A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha “meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

  Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
A szerzőről

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket.

1,854 hozzászólás

Comment navigation

 • anna

  Reply Reply 2016. május 11. szerda

  Kedves doktorno , menstruacio utan egy nappal kozosultunk a parommal. Mi szeretnenk babat ugyhogy nem vedekeztunk .. Tegnap volt a hetedik napja ,hogy eggyut voltunk es tegnap eszleltem enyhe barna folyast ,viszont ma szeretkezes utan kozvetlenul vereztem egy kicsit .. tesztet meg nem csinaltam .. szoval azt szeretnem megtudni ,hogy normalis e a barnazas es a verzes ? Lehetseges ,hogy teherbe estem ? Koszonom a valaszat , tisztelettel Anna

  • Gabi

   Reply Reply 2016. május 18. szerda

   A barnás folyás, enyhe vérzés utalhat a beágyazódásra is. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. De én megvárnám, hogy a következő menzesz jelentkezik-e időben. Ha késik, akkor tesztelnék.

 • Cilike

  Reply Reply 2016. május 08. vasárnap

  Kedves Doktornő. 41. ciklusnap barna folyásom van, lehet késői peteéréstől, beágyazódástól vagy sima hüvelyi barnázás? 26. napon nagyon fájt a hasam, lehet akkor volt peteérésem, vagy beágyazódásom? A beágyazódás elején vagy végén szokványos a pecsételés? Terhesség alatt nem gond a barnázás? Van olyan terhes akinek az első hetekben nem feszül a melle? Ha egy terhesség felszívódik ott egyből kéne lennie vérzésnek? Azóta is ki kellene mutatnia a tesznek a csíkot, de negatív, vagyis volt egy szellem csikos tesztem, és az érzékenyebb teszt reggel meg napokkal később sem mutatott semmit. Pedig jó a teszt, van hogy valaki terhes és már két hét eltelt a peteéréstől, de a hcg mégis lassabban termelődik valamiért? Spontán peteérés megzavarhatja a ciklust? Az miért van, ha valakinek pl 27 napos a ciklusa, a végén van peteérése, de a ciklus nem nyúlik meg? Tehát peteérés előtti hetek hosszúak, de utána nincs semmi csak vérzés. Akinek hosszú a ciklusa de nem terhes az lehet peteérés elmaradásától? A hasszurka lehet cisztától? Egy hete vagy zsibbad a hasam vagy szurkál. Vérzés előtt viszont nem szoktam ilyen sokáig barnázni. A magnéziumot úgy tudom vérzés ellen is alkalmazzák, tehát a magnézium szedésétől is csúszhat a menstruáció? Van olyan hogy hónapról hónapra hosszabbak lesznek a ciklusok gyógyszer letétele után? Nekem eddig volt 28, majd 32 és 36, most mégtöbb. Elnézést a rengeteg kérdésért, de eddig sehol nem kaptam válaszokat ezekre, annyira hálás lennék, ha választ kaphatnék rájuk. Valamint elnézést kérek az ezelőtti válaszára írt kérdésemet véletlenül kétszer küldtem el. Szerdán megyek nőgyógyászatra, sajnos addigra lejár a táppénzem is. a tesztek viszont nem mondanak semmi egyértelműt. Cickafarkot nem merek inni, hogy megjöjjön a vérzésem, mert lehet hogy baba van a dologban. Gyógyszerek mellett volt peteérésem, most nélküle nem tudom van e, de a nyákból következtetve volt, a hőm sajnos leesett picit, de ennek ellenére nincs vérzésem, pedig az közvetlen előtte szokott leesni, igaz keveset aludtam és a torkom is gyulladt. Semmi tünetem nincsen a hasfájáson és késésen kívül. Az ovulációs teszt csak a peteérést mutatja, vagy az bizonyítja a tüszőrepedését is? Remélem nincs tüszőrepedési gondom, mert gondolom az is fájdalmakkal jár. Nagyon köszönöm türelmét és hogy időt szán rám. Üdvözlöm!

 • Réka

  Reply Reply 2016. május 03. kedd

  Tisztelt Doktornő!Nekem egy olyan kerdesem lenne hogy,aprilis 11.en volt meg 3napig 19.en 2napig szuro gorcsolo fajdalmam volt 25 .etol feszulnek a melleim erzekenyek a mellbimboim elvileg 6.an kene megjonnie. Lehet baba a dologban? 1 eve probalkozunk 🙂

  • Gabi

   Reply Reply 2016. május 10. kedd

   Lehetséges. Ha késik a menzesz is, mindenképp érdemes tesztelni.

 • Cilike

  Reply Reply 2016. április 28. csütörtök

  Kedves Doktornő!
  Azt szeretném öntől kérdezni, hogy terhességi tünet lehet a 32. ciklusnapon az ellilult besötétedett mellbimbó? Nálam ez kissé szokatlan, valamint napok óta, főleg esténként szurkál a hasam, hol petefészek tájékon, jobb oldalt és bal oldalt is, hol középen am éhem aljánál. Ha fáradt vagyok, vagy kicsit éhes, egyből elkap enyhe, nagyon enyhe émelygés. Viszont nem feszül a mellem, és nem zsibbad a hasam, mint vérzés előtt szokott. A hőm reggel is 37:4
  Folyásom az van, hol higabb krémesebb fehér, hol víz szerű. Kívánom a cukros ecetes saláta levét, szinte azt iszom víz helyett is. Viszont ami furcsa, hogy nem fáj a fejem. Időnként forró vagyok és nagyon sápadt, fáradékony, pedig szedek vitamint. Viszont pcos vagyok sajnos, de jók az eredményeim. tavaly december óta próbálkozunk, szinte minden nap. Köszönöm válaszát.

  • Cilike

   Reply Reply 2016. május 03. kedd

   Lehetséges, hogy egy terhes kismama a 36. napon még negatívot teszteljen délutáni órában?

   • Gabi

    Reply Reply 2016. május 04. szerda

    Lehetséges. Érdemes reggeli első vizeletből megismételni a tesztet.

    • Cilike

     Reply Reply 2016. május 06. péntek

     Kedves Doktornő! Azóta sem jött meg a vérzésem, ez már a 39. nap. Egy hete van mindjárt megjön érzésem, haszsibbadás formájában, a hőm magasabb volt, egyedül a mai nap mértem délelőtt picit kevesebbet 36:9-et, délutánra feljebb ment 37:2 re, de hónaljban mérve. Alaphőm ami peteérés előtt szokott lenni, az 36:8. Eddig szinte negatívokat teszteltem, tegnap első vizeletből viszont olyan volt, mintha nem is lenne ott a második csík, de mégis mintha lett volna egy halványabbnál is halványabb szellemcsík szerű. Lehetséges hogy későn volt peteérésem? A 26. napon nagyon fájt a petefészkem körül és a derekam is, azt hittem beágyazódás, de lehet még csak akkor történt meg a tüszőrepedésem és ezt érezhettem? Azóta majdnem minden nap egy két órát szurkál két oldalt, vagy középen a méhemnél. Előszőr pár napja kezdtek el érzékenyek lenni a mellbimbóim, de mellfeszülés nincs, viszont a mirigyek olyan sárgás fehéresek és kitüremkedtek. A méhszájamat megvizsgáltam keménynek és zártnak tűnik, magasan folyásom volt, most kissé áttetszős. A fejem tegnap este kezdett el fájni, és napok óta nagyon sápadt vagyok, pedig szedek vitaminokat is. Már kértem időpontot nőgyógyászhoz. A szellemcsíkos teszt is lehet pozitív teszt?

    • Cilike

     Reply Reply 2016. május 06. péntek

     Kedves Doktornő! Azóta sem jött meg a vérzésem, ez már a 39. nap. Egy hete van mindjárt megjön érzésem, haszsibbadás formájában, a hőm magasabb volt, egyedül a mai nap mértem délelőtt picit kevesebbet 36:9-et, délutánra feljebb ment 37:2 re, de hónaljban mérve. Alaphőm ami peteérés előtt szokott lenni, az 36:8. Eddig szinte negatívokat teszteltem, tegnap első vizeletből viszont olyan volt, mintha nem is lenne ott a második csík, de mégis mintha lett volna egy halványabbnál is halványabb szellemcsík szerű. Lehetséges hogy későn volt peteérésem? A 26. napon nagyon fájt a petefészkem körül és a derekam is, azt hittem beágyazódás, de lehet még csak akkor történt meg a tüszőrepedésem és ezt érezhettem? Azóta majdnem minden nap egy két órát szurkál két oldalt, vagy középen a méhemnél. Előszőr pár napja kezdtek el érzékenyek lenni a mellbimbóim, de mellfeszülés nincs, viszont a mirigyek olyan sárgás fehéresek és kitüremkedtek. A méhszájamat megvizsgáltam keménynek és zártnak tűnik, magasan folyásom volt, most kissé áttetszős. A fejem tegnap este kezdett el fájni, és napok óta nagyon sápadt vagyok, pedig szedek vitaminokat is. Már kértem időpontot nőgyógyászhoz. A szellemcsíkos teszt is lehet pozitív teszt? Köszönöm válaszát.

  • Gabi

   Reply Reply 2016. május 04. szerda

   A leírtak önmagában nem utalnak egyértelműen terhességre. És más tünetek hiánya sem utal arra, hogy biztosan nem terhes. A terhességre utaló jelek nem mindenkinél jelentkeznek egyformán, és nem is mind jelentkezik mindenkinél. Van, akinél csak egyedül a menzesz késése utal terhességre. Szóval nincs két egyforma terhesség. Ha továbbra sem jelentkezett vérzés, érdemes lenne egy teszttel próbálkozni.

   • Cilike

    Reply Reply 2016. május 07. szombat

    Kedves Doktornő! Szellemcsikos a teszt, a halványabbnál is halványabb. Nehéz eldönteni, hogy az ott van e vagy sem. Lehetséges későn volt peteérésem? Vagy előző ciklusban nem volt, és vérzésem kimaradt, és utána lehetett egy spontán peteérés is, amitől elhúzodik az egész? Enyhe barnázást illetve sárgás barnás folyást okozhat a közösülés is terhesség alatt? Azaz enyhe hüvelyi hajszálér vérzést, ami nem piros, nem friss és csekély, csupán a vérbőség és a duzzadt nyálkahártyák miatt lehetséges? Félek, hogy valami baj miatt kevés a hcg m és azért nincsenek tüneteim, de vetélésnél már csak megjött volna a vérzésem nem? Van olyan hogy minden hónapban, azaz ciklusban egyre hosszabb lesz a ciklusom és mondjuk mindig négy nappal, egyszer 28, aztán 32 aztán 36 majd 40? Létezik ilyen? Hiába tesztelek reggelente, nincs rózsaszín csík, de mégsem fehér a teszt mert a csík vonala kirajzolódik halványan, ha nagyon közelről nézem. Nagyon köszönöm türelmét és válaszait! Üdvözlöm!

 • Fatime

  Reply Reply 2016. március 07. hétfő

  Kedves Doktornő!
  Olyan kèrdèssel fordulok Önhöz,hogy március 4-èn pènteken megjött rendesen ahogy szokott ám 6 nap helyett a 3. napon elmúlt!Mielőtt megjött èreztem a hasamban szúró,görcsölő fájdalmakat kb olyan 2 hètig!28-án kifejezetten erős fájdalmak voltak de ez előtt mèg sosem èreztem! Az ètvágyam megnőtt,a melleim megfeszültek de hányingert vagy rosszullètet nem tapasztalok! Tesztet mèg nem csináltam túl korainak tartom de nagyo örülnènk a babának! Ön szerint lehetsèges a terhessèg?

  • Gabi

   Reply Reply 2016. március 08. kedd

   Ha a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, és gyanús tünetek jelentkeznek, érdemes csinálni egy tesztet, de mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Csilla

   Reply Reply 2016. május 09. hétfő

   Végülis lett baba a dologból? 🙂

 • Renata

  Reply Reply 2016. február 19. péntek

  Jo estet! Lenne egy kerdesem! Januarban kellet volna megjonnie de meg nem jott meg! Viszont a melleim duzzadtak es neha faj a hasam de mindha a koldokomnel… Faradok, tobbszor erzem hogy ehes vagyok, gyakrabban kell vizelni! A heten csinaltam tesztet es negativ volt:(

  • Gabi

   Reply Reply 2016. február 25. csütörtök

   Ha továbbra is késik a menzesz, érdemes a tesztet újra elvégezni, mindenképp reggeli első vizeletből.

 • Zsóka

  Reply Reply 2016. február 15. hétfő

  Elnézést Dr. Nő. 10.-ét akartam irni 14.-e helyett.

 • Zsóka

  Reply Reply 2016. február 15. hétfő

  Jo napot! Én az én kérdésem az lenne, hogy 4 evig szedtem fogamzásgátlót (simicia) , 6honapja hagytam abba azóta viszonylag egy két nap csúszással mindig időben jött meg a menstruációm. Viszont most 14-én kellett volna megjonnie, de azóta sem jött meg. Nem vedekeztunk párommal, már csináltam 3tesztet mind a 3 negatív lett. Kérdésem az lenne, hogy előfordulhat e hogy a gyógyszer miatt késik most? Vagy csináljak e később tesztett? Mi tévő legyek?

  • Gabi

   Reply Reply 2016. február 16. kedd

   Ha a tabletta abbahagyása óta viszonylag pontosan jött meg, 6 hónap elteltével már nem lenne szabad a gyógyszernek bezavarni. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

 • Erika

  Reply Reply 2016. február 10. szerda

  Tisztelt Doktornő!
  2015.12.15. Volt az utolsó menstruációm
  ami 5. Napig tartott.
  2016.01.15. Kellett volna megjönnie
  de nem jött meg…ezutan kb két héttel
  Pecsételö vérzésem volt. Elmentem sz orvoshoz elküldött vizelet mintára de nenegativ lett…émelygek hányingerem vavan és nagyon fáradt annak ellenére hogy végig alszom az éjszakát.
  A kérdésem az hogy a negativ vizelet
  Minta ellenére lehetek e terhes?
  Kérem válaszoljon az email cimemen.
  Nagyon megvagyok ijedve. Megjegyezném
  Hogy 3 éve küzdünk a babáért.
  Elöre is köszönöm a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2016. február 16. kedd

   Egyetlen negatív teszt ellenére még nem kizárt a terhesség. Én újra próbálkoznék a teszttel. Érdemes lenne otthon, reggeli első vizeletből megcsinálni a tesztet. A gyógyszertárban,drogériában kapható tesztek is megfelelnek erre a célra.

 • Beus

  Reply Reply 2016. január 14. csütörtök

  Kedves Doktornő!
  Dec. 30.-án volt p.érésem.
  Január 3-tól 10.ig eszméletlen érzekeny volt a mellem, bármi is ért hozzá.
  Tegnap kellett volna megjönni-e de nem érzek semmi mensire utaló jelet..enyhe derékfájásom van csak..de az a sok egyhelyben üléstől lehet.
  Tesztem tegnap negatív lett.
  Volt már 2 spontán vetélésem.
  De az orvosaim nem mondtak semmit sem.
  Nem értem hogy hónapok óta miért nem jön össze 🙁
  Elkeserítő.
  Kérem Segítsen!

  • Gabi

   Reply Reply 2016. január 18. hétfő

   Ha továbbra sem jön meg, néhány nap múlva érdemes újra tesztelni. Nem tudom, mennyi ideje próbálkoznak sikertelenül, de az első 6 hónap sikertelenség még természetes. Természetesen nagyon elkeserítő már ennyi is, de ennél korábban nem tekinthető orvosi szempontból problémának.

 • edit

  Reply Reply 2016. január 09. szombat

  tisztelt doktornő olyan kerdesem lenne hogy januar 4-diken egyutt voltam a baratomal es meg akor meg volt a menstruaciom egy kicsit mijen az esej ara hogy terhesvagyok mert azota folyton emejgek meg szedulok meg hanyingerem van es nen tudom eldönteni mitol

  • Gabi

   Reply Reply 2016. január 13. szerda

   Menzesz alatt is teherbe lehet esni, bár kisebb eséllyel, mint a ciklus középső időszakában. Ha semmilyen módon nem védekeztek, szóba jöhet a terhesség. Bár a tünetek 4-5 nap elteltével még nem valószínű, hogy emiatt jelentkeztek. De ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • kriszti

  Reply Reply 2016. január 06. szerda

  Azzal szeretnék önhöz fordulni hogy nekem 20 napja kesik a mensim es ezelot 2 honapig mikor megjott 3 napokig volt meg es szinte egykett csepp mikor pisiltem .. es most viszont ugy erezuk parommal hogy sikerult ! de meg nem teszteltunk .. se doki.. hanyni egyszer hanytam a majoneztol megundorodtam mikor ettem .. azota nem de kivanatos az vagyok nagyon gorcsolni gorcsolok neha mintha meg jonne es elmegyek wcre semmi ..
  es bal oldalt nagyon szurkal sokat ..

  • Gabi

   Reply Reply 2016. január 18. hétfő

   Én mindenképp tesztelnék! Minél előbb!

 • Szimi

  Reply Reply 2015. december 26. szombat

  Jóestét azt szeretném kérdezni hogy11.hó 25.én mult el a menszeszem és 12.hó 4.én voltam együtt a páromal, másnap pedig volt az ovulávióm. Most pedig egy hete késik a menszeszem nincs megdagadva a mellem pedig mindig megszokott de viszont nagyon érzékeny,fája derekam és olyan érzésem szokott lenni mintha mingyárt megjönne de nem. kiszámoltam és mikor a beágyazódásnak kellet volna lennie akkor a jobb petefeszkem nagyon fájt és voltam orvosnál azt mondta valószínűleg tüszőérésem van . Nagyonsűrűnjárok wcre. Csinálam tesztet és negatív lett.

  • Gabi

   Reply Reply 2016. január 05. kedd

   A negatív teszt ellenére nem kizárt a terhesség. Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes a tesztet megismételni.

 • emi

  Reply Reply 2015. november 14. szombat

  Kedves,doktor nő, fél éve hagytam abba a fogamzásgátlot.Nov.4-én jött meg,8-án elmult.Párommal 10 én reggel együtt voltunk. Az ovulácios naptár szerint 11-15.van a termékenység,,,,,,viszont kedd délután óta kis szurkálodásokat érzek,és mintha csikizték belülről a hasam,de tegnaptol, péntektől ugy fáj a,hasam mintha meg jönne,,,,,,,. A tanácsát kérném,mitöl vannak ezek a tünetek, már ilyen gyorsan….hisz még csak 28 an kell meg jönnie. Vajon, mi zajlik le ilyenkor a hasban?

  • Gabi

   Reply Reply 2015. november 18. szerda

   Valóban koraiak még a leírt tünetek. Esetleg a tabletta abbahagyása miatt is lehet most egy kis zavar a szervezetében, ez is okozhat fura érzéseket. De ha bizonytalan, néhány nap múlva már érdemes terhességi teszttel próbálkozni. Ha késik a menzesz, akkor pedig mindenképp.

 • Niki

  Reply Reply 2015. november 08. vasárnap

  Tisztelt doktor nő annyi lenne a kérdésem hogy már egy éve szeretnénk babát de nem jött össze de most utoljára november elsején jött meg négy napig tartott de az első napon nagyon sok volt utana alig és most pár napja azt érzem hogy fojton éhes vagyok ez utalhat hogy terhes lennék köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2015. november 13. péntek

   Önmagában az állandó éhség nem utal terhességre, de ha bizonytalan, és mégis erre gyanakszik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • vivooo

  Reply Reply 2015. november 01. vasárnap

  Amennyiben előzőleg kevesebb volt a havi verzesem és néhány nappal előbb jött meg lehetek terhes?
  Teszteltem multheten a következő havimnak nov 5. Kellene megjönni
  Teszteltem egy 6 napja negativ volt igaz nem reggeli első vizelet de ha számolom amennyiben a terhesség fenn álna már 5. Het lett volna..
  Annyit még hogy mellem 2 hete masfel kosarmwretet nőtt eres es fekete kb a bimbom

  • Gabi

   Reply Reply 2015. november 13. péntek

   Ennyiből nehéz lenne biztosan megmondani. Ha bizonytalan, és esetleg késik is a vérzés, mindenképp érdemes a tesztet megismételni.

 • Gréti

  Reply Reply 2015. október 27. kedd

  Megint az elozohoz szeretnek szolni…most jott meg de a beteten nem jelenik meg csak ha elmegyek wcre es kitorlom..mas mint az elozo mensi.halvanyabb es nyulos pedig nem szokott olyan lenni..es elegge rosszul erzem magam hanyingerem van meg mindig pedig nem szokott..lehetek terhes?
  Valaszat elolre is koszonom!!!

 • Gréti

  Reply Reply 2015. október 27. kedd

  Elozohoz szeretnek meg szolni lemaradt.hogy csinaltam tesztet okt.24.en de negativ lett. Attol lehet gond?

 • Gréti

  Reply Reply 2015. október 27. kedd

  Kedves doktor no!
  Egyutt voltam a parommal oktober 18.an es oktober 23.an kellett volna megjonnie de meg mindig nem jott meg. Ma arra ebredtem hogy eg a torkom..megy a hasam..hanyinger..! Okt 21.tol fajdogal a hasam neha begorcsol es mintha meg akarna jonni erzes de semmi.sokat kell pisilnem…ejszaka is..lehetek on szerint terhes? Vagy csak valami akadalyozna h megjojjon?

 • Gabriella

  Reply Reply 2015. október 19. hétfő

  Kedves Doktornő! Azzal fordulok önhöz.
  Augusztusban volt egy kis terhességem sajnos el ment a baba pedig nagyon vártuk.
  Ma reggel óta pecsételő vérzésem van,nem olyan mint a megszokott menstruációm és szörnyen görcsölök és fáj a hátam picit fáradékony vagyok és néha evés után van egy kis hányingerem,picikét félek hogy nem e baba mert a párommal nem védekezünk hanem a megszakítást alkalmazzuk vettem szeptemberben tesztet azt mutatta nem vagyok terhes. Most akkor az lehetek?

  • Gabi

   Reply Reply 2015. október 20. kedd

   Mivel a megszakításos módszer egyáltalán nem nevezhető biztonságosnak, valóban szóba jöhet a terhesség. Előfordulhat, hogy az előző teszt óta sikerült. Ha terhességre gyanakszik, érdemes ismét tesztelni.

 • Klári

  Reply Reply 2015. október 17. szombat

  Kedves Doktornő!

  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy menstruacio elott 2 nappal együtt voltunk a párommal es nem védekeztünk. A menstruaciom 3 napig tartott (5 napig szokott tartani). Aztán 2 nap mulva barna pecsételésem volt és a pecsételés alatt par pillanatra nagyon szúrt a hasam,de azóta csak fáj mintha meg akarna jönni. A pecsételés napján nagyon szédültem és hanyingerem volt aztán hirtelen álmosság jött rám. Lehetek terhes?

  Előre is köszönöm a válaszát!

 • Ivett

  Reply Reply 2015. október 16. péntek

  Jonapot! Azt szeretnem kerdezni hogy a parom a menstruaciom vege uzan az 5. napon betette nekem 2-3 lokesre vedekezes nelkul. Elovaladeka nem volt, viszont az elott egyszer mar elelvezett es azt letorolte alaposam majd ra 1 oraval tette be nekem. Mennyi az esely hogy terhes lehetek? Nem szeretnek meg kisbabat.

 • Ivett

  Reply Reply 2015. október 16. péntek

  Jonapot! Azt szeretnem kerdezni hogy a parom a menstruaciom vege uzan az 5. napon betette nekem 2-3 lokesre. Elovaladeka nem volt, viszont az elott egyszer mar elelvezett es azt letorolte alaposam majd ra 1 oraval tette be nekem

  • Gabi

   Reply Reply 2015. október 20. kedd

   Kérdést nem láttam, de gondolom, a terhesség lehetősége merült fel. Kicsi az esélye, de 100%-osan nem lehet kizárni. Kb. 5%.

Comment navigation

Szólj hozzá!

* Denotes Required Field