Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Lina

    2017. szeptember 05. kedd

    Jó napot! Párommal babát tervezünk , 3 hete folyamatosan próbálkozunk, és egy hete ha megemelem magam alhasi fájdalmaim vannak. Az lenne a kérdésem , hogy lehet-e a terhesség egy jele? Válaszát köszönöm.

    • Gabi

      2017. szeptember 11. hétfő

      Igen, előfordulhat. De ennyiből nehéz lenne biztosat mondani.

      • Lina

        2017. szeptember 23. szombat

        Köszönöm 🙂 Azóta voltam ultrahangon kismama vagyok.

  • Viki

    2017. szeptember 03. vasárnap

    Jó estét. Azt szeretném kérdezni, hogyha párommal menstruáció előtt 7 nappal Aug. 24 és 25-én voltunk együtt (megszakitásosan) és Aug. 31.-én megjött a menstruációm ami csak egy napos volt lehetséges a terhesség? Tesztet mikor végezhetek?

    • Gabi

      2017. szeptember 04. hétfő

      A jelentősen rövid vérzés miatt mindenképp érdemes tesztet csinálni, minél előbb, de legkésőbb a következő reggeli első vizeletből.

  • Eszter

    2017. augusztus 28. hétfő

    Kedves Doktorno!

    Egyutt voltam a parommal vedekezes nelkul kozvetlen menzesz utan. Most 12 napot kesett a menzeszem. A tunetek jelentkeztek de a teszt negativ lett es ra egy orara megjott. Lehetek igy is terhes? Elore is koszonom.

    • Gabi

      2017. szeptember 04. hétfő

      Ha a vérzés nem volt olyan erős, mint általában és nem tartott tovább 3 napnál, akkor lehetséges a terhesség. Ha a terhességre utaló tünetek is jelentkeznek a vérzés ellenére is, akkor érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Anna

    2017. augusztus 18. péntek

    Tisztelt Doktornő! 6 hetes kisterhes vagyok autoimmun thyreoditisre szedek L-thyroxint Hètfőn-Szerdán-Pènteken 25mikrogrammot. Az első havi menstruáciom kimaradt igyderült ki a várandósság. Jelenleg 4ik napja vèrzek amikor 1 nap jelentkezett felhivtam a nőgyógyászom másnap bementem ès törtènt egy hüvelyi UH ahol volt szivhang ès 6 hetesnek megfelelő. Mitől lehet a vèrzès? Lehet hogy azèrt mert több èvig TriRegol tbl szedtem? Vagy a magzattal lesz valami? Válaszát előre is köszönettel

    • Gabi

      2017. augusztus 21. hétfő

      Terhesség során sajnos több dolog is okozhat vérzést a vetélésen kívül is. Ennek a vizsgálat során ki kellett volna derülnie, hogy a vérzés méhen belülről származik-e. Vérezhet esetleg a méhszájnál tapadó méhlepény, de pl. egy addig ártalmatlan méhszájseb is vérzékennyé válhat terhesség során.

      • Anna

        2017. augusztus 21. hétfő

        Köszönöm a választ mèg mindig vèrzek , immáron 8 napja szerdán megyek az orvosomhoz. Mèhszájsebem van , volt.

  • böbike

    2017. augusztus 18. péntek

    sziasztok. velem ez történt. május 26 án volt egy éves a kisfiam, julius29én jött meg szülés után elsönek, azota egyfolytában barnás folyást észlelek meg kevés vérzést. ma csináltam egy terhességi tesztet és a második csík halványan megjelent. holnap megyek dokihoz. szerintetek terhes vagyok nagyon aggaszt a dolog, mennyi idős lehetek ?

    • Gabi

      2017. augusztus 21. hétfő

      Előfordulhat, hogy valaki szülés után rögtön az első peteérésnél teherbe esik. Ilyenkor sajnos elég nehéz bármit számítási alapnak venni. Talán a július 29-i menzeszből lehetne számolni. De pontosabbat valóban csak az orvosi vizsgálat után lehet mondani.

  • Bettina

    2017. augusztus 17. csütörtök

    Kedves dokdornő!
    Olyan kérdésel fordulnék magához
    Hogy kedden meg jott a menstruálciom de viszont csak halvány 1-2 csepp egesz tegnapi napig.
    Ma reggel erősebb lett,de viszont a melleim fájnak hanyingerem van .
    Mit tanácsol mit tegyek?
    Várom a válaszát ! 🙂

    • Gabi

      2017. augusztus 21. hétfő

      Ha a menzesz jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott és max. 3 napig tartott, akkor lehetséges, hogy terhesség áll a háttérben. Ha az erre utaló tünetek is jelentkeznek, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Icu

    2017. augusztus 15. kedd

    Kedves Doktornő!
    A lányomról múlt héten kiderült, hogy 5 hetes terhes. Rá két napra elkezdett vérezni. Jelenleg kórházban van. Az orvos tegnap 7 mm-esnek látta a magzatot, mondani viszont azt mondták neki, hogy elmegy a baba. Holnap még megnézik a HCG-jét, aztán hazaengedik. Tegnap kevesebb volt, mint amilyennek ebben az időben lenni kéne. Annak idején, mikor vele voltam terhes, 4 hónapig rendesen megjött nekem is, nem is tudtam róla, hogy terhes vagyok. Mi bízunk abban, hogy megvan a baba. Ön mit tanácsol? Köszönöm szépen előre is a válaszát!

    • Gabi

      2017. augusztus 21. hétfő

      Ha az ultrahangon látható a petezsák, később az embrió, korának megfelelő, és a kontroll vizsgálaton növekedés látható, akkor a vérzés ellenére is van esély arra, hogy normálisan fejlődik a terhesség. Viszont ha a vérzés továbbra is fennáll, görcsök is kísérik, és az ultrahang alapján sincs növekedés, akkor valószínűleg tényleg vetélés áll a háttérben. A legjobb, amit ilyenkor tehet, a pihenés, kímélő életmód. Drukkolok!

  • andrea

    2017. augusztus 04. péntek

    sziasztok nekem az a problemam h 3hettel elwotte mikor meg meg sem jott volt egy alhasi gorcsom es szuekalas es a mellem is fajt es voltak voltak alhasi fajdalmaim is de vasarnap meg jott harom napig tartott es most mar semmi de azota nem erzem azokat amiket eddig csinaltam tesztet es negativ lett mind ketto

    • Gabi

      2017. augusztus 08. kedd

      Esetleg nem a peteérés jelentkezett ilyen intenzíven, 3 héttel a menzesz előtt? Előfordulhat, hogy most csak szimplán enyhébb volt a menzesz. Ha tünetek nincsenek és a tesztek is negatívak, kicsi az esélye, hogy mégis terhességről legyen szó.

  • Miri

    2017. augusztus 01. kedd

    Kedves doktornő.egy olyan kerdessel fordulok magahoz hogy 6 hetes terhes vagyok es eleg gyakran görcsöl a hasam. maga szerint mitol?inkabb menyjek el orvoshoz?vagy ez normalis?

  • Vivi

    2017. július 27. csütörtök

    Kedves doktornő! Párommal nagyon szeretnénk babát. A múlt hónap sikertelen teszttel végződött. Június 3-án együtt voltunk védekezés nélkül. 9-én megjött 1 nap késéssel, 4 napig tartott, normálnak véltem. Most pont az ovulációs napon együtt voltunk 22-én. Napok óta alhasi nyomást, feszülést érzek, folyton pisilek, felfázva nem vagyok, néha hányinger tör rám. Mivel ha a 22.-e összejött volna pár napra még nem érezném a terhességet, lehetséges, hogy a 3.-a sikerült menstruáció mellett? Egyelőre még nem teszteltem. Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2017. augusztus 01. kedd

      Előfordulhat. Ha a terhességre utaló tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Alexandra

    2017. július 21. péntek

    Kedves doktornő!

    A párommal pont az ovuláció előtti napon voltunk együtt. Rá pár napra olyan érzésem volt, „mintha meg akarna jönni”, de a menstruációig még volt hátra másfél hét. Ezek az alhasi görcsök csak-csak nem múltak el, ezért a nem várt menstruációhoz közeledve teszteket csináltam, ami sajnos mind negatívat mutatott. A ciklusom 27. napján aztán beteg lettem, de ez a vérzés csak 3 napig tartott, és lényegesen kisebb mennyiségű volt, mint szokott. Az alhasi görcsök már lassan több mint két hete fennállnak és nem múlnak. Ezért gondoltam csinálok még egy tesztet, annak ellenére, hogy véreztem. De ez is negatív lett. Mi a véleménye? Lehet az, hogy a teszt a „31. napon” nem mutatja és mégis terhes vagyok? Mikor lenne érdemes tesztelnem? Előfordulhat ilyen, annak ellenére, hogy kicsit véreztem, vagy csak beképzelem a terhességet?

    Várom mielőbbi válaszát!

    Üdvözlettel: Alexandra

    • Gabi

      2017. július 24. hétfő

      Általában ha a vérzés jelentősen enyhébb, mint a megszokott és nem tart tovább 3 napnál, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ha továbbra is bizonytalan és a terhességre utaló tünetek is fennállnak, akkor érdemes újabb (esetleg egy másik fajta) tesztet csinálni, reggeli első vizeletből, ha lehetséges.

  • Miri

    2017. július 19. szerda

    jonapot kivanok.a terhessegi tetszjeim mar pozitivak bar megcsak 2 napja kesik a munstruaciom. mikor erdemes elmenni orvoshoz?es a terhes vitaminokot mikortol erdemes szedni?koszonom elore is a valaszt

  • lucia

    2017. július 17. hétfő

    Kedves doktorno Azt szeretnem kerdezni hogy az uh-on nemlatja a doki a magzatot de 1hete meg ottvolt ,verzek is reggeltol gyengen,hasi fajdalmaim is vannak,doki szerint van meg remeny holnaputan kell visszamennem,akkor lesz vereredmeny,addig pihenjek,milyen remeny van ha nemlatja az uh-on,amugy 4hetes vagyok.

    • Gabi

      2017. július 21. péntek

      A 4. héten még csak a petezsák látható, ami még csak milliméterekben mérhető. Remélhetőleg a kontrollon mindent rendben találtak azóta.

  • B. Vivien

    2017. július 14. péntek

    Jo estet kívánok. Ma kellett volna megjonnie a menstruaciomnak de csak 1-2 csepp volt es utánna semmi tobszor neztem néztem es semmi kedd szerdán egyutt voltunk elotte egy héttel is es nem vedekeztunk mar egy ideje babát szeretnénk. Lehet hogy terhes vagyok lehet annak a jele? Es ha igen mikor teszteljek?

  • Monika

    2017. július 09. vasárnap

    Jo napot kivanok azt szeretnem megtudni hogy mi tortenik akkor ha a menstruaciom csak 2 napig tartot es nagyon nehezen is jott meg es most hanyigereim vannak megcsinaltam a tesztet es negativ lett Koszonom elore is a valaszt.

    • Gabi

      2017. július 12. szerda

      Ha a vérzés sokkal enyhébb, mint a megszokott és nem tart tovább 3 napnál, akkor valóban előfordul, hogy terhesség áll a háttérben. A hányinger is lehet ennek tünete. Célszerű újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Szimonetta

    2017. július 07. péntek

    Kedves Gabi!

    2-3hete többször is együtt voltam a párommal védekezés nélkül. Holnap után kéne megjönnie ma reggelre hasi görcsök és nagyon enyhe vérzés. Most rendes menstruácíó lenne és nem vagyok terhes? Vagy terhes lennék mégis?!
    Előre köszönöm a válaszát.

    • Gabi

      2017. július 12. szerda

      Ha a vérzés normál lefolyású, színe, állaga, mennyisége nem tér el a megszokottól, akkor kicsi a terhesség esélye. Viszont ha enyhébb, mint általában, esetleg nem is piros, csak barnás folyás és 3 napon belül el is múlik, akkor még szóba jöhet a terhesség is. Ha erről van szó, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet reggeli első vizeletből. A terhesség korai szakaszában (nagyjából a következő menzesz időpontja körül) jelentkezhet enyhe vérzés, barnás folyás, ami a beágyazódás tünete lehet.

  • Vivi

    2017. július 07. péntek

    Kedves doktornő! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy Ön szerint lehetséges e, hogy terehes vagyok, ha eddig több tesztet is csináltam amik negatívak lettek, viszont a párommal a megszakításos közösüléssel érintkezünk és én mellette nem szedek gyógyszert. Kb egy hónapja tapasztalom, hogy a melleim megnőttek, a bal karom úgy más fél hete mindennap zsibbad (mondjuk ennek lehet semmi köze a terhességhez), a jobb oldalam mikor kicsit komolyabban megerőltettem magam nagyon fájt, illetve igaz, hogy a havi vérzésem megjött, de barnázással kezdődött és csak 3 napig tartott, viszont ez alatt a 3 nap alatt rendesen véreztem. Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2017. július 12. szerda

      A fent leírt tünetek nem tipikus terhességi tünetek, a mellnövekedés kivételével. A megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer, ha így védekeznek, minden alkalommal kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha a vérzés színe, állaga, mennyisége, erőssége eltér a megszokottól, és max. 3 napig tart, akkor ez utalhat terhességre, főleg, ha ettől jóval hosszabb ideig szokott tartani a menzesz. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Nita

    2017. július 02. vasárnap

    Kedved Dr nő.

    Olyan kérdésem lenne hogy párommal nagyon szeretnénk kisbabát. 22. Én elmult a vérzésem, majd Múlt héten abbahagytam a gyógyszert 4. Napon a levélen. . Utana párszor voltunk együtt a párommal de tegnap megbetegedtem. Gondolom ez normális kicsit felborultak a hormonok de annyira rosszul vagyok nagyon fájt a hasam tegnap, ma hányingerem van .. Ez is lehet mellékhatás h abbahagytam a gyógyszert ? ? Vagy lehetek terhes is.? Köszönöm a válaszát.

    • Gabi

      2017. július 03. hétfő

      A vérzés valószínűleg a fogamzásgátló abbahagyása miatt jelentkezett. Lehetséges a terhesség, hiszen már egyetlen kimaradt tabletta után sincs teljes hatékonysága a tablettának. Viszont az első terhességi tünetek kb. 10 nap elteltével jelentkeznek. Ha már kb. ennyi idő eltelt az első védekezés nélküli együttlét óta, akkor mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Csilla

    2017. június 16. péntek

    Kedves Gabi!
    45 éves nő vagyok, még nincs gyerekem, de a párommal nagyon szeretnénk. Márciusban volt a laporoszkópos műtétem, endometriózis a bal petefészekben és a méhben miómát vettek ki. Azóta változóan jön meg a menzeszem: mmárciusban 24 napra jöt meg, áprilisban 26 napra és rövid volt a többihez képest, csak 4 nap és gyenge, most meg 28 napra jött meg, de alig egy kicsit, szinte semmi sincs, csak pár csepp. Úgy látom 3-ik napra el is múlt, vagy nem tudom mi van most. Hangulatingadozásaim vannak, néha úgy érzem mintha nyomná valami a gyomromat és néha kicsit hányingerem van, de nem reggel, napközben. 2 napja csináltam egy tesztet, de negatív volt. Mindenképp elmegyek ultrahangra meg orvoshoz, csak még időpontot sem tudtam kérni. Kicsit aggódom hogy most mi van terhes lehetek vagy inkább menopauza vagy valami más?

    • Gabi

      2017. június 19. hétfő

      A leírtak alapján elsősorban én is terhességre gyanakodnék. Néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, reggeli első vizeletből. Drukkolok!

      • B. Vivien

        2017. július 14. péntek

        Jo estet kívánok. Ma kellett volna megjonnie a menstruaciomnak de csak 1-2 csepp volt es utánna semmi tobszor neztem néztem es semmi kedd szerdán egyutt voltunk elotte egy héttel is es nem vedekeztunk mar egy ideje babát szeretnénk. Lehet hogy terhes vagyok lehet annak a jele? Es ha igen mikor teszteljek?

        • Gabi

          2017. július 20. csütörtök

          Ha nem jelentkezett a megszokott intenzitású vérzés, már érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Emoke

    2017. június 01. csütörtök

    Kedves doktornő ma reggel megint teszteltem de semmi a nogyogyaszom a meguan tablettát írt lehetséges h mos tisztulnak a petefeszkek előre is köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2017. június 12. hétfő

      Előfordulhat. Ha bizonytalan, érdemes alaposan (újra) átolvasni a tabletta betegtájékoztatóját, vagy esetleg ismét beszélni a nőgyógyásszal.

  • Flóra

    2017. május 31. szerda

    Kedves Gabi!

    Május hatodikán kellett volna jelentkeznie a menstruációmnak, de gyakorlatilag több mint három hete késik.
    Januárban éltem utoljára nemi életet a volt barátommal, ezt követően a menstruációm többé-kevésbé rendszeresen megjött, maximum 3-4 napot késve az ideálishoz képest. Januárban voltam nőgyógyásznál azt mondta makk egészséges vagyok. Én újra fogamzásgátlót szerettem volna felíratni, elsősorban a menstruációt megelőző, illetve az alatt zajló nagyon erős alhasi görcsök ellen. Fájdalomcsillapító nélkül szinte lehetetlen elviselni, az előző orvosom pedig egyedül azt tudta tanácsolni, hogy már a menstruáció előtt 1-2 nappal kezdjek fájdalomcsillapítót szedni a görcsökre. Ezen kívül más panaszom nincsen.
    Lassan viszont már a következő menstruációmnak kéne jelentkeznie. Mindenféleképpen visszamegyek az orvoshoz, csak ez valószínű, hogy még a jövőhéten sem lehetséges, és addig is szeretnék tájékozódni, hogy mi okozhatja ezt a kimaradást?

    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2017. június 06. kedd

      A fogamzásgátló betegtájékoztatóját érdemes (újra) alaposan átolvasni, esetleg a mellékhatások között szerepelhet valami hasonló. Sajnos nincs annál jobb ötletem, mint visszamenni az orvoshoz. A kimaradást terhességen kívül számos dolog okozhatja, erős stressz, hormonproblémák, szervi problémák, de nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni.

  • Szabina

    2017. május 26. péntek

    Jó estét.
    Olyan kérdésem lenne, hogy ebbe a hónapba 17-én menstruáltam, ami az első 2 nap barnázás a többi 4-5 nap vérzés, majd most a mai nap megint barnázok és menszesz görcseim vannak.
    És az lenne a kérdésem, hogy ez utalhat terhességre?
    Tavaly májusba szültem egy kisfiút, de vele nem volt ilyen gondom, rendesen kimaradt a menstruációm és ebből tudtam, hogy terhes vagyok.
    Köszönöm a választ, és segítsèget.

    • Gabi

      2017. május 30. kedd

      Előfordulhat. Egy nő két terhessége is gyakran teljesen másként zajlik. A beágyazódást sokszor kíséri enyhe vérzés, de ez általában a nagyon közel van időben a következő menzesz időpontjához. A barnás folyást a terhességen kívül több más is okozhatja, de ha bizonytalan, egy tesztet elvégezni nem árthat.

    • Emoke

      2017. május 31. szerda

      Kedves doktornő az a problémám h nem járt rendszeresen a menstruáció dokinál is járta a petefészek tele voltak tuszo kell gyogyszert írt már 31darabot bevettem vagyis 31nap nem jött meg ezalatt szombaton jött egy csepp vér és egy kicsi Barnazas s utána sem vártam a tesztel kedd reggelig s negatív viszont azóta egy picit jót vagyis csak kent lehet baba már nagyon szeretnénk

      • Gabi

        2017. június 06. kedd

        Előfordulhat a terhesség. Ha továbbra is késik a menzesz, néhány nap múlva érdemes újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Niki

    2017. május 22. hétfő

    Kedves Gabi !
    Segítségedet kerem baratom el vette a szuzesegemet
    De csak el vette annyi volt ellőtte ki verte
    Es utana vette el .
    De a menstruaciom jon jott mikor el vette a szuzesegemet es másnap is jot 5-6 napig
    Segits nekem terhes vagyok-e ?

    • Gabi

      2017. május 22. hétfő

      Ennyiből nehéz lenne megmondani. Ha a következő menzeszed késik, akkor mindenképp kellene csinálni egy terhességi tesztet. Addig viszont mindenképp védekezzetek! Minden alkalommal használjatok óvszert! Ezt a barátodnak is muszáj elfogadnia, ha nem szeretne még apa lenni. Minden egyes védekezés nélküli együttlét növeli a teherbeesés kockázatát, akkor is, ha előtte a fiú önkielégítést végez, akkor is, ha „előbb kiszáll”. A megszakításos védekezés nem biztonságos módszer.

  • Viki

    2017. május 18. csütörtök

    Jó napot Doktornő!
    Segítséget szeretnék kérni.

    Általában pontosan jön meg, most viszont elég sokat stresszeltem, (máskor előfordult már, hogy egy stresszesebb időszakban késett 1 hetet) most is így történt, 4 napot késett. Tegnap előtt este csináltam egy tesztet, negatív lett. Ma reggeli vizeletből is csináltam tesztet, hogy biztos legyen mivel kicsit megijedtem mert nem szeretnénk még babát. Negatív lett. Most este fele meg is jött, illetve először csak barnáztam, most pedig már élénk piros színű, de furcsa tojásfehérje állagú dolog van… Most kezdenék fogamzásgátlót szedni, eddig óvszerrel védekeztünk..
    Mi lehet ez? Elkezdhetem a gyógyszert?

    • Gabi

      2017. május 22. hétfő

      Ha bizonytalan, érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Nehéz lenne ennyiből pontosan megmondani, mi állhat a háttérben. Ha a vérzés nem múlt el 3 napon belül, más eltérést nem tapasztalt, akkor minimális a terhesség esélye.

  • barbara

    2017. május 03. szerda

    jonapot !
    ketsegbe vagyok esve
    a paromal lasan 4 honapja hogy vedekezes
    nelkul belem elvezet ! nem estem teherbe megjot a havi bajom vajon mitol lehet ?
    legutobbi szeretkezesunk utan kelet volna havi bajomnak meg jonnie de 3 hetet keset csinaltam tesztet az mutata nincs baba .
    3 het mensi kimaradas utan havi bajom megjott de mindosze 3napig tartott es sokkal enyhebb mint ami eddig volt lehetseges hogy baba van ? a parom es en nem szedunk gyogyszereket nincs semmien betegseguk .van ammikor eszunkbe se jut a baba es ugy szeretkezunk tovabbra is …menyi az esej arra hogy babat varrok ?
    koszonom elore is a valaszt

    • Gabi

      2017. május 08. hétfő

      Ha nem pontosan jött meg a menzesz, sokkal enyhébb volt, mint a megszokott és rövidebb ideig is tartott, akkor lehetséges, hogy valóban terhesség áll a háttérben. Érdemes lenne megismételni a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Nikolett

    2017. április 25. kedd

    Sziasztok szeretnék segitséget kérni. A menstrualciom hamarabb jött 2 nappal nem vártam mivel arra gondoltam hogy talán sikerult a baba mert a melleim fajtak tulmerzekeny volt a mellbimbom a hasam bevan kemenyedve szedulok hanyingerem is volt lehetek terhes ha hamarabb jott meg ?

    • Gabi

      2017. május 02. kedd

      Abban az esetben van még esély a terhességre, ha a vérzés enyhébb volt a megszokottnál és nem is tartott tovább 3 napnál. Szintén a terhesség mellett szól, ha a fent leírt tünetek a vérzés ellenére továbbra is jelentkeznek. Ebben az esetben mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Karolina

    2017. április 21. péntek

    Elfelejtettem tegnapi kérdéseimben említeni, az nap, 20.-án, este, (tegnap este), brutálisan fájt, amikor pisiltem, bal oldalt az alhasam…

  • Karolina

    2017. április 20. csütörtök

    Jó napot kívánok!
    Újra önhöz kell forduljak, a múltkor már írtam, hogy nem tudtam miért nem jött meg a menzeszem. Nos, egy hetet késett, pontosabban e hónap 14.-én.
    Szokásos szomjúság, fáradékonyság, stb…Vérzett rendesen, de tegnap, és tegnap előtt, az az 18.-án és 19.-én picit enyhült, barnázás volt, de megvolt rendesen.
    Ma viszont nagyon fáj, erős szúrást érzek az alhasamban bal oldalt, fáj a farcsontom, medence csontjaim és sajog a hátam (mintha a veséim fájnának). Mitől lehet ez? Előző hónapban rövidezen, az az csak 3-4 napig tartott a vérzésem folyamata, majd ehónapban késett, s mivel párommal megijedtünk, ezért vettem terhességit, és negatív lett. Mitől lett ez nekem most? Sűrűn van fehér hüvelyfolyásom, menszim meg úgy kezdődik, hogy barnás, vagy rögtön erős és csomós sűrű a vérzés. Mit tud mondani? Mi lehet? Stressz, késés miatt most tovább fog tartani, vagy a felfázásom is bele segít?

  • Miri

    2017. április 20. csütörtök

    Sziasztok.szeretnek segitseget kerni.parommal nagyon szeretnenk babat az utolso menstuaciom marc.18.an volt altalaban pontos egy ket nap elteressel.eddig ugy nezett ki a dolog h vegre osszejott a baba hiszen mar 1 hete kesett a mensim csinaltam tesztet meg akkor amikor csak par napja kesett de mindig nagyon halvanyan latszott a csik.ma viszont megjott a mensim ami gondolom a veteles miatt jott meg… eros piros a szine. Volt mar 2 eve is egy vetelesem ugyanezekkel a tunetekkel.tegnap reggel csinaltam tesztet ami meg mindig nagyon halvany volt ma viszont eros volt mind a 2 csik.lehetseges h meg korai a terhesseg es ezert jott meg a mensim?vagy epp vetelek?

    • Gabi

      2017. április 24. hétfő

      A terhességi teszten a halvány második csík is pozitív eredményt jelent. Így nagy valószínűséggel valóban terhességről van szó. Viszont a terhesség során jelentkező vérzés sosem természetes, ilyen esetben mindenképp orvoshoz kell fordulni. Sajnos fennáll a vetélés lehetősége, de a vérzést más is okozhatja, illetve gondot okozhat az anyukánál is. Ha a vérzés nem volt erős, 2-3 nap alatt el is múlt, akkor van még esély, hogy a picivel nincs gond. De orvos nélkül ezt szinte lehetetlen eldönteni. Drukkolok!

  • Szandi

    2017. április 07. péntek

    Jó napot. A párommal kb 3-4hónapja rajta vagyunk a baba dolgon.a ciklusaim 33-35napossak.az utolso rendes menstruáció 03.03tól 03.08ig volt.most 04.04èn „megjött”,de se nem görcsöltem/görcsölök,alig van.eddig 2csomag betèt kellett,most meg 3darab.meg barnàs-rozsaszines a „vèrzès”.viszont 04.01csináltam egy tesztet ami negativ volt. Lehetsèges hogy korán csináltam?vagy kizarható a terhessèg?

    • Gabi

      2017. április 10. hétfő

      Ha a vérzés nem erősödött, végig enyhe volt és néhány nap alatt el is múlt, akkor lehetséges a terhesség. Valóban előfordul, hogy korai volt a teszt. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Szandi

        2017. április 16. vasárnap

        Jó napot. Akkor az a „barnás-rozsaszines vèrzès” 2,5napig tartot.ès nagyon kevès volt. Azóta hőemelkedèsem van,fáradèkony lettem,hangulatingadozás van..szeretnèm kèrdezni hogy ha pl.a napokban megismètelnèm a tesztet pontos lenne?vagy várjam meg megjön e a következő vèrzès?
        Előre is köszönöm.

  • Viki

    2017. április 06. csütörtök

    Kedves Gabi!
    2-án kellett volna megjönnie 28 napra a menstruációmnak,de csak ma jött meg,6-án. Előző hónapban 5-én jött meg,13-án voltunk együtt a Férjemmel megszakításos módszerrel. Elvileg ekkor még termeketlen időszakom volt.Azt tudni kell,hogy 34 éves vagyok és ismert endometriózisom van. Most élénk pirosan vérzek és görcsölök ugyan,de nem vészesen. A szokásos endometriózis okozta fájdalmat is érzem. A normálisan várt mensi napjaiban volt néha hányingerem,de azóta nem. A melleim eddig fájtak,most már nem. Kérdésem: lehetek terhes,mivel késett 3-4 napot?
    Válaszát köszönöm!

    • Gabi

      2017. április 10. hétfő

      A helyzet elég összetett. Mivel a megszakításos védekezés a leginkább megbízhatatlan módszer, azt mondanám, van esélye a terhességnek. Az endometriózis viszont gyakran nehezíti a teherbeesést. Ezeken felül viszont ha a menzesz általában pontosan szokott jelentkezni, a késés nem jellemző, és a jelenlegi vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, néhány napon belül elmúlt, esetleg azóta is jelentkeznek terhességre utaló tünetek, vagy csak ha bizonytalan, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Még ha nem is túl nagy az esélye, de nem kizárt a terhesség.

  • Klaudia

    2017. április 05. szerda

    Jonapot! A parommal januar 28.-tol nem vedekezunk ez lenne az elso baba. Februarba meg jott es marciusba egesz vegig ki maradt de akkor hanytam is tobszor is a cicim nem faj nem erzekeny de a hasam nott es kemeny.Kivancsisagbol a hasamra tettem a kezem es ereztem hogy valami mocorog es most aprilis 2.-an megjott. Mint a szokasos elotte kis hasfajdalom utana semmi. Ilyen pirosat/voroseset verzem de most mar ilyen barnas. Lehet hogy baba? Orvosnal meg nem voltam de tesztet akarok venni, remelem ez nem veteles jele ha babas vagyok.

    • Gabi

      2017. április 10. hétfő

      Ha eddig mindig pontos volt a menzesz, most viszont késett, az elsősorban tényleg terhességre utalhat. A korai terhesség időszakában gyakori tünet a hányás is. Ilyen korai időszakban magzatmozgást még nem lehet érezni, hiszen még csak milliméteres méretekről beszélhetünk. Inkább valamiféle bélmozgás lehetett, amit érzett. Viszont az utána jelentkező vérzés sajnos vetélés is lehetett. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet. Ha nem volt hosszadalmas a vérzés, néhány nap alatt elmúlt, enyhébb is volt a megszokottnál, akkor még lehetséges, hogy továbbra is fennáll a terhesség, de ezt csak nőgyógyász tudja megállapítani.

  • Annamaria

    2017. április 03. hétfő

    Jò estét!
    A férjemmel február óta próbálkozunk a baba projekttel . Márciusban 26.-ÁN kellett volna meg jönnie a 28 napos ciklusomnak. Mivel általában mindig előbb jön meg a menstruaciom, es előtte 1 het barnás folyas kíséri. De most elmaradt es már kezdtünk örülni hogy talán teherbe estem. 28-ÁN elkezdődött egy enyhe barnás néha fekete színű folyas, ami vérzésnek nem mondható ( egy nap eleg egy betét) minimális mennyiség…1 hete tart lassan es a melleim most kezdtek el feszülni, fájni, érzékenyek. Az lenne a kérdésem,hogy érdemes tesztet csinálnom ha a folyasom elmúlik? Vagy kizárt a terhesség?
    Valaszat elore is köszönöm!

    • Gabi

      2017. április 10. hétfő

      Ha a vérzés nem erősödött, csak barnás folyás jelentkezett, és továbbra is bizonytalan, akkor érdemes tesztet csinálni.

  • Maci

    2017. március 31. péntek

    Jó napot kívánok!
    Tanácstalan vagyok, hogy mi zajlik most bennem, bár már a 3. babócát várnánk, de ilyet még nem tapasztaltam a testemben ezelőtt. A hónapban többször is együtt voltunk férjemmel- főként a pé ideje alatt- illetve előtte. Eleve magas a hőm 37. alatt sosincs, el is kezdett emelkedni a pé után ahogy szokott, fejfájásom is volt elég gyakran, a melleim is előbb kezdtek el fájni (mint ahogy menzesz előtt), puffadtam- szóval a tüneteim bíztatóak voltak – babásnak érzetem magam, sőt még a héten beágyazódási vérzésem is volt hétfőn (ilyenem már volt szóval az kellett hogy legyen), viszont szerdán elkezdtem barnázni (na ez már nem volt annyira ismerős- mivel a nem várt is csak most vasárnap kéne hogy legyen)- a ciklusaim 28-30 naposak. Tesztelni nem akartam vasárnap előtt- ezt fölöslegesnek tartom. Viszont tegnap már elég vörös vérzésem is volt – igaz elég gyengén- és ez ma is van. Tegnap a hőm délután 38 ra megugrott, ami nálam kiugró, és a mai napon is 37.4 -el indultam. az elmúlt napokban 37.4- és 37,8 között mozgott a nap folyamán. Diszkomfort érzésem van. Kérdésem, létezik, hogy vörös vérzés és barnázás mellett még lehet, hogy babóca van a dologban, vagy ne is reménykedjek? Vetélésem többször volt, de azok mind 5 hét után- a 8. hétig bezárólag. Tanácsát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2017. április 03. hétfő

      Ha a vérzés erős volt, esetleg görcsök is kísérték, akkor sajnos a vetélés is szóba kerülhet. Ha enyhébb volt, mint a megszokott menzesz, vagy valamiben másként zajlott, esetleg színe, állaga, mennyisége, ideje eltért, akkor érdemes egy terhességi tesztet csinálni. Ha netán elhúzódik a vérzés, hosszabb ideje tart, mint egy szokványos menzesz, akkor érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Ha a vérzés erős, elhúzódó volt, akkor sajnos nem túl nagy a terhesség valószínűsége.

  • Doroti

    2017. március 30. csütörtök

    Jó napot lenne egy kérdésem.a havi menstruációm késett 5 napot de reggelre megjött a havim.alhasi görcseim vannak és a melleim is fajnak és erzekenyek a párommal nem vedekeztunk a vérzésem a megszokottnál kevesebb de vér piros fenn állhat a terhesség?

    • Gabi

      2017. április 03. hétfő

      Ha a vérzés később sem erősödött, sőt 3 napon belül elmúlt, akkor szóba jöhet még a terhesség, ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Niki

    2017. március 29. szerda

    Jonapot!

    Azt szeretnem kerdezni, hogy 2honapja folyamatosan van pecsetelo barna folyasom, januarban voltam orvosnal azt mondta, erzelmi alapon van. Novembrrtol nem vedekezunk a feljemmel. 4napja alig eszem, de estere mindig hanyingerem van gyakran hanyok, ha hason fekszem olyan fura erzes a mehem kornyeken, es amellem is elegge erzekeny. Lehet ebbol baba? Koszonom a valaszt elora

    • Gabi

      2017. április 03. hétfő

      Nem egyértelmű, de a fenti tüneteket okozhatja terhesség is. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • timi

    2017. március 28. kedd

    Azt szeretnèm kèrdezni,hogy lehetek-e ugy terhes ,h.megjott a mestruaciom?Ma az elso nap,de viszont nagyon keves,sokkal kevesebb,mint idaig,ahoz kepest,h.az elso nap,tesztet azt csinaltam,meg mielott megjott,de az mind negativ volt,sajnos.

    • Gabi

      2017. április 03. hétfő

      Ha a vérzés pontosan jön meg, színe, állaga, mennyisége nem tér el a megszokottól, és nem is múlik el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye. Ha a mostani menzesz jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott és hamarabb is elmúlt, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Vica

    2017. március 27. hétfő

    Jó napot! Január 14.-én voltam együtt utoljára a párommal. Ezután januárban megjött. Februárban késett 1 hetet viszont normális vérzésem volt. Most 15-én kellett volna megjönnie de azóta sem történik semmi. Ráadásul összeszedtem valami bacit is. Lehetséges a terhesség? Nem vagyok rosszul semmi jelet nem veszek észre magamon , egy picit keményebb és puffadtabb lett a hasam de ez az elmúlt pár napban jelentkezett. Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2017. április 03. hétfő

      Ha bizonytalan, és előzőleg egyáltalán nem volt jellemző az ilyen fokú késés, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. A tünetek hiánya sem jelenti egyértelműen, hogy nem terhes, hiszen ezek nem jelentkeznek egyformán mindenkinél, vannak akik sokat szenvednek például az émelygéssel, hányással, másnak pedig egyáltalán semmi panasza nincs.

  • bernadett

    2017. március 24. péntek

    Jonapot ! Lenne egy kerdesem .
    Vedekezes nelkul szeretkeztunk a parommal ciklusom ideje alatt ..
    Menstruaciom meg jott de viszont 3 napig volt meg mindosze vartam egy idejig es a teszt azt mutata hogy nincs baba !! Furan erzem magam mostanaban hanyinger szedules ..es egyre tobbet eszek amit ano szeretem pl:sult kolbasz !! Mostanra roszul vagyok tole ….
    Nagyon fajnak a melleim de leginkabb a melbimbom .nagyon surun elo fordul az hogy a mehem irtozatosan beszur es szinte fel kellni nem tudok .! Lehetseges hogy baba van ? Es a alhasi szuras mitol lehet ?? Koszonom valaszat elor is

    • Gabi

      2017. március 27. hétfő

      Egyetlen negatív teszt nem jelenti biztosan, hogy nem terhes. Mindenképp érdemes lenne újra tesztelni.

  • Mesi

    2017. március 14. kedd

    Kedves Doktorno!
    Letezik e hogy ugy vagyok terhes hogy a menstruaci megjon 4honapig ugyan ugy ugyan annyi napig?

    • Gabi

      2017. március 20. hétfő

      Ennek minimális az esélye.

  • Emese

    2017. március 14. kedd

    miotta egyut voltam paromal idovel …nagyon surun van hanyingerem a fejem is faj a meleim is es a pocakom nem faj hanem szur ….lehetseges a baba ? ha a teszt nem mutata meg ki akkor is ? ? ? koszonom a valaszt

    • Gabi

      2017. március 20. hétfő

      Lehetséges, hogy korai volt a teszt. A leírt tünetek sem egyértelműek, de ha nem múlik, érdemes újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Emese

    2017. március 14. kedd

    jonapot !
    az lenne a kerdesem,hogy lehete azt erezni ha beagyazodik a baba es mi erre a pelda …azt olvastam lehet erezni de nem minden esetben .a paromal kb 3honapja vedekezes nelkul szeretkezunk a ciklusom ideje alat .viszontt menstruaciom megjot mindosze 3napig tartot az elejen elso nap halvany rozsaszin ami szamomra nagyon szokatlan de utan jovval erosebben meg volt a ketto napban mint ami altalaban szokot ….a paromnak es nekem nincsenek gyogyszeres kezeleseink nincsen nem szedek fogamzas gatlot se ……..lehetek terhes ? termeszetesen csinaltam tesztet de az negativot mutatot ….idovel vetem megegyet es az is negativot mutatot ………ha esetleg harmadik is azt mutatja akkor viszont orvoshoz fordulok ….de kerdesem lenne lehet szo babarol ? ?

    • Gabi

      2017. március 20. hétfő

      Ha a vérzés erős volt, akkor kicsi a terhesség esélye. Általában a beágyazódáskor jelentkező vérzés enyhébb, mint a szokásos menzesz, és nem tart tovább 3 napnál. Ha valamilyen jel még ennek ellenére is terhességre utal, érdemes újabb tesztet csinálni, de mindenképp reggeli első vizeletből.

  • ildi

    2017. március 08. szerda

    jo napot szertném megérdezni hogy mikor megjön akkor is lehet babám

    • Gabi

      2017. március 13. hétfő

      Ha a menzesz pontosan jön meg, színe, állaga, mennyisége nem tér el a megszokottól és nem múlik el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye. Ha valami fura, ha enyhébb a vérzés, ha csak 2-3 napig tart, ha terhességre utaló tünetek jelentkeznek, vagy egyszerűen csak bizonytalan, akkor mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Linda

    2017. március 07. kedd

    Tisztelt doktornő! 3honapja volt az utolso egyuttletem a a volt baratommal azota is menstrualok rendszeresen a hangulatom inerlekeny egyre tobbet szedulok es hanyingerem van a eszt negativat muatott viszon az alhasi fajdalmaim egyre erosebbek es 1honapja barna folyas jelentkezettkb 3napig tarott.2 hete voltam nogyogyasznal minden rendben volt.lehet e eselye a mehen kivuli terhessegnek?lehetseges hogy ezt orvos nem latta hasi ultrahangon? Elore is koszonom a valaszt

  • diaa11

    2017. március 03. péntek

    jonapot én azt szeretném kérdezni hogy 11 nap késes után meg jött de aznap vetem tesztet mert fura volt nekem nem sokot késni azért vetem,de pozitív volt enek nagyon is örültem de azóta hogy meg jött menstruaciom azóta aggodok erős verzesem volt 6napig de utána már kevés és már 9 napja meg van de miért? tegnap vetem megint tesztet de az is pozitiv volt akkor mi lehet baj hogy edig meg van???? előre is köszönöm válaszát

    • Gabi

      2017. március 06. hétfő

      A pozitív teszt 99%, hogy terhességet jelez. Viszont az erős és elhúzódó vérzés miatt már kisebb az esélye. Sajnos akár vetélésről is lehet szó. Ha bizonytalan, érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Az ultrahangon egyértelműen kiderül, fennáll-e a terhesség, és rendben fejlődik-e.

  • henrietta

    2017. február 25. szombat

    jonapot ! egy kerdesem lenne .a parom 1so naptol kezdve a ciklusom ideje alat majdnem minden masnap belem elvezet .fogamzasgatlot nem szedek egeszseg ugyi gongyaim nincsenek menstruaciom nem jott meg csinaltam tesztet de az azt mutata nem vagyok terhes ez hogy lehet ? de viszont vetemm 1 hetel utana meg egy tesztet es az is azt mutata hogy njncs baba hogy lehet ez ? ??? koszonom elore is a valaszt

    • Gabi

      2017. február 27. hétfő

      Ha egy teljesen egészséges pár pontosan a megfelelő időben van együtt, a teherbeesés esélye akkor is csak 25%. Tehát egyetlen hónap alatt ritkán sikerül a baba. Ez még nem jelenti, hogy bárkinél bármi probléma lenne. Ha a menzesz továbbra is késik, érdemes néhány nap múlva (esetleg más típusú) újabb teszttel próbálkozni, vagy nőgyógyászhoz fordulni.

  • helga

    2017. február 24. péntek

    jonapot ! kerdesem lenne .a párom a cuklusom eso napjatol fogva nagyon sokszor belem elvezet .a menstruaciom nem jott meg meg de a terhesegi teszt amit elso pisilesbol csinaltam azt mutata ki hogy nem vagyok terhes ez hogy lehet ? 🙁 elorre is koszonom a valaszt 🙁

    • Gabi

      2017. február 27. hétfő

      Terhesség korai szakaszában előfordul, hogy a tesztek téves negatív eredményt mutatnak. Ha közben nem jött meg mégis a menzesz, érdemes a tesztet megismételni, most is ha lehetséges reggeli első vizeletből.

  • gina

    2017. február 24. péntek

    Jonapot en azt szeretnem tudni nekem keset 3 napot aztan a 4nap megjott 4napig tartott de a megszokotnal joval tobb volt lehetek terhes ha hanyingerem van es szedulok?

    • Gabi

      2017. február 27. hétfő

      Általában ha a vérzés erős, erősebb a megszokottnál, akkor kicsi a terhesség esélye. Ettől függetlenül ha terhességre gyanakszik a rosszullétek miatt, érdemes egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Mia

    2017. február 23. csütörtök

    Jó estét doktornő,
    Szeretném megkérdezni, higy lehetek e terhes ha néha előfordulnak rosszullétek, illetve ülő helyzetben szédülök. Melleim feszülnek és nagyobbnak érzem őket. Volt egy olyan rosszullétem is napközben, hogy majdnem hányás és ájulás következet volna be ha nem eszek valamit azonnal. Megjött a menzeszem de hamarabb mint kellet volna. Az első nap erős volt most meg már gyenge és barnás színű. Lehetséges hogy terhes vagyok. Két hónapja hagytam abba fogamzásgátló szedését és azóta megszakításosan védekezünk de volt rá eset hogy bennem ment el. A válászát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2017. február 27. hétfő

      Ha a vérzés 3 napon belül el is múlt, akkor lehetséges a terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Klau

    2017. február 21. kedd

    Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. A „nem várt” menstruációm előtt 5-6 nappal megjött, de csak két napig tartott. Erősebb vérzés volt, nem csak pecsételős. De mégis kevesebb, és sokkal rövidebb ideig tartott a megszokottnál. Az első nap alhasi görcseim is voltak, második nap csak fejfájás és hányinger. Érdemes már most terhességi tesztet csinálnom, vagy várjak még néhány napig? Esetleg terhesség nem is valószínű? Köszönöm szépen előre is a választ!

    • Gabi

      2017. február 27. hétfő

      Ha bizonytalan, érdemes már most tesztet csinálni, de lehetőleg reggeli első vizeletből.