Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Sara

    2017. február 20. hétfő

    Sziasztok!Doktornö sokkal erössebb a verzesem a megszokott mestruacional!És kisebb alvadt verdarabok is találhatóak benne!gorcsololes nincs de deréktáji és alhasi enyhe fájás van! Már nem tudom mit tegyek?!Menjek orvoshoz?

  • Adrienn

    2017. február 19. vasárnap

    Üdvözlön mekem olyan kersesem lenne hogy a parommal mar fel eve probalkozunk a babaval de sajnos nem sikerul..ebben a honapban megjott a megszokottnal 5 nappal hmarabb…ma egeaz nap hanyingerwm volt fajt a fejem tegnap pedig iszonyatosan szedultem..etvagyam az annyira nagyon nincs..a menstruaciom negy napig tartott elso nap nem volt olyan sok a masodik napon nagyon sok volt… a masik ket nap pesig megint alig volt..az lenne a kerdesem hogy lehetek e terhes es erdemes e teaztet csinalni es ha igen akkor mikor?

    • Gabi

      2017. február 20. hétfő

      Ha ennél jelentősen erősebb szokott lenni a menzesz, és nem szokott elmúlni ilyen gyorsan, akkor még lehetséges a terhesség. Ha azóta is jelentkezik a hányinger, szédülés, az is utalhat terhességre. Ebben az esetben érdemes egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Kiss virag

      2017. augusztus 01. kedd

      Kedves Doktornő.
      Az lenne a kérdésem hogy már több mint 3 hónapja nem jött meg a menzeszem. Voltunk többször is együtt a párommal és most vasárnap egyik pillanatról a másikra megjött.Nem olyan mennyiségű mint a normál annál kevesebb. Ön szerint mi lehet ennek az oka?

      • Gabi

        2017. augusztus 08. kedd

        Ha már 3 hónapja nem jött meg, elsősorban mindenképp terhességre gyanakodnék, főleg, ha ezt megelőzően nagyjából pontos volt a ciklusa. Ha a mostani vérzés nem volt erős, 3 napnál nem tartott tovább, akkor ez is utalhat terhességre. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, de ennyi idő elteltével már célszerű nőgyógyászhoz is bejelentkezni.

  • Sara

    2017. február 19. vasárnap

    Sziasztok! Vettem textet halványan volt rajta a második csík! Késett két napot a verzesem! De harmadik napra rá megjött! Rendes mestruacionak tűnik! Most mit tegyek?

    • Gabi

      2017. február 20. hétfő

      Ha ott a két csík, akkor 99%, hogy terhességről van szó. Ha a vérzés enyhébb, és 3 napon belül elmúlik, érdemes újabb teszttel próbálkozni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Eszter

    2017. február 18. szombat

    joestet ! egy kerdesem lenne .a parommal vedekezes nelkul szeretkezunkminden mas nap szeretkezunk a ciklusom ideje alat legalabb 10-12 x beleem elvezet a parom .teherbe tudok esni ?

    • Gabi

      2017. február 20. hétfő

      Ha egészségügyi problémája nincs és nem szed fogamzásgátlót, akkor jó eséllyel teherbe tud esni.

  • Juli

    2017. február 18. szombat

    Kedves Doktornő! Januar 21-en menstruáltam,február 4-en is együtt voltunk a párommal, De most 17-en megjött a menszem. Múlt hétvégén erősen görcsöltem, lehet így is baba csak későn fogant,vagy ne is reménykedjek.

    • Gabi

      2017. február 20. hétfő

      Abban az esetben lehetséges a terhesség, ha a mostani vérzés enyhébb, mint a megszokott, és 3 napnál nem tart tovább. Ha normál erősségű, és szokott ideig tart, akkor minimális a terhesség esélye.

  • Möry

    2017. február 15. szerda

    Azt elfelejtettem írni,hogy kb 2hete csináltam tesztet ami negatív lett!Rosszulléteim néha vannak,de más tünetem nincs!Köszönöm!

    • Gabi

      2017. február 20. hétfő

      Ha a rosszullétek látszólag ok nélkül jelentkeznek, nem múlnak el egy-két nap alatt és korábban ilyesmi nem fordult elő, az szintén utalhat terhességre. Mindenképp érdemes lenne újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Vagy ha a rosszullétek továbbra is jelentkeznek, akár teszt nélkül is érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Ott kiderül, hogy valóban terhesség áll-e a háttérben.

  • Möry

    2017. február 15. szerda

    Jó estét!Férjemmel egy hónapja próbálkozunk összehozni a 3babát!Amióta próbálkozunk kétszer megjött a menzeszem előbb mint szokott 5-8nappal és a megszokott 5nap helyett 3napig tartott!Az is úgy,hogy délelőtt volt délután munka után már egy csepp sem!Mi lehet a probléma?Eddig minden rendben volt ezen a téren!Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2017. február 20. hétfő

      Mivel a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, és nem is pontosan jelentkezett, ez utalhat terhességre is. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy újabb tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Mary

    2017. február 12. vasárnap

    Udvozlom doktorno
    Nekem 9 en kellett volna megjonnie ami kesett is 3 napot ehelyett 1-2 csepp verzesem van ami hol vilagosabb hol egesz sotet .
    A kerdesem ,hogy lehetek e terhes es hogy mikor erdemes tesztet csinalni
    Koszonom a valaszat !

    • Gabi

      2017. február 13. hétfő

      Ha ez az enyhe vérezgetés nem változik erősebbre, sőt néhány napon belül el is múlik, akkor mindenképp érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Michell

    2017. február 12. vasárnap

    Jo estet.

    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy terhes lehetek e ha a párommal mar egy hónapja nem védekezunk. Most a menstruaciom 5 napot késett, voltak szokásos alhasi fájdalmak, de vérzés nem. Viszont ma ( az 5. Napban ) volt egy kis barnás pecsételos folyasom illetve most este egy kicsi rózsaszínes nagyon csekély vérzés. Nem a megszokott mennyiség, es a színe es más szokott lenni. Amúgy par napja érzékelem a szokásos panaszokat , mellek feszülése, szédülés , fejfájás, emelyges, stb. Es többen is megjegyezték h rosszul festek olyan ( beteg arckifejezés). Előre is köszönöm

    • Gabi

      2017. február 13. hétfő

      Igen. Mindenképp lehetséges a terhesség. Ha közben nem jön meg mégis, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Szimona

    2017. február 11. szombat

    Kedves Agi!kisse ketsegbeesve fordulok onhoz.kb 3 eve mehenkivuli terhessegem volt eltavolitottak az egyik petevezetekem.jo par honapja mar probalkozunk a parommal.orvosnal is jartam kb 2 honpja akkor semmi de mostanaban eleg furan erzem magam csinaltam tesztet 2is egyet reggel eggyet este de negativ lett es utanna barnas folyas es sotet bordo erosebb verzes nappal es szinte semmi este ugymond menzesz de mar semmiben sem vagyok biztos h az e volt egy hettel hamarabb jelentkezett a furcsa szamomra az hogy gorcsolok a korai menzesz elott ugymond szinten szurasok alhasi fajdalmag mellfeszules de homerseklet 36.5 …de az a baj h sok nem is inkabb rengeteg tesztet megvasaroltam es felek az ujabb csalodastol.lehetseges h uton a baba?vagy esetleg barmi mas csak az nem?nagyon szeretnenk babat.de mar sokszor az az erzesem h az orvosom is kattantnak nez 🙂

    • Vida Ágnes

      2017. február 12. vasárnap

      A nagy téli hideg is megkavarhatja a ciklust, tehát nehéz megmondani, miért változott meg a mensesed, de a szurkálás, kisebb görcsök hozzátartozhatnak a menstruáció előtti normál tünetekhez is. A legbiztosabb megvárni, hogy megjön vagy nem jön és csak akkor csinálni tesztet, ha a várt időpontban nem jött meg.

  • Varra Eszter

    2017. február 06. hétfő

    jo napot ! Az lenne a kerdesem a párom januar /9 en belem elvezett es masnapra ra megjot lehetek meg terhes ? a menstruaciom rendesen meg volt akkor meg vartuk mig kitisgtulok szeretkeztem a parommal szinte minden masnap a ciklus ideje alatt es a paromm legalabb 7-8 x belem elvezett lehetek meg terhes ? termeszetesen vedekezes nelkul szeretkeztunk .! febbruar van es a menstruaciom jovval elobb a keletenel megjott! barna szine halvany utana sotetebb . elofordulhat hogy van baba ? elore is koszonom a valaszt

    • Gabi

      2017. február 06. hétfő

      Mivel többször is védekezés nélkül voltak együtt, természetesen lehetséges a terhesség, még akkor is, ha a menzesz ideje alatt és közvetlenül előtte történtek az együttlétek. Ha a mostani vérzés enyhébb, mint a megszokott és 3 napon belül elmúlik, akkor szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben mindenképp célszerű lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Szancs

    2017. február 01. szerda

    Elnézést!A baba?

  • Szancs

    2017. február 01. szerda

    Sziasztok!
    Én arra lennék kiváncsi hogy Bem védekeztünk a párommal egyszer sem az elmúlt egy hónapban,viszont 26.napra megjött de nagyon halvány rózsaszínes és nagyon erős görcseim vannak!Lehetséges hogy sikerült a bab?

    • Gabi

      2017. február 06. hétfő

      Ha a rózsaszínes enyhe vérzés nem váltott normál intenzitású vérzésbe, és el is múlt 3 napon belül, akkor szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Az erős görcsök viszont nagyban csökkentik a terhesség esélyét, akár vetélésre is utalhat.

  • Rena

    2017. január 28. szombat

    Sziasztok én valószínűleg a második babámat várom és most tanácstalan vagyok mert 3 héttel ezelőtt éreztem hogy meg mozdulat a hasamban a baba de pár napig jött tőlem vér nem teljes idejig ezért is nem tudom hogy most mit tegyek. Köszönöm előre is a tanácsot 🙁

    • Gabi

      2017. január 30. hétfő

      A baba mozgását általában a 20. hét környékén lehet érezni, de leghamarabb is csak kb. 16. héten. Ennyi idő elteltével már több fontos orvosi vizsgálaton is át kellett volna esni. Terhesség során pedig a vérzés sosem természetes, ilyenkor orvoshoz kell fordulni, hogy kiderüljön a vérzés oka, hogy a vetélést kizárják, hogy a megfelelő kezelést kaphassa. Ez a magzat és az anya egészsége szempontjából is nagyon fontos. Tehát mindenképp azt javaslom, forduljon nőgyógyászhoz minél előbb!

  • Lotti

    2017. január 26. csütörtök

    Kedves Gabi!nekem az lenne a kérdésem hogy lehetek e terhes?december 23-án megvolt.utána védekezés nélkül lefeküdtünk pont termékeny időszakba.4 napig késett.a 4 napba volt barna folyás(világos)és egy pici vér.aztán megjött.nem véreztem annyira sokat mint általában (pl második nap 4 betét 3 tamponnal)de a mellem még mindig feszül.a hőm még mindig fennt van 36.9 de legutóbb 36.7 volt.reménykedhetek még babában?

    • Gabi

      2017. január 30. hétfő

      Ha a vérzés nem tart tovább 3 napnál, enyhébb, mint a megszokott, akkor lehetséges, hogy terhesség áll a háttérben. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Viszont ha a vérzés 3 napnál tovább elhúzódott, akkor viszonylag kicsi az esély.

  • Borbala

    2017. január 24. kedd

    Udvozlom!

    Ha a menstruacio 6 napig szokott tartani (utolso 2 napba olyan barna folyas van) es a menstruacio 4 napjan szerelmeskedtem a baratommal. Nem vedekeztunk es megtortent, hogy benem ment el. Van-e lehetosegem, hogy teherbe esek?

    • Gabi

      2017. január 30. hétfő

      A ciklus első napjaiban (vagyis menzesz alatt) valóban kisebb a teherbeesés esélye, de ilyenkor sem lehet teljes biztonsággal kizárni. Ha bizonytalan, az együttlét után kb. 12 nappal érdemes leghamarabb tesztet csinálni.

  • Beáta

    2017. január 24. kedd

    Üdvözlöm.
    Mindig rendszeres volt a menstruációm de decemberben 2-szer is megjött.Januárban voltunk együtt a férjemmel.Most viszont megint megjött kevesebb mint 28 napra.3 napig volt meg ebből 1 nap erős 2 pecsételő azóta 2 napja barnás szintén pecsételős.Viszont hányingerem van, émelygek🙈Lehetséges,hogy terhes vagyok?
    Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2017. január 30. hétfő

      Ha a vérzés jelentősen enyhébb, mint a megszokott, az utalhat terhességre. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Kata

    2017. január 24. kedd

    Jo napot! Lenne egy kerdesem onhoz. 1 eves a babom szules ota nem menszeszeltem es most meg jott 3 napig tartott.parommal menszi elott egyutt voltunk.lehetek terhes?

    • Gabi

      2017. január 30. hétfő

      Szülés után, a szoptatási időszak alatt is teherbe lehet esni. Ha nem szeretnének babát, ilyenkor is célszerű védekezni, hiszen akár az első peteérés alkalmával is teherbe lehet esni. Ha egyelőre nem tervezik a kistestvért, érdemes lenne bejelentkezni nőgyógyászhoz, hogy a megfelelő védekezési módot megtalálják. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Krisztina

    2017. január 22. vasárnap

    Jo napot!
    En azt szeretnem kerdezni hogy ilyen rozsaszines pirosos verzesem van de jovoheten kellene megjonnie de ahogyan most elnezem picit sotetebb is lett es nem tudom mitevo legyek elore is koszonon a segitseget!

    • Gabi

      2017. január 23. hétfő

      Ha a mostani vérzés enyhébb, mint a megszokott és nem tart 3 napnál tovább, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Vika

    2017. január 20. péntek

    Joestét kívánok,a párommal már régóta brobalkozunk,utoljára a menstruációm december eleje-közepe körül volt meg,a mostani menstruációm 2 nap múlva várható a naptáram szerint,viszont a decemberi menstruációm után másfél héttel a melleim nagyon fájnak,meg vannak duzzadva,persze ez általában a menstruációm előtt 1 héttel szokott mutatkozni,de már tart 3 hete mondhatni,van enyhe folyásom,s alhasi görcseim is ,s a menzesem úgy néz ki hogy 2 nappal korábban jelentkezik barnás színűként…lehetséges hogy terhes vagyok?előre is köszönöm szépen

    • Gabi

      2017. január 23. hétfő

      Lehetséges, bár nem egyértelmű. Ha az a bizonyos barnás vérzés nem váltott a megszokott színű, állagú, mennyiségű vérzéssel jelentkező menzeszbe, és nem tartott 3 napnál tovább, akkor lehetséges, hogy valóban terhesség áll a háttérben. Ebben az esetben mindenképp érdemes egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Rácz-Farkas Csilla Judit

    2017. január 18. szerda

    Szia

    Olyat szeretnék kérdezni hogy november 22 jött meg a menstruációm utoljára.Január 5 én voltam nőgyógyász nál ultrahangon nem látott még babát De az endometrium 16 mm volt azt mondta lehet terhes vagyok jöjjek vissza 2 hét múlva ha nem jön meg De ma elkeztem vérezni….Lehet elvetéltem vagy nem voltam terhes ……van esély még hogy terhes vagyok

    • Gabi

      2017. január 23. hétfő

      Sajnos valóban lehetséges a vetélés. Ha a vérzés enyhe volt, azóta el is múlt, akkor még van rá esély, hogy más okozta a vérzést. Ezt így nehéz lenne megmondani, érdemes lenne visszamenni az eredetileg is javasolt kontrollra, ahol egyértelműen kiderül, ott van-e a baba.

  • Judit

    2017. január 09. hétfő

    Jo estet! Olyan kerdesem lenne hogy dec 30.an kellett volna megjonnie es most jott meg jan9en. A menzeszem allagra folyosabb es vilagosabb piros,nem sokkal de kevesebb mennyisegbe. De semmi kulonos tunetem nincs,picit fel voltam puffadva es ennyi. Valaszat/velemenyet elore is koszonom

    • Gabi

      2017. január 16. hétfő

      Ha a vérzés nem tartott tovább 3 napnál, és ezalatt is enyhébb volt, mint a szokásos, akkor ez utalhat terhességre. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Nikoett

    2017. január 08. vasárnap

    Jó napot!
    Nekem olyan panaszom lenne, hogy november 17 jött meg utoljára a menszeszem. December első felében barnás pecsételő vérzesem volt majd karácsony utan csináltam egy tesztet ami pozitív lett de most penteken megjott mint a rendes menszeszem. Mi lehet a baj?

    • Gabi

      2017. január 09. hétfő

      A pozitív teszt 99%, hogy terhességet jelent. Terhesség során a vérzés pedig semmiképp nem természetes. Több dolog is okozhatja, de hogy a legrosszabbat, a vetélést ki lehessen zárni, mindenképp és minél előbb nőgyógyászhoz kell fordulni. Akár a kórházi ügyeletre. Drukkolok, hogy ne legyen baj.

      • Nikoett

        2017. január 13. péntek

        Mehen kivuli terhesseg volt hetfon mar mento kellett mert nem birtam felkelni eltavolitottak a terhesseget a jobb oldali petevezetekemmel egyutt…olyan kerdesem lenne hogy veralvadasgatloval kel szurnom magam de hany napig? 4en tul vagyok de mar nagyon faj a karom a sok verveteltol meg szurastol

  • Sári

    2017. január 06. péntek

    Üdv drnő.
    A multhonapban rendszeresen egyutt voltam a párommal,dec7.en mrgjött és 11.en elmult.a menxex utolsó napján voltunk eloxor ugy 1üt .aztan végig.a mikulasom jan.4en kelett volna megjonie rendesen..de most jot meg jan6.an..elotte csinaltam egy par textet es 1 csik volt..meg hánytam az utobbi par napban faradekony is vok és undorodok a nemikontaktustol es a xagokra is reagalok meg xédülok es emejgek. Ijenkor mi van? Szeretnenk kisbabat ..valaxat koxonom

    • Gabi

      2017. január 09. hétfő

      Ha ez a a vérzés is normál erősségű, jelenleg is tart és közben elmúlt a hányinger, fáradékonyság, akkor minimális a terhesség esélye. Ha a mostani vérzés enyhébb, mint a megszokott, 3 napnál nem tart tovább és a terhességre utaló tünetek sem szűntek meg, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Mindenképp reggeli első vizeletből.

      • Dora

        2017. január 15. vasárnap

        Jo estét! Nekem decemberben 1 hétel elobb jott meg tavaly áprilisban volt vetélésem. A párommal probàlkozunk mert babât szeretnènk januàr 12 én meg jott idoben 3 napig szokot tartani de 4 napja meg van gyogyszert nem szedek de ez a 4 dik nap inkàbb barnás egyszer hánytam meg az ételeket néha kivànom tesztet nem csinàltam mert meg jott a kérdésem az lenne hogy terhes vagyok?? A vâlaszàt elore is koszonom!

        • Gabi

          2017. január 16. hétfő

          A vérzés ellenére még nem lehet 100%-osan kizárni a terhességet. Ha erre gyanakszik, mindenképp érdemes lenne tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Heni

    2017. január 03. kedd

    Üdvözlöm!
    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy most vagyok 6 hetes terhes és ma reggel eléggé erős vérzésem volt meg nagyon fájt görcsölt a hasam. Lehetséges h elvetéltem???

    • Gabi

      2017. január 03. kedd

      Sajnos előfordulhat. Mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, akár a kórházi ügyeletre is, mivel terhesség során a vérzés sosem természetes. Nem biztos, hogy vetélésről van szó, de orvosi vizsgálat nélkül ezt sajnos nem lehet megmondani.

  • Eva

    2017. január 02. hétfő

    Jó napot.Volt már kèt vetèlèsem egy èv leforgása alatt,májusban volt a második,ès most a menstruációm sötètbarna,ès darabos volt egy hètig, kèt napja pedig èlènk piros híg vèr távozik belőlem kis mennyisègben.Orvoshoz nem jutottam el,a gyógyszertárak sem dolgoznak,úgyhogy tesztet nem tudtam venni,nem tudom megint egy vetélésen megyek keresztül vagy csak a hormonjaim játszanak velem.Görcseim,egyèb fájdalmaim nincsenek.

  • R. Anikó

    2016. december 30. péntek

    Üdvözlöm.
    A párommal 2016. Dec. 25-én voltunk együtt, nekem a rendes havimnak 2017. január 5-én kellett volna megjönnie, de 2016. Dec. 29-én „megjött”.
    A mennyisége több, mint egy pecsételő vérzés, de kevesebb, mint egy normális menstruációé. A színe, hol pirosas-barnás, hol rózsaszínes-barnás.
    A terhességet kizárhatom?

    • Gabi

      2017. január 03. kedd

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, akkor lehetséges a terhesség. Ha ez a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, nem is tartott tovább 3 napnál, akkor lehetett a beágyazódás jele is. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • KITTINA

    2016. december 29. csütörtök

    Szia èn a baràtommal menstruàlciòm ideje alatt együtt voltam ès el is èlvezett ès eshetek így teherbe ?

    • Gabi

      2017. január 03. kedd

      Bár kisebb az esélye, mint a ciklus középső időszakában, de teljes biztonsággal ilyenkor sem zárható ki a terhesség. Kivéve, ha fogamzásgátló tablettát szedsz, mert abban az esetben a tabletta a 7 napos szünet, a menzesz alatt is véd a terhességtől.

  • krisztina

    2016. december 20. kedd

    Üdvözlöm nekem olyan kerdésem lenne, egy hetet keset a menstruációm három tesztet csináltam es pozitivlett ….de ma este ilyen sotet barna fojasom volt es utanna meg verezni kezdtem de nem gorcsoltem …van ra esely hogy el ment a baba?

    • Gabi

      2016. december 29. csütörtök

      A vérzést több dolog is okozhatja, viszont hogy a legrosszabbat kizárhassuk, mindenképp orvoshoz kell fordulni. Sajnos lehetséges a vetélés is. Minél erősebb és minél jobban elhúzódó vérzés volt, sajnos annál nagyobb a valószínűsége.

  • kitti

    2016. december 13. kedd

    Jónapot!
    Nekem olyan kérdésem van hogy 2.an kelett volna megjönni 11 napot nem volt 12 .napon elöntött csináltam tesztet negativak voltak

    • Gabi

      2016. december 19. hétfő

      Ha a vérzés erős volt, színe, mennyisége, állaga nem tért el a megszokottól és nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye.

  • Csilla

    2016. december 08. csütörtök

    Jó napot.! Nekem van egy 1 eves es 5 honapos kisfiam. Ezelott egy honapja hogy a mestruàcio tünetei elöjött. Nekem vėr is jott KI de 1 orànàl tovàbb nem is Tatort.! Most Ezelott 3 napja meg jött a mestruàciom de Az elsô nap nagyon csunya nyàlkàs bordóbarna ver jött. A màsodik nap egy kicsit elenkebb volt a Szine mA a harmadik naja hogy ujjbol bordóbarna vėr jott KI. Mega Streit ez Problema vagy felmerülhet a kerdesem hogy terhes is lehetek. Ja Az Majd nem ell felejtettem hogy mikor elöjött ez Az egynagypos Berges en azonnal csinaltam testet es negativ volt. !! Lehetseges is hogy jorai volt a terhesseg es azert nem mutatta KI?

    • Gabi

      2016. december 13. kedd

      Lehetséges, hogy korai volt a teszt. Ha továbbra is bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni néhány nap elteltével, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Krita

    2016. december 08. csütörtök

    Kedves Doktor Nő!

    Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy 04-én este és 05-én reggel együtt voltam a párommal, de 07-én megjött. Nyílván ekkor még nem kezdődik el a beágyazódás, ha volna is baba. Kérdésem, hogy van rá esély, hogy baba van mégis megjött? Előző menstruációm nov. 04-én volt, tehát átlagba 30-33 napos a ciklusom.

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. december 13. kedd

      Van rá némi esély, de mivel a ciklus utolsó napjaiban kisebb a teherbeesés valószínűsége, így ez tényleg nem túl valószínű. Érdemes inkább tovább próbálkozni.

  • Kati

    2016. december 07. szerda

    Tisztelt Dr. nő
    nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a menstruációm mindig pontosan megszokott jönni de ebben a hónapban késett másfél napot barnás folyás egy picit volt vérzés,és csak három napig tartott,
    a megszokottnál kevesebb. (A babával próbálkozunk,hat hónapja) lehetséges hogy terhes vagyok!? tesztet már csináltam még a menstruációm előtt de negatív lett.
    A terhességi tünetek megvannak.
    Ön mit gondol lehetséges a terhesség!?

    • Gabi

      2016. december 13. kedd

      Én mindenképp megismételném a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Ketrin

    2016. december 06. kedd

    Üdvözlöm. Én azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy májusban volt egy vetélésem és augusztus óta próbálkozunk de még semmi,
    és már 2 hónapja 3 napig tart a menstruációm de 5 napig szokott tartani tesztet csináltam 1 volt pozitív időn túli de a többi negatív volt. De viszont a terhességre utaló tünetek meg vannak. Szédülés hányinger mellfeszülés stb.
    És az lenne a kérdésem hogy attól még lehetek e terhes hogy meg jött vagy nem.

    • Gabi

      2016. december 06. kedd

      Ha a vérzés enyhébb, mint a normál menzesz és nem tart tovább 3 napnál, akkor lehetséges, hogy a beágyazódás tünete. Ha bizonytalan, érdemes lenne megismételni a tesztet, mindenképp reggeli első vizeletből.

      • Ketrin

        2016. december 06. kedd

        Köszönőm válaszát.!
        És még az lenne a kérdésem, hogy fel e merülhet az hogy negatív a teszt de mégis van baba mert az első terhességemnél is csak 7 hetesen mutatta ki a vér vétel a terhességi teszt nem. És hogy mikor lenne érdemes nődokihoz menni.
        Előre is köszönöm válaszát.

  • Nida

    2016. november 21. hétfő

    Tisztelt doktor nő!
    Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy e honap 16.an kellett volna megjonnie de nem jött meg 5napos a késés ma, de viszont ha elmegyek mosdoba akkor a papíron barna rozsaszines látszik, de csak ha pisilekcsak akkor,de közben nincs semmi. … a nem várt napjatol kezdve emelygek, kivanos vagyok ,fáradékony vagyok… tesztet még nem csináltam, igazából félek hogy csalodok…

    • Gabi

      2016. november 28. hétfő

      Ha nem jelentkezett azóta sem a megszokott intenzitású vérzés, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Az enyhe barnás-rózsaszínes folyás lehetett a beágyazódás tünete is.

  • Bianka

    2016. november 09. szerda

    Szia.😄
    Mi a párommal már öt hónapja boldog szülők vagyunk ,viszont pozitív tesztünk lett a napokban de megjött a mensesszem attól még lehet hogy jön a kistestvér

    • Gabi

      2016. november 14. hétfő

      Terhesség során a vérzés sosem természetes, ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni, mert vetélésre utalhat. A vetélésen kívül viszont még több más dolog is okozhat vérzést. A vérzés ellenére még nem biztos, hogy nem jön a kistestvér, de mindenképp érdemes lenne egy vizsgálatra bejelentkezni.

  • Zsòka

    2016. november 06. vasárnap

    Gyermeket szeretnénk.

    Hosszú idő után kèsett a 6 napot a menstruációm. Előtte produkaltam minden fèle tüntetett. Fáradékonyság,kivanosság,èmelygès,undor bizonyos èttelektől amiket pár hete szívesen fogyasztottam, de most felfordult tőle a gyomrom.

    Mikor megjött 3 -4 napigtartott első nap csak barnás második nap viszonylag èlènkebb de kevès aztán barnás….

    Teszteltem… (párom 4 különbözőt hozott) …mind negativ
    Várjuk a második babát.
    Tesztektől független lehet hogy útban van a kistestvér?

    • Gabi

      2016. november 07. hétfő

      Előfordulhat, hogy a tesztek tévednek. Akkor érdemes újabb teszttel próbálkozni, ha a terhességre utaló tünetek továbbra is jelentkeznek. És lehetőleg reggeli első vizeletből készüljön a teszt!

  • rita

    2016. október 27. csütörtök

    Kedves Gabi.

    Azt szeretném kérdezni, hogy a mostani menstruaciom napra pontosan kezdődött, denem volt olyan erős mint szokott és a színe sem volt olyan sötét. 3nap után mintha elvágták volna, elmúlt. Ez mitől lehet? Csináltam tesztet a 4. napon, de negatív.

    Válaszát köszönöm.

    • Gabi

      2016. november 02. szerda

      Előfordulhat, hogy csak egyszerűen enyhébb volt a mostani vérzés. De ha babával próbálkoznak, esetleg más miatt is terhességre gyanakszik (pl. hányinger), akkor érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • kata

    2016. október 16. vasárnap

    Üdvözlöm!Szeptember 12-én volt meg a menstruációm rendesen!Ebben a hónapban nem jött meg pontos időben pedig mindig 28-napra jön meg!Van már két gyermekem és teljesen ugy érzem magam mintha terhes lennék !Nagyon fáj a mellem feszül időnként hányinger !egy-egy szagtól felfordul a gyomrom!Most 6 nappal később jelentkezett a nem várt 2napig rendesen megvolt alvadék is volt benne de az mindig van viszont ma a 3.napon alig van valami!Vettem tesztet ami negatív lett kb 4 napja de ettől nem nyugodtam meg mert nekem mindkét terhességemet az ultrahang hamarabb kimutatta mint a tesztek pedig csináltam párat és mind neg volt az első 6 héten!Hülyén érzem magam mert azt érzem hogy terhes vagyok közben meg menstruálok !Vagy esetleg ez már a változó kor? 39 éves vagyok de szeretnék 3. gyermeket!,,,,,????????????????

  • Mira30

    2016. október 06. csütörtök

    5 hetes kismama vagyok.Másfél hete barnás váladék miatt bementem a korházba.Kaptam Utrogestant,és MagneB6-ot.Tegnap kellett mennem ultrahangra,a petezsák és a szikhólyag látszik.Méhen belül helyezkedik el.Viszont amikor hazaértem az ultrahang vizsgálatról el kellett mennem vc-re és amikor töröltem meg magam,akkir a wc papír véres volt.Nem sötét vér,hanem enyhe,illetve barnás.Rohantunk vissza a kórházba,ahol az orvos azt mondta,szedjen tovább a gyógyszereket,mert sajnos nem tudnak ezen segíteni.Egy hét múlva kell mennem ismét ultrahangra.És csak akkor menjek be a kórházba,ha erős vérzésem lenne.Kérdésem az lenne, hogy ezek a vetélés jelei?Köszönöm

    • Gabi

      2016. október 10. hétfő

      A vérzés vetélésre is utalhat, de azon kívül még sok más is okozhatja. Például ha hüvelyi ultrahangot csináltak, akkor az a műszer is okozhat a hüvely falán olyan apró sérülést, hogy pici vérzés jelentkezik utána. Ha a vizsgálat során mindent rendben találtak, erős vérzés és görcsös fájdalom nem jelentkezett, jó eséllyel továbbra is rendben fejlődik a terhesség.

  • Zsuzsa

    2016. október 04. kedd

    Kedves Doktornő!

    Megjött időben a menstruációm, de a megszokott 7 nap helyett csak másfelet tartot kb és abbol is 1 nap volt amelyiken sok jött. A melleim azóta is fájnak, mintha nem is lettem volna beteg. A hormonjaim a vizsgálatok alapján rendben vannak, mi lehet a baj?

  • Zsani950103

    2016. szeptember 22. csütörtök

    Tisztelt gabi! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 3 hete volt a férjemmel utoljára nemi aktus és nem védekeztünk. Múlt kedd óta émelygek , szédülök és hányingerem van. Múlt pénteken viszont az utcán pedig majdnem elájultam. Tegnap megjött és még mindig van émelygés szédülés hányinger. De ezek mellett van hogy pici szúródások az alhasamban. Az lenne a kérdésem hogy lehetek e igy is terhes? Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Makai Zsanett

    • Zsani950103

      2016. szeptember 22. csütörtök

      Azt elfelejtettem még hogy fáradékony is vagyok.

    • Gabi

      2016. szeptember 26. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, nem tart tovább 3 napnál, akkor van esély a terhességre. Ettől függetlenül is mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet!

  • Bojana

    2016. szeptember 22. csütörtök

    Üdvözlöm,én szeretném tudni,lehetséges e a terhesség hogy megvan a menstruaciom,valojaban nem ojan mint a szokasos.Gyenge rozsaszinkes 2dik napon barnas ugyszinten gyenge.A kerdes onnan jott fel hogy a napokban hanyinger es a roszulet kerget,ma epp ajulasba torkolott a rosszulet.A parommal mar szeretnenk babat,ezert remenykedem hogy baba van a dologban.Van ra remeny? Koszonom elore a valaszt.

    • Gabi

      2016. szeptember 26. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb, mint általában, és nem is tart 3 napnál tovább, az utalhat arra, hogy nem a szokásos menzesz jelentkezett hanem a beágyazódás okozott enyhe vérzést. Ha továbbra is bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Tünde

    2016. szeptember 20. kedd

    Jo napot.
    Múlthéten pozitív lett a teszt amit csináltam.5én nem jött meg a mensrtuáciom viszont a mai napon igen.normál menstruácio vérzésem van.Gondolhatok valami bajra? Orvoshoz ha elmult akkor megyek.

    • Gabi

      2016. szeptember 26. hétfő

      Remélhetőleg azóta elmúlt a vérzés, és sikerült orvoshoz is eljutni. A pozitív teszt után 99%, hogy valóban terhességről van szó. Terhesség során viszont a vérzés sosem természetes. Mivel vetélésre is utalhat, ilyenkor mindenképp orvoshoz kell fordulni. Akkor is, ha tart a vérzés!

  • Anita

    2016. szeptember 19. hétfő

    Nekem egy olyan kérdésem van hogy nekem megjött a mensesem de nem annyi vérzésem volt mindt szokott lenni . De sürü vizelés és hányinger jönn rám!ez mit jelent??? Köszönöm

    • Gabi

      2016. szeptember 26. hétfő

      Ha bizonytalan, ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha kb. a várt időben jelentkezik vérzés, de enyhébb, mint a megszokott, és nem tart 3 napnál tovább, akkor az a beágyazódás tünete is lehet, ilyenkor van esély a terhességre, különösen, ha erre utaló tünetek is jelentkeznek.

  • Évi

    2016. szeptember 18. vasárnap

    Üdvözlöm!
    Nekem minden szokásos tünet jelentkezett mell érzékeny derék fájdalom görcsölés de vérzés nincs már 4-napja.
    Tesztet még nem csináltam bízom benne h késik.
    De ahogy ezt elolvastam esély van rá h terhes vagyok????

    • Gabi

      2016. szeptember 19. hétfő

      Igen, van esély. Ha továbbra is késik, érdemes lenne minél előbb csinálni egy terhességi tesztet.

  • piros

    2016. szeptember 13. kedd

    44 éves vagyok,21éves a kisebb gyerekem.Megszakitással védekezünk a férjemmel,tudom ez nem nyújt biztonságot,de jelen pillanatban csak ez a lehetőségünk van.A múlthónapban megjött rendesen a menzeszem,de előtte 2_3 héttel mellfeszülés,és érzékenyek a bimbóim,ami a menzesz után 2 hete még mostvis tart.Olyan érzésem van,mint amikor szopott a gyerekem,és ereszkedik a tej a melleimben.Mi lehet ez??Kezdek bepánikolni!!

    • Gabi

      2016. szeptember 19. hétfő

      Mivel a megszakításos védekezés valóban nem a legbiztonságosabb módszer, ezért terhességre is lehetne gyanakodni. Ennek is lehet lehet tünete a mellfeszülés, de még a tejképződés is. Érdemes esetleg csinálni egy terhességi tesztet, vagy akár ettől függetlenül nőgyógyászhoz fordulni.

  • rozika

    2016. szeptember 11. vasárnap

    Üdvözlöm

    Èn egy olyab kèrdèsel iletve kèrdèsekel fordulnènk önhöz hogy az elmult idöben nagyon furcs dolgokat èszleltem ami viccesnek tünik de számomra nem! mivel èszaka dolgozom ìgy nagyon nehèz eböl szerintem babára gondolnom a mùlthonapban rendesen idöben megjöt nekem 4 vagy 5 napig tart a vèrzèsem most kèset 6 kán kellet volna megjönie de nem jöt meg csak most 10. kèn elötehányingerem volt ès csak 1 x hánytam tojás sárga szìnü volt fájt a fejem is a hasam aja is szùrt de elöte ès volt egy olyan alkalom mikkor hazaèrtem anyira furcs dolgot ereztem a hasamba hogy rátetem a telot ès rendesen mozgot ez csupán pár másodperc volt de most hogy meg van ugyan aszt èrzem válaszát mihamarább várom az ìrásom kapcsán elnèzès telorol irtam munka közben de remèlem èrteni fogja amit szeretem volna 🙂

    • rozika

      2016. szeptember 11. vasárnap

      kb mikkora várható a válasz köszönöm

    • Gabi

      2016. szeptember 12. hétfő

      Ha még csak ez az első menzesz, ami nem jött meg pontosan, valószínűleg néhány hetes terhességről lehet csak szó. Ilyenkor még biztosan nem a magzatmozgásokat érzi. Előfordul, hogy terhesség során jobban felpuffadnak a belek, erősebb bélmozgások jelentkezhetnek, ezek furák lehetnek, ha korábban ilyet nem tapasztalt. Ha valóban magzatmozgás, akkor viszont legalább 4-5 hónapja kellett hogy teherbe essen. Akkor a hányinger és a többi tünet is sokkal előbb jelentkezett volna. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • rozika

    2016. szeptember 11. vasárnap

    Üdvözlöm!

    Nekem egy olyan kèrdèsem volna hogy mostanában nagyon somat pisilek ès a menstruációm is kèset 4 napig ami tegnap meg is jöt elöte is nagyon fájt a hasam pedig nem szokot ès van mikkor èszre sem veszem hogy megjön most fáj ès a derekem is volt hányingerem pászor de nem hánytam melleimben pászor èreztem nyilalás de nem fáj ètvágyam változo a fejem az fáj csináltam 2x teszet ami negativ lett mivel este dolgozom nem tudok rendesen teszelni mert fojamatosan iszok es pisilek 🙂 szèdülès is èrzek nèha jobb oldalon az alhasamban szoktam rendesen erezni a nyilalás ami nem fáj csak kelemetlen most megvan szine eleinte rozsaszin majd sötètebb mivel ma van a 2. napja meg nem tudom eböl mi sül ki ön szerint? ha a szèken ülök es dolgozok nahon èrzem a nyilalás ha mègjoban lehajolok hányingerem van lehet eböl baba ha a vèrzès elmulik ugy is csinálok teszet majd elfelejtetem van mikkor ott is nyilal es elèg furcs köszönöm várom mihamarabb válaszát

    • Gabi

      2016. szeptember 12. hétfő

      Lehetséges a terhesség. Ha éjjel dolgozik, érdemes a tesztet olyankor végezni, mikor alvás után először megy wc-re. Ha ez délután van, akkor olyankor. A vérzés nem befolyásolja a teszt eredményét. Viszont ha a leírt tünetek a vérzés ellenére is jelentkeznek, érdemes minél előbb nőgyógyászhoz fordulni, ahol egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Balogh beata

    2016. szeptember 06. kedd

    Elnezest kerek az iras pontatlansaga miatt de a telefonomon a kijelzom betort emiatt nem nagyon megy a pontos iras 😥