Ultrahang hétről-hétre: 15. hét

Ultrahang hétről-hétre: 15. hétA baba ülőmagassága már 90 mm, súlya nincs még 100 gramm. A pici sokat ficánkol odabent, szerencsés esetben ezt már az anyuka is érezheti.

A baba bőre még igen vékonyka és átlátszó, viszont elkezd növekedni a szőrzete: a haja és a szemöldöke, valamint a testét borító finom pihe, a lanugó.
A magzat sokféle kunsztot tud már ebben a korai időszakban is: forgolódik, rúgdal, az ujját szopizza, ásít és nevet.
Iratkozz fel testreszabott hírlevelünkre, melyben hétről-hétre követheted gyermeked fejlődését az embrionális kortól 3 éves korig!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

4 Comments

 • m.zs,

  2011. május 19. csütörtök

  én azt szeretném megtudni h az normális ha az orvos téved 1 2 hetet.igaz h nemtudom az utolsó menstruáciom…..de az ultrahang az pontos?

  • Vida Agi

   2011. május 27. péntek

   Nem, az ultrahang is tévedhet egy kicsit, de ha nem lehet tudni az utolsó menses első napját, akkor az UH alapján kell tájékozódni a terhesség korát illetően.

 • marton magdolna

  2010. április 08. csütörtök

  Nem voltal dokinal? O kiszamitja pontosan hany hetes vagy . Szerintem 18.hetbe vagy. A heteket a menszesz elso napjatol szamoljak. Nekem dec.28. volt az utolso menszeszem es attol szamitotta a doki most 15 hetes vagyok.

 • BEREI CSILLA

  2009. március 21. szombat

  SZIASZTOK!
  ÉN NEM TUDOM MÁR MENNYI IDŐS VK KOMOLYAN!
  DEC 6 VOLT UTOLSÓ MENSESEM AKKOR 15.HÉTEN VAGYOK?JOL TUDOM?IRJA MEG VKI KÖSZI SZÉPEN

  Válasz: Igen, mindig a betöltött hét számít.