Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt“Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

 • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
 • a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
 • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 645 Comments

Comment navigation

 • Reply Reply 2017. november 14. kedd

  Kerem valaszoljon nagyon izgulok.. Elore is koszonom

 • Reply Reply 2017. november 14. kedd

  Jo napot ! 17eves vagyok.. Utobbi hetekben korulbelul.. 2-3hete rosszul voltam hanyoingerem volt es. Nagyon fajt a mellem gyanakodni kezdtem hogy talan lehetseges hogy terhes vagyok?! Ez menstruacio elott volt egy hettel aztan vettem tesztet negativ lett nem az utasitas szerint hasznaltam ezert vettem egy masikat meg az nap es egy eros es egy vekonyabb sokkal halvanyabb lett a masodik csik ez pozitiv eredmenynek szamit? De aztan megjoot 2es fel napig kb.. Aztan csinaltam 2tesztet eggyet este eggyet reggel de mind2 negativ lett viszont a melleim meg fajnak kevesbbe mint menszesz elott de egy kicsit fajnak lehetek terhes mindezek ellenere?/

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 20. hétfő

   Mivel a második csík is látszott, a teszt eredménye pozitívnak tekinthető. Erre enged következtetni az is, hogy bár megjött, de csak 2 és fél napig tartott. Én mindenképp azt javasolnám, mielőbb keressen fel egy nőgyógyászt!

 • Mónika

  Reply Reply 2017. november 13. hétfő

  Kedves Dr.-nő! Párommal már elég régóta próbálkozunk és eddig nem jött össze a 2. babánk. Most pedig talán van egy kis remény? Legutolsó menstruációm nagyon gyengének volt mondható. Egyébként is 3-4 napig szokott tartani és nem szokott vészes lenni, de első 2 nap azért erősebb mindig. Most azonban csak higiéniai okokból cseréltem betétet többször, de különben alig alig tartalmazott valamit. Aztán 3. nap már semmi sem volt, viszont rendkívül ingerlékeny vagyok. Valamiért úgy felkaptam a vizet, hogy alhasam elkezdett görcsölni és pár percig ülnöm kellett, hogy végül kibírjak egyenesedni. Lehetséges , hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 13. hétfő

   Lehetséges. Mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Adrienn

  Reply Reply 2017. november 09. csütörtök

  Kedves Doktornő!

  A párommal a második picikét próbáljuk összehozni… Az első picikénk után a mensi 28-29. naponta jött, szeptemberben 26. napra októberben pedig 30. napra. Kiszámoltuk, hogy mikor lehet peteérésem, előtte és utána is próbálkoztunk biztos ami biztos. Vettünk terhességi teszteket is, a mensimnek tegnapra, mára kellene hogy megjöjjön és mára vmi barnás kicsit véres vmi lett (hátam nem fáj, egy kicsit érzem a hasamat, nem görcsöl, de nem olyan mint általában), bár nálam van, hogy kicsit barnásan indulunk s rendes vérzés lesz belőle. Mivel az előző hónapokban nem jött rendszeresen nem tudom pontosan, hogy mikorra jöhet meg. Viszont tegnap csináltunk 2 terhességi tesztet (hátha +) amin halványan de látszódott, hogy pozitív.
  Az előző terhességemnél 7 ill. 11 hetes terhesen voltam 1-1 hetet kórházban hasonló tünetekkel (barnás foltokkal, folyással) a doktor szerint pecsételő vérzésnek hívják, vetélésre utaló jel is lehet.

  Az lenne a kérdésem, hogy ez normális dolog ilyenkor? Várjunk 1-2 napot hogy milyen lesz a vérzés? Keressünk fel egy nőgyógyászt a hétvégére? Csináljunk esetleg egy újabb tesztet a hétvégén?

  Válaszát előre is Köszönöm.
  Üdv:Adrienn

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 13. hétfő

   Ha a várható menzesz idejében jelentkezik enyhe vérzés, az betudható a beágyazódás tünetének. A tesztek eredménye a halvány második csík esetén is pozitívnak tekinthető. Így ha a vérzés nem erősödött és nem tartott tovább 3 napnál, akkor emiatt még nem feltétlen fordulnék orvoshoz. De ha elhúzódott a vérzés 3 napnál tovább, vagy újra jelentkezik, akkor (az előző terhességnél tapasztaltak miatt is) érdemes mielőbb orvoshoz fordulni.

 • Niki

  Reply Reply 2017. november 07. kedd

  Kedves Doktornő!
  Lenne egy olyan kérdésem hogy
  Múlt hónapban 16 napot késet a menstruációm előtte való hónapban nem jött meg október 5-dikén lefekütem a párommal másnapra rá megjött de nem olyan amilyen szokott. Feketén barnás folyadék jött 2 napig majd megint 2 napig halvány rózsaszín színű folyadék féleség nem vér jellege volt. Következő hetekben éreztem hogy görcs jellegű fájdalmat érzek a hasam a alján.
  Rosszul éreztem magam, hányinger, fáradság többet is ettem. Majd nöt a hasam furcsa volt. Megmérekeztem. 104 kg voltam. Lehetetlen.Nem látszom többnek mit 80 kg. Most megint alhasi görcsöket érzek és barna folyásom jön.kihagytam hogy csináltam közben teszteket ami 2 hónappal ezelőtt pozitív majd rá 2 hétre negatív és folyamatosan negatív volt 1 hónap megint pozitív lett halványan majd 2-3 hete megint negatív. Ez hogy lehet? Lehetek-e terhes?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 13. hétfő

   A negatív tesztek nagyobb eséllyel mutatnak téves eredményt. Ha a teszt pozitív, akkor 99%, hogy valóban terhesség áll a háttérben. Ha közben mégis vérzés jelentkezik, az több dolog miatt is lehet, de mivel a vetélésnek is ez az első tünete, ilyenkor mindenképp fel kell keresni egy nőgyógyászt. Minél előbb bejelentkeznék orvoshoz!

 • Halász Virág Luca

  Reply Reply 2017. november 05. vasárnap

  Kedves Doktornő!

  Oktober 23.-án megjött, de más volt mint szokott 4napig csak barnáztam! Szombatra megjött rendesen majd kedd körül elmúlt! Szerdán újra véreztem kicsit inkább barnás, el is múlt egy nap alatt de pénteken újra véreztem! Gondoltam ez nem nagxon normális így csináltam egy tesztet amin volt egy halvány csík! Szombaton elmúlt de ma vasarnap újra kezdődött a vérzés.. ma reggel megint csinaltam tesztet azon is van egy halvány csík! Visszagondolva a 12-14 napnál tarthatok! A kérdésem az lenne lehetek e terhes vagy már nem? Mikor érdemes felkeresni ilyen esetben az orvosom! Válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 06. hétfő

   Ha a két csík látszik a teszten, még akkor is, ha a második halvány, az pozitív eredménynek tekinthető. Ha emellett vérzés jelentkezik, azt több dolog is okozhatja. Utalhat vetélésre is. De biztosat csak orvosi vizsgálat után tudnak mondani. A vérzés nem zárja ki, sőt ebben az esetben inkább ez indolja az orvos felkeresését!

 • Pati

  Reply Reply 2017. november 02. csütörtök

  Kedves doktornő!

  Ön szerint lehetek terhes?
  7 hónapja hagytam abba a gyógyszert. Azóta nem védekeztünk. Mindig 28 napos cikluson volt ami 5 napig tartót.Miután abba hagytam a gyógyszert 3 hónapig 28 napra jött meg. Utána 3 hónapig 29 napra. Most pedig 32 napra kedden reggel. Az első nap normális volt a mennyisege,de másabb volt mit szokott a színe az elején barnás utána meg rózsaszínes. 2. Nap már szinte alig volt. Ma még délutánig pár csepp és már elis múlt. A hasam is másképp fáj. Az alhasam közép egy pontba fájó, szúró szerű érzés. Hétfőn délelőtt , nem első vízeletből csináltam egy tesztet de negatív lett. Nem értem ezt a változást, azért is gondoltam a terhességre.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 06. hétfő

   A leírtak alapján lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Mindenképp érdemes lenne újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Kata

  Reply Reply 2017. október 31. kedd

  Üdvözlet Kedves Doktornő.

  Nekem olyan problémám van, hogy a menszeszem késett két napot majd szinte alig alig de megjött és egy délutánt tartott. Majd csináltam egy tesztet és az negatív lett de nem reggeli vizeletből lett csinálva. Majd másnap a reggeliből is csináltam az nagyon halványan de pozitív lett. Eltelt négy nap és délután csináltam egy újabb tesztet és az negatív lett. Majd nem sokkal utána ismét megjött de ugyan ugy nagyon gyengén és csak a délután, másnapra elmúlt.
  Lehetek terhes?

  Azt még hozzátenném, hogy rengeteg vizet (4-5 litert) és teákat iszok (3-4 csésze) minden nap. Ez a mennyiség hígíthat annyit a vizelet minőségén, hogy gyengébb vagy negatív lehet a teszt?

  Köszönöm a válaszát.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 31. kedd

   Ha a terhességi teszten megjelenik a második csík, akármilyen halványan is, az terhességet jelent. Ha ezután újra negatívat tesztel, lehetséges, hogy valóban a sok folyadékbevitel és a gyakori wc-re járás miatt nincs jelen olyan koncentráltan a terhességi hormon. Én bejelentkeznék nőgyógyászhoz!

 • Anett

  Reply Reply 2017. október 29. vasárnap

  Kedves Doktornö!
  Azzal a problémàval kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kb 2-3 hònapja a menstruàciòm pontosan jön Meg viszont az elsö nap szinte semmi 2. Nap rendes sok teljesen normàlis a 3. Nap szintén alig valami aztan 2 napig elvétve kis barna pötty. Koràbban 5 nap volt teljesen normalis mennyiség. Pàrommal pròbàlkozunk babàt “összehozni”. Csinàltam tesztet de negatìv lett Mind a 2 alkalommal. Fàj a hasam kissé. Färadt vagyok a mellem is feszül nèha 5-6 napig erzekeny aztan ismet semmi majd ismèt fàj. Most oktòber 24 jött Meg ma pedig Mar a kis barna pötty sem volt. Mit tud tanàcsolni? Oh és nem szedek fogamzàsgàtlot. Sosem szedtem. Elöre is köszönet.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 31. kedd

   A megszokottnál enyhébb vérzés lehet a beágyazódás jele. Viszont ha ez több hónapon keresztül megismétlődik, az már nem annyira egyértelmű. Mivel a tesztek nem mutatnak semmit, a tünetek mégis jelentkeznek, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Kata

   Reply Reply 2017. október 31. kedd

   Most eltelt az utolsó egy délutános menszeszem óta 2 nap és most megjött rendesen. Gondolom ez már kizárja a terhességet igaz?

   Köszönöm a válaszát.

  • Kata

   Reply Reply 2017. október 31. kedd

   Most eltelt az utolsó egy délutános menszeszem óta 2 nap és most megjött rendesen és már egy napja tart. Gondolom ez már kizárja a terhességet igaz???

   Köszönöm a válaszát….

 • Barbi

  Reply Reply 2017. október 24. kedd

  Kedves Doktornő!

  Szeptember 10-13 ig volt meg utoljára. Párommal rendszeresen vagyunk együtt, nem védekezünk! Október 8-án kellett volna megjönnie. Pár napos késésnél még nem aggódtam, mivel PCOS-em van. 10 nap után, október 18-án azért már megcsináltam egy tesztet (Gabriel) ami pozitív lett.
  Sajnos mivel új vagyok egy idegen az országban, most intézzük a bejelentkezéseket az orvosokhoz, ezért nem tudtam azonnal orvoshoz menni.
  Éjszaka fájdogált a hasam, nem menstruációs alhasi fájdalom volt, hanem gyomor környéki enyhébb fájdalom, rossz közérzettel, hányingerrel társulva.
  Ma reggelre (16 napja késett) elkezdtem vérezni, egyenlőre cseppek vannak csak, illetve normális (ami nálam szerencsére enyhének mondható) alhasi menstruációs fájdalom.
  Normál esetben tampont használok, viszont most a betét mellett maradtam, hogy megnézzem milyen színű, állagú és erősségű a vérzésem.

  Ön szerint valóban terhes voltam? Ha igen, akkor van esély arra hogy megmarad a baba?
  Ha megmaradhat akkor mitől vérzek?
  PCOS esetében mire kell figyelni?
  Köszönöm válaszát

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 31. kedd

   A pozitív teszt 99%-os valószínűséggel terhességet jelent. A tünetek is erre utalnak. Terhesség során a vérzés vetélésre utalhat, ezért minél előbb ajánlott nőgyógyászhoz fordulni. A vérzés viszont nem egyértelműen a vetélés tünete. Okozhatja a méhszájon tapadó lepény, vagy egy nem kezelt méhszájseb is. Ezt viszont orvosi vizsgálat nélkül lehetetlen megmondani. Ha a terhességre utaló tünetek továbbra is jelentkeznek, és a vérzés sem volt erős, nem kísérték görcsök, akkor még van esély rá, hogy a terhessé továbbra is fejlődik.

 • Klaudia

  Reply Reply 2017. október 20. péntek

  Kedves Doktornő!
  már 4 éve fogamzásgátló tablettát szedek, szeptember óta viszont kevesebb a menstruációm mint előtte szokott, szeptember csináltam tesztet is ami negativ lett, megnyugodtam, most októberbe szintén megjött de ismét kevesebb mint általában és augusztus óta hányingerem is van reggelente. Ön szerint terhes vagyok? Előre is köszönöm a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 23. hétfő

   Mivel a fogamzásgátló sem nyújt 100%-os védelmet, így előfordulhat. Különösen akkor lehetséges, ha a kimaradt 1 (vagy több) szem tabletta. A hatékonyságát csökkenthetik bizonyos antibiotikumok is, vagy ha hányás, hasmenés miatt nem tudott a tabletta kellő mértékben felszívódni. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes bejelentkezni egy nőgyógyászati vizsgálatra.

 • Betti

  Reply Reply 2017. október 17. kedd

  Kedves Doktornő!

  Mi 2 hónapja próbálkozunk a párommal. Nekem eddig rendszeresen jött meg mindig 22 napra és általában 4-5 napig tartott. Múlt hónapban 7 napig elhúzódott, de csak az első 3 napban volt rendes vérzés utána barnás folyásom viszont az sem folyamatosan. Aztán elmúlt rá 1 hétre elkezdett feszülni a mellem nehéznek éreztem érzékeny volt ez tartott 1 hétig és elmúlt. Kisebb alhasi görcsöm is volt illetve émelyegtem néha volt kis hányinger is. Aztán egy adott ételt kívántam minden nap. Most viszont ma reggel megjött 20 napra. Tesztet nem csináltam, de gondolom így már nem is lehet esélyem a terhességre. 🙁

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 23. hétfő

   Ha a mostani vérzés enyhébb, mint a megszokott, nem is tartott 3 napnál tovább, akkor csinálnék azért egy terhességi tesztet.

 • Bianka

  Reply Reply 2017. október 13. péntek

  Kedves Doktornő!
  Párommal utoljára Augustus 29.-e környékén voltunk utoljára együtt. Ez után egy nap késéssel szeptember 10-én meg is jött a menzeszem, és 4 napig tartott, az átlagosnál 1 nappal tovább mint általában. Most viszont már több mint egy hónap eltelt és még mindig nem jött meg, pedig mindig 22 naponta szokott. Lehetséges, hogy terhes vagyok?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 16. hétfő

   Lehetséges, bár valóban nem nagy az esélye. Érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

 • Adrienn

  Reply Reply 2017. október 13. péntek

  Jó napot kívánok doktornő.Nekem lenne egy olyan kérdésem hogy a párommal szeretnénk kisbabát és mult hónapban iis együtt voltunk peteéréskor most október 11kellett volna megjönnie de csak barnás picike folyás van egy két napja ,az alhasam feszül ,mellfeszülés is van ,még most sem jött meg ,ma csináltam egy tesztet és negatív lett , eszerint lehetek terhes esetleg később pár nappal később teszteljek? még nem szokott ilyen előfordulni egy négy öt napos ciklusom szokott lenni a múlt hónapban a méhpempőt is elkezdtem enni esteleg az is be zavarhat?kicsit meg vagyok ijedve.Előre is köszönöm a válaszát .

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 16. hétfő

   A negatív teszt ellenére nem zárnám ki a terhesség lehetőségét. Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Anita

  Reply Reply 2017. október 13. péntek

  Jo napot kivanok Doktorno!Multonapban tobbszor is egyutt voltunk a paromal vedekezes nelkul! Aztan 3-an megjott de a problema az hogy nem olyan volt mint szokott,altalaban 7napig tart es most csak 4 napot tartott.Az utobbi 3 napban eszre vettem hogy hanyingerem van es tobbett eszem.A kerdesem az h lehetek e terhes?Valaszat koszonom!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 16. hétfő

   Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Anita

  Reply Reply 2017. október 12. csütörtök

  Jo napot kivanok!Multonapban tobbszor is egyutt voltunk a paromal vedekezes nelkul! Aztan 3-an megjott de a problema az hogy nem olyan volt mint szokott,altalaban 7napig tart es most csak 4 napot tartott.Az utobbi 3 napban eszre vettem hogy hanyingerem van es tobbett eszem.A kerdesem az h lehetek e terhes?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 16. hétfő

   Ha a vérzés enyhébb volt, mint általában, és rövidebb ideig is tartott, akkor előfordulhat, hogy valóban terhesség áll a háttérben. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Blanka

  Reply Reply 2017. október 07. szombat

  Jó napot Doktornő! Kérdésem az lenne hogy szept 23 án védekezés nélkül voltunk eggyütt párommal, 28-9 én kellett volna megjönnie de most 6-án jött meg! Enyhe görcs szerű érzésem van eleinte barna aztan halvany pirosas barbas verzesem volt, most is halvány piros nem olyan mint a menszesz és jóval kevesebb
  Mielött meg jött volna csináltam két 10 es hcg s tesztet mindkettőn halvanyan ott volt a csik de utánna már nem 25 hcg s teszten semmi sem látszik, étvágyam az megnőtt a napok során! ön szerint esélyes vagyok hogy kismama legyek?? Válaszát előre is köszönöm Üdv!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 09. hétfő

   Ha a vérzés továbbra is enyhébb volt, mint a megszokott, nem tartott 3 napnál tovább, akkor lehetséges a terhesség. Mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • F. Agnes

  Reply Reply 2017. október 05. csütörtök

  Kedves Doktornő!

  Férjemmel rendszeresen védekezünk. Ezelőtt gyógyszert szedtem, de egy hónapja szünetet tartok, közben pedig kivétel nélkül mindig használtunk óvszert, nagyon viggyáztunk. Most viszont, mikor megjött 4 napja barna folyásom van , amire eddig sose volt példa, és folyamatosan méhnyálkahártya is távozik. Ebben az esetben fennállhat terhesség, vagy csak annak az utóhatása, hogy leálltam a gyógyszerrel?
  Előre is köszönöm a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 09. hétfő

   A tabletta abbahagyása után előfordul, hogy megváltozik a vérzés jellege, esetleg pontatlanul is jelentkezhet a menzesz. Ha minden alkalommal óvszert használtak, és mindig rendben is volt vele minden (nem csúszott le, nem lyukadt ki, szakadt el,) akkor minimális a terhesség esélye. Viszont ha még ezek ellenére is bizonytalan, akkor is érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Göjtönár Andrea

  Reply Reply 2017. október 04. szerda

  Szép napot kívánok! Én olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy augusztus 15 én volt a menstruáciom utoljára és most oktober 4 én jött meg. eddig mindig pontosan jöt meg ha egy hét késésel is . abban a hitben voltam idáig hogy terhes vagyok delehetséges hogy nem. 4 éve nem védekezünk nagyon szeretnénk a lányomnak kis tesót. görcsöl a hasam ahogy meg jött , eztől fűgöen lehet hogy terhes voltam vagy vagyok? tesztet szeptember 15 én csináltam negativot mutatott azota egyszer sem csináltam . vérzés alat lehet e tesztet csinálni? ugyan úgy meg bizható a teszt? köszönöm a válaszát.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 09. hétfő

   A vérzés nem befolyásolja a teszt eredményét. Bár a leírtak alapján sajnos nem túl nagy a terhesség esélye. A hosszú sikertelen időszak miatt mindenképp célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni.

 • Ancsa

  Reply Reply 2017. október 02. hétfő

  Segítséget , tanácsot szeretnék kérni. Október elsején, Vasárnap írtam e-mailt a dokimnak, ma fel lett hívva de nem veszi fel a telefont és nem ír vissza, így nem tudom mit tegyek. Dolgoztam estig, de lassan mert semmi erőm nincs. Kicsit ideges vagyok, stresszelek.
  Augusztus eleje óta próbálkozunk, hogy összejöjjön a baba. Azonban nem sikerült. Most szeptemberben is megtettük. Szeptember 23.-án észleltem pár csepp vért, de semmi több. A menzesznek 28.-án kellett volna megjönnie a ciklusom 31. napján. Másnap 29.-én csináltam tesztet de negatív lett. Szombaton, 30.-án reggel görcsöltem de nem olyan volt mint mikor érzem, hogy aznap megjön. Majd pedig rozsaszines folyásom volt, nem sok, csak éppenhogy. Raktam be betétet de az tiszta maradt egész nap. Vasarnap már a 34. napon voltam a ciklusomban, szintén görcsöltem és rosszúl is voltam közérzetileg, majd pedig megint rozsaszines folyásom volt de most több kicsivel mint előző nap. Csak tisztasági betét volt berakva, éppenhogy olyan lett de aztán a nap folyamán semmi több. Este felé hazaérve “nagy WC-re” indultam, végül azt vettem észre, hogy a WC papír véres és pirosabb. Aztán késő estig semmi. Hétfőn, ma reggel pedig munkakezdéstől (kb8 órától) görcsölök hullámvölgyekben és erősebb piros vérzést és többet tapasztaltam. Nincs erőm, fáradt vagyok. A betétemen már jól látszik, olyan mintha ez lenne az első menzeszes napom. Csak feküdnék egèsz nap és késő estig sem múlt el a vérzés és görcs.A ma reggeli tesztem szintén negatív.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 09. hétfő

   Mindenképp érdemes lenne felkeresni egy nőgyógyászt, akár a körzeti rendelést is, különösen ha a görcsök továbbra is jelentkeznek.. Ha a vérzés nem erősödött, még mindig fennáll a terhesség esélye.

 • Klaudia Mèszàrosovà

  Reply Reply 2017. szeptember 26. kedd

  Jònapot kìvànok olyan kèrdèsem lenne önhöz hogy augusztus 31-èn megjött a menzesem tartott kb 7-ig….ezutàn szeptemberben együtt voltunk a pàrommal vèdekezès nèlkül….24-èn megjött a menzesem de nagyon kevès ès nagyon halvàny ròzsaszìn…25-ère meg màr nem volt annyi vèrzèsem se mint 24-èn elmúlt…. mai nap csinàltam egy terhessègi tesztet ami negatìv eredmènyt jelzett….ezutàn h elvègeztem a tesztet elkezdtem megint vèrezni kisebb alhasi fàjassal fehèr sűrű folyàsom is van a vèrzèsem.viszont nem olyan mint màskor szok lenni lehetek ìgy terhes?? ….vagy ilyen esetbe mit lehet tenni??….mert nagyon fèlek h mi van velem….vàlaszàt nagyon vàrom előre is köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 02. hétfő

   Ha a mostani vérzés is enyhe volt, nem tartott 3 napnál tovább, vagy csak bizonytalan, mindenképp érdemes lenne egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Virág Alexandra

  Reply Reply 2017. szeptember 26. kedd

  Jó napot!Olvastam,hogy ha később történik a beágyazódás,akkor lehet vérzés.Az a fajta menstruáció milyen?Párommal 2 éve nem védekezünk.2017.09.27.én kène megjönnie.25.én egy kis folt halvány rózsaszínes folyás volt a tisztasági betéten.26.án reggel a wc papíron pici szövet darab.Ha már pici szövet darab van akkor már nincs esély babára?Köszönöm.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 02. hétfő

   Általában akkor lehetséges, hogy a menzesz helyett a beágyazódást kísérő vérzésről van szó, ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, és nem tart tovább 3 napnál. De ha valami miatt csak “fura”, akkor már érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Bogyó

  Reply Reply 2017. szeptember 23. szombat

  Kedves Doktornő!
  A vèlhető peteèrèsem után nèhány nappal elkezdett szúrkálni az alhasam jobb oldalon.Ez azóta is fenn áll, illetve, a melleim is kicsit duzzadtabbak, ès időnkènt èrzèkenyebbek. Ez menstruáció előtt eddig nem volt jellemző, a ciklusom 27-28 napos. Most 1-2 nap kèsèssel kis barnázás jelentkezett, 2 napig, ès időnkènt hőhullámszerűen melegsègèrzet. Lett egy negatív tesztem a 29. nap dèlután. Majd a 31. nap hajnalban úgy tűnik megjött a mensesem. Lehet mègis baba a dologban?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 25. hétfő

   Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, és nem tartott 3 napnál tovább, akkor még van esély a terhességre. Ebben az esetben érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Jozsi

  Reply Reply 2017. szeptember 21. csütörtök

  Jonapot szeretkeztunk a baratnomel. Bele elveztem es .. Meg jott neki de nem azon a nappon de elsso nap ketyetlenul gorcsolt es barna fojasa volt ra masnapra meg jott neki de keveredve volt a ver barna fojasal.. Lehhet igy terhes??

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 25. hétfő

   Igen, lehet, mivel védekezés nélkül voltak együtt. A vérzés ezt nem zárja ki biztosan, különösen akkor van esély a terhességre, ha a vérzése enyhébb volt, mint a megszokott, és sokkal rövidebb ideig is tartott, mint általában. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • eszti

  Reply Reply 2017. szeptember 21. csütörtök

  Jonapot azt szeretnem kerdezni ha egyut voltam a paromal es belem elvezet de meg is meg jot de nem ugy mind szokot hgyanazon a napon jot meg de elso nap kegyetlenul gorcsoltem es elso nap barna folyasom volt de masodik nap mar verel kevedve az jelenthet terheseget ??

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 25. hétfő

   Ha védekezés nélkül voltak együtt, akkor mindenképp lehet terhességre számítani, akkor is, ha jelentkezett vérzés. Ha a barnás folyás, enyhe vérezgetés nem váltott át a megszokott normál erősségű menzesz jellegű vérzésbe, és 3 napnál nem is tartott tovább, akkor mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

 • Emilia

  Reply Reply 2017. szeptember 19. kedd

  Kedves doktornő!
  Egy olyan kérdésem lenne… késett a menstruaciom 3napot tegnap csinaltam egy tesztet is az pozitív lett de mára már megjött a menstrusaciom előre csak barna volt most már van rendesen igaz nem olyan sok mind amennyi szokott vannak tüneteim is mind a szédülés levertseg hangulathullam lehetséges a terhesség még így is?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 25. hétfő

   Ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, és 3 napon belül el is múlik, akkor valószínű, hogy csak a beágyazódás tünete. Viszont ha erős, görcsös, elhúzódó, akkor sajnos a vetélés is szóba jöhet. Ha a tünetek a vérzés során sem múltak el, az szintén a terhesség mellett szól.

 • Danka

  Reply Reply 2017. szeptember 13. szerda

  Jo napot!mi 9honapja próbálkozunk de idáig semmi menstruáciom mindig pontos és 5 6napig tart ,de viszont mos két nappal előbb jött meg és 2,5 napig tartott első nap gyenge második nap erősebb de másnap már semmi nem volt!kérném a segítségét hogy mi okozhatta ezt válaszát elöre is köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 18. hétfő

   Ha ez a pontatlanság nem jellemző, és a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint az megszokott, akkor előfordulhat, hogy a beágyazódás tüneteként jelentkezett a vérzés. Ha bizonytalan, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Drukkolok!

 • Andrea

  Reply Reply 2017. szeptember 11. hétfő

  Kedves doktorno
  En a parommal a menstruaciom elott egy nappal fekudtem le vedekezes nelkul. Masnap nem jott meg csak 1 rozsaszin potty kb. Utanna levo napon is csak 1 rozsaszin potty majd estere megjott es tartott kb 3-4 napig egeszen sotet szinu volt. Kb 2 hete voltunk egyutt es most a napokban kb 2 napja neha erzem hogy nyom a hasam es picit nyomottabb vagyok a szokottnal es ehesebb. Viszont van hogy emelygos szedelgos vagyok picit. Mit gondol van ra esely hogy teherbe estem? Vagy esetleg ez stressztol van csak? Kisse aggodom mert tavaly teherbe estem es aranylag ott is a 2.-3. Het korul mar eszrevettem ereztem hogy valami maskepp van csak akkor menstruacio utan voltunk egyutt es ezert most ez kisse osszezavart. Hogy megjohetett e attolmeg vagy hogy ez valaminek a jele a rozsaszin verzes mondjuk hogy teherbe eshettem? Erdemes errol a baratommal beszelnem?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 18. hétfő

   Ha védekezés nélkül voltak együtt, számíthat terhességre. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha a vérzés nem jött meg pontosan, enyhébb volt, mint szokott, színe, állaga nem volt a megszokott és nem tartott tovább 3 napnál, akkor van esélye annak, hogy terhesség áll a háttérben.

 • H.nori

  Reply Reply 2017. szeptember 10. vasárnap

  Kedves Doktornő!
  Olyan kérdéssel fordulok önhöz lehetséges e hogy terhesség áll fenn.
  2 hete kezdődött. Meg duzzadtak a melleim az erek is látszódtak de nem fájt. Voltak sokszor megjön érzésem. Reggelente tobbszor elo fordult hogy hányingerem volt. Szedtem az elevitet is 10 napig de nem volt jó. Csináltunk tesztet de negativ volt. Most szeptember 7en kellett volna meg jonnie de 5én már meg jott mindig eross fajdalommal szokott jonni es mindig kell a gyógyszer de most nem az elso napon nagyon kevés volt a masodik napon erisebb volt. De utánna megint nagyon kevés és kicsit sotétebv szinu is. 4nap már semmi nen volt. A két napja reggel megint hányingerem volt mikor fel keltem. A mapi napon dolgoztan jotten be az ajton megálltam a konyha ajtajába és neg szédultem egy pillanatra el homályosofott minden elottem és meg kellett támaszkodnom. És még az az érdekes laktozerzekeny vagyok és korubelul 1 hete ettem rantott sajtot. Saht burgert és semmi tunete nem jelentkezett. Fenn állhat a terhesség? Előre is koszonom valaszat.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 11. hétfő

   Lehetséges. Mindenképp csinálnék egy újabb tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Patrícia Pattke

  Reply Reply 2017. szeptember 09. szombat

  Kedves Doktorno!
  16 eves vagyok es majus vegen fekudtem le eloszor a baratommal, termeszetesen gumival vedekezve. Junius kozepen fekudtunk le masodjata es azota nem. Junius elejen elobb jott a menstruaciom es ket napig volt elotte barnas verzesem, ami nalam nem megszokott. A menstruacio utan kezdett el nyillalva fajni a hasam es ez neha meg mindig elojon. Juliusban vegig fajt a mellem, es erzekeny volt. Juliusban es augusztusban is menstrualtam a kiirt idopontban. A verzesem rendesen elenk piros volt, de ugyancsak volt mikor elobb jott es kevesebb, vagy tobb ideig tartott. Most viszont nagyon kemeny a hasam es surun is vizelek. Ugye nem vagyok terhes?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. szeptember 11. hétfő

   Ha az óvszerrel minden alkalommal rendben volt minden, idejében felkerült (az aktus elején), nem szakadt el, nem lyukadt ki, nem csúszott le, tehát semmi nem kerülhetett belőle a hüvelybe, akkor minimális a teherbeesés kockázata. Minimális, de mégsem teljesen kizárható. Mindenképp (és minél előbb) érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Drogériákban ugyanúgy kapható, ahogy az óvszer is.

  • H.nori

   Reply Reply 2017. szeptember 12. kedd

   Kedves Doktornő a mai nap folyamán reggel csináltam egy tesztet de nrgativ lett. De még mindig fura a hasam. Es nem ertem egyik naprol a masikra miert nem jelentkeznek a tunetek a laktozerzekenyseg miatt. Lehetséges a teszt nem mutatja ki még? 2hónapja minden nap probalkozunk a babával. Elore is koszonom válaszát.

Comment navigation

Leave A Response

* Denotes Required Field