Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Máté eniko

    2018. június 29. péntek

    Kedves doktornő azt szeretném kérdezni hogy most ebben a hónapban megvolt a menstruációm 1sejen és 4 eig tartót de viszont most 28adikan ujraegjot de viszont nem úgy ahogy kellene elsőnek rózsaszín majd piros és most barna azt szeretném kérdezni hogy terhesség fent alját e válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2018. június 29. péntek

      Az előző menzesz után 27 nappal jött meg újra, ez idáig teljesen normális. Ha a mostani vérzést megelőzően volt olyan együttléte, amely során nem védekeztek, vagy nem biztos, hogy teljesen sikeres volt a védekezés, akkor a terhesség is szóba jöhet. Érdemes néhány napot várni. Ha a mostani vérzés jelentősen enyhébb, mint a megszokott és nem is tart 3 napnál tovább, akkor mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Máté eniko

        2018. június 29. péntek

        Köszön szépen a segítséget akkor ön szerint fel léphet a terhesség jele is ??

      • Máté eniko

        2018. június 30. szombat

        Kedves doktorno ma elmúlt a menszeszem 2 napig tartót érdemes lenne tesztet csinálni??

      • Máté eniko

        2018. július 02. hétfő

        Kedves doktornő azt szeretném kérdezni hogy már írtam önnek H mi volt le írtam de azt szeretném mondani hogy az csak 2 napig tartót szeretném kérdezni hogy fent állhat ér a terhesség jele meg mindig ?? Mert a mélyen is nagyobbik és bármi érjen hozzá okán mintha iritalna válaszát erő re is köszönöm

      • Máté eniko

        2018. július 04. szerda

        Kedves doktornő szeretném megkérni hogy válaszolna e a kerdesemreert már régóta azt várom előre is köszönöm

      • Anasztazia

        2019. augusztus 19. hétfő

        Jó Napot! Dr. NŐ, nekem lenne egy olyan problémám, hogy 28 naposak a ciklusaim. Nos most 5 nappal hamarabb jött meg. Én aki mindig úgy görcsöl, hogy nem tudtam fel álni, sírtam,es meg sok is volt a vérzés. Nos azonban most semmi görcs nagyon, alig van még, legfőképp csak akkor vérzek, ha pisilek, az eső éjszaka nem volt semmi a betéten, ami nálam nagyon fura soha nem volt velem ilyen. 7 napja kB csináltam terhességi tesztet de az negatív, de most nem értem ezt a menstruációm. Terhesség re lehet gyanakodni úgy hogy előtte negatív lett a tesztem?

        • Gabi

          2019. augusztus 28. szerda

          Igen, lehetséges a terhesség. Előfordul, hogy kb. a várható menzesz ideje körül jelentkezik egy enyhébb vérzés, amit a beágyazódás okoz, ami viszont enyhébb, mint a szokásos vérzés, és jelentősen rövidebb ideig is tart. Így ha a vérzés nem erősödött, 3 napon belül elmúlt, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg első reggeli vizeletből.

    • Fodor Ramóna

      2019. november 04. hétfő

      Kedves Doktornő!! Egy olyan problémàm van hogy múlt honap elejen megjött 7napig volt meg utána par nap.mulva ujra verezni kezdtem de gyenge verzes volt 2-3napig tartott es eltelt par nap utana megint 2-3napig tartott!!mi lehet ennek az oka?

      • Gabi

        2019. november 08. péntek

        Az ilyen jellegű vérezgetést több dolog okozhatja, ennyiből nehéz lenne megmondani. Egy nőgyógyászati vizsgálat során derülne csak ki pontosan, mi áll a háttérben. Érdemes bejelentkezni, mivel a megfelelő kezelést is orvossal kellene megbeszélni.

  • Era

    2018. június 25. hétfő

    Jó napot doktornő!
    Azt szeretném kérdezni hogy megjött de csak 3 napig volt meg és egy kis farab alvadt vér is jött.Szédülök meg fáj a fejem is,émejgek!Menstruàció előtt voltam eggyütt a párommal pont az ovuláció előtt 2nappal.Csinàltam tesztet is a vérzés előtt de az negatív lett!ön szerint most terhes lehetek vagy nem? Köszönöm

    • Gabi

      2018. június 29. péntek

      Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy terhesség okozza a fenti tüneteket, de ha azóta nem jelentkezett normál erősségű menzesz, és a tünetek sem szűntek meg, érdemes lenne újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Máté eniko

        2018. június 29. péntek

        Köszönöm szépen a segítséget akkor az is lehet hogy baba lesz a vége??

        • Margit

          2020. május 09. szombat

          Jonapot doktornő azt szeretném kérdezni hogy 9 nappal ezelőtt volt meg és csak 4 napig tartott most 2 napja rózsaszín folyás pici verel most is úgy vagyok épp hogy kicsit verzek de nem úgy mintha normális lenne mi az oka ennek válaszát mielőbb várom koszom

          • Gabi

            2020. május 19. kedd

            Ha a vérzés 4 napig rendesen tartott, és utána már még 2 napja rózsaszínes folyás is jelentkezik, akkor ez normál menzesznek tekinthető, minimális esélye van a terhességnek. Ennyiből viszont teljesen biztosra nem tudnám megmondani. Ha más tünetek is utalnak rá, vagy valami miatt mégis bizonytalan, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

            • Kata

              2020. július 14. kedd

              Üdvözlöm az lenne a problémám hogy május 26 án volt meg a menszeszem 4 napig tartott junius 30.án kellett volna megjönnie egy hetes késésnél csináltam tesztett igaz délután és negatív lett viszont a mellemnöt es érzékeny is volt 12 nap utan megjött de 3 nap allatt el is múlt és jóval kevesebb volt ez utalhat esetleg terhesegre?
              Válaszát elöre is köszönöm

      • Máté eniko

        2018. július 01. vasárnap

        Kedves doktornő mikor írtam önnek a menszeszem ről azzal kapcsolatban szeretném tanácsát kérni mert két napig tartót

  • Renáta

    2018. május 15. kedd

    Jó napot Doktornö!
    Szeretnék érdeklödni hogy egy hete csináltam tesztet és halványan ott volt a második csik is.
    Tegnap csináltam egy ujabb tesztet azon is halványan ott a második csik de visszon délután megjöt a menzeszem elöbb mint szokot.
    Hányinger szédülés megvan és némelyik szag iritál is hányingert kellt.
    Mit gondol lehet valami?
    Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2018. május 22. kedd

      Ha ez a vérzés enyhébb, mint a megszokott menzesz, és 3 napon belül el is múlt, akkor nagy valószínűséggel a beágyazódás tüneteként jelentkező vérzésről lehet szó. Mivel a tesztek pozitívak, és a vérzés ellenére a terhességre utaló tünetek továbbra is jelentkeznek, a vetélés esélye viszonylag kicsi. Viszont ha esetleg mégis erős és elhúzódó lenne a vérzés, mindenképp érdemes mielőbb nőgyógyászhoz fordulni.

      • Máté eniko

        2018. július 03. kedd

        Kedves doktornő valaszat meg mindig várom előre is koszonom

    • Máté eniko

      2018. június 29. péntek

      Kedves doktornő azt szeretném kérdezni hogy most ebben a hónapban megvolt a menstruációm de viszont most ebben a hónapban 1 Sején jött meg 4 eig tartót és most újra megjött 28adikan de nem úgy ahogy kellene elsőnek rózsaszín majd piros majd barna terhes lehetek ?? választ előre is köszönöm

  • damina

    2018. április 26. csütörtök

    kedves doktornö nekünk mar van ket gyermkünk de szeretnenk egy harmadik babat lassan 3 eve peobalkozunk de semmi szedtem hormonalais gyogyszert amit az orvosom irt fel a mult honapban 2 szer volt menzezem most megint megjott 24 en d csak 2 napig tartot eegy picivel ltrö volt a szine barnasab lehetek talan terhes köszönöm

    • Gabi

      2018. május 07. hétfő

      Ha a vérzés jelentősen enyhébb, mint a megszokott, és rövidebb ideig is tart, max. 3 napig, akkor szóba jöhet a terhesség. Ha azóta nem jött meg a normál intenzitással, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Klaudia

    2018. április 23. hétfő

    Jó napot nekem az lenne a kérdésem hogy 34napra jött meg a menszesem aprilisba àprilis 19én voltam orvosnàl és azt mondta hogy minden rendbe van nàlam és azt mondta hogy 19én kezdödöt az ovulàcio szoval az lenne a kérdésem hogy köröbelül mikor van peteérésem a pàromal 19én 21én és 23àn is együtt voltunk szoval ön szerint jó időbe voltunk együtt nagyon szeretnénk gyereket előre is köszönöm a vàlaszàt

  • Klaudia

    2018. április 12. csütörtök

    Jó napot doktor nö nekem az lenne a kérdésem ön felé szoval màrcius 4én meg jött a menszesem 7napig tartott van amikor a ciklusom 29 30 34naposok szoval àprilisba 7én megint meg jött a menszezem de kevessebb napig tartot 2napig egy kicsit erős volt 3nap meg csak barna volt tüneteim fàjt a mellem de most az meg szünt hànyingerem van ég a gyomrom fel vagyok pufadva szédülök néha àllandoan aludnàk meg inkàbb este van nagyon étvàgyam vàltozo szokot lenni szoval az lenne a kérdésem ön felé hogy lehetek e terhes ha öt napig tartot a menszesem de nagyon kevés volt a hàrom napba tesztet csinàltam minimum egy hete de egy csikos lett előre is köszönöm a vàlaszàt

  • Sz. M.

    2018. április 04. szerda

    Tisztelt Dr. Nő
    Azzal a problémával fordulok Önhöz, h 2, 5 éve volt egy sikertelen beágyazódásom(akkor 3 hónapja hagytam abba a fogibogyót). Az orvos szerint vékony volt a méhfal, ami a gyógyszer után érthető.Sajnos 3 és fél hétig véreztem és akkor is barnázással kezdődött. Azóta nem próbálkoztunk. A múlt hónap az első hónap amikor nem védekeztünk.a menstruációm első napja március 5-én volt. 4 napig tartott csak. A ciklusaim 27-29 naposak. Már 2 napja késik, tegnapi teszteltem (30.nap pozitív halványabban mint a kontrollcsík). A 29. napon enyhe barnázás, majd ma is, tisztaságiig nem ér le. Holnap után szeretnék újra tesztet csinálni és orvoshoz menni. Lehetséges így valamilyen hormonhiány a probléma(progi)? Sajnos valamiért itt az orvosok erről szinte tudomást se akarnak venni. 31 éves vagyok, örülnék ha ez a terhesség megmaradna! Van okom félni?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2018. április 06. péntek

      Elsősorban a beágyazódás tünetének gondolnám ezt az enyhe barnás folyást. Kb. a következő menzesz időszakában jelentkezhet, van, akinél vérzés is jelentkezik, nem csak barnás folyás, de mindig enyhébb egy normál menzesznél és nem tart tovább 3 napnál. A halvány csík is pozitív eredménynek tekinthető, és amíg erős vérzés, görcsölés nem jelentkezik, minden jel normális terhességre utal. Drukkolok, hogy az orvos is megerősítse ebben!

  • Tina

    2018. március 25. vasárnap

    Jó napot kívánok!
    Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését novemberben, régóta is szedtem már illetve nagyon görcsöltem is mellette még úgyis, hogy 1szer meglett emelve a hormonszint.Pharmatex hüvelykúpot használok azóta, állandó partnerem van de még nem tervezünk babát.Az előző menstruációm késett 34 napot,nem volt erőteljes de 4-5 napig szivárgott úgymond.A márciusi szintén késett, és amikor megkelett volna jönnie olyan érzésem volt mintha tényleg a menstruációm jelentkezne,alhasi görcsök,derékfájdalom nagyon kicsi pecsételő vérzés de szinte elenyésző.Teszt negatív.Időpontot március 22.-én a nőgyógyászaton kaptam ugyan de majd csak április 9.-ére.Majd késve az előző „rendes” menstruációtól 36. napra iszonyatosan erős fájdalmak közepette megjött, csak aludni tudtam.Másnap még egy kicsit vérezgettem. Harmadik nap semmi fájdalom, minimális pecsételő vérzés. Tanácstalan vagyok, esetleg majd próbálkozom felkeresni magánorvost de eddig sajnos nem találtam olyat aki igazán bevált volna.Előre is köszönettel!

    • Gabi

      2018. április 03. kedd

      Fogamzásgátló abbahagyása után sajnos gyakran előfordul, hogy rendszertelenné válik a ciklus. Fél év is eltelhet, hogy rendeződjön a kb. 28 naponkénti menzesz. Ha ennél sokkal hosszabb idő telik a két vérzés között, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Egy alapos kivizsgálás lenne célszerű, remélhetőleg az orvos is ezt fogja majd kezdeményezni.

    • Sz. M.

      2018. április 09. hétfő

      Tisztelt Doktor Nő!

      Köszönöm szépen válaszát! 🙂
      Kicsit később történt a beágyazódás mint ahogy én azt gondoltam. 🙂 Hála az égnek minden rendben, jelenleg az 5.hétben vagyunk, a tünetek már meg is jöttek, ma reggelre a 25-ös teszt is szép erős. 🙂 Ennek fényében a nőgyógyász Április 20-ára adott időpontot 0. UH-ra. Remélhetőleg a továbbiakban problémamentes terhesség előtt állunk. 🙂

  • Stellarina

    2018. március 22. csütörtök

    Kedves Agnes!Annyit szeretnek kerdezni h menstri elott voltam a parommal es provalkoztunk de a masik heten megjott par nappal hamarabb mint ahogy kelett…most eltelt egy het es azota a megemben fajdalmat erzek mint ha valami feszulne bennem..mit jelenthet ez terhesseg vagy valami mas prblema? Koszonom

    • Gabi

      2018. március 22. csütörtök

      Elsősorban terhességre gyanakodnék. Ha a vérzés nem pontosan jött meg (hamarabb), enyhébb volt, mint a megszokott, és 3 napnál nem tartott tovább, akkor a beágyazódás tünete is lehetett. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • T. Petra

    2018. február 05. hétfő

    Kedves doktornő!

    3 éve szedek Yasminelle fogamzásgátlót, még sosem felejtettem el bevenni, azonban 2017. december 9-én mégis elmaradt egy tabletta a harmadik héten. Aznap és másnap is együtt voltam a párommal, viszont a kimaradt tablettát csak akkor vettem észre, mikor már a következőt kellett volna bevennem. A betegtájékoztatót követve bevettem egyszerre két tablettát (az aznapit és az előző elfelejtettet), utána pedig nem tartottam 7 napos szünetet, hanem elkezdtem a következő levelet, így abban a hónapban nem volt menstruációm. A biztonság kedvéért egy hétig kiegészítő védekezést is alkalmaztunk a párommal, annak ellenére is, hogy ezt már nem írta a tájékoztató. Valamint szintén a biztonság kedvéért egy terhességi tesztet is csináltam az elmaradt tabletta utáni 12. napon első vizeletből, ez negatív lett. A következő levél beszedése után, januárban már megjött a menstruációm, teljesen időben, viszont 5 nap helyett csak 4 napig tartott, és az első nap csak barnázott, bár ez gyakori, a másik 3 nap pedig normális vérzés volt. Terhességi tüneteket egyáltalán nem tapasztaltam, azt leszámítva, hogy mostanában igen gyakran vérzett az orrom, pedig sosem szokott, évente kb. egy alkalommal fordul elő, most meg egy hónap alatt már háromszor is vérzett. Most január végén/február elején pedig hirtelen elkezdtem azt tapasztalni, hogy az alhasam rendellenesen nagyobb, mint szokott, a nadrágból szinte kidudorodik, és ez a probléma konstans fennáll, nem múlik el. Február másodikán, hétfő este kellett volna megjönnie a következő menzeszemnek, ennek ellenére már egy nappal korábban, vasárnap megjött, ami sosem fordult még elő korábban. Egyelőre csak barnázik, de majdnem minden menstruációm így indít, most várom, hogy rendes vérzés is legyen. A hasam viszont még mindig óriásira van puffadva, így nagy ijedtségemben csináltam vasárnap este egy terhességi tesztet (most kellene 8-9 hetesnek lennem, amennyiben terhes vagyok), ez negatív lett, de csinálok egyet a holnap reggeli első vizeletből is. Amennyiben ez is negatív lesz, érdemes ennek ellenére hasi ultrahangra menni, hogy kiderüljön, mitől puffadok ennyire? Alapjáraton nagyon vékony testalkatú vagyok, így könnyű észrevenni, hogy irreálisan megnőtt a hasam. Sok olyan cikket, fórumot olvastam, ahol azt írják, lehetséges, hogy valaki terhesség alatt végig menstruál, és közben teljesen tünetmentes, ezért most aggódom. Ön mit gondol?

    • Gabi

      2018. február 05. hétfő

      Biztosat nem tudok mondani. Előfordul, még ha nem is túlságosan nagy az esélye, hogy egyetlen elfelejtett tabletta miatt is annyira csökken a fogamzásgátló hatékonysága, hogy létrejöhet terhesség. Mivel a tablettát továbbra is szedi, így a vérzés a 7 napos szünetben jelentkezni fog, akár esetleges terhesség során is. A negatív tesztek ellenére sem merem biztosan kijelenteni, hogy nincs terhesség, előfordulhat, hogy téves az eredmény. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz bejelentkezni.

  • Tímea

    2018. január 28. vasárnap

    Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy nagyon szeretnénk párommal babát. Több éve probálkozunk a ciklusom 14 nap a félidő legtermékenyebb napjaiban együtt voltunk és utána is . A nem várt előtt 5 nappal fellépet egy kis barnázás majd a nem várt napon semmi de reggelre megjött,nem olyan sok mint szokott lenni (nálam nagyon erős a mensi) de jelentős mennyiségü barnás majd enyhén pirosas. Ön szerint ennek ellenére lehetek terhes? Lehetséges hogy egy késöi beágyazódás miatt jelentkezett a vérzés ? Válaszát előre is köszönöm

  • Lilla

    2018. január 25. csütörtök

    Kedves Doktornő,
    Körülbelül féléve kezdtünk bele a babaprojektbe eddig nem sikerült(Inofolicot iszok).
    Viszont 1-3 hónapja jobban görcsölök mestruáció idején.
    Most 3-4 napja van meg, de egyik nap erősebb másik nap meg szinte semmi, nagyon váltakozó. Illetve nagyon görcsölök amióta megjött, még most is pedig máskor csak az első nap görcsöltem mindig. Tesztet még nem csináltam, mert úgy gondoltam, ha megjött úgysem lehetek várandós.
    Normális ez az erős görcsölés? Ugye nem azért görcsölök ennyire, mert gond van nálam?
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2018. január 29. hétfő

      A menzeszt kísérő görcsök mindenképp kellemetlen tünetek, de nem minden esetben áll mögötte olyan probléma, ami hátráltatja a teherbeesést. Ha az eddigiekhez képest erősödtek a görcsök, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni emiatt. Ha megjött a következő menstruáció, és nem is múlt el 3 nap alatt, sajnos kicsi az esélye a terhességnek.

  • Zsuzsa

    2018. január 19. péntek

    Kedves doktornő! Velemenyit szeretném kikerni 🙂 most 4 hónapja el veszitetem a kis babám 5hetesen most újra terhes vagyok nagyon izgulok mert éjjelente fáj enyhén a hasam és folyton úgy érzem mintha beteg lennék. Mit szól Mit tudjak csinálni?
    🙂

    • Gabi

      2018. január 22. hétfő

      Az előzmények ismeretében azt tudnám javasolni, hogy mielőbb beszéljen az orvosával. Magzatvédő vitamin, kímélő életmód mindenképp jó ötlet, de lehetséges, hogy az orvos mást is fog javasolni.

  • Egy nő

    2018. január 13. szombat

    Kedves Ágnes!
    Fél éve próbálkozunk a Párommal és ezidáig minden hónapban rendesen, szabályosan jött meg a menstruációm. Most a legutolsó alkalommal a menstruáció első két napjában nem jött meg, csak némi barnás folyásom volt. Ekkor teszteltem, de negatív lett. A menstruáció tervezett 3. napján megjött normális mennyiséggel azonban másnap estére fokozatosan el is múlt. Tesztek ezután is negatívak. Eddig mindig rendszeresen és a kiìrt időben menstruáltam és 4-5 napig tartott. A 3-4 nap alatt szinte folymatos alhasi fájásaim voltak, szünetekkel. Ez utóbbi alkalommal teljes káosz, terhességben bíztam. Érdemes ezután áég tesztelni? Lehetek terhes? Mitől lehetett ez a felborult állapot ami az elmúlt fél év alatt mióta probálkozunk egyszer sem fordult elő?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2018. január 15. hétfő

      Ha bizonytalan, és esetleg terhességre utaló tünetek is jelentkeztek, érdemes egy újabb tesztet csinálni, mindenképp reggeli első vizeletből.

      • Egy nő

        2018. január 15. hétfő

        Kedves Gabi!

        Köszönöm válaszát!! Ön szerint mi okozhatta ezt a felborult állapotot, ami most először fordult elő, amennyiben nincs terhesség?

    • Anita1989

      2018. január 19. péntek

      Kedves doktorno !lenne egy kérdésem nem reg megjott januàr11 én aranylag normalisan habàr kissé kevessebb mint szokott ma vettem egy terhességi tesztet a màsodik csik alig alig làthato de ott van , lehetséges hogy babàt vàrok?!

      • Gabi

        2018. január 22. hétfő

        A teszten, még ha halványan is, de megjelenik a második csík, az pozitív eredménynek tekinthető. Így 99%, hogy valóban terhességről van szó. Ha bizonytalan, esetleg néhány nap múlva érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Bernadette

    2017. december 19. kedd

    Hogyha a csaladban nem fordult elo terhesseg alatt verzes attol meg lehetseges hogy nalam megtortenhet? 6 napot kesett es utana megjott de csak barnazas es a cigaretatol szedulok es faja a fejem pedig eddig ilyesmi nalam nem fordult elo. A kornyezetem nem a legjobb es nagyon faradekony vagyok. Tegnap egy egyszeru tusolas utan lekelet dolnom ugy elalmosodtam. Lehetseges terhesseg? Koszonom a valaszt.

    • Gabi

      2017. december 28. csütörtök

      Lehetséges. Ha a vérzés jelentősen enyhébb, mint a megszokott, és nem tart tovább 3 napnál, az a beágyazódás jeleként is értelmezhető. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Baby

    2017. december 05. kedd

    Évben a honapban volt a második inszeminacio. Stimulálja clostylbegit tablettával történt. Inszem utáni 15. napon 1x halvány barna folyas, 16. Napon nagyon kevés piros vérzés, 17. Napon reggel kb 3 cm-es szürkeség Veres valami utána csak sötétebb barna nagyon enyhe maszatolás volt. 15. Nap reggel negativ teszt. Ha holnap reggel is negativ a teszt on szerint elkezdhetem ujra a clostylbegitet. Köszönöm előre is a válaszát!

    • Gabi

      2017. december 11. hétfő

      Mindenképp érdemes az orvosával egyeztetni. Ha ez a vérezgetés sokkal enyhébb volt, mint a menzesz, akkor még lehetséges, hogy sikerült a terhesség. Mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • K.Lívi

    2017. november 30. csütörtök

    Kedves Dr.nő! Szeretnem megkérdezni azt hogy ha nem tudom meg hogy terhes vagyok és megjött ciklosom, nagyon erős fájdalmaim vannak,bevettem 2db erős gyógyszert! Okozhat a babának kárt?!?

    • Gabi

      2017. december 05. kedd

      A terhesség korai szakaszában általában nem jelent gondot az olyan gyógyszerek szedése sem, amiket terhesség során kimondottan kerülni kell. Előfordul, hogy mégis árt a gyógyszer, ilyenkor viszont gyakran ki sem derül a terhesség, mivel a korai vetélést a soron következő menzesznek tudják be.

  • Vivien

    2017. november 27. hétfő

    Jonapot! A parommal mar fel eve probalkozunk, eddig sajnos eredmenytelenul. Multheten hetfon kellett volna megjonnie naptar szerint, de kesett. Megorultem, csinaltam egy tesztet elso vizeletbol szerdan, ami negativ lett. 1-2 nap plusz minusz elofordult mar maskor is, de egeszen csutortok estig semmi, 4-5 napot meg sosem kesett. Penteken megjott, de alig-alig valami, szombaton egeszen erosen vereztem, normal piros volt a szine mint altalaban, tegnapra meg mar eros barnas es az is alig valami, ma szinten ez, meg pecsetelesnek is eros lenne nevezni. Nekem.altalaban 5-6napig szokott tartani a menstruaciom, ebbol csak 2-3 nap az ami erosnek nevezheto, a tobbi csak az eleje meg a vege, de ez eleg furcsa, hogy most kesett 4-5napot es osszesen tartott 2-3 napig. Onnek mi a velemenye, csinaljak meg tesztet vagy varjak? Lehet csak a stressztol, vagy elofordulhat,hogy baba van a dologban? Elegge vagyunk mar ra, szoval az is lehet, hogy csak ezert kepzelek bele tobbet, de ez most nem a megszokott havi dolog volt. Koszonom a valaszat. 🙂

    • Gabi

      2017. december 05. kedd

      Ha nem pontosan jött meg, jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, és nem tartott 3 napnál tovább, akkor lehetséges, hogy a beágyazódás kísérő tüneteként jelentkezett vérzés. Természetesen, ennyiből biztosan nem lehet megmondani, de ha bizonytalan, mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni. (A harmadik terhességemnél pontosan ez volt nálam is a helyzet!)

  • Heni

    2017. november 25. szombat

    Kedves Dr.nő november 19-én megjott halvány barnasos vérzésem volt 4napig. És a melleim is nagyon fel vannak duzzadva és sokkal érzékenyebbek ám soha nem fordult meg ilyen elő velem. Vettem egy tesztet és negatív lett maga szerint lehetek terhes?

    • Gabi

      2017. november 27. hétfő

      Általában ha 3 napnál nem tart tovább a vérzés, akkor előfordulhat a terhesség. De ha jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, akkor még így is van némi esélye. Ha továbbra is terhességre gyanakszik a tünetei alapján, akkor mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Lány

    2017. november 20. hétfő

    Az lenne a kerdesem hogy vettem egy tesztet es halvany vekony csik volt a masodik aztan meg jott pontosan de csk 2es fel napig es k8csivel kevessebbb mennyiseg foleg a masodik nap.. aztan megint csinaltam 2 tesztet egyszer este egyszer reggel de negativ lett a melleim egy kicsit fajnak neha jobban neha rosszul vagyok etelektol neha kivanok egysmast de barki kivanhat barmit.. lehetek terhes mindezek ellenere?

    • Gabi

      2017. november 27. hétfő

      Ha a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, rövidebb ideig is tartott, kevesebb, mint 3 napig, akkor az a vérzés a beágyazódás tünete is lehetett. A pozitív teszt is erre utal. Ha továbbra is bizonytalan, mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha a második csík halvány, az is pozitív eredményt jelent.

    • K.timi

      2017. december 03. vasárnap

      Az lenne a kerdesem hogy csinaltam egy tesztet es halvanyabb csikot is ki kutatott aztan megjott 2 napig es utana megint cwinaltam egy teszt3t mikor elmult a mensim es negativ lett aztan most 7 iken kellene megjonnie de ma 3 csepp ver jott tolem furcsa clszinu enyhebb mint a menses aztan egy pici barna es enyi volt es mar semmi ez terheseget jelent ?

      • Gabi

        2017. december 05. kedd

        Mivel volt egy halvány pozitív tesztje és a vérzés is jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, én terhességre gondolnék. Mindenképp érdemes lenne újabb tesztet csinálni.

  • 2017. november 14. kedd

    Kerem valaszoljon nagyon izgulok.. Elore is koszonom

    • Lány

      2017. november 28. kedd

      Koszonom szepen a valaszt kedves doktornő! Voltam orvosnál azt mondták hogy 5 hetes utan mutasa ki az utrahang es lehetseges hogy korai valoszinu hogy a masodik halvany csik tevedett? Mostanaban erzekenyebb vagyok elerzekenyulok mindenen megasztan mintha depreszziosabb lennek.. azt mondjak paran hogy ez a terhesegel is jarulhat most akkor lehetek terhes mar nem ertek semmit.. koszonom a valszt elore is

  • 2017. november 14. kedd

    Jo napot ! 17eves vagyok.. Utobbi hetekben korulbelul.. 2-3hete rosszul voltam hanyoingerem volt es. Nagyon fajt a mellem gyanakodni kezdtem hogy talan lehetseges hogy terhes vagyok?! Ez menstruacio elott volt egy hettel aztan vettem tesztet negativ lett nem az utasitas szerint hasznaltam ezert vettem egy masikat meg az nap es egy eros es egy vekonyabb sokkal halvanyabb lett a masodik csik ez pozitiv eredmenynek szamit? De aztan megjoot 2es fel napig kb.. Aztan csinaltam 2tesztet eggyet este eggyet reggel de mind2 negativ lett viszont a melleim meg fajnak kevesbbe mint menszesz elott de egy kicsit fajnak lehetek terhes mindezek ellenere?/

    • Gabi

      2017. november 20. hétfő

      Mivel a második csík is látszott, a teszt eredménye pozitívnak tekinthető. Erre enged következtetni az is, hogy bár megjött, de csak 2 és fél napig tartott. Én mindenképp azt javasolnám, mielőbb keressen fel egy nőgyógyászt!

  • Mónika

    2017. november 13. hétfő

    Kedves Dr.-nő! Párommal már elég régóta próbálkozunk és eddig nem jött össze a 2. babánk. Most pedig talán van egy kis remény? Legutolsó menstruációm nagyon gyengének volt mondható. Egyébként is 3-4 napig szokott tartani és nem szokott vészes lenni, de első 2 nap azért erősebb mindig. Most azonban csak higiéniai okokból cseréltem betétet többször, de különben alig alig tartalmazott valamit. Aztán 3. nap már semmi sem volt, viszont rendkívül ingerlékeny vagyok. Valamiért úgy felkaptam a vizet, hogy alhasam elkezdett görcsölni és pár percig ülnöm kellett, hogy végül kibírjak egyenesedni. Lehetséges , hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2017. november 13. hétfő

      Lehetséges. Mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Adrienn

    2017. november 09. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    A párommal a második picikét próbáljuk összehozni… Az első picikénk után a mensi 28-29. naponta jött, szeptemberben 26. napra októberben pedig 30. napra. Kiszámoltuk, hogy mikor lehet peteérésem, előtte és utána is próbálkoztunk biztos ami biztos. Vettünk terhességi teszteket is, a mensimnek tegnapra, mára kellene hogy megjöjjön és mára vmi barnás kicsit véres vmi lett (hátam nem fáj, egy kicsit érzem a hasamat, nem görcsöl, de nem olyan mint általában), bár nálam van, hogy kicsit barnásan indulunk s rendes vérzés lesz belőle. Mivel az előző hónapokban nem jött rendszeresen nem tudom pontosan, hogy mikorra jöhet meg. Viszont tegnap csináltunk 2 terhességi tesztet (hátha +) amin halványan de látszódott, hogy pozitív.
    Az előző terhességemnél 7 ill. 11 hetes terhesen voltam 1-1 hetet kórházban hasonló tünetekkel (barnás foltokkal, folyással) a doktor szerint pecsételő vérzésnek hívják, vetélésre utaló jel is lehet.

    Az lenne a kérdésem, hogy ez normális dolog ilyenkor? Várjunk 1-2 napot hogy milyen lesz a vérzés? Keressünk fel egy nőgyógyászt a hétvégére? Csináljunk esetleg egy újabb tesztet a hétvégén?

    Válaszát előre is Köszönöm.
    Üdv:Adrienn

    • Gabi

      2017. november 13. hétfő

      Ha a várható menzesz idejében jelentkezik enyhe vérzés, az betudható a beágyazódás tünetének. A tesztek eredménye a halvány második csík esetén is pozitívnak tekinthető. Így ha a vérzés nem erősödött és nem tartott tovább 3 napnál, akkor emiatt még nem feltétlen fordulnék orvoshoz. De ha elhúzódott a vérzés 3 napnál tovább, vagy újra jelentkezik, akkor (az előző terhességnél tapasztaltak miatt is) érdemes mielőbb orvoshoz fordulni.

  • Niki

    2017. november 07. kedd

    Kedves Doktornő!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy
    Múlt hónapban 16 napot késet a menstruációm előtte való hónapban nem jött meg október 5-dikén lefekütem a párommal másnapra rá megjött de nem olyan amilyen szokott. Feketén barnás folyadék jött 2 napig majd megint 2 napig halvány rózsaszín színű folyadék féleség nem vér jellege volt. Következő hetekben éreztem hogy görcs jellegű fájdalmat érzek a hasam a alján.
    Rosszul éreztem magam, hányinger, fáradság többet is ettem. Majd nöt a hasam furcsa volt. Megmérekeztem. 104 kg voltam. Lehetetlen.Nem látszom többnek mit 80 kg. Most megint alhasi görcsöket érzek és barna folyásom jön.kihagytam hogy csináltam közben teszteket ami 2 hónappal ezelőtt pozitív majd rá 2 hétre negatív és folyamatosan negatív volt 1 hónap megint pozitív lett halványan majd 2-3 hete megint negatív. Ez hogy lehet? Lehetek-e terhes?

    • Gabi

      2017. november 13. hétfő

      A negatív tesztek nagyobb eséllyel mutatnak téves eredményt. Ha a teszt pozitív, akkor 99%, hogy valóban terhesség áll a háttérben. Ha közben mégis vérzés jelentkezik, az több dolog miatt is lehet, de mivel a vetélésnek is ez az első tünete, ilyenkor mindenképp fel kell keresni egy nőgyógyászt. Minél előbb bejelentkeznék orvoshoz!

  • Halász Virág Luca

    2017. november 05. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    Oktober 23.-án megjött, de más volt mint szokott 4napig csak barnáztam! Szombatra megjött rendesen majd kedd körül elmúlt! Szerdán újra véreztem kicsit inkább barnás, el is múlt egy nap alatt de pénteken újra véreztem! Gondoltam ez nem nagxon normális így csináltam egy tesztet amin volt egy halvány csík! Szombaton elmúlt de ma vasarnap újra kezdődött a vérzés.. ma reggel megint csinaltam tesztet azon is van egy halvány csík! Visszagondolva a 12-14 napnál tarthatok! A kérdésem az lenne lehetek e terhes vagy már nem? Mikor érdemes felkeresni ilyen esetben az orvosom! Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2017. november 06. hétfő

      Ha a két csík látszik a teszten, még akkor is, ha a második halvány, az pozitív eredménynek tekinthető. Ha emellett vérzés jelentkezik, azt több dolog is okozhatja. Utalhat vetélésre is. De biztosat csak orvosi vizsgálat után tudnak mondani. A vérzés nem zárja ki, sőt ebben az esetben inkább ez indolja az orvos felkeresését!

  • Pati

    2017. november 02. csütörtök

    Kedves doktornő!

    Ön szerint lehetek terhes?
    7 hónapja hagytam abba a gyógyszert. Azóta nem védekeztünk. Mindig 28 napos cikluson volt ami 5 napig tartót.Miután abba hagytam a gyógyszert 3 hónapig 28 napra jött meg. Utána 3 hónapig 29 napra. Most pedig 32 napra kedden reggel. Az első nap normális volt a mennyisege,de másabb volt mit szokott a színe az elején barnás utána meg rózsaszínes. 2. Nap már szinte alig volt. Ma még délutánig pár csepp és már elis múlt. A hasam is másképp fáj. Az alhasam közép egy pontba fájó, szúró szerű érzés. Hétfőn délelőtt , nem első vízeletből csináltam egy tesztet de negatív lett. Nem értem ezt a változást, azért is gondoltam a terhességre.

    • Gabi

      2017. november 06. hétfő

      A leírtak alapján lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Mindenképp érdemes lenne újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Kata

    2017. október 31. kedd

    Üdvözlet Kedves Doktornő.

    Nekem olyan problémám van, hogy a menszeszem késett két napot majd szinte alig alig de megjött és egy délutánt tartott. Majd csináltam egy tesztet és az negatív lett de nem reggeli vizeletből lett csinálva. Majd másnap a reggeliből is csináltam az nagyon halványan de pozitív lett. Eltelt négy nap és délután csináltam egy újabb tesztet és az negatív lett. Majd nem sokkal utána ismét megjött de ugyan ugy nagyon gyengén és csak a délután, másnapra elmúlt.
    Lehetek terhes?

    Azt még hozzátenném, hogy rengeteg vizet (4-5 litert) és teákat iszok (3-4 csésze) minden nap. Ez a mennyiség hígíthat annyit a vizelet minőségén, hogy gyengébb vagy negatív lehet a teszt?

    Köszönöm a válaszát.

    • Gabi

      2017. október 31. kedd

      Ha a terhességi teszten megjelenik a második csík, akármilyen halványan is, az terhességet jelent. Ha ezután újra negatívat tesztel, lehetséges, hogy valóban a sok folyadékbevitel és a gyakori wc-re járás miatt nincs jelen olyan koncentráltan a terhességi hormon. Én bejelentkeznék nőgyógyászhoz!

  • Anett

    2017. október 29. vasárnap

    Kedves Doktornö!
    Azzal a problémàval kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb 2-3 hònapja a menstruàciòm pontosan jön Meg viszont az elsö nap szinte semmi 2. Nap rendes sok teljesen normàlis a 3. Nap szintén alig valami aztan 2 napig elvétve kis barna pötty. Koràbban 5 nap volt teljesen normalis mennyiség. Pàrommal pròbàlkozunk babàt „összehozni”. Csinàltam tesztet de negatìv lett Mind a 2 alkalommal. Fàj a hasam kissé. Färadt vagyok a mellem is feszül nèha 5-6 napig erzekeny aztan ismet semmi majd ismèt fàj. Most oktòber 24 jött Meg ma pedig Mar a kis barna pötty sem volt. Mit tud tanàcsolni? Oh és nem szedek fogamzàsgàtlot. Sosem szedtem. Elöre is köszönet.

    • Gabi

      2017. október 31. kedd

      A megszokottnál enyhébb vérzés lehet a beágyazódás jele. Viszont ha ez több hónapon keresztül megismétlődik, az már nem annyira egyértelmű. Mivel a tesztek nem mutatnak semmit, a tünetek mégis jelentkeznek, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

      • Rami

        2017. november 27. hétfő

        Kedves doktornő!
        Szeptember 5.-én megjött a menstruáciom és csak 4 napig tartott.
        Oktoberben pedig 1-jén jött meg es 3 napig tartott és nem tudom,hogy mikor eshettem teherbe,mert egyébként már tudom,hogy terhes vagyok ,mert csináltam tesztet is. Voltam ultrahangon és ott kozölték velem hogy terhes vagyok,látszik a petezsák.De viszont még sem tudom lekövetkeztetni ,hogy mennyi idős lehetek?!

        • Gabi

          2017. december 05. kedd

          A leletre nem írtak valami olyasmit, hogy grav. (vagy valami hasonló rövidítés), utána egy szám. Pl. grav. s. 6, ami 6 hetes terhességet jelent. Vagy a petezsák méretét milliméterben? Abból elég pontosan lehet következtetni. Amikor a petezsák már látszik, de még maga az embrió nem, és szívhangot sem tudnak mérni, kb. 5-6 hetes terhességről beszélhetünk. 8 hetesen már a petezsákon belül az embrió is látható, akár szívhangot is tudnak nézni. Ezek alapján valószínűleg az ultrahangot megelőzően kb. 3-4 héttel sikerült teherbe esni.

    • Kata

      2017. október 31. kedd

      Most eltelt az utolsó egy délutános menszeszem óta 2 nap és most megjött rendesen. Gondolom ez már kizárja a terhességet igaz?

      Köszönöm a válaszát.

    • Kata

      2017. október 31. kedd

      Most eltelt az utolsó egy délutános menszeszem óta 2 nap és most megjött rendesen és már egy napja tart. Gondolom ez már kizárja a terhességet igaz???

      Köszönöm a válaszát….

  • Barbi

    2017. október 24. kedd

    Kedves Doktornő!

    Szeptember 10-13 ig volt meg utoljára. Párommal rendszeresen vagyunk együtt, nem védekezünk! Október 8-án kellett volna megjönnie. Pár napos késésnél még nem aggódtam, mivel PCOS-em van. 10 nap után, október 18-án azért már megcsináltam egy tesztet (Gabriel) ami pozitív lett.
    Sajnos mivel új vagyok egy idegen az országban, most intézzük a bejelentkezéseket az orvosokhoz, ezért nem tudtam azonnal orvoshoz menni.
    Éjszaka fájdogált a hasam, nem menstruációs alhasi fájdalom volt, hanem gyomor környéki enyhébb fájdalom, rossz közérzettel, hányingerrel társulva.
    Ma reggelre (16 napja késett) elkezdtem vérezni, egyenlőre cseppek vannak csak, illetve normális (ami nálam szerencsére enyhének mondható) alhasi menstruációs fájdalom.
    Normál esetben tampont használok, viszont most a betét mellett maradtam, hogy megnézzem milyen színű, állagú és erősségű a vérzésem.

    Ön szerint valóban terhes voltam? Ha igen, akkor van esély arra hogy megmarad a baba?
    Ha megmaradhat akkor mitől vérzek?
    PCOS esetében mire kell figyelni?
    Köszönöm válaszát

    • Gabi

      2017. október 31. kedd

      A pozitív teszt 99%-os valószínűséggel terhességet jelent. A tünetek is erre utalnak. Terhesség során a vérzés vetélésre utalhat, ezért minél előbb ajánlott nőgyógyászhoz fordulni. A vérzés viszont nem egyértelműen a vetélés tünete. Okozhatja a méhszájon tapadó lepény, vagy egy nem kezelt méhszájseb is. Ezt viszont orvosi vizsgálat nélkül lehetetlen megmondani. Ha a terhességre utaló tünetek továbbra is jelentkeznek, és a vérzés sem volt erős, nem kísérték görcsök, akkor még van esély rá, hogy a terhessé továbbra is fejlődik.

  • Klaudia

    2017. október 20. péntek

    Kedves Doktornő!
    már 4 éve fogamzásgátló tablettát szedek, szeptember óta viszont kevesebb a menstruációm mint előtte szokott, szeptember csináltam tesztet is ami negativ lett, megnyugodtam, most októberbe szintén megjött de ismét kevesebb mint általában és augusztus óta hányingerem is van reggelente. Ön szerint terhes vagyok? Előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      2017. október 23. hétfő

      Mivel a fogamzásgátló sem nyújt 100%-os védelmet, így előfordulhat. Különösen akkor lehetséges, ha a kimaradt 1 (vagy több) szem tabletta. A hatékonyságát csökkenthetik bizonyos antibiotikumok is, vagy ha hányás, hasmenés miatt nem tudott a tabletta kellő mértékben felszívódni. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes bejelentkezni egy nőgyógyászati vizsgálatra.

  • Betti

    2017. október 17. kedd

    Kedves Doktornő!

    Mi 2 hónapja próbálkozunk a párommal. Nekem eddig rendszeresen jött meg mindig 22 napra és általában 4-5 napig tartott. Múlt hónapban 7 napig elhúzódott, de csak az első 3 napban volt rendes vérzés utána barnás folyásom viszont az sem folyamatosan. Aztán elmúlt rá 1 hétre elkezdett feszülni a mellem nehéznek éreztem érzékeny volt ez tartott 1 hétig és elmúlt. Kisebb alhasi görcsöm is volt illetve émelyegtem néha volt kis hányinger is. Aztán egy adott ételt kívántam minden nap. Most viszont ma reggel megjött 20 napra. Tesztet nem csináltam, de gondolom így már nem is lehet esélyem a terhességre. 🙁

    • Gabi

      2017. október 23. hétfő

      Ha a mostani vérzés enyhébb, mint a megszokott, nem is tartott 3 napnál tovább, akkor csinálnék azért egy terhességi tesztet.

  • Bianka

    2017. október 13. péntek

    Kedves Doktornő!
    Párommal utoljára Augustus 29.-e környékén voltunk utoljára együtt. Ez után egy nap késéssel szeptember 10-én meg is jött a menzeszem, és 4 napig tartott, az átlagosnál 1 nappal tovább mint általában. Most viszont már több mint egy hónap eltelt és még mindig nem jött meg, pedig mindig 22 naponta szokott. Lehetséges, hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2017. október 16. hétfő

      Lehetséges, bár valóban nem nagy az esélye. Érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • Adrienn

    2017. október 13. péntek

    Jó napot kívánok doktornő.Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy a párommal szeretnénk kisbabát és mult hónapban iis együtt voltunk peteéréskor most október 11kellett volna megjönnie de csak barnás picike folyás van egy két napja ,az alhasam feszül ,mellfeszülés is van ,még most sem jött meg ,ma csináltam egy tesztet és negatív lett , eszerint lehetek terhes esetleg később pár nappal később teszteljek? még nem szokott ilyen előfordulni egy négy öt napos ciklusom szokott lenni a múlt hónapban a méhpempőt is elkezdtem enni esteleg az is be zavarhat?kicsit meg vagyok ijedve.Előre is köszönöm a válaszát .

    • Gabi

      2017. október 16. hétfő

      A negatív teszt ellenére nem zárnám ki a terhesség lehetőségét. Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Anita

    2017. október 13. péntek

    Jo napot kivanok Doktorno!Multonapban tobbszor is egyutt voltunk a paromal vedekezes nelkul! Aztan 3-an megjott de a problema az hogy nem olyan volt mint szokott,altalaban 7napig tart es most csak 4 napot tartott.Az utobbi 3 napban eszre vettem hogy hanyingerem van es tobbett eszem.A kerdesem az h lehetek e terhes?Valaszat koszonom!

    • Gabi

      2017. október 16. hétfő

      Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Anita

    2017. október 12. csütörtök

    Jo napot kivanok!Multonapban tobbszor is egyutt voltunk a paromal vedekezes nelkul! Aztan 3-an megjott de a problema az hogy nem olyan volt mint szokott,altalaban 7napig tart es most csak 4 napot tartott.Az utobbi 3 napban eszre vettem hogy hanyingerem van es tobbett eszem.A kerdesem az h lehetek e terhes?

    • Gabi

      2017. október 16. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint általában, és rövidebb ideig is tartott, akkor előfordulhat, hogy valóban terhesség áll a háttérben. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Blanka

    2017. október 07. szombat

    Jó napot Doktornő! Kérdésem az lenne hogy szept 23 án védekezés nélkül voltunk eggyütt párommal, 28-9 én kellett volna megjönnie de most 6-án jött meg! Enyhe görcs szerű érzésem van eleinte barna aztan halvany pirosas barbas verzesem volt, most is halvány piros nem olyan mint a menszesz és jóval kevesebb
    Mielött meg jött volna csináltam két 10 es hcg s tesztet mindkettőn halvanyan ott volt a csik de utánna már nem 25 hcg s teszten semmi sem látszik, étvágyam az megnőtt a napok során! ön szerint esélyes vagyok hogy kismama legyek?? Válaszát előre is köszönöm Üdv!

    • Gabi

      2017. október 09. hétfő

      Ha a vérzés továbbra is enyhébb volt, mint a megszokott, nem tartott 3 napnál tovább, akkor lehetséges a terhesség. Mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • F. Agnes

    2017. október 05. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Férjemmel rendszeresen védekezünk. Ezelőtt gyógyszert szedtem, de egy hónapja szünetet tartok, közben pedig kivétel nélkül mindig használtunk óvszert, nagyon viggyáztunk. Most viszont, mikor megjött 4 napja barna folyásom van , amire eddig sose volt példa, és folyamatosan méhnyálkahártya is távozik. Ebben az esetben fennállhat terhesség, vagy csak annak az utóhatása, hogy leálltam a gyógyszerrel?
    Előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      2017. október 09. hétfő

      A tabletta abbahagyása után előfordul, hogy megváltozik a vérzés jellege, esetleg pontatlanul is jelentkezhet a menzesz. Ha minden alkalommal óvszert használtak, és mindig rendben is volt vele minden (nem csúszott le, nem lyukadt ki, szakadt el,) akkor minimális a terhesség esélye. Viszont ha még ezek ellenére is bizonytalan, akkor is érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Göjtönár Andrea

    2017. október 04. szerda

    Szép napot kívánok! Én olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy augusztus 15 én volt a menstruáciom utoljára és most oktober 4 én jött meg. eddig mindig pontosan jöt meg ha egy hét késésel is . abban a hitben voltam idáig hogy terhes vagyok delehetséges hogy nem. 4 éve nem védekezünk nagyon szeretnénk a lányomnak kis tesót. görcsöl a hasam ahogy meg jött , eztől fűgöen lehet hogy terhes voltam vagy vagyok? tesztet szeptember 15 én csináltam negativot mutatott azota egyszer sem csináltam . vérzés alat lehet e tesztet csinálni? ugyan úgy meg bizható a teszt? köszönöm a válaszát.

    • Gabi

      2017. október 09. hétfő

      A vérzés nem befolyásolja a teszt eredményét. Bár a leírtak alapján sajnos nem túl nagy a terhesség esélye. A hosszú sikertelen időszak miatt mindenképp célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Ancsa

    2017. október 02. hétfő

    Segítséget , tanácsot szeretnék kérni. Október elsején, Vasárnap írtam e-mailt a dokimnak, ma fel lett hívva de nem veszi fel a telefont és nem ír vissza, így nem tudom mit tegyek. Dolgoztam estig, de lassan mert semmi erőm nincs. Kicsit ideges vagyok, stresszelek.
    Augusztus eleje óta próbálkozunk, hogy összejöjjön a baba. Azonban nem sikerült. Most szeptemberben is megtettük. Szeptember 23.-án észleltem pár csepp vért, de semmi több. A menzesznek 28.-án kellett volna megjönnie a ciklusom 31. napján. Másnap 29.-én csináltam tesztet de negatív lett. Szombaton, 30.-án reggel görcsöltem de nem olyan volt mint mikor érzem, hogy aznap megjön. Majd pedig rozsaszines folyásom volt, nem sok, csak éppenhogy. Raktam be betétet de az tiszta maradt egész nap. Vasarnap már a 34. napon voltam a ciklusomban, szintén görcsöltem és rosszúl is voltam közérzetileg, majd pedig megint rozsaszines folyásom volt de most több kicsivel mint előző nap. Csak tisztasági betét volt berakva, éppenhogy olyan lett de aztán a nap folyamán semmi több. Este felé hazaérve “nagy WC-re” indultam, végül azt vettem észre, hogy a WC papír véres és pirosabb. Aztán késő estig semmi. Hétfőn, ma reggel pedig munkakezdéstől (kb8 órától) görcsölök hullámvölgyekben és erősebb piros vérzést és többet tapasztaltam. Nincs erőm, fáradt vagyok. A betétemen már jól látszik, olyan mintha ez lenne az első menzeszes napom. Csak feküdnék egèsz nap és késő estig sem múlt el a vérzés és görcs.A ma reggeli tesztem szintén negatív.

    • Gabi

      2017. október 09. hétfő

      Mindenképp érdemes lenne felkeresni egy nőgyógyászt, akár a körzeti rendelést is, különösen ha a görcsök továbbra is jelentkeznek.. Ha a vérzés nem erősödött, még mindig fennáll a terhesség esélye.

  • Klaudia Mèszàrosovà

    2017. szeptember 26. kedd

    Jònapot kìvànok olyan kèrdèsem lenne önhöz hogy augusztus 31-èn megjött a menzesem tartott kb 7-ig….ezutàn szeptemberben együtt voltunk a pàrommal vèdekezès nèlkül….24-èn megjött a menzesem de nagyon kevès ès nagyon halvàny ròzsaszìn…25-ère meg màr nem volt annyi vèrzèsem se mint 24-èn elmúlt…. mai nap csinàltam egy terhessègi tesztet ami negatìv eredmènyt jelzett….ezutàn h elvègeztem a tesztet elkezdtem megint vèrezni kisebb alhasi fàjassal fehèr sűrű folyàsom is van a vèrzèsem.viszont nem olyan mint màskor szok lenni lehetek ìgy terhes?? ….vagy ilyen esetbe mit lehet tenni??….mert nagyon fèlek h mi van velem….vàlaszàt nagyon vàrom előre is köszönöm

    • Gabi

      2017. október 02. hétfő

      Ha a mostani vérzés is enyhe volt, nem tartott 3 napnál tovább, vagy csak bizonytalan, mindenképp érdemes lenne egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Virág Alexandra

    2017. szeptember 26. kedd

    Jó napot!Olvastam,hogy ha később történik a beágyazódás,akkor lehet vérzés.Az a fajta menstruáció milyen?Párommal 2 éve nem védekezünk.2017.09.27.én kène megjönnie.25.én egy kis folt halvány rózsaszínes folyás volt a tisztasági betéten.26.án reggel a wc papíron pici szövet darab.Ha már pici szövet darab van akkor már nincs esély babára?Köszönöm.

    • Gabi

      2017. október 02. hétfő

      Általában akkor lehetséges, hogy a menzesz helyett a beágyazódást kísérő vérzésről van szó, ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, és nem tart tovább 3 napnál. De ha valami miatt csak „fura”, akkor már érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Bogyó

    2017. szeptember 23. szombat

    Kedves Doktornő!
    A vèlhető peteèrèsem után nèhány nappal elkezdett szúrkálni az alhasam jobb oldalon.Ez azóta is fenn áll, illetve, a melleim is kicsit duzzadtabbak, ès időnkènt èrzèkenyebbek. Ez menstruáció előtt eddig nem volt jellemző, a ciklusom 27-28 napos. Most 1-2 nap kèsèssel kis barnázás jelentkezett, 2 napig, ès időnkènt hőhullámszerűen melegsègèrzet. Lett egy negatív tesztem a 29. nap dèlután. Majd a 31. nap hajnalban úgy tűnik megjött a mensesem. Lehet mègis baba a dologban?

    • Gabi

      2017. szeptember 25. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, és nem tartott 3 napnál tovább, akkor még van esély a terhességre. Ebben az esetben érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Jozsi

    2017. szeptember 21. csütörtök

    Jonapot szeretkeztunk a baratnomel. Bele elveztem es .. Meg jott neki de nem azon a nappon de elsso nap ketyetlenul gorcsolt es barna fojasa volt ra masnapra meg jott neki de keveredve volt a ver barna fojasal.. Lehhet igy terhes??

    • Gabi

      2017. szeptember 25. hétfő

      Igen, lehet, mivel védekezés nélkül voltak együtt. A vérzés ezt nem zárja ki biztosan, különösen akkor van esély a terhességre, ha a vérzése enyhébb volt, mint a megszokott, és sokkal rövidebb ideig is tartott, mint általában. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • eszti

    2017. szeptember 21. csütörtök

    Jonapot azt szeretnem kerdezni ha egyut voltam a paromal es belem elvezet de meg is meg jot de nem ugy mind szokot hgyanazon a napon jot meg de elso nap kegyetlenul gorcsoltem es elso nap barna folyasom volt de masodik nap mar verel kevedve az jelenthet terheseget ??

    • Gabi

      2017. szeptember 25. hétfő

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, akkor mindenképp lehet terhességre számítani, akkor is, ha jelentkezett vérzés. Ha a barnás folyás, enyhe vérezgetés nem váltott át a megszokott normál erősségű menzesz jellegű vérzésbe, és 3 napnál nem is tartott tovább, akkor mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Emilia

    2017. szeptember 19. kedd

    Kedves doktornő!
    Egy olyan kérdésem lenne… késett a menstruaciom 3napot tegnap csinaltam egy tesztet is az pozitív lett de mára már megjött a menstrusaciom előre csak barna volt most már van rendesen igaz nem olyan sok mind amennyi szokott vannak tüneteim is mind a szédülés levertseg hangulathullam lehetséges a terhesség még így is?

    • Gabi

      2017. szeptember 25. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, és 3 napon belül el is múlik, akkor valószínű, hogy csak a beágyazódás tünete. Viszont ha erős, görcsös, elhúzódó, akkor sajnos a vetélés is szóba jöhet. Ha a tünetek a vérzés során sem múltak el, az szintén a terhesség mellett szól.

  • Danka

    2017. szeptember 13. szerda

    Jo napot!mi 9honapja próbálkozunk de idáig semmi menstruáciom mindig pontos és 5 6napig tart ,de viszont mos két nappal előbb jött meg és 2,5 napig tartott első nap gyenge második nap erősebb de másnap már semmi nem volt!kérném a segítségét hogy mi okozhatta ezt válaszát elöre is köszönöm

    • Gabi

      2017. szeptember 18. hétfő

      Ha ez a pontatlanság nem jellemző, és a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint az megszokott, akkor előfordulhat, hogy a beágyazódás tüneteként jelentkezett a vérzés. Ha bizonytalan, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Drukkolok!

  • Andrea

    2017. szeptember 11. hétfő

    Kedves doktorno
    En a parommal a menstruaciom elott egy nappal fekudtem le vedekezes nelkul. Masnap nem jott meg csak 1 rozsaszin potty kb. Utanna levo napon is csak 1 rozsaszin potty majd estere megjott es tartott kb 3-4 napig egeszen sotet szinu volt. Kb 2 hete voltunk egyutt es most a napokban kb 2 napja neha erzem hogy nyom a hasam es picit nyomottabb vagyok a szokottnal es ehesebb. Viszont van hogy emelygos szedelgos vagyok picit. Mit gondol van ra esely hogy teherbe estem? Vagy esetleg ez stressztol van csak? Kisse aggodom mert tavaly teherbe estem es aranylag ott is a 2.-3. Het korul mar eszrevettem ereztem hogy valami maskepp van csak akkor menstruacio utan voltunk egyutt es ezert most ez kisse osszezavart. Hogy megjohetett e attolmeg vagy hogy ez valaminek a jele a rozsaszin verzes mondjuk hogy teherbe eshettem? Erdemes errol a baratommal beszelnem?

    • Gabi

      2017. szeptember 18. hétfő

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, számíthat terhességre. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha a vérzés nem jött meg pontosan, enyhébb volt, mint szokott, színe, állaga nem volt a megszokott és nem tartott tovább 3 napnál, akkor van esélye annak, hogy terhesség áll a háttérben.

  • H.nori

    2017. szeptember 10. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    Olyan kérdéssel fordulok önhöz lehetséges e hogy terhesség áll fenn.
    2 hete kezdődött. Meg duzzadtak a melleim az erek is látszódtak de nem fájt. Voltak sokszor megjön érzésem. Reggelente tobbszor elo fordult hogy hányingerem volt. Szedtem az elevitet is 10 napig de nem volt jó. Csináltunk tesztet de negativ volt. Most szeptember 7en kellett volna meg jonnie de 5én már meg jott mindig eross fajdalommal szokott jonni es mindig kell a gyógyszer de most nem az elso napon nagyon kevés volt a masodik napon erisebb volt. De utánna megint nagyon kevés és kicsit sotétebv szinu is. 4nap már semmi nen volt. A két napja reggel megint hányingerem volt mikor fel keltem. A mapi napon dolgoztan jotten be az ajton megálltam a konyha ajtajába és neg szédultem egy pillanatra el homályosofott minden elottem és meg kellett támaszkodnom. És még az az érdekes laktozerzekeny vagyok és korubelul 1 hete ettem rantott sajtot. Saht burgert és semmi tunete nem jelentkezett. Fenn állhat a terhesség? Előre is koszonom valaszat.

    • Gabi

      2017. szeptember 11. hétfő

      Lehetséges. Mindenképp csinálnék egy újabb tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Patrícia Pattke

    2017. szeptember 09. szombat

    Kedves Doktorno!
    16 eves vagyok es majus vegen fekudtem le eloszor a baratommal, termeszetesen gumival vedekezve. Junius kozepen fekudtunk le masodjata es azota nem. Junius elejen elobb jott a menstruaciom es ket napig volt elotte barnas verzesem, ami nalam nem megszokott. A menstruacio utan kezdett el nyillalva fajni a hasam es ez neha meg mindig elojon. Juliusban vegig fajt a mellem, es erzekeny volt. Juliusban es augusztusban is menstrualtam a kiirt idopontban. A verzesem rendesen elenk piros volt, de ugyancsak volt mikor elobb jott es kevesebb, vagy tobb ideig tartott. Most viszont nagyon kemeny a hasam es surun is vizelek. Ugye nem vagyok terhes?

    • Gabi

      2017. szeptember 11. hétfő

      Ha az óvszerrel minden alkalommal rendben volt minden, idejében felkerült (az aktus elején), nem szakadt el, nem lyukadt ki, nem csúszott le, tehát semmi nem kerülhetett belőle a hüvelybe, akkor minimális a teherbeesés kockázata. Minimális, de mégsem teljesen kizárható. Mindenképp (és minél előbb) érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Drogériákban ugyanúgy kapható, ahogy az óvszer is.

    • H.nori

      2017. szeptember 12. kedd

      Kedves Doktornő a mai nap folyamán reggel csináltam egy tesztet de nrgativ lett. De még mindig fura a hasam. Es nem ertem egyik naprol a masikra miert nem jelentkeznek a tunetek a laktozerzekenyseg miatt. Lehetséges a teszt nem mutatja ki még? 2hónapja minden nap probalkozunk a babával. Elore is koszonom válaszát.