Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • anett

    2009. június 20. szombat

    köszönöm,Szatimy

  • Szatimy

    2009. június 20. szombat

    Anett, nekem a peteéréstől kezdve nagyon-nagyon fájtak a melleim. A mensi előtt még talán jobban is. Nekem pl. már ez gyanús volt mert korábban sosem volt ilyen.

  • anett

    2009. június 20. szombat

    Sziasztok.Milananyu,mi Máriára megyünk,bérelünk egy házikót,sóginőmékkel.Sajnos,csak három napra,de ezt is úgy várjuk.Iw-en rajta vagyok,Zsuzsi ismerősei között megtalálsz,Albert Anett .Szerintem a legelső lehetek.Azt szeretném megkérdezni,akiknek már van babájuk,vagy hamarosan lesz,hogy a mell fájhat-e már nagyon pici terhességben is?Mondjuk akkor,amikor a mensi még el sem marad.Egyébként szívből gratula minden babásnak,vigyázzatok magatokra nagyon.

  • kinga

    2009. június 20. szombat

    A teszt már megvan, nem? ÉS ha terhes vagy és elmész az orvoshoz, lehet hogy minden jól alkul majd, h nem és terhes vagy, akár el is vetélhetsz!

  • kinga

    2009. június 20. szombat

    Rit szerintem tesztelj, mert lehet hogy baba van, én 3 hétig véreztem, az uncsimból 6 hétig ömlött a vér, és a jövő héten szüli a kislányát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Szatimy

    2009. június 20. szombat

    Szisztok!
    Rita, biztos nem akarod megcsinálni azt a tesztet? Nem erősködni szeretnék, de szerintem ez z egynapos dolog azért nem normális. Bár nem tudom, hogy nálad hogy szokott alakulni ez az egy hét.
    Milananyu, igen, fent vagyok iwiw-en, Kinga ismerősei között megtalálsz, Szatmári Tímea. Kislányunk lesz, okt. 10-re vagyok kírva (ez az én számításom, a doki 15-ét mond, de az nem lehet…) A szülinapom okt 11-én, a pároml meg 18-án van, kíváncsi vagyok, az új családtagé mikor lesz. :))

  • UmiRita

    2009. június 20. szombat

    Jó reggelt csajok! Ma már egyáltalán nincs meg, és tegnap sem volt! Ma reggel már együtt is voltunk! Hála Istennek nem megy a férjem Kínába így a július is a miénk! Ma elkezdem szedni az elevitet is az lehet segít majd picit!:) És nálatok mizujs? Mi ma a barátainkkal grillezünk este meg buliba megyünk! Milananyu de jó nektek, meg a kingának is majd előbb utóbb Zsuzskóékkal mi is követünk titeket!:)

  • milananyu

    2009. június 20. szombat

    Rakottkrupmli hmm fini, én pizzát csinálok ma.
    Szatimy??Te iwiw?

  • milananyu

    2009. június 20. szombat

    Jó reggelt!
    Anett Ti hová mentek??Mi Balatonfüedre, mindig oda megyünk, anyáék is ott lesznek, így tudunk pihizni kicsit, meg férjemmel kettesben lenni, lesz bébicsőszünk::)
    Anett Te iwiwen rajta vagy??Igen sajna nem mondank jó időt, bár itt nálunk még 30fok va csak nagyon fúj a szél.
    Babacsi, most olvasom szegény kiscica…én rettentően cica párti vagyok, mindig volt/van cicánk, nagyon szeretem őket, ilyen esetek engem is megvislelnek, állatkínzásról nem is beszélve….::(
    Szatimy, Nektek kislányotok lesz??MIkora várjátok, mint Kinga??nektek mi lesz a neve??
    Én jan 28 ra vagyok kiírva, Nekem jan 12 van a szülinapom..:)Sose tudni, mivel Milán is előbb jött 3 héttel..:)

  • babacsi

    2009. június 20. szombat

    sziasztok jo reggelt. én vagyok a legkorábbi? pedig egyszer már vissza is aludtam,.
    nagyon fáj a hasam, hol az egyik, hol a másik petefészkem görcsöl.. nem tom mi van.. most mennünk kell bevásárolni, valami értelmes kaját kéne föznöm.. rakott kruplit, az jo lesz..

  • Szatimy

    2009. június 19. péntek

    Rita, úgy drukkoltam pedig. Tényleg megjött rendesen? Ha bármi furcsát érzel azért ezzel kapcsolatban, inkább csinálj egy tesztet, sosem lehet tudni… Milananyu, neked gratulálok! 10mm, de jó! Nekem is októberben van a szülinapom. :))
    Babacsi, szegény kiscica! Nem csodálom, hogy mindenkire így hatott a dolog.

  • anett

    2009. június 19. péntek

    Milananyu,mi is hétfőn megyünk Balcsira,a 15 fok igazán jó hír..

  • milananyu

    2009. június 19. péntek

    Sziasztok.
    Dokitól megjöttem, 10mm es Manókánk::)))Minden oké, azt mondta nem tud rosszat mondani, pedig én mit össze izgultam.Méhszáj is oké, megnézte azt is, aztán hüvelyi uh volt, kis szíve ver ezerrel, s egy két nap múlva 8 hetes vagyok, lépek a 9 hétbe, nagyjából mensi is ezt mutatja, kb 5 nap az eltérés, de mondtam is dokinak nekem 19 nap volt pé m.Szóval babó még kicsit nagyobb is az átlagnál, sztem kisfiú lesz megint ilyen méretekkel:)Bár kislányt érzek.Totál mindegy::)4 hét múlva kell mennem a 12 hetes uhra, azt is dokim csinálja magánba, ő genetikus is.
    Rita, hogy érzed magad??
    Kinga bírod a nagy hőséget, köszi, h gondoltál rám..nekem Milán okt 7 én született…lehet Te is akkor szülsz??::)
    Babacsi….én most neked csak bíztatót tudok írni.Igaz hőt nem mértem, de folyásom a pém után éppen olyan s annyi volt sőt van is, mint ahogy Te írod magadról…jó sok volt fehéres kicsit sűrűbb szagtalan…s azóta is van…jajj annyira drukkolok, de neked ezek meg amiket írtál csupa bíztató jel.Drukk.
    Azt hiszem most ennyi, Milán kádban ül, lassan fektetem, aztán pihi nekem is, hosszú volt a nap, nagyon izgultam.
    Hétfőn indulunk Balcsira….15 fokot mondanak…::((

  • babacsi

    2009. június 19. péntek

    sziasztok ugy érzem most sokat kell irnom.
    Ritus nagyon szép a kiülötök, biztos jo lehet alatta romantikázni és mekkora udvarotok van.. majd én is teszek fel az iwiw-re képeket,l lefényképezem a házat meg a párom meg Pihét eg ilyneek, meg végre már maga,mrol is elkelne pár uj kép, mert m,ár vörös vagyok világosabba, és hiztam kicsit.
    Ritus nagyon megjött? nem lehet hogy csak egy nap vérzés? én azért tesztelnék ha elmulik. addig nem érdemes mert összezavarja a teszetket.

    nálunk meg az van hogy hajnalban egy kismacskát elütöttek a házunk elött, és májogott erre ébredtem, kimentem a párommal szegény ugy össze voilt törve alkig élt, most is sirok ha rágondolok. valaki itt hagyta hogy meghalljon, és nem is lehetett érte semmit sem tenni, de ahogy nézett hogy fáj neki, meg ilyenek, eltört mindegyik lába és folyt belöle a vér, ugy sajnáltam annyit sirtam. felhivtam az állatkorházat mmeg a segély számot , menhelyet 4 dokit, senki nem vette fel vagy nem tudott segiteni. akkor ugy döntöttm, bementem a krházba és adtam a páromnak egy csomo altato injectiot meg fecskendöt és én elmentem dolgozni a párom meg beadta neki, amitöl elaludt de nagyon fájkt neki a párom is végig sirt, pedig még sosem láttam sirni, ahogy nézett a könyörgö szemeivel azt nem lehet elmesélni. na aztán megijedt mikor meg lett szurva és megharapta kicsit az anyosom kezét akinek ezután veszettségi oltásokra kell játnia 5 hétig.. szoval van itt minden.
    én meg voltam vásárolni a barátnömmel mert jövö héten esküvöre megyünk, és kellett cipö meg ruha, mindegyiket 1500 ft-t vettem , és vettem sexi fehérnemüt estére, de a párom nbagyon el van kenödeve, azt mondja hogy nem a cica maitt, de nem tudom mi a baja, még sosem láttam ilyennek.szoval esélytelen a ma este, pedig ha ma volt a pé-m akkor mindegy már ugys, szoval ez van..
    holnap este meg egyedül leszek itthon mert elutazik legénybucsura és majd csak vasárnap délben jön haza..
    nem tudom mit akartam még irni..
    milananyu mi volt a sdokinál, többiek? zsuzsi sok puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 19. péntek

    kingám ma rakott krumplit csináltam holnap meg gulyáslevest meg turos kapros csuszát akarok.holnap az utolso nap a pihiböl.megnézem a kiülöt mindjárt.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 19. péntek

    sziasztok.kinga a munkatársaimmal voltam kirándulni éjjel tegnap leirtam milyen volt.ritus ezt én nem értem most akkor mi van?a teszt pozitivat mutat de mégis megjöt pedig állitolag poz téves teszt nincs ezt irja ági is.nem értem.mi is voltunk ma eggyütt mert a reni átment anyoshoz a dia meg a barátnöjénél alszik.de nem néztem mikor van pé-m.mlananyu mi volt a dokinál?anett jo lehetett a buli.babacsim akkor most soxor legyetek eggyütt hátha…majd jövök pussz

  • anett

    2009. június 19. péntek

    Sziasztok.Grillezni voltunk barátainknál tegnap,nagyon klassz volt.Alig van hangom a sok énekléstől.Kinga,én kórházban dolgozom,ápolónő vagyok.Mindjárt megkereslek Iw-en.Rita nálam is volt már olyan,hogy pozitív volt a tesztem,majd megjött,de nekem akkor rendesen,úgy ahogy máskor is szokott.

  • kinga

    2009. június 19. péntek

    Rita ha nem másabb és jóval több a vérzésed, akkor én csinálnék egy tesztet, de te tudod! Sajnálom! Jó a kiülő, tök jó lesz nyáron! Mi az erkélyen ücsörgünk majd!:) Babacsi ezt nem értem, lehet hogy egy másik pete is érik, akkor ikrekre gyúrtok most:)))) Mindent bele! Anett mit dolgozol? Majd jelölj be te is: Kovácsné Dezső Kinga, Debrecen. Milananyu mi volt a dokinál???????????????????????
    Zsuzsi a lányokkal voltatok Pesten vagy csak ketten Bercivel? Milyen finomságot főzöl ilyen melegben? na én el is fáradtam amíg írtam, puszika!:)

  • babacsi

    2009. június 19. péntek

    sziasztok.
    valami nálam nincs rendben. nagyon sok fehér folyásom van, oilyan mint a tojcsi, csak sokkaltöbb és fehér. nem értem én ezt. lehet hogy volt még egy petém? ma leesett nagyon a höm. vagy mi ez? érzem a méhemet is, kicsit megjön érzés.. de még csak a 16. napon vagyok. mi lehet?meg szurnak a petefészkeim nagyon. de nem fájdalmas, amugy a folyásnak nincs illata vagy ilyesmi.

  • babacsi

    2009. június 19. péntek

    sziasztok
    Ritus ugy sajnálom… de biztos nincs baba? pedig én már annyira tutira voltam benne… borzaszto lehet. dokihoz nem mész, nehogy benned maradjon valami? tök rendi a férjed..
    nekem meg ma leesett ahöm 35,2 re de ezt nem is értem, és tegnap ugy fájt a hasam hogy még hűnytam is. ma vagyok a tüszörepedés utáni 2. napon.
    az nem lehet ugye hogy eddig nem repedt meg csak most? akkor már 3 cm-nek kellett volna hogy legyen,. a fene sem érti. mindenesetre ma megprobálom elkapni a páromat de nem mondok neki semmit.
    meg ugy görcsöl a méhem..
    most melo van de mindenkinek sok puszi

  • UmiRita

    2009. június 19. péntek

    Csajok! Raktam fel képet a kiülőnkről nézzétek meg! IWIW

  • UmiRita

    2009. június 19. péntek

    Tudod milananyu a férjem a legjobb dolog az életemben és mindennél és mindenkinél jobban szeretem! És tudom hogy előbb utóbb összejön a baba!:) Most megyek soppingolni

  • milananyu

    2009. június 19. péntek

    Rita, annyira ügyi vagy h ennyire jól állsz hozzá a dolgokhoz, s sztem is tuti h összejön a baba jövő hónapban…amúgy nekem múlt hónapban volt ilyen pozi teszt…igaz lehet csak én láttam annak, aztán megjött….én is úgy voltam vele, h ezek után nem érdekel.
    Folsavat is kezdtem szedni, az nagyon jó a sejtosztódáshoz, még az elevit mellet….
    S az is nagyon szupi, h ilyen rendes férjed van s enyire szeretitek egymást, ilyen családba hamar jön baba majd::)

  • UmiRita

    2009. június 19. péntek

    Jó reggelt csajok!

    Képzeljétek el megjött! Rendesen és tudom hogy már nincs baba, tegnap elment! De egyáltalán nem vagyok szomorú! Az voltam, elmondtam a férjemnek hogy azt akartam neki a házasságinkra, és olyan édes volt! Azt mondta hogy neki az életben én vagyok a legszebb ajándék és hogy neki nem kell más! Olyan jól esett! Nagyon-nagyon szeretem a férjemet, és tudom hogy hamarosan összejön a baba! Most elkezdem az elevitet szedni( lehet az volt a¸baj hogy nem szedtem vitamint) ami megvédje a magzatomat! Mert tudom hogy volt valami a pocakomban! És jövő hónapban tuti érzem hogy összejön a baba! És úgy néz ki a férjem mégsem megy Kínába azt mondja nem akar nélkülem 6.hetet lenni:) Nagyon szerelmes vagyok! Ma rakok fel képeket a kiülőről! Most megyek a barátnőmmel venni fogok virágokat bele meg párnákat! És olyan szép lesz!
    Mst mennem kell készülni, szeretlek titeket!
    Puszika Zsu msélj a kirándulásról

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 19. péntek

    sziasztok.megjöttem:)hiányoztatok ám és gondoltam rátok.jo volt.biliárdoztunk holott még a volt férjemmel jáccottam utoljára vagy10éve.de jo volt aztán ebédeltünk gulyást meg sétáltunk fehérváron vacsiztunk.most értem haza.ritusom ne aggodj.szoritok hogy minden jo legyen.kiváncsi vagyok nagyon.de szerintem is baba van hisz a teszten 2csik volt.babacsi miért sirtál-mitöl van rosszkedved.milamanyu ird ám meg mit mond a doki.kinga remélem ti jol vagytok.hogy birod a frontokat meg ezt a meleget?timi örülök hogy jol vantimike.nagyon ügyes lehet.annyira szép kislány.anett te ma nem voltál.biztos dolgozol.mindenkinek pussz.majd jövök

  • milananyu

    2009. június 18. csütörtök

    Rita, sztem is ott a baba, holnap meglátod.
    Babacsi, ezek nagyon jó jelek…nekem is ilyen volt tüsszőrepi után h fájt hol egyik hol másik petefészkem, aztán hasam középen kicsi pár napig, majd mensiig semmi, akkor meg folyásom lett kicsit más mensi közelébe már….remélem összejött a babó.
    Holnap nekem doki, ma egész nap émelyegtem fáradt voltam, Milánt alig bírtam ellátni.
    Jó éjt Nektek

  • Szatimy

    2009. június 18. csütörtök

    Rita, én a mai napig érzem, hogy melyik az a hét, amikor elvileg meg kellene lennie. Egyébként pont Kingával vagyok egyidős babás, azaz a 24. hétben járok most. Az első 2-3 hónapban úgy fájt, mint mikor megvan, azóta meg csak szurkál hol egyik, hol másik oldalon egy hétig. Barátnőmmel is ugyanígy volt.
    Az első pár hétben amúgy olyan lassan bírtam menni, mint valami vén öregember, úgyhogy ez a fáradtság is gyanús. nagyon drukkolok neked!
    Én úgy, hogy 30. napra nem vártam, úgy csináltam a 28. napon egy tesztet este, és nagyon-nagyon halványan, de pozitív lett!! Holnap mindenképp teszttel kezdd a napot, aztán pedig irány a doki, nehogy baj legyen!

  • babacsi

    2009. június 18. csütörtök

    Sziasztok
    ja j elfelejtettemhogy Zsuzsi kirándul.zsuzsi ird majd meg milyen volt, rá d fér egy kis kikapcsolodás.
    Ritus sztem ne aggodj, reggel olyan erös csikjaid leszenk hogy csak na.. de azt is küld majd el:) mást nem érzek, csask jobb oldalon szur. remélem nem most reped, ahhoz már késö is lenne ha a doki azt mondta kedden délben hogy 23 mm akkor az nm lehet hogy ennyi idöre rá, ugye? inkább csak valami nyavaja.. a párom azt mondja biztos megfogantam, de csak rötyög.
    csinált nekem hambit, megettem, most már a gyomrom is fáj, tök jo..
    de legalább most már felteszem a lábam és pihenek, ma nem lesz sex azt mondta a párom, elfogadom. nem akaroma hogy az legyen hogy eröszakos vagyok.. amugy is hulla vagyok, ha elszalasztjuk hát el, már nem is érdekel. sztem nem jött ebbe a honapba se össze, de majd 30 körül kiderül. .
    27-n megyünk esküvöre egy haverhoz, csak addig ne jöjjön meg..
    Ritus elfelejttem az msn cimed, megprobálom megint felcsinálni a gépre, ez az uj gép, ezen még nincs.
    valamit még akartam de kész vagyok, majd reggel, és várom a tesztet.
    Kinga sok puszi neked, is.

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Ez megnyugtató Babacsim! Akkor van még egy picike reményem?:) Na majd holnap tesztelek ha nem lesz meg aztán lesz valami! És mit érzel még Babacsim? Nagyon fáj? Nem hívtad fel a dokidat? A Zsuzskó ma kirándul a Kingánál meg itt az anyukája!:)
    Megyek a férjemhez az új kiülőnkbe! Puszi

  • babacsi

    2009. június 18. csütörtök

    nagyon fáj a jobb oldali petefészkem, pedig elvileg kedden repedtm, nem tudom mi van, még erölködni se tudok a budin (bocsi), sápadt vagyok és hányingerem van, lehet hogy be van gyulladva vagy megse repedt? annyira elegem van.
    a füvet levágtam most megyek fürödni, de már sirtam is, rossz kedvem van.
    Ritus hogy vagy? többiek mit csináltok?
    puszi

  • babacsi

    2009. június 18. csütörtök

    igy van, ök is már egy éve szerettek volna babát de aztán ugy volt vele hogy jön ha akar, csak amikor a vizsgáira készült akkor nézegette a naptárt, hogy atyaég kéik, vagy mi ez a barna már régota és akkor csinált egy teszte.
    sztem ott a baba és minden rendben van. hogy birod a titkodat megrattani?

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Babacsi, de a barátnődnek a hasa is fájt amikor terhesség alatt megjött neki? És 8napig? És barnás rózsaszínes?!?!

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Sziasztok!

    Hazaértünk! Nem miattam mentünk a férjem nem tud még semmit! Neki kell minden évben mennie ellenőrzésre tudjátok asztmás, meg voltunk a Lidl-be és ilyen kis menettől tökre elfáradtam! Most már szinte alig van meg, egész napra elég egy tisztasági betkó! Holnap tesztelek reggel és legalább minden eldől! 🙂 Puszika

  • babacsi

    2009. június 18. csütörtök

    Ritus Kingának tök iagaza van, a vérzés nem befolyásolja a tesztet, vigyázz rá hogy a pisibe ne kerüljön. bár nem hiszem hogy számitana, a hcg a vizele
    tben van nem a vérben. a barátnömnek 8 napig tartott néha kicsi néha sok barna rozsaszines valami, mégis jol vannak dokinál is csak a 8. héten volt.
    miért mentek a korházba? elmondtad a férjednek?
    nekem nagyon szur mindegyik petefészkem..

  • kinga

    2009. június 18. csütörtök

    Rita miattad mentek? Vagy akkor ő még nem tudja? Ugye neki nincs semmi baja? Nekem is barnás volt!MAjd írj h hazaértetek! puszi!

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Nem olyan piros mint amilyen menszikor szokott lenni, hanem inkább ilyen barnás! Késöbb jövök, most megyünk a férjemmel a kórházba

  • kinga

    2009. június 18. csütörtök

    Azt olvastam hogy a vérzés nem befolyásolja a tesztet! Vida Ági írta ha jól emlékszem! Ági ha olvasol minket, erősíts meg! De reméljük hogy tényleg elmúlik! Barnás vagy piros a vérzés? Nagyon gondolok rád, bárcsak terhes lennél, és nem lenne semmi baj!

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Tudod kinga azért nem akarok ma még tesztelni mert néha még vérezgetek kicsit és nem akarom hogy a tesztet megtévessze! De szerintem holnap reggel már nem fogok és akkor tesztelek és fel is hívom a dokimat! Én is ideges vagyok meg aggódok, de majd kiderül!
    Puszi

  • kinga

    2009. június 18. csütörtök

    még annyit, hogy lehet hogy túlaggódtunk és aggódjuk a férjemmel a dolgokat, de úgy gondoljuk hogy ennek köszönhetjük egy pici élet fejlődik bennem, és már a 24. hétben járunk a kisbabánkkal! Szeretném ha nektek is sikerülne! puszi!

  • kinga

    2009. június 18. csütörtök

    sziasztok! NA csak benéztem, csak itt van anyukám ma egész nap és olyan ritkán látom! De most elmentek férjemmel Szoboszlóra valami kutyamentő akcióra:) Szóval Ritus, én is azt mondom amit Babacsi, csinálj most rögtön egy tesztet felesleges várni reggelig, már basszus a 30sokadik napon vagy, ha terhes vagy akkor a legkevésbé érzékeny teszt is kimutatja délután is!HA pozitív akkor pedig minél előbb jelentkezz be dokihoz, én még ma felhívnám azzal hogy terhes vagyok de volt vérzés is! Fájt a hasad? Nekem amikor elkeztem vérezni akkor 1-2 napig kicsit görcsölt a hasam, és ha nem rohanok a dokihoz és nem szedem a duphastont lehet hogy a baba nem maradt volna meg! Alényeg hogy a doki meg fogja mondani hogy mit csinálj! Lehet hogy nem kell gyógyszer meg semmi, de megnézi ultrahanggal és már látja hogy mi van!VAn akinek tényleg csak mensire emlékezés, vana akinek komolyabb! NEkem az volt hogy nem volt elég sárgatesthormon és ezért kétséges vol hogy megtapad-e és nem löki ki a méhem! Ez a gyógyszer pedig sárgatest hormont tartalmaz és a 12. hétig kellett szednem! Én biztosan megcsinálnám most a tesztet, mert a babáról van szó! Nem akarlak megijesztni, de tényleg csak ennyit tudsz tenni most! És jobb félni mint megijedni, ha tehetsz valamit a babáért akkor az hogy teszt + doki, és lehet ezen fog múlni!Leht hogy vaklárma, de sajnos a legtöbb esetben nem az!Sajnos a másik oldalon elég sok mindenki elvetélt mostanában, va akinek csak 2 csepp vér volt, és mire 3 nap múlva a dokihoz ment már nem volt meg a babája, és műteni kellett hiába volt a 6. hétben a baba nem jött ki magától! Majd még jövök!

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Babacsi!

    Ez elég megnyugtató! És ő is pár napig vérzett és volt amikor erősebb volt neki? És fájt a hasa? azért most picit megnyugodtam, még a Kinga írhatna hogy mi van!

  • babacsi

    2009. június 18. csütörtök

    Ritus a barátnöm aki terhes ugyanigy volt, nemmert tesztelni, mert vérzett kicsit pár napigm, volt olyan napja hogy nagyon, de mivel rosszul volt, ezért tesztelt este éspozi lett azota sincs semmi baja már 14 hetes.
    sztem reggel tesztelj. tuti ott a baba.

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Most itt utána olvastam megint és létezik hogy mensizel és terhes vagy! Sokat olvastam, állítólag abban más hogy kevesebb napig tart és barnás pirosas! Nekem is olyan! És csak ma jött meg és már nincs, vagy nagyon kevéske! Majd holnap tesztelek ha egyáltalán nem lesz meg! Kinga amikor neked megvolt akkor is fájt ugyan úgy a hasad?

  • milananyu

    2009. június 18. csütörtök

    ui Kinga, igen kutyik aranyosak, de sjana mégsem lett vizslánk, mert jnaban költöztünk ide(építkeztünk)s kerítésünk még nem volt készen mire kutyus jött volna, amúgy még most sincs készen, s ráadásul nem túl nagy az udvarunk, vizslának meg nagy tér kell…úgyhogy majd lesz vmi kutyus, csak kicsit kisebb fajta::)

  • milananyu

    2009. június 18. csütörtök

    Micsoda Rita??Most meg semmi??Húúúú csinálj egy tesztet ma, s sztem irány doki, mert ha baba van akkor nyilván vmit szedned kell, mint Kingának Duphastont vagy vmi terhesség támogatót…sztem ezt vedd komolyan.Teszt plussz doki.
    Kinga igen Milánt apuja le se tagadhatná::)Itt az anya kérdéses:::))))
    Holnap megyek dokihoz amúgy negyed 6 ra.
    Én még nem bírok reggelizni, egyenlőre kavarog a gyomrom….
    Kinga Neked jó étvágyat, mikorra is várjátok Emmácskát??

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Kinga már megint nem vérzek és képzeld el kihánytam a reggeli kávémat! Pedig soha nem szoktam és most kikívánkozott, és olyan hányingerem van! Szarul vagyok nagyon! Ha már nem lesz meg egyáltalán holnapra akkor csinálok tesztet!

  • kinga

    2009. június 18. csütörtök

    sziasztok! Ritus én is siettem ide, hogy lássam a következő pozitív tesztet! NAgyon sajnálom! Nagyon vérzel? Mármint jobban mint szoktál? Mert akkor lehet hogy vetélés, már bocsi hogy ezt írom, de csak volt egy pozitív teszt! Zorkának is így volt először, aztán tudod azt hiszem 1 vagy 2 hónap tel el és jött is a picúr! Annyira sajnálom! Milaanyu visszajelöltelek, ma mész ugye a dokihoz, nyugi nem lesz semmi baj! MIlyen szép pár vagytok, és Milán is nagyon helyes, szerintem nagyon hasonlít az apukájára! ÉS milyen édesek a kisvizslák, nekünk is vizslánk is van és születtek pár évek kicsik, 12, pont ilyenek voltak!:)))) Igen Debrecenben járok egyetemre, de én szeretem, én meg Miskolcon kezdtem de az nem volt jó! DE már a végén járok! Hát nálunk a családban mindenki ilyen idősen válla babát, uncsitesóim is, aztán mi is többet is szeretnénk:) MAjd megnézem amit írtál, csak most megyek reggelizni!:) Anett jelölj be te is! ZSuzsi jó kirándulást! MAjd mesélj este vagy holnap! Babacsi szerintem is megrepedt, és nekünk tudod hogy írhatod mindig hogy mi van veled, nem untatsz, és azért vagyunk itt egymásnak hogy megbeszéljük ezeket! Puszi Lányok, megyek reggelizni!

  • milananyu

    2009. június 18. csütörtök

    Rita nagyon sajnálom.De ugye új hónap, új remény.te voltál már dokinál?Nálatok minden rendben van egészségileg?
    Hát nem feltétlen kell minidg darabosnak lennie…van h van benne darab nyálkahártya stb, de nekem pl legtösszrör sima volt….ha nagyon darabos az lehet hormonális dologtól is…dokidnak meséltél erről??Máskor is vagy rosszul?

  • Timi

    2009. június 18. csütörtök

    Sziasztok!
    Rita!Szegény!!Azért jöttem fel mert kíváncsi voltam a 2.teszt eredményre de erre nem számítottam.Sajnálom!! 🙁 Ezt én sem értem.
    Vizi Zsuzsi!Köszi kérdésed Timcsikém jól van 1 hét alatt sokat feljődött már fordul oda-vissza,ül szóval kész nagylány már.
    Milananyu!Vigyázz magatokra!Gratulálok a babához.
    Sziasztok!

  • UmiRita

    2009. június 18. csütörtök

    Hali Csajok!

    Csak gondoltam megírom hogy nem kellett reggel tesztelnem mert elöntött a vér reggelre! És olyan rosszul vagyok mint az állat! De még ma sem darabos! Ezt nem értem! Na mindegy nem vagyok szomorú nyugi!