Terhességi tünetek és megoldások

Álmosság, puffadás, aranyér, kávéundor, fejfájás, émelygés – kellemetlen terhességi tünetek, amelyekre azonban van magyarázat és megoldás is!

Terhességi tünetek és megoldások

Álmosság
Az első harmadban a baba rohamos fejlődése, a test bekövetkezett újszerű állapotok olyannyira leterhelik a szervezetet, hogy legszívesebben egész nap pihengetne. Ez a jelenség akár már a 6. hét tájékán jelentkezhet. A legtöbbször szokatlan fáradékonyság lép fel, az ember lánya már este 8-kor a legszívesebben menne aludni. Ilyenkor ne próbáljunk ébren maradni, hanem irány az ágy! Ha tehetjük, és igényünk van rá, akkor akár napközben is nyugodtan dőljünk le egy órára.

Puffadás
Az első harmadban még nem nő a pocak számottevően, viszont kialakul egy kis puffadás, amitől hamar elkezd már kerekedni a poci.

Kávéundor
Aki korábban kávézott azzal előfordulhat, hogy az első harmad folyamán egyszercsak megutálja a kávét, még az illatától is rosszul van. A jelenség csak egy pár hétig tart, a második harmadra általában javul a helyzet. Ha a vérnyomásod alacsony, vagy az álmosság miatt szükségét érzed mégis egy kis kávézásnak, akkor érdemes instant kávékkal kísérletezni ebben az időszakban.

Cigiundor
Azok a kismamák, akik korábban dohányoztak a terhesség kezdetén általában megutálják az egészet, sokan még azt sem bírják elviselni, ha a közelükben mások dohányoznak. Ha mégsem így történne, akkor itt a jó alkalom a leszokásra!
A cigiundor valószínűleg hormonális okokból alakul így, ugyanis sok, korábban rendszeresen dohányzó kismama beszámol arról, hogy a szoptatás alatt sem tudott rágyújtani, egyáltalán nem kívánta, mire pedig végetért a szoptatás, addigra már sikerült teljesen leszokni. Várandós életmód, étrend

Lila „odalent”
A terhesség egyik jele, hogy vérbőség alakul ki a nemi szerv környékén, ezért lilás színt ölthet a terület. Ugyanez a vérbőség fokozott nemi étvágyat is okoz 😉

Aranyér
Az aranyér sajnos gyakori velejárója a várandósságnak  Az első harmadban a lelassult emésztés okozza, ezen csak tovább ront, hogy a baba elkezdi nyomni az alsó testtájakat, a vastabletták szedése pedig székrekedést okoz, ami tovább ront a dolgokon. Az ülő munka meg csak még rátesz egy lapáttal. Két dolgot lehet tenni a tünetek javítására: a vérző (ettől nem kell megijedni), viszkető aranyeret Hemorid kenőccsel (vény nélkül gyógyszertárban kapható, terhesség, szoptatás alatt is használható) lehet kenegetni, a székrekedés ellen pedig érdemes abbahagyni a fehér pékáruk fogyasztását, helyettük rostos, teljes kiőrlésű kenyeret, sütit enni, müzlit készíteni, joghurtot inni. Szélsőséges esetben a szilvalekvár vagy 1-1 deci vörösbor is segíthet, a mesterséges hashajtókat ilyenkor kerülni kell.
Sajnos a szülés után sem mindig javul a helyzet, mert amikor a baba kibújik, éppen azt a területet nyomja meg, de a szülés utáni hónapokban általában javulni szokott a helyzet, ha nagyon nem múlik, akkor érdemes orvosnak is látnia.

Fejfájás
A fejfájás terhesség alatt lehet például nyomelemhiánytól (kalcium, magnézium, vas stb.). 1-1 pezsgőtabletta segíthet a problémán.

Émelygés
A szinte állandó napközbeni émelygésen segíthet a gyümölcsös rágó rágcsálása, valamint a gyömbért tartalmazó italok, ételek fogyasztása. Lehet kapni pl. gyömbéres kekszet a nagyobb hipermarketekben vagy bioboltokban. Sokszor az émelygés bizonyos ételek, szagok hatására lép fel. Ilyenkor jó megoldás lehet, ha kerüljük ezeket az ételeket, próbálunk kevésbé fűszeres dolgokat fogyasztani. Nem gond, ha napokig pirítóson élünk, a babának ettől semmi baja nem lesz!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 114 Comments

  • Angi

    Reply Reply 2013. május 14. kedd

    Kedves doktornő!Azt szeretném kérdezni hogy a Clostilbegyt okozhat valamilyen problémát ha van peteérésem?És mivel tudom segíteni a teherbeesés?Már szedtem terhes vitamint is de sajnos nem használt.Semmilyen problémánk nincs a párommal.Előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 29. szerda

      Ha alapos kivizsgálás után derült ki, hogy nincsen semmi olyan probléma, ami akadályozza a teherbeesést, akkor nincs mit tenni, csak próbálkozni, amikor csak jól esik. Ha a Clostibegytet az előzmények ismeretében nőgyógyász írta fel, akkor valószínűleg nem volt alaptalan, és remélhetőleg segíti a teherbeesést. A terhes vitaminoktól nem nő a teherbeesés esélye.

  • Melinda

    Reply Reply 2013. május 09. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Ma vagyok 8 hetes terhes. Az 5. héten volt egy kis barnás pecsételésem, de a 6. hetes ultrahangon minden rendben volt, dobogott a pici szíve. Az elmúlt masfél-két hétben kínzott a hányinger, de tegnap este óta nem érzem magam annyira rosszul, mint korábban. A mellfájdalmam megvan, igaz kb egy hete nem fáj annyira, mint eleinte. Ön szerint lehet baj a babával vagy normális a tünetek mérséklődése?
    válaszát előre is köszönöm.
    Melinda

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 15. szerda

      A terhességi tünetek enyhülése, megszűnése nem feltétlen jelent rosszat. Ha azóta vérzés, hasi görcs nem jelentkezett, nem érdemes emiatt aggódni. Próbáld élvezni a problémamentes terhességet.

      • Enikő

        Reply Reply 2013. május 17. péntek

        Kedves Dr nő! nem tudom hogy hova írjak csak ezt láttam! szeretném öntől megkérdezni hogy ha valakinek nem lila ” lent ” attól még lehet terhes az illető?? pár napos terhességről beszélnénk csak!! és minden terhességi tünet meg van!! 🙁

        • Gabi

          Reply Reply 2013. május 29. szerda

          Nem kell, hogy lila legyen. Én inkább egy terhességi tesztet csinálnék, ha a többi tünet terhességre utal.

  • Anci

    Reply Reply 2013. május 03. péntek

    Kedve Doktor Nő!20-án volt barnás folyásom és egy kevés vérzés.Ugyanis 18-án kellett volna megjönnie a menszeszemnek.És 23-ig bolt barna folyás de csak törlésnél.35-32 napos a ciklusom.Most fáj a hasam és picit érzékeny a mellem is.Peteérésem lenne?

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 09. csütörtök

      Én csinálnék egy terhességi tesztet, mivel a terhességet ilyen esetben nem lehet biztosan kizárni.

  • nikita

    Reply Reply 2013. május 02. csütörtök

    Szia azzal a kérdésel fordulok ide a forumhoz hogy 10 éve levagyok kötve , van 3 csodaszép gyermekem. märcius 28 én jött meg utoljàra ami 1 éig tartott. most àprilis 25 én kellet vonla meg jönie , a hasam fel van pufadva mindha 4 honapos terhes lennék .görcsölget a hasam ömelygek , fäjnak a melleim . lehet hogy terhes lettem ???

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 09. csütörtök

      Ilyen műtét után elég kicsi az esélye, de 100%-osan nem lehet kizárni. Mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ott a terhesség is kiderül, de az is, ha valami gond van.

  • Angel

    Reply Reply 2013. április 26. péntek

    Kedves Doktornő!Párommal szeretnénk már nagyon babát.Tavaly voltam is nődokihoz.Felírta a Clostybegitet,mert nem volt peteérésem,és nem volt menszeszem sem.Aztán mentem Endokrinologushoz.Ő felírta nekem a Merckformint.Hozzáteszem hogy súly problémám volt.A Merckformint szedtem és helyre jött a menszeszem is.Rendszeres volt eddig.Igaz 32-33 napra.Sajna a baba nem sikerült még.Április 18-án kellett volna megjönni a vérzésnek,de 20 reggel jött meg de kevés vér.Délután már barna folyás volt.3 napig volt barna folyásom de csak törlésnél.2hete hányingerem is volt és a mellbimbóm is érzékeny volt.Csináltam terhességi tesztet is de negatív lett.Tegnaptól a derekam is fáj.Azt szeretném kérdezni hogy lehetek terhes?Semmi gyógyszert nem szedek szeptembertől.Előre is köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 01. szerda

      A negatív teszt ellenére még lehetséges a terhesség. Néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, de hogy biztosan kiderüljön, a teszt eredményétől függetlenül is érdemes felkeresni a nőgyógyászt.

  • veronika

    Reply Reply 2013. április 24. szerda

    kedves doktorno szeretnem meg tudni terhes lehetek ha marcius 1 en meg volt 8 napig es aprilisban 2-3napig de nem rendesen neha hanyingerem is van koszonom szepen …

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 01. szerda

      A jelentősen rövidebb és enyhébb lefolyású vérzés utalhat terhességre, ahogy a hányinger is. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Beatrix

    Reply Reply 2013. április 16. kedd

    Kedves doktornő! Múlt hónapban 2 hét késéssel jött meg , meg volt 2 vagy 4 napig. Normális esetben 10-én szokott megjönni. Most 16-a van ismét egy másik hónap, és még mindig nem jött meg. A hasam alja kissé szokott fájni néha, és hirtelen hányni is szoktam és van olyan étel amit nem ennék meg hiába eddig szerettem. Ön szerint terhes vagyok?

    • Gabi

      Reply Reply 2013. április 17. szerda

      Bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, azért lehetséges, hogy valóban erről van szó. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • betty

    Reply Reply 2013. március 23. szombat

    sziasztok énis kérdeznék ha lehet márc 7 megjött 12 elment 16-17 együtt voltunk 24 napos a ciklusom lehetek babas vagyis szeretnék ma 23 van kicsit ingerlékeny vagyok és szurkál a melbimbom ennyi és márt semmit nem tudok irni nem érzek semmit. szerintetek mennyi esélyem van a babara üdb köszi a válaszokat betty76

    • Gabi

      Reply Reply 2013. március 24. vasárnap

      Ha csak ezen a két napon voltatok is együtt, akkor is van esély a terhességre, de hogy mennyi, azt nehéz lenne meghatározni. Attól is függ, hogy pontosan mikor volt peteérésed. Ha a következő menzeszed késik, mindenképp csinálj tesztet. A leírt tünetek sajnos nem egyértelműek.

  • Anikó

    Reply Reply 2013. március 04. hétfő

    Sziasztok!
    Karácsonykor hagytam abba a fogamzásgátlót, amit több éve szedtem.Január 27.én megjött a menstruációm,rendesen úgy mint régen, bőségesen és kínzó görcsökkel.Most március 4.e van és sehol semmi..Tüneteim:mell érzékenység,puffadás érzet a hasban, ami látványos is,többórás hányinger napközben, ami magától elmúlik,van mikor semmit nem birok enni,aztán a másik pillanatban farkaséhségem van és persze a menstruáció hiánya..Mit gondoltok?..
    Lehetséges hogy terhes vagyok?:-)

    • Gabi

      Reply Reply 2013. március 11. hétfő

      Ha a tabletta abbahagyása óta voltatok együtt védekezés nélkül, akkor van esély a terhességre. Ha még nem csináltál tesztet, mindenképp érdemes lenne.

  • Rita

    Reply Reply 2013. január 25. péntek

    Kedves Gabi!
    4napja nem jött meg 21-én mikor meg kellet volna jönnie egy barna csepp volt csak azóta semmi mi lehet ez? Válszod elöre is köszönöm:Rita

    • Gabi

      Reply Reply 2013. január 31. csütörtök

      Ha egyébként pontos a ciklusod, elsősorban terhességre gyanakodnék. Ha azóta sem jött meg „normálisan”, érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • Csilla

    Reply Reply 2012. december 14. péntek

    Szia!
    Nekem olyan kérdésem lenne,hogy 6 hetesen voltam orvosnál,akkor 11mm-es petezsák,és pici embrió pulzálását diagnosztizálta az orvosom.Nem kell aggódnom???Két éve volt egy vetélésem,és ezért izgulok jobban.Köszönöm a válaszod:Csilla

  • Anita

    Reply Reply 2012. október 04. csütörtök

    Szia!

    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a terhesség korai szakaszában (első 2-3-4 hét) lehet e súlyzós edzést végezni? Természetesen nem az 50-100 kilós súlyzókra gondolok, csak úgy döntöttem lejárok kondi terembe és picit formába szedem magam. 4-5 kilós súlyzókat használok, illetve futógépen gyors-sétálok. Árthat ez a babának, ha esetleg sikeresen teherbe estem? Szeretnék sportolni, de nem szeretném, hogy emiatt elvetéljek a korai szakaszban vagy, hogy bármi baj legyen. Persze még az sem biztos, hogy sikerült összehozni a babát, de jobb az elővigyázatosság. Előre köszönöm a választ! 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2012. október 08. hétfő

      Ha a terhesség előtt is rendszeresen sportoltál, végeztél gyakorlatokat súlyzókkal, akkor nem valószínű, hogy gondot okozna. Ha egyébként nem sportoltál rendszeresen, akkor nem célszerű éppen most elkezdeni. A megerőltetés ártalmas is lehet. De ha minden rendben a terhességgel, nem csak terhes tornára lehet járni. Csak figyelj oda, meddig esik jól a mozgás, mi az, ami kellemetlen, ami nagyon megerőltető, azt ne csináld.

  • Judit

    Reply Reply 2012. október 02. kedd

    Nekem szeptember 6-án volt az utolsó menstruációm, a ciklusom 28 napos. A 14. napon voltunk együtt a férjemmel, tehát pontosan fél időben. Utána minden úgy alakult, ahogy a „nagykönyvben” le van írva. A 24. napon erős alhasi fájdalom egész nap, ami másnapra elmúlt, de azóta barna (nyálkás) folyás ami hol kicsi, hol semennyi tehát változó. A reggeli széklet ürítéskor, ami nem megy könnyen élénk piros vérzés de ez is kevés és elmúlik. Most ismét csak egy kis barna, ez a 3. nap. A mellem is jobban fáj és régebben, mint általában szokott, de ez is változó egyéb tünet nincs. A teszt még negatív… 🙁 2 nap múlva kellene (nem) megjönni ismét! Elképzelhető szerintetek, hogy lakik bent valaki?? Ha nem lenne ez a „barnázás”, én biztosra venném, de így….

    • Judit

      Reply Reply 2012. október 02. kedd

      …. és ez a harmadik terhességem (lenne, már van két nagy gyermekem, de ezt a bébit nagyon szeretném! 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2012. október 08. hétfő

      Ha a barnázás, az enyhe vérzés nem váltott át „normális” menstruációs vérzésbe, akkor mindenképp érdemes újra tesztelni.

  • Szonja

    Reply Reply 2012. október 02. kedd

    Kedves Doktornő!

    A havi ,,bajom” elmaradt. szeptember 25-én nem jött meg és most október 2-a van. A hasam valamelyik nap (fájásnak nem mondható)ilyen fura érzés volt és a derekam is majd leszakad a fájdalomtól, az étvágyam napközben nagy de reggel egyenlő a nullával. A fejem is mindig fáj, a melleim nőttek és fájnak is. Terhességi tesztet nem vettem még , mert az igazság az, hogy mg eléggé fiatal vagyok. Semmit nem kívánok a túrórudin kívül, azt mindig meg tudnám enni. A hasam nem nőtt, csak puffadtabb, mert én eléggé sovány vagyok, de most már van picit hasam, ilyen kis gömbölyűbb. Én még édesanyámékkal élek és tegnap épp Tv-t néztem, mikor anyukám mondta, hogy olyan gömbölyű a hasam alatt, mintha terhes lennék, még orvosnál nem voltam és tesztet sem vettem. Lehetséges ,hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. október 08. hétfő

      Ha élsz nemi életet, nem lehet kizárni a terhességet. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet!

  • Rita!

    Reply Reply 2012. szeptember 17. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Lenne nekem egy kérdésem.Van 3 lányom, és az utolso menszeszem 2napig tartott.hányingerem van és nagyon fáradékony vagyok.de ez tuti hogy terhesség?attol függetlenül hogy le vagyok kötve!várom válaszát!Köszönöm

    • Gabi

      Reply Reply 2012. szeptember 17. hétfő

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre. Főleg egy ilyen műtét után. De teljesen sajnos nem lehet kizárni. Mindenképp érdemes lenne orvoshoz fordulni, esetleg elsőként a háziorvoshoz. És ha bizonytalan, egy tesztet azért nem árt csinálni.

  • Timike

    Reply Reply 2012. szeptember 13. csütörtök

    Kedves Dr.nő!
    Lenne egy kérdésem.Van egy 13hónapos kisfiam aki még mindig szopizik. július 24-én meg jött a „bajom” de azóta semmi de akkor rendesen meg volt 5 napig de akkor is rosszul voltam hánytam reggel. ahogy elmúlt hányingerem van van amikor egész nap néha szédülök is. Csináltam egy tesztet most hét elején negatív lett, de még mindig hányingerem van meg a szagoktól rosszul vagyok, meg nem eszek sokat inkább nem kívánom az ételt mert rosszul vagyok tőle.Lehetek attól még terhes hogy negatív lett a teszt?
    köszönöm a válaszát előre is.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. szeptember 17. hétfő

      A negatív teszt ellenére szóba jöhet a terhesség, érdemes újra tesztelni. Bár ez a hányás, szédülés más miatt is lehet, ha mégis negatív a teszt, de a leírt tünetek továbbra is jelentkeznek, mindenképp érdemes lenne orvoshoz fordulni, elsősorban a háziorvoshoz.

  • Kriszta

    Reply Reply 2012. szeptember 10. hétfő

    Szia, annyit szeretnék kérdezni, utolsó menstruációm első napja augusztus 16-a volt, szeptember 6-a óta napközbeni alhasi fájdalmaim vannak,olyan mind ha mozogna valami a hasam alján, fáradtnak érzem magam, vajon van esély, hogy babám lesz?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. szeptember 11. kedd

      Ha volt olyan együttlét, mikor nem védekeztetek, akkor előfordulhat a terhesség. A fáradtság és a hasi fájdalom önmagában nem utal terhességre. Az a mozgás pedig sokkal valószínűbb, hogy bélmozgás, mivel a baba mozgását az első négy hónapban semmiképp nem lehet érezni.

  • Terez

    Reply Reply 2012. augusztus 25. szombat

    jó napot. 8hete késik,semmi tünet nem jelentkezett eddig ami azt mutatná h terhes lennék. tavaly nyáron is kimaradt ugyanekkor. viszont most még repültem is külföldre. biztonság kedvéért akarok venni tesztet. de ennyi idő után van feltétlen terhességet jelent?

    • Terez

      Reply Reply 2012. augusztus 26. vasárnap

      teszt negatív:-)

    • Gabi

      Reply Reply 2012. augusztus 27. hétfő

      Bár a tünetek hiánya nem jelenti egyértelműen, hogy nem terhességről van szó, a menzesz kimaradása más miatt is lehetséges. De elsősorban ilyenkor mindenki terhességre gyanakszik, szóval mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Eszeter

    Reply Reply 2012. július 14. szombat

    Tisztelt Doktornő!
    21 hetes terhes vagyok és pár napja olyan furcsán nehéznek érzem a hasam ami elég kellemetlen érzés. Nagyon sokat járok pisilni is.Nephrológiai gondozott vagyok mert emelkedett a fehérje a vizeletemben.
    Egyenlőre senki nem mond semmi érdemlegeset. A hasam alján jelentkező nehézség csak két napja jelentkezett.Forduljak vele azonnal orvoshoz vagy ráérek majd a havi vizsgálatnál szólni az orvosnak?(2 hét múlva esedékes)Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. július 20. péntek

      Ha ez a nehéz érzés nem fájdalom, csak inkább kellemetlenség, és pihenés hatására elmúlik, akkor meg lehet várni a következő vizsgálatot. Ha viszont több, mint egy fura érzés, akkor célszerű beszélni az orvossal vagy védőnővel.

  • Vyky

    Reply Reply 2012. június 28. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Egy számomra furcsa de nagyon fontos dologról szeretnék beszámolni és erről véleményét kérni.
    Nem tudom, hogy terhes vagyok-e vagy valami más okból érzem magam annak.
    Előző menzeszemig semmi rendelleneset nem vettem észre rendszeresen jött meg nekem ezek az időszakok erős fejfájással kezdődtek megszoktam normálisnak tűnt. Most azonban a fejfájás megszűnt, megjön a menstruációm, de nem úgy ahogyan szokott. Első két nap enyhe barna folyásom van pecsétes és megkeményedik a hasam, következö két nap rendesen vérzek enyhén görcsölök is azután ez 5. napra elmúlik. Eddig 6-7 napig tartott. Emellett teljesen más a közérzetem olyan nyugodtnak kellemesen fáradtnak érzem magam,az étvágyam megnőtt, szinte félóránként pisilnem kell. A hajam is hullott eddig, bár ez nem tudom mennyire lényeges most nem és a múlt héten nem fogta be a hajfesték se. Mint mondtam van vérzésem de nem tudom ilyenkor is lehet e tesztet csinálni, vagy egyáltalán érdemes e, lehetek e terhes ha ilyen jellegű vérzésem van? Lehet hogy nevetséges, de annak érzem magam olyan érzésem van mintha hordoznék egy másik életet a szívem alatt, 21 éves vagyok és még nem voltam terhes ez tegnap fordult meg először a fejemben. Kérem írja meg véleményét lehet hogy csak elkalandoztam, vagy valóban várandós lehetek? 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2012. július 02. hétfő

      Alapvetően akkor lehet terhességre gyanakodni, ha a menzesz 3 napon belül elmúlik. De ettől függetlenül, ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Bár nem túl nagy az esély, de nem lehet kizárni a terhességet.

  • Veronika

    Reply Reply 2012. április 10. kedd

    Tisztelt Doktor nő! Kérem a segítségét nekem március 29 jött meg a menzesem és április 1 vel már el is múlt. Mostanában mindig ilyen rövid ideig tart. 21 napos ciklusom van mivel eddig mindig szedtem gyógyszert de most mióta elmúlt nem szedtem lehetséges hogy ismét teherbe estem mert reggelente rosszul vagyok néha olyan a mellem mintha szoptatni kellene most éppen görcsölget a hasam és fáj a hátam . Még egy fontos dolog hogy 2 évvel ezelőtt is mikor abba hagytam a gyógyszer szedését rögtön terhes lettem . Válaszát előre is nagyon köszönöm .

    • Gabi

      Reply Reply 2012. április 15. vasárnap

      A gyógyszer abbahagyása utáni első hónapban elég jó esély van a teherbeesésre. Viszont a menzesz rövidsége inkább a fogamzásgátló hatása lehet.

      • Veronika

        Reply Reply 2012. április 16. hétfő

        Nagyon köszönöm a válaszát 🙂 még egy kérdésem lenne . Tegnap óta fehér folyásom van de csak sima fehér se szaga nincs se semmi egyéb a melleim érzékenyek de nem igazán vannak meg duzzadva , a kávétól tegnap éget a gyomrom , és nagyon változó a hangulatom . A kérdésem pedig az hogy vasárnap kéne meg jönnie és hogy ha még se jön meg akkor hétfőn érdemes e tesztet vennem vagy várjak még vele ? A tünetek alapján van rá esély h állapotos vagyok ? Válaszát előre is nagyon köszönöm .További Tiszteletem .

        • Veronika

          Reply Reply 2012. április 23. hétfő

          Tisztelt doktornő ! Azért írok ismét mert a múlthét hétfőn csináltam egy tesztet ami negatív lett de a menzesem még mindig nem jött meg pedig vasárnap kellet volna ma meg már kedd van és reggelente nagyon hányingerem van ami szinte kitart egész nap csak nem annyira mint reggel. Lehet hogy korán végeztem el a tesztet és nem is a reggeli első vizeletből mert azt mondták a gyógyszertárba hogy bármikor elvégezhetem. Csináljak még egy tesztet a héten ha nem jön meg ?

  • Sziszi

    Reply Reply 2012. április 05. csütörtök

    Március 20án volt az utólsó bár érdekes mensim.20-21 én barnázás-22-23 vérzés,de nem a megszokott mennyiség és 28ig folyamatos barnázgatás.Ápr 2án tojásfehérje átlátszó nyúlós váladékot tapasztaltam,azóta na most fog megjönni érzésem van folyamatosan.A hasam 1 hete szurkál,eddig bal,most 2napja jobb oldalt érzem.Amelleim megvannak reggelre duzzadva,néha mintha égnének is,és a melltartót nem bírom elviselni.A hasam fel van puffadva egész nap,más furi dolgot még nem tapasztaltam.Fogytam 3kg ot,de a hasam miatt mégsem férek bele a nadrágjaimba.Szerintem 2 hetes terhességet nem lehet még észrevenni,tapasztalni.Szerintetek mi lehet ez nálam?Még nem voltam terhes,de szeretnék már bébit.Ha valaki tapasztalt ilyesmit írjatok légyszi.Köszi

  • Piri

    Reply Reply 2012. április 02. hétfő

    jo napot,azt hiszem 8 hetis terhes vagyok es állandó has fájassam van (mind menstruáció alatt) jövőhétre kaptam csak termin t a dokihoz ,lehet meg sem vagyok terhes? igaz dolgozom lehet h csak attól?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. április 03. kedd

      Ha terhességi teszt is alátámasztja, és a menzesze is késik, akkor valószínűleg tényleg terhes. Ha ez a fájdalom nem erősebb, mint a megszokott menzesz alatt jelentkező fájdalom, akkor nem valószínű, hogy gond lenne. Ha azonban görcsös, esetleg vérzés is jelentkezik, akkor mindenképp (és minél előbb) nőgyógyászhoz kell menni.

  • Anna

    Reply Reply 2012. március 10. szombat

    Kedves Doktorno!
    Tobb mint 3 eve nem szedek fogamzas gatlot (elotte 2 evig szedtem).Pàrommal lassan 2 eve szeretkezunk vedekezes nelkul, de eddig eredmenytelenul. Nyàron 2-3 alkalommal a menstruaciom hànyàsos rosszullettel kezdodott, majd az addig 28 napos ciklusom, lassan fel eve 26 naposra csokkent.utoljara februar 10-èn jott meg, majd a honap folyaman tobbszor voltam egyutt parommal.meg csak egy par napja kesik, de tobb mint egy hete a szokasosnal is faradtabbnak erzem magam, folyamatos pisilhetnekem van, a melleim felfujodtak, folyamatosan a mosdoba rohangalok, mert ugy erzem, mintha megjonne, de megse…Ha esetleg a teszt pozitiv lesz (holnap reggel) on szerint a napi 10 ora munka (fel-alà rohangalas, pultoskent)veszelyeztetheti a terhesseget? Elore is koszonom valaszat.Udv.:Anna

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 19. hétfő

      Azóta már valószínűleg kiderült, hogy valóban terhességről van-e szó. Általában a megszokott munkavégzés nem szokott gondot okozni, de erről érdemes lenne majd a nőgyógyásszal beszélni.

  • klaudia

    Reply Reply 2012. március 08. csütörtök

    sziasztok 6 napja késik de nagyon fáj a melem és vanak alhasi fájdalmaim i mintha meegjöni általában mindig pontosan vagy elöb jön meg edig még 1-2 alka,lomal késet. tesztet még nem csináltam nagyon szeretnék már babát szerintetek?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 15. csütörtök

      Ha azóta sem jött meg, és még nem csináltál tesztet, szerintem mindenképp csinálj egyet!

  • Zsu

    Reply Reply 2012. március 02. péntek

    Szia,
    8 hetes terhes vagyok, és eddigi tünetem a mellfeszülés(fájás), iszonyatos éhségérzet, gyenge hasfájás, reggel este nagyon gyenge hányinger.A mellfeszülés tegnap estétől megszünt, eddig aludni is alig bírtam velük és most eltünt a fájdalom.Kérdésem az lenne, hogy vissza térhet e, vagy esetleg bajra utal?
    Várom válaszod!
    Köszönettel
    Zsu

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 04. vasárnap

      Ha a terhesség során jelentkező kellemetlen tünetek hirtelen elmúlnak, az nem jelent feltétlenül rosszat. Ha nem fordult elő erős hasi görcs, nem jelentkezett vérzés, jó eséllyel semmi gond a babával. Szerintem élvezd a gondtalan terhességet!

  • Andi80

    Reply Reply 2012. február 22. szerda

    Kedves Doktornő!

    Tanácstalan vagyok! Mennyi az esélye, hogy kisbabánk lesz? Elég régóta próbálkozunk. Jan. 29.én volt peteérésem, a táblázat szerint. Együtt is voltunk akkor. Utána még febr. 4.én, majd 8.án. Elvileg 12.én kellett volna megjönnie, de késett. Szerdán reggel teszteltem, negativ lett, és sajnos véreztem is, de maga a vérzés teljesen más volt, mint egy normál mensi. Szerdán összesen 3 csütörtökön 2 betétet használtam csak el de nagyon kis mennyiség jött péntekre már semmi nem volt. Most hétvégén többször is szurkaló érzésem volt a hasam alsó részén, ugy kb a méhszáj környékén, hétfő óta pedig idonként olyan görcsöket érzek, mint mielőtt meg szokott jönni. Ráadásul eddig mindig óramű pontosan jött meg. Ma reggeli tesztem is negativ lett. Egyéb tüneteim már 3 napja: mensigörcs, feszülgető alhas, enyhe hányinger, mellérzékenység, és nem tudom, ez fontos e, de pénreken csak délelőtt volt pár csepp vér-tisztasági betétnyi, utána barnáztam, de csak aznap. Azóta viszont semmi folyásom, a méhnyak fent van és puha, viszont tapintása elég nyákos. (Bocs a kifejezésért) Érdemes ellőnöm még egy tesztet a napokban, vagy

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 29. szerda

      Ha a leírt tünetek továbbra is megvannak, szerintem érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Lehetséges, hogy a tesztek téves negatív eredményt mutattak.

  • Brighitte

    Reply Reply 2012. február 20. hétfő

    Ha minden igaz kb. 4 hetes terhes vagyok, bár még tesztet nem csináltam mert holnap kell megjönnie azaz Feb. 21.-n! De a legfőbb problémám az az, hogy kb. 8 napja pecsételek, volt olyan nap is, hogy semmi nem volt majd másnap megint egy kicsi! A hasam nem fáj, csak nagyon ritkán de épphogy megérzem! Valaki nem tud segíteni, mitől lehet ez? Holnap megyek orvoshoz de örülnék ha itt is kapnék valami választ! Köszönöm!

  • Brigitte

    Reply Reply 2012. február 20. hétfő

    Ha minden igaz 4 hetes terhes vagyok, bár még tesztet nem csináltam mert holnap kell megjönnie azaz Feb. 21.-n! De a legfőbb problémám az az, hogy kb. 8 napja pecsételek, volt olyan nap is, hogy semmi nem volt majd másnap megint egy kicsi! A hasam nem fáj, csak nagyon ritkán de épphogy megérzem! Valaki nem tud segíteni, mitől lehet ez? Holnap megyek orvoshoz de örülnék ha itt is kapnék valami választ! Köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 23. csütörtök

      Remélhetőleg azóta az orvosnál kiderült, mi a helyzet. Beágyazódás során előfordulhat enyhe pecsételő vérzés.

  • Tóthné Morvai Katalin

    Reply Reply 2012. február 14. kedd

    Tisztelt Doktor nő! Kérdésem a következő lenne. 7 hetes várandós vagyok, múlt héten voltam UH-n ahol mindent rendben találtak. Jelentkeztek a terhességi tünetek, főleg az émelygés hányás. Tudni kell hogy ő a negyedik babánk lesz. Mindhárom gyermekemmel igen éreztem a terhességi tüneteket. Oly annyira hogy az utolsó percig émelyegtem. Szülni mentem, és még aznap is hánytam. Most is így kezdődött. Azonban két napja egyik percről a másikra minden tünetem elmúlt. Nincs sem émelygés, sem hányás, sem mellfeszülés, sőt még szagundor sem. Panaszom egyébként nincs. Sem vérezgetés, vagy pecsételés, sem görcsölés. Egyedül a hátam illetve a derekam kezdett el fájni a tünetek elmúlásával egyidőben. Tisztában vagyok vele hogy nem kötelező mindig tünetnek lennie, azonban aggaszt hogy ilyen hirtelen múlt el minden. Sajnos már egy vetélésem volt. Az orvosom betegszabadságon van a héten, ezért most nem tudok hozzá fordulni. Adhat ez valamilyen aggodalomra okot? Létezik hogy magzatelhalásnál semmilyen tünet ne legyen? Válaszait előre is nagyon köszönöm.
    Üdvözletem: Katalin

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. február 20. hétfő

      Nem kell aggódnod, ez önmagában nem jelent semmit.

  • Alexandra

    Reply Reply 2012. február 10. péntek

    Kedves Dr.nö!!!ill. más segítök!!

    Én 23éves vagyok.Kb.másfél évig szedtem fogamzásgátlót.kb.Jan.4én vettem be az utolsó szemet.kb 4napra rä meg is jött de csak 3napig és nem volt sok!mivel gyógyszert szedtem eddig 28napra jött meg.A barátommal 1ütt voltunk jan.25-29ig minden nap.csinálom ezt az otthoni hömérözést de csak egy hónapja normális esetben 36.1°c és 36.4°c között volt a reggeli hömérsékletem jan.30.án lement 36.1°c-ra másnap meg felment 36.6°c-ra!!de azt olvastam ,hogy akkor van peteérésem ha felmegy legalább 37.0-37.2°cig!!érzek beszúrásokat néha meg volt erösebb folyásom is !!egyszer csináltam egy tesztet egy hete kb.de szerintem azt nagyon korai volt!elvileg ha peteérésem volt jan.31.én akkor 14.én kellene megjönnie??!!tegnap este óta érzek enyhébb görcsöket a hasam alján!
    Elöre is köszönöm a segítséget és a tanácsokat!!!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 13. hétfő

      A tabletta abbahagyása után az első vérzés még a gyógyszerszünet miatt jelentkezik. Ezután előfordul, hogy egy ideig nem pontosan jön meg, nehéz lenne ez alapján behatárolni, hogy mikor kellene megjönnie. Ideális esetben 28 nap elteltével. A hőmérőzés is akkor ad támpontot, ha van már 1-2 hónapja vezetett hőgörbe, ami alapján össze lehet hasonlítani a mért adatokat. Mivel az utolsó menzesz január 4-én jelentkezett, és többször is voltak együtt védekezés nélkül, érdemes néhány nap elteltével a tesztet megismételni, hacsak közben nem jelentkezik mégis vérzés.

  • Namine

    Reply Reply 2012. január 28. szombat

    Sziasztok!

    Nekem is tegnap kellett volna megjönni,de semmi.Én örölük neki mert,mi akarunk babát!
    Fájt majdnem egésznap a hasam,már egy párnapja meg szédülök meg olyan mintha bezúgna az agyam.
    január 13-án voltunk úgy együtt,ahogy kiszámoltuk.
    Ma délután óta mintha valami alul folyna de ez valami fehérnek néz ki,és egész hajnalba öklendeztem mint,ha kaparná a torkomat valami.
    Ezek a tünetek lehet az hogy baba közeledik?Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 01. szerda

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de lehetnek annak a korai tünetei is. Ha késik a menzesz, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Anita Tóth

    Reply Reply 2012. január 28. szombat

    Sziasztok! 25 éves vagyok. Tegnap kellett volna megjönnie, görcsöltem fáj a vesém mint amikor megjön de mégsem akar megjönni. A párommal az utolsó menszeszem elött 1 nappal voltunk úgy együtt. Lehetek terhes? Nem szeretnénk még babát! Vagy csak felfáztam? Kérlek segítsetek

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. január 28. szombat

      Inkább csak felfázhattál, a menses előtti utolsó napon már nagyon kicsi a teherbeesés esélye.

  • Gabi

    Reply Reply 2012. január 24. kedd

    Amikor még nem tudtam, hogy babát várok, a természetgyógyász javaslatára parafin olajat szedtem. Nagy bakit követtem el vele? Most, hogy tudom, hogy babát várok a patikában megkérdeztem, hogy szedhetem-e, mire mondták, hogy nem javasolt! Helyette homeopátiás szert (aluminium oxydatum) ajánlottak. A rostokon, sok folyadékon, szilvalén túl vagyok, talán még a szilva lé volt a legjobb. Van esetleg még más tipp? Ajánlottak valami laktóz szirupot is, de tejalergiám miatt azt nem szedhetem. Köszönöm a választ

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. január 28. szombat

      Várandósság alatt érdemes elsősorban homeopátiás szerekkel kezelned ezt a panaszodat, ezenkívül igyál sokat, mert a terhesség alatt a szervezet vizet tart vissza és ez is fokozhatja a székrekedést.

  • Zsani

    Reply Reply 2012. január 23. hétfő

    Kedves Dr. Nő!
    Mennyire jellemző a terhesség első trimeszterében az alacsony vérnyomás? Nekem alapból alacsony, sokat szenvedek miatta. A mindennapjaimat megkeseríti. Most, hogy meg van a menstruációm, épp megmértem, mert nagyon rosszul vagyok. 90/60 (87/58 digitális felkaros mérő), a pulzus 50(48). Lehet, h a terhességem alatt is sokat fogok majd ezzel bajlódni? Mit lehet az alacsony vérnyomás ellen tenni?
    Az idegesség nem jön be 😀 Már próbáltam. Ha feszült leszek, nekem leesik még jobban.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. január 28. szombat

      A terhesség alatt nőni szokott a vérnyomás, úgyhogy csak jó, ha most alacsony, mert akkor a várandósság végére normális lesz.

  • Szandi

    Reply Reply 2012. január 18. szerda

    Kedves Dr.nő!
    Kérdésem a következő lenne.
    2012.10.01 volt az utolsó menszeszem első napja. 01.06-án, 01.09-én voltam együtt a párommal.
    01.16-ától világos rózsaszínes, világosbarnás váladékozásom van, tisztasági kell. Napi mennyiség nem nagy 1 tisztasági elég. Pisiléskor a papíron is látszik, de nem mindig. Nagyobb mennyiség mindig reggel van ébredés után a reggeli pisiléskor. Peteéréskor ilyen jellegű váladékom soha sem volt. Figyelem magam, mert babát szeretnénk, igaz keveset vagyunk együtt, párom távol dolgozik.
    Felfázhattam? Vizeletemet vizsgáltam, nem mutatott eltérést a vizsgálati teszt. Terhességi tesztet nem csináltam, nem gyanakszom terhességre, hiszen csak 2x voltunk együtt, először a menses után közvetlenül, majd pár nappal később.
    Ha ilyen jellegű váladék van az utalhat nőgyógyászati problémára? Ilyenkor lehet nőgyógyászati vizsgálatot csináltatni? Vagy várjam meg a hónap végére várt következő mensest és utána keressem fel a nőgyógyászt?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. január 19. csütörtök

      Ha ez a rózsaszínes folyás 1-2 nap után nem múlik el, akkor érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Előfordulhat, hogy nincs jelentősége, de jobb ha látja orvos.

    • Szandi

      Reply Reply 2012. január 20. péntek

      Köszönöm válaszát!
      2 nap múlva már se híre se hamva nem volt. Teljesen megszünt.
      Lehetett peteérés, vagy beágyazódás?

  • Petra

    Reply Reply 2012. január 07. szombat

    Szia!

    Októberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését, babát szeretnénk a férjemmel.Novemberben felfázásra gyanakodtam a gyakori pisilés miatt és elmentem nőgyógyászhoz hüvelyi UH-ot csinált, azt mondta valószínű terhes vagyok(minden rendben van nem vagyok felfázva) de még nagyon korai(2hét 5 napos)ha nem jön meg a jövő héten menjek vissza.Nemvárt elött egy nappal csináltam tesztet pozitív lett másnap hosszú barnázás után rendesen megjött a menszi.Gondolom kora terhességi vetélésem volt.:(

    Azóta próbálkozunk a férjemmel de nem jön össze a baba.:(

    Minden hónapban érzem a peteérést de a jobb oldali petefészkemnél a menszeszig érzem a szúrkálást,gyakran járok pisilni,puffadt vagyok.A menszeszem percre pontosan megjön mindig és utánna a következő peteérésig nincs hasszúrka és nincs vizelési inger,puffadás.Fogalmam sincs hogy ez mért van.Lehetséges hogy a fogamzásgátló miatt nem lettem még terhes és hogy abbahagytam azért vannak ezek a tünetek?

    Válaszát előre is köszönöm!!:)

    • Petra

      Reply Reply 2012. január 16. hétfő

      szia!

      Két napja késik a menszeszem, pedig napra pontos volt eddig!!!Szombaton kellett volna megjönnie,aznap erős görcseim voltak de se vér se barna folyás nem volt.Azóta nincsenek görcsök csak napi 2szer enyhe szúrást érzek a petefészkemnél.Most még többet járok pisilni és székrekedésem is van.Tesztet eddig hármat csináltam két 10-et és egy 25-et!negatív volt mind.:( Lehet hogy túl korán teszteltem mert még nem termelődött annyi hcg hormon???Egyenlőre semmi jele a menszeszemnek.

      Várom válaszodat!
      Köszönettel: Petra

  • Kovácsné Judit

    Reply Reply 2011. december 20. kedd

    6 hetes terhes vagyok, a harmadik babámat várom. Az első kettővel kb. két hónapig hánytam, lehetséges-e, hogy most nem fogok hányni? Nagyon nehezen viseltem.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. december 21. szerda

      Egy nő két terhessége lehet teljesen más lefolyású, így nem biztos, hogy harmadszor is ilyen kellemetlen tüneteket fog produkálni. De az is előfordul, hogy most is végigkíséri a hányós időszak.

  • v-timcsi

    Reply Reply 2011. december 14. szerda

    Kedves Gabi!

    Babát szeretnénk férjemmel.A ciklusom ált. 28 napos, most a 19-20. napon a méhemben szurkálást éreztem és enyhe hányingert, felfázva nem vagyok…már kezdtem reménykedni, mert eddig ilyen nem volt még, de most már megfigyeltem, hogy hónapról hónapra a menstruáció előtt 1 héttel ürül nálam egy olyan váladék, amit én méhnyálkahártyának azonosítok…másra nem tudok gondolni, hogy mi az, de vérzéssel meg barnázással nem párosul (a mensi is normális, pici barnázással indul és még aznap vérzek is…).Enyhén sárga és nyúlós, de nem tojásfehérje, hanem „tömör”….nem tudom, hogy mi ez (a hímivarsejtek meg gondolom másnapra kiürülnek a szervezetből…)…Esetleg tudnál segíteni? Lehet valami bajom?, vagy lehetek ettől még terhes?
    Előre is köszönöm (dec.21-én kellene „nem” megjönnie)

  • Niki

    Reply Reply 2011. december 11. vasárnap

    Elnézést, hogy levelemmel zavarom azt szeretném kérdezni, hogy akinek már 5-6 hetesen jelentkezik a gyomor égés az hormonálisan van?
    És ez a tünet meddig lesz majd?
    előfordulhat, hogy ez a sok sav a későbbiekben a terhesség után majd maradandó gondot okoz például gyomor fekély vagy gyomor probléma vagy ennyire nem veszélyes a gyomorégés a terhesség ideje alatt?
    levelét nagyon várom válaszát előre is köszönöm. Niki

  • ibi

    Reply Reply 2011. december 07. szerda

    Kedves Doktornő

    24 éves vagyok szeretnek gyereket.November 25-en volt az utolsó menstruációm ami a szokásosnál rövidebb volt 5nap helyet 2 nap volt és nem volt túl sok.Most a tegnap óta sűrű fehér folyásom van.Csináltam egy tesztet azt mutatta hogy nem vagyok terhes én mégis azt kérdezném hogy van esély rá hogy terhes vagyok és mennyi esély van rá?Mas semmi tünetem nincsen.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. december 10. szombat

      Így a terhesség esélye nem túl nagy. A teszt eredményétől függetlenül érdemes próbálkozni, hátha decemberben már nem jön meg!

  • Erika

    Reply Reply 2011. november 19. szombat

    Sziasztok!
    Eddig megjöt rendszeresen 21 naponta reggel 6 órakor.Okt.25-én volt utoljára igaz csak 4 napig. Azóta csipked a petef.és sürünjárok pisilni.Megvártam a 21 napot de még semmi.Nincs hányingerem sem,a melleimre nemtudok hagyatkozni mert még 3x szoptatok.Szerintetek terhes lehetek? A lányommal se volt semmilyen terhességi tünetem.

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 27. vasárnap

      Ha már szülés után rendszeres és pontos volt a menzeszed, akkor lehetségese a terhesség. Ha azóta sem jött meg, és még mindig bizonytalan vagy, egy terhességi tesztet nem árt csinálni.

  • Icu

    Reply Reply 2011. november 12. szombat

    Szia!
    Kb 2 éve próbálkozunk a babával eddig sajnos nem jött össze. Elég rendszertelen a menzeszem, illetve ebben az évben már mondhatni rendszeres volt. (Az orvosom semmi problémát nem talált.)Az utolsó menzeszem október 2-án múlt el, biztos jelek szerint (tojásfehérje szerű folyás, alhasi fájdalom) peteéréskor voltunk együtt. Rá egy hétre 1 napra volt menstruáció szerű vérzésem. Olvastam hogy ez lehet a beágyazódás jele. Tesztet még nem csináltam,(félek a csalódástól, ami már annyiszor ért) várom a menstruációm, ami mostanában kellene hogy elkezdődjön, de még semmi. A mellem viszont már nem fér bele az 1 számmal nagyobb melltartóba, és fáj is. Kérdésem e nem éppen rövid előzetes után, hogy terhes lehetek e? Csináljam e meg a tesztet, vagy várjak még hátha megjön?

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 19. szombat

      Ha még nem teszteltél és vérzés sem jelentkezett azóta, mindenképp tesztelj!

  • Niki

    Reply Reply 2011. november 05. szombat

    Szia.Azt szeretném kérdezni, hogy 4-5 hetes terhesen normális az ha a petefészek szúr fáj néha mint mikor peteérésem szokott lenni?Hol az egyik hol a másik fáj
    Köszönöm előre is a választ.
    Tisztelettel:
    Niki

  • Petra

    Reply Reply 2011. november 04. péntek

    Szia!Okt.22-én volt az utolsó menstruációm nov 1-2-3-4-5 peteérés október 29-30-31és nov.elsején is együtt voltunk a párommal az első együttlét óta szúrú görcsszerű fájdalmat érzek a jobb petefészkemnél még most is érzem napi 5-6 alkalommal, ez a peteérés jele vagy már a terhességet érzem?Nagyon szeretnénk már kisbabát.Tesztet szerintem még nagyon korai csinálnom.Egyéb tüneteim is vannak haspuffadás és nagyon fáradtnak érzem magam!Mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2011. november 09. szerda

      Ilyen korán még nem valószínű, hogy a terhesség tünete lenne ez a szúró érzés. Ha több, mint kellemetlen érzés, inkább erős fájdalom, érdemes vele orvoshoz fordulni.

      • Petra

        Reply Reply 2011. november 10. csütörtök

        Üdvözlöm!Voltam nőgyógyásznál!7,8 mm-es a méhnyálkahártyám és a méhemben ott van a petezsák!:););) Remélem megmarad a magzat!ja és még menstruációmnak csak jövő hét szombaton kell megjönnie(tehát kb. 2hét 5.napjában vagyok), ezért még egy kicsit aggódok de bízok a legjobbakban!!!Köszönöm a segítségét!:) Az első perctől tudtam, hogy valami nincs rendben és hát megéreztem!:):):)

        • Melani

          Reply Reply 2011. november 14. hétfő

          Szerintem a pici már az előző ciklusodnál fogant, különben nem lehetne kimutatni!! 🙂 gratula 🙂

          • Petra

            Reply Reply 2011. november 14. hétfő

            Az előző ciklusomnál még biztos nem mert fogamzásgátlót szedtem és percre pontosan megjött!csak október 29-től próbálkozunk!és hát ilyen hamar sikerült is!jövő héten megyek vissza a nőgyógyászhoz!:):):):)

            • Petra

              Reply Reply 2011. november 14. hétfő

              Amúgy azt hittem hogy felfáztam de közölte az orvos hogy minden rendben van a petevezetékekkel és a méhemmel is csak éppen ott van a petezsák:):):) de mondta hogy még várjuk meg a menstruációt,szombaton kell megjönnie 🙂 és utánna menjek vissza!:)

              • Petra

                Reply Reply 2011. november 18. péntek

                Pozitívat teszteltem ma reggel igaz halvány de szépen látszik a második csík, amúgy holnap kell megjönnie.tegnap elött még negatívat teszteltem!Nagyon boldogok vagyunk!!!!!!:D:D:D

                • Petra

                  Reply Reply 2011. november 20. vasárnap

                  Sajnos megjött a menszeszem!Tegnap reggeltől estig világos barna folyás jött belőlem de aztán átváltott élénk piros vérre, erős görcseim lettek,darabok nincsenek a vérben!mit csináljak menjek el orvoshoz?gondolom elment a baba pedig az uh-on

                  • Petra

                    Reply Reply 2011. november 20. vasárnap

                    Pedig uh-on láttam hogy ott van és a tesztem is pozitív lett pénteken!

  • kriszti

    Reply Reply 2011. november 02. szerda

    sziasztok én 19 hetes terhes vagyok.szeretném meg kérdezni hogy,a nucha szürésem eredménye:1.7 lett hogy ebböl lehet következtetni hogy fiu vagy lány? létszi segitsetek.köszönöm

  • Szandra

    Reply Reply 2011. november 02. szerda

    Sziasztok!

    Babát tervezünk a párommal. Október 11-én volt a menstruációm első napja, az ovuláció okt. 25. volt, ez előtt már napokkal és után és aznap is megállás nélkül dolgoztunk a picin. Ma 28-a van. Már napok óta nem kívánok ételt, kicsit hányingerem van. Mellem feszül, de nem vészes. Mai napon már olyan rosszul voltam, h öklendeztem, de nem hánytam, rossz ránézni az ételre. Ma ezen kívül hirtelen barna folyásom volt, ami hamar el is múlt. Vajon ez lehet beágyazódás tünete? a teszt persze negatív, nyilván korai volt, de bíztassatok, vajon van esély, h babám lesz?

  • Niki

    Reply Reply 2011. október 26. szerda

    Még annyit szeretnék kérdezni ha a z aktus után 10 nappal vagyis az volt a 7 DPO akkor baj ha a 10 es terhességi teszt pozitiv?Sokan azt mondják nem jó az ha ennyire korán lesz pozi:(Ebben a hónapban csak azon az 1 napon voltunk együtt és használtam is ovu tesztet ami pont pozi volt amikor együtt voltunk.
    Kicsit aggodok.Milyen esetekre értik a bajt?
    Köszönöm előre is a válaszod.
    niki

    • Vida Ági

      Reply Reply 2011. november 01. kedd

      Nem baj, ha már korán pozitív a teszt, ez népi babona, hogy ez gondot jelenthet. Ha korán mutat pozitívat a teszt az attól lehet, hogy vagy korábban estél teherbe (akár az előző hónapban), vagy érzékeny a teszt, ezért hamarabb kimutatja.

  • Niki

    Reply Reply 2011. október 25. kedd

    Szia azt szeretném kérdezni, hogy igaz az, hogy a terhesség ideje alatt de a terhesség legelején nem ajánlott a fürdés meleg vízben?
    A tusolásnál azért lehet meleg a víz?Meddig nem szabad fürdeni?
    Köszönöm előre is a válaszokat.
    Niki

    • Vida Ági

      Reply Reply 2011. november 01. kedd

      Lehet meleg vízben fürdeni, csak forróban nem, kellemesen langyos vízben nyugodtan fürödhetsz. Zuhanyozni bármilyen vízzel szabad, hiszen itt nem ülsz bele teljesen a vízbe, ezért nem alakul ki tőle alhasi vérbőség.

  • Agnes

    Reply Reply 2011. október 02. vasárnap

    8 hetes terhes vagyok, es ha nem iszom napi 2-3 liter folyadekot, olyan tüneteim vannak, mintha hugyùti fertözésem lenne, vagyis felfaztam volna. tehàt gyakori vizelési inger, fàjdalom, néha a hideg ràz. pàr hònapja voltam nagyon felfàzva, de most meg van pàr napom a nögyògyàszig. kérdésem lenne, hogy van e okom aggòdni, mit tegyek? köszi

    • Vida Agi

      Reply Reply 2011. október 07. péntek

      Ezek a koraterhesség tünetei is lehetnek, de ha erős nem színtelen vagy fehér folyást is tapasztalsz, láz lép fel, vagy rosszabbodnak a tüneteid, fordulj orvoshoz.

Leave A Response

* Denotes Required Field