Folyás terhesség alatt

A terhesség alatt ijesztő lehet, ha bármilyen folyása van az embernek, de a legtöbb esetben ártalmatlan jelenségről van szó.

 Folyás terhesség alattHa a folyás színtelen, nagy mennyiségű és szagtalan, akkor nem kell aggódni, ez teljesen normális jelenség, a második harmadtól folyamatosan előfordulhat ilyen.

Ha a folyás fehér, és nagy mennyiségben egyik percről a másikra jelentkezik, nem akar múlni, akkor hüvelygyulladásról lehet szó, amit orvossal kell kezeltetni.

A különféle gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást, ilyen esetben színtelen vagy fehér, esetleg sárgás színezetű, és kellemetlen szagú a váladék. Ezt is minél hamarabb mutasd meg orvosnak, mert a terhesség alatt is gyorsan és hatékonyan kezelhető jelenségről van szó.

A barnás folyás terhesség alatt általában nem jelent jót. Az első harmadban hormonprobléma okozhatja, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz, ha a saját orvosod nem elérhető, akár az ügyeletre is, itt fel tudják írni azt a tablettát, ami megmentheti a babát.

A szülés előtti utolsó 1-2 hétben a barnás-véres folyás a nyákdugó távozását jelezheti, ami a szülés beindulásának első jele.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

568 Comments

  • Szilvi

    Reply Reply 2011. május 04. szerda

    Szia!
    Következő a problémám: 16 hetes kismama vagyok és a mai napon megijedtem egy kicsit mert egyik pillanatról a másikra nagyon bő színtelen vízszerű folyást tapasztaltam. Eddig is megvolt a folyamatos „nyirkos” érzés de elő elő fordul, hogy nagyobb mennyiségű folyás jeléentkezik. Ez nem lehet estleg magzatvíz? Ill. makacs gombás fertőzésem van, amire mindíg kapok gyógyszert, de az orvos azt mondta, hogy előfordulhat, hogy a terhesség alatt ezt nem lehet teljesen kikezelni! Mit javasolsz?
    Köszönöm a válaszod!
    Szilvi

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. május 18. szerda

      Ez teljesen normális a terhesség alatt, erről szól a bejegyzés is.

  • Zsófia

    Reply Reply 2011. május 02. hétfő

    Volna egy kérdésem én 8 hetes terhes vagyok, mindig nagyon felvagyok puffadva és fájdogál a hasam alja is, mintha beteg kellene legyek. Voltam 6 hetesen uh-n, de nem láttak semmit. Nagyon ideges vagyok, ez termézetes a puffadás nekem??

    • Gabi

      Reply Reply 2011. május 06. péntek

      Ha nem láttak semmit, de a terhesség tényét megerősítette az orvos, akkor lehetséges, hogy a terhesség egyik kellemetlen tünete a puffadás.

  • Böbi

    Reply Reply 2011. április 27. szerda

    Segítségeteket kérném!én egy 7-8 hetes kis mama vagyok ma voltam dél elött orvosnál aki mindent rendben talált,és a pici szíve is dobog a csöppségemnek 🙂 de amikor haza értünk el mentem pisilni és egy pici barnás,nyálkás váladék „jött belőlem”de különössen nem fáj vagy görcsöl a hasam,de eléggé félek hogy baja lehet a kis babánknak :'(…segítségeteket előre is köszönöm szépen ♥

    • Gabi

      Reply Reply 2011. április 28. csütörtök

      Ha hüvelyi UH-n voltál, az után előfordulhat ilyen kis váladékozás. Ha ez másnapra el is múlik, akkor nincs gond. Ha nem múlik, netán vérzésbe vált, akkor viszont mindenképp érdemes nőgyógyászhoz menni, mert az már vetélésre utalhat. Vérzés esetén sem mindig ez a helyzet, de jobb a legrosszabbat kizárni.

  • molnárné

    Reply Reply 2011. április 17. vasárnap

    Sziasztok!

    A kérdésem a következő lenne. Késett a mensesem, barnás pecsételés jött helyette, két tesztpozitív lett. Tegnap (16.-án) a nőgyógyász is megerősítette, kb. 4-5 hetes lehetek, két hét múllva megyek vissza kontrollra. Nem volt vizsgálatom csak uh. A barnás pecsételés azóta is tart, este felé szokot bővebb „folyni”. Én ezt mondtam az orvosnak, de nem kaptam rá választ, hogy mitől lehet, vagy baj-e. A neten ki azt írja, még nem gond, ki azt, hogy gond. Mit tegyek? Nagyon vágytam a babára és nem szeretném elveszíteni.
    Köszönöm a választ!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. április 23. szombat

      Mindenképp érdemes rá odafigyelni, de ha az orvos az ultrahangon mindent rendben talált, valószínűleg nem okoz gondot. Viszont ha ez a folyás még a következő vizsgálatkor is fennáll, kérdezz rá újra az orvosnál, mondd el, hogy aggaszt a dolog, akkor remélhetőleg nem hagyja figyelmen kívül.

  • Hannamária Nemere

    Reply Reply 2011. április 12. kedd

    Szex után rózsaszínezés vajon mitől lehet?
    Ha szeretkezés után mikor megtörlöm magam, a zsepi halvány rózsaszín lesz…vajon mitől lehet? fájdalmat nem érzek, de féltem a babát.
    8+4km

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. április 24. vasárnap

      Lehetséges, hogy méhszájseb okozza, vagy a hüvelyben egy kisebb sérülés. Ha mindig jelentkezik, vagy az együttlét után is elhúzódik órákig, akkor fordulj orvoshoz.

  • kismami

    Reply Reply 2011. április 09. szombat

    Kedves Ági!

    Szerdán leszek 12. hetes terhes. 11.hétig, kb 15. éves korom óta hol fehér, hol színtelen folyásom volt, két hete levette a doki a kenetet, eredmény szintén csak szerdán. Mivel mondtam neki a folyást (orvost váltottam, és első találkozásnál tisztáztuk, hogy vannak-e vmilyen gondjaim, stbstb. DE ismét váltani fogok, mert nem volt szimpi, kb. mintha egy darab hús lettem volna) Írt fel a biztonság kedvéért Pimafucint, 3 egymást követő estén kellett felhelyeznem, de rá párnapra, és ami azóta is tart, szalmasárga folyásom van, nincs viszketés és nics semmilyen szaga sem. Ha esetleg felfázás, gomba, vagy más bajom lesz, az kihat a babára, és árt neki?
    Igazi para-mami lettem, mert nagyon féltem, ő nekünk gyógyszeres kezeléssel és tüszőrepi szurival sikerült 🙁
    Válaszát előre is nagyon Köszönöm.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. április 16. szombat

      A gomba, ha nem kezelik, akkor koraszüléshez vezethet, de mivel te kaptál rá kezelést, nem kell aggódnod emiatt.

  • Nóra

    Reply Reply 2011. április 09. szombat

    Szia!
    Tegnap (pénteken) voltam nőgyógyásznál és hüvely folyásra klion kúpott kaptam, ma reggel teszteltem egy pozitívat. Folytasam a szedését vagy inkább hagyjam abba.
    avaálaszát köszönöm

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. április 23. szombat

      Folytasd és keresd fel mielőbb az orvosodat.

  • Csilla

    Reply Reply 2011. április 07. csütörtök

    Sziasztok!

    Terhességem 13 hetében járok.A 12 hetes ultrahangon az orvosom mindent rendbe talált.Igaz már múltak a tüneteim de remélem ez nem gond.1 évnek ezelőtt volt laparoszkópos epekő műtétem, a kérdésem az lenne, hogy ilyen műtét után szülhetek simán vagy császározni kell? előre is köszönöm a választ.További szép napot nektek.Üdv:Csilla

    • Gabi

      Reply Reply 2011. április 14. csütörtök

      Teljesen normális, ha 12 hét elteltével már enyhülnek a terhességi tünetek. Laparoszkópos műtét után jó eséllyel szülhet természetes úton, de erre érdemes lenne rákérdezni a nőgyógyásznál.

  • Anzelma

    Reply Reply 2011. március 18. péntek

    12 hetes pár napos vagyok és az elejétől van barnázásom. A 10. héten erős vérvéssel korházba kerültem. Szerencsére a baba jól van. Duphastont szedem az elejétől már éppen az elhagyásánál tartok persze csak fokozat, orvodom tanácsára. Sajnos a vérzés óta erősebb a barnás folyás. A vérzést álítolag hematoma okozta. Meddig tarthat a barnázás? Lehret hogy végig kiséri a terhességem? Nagyon izgulok, nem lehet gond ha a gyogyszert elhagyom? Köszönök minden választ.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. március 25. péntek

      A haematóma nem ritka jelenség terhesség alatt, általában magától felszívódik. A Duphastont általában csak az első harmad végéig szokták szedni, tehát ha az orvos is ezt tanácsolja, fokozatosan el lehet hagyni.

    • Csillag19

      Reply Reply 2011. április 14. csütörtök

      Szia!
      Én ugyan így voltam, pontosan abban az időszakban és én is azt a gyógyszert szedtem.Mikor bementünk a kórházba, szembesültem vele, hogy igencsak nem egyedi eset vagyok.Ettől megnyugodtam valamelyest.Az egyik beteg tanácsára el kezdtem szedni a C vitamint, mivel ez az érfalakat erősíti.És láss csodát, 2 nap múlva el is múlt.Az orvosok szerint a babó nem tapadt jól, de ahogy növekszik, egyre jobban kitölti odabenn a felületet és nem lesz semmi gond.Nyugodj meg és boldog babavárást kívánok!!!38 hetes kismami 🙂

  • Petrik Rita

    Reply Reply 2011. március 17. csütörtök

    Szia! kb 5 hetes terhes vagyok, és tegnap óta megint barnázok, minimális ésvilágos. Mitől lehet ez???? volt már egy terhességem 2éve mi méhen kívűli volt. mit lehettenni? szedek kismama vitamint is. kösszi.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. március 17. csütörtök

      Ha nem múlik el ez a barnás folyás pár napon belül, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz menni.

  • Manoka

    Reply Reply 2011. március 15. kedd

    Szia. Azt szertenem kerdezni h en most koltoztem ki nemetbe es csutortokon leszek 16-hetes, h mikor kell menem ultrahangra ?

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. március 19. szombat

      itthon a 18. héten szokták csinálni.

  • Judyt5

    Reply Reply 2011. március 14. hétfő

    Tisztelt Vida Ági.
    37 hetes kismama vagyok.Ez a másodok terhességem.3 napja világosbarna folyásom van és néha kissebb-nagyobb rendszertelen fájásaim.Kérdésem,hogy ez a szülés kezdetének jelei lehetnek?Ez már a nyákdugo lenne?Én azt olvastam arrol,hogy az kocsonyás,zselés állagú és rózsaszinű,véres.De nekem nem olyan mert csak világosbarna.Válaszát elöre is köszönöm.Tisztelettel Judyt

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. március 24. csütörtök

      A barnás folyás a méhszáj nyílásának a jele lehet, de ez nem szükségszerűen jelenti ez azt, hogy már a nyákdugó is távozott. Ez akár hetekig is eltarthat így, de mindenképpen említsd meg az orvosodnak is.

  • Manocska

    Reply Reply 2011. március 10. csütörtök

    Szia!
    25.hetben vagyok,de mar szinte az elejetol kezdve folyasom van,aminek enyhe sargas szine van,es relativ eleg sok is.de a doktorno szerint ez semmi komoly.igaz csak vizelet vizsgalatot vegeztetett,de egyre jobban kezdek parazni igy kozeledve a vege fele.A mehemmel emigy minden teljesen rendben.Szerintetek mit csinaljak?…
    Koszi a segitseget!

  • Beatrix

    Reply Reply 2011. március 09. szerda

    Szia! En 15 hetes kismama vagyok es feher folyäsom van de nem nagy menyisegben csdak mindennap olyan a bugyim. Ez nagy problema menjek vele orvoshoz vagy toväbbra is eleg a tisztasägi betet?

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. március 13. vasárnap

      Terhesség alatt a nagyobb mértékű átlátszó vagy fehér folyás teljesen normális.

  • Zsófi

    Reply Reply 2011. március 07. hétfő

    Szia!
    Én 8 hetes kismama vagyok és az a problémám, hogy nagy mennyiségű színtelen vizes folyásom van. Olvastam, hogyha a folyás fehér vagy színtelen akkor nem kell vele foglalkozni, de engem azért aggaszt mert mennyiségre elég sok, foltot hagy a fehérneműn félek, hogy esetleg magzatviz szivárgás is okozhatja. Kérlek nézd el nekem ha butaságot kérdztem, de szertnék megnyugodni!
    Előre is köszi: Zsófi

    • Gabi

      Reply Reply 2011. március 08. kedd

      Elég kicsi az esélye, hogy a magzatvíz legyen, de ha aggaszt a dolog, említsd meg az orvosodnak, vagy a védőnőnek.

  • csibebaba

    Reply Reply 2011. március 07. hétfő

    Szia Agi!

    En most 40hetes terhes vagyok.Marcius4.re voltam kiirva de azota meg semmi nem torten szereti a kisfiam a pocakeletet.
    Azt mondta a doki neni hogy szerdaig(9) ha nem tortenik semmi akkor be kell fekudnom.
    Kb2-3napja van nekem is barnas-rozsaszines folyasom egy kis hasi fajdalom is tarsul melleje en a nyakdugo tavozasanak gondolom..A nyakdugo tavozasa esetleg igy mint nalam is tobb napon keresztul tavozhat??mar kezdtem aggodni hogy nem.e ez valami mastol van…
    Elore is koszonom a valaszt

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. március 13. vasárnap

      Valószínűleg távozott már a nyákdugó, és utána, közvetlenül a szülés előtti 1-2 napban lehet ilyen rózsaszínes folyás.

  • Tünde

    Reply Reply 2011. március 02. szerda

    Szia! Én egy 31 hetes kismama vagyok, és engem az zavar, hogy minden féle gyógyszert szedtem, mert nekem sárgás fehéres folyásom van. És akár hány gyógyszert szedtem kúpot is nem segített. Kamilla teába áztattam magam minden este egy fél órát, órát. Nekem sajnos viszketés hatást is utal. Mit csináljak? Az eddig ultrahangokon nem mutattak semmi olyan jelet ami árthatott volna a picinek, de én akkor is félek.
    Kérném segítségeteket.
    Előre is köszönöm

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. március 10. csütörtök

      Ha az orvosod szerint nincs gombásodás, akkor nem kell foglalkozni a folyással.

  • Anita

    Reply Reply 2011. február 28. hétfő

    Szia.Én most léptem be a 12.hétbe,és pár napja halványfehér,néha szintelen nyálkás folyásom van,általában pisilés után,és a wc papíron jobban lehet látni.Szerdán kéne orvoshoz mennem,aggódom,hogy nem e valami fertőzést kaptam e el,vagy ez normális?Tavaly volt egy vetélésem,7 hetesen,de nem véreztem csak elhallt a baba.Lehet valami baja a babának?Választ előre is köszönöm.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. március 05. szombat

      Ha a folyás fehér vagy színtelen, akkor az a terhesség velejárója, nem kell miatta aggódni.

  • Anita

    Reply Reply 2011. február 25. péntek

    Kedves Doktornő!
    5 hetes kismama vagyok és 3 napja voltam először nőgyógyásznál.Megvizsgált és elküldött ultrahangra ahol hüvelyit csináltak , mert hátrahajló méhem van/ezt mondták/.Másnap barnás folyásom kezdett lenni ami azóta is tart!Nem fáj és nem viszket.Kérdésem , hogy ez lehet-e a vizsgálattól?A babára nem veszélyes-e?Forduljak orvoshoz vagy várjak még pár napot hátha elmúlik?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Anita

    • Gabi

      Reply Reply 2011. március 01. kedd

      Igen, lehet a vizsgálattól. De ha azóta is fennáll, érdemes lenne visszamenni a nőgyógyászhoz.

  • cl

    Reply Reply 2011. február 12. szombat

    haho

    nem tudok rola hogy terhes lennek de egy hetes kesessel nem a megszokott verzes jelentkezett hanem barna folyas(es keves), a megszokott gorcsok es tunetek nelkul. plusz az utobbi idoben megelenkult az etvagyam es a melleim kb 2 hete fajnak…..mi lehet ez fertozes vagy akar terhesseg jele???? elore is koszonom

    • Gabi

      Reply Reply 2011. február 14. hétfő

      Ha élsz nemi életet, a terhességet sem zárhatod ki. Ha azóta el is múlt ez a barnás folyás, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni!

  • Kati

    Reply Reply 2011. február 09. szerda

    Szia

    35 hetes terhes vagyok. A 2. hüvelyváladék vizsgálat eredményeként, gombát és baktériumot is kimutattak. Folyásom van és volt is, de normálisnak mondta az orvos (fehéres sárgás). De most antibiotikumot írt fel.
    Kérdésem: muszáj antibiotikumot szednem, nincs valami alternatív megoldás. A babára nézve mi a veszélyes? Az antibiotikum, vagy a fertőzés?
    A méhszájam még zárt.
    Köszönöm a választ.

    • Eszter

      Reply Reply 2011. március 06. vasárnap

      Szia.Tűzegáfonya teát próbáld meg.Én a 100%-os tőzegáfonyát vettem.Nem olcsó,de fertőzésre,és felfázásra nagyon jó,és teljesen természetes,így nem gond a babának.Én is terhes vagyok,felfáztam,van folyásom,ami már nem olyan erős mint volt,és sokkal jobban érzem magam.(Tegnap óta iszom a teát.)Gyógynövény boltba lehet kapni.Szerintem egy próbát megér.
      Üdv:Eszter

  • Vanda

    Reply Reply 2011. február 07. hétfő

    Szia! 8 hetes terhes vagyok, 5 hetesen jártam először dokinál aki írt föl hüvelyi folyásomra (Pimafucin kupot) el is használtam mind a 6 db-ot de semmi javulás, sőt még mennyiségre több.Mióta megtudtam hogy terhes vagyok nem voltunk együtt,a higénés dolgokra nagyok odafigyelek mégis van.1x tapasztaltam barnás folyást. Ez befolyásolja a fejlődést? vagy valamilyen méhen belüli fertőzés kialakulhat? válaszodat előre is köszönöm

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. február 12. szombat

      A terhesség együtt jár bizonyos mennyiségű folyással, ha fehér vagy színtelen és nincs szaga, akkor nem kell foglalkozni vele, nem gombásodás okozza. A barnás folyás 1 alkalommal nem gond, ha rendszeressé válik, akkor orvost kell felkeresni mihamarabb.

  • vera

    Reply Reply 2011. február 02. szerda

    Hello, 32 hetes terhes vagyok, es kb. a 4. honaptol van feheres-sargas folyasom, szagtalan, amire Angliaban a vedonom azt mondta, hogy teljesen normalis. Viszont ma eszrevettem, hogy apro darabkakban jott ki. Ez normalis? Nagyon aggodom, es orvoshoz meg nem tudok fordulni, mivel hazajottem es meg varnom kell a biztositokartyamra Angliabol. A valaszt elore is koszonom.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. február 06. vasárnap

      Ha nem érzel mellette csípő érzést, nem változott a színe, akkor nem kell foglalkozni vele.

    • Betty

      Reply Reply 2011. február 16. szerda

      Szia remelem azota mar megoldodott a gondod,de egyebkent ellatnak mindenfelekeppen,nekem sem volt tb-m mikor haza mentem,de elattak csak kaptam egy papirt hogy jarjak uttana miert nincs.

  • tökmag

    Reply Reply 2011. január 28. péntek

    sziasztok,

    25 vagyok,kezdetektől rendszertelen a ciklusom,most 31 napnál járok,de ennyit nem késett mostanában.friss házasok vagyunk,de nagyon ritkán tudunk együtt lenni,kb havonta egyszer.a párom „nem ment el”,én sem éreztem és ő sem,akkor miért késhet?aggódom

    • Gabi

      Reply Reply 2011. január 31. hétfő

      Érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, ha negatív, de a vérzés továbbra sem jött meg, érdemes lenne nőgyógyászhoz menni, hogy kiderüljön, mi a késés oka.

  • Moni

    Reply Reply 2011. január 18. kedd

    Sziasztok!
    15 hetes kismama vagyok és olyan problémám lenne, hogy a párommal való együttlétek során túrós váladék keletkezik bennem, egy időben ez kifolyt folyásként az együttlétektől függetlenül , de mostanában nem jellemző ,csak így jelentkezik. Néha vannak alhasi fájdalmak és szeretném tudni , hogy ezek nem – e ártanak a picinek. Én elviselem a kellemetlen velejárókat, csak neki ne essen baja. Előre is köszönöm a segítséget!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. január 22. szombat

      Ez a sűrű folyás lehet egy fertőzés tünete. A fertőzés pedig a babára nézve is lehet káros. Mindenképp beszélj erről az orvosoddal, valószínűleg kezelni kellene.

    • babuka

      Reply Reply 2011. február 06. vasárnap

      Sziasztok nekem mar 16 napja kesik a tesztem pozitiv lett de az orvos nem lat semmi mi lehet ez.POZ.test

      • Gabi

        Reply Reply 2011. február 12. szombat

        Ha továbbra sem jön meg, és a teszt is pozitív, én visszamennék az orvoshoz. A teszt akkor mutat pozitív eredményt, ha a szervezetedben jelen van a hcg, vagyis terhességi hormon, ez pedig csak terhesség során termelődik. Esetleg még a méhen kívüli terhesség jöhet szóba.

  • Zagyváné Hajzer Mária

    Reply Reply 2011. január 17. hétfő

    Szia Ági.29. hetes kismama vagyok,eddig még nem fordult elö,de ma vettem észre,hogy sárgás barna folyásom van.Jelenthet ez bármi rosszat?Amiket olvastam az elözö kismamák mind néhány hetesek,az én helyzetemben mi a teendö?

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. január 26. szerda

      Mindenképpen fordulj ezzel a folyással orvoshoz, mert a színes folyás semmiképpen nem jó jel.

  • Borbély Erika Tünde

    Reply Reply 2011. január 13. csütörtök

    Sziasztok engem Borbély Erika Tündének hívnak és lenne egy olyan problémám hogy 4 napja valami barnás váladék jön belőlem de nem okoz viszketést se égést nem érzek,ma volt egy kevés pecsételő vérzésem is, párommal 2011 Január 5-én és 7-én szeretkeztünk védekezés nélkül akkor voltam a naptár szerint a termékeny napokban mennyi az esélye hogy ez terhesség jele lehet? Válaszát előre is köszönöm.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. január 16. vasárnap

      Még korai lenne bármilyen terhességi tünet, 6-7 nappal az együttlét után.

  • bartha Naomi

    Reply Reply 2011. január 12. szerda

    Jo napot kivanok.

    Lenne nekem is egy kerdesem. 5 hetes terhes vagyok es par napja barna folyasom van(nem piros illetve nem rozsaszin).Kulonbozo velemenyeket olvastam, az orvosom telefonon azt mondta par hetig szedjek Duphaston-t napi 2x10mg-ot.Aggodom nehogy valamilyen problema adodjon.Kerem valaszoljon.Koszonom.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. január 14. péntek

      Remélhetőleg azóta elmúlt a barna folyás. Érdemes betartani, amit az orvos javasolt, ezen kívül ne végezzen megerőltető munkát, pihenjen sokat, így kisebb az esély, hogy bármi gond legyen. Ha netán vérzés jelentkezne, akkor viszont azonnal forduljon orvoshoz!

    • bartha Naomi

      Reply Reply 2011. január 15. szombat

      5 hetesen ,sajnos 3 napra miutan barna valadekom jott, elkezdtem verezni,alhasi fajdalmakkal egyutt.Surgosegire futottam, mire az orvos azt mondta 10% esely hogy a baba megmarad.Azota fekszem, szedem a Duphaston-t de sajnos a verzes nem allt el.

  • Bibi

    Reply Reply 2011. január 11. kedd

    Szia!
    A menstruációm megjötte előtt 4 illetve 2nappal szeretkeztünk a párommal. Használtunk óvaszert mégis aggódom mert két napja késik. Egyébként egész pontos szokott lenni. Van esély rá hogy várandós lettem? A melleim már lassan egy hete megduzzadtak, egy kosármérettel nagyobbat kellett vennem. még nem csináltam tesztet. hány nap után érdemes?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. január 13. csütörtök

      Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne tesztelni.

  • Horváth Brigitta Zsuzsanna

    Reply Reply 2010. december 28. kedd

    Kedves Ági
    5 hetes terhes vagyok volt ma reggel egy pici rozsa szines folyásom nagyon aggodom légyszives minnél hamarabb irj nekem vissza
    Előre is kőszőnőm a válaszodat

    • Vida Agi

      Reply Reply 2010. december 28. kedd

      Nincs miért aggódnod, ilyesmi előfordulhat koraterhességben. Ha nő a mennyisége vagy görcsölni kezdesz, fordulj orvoshoz.

    • bartha Naomi

      Reply Reply 2011. január 15. szombat

      bartha Naomi szerint:
      2011. január 15. szombat – 11:53

      5 hetesen ,sajnos 3 napra miutan barna valadekom jott, elkezdtem verezni,alhasi fajdalmakkal egyutt.Surgosegire futottam, mire az orvos azt mondta 10% esely hogy a baba megmarad.Azota fekszem, szedem a Duphaston-t de sajnos a verzes nem allt el.

      Azonnal amikor valamilyen folyas jelentkezik ,forduljatok orvoshoz.En szerintem a barna folyas sem normalis,hiaba gondoljak egyesek.Az is ver csak mar oxidalodott….

  • Orsolya

    Reply Reply 2010. december 11. szombat

    Szia!
    Október 9-én volt meg utoljára és már 2 hónapja hogy nem jött meg. Van színtelen és fehér folyásom is de nem gyakori. Vettem gabriell tesztet is az viszont negatívat mutatott. a hasam viszont kicsit nőt is. Terhességre utalhat a jel vagy nem? rendszertelen mindig a menszeszem. Az étvágyam is több. szerintem terhes vagyok a teszt mégis negatív. Meg ritkán feszül alul a hasam a méhemnél. A mellem viszont még nem nő.
    Orsolya

    • Gabi

      Reply Reply 2010. december 15. szerda

      Érdemes lenne megismételni a tesztet, vagy ezzel a gyanúval nőgyógyászhoz fordulni, ott azonnal és egyértelműen kiderülne, hogy valóban terhes vagy-e. A tünetek hiánya nem feltétlen jelenti, hogy nem vagy terhes.

  • Erika

    Reply Reply 2010. november 24. szerda

    Szia!
    Nov16-án lefeküdtem a barátommal 17.én kellett volna megjönnie.Védekeztünk gumival de elszakadt nem élvezett el semmi csak elöváladék volt és amikor észrevettük hogy kiszakadt akkor volt 2-3 nyomás.Igy teherbe lehet esni??22.én(hétfön) már csináltam egy tesztet és negativ lett. akk most mivan??folyásom is van de szintelen. Vagy csak egyszerüen késik??17éves vok

    • Gabi

      Reply Reply 2010. november 27. szombat

      Igen, így is teherbe lehet esni, bár menzesz előtti napon elég kicsi az esélye. Ha azóta sem jött meg, érdemes a tesztet megismételni, mert 6 nappal az eset után elég kicsi az esélye, hogy kimutassa a terhességet. Ha egyébként sem mindig jön meg pontosan, akkor lehet, hogy most is csak erről van szó.

  • eszter

    Reply Reply 2010. november 20. szombat

    segitsetek nekem.5 hetse terhes vagyok barnás a folyásom ez normális?kérlek irjátok meg emailben nagyon aggodom elöre is köszönöm.alsopere@citromail.hu

    • Gabi

      Reply Reply 2010. november 24. szerda

      Ha még mindig tart a barnás folyás és még nem jártál orvosnál, érdemes mielőbb felkeresni a nőgyógyászt. Lehet, hogy nincs ok az aggodalomra, de jobb kizárni a vetélés lehetőségét.

  • raww

    Reply Reply 2010. november 08. hétfő

    Sziaszok *.*

    Nekem annyi kérdésem lenne hogy mennyi esélye van a terhességnek ha pont a 14. napon de megszakítással szeretkezünk?

  • Marcsi

    Reply Reply 2010. november 07. vasárnap

    Sziasztok!
    6 hetes terhes vagyok, ma reggelre barna váladékozásom lett,orvos Rutascorbint javasolt.Mindent rendben talált ultrahanggal.Mi válthatja ki ezt? nem veszélyes a babára nézve?
    köszönettel:Marcsi

    • Vida Agi

      Reply Reply 2010. november 14. vasárnap

      Ezt hormonzavar okozhatja, ha betartod az orvos utasításait, minden rendben lesz.

  • Évi

    Reply Reply 2010. november 04. csütörtök

    Sziasztok!

    Nekem olyan problémám lenne, hogy 15 éves korom óta szinte folyamatosan van folyásom (néha fehér, néha sárgás, az orvosom szerint ez nem fertőzés és nem betegség. Most 9 hetes terhes vagyok és a folyás így sem múlt el. Félek, hogy ez problémát jelent.
    A segítséget előre is köszönöm.

    Válasz: Ha nincs fertőzés a háttérben, akkor önmagában a folyás nem okoz gondot.

  • Nikolka

    Reply Reply 2010. október 31. vasárnap

    Sziasztok.Mar 1hete kesik a menzeszem,es eddig eleg sok jel utalt terhessegre,most viszont mar ket napja ego viszketo fajdalmam van,most terheslehetek vagy fertozesem van?

    Válasz: Vagy a kettő együtt is lehetséges. Ha már egy hete késik, érdemes csinálni egy tesztet, de a viszketés miatt mindenképp azt ajánlom, menj el orvoshoz, mert ha ég és viszket, mindenképp valamilyen kezelésre van szükség. Érdemes az orvosnak megemlíteni, hogy lehetséges a terhesség is, mert akkor esetleg más kezelést javasol.

  • tünci23

    Reply Reply 2010. október 29. péntek

    sziasztok! 19 hetes kismama vagyok, és kb. 3 hete van folyásom /olyan mint takony/, de közben voltam dokinál ő írt fel kupot/mikogal/ el is használtam, de nem változott, azóta a védőnő is volt, csinált is kis csíkos vizelet vizsgálatot, de csak az mondta egy kis folyás! nem viszket, fáj, és szaga sincs, akkor most megnyugodhatok, ez normális? Előre is köszönöm!

    Válasz: igen, ez normális.

  • Marika

    Reply Reply 2010. október 24. vasárnap

    35 éves vagyok!8 hetes terhes vagyok az első vizsgálaton az orvosom csinált rákszűrést, hüvelyi ultrahangot és rá két napra volt egy kevés barna váladékozásom visszamentem és a diagnózis haematoma felirta nekem az utrogestan hüvely kupot magne b6-ot rutascorbin-t és sok pihenés nagyon aggódom

    Válasz: Aggodalomra semmi ok, a terhesség elején létrejövő haematómák általában néhány hét után felszívódnak.

  • Anya

    Reply Reply 2010. október 22. péntek

    Egy hónapja sárgás,szagtalan folyásom volt.A doki írt fel Clion-D hüvelytablettát.Elhasználtam rendesen,de azóta is ugyanilyen folyásom van.Mit tehetnék?Bajt jelent?

    Válasz: Érdemes lenne visszamenni a nőgyógyászhoz, hogy nem használt a hüvelytabletta.

  • edit

    Reply Reply 2010. október 19. kedd

    Lombikbebi- programmal Debrecenben sikerult teherbe esnem, 7. heten vagyok. K b 1 hete kis mennyisegu barnas folyasom van. Nogyogyaszom szerint csak folytassam a kezelest es pihenjek, de engem ez megis nyuktalanit, lehet a veteles jele?

    Válasz: Nem, a vetélés általában hirtelen jelentkezik és vérzéssel, rosszulléttel jár. A barnás folyást hormonproblémák okozzák.

  • Orsi

    Reply Reply 2010. október 11. hétfő

    Sziasztok, a mult honapban elmaradt a menstruaciom, azomban volt egy kis barna folyasom, ami par napig tartott es csak par csepp volt, most azomban ujra megindult, 2 napja ismet ugyanugy barna folyas, kis alhasi fajdalmakkal.Elvegeztem egy tesztet ami negativat mutatott, viszont nagyon aggaszt ez a folyas na meg az is hogy nem jott meg a meszeszem mar egy honapja. Azon gondolkodom hogy el kellene mennem a nogyogyaszomhoz, lehetseges hogy terhes vagyok de valamilyen okbol a teszt nem mutatja ki?

    Válasz: Igen, lehetséges. A legjobb, amit tehetsz, valóban az, hogy elmégy nőgyógyászhoz.

  • cat

    Reply Reply 2010. október 10. vasárnap

    Szia!
    30. hetes terhes vagyok. A terhesség eleje óta bő folyásom van, amit az orvos kezelt klionnal, pimafucinnal, candibenevel és még egyéb kuppal, krémmel, de egyiktől sem változott. Előfordult közben rózsaszín folyás is, igaz csak pár napig, de arra külön nem mondott semmit. A hasam egy hónapja rendszeresen keményedik, van hogy fél, 1 óráig is kemény, naponta többször is, erre most egy hete szedek diaphiyllint és pipolphent. Egyelőre nem nagyon változott. A hüvelyfalam teljesen puha és mintha duzzadt, ödémás lenne. Tudnál esetleg tanácsot adni?
    Előre is köszönöm!

    Válasz: A terhesség egyébként is együtt jár bő folyással, ezért ha ez fehér vagy átlátszó és szagtalan, akkor nem kell foglalkozni vele. A keményedés a baba testhelyzete és stressz, valamint bizonyos testhelyzetek (főként hosszú ülés) miatt is lehet, ezzel sem kell foglalkozni, ez nem valósi „keményedés”, azt a derekadban kellene érezni és periodikusan, nem 1 órán keresztül folyamatosan.

  • 14 hetes kismama

    Reply Reply 2010. szeptember 30. csütörtök

    Kedves Ági!!!

    14 hetes kismama vagyok és 5 napja voltam ügyeleten mert annyira görcsöltem, hogy már elviselhetetlen volt. mondtam h egy napja sárgás és nagyon sok folyásom van. másnap elküldtek a nőgyógyászhoz aki nem épp a legkedvesebb volt velem de megvizsgált és irt fel nekem Klion-D 100 hüvelytablettát és ma már a 3-dik tablettát kéne felhelyeznem de pecsételő vérzés jelentkezett nálam. Sok helyen olvastam h ettől a tablettától több nőnek is jelentkezett vérzés. maga a tabletta már most hatásos mert kezd csökkeni és hígulni a folyásom. az lenne a kérdésem h mitől lehet a vérzés és hogy abba hagyjam-e a gyógyszer használatát?????

    Válasz: Ez a gyógyszer mellékhatása, vedd fel az orvosoddal a kapcsolatot mihamarabb.

  • Becca

    Reply Reply 2010. szeptember 22. szerda

    Kedves Ági!

    37 hetes terhes vagyok,tegnap voltam orvosi vizsgálaton,este pedig barnás folyásra lettem figyelmes.Felhívtam ugyan a dokimat,aki mondta,hogy ez lehet a vizsgálattól is.Ma reggel újra tapasztaltam a folyást,ami nem kifejezetten kocsonyás.Lehet,hogy a nyákdugó távozik így?Mert nem olyan,mint ahogy mások leírásában olvasom.
    Ha nem,kell aggódnom emiatt?

    Előre is köszönöm a válaszát!
    Betty

    Válasz: Nem kell aggódnod emiatt, ez nem a nyákdugó, hanem a méhszáj kinyílása okozza. Ebben a terhességi korban ez már természetes.

  • Virág

    Reply Reply 2010. szeptember 19. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    10 hetes terhes vagyok, és tegnap este jelentkezett barnás vérzéses folyásom, viszont éjszaka és ma reggel már nem tapasztaltam! Már a terhességem elején is volt ilyen (5-6. hét) és akkor írt fel az orvosom Utrogestan nevű gyógyszert, amit a mai napig szedek ill. használok! Nagyon aggódom! Ön szerint baj van?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Ezt hormonprobléma okozza, ami a gyógyszer szedése mellett az első harmad végére el szokott múlni. Nincs ok az aggodalomra.

  • Ildikó

    Reply Reply 2010. szeptember 18. szombat

    Szia!
    10.hetes kismama vagyok.A 8.héten volt egy kis vérzésem 1-2 napig,az orvos pihenést javasolt,amit betartottam,de most minden nap van egy kis barna folyásom,van mikor több,van mikor kevesebb,uh mindent rendben találtak,de aggódom!Mitől lehet ez?
    Válaszod köszönöm
    Ildikó


    Válasz:
    A folyásnak általában hormonális okai vannak, de okozhatja méhszájseb is, nem kell aggódni miatta.

  • Brigitta

    Reply Reply 2010. szeptember 17. péntek

    Szia!
    2 napja voltam újra UH-vezérelt TA-CVS-en,ami az elsőnél nem fájt annyira mint most,bár az már 5 éve volt és ha jól emlékszem ,egy tűszúrás volt a hasamon ,és nem három.Nem is ez a lényeg,hanem az,hogy sárgás színű kellemetlen szagú folyásom lett rá egy napra.ez mitől lehet?

    Válasz: Valószínűleg gombától van, konzultálj az orvosoddal.

  • hajni

    Reply Reply 2010. szeptember 17. péntek

    Szamitasaim szerint 6-7 hetes terhes vagyok. Hetfore van idopontom az orvosomhoz,addig sajnos elerhetetlen. tegnap este nagyon megijedtem, mert egyuttlet utan vilagosbarnasan pecseteltem.nem tudom, hogy ez az egyuttlet kovetkezmenye vagy amugy is megtortent volna.
    Tudom, hogy a velemenyek osztottak es jelenthet normalis hormonalis zavart vagy akar veszelyt is a babara nezve, ezert aggodom, hogy a hetfo nem-e tul keso orvoshoz menni. vegyem komolyan es rohanjak az ugyeletre?

    Válasz:
    Ha csak pecsételés volt, és azóta nem jelentkezett vérzés, akkor valószínűleg, nincs nagy baj. Viszont ha újabb vérzés jelentkezik, esetleg görcsök, akkor mindenképp érdemes az ügyeletre menni.

  • FyŁa

    Reply Reply 2010. szeptember 14. kedd

    szia.
    Én a 28.héten vagyok, egy hete kerültem korházba gyenge vérzéssel, 4 napig kezeltek boraxos kezeléssel, hüvelygyulladás miatt, de tünetmentesen haza engedtek, és még mindig nagy mennyiségű fehér folyásom és viszkető-égő érzés kiséri. Mit tegyek???
    Itthoni módszerrrel hogy kezeljem? Üdv

    Válasz: A fehér folyás önmagában nem gond, de ha viszkető érzés is kíséri, akkor mihamarabb menj el orvoshoz és kezeltesd.

Leave A Response

* Denotes Required Field