Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • babacsi

    2009. április 06. hétfő

    http://babatervezok.otthona.net/nyalka.shtml

    nagyon jo, föleg a lap alja…

  • babacsi

    2009. április 06. hétfő

    sziasztok! még nem engedték haza anyut demár jobban van szerencsére. lehet ezt a frontot nem birta a vérnyomása, de most az is jo, csak maradjon is igy.. szurkoljatok..
    Ritus hol vagy? mi van veledÍ? aggodom.. lánmyok én már ugy megszoktam hogy itt vagytok nekem és olyan nehezen viselem ha nem tudom egyikötökkel mi van.. elképzelni se tudom hogy egyszer ne irjuk egymásnak…

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 06. hétfő

    hali.kinga kirándulni mentek egerbe?majd a berci viszi a renit szerdán majd leirom mit mondott a doki.nem tudok most dokihoz menni én a vérzésemmel mert szerdán van de akkor dolgozom 6ig.babacsi hazaengedték anyukádat?remélem már jobban van.ritus merre vagy,holnap jövök pussz

  • babacsi

    2009. április 06. hétfő

    sziasztok azanyunak sajnos betega szive már volt egy infarktusa, nagyon féltem, mert annyi gyogyszert kell szednie, gyenge tölük, és sokat nemjol van, és még olyan fiatal. ma még maradnia kell sajknos, amikor lehet megyek hozzá.. remélem holnap már hazaengedik..
    mi már régvoltunk együtt, nem hiszem hogy ebben a honapban sikerült volna, és ráadásul az t olvastam hogy aki inszemre akar menni vagy lombikra annak házasbak kell lenni vagy közjegyzö álltali élettársi kapcsolatban.. és ráadásul azt is hellottam hogy aki julius 1 után lesaz terhes annak már csak 2 évig jár a gyerekre pénz.
    a bsarátnöm ma megya dokihoz, kap uh képet olyan jo neki.
    Kinga ha nem tudsz irni akkort is sok puszika és kitartás, a költözés hamar lemegy nyugio.
    Ritus zsuzsi hogy vagytok?
    zsuzsi menj dokihoz sztem ha elmulik a vérzésed.
    Ritus nagyon el vagy tünve:(

  • kinga

    2009. április 05. vasárnap

    sziasztok, Zsuzsi szerintem is menj dokihoz, de biztos nincs semmi baj? Renivel mi van, ma voltak orvosnál? Mit mondott? Babacsi anyukádnak mi a baja, miért vitték be? ahogy olvasom ez már régóta baj nála. remélem kitalálnak valamit az orvosok, biztosan felépül, és azért jó hogy te mész mindig hozzá! A jövő héten meg kiderül, hogy mikor volt pé-d, és remélem sikerült most, hiszen akkor amikor kellett elég sokat voltatok együtt!
    Én holnap megyek a terhesgondozóba, ott megmondják azt is hogy ki a védőnőm, meg adnak beutalókat, már várom. Kedden meg egerbe megyünk, és péntekig maradunk is, ott nem lesz net, sajna:( Utána meg elkezdjük a költözködést, sűrű időszak, na megyek is tanulni! Pussz

  • babacsi

    2009. április 05. vasárnap

    sziasztok! zuzsi mindenképpen elkellene menned dokihoz, ez igy tényleg nem normális.. remélem nem vetélés volt…. vagy a nagy véralvadékok lehetnek cista meg hormonprobléma is. ha elmész ezt igy egyszerre mind ki tudja szürni.
    itt is nagyo szép idö van, most jövök a korházbol, az anyukámnál volta, olyan gyenge szegény, és olyan fiatal.. olyan gyogyszert kapott,h ogy most meg ugy levitte a vérnyomását, nem is tud fent lenni… nem tom mi a megoldás neki, de jo lenne ha már valami jo doki itlálná.. jo lenne ha holnap elengednék már haza, otthon csak jobb neki, vasárnap meg ugy is megyünk, husvéti bográcsozásra:)
    én ma amugy egész nap mostam meg föztem most elrendzem a virágokat és nekiállok porszivozni meg felmosni , este vaslok az ias van egy csomo. a párom nincs itthon, majd csak késön jön haza.. pedig most olyan jo lenne ha itt lenne velem..
    ja képzeljétek ne is kivánom a sexet.. nem tom miért van.. és mivel én nem kezdeményíezek, ő meg amugy sem, igy elvayunk.. ebbena honapban 4szer voltunk gyütt, bár azt hiszem jokor pont, de akkor is.
    azt is kiszámoltam hogy ha a pé-töl 14-napra jön meg, akkor nekem 27 vagy 28-n volt ugy éreztem a pé-m, akkor 11 vagy 12-n kell megjönnie. az még olyan messze van..
    a barátnöm meg terhes egy utcával arréb lakik, olyan jo lett volna együtt babázni.. de azt hiszem most sem sikerült. az hogy más szinú a mellbimbom csak beképzelem, és még amugy is csak 10 nap telt el ..

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 05. vasárnap

    sziasztok.dej idö van én meg megyek dolgozni pedig ugy sétálnék!!!képzeljétek annyira vérzek és nagy vérdarabok jönnek ki.már az elsö nap is nagyon sok volt.és egy héttel elöbb.nem tudok kiigazodni ezen.elkéne mennem dokihoz lehet.na jo pihit nektek.pussz

  • babacsi

    2009. április 05. vasárnap

    Melyek a beavatkozás elvégezhetőségének feltételei?

    Az elvégezhetőség alapfeltétele a petevezetők kontrasztanyagos vizsgálattal bizonyított átjárhatósága, mert elzáródott petevezetők mellett a teherbeesés ezzel a módszerrel nem lehetséges. További alapfeltétel a peteérés ultrahangsorozat-vizsgálattal való nyomonkövetése. A kezelt pár tagjainak házastársi, vagy közjegyző által igazoltan élettársi kapcsolatban kell lenniük.

    na én ezt nem értem. nem vagyok férjnél, nincs még pénz az asküvöre, de ha csak z inszem jön szoba, akkor oda nem mehetünk mert nem vagyunk házasok? ezt én nem is tudtam. ti hogy tudjátok?

  • babacsi

    2009. április 05. vasárnap

    sziasztok! Bocsi hogy tegnap nem voltam, de nagyon zürös nap volt. föztem meg itthoni többi dolog aztán mentem be anyukámhoz… egy kicsit jobban van, de ma még nem beszéltem velke, majd felhivom és ebéd után bemegyek, de addig még fözni is kell:(
    Zsuzsi sztem azlért nézik mge a torkát is hogy van e gyulladás ? mert ha a mandula is be van gyulladva az góc pont lehet, és egy csomo betegség elöjön töle, sztem ezért.. de amugy az ekcémát meg lehet gyogyitani, nekem is volt, kaptam krémet, az már nem csipett, lasu folyamat volt de elmulott.
    Ritus akkor jo volt a buli:) jo isaz… én nem nagyon bulizom mostanság, nincs kedvem.. meg pénz se. és házt az anyu is beteg, igy meg még annyi kedvem sincs..
    Nahát Kinga ezek az épiök azért nagyon szemetek.. miket müvelnek a lakásotokkal…. de legalább hamar költözhettek és jol rendbe teszed mire jön a babo:) de jo.. én pl imádok költözni:) majd ha tudsz tegyél fel képet az iwiw-re vagy valami.. kiváncsi vagyok. milyen lett a lakás..
    majd ha a párom ráér, én is megkérem hogy nekem is rakjon fel.
    velünk semmi különö, uabban kicsit összemorgunk, de nagyobb baj nincs.
    elvileg holnap mennék a fogdokihoz, de most meg fogdoki beteg..
    nem om mit csináljak. annyira nem fáj, de már szeretnék tul lennirajta,
    sok pussz nektek, késöbb jövök

  • kinga

    2009. április 04. szombat

    sziasztok! babacsi sajnálom hogy anyukád betegeskedik, mielőbbi gyógyulást kívánok neki! Otthon mi újság veletek? A fogad fáj még mindig nagyon? Zsuzsi biztosan ekcéma, de amiatt ne aggódj a hugomnak is volt, neki is a keze, főleg a könyékhajlatban volt, és csípte igen a víz meg vakarta nagyon, és ki is sebesedett annyit vakarta, de azt mondták kinövi, és már tényleg nincs, a torkát nem értem én se hogy függ össze!Sajnálom hogy megjött, és megint ilyen hamar, érdekes, de most használod majd a kütyüt is, meglátjuk! Ritus gondoltam hogy nagy buli lesz:)))) azért gyere sűrűbben, mert már pár napja eltűntél!
    Mi tegnap voltunk a lakásnál, és annyira idegesek voltunk, belepisiltek a wc-be persze a sz öblítő még nincs felszerelve, meg víz sincs ráengedve, és amint felszerelték belepisiltek, meg 5-en voltak a lkaásban amiből hárman nem is ott dolgoztak, csak bementek cigizni a konyhánkba, annyira dühösek voltunk, ráadásul egy csomó dolgot elcsesznek, lehet hogy fel kell veretni a csempét is a fürdőben…ááá…nagyon felhúztak, meg azt is kitalálták hogy a fürdőszobai radiátort nem rendelték meg azt vegyük meg mi mert nincs benne az árban, de nekünk már totál semmi pénzünk, most fizettük ki a múlt havi tartozást, mert már kölcsön kellett kérni, és megint annyi plussz kiadás van a lakással, hogy megint nem tudunk majd kijönni..:((( egyébként költözünk igen, talán jövő héten, vagyis lassan folyamatosan, ma egész nap itthon pakoltam egybe a dolgokat, meg szortíroztam, kidobtam ami nem kell, vagy csomagoltam amit nem használunk és nem viszünk át. nagy munka volt, megyek is,még tanulok kicsit, aztán lassan fekszem is! puszi lányok!

  • UmiRita

    2009. április 04. szombat

    Hali Csajok!

    Bocsi hogy nem írtam csak tegnap szülinapoztunk és kissé meredekre sikerült, ma meg melóztam meg dél óta most keltem fel! nekem még nem jött meg, de nekem nem is kell még! Babacsim hogy vagy? Remélem már nem annyira fáj a fogad, Zsuzskó kíváncsi vagyok mit mond a bőrdoki a lányodnak! De szerintem is valami ekcéma lehet!
    Kingám köszönöm nektek a köszöntést és hogy gondoltatok rám! Remélem jól vagytok!
    Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 04. szombat

    sziasztok.babacsim elószór is jobbulást anyukádnak.nekem megint megjött pont 1héttel korábban.már megint mitól van?csütörtökön megyek az egyik munkatársammal kozmetikushoz de még nem voltam soha.reni miatt vagyok ideges hámlik az ujján a bör irtam börgyogyásznak mert azt hittem gombás de azt mondta ne canestennel kenjem mert szerinte ekcémája van szerdán viszi a berci börgyogyászhoz fáj is neki meg csipi a viz-sajnálom és remélem adnak rá valamit.babacsim azt mondta még a börgyogyyász hogy nézessem meg a torkát is mi összefüggés van a 2között?te tudod.kinga örülök hogy jol vagytok nem sokára költözés lesz akkor ugye?pussz majd jövok-

  • babacsi

    2009. április 04. szombat

    sziasztok bocsi hogy nem jelentkeztem eddig de nagyon sok a zür..
    a foam fáj, a doki nem qltat el, vegyek be nyugtatot azt mondta az is elég.. ki vagyok akadva. mire meg rászánnám magam hogy jo, lmegyek igy, bejelentkezek a fogdokihoz, az meg nem dolgozik betegség miatt.. hát elegem van.
    tegnap meg az anyukám lett rosszul, beteg a szive és messze laknak, be kellett hozni ide kaposvárra autoval, nálunk vot a sürgösségin, nem is engedték haza itt kell lenni kb keddig a belgyogyászaton, ugy aggodom érte. felhivom mindjárt, aztán fözök hamar és megyek be hozzá. nem tudom mijö még, de most nem vagyok jo passzan.
    Ritus BOlDOG SZÜLINAPOT!!:)
    Kinga nagyon jo hogy minden rendebn a babával:) Zsuzsi, Fric Pussz.

  • kinga

    2009. április 03. péntek

    sziasztok! először is Ritus BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!! Ma van, ugye????:) Bár úgy eltűntél megint:((((( Zsuzsi bocsi csak egész nap mentem én is, a lakásnál voltunk, a városban ezt-azt intézni, meg egy barátnőmnél estig, holnap mesélek most hulla vagyok! Puszi és jó éjt csajszik! Aztán holnap mindenki írjon!

  • FriC

    2009. április 03. péntek

    Sziasztok!
    Babacsi: Az még jó is,hogy nem kell fizetned a fogdokinál,én már szájsebészetre járok lassan egy hónapja,ja és 30 ezerbe került. 4 tömés,húzás meg a műtét. Már mindenen túl vagyok,kivéve a műtéten,ami ápr.15.-én lenne,de én szerintem elmegyek hamarabb,mert annyira fááááj,hogy nem birom ki addig…. Majd husvétra meg ugy be lesz dagadva az egész arcom,hogy az csak na…Mert hát 1 hétig benne lesz a varrat.
    Neked milyen mütétet fog csinálni a fogorvos? ja és amugy engem sem altatnak el majd.
    : (

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 03. péntek

    hhhhooooolllll vvagytoooookkkk???????????,

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 02. csütörtök

    sziasztok.kingám ez olyan 7-8 éve lehetett.igen kicsi a bors de erös.hát igen sokminden történt velem.örülök hogy jol vagytok és minden rendben van.pusz

  • kinga

    2009. április 02. csütörtök

    sziasztok! Babacsi még mindig értetlenül hallgatom hogy nem akar elaltatni, ráadásul jóban is vagytok, ismered, nem értem, komolyan! ne izgulj nagyon, hamarosan túlleszel rajta! ne izgulj annyira, nehogy emiatt ne sikerüljön a baba. Ha fáj a petefészked akkor lehet hogy mégis mostanában lesz pé, vagy ma van. A ciklust meg úgy számold szerintem hogy pé után 2 héttel.hátha most visszábbáll. Zsuzsi nem is tudtam, miken mentél te keresztül, ez mikor volt pontosan? Annyira erős vagy, ezt már korábban is így gondoltam, amiken a volt férjed miatt is keresztül mentél, de ebben mindig megerősítesz! Csodállak! Az anyukám ilyen erős nő, és ő is olyan kis törékeny alkat mint te:) Lehet hogy van összefüggés?:) Ritus merre vagy? Milyen volt a tegnapi nap? Tudsz pihizni egy kicsit, vagy sok a meló?
    Én ma voltam dokinál. Hát lányok, nem mondott semmit, de lehet azért mert szűkszavú és csak a fontos dolgokat mondta, akkor amikor baj volt, sokat beszélgetett velünk, nagyon kedves ember, meg tegnap meghalt egy kollégája is, ahogy hallottuk egy nővér mondta a folyosón egy másik orvosnak, és váratlanul infarktusban. NA ennyit a rossz hírekről. velünk minden rendben van, a gyógyszert is abbahagyhatom, mármint a duphastont, csak még van 5 napnyi, de utána végre vége:)))) Tarkóredő vastagságunk normális, jó a szívverés, minden, már 55 mm-es. Menni kell mostmár védőnőhöz, ő intézi a vérvételt, és csak a 18. héten kell legközelebb mennem, ami még 6 hét!!!! Ja és a hátsó falon tapadt meg, így még egy darabig nem látszik a pocim:(
    pusszantás

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 02. csütörtök

    babacsim ha segit ezt leirom.nekem az állkapocs csontomon volt egy cseresznye nagyságu ciszta.elmentem a szájsebészetre ott egy fiatal joképü dokihoz jártam és elsö nap felvágta utána tett bele egy csövet persze a fogam kihuzta és tett bele egy csövet és minden héten 9 honapon keresztül jártam lelléröl kaposvárra hogy át mossa mert a csövön keresztül mosta fecskendövel és attol zsugorodott és kellett rendelnem csontpotlo port és mikor letelt akkor megint felvágta kiszedte a csontot és ezt a csontpotloport fecskendezte bele.utána haza és mindig egyedül jártam volt hogy rosszul voltam az injekciotl és le kellett hogy fektesseneek és késöbb tudtam haza utazni de képzeld el hogy fájo képpel tömött buszon milyen volt utazni?,én is kibirtam te is kibirod hisz zsuzsik vagyunk és nem adjuk egykönnyen:)pussz

  • babacsi

    2009. április 02. csütörtök

    sziasztok jo reggelt, hol vagytoik? mit csináltok? én melozom ezerrel… irjatok.. nekem fáj a fogam. biztos érzi hogy közeledik a hétfö:( amugy ma megint megbeszéltem az altatossal, nem altat el.. majd valami lesz.. pussz

  • babacsi

    2009. április 01. szerda

    sziasztok köazi csajok a biztatást.. Zsuzsi azt egyszer én is kiprobálom,, nagyon szeretem a szoszos dolgokat. a páro meg én föztünk( nem teljes a béke, csak az hiszi én meg nyelk és jo képet vágok, de megtartom magamnak a gondomat), szoval csirkeszárnyat lecsosat meg tészta(azt én szeretem) rizst (azt meg ő).
    a suli majd ápr. közepén indul de még semmit nem tudok,azon kivül hogy le lett fénymásolva abizim, meg regisztráltam rá a neten, de azota semmi, amugy kedvem sincs. fogyokurát is abba hagytam most jol betésztázok:) kit érdekel? amugy mi voltunk os együtt a 11, 12 és 14 meg 15. napon. 11, nap körül éreztem a pé-st, folyás meg sexkivánalom megy ilyenek, az nap este voltunk, remélem nem késtünk le rola:)
    szoval ma nem hivtam fel a fogdokit hogy döpontot kérjek, mert arra gondoltam hogy holnap még egyszer beszélek az altatossal, és ha ugyse altat el akkor beveszek 2! bogyot meg egy nyugatatot, és ugy elmegyek, aztán legfeljebb alszom majd egész nap. olyan sz–r dolog a fog dolog.. elveszi minden életkedvem.
    Kinga nem értem hogy miért gondol ilyeneket az anyosod, hát csak ideiglenes lakcimnek jelölöd be ahol most laktok.. de a sajnát lakásotok lesz az állando nem? az nem jo? nagyon kiváncsi vgyok hogy mit mond neked a dokid holnap:)
    Ritus gyurtok a pé-n? ugy szurkolok.
    Zsuzsi nekem is volt ilyen PG53-m párszor használtam de nem is tudom.. egyszer kimutatta hogy van, de aztán tönkre ment, mindig ugyanazt mutatta olyan mintha el lenne benne törve a lencse, igy el is dobtam.
    én 11 vagy 13-ra nem várom most már nem tudom, mert 30 nanál 13-ra de ha a szokásos 28 napot nézem akkor 11-re. na tesztem sincs ittho, nem is veszek, ..
    fürödtem, hajat mostam, lábam se jeti:) most megyek kajálni.. sok puszi nektek 🙂

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 01. szerda

    hali.hát babacsim nagyon sajnállak amiért ilyen a doki.nem tudom volt e már pém.ciklus szerint igen.hu lányok tudjátok mit fözök amit rekámoznak sajtos hustekercs és annnyyyyira finom a szosz amivel le kell önteni.már nagyon várom hogy elkészüljön.biztos fincsi lesz.pussz

  • Kinga

    2009. április 01. szerda

    drága Babacsim! NYugi, először is. Én totál megértelek, és nem értem hogy miért nem akarnak altatni!??? a pénz miatt??? de kifizeted? nem értem ha máést el tudnak, téged miértn nem? én hisztiznék nekik addig amíg el nem alatatnak, nehogy ő mondja meg hogy neked jó az altató bogyó is, te tudod amit ő nem!!!ÉS punktum! NA én is olyan ideges lettem, itt néznek is rám a könyvtárban, hogy verem a billentyűzetet:) A párodnak meg biztos hasonlóan rossz napja volt, de megértene, csak most el van a saját dolgaival, amiket ő már el se mer mondani neked, látva a rossz kedvedet! Biztosan ilyesmiről lehet szó, majd később megbeszélitek, annyira szeretném ha kibékülnétek, és minden jó lenne köztetek, ez lenne a legfontosabb! A baba szempontjából is, meg leginkább miattatok! Mi van a tanfolyammal a kórházban, elkezdődött már, a 10 hónapos?
    Zsuzsi, kíváncsi lerszek mit mutat majd a kütyü, meg hogy mennyire használ! Reméljük szupi lesz! Na majd várom a beszámolót! Mikorra várod a pé-t, már volt mostanában, nem? Ritusnak van ma:) Ritus te még dolgozol?
    Na megyek, mert itt várok már 2 órája egy tanárra a szakdoga miatt, és még lekések a fogadóórájáról, aztán leshetek!:) Egyébként imádom a nőt, most elmondom neki hogy terhes vagyok, kíváncsi leszek mit szól:) Holnap meg doki, már nagyon várom! Anyósom ma megint balhézott otthon, én szerencsére kimaradtam, férjem mesélte, hogy nem kellett volna beszállnunk a lakásba, meg hogy nem iratkozhatok be hozzá ideiglenesre, mert ki akarjuk rakni, ÜLDÖZÉSI MÁNIA! Mindegy, remélem így is tudok védőnőhöz menni:( pusszantássssssssss

  • babacsi

    2009. április 01. szerda

    sziasztok most estem haza, nem lesz semmi az altatásos fogászatbol, nem altat el a doki, mert . igazábol nem tudom miért. ki vagyok akadva. össze is vesztünk ezen itthon, hogy én milyen gyámoltalan vagyok hogy nem vagyok eröszakosabb.. na de már nem kiabálunk, de nem is mondom többet el hogy mi van velem vagy hogy mi bánt.. olyan pancsernek néz engem, meg ez a doki az altatos igy jol sza–ban hagyott, évek ota együt dolgozunk, és erre azut mondja hogy nem kell annyira parázni és vegyek be egy altato tablettát attol majd elkábulok, ja nem ismer engem, én ezelött évekig csak altatoval tudtam aludni de erröl leszoktam, semmi hatása nincs rám.. lehet jol be kellene vodkáznom vagy valami.. nagyon ideges vagyok. igy kiszurni az emberrel..és ráadásul kollega. mondtam neki hogy azt sajnálja hogy ne kerüljön pénzembe arra ne gondoljon mert kifizetem, és ráadásul kétszer kell mennemmert annyi a rossz fog egymás mellett hogy egyszerre veszélyes kiszedni.. ezt elmesélem itthon, erre nem bátoritást kapok hanem azt hogy ez a téma napok ota… és legalább annyira ráhisztiztem mintha agydaganatom lenne.. na fa–sza nem?bocs hogy ilyen csunyákat irok, de ki vagyok akadva.. nekem semmi nem sikerül. 5 éve keresek a környéken olyan fogáasztaot ahol altatnak, és nem jo messze van mint pl Szeged vagy Pest, erre találok és épp engem nem altatnak. el.. na majd ha lenyugszim vissza jövök. ja és nagyon besértödtem, tényleg nem fogok semmit itthon elmondani ezután az tuti.. sok puszi nektek, és remélem aztért ti legalább megértetek:(

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 01. szerda

    hali most jöttem meg a melobol.megkaptam a munkatársamtol a ovu mikroszkopot:)majd meglátjuk.most megyek fözni aztán benézek pussz

  • kinga

    2009. március 31. kedd

    sziasztok, jaj babacsi nyugodj meg! Tényleg lazulj el, csüccs be a kádba, aztán a párod karjaiba! Nyugi nem lesz semmi baj, de tényleg nem értem, ha látják hogy fontos neked az altatás miért nem hagyják, ha ki tudod fizetni! Az számít amit te akarsz, jaj sajnálom, de akkor most kétszer mész? és 6.án először, nagyon szorítok, ne aggódj, túlleszel rajta és kész, aki ennyi műtéten esett túl azt hinné az ember az már nem izgulhat egy foghúzás miatt! NA csak bátrn, most meg jöhet a megérdemelt kikapcsolódás, de előbb nyugi!!!!! Zsuzsi irigyellek a süti miatt, te egy házitündér vagy! Bercinek meg a lányoknak is mond meg hogy jól megbecsüljenek ám, mert nem is tudják milyen jó dolguk van! Ritus örülök hogy neked is jó kedved van, ez számít! A baba jönni fog, mondtam már hogy együtt fogtok babázni, mert a köv hónaptól mindenki babás lesz!!! Punktum! puszi, és jó éjt csajok!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 31. kedd

    örülök hogy itt vagy ritus.jo lett a süti.babacsi mindent bele.szoritok.kinga jo lehetett buszon hurcolkodni:)pussz

  • babacsi

    2009. március 31. kedd

    ja elolbastam amit irtam, :)) ne hari ha össze vissza, egik kezemben a cigi másikbna a görcs, és bennem két martini, azért remélem eligazodtok azon amit irtam:)

  • babacsi

    2009. március 31. kedd

    szisztok csajszik, csak gyorsan irok, megjöttem a fogdokitol, semmi nem ugy va ahy elképzeltem, minden áron rá akart beszélni hogy MOST huzzuk ki az egyik fogamat ,abbol 5 van de én meg nem akara, o llejárattam magam, mosntam ,hogy ragaszodom az atatáshoz, azért jöttem id, holnap keressem meg az altat faszit aki egyébként haver ,mert azt mondta a dokinünek nem altat el, mert nem akarja hogy pénzembe kerüljön, inkánn d egy bogyot amit szét kell rágni, na az nem tudom milyen, de nem akarta ébrn lenni ezért mentem oda.. fasza nem? tök kiadatam, gyorsan itam itthon 2 martnit, most asszem sxelni fognk, de olyan ideges lettem, erre várm évek oa ők meg a pénutarcámat nézik.. de ki tdom fizetn akkor most miért? én ne alarom azt, és azt is mondta a dokinö hogy az 5 fogbol ait huzni kell, 3 egymás mellett va, nem lehet egyszerre khuzni öke mert nagy lesz űr, 2x kell megcsinálni, fasza és ráadásul nm is altatnak. na holnap felhivom a Robit azu altatost ésjol bszámolok neki. amugy 6-n kell mennem, akkor huznak fogat e még azt nem tudom hogy hogy, már atol is félig sirtam a radlamotol hogy megnézte egy vésüvel hogy most milyenek, .
    csajok be vagyok sz–va..
    én is nagyon szeretek titekett.

  • UmiRita

    2009. március 31. kedd

    Szia Kinga!

    Nekem is jó kedvem van! Főleg ettől a jó időtől, beindulnak a hormonok! 😛 Nem tudom mi lesz a munkahelyemmel, de van másik lehetőség is, tehát nem vagyok elkenődve, és persze várom hogy összejöjjön a babóca is!
    És én is imádlak!

  • kinga

    2009. március 31. kedd

    szia Ritus, ennyit dolgozol? és mi lesz az állással, nem mondtak azóta semmit? Akkor hajrá, én megcsinálom a maradék szilvásgombócot, mert maradt tegnapról zsemlemorzsa, meg úgyis csak én ettem belőle tegnap!na meg a mosás! Ritus várunk vissza, akkor neked 2 hét múlva nem kell megbetegedni. Zsuzsi milyen lett a tejes süti? Babacsi írj hogy mi volt a dokinál!puszi csajok, én is imádlak ám titeket! Most olyan jó kedvem lett ettől a jó időtől!

  • UmiRita

    2009. március 31. kedd

    Hali csajok!

    Babacsim remélem minden rendben van/ lesz nálad, nagyon szeretlek! Kinag olyan izgis hogy elkezd nőni a pocakod! zsuzskó, nálad mizujs? Nálam elvileg 1-én van a pé-m! Az holnap lesz, de ma sem szeretnék 1 napot kihagyni, bár elég fáradt vagyok! Ma meg tegnap leltároztunk, tegnap reggel 5-től este 7ig melóztam ma meg reggel 5től este 5-ig! 🙁 Hulla vagyok, de a férjemet persze kívánom most is! Elmegyek megfürdök, csinálok vacsit, de szerintem csak gyorsat, sajtos, fokhagymást, teával NYAMI!!!!!
    Na megyek is késöbb jövök! Szeretlek titeket, puszi

  • kinga

    2009. március 31. kedd

    sziasztok, akkor Babacsi most szorítok, mert most kerülhetsz sorra:) Remélem nem kell várnod! nagyjából megint egyszerre nem várjátok jövő hét vége felé, igaz? Na de irigyellek titeket egyszerre fogtok babázni:) Én felhívtam a dokit, szerinte se baj hogy fáj a pocim néha, ez a növekedés miatt van, meg az átrendeződés.Tegnap már a férjemmel néztük, és ő is látta hogy elkezdett nőni a méhem, és ami úgy kidudorodik az kemény is, nem úgy mint nem sokkal felette a hájam:( Na de ez van, és most nem is fogyózhatok, tényleg Babacsi neked hogy megy? Minden elismerésem, egy időben én is próbáltam, de nem bírok ellenállni a kajáknak, mozogni meg lusta vagyok, rossz párosítás! de van egy csodás férjem, aki mindezt nem bánja, hiszen ennek ellenére is elvett:) szóval csütörtökön 1-re megyek a dokihoz, hétfőn kellett volna, de lehet azért mondta hogy a magánrendelésére menjek, persze ott fizetnem kell, végülis nem olyan sok 2000.- de lehet hogy azért kellett volna akkor mert nekem kisebb a baba mint amennyi idősek vagyunk elvileg, mert hosszú a ciklusom, ás ahhooz számolják. Na mindegy kérdezte hogy napra pontosan hol járunk, és azt mondta hogy akkor csüt már jó lesz. Izgulok, mert most jönnek a nagy vizsgálatok! Lehet hogy genetikai uh-t csinál, bár azt nem mondta. Meg voltunk a lakásnál megint, mert kivittük az összes lámpát, vicces volt a buszon, mert ugye kocsink az nincs. hát költözés attól függ, már csak a radiátorok, meg a párkányok hiányoznak, de nem hiszem hogy megrendelték őket, így lehet hogy csak május lesz belőle, bár én már ha lehetne ma költöznék! annyira várom! Na megyek berakok egy mosást! Írjatok csajok!

  • babacsi

    2009. március 31. kedd

    sziasztok köszi hogy vigasztaltok. olyan sok kérdés volt bennem egész np ezen aggodtam, de találkoztam hazafelé az altatoorvossal ( akivel egyékbénk néha együtt dolhozom) és azt mondta ne féljek, hamar megoldjuk és mivel ismer olcsobb is lesz. én ugy tudom itt az altatás 20 ezer, más korházban meg 18 ezer 20 percenként. jo mi? na nem baj kifizetném én azt is csak egyszerre legyek tul rajta. egy ora mulva ott leszek a megbeszélésen, tényleg remélem hogy nem kell sokat várnom. szoritsatok.
    Szegény zsusi (tuloldal) hogy már 9 hets volt.. annyira sajnálom szegényt, ez is olyan szörnyü mint Virágnál..
    Ritus Zsuzsi sok sok puszika. ti mikorra nem várjátok? Kinga akkor lassan költöztök nem? de jo.. irok ha megjöttem a dokitol de te is irj hogy mikor mész hozzá

  • kinga

    2009. március 31. kedd

    Babacsi ne izgulj, akkor ma nem is lesz semmi, vigyél könyvet vagy újságot, én is utálok várni. Szegény, 19 műtét, nem csoda hogy már nem használ! Jobb is egyben szerintem is, egyszerre túl is leszel rajta. akkor azért van hányingered is, mert annyira izgulsz! örülök hogy akkor jól alakulnak a dolgok nálatok!:) Csak így tovább! Nálunk jelentem lecsempéztek! Ez nagy szó, ma fejezték be, és tavaly május óta tart! pedig alig pár nm-t kellett, dehát ez van, na hívom a dokit, puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 31. kedd

    szio.babacsim nagyon szoritok neked.remélem nem fog fájni.pusssz.kinga nem is tudtam hogy már 9 hetes volt.hu az már azért majdnem 3honap szegény.nagyon sajnálom-pussz

  • babacsi

    2009. március 31. kedd

    sziasztok! Kinga ma csak azért megyek hogy megnézze a fogaimat és megbeszéljük hogy mikor lesz a mütét. altatásban szeretném , nem volt egyszerü elintézni, de mivel borzasztoan fájnak és ba vagyok tojva és 5 rossz fogam is van, ezért igy egy alkalommal az összeset meg lehet csinálni, kicsit több pénz de ez most nem érdekel. erre félreraktam, csak attol vagyok ideges hogy 5re megyek és állitolag olyan felkapott dokinö ez hogy majd sok sok orát váriok ott.. ezt utálom, bár azt mondta hogy ha lesz bátorságom, ki is huzza a fájos fogat és ha nem lesz vészes akkor majdfolytatjuk a többievel.há t nem!! én nem birom haa számba nyulkálnak hányok töle és ráadásul én már 19 olyan mütéten tul vagyok ahol helyi érzéstelenitöt kaptamhogy már nem nagyon használ ezért az utolso huzásomat végig üvöltöttem, pedig nem vagyok kénmyes alkat. na szoritsatok.
    amugy mi tegnap este is együtt voltunk:) itt nem esik denem is süt a nap..
    jaaj nagyon félek:(

  • kinga

    2009. március 31. kedd

    Babacsi mi lesz a fogorvosnál? Vagy csak megnézi mi van veled, ne izgulj! Zsuzsi több volt, már 9 hetes volt.
    Ritus veled/veletek mi újság? Zsuzsi akkor ma romantikáztok? hát én most jöttem haza a suliból, semmi különös, de ahogy jöttem nagyon belenyilalt a hasamba párszor, és meg kellett állnom, és leülni, remélem minden rendben lesz, fel is hívom a dokit, hogy inkább a héten megyek, mert amúgy csak hétfőn kéne, de már úgyis 3 hete voltam. Na most pihizek, teázok, még nem múlt el a nátha sem teljesen! Írjatok csajszik mi van veletek! Ugye mindenkinél gyönyörűen süt a nap, és végre tavaszi idő van!?:))) pusszantás

  • Anett

    2009. március 31. kedd

    Szia. lenne egy kérdésem.csináltam terhességi tesztet(tesztcsikos), de nem volt számomra egyértelmü az eredmény. magának a tesztcsiknak a következő a felépitése: egy vastagabb rész, amin vannak a nyilak, majd egy véknyabb, majd egy vastagabb. az első részen vannak a nyilak, egy kis hely,ami után szerintem a kontrolcsik, ami még használat előt kicsit el volt szineződve. ahogy megcsináltam a tesztet, az előbb emlitett csik megerősödött, majd kis idő mulva rózsaszin lett a tőle jobbra lévő nem szivacsos rész.a kérdésem az, hol kell megjelenni a második csiknak, jobbra vagy balra a kontrolcsiktól. terhes vagyok?előre is köszi

    Válasz: Ha tesztcsík van, az azt jelenti, hogy egy csík negatív, két csík pozitív. A két csík egyértelműen kb. egymástól fél cm-re jelenik meg, és néha a második csík halvány. De ha csak halványan is megjelenik, akkor terhességet jelez. A tesztcsík ha csak magában jelenik meg, akkor negatív a teszt.

  • babacsi

    2009. március 31. kedd

    sziasztok én ugy tudom Zsuzsi kb5 vagy 7 hetes volt, nagyonaz elején, de nem biztos.
    most melozok csak beugrottam. jol sikerült az este, remélem igy is marad. olyan hányingeremvan.. ja és ma megyek a fogorvoshoz.brrr ugy félek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 30. hétfő

    hali.ma nem volt semmi eddig mert délbe keltem fel és utána föznöm kellett.a másik oldalon olvastam zsuzsival mi történt.nagyon sajnálom.mennyi idös terhes volt tudjátok?szegény.de mit lehet ilyenkor irni,?babacsim örülök nektek.kinga remélem jobbam leszel.jo éjt.pusszritus merre vagy,?,,?????????

  • kinga

    2009. március 30. hétfő

    drága Babacsi, az nagyon jó ha a párod is azt mondta hogy szeretné ha nektek is most lenne, biztosan tesz is érte! Ne izgulj azon hogy akkor most mikor van pé, a lényeg hogy legyetek sokszor együtt, és meglesz az eredménye. Hát akkor ők is nagyon várták már 15 hónap után, gratulálok nekik! remélem jól alakul majd nálatok a dolog ma este!
    velem semmi különös, náthás vagyok nagyon, nem mentem suliba meg dolgozni, meg fognak ölni, de majd szerdán is bemegyek, meg én sokkal gyorsabb vagyok mint a többiek, és úgyis az a lényeg hány könyvet dolgozok fel, nem az hogy mennyit ülök felette, na mindegy. Most nyomtam be 6 óriási szilvás gombócot, és hamarosan jön a csokipuding, akkora leszek mint egy ház, a pocim is csak a háj miatt nő:(
    Ritus, Zsuzsi veletek mizujs?

  • babacsi

    2009. március 30. hétfő

    sziasztok most estem haza, borzalmas volt a napom, de remélem itthon jol folytatodik… a párom azt mondja üljünk bele a kádba dumálni. remélem utána folytatjuk máshol:)
    tegnap este az egyik barátnőm bejelentette hogy terhes, nagyon örültem neki, de én is akarok.. olyan rossz ez igy. de nem mutattam, csak örömködtem. mi már 28. honapja akarunk ök meg 15 honap után lett nekik, ugy hogy nem is beteg egyik sem..
    azt mondta még a párom is hogy jo lenne ha most nekünk is összejönne mert akkor együtt babázhatnánk velük.. olyan jo lenne. nekem mára irta a pé-t a ciklus, de semmi váladékom nincs. akkor még is lehet hogy a 11., napon volt? mert utána nap voltunk együtt.. akkor most nem tudom ,mikorra nem várom.. majd késöbb jövök. irjatok mi van:) sok puszi nektek, nagy ölelés:)

  • kinga

    2009. március 29. vasárnap

    sziasztok! De jó hogy mindenki írt, olyan hamar elment ez a nap, hogy délben keltem, de az már 1 óra volt:( Utána reggeliztem egy banánt, bevettem a gyógyszereket, és nem sokkal később ebédhez készülődtünk, amikor rohantam (vukk), aztán mintha mi sem történt volna folytattam az ebédet…..meddig lesz még így??? Már kezdem megszokni, de azért múlhatna…pedig már émelygés nincs, csak vukk. Na a lagzi jó volt utána is ahogy hallottam, jó lett volna nagyot mulatni, mi voltunk szinte az elsők fél 11 kor akik eljöttünk,de totál hulla voltam. Ritus akkor ezek szerint jobban vagy. Zsuzsi azt a sütit én is meg akarom csinálni!!!!Babacsi de jó lenne ha megint minden rendben menne köztetek, kezdetnek nem volt rossz a hétvége, talán rendeződnek a dolgok, és jön a baba is! Úgy örültem, mert az egyik uncsimék 6 éve szeretnének gyereket, és nem lehetett, de most terhes a felesége végre! És májusban már szül is! Annyira nagyon örültem neki, ez volt a legszebb meglepetés az esküvőn!
    Az én pocim nem nagyon nő még, én egy kicsit látom, de amúgy nem látszik, de híztam a héten, pedig annyit nem ettem, igaz többet mint az elmúlt hónapban, de akkor meg fogytam, így kb annyi vagyok mint szoktam, talán 1 max 2 kgval több! a héten felhívom a dokit hogy mikor menjek, kíváncsi leszek a mostani sok vizsgálatra, vérvétel, genetikai uh, stb…. na megyek pihizni, mert náthás is vagyok, és reggel hőemelkedésem is volt, holnap meg dolgozok, meg suli is!
    Sokszor puszillak benneteket!!!!!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 29. vasárnap

    nekem tegnapra irta a ciklus de én se foglalkozom vele.nem keltem fel mert holnap du ra megy és 13ig van idönk:)mindjárt indulok.sok sikert babacsi pussz

  • babacsi

    2009. március 29. vasárnap

    sziasztok na végre lassan mindenki jelentkezik.. nálunk ok minden. tegnap reggel voltunk együt, meg tlá ma is leszünk. a ciklus a pé-met holnapra mondja de ez hülyeség, már csüt és péntek éreztem akkor volt váladékom azota semmi, és péntek éjjel vltunk együtt. remélem most nem késtük le. de erröl nem beszélek vele, fogalma nics hogy most épp hol tartok, de nem is téma. 🙂
    de most nem tudom hogy hány napra számoljak? már 2 honap volt olyan hogy 32 napra jöttmeg, de ha azt nézem hogy pénteken volt pé,. akkor onnan 14 nap. ugye? akkor az ápr 11. de amugy ha 28 napot számolok akkor ápr 13. ha 32-t akkor meg már nem is tudom.. nem is érdekel. nem hiszem hogy most sikerülne a bab, nem is leszek bántos inkább annak örülnék ha maradna köztünk jol minden.
    Kinga nem fáj már a hasad? pihenj amikor csak lehet mert nem sokára költöztök meg ilyenek, baba sirás. stb.. azért jo nektek, mennyi minden történik ebben az évben:)
    Zsuzsi, ha hajnalban hazérsz , még felkelltheded a párod. nem?:)
    Ritus te mikorra nem várod? azt vettem észre hogy lassan mindhárman összangolodunk ciklusilag:) az elején tök máskorra várta mindenki most meg már napra majdnem együt:) késöbb jövök sok puszika

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 29. vasárnap

    hali.örülök hogy ritus jobban van.ma megcssináltam azt a citromos valamit amit fric irt a másik oldalon.csak én nem tejföllel mert szerintem nem azzal kell hanem natur joghurtal.de nagyon finom lett.ma is megyek 18-02be.fáradt is vagyok.azt hiszem lefexem még egy picit.engem us megkavart az ora átállitás.babacsi sok sikert.kinga te meg ne huzd fel magad.nyugi.pusssz

  • UmiRita

    2009. március 29. vasárnap

    Hali Csajok!

    Örülök Kinga hogy azért a végére jó lett a lagzi! Szerintem azért érezted olyan furán a hasadat, mert bekajálátál! Az én esküvőmön is volt olyan aki lekéste a szertartást, de ez előfordul bárkivel, ez nem akkora gáz!
    Babacsim, örülök hogy alakul a helyzetetek a pároddal! Remélem így is marad már közöttetek minden! És remélem hogy jó is lesz az áprilisi hónap nektek is! MI is sokat vagyunk együtt, bár most hogy beteg voltam egy pár nap kimaradt, de amúgy nálunk minden tök jó! Még semmit nem tudok a melóhelyemmel hogy mi lesz, de nem akarom elkiabálni, van más lehetőség is! Bár én már inkább azt szeretném ha összejönne a baba!
    Most megyek ebédelni, késöbb jövök!
    Puszikállak titeket

  • babacsi

    2009. március 29. vasárnap

    sziasztok! Kinga akkor látom minden családbn vannak zürök:):):) csak elképzeltem a szitut:):):)bocsi hihi
    sztem nö a pocid és azért is feszülhet… most mekkora a pocak? és a baba? hány cm? hiztál vagy fogytál? nagyon kiváncsi vsgok..
    it semmi extra . elöre állitottam az orát, jol meg is vagyok keverdve mert épp most reggeliztem és ahogy nézem már lassan ebédelni kellene.
    ma takaritok meg ágyat huzok( azt az igéretet kaptam ma belebujunk:):)
    a párom meg föz. azt mondja babgulyást akar csinálni.. nekem mindegy csak ne én fözzek ma, mert idö, már nem is lenne rá..
    mist megyünk vásárolni késöbb jövök.
    ja nekem nincs pé-m pedig holnapra mondja de volt a 11 napon, ugy éreztem és votunk is együtt az nap este. remélem most nem késtük le. ma vagyok amugy a 13. napon. Zsuszi ti jol idözitetek? örülök hogy jol haladtok, és siker is volt.
    Ritus hol vagy? nagyon el vagy tünve.

  • kinga

    2009. március 28. szombat

    sziasztok! Hazaértem az esküvőről, jó volt, csak persze lekéstük a szertartást! Nem tudom hogy attól feszül-e a hasam ha mély levegőt veszek, mert a baba miatt nőni kezd a pocakom, vagy csak egész egyszerűen telezabáltam magam????:) Én az utóbbira szavazok! Na jó éjszakát, remélem Babacsi hogy az egész hétvégétek így fog telni! Zsuzsi nektek si örülök, neked mikor van pé-d? Ritus mesélj, hogy vagy? Kicsit gyógyulgattál? puszi, szép álmokat, és ne felejtsétek az órát visszaállítani!