Miben hasonlít? Miben más? (JÁTÉK)

Miben hasonlít rád a gyermeked egyénisége és miben más? Írd le, mit tapasztaltál vele kapcsolatban szeptember 26.-án hétfőn déli 12 óráig ide a hozzászólások közé és nyerj belépőt Vida Ágnes legújabb Egyéniség Születik című online tréningjére 6900 Ft értékben!

A feladat

Írd le a hozzászólások közé mi az, amiben úgy látod hasonlít rád a gyermeked természete és mi az, amiben más!

Ne feledd! a hozzászólásod felett mindenképpen add meg a teljes nevedet és azt az e-mail címedet, amin elérhetünk, ha nyertél.

A nyeremény

Ha válaszolsz a kérdésre, sorsoláson veszel részt, amelyen a 3 legszerencsésebb válaszadó belépőt nyerhet az Egyéniség Születik című 2 hónapos online tréningre 6900 Ft értékben. Ezen a tréningen olyan módszereket adok majd át, melynek segítségével megismerheted a gyermekedet és önmagadat, mint szülőt, és a gyermeked személyiségének megfelelő nevelési módszereket alakíthatsz ki. A tréning során végigvezetlek a gyermeked lelki fejlődésének első 5 évén, és megmutatom, hogyan kell kezelni az első 5 év során felmerülő nevelési helyzeteket úgy, hogy a gyermek ne sérüljön, az egyénisége érvényesüljön, és az általad felállított nevelési célok is megvalósuljanak.

A határidő

Hozzászólásokat beküldeni legkésőbb szeptember 26.-án hétfőn délig lehet.
Sorsolás: szeptember 26.-án hétfőn 18 órakor.

A JÁTÉKOT LEZÁRTUK!
A nyerteseket holnap e-mailben értesítjük.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

246 Comments

Comment navigation

  • Skotnyár- Boros Szilvia

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!

    Laura 2 éves múlt. Külsőre és belsőre is tiszta apukája. Azon kívül,hogy lány, még a kis füleinek a formáit örökölte tőlem.Egyre jobban kezd kibontakozni az akaratossága és makacssága ami rám is jellemző. Mindig menne, mindegy hogy hova csak „tátá” menjünk, és persze ez nekem se esik túlságosan nehezemre, mert én is ilyen vagyok.Sokat énekelek neki és már mostanában gyakran csatlakozik hozzám, az ő saját kis nyelvén.

  • Sóber Ágnes

    2011. szeptember 26. hétfő

    Szia Ági

    Kislányom Gréti 11 hónapos,külsőleg inkább az apukájára hasonlít( szeme formája az enyém).Belső tulajdonságai tekintetében pedig inkább rám hasonlít, pörgős,rossz alvó,hirtelen, makacs, csak azokat a dolgokat csinálja amihez kedve van,társaságban nehezen oldódik fel,de ha ez sikerült akkor szereti produkálni magát.Nagyon bújós,szeretetre méltó igazi kis csajszi.

    Üdv

  • Magyarné Máté Anita

    2011. szeptember 26. hétfő

    Bocsánat,az előző anyuka v.ok.Nem a teljes nevemet adtam meg ezért javítok:)

  • Anita

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok:)
    Kisfiam aki 10 és fél hónapos,nagyszerű gyermek:)Kifejezetten igényli a figyelmet és a szeretetet.(mint az anyukája)A végletek embere-gyermeke,van amikor egyedül szeret játszani van hogy kell nyűzsögjenek gyerekek körülötte.(anya is ilyen)Nem ismer lehetetlent amikor saját határait,képességeit próbálgatja:)Mindent szeret alaposan jól megvizsgálni a dolgok mélyére nézni,előtte nem lehet „titok”.Ha v.ki megsérti nagyon magára veszi és azonnal sírva fakad.(anya is ilyen).
    És ami még mindkettőnkben ugyanaz,hogy a skorpió jegyében születtünk és ráadásul mindketten november 14.-én:)

  • Katona-Balázs Anikó

    2011. szeptember 26. hétfő

    Kisfiam pár nap múlva lesz egy éves. Kinézetre szinte teljesen az apukájára hasonlít, és az én apukámra. (Ezt mondják az ismerősök.) A szeme állása és játéka viszont az enyém. A természetében pedig mindkettőnkből van benne. Férjemre jellemző, hogy mindent egyedül akar csinálni, és nem viseli el ha segíteni akar neki valaki, na ezt tőle örökölte. A viz szeretetét is, mintketten egy kis vizicsibék. Tőlem inkább a nyitott, barátságos, izgő-mozgó sajtkukacságot örökölte. Mások szerint mindketten nyugodt természetűek vagyunk, ő is ilyen szerintem. Ha nem fáj semmije, akkor egy nagyon vidám, kedves kisfickó.

  • Lója Tímea

    2011. szeptember 26. hétfő

    Szia Ági,

    kislányom Katica ezen a héten lesz 13 hónapos. Külsőleg – mint a legtöbb baba – folyamatosan változik, hol Apukájára, hol pedig rám hasonlít.
    Személyiségében szerintem inkább rám hasonlít: nyugodt, kiegyensúlyozott, mosolygós baba, ritkán szokott hisztizni. Szereti hosszasan, kitartóan tanulmányozni a dolgokat, hozzám hasonlóan imádja a könyveket. Idegen környezetben először kicsit visszahúzódó, de hamar feloldódik és összebarátkozik az emberekkel. Szereti az éneket és a zenét, nagyon édesen táncol is rá.:-)
    Nálam talán egy kicsit extrovertáltabb, kitörő lelkesedéssel üdvözli az ismert családtagokat, a kutyákat ill. újabban a séta közben szembe jövő embereket. A legnagyobb különbség kettőnk között, hogy kiegyensúlyozottsága ellenére néha nagyon türelmetlen és akaratos tud lenni…de talán ez a korából adódik (?).

    Szép napot!
    Timi

  • Nagy Annamária

    2011. szeptember 26. hétfő

    A lányom nyitott, barátságos, szereti az embereket, rugalmas, alkalmazkodó, amikben hasonlít rám. Úgy látom nyugodt, kissé lassú, inkább passzív, ami rám kevéssé jellemző, én inkább aktív, mozgékony, tevékeny ember vagyok.

  • Pásztor Krisztina

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!

    Jó volt beleolvasgatni a hozzászólásokba. Régebben azt hittem, hogy értem miért beszélnek a szülők a gyerekeikről hatalmas rajongással, de igazából csak azóta tudom és ismerem ezt az euforikus állapotot, amióta én is anya vagyok.
    Két kisfiam van.
    Csabi 2,5 éves. Amiben leginkább hasonlítunk, a mérhetetlen kíváncsiságunk és a nyitottságunk, amiben eltérünk, az a türelem, ugyanis a kicsi fiamnak nem igazán jutott belőle.
    Alex 3 hónapos múlt. Amiben leginkább hasonlítunk, az a derűs nyugalom, amivel a dolgokat szemléljük és amiben eltérünk, hááát nem is tudok még ilyet mondani, csak azt, hogy ő sokkal többet alszik, mint én.:)

    Kriszti

  • Uher Anita

    2011. szeptember 26. hétfő

    Az én kisfiam még csak 4 hónapos, de már most látszik, hogy nem sokban hasonlítunk:))) Ő nyugodt, mosolygós, és megfontolt, én pörgős, hírtelen, kapkodós vagyok!:)))Ja és baromi kitartó, ami rám sajnos nem jellemző!

  • Havasi Renáta

    2011. szeptember 26. hétfő

    Szia Ági!
    Az én kisfiam ugyan még csak 5 hónapos de már élesen látszik hogy tud olyan makacs lenni mint én sőt ez az akaratosságán is látszik,amiben viszont szerintem különbözhetünk az az hogy ő kicsit önfejűbb most még persze ez biztos abból is következik hogy még kicsi és nem érti hogy mit miért nem lehet!Még talán abban is hasonlítunk hogy ha nagyon akarunk valamit azt előbb utóbb el is érjük!De persze ezekkel a tulajdonságokkal lesz valaki egyéni és ő már most egy kis egyéniség nagyon szerethető és kedves de rafinált baba!!

  • Siposné Csermely Mária

    2011. szeptember 26. hétfő

    Szia Ági!
    Az én kicsi fiam most 6 hónapos és tényleg nagy egyéniség 🙂 Tündéri mosolyt villant mindenkire, aki csak beszél hozzá, ezzel mindenkit levesz a lábáról. Nagyon barátságos, jókedélyű, de ha kitalál valamit, akkor azt azonnal és ebben a pillanatban akarja, apukája szerint ez az akaratosság és türelmetlenség rám hasonlit 🙂 Viszont a barátságossága is. Külsőre tiszta apukája, belülről viszont inkább én, egyelőre úgy tűnik. Izeg-mozog, be van sózva, és mi is ilyen utazósak vagyunk, mindig kitalálunk valamit, ahova mehetünk. Aludni nem sokat alszik, ez is talán rám hasonlit, mert nekem is kevesebb az alvásigényem, mint a férjemnek.
    Nagyon boldogok vagyunk, hogy éppen őt, ezt a tüneményes kis kópét küldték nekünk az Égiek!

  • Balázs Nikoletta

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!

    Gergő fiunk szeptember 27-én lesz 5 hónapos. A külső tulajdonsági alapján inkább az apukájára hasonlít. A nyugodtságát, érdeklődését, kíváncsiságát viszont inkább tőlem örökölte. 🙂 Azt viszont nem tudjuk eldönteni, hogy a komolyságot melyikünktől, nagyon nehéz mosolyt csalni az arcára… 🙁 Azt hiszem, leginkább viszont saját magára hasonlít, és ez tökéletesen jól van így…

  • KVeronika

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!
    Kisfiam 2 éves és 4 hónapos. Már pár hónapos korában megállapítottuk, hogy csudálatos temperamentuma van: szolidan reagál minden új ingerre, tiltakozásai visszafogottak, játék közben sosem ingerült (ha valamit nem sikerül „összeszerelni”), és most, hogy önállósodik és beszél, még mindig csendes vele az élet. Ez éles ellentétben áll az én hirtelen természetemmel, meglehetősen agresszív és szangvinikus alkatommal (nem szívesen vallom be, de ilyen vagyok 🙁 Mindemellett mind a ketten szeretünk elmélyedni tevékenységeinkben, hosszasan tanulmányozni valamit, a fiam kifejezetten elgondolkodó-megfigyelő típus.
    A kötődő nevelés híve vagyok, azonban a természetünk különbözősége és a szüleimtől „örökölt” tekintélyelvű megoldások miatt gyakran aggódom, hogy nem él-e elnyomásban. Ezért keresem az idevágó írásokat, bár a férjem meg tud nyugtatni, szerinte minden rendben van a kölyökkel. Természetesen szerintem is egyszerűen tökéletes – de az anyukája is csak ember.

  • Lau

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!
    A kisfiam 4 és fél hónapos, külsőre tiszta apja, és alapvetően csendes, nyugodt baba, akárcsak az apukája, viszont, ha nagyritkán valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné, akkor aztán van hiszti, nem tudom ezt kitől örökölhette 🙂
    Imád sétálni, nézelődni, akárcsak én, nagyon mozgékony, folyton forgolódik, mosolyog, ez is abszolút rám jellemző.

  • Bogi

    2011. szeptember 26. hétfő

    Szia Ági!

    A lányom 22 hónapos, nagyon egyedi a személyisége, persze minden gyermek/felnőtt különböző egyéniség tudom, de Réka újszülött kora óta rendkívül akaratos (nem feltétlenül negatív értelemben) ebben teljesen rám ütött. Igazi talpraesett kis angyal! Nagyon humoros, látszik hogy érti és élvezi is a viccelődést. A férjem és én is szeretünk bohóckodni, volt mit örökölni, sőt édesapám anno újságíróként rengeteg szatírát és humoros történetet megfogalmazott. Így nem csoda, hogy Réka is ilyen humoros…

  • Andrea

    2011. szeptember 26. hétfő

    Anna Írisz (családi körben Mangó) 2,5 hónapos. Természetét tekintve szerintem egy igen érdekes apai-anyai keverék. Édesapjától a kiegyensúlyozottságot, higgadtságot örökölte – hogy ez miben mutatkozik meg? Nyugodt gyermek, aki 20-25 percig is beszélget a játékállataival, amíg én a háztartást intézem; fölöslegesen nem sírdogál, amint a problémát orvosoltuk, máris vidám mosolyt küld felénk; könnyen és gyorsan elalszik. Tőlem a makacsságot (pl. egy új mozgás elsajátítása), az „elmélyülést” (plafon tanulmányozása) kapta. Persze, ezek olyan jelzők, amelyeket mi, felnőttek aggattunk rá, lehet, hogy mindeme megnyilvánulás mögött teljesen más motiváció rejlik. Külsőre vitatott a dolog, a család fele szerint tiszta apja, a másik fele szerint tiszta anyja. Egy biztos, az arca gödröcskéjét tőlem örökölte (bár nekem 2 van, neki csak 1), a szeme körül apja vonásai ismerhetők fel. Nyújtózkodni majdnem ugyanúgy nyújtózkodunk, ellenben az evés utáni csuklás apai hozadék 🙂 A gyermek egyénisége napról-napra jobban kialakul, mi figyeljük, és szeretjük.

  • Rédai Emőke

    2011. szeptember 26. hétfő

    Kedves Ági!

    Az én nagylányom 1 éves. Külsőre, belsőre az apukájához hasonlit. Nagyon társaságkedvelő, bizalommal van mindenki iránt. Ez rám kevésbé jellemző.
    A mozgékonyságát viszont tőlem örökölte. 10 hónaposan elindult, azóta állandó mozgásban van. Mindenhova felmászik. Ha valami ismeretlen zajt hall, azonnal odaszalad. Imádja az új dolgokat, mindent meg kell fogni, meg kell tapasztalni. Kitartó, addig probálkozik bármivel amig sikerül.
    Remélem a személyisége ilyen marad felnőttkorára is.

  • Csató Katalin

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!

    Nikimen külsőleg a család minden tagjából találtunk hasonlóságokat.
    Szeme: Anya
    Orrocska: Anya
    Szájacska: Apa
    Ujjacskáinak formája: Apa
    Hosszú őzgida lábai: Anyai nagymama
    Természete: Apa-Nagymama (izgága, soha nem nyugvó,ingerkereső, minden érdekli, tipikus extrovertált személyiség)

    és végül:

    Két barátnő beszélget.
    – Nézd, látod hogy hasonlít rám!?
    – Nem baj, csak egészséges legyen.

    Szép napot kívánok mindenkinek!
    Kati

  • Móriczné Kun Zsuzsanna

    2011. szeptember 26. hétfő

    Sziasztok!
    Rékababa most lesz 3 hónapos, de azért már látszik néhány dolog a kis személyiségéből. Nagyon mosolygós baba, már a kórházban is levett mindenkit a lábáról, mondták is hogy hagyjam ott, olyan ritkán van ilyen mosolygós babájuk. Hát a 9 hónap alatt eléggé összenőttünk, úgyhogy inkább hazahoztam :-))) Nyugodt kislány, ezt is tőlem örökölte, én sem vagyok egy ideges típus, csak akkor sír, ha valami problémája van, azt orvosolva újra béke van. Nagyon jó alvó, ebben nem rám ütött, viszont ugyanolyan lassan ébredezik, mint én. Ekkor nagyon édes, mert elkezd mocorogni, nyújtózkodni, aztán visszaalszik. Ezt képes akár fél órán keresztül is csinálni. Előfordul olyan is, hogy belenézek a kiságyába nyitva van a szeme és mosolyog rám. Viszont ha egyszer magához tér, akkor azonnal követeli a kajcsit. Mivel már az első 1-2 hét után átaludta az éjszakákat (este 10 felé alszik el és reggel 8-ig nyomja) ez érthető is. Az ami már most is látszik, hogy rugalmas típus, nem okoz neki gondot, ha később van a fürdés vagy a napi séta, én is könnyen veszem, ha valamiért átrendeződik a program. Nem fél az idegenektől, bárki kézbe veheti, inkább én nem szeretem, ha mindenki össze-vissza akarja fogdosni.
    Amiben nem rám hasonlít az egyrészt a víz szeretete, nagyon szeret lubickolni, apának is a lételeme a víz. A másik pedig a pocak. Azt szoktam mondani, hogy olyan, mint az apja „agresszív”, ha éhes :-)A párommal sem lehet értelmesen beszélni, ha nagyon éhes, akkor a kaja az első, majd kapok értelmes válaszokat is, ha tele a has.
    Az hogy még a játékok hosszú időre nem kötik le a figyelmét az életkorából adódhat, de kíváncsian várom, hogy milyen további személyiségjegyek bújnak még elő…

  • Földesi Klára

    2011. szeptember 26. hétfő

    Kedves Ági,
    Nem is olyan könnyű eldönteni, kire és miben hasonlít egy gyermek. Amióta megszületett folyamatosan azt hallgatom, hogy tiszta apja, tiszta mama, tiszta papa, tiszta ükapa, stb. (Persze az anyósomék részéről.) Tényleg ilyen egyszerű lenne? Nem hiszem… Még külsőre sem egyszerű, hiszen ha ránézek van egy első benyomás, aztán ha jobban figyelek észreveszem az árnyalatokat, s máris más képet formálok róla. A személyiség ennél összetettebb dolog. Az én 17 hónapos kislányom sokszor nyugodt, félénk, nagyon a biztonságra hajt, mint az apukája. Sokszor viszont „őrült” (erre nincs jobb szó), makacs, akaratos, mint én vagyok. Érdekes kettősség, de pont ez a szép benne, ettől lesz ő A Nóri!

  • Földesi Klára

    2011. szeptember 26. hétfő

    Kedves Ági,
    Nem is olyan könnyű eldönteni, kire és miben hasonlít egy gyermek. Amióta megszületett folyamatosan azt hallgatom, hogy tiszta apja, tiszta mama, tiszta papa, tiszta ükapa, stb. (Persze az anyósomék részéről.) Tényleg ilyen egyszerű lenne? Nem hiszem… Még külsőre sem egyszerű, hiszen ha ránézek van egy első benyomás, aztán ha jobban figyelek észreveszem az árnyalatokat, s máris más képet formálok róla. A személyiség ennél összetettebb dolog. Az én 17 hónapos kislányom sokszor nyugodt, félénk, nagyon a biztonságra hajt, mint az apukája. Sokszor viszont „őrült” (erre nincs jobb szó), makacs, akaratos, mint én vagyok. Érdekes kettősség, de pont ez a szép benne, ettől lesz ő A Nóri!

  • Jankovics Dóra

    2011. szeptember 26. hétfő

    Szia Ági!

    8 hós lányom, Alíz pont olyan akaratos mint én. Ha akar valamit, neki mindegy mi van az útjában, eléri. Lehet ezért sétálgat már? Pont olyan bújós, lelkis is. Olyan mint egy cica, dörgölőzik, hízeleg, „teszi” a fejét, ebben is olyan mint én. Mosolygós, ritka barátságos baba, idegenekkel is hamar összebarátkozik, de azért megválogatja kivel áll szóba, aki nem szimpi neki, arra még egy fél mosolyt sem ejt. A leleményesség is tőlem örökölt, addig töri a fejét a problémán míg nem sikerül- sütis dobozt, plüsst tol az asztalhoz/kanapéhoz hogy arról másszon fel. Viszont amikor hisztire kerül a sor, tiszta apja. Hirtelen, gyorsan felhúzza magát mindenen. Mindent aprólékosan megnéz, megvizsgál, szétszed, darabokra aprít, megint csak olyan mint az apja. Egyszerűen minden alaposan érdekli. A nagy száját meg az én anyumtól örökölte. Igazi dumagép, be sem áll a szája, folyton magyaráz 😀 Amikor fáradt, röhög mint a fakutya, ezt meg abszolút a húgomtól örökölte. Ilyenkor minden vicces neki. Viszont egyéni jegyeket is észreveszek rajta, a nem tetszésének a kinyilvánítása az tipikus Alíz, azt senkitől sem örökölte. Nagyon vegyes és színes egyéniség a kiscsaj, egy percig nem lehet unatkozni mellette, mindig kitalál valamit.

  • Majoros Judit

    2011. szeptember 26. hétfő

    Szia!

    Elég nehéz leírni, hogy milyenek is vagyunk, hogy miben hasonlítunk a lányommal, és miben különbözünk.
    A legnagyobb hasonlóság, hogy imádja az állatokat, a növényeket, bármiféle közlekedési eszközzel utazni, nagyon szereti, ha van valami program, kimozdulni itthonról.
    Az apja is és én is olyanok vagyunk, hogy nekünk kell az utolsó szónak lenni, hát a lányunk sem örökölhetett mást. Nagyon akaratos, kicsit már uralkodói szinten követeli azt, amit ő kigondolt, nem csoda, hisz egyke, s eddig mindent megkapott amit kért. De ezt remélem decemberre levetkőzi magáról, mert akkor jön a kistestvér. De ezen kívül ha feladatot adok neki, akkor azt nagyon szívesen megcsinálja, mindenben segíteni akar, még abban is ami neki túl nagy falat. Ha kedve van, akkor mindent helyrerak szó nélkül, s általában minden ajtónak, fióknak csukva kell lennie. Imádja a vizet, a fürdést.
    Az esti lefekvés rutinjától nem lehet eltérni, mert szól, ha valamit nem csináltam meg, vagy nem olyan sorrendben.
    Annyi mindent lehetne még írni, hisz egy anya órákat és litániákat tud zengeni a gyerekéről.

  • Falka Judit

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Sziasztok! A mi Dia babànk mindjárt 10hós lesz, és egyre inkább látszanak rajta az önálló személyiségjelek már kb 2hós kora óta! 🙂
    Barátságos és bizalmat szavazó akárcsak a szülei, jószívű és kedves teremtés mint mi. 😉 Nagydumás mint az Apja és mosolygós mint az Anyja de tud rendkívül komoly is lenni akárcsak én. Más viszont a mimikáiban és más a gesztikulálásaiban mint mi vagyunk…bizonyos jellegzetes mozdulatokat pedig már a pocakban is kimutatott (4D) és ezt itt a kinti életben is megőrzött! 🙂
    De igazándiból ő egy született egyéniség, és igyekezni fogok ezt megőrizni neki! ;)))

  • Kékesi Andrea

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Én egy pár nap híján 14 hónapos gyönyörű kisfiú boldog anyukája vagyok. Még születése előtt sok külsőség volt, amiben szerettem volna, ha inkább az apukájára hasonlítana. Hál’Isten van is ebből bőven:) Ahogy nő egyre jobban látszik.
    Az, hogy mi az a tulajdonság, amit igazán tőlem örökölt, azért nehéz kérdés, mert a férjemmel elég hasonló karakterek vagyunk. Mi is nagyon sok mindenben hasonlítunk még egymásra is:) Az akaratosságból, és a kitartásból mindkettőnktől kaphatott bőven. A kezdeti bizalmatlanságot egyértelműen a férjemtől örökölte, míg a „takarítási vágyát”:) biztos, hogy tőlem.
    De hogy a rosszaságát kitől , azt tényleg nem tudom:)))

  • Renja

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Szia Ági, helló Olvasók! Tök jó a játék! Szinte törvényszerű, hogy a gyerek széles rokonsága keresi (s találja is) annak külső, belső hasonlóságait egyes családtagokkal. A különbségekről milyen kevés szó is esik… A mi majd’14 hónapos lányunk külsőleg egyáltalán nem hasonlít reám, szülőanyjára, az anyósomra annál inkább:) Lelkem belenyugodott, mégis csak az én vérem:D A viccet félretéve, gyönyörű a mi húsunk! Ami a belső jellemvonásokat illeti, egyre több hasonlóságot vélek felfedezni – jót, s rosszat egyaránt. Rendkívül türelmetlen, nem bírja kivárni a sorát.”Adj uram, de rögtön!” Hozzáteszem, mindig ő az első mindenben:) Hamar dühbe gurul, ha valami nem sikerül neki, játékban, egyébben. Na és a hiszti, akaratosság, ajaj!!!! Bár ez felmenői közt többnél is kipipálható jellemvonás. Na de hogy ne csupán feketítsem magunkat, jöjjenek a közös pozitívumok. Érti a poénokat, vicces baba, nagyon. A huncutkodása, színészkedése zabálnivaló. Idegeneket nehezen enged közel magához, na de akinek bizalmat szavaz, annak onnantól mindent szabad – pontosabban az illető tehet minden percben a lányom kedvére. Nos, egyelőre ennyi jutott hirtelen az eszembe, de nem zárom ki, hogy holnap újabb hasonlóságot találok. Szeretjük magunkat látni a gyerekünkben:)
    Tudom, hogy a feljebb említett tulajdonságok életkori sajátosságok néven is futnak a fejlődéspszichológiában, de maradjon meg nekünk kicsit az illúzió, „tisztaanyjaezagyerek”.
    Renja

  • Hédi

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Az én kislányom, Lilla 4 és fél hónapos. Eleinte csak apukája, s annak családja vonásait véltük benne felfedezni, de ahogy növekedett megváltozott. Most már nagy részben az én családom vonásait látjuk benne, főleg édesapámét. Személyisége kialakulóban van, de nagyon nyugodt baba, ezt az orvosok a nyugodt terhességemnek tulajdonítják, na meg persze rám is ez jellemző. Viszont nagyon szeret utazgatni, jönni-menni anyukájával együtt. Nem vagyunk egy otthonülős lánycsapat.:-) Imádja, ha éneklek neki, apa pedig a versek szépségeibe vezeti be pici lányát. Türelmetlen, akaratos, ez apukájára, s rám is jellemző. Remélem csupa jó tulajdonságokat vett, vesz át mindkét szülőjétől. Mi a legjobb körülményeket biztosítjuk személyisége fejlődéséhez.

  • Horváth Piroska

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Szia Ági!
    Nekem 3 kisfiam van.Legidősebbek sincsenek 2 évesek.
    Iker fiaim, 23 hónaposak.Alex baba hasonlit abban rám, hogy könnyen megsértődik, és türelmes sokáig, viszont egy bizonyos idő elteltével robban, mint én.Szeret sokáig aludni, mint én.Alkalmazkodó, mint én.
    Ádám fiam sokat mosolyog, mint én, barátságos,mint én.Enni nagyon szereti az édességeket, de nincs olyan étvágya, mint nekem, nagyon válogatós.Ő nagyon érvényre jutatja az akaratát,vezető tipus, mig tőlem távol áll a vezetés, a fönők szerep.
    Legkisebb Marcell fiam 12 hónapos.Ő nagyon nyugodt, sokat kibir szó illetve sirás nélkül, ő apukája, nem rám hasonlit ebben.Én érzékenyebb vagyok.Ő kiegyensúlyozott.

  • Kaskötő Csilla

    2011. szeptember 25. vasárnap

    A 15 hónapos lányom kinézetre tiszta apja, természetre tiszta én. Ami talán az apja benne, hogy amikor nagyon mérges vagyok rá, akkor higgadt marad, és engem is le tud higgasztani. 🙂

  • Juanita

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Szia Agi!

    Kisfiam David 9 honapos es nagyon erdekes figyelni ahogy lassan alakul, fejlodik a szemelyisege. Erdekes modon tobb hasonlosagot fedeztem fel az O es Edesapja szemelyisege kozott: orok mosoly, jokedv, kivancsisag. Ami viszont bennem van meg es latni velem kisfiamban is az a turelem es a bizalom a vilag es az emberek fele! Kivancsian tekintek a jovobe e teren is mert szinte minden nap tortenik valami uj, produkal valami egeszen ujat!

    Udvozlettel,
    Juanita

    Ui. Gratulalok a weboldaladhoz es kivanok tovabbi sikeres, jo munkat valamint jo egeszseget!

  • linda

    2011. szeptember 25. vasárnap

    szia

    Nálunk a különbség nagyon szembeötlő.
    A kisfiam ingerküszöbe az egekben van: nagyon szereti az új eseményeket, új embereket, a zsivajt a főutcán, a gyereksereget a játszótéren, mindent, ami forgalmas és hangos, én meg úgy szeretnék néha pár napra csendben elvonulni egy könyvvel, hogy most senki ne szóljon hozzám 🙂
    Hogy miben hasonlítunk? Mindenevők vagyunk 🙂

  • tedy

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Kedves Ági!
    A mi kisfiúnk pár nap múlva tölti a 14 hónapot.Külsőleg tiszta apukája.Imádja a pocakját és ezzel ki is merült a hasonlóság apa és fia közt:-)Az elmúlt 1 év alatt igen látványosan változott a személyisége.Egyre inkább kivehetők a hasonlóságok kisfiam és köztem.Rendkívül akaratos,már most is szeretné ha övé lenne az utolsó szó.Imád táncolni és reggelente hosszasan lustálkodni.A maga módján nagyon kritikus,megválogatja,hogy kivel barátkozik,a számára nem kívánatos embereket messziről elkerüli-akárcsak én.Viccesen hangzik,de rajong a fogmosásért is.Furcsának tűnhet,de roppant céltudatosan kezd minden kis feladatához.
    Ez idő alatt az is kiderült,hogy imádja az állatokat,míg én inkább tartok tőlük.Ő imád a középpontban lenni,én viszont csak megfigyelő szeretek maradni:)Több különbséget egyelőre nem véltünk felfedezni a párommal.Szóval sokszor saját magammal kell a kis csatáinkat megvívnom:)
    Üdvözlettel:Tisza Edina

  • Tusa Annamaria

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Az en kisfiam 11 honapos es nagyon eleven. Kulsore inkabb az edesapjara hasonlit, van olyan babakori kepe apukanak amelyen tokeletesen egyformak. Alig 2600 gr/al szuletett, akar csak en. Mindketten merleg jegyuek vagyunk. Nagyon baratsagos, konnyen baratkozik felnottekkel es gyerekekkel egyarant, ebben is ram hasonlit. Szereti a tarsasagi eletet, a csaladi osszejoveteleket mint az anyukaja. Enni nem szeret es az alvast is szivesen lecserelne egy kis jatekra, vagy szopizasra-en is ilyen voltam. Nagyon szereti a konyveket es az autokat. Kulon-kulon kepes emelgeti szemoldoket es mozgatni labujjait, pont mint az apukaja. Szereti a vicces, nevetteto dolgokat, amiben ugyancsak az apukajara hasonlit.
    Koszonom a lehetoseget!
    Udv,
    Ani

  • Ancika

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Sziasztok!
    Kisfiam 13 hónapos és egy igazi kis gézengúz. Amiben rám hasonlít, hogy ő is nagyon hamar elkezdett járni. Még nem volt 11 hónapos és már tökéletesen közlekedett egyedül. Ő is szopizza az ujját, de remélem nála nem fog olyan sokáig tartani, mint Anyánál. Az arca teljesen az enyém, de a testfelépítését és formáját Apától örökölte. Egész nap halandzsázik, ezt azt modják szintén tőlem örökölhette:-) És tud hisztizni is. Ilyenkor teljesen magamra ismerek és visszakapom tőle mindazt, amilyen én vagyok akkor ha hisztizek. Hát mondhatom nem jó érzés… Amikor alszik teljsen az Apukájára hasonlít, a kezét a lábát mindenét olyan pózban helyzetben tartja, szinte hihetetlen. De rengeteg olyan mozdulata van még, ami szintén Apától örökölt dolog. Amit viszont nem tudunk kitől örökölt és még a nagyszülöknek is rejtély, hogy egy kicsit durva a gyerekekkel, bár még elég pici ahhoz, hogy elmagyarázzam neki, hogy nem verekszünk csak simi-simi, bár minden alkalommal megteszem, remélem ezt a tulajdonságát hamar kinövi. Amúgy imádja a gyerekeket, a gyerekek társaságát, nagyon közvetlen, barátkozó. És egy pillanatra sem áll meg.

  • Boda Tímea

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Az én kisfiam nemsokára betölti a két és fél évet. Minden nap csak csodálom őt. Ahogy Anyukám szokta mondani, egy ilyen lurkó mellett nem kell moziba járni. Őt mozizzuk egész nap. 8 hónapos kora óta meg sem áll. Imád mozogni, csavarogni, ahogy én is. Nagyon szereti figyelni az embereket és a reakciójukat, ebben is hasonlítunk, hisz az én szakmám kulcs a másokra való odafigyelés. Egyfolytában kommentálja a dolgokat, mint ahogy én tettem kiskoromban, de ma már sajnos leszoktam róla. Imádunk együtt sütni-főzni, kotyvasztani. Nagyon makacs, mint az anyja.Irígylem a precizitását (tanulom tőle)Ő sokkal megfontoltabb, mint én. Korán kelő a drága. Erre nem tud rászoktatni sajnos. Nagyon belemegy a részletekbe, mint az apukája. Én globálisan közelítek. Szóval hasonlít is, meg nem is, de az ENYÉM.

  • Lipárdi Katalin

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Az én picikém 7 hónapos.Amiben nagyon hasonlít rám az a végtelen türelme,jókedve. Állandóan vigyorog,nagy bajnak kell lenni ha sír. Kivétel persze az elalvás előtti nyűgösség,mert nem akar semmiről lemaradni és még mindig pörögne de már nem bír a kis drága. És ez az amiben nem hasonlítunk egymásra,az állandó pörgés. Ha kinyitja a szemét már képes menni és mászni és ugrálni,anyának kell még kb 5 perc mire egyáltalán megbír mozdulni. DE nincs baj mert én kezdek már hozzászokni és hamarabb ébredek :)))

  • P. Edina

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Hogy miben hasonlít rám Janka? Anya azt mondja, én is ilyen élénk, érdeklődő, figyelmes és mozgékony (mindent felfedezni akaró) baba voltam az ő korában. És tényleg, ebben hasonlít: a nyitottságomon a felnőttség sem változtatott. Kíváncsi vagyok a világra és bizalommal vagyok minden iránt. Annyira mozgékony ugyan nem maradtam, mint voltam, de a motivációimat, a megismerés vágyát és örömét nem vesztettem el.
    A férjem azt mondja, ugyanúgy pillanatokon belül képes hangulatot változtatni (nevetés – sírás), mint én. Hát, erre kevésbé vagyok büszke. Viszont mindketten könnyen megvígasztalódunk, kiengesztelődünk, így is lehet érteni. 🙂
    Amiben nem hasonlít: nagyon hirtelen, kétségbeesetten el tud keseredni. Ő az első babám, nem tudom, más is ilyen -e, de elég ijesztően tudja pl követelni az ételt, ha amit kap, nem találja elégnek. Ami a szívén, az a száján. 🙂 Kíváncsi leszek, hogyan változik idővel.

  • Kövér Krisztina

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Szia Agi!

    Az én 18 hónapos kislányom rengeteget mosolyog, akárcsak én, emellett mindig célt ér, ha elhatároz valamit és ebben sem az ellentétem. 🙂

  • Buzás Bernadett

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Leventénk nemrég töltötte be a 6. hónapot, így Földünk e kis lakója talán még most alakítja ki személyiségét. Azt már érzékelem, hogy inkább én jelenek meg benne, mint apukája, mert imádja az embereket, nagyon társaságkedvelő és mellette igencsak türelmetlen. Állandóan mosolyog a kis fog nélkülink, viszont jönnek elő a követelőzős sírások is, mert eléggé türelmetlen a fiúcska. Azt hiszem szangvinikus-kolerikus lesz, mint én. Nagyon szeretem a személyiséggel kapcsolatos tanulmányokat, így több könyvet elolvastam erről a témáról, próbálva ezzel is felismerni, milyen lehet majd a mi csemeténk egyénisége.

  • Jedlicska Agnes

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Sziasztok!
    Nekem van egy edes kicsi fiam,aki julius 7-en szuletett es most okt.7-en lesz 3 honapos,a neve;Daniel!
    Mikor megszulett es megmutatta a gyerekorvos csak annyit kerdezett „3600,marad?,jah es operaenekesnek keszul?”
    Mire en az oromtol konnyezve csak annyit tudtam valaszolni,hat persze! Az,hogy enekesnek keszult-e azt nem mondanam,de mivel nekem a szakmambol kifolyolag enekelnem is kell,ezert nem lepodnek meg ha szeretne enekelni,mert en nagyon ez az elso kozos pont.A masodik,hogy feher a bore es vilagosak a szemei,zoldek,a haja is az enyemre hasonlit na es persze a godrocskek az arcan,jah es a labujjkai,amiket olyan szepen ki tud fesziteni,mintha az ujjai lennenek.A tenyere is az enyem,jo szeles,de az ujjai mar nem.A szemoldoke az meg talan ram hasonlit,s majd elfelejtettem a mosolya,amikor mosolyog,annyira kicsik lesznek a szemei,kis kinai,pont mint en,mert ahogy mosolyog teljesen eltunnek a szemecskei.
    A szeme nagysaga az apukajae,es a hegyes alla is meg a hosszu ujjai,testalkatra is szerintem az ovet orokolte,de ez meg valtozhat is gondolom!Elso gyermekes anyuka vagyok,ezert ne haragudjaatok,ha valamit kihagyok,nincs meg nagy tapasztalatom,de tanulok/tanulunk minden nap valamit egymastol!Ennyi fizikailag. Termeszetre…huha…hat mindenkepp vegyes,azt hiszem akaratos,mint en,szereti elerni,amit akar,nagyon szeret aludni,ezt en is nagyon,szereti ha sokan vannak korulotte,a tarsasagot,ezt en is,szeretek emberek kozott lenni,beszelgetni,ismerkedni. amiben mas mint en es az apukajara hasonlit az,hogy ahogy felkel ordit a hasaert(jo az apja nem,de morcibb mig nincs tele a pocak):-) de egybol,olyan hisztit vag le,hihetetlen,de mint megtudtam,az apukaja is ilyen kis hiszti volt,ugyhogy nincs mit csodalkozni ezen,szereti a porszivo hangjat,en nem,de o akar el is alszik ra,en nem tudnek!
    Azt hiszem nekem csak ennyi,mert mi meg eleg kicsikek vagyunk es meg csak euzutan fognak jobban elobujni a kozos(kulonbozo)hasonlosagok.
    Koszonom,hogy reszt vehettem!

  • Kiss-Lengyel Kati

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Hogy kire ütött ez a gyerek???
    Tomi 4 hónapos és már egy külön egyéniség!
    Alig 12 órája, hogy megszületett de én már láttam benne az apósom és a férjem vonásait (tőlem csak a karikás szemeket örökölte … Hurrá!!! :().
    Türelmetlenségét (most dühös lett a játszószőnyegről lelógó állatkára amiért nem tudja elérni :() és azt, hogy sokáig nem köti le semmi a figyelmét a férjemtől örökölte, mint ahogy azt is hogy folyamatosan foglalkozni kell vele, mert különben elunja magát és megsértődik – kis hiszti is belefér, mondjuk ez nekem is megy – 🙂
    Tomi nagyon barátságos, mosolygós baba, ugyanakkor egyik pillanatról a másikra komoly is tud lenni, mint én. A mimikáját is tőlem vehette, de lehet, hogy csak azért mert én vagyok vele többet, de ugyanúgy húzogatja az orrát, mint én 🙂
    Nagyon mozgékony – jelezném, hogy már a pocakomba is folyamatosan mozgott – amit nem tudom, hogy kitől örökölt, mert nem vagyunk pörgős emberek.
    Akaratos és úgy irányít minket ahogy csak akar!
    De mindegy, hogy kire ütött ez a gyerek és hogy kitől mit örökölt, mert a miénk és úgy szeretjük ahogy van!!!

  • Timi

    2011. szeptember 25. vasárnap

    Szia Ági,
    a hat és fél hónapos kislányom sok mindenben hasonlít rám. Elsősorban a temperamentumában, Aliz is egy zsizsik :-), aki egy pillanatra sem képes elülni a fenekén, mászik, feláll minden mellett. Imádja a vizet, akárcsak én. Az akaratát az apujákától örökölte, de a türelmetlenségét és az ennek hangot adó sírását tőlem :-).
    Külsőleg a szeme formája az apukája, de a színe az enyém. A többiben viszont egyikünkre sem hasonlít. 🙂

Comment navigation