Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

“Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

 • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
 • a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
 • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

Kérdeznél? Kérdéseidet a Facebook oldalon vagy kéthetente az online fogadóórán tudod feltenni.
Teherbeeséssel kapcsolatos kérdésekre Gabi kolléganõm hetente válaszol, ehhez klikk ide.

2,943 thoughts on “Menstruáció terhesség alatt

 1. Kedves Doktornő!

  Szex közben kilyukadt a gumi március 15.-én. 3 hónapja kiszámolt időre pontosan jött meg. Április 1-jén kellett volna megjönnie de késett 8 napot ma reggel 9.-én jött meg. Enyhébb görcsel mint szokott a vér inkább sötét barnás mint élénk piros amien szokott. Tesztet nem csináltam. Menses után megéri megcsinálnom egy tesztet vagy semmi esély arra hogy babánk lesz?
  Előre is köszönöm válaszát!

 2. Kedves Doktornő!

  Február 28-án jött meg utoljára, 30 napos ciklusaim vannak gyógyszer nélkül. 28 nappal számolva márc.27-én kellett volna megjönnie. Pozitív lett 2 terhességi tesztem is azóta, az első halvány, a második erősebb. Tegnap (04.01-jén) voltam az orvosomnál, 6,5 mm-es petezsákot talált rendben a helyén és 5. hetesnek állapított meg. Hazaértem, addigra véreztem, ami azóta is tart, menstruáció szerűen (szín, állag). Felhívtam az orvosom, aki azt mondta ilyen korai terhességnél akármi előfordulhat. Nem hüvelyi UH-t csinált, csak hasit.
  A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e terhességi tesztet csinálnom pár nap múlva, valamint, hogy ettől függetlenül megmaradhat-e a beágyazódott petezsák, vagy az is kiürül a menstruációval együtt? Orvoshoz csak jövő héten megyek, ha már “elmúlt” ez a vérzés.
  Kicsit tanácstalan vagyok, az első terhességemnél minden “rendben” zajlott, nem volt vérzés, csak pecsételő a 6. héten.

  Válaszát előre is köszönöm, üdv. Pancsus

  1. Előfordulhat korai vetélés, de akár más miatt is jelentkezhetett vérzés. Ha néhány nap alatt elmúlt, vagyis rövidebb ideig tartott, mint egy szokványos menzesz, akkor lehetséges, hogy a terhesség továbbra is rendben van.

   1. Kedves Doktornő!

    Kiderült, hogy kezdeti ikerterhességem volt, amiből egy sajnos távozott ezzel a vérzéssel. Kedden (04.07.) voltam UH-n (hasin), 1 db 8 mm-s petezsákot látott az orvosom. Megnyugtatott, hogy minden rendben van, csak annyira aggódjak, mint általában más terhességeknél bárki a 12. hétig, ne aggódjam túl.
    Tegnap volt egy kis pecsételő vérzésem (sötét színű, 50 Ft-os nagyságú), ettől nem ijedtem meg, mert az első terhességemnél is volt hasonló ebben az időben. Jövő héten megyek UH-ra, addig megpróbálok nem idegeskedni.
    Köszönöm a választ, eddig úgy néz ki, hogy minden rendben, bár tudom, korai szakaszban vagyok még nagyon.

    Üdv. Pancsus

 3. Kedves Doktornő!Már több mint 1 éve nem szedek fogamzásgátlót mivel babát szeretnénk!Minden vizsgálaton túl estünk,minden rendben is volt mindkettőnkkel,így az orvosomtól kaptam closty tablettát.Március 4.-én jött meg a menstruációm,a 3.naptól kellett szednem a gyógyszert.Március 23.-án kellett mennem progesteron vérvételre,ami 179 nmol lett!Most hétfőn,tehát március 30.-án reggel volt 1 erős vérzésem ami délutánra elmúlt,azóta csak nagyon minimális vér van,az is inkább csak vizeléskor!Szeretném megkérdezni,hogy lehetek terhes?Ha Ön szerint igen,akkor mikor teszteljek először?Válaszát előre is köszönöm!Liza

 4. jó napot! március 03-án volt menzeszem és március 15-én voltunk együtt a párommal.egy hét múlva észleltem rózsaszínes vért,és egy kicsit furcsán is éreztem maga.most pedig 30-án megjött ,de nem a szokványos mennyiseéggel.ön szerint van esély a terhességre??

 5. Kedves doktornő!
  November óta nem szedek fogamzásgátlót,babát szeretnénk.Mindig pontosan jött meg 4-5 napig tartott.Most késett 7 napot már kezdtem örülni de megjött és most 8napja megvan nem múlik el,nagyobb alvadt vér darabok jöttek meg barnás hártya szerük is voltak most már csak barnás valami van.Vetélés vagy valami rendellenesség lehet? 35éves vagyok.Köszönöm válaszát.

 6. Kedves doktornő!
  November óta nem szedek fogamzásgátlót,babát szeretnénk.Mindig pontosan jött meg 4-5 napig tartott.Most késett 7 napot már kezdtem örülni de megjött és most 8napja megvan nem múlik el lehet vetélés vagy valami rendellenesség 35éves vagyok.

  1. Fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat, hogy több hónap is eltelik, amíg rendesen beáll a ciklus. November óta még ez is lehetséges. Viszont ha tabletta nélkül azóta is pontosan jött meg, akkor más is lehet az oka. Ha a vérzés elhúzódik, érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Lehetséges sajnos a vetélés is.

 7. Jó napot kívánok!
  A ciklusaim rendszeresek, 26 naposak. 26. nap reggelre mindig meg szokott jönni. Kivéve most. 28. napon csináltam egy tesztet ami halványan bár, de pozitív lett. Vettem más fajtát is, hogy biztosra menjek, az is pozitív lett. Aztán 29-én reggel elkezdtem vérezni. Mióta menstruálok mindig nagyon erős görcseim voltak, kínzott a derékfájdalom, a nőgyógyászom szerint nagyon hátrahajló méhem van, ezért. A vérzésem 5 napig szokott tartani, mindig darabos volt eddig, sötét színű, most pedig élénkpiros intenzív vérzés volt, teljesen tiszta “csomómentes” és 3 napig tartott. A kérdésem az lenne hogy csináljak tesztet, van esély rá, hogy mégis baba van a dologban, vagy úgyis csalódnék, mert biztos a negatív eredmény?
  Elnézést a hosszú leírásért, válaszát előre is nagyon köszönöm!

  1. Mivel a vérzés nem a megszokott módon zajlott, és 3 napon belül el is múlt, még van esély, hogy fennáll a terhesség. De a vérzés miatt, ha pozitív is a teszt, érdemes orvoshoz fordulni, ott kiderül, minden rendben van-e.

 8. Kedves Gabi!
  Nem nagyon tudok kihez fordulni, ezért kérek tanácsot. Lassan fél éve próbálkozunk a párommal babaügyben. Már mindent felfedeztem magamon, amit eddig nem is figyeltem. Általában rendszeresek a ciklusaim (24-26 nap). De idén (2015-ben) már másodjára fordul elő, hogy menstruáció után nem múlnak el a pms tüneteim. Az első ilyen esetnél csak enyhe mellduzzanat volt, kicsit örültem is neki, hogy becsapott a menstruáció, végül a 15. napon megjött. Szaladtam utána orvoshoz, aki kérdezte minek mentem, nincs semmi baj most rendes ciklusom van, próbálkozzunk. Most is kb. a várt/nem várt időben jött meg, 25. napon. Kicsit elkeseredtem. 2 napig rendes volt, görcsöltem ahogy szoktam, 3. nap délutánra szinte teljesen elmúlt. 4-5 napig azért szokott tartani. De a legfurcsább hogy a melleim úgy maradtak és 3 napja rettenetesen fájnak. Forrónak érzem magam, de nem vagyok lázas. Az előző ciklushoz képest ma lennék a 30. napon. Gondoltam miért ne csináljunk egy tesztet, persze negatív. Szóval nem tudom mi lehet velem, ráadásul idén már másodszor,csak most intenzívebben. Olyan érzésem van mintha bármelyik pillanatban megjönne. Kérdésem vagyis inkább elméletem: elképzelhető, hogy az első vérzéssel, csak elmegy a babakezdemény, és csak ezután jön meg rendesen? Vagy még mindig lehet remény hogy babás vagyok? Vagy natúr a hormonok szórakoznak velem? (bár nem tudom miért) Előre is köszönöm, és elnézést ha valami balgaságot kérdeztem, de nincs semmi kedvem még egy megvető “minek jött” fogadtatáshoz.

  1. Általában nem alaptalanok az ilyen érzések. Ha most csak enyhe vérzés jelentkezett, 3 napon belül elmúlt, akkor még szóba jöhet a terhesség. Én mindenképp csinálnék még egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ezt a több részletben lezajló vérzést én sem tudom mire vélni, de én úgy gondolom, a korai vetélés is erős, minimum normál menzesz jellegű vérzéssel járna.

   1. Köszönöm a választ, ma csináltam egy tesztet: negatív. Tünetek még mindig fennállnak, mostmár enyhe hányinger is csatlakozott. Várok mi lesz. Még egyszer köszönöm.

 9. Kedves Ágnes!
  Már jó ideje (8 hónapja) nem szedek fogamzásgátlót. Párom külföldön dolgozik így 2-3 hetente találkozunk 1-2 hétre. Januárban a mensim késett 12 napot, viszont előtte 4 hónapon keresztül szinte napszak pontossággal mindig azon a napon jött meg. Tesztet csináltam 2-t is. Negatív. Majd most a menstruáció előtti napokban (egy hét kb.) tudtunk találkozni. A mensim ismét késett 5 napot. Általában 5-6napos a barnafolyással együtt. Most viszont csak 2 napig volt vérzésem, majd 1 napig szinte semmi, aztán pedig 2-3 napig barnafolyás.
  Ön szerint lehetséges ez a terhesség alatt így? Tesztet még nem csináltam.

  Köszönöm válaszát :) Szép napot!

 10. Kedves Doktornő! Lehet nem jó helyre írtam a kérdésemet, de szükségem lenne a segítségére és a megnyugtató szavakra! Tegnap voltam a 20 hetes Uh-n, ahol kiderült hogy 1 héttel kisebb a baba! Nagyon megijedtem és aggódok, szeretnék megnyugodni!
  Számított terhességi kor: 20+4
  UH( mért) kor: 19+4

  És ezek az adatok kerültek a lapomra:
  BPD: 47,4 mm
  HC: 170 mm
  AC: 146 mm
  FEMUR: 20,3 mm
  HUMERUS: 27,1 mm

  Azon kívül mindene megvan,és ép, a szíve is tökéletes 1426min ver és 331g, mindene zárt működik! De nagyon megilyedtem hogy ezek az adatok rosszak! Bár ha akkora nagy gond lett volna gondolom mondta volna az ultrahangos orvos és visza hívott volna! De kérem nyugtasson meg hogy nincs baj és szépen fejlődik a baba

  1. Ja és még azt elfelejtettem hozzáírni hogy én is elég alacsony vagyok és a férjem még nálam is alacsonyabb valamivel, a férjem is 50cm-vel született és én is, ezt lehet örökli és azért kisebb Uh szerint? Remélem nem kell aggódnom ! Ma már napközben is érzem néha mozogni, esténként meg minden nap nyugalmi állapotban! Gondolom akkor nagy baj nem lehet!

  2. Ebben a terhességi korban teljesen normális 1 hét eltérés a baba mért és a terhességi kor alapján számított értékek között, hiszen a fogantatás időpontját nem tudhatod biztosan, ami alapján az értékeket számolják.

 11. Sziasztok nekem 6 napot kèset ma jôtt meg :mùlt hònapban pedig 1 hetet ….lehetek ìgy terhes mèg (hànyingerem ès fejfàjàsom van,szùr a hasam)

  1. Ha a menzesz enyhébb, mint a megszokott, és 3 napon belül elmúlik, akkor még szóba jöhet a terhesség. De ha hosszabb is volt, és mégis bizonytalan vagy, mindenképp érdemes tesztelni. Előfordul, hogy a vérzés ellenére terhességről van szó.

 12. Sziasztok tudnátok segíteni mink a páromal tervezük a babát együtt voltunk mens alati napokon és az ötödik napon rózsaszín volt egy kicsit szerintetek terhes lehetek köszi a segítséget előre is

  1. Ennyiből nehéz lenne megmondani. Érdemes tovább próbálkozni, és ha már késik a menzesz, akkor tesztelni. Néhány (főleg menzesz közbeni) alkalomra nem érdemes alapozni!

 13. Olyan kérdésem lenne hogy már több mint egy hónapja fáj a mellbimbóm és sötétebb lett és 2 hónapja csak egy napra betegedtem meg ettől még lehetek terhes?

  1. Ha a menzesz jelentősen enyhébb, mint általában és nem tart tovább 3 napnál, az utalhat terhességre is. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet!

   1. Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy a menzeszem általában 34-35. napra szokott megjönni, de februárban 28 napra jött meg, majd márciusban vagyis most nagyon sokat késett (45. nap) és 19-én jött meg. A vérzésem az első 2 napba eléggé erős volt, de a 3. napra szinte teljesen elmúlott és épp, hogy látszódott valami, most a 4. napon is pár csepp van. A melleim ilyenkorra már nem szoktak fájni és nem szoktak megduzzadni, de most még mindig érzékenyek és mindig meg van duzzadva. Én úgy érzem, hogy sikerült a baba a peteérésemkor, de a menstruációm elbizonytalanított.. Szerintetek lehet valami, vagy nincs baba és próbálkozzunk tovább? (Tesztet még március 7-én csináltam és az akkor még negatív volt).

 14. Kèrdesem az lenne, hogy februar honapban 17 napot kèsett, majd megjott. 2 negatív teszt eredmeny lett. Most mar 4 napja kèsik… Holnap veszek tesztet. Ma reggeltol hányingerem van. Mièrt van ez?
  Eddig pontos volt a menstruaciom max 1 napot kèsett, de most nagyon nem èrtem miert van. Megszakitasosan vedekezunk, mivel trombozisom volt.
  Köszönöm válaszát!

  1. Lehetséges, hogy már az a sokkal később jelentkező menzesz sem a szokásos volt. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet, és lehetőleg reggeli első vizeletből.

 15. Nah szóval nekem az lenne a problémám hogy február 21.én kellett volna meg jonnie . de nem jott meg. Így 03.02-án csinaltam egy tesztet ami pozítív lett!! Tegnap pedig (03.06- án) barna folyás jott, mar meg verzes is meg gorcsolok mint mikor megjön.
  Mi lehet a baj???

  1. Terhesség során a vérzés vetélésre utalhat. A legjobb ilyenkor orvoshoz fordulni. Sok esetben ilyenkor nem vetélésről van szó, de orvos nélkül ezt nem tudod kizárni.

 16. Kedves Gabi!

  Hasonló kérdéssel fordulok Önhöz.
  22.én kellett volna megjönnie. 25.én csináltam egy – tesztet, délután megjött de 27.én már nem volt egész nap semmi majd 28.án egy kis pecsételés. Lehetséges hogy babát várok. Tesztet azóta nem csináltam, de fáradság, fejfájás azóta jelen van!
  Előre is köszönöm!

 17. En azt szeretnem kerdezni, hogy lefekudtem a baratommal legutoljara multhet elotti penteken es mai napig nem jott meg, de volt hogy fajt a hasam es ilyen barnas foltok voltak az alsomon. Ez ugye nem jelenti azt hogy terhes vagyok?

  1. Nem tudom, mennyit késett már a menzeszed, de ha nem védekeztetek, vagy bizonytalan, hogy sikeres volt-e a védekezés (pl. csak megszakítással), akkor mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet!

 18. Üdvözlöm!
  Lenne egy olyan kérdésem , hogy ebben a hónapban ugyanazon a napon jött meg mint a múlt hónapban szóval rendesen, annyi a különbség hogy most nem rendesen, három napja van meg és barnásan és nem így szokott meglenni, eltér az eddigitől. Lehet szó a terhességről?
  Köszönöm.

 19. Februar 19.en megjott eloszor kisse barnas volt de masnapra élénk piros és sok volt, aztán 21.én nap elejen nem volt meg delutan meg igen es még 3napig. 18.an csinaltam egy tesztet Negativ!! A legfontosabb kerdes: hogy a kieresedett mell utalhat masra, nem csak a terhessegre?

  1. Mivel a vérzés elhúzódott, nem túl nagy a terhesség esélye. A melleken megerősödő erek a terhesség mellett a menzesz kísérő tünetei is lehetnek. Kiválthatja több dolog is, akár egy lázas betegség is. De ha a terhességet illetően bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy tesztet!

 20. Kedves doktornő!

  Február 19-én kellett volna megjönnie de 6 napot késett. A mellem fàjt,kemény volt és a derekam is majd le szakadt. Február 23-án megjött de mára már alig van meg( február 25) és élénk piros színe van. Csináltam aznap tesztet is mielőtt megjött de negatív lett. Ettől még lehet terhességről szó? Válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel :Zsuzsi

 21. Kedves doktornő!

  Február 19-én kellett volna megjönnie de 6 napot késett. A mellem fàjt,kemény volt és a derekam is majd le szakadt. Február 23-án megjött de mára már alig van meg( február 25) és élénk piros színe van. Csináltam aznap tesztet is mielőtt megjött de negatív lett. Ettől még lehet terhességről szó? Válaszát előre is köszönöm.

  Zsuzsi

  1. Kedves Doktorno!

   Fogamzastablettat szedek mar feleve,azt hallottam normalis ha utana a menses 2-3napos.A tabletta vegig szedese utan mindig rendszeresen 2napra ra meg szokott jonni a mensesem.Viszont most 2napot kesett es mas allagu kevesebb mennyisegu volt a ciklus,1napig tartott.ez normalis?most kicsit faj a hasam meg a derekam.terherbe lehet esni ha szedek rendszeresen(sose felejtettem el illetve hagytam ki) szedem.megriasztott kicsit,eloszor az hogy kesett masodjara az hogy 1napos volt.mi tevo legyek?mit tanacsol?
   Valaszat elore is koszonom!

   1. Bár kicsi az esélye, de előfordulhat a terhesség. Hasmenés, hányás, antibiotikum kúra is befolyásolhatja a fogamzásgátló tabletta hatékonyságát. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 22. Én azt szeretném kérdezni hogy minden hónapban késik max 10 napot de ez már évek óta… 6-8 körül kellett volna megjönnie de nem jött meg, 6.-a előtt úgy 1,5 héttel amikor eggyütt voltunk a párommam nem védekeztünk.Tesztet csináltam de pár nappal az együttlét után.(negatív lett) azóta nem csináltam megakartam várni hogy megjön e a hónap elején. Nos ma jött meg, 20.án nemvárt időpontban. De pár tünetet ami a terhességre utal már korábban észrevettem mielőtt megjött volna.Lehetek így még terhes? Csak NÉHA görcsölök a menstruáció idelye alatt,de most igen. Köszönöm segítségét!

  1. Ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, nem tart tovább 3 napnál, akkor még szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha a megszokott módon zajlott a vérzés, színe, állaga, mennyisége, időtartama nem tért el a szokásostól, akkor minimális a terhesség esélye.

 23. Jó napot.Mink másfél éve próbálkozunk a páromal.Minden úgy működik ahogy kell a páromnál is minden rendben.A menstruaciom is pontos!Oktoberben el kezdtem szedni a clostilbegitet decemberben mikro vetélésem volt így az orvosom javaslatára 2 hónap gyógyszer pihenőt tanácsolt.Janusrban meg is jött a menstruaciom időben jan.18-án de csak 2napig tartott.Úgy volt ha most februárban 15én megjön ujra el kezdem szedni a menzesz 3ik napjától a clostilbegitet de nem jött meg nem is volt semmi jele annak hogy megfog jönni csak annyi hogy a gyomor szájam fájt nem volt étvágyam.Már kezdtem örülni hogy összejött így csináltam 18án szerdán tesztet ami negatív lett de nem csüggedtem mert azt mondtak korán csináltam de sajnos 19én csütörtök kora reggel alhasi görcsökre ébredtem elmentem WC-re és megjött

 24. Szeretném megkérdezni,hogy lehetséges-e a terhesség,ha most február 10-én jött meg a mestruációm,két napig tartott.14-én reggel volt egy rózsaszìn folyás.azóta meg szúrkálnak a petefészkeim.A ciklusom szerint 23-25 között kell,hogy legyen peteérésem.

 25. Szia
  Én azt szeretném kérdezni hogy fél éve nem szedem a gyócert,és nem jött meg több mint egy hete, tesztet csináltam többet negatívak,és ma megjött kicsit, lehetek terhes.Mikor érdemes még tesztet csinálni?

  1. Ha a menzesz enyhébb, mint általában, és nem tart tovább 3 napnál, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes megismételni a tesztet.

  1. A ciklus utolsó napjaiban kisebb esélye van a teherbeesésnek, de biztosan nem lehet kizárni. Ha a menzeszed enyhébb, mint általában, 3 nap alatt elmúlik, vagy valami terhességre utal, mindenképp érdemes tesztet csinálni.

 26. Jó estét!

  Én november végén volt az ex barátommal az utolsó aktusom, azóta pár napos eltéréssel minden hónapban megjött,most fefebruár elején is,ami 4 napos volt,így múlt héten csinaltam sajnos tesztet még csak, mert beleultettek a fejemb, hogy lehet az.vagyok és lehet már a 11.hétben,csináltam 2x,de mind a kétszer negatív lett, bár azóta az alhasam fáj kicsit mióta elmúlt. Válaszát előre is köszönöm.
  :(

  1. Ha a menzesz színe, állaga, mennyisége normális volt, és ezt megelőzően se tartott hosszabb ideig, akkor én már nem aggódnék. Kivéve, ha többször voltak együtt védekezés nélkül is. Ha bizonytalan, érdemes lenne minél előbb nőgyógyászhoz fordulni, ahol egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

 27. Ugye, legutobb irtam, es januar 10.en volt az eset mert nem vedekeztunk, viszont nem ment el, aztan az 51.oraban bevettem az esemeny utanitablettat. 22-én jött meg. Teszt is negativ, tabletta meg menstruacio plusz negativ teszt mellett is lehetek terhes?

 28. Jonapot! Olyan kerdesem lenne, hogy januar 22.en megjott es normal verzes volt, 4-5 napig tartott, es a teszt is negativ, de megis erzekelek tuneteket, félek mert nem szeretnék babát MÉG. Kérem segítségét. Köszönöm

 29. Kedves Doktornő!

  Pár napos eltérésekkel, 30-35 naposak a ciklusaim – miután egy éve abbahagytam a fogamzásgátlót. Babát tervezünk pár hónapja, eddig még sajnos sikertelen. Viszont február 2-án megjött (30nap után) de csak egy napra, majd másnap icipici barna volt már csak, aztán semmi nem volt, Majd a mai napon ismét kevés barnázás. Az elvégzett teszt negatív lett tegnapi napon. Azonban jó pár napja étvágytalan vagyok, nem szívesen eszem, a szagokat elég intenzíven érzem, hasamban néha fura érzésem van(nem fájdalom), a testhőm szinta folyamatosan 37 felett van. Újabb tesztet fogok csinalni pár nap múlva orvosom javaslatára. De mégis bizonytalan vagyok, vajon lehet-e akár ez terhesség, csak később mutatja majd ki a teszt? (Ha pedig negatív akkor mi az oka ennek, és hogyan tervezzem ezek függvényében az újabb “próbálkozást” a termékeny napok szempontjából? Hogyan számítható ehhez a “rövid” menstruációhoz képest a peteérés?)
  Köszönettel

  1. Ha továbbra sem jelentkezik a normál menzesz, valóban érdemes pár nap elteltével újra tesztelni. Ettől függetlenül most lehet, hogy felesleges a számolgatás, most lehetnek spontának, hiszen már lehet, hogy ott van a baba, csak még a teszt nem mutatta ki.

 30. Jó napot… Kérdésem az lenne hogy nekem január 19.én kellett volna megjonnie de késett 18napot.. Tesztet csináltam még a 19.e után… Negatív lett és ma meg ilyen barnás pirosas valami jön… Akkor most mit tegyek..? Segítsen… Köszönöm

 31. Jo napot nekem ojan problemam van hogy ,januarban voltam egy sracal vedekeztunk es ki hagyot egy egesz honapot viszont februar elso heeteben meg jot es nekem amugy is harop napnal kevesebet rartot a mensesem de most 2 napig sem tartot az elso par praban normalis volt de asztan 1-2csep jot es barnas volt meg fura az alaga nincs semi tunetm lehetseges hogy, terhess vagyok ???

 32. Kedves Gabi!3.napja késik a mensim és a terhességi teszt pozitiv lett tegnap este.Most reggel viszont jelentkezett a menstruációs vérzés.Tegnap még csak halvány rózsazsínes volt most reggelre viszont erősebb mint a rendes menstruáció idején.Köszönöm!

  1. A pozitív teszt 99%-ban terhességet jelent. Ha ezután mégis vérzés jelentkezik, az sajnos vetélésre is utalhat. Ha a vérzés enyhe, 3 napon belül elmúlik, akkor általában nem jelent gondot, a beágyazódás is okozhatja. Ha elhúzódik és görcsök is kísérik, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

 33. jo napot. lehetek e terhes ha meg volt a menszeszem 18án de egy kicsit szédülők és néha egy enyhe hányingerem van már 5 éve vagyok a páromal de edig még ijet nem tapasztaltam és már nagyon szeretnék babát???

 34. jo napot. lehetek e terhes ha meg volt a menszeszem 18án de egy kicsit szédülők és néha egy enyhe hányingerem van már 5 éve vagyok a páromal de edig még ijet nem tapasztaltam és már nagyon szeretnék babát

  1. Ha a menzesz a megszokott módon zajlott, színe, állaga, mennyisége nem tért el a megszokottól, és 3 napnál tovább tartott, akkor nem sok esélye van a terhességnek. Viszont ha nem így volt, vagy a fenti tünetek miatt mégis terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 35. Kedves Gabi!

  Olyan kérdéssel fordulnék hozzád, hogy lehetek-e terhes,ha 2 napot késett, de ha megnyomom a mellbimbóm 1 csepp el őtej jön. Szédülök, hangulatváltozásom van, étvágy változás, mellfeszülés, alhas növekedés. Segítségét köszönöm!

  1. Ha 2 nap késéssel megjött, akkor nem sok esély van a terhességre. Viszont ha enyhébb volt, mint általában, és nem tartott tovább 3 napnál, akkor érdemes egy teszttel próbálkozni.

 36. jo napot!Parommal babat szeretnenk,vedekezes nelkul szeretkezunk,peteereskor voltunk egyutt,mar kb.ket hete barna folyasom van,lehet e szo terhessegrol?

  1. A barna folyás nem utal terhességre. Ha nem múlik, emiatt érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Viszont ha más is terhességre utal, és már késik a normál menzesz is, akkor érdemes terhességi tesztet csinálni.

 37. jó napot ! már pár hete rosszul vagyok hányinger/hányás , az ízlelésem megváltozott , gyakori vizelés a menzeszem késett 4 napot de ma reggel megjött viszont ugyan úgy vannak a tünetek és most nem tudom mi a helyzet

  1. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet, főleg, ha a vérzés enyhébb volt, mint általában és rövidebb ideig is tartott, mint a megszokott.

 38. Jonapot nekem olyan problemam van hogy 3 honapja probalkozunk a parommal es ugye aszt hittuk eleinte hogy terhes vagyok rosszul voltam hanyingerem volt meg ilyenek 3- hetre ra csinaltunk tesztet de negativ lett es meg is jott de azota is vannak a rosszul letek es 1- het java reszt kemeny a hasam es a parom mondta hogy nott is kicsit de mindig megjott rendszeresen es ezert szeretnem kerdezni hogy lehet e attol meg terhesseg ?? Elore is koszonom

  1. Ha a menzesz pontosan megjött minden alkalommal, nem volt semmi különös, színe, állaga, mennyisége nem tért el a szokásostól, és nem múlt el 3 napon belül, akkor elég kicsi a terhesség esélye. Viszont ha valami fura volt a vérzés során, akkor előfordulhat a terhesség. Érdemes lenne a tesztet megismételni, vagy nőgyógyászhoz fordulni, ahol egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

 39. Kedved Doktorno!!
  Olyan kerdessel fordulok onhoz hogy ket honapja a menzeszem nagyon keves barnas vöröses es kb 3 napig tart. Hanyingerem neha van.. hatam viszon neha nagyon faj.. a megszokottnal többet járók pisilni. . A fejem is fajdogal… neha nem nagyon erzem jol magam… a mellem is szurkal neha.. a menzeszem 2-3 napot mindig kesik.. de most 5 napra rá jött meg.. parommal miutan elszokott fogyni a gyogyszerem egyutt szoktunk lenni ugy hogy belem megy el.. na szoval ön szerint lehetek terhes.!!??
  Válaszát előre is köszönöm! !
  Tisztelettel: viki

  1. Előfordulhat, de ha pontosan, kihagyás nélkül szedi a fogamzásgátlót, kicsi az esélye. De ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>