A kedvenc közös játékotok (JÁTÉK)

Mit szeretsz a legjobban közösen játszani a gyermekeddel? Írd le a kedvenc közös játékotokat november 23.-án déli 12 óráig ide a hozzászólások közé és nyerd meg Vida Ági legújabb Gyógyító játékok című multimédiás oktatóanyagát 8900 Ft értékben!

A feladat

Írd le a hozzászólások közé azt a játékot, amit a legszívesebben játszol közösen a gyermekeddel! A játék neve mellé írd meg azt is, miért játsszátok ezt szívesen, milyen előnyét látod az adott játéknak.

Ne feledd! a hozzászólásod felett mindenképpen add meg a teljes nevedet és azt az e-mail címedet, amin elérhetünk, ha nyertél.

A nyeremény

Ha válaszolsz a kérdésre, sorsoláson veszel részt, amelyen a 3 legszerencsésebb játékos megnyerheti a Gyógyító játékok című legújabb oktatóanyagomat 8900 Ft értékben. Ebben az anyagban olyan játékokat gyűjtöttem össze születéstől 4 éves korig, amelyeknek segítségével a leggyakrabban előforduló fejlődési és nevelési problémákat tudod játékos módon orvosolni. Többek között olyan problémákra mutatok játékos megoldásokat, mint például: nem szeret hason lenni a baba, nem eszik önállóan, nem tud pohárból inni, válogat, csak szórakoztatva eszik, hisztizik, harap, nem alszik a saját ágyában és még sok minden másra, ami születéstől 4 éves korig felmerülhet!

A határidő

Hozzászólásokat beküldeni legkésőbb november 23.-án kedden déli 12. óráig lehet.

Sorsolás: november 23.-án 14 órakor

A nyerteseket nyereményükről e-mailben értesítjük.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

468 Comments

  • Kiss-Tóth Gabriella

    2010. november 22. hétfő

    Szia Ágnes!

    18 hónapos a kisfiam és már másfél hónapja nappal nem, csak este és hajnalban szopcsizik. Ezért kérdezem a következőt. Olvastam, hogy a napi „tejszükséglete” egy ilyen korú gyermeknek 2×200 ml. Zsombor a Nestle 1-3 éves korig tejitalt issza, de abból is csak 90ml-t. Ezt reggel issza tejként néha kakaóként. Délután is próbáltam neki adni kisebb-nagyobb sikerrel. Ha elkészítem ezt az itat, magammal vihetem vagy az elkészítést követően meg kell inni egy? Nem romlik meg ha elvisszük magunkkal?
    Köszönöm a választ!
    Üdv. Gabi

  • Szidónia

    2010. november 22. hétfő

    Andrea kislányom 10 hónapos a legújabb az,hogy kézenfogva elindultunk járni körbe a lakást felfedezni bekukuntani a fiokokba szekrényekbe és ezért elrejtek oda érdekes kincseket számára nagy figyelemel nézegeti és majd szájába veszi,de van egy bödönkénk is amibe be kell hejezni a fomákat (kocka,kör stb.)ketten behejezük és alig várja benyomhasa újjával aztán tapsolunk együtt sikerült!:)este lapozuk a szines könyveket olvasunk mondokákat és még sok minden mást is.:)

  • gizdus

    2010. november 22. hétfő

    Az én kislányom 15 hónapos,minden orvosi vizsgálatnál nagyon sír,így kitaláltam hogy megpróbálom megbarátkoztatni a vizsgálattal.Vettem 1 orvosi táskát és a sztetoszkóppal megvizsgáljuk,az összes plüss játékát,közben halló-halló-t mondunk,aztán bekukucskálunk a fülükbe,megnézzük a torkukat, és némelyik szúrit is kap.nagyon tetszik neki…a szúrinál ő is áúúú-t mond…, a torok nézésnél áááá-t.A legutóbbi vizsgálatnál már tudta mi fog jönni és nyugodt maradt.

  • Lengyel Kati

    2010. november 22. hétfő

    Sára lányom egy picivel több mint 5 hónapos, és egyik kedvenc játéka a hintázás. Hogyan hintáztatom? Úgy, hogy becsüccsentem a lábaim közé, hátul meg összkulcsolom a lábaimat, így tartom a hátát. Olyan mint egy személyreszabott karosszék. Előre-hátra, meg oldalra dülöngélve énekelem a hinta-palintát. Sára nagyon élvezi, no meg én is. Plusz egy kis hasizomerősítőt is végzek.

    • sensike

      2010. november 22. hétfő

      Kedves Ági!

      Először is, nagyon szépen köszönöm neked ezt a játékos fórumot, visszanézve a hozzászólásokat remek ötleteket találok benne mostanra és későbbre is. A kislányom 6 hónapos akinek a kedvenc játéka jelenleg a kukucsolás, elbújik egy kendő mögé, amikor keressük lekapja arcocskájáról és hangos kacagása betölti az egész szobát. Természetesen a mondókák, versek betöltik napjainkat. De nem feledkezhetünk meg a csörgők, készségfejlesztős kockákról és a tükör varázsáról sem 🙂

  • Horváth Veronika

    2010. november 22. hétfő

    Kislányom 10 hónapos, és borzasztóan szeret bújocskázni, de nálunk az a felállás, hogy apa bújik el, és borzasztó nagy öröm ha előkerül.A másik játék, ha hátat fordítunk, és hirtelen visszafordulunk. Mind két játékban időhúzás van a csattanóig, így a türelmét fejleszti.

  • Timea

    2010. november 22. hétfő

    A kislanyom 2 es fel honapos es a kedvenc jateka eddig, a kezemben hintaztatas olyankor nagy szeles mosoly csucsul a kis arcikajan, termeszetesen van neki tobb jateka de meg olyan pici hogy anyucival a vilagon a legjobb jaszani.

  • Gulyás Anita

    2010. november 22. hétfő

    Kisfiam decemberben lesz egy éves. Egyik kedves elfoglaltsága a dalok, és mondókák hallgatása, amit már reggel kér, hogy tá-tá azaz tánci-tánci. A zenére nagyon ügyesen mozog:-) Tanuljuk az állatok utánzását, melyik állat milyen hangot hallat.Szívesen játszik a formabedobós játékkal, visszapakolja a „kockákat” a helyére. A zenélő, állathangokat kiadó játékkal is sokat játszik. Egyik kedves játéka a kukucs játék, most már kezdi „elbújtam gyere utánam anya” játékot is játszani:-) A képes könyveket is sokat forgatja, megkeresi az állatokat. Esti zárásként a tv maci nézése egy nagyon jó elfoglaltság számára, ezzel tudatosítom a fogmosás fontosságát és tudja utána már a fürdés és esti pihenés következik.

  • Varga Beatrix

    2010. november 22. hétfő

    Kislányom 7 hónapos és most a legjobb játék a közösen játszott kukucska minél nagyobb és vékony takaróval.A lábammal valamint a kezemmel sátorféleséget csinálok amit megpróbál utánozni. Mivel vékony a takaró a fény átszűrődik így színes is lesz a játék.Aztán felváltva keressük meg egymást a takaró alatt. Azért jó mert sokat fejlődött a kézügyessége, pl. eddig csak magára húzta a takarót és utána kétségbe esetten üvöltött, hogy valaki szedje le róla.

  • Tóth Ildikó

    2010. november 22. hétfő

    Az én kisfiam 10 hónapos.
    Mostanában a legjobban a könyvespolcot szereti lepakolni.
    Imádja, ha az apukája jó magasra feldobja, nagyokat kacag, ha „lovagoltatjuk” a térdünkön, már élvezi a mondókákat. És természetesen a „kukucskálás”, még az etetőszékből is incselkedik velünk.
    Már járunk játszótérre is, itt a libikóka a kedvenc, hangos énekléssel kíséri a hintázást.

  • Karvainé Lajtos Ildikó

    2010. november 22. hétfő

    Nagylányom 6éves:rajzolni szeret(érzelmek,gondolatvilág kifelyezése),színezni,szerepjátékot játszani a tesókkal.
    Fiam 3,5éves:autókat szereti nagyon!
    Kislányom 20hónapos,részképességzavaros,hipoton.Őt minden érdekli:rajzol,könyvet nézeget,építőzik.2hónapja mászik,úgy közlekedik mindenfelé.

  • T.Szabó Anikó

    2010. november 22. hétfő

    Kedves Ági!

    Milán 8+fél hónapos. Igaz, hogy hallássérült, de a hallókát használva nagyon szeret hangos könyvet nézegetni és lapozgatni, igaz, hogy villog is. Mostanában fedezte fel a gurítást is (labdákat, autókat). Nagyon szereti a tornyot is lerombolni.

  • Kothencz Mónika

    2010. november 22. hétfő

    Réka lányom most 14 hónapos,a kedvenc időtöltése a könyv lapozgatás,és a szavak elsajátítása.Én mutogatom neki a képeket a könyvben,mondom,hogy mit látunk,Ő pedig próbálja utánozni a kiejtésemet.Több kevesebb sikerrel.Azért szeretjük mindketten,mert sokat nevetünk egymáson.Úgy vettem észre,hogy rettentő sokat fejlődött a beszédkészsége mióta „könyvezünk” Imádom,ahogyan próbálkozik.

  • Szalai Henriett

    2010. november 22. hétfő

    Keves Ági!!

    7 hónapos kisfiam kedvenc játéka az általam varrt babahintában a hason való hintázás, valamint ugyanez kézben tartva. Azért játszuk ezt szívesen, mert ez örömöt okoz neki, valamint azt hallottom, hogy fejlődése szempontjából is fontos az efféle mozgatás.

    Üdv.: Heni

  • Haranginé Balázs Alexandra

    2010. november 22. hétfő

    Flóra 14 hónapos, sok mindennel szokott játszani, főleg velünk (apa, anya és a 7 éves bátyó), de a játékok között amit a legjobban szeret az a bábozás. Már 2 hónapja csináljuk és nem unja még mindig. Szerintem nagyon jó, mert sokféle érzelmet ki lehet vele fejezni, és nagyon cuki, ahogy nyújtja az ujját, hogy húzzam fel rá. 🙂 A különböző szituációk miatt még inkább empatikussá válhat és kreatívabbá. Csak ajánlani tudom!

  • Nagy-Lang Friderika

    2010. november 22. hétfő

    9 hónapos kisfiammal legszivesebben a következőt játszuk:

    A Montessouri torony gyűrűit tesszük egymás feje búbjára és amikor leesik mondjuk hogy:BUMMM és kacagunk.
    Ezeket szoktuk a földön is gurítani és amikor eldölnek akkor:BUMMM és kacagás.
    Az elgurult játékokat visszahozza és a kezembe adva kéri hogy gurítsam el.

  • Zsófi

    2010. november 22. hétfő

    Kisfiam 5 és fél hónapos. A mi kedvenc játékunk a fürdés. Esténként nem is fürdünk, inkább úszunk. A kiskád helyett, már 3 hónapos kora óta nagy kádban fürdünk, ahol akkorákat csapkod a lábával és most már a kezével is, hogy az egész fürdőszoba úszik a víztől. Hasról hátra, hátról hasra fordítjuk és így úszkál nminden este fél órát hatalmas mosolyok és nevetés közepette. A legjobb játék pedig az, hogy a zuhany kötelébe lehet közben kapaszkodni, rángatni és a vízhőmérőt rágcsálni. Legszívesebben egész nap fürdenénk!

  • Zsoka

    2010. november 22. hétfő

    a mászós fogócska! :))

  • Kriszta

    2010. november 22. hétfő

    Sziasztok,
    kislányunk Flóra 3 hónapos és megerősíthetem, hogy tényleg nem lehet az együtt játszást elég korán kezdeni! Mi másfél hónapos korában beruháztunk egy játszószőnyegre -igazából apa ötlete volt én nem igazán hittem, hogy hasznos lesz, belátom tévedtem -, amin azóta is lelkesen hancúrozik, rövid ideig akár már egyedül is, de jellemzően még mi is mellette vagyunk és folyamatosan beszélünk hozzá ill. dicsérjük. (Sőt a földre téve még körbe is lehet táncolni!) A leányzó már nem csak ütögeti a lelógó figurákat, de meg is fogja őket, sőt olykor ráncigálja és próbálja a szájáig elhúzni 🙂 Kb egy hete már ’beszél’ is az állatkákhoz.
    Néha apának is lehet igaza! 😛 Jó játékot mindenkinek!
    Üdv, Kriszta

  • Szilvi

    2010. november 22. hétfő

    Az én kisfiam 7hónapos múlt. Jelenleg a kedvenc játéka az anya által magasra felépített tornyok lebontása. Ezt annyira élvezi,hogy így lehet a legjobban a mászásra ösztönözni.Ha észreveszi,hogy építek ő máris elindul,hogy lerombolja.

  • Czobor Krisztina

    2010. november 22. hétfő

    Kisfiam, Patrik ma 17 hónapos. Nagyon szeret a szabadban lenni, imád motorozni, Egyre ügyesebben manőverezik vele és sajnos egyre gyorsabb is 😀 Néha a kedvenc majmát is elviszi egy körre. Minden érdekli, aminek kereke van (dömper, autó, busz, stb,) ezeket tologatjuk, néha még a kisebbekre is ráül 😀 Az utcán persze megvizsgálja a babakocsikat, bicikliket is.
    Rendszeresen sétálunk az extrém park mellett és ott elleste az egykerekezést is 😀 Szereti a labdákat is pattogtatni, pörgetni. Talán a pörgés-forgás izgatja most a legjobban. Nagyon aktív baba, állandó mozgásban van, a mesekönyv nézegetés nem foglalja le sokáig, de azt is szereti. A formabepakolós, összepakolós, építős játékokat is ügyesen megcsinálja, de inkább játékokat összekombinálni szeret, pl. hogy forog a kocka a motor kerekén…kísérletező típus, sokszor meglep.

  • iberke

    2010. november 22. hétfő

    Szia, mi vettünk a „testvér” áruházban egy akciós nagy labdát, mint a fittnes termekben.. na arra ráfektetem az 5 hós picit és fogom hol a lábát, hol a kezét úgy hogy rajta fekszik és ide-oda gurul közben a labda, ő a tetéjén fekszik, hol hason hol háton és közben gurgulázik, kacag, egyszerűen imádja…

  • Cseke Betti

    2010. november 22. hétfő

    Kedves Ági és Mindenki!

    Kisfiam, Ákos 3,5 hónapos. Minden perc csodálatos vele és Ő egy vidám, mosolygós baba.
    Van azonban valami, ami kihozza a béketűrésből. A HASONFEKVÉS! 🙂
    Hason alszik, de napközben nem szeret hason feküdni, sőt, ilyenkor kitör belőle a kis oroszlán..
    Szeretném neki a lehető legjobbat megadni, és rengeteget cikket, véleményt olvasok. Így a hasonfektetés fontosságáról. Ő az első gyermek, talán túlreagálom, de… Még nem forog, bár szerintem nincs elkésve. Ugye???

    A játék (ami a fenti aggodalomból született) a fitball torna! Na, nem nekem, hanem Neki!!
    Óvatosan, nagyon figyelve rá, ráfektetem hason a fitball labdára és tornázunk. A labda nagy, lát róla (engem és a kutyát), kacarászik, nagyokat nevetünk, miközben a labda finoman mozog alatta..
    Ettől fejlődnek a kis izmai, a mozgáskoordináció és az egyensúlyérzéke.
    Természetesen az is nagy élmény, ha velem együtt ül a labdán és nagyon finoman ugrálunk rajta.
    Ez a mi legújabb, kedvenc játékunk.

    Boldog perceket nektek is!

  • Bajti

    2010. november 22. hétfő

    10 hónapos ikerfiaim igazi örökmozgók. Igazából nincs olyan játék, ami 10 percnél tovább lekötné őket, főként, hamegjelenik a porszívó , mert akkor mindent eldobnak a kezükből és kezdődhet a háztartási gép teljes feltérképezése. Igazából egymással szoktak nagyon sokat játszani.
    Fürdés előtt lefekszek hozzájuk a szőnyegre, ahol kimerülésig „agyongyöntöljük” egymást. A fiúk legyőzik anyát, aki utána össze-vissza csikizi és puszilgatja őket. Talán ez az, amit legjobban kedvelnek a napi játékban.

  • Doktorik Renáta

    2010. november 22. hétfő

    kisfiam,viktor 10 honapos,amiota mászik a kedvenc játékunk az a labda,van neki öt labdája,imádja öket.most már áll és lépeget,és az a mániája hogy lehejol a labdáért fogja a kezébe,majd ledobja aztán belerug,biztos focista lesz.másik kedvencünk a kukucska,elkell bujnom valami mögé,és mondom kukk,ezen örült nagyokat kacag.de örülök neki hogy legalább ezek lekötik,a labda abbol jo és fejleszti,hogy mindig van hová menni,amerre a labda gurul. üdv.Reni

  • Kovács Andrea

    2010. november 22. hétfő

    Szia!

    Az én kislányom, Dorka 4 hónapos. A jelenlegi kedvenc játékunk a pléden gurulás. Valószínűleg ennek hatására tanult meg átfordulni is. Csak lefektetem egy pléd végére, és átgurítom a másik oldalára. Egyszerűen imádja a kiscsaj, hatalmas sikításokkal tarkítja.

  • Gina

    2010. november 22. hétfő

    Szia Ági,

    A kisfiam 14 hónapos lesz a hétvégén nagyon aktív baba és a kedvenc játékunk a bújócskázás nagyon szeret az ajtók mögé bújni és onnan kukucskálni és ha megtaláltuk jöhet a kergetőzés, ezen kívül nagyon szereti azokat a játékokat amibe be lehet dugdosni a különböző formákat. De az ő kedvence a telefontöltők dugdosása lenne a konnektorba a hajunk égnek áll tőle, mindenféle ezközt bevetettünk a védelme érdekében. Az apukája szerelő és ha a műhelybe tévedünk akkor ő is felkap legalább egy kulcsot, de inkább amennyit elbír és ő is próbálja szerelni a motorokat. Kinn az udvaron pedig a homokozás a nagy kedvenc, valamint a kavicsgyűjtés és a szomszéd tyúkjainak etetése. Nagyon szeret nekem is segíteni a pancsolós dolgokat szereti leginkább, nem bánná ha követ kéne mosni egész nap, csak hogy nyakig vizes lehessen. Szóval egy igaz kis örökmozgó, mindenre kíváncsi és nem szeretne kimaradni semmiből.

  • Eva

    2010. november 22. hétfő

    A mi kis fiunk, Erik par nap mulva lesz 8 honapos. Sok minden erdekli, megnevetteti es kivancsiva teszi. Mostansag kezdte megszeretni a labdat (nagy meretu, szivacsbol keszult), ezzel imad jatszani. Persze ideig-oraig. Vagy ulve adogatom neki (segitenem kell abban, hogy megfogja), nezegeti egy kicsit, en kerem, hogy dobja vissza anyanak, erre o leengedi es a labaval is segit visszaguritani. S aztan megint guritom neki, o vissza. Kozben neha eldugom a hatam moge es kerdem, hol a labda (micsoda arckifejezesei vannak :)). Amikor eloveszem, mondom, itt a labda, erre o nagyon megorul! Megtanulja, hogy a labda attol ott van, hogy o nem latja. A labdat szereti rugdosni is. Van egy ajtora akaszthato hintaja, amiben kedvere ugralhat. Mikor ebben ul, passzolom neki a labdat, o pedig nagyon ugyesen visszapasszolja :)s igy tovabb. A koordinacios keszsege fejlodik szerintem. A masik kedvenc az a lampa-kapcsolgatas (persze en kapcsolgatom, o nezi). A plafoni is es az elemlampa is nagyon tetszik neki. Es mar tudja, hogy valamit a falon fel es le kell kapcsolni, hogy egjen/ne egjen a lampa! Nagyon kis edes! Nagyon szereti azt a jatekot is, hogy az egyik nagyobb dobozaba belerakok mindenfele jatekot (mindig masat), melleulunk mindketten a foldon, elkezdek kopogni az egyik oldalan es kerdezem, ki lakik ott? Aztan felenk forditom a nyilast es kezdek kivenni belole jatekokat, egyenkent. Nevet nevezem mindegyiket es elmutogatom, hogy jatszunk azzal a jatekkal. Kozben nagy kivancsian nezi, mi a kovetkezo jatek. O kezbe vesz mindent, megnezegeti, a vegen mindig valaszt egy ‘kedvence’ es azzal kozos aztan jatszunk tovabb egy kicsit. Ezzel a memoriaja fejlodik es megtanulja, hogy a jatekok a dobozban laknak 🙂 hatha kesobb tudni fogja, osszepakolasnal 🙂 Sorolhatnam meg a jatekokat, amiket szeret: lufi, szennyeskosar-buvoles, anya kalapja, enekles-tapsolas stb, de ezek most a kedvencei. Na, meg apa csikizese estenkent 🙂

  • Borbola Gyöngyi

    2010. november 22. hétfő

    A nagy kisfiam két és fél éves. A jelenlegi nagy kedvence a bábozás. Én, anya, kitalálok mindenféle történetet és azt elszerepeltetem a bábokkal, játékokkal. Megyünk étterembe, ahol a pincér mindenfélét kérdez, hoz, felszolgál. De van, hogy a mérnök bácsi ellenőrzi a munkákat a telepen, ellenőrzi a munkagépek állapotát. Nagyon szereti a munkagépeket, amióta a városban mindenfelé ilyeneket látott.
    Azért kezdtem el ezt a bábozósdit, mert a kisfiam még nem beszél. Gondoltam ösztönzöm egy kicsit, és talán észrevétlenül is el kezd beszélni. Az már látszik, hogy azóta bátrabban próbálkozik a beszéddel. Nekem ez már elég. Eddig ugyanis félt a beszédtől.
    Doktor bácsisat is szeret játszani. Amióta ezt játsszuk, nem sír a doktor néninél.
    Hat hónapos kisfiam az olyan játékokat szereti, ami hangot ad ki. De legfőképp apa vagy anya a „jó játék”. 🙂 mondókákat szeret hallgatni, és dalokat. Ha nagyon álmos dúdolásra alszik el a leghamarabb. Minden újdonság érdekli, de én leginkább sokat beszélek hozzá.

  • Markovics Kitti

    2010. november 22. hétfő

    Sziasztok!

    Kisfiam másfél éves. A legjobban azt szeretem, mikor furulyázom neki és Ő közben rázza a popsiját ( a tánc azért erős túlzás lenne :)). Aztán mikor befejezem a furulyázást és éneklem az adott dalt, akkor kikapja a furulyát a kezemből és fújja és fújja és fújja…

  • Anita

    2010. november 22. hétfő

    Szia,Ági!
    Nagyon örülök ennek a honlapnak,és nagyon köszönöm a hírleveleket.Nagyon szeretem.
    A kisfiam dec. 4.-én lesz 6 hónapos. Kedvenc játéka most egy kiskakas,amit fel lehet lógatni,van rajta,szárny,ami,zörög,ahogy gyűrködi,de ő legjobban a cimkét szereti enni,nem tudom mi van rajta olyan finom.Egyébként imádja ha az ölemben ül,és olvasok Neki, vagy nyelvtörőket mondok neki ,úgy ,hogy előttem fekszik,nagyokat kacag rajta.Puszi,Anita!

  • Kovács Csilla

    2010. november 22. hétfő

    Anita dec.1.-én lesz 8 hónapos.kb. 7 hónaposan kezdett el mászni,vele együtt feltérdelni és felállni.És picit menni is.Azóta csak ez a lényeg.:-) nagyon szeret anyával és apával hintázni,imádja, ha a levegőbe dobáljuk,vagy a hátán fekve „megesszük”,csiklandozzuk.Ilyenkor hangosan nevet,visítozik.Olyan aranyos ilyenkor!!!!!!!!!!Mindannyiunknak jót tesz a nevetés.A hintázás fejleszti az egyensúlyérzékét.Jó együtt játszani.:-)

  • Vida-Szeker Mária

    2010. november 22. hétfő

    Kedves Ági!

    Szabi 9 hónapos, és most kezdett erőteljesen érdeklődni hirtelen minden iránt! 🙂 Egyik kedvenc időtöltésünk az ebéd utáni fél-egy óra, amikor is ő a kiságyában ül a du-i alváshoz készülődve, és amíg én Harry Pottert olvasok neki(angolul), szétszedi a mozgatható dolgokat körülötte, megrágja az ágy szélét..:) De ha nyűgös napja van, akkor csapot-papot otthagyva a földön ülünk, ő az ölemben, és a Ringató foglalkozásokat próbálom vele újrajátszani: mondókázunk, énekelgetünk, ölben játszható játékokat játszunk,és persze ha elfelejtettem egy-két sort, simán költök helyette egyet – ez nem lehet akadálya egy jó kis mulatságnak! 🙂 Van még egy édes dolga: simán leszedi bárkiről a baseball sapkát! Igazi pasi!

  • Barnáné Gunther Annamária

    2010. november 22. hétfő

    Vivien 26-án lesz 10 hónapos. Imád zacskóval- szigorúan felügylet mellett!!!- és dobozokkal -bármilyen krémesdoboz, vagy a papírtörlő gurigája- játszani. Van egy bólogató kutyusa, olyan vigyázva simogatja, mintha élő lenne és kacarászik hozzá. Mostanában sokat mutogat, borzasztó kíváncsi mindenre. 🙂

  • Linda

    2010. november 22. hétfő

    Kedves Ági,
    az én kisfiam 5 hónapos, azt szereti a legjobban, ha úgy teszünk, mintha megennénk a pocakját vagy a nyakát. Ilyenkor nagyokat tud kacagni. Nagyon szereti még az ágya fölött lévő cicás körforgót is, úgy tudja őket bámulni, mintha megbabonázták volna.

  • Dudásné Kiss Anita

    2010. november 22. hétfő

    Kedves Ági!
    13 hónapos kislányom kedvenc időtöltése a mondókázás és a „kukucsolás”!Ölbéli játékokat szoktunk legtöbbször,hiszen az ő korának még ez a legmegfelelőbb!Ezeket a játékokat mindenkinek megmutatja,és olyankor nagyon büszke magára!

  • Kiss Nikolett

    2010. november 22. hétfő

    Szia Ági!
    A kislányom 11 hónapos!
    A kedvenc közös játékunk a kukucskálás és a négykézláb kergetés.Akár fél órán át képes lefoglalni őt és közben úgy nevet,hogy a szeme belekönnyezik (nekem is). 🙂

  • L. Gégény Anna

    2010. november 22. hétfő

    Kisfiam éppen egy éves. Nagyon szereti az ölbeli játékokat. Gyakran improvizált kis versikékkel, mondókákkal játszunk höcögtetőset. Nagyokat kacag, szereti, ha közben „leejtem”. Mindent nagyon szeret, ami ritmusos. Másik kedvence a kergetőzés, nagyon szeret hangosan sikongva, nevetve menekülni előlem, miközben alig várja, hogy elkapjam. Mivel a kukucskázás is nagy kedvenc, itthoni beceneve: Kuksimazsola. 🙂

  • Miklos Kokor Erzsebet

    2010. november 22. hétfő

    Szia Agi!
    Kisfiam 16 honapos es mindennap orome telik felfedezni a vilagot maga korul.Fa vonatocskajat nagyon szereti es a labdajat rugdalni no meg az allatos kepes meseskonyvet nezegetni es hallgatni,de a legjobban velem szeret tenni-venni a konyhaban vagy barhol ahol a „felnottek” dolgai kozott turkalhat kedvere.Mivel jo sok hely van a konyhaban ,kialakitottunk neki egy reszt,ahol olyan dolgokat tartunk,amivel jarhat,hogy ne tiltasokbol alljon a napunk.
    Koszi a sok jo tanacsot,maradunk hu olvasoid-Anyuka es a kisfia.

  • Erika

    2010. november 22. hétfő

    Sziasztok!
    Az én kislányom 2 hónapos!Van egy nagyon aranyos kis könyve anyagól amiben megtalálható zümi a méhecske, piros alma a kukaccal, napocska aki el tud bújni a felhő mögé, Oszkár a kutya aki a csontjával játszik, és persze a kis piros pöttyös fülű elefánt!Nagyon szereti őket!Órákig képes mesélni nekik!

  • Harmati Andrea

    2010. november 22. hétfő

    Kedves Ági,
    a kedvenc játékunk az éneklés, táncolás. Berakom a CD-t és végiéneklem, mutogatom Petinek, aki most 5 hónapos. A legjobb részeknél már előre nevet és próbál velem táncolni, mutogatni. Lassan új CD-t kell választanom, mert ezt már nagyon tudjuk! :-))
    Üdvözlettel
    Andrea

  • Eva

    2010. november 22. hétfő

    A mi kis fiunk, Erik par nap mulva lesz 8 honapos. Sok minden erdekli, megnevetteti es kivancsiva teszi. Mostansag kezdte megszeretni a labdat (nagy meretu, szivacsbol keszult), ezzel imad jatszani. Persze ideig-oraig. Vagy ulve adogatom neki (segitenem kell abban, hogy megfogja), nezegeti egy kicsit, en kerem, hogy dobja vissza anyanak, erre o leengedi es a labaval is segit visszaguritani. S aztan megint guritom neki, o vissza. A labdat szereti rugdosni is. Van egy ajtora akaszthato hintaja, amiben kedvere ugralhat. Mikor ebben ul, passzolom neki a labdat, o pedig nagyon ugyesen visszapasszolja :)s igy tovabb. A masik kedvenc az a lampa-kapcsolgatas. A plafoni is es az elemlampa is nagyon tetszik neki. Nagyon szereti azt a jatekot is, hogy az egyik nagyobb dobozaba belerakok mindenfele jatekot (mindig masat), melleulunk mindketten a foldon, elkezdek kopogni az egyik oldalan es kerdezem, ki lakik ott? Aztan felenk forditom a nyilast es kezdek kivenni belole jatekokat, egyenkent. Nevet nevezem mindegyiket es elmutogatom, hogy jatszunk azzal a jatekkal. Kozben nagy kivancsian nezi, mi a kovetkezo jatek. O kezbe vesz mindent, megnezegeti, a vegen mindig valaszt egy ‘kedvence’ es azzal kozos aztan jatszunk tovabb egy kicsit. Sorolhatnam meg a jatekokat, amiket szeret: lufi, szennyeskosar-buvoles, anya kalapja, enekles-tapsolas stb, de ezek most a kedvencei. Na, meg apa csikizese estenkent 🙂

  • Németh Veronika

    2010. november 22. hétfő

    Sziasztok!
    Kareszbaba 1 hét múlva lesz 7 hónapos. Szeret egyedül is tevékenykedni, nem kell állandóan foglalkoztatni, a legkedvencebb kedvence talán egy kelj-fel-kacsa, minden nap hosszasan üldözi, ahogy rácsap a kezével, odébb löki, és mehet utána…
    A közös játékok közül nagyon szereti az éneklős-mondókás lovagoltatókat, csikizést, hempergést, gyömöszölést. De ami soha nem unalmas, az a dobálás – ebben mi mindig előbb elfáradunk, mint ő (lassan 9 kiló) 😀

  • Ildikó

    2010. november 22. hétfő

    Kisfiam 9 és fél hónapos. Mivel az utóbbi napokban felfedezte, hogy már tud állni, illetve felállni legszívesebben így szemlélgeti a világot. De tetszik neki a csúszdázás és az is, ha gurítom a labdát a csúszdán. Ilyenkor nagyokat kacag. Imádja ha sétálni megyünk, mert ilyenkor (is ) folyamatosan énekelek neki. Nagyon szereti ha egy fazékfedőt pörgetek neki a földön ( búgócsiga gyanánt ) és ha focilabdát rúghat a segítségünkkel, illetve ha azt is pörgetem. El szoktunk bújni a szekrényajtó mögé és onnan kukucskálunk ki a nagyapjához, ami szintén nagyon mókás neki. Minden nap megnézzük és beszélünk a tükörre regasztott állatokhoz ( csacsi és maci ) és utánozzuk a hangjukat, illetve elmondom a hozzájuk költött verseket. Csodás vele az élet!!!

  • Lakk Mónika

    2010. november 22. hétfő

    Kisfiam 1 éves!
    A kedvenc játékunk:
    Én vagyok a járás-segítője:)
    Egyedül még nem megy,úgyhogy „pókjárásba” helyezkedem,Ő megfogja a vállamat és így sétálgatunk a lakásban:))
    Közben pedig mondókázom…
    Nagyon jó játéknak tartom-pedig véletlen kezdtük-mert erősödik,gyakorol és közben együtt is vagyunk,nevetgélünk!
    Szerintem nagyon jó móka!
    Ajánlom mindenkinek:)

  • Marinka

    2010. november 22. hétfő

    Kisfiam hamarosan 9 hónapos lesz. Nagyon szeret az apukájával a számítógép előtt ülni és a klaviatúrát nyomkodni, az egérrel játszani. Legtöbbet viszont a földön játszunk egy pléden,
    kedvenc szórakozása, hogy engem akadálypályának
    tekint és átmászik rajtam.

    üdvözlettel: Marinka

  • Erdősné Tünde

    2010. november 22. hétfő

    A kisfiam 9 hónapos! Imádja felfedezni a lakást, de a legjobban a nővére szobáját! Ott sok minden van ami színes és nem neki való!Imádja a tükröt, simogatja, nyalogatja.De még is ami nagyon jó az a konyhában anya szekrényét kipakolni és még egy saját fakanala is van, amivel lehet ütni az edényeket! Ezek különböző hangokat adnak ki és sikítozik örömében!

  • Ildikó

    2010. november 22. hétfő

    Kislányom 23 hónapos, igazi érdeklődő. Nagyon szereti, ha énekelünk, mondókázunk és már ő is próbálja mondogatni, pár szó után már tudom, melyiket szeretné hallani. Nagyon gyorsan megtanulta őket. Másik kedvencünk a rajzolás, mi rajzolunk ő pedig megmondja, hogy éppen mi van a papíron. Persze már ő is firkálgat, tetszik neki nagyon. Már sikerült a falat is összerajzolni. 🙂 Bújócskázni is nagyon szeretünk, jókat lehet kacarászni közben.

  • Juhász Rita

    2010. november 22. hétfő

    Laura a héten lesz 6 hónapos.
    Szeret bújócskázni: ha az arca elé kerül valami azt kacarászva húzza le.
    A pancsolást imádja este, mikor apával és hápival hosszasan játszhat.

  • Gömöri Attiláné

    2010. november 22. hétfő

    A kislányom 15 hónapos és nagyon szereti az elbújós játékot.Ilyenkor a szokottnál is vidámabb,felszabadultabb és rengeteget nevet élénken hangosan . Az érzelmei ilyenkor a legátütőbbek és szótagokat ,hangokat gyakran használ. Azóta megkeresí az eldugott tárgyakat,ha nem is látja hogy hol van akkor is tudja hogy keresni kell.

  • Lábodi Anita

    2010. november 22. hétfő

    Kisfiam nemrég múlt 18 hónapos és minden bizonnyal úgy tűnik, imád mindent, ami zenével kapcsolatos. Nagy kedvencünk a cintányérozás és újabban már a furulyát is nagy bőszen fújja. Rengeteget mondókázok, énekelek neki és minden nap táncolunk. Szóval a jelszó: zene, zene, zene …:-)

    Köszönöm a lehetőséget: Anita