Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Elena

    2016. május 23. hétfő

    Üdvözlőm!

    A következő lenne a kérdésem:
    A párommal 05.06. napján voltunk együtt, valószínűleg pont peteérési időszakban. Ez volt az első eset hogy nem védekeztünk. A menstruációm a múlt hónapban 21-én volt meg, most kb 19-e utánra vártam, de eddig még semmi. Menstruációs tüneteim viszont vannak, mellfeszülés, görcsök és haspuffadás. Orvoshoz még nem szeretnék menni, tesztet még nem vettem mert talán korai lenne, és igazán nem mutatna ki semmit. Ön szerint ez utalhat terhességre? Vagy inkább csak egy kis hormonális zavar. Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2016. május 24. kedd

      Igen, utalhat. Ha késik a menzesz, akkor már érdemes tesztelni. 2 hét elteltével már jó eséllyel kimutatják a tesztek a terhességet, de célszerű reggeli első vizeletből elvégezni, mert ilyenkor van jelen legnagyobb koncentrációban a terhességi hormon.

  • En

    2016. május 18. szerda

    Üdvözlöm. Eléggé tanácstalan vagyok. 8 napot késett a menstruaciom .tesztet csináltam negatív. Majd megjött igaz nem akkora mennyiséggel mint szokott.nagyon fájtak a melleim , ami egyáltalán nem szokott.folyton fáradt kimerült vagyok.folyton mikor tehetem aludnek.nem tudom ha terhes volnék..többször szedulok és folyton édességet eszem.már voltam terhes de akkor egészen másként éreztem magam…fogalmam sincs mi a bajom.lehet mégis csinálják tesztet ? Lehetséges ? 8 nap alatt meg voltam győződve h terhes vagyok.lehet bemeseltem magamnak ?

    • Gabi

      2016. május 24. kedd

      Ha a vérzés valóban enyhébb volt, mint a megszokott, és a fenti tünetek továbbra is jelentkeznek, én mindenképp megismételném a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Gyakran előfordul, hogy egy nő két terhessége teljesen más módon zajlik.

  • En

    2016. május 08. vasárnap

    Hello .kesset a mestruaciom 8 napot csinaltam terhesegi tesztet es negativ lett aztan meg jott de nem tartot csak 3 napig es nekem altalabba 4 napot tart ,lehetseges hogy terhes vagyok?a stresz miatt kesshet?3 hette faj a hasam is es nem tudom miert tudna valaszt adni ezzekre?ha igen nagyon halas lennek 🙂

    • Gabi

      2016. május 18. szerda

      Jelentős stressz befolyásolhatja a ciklust. Viszont ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, és rövidebb ideig is tartott, akkor a negatív teszt ellenére nem lehet biztosan kizárni a terhességet. Ha továbbra is bizonytalan, mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Niki

    2016. május 08. vasárnap

    Üdvözlöm, normál esetben a menstruációm 2,3 nappal korabban jön Meg mint elözô hónapban! Most elözô éjszaka jött meg enyhén! Másnap barna volt majd késôbb piros lett de darabos! Tampont nem is kell hasznalnom annyira minimalis a menstruációm Es most ugy tûnik hogy 3 nap alatt be is fejezodott! Altalabam 5-6 Napos ciklusaim vannak! A darabos vérzés ellenere johet a baba? I

    • Gabi

      2016. május 18. szerda

      Ha a vérzés enyhe volt és 3 napon belül elmúlt, akkor nem lehet biztosan kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Ana

    2016. május 07. szombat

    Tiszteletem!
    Igen nagy szükségem lenne megnyugtató válazra, helyzetem a következő:
    Február 18-án elszakadt óvszer miatt 72 órás tablettát vettem be kevesebb mint 12 órával az eseményt követően. ezután mindig a várt időben normális menstruációt tapasztaltam -febr.24, márc.20, ápr.16 (mennyisége nagyon változó de nem volt kirívóan kevés egyszer sem).4 negatív terhességi tesztem van (kettő időpontjára nem emlékszem, egy 2 héttel az együttlét után, másik pedig április 26. ez jóval a lehetséges megtermékenyülés utáni, tehát szinte biztos eredménynek kéne lennie ?) április 8.án nőgyógyásznál jártam mert erős szúró és nem megszokott fájdalmat tapasztaltam az alhasamban bal oldalt, és a mellem rendkívül feszültek.
    ez lehetett a tabletta késői mellékhatása? Ott hüvelyi ultrahangot végeztek és a fájdalom okaként bal oldali ovulációt állapítottak meg.
    Valószínűleg túl aggódom a dolgot és fokozottan minden apró jelet a terhesség jelének veszek, de az elmúlt hetekben napközben émelygést tapasztaltam, 1,5 hétig erős hasmenésem volt az étvágyam nem tér el a normálistól, de a menstruációm mostanában várható, és ismételten nem megszokott dolgokat érzékelek az alhasam környékén – vagy csak tul sok figyelmet fordítok akár a legkisebb bélmozgásra is. A hízásomat a heti többszöri sportolás abbahagyásának számlájára írom. A probléma amiért hogy külföldön élek és nincs anyagi keretem ismét nőgyógyászati vizsgálatra menni, valamint az orvosok hiányos angoltudása miatt nem kaptam egyértelmű „ön nem terhes” választ, de ha jól tudom ovuláció mellett kizárható a terhesség, vagy ha fenállt a akkor a hüvelyi ultrahangon látniuk kellett volna.
    Mindezek ellenére fennálhat terhesség? Annak már igencsak látható jeleinek kéne lennie a 4. hónap kezdetekor ha jól tudom.
    Köszönettel
    A.

    • Gabi

      2016. május 18. szerda

      A legtöbb dolog a terhesség ellen szól. A tablettát időben bevette, ezután pontosan jelentkezett a menzesz, már több alkalommal. Nem volt jelentősen kevesebb, nem tartott rövidebb ideig, mint máskor. A tesztek is negatívak. Ultrahangon egészen biztosan látták volna a terhességet, ennyi idő elteltével pedig már nem 1-2 cm-es lenne a baba. Lehetséges, hogy a terhesség miatti aggodalom miatt valóban nagyobbnak érzi az apró változásokat is, sőt akár valódi tüneteket is generál az idegesség.

  • Déna

    2016. május 06. péntek

    Sziasztok! Egy kissé tanácstalan vagyok,márciusba pont 22-24-26-án együtt voltunk a párommal. (babát szeretnénk)Április 4-én ugyan így védekezés nélkül. Ebben a hónapban megjött a menszeszem, 26 napra,amugy 28-30 napra szokott megjönni, hamarabb soha, 4-5 napig szokott meglenni. Mikor elmult utánna, gyenge voltam szédültem, fájt a hasam alja, gyenge hányingerem is volt, mell érzékenység majdcsak a mostani vérzésig, ami május 3.án jött meg.. első nap,meg volt, második nap kevés, harmadik napra, elmult. Ma pedig a negyedik napon,talán egy kis maszatolás.. Nem értem mi lehet ez,tesztet ma csináltam negatív lett.. hormonzavar? IBS gyanum is van, talán az? okozhat menstruációs zavart? (Déna)

    • Gabi

      2016. május 18. szerda

      Pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, ha a terhességre utaló jelek továbbra is jelentkeznek. Mindenképp érdemes reggeli első vizeletből tesztelni. De nem csak terhesség okozhat enyhébb vérzést, de vizsgálat nélkül kár lenne találgatni.

  • kati

    2016. május 05. csütörtök

    Jonapot en erdeklodni szeretnek,hogy ha menstruacio elott 5 nappal voltam naptarilag es a parommal meg probalkoztunk a babaval, meg jott 2 nappal hamarabb de alig van meg vekony tisztasagi betetet alig piszkol be. Attol meg lehetek terhes? Sikerulhetet? Vagy mikor teszteljek?

  • Tímea

    2016. május 05. csütörtök

    Elfelejtettem írni, hogy a 26 illetve a 30. napomon negatív terhességi tesztem volt, a hormonok rendben vannak most volt vérvételem. Nem nagyon van étvágyam. Hamar kifulladok és tegnap picit rosszul éreztem magam. Sokat járok pisilni is. Köszönöm válaszát! 😊

    • Gabi

      2016. május 10. kedd

      Én megismételném a tesztet, de mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Tímea

    2016. május 05. csütörtök

    Üdvözlöm! Április 5-én volt az utolsó menstruációm, 17-én épp az ovuláció napján együtt voltam a párommal megszakításos módszert alkalmaztunk. 24-én gyengén barnáztam kb egy hétig, olyan megjön érzésem volt, majd a 28. napomra megjött a menstruációm, de egy napig tartott, két napig csak pecsételés és elmúlt. Evés után hányingerem van, fura érzést érzek néha a pocimban, meg is van puffadva. Lehetek terhes? Amúgy 26 napos a ciklusom és 5-6 napig tart.

    • Gabi

      2016. május 10. kedd

      Lehetséges a terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Robi

    2016. május 03. kedd

    hello en azt szeretnem kerdezni hogy a bartnömel szekszeltünk akor mikor meg jött neki es ez man 6 napja hogy meg volt neki volt okxer is csak el szakat es nem tudom hogy terhes alhat fent vagy nem akor is ha meg van neki 6 napja ???

    • Gabi

      2016. május 04. szerda

      Ha elszakadt az óvszer, lehetséges a terhesség. A következő vérzése ha esetleg késik, mindenképp kellene csinálni egy terhességi tesztet.

  • Baba váro

    2016. április 28. csütörtök

    Udvözlöm
    A nemvárt előtt két nappal volt pár csep barnázásom ami még soha nem volt.Utána megjött de se menyiségre se időre nem volt olyan mint szokott 3 napra szinte teljesen elmult pedig 4-5 nap szokott lenni.csináltam két tesztett és negativ volt.most ismét van egy pici rozsaszines pötyök a menszesz után 7 nappal.Ön szerint mi lehet ez nagyon szeretnék babát teszteljünk vagy várjunk vele elôre is köszönöm

    • Gabi

      2016. május 04. szerda

      Ha a rózsaszínes folyás azóta elmúlt és normál menzesz azóta sem jelentkezett, akkor érdemes újra tesztelni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Kata

    2016. április 23. szombat

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni! 1 hetet késett a menstruációm ami nálam nagyon szokatlan mert a kiszámolt idő előtt 2-3 nappal mindig megjön! Nekem mindig 6-7 napig tart de most 5 nap volt és a 4. napon már szinte semmi sem volt! A színe pedig olyan „fura” világos barna volt 2 napig, aztán sötétebb, a 3. nap volt piros a 4.-en már sötétebb barna és el is múlt! Létezik hogy terhes vagyok? A szagoktól hányingerem van, és állandóan álmos vagyok.A párommal minden nap együtt vagyunk és nem védekezünk „csak” megszaktással.

    • Gabi

      2016. április 28. csütörtök

      Lehetséges. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • S. Orsi

    2016. április 19. kedd

    Jónapot!

    Olyan problémában szeretnék tanácsot kérni, hogy múlt hónapban pár nap késéssel menseseltem, kevesebb volt mint szokott de végig az 5 nap alatt megvolt!
    most 13-án kellett volna ismét megjöjjön de csak 15-e este volt egy kis pecsételés szombaton élénk piros vasárnap barna pecsételés hétfőn már semmi! Lehet a dolog mögött baba? Hányingerem 2 hónapja van mellé egy kis émelygés de a melleim még mindíg fájnak ma kellene eredetileg az 5. napnak lenni! Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. április 28. csütörtök

      Ha a vérzés sokkal enyhébb, mint a megszokott, az utalhat esetleg terhességre. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zsó

    2016. április 18. hétfő

    Üdvözlöm!

    Utoljára március 3-án volt szexuális kapcsolatom, óvszerrel védekeztünk. Azóta a 2 menstruációm kicsit gyengébb mint az eddigiek, kb 4 nap, normál tampont 1/2-3/4 lesz 4 óránként, 4. nap már ennyi sem. Március 22-én voltam nőgyógyásznál egyéb okból, akkor nem mondott semmit, ami látna,elvileg akkor lettem volna pont 4 hetes. Sok-sok tesztet csináltam, legtöbbet reggeli vizeletből, mind negatív.Múlt hónapban hüvelygombám volt,januárban volt petefészek gyulladásom+cisztám, november végén pedig esemény utáni tablettát vettem be, nem tudom ezek mennyire befolyásolják. Tüneteim nem igazán vannak, de gyakori vizelés inger(bár valószínűbb a felfázás), kis fáradtság, néha furcsa közérzet,kipattogzott bőr. Lehetséges mégis a terhesség? Nőgyógyászommal telefonon beszéltem, szerinte csak némi hormonzavar lehet. Hajlamos vagyok túlreagálni a dolgokat, lehet ezt is? 🙂
    Előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. április 20. szerda

      Előzőleg is elég sokféle nőgyógyászati probléma jelentkezett, az enyhébb menzeszt ezek is okozhatták. És ha megfelelően használták az óvszert, nem szakadt el, nem lyukadt ki, nem csúszott le, időben került fel, nem jutott belőle semmi a hüvelybe, akkor minimális a teherbeesés kockázata. 4 hetes terhességet már elég nagy eséllyel észrevesznek az ultrahang során. Addigra már a méh mérete is megváltozik.

  • Aranka

    2016. április 09. szombat

    Sziasztok én nagyon sérelmileg meg vagyok bántva 3éve életársam van és babánk nincs még és már mindent megtetünk azért hogy sikerűljőn orvoshoz jártúnk ès már csak várjúnk hogy őssze jőjőn a párom is elment és nála jó minden nálam is jó minden semmi baj nincs csák várnikel minden hogy probáltunk pozokat mestruácio kőzben is voltunk egyűtt de még semmi nincs valami oka van hogy nem jőn őssze kélek titeket irjatok és segicsetek biztatoat kőszőnjűnk

  • Leda

    2016. április 08. péntek

    Jo napot!
    A baratommal mindig rendesen,ovszerrel vedekezunk,de 3 hete megszakitasos modszert is hasznaltunk. Vereztem utana kb masfel hetre,normalisnak tunt nagyjabol 4-5 napig tartott. Ami erdekes,hogy 50-60 naposak a ciklusaim,de marcius elejen is menstrualtam. Az alhasam neha faj es fel van puffadva,hanyingerem van es olykor szedulok,egesz nap olyan vagyok mintha ‘ittam volna’. Fel vagyok fazva mar egy hete,betegeskedem,ugyszint nemreg 5 ev dohanyzas utan leszoktam es hanyagolom az alkoholt. Lehet hogy ezert vannak ezek a tunetek,vagy esetleg teherbe estem volna?

    • Gabi

      2016. április 11. hétfő

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de kizárni sem lehet az esélyét. Ilyen hosszú ciklus esetén nehezebb teherbe esni, de nem lehetetlen. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Xy

    2016. április 06. szerda

    Üdvözlöm! 1 éve próbálkozunk a babával. A ciklusom általában 26-28 naposak,most viszont 30 napra jött meg a menstruációm. Előtte egy hétig miden nap éreztem a mensi tüneteit, úgy éreztem bármikor megjöhet. Amikor megjött eléggé görcsöltem, erősen véreztem (de nem eltérő módon) is első nap, második nap gyengébb volt, harmadik nap csak egy kis barna folyás volt. Most vagyok a negyedik napban, de semmi. Csináltam tesztet a menzesz 2. és 3. napján, mindkettő negatív.Azt hozzá kell tennem, hogy kb 4 napos menstruációm szokott lenni. Mostanában mondhatni sokat idegeskedtem. Előfordulhat, hogy a stressz miatt történt ez velem? Pénteken megyek időszakos vizsgálatra. Válaszát előre is köszönöm!

    • Xy

      2016. április 06. szerda

      Azt még nem írtam le, hogy a gyakori vizelési ingeren kívül nem voltak terhességre utaló tüneteim. Lehet méhen kívüli terhesség?

      • Xy

        2016. április 06. szerda

        Ismét Én! Most meg megjött megint…talán tényleg csak a stressz…:(

        • Gabi

          2016. április 11. hétfő

          Lehetséges. Viszont ha jelentősen enyhébb a vérzés, mint a megszokott és elmúlik 3 napon belül, akkor érdemes újabb terhességi tesztet csinálni.

      • Gabi

        2016. április 11. hétfő

        A méhen kívüli terhesség esetén egész más tünetek jelentkeznek. Érdemes ezzel kapcsolatban elolvasni a következő cikket: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-alatt/a-mehen-kivuli-terhesseg-jelei

    • Gabi

      2016. április 11. hétfő

      Ha egyébként sem tart sokkal tovább, és nem is szokott jelentősen erősebb lenni, lehetséges, hogy a stressz váltotta ki a mostani késést és minimálisan rövidebb menzeszt.

  • Ági

    2016. április 05. kedd

    Kedves Doktor Úr/ Doktor Nő!

    Szűz vagyok. Múlthét kedden a barátom az ujjával próbálta izgatni a hüvelyem, mármint be is nyúlt. Utólag jutott eszembe, hogy előtte párszor megigazította az alsó nadrágjában a péniszét. Mikor kérdeztem tőle, hogy nem e került előváladék a kezére azt válaszolta, hogy szerinte nem, de attól még félek. Mikor hazaértem este erős folyós tejszínű folyásom volt, valamint másnap reggel is tapasztaltam.
    Azóta április 2-án megjött a menstruációm, 1 nappal előtte, mint kéne, általában 7 napig szokott tartani, de már azt veszem észre, hogy egyre kevesebb van, pedig a 3. napon általában még szokott lenni.
    Mi lehet a probléma? Terhesség álhat a háttérben? Vagy az idegesség?

    Előtte 1 hétig antibiotikumot kellett szednem.

    Előre is köszönöm a gyors válaszát!

    • Gabi

      2016. április 11. hétfő

      Ennyitől nem lenne szabad teherbe esni. Ha valóban csak az ujját dugta be, azzal nem tud olyan mélyre hatolni, hogy a spermium célba érjen.

  • Helena

    2016. április 05. kedd

    Üdvözlöm!
    Babát tervezünk, és a lehetséges peteérés idején többször is együttvoltunk férjemmel. Néhány tünetből arra gondoltam terhes lehetek: székrekedés, haspuffadás, gyakori pisilés, fáradtság, aluszékonyság, derékfájás, hasszurkálás, kézzsibbadás(1. terhességemnél is végig volt kézzsibbadás és veszélyeztetett voltam) Igaz első babám születése óta rendszertelen a ciklusom.Egyik hónapban 26, másikban 18-20 napra jön meg a menszeszem, és azóta erősebb a vérzésem is, és kb. 5-7 napig szokott tartani.14 nappal a lehetséges peteérést követően áprilumus 02-án rózsaszín váladék( nagyon minimális), 03-án barnás pecsételő vérzésem lett(kevés mennyiségű), a mai napon, 04-én pedig pirosra váltott a vérzés színe, este elkezdett sok élénk piros színű vérzés jönni, darabos is, de nem igazi menszesznek tűnik.Közben menszeszszerű görcs és derékfájásom volt.
    Kérdésem az volna, hogy lehet-e ez korai vetélés, vagy esetleg beágyazódási vérzés? Eddigi tesztjeik negatívak.
    Lehetek-e terhes így is? Vagy ezt kizárná?

    Válaszát előre is köszönöm

    Helena

    • Gabi

      2016. április 11. hétfő

      Ha a vérzés elmúlt 3 napon belül és enyhébb volt a szokásosnál, akkor szóba jöhet, hogy a beágyazódás jele volt. Ha erős volt, és elhúzódott a szokásos 5-7 napig (esetleg tovább), akkor minimális a terhesség esélye.

  • Kiki

    2016. április 04. hétfő

    Az előző kérdező vagyok ismét 🙁 Nem értem el az orvosomat, mert csak pénteken rendel és addig tanácstalan és kétségbe esett vagyok 🙁 Semmi barnàzàs nem volt előtte és ma jelentkeztek alhasi görcsök illetve darabossà vàllt a vérzésem, pl: elmegyek wc.re és mire felállok egy kisebb tócsa van ott és apróbb darabkák benne 🙁 Ugye ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy elment a babám? :(((

  • Kiki

    2016. április 04. hétfő

    Jónapot!
    Nekem olyan kérdésem lenne, hogy: lassan fél éve próbálkozunk a párommal és úgy látszik végre sikerült is, viszont 10napig késett a menstruációm és a 11.napom élénk piros ám de nem darabos volt a vérzésem immár második napja tart de nem erösödött és nem olyan, mint szokott lenni. Fent állhat az esélye, hogy baba van a dologban? De akkor mi ez a vérzés? Válaszát előre is köszönöm 🙂

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      Ha a vérzés sokkal enyhébb, mint a megszokott és 3 napon belül el is múlik, akkor lehetséges, hogy a beágyazódás jele ez a vérzés. Viszont ha erős, sajnos vetélés is okozhatja.

  • Dominika

    2016. április 03. vasárnap

    Üdvözlöm. Az utolso menstruaciom marcius 1.volt hanyingerem volt fajt a fejem szedultem de leginkabb az tunt fel hogy megnott a mellem es erzekeny is volt csinaltam tesztet a masodik csikot csak halvanyan lehetett latni. A hasam furan fajdogalt még nem ereztem ilyet. Csinaltam egy masik tetszet az negativ lett de a tunetek ugyanugy megvannak. Kesett 4 napot tegnap elkezdtem barnazgatni estere szinte teljesen elmult ma reggelre viszont „megjott” nem faj annyira a hasam nem olyan sok mint szokott. Lehetek terhes ?

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      Ha a vérzés enyhe, nem tart 3 napnál tovább, akkor szóba jöhet a terhesség. A halvány második csík is pozitív eredménynek tekinthető, pozitív teszt pedig nagyon ritkán téved. Ha bizonytalan, érdemes néhány nap elteltével megismételni, de mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Varga Eszter

    2016. április 01. péntek

    Szep napot.ferjemmel egyutt voltunk 30.03.2016 an este es kiszakadt az ovszer es a vegen vettuk eszre,masnap viszont megjot a mensesem nagy gorcsel.atlaga.szine ugy nezem hogy a megszokott.lehetek e ettol meg terhes?

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      Mivel a ciklus utolsó napján történt a „baleset” kicsi az esély, de sajnos teljesen biztosra nem merném mondani. Ha valami terhességre utaló tünet jelentkezne, vagy késik a következő menzesz, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • boglárka

    2016. március 30. szerda

    jonapot. Én azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy szedtem a yasminele fogamzas gátlót kb 3 hónapig nem rendszeresen és volt hogy egy két hetet kihagytam. most 2 hete késett a mensim csináltam terhességi tesztet amin egy erős és egy halvany csik volt. nem tudom eldönteni hogy most valojában terhes vagyok vagy sem. kozben a mai napon reggel barnás véres fojásom volt egész nep most már délutan nem nagyon. köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      A terhességi teszten ha megjelenik a második csík is (még ha csak halványan is) az pozitív eredménynek számít, tehát 99%, hogy terhes. Mivel nem pontosan szedte a fogamzásgátlót, az nem fejtette ki a hatását. Fontos ezeknél a tablettáknál, hogy pontosan, kihagyás nélkül kell szedni (leszámítva a 7 napos szünetet). Mindig pontosan be kell tartani a betegtájékoztatóban leírt útmutatót.

  • Vivien

    2016. március 30. szerda

    Hello nekem pontosan 5 hete volt abortuszom es mar a masodik het elott egyutt voltunk. igazabol egy hete verzek de eloszor csak rozsaszin fojasom volt 2 napi utana Abba maradt most pedig lassan 5 napja enyhe verzesem van de viszont faj a mellem neha ajulas szelen vagyok es hanyingerem is van csinaltam tesztet de negativ. LEHETSEGES MEGINT TERHES VAGYOK? !

    • Gabi

      2016. április 04. hétfő

      Az abortusz után előfordulhat, hogy egy ideig rendszertelen a ciklus. Ez is okozhatja a vérzést. Viszont ha védekezés nélkül voltatok együtt, az újabb terhesség esélyét sem lehet biztosan kizárni. Ráadásul ilyen rövid idővel a műtétet követően komoly egészségügyi kockázata is lehet. Mindenképp érdemes lenne visszamenni a nőgyógyászhoz.

  • MIRI

    2016. március 24. csütörtök

    Jó napot!
    A párommal együt voltunk,többször is a termékeny időszak alatt!szóval probálkoztunk,ahogyan azt kell!
    A menstruációm 3 napot késett!viszont a 3. Nap estélyén a folyasom átlátszó volt,és enyhe piros volt!
    Elotte két nappal egy rövid ideig halvány rózyaszin folyásom volt!
    Tehát a 4.napon delelott megjott,görcsökkel,fájdalmakkal,világos volt a vérzés,de erősnek mondható..
    Két napig tartott,utána még két napig rózsaszin folyas,mint akit elvágtak.
    Az esedékes menstruáció napján teszteltem,negatívat!
    Azóta nem teszteltem!
    Habyinger elofordul,a fejem szédül…
    A melleim egyáltalan nem fájtak a menstruáció alatt,es utána sem,viszon most úgy érzem megnöttek…
    Bekepzelem,vagy még lehetek terhes???
    Köszönöm a választ!

    • Gabi

      2016. március 29. kedd

      Mivel a vérzés erős volt, kicsi az esély, de ha a tünetek nem múltak el, érdemes újra tesztelni. Lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • vivien

    2016. március 23. szerda

    Tiszteletem.
    Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz.
    Lehet bután hangzik de muszáj meg kérdeznem,eddig normálisan menstruálam de most márciusba valami nem jó késet 4 napot enyhén darabos vérzésem volt 1 napig utána barnáztam majd megint enyhe vérzésem volt egy héten keresztöl menszesz után minden napos hányingerem van olykor olyan szédülés jönn rám mint ha el akarnék ajulni mi lehet ez? terhesség vetélés vagy méhenkivüli?

  • Hu

    2016. március 21. hétfő

    Jonapot kívánok. A párommal ritkán vedekezunk. Néhány napja rosszul lét kornyekezett, ami már 1 évvel ez előtt is jelentkezett. De akkor sem voltam terhes. Most lehetséges ez?

    • Gabi

      2016. március 29. kedd

      Rosszullét nem csak terhesség miatt jelentkezhet. Viszont ha nem minden együttlét alkalmával védekeznek, akkor elég nagy az esélye, hogy előbb-utóbb terhesség lesz a vége. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • bogi

    2016. március 21. hétfő

    üdvözlöm!! a barátomal csináltunk 2 teheségi tesztet mind2 negativ lett vérzésem is van a megszokotol kevesebb és hamarabb is jött meg a szine néha élénk piros néha pedig barna gyakran szédülök és hányingerem van néha olyan mintha belülröl szurkálna valami a vérzésem olyan mintha meg is lenne meg nem is talán terhes vagyok??

    • Gabi

      2016. március 29. kedd

      A negatív tesztek és a vérzés ellenére sem lehet 100%-osan kizárni a terhességet. Ha a vérzés sokkal enyhébb volt, mint általában és nem tartott tovább 3 napnál, érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből. Ha a rosszullétek továbbra is jelentkeznek, érdemes orvoshoz fordulni (a negatív tesztek ellenére is).

  • Fruzsina

    2016. március 21. hétfő

    Üdv! par napja puffad az alhasam (specifikusan csak az alhasam meg sose volt felpuffadva), fajni nem faj es a menzeszem is most volt meg, viszont 1 napot kesett, keves volt, sötet es kb 2 napig tartott. szedek fogamzasgatlot, de parommal neha az egyhetes pihenöben is összemelegedtünk. miota szedem a gyogyszert minden menzeszem kevesebb viszont kb orara pontosan jon meg. erdemes lenne tesztet csinalnom?

    • Gabi

      2016. március 29. kedd

      A fogamzásgátló tabletta a 7 napos gyógyszermentes időszak alatt is kifejti hatását! Ha pontosan szedte, minimális a terhesség esélye. Elég, hosszú, de érdemes alaposan átolvasni a betegtájékoztatót.

  • Kiscsillag

    2016. március 19. szombat

    Jó estét!
    A ciklus 7-8. napján voltunk együtt párommal védekezés nélkül. Az együttlét után 1,5 héttől teszteltem egy negatívat. A menstruációm 5 napot késett, eddig egyszer késett csak 1 napnál többet, de akkor sokat stresszeltem. A ciklusom 27 napos (+,-1 nap előfordul). Először barnás pecsételés volt csak, utána rendes vérzés, de vmivel kevesebb a szokottnál. Délután hányingerem is volt. S mielőtt megjött volna 3-4 napig alhasi fájdalmam volt. Hasonló mint a menstruációs görcs, de mégis más. Lehetek terhes? A választ előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. március 20. vasárnap

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott és nem tartott 3 napnál tovább, akkor lehetséges, hogy csak a beágyazódás jele. Ebben az esetben érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Orsi

    2016. március 14. hétfő

    9-én kellett volna megjönnie,a melleim extra érzékenyek voltak,fájt is a derekam,de 15-ig nem jött meg. Fáradtabb voltam és sokat jártam wc-re. Lassan 11 éve próbálkozunk,a Kaáliban is voltunk,de semmi. Most végre abban reménykedtünk h sikerült,de 15- én reggel a derekam majd beszakad és gyengén véreztem. Máskor is ilyen volt az első nap. Lehetek esetleg mégis terhes?

    • Gabi

      2016. március 20. vasárnap

      Ha a vérzés 3 nap alatt el is múlt, akkor még szóba jöhet a terhesség. Drukkolok!

  • Lilla

    2016. március 13. vasárnap

    Jó napot.
    Babát szeretnénk, közép időben is együtt voltunk..
    A következő a helyzet ami kicsit megzavar.
    Két nap késés után sajnos megjött pedig nagyon reménykedtem mert hányingerem is volt, de nem szokásosan, barnáztam egy napig pedig lassan 2éve napra pontos, és nem barnázok. Mindig erősen görcsööl az alhasam de most semmi, vagyis alig fájt. Átváltott élénk pirosba de kicsit nem is tudom hogy fogalmazzak vizesebbnek tűnik talán, több szokott lenni és mindig alvadt vér darabos az első napokban de most semmi ilyen …
    Ez hormonzavar??
    Köszönöm

    • Gabi

      2016. március 20. vasárnap

      Ha a vérzés közben el is múlt, nem tartott 3 napnál tovább, akkor még szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben érdemes csinálni egy tesztet.

  • Xy

    2016. március 12. szombat

    Üdvözlöm, Nekem nem volt már egy éve menstruációm, a párommal nem védekeztünk és több jel arra utal hogy terhes vagyok… de most pár napja elkezdtem „menstrualni” már ha ez az.. lehetséges hogy terhes vagyok ennek ellenére is?

    • Gabi

      2016. március 16. szerda

      A helyzet elég összetett. Ha terhességre gyanakszik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. De ha előzőleg egy évig nem jelentkezett menzesz, annak valami oka kellett, hogy legyen. Nem tudom, nőgyógyásznál járt-e emiatt. Ha nem, mindenképp érdemes lenne.

  • XY

    2016. március 03. csütörtök

    Jo napot! Tudom, hogy ez az ellentete,es elnezest, hogy ezzel zavarom, de nem tudok kihez fordulni. En azt szeretnem kerdezni, hogy a baratommal vedekeztunk, es rendesen ketszer megjott, normal verzes, bar motoszkal bennem a felelem,hogy lehetseg e igy is, hogy bejott a dolog. Mert sok helyen olvastam, hogy volt meg normal menzesz ez ido alatt.
    Valaszat elore is koszonom!

    • Gabi

      2016. március 08. kedd

      Ha megfelelően védekeztek, és a menzesz is pontosan jött meg, színében, állagában, mennyiségében nem volt eltérés az előzőekhez képest, akkor szinte biztos, hogy nem terhes.

  • Helga

    2016. február 29. hétfő

    Tisztelt dr…Kerdezni szeretnèk 6 dikan nagy nehezen meg jött a menstruaciòm eltartott 11 dikéig…kevesebb volt a meg szokottnal.. 18 dikan hajbalba ujra vereztem.. most 24 diketől 28 verezgetek elenk piros neha alvadt vér vagy csak meg törlöm akkor picit véres fürdes közben..pajzsmirigy beteg vagyok 38 eves..azt szeretnem tudni hogy mi ez terhesseg vagy el veteltem vagy komolyabb baj van ?? Köszönöm szèpen valaszat..helga

    • Gabi

      2016. március 02. szerda

      A vérzést valóban több dolog is okozhatja, viszont ha nem is jelent komoly problémát, mindenképp kellemetlen. A találgatások helyett a legjobb lenne nőgyógyászhoz fordulni, ahol egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó. A pajzsmirigy problémák miatt még összetettebb a kérdés.

  • vera

    2016. február 29. hétfő

    Üdvözlöm!
    Olyan kérdésem lenne,hogy menstruáció előtt együtt voltam a párommal és most 23-án meg jött a mensim és semmi különöst nem észleltem ugyan olyan volt mint szokott 27-én el mult de továbra is görcsöl a hasam,fáradtnak érzem magam lehetséges hogy terhes lennék?
    Válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2016. március 02. szerda

      Viszonylag kicsi az esély, de ha nem védekeztek, előfordulhat. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Reka

    2016. február 27. szombat

    Jo napot. December 28-an voltam utoljara beteg. Mar januarban nem jott meg a havim es ereztem magamon hogy varandos lettem a teszt is bizonyitotta, de a tegnap es ma is pecsetelo verzes jelentkezett, neha belenyilalt kozep mertekne a hasamba ez normalis, vagy netan tobbet mozogtam es faradsag miadt.

    • Gabi

      2016. március 02. szerda

      Terhesség során a vérzés nem természetes, viszont több dolog is okozhatja, vizsgálat nélkül viszont szinte lehetetlen megmondani, mi az ok. Ilyenkor minden esetben érdemes minél előbb nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön, mi okozza a vérzést. Remélhetőleg a vetélést kizárják.

  • ronto beatrix

    2016. február 18. csütörtök

    jonapot voltam a páromal mert szeretünk volna mar babát!!! és aszt szeretném megtudni hogy nekem volt januárban vérzesem 7 edikéig és utana még januárban 25 dikén megin és elonek barnas folyas 3 napig utana semi azota most február 17 dikén jött ciklus kis darabos vérel ez mitöl van aszt szeretnem megtudni!!!!

    • Gabi

      2016. február 19. péntek

      A januári barnás vérzés valószínűleg nem rendes menzesz volt. Előfordulhat, hogy az a beágyazódás jele volt, de más is okozhatja, akár egy fertőzés is. Ha a mostani vérzés sem volt erős, 3 napon belül elmúlt, akkor szóba jöhet a terhesség. Ha a vérzés ideje nem rövidebb, mint általában, színe, állaga, mennyisége nem tér el az átlagostól, akkor kicsi a terhesség esélye. Ha bizonytalan, érdemes egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Ivett

    2016. február 04. csütörtök

    Üdv!
    10 hónapja hagytam fel a fogamzásgàtlóval és fél éve rendszertelenek a ciklusaim, de most 26 napra jött kevés mennyiségű vér 3 napig tartott, azóta enyhe barna folyás, kínzó alhasi görcs, derékfájdalom gyötör. Nőgyógyász két hét múlva fogad addig van ötlete mi lehet a baj? Miért nem segít a nospa?
    Köszönöm

    • Gabi

      2016. február 09. kedd

      Erős fájdalom esetén nem érdemes az időpontra várni, célszerű felkeresni a tb rendelést, esetleg ügyeletet. Ennyiből nehéz lenne bármit mondani, orvosnak kell megnéznie.

  • Nina

    2016. február 03. szerda

    Üdvözlöm
    Felszedtem nèhány kg-ot ami nálam nagy szám 53 rol 60 ra elelkedett a testsulyom ugy 2 honap alatt. Tesztet csináltam negativ. Az utoso menszeszem kêsett is 3 napot meg kevesebb ideig is tartott egy nappal a mennyisège is kevesebb volt de viszont a 2. napon élénk piros volt a többin barnás. Kb. 5 napja gyomorégésem van ( savas érzés) enyhe hányinger. Elöfordulhat terhesség?

    • Gabi

      2016. február 09. kedd

      Előfordulhat, viszont a terhesség ilyen korai szakaszában ekkora hízás semmiképp nem jellemző. Ha terhességről is van szó, ezt a hízást sokkal inkább valami más okozta. Ha a teszt továbbra is negatív, érdemes orvoshoz fordulni, hogy kiderüljön, mi is a helyzet.

  • Erika

    2016. február 03. szerda

    Üdvözlöm.A párommal szeretnénk babát,ez az első próbálkozás,az első naptól nagyon rosszúl vagyok jobb és bal oldalon erős szúró fajdalmaim vannak vagy egyszerre mindkét oldalon meg egyfolytában olyan érzésem van mintha meg akarna jonni a havi vérzés.Abban reménykedtünk terhes vagyok de tegnap el kezdtem vérezni napra pontosan kicsit kevesebb mint szokott,lehetséges,hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2016. február 09. kedd

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott és nem tartott 3 napnál tovább, akkor lehetséges a terhesség. Ha azonban a megszokott módon zajlott, nem volt eltérés sem a vérzés színében, sem állagában, sem mennyiségében, akkor minimális a terhesség esélye.

      • nani

        2016. március 19. szombat

        jó estét olyan problémám van hogy múlt hónap 22 dikén meg jött 25 én elmúlott hétvégén együtt voltunk párommal az óta a melleim nagyobbak barnák a bimboim nál hányingerem van 3 napja ma meg bettegetem lehetek terhes ?? kössönöm előre is a válaszát

        • Gabi

          2016. március 20. vasárnap

          Ha már az előző vérzés is csak 3 napig tartott és enyhébb volt, mint a megszokott, már az is terhességre utalhat. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. A „megbetegedtem” újabb vérzést jelent? Ha most is enyhe, akkor továbbra is terhességre gyanakodnék, de ha erős, görcsös, az vetélésre is utalhat.

  • Andrea

    2016. január 29. péntek

    Üdvözlöm! A következő problémával fordulok Önhöz: A párommal már lassan egy ève szeretnénk babàt. E hónapban az egyébbként szabàlyos ciklusom 28. napjàn kellett volna elkezdenem menstruàlni, de 28.-29. nap semmi (már kezdtem reménykedni) 30. napon délután barnázás, majd másnap reggel élénk piros vérzés, kezdetben enyhébb majd délutánra nagyon erős ( a menstruációkor használt görcsoldóból máskor egy is elég hogy ne érezekk semmit, most olyan volt mintha be sem szedtem volna semmit) görcsös fájdalommal és darabos vérzéssel. Kérdésem a következő: Lehetséges hogy spontán vetélésem volt? Ha igen mitől lehet ez? Orvoshoz mindenképp el akarok menni, csak most nem tudom egyenlőre hova tenni a történteket. Várom vàlaszàt! Köszönettel: N. Andrea

    • Gabi

      2016. február 02. kedd

      Igen, lehetséges. De mint a meghatározásból is kiderül, vetélés spontán, meghatározható ok nélkül is bekövetkezhet sajnos. Talán az orvos többet tud majd mondani.

  • Szandra

    2016. január 28. csütörtök

    Tisztelt Doktor Nő!

    Hőmérőzök általában, és akkor voltunk együtt a párommal amikor leesett a hő, elvileg az a peteérés időpontja, (amelyik nap reggel leesett azon az estén voltunk együtt)

    Rá következő 5. naptól, hőhullámok, kedélyváltozás sorozata jött, kipihenhetetlen fáradtság, este meg kora reggel, de inkább éjszaka émelygés, de nem vírusos érzés, hanem mint mikor anno fogamzásgátlóhoz szoktam hozzá.. Megjött a menstruációm napra pontosan, de sokkal kevesebb mint szokott, 2 nap után már csak pecsételgetett (5-6 napos általában)
    Amazon tesztet csináltam negatív lett, nőgyógyásznál jártam,(ekkor voltam a 4. menstruációs napon, 33 naposak kb.) megvizsgált+ultrahang, azt mondta, hogy lát a méhbe valamit, de valószínűleg összegyűlt méhnyálkahártya. Kaptam képet is róla, kis fehér szélű köröcske van a méh alsó oldalában. Ez lehetséges? Valósat mondhatott? Vagy inkább menjek egy magán rendelőbe?

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. február 02. kedd

      Én megismételném a tesztet. Előfordul, hogy korai volt még az ultrahang.

  • Léna

    2016. január 24. vasárnap

    Üdv!
    Fogamzásgátlót szedek már 10 éve. Tavaly novemberben megjött ahogy addig is,decemberben viszont nem betegedtem meg,most januárban menstruáltam.
    Voltam orvosnál aki kézzel,kacsával megvizsgált.Uh-os vizsgálat nem történt. Ha terhes lennék azt látta volna?? És ha az vagyok mennyi idős lehet a terhesség vajon? Bár gondolom van valami elváltozás amit érzett volna akkor?! Ilyen nem fordult még elő.
    Pajzsmirigy alulmükődésem van,gyógyszert szedek rá. Ez okozhatott gondot talán? Nem most kezdtem el szedni ezt sem.
    Válaszát köszönöm!

    • Gabi

      2016. január 27. szerda

      Kézi vizsgálat során a méh méretéből következtetnek a terhességre. A terhesség korai szakaszában már ki tudja tapintani a nőgyógyász a megnagyobbodott méhet. Ha pontosan, kihagyás nélkül szedte a tablettát, a szedés során nem fordult elő hányás, hasmenés, antibiotikum kúra, akkor minimális a terhesség lehetősége. Előfordul, hogy pajzsmirigy problémák, vagy az erre szedett gyógyszerek befolyásolják a ciklust, inkább erről lehet szó, de ha bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt csinálni. Ha mégis terhes, ilyenkor is az utolsó menzesz első napjától számítanák a terhesség korát, de ultrahang vizsgálat alapján lehetne pontosítani.

  • Hajnal

    2016. január 23. szombat

    Üdvözlöm!
    Bemásoltam ami írtam már egyszer önnek:

    Üdv!
    Fogamzásgátlót szedek (Lindynette) már több éve. December hónapba nem jött meg a menstruációm.Tesztet nem csinaltam. Szedtem tovább a gyógyszert a 7 napos szünet után. Most januárba megjött ahogy szokott. Mi lehet a baj?
    Köszönöm válaszát!

    Most voltam nőgyógyásznál..elmondtam neki hogy kimaradt egy havi vérzésem. Azt viszont nem kérdeztem meg hogy lehetek e terhes.
    Kézzel vizsgàlt meg..hasam nyomkodta..es ott lent vizsgált. Annyit mondott hogy nyáron rákszűrés(akkor tellik le az 1 év)
    Kérdésem hogy így kézi vizsgálattal is látta volna ha terhes vagyok???
    Köszönöm!

    • Vida Ágnes

      2016. január 24. vasárnap

      Kézi vizsgálattal nem látta volna, ha még csak kezdődik a terhesség, de mivel szeded a tablettát ennek nagyon kicsi az esélye. A vérzés a tabletta miatt is kimaradhat, hormonális okokból.

  • Évi

    2016. január 22. péntek

    Jónapot.
    Szeretnék megkérdezni,hogy december késett a mensesem 2 hetet , de ztána volt vérzés,nem sok.Csináltam tesztet,pozitiv lett.Voltam orvosnál, de nem látott semmi,h lenne baba.Azt mondta h mivel sokáig szedte gyoygszert mutathatja azt a teszt h van baba. Viszont most is késik a menses,nem sokat 1 hetet.Lehetséges hogy decemberben tul korai volt h kimutassa ultrahangon h lenne baba??
    Köszönöm

    • Gabi

      2016. január 26. kedd

      Előfordul, hogy még nagyon korai volt a vizsgálat. Ha most is késik a menzesz, érdemes lenne újra tesztelni. (Tudtommal a fogamzásgátló miatt nem lehetne pozitív a teszt eredménye, de nem ismerem a gyógyszert, és orvos sem vagyok.)

      • Évi

        2016. január 26. kedd

        Jadenne-t szedtem. Az orvos szerint, mivel 7 évig szedtem mutathatja pozitivnak a tesztet.Én gondoltam várok még pér hetet, ha addig se jön meg akkor csinálnék tetszet.
        És köszönöm 🙂

        • Reggelente van egy kis hányingerem,nem vészes, a melleim fáÉvi

          2016. február 03. szerda

          Jo napot.
          Reggelente van egy kicsi hányingerem, de nem vészes, fájnak a melleim,fáradékonyabb vagyok.már 3 hete késik.hétvégén gondoltam csinálok tesztet.

          • Gabi

            2016. február 09. kedd

            A teszt jó ötlet. Főleg a menzesz késése miatt én is terhességre gyanakodnék.

        • Évi

          2016. február 07. vasárnap

          Jo napot. Csináltam tesztet és pozitiv lett.Lehetséges h decemberben korai volt a vizsgálat? és mikor decemberben volt a barnás folyás és utána a vérzés ami nem volt sok,de 4-5 napig tartott az lehetett a beágyazodás??

  • Hajnal

    2016. január 17. vasárnap

    Üdv!
    Fogamzásgátlót szedek (Lindynette) már több éve. December hónapba nem jött meg a menstruációm.Tesztet nem csinaltam. Szedtem tovább a gyógyszert a 7 napos szünet után. Most januárba megjött ahogy szokott. Mi lehet a baj?
    Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2016. január 18. hétfő

      Általában az a szabály, hogy ha a 7 napos gyógyszermentes időszak alatt nem jelentkezik vérzés, nőgyógyászhoz kell fordulni.

  • Brigi

    2016. január 07. csütörtök

    Jó Napot Kívánok! Párommal szeretnénk babát,de Jangee fogamzásgátlót szedek! Olyan kérdésem lenne,hogy még van 7 napi bogyóm,után jön a megvonásos vérzés! Abba hagyhatom most a gyógyszert,vagy várjam ki a megvonásos vérzést?! És nem utolsó sorban,amint vége a megvonásos vérzésnek egyből lehet próbálkozni! Válaszát előre is köszönöm!

  • Eszter

    2016. január 02. szombat

    Udvozlom!A parommal 6 honapja szeretnenk babat.Ebben a honapban kiderult, hogy pajzsmirigy alulmukodesem van.El is kezdtem ra gyogyszert szedni.A ciklusaim 31-35 naposak. Ebben a honapban peteereskor egyutt voltunk a parommal.A 28. napon elkezdtem verezni, (nem annyi mint szokott,de nem is par barna csepp) ami mar 4 napja tart, pedig elvileg most kellene lennie a beagyazodasnak.Az alaphomersekletem 36,4.Mar 2 napja 36,8 ma meg 37,1.Meg tesztet nem csinaltam.Lehet a gyogyszer hatasara megy fel a homersekletem, vagy terhes vagyok?Elore is koszonom valaszat!

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      A pajzsmirigy gyógyszert nem ismerem, érdemes alaposan átolvasni a betegtájékoztatóját. A vérzés miatt sajnos a terhesség esélye kisebb, de mivel enyhébb a megszokottnál, és hamarabb is jelentkezett, mint általában, biztosan nem lehet kizárni. Ha továbbra is bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt csinálni.