Terhességi tünetek: Lábszárgörcs

Az egyik legkellemetlenebb terhességi tünet a lábszárgörcs. Általában éjszaka jelentkezik és az egyébként is egyre kényelmetlenebb alvást tovább nehezíti. Szerencsére van rá megoldás.

Terhességi tünetek: LábszárgörcsA lábszárgörcs oka általában a kalcium és magnéziumhiány. E két nyomelemet kell pótolni és máris alábbhagynak a panaszok. Ha 2-3 napig napi 1-1 pezsgőtablettát iszol, az már elég szokott lenni.

Azonnali megoldás is van a problémára: spiccelj lábfejeddel, majd pipálj, aztán ismételd ezt a gyakorlatot néhányszor és a lábszárgörcs máris elmúlik.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 Comments

  • Cseh Annamária

    2010. november 10. szerda

    Szia Ági,

    Az első babámat várom és azt szeretném kérdezni, hogy az normális e ha az első mozgásnak vélt érzést nem minden nap érzem. Lehet, hogy nem is azt érzem, hogy megmozdult a baba? Honnan tudhatom biztosra, hogy tényleg a babát érezem?

    Válaszod előre is köszönöm

    Annamari

    • Vida Agi

      2010. november 13. szombat

      Ezt nem lehet az elején biztosra tudni, de az egyáltalán nem gond, ha nem érzed minden nap most még, mert még nagyon picike ilyenkor.