Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Balogh beata

    2016. szeptember 06. kedd

    Kedves doktorno! Mindig nagyon ossze vissza jon meg a menstruaciom soha nem zudom kovetni a parommal juliusban egyutt voltunk es az azt koveto honapban agusztusban nem jott meg kertem idopontot a nogyogyaszhoz mely szeptember 9 . re adott ido pontot . csinaltam terhessegi tesztet is mert azt kivarni julius vegetol szeptemberig hosszu ido es a mebstruaciom nem jelentkezett.. A teszt csak nagyon halvagy pozitivumot mutatott es most ebben a honapban a mai nap szeptember 6. Nem gorcsolok semmi csak furcsa alhasi szurkalasokat erzek es hat verzes jelentkezett de nem eros csak piros a megszokott pirossagtol mennyisegtol elter de nem barnas csak piros es a hasamban gyenge mozgasokat eszlelek most nem ertem mi tortenik a mellem is erzekeny de minden menstruacional az is szokott lenni es faj is most ugyan annyira nem de erzekeny koszonom elore is a figyelmet..

    • Balogh beata

      2016. szeptember 06. kedd

      Ohh de butan irtam elnezest e miatt a juliusban voltunk egyutt utolag termeszetesen elotte is voltunk egyutt es mar tobb mint feleve nem vedekekezunk nem tudom most mi tortenik kerem segitsen megfejteni mi lehet az oka ennek

    • Gabi

      2016. szeptember 12. hétfő

      A halvány vonal is pozitív eredménynek tekinthető, így 99%, hogy valóban terhességről van szó. Terhesség esetén viszont a vérzés sosem természetes. Mivel vetélésre utalhat, ilyenkor nem szabad az időpontra várni, akár az ügyeletre is érdemes bemenni, hogy kiderüljön, vetélés miatt jelentkezett-e a vérzés. Gyakran más áll a vérzés hátterében, de vizsgálat nélkül ezt lehetetlen megmondani. Remélhetőleg azóta megvolt a vizsgálat, és megnyugtató hírekkel szolgált az orvos!

  • nikike

    2016. szeptember 01. csütörtök

    jo napot kb 3 hete gumi nelkul voltam a baratomal vasarnap meg jot ma mar nincs meg szedulok es faradt vagyok neha hanyingerem is volt ez mit jelenthet?

    • Gabi

      2016. szeptember 05. hétfő

      Ha a vérzés sokkal enyhébb volt, mint a megszokott, és nem tartott tovább 3 napnál, akkor utalhat terhességre. Ha 3 napnál tovább tartott a vérzés, de a hányinger miatt terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet! Mivel védekezés nélkül voltak együtt, elég nagy a terhesség esélye.

  • angyal21

    2016. augusztus 31. szerda

    Szia.Csinaltam par honapja pontosan nemtudom mikkor egy tesztet negativ lett.Most csinaltam 1hete kb. megint es az pozitiv lett. Ma meg arra ebretem,hogy megjott… Nekem sosem renceres a menzim 🙁 Most felek hogy vallami baj van a pocak lakommal :(( mer mar ezem hogy mozog.Ennyhe mozgast erzek idokozonkent.Most nemertem terhes vagyok vagy sem 🙁 Vagy miert tortenik most ? Jo lenne tudni… SOS …Felek nehogy baj legyen 🙁

    • Gabi

      2016. szeptember 05. hétfő

      Ha pontatlan a ciklus, már önmagában elég indok arra, hogy nőgyógyászhoz forduljunk. Ha emellett még pozitív a teszt is, akkor az már 99%, hogy terhességet jelent. Terhesség során pedig a vérzés semmiképp nem természetes. Nem minden esetben jelent vetélést, de hogy ennek kockázatát kizárhassuk, mindenképp orvoshoz kell menni. Amilyen hamar csak lehet. A magzatmozgásokat általában olyan 18. hét körül lehet először érezni (plusz, mínusz 1-2 hét), így ha valóban azt érzed, már akár az ötödik hónapban is lehetsz! Mindenképp és minél előbb irány a doki!

  • Klára

    2016. augusztus 26. péntek

    Jó Napot
    Július 25èn ès 26-án volt aktusom,vèdekeztünk gumival is.de inkább megszakítással. Augusztus 7èn napra pontosan megjött,ahogy a mensi naptáram jelezte.Erős hasi gőrccsel,bővèrzèssel az elsőnapokban.ahogy szokott,ès vègig megvolt 6napig.Láttam benne darabos vèrdarabokat is.Előfordulhat ennek ellenère is a terhessèg?Mostanában fáj gyakran a fejem ès fáradèkonyabb vagyok.Válaszát köszönöm.

    • Gabi

      2016. augusztus 30. kedd

      Ebben az esetben nem túl nagy a terhesség esélye, de biztosan azért nem lehet kizárni. Érdemes nagyon figyelni a védekezésre, ha nem jönne jókor egy véletlen baba.

  • Adrienn

    2016. augusztus 25. csütörtök

    Szép estét! Kérdésem a következő 8 hónapja probálkozunk babával most augusztus 14 én kellet volna megjönnie a ciklusom minden hónapban 30 napos és eddig mindig pontos volt! Most nem jött meg hasam görcsölgetett 17én elmentem nögyogyászatra ahol korai grav? Ez szerepelt a papiromon viszont 19.én vérezni kezdtem 2 nap rendesen menses szerüen és egy nap csak barna pecsételés (ez is fura volt mert 5 napig tartott edig mindíg)Lehetek terhes?

    • Gabi

      2016. augusztus 30. kedd

      A korai grav korai terhességet jelent. A vérzés lehetett a beágyazódás jele, mivel 3 napon belül elmúlt. Igen, lehetséges a terhesség. Én csinálnék egy tesztet a megnyugtatás kedvéért.

  • moe

    2016. augusztus 24. szerda

    Sziasztok! Nekem is lenne egy kerdesem. Vasarnap kellett volna megjojjon (26 napos a ciklusom), de nem jelentkezett a verzes. 9 honapja probalkozunk a parommal, eddig sikertelenul. Meg voltam rola gyozodve, hogy terhes vagyok, tekintve, hogy legalabb 8 eve egyszer sem kesett, max korabban erkezett 1-2 nappal. Kedd reggel csinaltam egy tesztet, mely negativ lett. Sajnos szerdan jelentkezett par barna potty, ami estere elenkpirosra valtott. Van meg esely ra, hogy terhes legyek? Erdemes tesztet csinaljak meg?Vegtelenul ingerlekeny vagyok napok ota es a melleimet legszivesebben lecsatalnam, ha lehetne, a fajdalom miatt. Elore is koszonom a valaszt!

    • Gabi

      2016. augusztus 25. csütörtök

      Ha a vérzés nem erősödik és 3 napon belül el is múlik, akkor még van esélye a terhességnek. Ebben az esetben érdemes lenne a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Zsuzsa

    2016. augusztus 23. kedd

    Kedves Doktornő!

    Több mint egy hete késik a menstruációm, aug 9 és 11 között volt pár csepp barna folyásom de azóta semmi. Csináltam tesztet, ami negatív lett, ma pedig voltam nőgyógyásznál, aki nem látott babát azt mondta h úgy néz ki mintha meg kellene jöjjön, de vérvételre küldött, most várom az eredményt. A kerdésem az, hogy ha terhes vagyok akkor lehetséges, hogy ismét barna folyás készül és azt észleli az ultrahang? Lehetek terhes ha ilyet észlelnek?
    Válaszát előre is köszönöm.

    Üdvözlettel,
    Zsuzsa

    • Zsuzsa

      2016. augusztus 25. csütörtök

      A vértesztem is negatív lett, de még mindig nem jött meg. Kaptam gyógszert ami kiváltja a menstruációt. Teljesen padlón vagyok.

      • Gabi

        2016. augusztus 30. kedd

        Biztosan segít a gyógyszer! Utána pedig érdemes próbálkozni minél többször! Drukkolok!

    • Gabi

      2016. augusztus 25. csütörtök

      Ultrahangon ilyenkor a méh méretét, a méhnyálkahártya vastagságát is nézik. Ezekből tudnak arra következtetni, hogy lehet-e terhesség, még ha konkrétan a petezsákot nem is látják. Ha azt mondta az orvos, hogy vérzés készülődik, valószínűleg a méh nincs megnagyobbodva, a nyálkahártya vastagsága pedig közeledő menzeszre utalhat. De ha az orvos sem mondta biztosra, és még vérvizsgálatot is kért, lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Ha mégsem jön meg néhány napon belül a szokott módon és intenzitással, akkor mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Zsuzsa

        2016. augusztus 27. szombat

        Kedves Doktornő!

        Nagyon meg vagyok ijedve, fuggetlen attol, hogy a vértesztem negatív lett és szedem a gyógyszert ami meghozza a menstruációt még mindig semmi nem történik. 1 hónap múlva kell vissza menjek, de addig beleőrülök. Kérem segítsen… Mi lehet az oka?

  • matusek szilvia

    2016. augusztus 20. szombat

    egy kerdesem lenne együttlét után a párommal reggelre egy kis vérzés jelentkezett estere pedig csak nagyon kevés vérzés volt utána pedig barnás folyas jelentkezett masnap megint csak ilyen barnás véres pici folyasom volt ez mindössze ket 3 napig tartott de rendes verzesem nem volt most eltelt 2 nap es semi kicsit fájdogál a hasam de semmi lehetséges a terhesség és kicsit szédülés is jelentkezett köszönöm a választ

    • Gabi

      2016. augusztus 25. csütörtök

      Közvetlen az együttlét után jelentkező vérzés nem utal terhességre. Inkább valamilyen sérülés okozhatja. Ettől függetlenül nem lehet kizárni a terhességet sem, ha az esedékes menzesz nem jön meg időben, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Heni

    2016. augusztus 18. csütörtök

    Kedves Doktornő,

    a párommal mi is belevágtunk a baba projektbe. Aug.4-én és 10-én még megszakított közösüléssel szeretkeztünk,bár nem tudom,hogy idejében „kivette”-e,kissé bizonytalan. 16-án pedig végképp nem védekeztünk már. Tegnap voltam nőgyógyásznál és a hüvelyi ultrahangon látott egy kis „bogyót” :),ami esetleg terhességre is utalhat. Vért vett és e hét pénteken kell mennem az eredményért. Viszont ma 1nap késéssel megjött a menzim. :/
    Igaz,éjjel nem fájt annyira a hasam,mint szokott, és pirosas-barnás jellege van.

    Nem bírom megvárni a holnapot. Nagyon izgulunk. Van esély a terhességre?

    Köszönjük a választ! 🙂

    • Gabi

      2016. augusztus 23. kedd

      Ha a vérzés nem erősödött és 3 napon belül elmúlt, akkor lehetséges a terhesség.

      • Erzso

        2016. augusztus 25. csütörtök

        Tisztelt Doktornő! A problémám a következö: fogamzasgatlo tablettat szedek utolso ket hetben reggel 7:00 ora helyet estenkemt szedtem be a tablettakat olyan 21:00-22:00 ora magassagaban ahogy sajna eszembe jutott es egy szemet ki is hagytam. Menszeszem megjott de csak 3 napig tartott es keves volt. Csinaltam tesztett negativ lett. Kerdesem lehetek e terhes ennek ellenere? Valaszat koszonom

        • Gabi

          2016. augusztus 30. kedd

          Érdemes lenne alaposan újra átolvasni a betegtájékoztatót, hogy pontosan mi a teendő ebben az esetben. Részletesen le szokták írni, hogy mit kell tenni ha az első, a második vagy az utolsó héten marad ki tabletta. Ha az elfelejtett tabletta utáni (előtti?) időszakban volt olyan együttlét, amikor más módon nem védekeztek, akkor nem lehet biztosan kizárni a terhességet. Bár a vérzés és a negatív teszt is ellene szól, biztosan mégsem lehet kizárni.

  • emese

    2016. augusztus 13. szombat

    tisztelt doktorno.parommal masfel eve vagyunk egyutt.es min.egy eve probelkozunk.meg eddig nem jott ossze.nekem mostanaba nem pontos a mensesem.mert mindig hamarabb jon meg 6nap elteressel.es mostanaba faj a hasan es fel is puffad.es akkor olyan a hasam mint egy haromhonaposnak.faj is feszes is.lehet e korai terheseg menses alatt?koszonom valaszat.

    • Gabi

      2016. augusztus 17. szerda

      Ha a vérzés jelentősen enyhébb, mint a megszokott, és nem tart tovább 3 napnál, akkor az lehet a beágyazódás tünete is. Ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Viszont ez a vérzés terhesség során nem ismétlődik meg. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Viktória

    2016. augusztus 13. szombat

    Kedves Gabi!
    Olyan problémám lenne, hogy július 25. megjött rendszerint a menstruációm, agu.4.-én volt az utolsó aktusom a párommal, és 7.én elkaptam egy gyulladásos fertőzést a Tiszából. A Gyulladás kezelve lett hüvelykúppal és kenőccsel is. Ám, de 12.-én cseppekben jelentkezett a folyásomban élénk színű vér, és másnapra megjött nekem, de barnás és darabkás formában. Lehet ez a gyulladástól? Semmi előjelét nem éreztem h megjönne most, mivel 28napos a ciklusom. Válaszát nagyon köszönöm!

    • Gabi

      2016. augusztus 17. szerda

      Érdemes alaposan átolvasni az alkalmazott hüvelykúp és kenőcs betegtájékoztatóját. Lehetséges, hogy a kezelés utóhatása.

  • Nikolett

    2016. augusztus 12. péntek

    Jonapot!Nekem juni 27.en volt az utolso menszeszem azota semmi csak egy pozitiv teszt,viszont tegnaptol van barnas folyasom es a kovetkezo menszesz vasarnaptol lenne.kulfoldon elek itt maskepp megy az orvosi ellàtàs.23.ra kaptam idopontot egy beszelgetesre vizsgalat nèlkül.kèrek egy korabbi idopontot de addig is szeretnem tudni hogy esetleg van e valami komolyabb gond ilyen eset en.első baba lesz ès nagyon szeretnènk ha mi den rendbe lenne.előre is hàlàsan köszönöm a vàlaszt.Üdvözlettel Niki

    • Gabi

      2016. augusztus 17. szerda

      Ha a barnás folyás néhány napon belül elmúlik, akkor jó eséllyel nincs gond a babával. Ha erős vérzés jelentkezik, és esetleg görcsök is kísérik, akkor előfordulhat a vetélés is. Ebben az esetben a sürgősségi ügyeletre érdemes bemenni, remélhetőleg nem erről van szó.

  • amanda

    2016. augusztus 12. péntek

    Hát nekem késet a menszeszem de előtte pedig a hasam az nagyon fájt a mellem pedig egy kicsit csak.De azt nagyon furcsáltam hogy fájt a mellem ami nem is szokott. Néha szédúltem és hányingerem is volt, ez utalhat a terhességre is? CSINÁLTAM vizelet tesztetis az ma fog ki derúlni hogy várandós vagyok vagy nem. PL ha az jőnn ki hogy nem akkor mit tegyek? Kérek segítsetek előre is köszönöm sziasztok

    • Gabi

      2016. augusztus 17. szerda

      Mindenképp érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ezek a tesztek néhány perc alatt megmutatják az eredményt!

  • s.Henrietta

    2016. augusztus 10. szerda

    Szêp napot

    Nekem is lenne egy kêrdésem mult honnapban gyogyszerel lett meg hozzva a mestruáciom meg is jött de max egy napig véreztem nagyon utolso jet napban barnásvér volt de már előte nem éreztem jol maga fajt a hasam hátam szagokra érzékenység,szédülés ,melleim enyhén ducatak és agusztusban csináltam teszter igaz nem reggeliböl és halvány pozitivlett és ugyan ugy érzem magam :/

    • Gabi

      2016. augusztus 17. szerda

      A halvány pozitív is pozitív! Egyértelműen terhességről van szó.

  • Nicole

    2016. augusztus 04. csütörtök

    Üdvözlöm!
    Mi is benne vagyunk párommal a baba tervezésbe. Most a vártnál 1 héttel korábban megjött de nem tartott 3 napnál tovább a vérzés. Ezt követően 1 hétre most érzem,hogy duzzadt a mellem,puffadok…ingerlékenyebb,sértődékenyebb is lettem… veszek majd tesztet…de félek a csalódástól…
    Lehetséges,hogy a kicsi miatt jöhetett meg hamarabb?
    Más kérdés,hogy a PH értékemben is tapasztaltam változást de ezt annak tudtam be,hogy most először érintkezett a szervezetem ilyen gyakran ondóval,mivel eddig óvszerrel és megszakított közösüléssel szeretkeztem régebbi partnereimmel (természetesen akkor gyógyszert is szedtem,csak nem szerettem ha bennem mentek el. ) Erröl mi a véleménye? Elkezdtrm szedni a Gravida-t.
    Tuti a bizti…
    Köszönöm a válaszát.
    Szép napot!
    Nikolett

    • Gabi

      2016. augusztus 04. csütörtök

      Mivel korábban jelentkezett a vérzés, és 3 napon belül elmúlt, esélyes, hogy a beágyazódás miatt jelentkezett. Így lehetséges a terhesség. Én tesztelnék! Célszerű reggeli első vizeletből.

      • Nicole

        2016. augusztus 04. csütörtök

        Köszönöm szépen a gyors választ!
        Holnap első dolgom lesz venni egy tesztet 🙂
        További szép napot!

  • Szöszy

    2016. augusztus 03. szerda

    Tisztelt doktornő!

    Azal a kerdessel fordulnak önhöz hogy julius 28.an jött egy verzesem 1 nappal hamarabb viszont a görcsök hianyoztak ès mennyisegre időre is fele annyi volt mint eddig es durvan 3napig tartott elmult.Hetfőn volt egy enyhe ver de szinte semmi.Harom napja hanyingerem emelygesem van szedülök zsibad a karom eleg sürün jarok pisilni melleimet nehezebnek èrzem bimboim erzekenyek hasam a mehemnel szúrkal de csak ilyen enyhe görcs nelküki szurasok fajdalmak vannak .Szedülök szagokat erősebben erzem es kezem labam zsibad.Tegnap is ma is egy ket csepp barna folyásom volt igy delelőt utanna semmi egy kis mozgastol el faradok a hőm 37ről szep fokozatosan lesset 36,6ra napi 2 tized esèsel.
    Letezhet hogy terhes vagyok vagy valami mas okoza ezeket?
    Válaszat köszönöm!
    Tisztellettel Èva

    • Gabi

      2016. augusztus 04. csütörtök

      Lehetséges a terhesség, én mindenképp csinálnék egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Malvina

    2016. július 31. vasárnap

    Udvozlom! Egy kis segitsegre lenne szuksegem..jul.8.-an voltam egyutt a parommal,es 27.diken kellett megjonnie. Meg is jott pont idoben viszont 1 napig tartott kb es utana csak barna folyas majdnem 2 napig..most kezd megint halvanyan verezni de nem erosen csak minimalisan,el is mult es megint barna jon csak… On szerint mi lehet a problema? Terhesseg lehetseges?Elore is koszonom a valaszat!

    • Gabi

      2016. augusztus 02. kedd

      Ha a várt időpont környékén jelentkezik vérzés, de sokkal enyhébb, mint általában, nem tart tovább 3 napnál, akkor azt a beágyazódás is okozhatja. Így ilyenkor lehetséges, hogy terhességről van szó. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Haga Boglárka

    2016. július 30. szombat

    sziasztok valaki tudna nekem tanácsot adni csináltam tsztet a második csik halvány az mért van??
    meg megis jöt és nagyon sok jön egy kicsit daraboss valaki tanácso adna!!!!

    • Vida Ágnes

      2016. július 30. szombat

      Mindenképpen fordulj mihamarabb orvoshoz! Sajnos lehetséges, hogy spontán vetélés okozza, de az is lehet, hogy nem erről van szó, de koraterhességben a vérzés semmiképpen nem jelent jót, mindenképpen menj orvoshoz gyorsan!

  • 2016. július 29. péntek

    jó napot doktornő egy viszonylag nagy kérdést szeretnék fel tenni párommal szeretnénk kisbabát voltam dokinál is azt mondta lehet lehetetlen hogy kisbabám legyen ezelőtt pár nappal meg volt most is meg volt de csak három napig utána nem mostanában sokat alszok eszek a hasam is meg nőt a mellem is sokat nőt undor zsíros kajáktol hányingerem volt a hasam kemény a melem érzékegyebb

    • Gabi

      2016. augusztus 01. hétfő

      Nem tudom, mit láthatott az orvos, hogy ezt így ki merte jelenteni, de általában egyetlen vizsgálat után még nagy merészség lenne ilyet állítani. A leírt tünetek, bár nem egyértelműek, de utalhatnak terhességre. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Szandi

    2016. július 27. szerda

    Kedves Doktornö!!

    Nekem meg jött hètfön a menstruáciom gyenge majd nem semmi nem volt az egesz menstruácio 1 napig tartot!! Utalhat terhesègre vagy esetleg valami màs lehet az ok ??

    Elöre is köszönöm válaszàt!

    • Gabi

      2016. augusztus 01. hétfő

      Utalhat. Én mindenképp csinálnék egy tesztet, ha közben nem jött meg mégis „rendesen”.

  • Mónika

    2016. július 27. szerda

    Kedves Gabi,
    Rendszeresen szedek Jadine fogamzásgátlót hosszú évek óta, nem maradt el egyetlen szem sem, időben ugyanakkor szedem őket, stb. Mindenre figyelek, szerintem. Most éppen két levél között vagyok, tehát éppen meg kellene jönnie, de nem jön. Általában 3. napra szokott megjönni, de most a 6. napon semmi sincs, illetve pár csepp…
    Veszek terhességi tesztet holnap, megyek orvoshoz, amint lehet. De mi történhetett? Kezdjem el szedni majd a következő levelet?
    Köszönettel,
    Mónika

    • Mónika

      2016. július 27. szerda

      Illetve még annyit szeretnék kérdezni, hogyha terhes vagyok, akkor mi lesz? Megtarthatom a babát? (Nagyon szeretném) Sajnos mivel eszembe se jutott, hogy terhes lehetek, ezért voltam borkostolón, vettem be fájdalom csillapítót, ittam mindenféle gyógyteákat, stb…

    • Gabi

      2016. augusztus 01. hétfő

      Remélem, időközben kiderült, mi a gond. 100%-osan nem lehet a terhességet kizárni, sajnos a fogamzásgátló tabletták hatékonysága is „csak” 99%, így mindenképp érdemes tesztet csinálni. Ha pozitív, akkor az új levél tablettát nem kell elkezdeni szedni.

  • Bea

    2016. július 26. kedd

    Párommal nemrég kezdtünk el a babaprojektet. Utolsó mensesem 06.29-án volt. gyakran megszédülök,hányingerem van föleg bizonyos szagoktól. Szokásosnál érzékenyebb is vagyok, bár ez a fáradtságtól is lehet. Tegnap egész nap erős,szokásosnál sokkal erősebb alhasi görcsök jelentkeztek,majd megjött a mensim 1 héttel hamarabb, mint esedékes lett volna de itt szerintem az is baj volt hogy megemeltem magam.csináltam tesztet ami negatív lett Elképzelhető ennek ellenére baba, vagy inkább valami egyéb bajra gondoljak.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Szólj hozzá!
    Cancel reply

    Bea
    Name*

    • Gabi

      2016. augusztus 01. hétfő

      Ha a vérzés nem volt erős, 3 napnál nem tartott tovább, akkor még lehet esély a terhességre. Főleg, ha a fenti tünetek sem múltak el. Ebben az esetben érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Remélhetőleg erről volt szó. De sajnos a korai vetélés is szóba kerülhet, ilyenkor viszont a vérzés erősebb, és a terhességre utaló tünetek is megszűnnek.

  • Niki

    2016. július 25. hétfő

    Üdvözlöm!a menstruációm időre jött meg rendes piros színű vérrel a legelső napomon hánytam és utána rá 2 napra is. Ez a 4.napom már csak barna folyásom van. Elő fordulhat terhesség?

    • Gabi

      2016. július 25. hétfő

      Általában azt mondják, ha 3 napnál tovább tart a vérzés, színe, állaga, mennyisége nem tér el a megszokottól, akkor kicsi az esély a terhességre. Viszont ha bizonytalan, mert tüneteket érez, mert hamarabb elmúlt a vérzés, akkor lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Egy tesztet nem árt csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Ibolya

    2016. július 21. csütörtök

    Kedves Doktor no.

    szokatlan jelenség történik velem. július 4-én volt az utolsó menszeszem ami 3 nap késéssel és szokatlanul sok barna folyással járt.27-28 naposak a ciklusaim nem szokott késni inkább mindig hamarabb jön meg. kb 2 hete iszonyat nagy szédülés tor rám időközönként most 2 napja megint barna folyásom van ami barna darabokat tartalmaz.A barna folyás előtt sok fehér folyásom volt annyira hogy alsóneműt és meg nadrágot is kellet cserélnem annyira át áztam.Ma csináltam a 4. terhességi tesztet negatív.lehet valami komolyabb probléma vagy esetleg nem érzékeli a teszt egy estleges terhességet.

    • Gabi

      2016. július 25. hétfő

      Ha a folyás ilyen erős, az fertőzésre is utalhat. Ha továbbra is jelentkezik, a negatív tesztek ellenére is érdemes lenne orvoshoz fordulni.

  • Anita

    2016. július 20. szerda

    Jó estét Doktornő!

    Párommal nemrég kezdtünk el a babaprojektet. Utolsó mensesem 06.30-án volt. Majd kb. 1-1,5 hete aluszékony vagyok, gyakran megszédülök, ekkor émelygés is jelentkezik, inkább délután, az utolsó két nap reggel is volt, ekkor már hánytam is. Korábban ilyen tüneteim sosem voltak. Szokásosnál érzékenyebb is vagyok, bár ez a fáradtságtól is lehet. Tegnap egész nap erős,szokásosnál sokkal erősebb alhasi görcsök jelentkeztek,majd megjött a mensim 1 héttel hamarabb, mint esedékes lett volna. Ennek ellenére továbbra is van hányinger, szédülés, fáradtság. Elképzelhető ennek ellenére baba, vagy inkább valami egyéb bajra gondoljak.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. július 25. hétfő

      Ha a vérzés nem volt erős, 3 napon belül el is múlt, akkor szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Ha a tünetek továbbra is jelentkeznek, akkor mindenképp!

  • Kalló Mónika

    2016. július 17. vasárnap

    Kedves Gabi!Én azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy junis 23 án voltunk egymással a párommal elötte Május 26 án volt az utólsó elötti mmenszeszem első napja.Julius 3 án megjött és 7 ig tartott.lehetek terhes attól még?

    • Gabi

      2016. július 25. hétfő

      A két menzesz között elég hosszú idő telt el. Ez már 42 nap. Az átlagos 28 napos ciklushoz képest is sok. Nem tudom, egyébként is ennyire sok idő telik-e el a két menzesz között. Ilyen hosszú ciklus esetén sokkal nehezebb a teherbeesés. Ha a mostani menzesz a megszokott módon zajlott, színe, állaga, mennyisége nem tért el az eddigiektől, akkor minimális a terhesség esélye. Ha jelentősen enyhébb volt a mostani vérzés, akkor esetleg még szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ildikó

    2016. július 15. péntek

    Kedves doktornő. Férjemmel babát szeretnénk. Már van egy 2 éves kisfiunk. Több mint 2 hónapja nem szedem a fogamzásgátló tablettát és most már 4. napja késett aztán reggel. észrevettem h egy picit rózsaszín a pisim. Ám azóta semmi. Csináljak tesztet? Előfordul h terhes vagyok? Válaszát köszönöm

    • Gabi

      2016. július 25. hétfő

      A rózsaszínes folyás lehet a beágyazódás jele. Ha ez a folyás nem vált át normál menzeszbe, akkor érdemes tesztet csinálni.

  • pkcsilla

    2016. július 14. csütörtök

    Kedves doktornő!Olyan kérdésem lenne önhöz hogy jelenleg spirálom van ami 6éve van felhejezve idáig mindig pontosan érkezett a menzeszem ami 6 volt most pedig 14jött de émelygek fáradtabbnak érzem magam lehetséges hogy terhes legyek spirál melett?mi lehet az émelygés oka?kérem válaszát emailben el juttatni hozzám minél hamarabb köszönöm

    • Gabi

      2016. július 25. hétfő

      Ritkán, de előfordulhat spirál mellett is terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes bejelentkezni orvoshoz. A spirál miatt egyébként is ajánlott a legalább évenkénti nőgyógyászati kontroll.

  • Barbara

    2016. június 29. szerda

    Üdvözlöm!

    Párommal babaprojekten vagyunk☺
    1 babánk 14 hónapos kis cicista☺
    A mostani menstruációm késett 2 napott(tudom még nem jelent semmit). Ma a 3nap reggel a bugyimon 2 pötty vér foltot találtam! Azóta figyelem a mennyiséget. A színe elöször halvány rózsa szín volt. Most nem rég voltam mosdoba egy kicsit változott a színe és a mennyisége. De még mindig nem olyan a vérzésem amikor rendesen időben megszokott jönni.Nem görcsölök mint ahogy szokott lenni.Hozzá kell tennem,az elmúlt párnapban,eléggé fáradékiny voltam,szinte egész nap aludni vágytam,néha émelygés törtrám,éhség érzet!
    Tesztet proba képp csináltam,de negatív lett!
    Van remémy a babára!?! Mert ez a váratlan esemény elkeserített!Így most nem tudom eldönteni hogy most van e baba!?! Mikor érdemes elmenni orvoshoz!?! Várjam még elmúlik a vérzésem!?!
    Köszöm előre is a segítséget!

    • Gabi

      2016. július 07. csütörtök

      Igen, szoptatás mellett még gyakran nem pontos a menzesz. Viszont ha már nagyjából pontos és rendszeres volt a szülés után, csak most késett és enyhébb volt, akkor van esély a terhességre. Ha a vérzés nem váltott normál menzeszbe, nem erősödött, sőt 3 nap alatt el is múlt, akkor érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Krisztina

        2016. július 16. szombat

        Üdvözlöm!
        Nekem olyan kérdésem lenne,hogy kellett használnom hüvely kupott is meg antibiotikumot is és felhivtam a nőgyigyászom hogy befolyásolja e hogy késik a menszeszem éy azt mondta hogy nem 1 hetett késett és utána megjött de csak 2 napig első nap volt szinte csak meg másiknap ilyen pirosas barnás szerűség volt de a jobb petefészk fáj es a wc papiron is ilyen rozsaszines szin van ez mire utalhat???

        • Gabi

          2016. július 25. hétfő

          Ha a vérzés késett, enyhébb volt, mint a megszokott és nem tartott tovább 3 napnál, akkor az utalhat terhességre. Ebben az esetben mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

    • Renáta

      2016. július 19. kedd

      Jó Estét Doktornő!

      Sajnos már túl vagyok egy méhen kívüli terhességen, azóta eléggé bizonytalan és ideges vagyok hogy lehet-e még kisbabám.
      Most igazából olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy emlékeim szerint május elsején volt utoljára havim. Legalábbis azóta nem jegyeztem fel, de lehet elfelejtettem a sok munka miatt. Arra viszont emlékszem hogy pár napig tartott és nem volt folyamatos.
      Most az utóbbi 3-4 hétben híztam 6 kg-ot és a hasam igazán ki van gömbölyödve.
      Ma vettem tesztet és 2 negatív lett, reggel csinálok egy harmadikat. Viszont ameddig nem kapok pozitív tesztet, nem szeretnék orvoshoz menni. Ez a rossz tapasztalat még a méhen kívüli terhességemre vezethető vissza sajnos.
      Ön mit javasolna a helyzetemben? Igazándiból már nem jár minden gondolatom azon hogy mindenképp szeretnék babát, úgy döntöttem hogy úgyis jön amikor jönnie kell, de nagyon izgulok és aggódom is egyben.
      Válaszát előre is köszönöm!
      Üdvözlettel, Renáta

      • Gabi

        2016. július 25. hétfő

        A negatív teszt önmagában nem jelenti azt biztosan, hogy valóban nincs terhesség. Én mindenképp megpróbálnék visszaemlékezni, volt-e május óta menzesz. Kellett vennem betétet? Mikor kellett utoljára az útra csomagolni? Ha valóban 2 hónap is kimaradt, akár már most érdemes lenne orvoshoz fordulni.

        • Renáta

          2016. július 26. kedd

          Kedves Doktornő!

          Köszönöm válaszát!
          Megcsináltam a reggeli tesztet és sajnos az is negatív lett és még aznap meg is jött a menzeszem.
          Igazából nem ezt vártam, de most rákényszerülök, hogy még mindig nyugodtan és kitartóan várjak.
          Igaz, most voltam 31 éves, de hátha 🙂

          Köszönöm!
          Renáta

  • Niki

    2016. június 27. hétfő

    Jò Estét Doktornő!

    Olyan problémám van,hogy jùnius 10-14ig menzeszeltem. Jùnius 18-19én volt aktusom a párommal azòta alhasi görcseim vannak.
    Mi okozhatja?? Célszerű lenne orvoshoz fordulnom?

    • Gabi

      2016. július 07. csütörtök

      Ha a görcsök nem múltak el, érdemes orvoshoz fordulni. Esetleg egy terhességi tesztet is lehetne előtte csinálni.

  • Imola

    2016. június 23. csütörtök

    Kedves Gabi,
    A tanácsára lenne szükségem. Múlt hónapban eldöntöttük a párommal, hogy nekiállunk a babaprojektnek. Nekem mindig erős görcsös fájdalmaim vannak menstruáció első napján, amelyre rendszerint temérdek mennyiségű gyógyszert kell bevegyek (kb 4-6 db 400 mg-os ibuprofen 8-10 db paracetamol hatóanyagú gyógyszerrel, illetve még szoktam kombinálni Nospa-val is). Másfajta gyógyszereket is próbáltam, de csak ezek használnak, és velük legalább kibírom ájulás nélkül a napot. Rengeteg nőgyógyásznál voltam, és mindegyik megnyugtatott hogy szervi problémám nincs, hanem hormonális háttere lehet. De mivel szeretnénk kisbabát a fogamzásgátló tabletta szedése nem opció. Olvastam, hogy terhesség első hónapjaiban lehet menstruáció szerű vérzés, ami ugyan eltér a rendes menstruációtól, de ugyanúgy görcsökkel jelentkezhet, mint a rendes menstruáció. Nekem első nap,amikor nagy görcseim vanak csak gyenge vérzésem szokott lenni, második nap jön meg rendesen. Gondoltam, hogy mindig tesztelni fogok menstruáció előtt, de sajnos azok sem biztos hogy kimutatják főleg a korai terhességet…Attól félek, hogy beszedek egy csomó tablettát a menstruáció első napján és kiderül később hogy terhes vagyok. Ezek a gyógyszerek amit szedek tudom hogy ártanak a magzatnak, de sajnos nem bírom ki nelkülük az első napot normális menszeszkor. Terhesség alatt jelentkező görcsök gyengébbek szoktak lenni mint normális menstruációkor? Esetleg tudna tanácsolni valamit, hogy mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. június 27. hétfő

      Érdemes lenne nőgyógyásszal, gyógyszerésszel beszélni emiatt. Léteznek olyan fájdalomcsillapítók, amelyek terhesség során is alkalmazhatók. Sajnos egyértelmű választ nem tudok adni, van, akinél terhesség elején nem jelentkezik semmiféle görcsös fájdalom, még akkor sem, ha menzeszkor mindig komoly panaszai voltak. Viszont fordítva is előfordulhat, aki lazán vette a szokásos menzeszt, érezhet viszonylag erős görcsöket a terhesség korai szakaszában. Az viszont biztos, hogy terhesség során sem kell mindent gyógyszer nélkül tűrni! Ezzel akár többet is árthatunk, mint a fájdalomcsillapító alkalmazásával. De mindenképp utána kellene járni, mi az a szer, és milyen mennyiségben, amit biztonságosan alkalmazhatunk.

    • Kinga

      2016. július 05. kedd

      Paracetamolt nyugodtan szedheted terhesség alatt végig.A 8-10 db viszonnt borzasztóan sok, max napi 4×1000 mg-t szabad egy nap.Beszélj a nőgyógyásszal ill.ha hiszel benne a homepátia ,akupunktúra is segíthet.A menstruáció kezdetén 3 csepp muskotályzsályaolaj mézes vízben bevéve, vagy hígítás nélkül az alhasra masszírozva nagyon hatásos.Ibuprofent, Algopyrint és a görcsoldókat tilos szedni terhesség alatt!Remèlem tudtam segíteni.

  • Petra

    2016. június 22. szerda

    Kedves Domtornő!
    Párommal masodik hónapja próbálkozunk, a menstruációm időre megjött, normális volt, de egy nappal előtte nagyon erős hányinger kezdődött, nagyon erősen szédülök. Olyan még nem volt ez előtt, hogy ha azonnal nem eszem, mikor éhes leszek, akkor azonnal rosszúl legyek. Lever a víz, gyenge leszek, remeg a kezem. Tudom, hogy maga a kérdés is lehetetlen, de egyre több embertől hallom, hogy az első pár hónapban rendesen megjött neki.
    Teszteltem, de negatív lett. Lehet mégis a terhesség az oka? A vércukrom és a vérnyomásom normális, az nem okozhatja. Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2016. június 27. hétfő

      Akár a nagy hőség is okozhatja a fenti tüneteket. Érdemes figyelni, ha a vérzés 3 napon belül elmúlik, az utalhat terhességre. Ebben az esetben érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Ritka

    2016. június 22. szerda

    Kedves Gabi .
    Tanácstalan vagyok . Fogamzásgátlót szedek , 17én ( pénteken) szedtem be az utolso gyogyszert .( Álltalaban utolso gyogyszer után 2napon már megszokott jönni. Barnázással , majd pár óra mulva és nagy mennyiségben a menszesz szokott megjönni. És 2vagy 3 napig jo eros szokott lenni, erös görcsökkel) Viszont ebben a honapban 4ik napon (reggel) nagyon kevés , kicsit véres , nyálkás jött meg de csak pecsételös volt … Kicsit görcsöltem , majd orákig semmi. Igazabol csak pisilésnél láttam hogy kicsit véres volt a wc-papir. Majd pedig ma az 5ik napon reggel mint ha megjött volna de elég nyulos az állaga , a de a szine rendben van , mennyiségre nem olyan sok. Görcsölni nem nagyon görcsölök , szinte semmi . Mitöl lehet ez hogy igy jött meg ? Érdemes tesztelni? (Még annyi hogy ebben a honapban volt egypárszor hogy nem idöben vettem be a gyogyszert , És az utolso gyogyszer bevétele után amig nem jött meg a mensim védekezés nélkül együtt voltunk a páromnal 2x . ) Válaszát elôre is köszönöm .

    • Gabi

      2016. június 27. hétfő

      Nem tudom, mekkora késést jelent a „nem időben” vettem be. De ha csak néhány óra csúszás volt, az elvileg nem okoz gondot. Ha mondjuk a szokásos este 8 helyett csak éjfélkor vette be, vagy esetleg reggel 6-kor, az még nem nagy késés. Viszont ha csak a következő napon vette észre, hogy az előző napi tabletta kimaradt, akkor már nem lehet kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet, de mivel a gyógyszerszünet ideje alatt megjött, még ha enyhébben is, mint a megszokott, nem túl nagy a terhesség esélye.

  • Anita

    2016. június 15. szerda

    Kedves Gabi!
    Megfogadtam a tanácsát.(június 4-én írtam Önnek)Vettem gyors terhességi tesztet-két darabot vettem, de csak egyiket használtam.Sajnos a teszt negatív lett :(, bár teszem hozzá délután csináltam. Nagyon elkeseredtem. Két és fél hét múlva ,,kellene,, megjönnie a mensesemnek, viszont már most vannak alhasi görcseim és a melleim is extra érzékenyek (melltartó hordása kizárt, kivéve a sport melltartóé itt-ott), valamint a párom is megjegyezte, hogy feltűnően megnőttek a melleim. A fáradékonyság és az állandó alvás is megmaradt.Az ovulációs kalkulátor szerint most vasárnap (19-én)kellene elvégeznem a tesztelést. Mit tanácsol?Reménykedhetek még? Teszteljek előbb vagy várjak? A reggeli tesztelés eredményesebb?Köszönöm előre is a válaszát.

  • Monika

    2016. június 15. szerda

    Szép napot nekem az lenne a kérdésem hogy duphasztont szedtem két hónapig.Az elsőnél semmi gond nemvolt az abbajagyása után szépen megjött.Viszont most a másodiknál 4 napra jött meg de alig volt vérzésem kb 4 napig tartott viszont az utols két napban fájtak a melleim de ez volt elötte ismielött megjött a havim de most még mindig tart.Viszon most megint elkeztem festeni.Mi lehet azoka?Hozzá teszem vizelési inger cca 15-30 percenként plussz rosszulét.

  • marika

    2016. június 14. kedd

    Jonapot doktornő erdeklodnek nekem 23 a fele kene megjonni erre ma reggel megjott de nem normalis mert csak akkor van egy kicsi ha pisilek oda viszont sűrűn járok vajon terhes lehetek ?

  • Kriszta Balogh

    2016. június 13. hétfő

    Jónapot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy miomáim vannak cystáim, es PCOS. A havim lehet össze vissza de eddig megjött rendessen 5-6 napig tartott , kivéve most, mar 2 hete elösször csak barnás folyás most épp hogy csak valami,pár csepp a papiron, de tegnap nagyon sokat görcsöltem , igaz nem is védekeztünk a párommal már ez elötti honapban sem, lehet baba? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. június 21. kedd

      Bár a fentiek nehezítik a teherbeesést, előfordulhat, hogy mégis sikerül. Én mindenképp csinálnék egy tesztet.

  • Roxána

    2016. június 12. vasárnap

    Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy a párommal januárban voltunk együtt először és nem védekeztünk semmilyen módon, februárban meg sem jött a menstruációm. Márciusban igen, áprilisban igen, és voltunk is együtt szintén védekezés nélkül. Májusban nem volt, de a hasam fájt. Most, a héten megvolt normálisan. Az első együttlét előtt is vokt olyan hogy egy-egy hónapot kihagyott a mensesem és erős görcseim voltak amik vannak is. Kb 8 éves korom óta minden napos a fehér váladék a fehérneműmön, január óta viszont furcsa szaga is van. Lehetséges hogy terhes vagyok? A kellemetlen szagú váladék mitől lehet?
    Válaszát előre is köszönöm!

  • Roxána

    2016. június 12. vasárnap

    Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy a párommal januárban voltunk együtt először és nem védekeztünk semmilyen módon, februárban meg sem jött a menstruációm. Márciusban igen, áprilisban igen, és voltunk is együtt szintén védekezés nélkül. Májusban nem volt, de a hasam fájt. Most, a héten megvolt normálisan. Az első együttlét előtt is vokt olyan hogy egy-egy hónapot kihagyott a mensesem és erős görcseim voltak amik vannak is. Kb 8 éves korom óta minden napos a fehér váladék a fehérneműmön, január óta viszont furcsa szaga is van. Lehetséges hogy terhes vagyok? A kellemetlen szagú váladék mitől lehet?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. június 21. kedd

      A kellemetlen szagú váladék valószínűleg valamilyen fertőzés miatt jelentkezhet. Ha nem múlik, fájdalom, viszketés is kíséri, érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Viszont ez nem zárja ki a terhességet. Mivel nem védekeztek semmilyen módon, elég nagy a terhesség kockázata. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet.

  • melania

    2016. június 07. kedd

    Jo napot! E is szertnek kedezni valami egeszen abszurd dolgot.febrarban kesett 8 napot a menszeszem majusba 2 napot mind ket alkalomall teszteltem tobszor is es negativ lett. Persze meg jott a menszeszem minden honapba 5 napos volt. Most junius 7 ike van meg van 8 nap es meg kell jojon, jelzem hogy van man egy 1 eves es 4 honapos kislanyom. A kerdesem az lenne hogy mama ereztem vagyis erzem hogy valami mozog a pocakba pontosan ugyan ugy mint az elso gyermeknel. lehetseges hogy terhes vagyok a negativ teszt es a menszesz elenere is?

    • Gabi

      2016. június 10. péntek

      Ennek elég kicsi az esélye. Ennyi idő elteltével már más is feltűnt volna, leginkább a has növekedése. Például a bélmozgások nagyon tudnak hasonlítani a magzatmozgásokra!

  • Kompusz Zsanett

    2016. június 07. kedd

    Megcsináltam a tesztet és negativ lett nem értem mestruálciom miatt elég gyanus volt vagy csak még korai lenne ? :/

  • Martonné Molnár Georgina

    2016. június 05. vasárnap

    Tisztelt doktornő.olyan problémám lenne,hogy 9 hónapja szültem a mult hónapban 34. Nap jött meg a mensesem.de most a 37. Napom töltöm.nagyon szeretnénk ha jönne a második baba.a teszt negatív.attól még lehetek terhes?

    • Gabi

      2016. június 10. péntek

      A negatív teszt ellenére még nem kizárt a terhesség. Ha továbbra sem jön meg, érdemes a tesztet néhány nap elteltével megismételni. Lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Kompusz Zsanett

    2016. június 05. vasárnap

    Jó napot kívánok Doktornő !
    Én azzal a próblémával fordulnék önhöz hogy múlthónap 10.én jött meg ,mindig tízedikére szokott megjönni ,és most egy hétel hamarabb jött meg ,és nem úgy jött me gahogyan az szokott,kicsit furáltam mert 2 napi vérzésem volt elég enyhén,3.napban peddig parnáztam lehetséges a terheség ?

    • Gabi

      2016. június 05. vasárnap

      Lehetséges. Ha a három nap után teljesen el is múlt a vérzés, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Anita

    2016. június 04. szombat

    Üdvözlet!
    A párommal már egy éve szeretnénk kisbabát.Most pár hónapja úgy igazán rá álltunk a projectre. Az utolsó menses késett 3 napot és csak kb 3-4 napig tartott (5 napig szokott általában), de csak az első 1-2 napban volt erősebb. Mostanában fáradékonyabb, ingerültebb vagyok(3 nap kényszer pihenőre küldtek a munkában is),és mindent meg tudnék enni. Olyan szagokat érzek, amelyeket más nem, a fejem fáj, szédülök,minden lépésem bizonytalan.Tesztet még nem csináltam- félek a csalódástól :(. Lehetséges, hogy terhes vagyok?Vagy csak képzelődök? Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2016. június 05. vasárnap

      Én mindenképp tesztelnék, lehetőleg reggeli első vizeletből! Drukkolok!

    • Anita

      2016. június 15. szerda

      Kedves Gabi!
      Megfogadtam a tanácsát.(június 4-én írtam Önnek)Vettem gyors terhességi tesztet-két darabot vettem, de csak egyiket használtam.Sajnos a teszt negatív lett :(, bár teszem hozzá délután csináltam. Nagyon elkeseredtem. Két és fél hét múlva ,,kellene,, megjönnie a mensesemnek, viszont már most vannak alhasi görcseim és a melleim is extra érzékenyek (melltartó hordása kizárt, kivéve a sport melltartóé itt-ott), valamint a párom is megjegyezte, hogy feltűnően megnőttek a melleim. A fáradékonyság és az állandó alvás is megmaradt.Az ovulációs kalkulátor szerint most vasárnap (19-én)kellene elvégeznem a tesztelést. Mit tanácsol?Reménykedhetek még? Teszteljek előbb vagy várjak? A reggeli tesztelés eredményesebb?Köszönöm előre is a válaszát.

  • karolin

    2016. június 01. szerda

    jónapot!
    múlt hónapban két nap késés után mejött a mensesem de csak 3 napig volt. Ebben a hónapban 4 nap késés után jött meg a mensesem és ugyanúgy 2 napig tartott.. lehetséges hogy kisbabám lesz?

    • Gabi

      2016. június 05. vasárnap

      Előfordulhat. Mindenképp érdemes lenne terhességi tesztet csinálni.

  • Nikolett

    2016. május 31. kedd

    Jó napot!

    Szeretnék érdeklődni, tegnap előtt megjott a havi vérzésem, de nem a megszokott módon, par csepp barnás színű volt, majd másnapra el is múlt, ma délutánra viszont sotet piros enyhe vérzés jott. A melleim nagyobbak mint a megszokott havi vérzésem idején. Duzzadtak es fajnak, lehetek terhes?

    • Gabi

      2016. június 05. vasárnap

      Előfordulhat. Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott és 3 napnál nem tartott tovább, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • adry

    2016. május 26. csütörtök

    Jónapot! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy 18-a körül kellett volna megjönnie de késett. Ma reggel megjött de szinte allig van valami. Elég halvány piros. Folyamatos hányingerem van. Ez utalhat terhességre??

    • Gabi

      2016. június 05. vasárnap

      Utalhat terhességre. Ilyenkor a jelentkező vérzést a beágyazódás okozza, és jelentősen enyhébb, mint a megszokott menzesz. Ha 3 napnál nem tartott tovább, és a hányinger sem szűnt meg, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ferenc

    2016. május 26. csütörtök

    Jó napot. A párommal november 15-én együtt voltunk megszakításos „védekezéssel „. Azóta, mindig védekeztünk gumival és mindig megjött neki a menstruáció, de most késik 2-3 napot. Létezik az hogy novemberben teherbe esett és egész április végéig megjött neki a menstruációja ?

    • Gabi

      2016. június 05. vasárnap

      Ez majdnem 100%-ban lehetetlen. Óvszer használata mellett viszont szintén van minimális kockázata a terhességnek. Nagyon sok dologra kell odafigyelni: időben felkerüljön az óvszer (az aktus elején termelődő előváladék is tartalmazhat spermiumokat), illetve kerülhet a hüvelybe spermium akkor is, ha az óvszer kilyukad, elszakad, lecsúszik. Ha bizonytalan, és esetleg azóta is késik a menzesz, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Alexandra Laszlo

    2016. május 25. szerda

    Illetve azt kifelejtettem,hogy már a ciklus 10. napjától irtózatosan fájnak a melleim,mint máskor mensi előtt. Nem tudtam mire vélni, meg is jött előbb. Ennek lehet különösebb oka?

    • Gabi

      2016. június 05. vasárnap

      Esetleg ez is utalhat terhességre.

  • Alexandra Laszlo

    2016. május 25. szerda

    Üdvözlöm!
    A gondom a következő. December óta elhagytuk a védekezést a párommal (bem szedtem gyógyszert) és jön a baba, ha jönnie kell elven együtt vagyunk, eddig sajnos eredménytelenül. Ezelőtt évente egyszer késett 1-2 napot, de január óta gyakori a 3-4 napos késés. Most pedig 6 nappal elôbb érkezett a menstruációm. Piros , de nem nagyon nagy mennyiség. Igaz, stresszeseb időszakunk van, lakásvásárlás/költözés, próbálom ennek betudni, de félek,hogy emiatt felborul a szervezetemben minden..
    Esetleg tudna tanácsolni valamit? Lehet nagyobb gond vagy ezzel nem kell ennyit foglalkozni? Terhesség teljesen kizáva a görcsölős/normál vérzésnél?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2016. június 05. vasárnap

      A pár napos eltérés és az enyhébb vérzés oka lehet valóban a stresszes időszak is. És az is előfordulhat, hogy ilyen időszakban nehezen jön össze a terhesség. Viszont a korábban jelentkező és enyhébb vérzés akár a terhesség tünete is lehet. Ha sokkal kevesebb volt a vérzés és 3 napon belül el is múlt, akkor érdemes lehet egy tesztet is csinálni. Ha mégsem sikerült, akkor sem szabad ennyi idő elteltével elkeseredni, mivel a menzesz rendszeres, (nagyjából) pontos is, jó eséllyel hamarosan sikerül a baba. Ha fél – egy éven keresztül sem sikerül teherbe esni, akkor érdemes orvoshoz fordulni egy alapos kivizsgálás céljából.