az írja már meg hogy ez tényleg jó-e mert akkor is para van bennem. Na.

  • babacsi

    2009. január 09. péntek

    jaj Ritus, itt vagy:) de jo:) nekem is 36,7 és 37,5 között van a höm válltozo, vbár sztem én nem vagyok babás:( de nem baj. neked szurkolok nagyon. ne várj keddig. hétfö elöbb van, DDIG MEG kiakadunk hiogy mi van: párod tudja hogy késik?

  • babacsi

    2009. január 09. péntek

    sziasztok! igazad van Zsuzsi.. Ritus irj majd mi van.. ma a 3. napja hogy nem jött meg? vagy mi?
    nekem ma is fájt a hasam, de elvileg holnapra várom , holnap leszek 27. napos. az orrom vérzik 5 napja. mi m a akciozni fogunk ez tuti:9 a párom teljesen kész van, bevetünk egy dolgot, amit már régota akart, egye-kutya, ha igy jobb:9 legalább felkdobjuk a sexes életet:9 amugy egyinkünk se az a prüd fajta:)
    szoval azért szoritsatok nekem is. lécci. zsuzsi neked mikor kell szoritaniu? Ritus irj hogy mi van, legalább oránként:)
    Kata, Kinga ti hogy vagytok?irjatok puszika:)

  • UmiRita

    2009. január 09. péntek

    Ja amúgy most még csak 3napot késik! Tehát lehethogy később estem teherbe nem az időn bellül!Nem?

  • UmiRita

    2009. január 09. péntek

    Hali Csajok!

    MOst értem haza melóból, és Hála Istennek még mindig semmi! Nem jött meg, nem is érzem hogy meg kellene jönnie, és a hőm is ma is 37 volt! Remélem jövő 7keddig sem jön meg és újra próbálok!
    Nálatok mizujs?

  • vizi zsuzsi

    2009. január 09. péntek

    hali.most jöttem meg se cigi se kávé gyorsan ide ültem.nyugi ritus ez még jo jel ha nem jött meg.sokat gondoltam rád ma délelött.most hogy igy megnyugodtam megiszom a kv-t meg kimegyek egy cigire.majd még jövök pusssz

  • babacsi

    2009. január 09. péntek

    sziasztok! Ritus, sztem ne parázz, ettöl még lehet baba a dologban föleg ha semmi elejét nem érzed a betegségnek.
    nekem elvileg holnap.. de nagyon fáj a hasam, csak még ma este ne jöjjön meg..
    ja Ritus, nem mindegyik teszt egyformán érzékeny.. hány napot is késik most?
    pussz mindenkinek

  • UmiRita

    2009. január 09. péntek

    Szia Kingus!

    Nem vagyok elkeseredve, csak kicsit parába vagyok! 🙁 Hála Istennek még mindig semmi!
    De most mennem kell melóba este jövök! Puszi

  • kinga

    2009. január 09. péntek

    Drága Ritus! Szerintem semmi ok az elkeseredésre, hiszen ma sem jött meg, és ez jó jel! Én nagyon bízom benne hogy a napokban sem fog, amúgy meg a teszt se mutatja ki mindig pontosan. NE szomorkodj, lehet hogy terhes vagy, csak még várj pár napot:) Fel a fejjel!!!! sokszor puszillak!

  • UmiRita

    2009. január 09. péntek

    Annyira nem tudom most mire gondoljak! 🙁 Majd remélem jövő7en is tesztelek ha nem jön meg addig és akkor már remélem mutat valami pozitívat!
    Puszi

  • UmiRita

    2009. január 09. péntek

    Hali Csajok!

    Teszteltem, de negatív lett, viszont ma még mindig nem jött meg! Úgyhogy még akármi is lehet! Lehet hogy csak időn kívül lettem terhes és azért nem mutat semmit a teszt! De jövő hét keddig ha nem jön meg, megint tesztelek!
    Puszillak titeket

  • Kata

    2009. január 09. péntek

    Sziasztok picikéim!Látom sokat írtatok tegnap,én nem nagyon tudtam jönni mert itt volt anyukám majdnem egész nap délután meg takarítottam,hajat festettem. 🙂 . Tegnap még voltam védőnőnél is,van egy kis fehérje a vizeletemben.Hm kicsi,mikor megláttam mennyire zavaros majdnem rosszul lettem.A pocakom 98.4cm átmérőjű.64 kg vagyok 🙁 .Akkora leszek mint egy godzilla.Még mindig van egy kis barnázásom,de már nem idegeskedek rajta,az a lényeg hogy mozog a babó azt jólvan.Hétfőn úgyis megyek ultrahangra.Rita!Annyira jó lenne ha tényleg + lenne a teszted!Nagyon szurkolok neked,sokat gondolok rátok akkor is ha nem vagyok itt.Asszem most készülődök mert megyünk majd az Auchan-ba.Puszi mmindenkinek,majd jövök.UmiRita:HAJRÁÁÁ!!!

  • kinga

    2009. január 09. péntek

    na még így lefekvés előtt írok nektek:) Ritus én gondolok rád, és már csak néhány óra lavás, és… De én is csatlakozom Babacsihoz, semmiképpen ne keseredj el, hiszen ha most negatíva mutat attól még lehet hogy lesz baba csak később volt a beágyazódás!!!!:) Annyira izgulok!!!! Babacsi rátok is gondolok, írd meg mindenképpen holnap hogy mi lett az eredménye párodnak, és bármi is lesz remélem jól alakul a holnap estétek:) Zsuzsi, ti jól vagytok, írj magadról, Berciről, meg a lányokról:)
    puszi, jó éjt mindenkinek!

  • vizi zsuzsi

    2009. január 08. csütörtök

    hali.hát én reggel sajna megyek dolgozni de 4kor mikor hazaérek ti lesztek az elsők.nagyon várom.mindenkinek minden jot és szépet.jo éjszakát.pussz

  • UmiRita

    2009. január 08. csütörtök

    Hali Csajszijaim!

    Még van egy kis energiám és írok nektek pár sort! Én nagyon félek a holnap reggeltől, nagyon nagyon! Imádkozzatok értem kérlek alvás előtt! Reggel 8után ha felkeltem írok nektek! Amúgy el kell hogy mondjam imádlak titeket, és köszönöm hogí yg szurkoltok értem és segítetek!
    Puszillak titeket csibikéim!

  • babacsi

    2009. január 08. csütörtök

    sziasztok.
    Ritus, nagyon örülök,hogy még mindig semmi, nagyon lassan fog telni az idö reggel 8ig de mindenképpen ird meg hogy ki van, nagyon nagyon kiváncsi vagyok, é öszintén szurkolok., nem is tudok most erröl többet irni.egyszerüen csak szeretném ha neked sikerülne. és az a pillanat mikor várod az eredményt.. még ha nem is pozitiv.. az nagyon izgalmas. légyszives akármi lesz, ne keseredj el… de remélem csupa pozitiv:

    nekem szombat lesz a nap, ha 27 naposra számolom a ciklust, de amiket már 3 napja érzek, akár még ma este is megjöhet.. nem is értem a szervezetemet:9 a párom most fürdik ugyhogy goysan leirom ( nem néz ide) olyan jo.. na szoval sokat beszélgettünk ma is egy kis bor társaságában. már nagyon kész van:9 a holnap estét várja:) kár hogy reggel kell mennie a laborba ..
    na Kinga zsuzsi s többiek sok puszi most nem tudok többet irni mert jön:9 majd késöbb vagy reggel korán:)

  • kinga

    2009. január 08. csütörtök

    na végre hazaértem! Nagyon szurkolok Ritus, egész este!!! És holnap az lesz az első hogy megnézem mi lett az eredmény, úgyhogy feltétlenül írj! Babacsi, neked mikor kéne megjönni pontosan, szombaton vagy vasárnap? majd még jövök, puszi addig is:) ÉN is szeretem a rakott krumplit bár én gyakrabban csinálok rakott karfiolt, azt egyszerűbb:)

  • UmiRita

    2009. január 08. csütörtök

    Szia Babacsim!

    Holnap reggel, ha felkelek, csak akkor tesztelek, nem tudom mikor kelek, olyan 8körül szerintem! :))))
    Nagyon imádkozzatok értem este alvás előtt!
    Most megyek csinálok vacsira rakottkrumplit! Imádom! 🙂
    Puszillak kedveseim