Folyás terhesség alatt

A terhesség alatt ijesztő lehet, ha bármilyen folyása van az embernek, de a legtöbb esetben ártalmatlan jelenségről van szó.

 Folyás terhesség alattHa a folyás színtelen, nagy mennyiségű és szagtalan, akkor nem kell aggódni, ez teljesen normális jelenség, a második harmadtól folyamatosan előfordulhat ilyen.

Ha a folyás fehér, és nagy mennyiségben egyik percről a másikra jelentkezik, nem akar múlni, akkor hüvelygyulladásról lehet szó, amit orvossal kell kezeltetni.

A különféle gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást, ilyen esetben színtelen vagy fehér, esetleg sárgás színezetű, és kellemetlen szagú a váladék. Ezt is minél hamarabb mutasd meg orvosnak, mert a terhesség alatt is gyorsan és hatékonyan kezelhető jelenségről van szó.

A barnás folyás terhesség alatt általában nem jelent jót. Az első harmadban hormonprobléma okozhatja, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz, ha a saját orvosod nem elérhető, akár az ügyeletre is, itt fel tudják írni azt a tablettát, ami megmentheti a babát.

A szülés előtti utolsó 1-2 hétben a barnás-véres folyás a nyákdugó távozását jelezheti, ami a szülés beindulásának első jele.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

568 Comments

  • Bíbicke

    Reply Reply 2010. szeptember 05. vasárnap

    Sziasztok!

    Ha minden igaz tegnap léptem a terhességem 6. hetébe! Az orvosomnak már említettem hogy van folyásom (halvány barnás) minimális 2 naponta kb 1-2 csepp… viszont a fehér folyás viszonylag több!
    A terhesség elött is minden menses elött és után illetve volt amikor folyamatosan volt fehér folyásom! A doki azt mondta hogy ez a hormon változás miatt a terhesség alatt normális, ezért nem írt fel semmit, csak a vitaminokat szedem! Nagyon aggódom! Lehet hogy ez valóban csak a hormonok miatt ilyen?

    Előre is köszönöm! 🙂

    Válasz: Igen, ez tényleg így van, ahogyan az orvos mondja.

  • Brigi

    Reply Reply 2010. augusztus 27. péntek

    Sziasztok.
    14hetes voltam mikor elég nagy mennyiségü barnás nyálkás folyásom volt.
    Ügyeletre mentem benn tartottak pár napig megfigyelésen. Azt monták azota minden rendben.Szeretném tudni ebből lehet e bármi baj, szővődmény a picinél.
    válaszotokat előre is köszönöm.

    Válasz: Ha nem fertőzés miatt volt a folyás (a kórházban ezt gondolom kizárták, vagy kezelték), akkor emiatt nem lesz baj!

  • Timmi

    Reply Reply 2010. augusztus 23. hétfő

    Szia.
    Most vagyok a 10. hét elején és barnás folyásom van elég minimális.
    Már volt a 6. héten is és megvizsgált az orvosom mindent rendben talált.Rutascorbint javasolta hogy szedjem míg el nem múlik.
    Most pont szabin van, kérdésem ha nem erősödik a folyás és szedem a gyógyszert megvárhatom míg letölti a szabiját?Még majdnem 2 hét.(A kórházba nem szívesen mennék korábban is hozzájuk fordultam először csináltak egy ultrahangot és elküldtek annyival ha a babának el kell mennie úgyis elmegy. Pedig olvastam hogy azért vannak lehetőségek ezt a problémát kezelni.)
    Köszi a választ.

    Válasz: igen, ha az orvos azt mondta, addig szedd, amíg el nem múlik, akkor szedd továbbra is.

  • moncsicsi

    Reply Reply 2010. augusztus 22. vasárnap

    Sziaztok!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy 15 hetes terhesen természetes-e, hogy azt éreztem, hogy hírtelen folyik belőlem valami és átlátszó folyás volt, de nem olyan kevés. Fehér folyásom akkor szokott lenni, mikor székletem van, amúgy nem szokott lenni. Nagyon aggódom emiatt a sok átlátszó folyás miatt. Valakinek volt már ilyen?

    Köszönettel: Mónika

    Válasz: Igen, ez a terhesség velejárója, teljesen természetes akár egészen nagy mennyiségben is előfordulhat. Ameddig átlátszó és szagtalan, nem kell foglalkozni vele.

  • Bíbicke

    Reply Reply 2010. augusztus 14. szombat

    Szia/sziasztok!

    A ciklusaim általában 27 naposak és a menses első napján vagy előtte egy nappal erős görcs! Ma a 29. nap végén járok és nincs görcsöm és lényegében vérzés sem csak barna (sötét) folyás kisebb mennyiségben…néha mintha hányingerem is lenne…tesztet még nem mertem csinálni! Nagyon szeretnénk kisbabát! Van rá esélyem? Választ előre is köszönöm!

    Válasz: Ha ez a barnás folyás nem vált át vérzésbe, hanem inkább elmúlik, akkor érdemes tesztelni.

  • ági

    Reply Reply 2010. augusztus 13. péntek

    Kedves Ági!
    Kicsit félek mert most jelenleg 13-14 hetes terhes vagyok.Kb 1 hónapja kezdődött hogy nagyon halvány rózsaszines folyásaim voltak,ami a mai napra egyre erősebb színű(sötét barnás piros) és egyre több a mennyiségű lett!Ráadásul eddig csak havonta 1 szer fordult elő és most csak 4 napig nem volt semmi de ma reggel ismét.Már a terhesség eleje óta kb 6 szor voltam ultra hangon és még a mai napig nem tudom mi okozhatja.Védőnőm és mi is teljesen tanácstalanok vagyunk.Ön mit gondol mi lehet ennek az oka?Mennyire veszélyes a dolog?Kérem mielőbbi válaszát!!!Köszönöm!

    Válasz: Ennek hormonális okai lehetnek, ha az orvosod szerint nem kell foglalkozni vele, akkor ne aggódj miatta.

  • Anci

    Reply Reply 2010. augusztus 11. szerda

    Sziasztok

    Decemberben volt egy vetélésem.
    Most júl. 7.-én volt az utolsó mensim,csináltam tesztet ami pozitív lett,de viszont van egy kis barnás folyásom tegnap este együttlét után meg egy kevés rózsaszín, és kissé szurkál a hasam alja is.Azt szeretném megtudni, hogy ez vetélés jele e. Várom mielőbbi válaszotokat.

    Válasz: Nem feltétlen a vetélés jele. Viszont ha a rózsaszínes vagy barnás folyás vérzésbe vált, esetleg görcsök kísérik, mindenképp keresd fel a nőgyógyászod, vagy menj be a kórházba, mert az már vetélésre utal. Reméljük, ez nem fordul elő. Viszont ha (legközelebb) mégy a nőgyógyászhoz, említsd meg neki ezt a dolgot!

  • Ipacsné Boros Bernadett

    Reply Reply 2010. augusztus 01. vasárnap

    Sziasztok! 23. hetes kismama vagyok,és szinte a terhesség harmadik hónapja óta van fehér folyásom, nem nagy mennyiségben és szagtalan. ez normális?

    Válasz: Igen.

  • Hajni

    Reply Reply 2010. július 30. péntek

    Sziasztok!
    Szeretnék még egy olyat kérdezni, hogy ez a színtelen, szagtalan nagy mennyiségű folyás a terhesség alatt milyen sűrűn fordulhat elő? Ha sűrűn, az is természetes?
    Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!

    Válasz: Akár folyamatosan is lehet.

  • Szabó Anikó

    Reply Reply 2010. július 27. kedd

    Szia Ági!

    Csináltam ma egy tesztet, ami pozitív lett.Hétfőn megyek dokihoz.Remélem, hogy minden a legnagyobb rendben lesz,és látni fogja a petezsákot,és nem az lesz hogy méhen kivüli vagyok,vagy elhalt a pici.Hétfőn kiderül, addig meg izgulok.

  • stubborn

    Reply Reply 2010. július 26. hétfő

    Szia!

    A következő kérdésem lenne: 10 hetes vagyok, és már az elejétől kezdve sárgás, sűrű, szagtalan folyásom van. A homeopata aki évek óta kezel hüvelyi folyás miatt azt mondja, hogy ez teljesen ártalmatlan és hogy csak a szervezet tisztul, a dokinak meg nem mondtam, de ő magától sem látott semmi rendelleneset. Nem vagyok a canesten, klion féle gyógyszerek híve, nem hiszek bennük. Szerinted lehet belőle nagyobb baj? Olykor a bal petefészkem környéke görcsöl… Említsem a dokinak? Előre is köszike:
    stubborn

    Válasz: Mindenképp említsd meg a folyást az orvosnak, mert a felszálló gombás fertőzés vetélést okozhat. Én sem vagyok a felesleges gyógyszerezés híve, de vannak esetek, amikor muszáj utánajárni (esetleg beszélj meg a homeopata orvossal gombásodásra való homeós gyógymódot)

  • Szabó Anikó

    Reply Reply 2010. július 23. péntek

    Kedves Ági

    Régen teherbe estem kétszer is, de nem tartottam meg.A mostani párommal,3-4 hónapja próbálkozunk, de nem jön össze,lehet azért mert görcsösen akarjuk. A problémám az hogy a vérzésemmel sose volt gond,mindig 27-31 napra jött meg, most pár hónapja megváltozott.Április 03-án jött meg,és legközelebb 35 napra jelentkezett azaz Május 08,és 11-ig tartott.Következő menszesz június 04-én volt. Június 24-én barnás folyásom volt 1-2 napig,aztán véreztem,fájdalom mentesen 4 napig.A rendszer Július 22-re írta a menszeszem,és még nem jött meg, de 21-én volt pecsételő barnás folyásom. Ebben a hónapban alig voltam együtt a párommal. A mellem feszűl,fáj,és görcsölök is párnapja,reggel meg éhesen kelek.A kérdésem az, hogy hormonproblémám lehet?Vagy esetleg valami rossz indulatú daganat?

    Válasz: Ne gondolj a legrosszabbra! Terhességi tesztet csináltál már? Nem ártana. Az eredménytől függetlenül érdemes lenne felkeresni egy nőgyógyászt, kivizsgálná a rendszertelen vérzések okát, lehet enyhe hormonprobléma is, amit lehet, hogy egyszerűen tudna is kezelni.

  • Hajni

    Reply Reply 2010. július 23. péntek

    Sziasztok! 22 hetes kismama vagyok. Nekem olyan vízszerű folyásom van, nagyon megijedtem és gyorsan elmentem egy nőgyógyászhoz, mert azt hittem, hogy magzatvíz folydogál. Megvizsgált és mindent rendben talált a magzatvízzel kapcsolatban, KLION D 100 HÜVELYTABLETTÁT írt fel, mert hüvelyggyulladásom volt. Ez volt 1 hete. Tegnap este szintén ugyanezt a jelenséget tapasztaltam. Ez normális jelenség?
    Színtelen, szagtalan és vízszerű állaga van! Ugye nincs nagy probléma? Előre is köszönöm a választ!

    Válasz: A színtelen szagtalan nagy mennyiségű folyás a terhesség alatt normális, nem kell foglalkozni vele.

  • Beatrix

    Reply Reply 2010. július 22. csütörtök

    Kedves Ági!
    7 hetes terhes vagyok 4 napja barnás véres folyásom volt,orvoshoz fordultam uh.-on megfelelő méretet és szívműködést láttunk-hallottunk!Azóta barnás folyásom van és néha kissé tompa fájdalom az alhasamban de az is lehet,hogy ezt már bebeszélem,mert nagyon idegesít mi lehet a baj!?Válaszod előre is nagyon köszönöm!

    Válasz: Ezt a folyást hormonális okok okozzák, ha az orvos szükségesnek látja, ír fel rá gyógyszert, amúgy nem kell foglalkozni vele.

  • Krisztina

    Reply Reply 2010. július 20. kedd

    Üdvözlet!

    38 éves vagyok, és majdnem két hónapja átestem egy nőgyógyászati műtéten szövetmintavétel céljából, mivel már hónapok óta nagyon rendszertelen volt a menstruációm. A minta lényegében negatív volt, bár az orvosom jelezte nincs peteérésem, tehát valószínűleg hormonkezelés lesz szükséges.nemrégiben legnagyobb meglepetésemre kiderült kismama vagyok- örülünk nagyon-! Pár napja van egy minimális barnás folyásom. kb 6 hetes lehetek, 2 gyermeket szültem már császárral..18 és 12 évesek. Egyébként a hányingert letekintve jól vagyok nem görcsölök. Az orvosom azt mondta kb 1 hét múlva hívjam akkor majd előjegyez ultrahangra.
    Az előzményeket tekintve kell-e aggódnom esetleges vetélés miatt, vagy legyek türelemmel?
    Válaszát köszönöm.
    Krisztina

    Válasz: A nőgyógyászati műtét miatt után, ha még nem állt volna helyre a szervezete, valószínűleg nem sikerült volna teherbe esni. Ezért emiatt már nincs nagyobb kockázat, mint általában. Viszont ha a barnás folyás esetleg erősödne, vérzésbe váltana, mindenképp érdemes azonnal orvoshoz menni, mert a vérzés vetélésre utalhat.

  • erika hory

    Reply Reply 2010. július 16. péntek

    sziasztok!
    kb a masodik honap vege max a harmadikokozepe fele jarhatok (orvosnal meg
    nem voltam, majd jovoheten)szoval nekem a kezdetektol van ez a barnas folyas, hol van hol nincs, hol picit tobb, hol kevesebb. szoval nem gorcsolok, csak zavar es picit felek hogy mi is ez. milyen hormon okozhat ilyen problemat? es miert is??

    Válasz: A barnás folyást progeszteron hiány okozhatja, ha az orvos szükségesnek látja, akkor gyógyszeresen segíthet rajta.

  • M Andrea

    Reply Reply 2010. július 13. kedd

    Sziaszok!

    Még nagyon az elején vagyok a baba várásban, a teszt pozitív lett de az uhn még nem látták, kicsit félek mert hol van barnás folyásom hol nincs, ez mitől lehet?

    Válasz:A barnás folyás oka hormonális, ha nem vérzel és görcsölsz nem kell foglalkozni vele. Egyébként meg csak annyi a helyzet, hogy túl korán mentél el orvoshoz, ezért nem látták még a babát.

  • andrea

    Reply Reply 2010. július 11. vasárnap

    szia
    előszőr járok itt 38 évves vagyok és nagyon szeretnék babát van egy 18 évves lányom,11 évve szeretnénk és se hogy sem jőn őssze jártam a medősségin volt petevezeték át fuvásom is annyi a probléma h a jobb oldali petevezetékem kanyargos.de azt mondta a doki igy is sikerőlhet nehezen de igen,most rá találtam a Barátcserjére,cickafarkfőre hát ha.

    van valaki ijen problémával ? na és persze ijenkoral?

  • Melinda

    Reply Reply 2010. július 09. péntek

    A 35. hét vége felé járó kismama vagyok. Egy ideje fura folyásom van. Amikor még nem voltam terhes, akkor is volt, de az akkori nőgyógyászom szerint idegi alapon volt. Az utóbbi időben (kb. két hónapja) azonban időnként más lett a színe (sárgás-zöld), több lett a mennyisége és szaga volt. Próbáltam a neten utána olvasni, de mindenütt viszketést, vizelési gondokat, meg ilyesmit írnak még tüneteknek. Nekem ebből egyik sincs. Sőt azt vettem észre, hogy a reggeli pisilés, illetve egyáltalán pisilés után jön elő.

    Az az érdekes, hogy mióta táppénzen vagyok, azóta a mennyisége csökkent és a kinézete is halványsárgára változott.

    A jelenlegi nőgyógyászomnak is beszéltem erről, ő KLION-D 100 hüvelytablettát írt fel. Ezt lehet terhesség alatt használni? Azt olvastam valahol, hogy ez antibiotikum. Az nem árt a babának?

    Válasz: A terhesség alatti színes folyás minden esetben gombára utal. Ezt kezelni kell, mert a felszálló fertőzés koraszüléshez vezethet, illetve a természetes szülésnél a babánál is betegségeket okozhat. Az orvos által felírt antibiotikumot lehet használni, és kell is, ha nem lehetne terhesség alatt használni, nem írná fel.

  • Andrea

    Reply Reply 2010. július 09. péntek

    Szia!
    Köszönöm a gyors választ!
    Klion-D hüvelytablettát kaptam,de sajnos a 3. tabletta után enyhe véres folyásom van és utána már nem merem használni.

  • Andrea

    Reply Reply 2010. július 08. csütörtök

    Sziasztok!
    21 hetes kismama vagyok, Olyan „problémám” van,hogy 1 hónapja hólyag gyulladásom volt,amivel rögtön rohantam az orvosomhoz és írt gyógyszert.Sárgás folyásom van azóta is,de szerencsére nem ég,nem viszket,semmi olyan kellemetlen tünetet nem vált ki,de azért szeretném tudni,hogy normális-e ez?Van-e okom aggodalomra?

    Válasz: Ez a gyulladással lehet összefüggésben, de azért említsd meg az orvosnak, mert a sárgás folyás gombát is jelezhet, amit kezelni kell.

  • Ági

    Reply Reply 2010. július 07. szerda

    Kedves Ági!

    Jelenleg 6 hetes terhes vagyok. A problémám az, hogy kb másfél hete barna folyásom van. Mondtam a nőgyógyászomnak (két napja voltam nála), de azt mondta várjunk még vele.Egyébként az UH-n rendben talált mindent, aminek persze nagyon örülök, de rettentően idegesít ez a barnázás, főként, hogy pisilés után elég erős, utána pecsételő, viszont ez már mindennapos.De nem vérzés!És nem tudom, hogy mi tévő legyek.? A válaszod előre is köszönöm.

    Válasz: Ennek hormonális okai vannak. Ha szükséges kezelés miatta, akkor az orvosod fog adni gyógyszert rá, ha erősödik vagy véres lesz, akkor irány az orvos.

  • Andi

    Reply Reply 2010. június 26. szombat

    Sziasztok,
    Kisbabát szeretnénk, kb 2 éve próbálkozunk.
    Voltam orvosnál, a hormonom ok, volt peteérésem is. eddig nem jött össze, de minden hónapban jelentkezik sűrű fehér folyás, ami darabos és néha csíp is. De ez pár napon belül elmúlik. Az orvos írt fel rá gyógyszert, de ezek szerint nem segített.
    Minden hónapban a peteérés idejében és havi előtt jelentkezik.
    Múlt hónapban a havim elmaradt, azaz csak pecsételő volt. Csináltam teszteket, de negatív.Ennek ellenére néha rosszul érzem magam, folyton pisilni kell.a tesztnek már ki kellene mutatni, ha lenne babó. Mitől lehet az időszakos folyás?

    Válasz: Ha továbbra sem jött meg, érdemes lenne a tesztet megismételni. Ha mégis negatív, akkor viszont csak nőgyógyász tudná megmondani, mi miatt maradt ki a vérzés.

  • Kinga

    Reply Reply 2010. június 19. szombat

    Szia!
    Egy olyan kérdésem lenne,hogy ha az ember terhes,és még az első hetekben van,akkor milyen folyása van?(színe stb.) Mert hallottam,hogy valaki úgy lett terhes,hogy menstruált és közbe egy tünete se volt. Azért valahogy csak lehet érezni,nem? Előre is Köszönöm!

    Válasz:
    A folyás jellegéből sem lehet egyértelműen következtetni. Terhesség során a vérzés nem általános, és ha jelentkezik is vérzés, általában egész más jellegű, mint a megszokott. Ha terhességre gyanakszol, érdemes egy tesztet csinálni.

  • emese

    Reply Reply 2010. június 08. kedd

    Kedves Ági! Nem olyna régen irtam neked, hogy sárga folyásom van és, hogy fáj a hasam. El is mentem orvoshoz de azt mondta be vagyok gyulladva vagy valami fertőzésem van. Az uh-on azt mondták minden rendben van a baba szépen fejlődik. De egy kicsit aggódok mert az orvos nem irt fel semmi gyógyszert csak azt mondta kamillás vizbe fürödjek vagy használjak canesztent ennek már egy hette is elmúlt de a folyás nem múlt el és szerintem sötétebb egy kicsit mint volt nincs szaga és nem is csip ha kipóbálom a kuppot azzal nem ártok a babának ?? válaszod előre is köszönöm.

    Válasz: Nem ártasz vele, de ha 1 hét alatt Canesten krémmel nem javult, akkor fordulj megint az orvoshoz, ne házilag kísérletezz, mert nagyon fontos, hogy mielőbb megszabadulj tőle!

  • Jucus

    Reply Reply 2010. június 05. szombat

    Köszönöm a választ!!!

  • Marta Csorgo

    Reply Reply 2010. június 04. péntek

    Sziasztok.7-8 tesztet csinaltam mar meg,es minnd pozitiv lett.reggel es este mindig hanyok,de van amikor napkozben is,viszont ma reggelre egy kis barna folyast eszleltem.Csak hetfon reggel tudok el menni az orvoshoz mert akkor kaptam idopontot.szerintetek terhes vagyok?.Varom minel hamarabbi valaszotokat.

    Válasz: 7-8 pozitív teszt után már majdnem 100%, hogy terhes vagy. Ha a barnás folyás vérzésbe váltana, ne várj a hétfőre, irány a kórház, de egy kis barna folyás még nem lehet gond.

  • Jucus

    Reply Reply 2010. június 01. kedd

    Sziasztók!
    a 37-ik hétben vagyok és a vér és vizelet eredményem aggaszt egy kicsit,mert 23 a fehérje és 6 a vörösvérsejt és +++a baktérium. Az orvosomat csak szombaton tudom megkérdezni,de az aszisztensnöje aki szülésznő is volt azt mondta,hogy ez normális. Cak megerősítést szeretnék,mert akár a héten is elindulhat a szülés (mivel többször is voltak fájásaim és a külső méhszáj nyitott) és nem szeretném ha fertőzést okoznék a babának.
    Előre is köszönöm!

    Válasz:Igen, ez tényleg normális, valamennyi fehérje lehet a vizeletben.

  • Jász Anita

    Reply Reply 2010. május 29. szombat

    Sziasztok!
    14hetes terhes vagyok ez a 3.babánk lesz! De ez a terheségem nagyon más mint a többi! 11 hetesen korházba kerültem vérzéssel és fenyegető vetéléssel! 2 hétig 3*1 kellett szednem a duphaston nevezetű gyogyszert,majd 4 napig 2*1 és végül 4 napig 1* egy nap! Viszont másfél hete sőtétbarna folyásom van ráadásul nem is kis mennyiségben napjában,néha ugy megindul szabályosan érzem hogy folyik! A héten kétszer is voltam orvosnál az egyik nap nagyon bunkó volt a doki csak annyit mondot rá mutassam meg tanácsadáson. 2 nap elteltével felhivtam azt a dokit aki tanácsadásra jár mondta hogy menjek be hozzá és csinál uh meg megnézz! Konkrétan a babának nincs baja és szépen fejlődik de nem tudta megmondani hogy mitől van!! De ha ők nem tudják én honnan tudjam??
    Megfog maradni a babám vagy esetleg még elmehet amit nagyon nem szeretnék!!!
    Kérlek segitsetek.

    Válasz: Ez a folyás több ok miatt lehet. Az egyik a hormonális ok, ami miatt a gyógyszereket is kellett szedned. Szerintem keress fel másik orvost is ezzel, több szem többet lát, mert semmiképpen nem normális ez a mértékű és színű folyás.

  • emese

    Reply Reply 2010. május 29. szombat

    Kedves Ági! Egy olyan problémával fordulok hozzád, hogy most május 26-án kellet volna megjönnie de nem jött csináltam egy tesztet ami pozitiv lett de most 30.-ra egy kicsi barna folyásom van igaz nem sok még de én mégis félek mert az első gyerekemet is igy veszitettem el ja és egy kicsit fáj a hasam alja is. Azt szeretném tőled kérdezni hogy mitől lehet? Orvosnál még nem voltam a terheséggel mert kb egy hónapos lehetek és azt még úgy sem látja. Várom mielőbbi válaszod és előre is köszönöm.

    Válasz:Ha csak egyszeri alkalom volt a folyás, akkor nem kell aggódni, de ha folyamatos vagy többször megismétlődik, akkor menj el orvoshoz, mert gyógyszeres kezelésre lehet szükség.

  • Fekete Anita

    Reply Reply 2010. május 26. szerda

    Kriszta(Sne): Nem tudom,azert kerdeztem itt ra,hatha valaki tud segiteni,de azt hiszem a legjobb az lesz ha felkeresem a dokimat,plane hogy tegnap este megismetlodott,ujbol jott egy nagy adag atlatszo valami.Kosz a valaszt!Ja,csak meg annyi,te honnan tudtad hogy magzatviz vagy nem?

  • Kriszta(Sné)

    Reply Reply 2010. május 25. kedd

    Fekete Anita:Nemlehet,hogy a magzatvized szivárog???Mert én jártam már úgy hogy azthittem pisi és nem az volt.

  • Fekete Anita

    Reply Reply 2010. május 25. kedd

    Sziasztok!
    Ismet egy kis segitsegre lenne szuksegem.35 hetes terhes vagyok,latszolag minden rendben,de kb 2 napja nagyon boseges folyasom van.Atlatszo,szagtalan,viszont mennyisegileg tobb,mint mondjuk mikor menzesz megjon,es ez van hogy ketszer-haromszor megtortenik egymasutan.Kb olyan,mintha bepisilnek,csak kevesebb,de azert jokora foltot hagy a nadragomon,azonnal at kell oltozzek.
    A valaszt elore koszonom!

    Válasz: Ez a szagtalan, színtelen folyás a terhesség utolsó heteiben gyakori, nagy mennyiségű és ijesztő lehet, mert sokan azt hiszik, hogy magzatvíz, de aggódni nem kell miatta.

  • lettus

    Reply Reply 2010. május 23. vasárnap

    Kedves Ági!
    18éves lány vagyok, a menstruációm soha nem volt rendszeres. Miután megjött(elég későn,15évesen) 1évig nem is jelentkezett újra vérzésem. Azóta is rendszertelen. Az utolsó pár hónapban úgy tűnt,hogy beáll, de most mégsem jön meg. 17-én kellett volna,de csak barnás folyásom van,néha nagyon halvány rózsaszín már kb. 5napja.
    A barátommal védekeztünk óvszerrel,ami elvileg nem szakadt ki és az utolsó alkalomnál el sem ment. Nagyon aggódom,hogy ez a barnás folyás mitől lehet, terhesség esete kizárható? előre is köszönöm a választ

    Válasz:Ha védekeztetek, akkor nem lehetsz terhes. Valószínűleg az a folyás a mensesed, csak most esetleg egy kisebb felfázás miatt más, mint szokott.

  • Virág74

    Reply Reply 2010. május 22. szombat

    Sziasztok!Én még nagyon új vagyok de remélem tudtok segíteni.Május 17volt a lombikom ahol 2babócát kaptam vissza és nagyon félek,hogy nem sikerült mert rá 3napra barna túros szerű folyásom volt.Ez lenne az első terhességem 36éves vagyok és már 9éve szeretnénk babucit nagyon el v.ok keseredve.Orvosilag semmiféle betegség nincs megállapítva.Köszönöm mihamarabbi választ és bíztatást

    Válasz: A folyás miatt nem kell aggódni, ez lehet a hormonok hatása miatt is, vagy egy kis méhszájseb miatt.

  • Ági

    Reply Reply 2010. május 17. hétfő

    Sziasztok!
    26 hetes terhes vagyok, kb. egy hete több lett a folyásom és sárga színű. Nem ég, nem viszket, nem büdös, de van, amikor nem elég 1 tisztasági betét. Mitől lehet ez? Orvoshoz csak jún. 7-én kell mennem. Várjak addig vagx menjek el a jövő héten? (Egy héten 1X rendel)

    Válasz: A sárga szín gombára utalhat, szerintem menj el orvoshoz vele.

  • Kinga

    Reply Reply 2010. május 14. péntek

    Sziasztok! 21 éves vagyok. Volt már egy abortuszom. A barátommal mindig védekeztünk óvszerrel. Két hete késik a menstruációm. Folyásom van: fehér nyálkás, néha nagy fehér golyók vannak benne. Mit tegyek? Nagyon félek.

    Válasz: Óvszer alkalmazásával is előfordulhat terhesség, de ennek elég kicsi az esélye. Ez a folyás viszont utalhat fertőzésre, gyulladásra, amit nem ártana kezelni. Egy erős gyulladás a ciklusra is kihathat. De egy tesztet se árt elvégezni, mert a terhességet sem lehet 100%-osan kizárni.

  • Zsyba

    Reply Reply 2010. május 08. szombat

    Sziasztok!30 hetes terhes vagyok,és pár napja vettem észre, hogy sárgás színű folyásom van,és néha egy picit darabos is!Azt szeretném kérdezni,hogy ez mitől lehet?Köszönöm!

    Válasz: Fertőzés miatt lehet, menj el orvoshoz mihamarabb, hogy ki tudja kezelni.

  • Anett

    Reply Reply 2010. április 28. szerda

    38. hetet betöltött terhes vagyok. Már nagyon várjuk a pici születését. több kérdésem is lenne. már elég rég óta keményedik olykor a hasam, hallottam hogy ez természetes a méh készül a szülésre, de a hallottaktól eltérően nekem nem rövig ideig tart, haenm van hogy 1 órát is egyfolytában, és nem lazul.pár napja voltak menstruációs görcsökhöz hasonlitó érzések,l de elmult. lehet jóslófájás? a derekam is szokott fájni, bár nem rendszeres. fehér folyásom is van, mindig is volt, de az utóbbi 2 hétben erősebb, de nincs szaga. ez természetes? előre is köszönöm válaszát

    Válasz: Igen, ez természetes.

  • lili100

    Reply Reply 2010. április 12. hétfő

    sziasztok.1hete lefeküdtem a barátommal 17 éves vagyok. nem elöször feküdtünk le de nagyon félek h terhes lettem, bár több érv is ellene szól. nem ment el, nem szakadt ki a gumi… .(27.én kell megjönnie,fehérfolásom van.)pár napja fáj a hasam(gyomrom) és hányingerem van. ugye nem lehetek terhes? kérlek válaszoljatok.
    lili

    Válasz: 100%-osan ezt nem lehet kijelenteni, de kicsi rá az esély, ahogy le is írtad. A folyás lehet valamilyen fertőzés vagy felfázás miatt is, ahogy a hányinger is lehet egy gyomorrontás eredménye. Ha netán majd mégis késne, csinálj tesztet!

  • Gabi

    Reply Reply 2010. április 06. kedd

    Sziasztok!Lenne egy kérdésem,most harmadikán kellet volna megjönnie.már 4 napja késik,néha aprobgörcseim vannak a hasam alján,sokat eszek,a meleim nagyon vörösek és néha viszkednek.Enyhe hányingerem is szokot lenni.Szerintetek terhes vagyok.

    Válasz: Leginkább a menzesz késése miatt van okod gyanakodni. A többi tünet is lehet a terhesség miatt, de csak emiatt nem lehet azt mondani, hogy igen, terhes vagy. Ha erre gyanakszol, csinálj egy tesztet!

  • emma

    Reply Reply 2010. április 01. csütörtök

    koszonom de mar nem szukseges a valasz. megallapitottak h mehenkivuli. hogyan zajlik ez az operacio? nagyon felek

  • emma

    Reply Reply 2010. március 29. hétfő

    amugy utolso menszin februar 22 volt. ez meg tenyleg korai hogy lassa ultrahangon?

  • emma

    Reply Reply 2010. március 29. hétfő

    kedves Agi!
    tegnap ota barnas maszatolasom van es nagyon faj a jobb oldalam. olyan mintha nyomna valami. voltam dokinal de nem latott semmit az ultrahangon, meg terhesseget sem. azt is mondta hogy lehet meg tul korai a terhesseg azert nem lat semmit! ilyen lehetseges? pedig 1 hete 4 teszt lett pozitiv. mondta menjek vissza 10 nap mulva es addig pihenjek. ez lehet veteles vagy mehen kivuli terhesseg? mi a valoszinubb? van esely hogy megmarad a baba? nagyon aggodom. koszonom elore

  • Iljovszki Aleko

    Reply Reply 2010. március 19. péntek

    Jó reggelt,
    Én a férj vagyok, feleségem ügyében kérdeznék. Van egy egészséges babánk és most 1,9 éves.
    Egy évre rá hogy megszületett feleségemnek volt egy vetélése a 8ik héten. Most a 11ik hétben járunk és ma reggel barna folyása volt. Este megyünk orvoshoz mert van időpontunk csak nem hagy nyugodni a dolog és gondoltam rákérdezek. Tudom hogy minden terhesség más és más és nem nagyon lehet összehasonlítani őket, de nagyon tudni szeretném hogy mekkora a vetélési kockázat ilyenkor ha már volt egy eddig.
    Milyen hatással lehet ez feleségem hormonháztartására vagy a baba állapotára.
    Tudom hogy pihenni és pihenni, de mondjuk egy izgága eleven gyerek mellett ez nem mindig kivitelezhető.
    Kérem mihamarabbi válaszát.
    Köszönettel

    Válasz: A 11. héten már elég ritka a vetélés. Ha csak rövid ideig tartott vagy egyszeri volt a barna folyás, akkor nem kell aggódni. Ha huzamosabb ideig tart, akkor lássa orvos, de valószínűleg nincs nagy baj.

  • Fekete Anita

    Reply Reply 2010. március 15. hétfő

    Segitseget szeretnek!
    25-ik hetben jarunk,par napja rozsaszines folyasom van,elegge boseges,tisztasagi betettel jarok,de jellegzetes szaga nincs.Nem viszketek,mas bajom nincs,csak ez a rozsaszines,halvany folyas.Ha valaki tud,valaszoljon,elore is megkoszonnem!

    Válasz: Ha 1-2 napnál tovább tart vagy erősödik, fordulj orvoshoz, amúgy nem kell foglalkozni vele.

  • kitty

    Reply Reply 2010. március 13. szombat

    hello 15 eves lany vagyok aktiv szexualis eletet fojtatok ezeloti honapban amikor megkelet volna legyen a menszeszem barna fojasom volt kb 5 napig ra 8 napra megjot de csak 54 napig volt meg.ebbe a honapban 16 odikan kellene meglegyen de mar 6 napja feher fojasom van eleg nagy menyisegben.most kb 3 napja megvagyok fazva okozhasa vajon egy felfazas is?9-10 napal ezelot 2 nap nem vedekeztunk ra 2napra jott a feher fojas amirol beszeltem ami mar 7 napja tart.lehetcseges h terhes vagyok?feher es ojan kulonos szaga van edeses savanyus fura. de volt mar ijen kb 2 honapja.csinaltam tesztet a mult honapba miutan elmult a menszeszem mert megijedtem a barnas fojastol es az negativ let.kerem valaszoljon nagyon megvagyok ijedve E-mailban ha lehetne KOSZONOM ELORE IS

    Válasz: A folyás lehet felfázás vagy valamilyen fertőzés miatt is. Érdemes lenne elmenni orvoshoz, hogy kiderüljön, mi a gond. Ha nem védekeztek, akkor könnyen teherbe is eshetsz. A negatív teszt sem zárja ki, mert a teszt tévedhet. De ha a menzeszed rendes időben megjön és 3 napnál tovább tart, és az erőssége, állaga is normális, akkor nem valószínű, hogy terhes vagy.

  • Luca

    Reply Reply 2010. március 10. szerda

    Sziasztok!
    11 hetes terhes vagyok. orvoshoz most nem mehetek még 3 hétig,mert olyan helyen vagyok,ami nem engedheti meg. viszont kb 2-3 hétig sűrű,eléggé kellemetlen szagú barnás folyásom volt,ami átment még mindig kellemetlen szagú,de sűrű,de már nem barnás,hanem sárgás folyásba.nem váladék, hanem folyás,mert elég sok van. icipicit nőtt a pocim,és minden más rendbennek látszik. szerintetek addig mi az,amit tehetek? eléggé betegecskés is vagyok,és tudni kell,hogy pár éve már két vetélésem volt 3-4 hetesen. mi az,amire fokozottabban vigyázzak,mit tegyek,ne tegyek,egyek,igyak,ne egyek,ne igyak,szedjek,ne szedjek?
    próbáltam orvoshoz menni,nem látott el,és közelben nincs más.haza még nem mehetek 3 hétig,és kissé aggódom. netezni sem tudok gyakran,így keresgélni sem tudok ezügyben.
    válaszotokat előre is köszönöm!!

    Válasz: Ezt gomba okozhatja, Canesten kúppal kezelheted.

  • babika

    Reply Reply 2010. március 08. hétfő

    Sziasztok!
    11 hetes terhes vagyok, és vízszerü, néha picit színes (sárgás) folyásom van.anno mikor megvolt a mensesem és 5-7 nap múlva elmúlt, akkor is volt ilyen, míg a peteérés be nem következett.nem tudom mi okozza ezt, normális e?aggódom a picurka miatt.a másik problémám, hogy egy műtét alkalmával a gátnál a záróizmom meg lett piszkálva.szülhetek majd természetesen?a másik, hogy ilyenkor normális e a puffadás?mert azt mondták, ez elmúlik majd, de nem akar.olyan mintha már 4és fél 5hónapos terhes lennék, akkora a pocim.
    köszönöm előre is

    Válasz: Igen, emiatt még szülhetsz természetesen. A vízszerű folyás nem gond, terhesség alatt ilyen gyakran van. Ha sárga lesz és viszket, akkor beszélj róla az orvosoddal, mert gomba okozhatja. Igen, a puffadás normális.

  • Noemi

    Reply Reply 2010. március 05. péntek

    Sziasztok!
    Jelenleg kulfoldon vagyok, csak 1 honap mulva tudok dokihoz menni, es rettenetesen aggodok. Tavaly 18 heten vesztettem el a babamat, most ismet teherbe estem Kb 4-ik heten jarok, es az elejetol barnas folyasom van. Mit javasoltok, milyen vitaminokat szedjek es mit csinaljak, hogy ez elmuljon. Nagyon sokat pihenek. Kerlek segitsetek.

    Válasz: A barnás folyáson sajnos nem segít a vitamin (terhesvitamint persze szedjél mindenképpen, de legalábbis a folsavat, mert az kell a baba fejlődéséhez). A folyásnak általában hormonális okai vannak, ezt csak megfelelő vényre felírható gyógyszerrel lehet kezelni, ezért orvoshoz kéne fordulni. Ha ez nem megoldható, akkor pihenj sokat és szedd a terhesvitamint, mást nem tudsz tenni.

Leave A Response

* Denotes Required Field