Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • babacsi

    2009. április 19. vasárnap

    sziasztok! Ritus milyen volt a futam? én nem néztem mert itt voltak a sogornömék és szalonnát sütöttünk, mire elpakoltunk, most meg leszakadt azég. én probálok felé közeledni, két orája észrevettem, hogy péréses tojás folyásom van de a világért nem mondanám neki, csak annyit mondtam hogy ma együtt lkeszünk punk tum, és meglátod jo lesz meg ilyenek, erre azt modnta hogy tudja hogy jo, de nem ez a baj.. szal most nemtom lesz, én azért még probálkozom, nem a gyerek miatt hanem mert hiányzik, ezt tudja mondjuk.. majd megirom mi volt.
    az aposom ma azt álmodta hogy terhes volatm és mindenki tök boldog volt ettöl az álomtol az egész család én meg nem tudtam mit mondani, a Laci meg elkezdte mesélni az anyjának hoigy most mi van gyogyszerek meg minden. olyan kellemetrlen volt, mert persze mindenki öt sajnálta ,meg az érzéseit..

  • UmiRita

    2009. április 19. vasárnap

    Szi Babacsi!

    Szerintem próbálj meg közeledni felé! Mi tegnap csajos bulit csináktunk, elküldtem a férjemet ithonról, pezsgőztünk meg pizzáztunk meg sokat dumáltunk, tök jó volt, utána hazajött a férjem amikor a csajok elmentek akkor együtt voltunk, meg ma reggel is, de most nem érek rá vele foglalkozni, mert megya Forma1 és imádom, ilyenkor senki nem zavarhat! De ma délután is együtt leszünk, bár messze van még a pé-m szerintem de nem is érdekel már, az a lényeg hogy jólérezzük egymást! Szerintem próbáld meg!
    Hogy van a kutyusod?
    Zsuzskó Kinga mizujs?
    Most megyek, mert így nem tudok a futamra figyelni

  • babacsi

    2009. április 19. vasárnap

    sziasztok. jo reggelt:) itt be van borulva pedig ma szalkonnázni akartunk a sogornőmékkel.. ez van, nem jö9n össze semmi amit eltervezek..
    közünk is minde válltozatlan.. leesett a höm, holnap lesz pé-m..szerintetek probáljak meg valamit közeledni, vagy inkább hagyjam békén, ahogy kérte.. 31-n voltunk utoljára együtt.
    tényleg nagyon el vagyok keseredve. ráadásul holnap fogorvoshoz megyek délután, és még csak nem is altatnak…
    irjatok mit csináltok..sok puszi nektek.

  • babacsi

    2009. április 18. szombat

    sziasztok köszi a biztatást, eddig nincs baja Pihének, jol van, még a hétvége azért gázos lesz, a doki azt mondta 2 vagy 3 napig ha nincs semmi, utána már nem is lesz. most jol van, boldogan rohangál, őrzi a házat.
    amugy semmi extra itt. nekem most hétvége körül lesz pé-m de ugy is mindegy, már nem leszünk együtt ebben a honapban. néha jol birom, néha meg nagyon nem, de akkor se szolok, de biztos látja rajatm.. most ez van..már nem kell sokat kibirni és elfogy a gyogyszere, ngyon bizom benne hogy jövö honapban már jobban leszünk. amugy kiszámoltam ha mnost terhes lennék, .. háét szoval nem akarnék szenteste szülni.. 🙂

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 17. péntek

    hali.szegény babacsi ne félj biztos nem lesz baj a kutyussal.de azért ird majd meg mi van.kinga mikor költöztök?már nem sokára igaz?ritus mitöl hánytál?nem vagy jol?ma nem történt velem semmi.holnap megyek éjszakára.mindenkinek nagy puszi és jo éjt.

  • UmiRita

    2009. április 17. péntek

    Hali Csajok!

    Bocsi hogy nem írtam eddig, csak szarakodott a net és most csinálta meg a férjem! Megint nem vagyok terhes! Kedden megjött! De nem vagyok szomorú, képzeljétek el tegnap meg tegnap eőtt, amikor vacsiztunk és utána aludni készültem mind a 2szer kijött belőlem a vacsi! Nekiálltam minden nap tornázni, meg egészségesebben fogok élni, és tuti alakot akarok nyárra! Ha csak baba nem lesz addig
    Kinga tök jó lenne ha nem lenne ha már a ti házatokból írnál nekünk!
    Babacsi a kutyáddal tuti nem lesz semmi baj! A miénk folyton összeszed valami kullancsot! Vettönk neki ilyen kenőcsöt be kell vele kennie a gerincét és 3hónapig biztosítva van! Ha olyan kedvetlen lesz, és nem eszik és véreset pisil akkor nagy baj van, de ha rendesen eszik és jó a kedve, akkor semmi gond! Vegyetek neki ilyen spray-t meg kenőcsöt!
    Zsuzskó mizujs veletek! Gyerkőcök?
    Na késöbb jövök! Puszi

  • kinga

    2009. április 17. péntek

    Babacsi ne aggódj, biztosan nem lesz semmi, a mi kis Borcsi kutyánkkal is volt már ilyen, ő mindig teke van kullanccsal erdős séta után. Azért nézzétek a tüneteket, de tuti nem lesz baj! Ne sírj, persze megértem! sok puszi!
    LÁnyok merre vagytok??

  • babacsi

    2009. április 17. péntek

    sziasztok képzeljétek milyen nagy baj történt. csak sirok..
    kiskutyámba mászott egy kullancs, és ki akartuk szedni, mert gyorsan ki kell, és bent maradt a fej, és fel hivtam a dokinkat és 3!!!!! telefonon nem lehetett elérni az állatorvost igy elmentünk egy jobb hirühöz , rögtön megnézte, de nem vette ki a fejet és nem adott oltást se, azt modnta nem lesz baj..ha bent maradt, a fej, de ha 2 vagy 3 napon belül kijönnek a tüneteke, amiket elmondott akkor azonnal orvoshoz kell vinni, ha utána már nem lesz semmi. nagyon aggodom mégf sirtam is, mert nekem ö a gyerekem, velünk alszik egy ágyba, elöbb eszik mint mi stb stb.. nagyon aggodom, még jo hogy hétvége jön és vele tudok lenni..
    ne haragudjatok hogy mst mást nem irok de ki vagyok bukva..

  • kinga

    2009. április 16. csütörtök

    sziasztok Csajok! Zsuzsi nem lehet jó, hogy alig látjátok egymást Bercivel, de persze a lányok miatt meg jó: Úgy kéne hogy amikor suliban vannak akkor legyetek otthon mindketten, de gondolom nem egyszerű úgy szervezni a dolgokat! Diának már van fiúja? És ő nem locsolta meg? És milyen a srác? Bár nem ő lesz a végleges, de azért eleget kell aggódni a lányos anyukáknak, nem? Reninek jobban van az izéje, nem tudom mi a neve, tudod a nem-ekcémája?:) Babacsi te is finiket főzöl:) Azért jó hogy legalább megbeszélitek, meg nehéz lehet neki ezeket elmondani neked, mégiscsak férfi, nehezebben nyílnak meg, pláne ilyen kényes ügyekben. De ha szeretne babát akkor tennie is kell érte, ezt mondtad neki? mert azért sokkal kellemesebb így, mint más módszereket keresni. Tényleg mondtad neki hogy csak házasoknak csinálnak olyan izét. Na ma semminek nem jut eszembe a neve:) Ritus hogy van? Mizujs? Sajnálom én is hogy megjött:( most rendesen? mert az elmúlt hónapokban mindig csak pár nap volt, nem? milyen volt a peca? olyan szép környéken lakhattok, irigyellek!
    Csak mi is költöznénk már végre, kéne nagyon, mert a védőnő mondta ma hogy jönnie kell hozzánk és 1 hónapon belül mindenképpen! Amúgy tök rendes volt, akit amúgy felírtak nekem, és akit 2 napig hívogattam, ő már nem dolgozik ott, és ez a nő vette át a helyét, de nagyon aranyos!Át is tette nekem a terhesgondozás időpontját (mert ahhoz a dokinő meg ő kellenek) de mivel nekem jó, elcserélt aznapra egy kolléganőjével. megkaptam a kiskönyvet, meg egy csomagot tájékoztatókkal meg újságokkal, meg beszélgettünk is. Nagyon alacsony a vérnyomásom, így nekem lehet kávét innom:) Meg híztam 2, 5 kg-t már, pedig a baba még pici, szóval ez háj, és mind a hasamon van! mondjuk ez jó, mert eddig tokára, meg combra híztam könnyen, és oda most úgy látom nem jutott:)
    na megyek alszok is, mert hulla vagyok a sok rohangálástól, és holnap is suli egész nap meg szombaton is! Vasárnap meg együnk babaexpora, itt lesz Debrecenben, és az 500 ftos belépőt le lehet vásárolni pelusra meg ilyenekre.:)
    puszi Lányok!

  • babacsi

    2009. április 16. csütörtök

    sziasztok. hol vagytok?
    én fasirtot sütök egyben, (jo nagyot:) meg krumplis tésztát. nem tudom hogy vág egybe de mindegyiket megenném már régen:)
    olyn rosszul vagyok pár napja. szédülök meg hányingerem van, hányni is bármikor tdok ( de nem akaraok.) de volt mensim, mondjuk elöbb megjött egy héttel, és kb 9 napig tartott ennek fele barna volt. nem tom mi van. nem hiszem hogy baba de akkor mi a fene? a párom azt mondja terhes vagyok, egy pár hete már ézi, de ez hülyeség.
    na arra gondolztam reggel tesztelek, hiszen volt már olyan hogy más is terhes volt igy. mondjuk én 100 %ra tuti vagyok hogy nem, amugy meg van egy tesztem, ugysem kell mostanában megcsinálnom, ahogy most vagyunk, legalább már az se lesz itthon. már ugy is elpakltam minden höméröt meg naptárt, meg csipkés bugyit:)

  • babacsi

    2009. április 16. csütörtök

    sziasztok
    nálunk nem lesz baba ebben a honapban sem. beszélgettünk tegnap mindenféléröl, nem akar sexelni, tök depis. ez a bogyo elfogy neki még 11 nap vissza utána semmit nem hajlando beszedni., én meg megyek majd a nögyogyászhoz. viszont olyant mondott amig még sosem, hogy most már ő is nagyon szeretne.. megérett rá azt mondta.de nagyon depis. csak gitározik állandoan, és ne közeledjek, mert nagyon szar neki hogy ha vissza kell utasitania.. ez van most, pedig a napokban leszpé-m, de nem közeledhetek, föleg nem beszélhetek rola..

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 15. szerda

    hali.a diát az osztálytársa locsolta meg és van fiuja de még a barátnök vannak elönybe.kinga biztos aranyos pocid van mi nem voltunk eggyütt már egy ideje ugyanis szünet volt meg éjszakázik a berci jövöhéten meg váltjuk egymásta lányok miatt.ritus ne is legyél ideges de azért sajnálom hogy megjött.babacsi remélem az orvosok csak jot mondanak majd és ne félj a fogászaton én is voltam de le is irtam neked velem mit csináéltak és elég fájdalmas volt.este 6ig dolgoztam most meg megyek aludni a berci ugyis mindjárt megy én meg reggel 6ra megyek.pusssz jo éjt

  • babacsi

    2009. április 14. kedd

    sziasztok! Köszi a szép szavakat én is nagyon szeretlek titeket. mindhármotokat ( söt mind négyötöket.. ezt Kinga ugyis érti:) ja amugy mind milliomotokat (ezek a kis petécskéitek) eccer baba lesz valamelyikböl, hát muszály elöre szeretni öket:)
    amugy nem ittam mielött azt hiszitek:)
    most ettem párolt zöldséget, nem akarok tovább hizni..
    sztem mi ma sem leszünk együtt. délután ota ki sem mozdul a kisszobábol.. ahol a gitárok vannak.. de legalább enyém az egész nappali.
    Kinga, kb 2 vagy 3 hét mire pároim megy vizsgálatra.
    én ma vagyok a 8, vagy 9 napon, nem is tudom, mert azota vérzek meg barna meg vér.. ez van. de most már mulik.. egyfolytában hányingerem van de ez lehet inkább az üres gyomortol.
    jövö hétfön megyek a fog dokihoz, nagyon félek, mert nem altatnak, de mivel egy hete ugy fáj a fogam, csak addig be ne lobbanjon jobban..
    na kezdödik a feleségek mindjárt, megyek vasalni..
    és végre vannak polcaim a szekrényemben, de nem tudtam elpakolni, mert idáig dolgoztam az itthoni gépröl..
    a f–sz kivan ( bocsi.)
    sok pusszi

  • UmiRita

    2009. április 14. kedd

    Hali Csajok!

    Na nekem ma megjött! Pedig holnapra vártam csak a dolgokat! 🙁 Nah mind1 nem vagyok elkenődve van sokkal de sokkal több gondom, az udvar, a melóhely …! És az számít igazán hogy boldog vagyok a férjemmel és ennyi! kinga de jó lesz ennyi pici lesz a közeletekben! Babacsi, Zsuzskó! Hát imádlak titeket!
    Most megyek fürcsizni enni és alszok, ma 13 óráztam! Csók

  • kinga

    2009. április 14. kedd

    Zsuzsi osztálytárs, esetleg titkos hódoló locsolta meg Diát???? Tényleg van szerelme Diának, vagy még inkább a barátnős trécselések vannak ilyenkor a középpontba? A fagyasztott spenótból sok szar van, de van jó is köztük, én már kitapasztaltam:) Babacsi szerintem várd meg párod eredményét, az mikor lesz meg? Ritus írj, én is nagyon izgulok!!!! Kriszta ha még olvasol minket akkor te is, remélem minden rendben nálatok!
    babacsi már a 14. hetet töltöttük tegnap, szóval a 15. hétben, most kezd nőni, de még nagyon pici, csak az a pár fölös kiló ami volt rajtam az úgy elrendeződött, érdekes, na most olyan poci formája lett:)))) majd ha már látszik küldök nektek képet! Babacsi ne aggódj, csak azt lehet bántani aki dolgozik, de én nagyon büszke vagyok rád, és nagyon szeretlek! ugye már kicsit jobb kedved lett?:) Zsuzsi és téged leöntöttek végül egy vödör vízzel bent? puszi

  • babacsi

    2009. április 14. kedd

    🙂 Zsuzsi ez vicces, emlékszem még lánykorombol én is kaptam bövel a növéremmel:)
    nekem nem volt tul jo napom. egész napos cseszegetés.. nem tom miért azt bántják aki dolgozik.,. na mindegy, most meg annyidolgom van itthon hogy hajjajj, még hoztam is haza melot..
    Ritus hol vagy? már 14-e van, ugy drukkolok irj máááááááááááár:)
    Kinga az hogy lesz egy csomo gyerek a házban.. lesz jo pár játszopajtása, és örök barátságok:) poci már látszik… mennyi idös is vagy? lassan már megmozdul:)
    én nem tudom velem mi van, 2 napja hányingerem van ,de terhes tutira nem vagyok, beteg is voltam, 22 naptra jött, és még ma is barnázok, pedig ez már a 9. nap.. nem értem én ezt.. ha elmulik, jövö héten megyek a dokimhoz, vagy inkább várjam meg a Lci eredményét? mert azzal meg amugy is kell mennem..
    sok pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 14. kedd

    hali.végre letudva a husvét.anyosnál voltunk kajálni tegnap aztán melo ma szabad.csináltam spenotot de mirelitet hát ment is a kukába.nagyon nem volt jo.jön anyukám 27én már nagyon várom.nem történt semmi.a diát meglocsolták szodával pont mikor mentünk anyoshoz.majd jövök pussz

  • kinga

    2009. április 14. kedd

    sziasztok! Babacsi ez jó hír, fel a fejjel, hamarosan neked is jön a pozitív teszt!!!!!!!!! Tuti!!!!!!!:)))) Képzeljétek a házba ahová költözünk a leendő földszinti lakónak ma született babája,szegények, ide tervezték a babát, de még mindig nincs költözés:( De a házban összesen 11 lakás van, és tele lesz picikkel, van egy ikres kismama, aki júliusra várja a 2 fiút, meg vannak kisgyeresek is:) és lesz a házban külön babakocsi tároló kialakítva ami zárható, ennek úgy örülök! Na látszik a pocim!!!! ma a könyvtárban összefutottam egy kedves könyvtáros haverommal, aki még nem tudta hogy terhes vagyok, és csak annyit kérdezett hogy hányadik hónap? és a villamoson meg egy anyuka ai 2 lányával volt, átadta a helyet! olyn jó napom lett ettől, pedig még nem annyira látszik, csak a kis hájacskám is hozzájárul hogy nagyobbnak tűnjön:)
    ja és ma voltam reggel vérvételen. 7 üveggel vettek le!!!!!!!!!!!!!!! és nem ájultam el! egy hős vagyok, meg a TB kártyán is átírattam a nevem végre, na és nem dumálok tovább, tanulok:) Sok puszi, írjatok csajok!

  • babacsi

    2009. április 13. hétfő

    sziasztok. van egy lány akivel már pár honapja levelezek akinek férje szedi a clostyt, és most irt hogy terhes. nekik sikerült biztos nekünk is fog.. nagyon bizakodo vagyok. bár ma semmi nem lesz itthon, megmondta kerek perec.. nem tudom mit tegyek.. igy aztán hiába szedi.. szoval most nincs tul jo kedvem:(

  • babacsi

    2009. április 13. hétfő

    sziasztok! Kinga ne aggodj senkit nem fogsz lehányni:) lassan hozzá szoksz ezekhez a dolgokhoz. én ma végre pediküröztem meg teregettek (husvét ide vagy oda) két adagot, vasalni is fogok este most mostam mag a hajam, meg kellene száritani. itt jo nagy szél van, amugy jo lenne az idö..
    Kriszta nem tudom hova tünt, azért aggaszt kicsit mi lehet vele.. irj ha olvasol minket..
    most megyek tovább a dolgomra, talán délután kicsit találkozunk a barátainkkal azokkal aki terhes, jo lesz., még csak 8 hetes de olyan irigy vagyok hogy csak na. de azért szivböl örülök nekik..
    est jövök sok puszi

  • kinga

    2009. április 13. hétfő

    sziasztok, Ritus de jó hogy vagy!:) Szerintem se izgulj, hiszen bármikor érkezhet már a a pozitív teszt, és hátha most! :))) Jó pecálást! Zsuzsi nálatok ilyenkor sok a locsoló? Jönnek a lányokhoz? Szegénykém, hogy most is menned kell dolgozni:((( Babacsi menjetek kutyát sétáltatni, én is mennék:) Mi babázunk,mi ma is jönnek sógoromék a babával, aki már több mint fél éves! Kriszta mi van veled??????? ÍRJ!
    Lányok az éjjel nagyon rosszul voltam, 5kor görcsöltem nagyon, de az egész hasam, aztán hányás, hasmenés, szörnyű volt, és a fejem is fáj:( DE cserébe azt álmodtam hgy kisfiunk lett és fogtam a kezemben, olyan jó volt!
    Holnap reggel 8-ra megyek vérvételre, 7 ampullával vesznek le, gondoljatok rám, hogy ne ájuljak el és ne hányjak le senkit!
    További szép napot nektek, millió puszi!

  • babacsi

    2009. április 13. hétfő

    sziasztok! Kriszta tényleg hol vagy? mi van veled? remélem jobban vagy és megmaradt a pici..
    Ritus de jo hogy itt vagy:) meglátod nem is kell figyelned hog mikor jön vagy nem.. ha ennyit tudtok ketten lenni, nem arra figyelsz és egyszer csak hopp:)))))nekem ma mulott el.. jo lenne ha mi is nekilátnánk babázni:) tegnap megint kaptam egy pár babaruhát, anyukám szanált otthon. jo volt otthon lenni, jo nagy család van, sütöttünk tárcsán meg hasonlok. este értünk haza. (egy kicsit fáj is a fejem:)
    a párom már meglocsolt, de remélem más nem fog… nem vagyok most áhangoodva ezekre a dolgokra…
    na puszi mindenkienk..

  • UmiRita

    2009. április 12. vasárnap

    Hali Csajok!

    Nyugi itt vagyok, csak a Húsvét miatt tiszta rohanás a napom! Tegnap egész nap takarítottam, utána este még nekiálltam sütit sütni, meg raffaellot csinálni! Ma meg 10kor kelletem! Ebéd után megyünk sörözni, és végre csak pihenünk ma meg holnap! Mondjuk még a raffaellot meg kell csinálni! Kinga nálam még semmi, 15.-re írja a menszit! Majd meglátjuk! Kinga szerintem sem kellene már buszoznod! Babacsi mentetek haza? Mi nem várunk locsolót holnap mert megyünk kettesben pecálni!
    Na késöbb jövök! Puszi

  • FriC

    2009. április 12. vasárnap

    Kellemes Ünnepeket nektek.
    Nekem is csak a mai nap szabad,igaz ma jöttem haza a melóból,mert éjszakás voltam pénteken meg szombaton. Holnap meg már készüködnöm kell,mert délután fekszek be a kórházba. : ( De legalább már túl leszek ezen is. : )
    Puszi nektek,kellemes pihenést, Zsuzsi nektek jó sétálgatást/kirándulást kívánok. Akkor készülj fel a melóhelyeden. : ) De még jó hogy tudod,hogy mi fog rátok várni,mert igy tudtok készülni váltóruhával. Ja és elvileg ma nekem is elmúlik. 🙂

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 12. vasárnap

    hali.nekem csak a mai nap szabad és holnap éjszakázom sajna.megyünk ki a parkba délután ibolyázni mert jo idö van .remélem nem jönnek locsolok én nem engedek be senkit.de a munkahelyen biztos el kapnak mert már mondták és vödör viz lesz belöle már készülünk és viszünk váltoruhát.mondenkinek szép ünnepet és jo pihit.pussz

  • UmiRita

    2009. április 12. vasárnap

    Hali Csajok!

    Nyugi itt vagyok, csak a Húsvét miatt tiszta rohanás a napom! Tegnap egész nap takarítottam, utána este még nekiálltam sütit sütni, meg raffaellot csinálni! 🙁 Ma meg 10kor kelletem! Ebéd után megyünk sörözni, és végre csak pihenünk ma meg holnap! Mondjuk még a raffaellot meg kell csinálni! Kinga nálam még semmi, 15.-re írja a menszit! Majd meglátjuk! Kinga szerintem sem kellene már buszoznod! Babacsi mentetek haza? Mi nem várunk locsolót holnap mert megyünk kettesben pecálni! 🙂
    Na késöbb jövök! Puszi

  • babacsi

    2009. április 12. vasárnap

    sziasztok csak gyorsan felugrottam, Kinga örülök hogy megjöttél:) azért jo lehetett anyukádéknál..
    sajnos nem tudunk szabit kiveni, de esténként itthon vagyunk, majd meglátjuk mi lesz.. ma már el is mulott nekem, ugy hogy felölem..:)
    Ritus tényleg ho vagy? én is aggodom már….
    Zsuzsi készülj a locsolokra,, 2 lány mellett:) Boldog Nyulat nektek, este jövök, most indulunk anyukámékhoz:)

  • kinga

    2009. április 11. szombat

    sziasztok! hazaértünk mi is! Babacsi gondolom hogy ki lehet minden fosztva, de ellesztek!:) Anyukád biztosan hamar meggyógyul otthon, ne aggódj, ebben a szép időben csak megerősödhet az ember!!!!
    Zsuzsi nem tudom ez micsoda ami Reninek van, de biztosan az sem vészes, mint az ekcéma sem, mondott róla valamit a doki? Bár nem hiszem hogy sok fért az 5 percbe, felháborító, ennyi pénzt elkérni?!
    Ritus el vagy tűnve megint! sok a meló? A kerítésfestés ennyire rossz? Mi most ígértük meg anyukámnak hogy megyünk neki segíteni nyáron! Bár amilyen szarul utaztunk most utána megfogadtam hogy terhesen többet nem megyek busszal 3 órán át, se levegő, se légkondi, ezer ember….nekem meg irtó hányingerem lett, még sajna mindig tart a rosszullét, pedig Egerben jobban voltam, de amióta újra itthon egyre rosszabb.
    lassan tényleg költözünk!!!!!!!!!!!! Ma is a lakásnál voltunk egész nap, takarítottunk, ilyesmi!
    Babacsi sajnálom hogy megjött, de kedves hogy párod jelezte hogy még jobban ráálltok, meg úgy volt hogy ki is vesz szabit most, nem? Jó lenne, egy hétig csak ketten! Kelle ez nektek, a kapcsolatotoknak is! Hogy vagytok egyébként? Te tudsz szabit kivenni?
    Ritus hogy állsz, már 11.e van/volt:) izgulok érted!:))))) Tüneted van?
    Kriszta írj nekünk! Nagyon aggódom miattad, mi történt azóta? Minden rendben? Nekem barnás vérzésem volt 2 hétig így az elején, mint neked, kb akkor kezdődött min nálad, de az unokatesóm 1 hónapig vérzett folyamatosan, és mégis megmaradt a babája, és lassan szül is:) Bármi is van, írj, mert aggódunk! És megpróbálunk mi is segíteni mindenben. Akkor uh-n még nem voltál saját dokinál?
    puszilok mindenkit és kellemes ünnepeket kívánok, na meg sok locsolót, és csokinyuszit!:)

  • babacsi

    2009. április 11. szombat

    sziasztok sehol senki:(
    mi most értünk haza bevásárolni szerettem volna de minden ki van fosztva az emberek meg ugy rohangálnak meg futkoznak a plázában meg aTescoban mintha soha többet nem nyitna ki..röhelyes, és mindezt csak azért mert 2 nap ünnep jön..vettem kenyeret vizet meg cigit azzal kihuzzuk keddig:)
    puszka mindenkinek:))
    ja Boldog Nyulat nektek:)

  • babacsi

    2009. április 11. szombat

    sziasztok hol vagytok? egész nap senki sehol.. biztos készültök a husvétra.. én is sütök oriási adagok:) holnap megyünk haza anyukámékhoz.. jo lesz, már nagyon várom.. de nincs tul jol szegény.. annyira aggodom…
    ti mit csináltok? pussz

  • babacsi

    2009. április 10. péntek

    sziasztok köszi Fric:) megprobálok nem gondolni rá..most szünet lesz,mert belefáradtam, nem is érdekel.. most értem haza, dolgoztam és elmentem a barátnömmel husvéti ajándékot venni a gyerekeknek..olyan jo volt kicsit kiönteni a szivemet neki. nagyon magam alatt vagaok, megis hiztam.. nem tom mit tegyek.. ma is megkérdezte az egyik kollegám hogy mennyi a test tömeg indexem.. na bumm kész rotty vagyok..

  • FriC

    2009. április 09. csütörtök

    Babacsi,szerintem az sem jó már hogy ennyire rááltok a témára. Látod én meg a párom már nem is törödünk vele.Nekem is egjött ma,és szinte örülök is neki. Már nincs az a nagy aggodalom,hogy most ugyan megjön-e vagy sem. Szerintem egy kicsit lazitsatok,és nem szabad ennyire csak a témára koncentrálni,mert akkor ugy sem fog sikerülni.Már erre sajnos én is rájöttem.
    Vizi Zsuzsi:Remélem szép lettél,és ezek szerint a férjednek is tetszik. : )
    Rita,ha jól emlékszek akkor te használsz mikroszkópot. Na és milyen? Mutatott már valamit?

    Kriszta,ha még itt vagy az oldalon és olvasol,akkor már remélem hogy minden oké veled. Szerintem van baba a pocidban,csak lehet,hogy későn fogant meg a félidőhöz képest,és még a szervezeted emlékszik arra,hogy „meg kéne jönnie”. Nekem is voltak ilyen ismerőseim,és volt olyan is akinek rendesen meg is jött,és csak akkor tudta meg hogy terhes,amikor már nem lehetett elvetetnie neki.

  • babacsi

    2009. április 09. csütörtök

    sziasztok Zsuzsi tényleg elég vicces.. én is igy vagyok vele, vasárnapra vártam de már 3. napja tart:( fáj a hasam, de most mégegyszer megbeszéltük hogy jobban ráálunk a témára…:) holnap melo, délután én is megyek a szemöldökészhez..
    Ritus pussz
    Kinga hiányzol.

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 09. csütörtök

    sziasztok.ma voltam a munkatársammal a kozmetikusnál.be festette a szemöldököm meg kiszedte.nekem teccik meg a bercinek is.ma pizzát sütök vacsira mindjárt kész.már nagyon éhes vagyok.örülök hogy hazaengedték anyukádat.ritus szoritok hogy összejöjjön.ma szabadnapos voltam és kitakaritottam meg szönyeget mostam ablakot pucoltam.holnap megyek éjszakára.nekem ma mulott el.és csak szombaton kellene hogy megjöjjön.jo mi?pussz majd jövök

  • babacsi

    2009. április 09. csütörtök

    sziasztok Ritus örülökhogy nálad mégsemmi, engem elöntött a vér:( nagyonkivagyok akadva, ez most a 23 napon jött meg. ha elmulik elmegyek dokihoz. ez igy már nem normális..
    zsuzsi a pikkelysömör is jol gyogyithato..
    Kinga remélem jol érzi magát.
    képzeljétek voltam az anunál, ma hazaengedik ,de ugy bedagadt az arca az eghyik gyogyszertöl hogy azt leállitották, és most az helyett nem kap semmit, akkor nem is értem hogy minerk volt itt egy hétig.. na a lényeg hogy ne dagadjon be jobban, mert az baj lenne ,eg azt is remélem hogy most már azért nem lesz magas avérnyomása, vasárnap megyünk haza, remélemminden rendben lesz vele, szurkoljatok.
    mit csináljak hogy ne leygek ennyire szomou? ugy reménykedtem hogy baba lesz nálam is..

  • UmiRita

    2009. április 09. csütörtök

    Hali Csajok!

    Nálam még mindig semmi, nekem 15.-én nem kellene megjönni, remélem nem is fog! Mi tegnap is együtt voltunk, bár már a pé-n szerintem túlvagyok! 🙂 De azért nagyon jó volt! Nem tudom mit hoz a tavasz első hónapja, de majd jövő héten kiderül! Nem is érzem hogy meg akarna jönni, pedig ilyenkor szoktam érezni már! Annyira szép idő van nálaunk! A barátnőimmel megbeszéltük hogy mindig amikor délután megyünk melózni, előtte elmegyünk a helyi sörözőbe káváézni! Tök jó! e most mennem kell készülni! Remélem Zsuzskó a Kicsi lányoddal minden rendben lesz, pedig én is ekcémára tippeltem volna! Babacsi, de jó neked saját géped van! Kinga hogy viseled a melget? Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 08. szerda

    nem tudom hogyjött ez a 21pec 5percet akartam irni és másfél orát vártunk.fáradt vagyok és elirtam pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 08. szerda

    sziasztok.a reninek azt mondta a dokinö hogy valszeg pikkelysömöre van.most már én se tudom mi van mert ezelött meg ekcémát irtak irt fel neki kenöcsöt remélem használni fog.21percet voltunk benn és elkért4000ft ot.jo mi,?babacsim sajnálom hogy nem jött össze.nagyon sajnálom krriszta ami veled történt de remélem minden jora fordul.ritusom veletek mi van,?hát nem irigyellek a kerités miatt.gondolom holnap izomlázad lesz.jo éjt pussz

  • babacsi

    2009. április 08. szerda

    sziasztok, csak most tudtam jönni, uj gépet kaptam, tök jo, nagyon örülök neki mst már nekem is saját van, nem kell vetélkedni, a párom beköltözött a géppel a másikkal a kisszobábas hogy tudjon gitározni, azon mondjuk most nincs internet.. de akkor is több idöm lesz irni:) bár kicsit hiányzik hogy nem fogom hallani ahogy akkordozik..
    Kriszta nagyon sajnálom hogy mi van veld, de hidd el ha már a 3. orvos küld haza, biztos nem néznek el semmit. csak fekvéssel töltsd a napot, és holnap men vissza ahova kell, remélem nem vetélés….szoritok és irj majd mi van, aggodunk érted is..
    lányok értem nem kell aggodni se izgulni.. 22. napon vagaok, tegnap ota barnázok, kicsi vér is van de ennyi, sztem meg fogj jönnoi, de most akkor meg hogy van a ciklusom? én elmegyek a dokimhoz, az tuti, de csak akkor ha apáromnak meglesz a spermaeredméyne.
    anyum jobban van, holnap hazaengedik végre..
    nekem sok a melo.. most megyek segitek a páromnak, Ritus örülök hogy jol vagy, nálatok még semi extra? szoritok ám nagyon..
    sok puszi nektek Zsuzsi neked is:)

  • UmiRita

    2009. április 08. szerda

    Szia Kriszta!

    Hát remlem minden rendben lesz nálad, ha van valami akkor írj nyugodtan nekünk ide az oldalra, akár minden órában is, bár mostanában én is keveset vagyok, mert sok a dolog!:)
    Mi lehet csajok a Zorkával nem beszéltetek vele? Kingám ti hogy vagytok? Mi a helyzet házzal mizujs? Alakul?
    Zsuzskó mi van a gyerkőcökkel? Bercivel? Babacsim hogy van anyukád, remélem minden rendben nála, imádkoztam érte:)
    Most elmegyek csinálok chilis babot( imádom) és utána megfürdök, nemrég jöttem be az udvarból, kerítést csiszoltam, mondhatom sz.r meló!
    na késöbb jövök! Hiányoztok csajok!

  • Kriszta

    2009. április 08. szerda

    Sziasztok Lányok!
    A totál kétségbeesés szélén állok…múlt hétfőn + lett a tesztem8igaz,halványan),és nagyon örültünk.Aztán tegnap elkezdtem pöttyökben barnázni,mire a munkahelyemre értem,már nem is annyira pöttyözni…rémület,kétségbeesés,rohanás egy közeli dokihoz(aki alig akart megnézni),és közölte,hogy fenyegető vetélés,azonnali ágynyugalom,de előtte keressem fel a saját orvosomat,és írassam ki magam.Persze még nem voltam saját dokinál,mert úgy gondoltam,hamar csináltam tesztet,várjunk egy kicsit…De most már muszáj volt elmenni az itthoni illetékeshez,aki közölte velem:”-Na de hölgyem,maga nem is terhes!”…Addigra már 2 halovány pozitív tesztem volt,ezt közöltem is vele,erre azt mondta,lehet,hogy méhen kívüli,holnap jöjjek vissza vérvételre…(????).Hazamentem,lefeküdtem,2 óra múlva a barnázás átváltott pirosba,fél óra alatt 2 betétem lett tele.Párom annyira megrémült,hogy azonnal bevitt a kórházba(3.orvos ugyanazon a napon),aki azt mondta,biztosan nincs méhen kívüli terhességem,viszont a méhem állapotából arra következtet,hohy van baba,csak még ici-pici,UH-val sem látszik.És a vérzés?Még akár normális is lehet.Csináljuk meg a vérvételt,és több dokihoz ma már ne menjek….
    Szóval most várok…és félek…és várok

  • babacsi

    2009. április 08. szerda

    sziasztok sehol senki:(
    ma ideges vagyok ésa vérzett az orrom, tutira megjön, de ez még korai.. kicsibarnámvan de ennyi… tegnap a höm 37.5 volt ma reggel 37,2..
    ha most elöbb megjön, elmegyek dokihoz, hogíy miért van ez..
    ti hogy vagytok? irjatok pussz

  • babacsi

    2009. április 07. kedd

    sziasztok nem tom mi van.. barnáztam ma kicsit és szur a petefészkem ha rosszul mozdulok. a párom meg azt mondja teltebbek a melleim, de amugy se nagyon, nem tom miböl látja.. vagy csak hiztam megint:)
    szal nem tom mi van, ma vagyok a 22. napon, pé-töl számitva meg a 11. nap van. akkor most megint megjön vagy beágyazodok? tényleg nem értem. fáj kicsit a méhem de inkább görcsölget.. ha most megjön, akkor jol felborultam, mert egyszer 34 nspos egyszer meg 23? na nem tom..
    ti hol vagytok? hiányoztok.. pussz

  • babacsi

    2009. április 07. kedd

    sziasztok most estem haza. voltam anyukámnál, kicsit jobban van de nagyon nehezen szokja meg az alacsny vérnyomást.. ez most nem jo neki, mert gyenge töle.. remélem csütörtökön haza engedik..
    velem semi kül. nincs, kicsit néha szurkálnak a petefészkeim, sztem meg fog jönni… ti hol vgaytok? hogy vagytok?

  • babacsi

    2009. április 07. kedd

    Sziasztok Kinga érezd jol magad anyukádéknál:)
    nekem elkezdett fájni görcsölni a méhem de még szombaton kell csak megjönnie,akkor leszek 26 napon… de lehet megint átvállt 32 re nem tudom.. ez se jo hogy igy fwelborult a ciklusom. tegnmap volt nálunk a barátnöm, behozta az uh képetolyanjo nekik:(
    anyukámat se engedik még haza.. majd talán csütörtökön.. szegény, már qannyira menne.. de nem jo a vérnyomása, ugy sajnálom..
    most megyek mert melo van délután jövök. Ritus hogy vagy? neked mikor kell megjönnie? én ma még csak 22 napos vagyok. azt mondják a pé-töl 14 napra lehet tesztelni ugye? ezt nem tudom. akkor én még csak a 13. napon vagyok utána.
    Zsuzsi irj majd mi van lányoddal.. puszi nektek

  • kinga

    2009. április 07. kedd

    sziasztok, beugrottam csak, mindjárt indulunk, legközelebb péntek este tudok írni, addig is sok puszi nektek!!!!!

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 07. kedd

    hali.itt vagyok csak tegnap dolgoztam 22ig ma meg megyek 10-18aztán föznöm kell de olvaslak benneteket és kinga sajnálom hogy ilyen nö a védönöd.babacsi örülök hogy anyukád jobban van majd holnap leirom mit mondtak a reninek a doki.ritus végre adsz jelet jo lehet kinnt dolgozni a szabad levegön.mindenkinek pussssz

  • babacsi

    2009. április 06. hétfő

    Kinga nagyon jo utat nektek, akkor most már a szüleid is látják a pocidat:) én most ugy bekajáltam hogy csak na.. tv-t nézek a párom meg mosogat. de tegnap meg én egész nap meg se álltam itthon, ugyhogy nem baj, na de megyek segiteni neki..ám..
    Ritus örülök hogy jol vagy, annyira gazolgatsz, majd azt is elfelejted megnézni hogy meg jön e vagy nem?:) a barátnömék itt voltak hozta az uh-s képet ma volt dokinál, olyan vol t látni.. jo.. bár egy sötét pacán kivül semmit nem láttam, de senki se igazábn, de olyan jo neki.. de örülök velük nagyon:)
    Zsuzsi hogy vagy? vérze még? nekm fáj a melbimbom.. de lehet szoros volt a melltarto.
    na megyek törölgetni.. szegény, a konyhában annyi a mosogatni valo.. hogy ki se jön onnan most, ha nem segitek:) holnap jövök sok pussz nektek.

  • kinga

    2009. április 06. hétfő

    sziasztok, Babacsi örülök hogy anyukád most azért jobban van, és maradjon is így! Vigyázz rá nagyon, persze nem rajtad múlik, tudom! Zsuzsi a jövő hetet tudod úgy intézni hogy elmenj a dokihoz, bármikor elmehetsz,de azért ha tudsz menj, biztos ami biztos, legfeljebb nem lesz semmi. Mjad írj ha tudod mi van Renivel, de biztos ekcéma, amiatt meg tényleg ne aggódj! Ritus akkor most minden ugyanúgy van a munkahelyen, mégis maradsz? vagy ha nem, akkor meddig dolgozol ott? de jó hogy a kertet szépítitek, most irigyelek mindenkit akinek kertje van!!!!!!ebben a csudaszép időben:)
    én ma lejártam a lában, annyit rohangáltunk! lakás: kiderült hogy nekünk külön meg kell venni a törölközőszárítós fűtést a fürdőszobába, mert már úgy gondolják hogy nincs benn az árban (fél éve még máshogy gondolták), na ez ha a legolcsóbbat vesszük, akkor 17 ezer:(((( de ez a legkisebb a mai napból, voltam terhesgondozóba, mert el kell menni hogy kapj gyedet meg ilyeneket. Szörnyű volt!!!!!!!!!!!!! reggel mentem, akkor azt mondták a betegfelvételen, hogy nem mehetek addig míg meg nem vizsgál az ottani nőgyógyász, és igazolja hogy terhes vagyok, ez vicces mert már betöltöttem a 13. hetet, voltam vagy 5ször uh-n, meg a pocim is elkezdett nőni, de ők nem hiszik el….na mindegy, este kellett visszamenni, ott lecseszett megint a csaj a betegfelvételen a papírjaim miatt, mindegyikkel volt valami baja, na aztán másfél óra várakozás után valami vetkőző kis szarba bezártak, én nem voltam hajlandó levetkőzni, és onnan szólítottak. Tök bunkó csak összevissza hadart valamit, de az én kérdéseimre nem bírt rendesen válaszolni,és még én voltam a hülye akinek újra el kellett mondani a dolgokat, de nem derült ki szinte semmi. Csak egy példa: Kérdezem hogy reggeli vagy későbbi vizeletet vigyek majd valemelyik időpontra, mert felsorolt vagy 5 időpontot, na mindegy, szóval egyik nap délután 2-re kell menni, és akkor kell vinni a vizeletet. Erre ő: hát a reggeli addigra állott lesz, és lesz benne baci, de ha itt csinálja az se jó, mert az se higénikus. Mondom jó, akkor most mi legyen, erre nem válaszolt!!! Mosta akkor mi legyen…ááááááááá…. na még egy példa és befejezem ígérem, de hallanotok kellett volna a beszélgetést, komolyan. Kérdezem hogy mi is lesz ezen a terhesgondozáson, mire ő, hoogy vérnyomásmérés, testsúlymérés, ilyesmi. Erre én: tényleg, azt hittem ezeket a védőnő csinálja, mire ő: hát ezeket a védőnő csinálja! Na és ezzel a nővel kell nekem végigszenvednem a terhességet, mert ő a körzeti és kész! Én már most nem bírtam, már majdnem bőgtem is, meg olyan ideges lettem, ha nem érkezik meg a férjem a végére, (szegény rohant a munkahelyéről), én nem tudom mit csináltam volna…..
    Na jól kipanaszkodtam nektek, bocsi, de nem volt túl jó élmény, és mik várnak még?! Mindegy a héten többnyire pihi, megyünk holnap egerbe, mert ott laknak a szüleim, és karácsony óta nem voltunk, jó lesz, de nem lesz net! Sokat fogok rátok gondolni nagyon, írjatok, ha hazaértem rögtön olvaslak majd benneteket, pénteken már írok! Millió puszi addig is és mindenki vigyázzon magára nagyon!!!!

  • UmiRita

    2009. április 06. hétfő

    Hali Csajok!

    Nyugi itt vagyok, csak nagyon nagyon sokat dolgozom! Csináljuk az udvart, füvesítünk, kerítést festünk…., meg ugye mellette meló van ezerrel! Tehát hulla vagyok 🙁
    Nálatok mizujs? Kinga hogy vagytok? Babacsim? Meséljetek! Zsu mi van a lányoddal?