Terhességi testhőmérséklet

Amikor valaki még csak gyanítja, hogy esetleg teherbe eshetett, akkor gyorsan végigolvassa a lehetséges terhességi tünetek listáját és ott általában ottvan, hogy a terhesség első jelei között ottvan a magasabb terhességi testhőmérséklet is. De hogy is működik ez a dolog?

Terhességi testhőmérsékletAhhoz, hogy megértsd a dolog működését, ismerni kell a női ciklust. Mindig az ébredési hőmérsékletet kell mérni, azaz ébredés után azonnal mindig azonos módon (pl. csak szájban vagy csak hónaljban), lehetőleg digitális lázmérővel kell mérni a testhőmrésékletet (az pontosabb). A menses utáni néhány napban a hőmérséklet ingadozik akár egész fokokat is. Aztán egyszercsak jön 1-2 nap, amikor nagyon leesik, ilyenkor van a tüszőrepedés, majd az ezt követő pár napban emelkedni kezd egészen 36,8-37 fokig és innentől kezdve minden nap nagyjából azonos a hőmérséklet. Ez normál ciklus esetén is így van, tehát akkor is megnő akár 37 fok körülire a testhőmérséklet!
De nem kell feltétlenül ennyire megnőnie, van, akinél 36,6 fok a magasabb, másnál meg akár 37 fok fölé is mehet, ez teljesen egyéni, érdemes hozzá tudni az előző hónapok adatait is. Ami biztos, hogy ha nem ingadozik a testhőmérséklet nagyokat, hanem nagyjából stagnál, akkor már volt peteérés.

A menstruáció közeledtével visszaesik az ébredési hőmérséklet, de van, akinek csak a menses alatt megy vissza az érték. Jó jel, ha a menstruáció előtti napon vagy az első napján még nem esett vissza a testhőmérséklet és a menstruáció sem jött meg. Ez egy gyanújele lehet annak, hogy valóban teherbe estél. A terhességi testhőmérséklet magasabb és ez akár még a szoptatás alatt is eltarthat.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

115 Comments

Comment navigation

  • Mária

    2009. szeptember 16. szerda

    Ja, és a legfontosabbat elfelejtettem! Egy éve volt endometriozis műtétem, ezért félek az esetleges problémáktól odabent. Eszem ágába se jutott volna, hogy ilyen hamar teherbe tudok esni, ilyen műtét után, főleg ugy, hogy megszakításos módszerrel. Ha valakinek esetleg nem akar össze jönni, ajánlom az Alveó nevezetű gyógynövényitalt, mert én attól jöttem teljesen rendbe!

    Válasz: Védekezés nélkül a teherbeesés esélye egy cikluson belül 20%, megszakításos védekezéssel 5%, ami azért elég sok.

  • Mária

    2009. szeptember 16. szerda

    Köszönöm a válászt! Én még arra is gondoltam, nehogy méhen kívűli terhességről legyen szó. Bár mostmár jobban vagyok, a hőemelkedés még megvan, fáj derék tájba, és a bal oldali petefészkemnél húzódik. A vérzésem viszont már nem sok. Erről lehet esetleg még szó, vagy nyugodjak meg, hogy ez a vetélés volt? Végre tudok már aludni is és enni, mert nincs annyira hányingerem, sőt talán még meg is jött az étvágyam, de a szagokkal még nem vagyok kibékülve. És az orromba is ez a fura érzés. Remélem megnyugodhatok lassan!

    Válasz: Lehet, hogy vetélés volt, de ezt soha nem fogod biztosan megtudni.

  • Mária

    2009. szeptember 15. kedd

    Azt hiszem tényleg vetélés. Iszonyat sok vér távozik belőlem, és nagyon híg élénk piros és nagyobb élénk piros vér darabkák, de nem is inkább darab, hanem olyan mint egy plecsni. A hasam már nem fáj hála, és jobban is érzem magam. De még teljesen nem multak a tünetek. Nem tudom mit kell most csináljak, nem akarom, hogy valami esetleg benn maradjon. Sajnos az orvosok nem foglalkoznak velem, mert nincs pénzem, hogy megfizessem őket, így marad a lehetséges károsodás. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy a terhességi tünetek mikor mulnak el vetélés után? És mennyi az esélye annak, hogy a petezsák is távozik? Előre is köszönöm válaszát, és elnézést a sok kérdésért, tudom, hogy nincs sok idelye még ezekkel is foglalkozni, és ahogy tud válaszol.

    Válasz: Általában minden távozik ilyenkor magától, gyakran nem is csinálnak vele semmit az orvosok, tehát nincs plusz kaparás vagy ilyesmi. A tünetek még 1-2 hétig megmaradhatnak, amíg a hormonszint vissza nem esik.

  • Bancsi Mária

    2009. szeptember 14. hétfő

    Köszönöm a válaszát, csak az a problémám, hogy voltam nődokinál, és kinevetett. Ráadásul meg se ultrahangozott rendesen. Elötte voltam az onkologián, ahol azt állapította meg, hogy a méhszájam zárt, és a nyakcsatorna. Ez vajon mit jelenthet? Elküldött menotesztre, de az negatív lett. Jó napközbe, kevés vizelet, hát nem tudom, ésesanyámnak se volt kimutatható. Ráasásul elkezdtem nagyon görcsölni, és vérzek, pont naggyából most kéne megjönnie, de ez nem olyan. A hőm nem esett le. A hasam se ugy fáj, és inkább eggyik oldali vesetályékra hat ki. Ráadásul, ha menstruálok, nincs székrekedésem. Nem tudom mi lehet, most. Lehet épp vetélek? Bár ma már a kávét se tudtam meginni. Kérem szíves válaszát.

  • Anita

    2009. szeptember 12. szombat

    Üdv! Szeretném megosztani az én esetemet.
    Legutóbbi mensim 3 napig tartott, szinte kár volt pazarolni a tampont. A cicim végig feszült, fájt, amit nem szokott. Eszembe jutott az is, hogy mikor voltunk nyaralni, aug. utolsó napjaiban, egyik reggel ott volt a tojcsis nyák a bugyimon. Bár azt mondta a doki, hogy nem lát érő tüszőt, gondoltam, hátha később érett meg és ez a nyák elég jó jele a pé-nek. Szóval feszült a cicim nagyon, szúrkálások alhasi tájékon hol itt, hol ott…
    Utánaolvastam, nem is olyan ritka, hogy egyes nőknél még az első hónapokban megjön a mensi (azaz mensi szerű vérzés, ami legtöbbször sokkal kevesebb, esetleg más színű) Mértem ugye a hőmet is újra, mert furi volt! Nagyon magasan maradt, 36.9-37.0 között ingadozott még akkor is, mikor elmúlt ez a nagyon kevés mensi. Vettem egy Walentin 10-es tesztet, gondoltam, az már tuti kimutatja. Tehát az „új ciklusom” 6. napjáig 37 volt a hőm (egyébként jó 5 tizeddel kevesebb szokott lenni ilyenkor). A teszt negatív ma reggel, és pont ma reggelre 36.6ra esett a hő. 🙁

    Mi lehet az oka, hogy ilyen sokáig ilyen magasan maradt a hőm?

    A választ nagyon szépen köszönöm előre is!

    Válasz: Van, akinek a menses előtti napon, van, akinek a menses első napján és van, akinek a menses végén esik le a hő, ezek szerint te az utóbbi csoportba tartozol.

  • Bancsi Mária

    2009. szeptember 10. csütörtök

    Sziasztok! Én nagyon fura helyzetbe vagyok. Egy éve nem szedek gyógyszert, elötte 10 évig kb. Augusztus 15-én volt 3 napig mensim. Julius 31.-én voltam eggyütt párommal, megszakitásos módszerrel. Ha terhes lennék most lennék már 4 hetes. Kb 3 hete rosszul vagyok. Hányinger, undorodás, hasfájás, kicsit fáj a mellem, idegbaj, és sírógörcs, állandó hőemelkedés, ami 37.4-ig is fel megy. Nagyon lázasnak érzem magam, este nem nagyon tudok aludni, sokat járok pisilni, és ugy fáj a hasam mintha meg akarna jönni, néha csak a bal oldalt a petefészkem. Az utolsó tesztet, 4 napja csináltam, napközbe, ami nagyon nagyon halvány második csikot mutatott. Voltam már háziorvosnál, de nem tudja mi a bajom, viszont nem szünik semmi. Ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném.

    Válasz: A tüneteid betudhatók terhességi jeleknek, de a halvány csík is azt jelenti, hogy terhes vagy. Nem tudom, a hasfájás mennyire erős, de ha nem kellemetlen, inkább csak kis szurkálás, akkor az is betudható a terhességnek. Az állandó hőemelkedés viszont nem természetes. Ha a háziorvos nem tud veled mit kezdeni, én elmennék nőgyógyászhoz.

  • mirrmurr19

    2009. szeptember 05. szombat

    Egy kis módosítás az előzőhöz: augusztus eleje óta így néz ki a görbém:
    http://www.ciklus.hu/images/diagramok/bbfab7492f3c12390ee71deafaacd2f0_090801_090905_1252108800_.png

    Vérzés nem volt, csak muszáj volt beírni valamit.

  • mirrmurr19

    2009. szeptember 05. szombat

    Kedves Ági!
    7,5 hónapja szültem, azóta nem volt menzeszem még. Már tervezzük kistestvért, ezért elkezdtem hőmérőzni, de sajnos nekem úgy tűnik, nincs peteérésem. Még naponta 3x szoptatok (reegel, délben este). Kérlek, nézd meg a görbémet és véleményezd! Mit tegyek, hogy teherbe tudjak esni (már nem védekezünk)? Nem szeretném még elválasztani a kisbabámat. Válaszodat előre is köszönöm.

    http://www.ciklus.hu/images/diagramok/bbfab7492f3c12390ee71deafaacd2f0_090811_090905_1252108800_.png

    Válasz: Szoptatás alatt, ha még nincs mensesed, semmi értelme a görbét nézegetni, mert ilyenkor még peteérés sem mindig van, illetve csak véletlenszerűen, tehát nincs benne semmi ciklikus. Próbálkozzatok, de ne lepődjetek meg, ha nem sikerül, a szoptatás ugyanis fogamzásgátló hatású is egyben.

  • Gabó

    2009. szeptember 03. csütörtök

    Szia.Ha van érett pete akkor az biztos hogy megreped? Megnéznéd?Ez alapján biztos meglehet állapitani hogy megrepedt a tüsző? http://www.ciklus.hu/images/diagramok/9c2661c93f8299d0137232591d8ee272_090805_090830_1251936000_.png

    Válasz: Nem, ezalapján nem lehet megállapítani, a hőmérés csak a peteérést tudja megmondani, másra nem alkalmas.

  • Jázmin

    2009. szeptember 03. csütörtök

    Szia!

    Nagyon szeretnénk babát. Kb fél éve próbálkozunk és semmi, előtte 7 évig szedtem fogamzásgátlót. Egy pár napja mérem a testhőmérségletemet és eléggé ingadozik (menszesz előtt állok ma vagy holnap, nekem 23-24 napra jön meg): 36,35: 36,78: 36,47: 36,72: 36,42: 36,69. Miért ingadozik ennyire a hőmérségletem? Mit tanácsolsz?

    Válasz: A hőmérés nem úgy működik, hogy néhány napig mérem, aztán abból találgatok, mi lehet. 1-2 hónapig végig kell mérni, írogatni az eredményeket, utána megnézni, mikor lehetett a peteérés (ciklus közepén hirtelen hőleesés), a menses előtt vagy közben ment le a hő, majd ennek ismeretében a következő ciklusban már meg lehet mondani, nagyjából mikor lehet a peteérés.

  • mami74

    2009. augusztus 27. csütörtök

    human Chorio-Gonadotrop: <0,100 mlU/ml valid

    <1,0 mU/ml praemenopausa,5,8=3.hét gravid.-tól

    Sziasztok!A vérzésem a múlthónapban 2 napig tartott,az előtejem csöpög a mellemből..
    Vettem terhességi tesztet,az egyiken látszódott halványan a második vonal,a másikon negatív lett.Elküldött az orvosom HCG vérvételre,ahol a fen látható eredményt kaptam.Nem igazán igazodom ki rajta,esetleg valaki tudna valamit mondani ez alapján,hogy terhes e vagyok vagy nem..
    Dokimhoz majd csak jövőhetén kell mennem,mert közben várok más eredményt is,prolaktint is néznek a véremből.Holnap meg kell mennem mammográfiai vizsgálatra.

    Válasz: Ez azt jelenti, hogy van HCG a vizeletedben, de még kevés. A terhességet csak akkor állapítják meg, ha van szívhang.

  • Barby

    2009. augusztus 25. kedd

    Szia!

    Ismét köszönöm a választ,de szombat reggel megcsináltam az első tesztet ami nagyon határozott pozítív lett.És igen a kiváncsiság kedvéért csináltam még egyet de azt direkt vasárnap este.Az még határozottabban lett pozítív!!!!!
    Nagyon boldogok vagyunk bár csak majd a héten megyünk orvoshoz.Itt kint nem ugy mennek a dolgok mint magyarországon.A hasam sokáig fog még görcsölni és szurni?Ez tényleg normális?Bár annyira nem fáj,hogy gyogyszert szedjek be.

    Válasz: Az első hetekben meglesz még ez a szúrkálás, nem kell foglalkozni vele.

  • Andi

    2009. augusztus 24. hétfő

    Szia! 4hónapja hagytam abba gyógyszert. Azóta megszakításos módszerrel védekezünk. Még nem tervezzük a babát,de július 15-én volt mensim, aztán augusztus 7-én azthittem megjött ismét, de csak barnázgatás volt 2 napig azóta semmi. Sajnos a hőmet még csak ebben a hónapban kezdtem el mérni, így nincs túl sok viszonyítási alapom ( júli 16-tól aug 24ig: 36,7;36,6;-;-;36,4;36,6;36,7;36,6;36,6;36,7;36,7;36,5;36,5;36,7;37;36,9;37;37,2;37;36,9;37,1;37,1;36,8;37,1;36,7;36,8;36,9;36,8;36,8;36,8;36,8;36,7;36,7;36,8;36,7;37;37;36,8;-;36,9)
    gyakori pisilés és has szurkálás, mostanában puffadás és aluszékonyság van. a múlt héten 20-án csináltam tesztet,negatív lett. Kérlek írd meg mi a véleményed.
    Köszi Andi

    Válasz: A hőd alapján kicsi az esélye, hogy terhes legyél. Szerintem csinálj egy tesztet és eredménytől függetlenül menj el orvoshoz, mert ki kell deríteni, miért nem jött meg.

  • Barby

    2009. augusztus 21. péntek

    Köszönöm szépen a választ!Ma van az ötödik napja,hogy nem jött meg de még nem csináltam tesztet,viszont találkoztam 3 ujabb tünettel,fájnak nagyon a melleim,szúrást szoktam érezni leginkább a jobb petefészkemnél és töbször volt olyan érzésem mintha megjönne de semmi hófehér a folyásom csak talán egy kicsivel sürübb.Én kint élek angliában és nem nagyon ismerem a teszteket sem tudnál nekem abban segíteni melyiket érdemes és mennyit venni?
    Elöre is köszönöm!!

    Válasz: A Clearblue tesztet szoktam javasolni. Reggel érdemes elvégezni első vizeletből. Elég egy tesztet venni, de mivel az ember kíváncsi, ezért úgyis kettőt vesz, ha negatív, akkor azért, hogy csináljon még egyet pár nap múlva, ha pozitív, akkor azért, hogy másnap megint megnézze, tényleg pozitív-e 🙂

  • Barby

    2009. augusztus 19. szerda

    Szaisztok!

    Ma van a harmadik napja hogy késik a menszeszem,január ota nem szedem a gyogyszert,Eddig semmit nem mértem de ma mégis viszont nincs viszonyítási alapom.A mai tesrhőm 36,69 volt,viszont nem rögtön ébredés után mértem.Elolvastam egy csomó cikket de sajna a gyakori pisilésen kívül semmi tünetem nincs.Mikor csinálhatom meg az első tesztet?

    Válasz: A hőmérőzés csak akkor értékelhető, ha már legalább egy hónapja minden nap mérted a hőt. Az emberek normális testhőmérséklete eltérő lehet. Normális lehet a 35,5 meg a 36,6 is, de nem tudom, nálad melyik az általános, így nem lehet következtetni. Ha már 3 napja késik, és eddig mindig rendszeresen jött meg, akkor már érdemes lenne tesztet csinálni, ilyenkor már elég nagy valószínűséggel ad a teszt pontos eredményt.

  • Gabó

    2009. augusztus 17. hétfő

    Szia.
    Most kezdtem el mérni a hőmet mert már nagyon szeretnénk babát.9-én kezdtem az volt a menszim utolsó napja.35.5. 35.9 35.2 35.5 35.5 35.9 35.9 35.3 és ma 35.5-öt mértem.Nem baj hogy ennyire alacsony a hömérsékletem?Szerintem tegnap lehetett peteérésem.Te hogy látod?Elöre is köszönöm a válaszodat.

    Válasz: Igen, jó eséllyel 16.-án volt a peteérésed.

  • Ada

    2009. augusztus 12. szerda

    szia Ági,

    nekem augusztus 5-7 korul kellett volna megjonnie, de semmi.. a testhmersekletem egyenletes 37 fok. tuneteim nincsenek nagyon, csak maximum sokat kell pisilnem, ami furcsa, mert ilyen nem szokott nalam lenni. 1x teszteltem negativat,nagyon szeretnenek babat a ferjemmel. igaz csak most hagytam abba a fogamzasgatlot. ez volt az elso honap nelkule. eleg furcsan erzem magamat.. azt hiszem csak kepzelodok, de remelem nem. felek, hogy nehezen fog menni ez a teherbeeses.
    Koszonom, Adél

    Válasz: Mivel most hagytad abba a tablettát, ez feldúlhatja a ciklusodat, ezért nem biztos, hogy terhes vagy, ennek ellenére, ha nem jön meg, pár nap múlva tesztelhetsz megint, hátha.

  • Virág

    2009. július 10. péntek

    Szia nekem van már egy 6 éves fia de most megint ugy érzem magam mint hat éve. Menzeszem késik ami nem szokott az egyik teszt pozitív a másik negatív. Azt hittem a második terhességnél okosabb leszek de nem. Testhömérsékletem is magas 36,8 orvoshoz jövő héten megyek és nem tudom hogy most mi van! Remélem hohy babát varok mert 32 éves vagyok már nem szeretnék a korom miatt problémákat.

    Válasz: Azt mondják, ha pozitív a teszt, akkor az biztos terhesség. A korod miatt szerintem nem kell aggódnod! A 32 év még ideális a terhességre, szülésre.

  • aniko20

    2009. július 02. csütörtök

    Szia!
    Köszönöm szépen a megnyugtató választ. Csak hát ugye mindenhol azt olvasom, hogy most már fent kell maradnia a hőnek. 🙂 Mondjuk, ha azt nézzük, a peteérés utáni görbém se volt túl szabályos, volt benne egy-két alacsony érték…
    Mégegyszer köszi!

  • aniko20

    2009. július 02. csütörtök

    Sziasztok!

    Nekem hétfőn kellett volna megjönnie, kedden és szerdán pozitívat teszteltem, a hőm eddig szépen fennmaradt, még meg is emelkedett kicsit, de ma reggel nagyon leesett. Mit jelenthet ez? Nagyon aggódom. Dokihoz csak jövő héten jutok el, hogy megerősítse a teszt eredményét. Előre is köszi a választ!

    Válasz: Két pozitív teszt az már nagyon biztató! Szerintem nem nagyon érdemes már ezek után hőmérőzni. Aggódni is felesleges, ha nincs semmi panasz!

  • Nika

    2009. június 02. kedd

    Szia Ági!
    Nekem 5.-én kellene megjönnie.
    A reggeli hőm megy felfele. Ez jó jel ? Kezdhetek örülni vagy várjak még?
    Köszönöm a válaszod!
    Szia!

    Válasz: Menses előtt mindenkinek magasabb a hője és vagy a menses előtt, vagy a menses végén esik le. De ha nem jön meg holnapig, akkor tesztelhetsz.

  • loreleine

    2009. május 21. csütörtök

    mi van olyankor amikor megjön a menses és a 4.napon felugrika hő 3.4 tizedet?az lehet peteérés?csináltam tesztet is de sajna negatív lett!ha most e hónap 17.-én jöt meg akkor kb mikor van pé-m?

    Válasz: Nem, ez nem peteérés. Általában menzesz idejére leesik a hő, de a végén visszamegy, nálad is ez történik.

  • moncsika

    2009. május 19. kedd

    én nem tudom ki hogy van vele,de nekem 17.-én jött meg a mensesem,rendesen leesett a hőm mensi eőtt 1 nappal 36.4re!a 3.napon pedig felugrott 37.1re!vettem tesztet és negatív volt!most terhes vagyok vagy sem!nem értem!már 5 hónapja próbálkozunk a párommal,de nem esek teherbe!és kicsit görcsöl a hasam is,csak barnázok a 3.naptól!tanácstalan vagyok!mense előtt 1 héttel a hőm 37.2 volt és állandóan pisi érzésem volt,mintha nyomta volna valami a pisihólyagomat,most mensi alatt is sokat pisilek!

    Válasz: A teszt 12 naposnál fiatalabb terhességet általában nem mutatja ki. De a tüneteket egy felfázás is okozhatja. Ha már hosszabb ideje nem sikerül a teherbeesés, érdemes egy alapos kivizsgálásba kezdeni.

  • ibolya

    2009. május 13. szerda

    sziasztok lenne egy pár kérdésem a hőmérsékletem ingadozik és már késik egy napot 36, 4 36,6 reggel 9 kör.35,5 egy óra elteltével 36,4 van amikor estére 36,9 lehet annak a jele hogy terhes vagyok szeretnék még egy kis babit köszönöm válaszát

    Válasz: Most ezt nem teljesen értem, de a lényeg az lenne, hogy minden nap ébredés után kell mérni, és ha akkor nem esik vissza menzesz előtti napon, akkor jelezhet terhességet. A napközbeni ingadozásnak inkább más oka lehet.

  • ági

    2009. április 17. péntek

    Szia nekem már van egy kislányom és nagyon rajta vagyunk a másik babán.A menszeszem mindig pontosan jön meg álltalában 28-29 napramost már késik 2-3 napot igaz 2- nappal ezelőtt csináltam egy tesztetaz negativ volt.Korai ugye???Most meg már a hőm is 36,9 és eddig 36.2 volt. Szerinted?????Kérem mielőbbi válaszod.

    Válasz: Lehet, hogy már terhes vagy, de lehet, hogy nem középidőben sikerült, így lehet, hogy még nem telt el 12 nap, hogy a teszt ki tudja mutatni. Ha továbbra se jön meg, hét elején tesztelj újra, hátha az már pozitív lesz!

  • Móni

    2009. április 02. csütörtök

    Sziasztok! Nekem 9 napja késik a menszeszem. A mellem nem fáj , folyamatos hányingerem van, feszül a hasam szét tudnék durranni. Szurkál a hasam alja , fáj a köldökömnél. Közérzetem nem a legjobb , eleinte sokat mentem pisilni, egy két napja mostmár sokat iszom keveset pisilek. A hömérsékletet régen mértem akkor mindig 36-36,6 között ingadozott. Most kiváncsiságból megmértem és 37.1 volt.Csináltam tesztet negatív lett az 7 napon . Kérdem én mi a helyzet most nagyon szeretnék már babát. Hétfőn megyek orvoshoz kiváncsi vagyok mit mondd.:)

    Válasz: A 7 napon mit jelent? 7 nap késés után, vagy 7 nappal a lehetséges teherbeesés után? A tesztek többsége 12 napos terhességet képes kimutatni, talán még nem telt el ennyi idő! Drukkolok!

  • eni

    2009. március 20. péntek

    hányingerem van pedid 28napra megjött.1 éve probálkozunk.3 napig tartott csak a mensim.érdekes ,furcsa érzés.bisztos képzelödöm.

    Válasz: Ha nem volt erős vérzésed, csinálhatsz tesztet, de semmit nem garantálok.

  • Baby_Face

    2009. március 18. szerda

    Rózsa, Ági és többiek. Nekem mindig rendszertelen volt a menzim, de most február elején menzisztem utonjára, és azóta semmi.
    két három napig mniden este enyhe hányingerem volt, de nem rendszeres, és akkor jön elő, ha fáradt vagyok és nem fekszem le azonnal aludni.
    Nyomott vagyok mostanaban, 12 órákat is tudnék aludni.
    Csak a sós ételek esnek jól, az édesség nem mindig.
    A savam mindig feljön, gyakran csuklom, eddig ez nálam ritkaság számba ment.
    folyton pisilni járok.
    Több mint egy hete minden délelött 37:2 körül van a hőm, este szerintem magasabb, de nálam a normális olyan 36:6-8 körül szokott lenni mindig.
    A fogaim töredeznek, ez hiány miatt lehet.
    Szúrkál a hasam lenn bal oldalt, néha áramrázás vagy zsibbadó érzést érzek, olykor tompa, máskor éles. előszőr puffadt és keményes volt a hasam, ez már nem olyan intenzív.
    Pár kilót híztam az utóbbi hónapban, az étvágyam elég jó, múltkor egy ültő helyemben megettem egy egész pizzát, máskor meg a fél is gondot okoz.
    a melleim megduzzadtak, rettenetesen fájnak, feszítenek és viszketnek is.
    Csak fehér folyásom szokott lenni. A fejem kegyetlenül fáj a halántékomnál, ezelőtti terhességemnél fájt ennyire, meg mikor magas lázam van, vagy magasabb vérnyomás valamitől.

    Válasz: És tesztet csináltál már? 😉

  • ROZSA

    2009. február 26. csütörtök

    Szisztok….. A kezdő hőm36.6,36.6,36.6, hóp 36.4, ismét fel,36.6, hóp 36.4,36.4, 36.7,már 5 napja 37.0 a mensimig 9 nap van hátra hózzákell tennem ,hogy 3 napja szurkál a hasam alja tegnap még hányingerem is volt. Mi lehet ez? Ha van valaki aki tudsegitenni írjon. köszike……..

    Válasz: A peteérés után megemelkedik a hő és úgy is marad, van akinél ez az emelkedés csak 36.8, van akinél 37.0 lesz, ez teljesen normális, nem a terhesség jele. A terhesség jele az lehet, ha nem jön meg és a hő tartósan fentmarad.

  • pagi

    2008. november 06. csütörtök

    Ági! Nagyon szépen köszönöm a választ! nagyon sok mindent helyre tett bennem, mert teli voltam kérdésekkel. Sokat segítettél! Amúgy mostanra tényleg leesett, ráadásul kétszer is. De most már akkor is értem! Köszönöm!

  • pagi

    2008. november 02. vasárnap

    Sziasztok! Szia Vida Ági!
    Tanácstalan vagyok. Mérem a hőmet már több, mint fél éve. Eddig se nagyon értettem, de legalább úgy volt, hogy menses alatt leesett, ill. ingadozott, aztán felment és stagnált. Legutóbb is mensi előtt 36,8 volt több napig (kb. peteérés (?) óta), aztán amit nem értek: mikor megjött lement 36,6, köv. nap 36,5, 36,6, 36,8, utolsó nap 36,3. Ekkor múlt el a mensim, ez eddig még nem is lenne érdekes ha azóta ingadozna. De nekem azóta stagnál 36,6 már 6 napja. Honnan tudjam meg, mikor van peteérésem? VAgy lehet, hogy a mensi utolsó napján volt peteérésem? (előző ciklusaimban sokkal nagyobbak voltak az ingadozásaim. 35,9-től 37-ig) Nagyon szerettem volna megtudni mikor van peteérésem, mert már nagyon szeretnénk babát. Azért mérem a hőmet (és mindig reggel felkelés után rögtön! 🙂 )
    Tud nekem valaki segíteni? (azon kívül, hogy vegyek ovulációs tesztet… 🙂 )

    Válasz: Pagi, a hőmérés alapja a korábbi tapasztalatokon alapszik. Ha eddig mindig leesett peteéréskor, akkor most is le fog esni. A mensi alatt általában mindenkinek leesik a hője, van akinek az elején, van akinek az utolsó napon, tehát ez most itt nem számít. Elvileg úgy szokott lenni, hogy minden nap kb ugyanannyi a hő a peteérésig, de amikor a peteérés jön, leesik. Mindegy, hogy egyébként mennyi szokott lenni, mert csak az ingadozás mértéke számít, a tendencia, hogy most éppen lemegy, vagy felmegy. Ha lemegy, akkor peteérés van és kész. Nálad ez a mostani elvileg a normális menet, tehát napokig kb. egyforma a mensi utáni időszakban a hő.

  • Yda

    2008. október 14. kedd

    Szia!

    A ciklusom elő felében 36,4 és 36,6 közöt, míg a második felében 36,6 és 37 között mozgott a hőmérsékletem. Az elmúlt 3 napban folyamatosan csökken (36,8; 36,7; 36,6), azonban még mindig nem jött meg. Lehetek még terhes szerinted?

    Válasz: A testhő esése a menses közeledtét jelzi, ha terhes lennél, fenn kéne maradnia.

  • md

    2008. október 10. péntek

    Szia! Szeptember 25.-én menstruáltam, de végig barna volt,kevesebb is,mint szokott, elég volt a tisztasági.Előtte gyakori volt a szédülés, fejfájás, alacsony vérnyomás,gyakori pisilés.Terhességre gyanakodtam,erre jött a barnázás.Mikor elmúlt 5 nap után,terhességi teszt negatív.Két napra rá szintén.Azóta az előző tüneteim elmúltak, jött helyette a mellérzékenység,hasfájás, néha derékfájás,a hőm folyamatosan 37,3.(Illetve 6.-án 36.8-talán p.é.?)Rákszűrésre 28.-ra van időpontom.Valami női betegségem lehet? Van, aminek hasonlók a tünetei?Köszönöm válaszodat…Szia

    Válasz: Lehetséged, ciszta szokott pl. ilyet okozni.

  • Reményke

    2008. szeptember 03. szerda

    Kedves Ági!

    5 hetes terhes vagyok. A petezsákom 7 mm-es. A testhőmérsékletem 37,3-4 fok. Nem terhes állapotomban 36,8 fok. Tudom, hogy természetes a hőemelkedés, akár végig is kitarthat. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi az a hőemelkedés, ami még elfogadhatónak számít. Ha esetleg feljebb megy, orvoshoz kell e fordulni?
    Válaszodat előre is köszönöm.

    Válasz: 37,5-ig normális, afölött, ha tartós, azért érdemes róla beszámolni az orvosodnak is.

  • Ildikó86

    2008. augusztus 16. szombat

    Nagyon köszönöm a választ…csak azt nem értem,hogy miért nem ment fel a hőm…?
    Akkor esélyes vagyok a babára?
    Bocsánat a sok buta kérdésért!
    További szép hétvégét!
    Ildikó

  • Ildikó86

    2008. augusztus 16. szombat

    Kedves Válaszoló!

    Megmutatnám a hő-görbémet és segítenél az elemzésben?
    Akkor most volt 11-én peteérésem? Szerintem semmi esélyem nincs a babára,mert nem ment fel a hőm. Remélem rosszul látom.
    A választ előre is köszönöm!

    http://www.ciklus.hu/images/diagramok/b784171e0b7c293e78ff33fbf6372b94_080727_080816_1218844800_.png

    Ildikó

    Válasz: Igen, 11.-én volt a peteérésed.

  • mcleod3

    2008. július 20. vasárnap

    Sziasztok!Azt szeretném kérdezni,hogy ha v.kinek a 31.napon du.36,2 a hőmérséklete attól még lehet terhes?Ui:kb.41 napos ciklus Köszönöm a segítséget és a válaszokat is.

    Válasz: Lehet. Nem szükséges, hogy magas legyen a hőd, a viszonyított értékek számítanak. Ha pl. eddig 36 volt a hőd és peteérés után mindig felmegy 36,2-re, és annak ellenére fennmarad, hogy a mensesednek meg kellene jönnie, akkor babát vársz. De az is lehet, hogy még nem volt peteérésed ebben a ciklusban és ezért alacsonyabb.

  • anna80

    2008. június 05. csütörtök

    Sziasztok!!!

    Nekem 28.án volt a peteérérsem 8napja és 4napja az ébredési hőmérsékletem 36.9, 36.7, 36.7, 36.7, ez jó vagy nem? Persze akció volt peteéréskor. 9.-én (nem kellene), hogy megjöjjön. Lehet ebböl valamire következtetni?
    Segítsen valaki! Köszönöm!!!

  • Niki

    2008. június 04. szerda

    Sziasztok!

    Egy kicsit meg vagyok ijedve! Nem tudom van-e valami baj, vagy ez így normális? 5-6hetes terhes vagyok, szép 8mm-es petezsákom is van már. Azt vettem észre, hogy azért vagyok annyira fázós, mert van egy kis hőemelkedésem (37-37,2), szinte állandóan. Nem érzem magam betegnek, nincs semmi bajom. Ez normális, vagy valami nem stimmel? Még majdnem 2hét van a következő uh-ig, megvárjam vagy menjek hamarabb az orvosomhoz?
    Kérlek segítsetek!
    Előre is köszi!
    Niki

    Válasz: Ez teljesen normális. Kb. a 14. hétig magasabb szokott lenni a hő, de van akinél az egész terhesség során így marad.

  • nika

    2008. június 02. hétfő

    Sziasztok!

    Segítségre lenne szükségem össze vagyok zavarodva.A múlthéten sokat idegeskedtem és kb 5 napja egésznap fura a gyomrom hányingerem van néha meg is szédülök folyamatosan ingadozik a testhőmérsékletem reggel alacsony este hőemelkedésem van.szerintetek mi lehet az oka. Esetleg baba??Én örülnék neki ha az lenne. De ne hiszem mert kb2hete múlt el.Nem tudom h mitől lehet ez . Kérlek segítsetek. Előre is köszi

    Válasz: Nem hinném, hogy terhes vagy, inkább gyomorrontás…

  • Eszter

    2008. május 22. csütörtök

    Szia Zsuzsi!

    Van egy program a Családtervezés, amit a TB ingyen biztosít. Bolgárkerék utca (Örs vezér tértől nem messze).
    Ott mindenben segítenek, minden ajánlott vizsgálatot elvégeznek (családi kórtöténetet felveszik, genetikai vizsgálat, nőgyógy., ha kell spermiumvizsgálat a férfinek), és mindez ingyen!
    Ha a népi módszerek nem válnak be, keress rá.
    Itt egy cikk róla elérhetőséggel, nyitvatartással:
    http://www.anyaleszek.hu/egy-hely-ahol-segitenek-a-gyermeket-akaro-paroknak–cikk

    Szia, és Minden jót!!

    eszty

  • Anikó

    2008. május 21. szerda

    Sziasztok!

    Én ezt már nem értem… tudna segíteni valaki?
    A reggeli hőmérsékletemet nézem már 3 hónapja… A ciklusom olyan 25 naposak. Ebbe a hónapba az ébredési hőmérsékletem (menzesz alatt) 36,5 36,5 36,5 36,5 36,4 36,5 (majd elmúlt és utána) 36,3 36,2 36,2 36,1 (itt lehetett a peteérésem, legalábbis remélem..) 36,7 36,6 36,6 ma pedig a 14 napomon ismét alacsonyabb 36,3. miért ingadozik ennyire? Jah és tegnap délutánés ma is megmértem én is, akkor pedig 37,1 volt. A gyomrom nem mindig émelyeg, de érzem… a hasmba pedig, mintha olykor éles tőrt döfnének. A párom épp baba projektbe vagyunk.. de már azt se tudom, hogy bennem mi zajlik jelenleg. Ami még fura, hogy olykor nekem is van olyan időszak pillanatok-percek amikor érzem, hogy lehet megjön.. de hülyeség, mert vicces lenne a 13. nap körül. Mi történik velem most? Lehet picicbabám van? De akkor miért ilyen a hőmérsékletem? Nem értem……..Légyszi segítsetek…
    Köszönöm előre is!

  • tv

    2008. május 20. kedd

    Hello!
    9 nap múlva menstruálok, ma 37- 37.5 volt a hőmérsékletem.. ez most rossz vagy jó? terhesség szempontjából. Én remélem hogy nem vagyok várandós..
    De nektek, akik babucira vágytok sok sikert és jó egészséget.
    Köszi a választ előre is

    Válasz: Mindegy. Mindenkinek magasabb a hője peteérés után akár terhes, akár nem.

  • Melinda

    2008. május 08. csütörtök

    Szia
    az oldalt megtaláltam a magyar oldalt is hozzá,csak ami le van írva magyarul az nem jön be az angol oldalon!!Sajnos.

  • Melinda

    2008. május 06. kedd

    Köszönöm nektek ezt a tanácsot!
    Utánna fogok nézni.
    A férjem már kétségbe van eseve..((

    Mégegyszer köszi!!

  • Zsuzsi

    2008. május 05. hétfő

    Szia!
    Ezek szerint Te még nem hallottál a Jónás módszerről?!
    85%-os az esélye, hogy az ún. Jónás napon megfogan a baba, míg az ovuláció idején csak 15%!
    Sőt, még azt is megmondja, hogy fiú lesz-e vagy lány. Bár szerintem ez nem olyan fontos. Amúgy ez a módszer az asztrológián alapul, de inkább olvass utána magad.
    Ha beütöd a keresőbe, biztosan megtalálod. Magát a táblázatot az astro.com-on lehet elkészíteni, de mivel ez egy angol oldal, van hozzá egy magyar is, ami lépésről-lépésre végigvezet téged. Ennek most nem jut eszembe a neve.
    Mi egyszer próbálkoztunk mindössze, és úgy tűnik bejött. Még nem 100%, de én úgy érzem, sikerült.:)
    Sok sikert!
    Zsuzsi

  • Lénárt József

    2008. május 05. hétfő

    Kedves Melinda, idézek Kurt Tepperwein: Savtalanítás a fiatalság forrása c. könyvéből

    „Gyermektelenség

    Hogy mennyire fontos a savtalanítás a terhesség szempontjából, azt abból is láthatjuk, hogy a magzatvíznek optimális esetben, tehát ha minden természetesen megy, 8.5 a pH-értéke.

    A testnek nagyon nehéz betertania ezt az értéket, ha a környező szöveteknek a túlsavasodás miatt talán 6.5 vagy annál is alacsonyabb a pH-értéke, és ez néha egyszerűen megoldhatatlan, bármennyire is vágyik egy nő gyerekre, és bármilyen optimális is egyébként a környezet.

    Elsősorban a fogamzásgátlók szedése okoz természetellenes savfelhalmozódást, és sokan azért nem esnek teherbe, mert a túlsavasodott test nem fogamzóképes. Ezért már hónapokkal a tervezett terhesség előtt gondoskodni kell a természetes sav-bázis egyensúlyról, hogy a gyermek az anyaméhben harmonikus környezetben nőjjön fel, és az egyészséget károsító terhelésektől mentesen kezdhesse meg az életét.

    De a nő és a jövendőbeli anya számára is fontos a savtalanítás, mert a gyermek szükség esetén az anya testének tartalékaiból veszi le azt, amire szüksége van, és ez az anyánál hiánytünetekhez vezethet. A túlsavasodott kötőszövet nem tud optimálisan visszafejlődni, és így nemcsak terhességi csíkok maradnak vissza, de gyakran egy egész életre eldeformálódik az alak, ami nagyon megterhelő lehet az érintett nőnek, ugyanakkor teljesen szükségtelen.”

    József

  • Melinda

    2008. május 05. hétfő

    szia!

    Már több mint fél éve próbálkozunk a férjemmel,de hiába.Két orvosnál is voltam de egyik sem küldött sehová,még egy vérvételre sem.Hőmérőzzek!!ez volt a válaszuk.
    A mestruációs ciklusom össze vissza van,25-27-26-naponkét.változó,sőt a hőmérséklet emelkedésem is.soha nem félidőnél van peteérésem,vagy a hőmérsekletem szerint nincs semmi.

    Mit csináljak!szerinted?

Comment navigation