Terhességi tünetek: Lábszárgörcs

Az egyik legkellemetlenebb terhességi tünet a lábszárgörcs. Általában éjszaka jelentkezik és az egyébként is egyre kényelmetlenebb alvást tovább nehezíti. Szerencsére van rá megoldás.

Terhességi tünetek: LábszárgörcsA lábszárgörcs oka általában a kalcium és magnéziumhiány. E két nyomelemet kell pótolni és máris alábbhagynak a panaszok. Ha 2-3 napig napi 1-1 pezsgőtablettát iszol, az már elég szokott lenni.

Azonnali megoldás is van a problémára: spiccelj lábfejeddel, majd pipálj, aztán ismételd ezt a gyakorlatot néhányszor és a lábszárgörcs máris elmúlik.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 Comments

 • Cseh Annamária

  2010. november 10. szerda

  Szia Ági,

  Az első babámat várom és azt szeretném kérdezni, hogy az normális e ha az első mozgásnak vélt érzést nem minden nap érzem. Lehet, hogy nem is azt érzem, hogy megmozdult a baba? Honnan tudhatom biztosra, hogy tényleg a babát érezem?

  Válaszod előre is köszönöm

  Annamari

  • Vida Agi

   2010. november 13. szombat

   Ezt nem lehet az elején biztosra tudni, de az egyáltalán nem gond, ha nem érzed minden nap most még, mert még nagyon picike ilyenkor.