Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

Comment navigation

  • Mimi 20

    2020. június 19. péntek

    Üdvözlöm Doktornő !
    Olyan gondom lenne, hogy 3 nappal előbb jött meg a vérzésem viszont csak 1,5 napig volt, enyhébb volt mint szokott. Utána 1napig semmi. Következő nap enyhe barnázás. Mitől lehet ilyen ? Esetleg baba is közbe szólhatott ? Csináljak egy tesztet hétvége fele ? Egyáltalán érdemes reménykednem ?!
    Válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2020. június 27. szombat

      Ha időközben nem jelentkezett mégis a megszokott intenzitású menzesz, akkor mindenképp érdemes tesztet csinálni.

      • Kitti

        2020. július 28. kedd

        Kedves doktornő!
        A menzeszem 24 helyett 22-én pecsételéssel kezdődött majd rendesen megjött 1,5 napig tartott majd utána 3 napig hol volt pecsételés hol nem wc papíron. Majd teljesen elmúlt. Enyhe görcs volt utána csak szurkálást éreztem pár napig hol jobb hol bal oldalt. Ez normális? Az első 3 nap erős hányingerem volt utána napokig szédültem. Mára elmúltak egyes tünetek fáradtnak érzem magam sokszor. Tegnap teszteltem délután de sajnos negatív lett érdemes újra tesztelnem vagy várjam meg a 6.-át akkorra van időpontom nőgyógyászatra. ?

        • Ilona

          2021. január 23. szombat

          Üdvözlöm doktornő!
          Azt szeretném kérdezni hogy lehetek e terhes? Megjött két nap késéssel de kevesebb volt és két nap alatt elmúlt. A második nap szinte semmi se volt igazából… Nagy hangulatingadozásom van, fáradt vagyok folyamatosan.

          • Vida Ágnes

            2021. január 23. szombat

            Ennyiből nem lehet megmondani, a menzesz mennyisége és hossza néha magától is változik (pl. időjárásváltozás hatására is akár), ha úgy gondolod terhes vagy, a teszt vagy az orvosi vizsgálat tud biztosat mondani.

  • Bukovics Krisztina

    2020. június 10. szerda

    Jónapot Dr. Nő nekem olyan kérdésem lenne hogy megjött 5 én a menstruációm de ilyen sötétebb vörösespiros 3 napja barnáztam de mar tegnap el is mult es igy csak 4 naoig volt menstruációm! Azért kérnem a segítségét hogy mitől lehet ez? Mert nem volt meg ilyen
    Kesobb fogant volna meg a baba vagy mas problema?

    • Gabi

      2020. június 27. szombat

      Ha a vérzés jelentősen enyhébb, mint a megszokott, nem tart tovább 3 napnál, akkor lehetséges, hogy terhességről van szó. Ha bizonytalan, esetleg ebben az esetben is érdemes lehet csinálni egy terhességi tesztet.

    • Ilona

      2021. január 23. szombat

      Jó napot!
      Azt szeretném kérdezni hogy az előváladéktól teherbe eshetek e?

  • henriettaa

    2020. május 31. vasárnap

    Szép estét Dr, nekem egy olyan kérdésem lenne hogy emben a honaba meg volt 4 én es sajnos megint meg jöt de csak két napig tartot lehetséges hogy terhes vagyok mert a melleim is fájnak nagyon de nem tudom kérem segicsen 🙁

    • Gabi

      2020. június 07. vasárnap

      Ha a menzesz nem tartott tovább 3 napnál, jelentősen enyhébb, volt, mint a megszokott, akkor lehetséges, hogy a beágyazódás tüneteként jelentkezett vérzés. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Kitti

        2020. június 23. kedd

        Kedves doktornő!
        Érdeklődnék, hogy ebben a hónapban késett a menzeszem 2 napot a 3. Napra megjött. Majd 2 napig meg volt es szinten a 3 napra délutánra mint amit elvágtak megszűnt a menzeszem. Állhat terhesség a háttérben? Nem érzek tüneteket. Annyi hogy úgy érzem mindig jól lakott lennék. Nem kívánom a kaját. A menzeszem mindig normalis szokott lenni 28 napos. Éves vizsgálataim mindig rendben voltak. A mellem szokott viszketni hébe hóba . Párommal nem védekezünk. Köszönöm a választ.

        • Gabi

          2020. június 27. szombat

          Mindenképp csinálnék egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Claudia

      2020. június 24. szerda

      Szép estét Doktornő!
      Elég rendszertelen a menstruációm de ilyet még soha nem tapasztaltam magamon ezelőtt! Június 3ikán múlt el a menstruációm, és 4ikén, 15én meg 22-ikén együtt voltunk párommal. Viszont 22ikén éjszaka szokatlan nagyon nagyon nagyon halvány rózsaszínes alíg látható folyásom volt. 23ikára (mai napra) felerősödött a „vérzés” és pecsételek igazából. A színe átment barnába és a nőgyógyászom azt mondta hogy semmi probléma nincsen (cisztára gondolt) és terhességi jel sem látható. Viszont most éjszakára már alíg lehet megint látni a „vérzést”. Lehet hogy beágyazódási vérzés volt és a doktor úr azért nem láthatott semmit, mert ultrahanggal nem látható még a terhességem? Bizonytalan vagyok nagyon sajnos.. és nem tudom, hogy mitévő legyek. Köszönöm a válaszát!

      • Gabi

        2020. június 27. szombat

        Terhesség korai szakaszában előfordulhat, hogy még ultrahangon nem fedezik fel a terhességet. Kb. a következő menzesz idején, természetesen, csak ha nem jön meg mégis, érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • K Luca

    2020. május 18. hétfő

    Kedves doktornő! Ha már kétszer is megjött normalis időben, változatlan módon a megszokott időben. Az elmúlt két hónapban.
    De pár napja elkezdett fájni a hasam, faj a mellem és megnőttek. Olyan mintha menstruáció jonne, de még nem várom az e hónapit. Milyen problémák léphetnek fel ez esetben? Mennyit várjak?

    • Gabi

      2020. május 19. kedd

      A leírt tünetek utalhatnak terhességre, ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet, de lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha már a menzesz késik néhány napja, az egy újabb tünet, akkor már mindenképp célszerű tesztelni.

      • Zsuzsanna

        2020. május 22. péntek

        Jó napot doktornő! Szeretnék kérdezni menstruáció előtt hajszál vékony csík volt halvány május 9 én volt vérzésem 2 napig tartott ,rá 2 napjára csináltam megint 2 csík volt de nem egyből mutata ki terhes lehetek köszönöm előre is

        • Gabi

          2020. június 07. vasárnap

          A pozitív tesztek 99 %, hogy valóban terhességet jelentenek. Ha a 2 napig tartó enyhe vérzést követően nem jelentkezett normális menzesz, mindenképp érdemes lenne bejelentkezni nőgyógyászhoz.

    • Kitti

      2020. június 22. hétfő

      Jó napot dr.
      Lenne egy olyan kérdésem, hogy párommal nem védekezünk direkt és 17-én kellett volna megjönnie késett így 20-án jött meg. De 3 napig tartott. Az eslő nap igen csak görcsöltem úgy tűnt hogy rendes menzeszem van csak gyengébb volt mint szokott. Van esély a terhességre? vagy nézessem meg magam nincs -e vmi hormonális bajom. (Sose volt gondom a menzesszel mindig 28 napos volt. Az éves vizsgálatokon mindig minden rendben volt. 4 hónapja próbálkozunk és ez az első hogy nem normális a mensim. Mitől lehet ez?

  • Brigi

    2020. május 09. szombat

    Kedves Doktornő!Érdeklődni szeretnék hogy március 13 án jött meg.25 napra jön meg mindig a párommal 26 án voltunk együtt.!Április 7-én megjött előtte nap vettem egy tesztet negatív volt!Majd 16-20ig végig együtt voltunk.Majus 3án kellett volna megjönnie én vettem tesztet 27-én 29-en negatív volt.Viszont 4 én már pozitív!Akkor az április hónapba eshettem teherbe?
    Vagy még márciusba?

    • Gabi

      2020. május 19. kedd

      Ha áprilisban megjött 7-én, akkor nagy valószínűséggel utána eshetett teherbe. A terhesség korát április 7-étől fogják számítani. De az első ultrahang vizsgálaton kiderül, ha mégis idősebb a magzat.

      • Xy

        2020. május 29. péntek

        Elnézést hogy itt kérdezek

        2 hete voltam a barátnőmmel és védekezzünk is
        Hétfőn kezdet mensizni(időben)
        De a mellebol kis mennyiségű váladék jött ez minek a jele lehet ?
        Lehet hogy terhes ?

        • Gabi

          2020. június 07. vasárnap

          Ez a váladékozás nem jellemző terhességi tünet. Ha más nem utal rá, kicsi az esélye, hogy terhességről lenne szó.

          • Kitti

            2020. június 22. hétfő

            Jó napot doktornő!
            Lenne egy olyan kérdésem, hogy párommal nem védekezünk direkt és 17-én kellett volna megjönnie késett így 20-án jött meg. De 3 napig tartott. Az eslő nap igen csak görcsöltem úgy tűnt hogy rendes menzeszem van csak gyengébb volt mint szokott. Van esély a terhességre? vagy nézessem meg magam nincs -e vmi hormonális bajom. (Sose volt gondom a menzesszel mindig 28 napos volt. Az éves vizsgálatokon mindig minden rendben volt. 4 hónapja próbálkozunk és ez az első hogy nem normális a mensim. Mitől lehet ez?

            • Gabi

              2020. június 27. szombat

              Előfordulhat, hogy valóban terhességről van szó. mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Barbara Mike

        2020. május 30. szombat

        Kedves doktorno, majus 1 en volt menstruaciom, ma 30 an kellene megjonnie, de mar egy hettel ezelott voltak menstruacios fajdalmaim, mellfeszules, ugyn, barnazas ket napig. A hom harom nappal ezelott 37 volt ket harom napig. Lehet hogy terhes vagyok?

        • Gabi

          2020. június 07. vasárnap

          Lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Ha nem jött meg közben mégis, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Vanessa

    2020. január 20. hétfő

    Joestét ! Lenne egy kérdésem ! Par nappal hamarabb jött meg mint ahogy szokott, mielőtt megjött volna a jobb hasam alja fájt , puffadás , mellfájdalom , es iszonyatosan fáj a derekam . Mellette hányinger és van hogy össze vissza eszek mindent van hogy egyáltalán nem kivánok semmi ételt . Csináltam egy tesztet de sajnos negativ lett 🙁 . Ma volt a 4 edik nap hogy megvolt de mar szinte semmi epp hogy van valami inkább barnás szinü . A kérdésem az lenne hogy lehetek terhes ? Köszönöm a választ

    • Gabi

      2020. január 21. kedd

      Alap esetben ha a vérzés gyengébb, mint a megszokott és nem tart tovább 3 napnál, akkor lehetséges, hogy a beágyazódás tüneteként jelentkezett csak a vérzés. Ha a vérzés azóta elmúlt, a terhességre utaló tünetek viszont továbbra is jelentkeznek, érdemes egy másik tesztet csinálni, de mindenképp reggeli első vizeletből.

      • Markovicsne Akopjan Bettina

        2020. április 10. péntek

        Kedves Doktornő, Marcius 18 àn volt az utolso menszeszem, innentől nem vèdekeztünk a fèrjemmel, elötte mig vèdekeztünk, rendszeres menszeszem volt 28 napra. Most valami nem stimmel, ilyen mèg soha nem volt. 20 napra az utolso menszesz utàn 2 napig vèreztem alhasi görcsökkel, de nem sokat, betètet sem kellett volna cserèlnem, csak higeniai okobol muszàly volt. 3.napra teljesen elmult. A „menszeszem”miert jöhetett meg 1 hettel korabban ès ilyen keves es csak 2 napig? Lehetseges ezek utan még terhessègre gyanakodni? Vagy pont ebben az egy honapban alakulhatott igy?

        • Gabi

          2020. május 06. szerda

          Lehetséges, hogy a beágyazódás tüneteként jelentkezett a menzeszre emlékeztető, de annál enyhébb vérzés. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes tesztet csinálni.

  • Kinga

    2019. szeptember 12. csütörtök

    Kedves Ági!

    29 éves a párommal megszakítással védekezünk (nem bánnánk ha össze jönne ezért) a lényeg hogy meg volt a menzeszem szokás szerűen aug. 14-17-ig nekem mindeg erős mensesem van ez is ilyen volt elég sötét és bő majd jött a peteérés amit mindig megérzek ilyenkor általában émelygek és fáj a fejem az ovulációm utolsó napja körül voltunk együtt párommal (átlag 27 napos ciklus) a rosszul létem utána sem szűnt és az esedékes menses előtt már 8 nappal folyamatosan mindjárt megjön érzésem volt eszméletlen erős hányingerrel és hangulat ingadozással párosulva csináltam tesztet bár tudtam még korai lesz természetesen negatív lett az esedékes előtt 4 nappal még mindig nem szűntek meg a tünetek újra teszteltem szintén negatív lett… Majd a 2 nappal hamarabb megjött de a szokottnál sokkal kevesebb és rózsaszínes a tünetek továbbra is fent állnak nem görcsölök már 5.napnál tartok(ez szintén nem megszokott) hányinger ugyanúgy előfordul fejfájás szintén..
    Létezhet hogy mégis terhes lennék vagy csak pms?

    • Gabi

      2019. szeptember 23. hétfő

      Az enyhébb és nem pontosan érkező menzesz utalhat terhességre, viszont mivel elhúzódik (3 napnál tovább tart), nem teljesen egyértelmű. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes újabb teszttel próbálkozni, vagy a tesztek eredményétől függetlenül is bejelentkezni nőgyógyászhoz. Ott egyértelműen kiderül, terhesség áll-e a háttérben.

  • Fodor Renáta

    2019. szeptember 08. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    Előző hónapban meg volt majd nem pontosan 2019.08.08.-án
    Nekem általában 2-3 napot késik de most a 2019.09.01.-én kellet volna meg jönni e de 7 napot késet csináltam tesztet de negatív lett és meg jött 2019.09.08-án nekem soha nem késett ennyit most nagyon fáj a hasam alja.Nem éreztem semmit hogy meg kellene jönni nem fáj a hasam, se a mellem , nem voltam ingerült azt észre vettem hogy fel vagyok fujódva de nagyon .Viszont éhes vagyok egyfolytában,meg persze kívános.

    Köszönöm segitséget.

    • Fodor Renáta

      2019. szeptember 08. vasárnap

      Az kérdésem hogy lehetek így terhes hogy meg van a menstruációm! Igazából nem igazán értem ezt hosszú időt ami kimaradt. Ma reggel a férjem is meg én is megdöbbentünk hogy ilyen sokáig nem volt meg és meg jött meg mondom az őszintét már szeretnénk kisbabát és ezért volt váratlan a helyzet ma reggel.

      • Gabi

        2019. szeptember 08. vasárnap

        Ha a mostani vérzés enyhébb, mint a megszokott, akkor még lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Ha a vérzés 3 napon belül el is múlik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Gabi

      2019. szeptember 08. vasárnap

      Érdemes figyelni, hogy ez a mostani vérzés más-e valamiben, mint az eddigiek. Ha sokkal kevesebb, mint a megszokott, és 3 napnál nem tart tovább, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

    • Kovács-Márton Kata

      2019. szeptember 14. szombat

      Kedves Doktornő!
      Mindig pontosan jön meg a ciklusom!Ebben a hónapban ami feltünt,nagyon fel vagyok puffadva,nagyok a melleim,folyamatosan éhes vagyok,sokat pisilek,sokat fáj a fejem..Már keztünk reménykedni a párommal,hogy baba van a pocakomba,de sajos ebbe a hónapba is megjött pontosan.Amit észrevettem,hogy az első nap szinte semmi nem volt,azt hittem el is múlik,ma már kicsivel több van….
      Nem fáj a derekem,nem kínzott meg ez a ciklus most,mit szokott..Hasam alja fáj,meg a petefèszkemet érzem..
      Lehet mèg remény,hogy van baba a pocakomba?

      • Gabi

        2019. szeptember 23. hétfő

        Ha a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, és 3 napon belül el is múlt, akkor lehetséges, hogy a vérzést a beágyazódás okozta. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

    • Markovicsne Akopjan Bettina

      2020. április 10. péntek

      Kedves Doktornő, Marcius 18 àn volt az utolso menszeszem, innentől nem vèdekeztünk a fèrjemmel, elötte mig vèdekeztünk, rendszeres menszeszem volt 28 napra. Most valami nem stimmel, ilyen mèg soha nem volt. 20 napra az utolso menszesz utàn 2 napig vèreztem alhasi görcsökkel, de nem sokat, betètet sem kellett volna cserèlnem, csak higeniai okobol muszàly volt. 3.napra teljesen elmult. A „menszeszem”miert jöhetett meg 1 hettel korabban ès ilyen keves es csak 2 napig? Lehetseges ezek utan még terhessègre gyanakodni? Vagy pont ebben az egy honapban alakulhatott igy?

  • Pető Jánosné

    2019. augusztus 13. kedd

    Kedves Doktornő. A segítségét szeretném kérni.
    25 éves vagyok és házas. A férjemmel nagyon szeretnénk babát csak egy kicsit nehézkes. A Júniusi havim kimaradt ( Akkor mentem férjhez és betudtam annak hogy idegesség miatt nem jött meg.) Júliusban megjött normálisan viszont most augusztusban pozitív lett a terhességi teszt de együttlét csak júniusban volt azóta nem (egészségi okok miatt). 3 vetélésen vagyok túl. Az augusztusi menzeszem 1 hete késik.
    Mit tegyek? Semmit nem értek már.
    Előre is köszönöm mihamarabbi válaszát.

    • Gabi

      2019. augusztus 17. szombat

      A pozitív teszt nagy valószínűséggel terhességet jelez. Mindenképp érdemes lenne bejelentkezni nőgyógyászhoz. Ott egyértelműen kiderül, mi a helyzet. Lehetséges, hogy már júniusban sikerült a terhesség.

  • Anikó

    2019. augusztus 09. péntek

    Tisztelt Doktornő!
    Utoljára a menstruációm június 28-án volt meg, 6 napig tartott. Az utolsó 3 hónapban 35 nap körüli ciklusaim voltak. Július 21-én volt az ovulációs tesztem pozitív. Augusztus 4-én kellett volna megjönnie, de csak pecsételés volt. Akkor tájt volt 3 halvány, de jól kivehető pozitív terhességi tesztem. Augusztus 7-én megjött de nem úgy mint szokott. Jóval kevesebb, görcsök nélkül, augusztus 9-én, ma meg már szinte el is múlt. Csak annyira volt darabos, mint eleve szokott. Csináltam egy tesztet, ami viszont negatívat mutatott. Voltam 7-én orvosnál, aki progeszteront írt fel, 1 hét múlva kontroll. Korai terhesség gyanú. A papíromon még az állt, hogy zárt méhszáj, és megvastagodott méhnyálkahártya.
    Van esély még rá, hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2019. augusztus 17. szombat

      Igen, mindenképp! Remélhetőleg a kontroll is megerősíti ezt! Drukkolok!

  • Aniko

    2019. augusztus 07. szerda

    Tisztelt Dr nö .tanácsot szeretnék kérni. 41 éves vagyok junius 27 in volt az utolso menstruácom utána semi vettem teszet 3 is abbol az 1sö negativ de utána csináltam még 2 öt az pedig pozitiv de sajna a mai napon elkeztem vérezni rendesen .az a kérdésem igy is fennállhat e a terheség ? Van idöpontom az orvosomhoz de csak egy hét mulva adig nem tudom .várom válaszat köszönöm elölre is .

    • Gabi

      2019. augusztus 17. szombat

      A pozitív tesztek 99%, hogy valóban terhességet jeleztek. Viszont a vérzés, főleg, ha erős, utalhat vetélésre. Ilyen esetben érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, akár az ügyeletes rendelésre is.

  • Supatek Patricia

    2019. július 20. szombat

    Üdvözlöm! (22 éves)
    Valami nagyon aggaszt, Júniusban 2 szer mensiztem, ebben a hónapban 8 napig volt meg!
    De nekem mindig 5 napig tart. De az 5-en szinte már semmi nincs. Most várom mi lessz jövőhónapban. Természetesen próbáljuk összehozni a babát! Esetleg lehet ez az oka hogy próbálkozunk? (Mert ez elött nem volt ilyen soha) vagy milyen oka lehet még? Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2019. július 28. vasárnap

      Ha a menzesze átlagos időszakonként jelentkezik (kb. 28 naponként), akkor teljesen normális, hogy hó elején és végén is éppen menstruál. Érdemes inkább ezt figyelni, feljegyezni mindig az első napot, és azt figyelni, hány nap telik el az újabb menzesz jelentkezéséig. A 8 nap még nem extrém hosszú vérzés, akkor sem, ha általában 5 napig szokott tartani. Ezt több dolog is okozhatja, ennyiből nehéz lenne megmondani.

  • Zsoltnè22

    2019. július 09. kedd

    Joestet!dr nő
    Csinaltam.ma egy tesztett de negativ lett de azota se jott mesruaciom meg sőtt elmult egy napig volt csak most teljesen ketsegbe vagyok esve ..,nem tudom hogx mit tegyek orvoshoz felek menni ha meg vizsgal nögyogyaszatilag akor felek hogx baja lesz a babanak ha van mer lett negativ a teszt valami velememye esetleg hogx mitol lehet ez

  • zsoltné22

    2019. július 06. szombat

    jonapot dr nö
    olyan kérdesem lenne hogy próbálkoztunk a ferjemel babaval van 2,5 eves kislányuk de ő vele ilyen panasz nem volt, 1 nap nem jöt semi csak halványan inkább rozsaszinu valami látszott a wc papiron masnap volt de megsem olyan volt amilyen szokot es kevesebb is volt es masnap semi es nekem 5 napig tart a verzesem es meg azotta se volt semi meg a wc papiron sem igy vetem tegnap elott egy tesztett de nagativ lehetseges hogy terhes vagyok csak nem tudja kimutatni???

    • Gabi

      2019. július 07. vasárnap

      Előfordulhat, hogy az enyhe vérzés a beágyazódás tünete volt. Ha időközben nem jelentkezik mégis normál menzesz jellegű vérzés, érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Alexandra

      2019. július 27. szombat

      Jònapot Dr Nő! Az èn problémàm az lenne hogy elég rendszertelen a menstuaciom de most julliusban kètszer is pecsèteló vèrzèsem van ròzsaszìnes babát tervezzuk a pàrommal.. de a terhessegi teszt nem mutatja hogy terhes lennek.. mi lehet velem? Vàlaszàt elõre is köszönöm

      • Gabi

        2019. július 28. vasárnap

        Ha már hosszabb ideje (több, mint egy hónapja) nem jelentkezett a szokásos menstruáció, csak ez a rózsaszínes vérezgetés, akkor valóban lehet akár terhesség is a háttérben. Ebben az esetben érdemes újabb tesztet csinálni, de mindenképp reggeli első vizeletből.

      • Edina

        2019. szeptember 16. hétfő

        Tisztelt D.no!
        Elnezest hogy ilyennel zavarom.
        A parommal babat szeretnenk.. Nem reg kiderult hogy vesekove volt neki ami elzarta a hugycso vezeteket.
        Befolyasolhatta ez a rossz sperma kepet?
        Valaszat elore is koszonom

        • Gabi

          2019. szeptember 23. hétfő

          Elvileg a kettő nem függ össze, de érdemes a kezelőorvosnál érdeklődni.

  • Barbi

    2019. május 31. péntek

    Dr Nõ az lenne a kérdesem pcos àlapitotak meg es most a verzesem nagyon gyenge lehetek terhes nagyon szeretnénk kisbabàt

    • Gabi

      2019. június 01. szombat

      A pcos egyik tünete is lehet a gyenge vérzés, bár a terhesség sem kizárt. Ilyen esetben gyakori, hogy nehezebben sikerül a teherbeesés.

      • Edina

        2019. szeptember 19. csütörtök

        Tisztelt D. No!
        Mikor megjott a menstruaciom fel napig rendesen volt. Utanna pedig egyre kevesebb.. A harmadik nap utan pedig csak csipp-csepp barnazas.
        Eddig ugy szokott lenni hogy a 4.dik napig rendesen jon, es az 5-6 nap kezd el tisztulni

        • Gabi

          2019. szeptember 23. hétfő

          Ha 3 napon belül elmúlt, enyhébb volt, mint a megszokott, és terhességre gyanakszik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Zsoltnè22

      2019. július 25. csütörtök

      Syasztok
      Voltam dokinal 18 an o aszt irta a papira korai grav? Es hogy menyek visza 1 jen
      Mehnyalkahartyat mondta iletve mutata utrahangon hogy meg van vastagodva szerintetek van baba

  • Fruzsi

    2019. május 31. péntek

    Kedves Dr.nő! Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnènk babát ès próbálkozunk a párommal. Múlt hónapban 21napra jelentkezett vérzés most a 27 napon járok és semmi jele. Érzékeny a mellem és jó étvágyam is van,faj a hasam is és folyasom is több lett. Csináltam tesztet reggeli vizeletből de negatív lett. Lehetek ettől még terhes? Válaszát előre köszönöm!

    • Gabi

      2019. június 01. szombat

      A negatív teszt ellenére nem kizárt a terhesség. Ha időközben nem jelentkezik mégis a menzesz, néhány nap elteltével érdemes újabb tesztet csinálni.

      • Fruzsina21

        2019. június 13. csütörtök

        Kedves doktor no ! Csináltam itthon egy tesztet halvanyan kijött a második csik ..elmentem orvoshoz ott is csináltak tesztet de az negatív lett ! Meg jött a menstruaciom ! Arra vagyok kíváncsi H attól hogy megjött és ha tényleg terhes vagyok megmarad a baba ?? Vagy csináljak a menstruaciom után tesztet ??

        • Gabi

          2019. június 16. vasárnap

          A teszten a második csík 99%-ban valós terhességet jelent. Ha a terhesség során vérzés jelentkezik, azt több dolog is okozhatja, de sajnos a vetélést sem lehet teljes biztonsággal kizárni. Ha a vérzés nem erős, nem tart tovább 3 napnál, akkor lehetséges, hogy a beágyazódás tünete, és a terhesség továbbra is fejlődik. Viszont ha normális színű, állagú, erősségű vérzés jelentkezik, ami 3 napnál tovább is eltart, akkor kicsi a terhesség esélye. Akkor érdemes újabb teszttel próbálkozni, ha valamilyen tünet mégis terhességre utal.

  • Nagyné Makra Angéla

    2019. május 18. szombat

    Kedves Doktornő!
    Férjemmel már több mint 1 éve próbálkozunk babával, eddig sikertelenül.
    Viszont a mostani menstruációm kicsit furcsa, ilyen még nem volt. Szóval május 15-én megjött, majd május 17-én hajnalban arra ébredtem, hogy nyilaló, szúró fájdalmam van a jobb oldali petefészkemnél, ami egész nap tartott kisebb kihagyásokkal,a menstruációm el is múlt délutánra. Természetesen jövő héten megyek orvoshoz. A kérdésem az lenne valyon most megtőrténhetett a csoda vagy akár más is okozhatja a ezt?
    Válaszát köszönöm szépen 🙂

    • Gabi

      2019. május 20. hétfő

      Az enyhe és rövid ideig tartó vérzés, utalhat terhességre, főleg, ha nem jellemző, hogy kevés vérzéssel és rövid ideig tart a menzesz. Drukkolok!

  • Poczok beatrix

    2019. április 23. kedd

    Hello lenne egy kerdedem hogy nekem volt mar mestruaciom mert marcius 9 megjot 12 elmult most aprilis 2 an megjot 3napig volt meg es es utana ra tiznapra voltam a parommal es honap vegefele meg szurkaltvolna jobb oldali hasaljam es ja es meg valemelyk nap regel felkeltem kavet nem birtam meginni es roggton menntem hanyni de csak fel oraig tartott ez a hanyinger es van eselye hogy teherbe esek es vagy az vagyok?

    • Gabi

      2019. május 04. szombat

      Ha az együttlét során nem védekeztek, akkor igen, van esély a terhességre. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • S.Vivien

    2019. március 16. szombat

    Kedves doktornő!
    Októberben,16hetes terhesen sajnos elvesztettük kisfiúnkat.
    Azóta gyenge,max.3napig tartó menstruációm van.Rákszűrésen minden rendben volt.
    Ebben a hónapban 28.napra jött meg a „menstruációm”,tojásfehérje állagú és színű,minimális vérrel,és ez szinte csak a wc papíron látszik,betétet szinte feleslegesen használok.
    Ön szerint ez jelentheti azt,hogy újra összejötta baba,vagy esetleg valami nőgyógyászati probléma állhat a háttérben?
    Köszönöm válaszát:
    Vivien Németországból

    • Gabi

      2019. április 19. péntek

      Ha a következő menzesz várható ideje körül jelentkezik vérzés, de jelentősen enyhébb, mint a megszokott, az utalhat terhességre. Ilyenkor a beágyazódás okoz enyhe vérzést, ami nem tart tovább 3 napnál, és enyhébb a szokásos menzesznél. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Aggódó 31

    2019. február 22. péntek

    Kedves Doktornő.
    1 éve próbálkozunk a férjemmel a babát illetően. 2 hónapja 32.napra megjött, majd 1hetre rá 6napon keresztül 1napi kihagyásokkal pecsételő vérzés mutatkozott. Következő hónapban 35.napra jött meg, 1,5 hétre rá ismét 2napig pecsételő vérzés. Most ott tartok, hogy 2nap múlva esedékes a következő menst…. Ami remélem mostmâr nem lesz. Oka mi lehet ezeknek a tüneteknek?
    Ui;
    (Két hete voltam orvosnál, aki még nem látott babára utaló jelet hasi uh-n, de 1hete vissza kellett volna mennem, hátha már van jele, de sajnos nem volt időm orvoshoz menni)

    Köszönöm válaszát

    • Gabi

      2019. március 03. vasárnap

      A leírtak alapján nem egyértelmű, mi okozza a pecsételő vérzést. Találgatás lenne, bármit írnék. Mindenképp érdemes lenne ismét felkeresni a nőgyógyászt, aki a vizsgálatok és az előzmények ismeretében pontosabban be tudná határolni, van-e valamilyen probléma, és ha igen, mi az, milyen kezelés, megoldás lehetséges.

    • Enci

      2019. április 29. hétfő

      Kedves doktornő.6 nap helyett 3napott tartott a menzeszem,csináltam tesztet de negatív. Émelyges,hanyinger utóbbi napokba.Esetleg van okom reménykedni?

      • Gabi

        2019. május 04. szombat

        Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy újabb tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Bt

      2019. május 17. péntek

      Sziasztok. Lenne pàr kérdésem. Minden honapban ossze vissza jon meg a menstruaciom akkor honnan tudom hogy terhes vagyok ?es ha meg jon akkor honan tudom hogy terhes vagyok? Ha meg jon akkor mikor kell csinalni a tesztet?

      • Gabi

        2019. május 20. hétfő

        Ha nem pontos a ciklusa, nem jelentkezik a menzesz kb. 28 naponként, akkor az semmiképp nem normális. Legtöbbször ilyen esetben nehezebb is a teherbeesés. Célszerű ilyenkor kivizsgáltatni, mi okozza a rendszertelenséget, bizonyos esetekben kezelhető probléma áll a háttérben. Viszont ha nem (vagy nem megfelelően) védekeztek az (egy vagy több) együttlét során és bizonytalan, vagy esetleg terhességre utaló tünetek jelentkeznek, akkor mindenképp érdemes terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Zsurbej Enikő

    2019. február 02. szombat

    Szép estét Doktornő. A párommal Január 4 edikén voltunk együt és azóta furcsán érzem magam fáj a mellem a hátam meg ijesmi és jóval hamarabb meg jött a menstruáció mint kéne 18 adikán 19 edikén vér foltok voltak a bugyimon 20 adikán meg meg jött de nem ugy mint szokott nem olyan erősen. A kérdésem az lenne hogy terhesség alatt van olyan hogy menstruáció. Köszönöm a válaszát majd.

    • Gabi

      2019. február 21. csütörtök

      Terhesség során is előfordulhat vérzés, ez ilyenkor semmiképp nem menstruáció. A legelső időszakban, okozhatja a vérzést a beágyazódás is. Nagyjából a következő menzesz idején jelentkezik, viszont általában jelentősen enyhébb a vérzés, mint a szokásos, és nem tart tovább 3 napnál. Ha erre gyanakszik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • Monika

        2019. szeptember 05. csütörtök

        Kedves doktornő
        Nekem az lene a kérdésem június 23megvolt a mensím de július ba 18jott egy nagyon kicsi rózsaszín vèrzès de csak 2napig most pedig agusztus 4megjot és nm tudom milehet most

        • Gabi

          2019. szeptember 08. vasárnap

          A dátumok lehet, hogy kicsit összekeveredtek. Ha eddig nagyjából pontos volt a ciklusa, nem volt jellemző a késés, most viszont a rózsaszínes 2 napos vérzés óta nem volt a megszokott színű, állagú, erősségű menzesze, akkor előfordulhat, hogy terhesség áll a háttérben. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Friderika

    2019. január 15. kedd

    kedves doktornő!

    férjemmel szombaton voltunk úgy együtt. Majd mai nap (kedd) barnás pecsételésem/vérzésem van pedig nem most kellene megjönni-e. ennek mi lehet az oka?

    • Gabi

      2019. január 19. szombat

      Előfordulhat, hogy együttlét során kis sérülés keletkezik a hüvelyfalon, ami pici vérzéssel járhat. Néhány csepp vér is teljesen megváltoztathatja a hüvelyváladék színét. Elsősorban erre gondolnék, de ha többször is előfordul, vagy a vérzés erősebb, nem csak pecsételés, és nem múlik el 1-2 napon belül, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Menstruáción kívül több dolog is okozhat vérzést, de orvosi vizsgálat nélkül sajnos nem lehet megállapítani, hogy mi áll a háttérben vagy szükség van-e kezelésre.

  • Bettina

    2019. január 05. szombat

    Jó napot doktornő. Az a kèrdèsem lenne hogy 2 ès fèl hónapja probàlkozunk pàrommal baba ügybe.ès december 7-8-9 Akkor volt elvileg peteèrèsem együtt is voltunk utàna kèset a mensim 2 napot majd megjött de csak 3 napig tartot ami fura volt utána december 28-29-30-31-1 együtt voltunk most meg màsodik napom hogy hànyingerem van ha kajàra nèzek roszul vagyok. Àllandoan aludnèk .Szèdelgek és rosz a közèrzetem. Lehetek terhes ?? 🙂

    • Gabi

      2019. január 19. szombat

      Igen, lehetséges a terhesség. Ha még eddig nem tesztelt, mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet! Már az is lehetséges, hogy a 3 napos, fura vérzés sem menzesz volt, hanem a beágyazódás tünete.

  • Puporkáné zakkai nikolett

    2018. december 24. hétfő

    Kedves doktornő. Nekem ojan problémám van hogy három napig fáj a hasam gőrcsőltem vér ijen barnás volt de nem sokáig utána elmúlt őtődik nap meg újra jelentkezett a vérzés tőbb a vérzés néha darabos kicsit de vetem 2 tesztet mind 2 terheségett utal hogy most akkor lehet e aggódni ojan mintha menstruálnék kicsit fáj a hasam???

    • Gabi

      2018. december 31. hétfő

      Ha a tesztek pozitívak, az szinte biztos, hogy terhességet jelent. Ha terhesség során vérzés jelentkezik, ami ráadásul darabos és még fájdalom is kíséri, az vetélésre is utalhat. Ez így viszont csak egy tipp, orvosi vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, pontosan mi is okozta a vérzést. Ha továbbra is tart a vérzés, vagy csak bizonytalan, mindenképp érdemes mielőbb felkeresni egy nőgyógyászt.

  • Vida adrienn

    2018. december 11. kedd

    Kedves doktornő !Megjött a menszeszem de nem olyan volt mint szokott lenni teljesen más volt rózsaszín és nagyon keves volt kicsit tovább is tartott mint szokott!csináltam tesztet és pozitív lett ,😊nekem az lenne a kérdésem hogy van olyan hogy fals pozitív teszt?!Számomra hihetetlen hogy végre sikerült de még nem merem magam bele elni ,orvoshoz már van idopontom!köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      2018. december 20. csütörtök

      Ha pozitív a teszt, az 99%, hogy valóban terhességet jelez. Drukkolok!

  • Luszy

    2018. november 25. vasárnap

    Kedves Doktornő! Utolsó, normális menstruációm október 4-én jött meg. Ciklusaim 35 naposak, maximum 1-2nap eltérés elō szokott fordulni. (menstruáció hossza 5 nap)Férjemmel nagyon szeretnénk már babát.két hetes késésnél, és egy csomó negatív teszt utân felkerestem a nőgyógyászom. Semmi tünetem nem jelentkezett, a derékfájàst és a késést leszámítva. Megultrahangozott, és 90%ban mondta, hogy terhes lehetek, mivel grav gyűrűnek tűnő képződményt és nyk vastagodást látott. Elkuldott vervetelre is, de a hcg m 0,17 volt. Ez gondolom negatív 🙁 Most, 16 nap késéssel, nov 22 én megjött, barnás, pirosas vérzés, mostanra el is múlt. Derekam még most is fájogat, néha a farcsont tájékán, néha a vesék irányába. Tele vagyok kérdésekkel, nem tudom, hogy mi történt velem, a menteszem sose kesett előtte ennyit. De ha terhes lennek, akkor miert nincs semmi tunet? Se a teszt, se a vérvétel során, se hányinger…?

    • Gabi

      2018. december 04. kedd

      Az UH alapján valószínű a terhesség. Ott egy kontroll vizsgálat során biztosan kiderülne, mi lehet a háttérben. Mivel azóta csak rövid ideig tartó vérzés jelentkezett, teljesen nem zárnám ki a terhesség esélyét. Viszont az is előfordulhat, hogy esetleg valóban terhességről volt szó, ami viszont nem fejlődött tovább.

  • Vivien Holozsi

    2018. november 06. kedd

    Hello Dr nő
    Segítségedet szeretném kérni párommal már3-4 honapja próbálkozunk babát csinálni és eddig még nem sikerült menstruációm rendszeresen megjött de most egy héttel hamarabb jött meg de viszont érzem hogy nagyon fáradt vagyok nincs semmi erőm és emelygek amikor fel kelek az ágyból menstruációm darabos de mindig is az volt de tehetetlen vagyok két napja mikor fel kelek emelygek és fáradt vagyok nem csinltM meg tesztet mivel megjött két nappal amikor kezdődött az émelygésem (sosem fájt semmim a derekamon kívül menszesz előtt ezért most ez az egész új nekem szerinted lehet ez a terhességi jel, nagyon szépen köszönöm a választ további szép napot

    • Gabi

      2018. december 04. kedd

      Ha a menzesz enyhébb volt, mint a megszokott, rövidebb ideig is tartott, és a terhességre utaló fáradság, émelygés továbbra is jelentkezik, érdemes egy tesztet csinálni. Előfordul, hogy a menzesznek hitt vérzés valójában a beágyazódás tüneteként jelentkezett.

  • Krisztina

    2018. november 03. szombat

    Tisztelt Doktornő!
    6hónappal ezelőtt méhen kívüli terhességem volt,a bal pete vezetèket el kellett távolítani. Akkor menstruációm után egy héttel csináltam tesztet,mert fájtak a melleim és fáradékony voltam. Pozitív lett,3+ost mutatott.. 2hónapja kezdtem újra próbálkozni,mert hagytam időt a testemnek.
    Most megjött a menszes, előtte csináltam tesztet,ami negatív lett,de fáradékonyság és mell fájdalom fennáll. Menszes előtt egy héttel lehetett kb ovum,mert lázmérő akkor mutatott magasabb hőmérsékletet… nemsokára csinálok mindenképpen tesztet. Kérdés, hogy mennyi az esélye annak, hogy újra méhen kívüli terhességem lesz?(akár most, akár bármikor)

    • Gabi

      2018. november 04. vasárnap

      Konkrét számot nem tudok mondani, viszont az előzmények miatt, csak a megnyugtatás miatt is érdemes minél hamarabb nőgyógyászhoz fordulni. Az orvos biztosan pontosabb tájékoztatást tud adni abban is, hogy mennyi esélye van egy újabb méhen kívüli terhességnek.

  • Agnes

    2018. október 15. hétfő

    Kedves Doktornő ! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy a menstruáciom nagyon gyenge a megszokotthoz képest ! Mondhatni ilyen még nem tapasztaltam ! 2 nap volt csak , terhességi tesztet csináltam ami negatív lett , menstruáció előtt . Általában 29-31 nap között megjön most 32ra napra jött meg . Pár kapcsolatba élek . Ma voltam orvosnál de azt mondták hogy holnap vissza hívnak ez ügyben , Angliába élek itt másképp működik az egészségügy. Esetleg a Doktornőnek van sejtése hogy mi lehet . Válaszát előre is köszönöm Üdv Ágnes !

    • Gabi

      2018. október 17. szerda

      A negatív teszt ellenére még nem zárnám ki a terhességet. Esetleg érdemes lenne csinálni egy újabb tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Krisztina

    2018. szeptember 17. hétfő

    Tisztelt doktornő

    Szeretném tudni lehetséges e, hogy babát várok mivel olyan menszeszem volt ami nem a szokásos mennyiség vagy is meg is jött volna meg nem is! Igaz 9 éve elvagyok kötve! Pont úgy volt meg mint ami a terhességeknél szokott színe is olyan volt! Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2018. szeptember 20. csütörtök

      Ezesetben minimális a teherbeesés lehetősége, de 100%-os biztonsággal nem merném állítani. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Adrienn

    2018. szeptember 02. vasárnap

    Kedves doktornő az a lenne, a barátommal augusztus 22 tol minden alkalommal védekezés nélkül csináltuk, szeptember elején kellett volna megjonni a menzesznek de csak 2 an jött meg, elsején csináltam tesztet ami negatív lett, a kérdés az lenne hogy lehetséges hogy babát várok, és persze éreztem görcsöket két napja gyakran jártam wcre és olyan fáradékonyság is van rajtam.. Köszönöm szépen előre is a választ

    • Gabi

      2018. szeptember 04. kedd

      Ha nem védekeztek, természetesen van esély a terhességre, a negatív teszt ellenére is. A menzesz jelentkezése már csökkenti az esélyt. Viszont ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, és nem is tartott tovább 3 napnál, akkor mindenképp érdeme lenne újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Julianna

        2018. október 11. csütörtök

        Kedves doktornő az lenne a kérdésem hogy a párommal voltam 30 kan és akkor nem is védekeztünk és el telt azóta 12 nap az az ma van a 12 napja és már vetem 2 tesztett de semmi
        És a keddig napon volt egy pecsételésem és tegnap is volt és rá a mai nap folyamán még is jött a menszeszem
        Ez mitől van ?
        De a párommal nem védekeztünk hanem még tortent az eset
        De nem megyek ki belőle ez mitől van kérem segítsen
        Vagy van olyan hogy még nem mutatja vagy valami hasonló lyesmi de már rá ha voltam a párommal 30 kan akkor már ki kellet volna mutatni 3-4 napon segítsen kérem koszonom!

        • Gabi

          2018. október 17. szerda

          Egyetlen próbálkozásra kár lenne alapozni. Még ha a legideálisabb időpontban történt is az együttlét, akkor is kb. 25 % a teherbeesés esélye. Egyáltalán nem ritka, ha nem sikerül azonnal teherbe esni. Ha a menzesze megjött, nem késett, nem jelentően enyhébb, mint a szokásos, nem múlik el 3 napon belül, akkor nagy valószínűséggel nem terhes. Viszont ha a vérzés enyhe, 3 napon belül elmúlik, érdemes újabb tesztet csinálni. A tesztek többsége kb. az együttlét után 12 nappal már kimutatja a terhességet.

    • Ni

      2018. szeptember 24. hétfő

      Üdv Dr. Nő. Elkeseredésemben írok. Párommal 2 éve próbálkozunk. Semmi baj nincs velünk. Átjárhato a vezetékem is. Sajnos a menzeszem senki nem tudta eddig beállítani.de most 15napja vérzek erőteljesen és a mellem 4 napja rettentően érzékeny. Növekszik es lüktet is. Kérdésem az lenne hogy így is van esély hogy babás vagyok? Vagy a vérzés miatt kizarhatom ezt?! Nem értem a testem és sajnos egyik doki sem tudott választ adni 🙁

      • Gabi

        2018. szeptember 29. szombat

        Az erős, elhúzódó vérzés miatt sajnos kicsi a terhesség esélye. Viszont ennyire hosszadalmas vérzés esetén mindenképp érdemes lenne mielőbb nőgyógyászhoz fordulni, nem kell megvárni, hogy elmúljon a vérzés, mivel más problémára is utalhat.

      • Agnes96

        2019. február 27. szerda

        Szèpnapot doktor Nő.
        Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy 2napja emelèskor vagy wc-zéskor barnás folyásom volt ès görcsöltem is tegnap elmentem nőgyogyászomhoz ès a babával minden rendben fejlődik 9. Hètben járok megnyugodtam viszont mára ugyan ugy wc-zèskor vagy emelèskor most vères folyásom volt alvadt darabokkal nem görcsölök. Mitől lehet ? Minden nap nem ártalmas a vizsgàlat vagy akkor is elmenjek?

        • Gabi

          2019. március 03. vasárnap

          Mindenképp érdemes visszamenni, inkább egy „felesleges” vizsgálat, mint hogy ne derüljön ki időben, ha valami gond lenne. Terhesség során a vérzést több dolog is okozhatja, és nem is csak méhen belülről eredhet a vérzés.

  • Evelin

    2018. augusztus 29. szerda

    Üdvözlöm. Bizom benne hogy kapok választ a kérdésemre. Furcsa dolog történt velem. Szóval párommal együtt vagyunk sűrün. Védekezni is megszakitással mert nem lenne gond a baba. Most egyik alkalom után furcsa érzés kapott el. Izomláz a gyomromnál. És mintha nem nedvesedtem volna egyáltalán. 3 hét alatt biztam 2 kg t azaz az étvágyam nőtt. Felvoltam puffadva. Mell fájdalom és folyamatosan fájt a fejem. Csináltam tesztet negativ lett. Megis jött a menstruációm egy nappal nem várt előtt de szakaszosan .még egy teszt negativ lett. 5 napig volt meg de volt hogy jobban és volt nap hogy egyáltalán semmi. És sötétebb vér volt. 4 napja elmult. A tünetek megmaradtak. A mellem eres és fáj . Etvágyam nagy.Viszont sűrű pisilés inger de alig kell pisilnem. A hasam kőkemény és nagyon puffadt és baloldalt szurka. Azaz érzékenyebb. Ma pedig émelygés is társult és egy barnás folyás. Cisztáról van szó vagy esetleg méhen kivüli terhesség? Nem tudom mitévő legyek annyira aggodom hogy rem€lem nem valami fertőzés. De ez a folyamatos hányinger meg a tünetek de negativ teszt. Bizonytalan vagyok. Várom válaszát !

    • Gabi

      2018. szeptember 04. kedd

      Elsősorban terhességre gyanakodnék a negatív tesztek ellenére is. Érdemes lenne esetleg másik fajta teszttel próbálkozni, mindenképp reggeli első vizeletből. Ha a tünetek továbbra is jelentkeznek, a teszt eredményétől függetlenül is érdemes lenne nőgyógyászhoz bejelentkezni.

  • Ani

    2018. augusztus 16. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Sokat olvastam a témában, és mindenhol mást és mást találok. nálam a következő a helyzet. A nőgyógyászom jelenleg 3 hetes nyári szabadságát tölti, ezért nem mentem még hozzá , megjegyzem, időpontot már kértem, hogy amint visszajön mehessek. A legutolsó normális! menstruációm július 15-én kezdődött rendesen 5 napig tartott plussz a 6. nap mindig van egy kis pecsételésem még. Babát szeretnénk, így nem védekeztünk semmilyen módon, és elkezdtem szedni egy terhesvitamint is. Augusztus 12-én „meg is jött” a menstruációm, viszont a vérzés mindössze 2 napig tartott és nagyon csekély mennyiségű volt ahhoz képest, mint amilyen szokott lenni. Ma (aug 16) Csináltam terhességi tesztet, de negatív lett. Ön mit mondana, mi miatt lehet, esetleg a terhesvitamin?? Ne várjam meg míg visszatér a szabadságról a nőgyógyászom, menjek el valaki máshoz? Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Ani

    • Gabi

      2018. augusztus 20. hétfő

      A terhesvitamin a vérzés idejét nem befolyásolja, ahogy a terhességi teszt eredményét sem. Mivel a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, és nem tartott tovább 3 napnál, még lehetséges, hogy valóban terhességről van szó, a negatív teszt ellenére is. Ha nem jelentkezik mégis vérzés, érdemes lehet egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha egyébként semmi panasza (pl. fájdalom, vérzés, görcsök) nincs, csak a vérzés tért el a megszokottól, nem feltétlen szükséges másik orvost keresni.

  • Karolina

    2018. augusztus 05. vasárnap

    Kedves doktorno! Az a kerdessel fordulok onhoz hogy elmult a 6hetes verzesem es azotta harom honap telt el es nem jott meg a havi menszeszem. Nekem ez a masodik szulesem volt.az elonel nem voltak ilyen problemak most viszont nem tudom hogy mittegyek. Csinaltam terhesegi tesztet de az negativ lett mivel a parom kulfoldon dolgozik 3honapja de eltunk nemi eletet mikor ithol volt.(bocsanat hogy ezt leirtam) nemtudom mitol lehet ez vagy mi a bajom 🙁 legyen szives kerdesemre valaszolni! Elore is koszonom szepen!

    • Gabi

      2018. augusztus 06. hétfő

      Szülés után ez természetes. Ha még a szoptatás is tart, akkor nincs semmi gond! Teljesen normális, ha a szülés után több hónap is kimarad. Valószínűleg ha már csökken a szoptatások száma, rendeződni fog a ciklus is. Ha hosszabb idő elteltével sem rendeződik (kb. fél év), akkor érdemes nőgyógyásszal megbeszélni a problémát.

  • Németh Georgina

    2018. július 26. csütörtök

    Kedves doktornő!
    8 hetes terhes vagyok, aminek nagyon örülünk! Mai napon kellett volna időben megjönnie. Múltkori menstruáció előtt is éreztem a mindjárt megjön érzést és a mostaninál is. Barnázás sem vérzés ne jelentkezik, csak ez az érzés. Ez mitől lehet? Normális, vagy keressem fel az orvosomat? Előre is köszönöm válaszát! Gina

    • Gabi

      2018. július 30. hétfő

      Ha csak az érzés jelentkezik, nincs vérzés, nincs görcs, nincs fájdalom, akkor jó eséllyel gond sincs. Ha van is enyhe kellemetlenség, ami pihenés hatására elmúlik, még az is természetes. Erős görcs, fájdalom, vagy vérzés esetén viszont mielőbb érdemes felkeresni az orvost!

  • Paula

    2018. július 23. hétfő

    Kedves doktornő  21 éves  vagyok és  el határoztuk  a parommal hogy babát szeretnénk  a múlt  hónap  25 ik voltam női  beteg  általában  rendesen 20 ik kelene meg jönnie  de mindig egy pár  nap késés  van július  6 ikatol volt az első  aktusaink  nem védekezünk   azóta  gyakrabban megy a vizeletem is  volt alhasi görcseim  is és  szédülés  és  olyan az orrom mint egy kütyüsé  kilométereken  is túl  meg érzem  ha valaki valami  finomat süt  vagy főz  20 ikan volt egy kis vérzésem  ilyen barnás  színű  de akkor el is múlt 22 ik visszont mar pírosabb volt de akkor is csak egy pár  csepp ma visszont iszonyatosan gorcsolt a hasam és  meg jött  rendesen de folyik ilyen vér kis darabkák  vagy nem is tudóm  hogy micsoda még  soha nem tapasztaltam ilyesmit csináltam  2 terhességi  tesztet is mind a kettőnél  1 egész  teljes csik és  egy halványabb   18-20 ik csináltam  a teszteket  még  nem voltam orvosnál  mivel szabadságon  van de  holnap ott lessz a rendelőben. Doktornő  azt szeretném  kérdezni  hogy akkor nem is voltam és  bem is leszek terhes? Köszönőm  a válaszát előre  is és  elnézést  kérek  a zavarásért  

    Üdvözlettel Paula 

    További  szép  napot 

    • Gabi

      2018. július 30. hétfő

      A tesztek eredménye pozitívnak tekinthető, tehát 99%, hogy volt terhesség. Hogy jelenleg is fennáll-e, azt nehéz lenne megmondani. Az erős vérzés és az alvadt darabkák vetélésre is utalhatnak. Remélhetőleg azóta az orvosnál kiderült, mi is a helyzet, és mi a további teendő.

  • Paula

    2018. július 23. hétfő

    Kedves doktornő junius 25-ik volt az utolsó mensim és a párommal már nagyon szeretnénk babát igy június 6 -ik volt az első aktusaink nem védekeztünk azóta egyre gyakrabban megy a vizeletem is volt alhasi gorcseim is szédülés most 20 ik volt egy kis vérzésem barnás de el is múlt folyamatosan ugy éreztem hogy neg kel jönnie a mensimnek 22 iken újra volt egy kis vérzésem de ez elenkebb pirosabb csak egy pár csepp volt de 23 ik meg jött rendesen nagyon gorcsolt a hasam sok nincs rajtam de ilyen vér szerű darabkák is vannak nagyon meg vagyok ilyedve orvosnal meg nem voltam mert szabadságon van és csak holnaptol lessz a rendelőben , akkor ezek szerint nem is voltam es bem is lesszek terhes ? Koszonom a valaszat

    • Gabi

      2018. július 30. hétfő

      Ha nem sikerült a teherbeesés rögtön az első hónapban, az még egyáltalán nem ad okot az aggodalomra. Általában azt szokták mondani, hogy ha kb. a következő menzesz várható időszakában jelentkezik ugyan vérzés, de sokkal enyhébb a megszokottnál, nem tart 3 napnál tovább, akkor még szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben érdemes a vérzés elmúlta után egy terhességi tesztet csinálni. Viszont ha a vérzés erős, eltart 5-6 napig, akkor minimális a terhesség esélye. Viszonylag gyakran előfordul, hogy valóban sikerült teherbe esni, de még mielőtt kiderülne, elhal a terhesség. Az ilyen jellegű korai vetélés menzesz jellegű (esetleg kicsit erősebb) görcsökkel, vérzéssel jár. Ha a vérzés nem húzódik el jelentősen, tehát kb. 1 héten belül elmúlik, nehéz is megmondani, hogy ez zajlott le, vagy egyszerűen a soron következő menzesz. Ha a vérzés azóta elmúlt, nincsenek panaszai, nem feltétlen kell orvoshoz fordulni. Jó eséllyel néhány hónapon belül sikerülni fog a vágyott terhesség.

  • Máté eniko

    2018. július 17. kedd

    Kedves doktornő nekem ezelőtti hónapban két napig tartót a menszeszem csináltam tesztet de negatív lett azóta még nem volt még menszeszem csináljak egy újabb tesztet mert nem reggeli vizeletbol csináltam a tesztet csináljak egy ujatt vagy menjek dokihoz válaszát előre is köszönöm

  • Fehér Gábor Lászloné

    2018. július 12. csütörtök

    Sziasztok! Sajnos most én olyan gondban vagyok hogy 4hetes terhes vagyok és görcsölök és mestruálok! Nem szeretném elvesziteni a kis babámat! Voltam tegnap korházban és azt monta az orvos minden terheség más ! És nem tetek semmit ! Én mit tegyek? 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

    • Gabi

      2018. július 12. csütörtök

      Minden orvos is más ezek szerint. Terhesség során, ha vérzés jelentkezik, az sajnos utalhat vetélésre. Ilyenkor célszerű orvoshoz fordulni, ahol egy vizsgálat során kiderül, hogy valóban erről van-e szó, vagy más okozza a vérzést. Sajnos ebben az esetben marad a pihenés, magnézium, magzatvédő vitamin szedése. Remélhetőleg hamar elmúlik a vérzés, de ha esetleg erősödik, elhúzódik, mindenképp érdemes újra (esetleg másik) orvoshoz fordulni.

  • Máté eniko

    2018. július 10. kedd

    Kedves doktornő azt szeretném kérdezni hogy megcsináltam a tesztet de negatív lett de viszont most ebben a hónapban még nem volt még és nagyon szeretnénk babát a párommal ezért nem szeretnénk több tesztet venni de észre vettem azóta magamon H a mellem nagyobb és fáj is és irital ha bármi hozzá ér ez eddig velemeg nem volt reggelente emelygek és szédülök is azt szeretném kérdezni hogy ön szerint meddig várjak még egy újabb tesztig??? vagy menjek egy vizsgálatra válaszát előre is köszönöm

  • Tímea

    2018. július 08. vasárnap

    Kedves doktornő! Áprilisban vetéltem el, és azóta már „zöld utat” kaptunk. Az ovulációm bizonyítottan a ciklus 28-29.napján volt, a cerwix nyákból ítélve. Azóta 13. nap elteltével teszteltem egyet, negatív lett, és pár óra múlva meg is jött. A színe barnás, nem élénk, és kevés is. Testhőm 36,8-37,10 között volt a napokban. Holnap veszek komolyabb tesztet, mert cickafark kúrát csinálnék. Ha holnap is negatív lesz, ön szerint elkezdhetem a kúrát? Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2018. július 09. hétfő

      Érdemes lenne megvárni, hogy a vérzés erősödik-e, elmúlik-e 3 napon belül. Ha továbbra is enyhe, és nem tart 3 napnál tovább, érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Máté eniko

    2018. július 08. vasárnap

    Kedves doktornő azt szeretném kérdezni hogy megcsináltam a tesztet de negatív lett de viszont azóta émelygésem van és szédülök reggelente ez mitől lehet válaszát előre is köszönöm

  • Máté eniko

    2018. július 01. vasárnap

    Kedves doktornő azt szeretném kérdezni hogy a menszeszem mikor írtam magának az két napig tartót ön szerint terhesség??

  • Máté eniko

    2018. június 29. péntek

    Kedves doktornő azt szeretném kérdezni hogy most ebben a hónapban megvolt a menszeszem 1jetol 4ig de most 28adikan ujra megjött de nem úgy ahogy kellene elsőnek rózsaszín majd halvány piros és most pedig barna velem még nem volt ijen térden lehet ?? Válaszát előre is köszönöm

    • Poczok beatrix

      2019. április 23. kedd

      Hello lenne egy kerdedem hogy nekem volt mar mestruaciom mert marcius 9 megjot 12 elmult most aprilis 2 an megjot 3napig volt meg es es utana ra tiznapra voltam a parommal es honap vegefele meg szurkaltvolna jobb oldali hasaljam es ja es meg valemelyk nap regel felkeltem kavet nem birtam meginni es roggton menntem hanyni de csak fel oraig tartott ez a hanyinger es van eselye hogy teherbe esek es vagy az vagyok?

Comment navigation